Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet over artiklen Alkoholkultur: Hver femte unge drikker for ofte og for meget. Her fortæller fire unge om deres alkoholvaner, som blev bragt i Politiken den 13. august Artiklen blev desuden bragt på Politikens hjemmeside, politiken.dk, og på Politikens Facebookside samme dag under overskriften Riges børn drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Klagerne mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagerne har klaget over manglende forelæggelse samt Politikens afvisning af at slette oplysningerne om dem. [Klager 1] har desuden klaget over Politikens manglende hensyn til hendes alder. 1 Sagsfremstilling Politiken bragte den 13. august 2018 under temaet Unge og druk en række interviews med unge mennesker i den trykte udgave af avisen på side 4, sektion 1, under overskriften Alkoholkultur: Hver femte unge drikker for ofte og for meget. Her fortæller fire unge om deres alkoholvaner. Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: [Klager 2], 18 år, student Gammel Hellerup Gymnasium. Mor er lektor på KU, og far er pædagog.

2 2 Jeg er fuld cirka tre gange om måneden, hvor jeg er meget beruset. Sidst jeg var fuld, var i går, hvor jeg var til fest med drengene. Det var ikke en af de værste drukaftener, men vi drak rimelig meget. Mine forældre har aldrig sat en grænse for, hvor meget jeg må drikke. For jeg har aldrig været en af dem, der skulle hentes, fordi jeg lå og brækkede mig. Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Jeg tror aldrig, jeg har fortrudt noget, mens jeg har været fuld, fordi det er som regel sjovt at drikke især med drengene. Men det er ikke altid så fedt som forventet. Man drikker ofte, fordi der er et gruppepres, som man bukker under for nogle gange. Det kan være, når man spiller drukspil. Af interviewet med [Person 1] med overskriften: Mine venner var for fulde, og jeg var for fuld, fremgik følgende: [Person 1], 17 år, 3.g på Rysensteen Gymnasium. Mor er farmaceut, far er økonom. Jeg er nok fuld hver anden uge, men det svinger meget. Jeg drikker cirka det samme som mine venner. Hverken meget eller lidt. Mine forældre regner med, at jeg selv kan styre mit alkoholindtag, så de har ikke sat nogen grænser for mig. Sidst jeg var fuld, var på Roskilde Festival. Der drikker man hele tiden. Det er fedt at drikke, så længe man tænker sig om og er sammen med nogle. Man skal ikke føle sig presset til det. Engang forlod mine venner mig, mens jeg var fuld. Jeg ringede til min mor, fordi jeg var for fuld til at komme hjem selv. Det er nogle gange konsekvensen af alkohol. Mine venner var for fulde, og jeg var fuld. Det kunne være endt galt. Af interviewet med [Klager 3] med overskriften: Sidst var, da jeg hoppede nøgen i havnen, fremgik følgende: [Klager 3], 19 år, student Rysensteen Gymnasium. Mor er docent på UC Sjælland, far er lektor på AU. Jeg er fuld en til to gange om ugen. Hver anden gang er jeg meget fuld, og ellers er det lidt mere stille og roligt, men her får jeg alligevel drukket mindst seks genstande. Sidst jeg var fuld, var i går. Mine forældre har aldrig sat en grænse for, hvor mange genstande jeg må drikke, men de har selvfølgelig fyret den klassiske morreplik af: Pas nu på dig selv. Jeg har fortrudt noget efter en fest et par gange. Sidst var, da jeg hoppede nøgen i havnen, da jeg blev student i sommer. Det var sjovt, mens det skete, men ikke morgenen efter, hvor jeg tænkte over, hvor pinligt det var, at jeg havde løbet nøgen rundt på Islands Brygge. Men jeg har langt flere positive end negative oplevelser med alkohol. Af interviewet med [Klager 1] med overskriften: De stoler på mig, fordi jeg gør ikke noget dumt, fremgik følgende: [Klager 1], 16 år, 2.g på Aurehøj Gymnasium. Mor er lektor på KU, far er pædagog.

