Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation"

Transkript

1 Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation

2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Hvorfor bruge ressourcer på PR? s. 1 Kapitel 2. En god historie s. 4 Kapitel 3. Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed s. 10 Kapitel 4. Definer din målgruppe s. 12 Kapitel 5. Den rette vinkel s. 14 Kapitel 6. Tjekliste til pressemeddelelsen s. 17 Kapitel 7. Kontakten til journalisterne s. 21 Kapitel 8. Er der garanti på PR? s. 24

3 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 1 Kapitel 1. Hvorfor bruge ressourcer på PR? Den der lever stille, lever tja, i hvert fald stille. For langt de flest virksomheder er der mange flere grunde til at forsøge at opnå synlighed i medierne, end der er til at forsøge at flyve under radaren. Det gælder både store, kendte virksomheder, som aktivt skal pleje deres brand, og det gælder i særdeleshed også mindre iværksætter- og vækstvirksomheder, der har brug for at gøre sig bemærket over for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Her er fem gode grunde til at prioritere PR: 1. Opmærksomhed. Når du eller dine produkter optræder i medierne, tiltvinger du dig opmærksomhed fra potentielle kunder og samarbejdspartnere. Selv om de måske ikke står med et behov for dine produkter lige nu, så er chancen for, at du er top-of-mind, når behovet opstår, blevet større af, at du har gjort dig bemærket i medierne. 2. Troværdighed. Alternativet til at få opmærksomhed gennem PR vil ofte være at købe annoncer. Forskellene er mange, og en af de vigtigste er troværdigheden. En artikel i en avis eller et indslag i radio eller i tv er en blåstempling af dig og dit produkt.

4 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 2 3. Værdi for pengene. Hvis du køber en annonce, er du sikker på, at du kommer i avisen, men du får også lov at betale for det. For en langt mindre investering enten i form af din egen tid eller ved at gøre brug af et PR-bureau kan du med PR opnå stor effekt. 4. Fremstå attraktiv. PR skal ikke kun tænkes som et middel til at sælge flere produkter. Du kan også bruge det til at fremstå attraktiv overfor kvalificeret arbejdskraft og potentielle samarbejdspartnere. Desuden skal man ikke undervurdere den interne værdi af at komme i medierne. Det understøtter medarbejdernes fornemmelse af at arbejde et spændende sted, når de kan se deres virksomhed i medierne, ligesom det bekræfter eksisterende kunder i, at de har den rigtige leverandør. 5. Bliv fundet. PR kan have den interessante sidegevinst, at det kan gøre underværker for søgemaskineoptimeringen af dit website. Hvis du er omtalt på et relevant netmedie, og der er linket til din hjemmeside, kan det have stor betydning for din rangering på Googles søgeresultater.

5 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 3

6 Kapitel 2 > En god historie 4 Kapitel 2. En god historie Journalister taler ofte om gode historier. Begrebet er bredt og vanskeligt at definere klart, men man kan se det som en samlet betegnelse for, om historien opfylder de kriterier, som journalisten synes er nødvendige, for at han vil skrive den. Selv om der måske ikke findes en decideret opskrift på den gode historie, så er der en række ingredienser, som man skal sørge for at tænke ind i sin historie for at vække journalistens interesse. I journalistikken arbejder man eksempelvis med de såkaldte VISA+K kriterier: V for væsentlighed Hvorfor det vigtigt at skrive om, og hvilken forskel gør det? Husk på, at journalisten arbejder for sine læsere, og han vil derfor vurdere væsentligheden i forhold til, om det betyder noget for læserne af netop hans medie. En nyhed om innovative produktionsmetoder i plastindustrien vil i sagens natur blive vurderet meget forskelligt af journalisten på Jyllands-Posten og journalisten på branchebladet Plast Panorama. I for identifikation Kan man se sig selv, eller nogen man kender, i historien? Identifikation er vigtig, fordi det gør det nemmere - både for en journalist og for læserne - at forstå, hvorfor en historie er vigtig. Tænk på at gøre din historie så konkret og nær som muligt gerne ved hjælp af cases. En god case kan være det salt, der gør en historie spiselig.

7 Kapitel 2 > En god historie 5 S for sensation Er det unikt, eller har vi set det før? Sensation dækker i denne sammenhæng ikke over noget, der nødvendigvis rydder avisforsider. Det kan også være noget, der blot er overraskende eller kalder på en undren. A for aktualitet Er det nu? For især nyhedsmedierne betyder det meget, om historien er aktuel, altså om den handler om noget, der er en særlig grund til at beskæftige sig med lige nu. Man kalder det også at have en nyhedskrog at hænge historien op på. Det dur med andre ord ikke at forsøge at afsætte en historie om nye trends inden for solbriller i november måned. K for konflikt Er der modstridende interesser på spil? Uenighed kan være godt for en histories muligheder for at få spalteplads, så derfor er det god idé at gøre sig klart, hvilke potentielle interessekonflikter, der er. Nogle gange kan man gøre historien mere appetitvækkende for journalisten ved at trække disse konflikter tydeligt op.

