Gældende for sæsonen 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gældende for sæsonen 2015"

Transkript

1 Officielle Medalist Dartliga.dk regler TRIO (Danmark) Gældende for sæsonen Inddeling i divisioner 1.1. Dartliga.dk har 3 forskellige divisioner i ligaen. De er herefter nævnt som A, B og C-divisionen Spillere og hold inddeles på hold baseret på deres aktuelle Medalist Rating (herefter kaldet hcp) Dartliga.dk vil anvende spillernes/holdenes samlede hcp til at inddele holdene i 1, 2 eller flere rækker, hvis dette må være nødvendigt Det gennemsnitlige handicap for et hold i C-rækken må højst være 3.50 på tilmeldingstidspunktet Det gennemsnitlige handicap for et hold i B-rækken må højst være 7.90 på tilmeldingstidspunktet Det gennemsnitlige handicap for et hold i A-rækken må højst være 13 på tilmeldingstidspunktet Dartliga.dk kan afvise at lade spillere/hold starte, såfremt det ikke vil sikre en fair afvikling af turneringen. Ligeledes kan det være nødvendigt at lade C, B og evt. A hold spille i én og samme række hvis dette er en nødvendighed for gennemførelse af en ligasæson. Dartliga.dk vælger i så fald formatet i divisionen. Derudover forbeholder Dartliga.dk sig retten til at ændre på kriterier i ved inddeling af rækker såfremt at dette vil sikre en mere jævn fordeling af hold i flere divisioner. Såfremt der skal være flere end 1 række i en division, så vil det bedste hold spille i en CC eller BB-række En division består af minimum 4 hold og maksimum 8 hold. 2. Hold- og spillertilmelding 2.1. Et hold tilmeldes senest 14 dage inden sæsonstart med minimum 3 spillere og maksimum 6 spillere på hvert hold Holdtilmeldingen udfyldes med holdnavn, spillested, de fulde navne for samtlige spillere (fornavn og efternavn), kontaktinfo til spilleren (som minimum telefonnummer) samt spillerens aktuelle hcp på spillerens ligakort. Holdtilmeldingsskemaet udfyldes og indsendes online via Dartliga.dk Der vælges en holdkaptajn som skrives på skemaet. Såfremt holdkaptajnen ikke kan deltage i en match, så skal han/hun til matchen udpege en konstitueret holdkaptajn Holdtilmeldingsgebyr er 500,00 DKK uanset antallet af spillere tilmeldt på holdet. Dette beløb går ubeskåret til præmier i ligaen. Gebyret skal indbetales til Dartliga.dk inden sæsonstart til reg. nr konto nr , eller online med betalingskort på Dartliga.dk Præmiepengene fordeles således; 4-5 hold betales top 2 (70/30); 6-8 hold betales top 3 (50/30/20). Der bruges 500,00 DKK fra hver række på indkøb af pokaler/medaljer Når en spiller er tilmeldt et hold, så kan denne spiller ikke skifte til et andet hold i den igangværende sæson En spiller skal på tilmeldingsdatoen være fyldt 15 år for at kunne deltage i Dartliga.dk Sæsonen starter med maksimum 6 spillere på holdet. Starter et hold med 3, 4 eller 5 spillere, er det tilladt i sæsonens første halvdel at tilføje nye spillere, men kun såfremt at disse opfylder betingelserne i Det er tilladt at skifte maximum 2 spillere ud i løbet af sæsonen, men kun efter godkendelse af Dartliga.dk.