3 3 Det er meget forskelligt, hvor ofte jeg er fuld. Nogle gange er jeg fuld flere gange om måneden, og nogle gange er det kun en gang hver anden måned. Jeg drikker nok seks-syv genstande, når jeg er til fest. Mine forældre har ikke sat grænser for, hvor meget jeg må drikke til fester. De stoler meget på mig, fordi jeg gør ikke noget dumt. Alkohol giver god stemning, men man kan sagtens have det sjovt uden at drikke. Jeg føler mig aldrig tvunget til at drikke. Jeg gør det kun for mig selv og ikke for andres skyld. Nogle gange kan jeg godt vågne op, efter jeg har været fuld, og tænke, det skulle jeg måske have ladet være med. De fire interview blev bragt i spalter ved siden af hinanden. Oven over hvert interview var der indsat et portrætbillede af den interviewede i fuld spaltebredde. De fire interviews blev desuden bragt samme dag på Politikens hjemmeside, politiken.dk, under overskriften, Riges børn drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde og med underrubrikken Fire unge gymnasieelever fortæller om deres forhold til alkohol. Af artiklen fremgik blandt andet følgende: En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at omkring hver femte unge på landets gymnasier og erhvervsskoler drikker for meget. De drikker mere end den såkaldte højrisikogrænse på 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd. Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du bryder grænsen. Samtidig viser undersøgelsen, at børn af veluddannede i højere grad en børn af forældre uden uddannelse drikker for meget. Således har ca. 15 procent af de gymnasielever, som har forældre med Folkeskolen som eneste uddannelse, et højt alkoholforbrug. Blandt elever, hvis forældre har en videregående uddannelse, er det ca. 20 procent, som drikker meget. Rapporten bygger på svar fra gymnasie- og hf-elever og elever på erhvervsuddannelser. Til artiklen var der indsat et portrætbillede af [Klager 2]. Artiklens overskrift blev efterfølgende ændret til: Hver femte unge bryder grænsen: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Underrubrikken havde samme ordlyd som tidligere, ligesom artiklens indhold var det samme, bortset fra følgende tilføjelser: Og: Herunder fortæller fire tilfældigt udvalgte unge om deres alkoholvaner. Vi mødte dem på gaden i København.

4 4 Præcisering: I en tidligere version fremgik det ikke tilstrækkelig klart, at de fire unge, der er interviewet om deres alkoholvaner, var tilfældige unge, som vi mødte på gaden i København. Vi beklager, at det ikke fremgik tydeligt. Til artiklen var der indsat et billede fra Vestergade, København, hvor man ser en gruppe unge mennesker, der står i kø på fortovet. Én af de unge piger kaster op, mens en ung mand holder hendes hår. Til billedet var der indsat følgende billedtekst: Vestergade i Københavns indre by er et af de steder, hvor flest unge mennesker får alkohol indenbords. På Politikens Facebook-side blev desuden samme dag bragt et opslag indeholdende et link til artiklen. Af opslaget fremgik følgende: Det er helt almindelige drenge og piger, som ikke har en særligt belastet baggrund, som ikke er blevet mobbet, og som har forældre, der er højtuddannede og højtlønnede, der drikker mest, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. Vi har bedt fire unge gymnasieelever fortælle om deres forhold til alkohol. Artiklen er for abonnenter. Til Facebook-opslaget var der indsat et link til den påklagede artikel. Klagerne anmodede den 13. august 2018 Politiken om at fjerne oplysningerne om dem i artiklen. Politiken afslog anmodningen. Klagernes klage er modtaget i Pressenævnet den 16. august Parternes synspunkter 2.1 Klagernes synspunkter God presseskik - Redigeringsret og forelæggelse Klagerne har oplyst, at de den 9. august 2018 blev stoppet af en medarbejder fra Politiken på gaden i forbindelse en Voxpop-undersøgelse, der spurgte, om hun måtte stille dem nogle spørgsmål om deres alkoholforbrug og -vaner. De spørgsmål, de blev stillet af Politikens medarbejder, var af meget ledende karakter, og Politikens medarbejder tilbød ikke nogen af dem, at de kunne se og godkende deres citater. Interviewet blev herefter offentliggjort i Politiken i en meget selektiv version. Artiklen på netavisen lå via et link på forsiden, som indeholdt et close-up foto af [Klager 2] med følgende rubrik: Riges unge drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde og med underrubrikken Fire unge gymnasieelever fortæller om deres forhold til alkohol.

