Sagsøgerens påstand er, at Advokatnævnets kendelse af 30. november 2016 sagsnummer ) ophæves.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsøgerens påstand er, at Advokatnævnets kendelse af 30. november 2016 sagsnummer ) ophæves."

Transkript

1 Københavns Byret Udskrift af dombogen Afsagt den 22. november 2017 i sag nr. BS 38A-1915/2017: Advokat [A] [adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 21. marts 2017, vedrører om en advokat groft har tilsidesat god advokatskik ved at meddele, at han ikke vil være til stede på det tidspunkt, hvor han var indkaldt til en kollegial samtale uden at anføre nogen begrundelse herfor og ved at afvise at ville dokumentere, at han havde lovligt forfald. Sagsøgerens påstand er, at Advokatnævnets kendelse af 30. november 2016 sagsnummer ) ophæves. Sagsøgtes påstand er, at Advokatnævnets kendelse af 30. november 2016 ( sagsnummer ) stadfæstes. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Advokatnævnet har den 30. november 2016 ikendt advokat [A] en bøde på kr. Af Advokatnævnets kendelse fremgår blandt andet følgende: "... K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over advokat [A], [by]. Sagsfremstilling: Ved anklageskrift af 4. juli 2016 har Advokatrådet indklaget advokat [A] for tilsidesættelse af advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126, stk.

2 Side 2/16 1, jf. bekendtgørelse nr af 11. december ved den 24. juni 2016 at have undladt at medvirke til gennemførelsen af kollegial samtale udmeldt af Advokatrådet i henhold til bekendtgørelse nr af 11/ om indkaldelse af advokater m.v. til en samtale med kredsbestyrelsen, idet han efter forud at have meddelt, at han ikke ville kunne deltage i samtalen og ikke ville dokumentere lovligt forfald udeblev fra den berammede samtale på hans kontor [adresse]. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at advokat [A] pålægges en betragtelig skærpet bøde. Advokat [A] har nedlagt påstand om, at klagen afvises som åbenbart grundløs. Ved af 10. marts 2016 til Advokatrådets sekretariat anmodede advokat [A] om, at ordningen om gult kort blev ophævet for hans vedkommende. [Advokatsamfundets generalsekretær] svarede den 29. marts 2016 og redegjorde for hjemmelsgrundlaget for ordningen og oplyste, at gult kort bortfalder, når der ikke er afsagt kendelser mod pågældende advokat i fem sammenhængende år. [Advokatsamfundets generalsekretær] oplyste endvidere, at advokat [A] ikke opfyldte betingelsen for bortfald af gult kort, idet Advokatnævnet senest havde afsagt kendelse mod ham den 28. november Advokatrådet ville derfor opretholde det gule kort, indtil betingelsen for bortfald måtte være opfyldt. Advokat [A] meddelte i af 6. april 2016 til [Advokatsamfundets generalsekretær ], at ordningen om gult kort ikke har hjemmel, og han anmodede [Advokatsamfundets generalsekretær] om at forelægge sagen for Advokatrådet. Advokat [A] rykkede den 26. april 2016 [Advokatsamfundets generalsekretær] for svar på, om sagen ville blive behandlet på et rådsmøde. [Advokatsamfundets generalsekretær] svarede samme dag, at sagen var sat på dagsordenen for rådsmødet den følgende torsdag. Ved brev af 2. maj 2018 til advokat [A] skrev [formand for Advokatrådet] bl.a. følgende til advokat [A]: Under henvisning til din mail af 6. april 2016 kan jeg oplyse, at Advokatrådet har

3 Side 3/16 noteret sig dine synspunkter både vedrørende gult-kort-ordningen og forløbet af kredsmødet i 2011, hvor du blev valgt ind i Advokatnævnet. Advokatrådet foretager sig ikke videre i sagen. Ved brev af 6. juni 2016 fremsendt såvel anbefalet som almindeligt til advokat [A] indkaldte Advokatrådet til kollegial samtale efter reglerne i bekendtgørelse nr af 11. december Af indkaldelsen fremgår bl.a.: Baggrunden for beslutningen om en samtale er, at du i en række tilfælde har tilsidesat de pligter, som stillingen medfører, hvilket senest er fastslået ved Advokatnævnets kendelse 28. april 2016, hvor du blev pålagt en bøde på kr. Samtalen skal finde sted på dit kontor [adresse], og tidspunktet for samtalen er fastsat til den 24. juni 2011 kl Samtalen forventes afsluttet kl Du har pligt til at deltage i samtalen. Udebliver du uden oplyst lovligt forfald eller lægger hindringer i vejen for gennemførelse af samtalen, vil dette efter omstændighederne blive betragtet som en tilsidesættelse af god advokatskik, der kan indbringes for Advokatnævnet. Du må forvente at blive anmodet om dokumentation, hvis du angiver at have lovligt forfald. [ ] Ved brev af 13. juni 2016 til Advokatrådets sekretariat svarede advokat [A] og anførte bl.a. følgende: Jeg har ikke mulighed for at deltage i en kollegial samtale den 24. juni. Jeg anser i øvrigt en kollegial samtale for at være unødvendig og i øvrigt ikke kan komme på tale i den foreliggende situation. Som De udmærket ved, har jeg inden for de seneste 5 år fået en kendelse fra Advokatnævnet med advarsel og kendelse med anførte bøde. Sidstnævnte er indbragt for domstolene. Ved brev af 14. juni 2016 til advokat [A] anmodede Advokatrådets sekretariat om at få oplyst grunden til, at advokat [A] ikke havde mulighed for at deltage i samtalen, idet Advokatrådets sekretariat samtidig henviste til, at det af 4 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 fremgår, at der er pligt til at deltage i samtalen. Advokatrådets sekretariat anmodede på den baggrund om dokumentation for lovligt forfald. Den 15. juni 2016 skrev advokat [A] bl.a. følgende i en til Advokatrådets sekretariat: Vi lever som bekendt ikke i et diktatur og du kan derfor ikke på det foreliggende grundlag kræve nogen dokumentation. Jeg er de facto ikke til stede på det foreslåede tidspunkt. Af principielle grunde får du ingen dokumentation for det.

