Sport i 2éren. Tålmodighed: Du skal være tålmodig. Både over for dig selv og din eller dine partnere og huske at respektere egne og andres grænser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sport i 2éren. Tålmodighed: Du skal være tålmodig. Både over for dig selv og din eller dine partnere og huske at respektere egne og andres grænser."

Transkript

1 Mange mænd er dybt fascineret af kvinders bagerste hul, og mange kvinder er frygtelig bange for, at det skal gøre ubehageligt ondt. Måske har du endda haft en rigtig ubehagelig oplevelse med analsex! Hvad er analsex? Anal stammer fra det latinske ord for endetarmsåbning, anus. Analsex er derfor sex i området omkring endetarmsåbningen. Analsex består ikke kun i penetrering af endetarmsåbningen enten med tunge, penis, dildo eller andet, men er kendetegnet ved al seksuel berøring omkring endetarmen. Det kan også være at kysse, berøre, nusse og kæle. Både mænd og kvinder kan dyrke analsex. Endetarmsåbningen og endetarmen er ikke lige så blød og elastisk som for eksempel munden eller en skede på en kvinde. Og endetarmen har næsten heller ingen smørelse som skedesekret eller spyt i sig. Hvis det skal være en god oplevelse at have analsex, er det derfor vigtigt at være forsigtig og bruge masser af glidecreme. Indersiden (slimhinden) af endetarmen er tynd og sårbar og giver derfor en forøget risiko for sexsygdomme ved analsex. Der er også risiko for at overføre bakterier fra endetarmen til munden eller skeden på kvinder ved analsex, som kan give infektioner. Det er derfor vigtigt at være ekstra forsigtig og bruge beskytteelse, når du dyrker analsex både med personer af dit eget køn eller af det modsattee køn. Du kan bruge fx kondom, slikkelapper og/eller handsker. Lyst: Du skal være afslappet og have lyst til det. Først og fremmest vil jeg anbefale dig, at du går i gang med at lære at dyrke analsex, fordi det er det, du har lyst til. Det er med analsex, som med alle andre former for sex, at man selvfølgelig skal have en nysgerrighed på det og en lyst til at udforske og eksperimentere med netop dettee område inden for seksualiteten. Man skal for hulan ikke gøre det, fordi ens partner har lyst, men man absolut ikke selv har det. Det er mere end OK at sige: Nej, tak, det har jeg faktisk ikke lyst til at prøve. Seksualiteten er fyldt med områder og nicher, der kan udforskes, og det man måske ikke har lyst til at prøve pt. er måske noget man har lyst til at gå på opdagelse i om et år eller to. Måske ikke. Seksualieten udvikler sig og ændre sig tit i løbet af livet. Da vi var 9 år, synes vi at tungekys var klamt det synes de færreste 45 årige. Gå kun ind i seksuelle områder, hvis du virkelig har lyst ikke fordi, du føler dig presset til det eller tænker, at det burde jeg. Respekter din krop, og hvad den fortæller dig, og vid, at du måske får lyst en dag, måske ikke. Men respekt er kodeordet her. Tålmodighed: Du skal være tålmodig. Både over for dig selv og din eller dine partnere og huske at respektere egne og andres grænser.

2 Analsex, er virkelig et tillidsspørgsmål for langt de fleste mennesker. Forstå mig ret, men det KAN faktisk gøre helt afsindigt ondt, hvis man ikke er klar til at få pikken/penis helt op i sig, og derfor er det absurd vigtigt, at du KUN dyrker analsex med en partner, som du VED, du kan regne med. En partner, der respekterer, at det tager tid at udvide musklerne, og at han (eller hun, hvis I bruger en StrapOn-dildo) ikke pludselig maser på for at trænge op i dig bagfra, så det gør ondt. Og tro mig, det kan gøre HAMRENDE ondt. Mange af de kvinder, jeg har snakket med, og som siger, at de ALDRIG vil prøve analsex igen, fortæller netop at grunden er, at det har været en aldeles smertefuld omgang. Fordi sexpartneren har kørt sit eget show og slet, slet ikke respekteret, hvad der blev sagt eller givet udtryk for og bare presset på. Så vil du have gode oplevelser med at dyrke analsex, så kan jeg anbefale dig, at du udelukkende dyrker denne form for sex med én, du stoler 100% på, og ikke en tilfældig mere eller mindre lækker fyr, som du knalder med en nat efteer en bytur, hvor I begge er fulde. Én virkelig dårlig oplevelse med analsex, kan gøre at du aldrig har lyst igen. Teknik: Du skal bruge den rigtige teknik Glidecreme: Du skal have masser af glidecreme. Analsex kræver glidecreme, så der er smørelse, både når du er i gang med udvidelsesfasen, men også når du er i gang med sexen. Tommelfingerreglen her er: Hellere for meget glidecreme end for lidt. Der er i årenes løb udviklet glidecremer specielt til analsex, som f.eks. hjælper med at få musklerne til at blive mere afslappet. Om det holder i byretteen eller det overhovedet virker, skal jeg ikke kunne sige, for at være helt ærlig eller om det bare er et smart marketing-salgs-trick. Hygiejne: Når du har analsex, og I skifteer til fx oralsex eller samleje i skeden, skal pikken eller den genstand, der indføres i munden eller skeden, rengøres først (vaskes og tørres). Hvis I bruger kondom, skal man tage et nyt på. 1. Slap af og hav et godt forspil Det vigtigste er, at du slapper af og er tryg. En god måde at komme til at slappe af på, er at have et godt forspil. Prøv at udskyde selve penetrationen så længe som muligt. Massér din partner. Blødgør området omkring røvhullet med varme, spyt, kys, slik, nussen, fingrene, håndfladerne. Læg hånden på røven med en finger op langs revnen og lad den ligge sådan noget tid. Mærk, hvordan røvhullet