5 5 Klagerne har anført, at der ikke er nogen sammenhæng mellem overskriftens formulering og de fire voxpop-interviews. Klagerne har en oplevelse af, at deres udtalelser var blevet fordrejet og manipuleret i en sådan grad, at de ikke kan genkende deres historier. Alle modificerende udsagn er blevet fjernet, og Politiken har udelukkende gengivet de udsagn, der fremstiller klagerne som nogen, der har et stort alkoholforbrug. For så vidt angår citatet Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde af [Klager 2], har [Klager 1 og 2s mor] anført, at [Klager 2] fortalte Politikens medarbejder, at hans forældre aldrig har sat begrænsninger for ham, fordi han aldrig har været en af dem, der skulle hentes hjem i fuld tilstand. Udsagnet var ment som en uddybning, men hvor Politiken valgte at brugte netop dette citat, som en hovedrubrik, hvor det taget ud af kontekst fik den stik modsatte betydning. Koblet til billedet af [Klager 2] kom citatet blot til at blive et udsagn om at drikke vanvittigt. [Klager 1 og 2s mor] har anført, at det er korrekt, at der er dækning for citatet i det interview, [Klager 2] gav til Politiken, men at udtalelsen er blevet brugt på en kynisk og manipulerende facon til at vise præcis det modsatte af, hvad hans samlede udsagn indeholdt. [Klager 2]s udtalelse kobles til hans navn ved en onlinesøgning. Klagerne blev eksponeret i Politiken som repræsentanter for en gruppe af rige menneskers børn, som drikker for meget. De føler sig både krænket og bondefanget af Politikens journalist, og over Politikens efterfølgende redigering af deres interviews. Klagerne har endvidere anført, at de finder, at overskriften Riges unge drikker for meget er agtelsesforringende for dem, og selvom Politiken ændrede overskriften til Hver femte unge bryder grænsen: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde., ændrede dette ikke indtrykket væsentligt, idet læseren blev forberedt på, at nu skulle man møde fire alkoholmisbrugende unge mennesker i de følgende interviews. Klagerne har anført, at Politiken allerede har haft en færdig historie, som de blot skulle have bekræftet ved interviews. Klagerne har oplyst, at det ikke er korrekt, når Politiken har anført, at klagerne afslog at få den færdige artikel til gennemsyn. Klagerne har hertil anført, at ingen af dem fik tilbuddet herom. Klagerne har henvist til, at det ikke er korrekt, at redaktionen sikrede sig, at samtlige af de medvirkende var over 18 år, idet [Klager 1] er 16 år gammel. -Sletning B.8 Klagerne har anført, at det har været en frustrerende og krænkende oplevelse for dem at blive udstillet i både den trykte udgave og online-udgaven af et stort dagblad samt på Politikens Facebook-side. Klagerne ønsker derfor al materialet om dem fjernet fra både Politikens hjemmeside og Facebook-side. Klagerne rettede henvendelse til Politikens journalist samt læsernes redaktør med anmodning om at få fjernet oplysningerne om dem. De har som begrundelse herfor blandt andet an-