8 Kapitel 2 > En god historie 6 De fleste historier, der kommer i medierne, rummer mindst ét af ovenstående kriterier, men det er sjældent, at en historie har alle fem repræsenteret. Derfor skal man heller ikke give op, hvis man ikke synes, at man har historier i sin virksomhed, som passer på alle kriterier mindre kan også gøre det. Udover VISA+K er der en række andre kriterier, som kan være med til at bane vejen til spalterne. Herunder har du en kort beskrivelse af de vigtigste. Tænk i sammenhænge og tendenser. Det er ofte en rigtig god idé at sætte den historie, som man gerne vil ud med, ind i en større sammenhæng. Måske er din virksomhed eller dit produkt ikke unikt, men hvis det kan ses som et eksempel på en større tendens, er det langt mere interessant for journalisten at tage fat i. Ofte er det altså en god ide at glemme produktet eller det, man umiddelbart helst vil fortælle, for en stund. Skub det i stedet ned i anden række, og fortæl en historie med større samfundsmæssig væsentlighed, som man så selv kan blive en case på. Den type historie er journalisterne ofte mere interesserede i at bringe end pressemeddelelser, der kan forveksles med reklameindslag. MADTIL Da Katalysator skulle lave PR for MADTIL, der er en serie færdigretter af høj kvalitet, valgte vi at lægge vægt på, at MADTIL er et symptom på en tendens, man har set i udlandet, og som nu vinder indpas i Danmark: At folk vil have god og sund mad, også når det skal gå stærkt. Med afsæt i tendensen lavede Go Morgen Danmark en test af fem produkter, heriblandt MADTIL, som fik flotte ord med på vejen.

9 Kapitel 2 > En god historie 7 Tal er godt. Tal og statistik er med til at underbygge og dokumentere en tendens. Derfor kan det styrke din historie, hvis tallene viser en udvikling, en størrelse på branchens omsætning eller dokumenterer historiens relevans. Desuden vil statistik og tal ofte være med til at øge historiens troværdighed. Halicon Den østjyske virksomhed Halicon leverer rådgivning og teknisk tunge løsninger til forsyningsbranchen. Da Halicon i en pressemeddelelse gerne ville ramme de helt almindelige mænd og kvinder, der sidder som formænd for de danske varmeværker, handlede det om at få detaljer om serviceordninger, fremløbstemperaturer og ledningstab kogt ned til et simpelt budskab med to trin: Halicon giver kontante besparelser, og investeringen har en ultrakort tilbagebetalingstid. Derfor blev der vinklet på, at Halicon i en række tilfælde kan reducere ledningstabet i varmeledningerne med op til 16 procent, hvilket kan betyde en årlig besparelse på kroner. Teknikken og rådgivningen koster kroner, og den typiske tilbagebetalingstid er 11 måneder. Artiklen blev bragt i branchebladet Fjernvarmen og kastede en række konkrete henvendelser af sig til Halicon.

10 Kapitel 2 > En god historie 8 Succeshistorier er gode historier. Det er en skrøne, at medierne kun interesserer sig for negative historier. Langt de fleste journalister vil gerne fortælle positive historier, og især i de lokale medier ser man ofte succeshistorier finde vej til spalterne, fordi det kalder på en lokalpatriotisme, når en lokal virksomhed udmærker sig positivt på den ene eller anden måde. Aarhus El-Teknik Aarhus El-teknik er en elektriker- og installationsvirksomhed som de fleste andre. Forskellen på Brabrand-virksomheden og en stor del af konkurrenterne er, at Aarhus El-teknik er vokset under finanskrisen og fastholder sin vækst på et vanskeligt marked. Vi lavede historien om elektrikeren, som trodsede den økonomiske krise med udgangspunkt sin filosofi om, at folk gerne vil handle med en håndværker, der laver tingene ordentligt, overholder aftalerne og opfører sig pænt. Det er i bund og grund en banal historie, men den er ærlig og den er positiv. Artiklen blev bragt i Lokalavisen samt på JP Århus hjemmeside og ramte i udpræget grad målgruppen

11 Kapitel 2 > En god historie 9

12 Kapitel 3 > Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? 10 Kapitel 3. Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? De fleste virksomheder går rundt med gode historier, som de aldrig får fortalt til omverdenen. Det kan der være mange grunde til, men ofte handler det om, at virksomheden ganske enkelt ikke selv kan se dem, fordi de går rundt i dem til hverdag og derfor har svært ved at se nyhedsværdien i dem. Forsøg gerne at lægge mærke til, hvad udenforstående det kan være familie, venner eller erhvervsfolk i andre brancher egentlig synes, er det mest interessante ved din virksomhed. Måske har de øje for noget, som du selv overser. Hvis man skal forsøge at skærpe sit blik for de gode historier, så handler det blandt andet om at have kriterierne fra kapitel 2 summende i baghovedet hele tiden. På den måde kan man bedre vurdere, om der er pressepotentiale i et nyt produkt, en udvidelse af virksomheden, et nyt samarbejde eller lignende.

