Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation"

Transkript

1 Vejen til spalteplads en PR-guide fra Katalysator Kommunikation

2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Hvorfor bruge ressourcer på PR? s. 1 Kapitel 2. En god historie s. 4 Kapitel 3. Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed s. 10 Kapitel 4. Definer din målgruppe s. 12 Kapitel 5. Den rette vinkel s. 14 Kapitel 6. Tjekliste til pressemeddelelsen s. 17 Kapitel 7. Kontakten til journalisterne s. 21 Kapitel 8. Er der garanti på PR? s. 24

3 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 1 Kapitel 1. Hvorfor bruge ressourcer på PR? Den der lever stille, lever tja, i hvert fald stille. For langt de flest virksomheder er der mange flere grunde til at forsøge at opnå synlighed i medierne, end der er til at forsøge at flyve under radaren. Det gælder både store, kendte virksomheder, som aktivt skal pleje deres brand, og det gælder i særdeleshed også mindre iværksætter- og vækstvirksomheder, der har brug for at gøre sig bemærket over for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Her er fem gode grunde til at prioritere PR: 1. Opmærksomhed. Når du eller dine produkter optræder i medierne, tiltvinger du dig opmærksomhed fra potentielle kunder og samarbejdspartnere. Selv om de måske ikke står med et behov for dine produkter lige nu, så er chancen for, at du er top-of-mind, når behovet opstår, blevet større af, at du har gjort dig bemærket i medierne. 2. Troværdighed. Alternativet til at få opmærksomhed gennem PR vil ofte være at købe annoncer. Forskellene er mange, og en af de vigtigste er troværdigheden. En artikel i en avis eller et indslag i radio eller i tv er en blåstempling af dig og dit produkt.

4 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 2 3. Værdi for pengene. Hvis du køber en annonce, er du sikker på, at du kommer i avisen, men du får også lov at betale for det. For en langt mindre investering enten i form af din egen tid eller ved at gøre brug af et PR-bureau kan du med PR opnå stor effekt. 4. Fremstå attraktiv. PR skal ikke kun tænkes som et middel til at sælge flere produkter. Du kan også bruge det til at fremstå attraktiv overfor kvalificeret arbejdskraft og potentielle samarbejdspartnere. Desuden skal man ikke undervurdere den interne værdi af at komme i medierne. Det understøtter medarbejdernes fornemmelse af at arbejde et spændende sted, når de kan se deres virksomhed i medierne, ligesom det bekræfter eksisterende kunder i, at de har den rigtige leverandør. 5. Bliv fundet. PR kan have den interessante sidegevinst, at det kan gøre underværker for søgemaskineoptimeringen af dit website. Hvis du er omtalt på et relevant netmedie, og der er linket til din hjemmeside, kan det have stor betydning for din rangering på Googles søgeresultater.

5 Kapitel 1 > Hvorfor bruge ressourcer på PR? 3

6 Kapitel 2 > En god historie 4 Kapitel 2. En god historie Journalister taler ofte om gode historier. Begrebet er bredt og vanskeligt at definere klart, men man kan se det som en samlet betegnelse for, om historien opfylder de kriterier, som journalisten synes er nødvendige, for at han vil skrive den. Selv om der måske ikke findes en decideret opskrift på den gode historie, så er der en række ingredienser, som man skal sørge for at tænke ind i sin historie for at vække journalistens interesse. I journalistikken arbejder man eksempelvis med de såkaldte VISA+K kriterier: V for væsentlighed Hvorfor det vigtigt at skrive om, og hvilken forskel gør det? Husk på, at journalisten arbejder for sine læsere, og han vil derfor vurdere væsentligheden i forhold til, om det betyder noget for læserne af netop hans medie. En nyhed om innovative produktionsmetoder i plastindustrien vil i sagens natur blive vurderet meget forskelligt af journalisten på Jyllands-Posten og journalisten på branchebladet Plast Panorama. I for identifikation Kan man se sig selv, eller nogen man kender, i historien? Identifikation er vigtig, fordi det gør det nemmere - både for en journalist og for læserne - at forstå, hvorfor en historie er vigtig. Tænk på at gøre din historie så konkret og nær som muligt gerne ved hjælp af cases. En god case kan være det salt, der gør en historie spiselig.