6 6 ført, at rubrikken, hvoraf det fremgik, at Riges unge drikker for meget blev bragt, uden Politiken kendte til klagernes eller deres forældres indkomstforhold og økonomi, ligesom deres udsagn var blevet stærkt redigerede og fordrejede. Politiken ændrede rubrikken til Hver femte unge bryder grænsen: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. [Klager 2] har anført, at portrætbilledet af ham dog fortsat lå på forsiden koblet til rubrikken Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Læsernes redaktør har afvist at fjerne samtlige oplysninger om dem på Politiken, idet han ved at have lyttet materialet igennem har konstateret, at der blev stillet åbne spørgsmål. Klagerne er ikke enige heri, da der var tale om ledende spørgsmål. De forstår ikke, hvorfor det er så væsentligt for Politiken at bevare de usaglige informationer om dem der er udelukkende tale om at udstille fire unge mennesker på internettet for at bekræfte en allerede færdig historie, hvilket har negative konsekvenser for dem. [Klager 2] har oplyst, at hans navn og foto fortsat kobles til rubrikken Riges børn drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, når man foretager en internetsøgning på hans navn, hvilket betyder, at hans billede kommer frem og bliver koblet til et udsagn, han slet ikke kan identificere sig med, idet det er taget helt ud af kontekst. Politiken har udført en form for digitalt karaktermord på ham netop som han er færdig med gymnasiet og står for at skulle søge arbejde og senere videre i uddannelsessystemet. Afslutningsvis har klagerne anført, at det er afgørende for troværdigheden af nyhedsformidling samt for tilliden til journalistiske artikler og deres karakter af historisk og komplet materiale, at de artikler, som offentliggøres, er baseret på en research, som er foretaget på saglige og etisk forsvarlige betingelser, ligesom der må foretages en meningsfuld redigering af det indsamlede materiale. Begge dele har været stærkt problematiske i denne sag, hvilket understreges af Politikens egen reaktion på sagen, som bærer præg af usandheder og usammenhængende argumentation. 2.2 Politikens synspunkter Politiken har indledningsvis anført, at Politiken beklager, at de påklagede interviews blev bragt på politiken.dk i forbindelse med en artikel, der havde som tema, at børn og unge af økonomisk velstillede forældre drikker mere end andre børn og unge. Opsætningen gav det fejlagtige indtryk, at de fire interviewpersoner var repræsentanter for den førstnævnte gruppe, men de var tilfældigt udvalgt, og da redaktionen blev gjort opmærksom på fejlen, blev opsætningen omgående ændret, og det blev understreget i artiklen, at der var tale om tilfældigt udvalgte unge. Artiklen blev desuden forsynet med en bemærkning om, at den kunne fejlopfattes, og en beklagelse.

7 7 God presseskik - Redigeringsret og forelæggelse Politiken har i endvidere anført, at i det omfang, der er redigeret i de unges udtalelser, er det imidlertid sket loyalt over for indholdet. Politiken henviser til, at det ifølge en lang række kendelser fra Pressenævnet ligger inden for grænserne af redigeringsretten at undlade at omtale forhold, der for en af parterne eller andre forekommer centrale, ligesom det er op til redaktøren af vælge og fravælge materiale og kilder, så længe det samlede indtryk giver et retvisende billede, hvilket er tilfældet i denne sag. Under interviewet med de unge menneskerne blev der stillet åbne spørgsmål om unges alkoholvaner, og der var ikke tale om, at redaktionen skulle have bekræftet en færdig historie. Klagerne blev orienteret om, hvor deres billeder og udtalelser ville blive bragt, og som Politikens interne regler foreskriver, blev klagerne efter interviewene tilbudt at få forelagt deres citater inden offentliggørelse, hvilket de dog ikke ønskede. [Klager 2] udtalte, at han engang, hvor han var påvirket, havde været sammen med en pige, hvilket han efterfølgende havde fortrudt. Efter interviewet bad [Klager 2] om, at den oplysning ikke kom med, og blev oplyst om, at Politiken ville respektere dette ønske. For så vidt angår fotografering har Politiken oplyst, at klagerne alle gav tilsagn hertil. Politiken har videre anført, at der ikke er sket krænkelser af klagerne. De unges udtalelser er efter alt at dømme også dækkende for en meget stor gruppe i samme alder. Sundhedsstyrelsens seneste undersøgelse viser, at hver femte af unge på landets gymnasier og erhvervsskoler, drikker så meget, at de er over højrisikogrænsen. Selvom de interviewede unge af og til drikker en del, er der dog for deres vedkommende på ingen måde tale om noget voldsomt forbrug. Politiken har anført, at klagerne var tilfældigt udvalgt, hvilket også fremgik af artiklen. For så vidt angår rubrikken på interviewet med [Klager 2] Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde henvises til, at formuleringen har dækning i interviewet, hvor [Klager 2] understreger, at han altid har haft styr på situationen, når han drak alkohol: Jeg har aldrig været en af dem, der skulle hentes, fordi jeg lå og brækkede mig. Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Politiken har for så vidt angår [Klager 1] iagttaget den generelle bestemmelse i de vejledende regler som god presseskik, B.5, hvorefter det ikke er et krav, at forældresamtykke skal indhentes i ethvert tilfælde, hvor en interviewperson ikke er myndig, men hvor det til gengæld kræves, at medierne udviser omtanke og vurderer interviewpersonens alder og modenhed i forhold til emnet og udtalelsernes karakter. Det er Politikens klare opfattelse, at interviewet med [Klager 1] lever op til kravet i de presseetiske regler, og at [Klager 1]s udtalelser på ingen måde er agtelsesforringende eller krænkende for hende selv eller andre.