4 Side 4/16 Derudover er der ingen begrundelse for indkaldelse til en kollegial samtale. Hvis en sådan derfor fastholdes, ønsker jeg en dokumentation for, at Advokatrådet i andre, tilsvarende tilfælde har krævet en kollegial samtale. Tilsvarende tilfælde er som følger: Inden for de seneste 5 år en kendelse fra Advokatnævnet med irettesættelse og en kendelse fra Advokatnævnet, hvilken kendelse er indbragt for domstolene. For mig at se, ligner det et hævntogt som følge af min kritik af Advokatrådet og generalsekretæren. Ved brev af samme dato til advokat [A] meddelte Advokatrådets sekretariat, at der ikke var modtaget dokumentation for lovligt forfald, og at samtalen den 24. juni 2016 derfor blev fastholdt. Advokatrådets sekretariat meddelte endvidere, at udeblivelse fra samtalen uden lovligt oplyst forfald ville blive betragtet som en alvorlig tilsidesættelse af god advokatskik, som advokat [A] måtte påregne ville blive indbragt for Advokatnævnet. I af 20. juni 2016 til [X], Advokatrådets sekretariat, anførte advokat [A] bl.a. følgende: Din facon i brevene gør, at enhver advokat får lyst til at modsige dig. Husk på, at vi advokater lever af (og lever for) at føre retssager. Du er som bekendt ikke praktiserende advokat og kender derfor ikke den situation. Imidlertid er det klart, at din diktatoriske adfærd giver reaktionerne. Jeg skal atter gentage, at jeg ikke er til stede den 24. juni Hvis du og eventuelt andre kommer her den 24. juni kl , vil I ikke kunne møde mig. Der er absolut intet hemmeligt i, hvad jeg skal foretage mig, men rent principielt vil jeg ikke dokumentere forholdet. Det skal du bare køre en sag på i Advokatnævnet. Jeg er bange for, du bliver til grin. En kollegial samtale er både upåkrævet og unødvendig. Du kan da ikke lære mig noget - som bekendt fulgte jeg dit kursus i [by] for en del år siden. Du kendte ikke engang indholdet af retsplejelovens 361. Det var flovt! Jeg måtte fortælle dig, hvad bestemmelsen gik ud på. Jeg har besluttet mig til, at jeg tager samtalen med jer, fordi jeg ikke vil have en advokatnævnssag om dette forhold. Find et andet tidspunkt - det er en almindelig venlighed at foreslå forskellige tidspunkter. Så skal jeg nok melde tilbage med det samme. Din selvhævdende facon kan du godt lægge på hylden over for mig. Ved brev af 21. juni 2016 til advokat [A] fastholdt Advokatrådets sekretariat samtalen den 24. juni 2016.

5 Side 5/16 Af notat udfærdiget af [X], Advokatrådets sekretariat, den 27. juni 2016 fremgår bl.a.: Fredag den 24.juni 2016 henvendte advokaterne [B]og [C] samt undertegnede [X], Advokatsamfundet sig på advokat [A s] kontoradresse [ ] for at gennemføre en fastlagt kollegial samtale med advokat [A]. Vi henvendte os til sekretæren og bad om at tale med advokat [A]. Sekretæren oplyste, at Advokat [A] ikke var til stede og ikke ville komme tilbage før på mandag. Sekretæren skrev vores navne ned og bemærkede, at advokat [A] havde forbudt hende at sige noget til os. Herefter forlod vi kontoret. Ved af 1. juli 2016 til Advokatrådets sekretariat anførte advokat [A] bl.a. følgende: Det kan kun give anledning til undren, at du og to advokater indfandt jer på mit kontor fredag den 24. juni 2016, til trods for at jeg havde meddelt ikke at være til stede. Jeg har besluttet mig til at den principielle diskussion om kollegial samtale for et medlem af Advokatnævnet skal forelægges for Justitsministeriet. Jeg vedlægger derfor kopi af mit brev afsendt dags dato. Jeg har endnu ikke overvejet, om jeg tillige skal anmode Justitsministeriet om at vurdere den uhjemlede "gul-kort- ordning". Af brevet til Justitsministeriet fremgår bl.a., at det er advokat [A s] opfattelse, at en kollegial samtale kolliderer med hans arbejde som medlem af Advokatnævnet. Justitsministeriet svarede ved brev af 27. oktober 2016 advokat A. Af brevet fremgår bl.a., at det Justitsministeriets vurdering, at der ikke er noget til hinder for, at en advokat, der er medlem af Advokatnævnet, indkaldes til samtale i overensstemmelse med retsplejelovens 143, stk. 3. Advokatrådet har under klagesagen gjort gældende, at Advokatrådet af lovgiver er pålagt at foretage pligtmæssigt tilsyn af advokater. Den kollegiale samtale må i den forbindelse ses som et vigtigt redskab for Advokatrådet til at danne sig et billede af advokatens situation til brug for beslutning om, hvad Advokatrådet skal foretage sig i anledning af advokatens tilsidesættelser af reglerne. Samtalen er også ment som et forsøg på at forhindre advokaten i at begå flere overtrædelser og om muligt at få advokaten ind på en bedre kurs.