13 Kapitel 3 > Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? 11 Derudover handler det om at være opmærksom på de emner, der er talk of the town i øjeblikket. Hvilke problematikker, debatter og tendenser præger nyhedsbilledet, og hvordan kan du sætte din virksomhed i spil i forhold til det, der optager journalisterne lige nu? I den sammenhæng er det for eksempel en god idé at tænke sig selv ind som mulig case på aktuelle historier eller måske spille sit eget synspunkt på banen, hvis man har en holdning i en verserende debat. Den nemmeste måde at gøre det på er gennem læserbreve, og det kan der være god fornuft i af flere grunde. Udover den direkte eksponering kan det nemlig betyde, at man får tiltrukket sig journalisters opmærksomhed, så de måske vælger at ringe til netop dig, når de har brug for en kilde til den næste artikel om emnet. Uvildige.dk Dagsordenen er noget, man sætter og hvis den allerede er sat, kan man gøre meget for at spille sig selv på banen efterfølgende. Det er Uvildige.dk et godt eksempel på. Uvildige.dk er en kæde af uvildige økonomiske rådgivere, der er uddannet i og har stor erfaring fra den finansielle sektor. Det har blandt andet betydet, at Uvildige.dk har fået placeret sig som eksperter i relevante medier ved at komme med relevante indspark til debatten om finansiering af boligkøb for eksempel med en pressemeddelelse om, at man med fordel kan kombinere fastforrentede og variable lån. Kunsten er sætte sin egen ekspertise i spil i forhold til den aktuelle nyhedsdagsorden og komme med nye vinkler på en aktuel problematik.

14 Kapitel 4 > Definer din målgruppe 12 Kapitel 4. Definer din målgruppe Som kommunikationsbureau møder vi ofte virksomheder, der har dagbladet Børsen som deres primære mål for en PR-indsats. Den avis læser de nemlig selv, og de ved, at der er prestigepoint blandt vennerne, hvis man får omtale der. Børsen er ganske rigtig et attraktivt medie for mange virksomheder, måske især dem der arbejder B2B, men det er langt fra det eneste lyksaliggørende. Og da alle vil i Børsen, er nåleøjet blevet så lille, at kræfterne kan være brugt bedre et andet sted. Desuden er det jo langt fra sikkert, at dem, du gerne vil ramme med din historie, rent faktisk læser Børsen. Ofte vil du med et fagblad eller brancheblad ramme din målgruppe meget mere præcist. Så inden du gør andet, skal du definere din målgruppe eller dine målgrupper ofte vil du jo have flere forskellige grupper af mennesker, som du ønsker at profilere din virksomhed over for. Målgruppen bør herefter være omdrejningspunktet for hele dit PR-arbejde. Du er nødt til at vide, hvem du gerne vil i kontakt med, før du kan vurdere, om du har en historie, der er interessant for dem. Når du så har fundet din interessante historie, skal du udvælge de medier, som rammer din målgruppe. Og når du skriver din pressemeddelelse, skal du hele tiden have din målgruppe for øje, så du er sikker på, at du får lagt vægt på det, der er vigtigt for dem og ikke for dig selv.

15 Kapitel 4 > Definer din målgruppe 13

16 Kapitel 5 > Den rette vinkel 14 Kapitel 5. Den rette vinkel Hvad er vinklen? Sådan vil en redaktør ofte spørge en journalist, hvis han fremlægger en idé til en historie, som ikke virker helt skarpsleben. Vinklen er det, der er trukket frem som væsentligste i historien, og hvis den ikke er skarp, så er resten af historien heller ikke. Derfor skal du være meget opmærksom på at få vinklet din pressemeddelelse rigtigt og skarpt. Der er flere ting, der kan gå galt i vinklingen. En af de typiske er, at man forfalder til at starte med Adam og Eva for at være sikker på, at journalisten får alle præmisserne rigtigt på plads. Drop mellemregningerne og kom i stedet til sagen. Der er plads til de nødvendige uddybninger i slutningen af pressemeddelelsen, og den første barriere, der skal forceres, er at få fanget journalistens opmærksomhed. En anden fejl opstår, når man vil fortælle to (eller flere) historier på én gang. Resultatet bliver, at man ikke for alvor får stillet skarpt på nogen af dem. Fokuser i stedet på den vigtigste historie og udelad resten til en anden god gang. Men hvordan finder man så den skarpe vinkel? Du kan for eksempel overveje, hvordan du ville fortælle historien, hvis du skulle fortælle den til en god ven, som ikke kender til sammenhængen på forhånd. Hvad ville du fokusere på for at gøre ham interesseret i historien? Det vil typisk være det samme, som du skal tage udgangspunkt i, når du skriver pressemeddelelsen.