3 strammes og slappes. Føl dig tryg. Gør din partner tryg. Slap af i kroppen. Gør dig tung. Træk vejret dybt og langsomt. Lyt til din partners vejrtrækning. Bliv ophidset, liderlig, træt. Hvis I ikke slapper af, kan det gøre ondt på den, der bliver bollet (den passive), og den aktive (den, der boller) kan have svært ved at holde sig stiv. Tag det roligt, tag god tid. 2. Brug glidecreme Røvhullet producerer ikke selv glidemiddel, så uden glidecreme gør det ondt at blive bollet i røven. Smør glidecreme ind i røvhullet, rundt omkring det og på det, der skal derop. Smør kun glidecreme udenpå kondomet, ikke indeni, så det glider af. Hellere for meget end for lidt. Husk at olie-baserede ting (som vaseline, mad-olie, massage-olie, osv.) opløser kondomer, så det duer ikke til sikker sex. Vandbaserede og silikonebaserede glidecremer er bedre. I nødstilfælde kan man bruge masser af spyt. 3. Start langsomt tag det roligt Start med en finger. Husk at klippe negle og vaske fingre først. Brug masser af glidecreme. Massér balderne. Massér rundt omkring åbningen. Slik. Pust. Kys. Nus. Pres langsomt og forsigtigt mod åbningen i en roterende bevægelse. Hvis det gør ondt, så hold fingeren helt stille og tæl til 15, indtil smerten er gået væk, og hullet igen er afslappet. Pres så lidt mere. Det er normalt, at røvhullet strammer sig sammen, når man presser på det, så hold små 15-sekunders pauser for hvert lille ryk, så røvhullet får tid til at slappe af igen. Centimeter for centimeter kommer fingeren ind, og på et tidspunkt kommer du gennem ringmusklen. Du kan mærke den stramme om fingeren som en ring, og indenfor er der varmt. Når du har prøvet med en finger, prøver du måske med to. Måske køber du en dildo. Start med en lille en. Lad være med at bruge ting, der kan knække oppe i røven, som fx grøntsager eller stearinlys. Sørg for at bruge ting, der har en slags fod eller modhage, så de ikke forsvinder deroppe. Batteerier, deodoranter osv. er ikke smart. Når du skal lege med røven med en anden person for første gang, så afteal for eksempel, at I ikke vil bolle. Det giver ro til at udforske hinanden uden at være nervøse for, hvordan det bliver at bolle. Vent med penetration, til I begge to føler jer helt parate og trygge. Selvom man er erfaren, kan det godt gøre ondt nogle gange. Men så trækker man bare langsomt ud, venter lidt og fortsætteer. Når man er lidt mere øvet, gør det som regel ikke ondt. Det er ikke, fordi man er blevet slap, men fordi man har lært at kontrollere muskulaturen og lært at slappe af. Tag det roligt og gå langsomt frem. Husk at du på ethvert tidspunkt kan sige, at du gerne vil stoppe, have en pause, sættee tempoet ned, skiftee stilling, have mere glidecreme eller bare snakke eller sove.