6 Side 6/16 Ved at afvise at deltage i samtalen har advokat [A] hindret Advokatrådet i varetage sine lovpligtige opgaver, hvilket må betragtes som alvorligt ikke mindst når det sker på baggrund af de oplysninger og advarsler, der er givet ham i korrespondancen forud for den 24. juni Den omstændighed, at advokat [A] er medlem af Advokatnævnet, er ikke til hinder for gennemførelsen af en kollegial samtale. Det er mere nærliggende at betragte det som en skærpende omstændighed, at det er et medlem af advokaternes disciplinære myndighed, der hindrer gennemførelse af en kollegial samtale. Der er tillige en række skærpende omstændigheder. Det må således tillægges betragtelig skærpende virkning, at advokat [A] tidligere er sanktioneret en række gange af Advokatnævnet, og at der tidligere er gennemført en kollegial samtale med ham. Han har på denne måde siddet en række alvorlige advarsler overhørig. Hertil kommer, at hans breve til sekretariatet forud for den 24. juni 2016 dels viser fuldstændig manglende forståelse for situationen, dels viser, at advokat [A] afviser at følge reglerne. Det ændrer ikke herpå, at han sent i korrespondancen opfordrer til, at der fastlægges et andet tidspunkt. Han har efter 4 i bekendtgørelsen pligt til at oplyse grunden til, at han angiveligt er forhindret og at dokumentere, at der er tale om lovligt forfald. Det har han ikke gjort. Uden sådanne regler ville Advokatrådet ikke kunne sikre gennemførelse af kollegiale samtaler. Advokaten ville kunne slippe for samtalen blot ved at blive ved at oplyse, at han er forhindret. Som følge af alvoren i det foreliggende forhold sammenholdt med tidligere sanktioner og tidligere gennemført kollegial samtale, er det Advokatrådets opfattelse, at advokat [A] bør pålægges en betragtelig skærpet bødestraf. Advokat [A] har bl.a. anført, at sagen skal ses i rette sammenhæng i hvilken forbindelse der henvises til korrespondancen forud for indkaldelsen til den kollegiale samtale, hvor advokat [A] rejste kritik af gult kort ordningen. Der henvises til kritikken af [Advokatsamfundets generalsekretær] og hans udemokratiske indblanding i en valghandling i Det bemærkes, at Advokatrådet har noteret sig hans synspunkter, men i øvrigt intet gjort.

7 Side 7/16 Den 28. april 2016 afsagde Advokatnævnet en kendelse og pålagde ham en bøde på kr. Uagtet af sagen er indbragt for domstolene, var advokat [A] klar over, at kritikken af gult kort ordningen ikke skulle fortsætte. Han betragtede derfor sagen som afsluttet efter Advokatrådets behandling af sagen, jf. brev af 2. maj Det gjorde Advokatrådet v/[advokatsamfundets generalsekretær] og [X] imidlertid ikke. Man fandt, at der var grundlag for en kollegial samtale. Det præciseres, at han på intet tidspunkt har modsat sig en kollegial samtale, og en antydning heraf, er derfor fejlagtig. Således oplyste han i sin af 20. juli 2016, at han havde besluttet sig for at tage samtalen, fordi han ikke ønskede en nævnssag om dette forhold. I samme anførte han endvidere: Der er absolut intet hemmeligt i, hvad jeg skal foretage mig, men rent principielt vil jeg ikke dokumentere forholdet. Det skal du bare køre en sag på i Advokatnævnet. Jeg er bange for, du bliver til grin. Advokat [A] undrer sig over, at der var ønske om en ny kollegial samtale som følge af en advokatnævnskendelse med en irettesættelse og nævnskendelse, der er indbragt for domstolene. Advokatrådet opfordres til at dokumentere, at dette er normalt. Endvidere skal det i relation en kollegial samtale særlig fremhæves, at han er medlem af Advokatnævnet. Dette forhold er der ham bekendt ikke lovgivet om, hvorfor problemstillingen er forelagt for Justitsministeriet. Et tilsyn er ikke bedre end de mennesker, som arbejder i tilsynet. I nærværende situation er der helt klart en uoverensstemmelse mellem advokat [A ] på den ene side og [Advokatsamfundets generalsekretær] og [X] på den anden. Advokat [A] har kritiseret dem begge, og de har svaret igen med krav om en kollegial samtale. Indstillingen hviler ikke på et objektivt grundlag. Derfor kræver advokat [A] dokumentation for, at der er gjort tilsvarende i andre sager. Der er ingen tvivl om, at bekendtgørelsens regel om, at advokaten har pligt til at deltage i samtalen, er central for udøvelsen af tilsynet. Bekendtgørelsens 4 har dog fået et indhold, som kan læses som en diktatorisk befaling om, at samtalen alene foregår på det tidspunkt, Advokatrådet bestemmer, og ikke på noget andet

8 Side 8/16 tidspunkt. Bekendtgørelsens 4 er herefter bygget således op, at der skal meddeles lovligt forfald, og at der kan kræves dokumentation. Der findes ingen definition af, hvad der betragtes som lovligt forfald. Formuleringen af Advokatrådets sekretariats brev af 6. juni 2016 er afgørende for konfrontationen. Henvendelsen er i sig selv kontroversiel, idet det på forhånd angives, at der kræves dokumentation for lovligt forfald. Medarbejderen hos Advokatrådet har glemt ordet konduite. En henvendelse i en form, således at modtageren kan læse, at man betragtes som en forbryder, er ganske unødig. En fremhævelse af egne magtbeføjelser er lige så provokerende. Hvis henvendelsen havde været høflig, havde han fortalt årsagen til, at han ikke kunne deltage i samtalen på det anførte tidspunkt. Der er kun én eneste grund til sagen, nemlig manglende konduite hos [X]/[ Advokatsamfundets generalsekretær]. Denne selvhævdende, provokerende og magtsyge facon kan kun medføre konflikt. Derfor bør sagen afvises som åbenbart grundløs. Det er som nævnt et principielt spørgsmål, om en advokat, mens den pågældende er medlem af Advokatnævnet, kan udsættes for en kollegial samtale. Formålet med en samtale er som en del af tilsynet at vise advokaten den rette vej. Det er præcis det samme, advokaten er med til at afgøre i Advokatnævnet. Der kan derfor ske en uheldig sammenblanding af Advokatrådets interesser med Advokatnævnets arbejde. Det er noteret, at Advokatrådet ikke har nedlagt påstand om frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed. Advokatrådet har tilsyneladende så meget realistisk sans, at dette kan sagen trods alt ikke bære. Derimod synes der ikke at være meget realisme i påstanden. I hvert fald har advokat [A] aldrig tidligere hørt om en påstand om en betragtelig skærpet bøde. Det juridiske niveau taler for sig selv. Advokatnævnets behandling: Sagen har været behandlet på et møde i Advokatnævnet med deltagelse af 5 medlemmer. Nævnets afgørelse og begrundelse: Det bemærkes indledningsvis, at Advokatnævnet ved behandlingen af klagesager er