8 8 Under overskriften De stoler på mig, fordi jeg ikke gør noget dumt forklarer hun, at hendes forældre er trygge ved, at hun går til fester, fordi hun opfører sig ansvarligt, og at der i øvrigt kan gå måneder imellem, at hun er fuld, at hun ikke føler sig presset til at drikke, og at hun sagtens kan more sig uden at drikke - udtalelserne er således helt ukontroversielle og efterlader billedet af en typisk repræsentant for unge med et fornuftigt og ansvarligt forhold til det af nyde alkohol til fester. Politiken har i forlængelse heraf anført, at det her i landet er lovligt for 16-årige af købe drikke med et alkoholindhold på op til 16,5 procent. Da [Klager 1] går i 2. g, og hendes udtalelser er ukontroversielle, fandt Politiken det ikke nødvendigt at indhente forældrenes tilladelse til at bringe citaterne, idet det var tydeligt, at [Klager 1] besad en modenhed og indsigt, der satte hende i stand til at overskue konsekvenserne af at medvirke. - Sletning B.8 Det er efter Politikens opfattelse er afgørende for troværdigheden af nyhedsformidling og for tilliden til journalistiske artikler og deres karakter af historisk og komplet materiale, at offentliggjorte artikler ikke fjernes. Politiken sletter derfor ikke artikler, der på offentliggørelsestidspunktet var korrekte, og Politiken ønsker heller ikke i den aktuelle sag at anonymisere de unge eller at afindeksere artiklerne. Klagernes udtalelser er gengivet korrekt, hvilket fremgår af en kontrol af lydoptagelserne, ligesom [Klager 2] bekræftede i en mail af 13. august 2018 til Læsernes Redaktør på Politiken, at: Vi er med på at der er lydoptagelser og de ting vi er citeret er i og for sig også korrekte på den måde at de er blevet sagt, problemet er bare at de er taget ud af kontekst uden eventuelle opfølgende forklaringer... 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Hanne Schmidt, Mads Sandemann, Lene Sarup og John Meinert Jacobsen. God presseskik Pressenævnet bemærker indledningsvist, at det følger af medieansvarslovens 34, at massemediernes indhold og handlemåde skal være i overensstemmelse med god presseskik. Det er således mediet og ikke den enkelte journalist, som er part i Pressenævnets sag, ligesom det er redaktøren, der eventuelt pålægges at offentliggøre en kendelse fra Pressenævnet efter medieansvarslovens 49. Klagerne har klaget over, at Politiken har redigeret i interviewene. Klagerne har desuden klaget over den oprindelige overskrifts krænkende formulering samt over manglende forelæggelse.