4 4. Øv dig alene Udforsk din krop. Rør ved dig selv. I sengen, i badet, når du ser fjernsyn. Øv dig i at sættee et kondom på, at bruge glidecreme, at bruge en dildo, at finde dit g-punkt, at holde dig ren, at finde de steder, hvor det føles godt. Når man onanerer, lærer man sig selv og sin krop at kende. Glem ikke dit røvhul, bare fordi du ikke kan se det. Du kan med fordel øve dig alene, inden du tager en partner med i legen, specielt hvis du aldrig har eksperimenteret med analsex eller analleg før. Det kan føles en smule underligt i rumpetteen, og nogle skal lige vænne sig til de nye fornemmelser, derfor kan du med fordel øve dig og bruge en finger (og masser af glidecreme) nogle gange, så du lige selv har en fornemmelse af, hvordan det føles for netop dig. Husk på, når du øver dig, at det som med al anden solosex og onani gælder om at være seksuelt tændt og have fokus på dettee, så går legen betydeligt nemmere. Måske tænder tanken i sig selv din liderlighed, måske skal du have fantasier til hjælp osv. De første gange du leger selv, kan du prøve at have solosex som normalt, men blot bruge spidsen af din finger med lidt glidecreme på til lige at puttee en cm eller to ind i anus. Det kan føles voldsomt pirrende, og give dig en helt ny orgasme oplevelse. Du kan også bruge en lille butteplug til at starte med, og husk, der ER en grund til, at jeg skriver en lille. Hellere for småt end for stort. Men husk, små skridt af gangen, også selvom du er alene. Heller mange små gode erfaringer, end et par store trælse oplevelser. Hvis du leger med legetøj analt, så SKAL der være en stopper på altså det SKAL være legetøj, som ikke kan ryge op. Jeg anbefaler, at du KUN bruger sexlegetøj, som er specielt udviklet til analsex og anallege. 5. Den rigtige stilling Der er tusind forskellige stillinger, men som nybegynder er det godt at finde en stilling, hvor begge parter kan slappe af i kroppen, og hvor den passive har kontrollen. Du kan have i baghovedet, at når man har knæene bøjet og trukket op mod brystet, er der god adgang til røvhullet. Og rectum, som ellers er krum, er retteet mere ud, så det er letteere at trænge ind. Når du har øvet dig nogle gange, og er tryg ved at tage din partner med ind i legen, så skulle du gerne igennem din solosex og solo analleg have fået en føling med, hvad der føles godt, og hvad du har lyst til, at din partner skal være med til. Igen, husk, det er små skridt det er ikke et mål i sig selv at kunne få en pik op i nummeren første gang, man dyrker analsex. Det er de færreste, der kan det!

5 Igen, start forsigtigt ud med dét, du har lyst til, at han skal være med til, og udvid evt. legene med en lille smule, hver gang i har lyst til at eksperimentere med det. Når I når til den dag, hvor I har lyst til, at pikken skal være med og ikke kun finger eller legetøj, så vær opmærksom på, at I igen, starter stille og roligt. For at du kan udvide dig, skal der altså tryghed og afslapning til. En muskel er afslappet, når den er afslappet den bliver ikke blød og afslappet, fordi man presser på eller stresser op. Tryghed, tålmodighed og bittee små skridt er vejen frem til en god oplevelse med analsex en ringmuskel KAN faktisk godt få skader, så arbejd med den med respekt og med nydelse! Er trygheden og afslappetheden på plads vil du på et tidspunkt få oplevelsen af, at han kan glide længere og længere op. Det er ikke sikkert, at du så har lyst til ind/ud-analsex, bare fordi du og I nu er nået til det punkt. Igen, det er en tilvænningssag og en proces, som kan tage mange små gode oplevelser med analsex inden du og I bliver i stand til (og hvis I overhovedet har lyst til) ind/ud-analsex, som igen skal være ganske forsigtigt til at starte med. Hvis du er mest tryg ved det, så kan du vælge at gøre dig ren inden altså skylle endetarmen med lunkent vand (IKKE SÆBE) inden, I skal lege. Men i starten, hvor du og I blot leger lige i indgangen, behøver det ikke at være nødvendigt. Det er klart, at du kan opleve, at der er noget afføøring i endetarmen, men det er slet ikke altid eller hver gang. Brug evt. et analt skyllesæt. Husk hvis du bruger det tit skal du tænke på at tilsættee lidt køkkensalt da kroppens normale væsker indeholder salt. Husk at temperaturen skal være høj nok men IKKE for høj på det vand du bruger. Så hæld det først op i en balje hvor du letteere kan kontrollere temperaturen. Hverken endetarmsåbningen eller selv endetarmen - som er cm lang - tager normalt skade ved analsex. Der er heller ingen risiko for, at din endetarmsåbning bliver slidt, slap eller springer, fordi du dyrker analsex. Dog er slimhinderne i endetarmen meget følsomme, så der let kan komme rifteer - særligt hvis I ikke bruger rigeligt med glidercreme. Det er derfor, analsex er risikabelt ifte. smitteerisiko med hiv og andre sexsygdomme. Være opmærksom på, at der kan opstå skader, hvis I anvender vold eller fører for store ting op. Derfor er det en god idé at lyttee til din egen og din partners krop og stoppe op og tage en pause, hvis det gør for ondt. Røven er langt mere problematisk, end skeden er. Anus er stramt og tyndhudet, kort og kurvet, tørt og følsomt, og derfor kan det sjældent holde til friktionen og belastningen ved dyb penetration. Helseguruer, der specialiserer sig i sex, fortæller folk, der ønsker at dykke ned i analsexens fagre verden, at de skal vente, indtil den passive partner er helt afslappet, og tage den med ro frem for at trænge hårdt ind i ringmusklen fra starten af. Når man først er inde, skal man prøve at finde gode vinkler, bruge masser af glidecreme og sørge for at holde kommunikationen åben. For nogle bliver analsex aldrig rart. For andre kan det føre til øget stimulering af g-punktet og klitoris, eller prostataen, og oprigtig nydelse endda analorgasme.