9

10 Side 10/16 modtagelsen af kendelsen, jf. retsplejelovens 147 d. Herefter bestemmes: Advokat [A] pålægges en bøde til statskassen på kr...." Forklaringer Der er under hovedforhandlingen afgivet forklaring af advokat A. Advokat [A] har forklaret blandt andet, at han ved Advokatnævnets afgørelse af 15. marts 2010 blev ikendt bøde på kr., der af Københavns Byret blev nedsat til kr. Sagen angik, om en advokat er forpligtet til at fremlægge kontoudskrift over klientkontoen. Han havde i det pågældende tilfælde kun givet en afskrift af klientkontoen og ikke en udskrift til klienten. Han mener fortsat, at han ikke har pligt til at udlevere fotokopi af kontoudskriften. Kendelsen affødte en kollegial samtale fredag den 25. juni Meningen med samtalen var, at han skulle bøje nakken og give tilsagn om at opføre sig ordentligt fremover. Han mente bestemt, at han bøjede nakken og sagde, at han ville gøre sig bekendt med reglerne noget bedre. Han har senere som kursist på et kursus om god advokatskik i [by] korrigeret [X], der holdt oplæg om god advokatskik vedrørende forståelsen af retsplejelovens 361. Det var hans indtryk, at han ikke blev populær på grund af dette. Ved valget i 2011 blev han valgt som medlem af Advokatnævnet. Efterfølgende blev han ringet op af den daværende kredsformand, der sagde, at Advokatrådets generalsekretær, [navn] havde ringet til ham og opfordret ham til at opfordre sagsøger til at trække sig, fordi han var belastet af nogle tidligere sager. Sagsøger overvejede at klage over det, men gjorde ikke noget ved det på det tidspunkt. Den 28. november 2014 fik han en irettesættelse af Advokatnævnet for at have brugt advokattitlen i forbindelse med påtegning på et regnskab som led i varetagelsen af et frivilligt hverv. Klagesagen angik, at han som bestyrelsesmedlem i en velgørende fond, [navnet på fonden], som han havde arbejdet for i 25 år uden vederlag, havde påført en anmærkning på fondens regnskab vedrørende sløring af udgifter til formanden og i den forbindelse underskrevet med sit navn og advokattitel. I 2016 begyndte han at overveje salg af sin virksomhed, og derfor ville han gerne have slettet gul-kort ordningen, som han havde haft siden Der er efter hans opfattelse ikke hjemmel til den såkaldte gul-kort ordning. Han havde indtil seneste afgørelse været straffri siden 2010, men det var Advokatnævnet ikke enig i. Advokatrådet ville ikke beskæftige sig med hans kritik af indblandingen i valget i Da Advokatnævnet tilkendte ham en bøde i den nye sag ved kendelse af 28. april 2016, orienterede han den 19. maj 2017 advokatmyndighederne om, at han havde indbragt sagen for retten. Alligevel blev han indkaldt til en kollegial samtale.

11 Side 11/16 Han vidste, hvad en kollegial samtale gik ud på. Samtalen indeholder ikke nogen vejledning, og det er kun et spørgsmål om at angre. Han noterede sig, at den ene af mødedeltagerne var [X], som han havde et dårligt forhold til. Ved at google de to andre advokater, der var nævnt i brevet, konstaterede han, at de ikke havde kompentencer inden for retssagsførelse. Han følte ikke, at der var behov for den kollegiale samtale, og heller ikke, at den kunne bidrage til noget. Han havde nok været vrangvillig, men han havde ikke afvist samtalen. I mailen af 20. juni 2017 skrev han udtrykkeligt, at han havde besluttet sig for at tage samtalen med dem. [X] og de to advokater mødte på sagsøgers kontor den 24. juni De spurgte hans sekretær, hvor han var henne. Han fandt det uhørt, at de spurgte hende om det. Referatet af det stedfunde ved fremmødet er således ufuldstændigt. Han var ikke efterfølgende blevet indkaldt til en kollegial samtale. Han og hans kone har haft et stort og godt socialt fællesskab med hans kones kolleger på gymnasiet, og de har haft stor tilknytning til gymnasiet. Det var magtpåliggende for ham, at han kunne deltage i dimissionsfesten på gymnasiet den 24. juni Han troede ikke, at han kunne have forklaret [X], hvor betydningsfuldt det var for ham, og han troede ikke, at han kunne have fået lov til at afholde mødet på en anden dag. [X] foretrækker at holde disse kollegiale samtaler om fredagen. Sagsøger var overbevist om, at han ville have fået et nej, og at det ikke ville blive anset for lovligt forfald. Parternes synspunkter Sagsøgeren har i påstandsdokument af [dato] gjort følgende gældende: " Til støtte for den nedlagte påstand gøres det gældende, at sagsøgeren ikke har modsat sig deltagelse i en kollegial samtale, hvilket er det ene af Advokatnævnets to præmisser. Sagsøgeren har ikke nægtet deltagelse i en kollegial samtale. Sagsøgeren har derimod givet udtryk for, at kravet fra sagsøgtes side om en kollegial samtale var båret af usaglige hensyn og ikke svarede til sædvanlig praksis. Det er fortsat sagsøgers opfattelse og sagsøgte har til stadighed nægtet at dokumentere sin sædvanlige praksis. Sagsøgeren har endvidere fundet, at det kunne være problematisk, at et medlem af Advokatnævnet skulle udsættes for en kollegial samtale. Imidlertid er Justitsministeriet af en anden opfattelse. Det må jeg betragte som den officielle, uagtet at opfattelsen fortsat ikke findes velbegrundet. Det har i alle tilfælde været rimeligt at få afklaret dette forhold forud for en