7 Kapitel 2 > En god historie 5 S for sensation Er det unikt, eller har vi set det før? Sensation dækker i denne sammenhæng ikke over noget, der nødvendigvis rydder avisforsider. Det kan også være noget, der blot er overraskende eller kalder på en undren. A for aktualitet Er det nu? For især nyhedsmedierne betyder det meget, om historien er aktuel, altså om den handler om noget, der er en særlig grund til at beskæftige sig med lige nu. Man kalder det også at have en nyhedskrog at hænge historien op på. Det dur med andre ord ikke at forsøge at afsætte en historie om nye trends inden for solbriller i november måned. K for konflikt Er der modstridende interesser på spil? Uenighed kan være godt for en histories muligheder for at få spalteplads, så derfor er det god idé at gøre sig klart, hvilke potentielle interessekonflikter, der er. Nogle gange kan man gøre historien mere appetitvækkende for journalisten ved at trække disse konflikter tydeligt op.

8 Kapitel 2 > En god historie 6 De fleste historier, der kommer i medierne, rummer mindst ét af ovenstående kriterier, men det er sjældent, at en historie har alle fem repræsenteret. Derfor skal man heller ikke give op, hvis man ikke synes, at man har historier i sin virksomhed, som passer på alle kriterier mindre kan også gøre det. Udover VISA+K er der en række andre kriterier, som kan være med til at bane vejen til spalterne. Herunder har du en kort beskrivelse af de vigtigste. Tænk i sammenhænge og tendenser. Det er ofte en rigtig god idé at sætte den historie, som man gerne vil ud med, ind i en større sammenhæng. Måske er din virksomhed eller dit produkt ikke unikt, men hvis det kan ses som et eksempel på en større tendens, er det langt mere interessant for journalisten at tage fat i. Ofte er det altså en god ide at glemme produktet eller det, man umiddelbart helst vil fortælle, for en stund. Skub det i stedet ned i anden række, og fortæl en historie med større samfundsmæssig væsentlighed, som man så selv kan blive en case på. Den type historie er journalisterne ofte mere interesserede i at bringe end pressemeddelelser, der kan forveksles med reklameindslag. MADTIL Da Katalysator skulle lave PR for MADTIL, der er en serie færdigretter af høj kvalitet, valgte vi at lægge vægt på, at MADTIL er et symptom på en tendens, man har set i udlandet, og som nu vinder indpas i Danmark: At folk vil have god og sund mad, også når det skal gå stærkt. Med afsæt i tendensen lavede Go Morgen Danmark en test af fem produkter, heriblandt MADTIL, som fik flotte ord med på vejen.

9 Kapitel 2 > En god historie 7 Tal er godt. Tal og statistik er med til at underbygge og dokumentere en tendens. Derfor kan det styrke din historie, hvis tallene viser en udvikling, en størrelse på branchens omsætning eller dokumenterer historiens relevans. Desuden vil statistik og tal ofte være med til at øge historiens troværdighed. Halicon Den østjyske virksomhed Halicon leverer rådgivning og teknisk tunge løsninger til forsyningsbranchen. Da Halicon i en pressemeddelelse gerne ville ramme de helt almindelige mænd og kvinder, der sidder som formænd for de danske varmeværker, handlede det om at få detaljer om serviceordninger, fremløbstemperaturer og ledningstab kogt ned til et simpelt budskab med to trin: Halicon giver kontante besparelser, og investeringen har en ultrakort tilbagebetalingstid. Derfor blev der vinklet på, at Halicon i en række tilfælde kan reducere ledningstabet i varmeledningerne med op til 16 procent, hvilket kan betyde en årlig besparelse på kroner. Teknikken og rådgivningen koster kroner, og den typiske tilbagebetalingstid er 11 måneder. Artiklen blev bragt i branchebladet Fjernvarmen og kastede en række konkrete henvendelser af sig til Halicon.

10 Kapitel 2 > En god historie 8 Succeshistorier er gode historier. Det er en skrøne, at medierne kun interesserer sig for negative historier. Langt de fleste journalister vil gerne fortælle positive historier, og især i de lokale medier ser man ofte succeshistorier finde vej til spalterne, fordi det kalder på en lokalpatriotisme, når en lokal virksomhed udmærker sig positivt på den ene eller anden måde. Aarhus El-Teknik Aarhus El-teknik er en elektriker- og installationsvirksomhed som de fleste andre. Forskellen på Brabrand-virksomheden og en stor del af konkurrenterne er, at Aarhus El-teknik er vokset under finanskrisen og fastholder sin vækst på et vanskeligt marked. Vi lavede historien om elektrikeren, som trodsede den økonomiske krise med udgangspunkt sin filosofi om, at folk gerne vil handle med en håndværker, der laver tingene ordentligt, overholder aftalerne og opfører sig pænt. Det er i bund og grund en banal historie, men den er ærlig og den er positiv. Artiklen blev bragt i Lokalavisen samt på JP Århus hjemmeside og ramte i udpræget grad målgruppen