2 3. Rating/handicap/hcp/ligakort 3.1. Enhver spiller er til enhver tid ansvarlig for at hans/hendes rating afspejler et korrekt niveau. Spillerens aktuelle hcp kan til enhver tid findes på Det er påkrævet at enhver spiller har erhvervet sig et Medalist ligakort, som kun anvendes til ligaspil og officielle stævner arrangeret af Dartliga.dk Alle kampe gennemføres med enhver spillers aktuelle handicap på ligakortet. Dette hcp kan skifte i løbet af sæsonen, og det kan til enhver tid ses på hjemmesiden Hvis en spiller mister sit medlemskort undervejs i sæsonen, skal et nyt erhverves, og de gamle data skal flyttes til det nye kort. Dette kan gøres på og Dartliga.dk kan også være behjælpelig med det Dartliga.dk tolererer ikke forsøg på at snyde, og ethvert bevidst forsøg på at kompromittere hcpsystemet kan resultere i udelukkelse fra alle fremtidige arrangementer/turneringer hos Dartliga.dk Hvis en spiller ønsker at have et kort til træning, så må dette kort ikke være identisk med kortet der anvendes til ligaspil, så spilleren skal da have mindst 2 kort Ved brug af ligakortet til træningsspil eller andet ikke-relateret liga-/turneringsspil, så vil spilleren kunne idømmes karantæne fra alt spil hos Dartliga.dk. Der gives op til 12 måneders karantæne ved gentagne tilfælde af bevidst snyd. 4. Matchformat 4.1. En match i C-divisionen spilles som 13 sæt med open-out. En match i B-divisionen spilles som 15 sæt med master-out. En match i A-divisionen spilles som 19 sæt med master-out Single Out kan lukkes i et hvilket som helst felt der får scoren til at ende på præcis 0 point. Master Out kan lukkes i en hvilken som helst double, triple eller Bulls Eye. Rød Bull lukker på 25 point og Sort Bull lukker på 50 point. Matchformat i C-divisionen: Sæt 1-2 TEAM 701 Spiller 1,2,3 Sæt 3-4 TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt 5 DOUBLE 501 Spiller 1,2 Sæt 6 DOUBLE 501 Spiller 1,3 Sæt 7 DOUBLE 501 Spiller 2,3 Sæt 8-9 TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt TEAM 701 Spiller 1,2,3 Sæt TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Matchformat i B-divisionen: Sæt 1 TEAM 701 Spiller 1,2,3 Sæt 2 TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt 3 TEAM 701 Spiller 1,2,3

3 Sæt 4 DOUBLE CRICKET Spiller 1,2 Sæt 5 DOUBLE CRICKET Spiller 1,3 Sæt 6 DOUBLE CRICKET Spiller 2,3 Sæt 7 DOUBLE 501 Spiller 1,2 Sæt 8 DOUBLE 501 Spiller 1,3 Sæt 9 DOUBLE 501 Spiller 2,3 Sæt TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt TEAM 701 Spiller 1,2,3 Sæt TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Matchformat i A-divisionen: Sæt 1-2 TEAM 901 Spiller 1,2,3 Sæt 3 TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt 4 SINGLE 501 Spiller 3 (laveste hcp) Sæt 5 DOUBLE CRICKET Spiller 1,2 Sæt 6 DOUBLE CRICKET Spiller 1,3 Sæt 7 DOUBLE CRICKET Spiller 2,3 Sæt 8 SINGLE CRICKET Spiller 2 (mellemste hcp) Sæt 9 DOUBLE 701 Spiller 1,2 Sæt 10 DOUBLE 701 Spiller 1,3 Sæt 11 DOUBLE 701 Spiller 2,3 Sæt 12 SINGLE CRICKET Spiller 1 (højeste hcp) Sæt TEAM CRICKET Spiller 1,2,3 Sæt TEAM 901 Spiller 1,2,3 Sæt TEAM CRICKET Spiller 1,2, Vinderen af divisionen er det hold der igennem hele sæsonen har vundet flest sæt Er der lighed i antallet af vundne sæt mellem to eller flere hold, så afgøres rækkefølgen i division af resultatet i disse holds indbyrdes matcher Alle sæt har et højeste antal spillerunder. 501 skal afsluttes inden for 20 spillerunder, 701 inden for 25 spillerunder, 901 inden for 30 spillerunder, og Cricket inden for 25 runder Er sættet ikke afsluttet inden for det antal runder, så er vinderen i et 01-spil den spiller med laveste score. Vinderen i Cricket er den spiller med flest markeringer (ikke nødvendigvis den spiller med flest point) Der må holdes op til 2 pauser à 10 minutter undervejs i matchen det aftales mellem holdkaptajnerne hvornår disse skal holdes. 5. Materiale 5.1. Alle matcher må udelukkende spilles på Medalist Dartmaskiner Der spilles med pile som kan lånes på stedet, eller med spillerens egne pile såfremt disse er monteret med plasticspidser og har en vægt på max. 20 gram inkl. flights og skafter.