17 Kapitel 5 > Den rette vinkel 15 En simpel, men meget effektiv måde at vinkle sine historier på, er at skrive en såkaldt fortælle-sætning. Du skal simpelthen skrive din vinkel i én sætning, som starter med jeg vil fortælle, at Metoden bliver brugt på Journalisthøjskolen, når de studerende skal lære at vinkle, og den er effektiv, fordi det lille ord at tvinger én til at fokusere historien. Det er meget bevidst, at der står at og ikke om. Om lægger op til noget passivt og ufokuseret, mens at i højere grad fordrer, at man får gjort det, man har på hjerte, mere aktivt og skarpt. Dermed ikke sagt, at man ikke kan lave dødkedelige vinkelsætninger, der starter med Jeg vil fortælle, at... Hvis historien ikke er der, hjælper det ikke noget at forsøge at pakke den pænt ind, mens hvis man tager afsæt i kriterierne fra kapitel 2, og dernæst formulerer sin vinkelsætning skarpt, er man godt hjulpet. En velskrevet og godt vinklet pressemeddelelse vil ofte blive taget vel imod af journalisterne. Et af arbejdsvilkårene for journalister er kronisk travlhed, og derfor er det vigtigt, at historien er nem at gå til, og ofte vil den gode pressemeddelelse kunne gå direkte i avisen uden at journalisten behøver at gøre ret meget andet end at skrive sit eget navn på. Det kan virke grænseoverskridende, at journalisten på den måde stjæler æren for dit arbejde, men husk, at det for læseren er en blåstempling af dit budskab, og jo mindre journalisten ændrer i teksten, jo flere af dine pointer når frem til læserne eller seerne.

18 Kapitel 5 > Den rette vinkel 16

19 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 17 Kapitel 6. Tjekliste til pressemeddelelsen Når du vil skrive og sende en pressemeddelelse, er der en række tommelfingerregler, som er gode at holde sig for øje. Du kan med fordel opbygge pressemeddelelsen på denne måde. Rubrik (overskrift) Skal være æggende, vækkende og dækkende. Det vil sige, at den gerne må være sat lidt på spidsen, så den vækker interesse hos journalisten, men at den stadig skal være beskrivende for indholdet. Det giver bagslag, hvis journalisten bliver fanget af en lidt for smart overskrift, som det viser sig, at der ikke er dækning for i teksten. Undgå tekniske og svære fagudtryk, og bestræb dig på at have et udsagnsord i overskriften, da det gør den mere aktiv. Underrubrik Et kort sammenkog af pressemeddelelsens hovedpointer på to-tre linjer, så journalisten hurtigt kan forstå historien. Historiens vinkel skal fremgå klart af rubrik og underrubrik. Indledning Indledningen skal hurtigt give journalisten svar på, hvad historien handler om, hvem der er aktører, og hvorfor det er interessant lige nu. Forsøg gerne at få konkretiseret problemstillingen i indledningen, så den bliver nem at forholde sig til, for eksempel ved at bruge konkrete eksempler eller sproglige billeder.

20 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 18 Brødtekst (den øvrige tekst) Her uddyber du indholdet, underbygger dine påstande, kommer med citater osv. Undgå at afslutte pressemeddelelsen med noget vigtigt, da den skal kunne forkortes fra bunden. Øvrige oplysninger Under pressemeddelelsen kan du hjælpe journalisten ved at lægge links ind til øvrige relevante oplysninger. Det kan være tal, undersøgelser eller artikler, som sætter din historie i perspektiv. Kontaktoplysninger Skriv dit navn, din titel, din mailadresse og dit telefonnummer på. Og sørg for at have mobilen åben, efter at du har sendt pressemeddelelsen af sted. Billeder Du kan ofte hjælpe din historie på vej, hvis du sørger for at give journalisten adgang til billeder, der er relevante for historien. Få taget nogle gode portrætter af dem, der udtaler sig, og tænkt også i billeder af en arbejdssituation eller lignende. Undgå helst at vedhæfte store filer til en, når du sender pressemeddelelsen. Link i stedet til dit website, hvorfra journalisten kan downloade højtopløselige udgaver.

21 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 19 Klip ind Lad være med blot at vedhæfte pressemeddelelsen. Det gør det unødvendigt besværligt for journalisten at læse artiklen, og du undgår, at journalisten af en eller anden grund ikke kan åbne filen. Klip i stedet pressemeddelelsen ind i selve mailen. Skriv rubrikken i emnefeltet Hvis du blot skriver Pressemeddelelse i emnefeltet, fanger du ikke journalistens interesse med det samme tværtimod. Skriv derfor pressemeddelelsens rubrik eller en variation af den ind i emnefeltet.