11 Kapitel 2 > En god historie 9

12 Kapitel 3 > Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? 10 Kapitel 3. Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? De fleste virksomheder går rundt med gode historier, som de aldrig får fortalt til omverdenen. Det kan der være mange grunde til, men ofte handler det om, at virksomheden ganske enkelt ikke selv kan se dem, fordi de går rundt i dem til hverdag og derfor har svært ved at se nyhedsværdien i dem. Forsøg gerne at lægge mærke til, hvad udenforstående det kan være familie, venner eller erhvervsfolk i andre brancher egentlig synes, er det mest interessante ved din virksomhed. Måske har de øje for noget, som du selv overser. Hvis man skal forsøge at skærpe sit blik for de gode historier, så handler det blandt andet om at have kriterierne fra kapitel 2 summende i baghovedet hele tiden. På den måde kan man bedre vurdere, om der er pressepotentiale i et nyt produkt, en udvidelse af virksomheden, et nyt samarbejde eller lignende.

13 Kapitel 3 > Hvordan finder man de interessante historier i sin egen virksomhed? 11 Derudover handler det om at være opmærksom på de emner, der er talk of the town i øjeblikket. Hvilke problematikker, debatter og tendenser præger nyhedsbilledet, og hvordan kan du sætte din virksomhed i spil i forhold til det, der optager journalisterne lige nu? I den sammenhæng er det for eksempel en god idé at tænke sig selv ind som mulig case på aktuelle historier eller måske spille sit eget synspunkt på banen, hvis man har en holdning i en verserende debat. Den nemmeste måde at gøre det på er gennem læserbreve, og det kan der være god fornuft i af flere grunde. Udover den direkte eksponering kan det nemlig betyde, at man får tiltrukket sig journalisters opmærksomhed, så de måske vælger at ringe til netop dig, når de har brug for en kilde til den næste artikel om emnet. Uvildige.dk Dagsordenen er noget, man sætter og hvis den allerede er sat, kan man gøre meget for at spille sig selv på banen efterfølgende. Det er Uvildige.dk et godt eksempel på. Uvildige.dk er en kæde af uvildige økonomiske rådgivere, der er uddannet i og har stor erfaring fra den finansielle sektor. Det har blandt andet betydet, at Uvildige.dk har fået placeret sig som eksperter i relevante medier ved at komme med relevante indspark til debatten om finansiering af boligkøb for eksempel med en pressemeddelelse om, at man med fordel kan kombinere fastforrentede og variable lån. Kunsten er sætte sin egen ekspertise i spil i forhold til den aktuelle nyhedsdagsorden og komme med nye vinkler på en aktuel problematik.

14 Kapitel 4 > Definer din målgruppe 12 Kapitel 4. Definer din målgruppe Som kommunikationsbureau møder vi ofte virksomheder, der har dagbladet Børsen som deres primære mål for en PR-indsats. Den avis læser de nemlig selv, og de ved, at der er prestigepoint blandt vennerne, hvis man får omtale der. Børsen er ganske rigtig et attraktivt medie for mange virksomheder, måske især dem der arbejder B2B, men det er langt fra det eneste lyksaliggørende. Og da alle vil i Børsen, er nåleøjet blevet så lille, at kræfterne kan være brugt bedre et andet sted. Desuden er det jo langt fra sikkert, at dem, du gerne vil ramme med din historie, rent faktisk læser Børsen. Ofte vil du med et fagblad eller brancheblad ramme din målgruppe meget mere præcist. Så inden du gør andet, skal du definere din målgruppe eller dine målgrupper ofte vil du jo have flere forskellige grupper af mennesker, som du ønsker at profilere din virksomhed over for. Målgruppen bør herefter være omdrejningspunktet for hele dit PR-arbejde. Du er nødt til at vide, hvem du gerne vil i kontakt med, før du kan vurdere, om du har en historie, der er interessant for dem. Når du så har fundet din interessante historie, skal du udvælge de medier, som rammer din målgruppe. Og når du skriver din pressemeddelelse, skal du hele tiden have din målgruppe for øje, så du er sikker på, at du får lagt vægt på det, der er vigtigt for dem og ikke for dig selv.