4 5.3. Kastelinjen skal være placeret på gulvet i en afstand på 2,06 m fra foden af maskinen, således at kasteafstanden til skiven er 2,37 m. Kastelinjen må ikke overtrædes. 6. Sæson 6.1. En ligasæson afvikles 2 gange årligt. Der gennemføres en sæson fra primo september primo december med sæsonfinale medio januar, samt en sæson fra primo februar primo juni med sæsonfinale ultimo juni Dartliga.dk anfører terminer i kampprogrammet. Matcher vil primært blive afviklet på hverdagsaftener fra mandag til torsdag med start kl Er det ikke muligt at afvikle matchen på den anførte termin, skal holdkaptajnerne selv finde en ny dato. Denne dato må højst være 8 hverdage efter den anførte termin Et hold kan ikke nægte at flytte en kamp Hvis holdene ikke indbyrdes kan finde en ny dato, skal Dartliga.dk informeres. Dartliga.dk vil herefter fastsætte en ny dato, og kampen skal da afvikles på denne dato. Såfremt ét af holdene ikke kan spille på denne dato, så vil det blive taberdømt med cifrene nævnt i Dartliga.dk skal informeres om kampflytning senest 24 timer inden den nye planlagte kampstart Et hold må til alle tider kun have 1 udsat kamp Dartliga.dk vil forsøge at planlægge sæsonen således at der ikke spilles lokalopgør i de 3 sidste spillerunder af en sæson. 7. Afvikling af matcher 7.1. Minimum én maskine skal være reserveret af hjemmeholdet senest 15 min før matchstart. Udeholdet har ret til opvarmning i mindst 10 minutter inden matchstart Hvis et hold ikke er mødt senest 20 min. efter planlagt matchstart, så er det udeblevne hold dømt som taber af matchen med cifrene 8-0 (C-division), 9-0 (B-division) eller 11-0 (A-division) Hvis et hold 2 gange i samme sæson udebliver fra en match, så vil holdet blive diskvalificeret og samtlige matcher de har spillet, annulleres Evt. afbud til matcher skal gives senest 24 timer før kampstart. Kun ved akut sygdom kan der sendes afbud op til 6 timer inden kampstart. Ved afbud senere end 6 timer før start (uanset årsag) vælger modstanderholdet om kampens skal gennemføres på andet tidspunkt eller om de ønsker at vinde uden kamp Alle matcher gennemføres med 3 spillere på hvert hold Alle spillere skal på kamptidspunktet have medbragt deres medlemskort til ligaspil, da kampen ellers ikke vil kunne afvikles. Mangler en spiller på et hold sit medlemskort på tidspunktet for kampens afvikling, da ville dette hold taberdømmes med cifrene nævnt i Det er ikke tilladt at skifte ud blandt de 3 spillere midt i matchen de 3 startende spillere spiller hele matchen til ende. Såfremt en spiller bliver nødt til at forlade matchen i utide, taberdømmes denne spillers hold i resten af de sæt hvor spilleren skulle deltage.