12 Side 12/16 eventuel kollegial samtale. Det fastholdes imidlertid, at sagsøger aldrig har modsat sig at deltage i en kollegial samtale. Advokatnævnets anden præmis er, at sagsøgeren har nægtet at dokumentere lovligt forfald. Det bestrides, at der foreligger en forpligtelse til at dokumentere lovligt forfald. Sagsøgte har bevisbyrden for dels, at der skulle foreligge en sådan regel, dels (i bekræftende fald) at manglende dokumentation i sig selv skulle være en overtrædelse af de advokatetiske regler. Der ud over gøres det gældende, at lovligt forfald i relation til indkaldelse til kollegial samtale ikke er et entydigt begreb. Der indgår et betydeligt skønsmæssigt element i vurdering af lovligt forfald. Endvidere skal det tages i betragtning, at indkaldelse var sket til et tilfældigt tidspunkt, som uden problemer for advokatmyndighederne kunne være ændret til et andet tidspunkt. Både første henvendelse og senere henvendelser fra Advokatrådet er affattet på en diktatorisk måde med gentagen brug af ordet "skal" og uden den naturlige konduite - for eksempel at foreslå et andet mødetidspunkt. Sagsøgeren har i forbindelse med klagesagen orienteret Advokatnævnet om, at sagsøgeren var optaget af dimissionen 2016 ved [gymnasium], hvorunder der blev taget afsked med sagsøgerens ægtefælle, som havde fungeret som vicerektor. Dokumentation herfor er fremlagt som sagens bilag 20. Sagsøgeren havde ikke ønsket, at [X] skulle vurdere, hvorvidt dette efter hans skøn kunne betragtes som lovligt forfald. Sagsøgeren var bekendt med, at [X] ville være forudindtaget. Det gøres derfor gældende, at den manglende dokumentation dels skyldes henvendelsens fomulering, dels skyldes en forventning om, at den konkrete anledning til optagethed ikke ville finde nåde for [X]s øjne. Sagsøgtes anbringender bestrides...." Sagsøgtes advokat har i påstandsdokument af 11. oktober 2017 gjort følgende gældende: "... Til støtte for stadfæstelsespåstanden gør Advokatnævnet overordnet gældende, at sagsøger ved sin adfærd modsatte sig Advokatrådets varetagelse af dets tilsynsopgave, og at han herved gjorde sig skyldig i grov overtrædelse af

13 Side 13/16 god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1, samt at valget af sanktion og udmåling af bøde, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1, er passende. Om adfærd Advokatrådet skal efter retsplejelovens 143, stk. 2, føre tilsyn med advokaterne. Advokatrådet kan som led i udøvelsen af tilsynsfunktionen indkalde en advokat til en kollegial samtale, hvis det må antages, at den pågældende groft eller gentagne gange har tilsidesat de pligter, som stillingen medfører. Der er hjemmel til dette i 1, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om indkaldelse af advokater m.v. til en samtale med kredsbestyrelsen. Det ligger fast, at Advokatnævnet gennem årene har sanktioneret sagsøger for overtrædelse af advokatpligterne adskillige gange. Det fremgår af sanktionslisten (bilag A). Det ligger ligeledes fast på skriftligt grundlag, at Advokatrådet havde besluttet at iværksætte en kollegial samtale med sagsøger (jf. bilag 7). Endelig ligger det fast, at sagsøger fra start af afviste at deltage i den kollegiale samtale. Det skete ved hans brev af 13. juni 2016 (bilag 8) og hans mail af 15. juni 2016 (bilag 10). Det er indiskutabelt, at sagsøger herved afviste at medvirke til samtalen. Det er således meningsløst, når sagsøger hævder, at han aldrig har modsat sig at deltage i samtalen. Advokatnævnet gør gældende, at sagsøger herved hindrede Advokatrådet i at gennemføre dets lovbestemte tilsynsforpligtelse. Advokatnævnet gør endvidere gældende, at sagsøger herved handlede han i strid med sine advokatpligter. Yderligere ligger det fast, at sagsøger nægtede at dokumentere lovligt forfald. Dette fremgår af hans brev af 15. juni 2016 og ligeledes af hans mail af 20. juni 2016 (bilag 12). Sagsøger var fra Advokatrådets side flere gange gennem forløbet vejledt om, at lovligt forfald skulle dokumenteres (jf. bilag 7, bilag 9 og bilag 11). Advokatrådet har hjemmel i lovgivningen til at kræve dokumentation herfor (jf. bekendtgørelsens 4). Men det afviste sagsøger altså at gøre. Først under domstolssagen er sagsøger fremkommet med sin dokumentation (bilag 20). Denne ændrer imidlertid ikke på, at sagsøger tilsidesatte sine pligter, der følger af lovgivningen. Erklæringen har ingen betydning ved ansvarsvurderingen. Advokatnævnet gør gældende, at sagsøger også herved handlede i strid med sine advokatpligter. De reale grunde bag denne ordning og tilsynsreglerne gør det bydende nødvendigt, at advokater uden videre samarbejder om gennemførelsen af den