22 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 20

23 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 21 Kapitel 7. Kontakten til journalisterne Når du har fundet ud af, hvilket eller hvilke medier du gerne vil sende din pressemeddelelse til, kan du selvfølgelig maile den til redaktionens hovedmail. Ofte er tiden dog givet godt ud på at undersøge, hvilke journalister der arbejder med dit emne, og så tage direkte kontakt til dem. Om man skal sende den målrettet til én journalist eller skyde med spredehagl og sende den bredt ud, afhænger af den enkelte historie. Er der tale om en mindre historie med karakter af en nyhed, kan man ofte få mest ud af at sende den bredt ud, men generelt kan journalister godt lidt solohistorier, og derfor kan man nogle gange gøre historien ekstra interessant ved at tilbyde den eksklusivt. Sæt i givet fald en deadline for journalisten, så du eksempelvis giver ham tre-fem dage til at vurdere, om han vil lave historien. Timingen er vigtig, når du skal sende din pressemeddelelse ud. Mange gode historier dør, fordi de har ramt nyhedsflowet på et forkert tidspunkt. Sæt dig derfor ind i, hvornår de medier, der er relevante for dig, skal modtage historierne, så du undgår at karambolere med deadline. På morgenaviserne er det ofte en god idé at sende pressemeddelelsen tidligt om morgenen, så journalisten kan nå læse den inden redaktionsmødet midt på formiddagen.

24 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 22 Der er ingen facitliste til, hvordan man skal kontakte journalisterne, da de er lige så forskellige som resten af befolkningen. Nogle kan man ringe til først, andre vil blive irriterede over det og vil hellere have en mail med det samme. En god fremgangsmåde er at sende en mail til journalisten og skrive, at man ved, at han skriver om det aktuelle emne, og at man har en historie, som måske kunne have interesse for ham. Derefter kopieres pressemeddelelsen ind i mailen. Det kan give god mening at følge op på pressemeddelelsen telefonisk, gerne to dage efter den er sendt, medmindre der er tale om en hastesag. Journalisten er typisk i fuld gang med en anden historie og skal lige have mulighed for at nå at læse den. Ring ikke blot for at spørge om journalisten har set den. Sørg for at have nogle yderligere oplysninger, som du vil bidrage med, eller spørg om du kan være behjælpelig i forhold til at skaffe andre relevante informationer. Opbyg et netværk af journalister Ofte vil du have nogle primære medier, som rammer lige præcis den målgruppe, du er ude efter. Det kan være en god idé at holde kontakt med de relevante journalister og forsøge at opbygge en god relation til dem. Tag en snak med dem, når du har en relevant historie, og kommenter gerne på deres artikler, når du har relevante inputs eller viden, de vil kunne bruge. Det er vigtigt, at du ikke sender dem spam, men kun byder ind, når du har noget værdifuldt for dem. Til gengæld vil du opleve, at de efter noget tid kan finde på at ringe til dig, når de mangler en kommentar eller en historie.

25 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 23

26 Kapitel 8 > Er der garanti på PR? 24 Kapitel 8. Er der garanti på PR? Når pressemeddelelsen er sendt, og den gode kontakt til journalisten er etableret, er der ikke så meget andet at gøre end at krydse fingrene og håbe på det bedste. Der er nemlig en række ting, som man må acceptere, kan spænde ben for, at historien bliver bragt. Nu er historien sluppet løs, og fra nu af foregår det på journalistens præmisser. Hvis han vurderer, at historien ikke er interessant, vil det kun give bagslag at presse på. Du skulle jo gerne kunne vende tilbage til ham en anden gang. Så er det bedre at forsøge en anden journalist. Det er også vigtigt at acceptere, at journalisten ikke er forpligtet til at tage den vinkel op, som du mener er den mest interessante. Det kan selvfølgelig være frustrerende, hvis historien pludselig tager en drejning, som måske ikke retter spotlyset så meget mod dig, men sådan er spillereglerne. I stedet må du nøjes med at glæde dig over, at du gav journalisten noget, som han synes var interessant nok til at gå videre med, og at han formentlig vil være venligt stemt overfor en henvendelse fra dig en anden gang. Når man laver PR, er man i konkurrence med en masse andre virksomheder, som også gerne vil have opmærksomhed. Selv om man helt objektivt set har en god historie, er det ikke sikkert, at der er plads til den. Der kan desuden pludselig ske noget uventet, som stjæler al opmærksom på dit område i en periode, eller stiller din historie i et anderledes lys.

27 Kapitel 8 > Er der garanti på PR? 25 PR er altså i sin essens en usikker størrelse. Selvom man gør alt rigtigt, er der ikke nogen garantier for succes, da der er mange faktorer i spil, som man ikke selv er herre over. Det betyder dog ikke, at PR ikke kan betale sig. Ofte er det nemlig besværet værd og mere til at have en aktiv PR-strategi, hvor man løbende bestræber sig på at komme i medierne med sine gode historier. Den enkelte pressemeddelelse kan give et øjeblikkeligt udbytte, og tænker man PR ind i en mere langsigtet strategi, er der endnu større muligheder for at få værdi for pengene. Med ovenstående råd har vi forsøgt at gøre vejen til spalteplads lidt mere farbar god fornøjelse på turen!