5 7.7. Det er tilladt for et hold at afvikle op til 2 matcher på samme spilledag på den aktuelle rating, men ved afvikling af flere end 2 matcher skal Dartliga.dk informeres på forhånd. På selve kampdagen skal Dartliga.dk kontaktes efter afvikling af de 2 første matcher, således at rating kan opdateres inden afvikling af efterfølgende matcher Hvis tekniske problemer forhindrer afvikling af kampen med brug af kort, så kan kampen gennemføres ved manuel indtastning af handicap. Men kun hvis begge hold accepterer dette. Kampen må kun afvikles uden brug af kort ved accept fra Dartliga.dk og kun i tilfælde af tekniske vanskeligheder. Der skal føres en kampseddel som skal udfyldes løbende igennem kampen, underskrives og indsendes straks efter kampen. Dartliga.dk yder ingen kompensation i de få tilfælde, hvor en gennemførelse af kampen ikke vil være mulig Hver match gennemføres i formatet som beskrevet i punkt 4.1 og koster 180,00 DKK Hver spiller lægger 30,00 DKK ved kampstart og de 180,00 DKK kommes i maskinen, og kampen sættes nu korrekt op ved at vælge Competition -> League og derefter vælge den korrekte række og trio. Det er holdkaptajnernes ansvar at kampen er sat korrekt op inden kampstart Hvis en triokamp ved en fejl startes i forkert række (fx en C-kamp som B-række, eller B-kamp som C-række), kan kampen startes forfra inden start på kampens 2. sæt. Hvis 2. sæt er påbegyndt, spilles kampen færdig i det aktuelle format. En C-kamp afviklet i B-format skal så afbrydes efter afvikling af 13 sæt. I en B-kamp afviklet som C-kamp spilles efter de 13 sæt yderligere 1 spil Cricket samt 1 spil 701 for at få kampens samlede resultat Hvis en triokamp fejlagtigt startes som en double- eller DBL/SNG kamp, skal holdene starte forfra Samtlige medlemskort på de deltagende spillere indlæses nu i maskinen. Spiller 1 er den spiller på holdet med det højeste handicap, spiller 2 er den spiller på holdet med det mellemste handicap, og spiller 3 er den spiller på holdet med det laveste handicap Såfremt 2 eller 3 spillere på et hold har samme hcp, så vælges indtastningsrækkefølgen af modstanderholdets kaptajn Spillerne med det højeste hcp på hvert hold skyder efter Bull s Eye for at afgøre hvem der har udlægget i 1. sæt Taberen af et sæt har udlæg i efterfølgende sæt. Undtaget for denne regel er dog at et hold der er bagud med minimum 3 sæt altid vil have udlæg. I sidste og afgørende sæt afgøres udlægget ved lodtrækning med maskinens coin-flip funktion Pile der er kastet/tabt tæller som værende kastet hvis de ligger længere end 61 cm væk fra kastelinjen Pilen har altid ret! Hvis en pil sidder fast i maskinen, men i et sjældent tilfælde har talt forkert, så skal der bruges korrigér en pil -funktionen ved at trykke på gul knap. Den korrekte score indtastes og spillet fortsætter. Hvis en pil ikke sidder fast i skiven, tæller altid den score som maskinen har noteret Hvis en spiller kaster uden for tur, skal der ligeledes benyttes korrigér en pil -funktionen og den spiller der oprindeligt skulle have kastet, fortsætter spillet Hvis en spiller kaster en pil inden maskinen er klar (modstander har trykket rød knap ), så er pilen(e) tabt.

6 Hvis en spiller kaster en eller flere pile mens maskinen stadig afventer at der trykkes for spillerskift, så tæller pilen(e) og den trykkes manuelt ind efter spillerskift Hvis en spiller lukker et sæt på modstanderens score, eller hvis et sæt lukkes på en pil som tæller forkert, så skal funktionen Reverse-a-win benyttes. Denne funktion er i options når maskinen viser scoren efter afsluttet sæt. 8. Kampens resultat 8.1. Kampens resultat skal sendes til dartliga.dk straks efter kampens afslutning. Begge holdkaptajner bekræfter resultatet ved at sende en sms til Alternativt kan sendes en til 9. Sæsonfinalen og præmier 9.1. Alle hold som spiller med i ligaen inviteres til sæsonfinale, hvor der spilles om at blive sæsonmester i henv. Double og Trio rækker Til finalestævnet vil vinderholdene i de lokale ligaer få overrakt præmier samt trofæer Deltagergebyr til finalestævnet er 100,00 DKK per spiller. Deltagergebyret går ubeskåret til præmiepuljen. Derudover betales 50,00 DKK til dækning af spil, og alle maskiner vil derfor være indstillet til gratis spil Yderligere detaljer vedrørende sæsonfinalen offentliggøres kort inden liga-afslutning. Dato for sæsonfinalen offentliggøres kort efter sæsonstart. - Disse regler er revideret d. 7. maj 2015 strider og tvister afgøres helt og holdent af Dartliga.dk. - Dartliga.dk forbeholder sig ret til uden varsel at revidere i regelsættet. - Regelsættet kan afvige fra regelsæt hos Medalist i andre lande.