14 Side 14/16 kollektive samtale. Sagsøger gjorde det stik modsatte han obstruerede det. Sagsøgers anfægtelse af grundlaget for den kollegiale samtale er uden nogen som helst relevans for sagens afgørelse. Han var som alle andre advokater underlagt en lovbestemt, ubetinget pligt til at medvirke i den kollegiale samtale (jf. bekendtgørelsens 4). At sagsøger på daværende tidspunkt var medlem af Advokatnævnet, er således uden betydning for ansvarsbedømmelsen. Efter en samlet vurdering og i betragtning af de hensyn, der begrunder reglerne om tilsyn med advokater, er forholdet med rette bedømt som en grov overtrædelse. Om sanktion Advokatnævnet har i denne sag sanktioneret sagsøger med en tillægsbøde til statskassen på kr. Advokatnævnet gør gældende, at valget af sanktion og udmåling af bøde, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1, skal fastholdes. Udmålingen er sket i overensstemmelse med retningslinjerne og praksis, herunder domstolspraksis, for bødeudmåling. I Advokatnævnets sanktionssystem opereres med en normalbøde på kr. for et førstegangstilfælde uden formildende eller skærpende omstændigheder. Bøden for en grov overtrædelse er som udgangspunkt kr. Derudover anvendes princippet i straffelovens 89, og der gælder ved bødeudmålingen et princip om absolut kumulation. Tidligere afgørelser tillægges gentagelsesvirkning, og udgangspunktet er bødefordobling. Dog fastsættes sanktionen altid konkret i lyset af sagens omstændigheder. Sanktionssystemet er tiltrådt ved fast retspraksis. Sagsøgers overtrædelse er med rette bedømt som en grov overtrædelse, og bøden herfor er kr. Der er intet grundlag for en formildelse af sanktionen. Advokatnævnets kendelse afsagt 28. april 2016 indgik ikke i sanktionsudmålingen, da Advokatnævnet traf afgørelse i sagen, da den var indbragt for domstolene, og således ikke var endelig. Nu er den imidlertid endelig, idet Københavns Byret ved dom af 1. maj 2017 (bilag C) har stadfæstet kendelsen. Den skal derfor tillægges gentagelsesvirkning, idet det dog tilføjes, at domstolene er afskåret fra at forhøje sanktionen...." Rettens begrundelse og afgørelse Retten kan tiltræde, at advokat [A] ved sin adfærd i forbindelse med indkaldelsen til møde med henblik på gennemførelse af en kollegial

15 Side 15/16 samtale den 24. juni 2016 groft har tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1. Retten har således fundet, at Advokat [A] modsatte sig Advokatrådets varetagelse af dets tilsynsopgave ved først at meddele, at han ikke ville deltage i den kollegiale samtale, og ved dernæst at afslå at oplyse grunden til, at han ikke kunne deltage i mødet, selv om Advokatrådet under henvisning til 4 i bekendtgørelse om indkaldelse af advokater m.v. til en samtale med kredsbestyrelsen oplyste, at man ønskede, at han meddelte oplysninger, der viste at han havde lovligt forfald. Det forhold, at advokat [A] i mail af 20. juni efter at have gentaget, at han ikke ville være til stede på det fastsatte mødetidspunkt, og efter at have meddelt, at han ikke ville dokumentere grunden til dette - meddelte, at han havde besluttet sig til at tage "samtalen med jer, fordi jeg ikke vil have en advokatnævnssag om dette forhold", findes ikke at kunne føre til en ændret vurdering af, at han ved sin adfærd groft har tilsidesat god advokatskik. Retten finder endvidere, at det af advokat [A] anførte vedrørende hans formodning om, at begrundelsen for hans afvisning af at deltage i mødet den pågældende dag ikke ville blive accepteret som lovligt forfald, ikke kan føre til andet resultat. Retten finder ikke grundlag for at nedsætte den ved Advokatnævnets kendelse fastsatte bøde. Vedrørende sagens omkostninger forholdes som nedenfor bestemt, idet retten kan oplyse, at der er passende beløb til dækning af udgift til advokatbistand kr. Retten har ved fastsættelsen taget hensyn til sagens værdi, forløb og udfald. Thi kendes for ret: Advokatnævnets kendelse af 30. november 2016 (sagsnummer ) stadfæstes. Advokat [A] skal inden 14 dage betale sagens omkostninger til Advokatnævnet med kr. Anette Burkø dommer Udskriftens rigtighed bekræftes. Københavns Byret, den 22. november 2017.

16 Side 16/16 [Y], kontorfuldmægtig

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2486/ MLA 2. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A]

K E N D E L S E. [advokat A] København, den 4. april 2014* Sagsnr. 2013 2030/MLA 3. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 21. juni 2013 (forhold 1 og 2), modtaget i Advokatnævnet den 24. juni 2013, ved

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1.

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1. København, den 26. juni 2015 Sagsnr. 2015-215/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagsfremstilling: Ved anklageskrift af

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. København, den 21. marts 2016 Sagsnr. 2015-2394/TRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. Klagens tema: [Advokat

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015. København, den 27. april 2016 Sagsnr. 2015-4740/AKC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget over,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E

2. advokatkreds K E N D E L S E København, den 29. april 2019 Sagsnr. 2018-1503/CHO 2. advokatkreds K E N D E L S E Ved anklageskrift af 1. juni 2018 har Advokatrådet indklaget advokat [A] for at have tilsidesat advokatpligterne, jf.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2383/VTA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K. Klagens tema: Advokat

Læs mere

Københavns Byret " KENDELSE. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 17. maj 2018 i sag nr. BS 36A-2593/2017:

Københavns Byret  KENDELSE. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 17. maj 2018 i sag nr. BS 36A-2593/2017: Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 17. maj 2018 i sag nr. BS 36A-2593/2017: [Advokat A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 19. september 2016 Sagsnr. 2016-1076/MKJ 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

København, den 11. september 2012 J.nr /JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 11. september 2012 J.nr /JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E København, den 11. september 2012 J.nr. 2011-02- 0114/JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at

Læs mere

V E S T R E L A N D S R E T D O M

V E S T R E L A N D S R E T D O M V E S T R E L A N D S R E T D O M afsagt den 31. august 2018 Sag BS-1382/2017-VLR (6. afdeling) Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) mod advokat [A] Retten i [bynavn] har den 16. maj 2017 afsagt dom

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat.