28 Katalysator Kommunikation ApS Klosterport 4E Aarhus C

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE DEN GODE PRESSEMEDDELELSE Typer af pressemeddelelser Den eventbaserede Man får omtale ved at udsende en klassisk pressemeddelelse, der knytter sig til en begivenhed. Den analysebaserede Man får omtale

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

De grønne pigespejderes pressehåndbog

De grønne pigespejderes pressehåndbog PRESSEHÅNDBOG De grønne pigespejderes pressehåndbog - en opslagsbog i pressehåndtering og ekstern kommunikation Indhold: Formål med bogen s. 2 Kommunikationsstrategi s. 3 Hvem kommunikerer om hvad? s.

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse

Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse Side 1 af 6 Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse Efter sigende handlede verdens første pressemeddelelse om død og ulykke. Det var i 1906, hvor en togulykke i New Jersey

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Håndbog i PR og pressekontakt. - skab omtale i dit nærområde

Håndbog i PR og pressekontakt. - skab omtale i dit nærområde Håndbog i PR og pressekontakt - skab omtale i dit nærområde Folkekirkens Nødhjælp 2012 Indhold 1. Hvorfor pressekontakt? 3 2. Den gode historie (nyhedskriterierne) 4 3. Omtale genbrugsbutikker (medier)

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014 Presse- og kommunikationskursus Nørre Aaby, den 4. april 2014 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Skriv en artikel. Korax Kommunikation

Skriv en artikel. Korax Kommunikation Skriv en artikel Indledningen skal vække læserens interesse og få ham eller hende til at læse videre. Den skal altså have en vis appel. Undgå at skrive i kronologisk rækkefølge. Det vækker ofte større

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Indhold i værktøjskassen Pressekontakt sådan o Før I kontakter medierne o Når I kontakter medierne o Når medierne kontakter jer Pressekontakt sådan I Presseværktøjskassen

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

Nu skal vi have avisemne

Nu skal vi have avisemne Avisprojekt i udskolingen 1. udgave, april 2012 Elevvejledning i avisens genrer Nu skal vi have avisemne I skal nu i gang med et avisprojekt, hvor I skal lære om avisens genrer og prøve at skrive nyhedsartikler,

Læs mere

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik?

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Danmarks Domstoles medarbejdere kommunikerer allerede med hinanden, med borgerne, pressen og vores øvrige samarbejdspartnere. Så hvad skal vi bruge en kommunikationspolitik

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

Indledende bemærkninger til genreoversigten

Indledende bemærkninger til genreoversigten Indledende bemærkninger til genreoversigten Følgende genreoversigt kan fungere som en tjekliste, når eleverne skal træne de skriftlige genrer til studentereksamenen i skriftlig fransk, spansk eller italiensk.

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges DANMARKS MOTOR UNION Medieguide - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges Indholdsfortegnelse Hvad kan denne medieskabelon bruges til?... 2 Hvad kan klubben gøre for at komme

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Boost dit salg med PR. Helene Venge og Mikkel Mo Væksthuset 29. oktober 2010

Boost dit salg med PR. Helene Venge og Mikkel Mo Væksthuset 29. oktober 2010 Boost dit salg med PR Helene Venge og Mikkel Mo Væksthuset 29. oktober 2010 1 Without publicity a terrible thing happens: Nothing. P.T. Barnum Phineas Taylor Barnum (5. juli 1810-7. april 1891) var en

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema Hvad er et resumé? Artikel fra nyheder Hvad er en kommentar? Hvad er en blog og hvordan skriver jeg på en blog? Hvad er en

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

TBWA & BBDO IAA PRISEN 2014. Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen. Den 16. februar 2015

TBWA & BBDO IAA PRISEN 2014. Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen. Den 16. februar 2015 IAA PRISEN 2014 Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen Den 16. februar 2015 BAGGRUND Miljøstyrelsen offentliggjorde i 2012 en analyse af de 65 mest anvendte tatoveringsfarver på det danske

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER Profil Optik har både direct mail, tv og lokalaviser med i mediemixet. Via salgsmodellering har kæden

Læs mere

Velkommen til LOF s Tipstjeneste

Velkommen til LOF s Tipstjeneste Velkommen til LOF s Tipstjeneste Tip en 13 er 1. Billeder i Umbraco 7. Sociale medier 2. Webtekster 3. Statistik 4. Foredrag 5. SMS 6. Programtekster 8. Hjemmeside - 9. Pressemeddelelser 10. Hjemmesider

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne

Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Gør hjemmesiden synlig på søgemaskinerne Der er mange måder at gøre jeres hjemmeside synlig i søgemaskinerne på. På dette kursus kommer vi omkring de fleste med fokus på, hvad I selv kan gøre for at komme

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Forsidetekst Troels Mylenberg snakker om journalistens rolle i et moderne videnssamfund.

Forsidetekst Troels Mylenberg snakker om journalistens rolle i et moderne videnssamfund. Rubrik Når journalistikken vil noget mere Ekstrarubrik Interview med Troels Mylenberg Kredit Af Jens Koed Madsen Redaktør på RetorikMagasinet Manchet Den traditionelle journalist er praktiker, ikke teoretiker.