6 Men eksperterne anbefaler dog, at man ser på analsex, som man gør på lørdagsslik. Kun om lørdagen. En undersøgelse viser, at selv mange homoseksuelle par følger den regel og dyrker oralsex og pilleri hyppigere end analsex. Ved hård analsex risikerer man at beskadige vævet i endetarmen eller i værste fald miste kontrollen over ringmusklen, hvilket kan medføre midlertidig afføøringsinkontinens eller en rektal prolaps, hvor ringmusklen dybest set falder ud af røven. For nogle mennesker er rektal prolaps en fetich, men som regel kræver det lægebehandling. Der findes ikke meget videnskabeligt data, der kortlægger konsekvenserne af hård analsex, men visse undersøgelser peger på, at det potentielt kan svække musklerne og forårsage langvarig afføøringsinkontinens. Og større rifteer og gentagne prolapser kan have permanente konsekvenser.

Introduktion til Xtase Skolen. Hanne Buggild

Introduktion til Xtase Skolen. Hanne Buggild Introduktion til Xtase Skolen Hanne Buggild Introduktion Gode orgasmer giver mere energi og lyst til flere... Det er Xtase Skolens motto og den grundlæggende filosofi bag alle kapitlerne Xtase Skolen består

Læs mere

FAKTA & MYTER OM MØDOM

FAKTA & MYTER OM MØDOM FAKTA & MYTER OM MØDOM HVAD ER EN MØDOM? Mødom, jomfruhinde, hymen, ærbarhed, uskyld, kønskrans, skedekrans er forskellige ord, der bruges om den slimhindefold, der sidder inde i skeden. Ligesom alle andre

Læs mere

Sex uden sygdom. Til dig som sælger sex

Sex uden sygdom. Til dig som sælger sex Sex uden sygdom Til dig som sælger sex Hvordan skal jeg gøre sexinstrumenter rene? Sex uden sygdom Kan jeg blive smittet med hiv gennem spyt? Er det farligt at give superfransk? Hvordan skal jeg gøre sexinstrumenter

Læs mere

Klar besked om KONDOM / FEMIDOM

Klar besked om KONDOM / FEMIDOM Klar besked om KONDOM / FEMIDOM KONDOM Kondom er en nem præventionsmetode, som de fleste mænd og drenge kan bruge. Kondomet er formet som et langt hylster, der som oftest er lavet af latex. Man ruller

Læs mere

SEX OG ÆLDRE. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk

SEX OG ÆLDRE. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk SEX OG ÆLDRE AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk Kroppen ændrer sig med alderen Kroppens funktioner ændrer sig livet igennem, men der er intet der tyder på at kvaliteten af sexlivet bliver dårligere

Læs mere

Kondom er en effektiv præventionsmetode

Kondom er en effektiv præventionsmetode Kondom K L A R B E S K E D Kondom Kondom er en nem præventionsmetode, der kan bruges af alle. Kondomet er lavet af meget tyndt naturgummi og formet som et langt hylster, der rulles på mandens rejste penis