15 Kapitel 4 > Definer din målgruppe 13

16 Kapitel 5 > Den rette vinkel 14 Kapitel 5. Den rette vinkel Hvad er vinklen? Sådan vil en redaktør ofte spørge en journalist, hvis han fremlægger en idé til en historie, som ikke virker helt skarpsleben. Vinklen er det, der er trukket frem som væsentligste i historien, og hvis den ikke er skarp, så er resten af historien heller ikke. Derfor skal du være meget opmærksom på at få vinklet din pressemeddelelse rigtigt og skarpt. Der er flere ting, der kan gå galt i vinklingen. En af de typiske er, at man forfalder til at starte med Adam og Eva for at være sikker på, at journalisten får alle præmisserne rigtigt på plads. Drop mellemregningerne og kom i stedet til sagen. Der er plads til de nødvendige uddybninger i slutningen af pressemeddelelsen, og den første barriere, der skal forceres, er at få fanget journalistens opmærksomhed. En anden fejl opstår, når man vil fortælle to (eller flere) historier på én gang. Resultatet bliver, at man ikke for alvor får stillet skarpt på nogen af dem. Fokuser i stedet på den vigtigste historie og udelad resten til en anden god gang. Men hvordan finder man så den skarpe vinkel? Du kan for eksempel overveje, hvordan du ville fortælle historien, hvis du skulle fortælle den til en god ven, som ikke kender til sammenhængen på forhånd. Hvad ville du fokusere på for at gøre ham interesseret i historien? Det vil typisk være det samme, som du skal tage udgangspunkt i, når du skriver pressemeddelelsen.

17 Kapitel 5 > Den rette vinkel 15 En simpel, men meget effektiv måde at vinkle sine historier på, er at skrive en såkaldt fortælle-sætning. Du skal simpelthen skrive din vinkel i én sætning, som starter med jeg vil fortælle, at Metoden bliver brugt på Journalisthøjskolen, når de studerende skal lære at vinkle, og den er effektiv, fordi det lille ord at tvinger én til at fokusere historien. Det er meget bevidst, at der står at og ikke om. Om lægger op til noget passivt og ufokuseret, mens at i højere grad fordrer, at man får gjort det, man har på hjerte, mere aktivt og skarpt. Dermed ikke sagt, at man ikke kan lave dødkedelige vinkelsætninger, der starter med Jeg vil fortælle, at... Hvis historien ikke er der, hjælper det ikke noget at forsøge at pakke den pænt ind, mens hvis man tager afsæt i kriterierne fra kapitel 2, og dernæst formulerer sin vinkelsætning skarpt, er man godt hjulpet. En velskrevet og godt vinklet pressemeddelelse vil ofte blive taget vel imod af journalisterne. Et af arbejdsvilkårene for journalister er kronisk travlhed, og derfor er det vigtigt, at historien er nem at gå til, og ofte vil den gode pressemeddelelse kunne gå direkte i avisen uden at journalisten behøver at gøre ret meget andet end at skrive sit eget navn på. Det kan virke grænseoverskridende, at journalisten på den måde stjæler æren for dit arbejde, men husk, at det for læseren er en blåstempling af dit budskab, og jo mindre journalisten ændrer i teksten, jo flere af dine pointer når frem til læserne eller seerne.

18 Kapitel 5 > Den rette vinkel 16

19 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 17 Kapitel 6. Tjekliste til pressemeddelelsen Når du vil skrive og sende en pressemeddelelse, er der en række tommelfingerregler, som er gode at holde sig for øje. Du kan med fordel opbygge pressemeddelelsen på denne måde. Rubrik (overskrift) Skal være æggende, vækkende og dækkende. Det vil sige, at den gerne må være sat lidt på spidsen, så den vækker interesse hos journalisten, men at den stadig skal være beskrivende for indholdet. Det giver bagslag, hvis journalisten bliver fanget af en lidt for smart overskrift, som det viser sig, at der ikke er dækning for i teksten. Undgå tekniske og svære fagudtryk, og bestræb dig på at have et udsagnsord i overskriften, da det gør den mere aktiv. Underrubrik Et kort sammenkog af pressemeddelelsens hovedpointer på to-tre linjer, så journalisten hurtigt kan forstå historien. Historiens vinkel skal fremgå klart af rubrik og underrubrik. Indledning Indledningen skal hurtigt give journalisten svar på, hvad historien handler om, hvem der er aktører, og hvorfor det er interessant lige nu. Forsøg gerne at få konkretiseret problemstillingen i indledningen, så den bliver nem at forholde sig til, for eksempel ved at bruge konkrete eksempler eller sproglige billeder.