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

Sociale medier en katalysator for salget

Sociale medier en katalysator for salget Sociale medier en katalysator for salget Anne Tingleff 13/9 2012 2 Facebook versus LinkedIn i Danmark Sociale medier i Danmark Danmarks statistik 2011 54% af danskerne bruger sociale medier Ca. 85 % af

Læs mere

Blair redder dansker fra at drukne

Blair redder dansker fra at drukne Blair redder dansker fra at drukne 1 1 Den britiske premierminister, Tony Blair, har under et ophold på Seychellerne angiveligt reddet en dansk turist fra druknedøden.turisten - der ifølge det franske

Læs mere

som mindre virksomhed?

som mindre virksomhed? :: White paper :: Hvorfor gøre brug af Facebook Marketing Services, s mindre virkshed? Udarbejdet for Atanea ApS af: Sarah Agerklint, sarah@agerklint.dk Bachelor, English, International Marketing, Handelshøjskolen

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

3.1 Skriv en pressemeddelelse

3.1 Skriv en pressemeddelelse Kommunikationshåndbogen Forlaget Andersen 3.1 Skriv en pressemeddelelse Af hovedredaktør Sarah Bruun info@bruunskommunikation.dk Formål: Lær alt om pressemeddelelsen Public Relation (PR) er et strategisk

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Nyhedsbrevsindhold NYHEDSBREVSINDHOLD GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE. Udarbejdet af webdanmark.com

Nyhedsbrevsindhold NYHEDSBREVSINDHOLD GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE. Udarbejdet af webdanmark.com Nyhedsbrevsindhold GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE Udarbejdet af webdanmark.com SØNDERHØJ 7 DK- 8260 VIBY J F: +45 7020 1629 INFO@WEBDANMARK.COM INTERNET BUSINESS EXPERTS Indhold 1. VÆRD AT

Læs mere

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014.

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes

Læs mere

Din virksomheds internationale website. Eksport

Din virksomheds internationale website. Eksport Din virksomheds internationale website Eksport Din virksomheds internationale website Denne guide skal hjælpe dig med at sikre, at din virksomheds website også fremstår professionelt, når sproget er et

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

GØR DET SELV PR. Her får du en kort gennemgang

GØR DET SELV PR. Her får du en kort gennemgang GØR DET SELV PR Her får du en kort gennemgang af, hvad der er vigtigt at vide for dig, der er selvstændig, dig, der er leder i en mindre eller mellemstor virksomhed, eller dig, som ønsker at komme igennem

Læs mere

Bliv klogere på. marketing

Bliv klogere på. marketing Bliv klogere på (næsten gratis) marketing Web Grafiske løsninger Sociale medier Branding Annoncering Kontakt info Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne:

Læs mere

Pressehåndtering i fødevarebranchen

Pressehåndtering i fødevarebranchen Pressehåndtering i fødevarebranchen Rapport udarbejdet af PR- og kommunikationsbureauet ApS ApS er et aarhusiansk PR- og kommunikationsbureau, 1. INDLEDNING... 2 2. TENDENSER... 3 3. ANBEFALINGER... 4

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin

ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin ZoomMagazine.dk indeholder læsestof om alt hvad der vedrører den enkelte i hverdagen. Mode, personlig pleje, karriere, underholdning, elektronik,

Læs mere

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 ANALYSE Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 SENDER VI PRESSEMEDDELELSER UD PÅ DET RIGTIGE TIDSPUNKT 3 METODEN FOR ANALYSEN 4 REDAKTIONELLE POSTKASSER PÅ

Læs mere

Hvad er en god historie - og hvor finder jeg den henne?

Hvad er en god historie - og hvor finder jeg den henne? Hvad er en god historie - og hvor finder jeg den henne? Kirkernes Mediedag 2014 Hvem er jeg? Rikke Bøgh, journalist Danmarks Kirkelige Mediecenter rb@dkm.dk Hvad er en god historie? Hvad er en god historie

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

De 5 elementer i SEO. Sådan hænger det sammen. E-guide Af Jette Heine RelationME.dk

De 5 elementer i SEO. Sådan hænger det sammen. E-guide Af Jette Heine RelationME.dk De 5 elementer i SEO Sådan hænger det sammen E-guide Af Jette Heine RelationME.dk Side 2 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING DE 5 ELEMENTER ELEMENT 1: META-DATA... Side 2... Side 3... Side

Læs mere

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2 IDÉ OG UDVÆLGELSE idé og udvælgelse I skal nu arbejde videre med jeres problemstiling. Det første I skal gøre for at finde en løsning på jeres problem er at få en masse idéer. Det gør I bedst ved at lave

Læs mere

Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87.

Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87. Side 1 af 10 Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87. At skrive At skrive er en væsentlig del af både din uddannelse og eksamen. Når du har bestået din eksamen,

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Aktuelt om kommunikation. Ny ledelse hos Kreab NYHEDSBREV: JUNI 2014

Aktuelt om kommunikation. Ny ledelse hos Kreab NYHEDSBREV: JUNI 2014 NYHEDSBREV: JUNI 2014 Aktuelt om kommunikation Hensigten er at dele vores viden om kommunikation med dig. Seks gange om året vil du få gode råd og tips - alt fra hvordan du udnytter agurketiden, hvordan

Læs mere

Kirkernes mediedag 2013

Kirkernes mediedag 2013 Kirkernes mediedag 2013 Synlig forandring Kulturel forandring Historier Helte Symboler Ritualer Rutiner og daglige processer Ros og belønning Status symboler Ledelsesstil Værdier Antagelser Tro Hvad er

Læs mere

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn At vurdere websteder af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn Trykt materiale, f.eks. bøger og aviser, undersøges nøje inden det udgives. På Internet kan alle, der har adgang til

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Indhold. 1. Indledning. 4. Vinkling. 10. Reportage. 11. Interview 12. Medier og journalistik. avisens genrer. Velkommen på forsiden og hva så?

Indhold. 1. Indledning. 4. Vinkling. 10. Reportage. 11. Interview 12. Medier og journalistik. avisens genrer. Velkommen på forsiden og hva så? Indhold Medier og journalistik m m 1. Indledning Velkommen på forsiden og hva så? 4 2. 3. TEMA 1 Layout 7 Avistyper og pressehistorie En avis er ikke bare en avis 10 TEMA 2 Webaviser 18 Avisens indhold

Læs mere

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013?

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? December måned, online butikkernes travleste tid, er forbi, og derfor har vi hos webbureauet webdanmark.com analyseret på tallene og identificeret 5 vigtige

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune TIL UDVALGET FOR ØKONOMI OG ERHVERV Kommunikationsstrategi for Varde Kommune God kommunikation formulerer og kanaliserer budskaber og sikrer, at disse når rettidigt frem til relevante målgrupper. Økonomiudvalget

Læs mere

GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1

GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1 GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Privat brug af sociale medier i arbejdstiden 3 3. Kontrol af privat brug af sociale medier i arbejdstiden 4 4. Loyalitetspligt kontra ytringsfrihed

Læs mere

Åbenhedspolitik Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1

Åbenhedspolitik Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1 Åbenhedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq 2015 1 Indhold Indledning... 3 Kommunikationsværdierne... 4 1 Intern kommunikation... 4 1.2 Linjekommunikation... 4 1.3 Sermeeraq... 4 1.4 E-mail... 5 2. Ekstern

Læs mere

BUS Skanderborg PR kursus Onsdag den 2. juni 2010

BUS Skanderborg PR kursus Onsdag den 2. juni 2010 PR generelt BUS Skanderborg PR kursus Onsdag den 2. juni 2010 Indholdsfortegnelse Lidt om denne folder... 3 Hvad er PR... 3 Hvorfor PR... 3 Hvordan kommer jeg i gang... 3 Hvad forventes af en PR-ansvarlig...

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi November 2014 Byggesocietetet ønsker løbende at udvikle og styrke kommunikationen internt og eksternt. Vi vil overfor vores interessenter fremstå som en åben og demokratisk landsorganisation,

Læs mere

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier.

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier. Om Prøveopgaver Forudsætningen for at kunne løse en opgave tilfredsstillende er, at man ved, hvad opgaven kræver. Prøveopgaver består af en række forløb, hvor eleverne træner i at aflæse opgaver, som bliver

Læs mere

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission.

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission. Velkommen til Google AdWords for begyndere Om IVÆKST - Etableret i 2003 som Firmastart - Offentlig-privat samarbejde Mål: at skabe vækst i nystartede og mindre virksomheder - I 2006 Relanceret - privat

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole DMJX DMJX 9 Uddannelser, 2 campusser, 1800 heltidsstuderende: Aarhus: Journalist, Fotojournalist, Kommunikation København: Kommunikation, Medieproduktion og ledelse,

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden. Erhvervsstyrelsen

Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden. Erhvervsstyrelsen 1 Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden Erhvervsstyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Formål Målgruppe Metode Hovedkonklusioner virksomheder Hovedkonklusioner - revisorer 4 5 6 7 21 2 Formål, målgruppe

Læs mere

Succes online Træning #3

Succes online Træning #3 Succes online Træning #3 #3 Skab mere trafik Agenda Siden sidst Sådan skaber I mere trafik Gør som i plejer Gør det nye Afslutning Salgskanaler Hvad virker? Online markedsføring Webshop/ -site Søge AdWords

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse Forældrekøbsguiden 2015 Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse 1 Forældrekøbsguiden 2015 Denne guide er til dig, der overvejer at købe studiebolig til dit barn. Guiden giver

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Intro Inden du starter med at læse denne guide, så prøv at tænke tilbage på din sidste arbejdsuge: Hvad skete der i ugens

Læs mere

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Netværk på sociale medier og etf.dk Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Kort om KOM i Etf Hvem er vi Hvad laver vi Hvilke medier anvender vi Netværk på sociale medier og etf.dk Netværksmøde

Læs mere