9 9 - Redigeringsret og forelæggelse Pressenævnet bemærker generelt, at redaktøren i overensstemmelse med det almindelige princip om redaktørens ret til at redigere mediet som udgangspunkt er berettiget til at beslutte, hvad man vil bringe i mediet. Det vil sige, at det ligger inden for grænserne af redaktørens redigeringsret at undlade at omtale forhold, der for en af parterne eller andre forekommer centrale, ligesom det er op til redaktøren at vælge og fravælge materiale og kilder, så længe de indholdsmæssige krav til den bragte information iagttages. Det bemærkes dog generelt, at et medie (redaktøren) på baggrund af sin egen eller sine medarbejderes adfærd kan have forpligtet sig til at bringe en given omtale. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende, jf. de vejledende regler for god presseskik punkt A.3. Pressenævnet lægger til grund, at klagerne frivilligt har stillet op til interview samt givet samtykke til at lade sig fotografere til artiklen. Pressenævnet lægger desuden til grund, at interviewene oprindeligt blev bragt både i den trykte udgave af Politiken under overskriften Alkoholkultur: Hver femte unge drikker for ofte og for meget. Her fortæller fire unge om deres alkoholvaner og på Politikens hjemmeside politiken.dk under overskriften Riges børn drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, der efterfølgende blev ændret til Hver femte unge bryder grænsen: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. - Overskriftens formulering Artiklen blev oprindeligt bragt på Politikens hjemmeside politiken.dk under overskriften Riges børn drikker for meget: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde. Pressenævnet finder overskriftens formulering kritisabel og har i den forbindelse blandt andet lagt vægt på, at der ikke forelå oplysninger om klagernes forældres indkomstforhold. Under henvisning til, at Politiken efterfølgende ændrede overskriften til Hver femte unge bryder grænsen: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, finder Pressenævnet efter en samlet vurdering ikke anledning til at pålægge offentliggørelse af nævnets kritik, jf. medieansvarsloven Citat til gennemsyn Politiken har oplyst, at klagerne blev orienteret om, hvor deres billeder og udtalelser ville blive bragt, og blev tilbudt i overensstemmelse med Politikens interne regler at få deres citater til gennemsyn inden offentliggørelsen, hvilket ingen af dem ønskede. Klagerne har oplyst, at det ikke er korrekt, at de afslog at få den færdige artikel til gennemsyn, inden den blev bragt, idet ingen af dem blev det tilbudt.

10 10 Pressenævnet finder efter en samlet vurdering ikke grundlag for at udtale kritik, selvom det er bestridt, hvorvidt klagerne fik mulighed for at få deres interviews til gennemlæsning. Det bemærkes i den forbindelse, at der ikke foreligger en pligt til at forelægge gengivelse af udtalelser for den citerede før en offentliggørelse, medmindre der er truffet en aftale herom. - I øvrigt om udtalelserne [Klager 2] og [Klager 3] stillede frivilligt op til interview og fotografering og må have været klar over vinklen i interviewene, ligesom citaterne fra interviewene også efter klagernes oplysninger anses for at være korrekte, selv om de gengivne udtalelser er udvalgt af Politiken blandt flere udtalelser. Nævnet finder på denne baggrund ikke til strækkelig anledning til at udtale kritik af Politikens brug af [Klager 2] og [Klager 3]s udtalelser og billede. For så vidt angår [Klager 1] lægger nævnet til grund, at [Klager 1] var 16 år og gik i 2. g på det tidspunkt, hvor hun blev interviewet til den påklagede artikel. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at der bør udvises særligt hensyn over for børn og andre personer, som ikke kan ventes at være klar over virkningerne af deres udtalelser eller anden medvirken. Ved offentliggørelse af interview eller lignende bør forældresamtykke indhentes, når emnets karakter og den mindreåriges alder taler herfor, jf. punkt B.5. Det er generelt Pressenævnets opfattelse, at det må anses for at være udtryk for god presseskik, at et medie, når det vælger at beskæftige sig med børn og unge, indhenter tilladelse fra forældremyndighedsindehaverne til de medvirkende. Nævnet finder dog i det konkrete tilfælde, at citaterne af [Klager 1]s udtalelser ikke er af en sådan belastende karakter for hende, at journalisten havde grund til at indhente forældremyndighedsindehaverens tilladelse til at offentligøre udtalelsen og billedet af [Klager 1]. Nævnet udtaler på denne baggrund ikke kritik. - Sletning B.8 Klagerne har anmodet om, at artiklen på Politikens hjemmeside politiken.dk slettes, idet det har negative konsekvenser for dem, at artiklen er tilgængelig online med deres fulde navne samt billeder. Generelt om punkt B.8 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8.