20 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 18 Brødtekst (den øvrige tekst) Her uddyber du indholdet, underbygger dine påstande, kommer med citater osv. Undgå at afslutte pressemeddelelsen med noget vigtigt, da den skal kunne forkortes fra bunden. Øvrige oplysninger Under pressemeddelelsen kan du hjælpe journalisten ved at lægge links ind til øvrige relevante oplysninger. Det kan være tal, undersøgelser eller artikler, som sætter din historie i perspektiv. Kontaktoplysninger Skriv dit navn, din titel, din mailadresse og dit telefonnummer på. Og sørg for at have mobilen åben, efter at du har sendt pressemeddelelsen af sted. Billeder Du kan ofte hjælpe din historie på vej, hvis du sørger for at give journalisten adgang til billeder, der er relevante for historien. Få taget nogle gode portrætter af dem, der udtaler sig, og tænkt også i billeder af en arbejdssituation eller lignende. Undgå helst at vedhæfte store filer til en, når du sender pressemeddelelsen. Link i stedet til dit website, hvorfra journalisten kan downloade højtopløselige udgaver.

21 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 19 Klip ind Lad være med blot at vedhæfte pressemeddelelsen. Det gør det unødvendigt besværligt for journalisten at læse artiklen, og du undgår, at journalisten af en eller anden grund ikke kan åbne filen. Klip i stedet pressemeddelelsen ind i selve mailen. Skriv rubrikken i emnefeltet Hvis du blot skriver Pressemeddelelse i emnefeltet, fanger du ikke journalistens interesse med det samme tværtimod. Skriv derfor pressemeddelelsens rubrik eller en variation af den ind i emnefeltet.

22 Kapitel 6 > Tjekliste til pressemeddelelsen 20

23 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 21 Kapitel 7. Kontakten til journalisterne Når du har fundet ud af, hvilket eller hvilke medier du gerne vil sende din pressemeddelelse til, kan du selvfølgelig maile den til redaktionens hovedmail. Ofte er tiden dog givet godt ud på at undersøge, hvilke journalister der arbejder med dit emne, og så tage direkte kontakt til dem. Om man skal sende den målrettet til én journalist eller skyde med spredehagl og sende den bredt ud, afhænger af den enkelte historie. Er der tale om en mindre historie med karakter af en nyhed, kan man ofte få mest ud af at sende den bredt ud, men generelt kan journalister godt lidt solohistorier, og derfor kan man nogle gange gøre historien ekstra interessant ved at tilbyde den eksklusivt. Sæt i givet fald en deadline for journalisten, så du eksempelvis giver ham tre-fem dage til at vurdere, om han vil lave historien. Timingen er vigtig, når du skal sende din pressemeddelelse ud. Mange gode historier dør, fordi de har ramt nyhedsflowet på et forkert tidspunkt. Sæt dig derfor ind i, hvornår de medier, der er relevante for dig, skal modtage historierne, så du undgår at karambolere med deadline. På morgenaviserne er det ofte en god idé at sende pressemeddelelsen tidligt om morgenen, så journalisten kan nå læse den inden redaktionsmødet midt på formiddagen.

24 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 22 Der er ingen facitliste til, hvordan man skal kontakte journalisterne, da de er lige så forskellige som resten af befolkningen. Nogle kan man ringe til først, andre vil blive irriterede over det og vil hellere have en mail med det samme. En god fremgangsmåde er at sende en mail til journalisten og skrive, at man ved, at han skriver om det aktuelle emne, og at man har en historie, som måske kunne have interesse for ham. Derefter kopieres pressemeddelelsen ind i mailen. Det kan give god mening at følge op på pressemeddelelsen telefonisk, gerne to dage efter den er sendt, medmindre der er tale om en hastesag. Journalisten er typisk i fuld gang med en anden historie og skal lige have mulighed for at nå at læse den. Ring ikke blot for at spørge om journalisten har set den. Sørg for at have nogle yderligere oplysninger, som du vil bidrage med, eller spørg om du kan være behjælpelig i forhold til at skaffe andre relevante informationer. Opbyg et netværk af journalister Ofte vil du have nogle primære medier, som rammer lige præcis den målgruppe, du er ude efter. Det kan være en god idé at holde kontakt med de relevante journalister og forsøge at opbygge en god relation til dem. Tag en snak med dem, når du har en relevant historie, og kommenter gerne på deres artikler, når du har relevante inputs eller viden, de vil kunne bruge. Det er vigtigt, at du ikke sender dem spam, men kun byder ind, når du har noget værdifuldt for dem. Til gengæld vil du opleve, at de efter noget tid kan finde på at ringe til dig, når de mangler en kommentar eller en historie.