1 PROPOSITIONER FOR SVBK S TURNERINGSRÆKKER SÆSON 2015/16

1 PROPOSITIONER FOR SVBK S TURNERINGSRÆKKER SÆSON 2015/16 1 PROPOSITIONER FOR SVBK S TURNERINGSRÆKKER SÆSON 2015/16 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1 Daglig administration... 2 1.2 Ændringer i forhold til sæsonen 2014/15 er:... 3 Holdfællesskab... 3

Læs mere

Turnerings regler for. D.A.I. region Hovedstadens Fodboldturnering

Turnerings regler for. D.A.I. region Hovedstadens Fodboldturnering Turnerings regler for D.A.I. region Hovedstadens Fodboldturnering 2011 og 2012 Indholds fortegnelsen 01 Idrætsmødet 02 Turneringsudskrivning 03 Bestemmelser for anmeldelse af hold 04 Alders Bestemmelsen

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2014-2015 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

Indbydelse til sæsonen 2015-2016

Indbydelse til sæsonen 2015-2016 Mix - DM 2015-16 (Kvalificerer til Mix VM 2016) Par - Mix DM 2015-16 (Kvalificerer til VM 2016) VM kval. 2016 (Kvalificerer til VM 2016) DM kval. øst/vest DM-kval. fælles DM 2015 Old boys / girls (Kvalificerer

Læs mere

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1 Pistol 25 m Opdateret april 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

LOVE BESTEMMELSER 2011

LOVE BESTEMMELSER 2011 LOVE OG BESTEMMELSER 2011 Indholdsfortegnelse Indhold... Ændret Love 1. Navn og hjemsted... 01-01 /1991 2. Formål... 02-01 /1991 3. Organisation og tilhørsforhold... 03-01 /2006 4. Klubberne... 04-01 /2003

Læs mere

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 -

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - Single 01 Banen 02 Fast tilbehør 03 Bolden 04 Ketsjeren 05 Server og modtager 06 Valg af side og serv 07 Serven 08 Fodfejl 09 Aflevering

Læs mere

HUSREGLER FOR POKER Royal Scandinavian Casino august 2013

HUSREGLER FOR POKER Royal Scandinavian Casino august 2013 HUSREGLER FOR POKER Royal Scandinavian Casino august 2013 Kapitel I: Spillet 1. Deltagelse i et Poker spil. Stk. 1. Bestemmelse omkring reserveringer og deltagelse ved Pokerbordet er udelukkende op til

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR DDGU DANISH TOUR og Sådan får du en god turnering

RETNINGSLINIER FOR DDGU DANISH TOUR og Sådan får du en god turnering Revision 2014, 13-03-2014 RETNINGSLINIER FOR DDGU DANISH TOUR og Sådan får du en god turnering Turneringsform - Der afholdes mellem fire og ti 1-dags eller 2-dages turneringer, som udgør DDGU Danish Tour,

Læs mere

Vejledning for turneringsledere

Vejledning for turneringsledere Vejledning for turneringsledere Formål: I bestræbelserne på at sikre en ensartet og høj kvalitet i afviklingen af sæsonens mange klubturneringer i Sorø Golfklub har turneringsudvalget fundet det væsentligt

Læs mere

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund Dansk Arbejder Idrætsforbund En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk Regler Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 23 84 Fax: 43 26 23 86 E-mail: dai@dai-sport.dk

Læs mere

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. Pistol 15 m Opdateret august 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

Klubsølv Instruks 19. 23. november 2012

Klubsølv Instruks 19. 23. november 2012 Instruks 19. 23. november 2012 Side 1/7 1. Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 4-15 borde. Turneringen afvikles over 24 spil, men da der er såvel lige som

Læs mere

Special Olympics - Bordtennis

Special Olympics - Bordtennis Indholdsfortegnelse Side Sektion A - Officielle konkurrencer... 2 Sektion B - Faciliteter og udstyr... 2 Bordet... 2 Nettet... 3 Bolden... 3 Battet... 3 Definitioner...4 Sektion C - Konkurrenceregler...

Læs mere

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 7 Diverse ændringer... 7. DIVISIONERING... 8 1 Seniorer... 8 2 Ungdom... 8 3 Spillerbeskrivelser...