11 11 Medier kan afindeksere, dvs. ændre instruksen til søgemaskiner, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen, anonymisere, dvs. ændre i artikelteksten så eksempelvis et personnavn anonymiseres, eller helt afpublicere en artikel, dvs. fjerne artiklen fra hjemmesiden. Det er nævnets opfattelse, at anvendelse af B.8 i de vejledende regler og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering, anonymisering eller afpublicering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt. Den konkrete sag Artiklen indeholder interviews med de tre klagere, hvoraf deres forhold til alkohol fremgår. Af artiklens interview fremgår klagernes fulde navne samt portrætbilleder af dem. Pressenævnet lægger til grund, at klagerne selv har stillet op til interview, ligesom de har givet tilsagn til at blive fotograferet i forbindelse med interviewene. Det er Pressenævnets opfattelse, at artiklen fra 2018 på Politikens hjemmeside politiken.dk samt Politikens Facebook-side, facebook.com/politiken, med oplysninger om klagernes alkoholvaner samt portrætbilleder af dem, ikke indeholder oplysninger, som må anses for følsomme eller private i en sådan grad, at de er særligt belastende for klagerne. Nævnet udtaler derfor ikke kritik af Politiken for at afvise klagernes anmodning om sletning.

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet:

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet: Kendelse afsagt den 14. august 2019 Sag nr. 2019-80-0328 [Klager 1] og [Klager 2] mod DR DR har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0160, [Klager 1] og [Klager 2] mod DR, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over overskriftens formulering og BTs forelæggelse.

[Klager] har klaget over overskriftens formulering og BTs forelæggelse. Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0023 [Klager] mod BT [Klagers repræsentant] har i henhold til fuldmagt fra [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen IS-tiltalt havde adresse

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0071 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0022 The Mansion ApS, TWC Denmark ApS og [Bryllupsplanlæggeren] mod Sjællandske Medier [Klagernes repræsentant] har som direktør og medejer af virksomhederne

Læs mere

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget].

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget]. Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2019-80-0250 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konservativt lokaludvalgsmedlem aktiv i fascistisk organisation,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0102 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0032, [Klager] mod FORSKERforum, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01109 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over indslaget Visne blade meldt til kommunen bragt af TV2 Nord den 8. december 2016, idet

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9514 af 24/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00507 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00507

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 162 - Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 24. april 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2006-730-0421 Dok.:

Læs mere

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag:

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag: Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0248 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over programmet Sprogquizzen, der blev bragt på DRK den 12. september 2018, idet hun mener,

Læs mere

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A].

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A]. Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0014 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis [Datteren] og [Svigersønnen] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A] på Benniksgaard

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet:

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0118 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0063, [Klager] mod Rudersdal Avis, som nævnet traf

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

Kendelse fra Pressenævnet ------

Kendelse fra Pressenævnet ------ Kendelse fra Pressenævnet ------ I sag nr. 13-70-00487 [Klager] mod Dagbladet Information afsagde Pressenævnet onsdag den 11. december 2013 sålydende K e n d e l s e: [Klager] har klaget over en artikel

Læs mere

Kendelse. afsagt den 12. marts Sag nr [Klager] mod. Zetland

Kendelse. afsagt den 12. marts Sag nr [Klager] mod. Zetland Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0206 [Klager] mod Zetland [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Klager] satte sig for at få Trump til at tweete sin video og det lykkedes.

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis Kendelse afsagt den 26. maj 2017 Sag nr. 17-70-01107 [Klager] mod Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iltsvind og fiskedød i DetSydfynske Øhav bragt

Læs mere