25 Kapitel 7 > Kontakten til journalisterne 23

26 Kapitel 8 > Er der garanti på PR? 24 Kapitel 8. Er der garanti på PR? Når pressemeddelelsen er sendt, og den gode kontakt til journalisten er etableret, er der ikke så meget andet at gøre end at krydse fingrene og håbe på det bedste. Der er nemlig en række ting, som man må acceptere, kan spænde ben for, at historien bliver bragt. Nu er historien sluppet løs, og fra nu af foregår det på journalistens præmisser. Hvis han vurderer, at historien ikke er interessant, vil det kun give bagslag at presse på. Du skulle jo gerne kunne vende tilbage til ham en anden gang. Så er det bedre at forsøge en anden journalist. Det er også vigtigt at acceptere, at journalisten ikke er forpligtet til at tage den vinkel op, som du mener er den mest interessante. Det kan selvfølgelig være frustrerende, hvis historien pludselig tager en drejning, som måske ikke retter spotlyset så meget mod dig, men sådan er spillereglerne. I stedet må du nøjes med at glæde dig over, at du gav journalisten noget, som han synes var interessant nok til at gå videre med, og at han formentlig vil være venligt stemt overfor en henvendelse fra dig en anden gang. Når man laver PR, er man i konkurrence med en masse andre virksomheder, som også gerne vil have opmærksomhed. Selv om man helt objektivt set har en god historie, er det ikke sikkert, at der er plads til den. Der kan desuden pludselig ske noget uventet, som stjæler al opmærksom på dit område i en periode, eller stiller din historie i et anderledes lys.

27 Kapitel 8 > Er der garanti på PR? 25 PR er altså i sin essens en usikker størrelse. Selvom man gør alt rigtigt, er der ikke nogen garantier for succes, da der er mange faktorer i spil, som man ikke selv er herre over. Det betyder dog ikke, at PR ikke kan betale sig. Ofte er det nemlig besværet værd og mere til at have en aktiv PR-strategi, hvor man løbende bestræber sig på at komme i medierne med sine gode historier. Den enkelte pressemeddelelse kan give et øjeblikkeligt udbytte, og tænker man PR ind i en mere langsigtet strategi, er der endnu større muligheder for at få værdi for pengene. Med ovenstående råd har vi forsøgt at gøre vejen til spalteplads lidt mere farbar god fornøjelse på turen!

28 Katalysator Kommunikation ApS Klosterport 4E Aarhus C

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Via Ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Læs mere om Via Ritzau på ritzau.dk/home/via-ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Af Ritzau Fokus Hvad er det, der gør, at en

Læs mere

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED Kom i mediernes SØGELYS Vores proces skaber RESULTATER Gå på opdagelse i vores CASES 8 gode råd til PRESSESTRATEGIEN Kom i mediernes SØGELYS Alle virksomheder

Læs mere

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE DEN GODE PRESSEMEDDELELSE Typer af pressemeddelelser Den eventbaserede Man får omtale ved at udsende en klassisk pressemeddelelse, der knytter sig til en begivenhed. Den analysebaserede Man får omtale

Læs mere

Pressefif og mediekontakt

Pressefif og mediekontakt Pressefif og mediekontakt Disposition for dette dokument Side 1: Mediekontakt (inkl. den gode historie) Side 3: Interviewteknik Side 5: Artikelskrivning (inkl. målgruppe, sprog, opbygning) Side 7: Pressemeddelelse

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

Det skal vi nå.. Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden 10/5/09

Det skal vi nå.. Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden 10/5/09 Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden Vækshus Hovedstadsregionen 2. oktober Kl. 9 12 Lindegaards.com 1 Det skal vi nå.. Pressen med eller modspiller? Hvad er en god historie Når du tager kontakten

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Mig og mine ord. Avisens genrer

Mig og mine ord. Avisens genrer Mig og mine ord Avisens genrer Punkter Genrer Nyhedshistorie Reportage Baggrundsartikel Interview Anmeldelse Læserbrev Nyhedskriterier Research Kilder Skriveproces Design Genrer Journalistik inddeles i

Læs mere

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys Vejledning for pressekontakt I mediernes søgelys Pressen er vigtig for os I mediernes søgelys vejledning for pressekontakt giver gode råd til, hvordan medarbejdere og ledere håndterer pressen i Køge Kommune.

Læs mere

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne PRESSEKONTAKT 1 Presse kontakt Gode råd til samarbejde med medierne 1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne Til forskere, læger og andre fagpersoner på Aarhus Universitet og i Region

Læs mere

Presseguide til ph.d.-stipendiater

Presseguide til ph.d.-stipendiater Presseguide til ph.d.-stipendiater Udgivet af Forskerskole Øst Gitte Gravengaard Forord Når man lige har afleveret sin ph.d.-afhandling, er det første, man tænker på, sjældent, hvordan man får formidlet

Læs mere

De grønne pigespejderes pressehåndbog

De grønne pigespejderes pressehåndbog PRESSEHÅNDBOG De grønne pigespejderes pressehåndbog - en opslagsbog i pressehåndtering og ekstern kommunikation Indhold: Formål med bogen s. 2 Kommunikationsstrategi s. 3 Hvem kommunikerer om hvad? s.