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-2778/LSK K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere advokat indklagede. Sagens tema: Klager, der var sigtet for dokumentfalsk,

Læs mere

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v.

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v. BEK nr 20 af 17/01/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2007-440-0160 Senere ændringer til forskriften BEK nr 748 af 11/06/2010

Læs mere

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [A] pålægges en disciplinær sanktion, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1.

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [A] pålægges en disciplinær sanktion, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1. København, den 19. marts 2019 Sagsnr. 2018-2106/CHO 5. advokatkreds K E N D E L S E Ved anklageskrift af 19. juni 2018, modtaget i Advokatnævnet den 21. august 2018, har Advokatrådet indklaget daværende

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 23. september 2015 i sag nr. BS 41B-3325/2014: Advokat [C] [adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 Sag 237/2016 (2. afdeling) Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) mod A (advokat Claus Bonnez) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Horsens

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E

1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 24. maj 2017 Sagsnr. 2017-644/CSI 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: Ved anklageskrift af 21. februar 2017, modtaget i Advokatnævnet samme dato, har Advokatrådet i medfør af

Læs mere

København, den 14. maj 2008 J.nr

København, den 14. maj 2008 J.nr København, den 14. maj 2008 J.nr. 02-0408-07-0690 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A, på vegne af klager, klaget over indklagede og indklagede modklaget over advokat A. Sagens tema:

Læs mere

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen Københavns Byret Udskrift af retsbogen Den 16. oktober 2015 kl. 10:30 blev retten sat på Kontor 36 af dommer Lone Molsted. Protokolfører var Maria Hampen. Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde

Læs mere

Datoen for klagen: Klagen blev indgivet ved brev af 27/ og modklagen den 27/

Datoen for klagen: Klagen blev indgivet ved brev af 27/ og modklagen den 27/ København, den 23. juni 2005 J.nr. 02-0401-04-1693 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: Under denne sag har advokat A, på egne vegne og på vegne B klaget over advokat indklagede v/ advokatfuldmægtig F,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 22. december 2016 Sagsnr. 2016-1538/7KR/TRA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved. København, den 22. december 2016 Sagsnr. 2016-1538/7KR/TRA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved. Klagens tema: [Klager]

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K. København, den 30. november 2016 Sagsnr. 2016 1561 og 2016-1562/CHN 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [byret 1] klaget over [indklagede] og advokat [A], København K. Klagens

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 15. april 2014 Sagsnr. 2013-2650/LRA/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager, der var arving i et privatskiftet

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E

1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 27. oktober 2017 Sagsnr. 2017-1044/AKC 1. advokatkreds K E N D E L S E Ved anklageskrift af 10. marts 2017, modtaget i Advokatnævnet den 24. marts 2017, har Advokatrådet indklaget advokat

Læs mere

Sagen, der er anlagt den 18. februar 2014, vedrører prøvelse af en advokatnævnskendelse.

Sagen, der er anlagt den 18. februar 2014, vedrører prøvelse af en advokatnævnskendelse. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. december 2014 i sag nr. BS 160-247/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

Afgørelsesdato:

Afgørelsesdato: Advokatsamfundet's Videndatabase Registreret af: Pia Birkegård Afgørelsesdato: 08-10-2008 København, den 8. oktober 2008 J.nr.02-0401-07-2588 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 10. december 2012 Sagsnr. 2012-2470/HCH/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der ved dom af 16. september 2011 afsagt

Læs mere

København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201

København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201 København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201 VPE/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København V. Advokat A har den 25.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede. København, den 30. september 2013 Sagsnr. 2011-4523/CHN/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-373/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede

Læs mere

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr.

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 16. juni 2014 i sag nr. BS 156-195/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Kgs. Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen.

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen. København, den Sagsnr. 2014-1182/MLA K E N D E L S E Ved Advokatnævnets kendelse af 25. juni 2009 blev tidligere advokat [A], frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre, jf. retsplejelovens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING 17. JUNI 2010 HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING Højesteret har ved dom af 10. juni 2010 fastslået, at en advokat ikke kan kræve betaling af klientens forsikringsselskab

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A]. København, den 25. november 2015 Sagsnr. 2015-2549/MKJ 2. og 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 7/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Simon Bernard Clark, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 12. afdeling

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 28. november 2014 Sagsnr. 2014-101/TRO 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over advokat [advokat A s] salær på inkl. moms.

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over advokat [advokat A s] salær på inkl. moms. København, den 11. september 2014 Sagsnr. 2013-3282/VTA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [advokat A]. Sagens tema: [Klager], der sammen med sin

Læs mere

S e k r e t a r i a t e t

S e k r e t a r i a t e t Til: Strukturudvalget Fra: Sekretariatet Emne: Tilsynsindsatsen på klientkontoområdet KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 16. oktober 2013 SAGSNR.: 2013-1007 ID

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

København, den 21. november 2007 J.nr

København, den 21. november 2007 J.nr København, den 21. november 2007 J.nr. 02-0401-06-2018 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E

2. advokatkreds K E N D E L S E København, den 4. juni 2013 Sagsnr. 2011-10339/VTA/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [Specialforening A] v/formand [X] og [Specialforening B] v/formand [Y] klaget over

Læs mere

Sagen drejer sig om berettigelsen af en kendelse fra Advokatnævnet.