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 7 Diverse ændringer... 7. DIVISIONERING... 8 1 Seniorer... 8 2 Ungdom... 8 3 Spillerbeskrivelser... Indholdsfortegnelse Side FODBOLDLOVEN FOR 7-MANDS... 2 1 Banen... 2 2 Bolden... 2 3 Spillernes antal... 2 4 Spillernes udstyr... 3 5 Dommeren... 3 6 Linjedommere... 3 7 Spilletid... 3 8. Spillets igangsættelse...

Læs mere

Basketligaens Hvidbog 2015

Basketligaens Hvidbog 2015 Basketligaens Hvidbog 2015 Basketligaen blev etableret i 1997 med det formål at skabe en platform for udvikling af den bedste mandlige herrerække. Ligaens primære fokus er på udvikling af alt der sker

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer DARTREGLER Hvem skal starte? Almindeligt træningsspil kan afgøres ved, at hver spiller kaster en dart. Den, der rammer nærmest bull, starter. Denne form for afgørelse kaldes»middle for diddle«. I nogle

Læs mere

BACKGAMMON. De officielle regler og vejledning. Er du interesseret i medlemskab... ring til os på 33 36 36 01 og få råd og vejledning

BACKGAMMON. De officielle regler og vejledning. Er du interesseret i medlemskab... ring til os på 33 36 36 01 og få råd og vejledning BACKGAMMON Er du interesseret i medlemskab... ring til os på 33 36 36 01 og få råd og vejledning De officielle regler og vejledning Dansk Backgammon Forbund Dansk Backgammon Forbund 48 1 BACKGAMMON De

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Brugervejledning High Roller elektronisk dartskive

Brugervejledning High Roller elektronisk dartskive Brugervejledning High Roller elektronisk dartskive Udpakning af spillet. Under udpakning af din nye elektroniske dartskive bedes du være forsigtig og tjekke at alt tilbehør er inkluderet I pakken. Nedenstående

Læs mere

Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab

Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab 1 Grand Prix Mesterskabet i Aarhus Kredsen under Dansk Skole Skak Aarhus Skoleskak (ASS) afvikler hver sæson et Grand Prix Mesterskab (GPM) som udgøres

Læs mere

Bordfodbold regler. Kontrolleret handling: Akt på bolden som muliggør en teknisk bevægelse eller blokering (kontrol) af bolden.

Bordfodbold regler. Kontrolleret handling: Akt på bolden som muliggør en teknisk bevægelse eller blokering (kontrol) af bolden. Bordfodbold regler ORDFORRÅD OG TERMINOLOGI Kontrolleret handling: Akt på bolden som muliggør en teknisk bevægelse eller blokering (kontrol) af bolden. Kontrolleret sikring: Stop af bolden under en spillers

Læs mere

Betingelser for MobilePay

Betingelser for MobilePay Betingelser for MobilePay MobilePay by Danske Bank er et e-pengeprodukt fra Danske Bank A/S, der kan downloades som en app til mobile enheder. Her kan du læse produktets betingelser. 1. Aftalens parter

Læs mere

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER

PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER PROPOSITIONER FOR DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGER FOR ØVRIGE RÆKKER 1 Udskrivning af turneringer DHF (DHF) har den eksklusive ret til at navngive, samt alle øvrige rettigheder til nedennævnte turneringer,

Læs mere

Danmarks Bowling Forbund s. Dommerhåndbog. Revideret august 2010.

Danmarks Bowling Forbund s. Dommerhåndbog. Revideret august 2010. Danmarks Bowling Forbund s Dommerhåndbog Revideret august 2010. Indhold: 1. TURNERINGSDOMMERE... 3 2. TURNERINGSDOMMERENS OPGAVER... 3 3. HOLD... 3 4. SPILLERE... 4 5. HOLDLEDERE... 4 6. UDSKIFTNINGSSPILLERE...

Læs mere

3.2. Grundlæggende Spilleregler

3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2.1. 1 Skakspillets natur og mål 1.1 Et parti skak er et spil mellem to modstandere som skiftevis flytter deres brikker på et kvadratisk bræt, kaldet et "skakbræt". Spilleren

Læs mere