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

Skriv en artikel. Korax Kommunikation

Skriv en artikel. Korax Kommunikation Skriv en artikel Indledningen skal vække læserens interesse og få ham eller hende til at læse videre. Den skal altså have en vis appel. Undgå at skrive i kronologisk rækkefølge. Det vækker ofte større

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Modstand og indvendinger mod kontakt med pressen Journalisterne er så negative Pressen

Læs mere

UDVIDET GENREOVERSIGT MED ALLE AVISENS GENRER

UDVIDET GENREOVERSIGT MED ALLE AVISENS GENRER UDVIDET GENREOVERSIGT MED ALLE AVISENS GENRER INFORMATION NYHEDS- ARTIKLEN behandler sagen objektivt ud fra den vinkel, som journalisten beslutter består af referat og citater fra kilder følger nyhedstrekanten

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014 Presse- og kommunikationskursus Nørre Aaby, den 4. april 2014 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Gør din forening kendt

Gør din forening kendt Gør din forening kendt Skal lokale jagtforeninger mere i medierne? 23-02-2017 1 Dagsorden Min baggrund Hvorfor arbejde med synlighed og presse? Hvordan står det til med jeres synlighed i pressen? Hvad

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis. DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.dk SKRIV NYHEDSHISTORIER! Intern vejledning fra Publikations- og informationsenheden

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013 Presse- og kommunikationskursus Aalborg, den 8. november 2013 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads A) Find 2 forskellige eksempler på web- tv, hvor indslag er integreret i webkontekst og tekst (nyheder, tema, how to mv.) Beskriv

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse

Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse Side 1 af 6 Vis, bevis, overbevis sådan skriver og pitcher du en pressemeddelelse Efter sigende handlede verdens første pressemeddelelse om død og ulykke. Det var i 1906, hvor en togulykke i New Jersey

Læs mere

Elev-manual til journalistisk arbejdsform

Elev-manual til journalistisk arbejdsform Elev-manual til journalistisk arbejdsform Når I arbejder som journalister i skolen, skal I igennem fem forskellige faglige område. I skal: Finde en sag Skaffe jer viden Strukturer jeres stof Optage billeder

Læs mere

Pressemanual for Udvikling Fyn

Pressemanual for Udvikling Fyn Pressemanual for Udvikling Fyn Udvikling Fyn A/S er afhængig af omtale i medierne. Derfor er journalister og andre medierepræsentanter vigtige samarbejdspartnere, som vi ofrer stor opmærksomhed. Sæt i

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu Strategi for nyhedsformidling Din kommune lige nu Initiativ til flere historier og nyheder Din kommune lige nu strategi for nyhedsformidling konkretiserer, hvordan vi tager initiativ til at bringe historier

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør

HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør HVORDAN SKRIVER VI LÆSERBREVE I MEDIERNE? v/ Jakob Esmann Arbejdslivskonferencen 2015, Helsingør DAGENS PROGRAM 14.00-14.50: Introduktion til læserbreve 14.50-15.00: Pause 15.00-15.45: Skriveværksted I

Læs mere

Det internationale område

Det internationale område Det internationale område Tema: Globalisering Fag: Dansk Fag: Samtidshistorie Titel: Medierne, samfundet og kulturen Indhold 1.0 Indledning udvikling i nyhedsmedier.3 2.0 Problemformulering..3 3.0 Tv-mediets

Læs mere

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier SoMe og demokratiet en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier DEL 1: PERSPEKTIVER INDHOLD DEL 1: PERSPEKTIVER DEL 2: RESULTATER SOCIALE MEDIER OG DEMOKRATI...

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1.