Sagen drejer sig om berettigelsen af en kendelse fra Advokatnævnet. RETTEN I AALBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 28. oktober 2014 i sag nr. BS 11-637/2014: Advok Mogens Olesen Gabels Torv 5 9000 Aalborg mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. København, den 9. februar 2015 Sagsnr. 2014-3363/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. Sagens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2339/ADH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A],

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. København, den 25. april 2017 Sagsnr. 2016-2165/CSI 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

København, den 18. september advokatkreds K E N D E L S E

København, den 18. september advokatkreds K E N D E L S E København, den 18. september 2012 Sagsnr. / CHN 4. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 12. maj 2011, modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 13. maj 2011, rejst sag ved

Læs mere

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W.

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W. København, den 12. september 2012 Sagsnr. 2011-0287/SAF/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne klager klaget over advokat B. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente.

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente. København, den 27. november 2013 Sagsnr. 2013-366/AKC/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede. Sagens tema: Klager X og klager Y har

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 1. december 2017 Sag 55/2017 (2. afdeling) Advokat A (advokat Morten Samuelsson) mod Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes. DOM Afsagt den 25. januar 2012 i sag nr. BS 5-169/2011: A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen er behandlet under medvirken af 3 dommere. Advoknævnet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 28. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 28. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 28. november 2011 Sag 355/2010 (2. afdeling) Advokat A (selv) mod Justitsministeriet (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnets sekretariat den 23. september 2011. København, den 24. april 2012 Sagsnr. 2011 3838/MKJ/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over, at advokat A har tilsidesat

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 1. juli 2013 Sagsnr. 2011-4711/SAF/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager, der havde en betydelig skattegæld

Læs mere

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E København, den 28. november 2011 J.nr. 2009-02-1204 LNJ/LOR/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over advokat B, herefter kaldet indklagede. Sagens tema: Klager

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København V.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København V. København, den 26. august 2016 Sagsnr. 2016-923/TRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København V. Klagens tema: [Klager]

Læs mere

4. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [firma A] klaget over [indklagede], [bynavn].

4. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [firma A] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. juni 2016 Sagsnr. 2016-977/CHN 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [firma A] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Firma A] har klaget over, at

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom. København, den 3. november 2008 MRY/JML J.nr.2008-02-0162 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes udtalelse i et brev. Datoen

Læs mere

Under denne sag, der er anlagt den 4. juli 2013, har sagsøger, [indklagede], nedlagt følgende

Under denne sag, der er anlagt den 4. juli 2013, har sagsøger, [indklagede], nedlagt følgende Københavns Byret Side 1/9 Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 5. januar 2015 i sag nr. BS 36A-2886/2013: [Indklagede] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har oplyst, at arvingerne af den lokale præst fik anbefalet indklagede som bobestyrer.

K E N D E L S E. Klager har oplyst, at arvingerne af den lokale præst fik anbefalet indklagede som bobestyrer. København, den 26. august 2015 Sagsnr. 2015-1428/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Klagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn]. København, den 23. december 2016 Sagsnr. 2016-1751/CHN 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn]. Sagsfremstilling:

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E

6. advokatkreds K E N D E L S E København, den 24. januar 2019 Sagsnr. 2018-947/CHO 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [kurator] som kurator i [virksomhed A] A/S under tvangsopløsning under konkurs

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 12. maj 2015 Sagsnr. 2014 3536/CBW 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Klagens tema: Klager har klaget over, at indklagede, der

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0077 Klager: Det Danske Advokatsamfund Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: [A] [A s adresse] Parternes påstande: Klagerens påstand Registreringen af

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede].

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede]. København, den 5. juli 2016 Sagsnr. 2015-3079/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A], der repræsenterede en part

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 16. marts 2015 og modklagen den 13. april 2015. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-884/LIH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn], og [indklagede]

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [indklagede], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 1. september 2014 Sagsnr. 2013 3850/CBW 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [Advokat A] har klaget

Læs mere

Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage over klager.

Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage over klager. København, den 13. april 2007 J.nr. 02-0401-06-0569 K E N D E L S E Sagens parter: Under denne sag har klager klaget over advokatfirma A v/ indklagede 1 og indklagede 2, og indklagede 2 har indgivet modklage

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

København, den 6. juni 2012 Sagsnr /JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. juni 2012 Sagsnr /JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. juni 2012 Sagsnr. 2010-02- 1322/JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS ved advokat A klaget over advokat B, Roskilde. Sagens tema: X ApS ved advokat

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Retten i Hillerød D O M afsagt den 3. maj 2016 Rettens nr. 8-2528/2015 Politiets nr. 0900-84130-00684-12 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 67 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 17. maj 2011 blev der i sag 133-2010 KK v/ advokat AA mod Ejendomsmægler HH afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 1. juli 2010 har KK ved advokat AA, indbragt ejendomsmægler HH for Disciplinærnævnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0438 Klager: Det Danske Advokatsamfund Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Dr.jur. Hans Boserup Søndre Landevej 20 6400 Sønderborg Parternes påstande:

Læs mere

København, den 22. november 2011 Sagsnr advokatkreds K E N D E L S E

København, den 22. november 2011 Sagsnr advokatkreds K E N D E L S E København, den 22. november 2011 Sagsnr. 2010 983 /JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at advokat

Læs mere

Udmåling af sagsomkostninger Højesterets dom af 19/7 2016, sag 120/2015

Udmåling af sagsomkostninger Højesterets dom af 19/7 2016, sag 120/2015 - 1 Udmåling af sagsomkostninger Højesterets dom af 19/7 2016, sag 120/2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med Procesbevillingsnævnets tilladelse har Højesteret fået forelagt en afgørelse

Læs mere