De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1. De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1. 82 % af de danske virksomheder bruger penge på deres ansatte og forretningsforbindelser til julegaver

Læs mere

DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL

DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL MÅL! DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL Indhold En strategi, du rent faktisk kan bruge til noget s. 3 Kend dit mål s. 3 6 trin til at nå dit mål s. 3 Målgruppe s. 4 Kendskab s. 7 Budskab s. 8 Relation

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING ØVELSESSSKORT 45+ min PROTOTYPEUDVIKLING VEJLEDNING: I skal nu bruge jeres første udkast til jeres problemformulering (fra tema 2) og finde frem til, hvilken prototype I vil lave som en del af jeres samlede

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges DANMARKS MOTOR UNION Medieguide - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges Indholdsfortegnelse Hvad kan denne medieskabelon bruges til?... 2 Hvad kan klubben gøre for at komme

Læs mere

Sagprosa. Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning

Sagprosa. Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning Sagprosa Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning 1 Undergenrer Undergenrer Anmeldelse Interview Annonce Kronik Ansøgning Leksikon Artikel Lov Billede Læserbrev Biografi Notits Brev Opskrift

Læs mere

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Indhold i værktøjskassen Pressekontakt sådan o Før I kontakter medierne o Når I kontakter medierne o Når medierne kontakter jer Pressekontakt sådan I Presseværktøjskassen

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste at sætte gode initiativer i gang via sit

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

Goal Marketing System Marketing tjek. Goal Marketing

Goal Marketing System Marketing tjek. Goal Marketing Goal Marketing System Marketing tjek Goal Marketing 1 Introduktion Goal Marketing lærer enkeltmandsvirksomheder med at udnytte deres tid og evner til at skabe en mere profitabel virksomhed ved at udnytte

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Skriftlig genre i dansk: Kronikken

Skriftlig genre i dansk: Kronikken Skriftlig genre i dansk: Kronikken I kronikken skal du skrive om et emne ud fra et arbejde med en argumenterende tekst. Din kronik skal bestå af tre dele 1. Indledning 2. Hoveddel: o En redegørelse for

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige.

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Skriv bedre tekster Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Håndbog i PR og pressekontakt. - skab omtale i dit nærområde

Håndbog i PR og pressekontakt. - skab omtale i dit nærområde Håndbog i PR og pressekontakt - skab omtale i dit nærområde Folkekirkens Nødhjælp 2012 Indhold 1. Hvorfor pressekontakt? 3 2. Den gode historie (nyhedskriterierne) 4 3. Omtale genbrugsbutikker (medier)

Læs mere

SKRIV, SÅ DU BLIVER LÆST!

SKRIV, SÅ DU BLIVER LÆST! SKRIV, SÅ DU BLIVER LÆST! Agenda 9.00-09.15 Præsentation af Mynewsdesk 09.15-10.00 Hvad vil journalister have? Hvordan og hvorfor skal I skrive godt? Dette skal I undgå! ca. 10.15 Workshop Opsummering

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER Når mailboksen er fuld, er brevkassen ofte tom, og derfor er tryksagen det stærkeste pushmedie.

Læs mere

SEO og Kommunikation

SEO og Kommunikation SEO og Kommunikation Agenda 1. Kommunikation på nettet 2. SEO hvad er det? 3. Teknisk SEO 4. Søgeordsanalyse 5. On-page SEO 6. Off-page SEO Kommunikation på nettet Kend din målgruppe Hvilke kunder har

Læs mere

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding wort.dk / Lasse Juhl Nielsen wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding Jeg er humanist cand. mag. i litteraturhistorie, og på mange måder

Læs mere

Superbrand: Anders Samuelsen.

Superbrand: Anders Samuelsen. Superbrand: Anders Samuelsen. Patrick, Mathias og Rolf. 2.q Charlotte Waltz, Jeppe Westengaard guldagger Intro til opgave 1 Da vores opgave går ud på at analyserer Anders Samuelsen. Altså en selvvalgt

Læs mere

Spammer du pressen? Styrk dine kompetencer Brandstrategi: Skab skarp og sammenhængende kommunikation

Spammer du pressen? Styrk dine kompetencer Brandstrategi: Skab skarp og sammenhængende kommunikation Styrk dine kompetencer Brandstrategi: Skab skarp og sammenhængende kommunikation tirsdag d. 14. februar 2012 9 5 2026 Den perfekte pressemeddelelse Spammer du pressen? Jens Hamborg Koefoed Founder Press2go

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema Hvad er et resumé? Artikel fra nyheder Hvad er en kommentar? Hvad er en blog og hvordan skriver jeg på en blog? Hvad er en

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER Profil Optik har både direct mail, tv og lokalaviser med i mediemixet. Via salgsmodellering har kæden

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Den korte nyhed. Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort

Den korte nyhed. Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort Den korte nyhed Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort Den korte nyhed Den klassiske nyhedshistorie på dr.dk skriver vi kort, skarpt og ligetil i enkelt nyhedssprog. Den lever op til følgende:

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser?

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser? De spanske medier og arbejdsløsheden - Hvordan dækker de en af landets største kriser? Jeg ankom til Madrid den 14. november 2012 og blev mødt af demonstrationer, lyden af megafoner og graffiti malet over

Læs mere