Læs mere

At smittet med. Arbejdsopgave. Sex & Samfund anbefaler. Beskrivelse. 30 minutter

At smittet med. Arbejdsopgave. Sex & Samfund anbefaler. Beskrivelse. 30 minutter At smittet med kønsvorter (HPV) Arbejdsopgave Tidsforbrug 30 minutter Forberedelse Kopiering af artiklerne 2.4.A At blive smittet med kønsvorter (HPV) og 2.4.B Fakta om kønsvorter (HPV) eller deling af

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

GIV HENDE EN G PUNKTS ORGASME

GIV HENDE EN G PUNKTS ORGASME Det er nemmere end du tror! G punktet er ansvarlig for nogle af de mest intense orgasmer en kvinde kan have, inkl. sprøjteorgasmer, fuld krops og Tantrisk/Spirituel orgasme. Den hellige gral indenfor kvinde

Læs mere

Blære- og bækkenbundstræning

Blære- og bækkenbundstræning BET-76740-DK 02.207 Blære- og bækkenbundstræning Til kvinder Blæren.dk Facts om inkontinens Du skal ikke have dårlig samvittighed. Inkontinens er mere udbredt, end du tror, og du kan få behandling for

Læs mere

FAKTA OG MYTER om mødommen. 1 SexSamfund Mødomsfolder M65.indd 1 15/12/

FAKTA OG MYTER om mødommen. 1 SexSamfund Mødomsfolder M65.indd 1 15/12/ FAKTA OG MYTER om mødommen 1 SexSamfund Mødomsfolder M65.indd 1 15/12/17 14.2 JOMFRUHINDE HYMEN USKYLD SKEDEKRANS MØDOM I 2 I KØNSKRANS 1 SexSamfund Mødomsfolder M65.indd 2 15/12/17 14.2 HVAD ER MØDOMMEN,

Læs mere

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse Hjælp! Er der noget galt med mig? Hej brevkasse Jeg er en pige på 12 (næsten 13), som har en masse spørgsmål til jer! Jeg vejer 39 kilo og er ca. 159 cm høj. Jeg er også meget tynd og slank. Jeg har kønsbehåring

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

Sex: Kvinders hemmeligheder i sengen

Sex: Kvinders hemmeligheder i sengen Sex: Kvinders hemmeligheder i sengen Danske kvinders sex-hemmelighed: Mere end halvdelen simulerer orgasme Af Susanne Johansson, december 2012 03 Hun stønner sig fri for mere sex 05 Gallup-undersøgelse:

Læs mere

Øvelser til kvinder med smerter i underlivet

Øvelser til kvinder med smerter i underlivet Underlivssmerter opleves af et stort antal kvinder. Der kan være flere årsager, men ofte vil musklerne være involverede. Muskelspændinger kan opstå i såvel underlivet som i nakke- og skulderregionen. De

Læs mere

Slikkelappen sørger for sikker oralsex Det er ikke alle, der er klar over, at kønssygdomme også kan overføres ved oralsex. Men det er sandheden, og

Slikkelappen sørger for sikker oralsex Det er ikke alle, der er klar over, at kønssygdomme også kan overføres ved oralsex. Men det er sandheden, og Slikkelappen sørger for sikker oralsex Det er ikke alle, der er klar over, at kønssygdomme også kan overføres ved oralsex. Men det er sandheden, og smittefaren kan både gå ud over den, der udfører akten,

Læs mere

BABY PÅ VEJ. sexlivet før og efter fødsel

BABY PÅ VEJ. sexlivet før og efter fødsel BABY PÅ VEJ sexlivet før og efter fødsel INDHOLD: FORANDRINGER UNDER GRAVIDITETEN 4 Sex under og efter graviditeten 5 SEX OG GRAVIDITET 6 Hvis lysten forsvinder 6 Tålmodighed og forståelse 8 Det ufødte

Læs mere

Sikker sex mellem kvinder, mellem mænd og mellem kvinder og mænd

Sikker sex mellem kvinder, mellem mænd og mellem kvinder og mænd Sikker sex mellem kvinder, mellem mænd og mellem kvinder og mænd Arbejdsopgave Tidsforbrug 60 minutter Forberedelse Dannelse af grupper og kopiering af artiklerne. Eleverne kan også arbejde med artiklerne

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER GODE TANKER GODE FØLELSER Det kan være meget skræmmende at komme ud for et traume, og derfor er det ikke så underligt, at de fleste børn og unge er ude af sig selv i et par dage derefter. Du bemærker måske

Læs mere

Sådan giver du god erotisk massage til din partner

Sådan giver du god erotisk massage til din partner Et af de bedste forspil der findes er, at kunne give din partner en erotisk massage. Det kan hurtigt ende ud i en ret fræk massage, med en god afslutning for begge parter. Forberedelser til en erotisk

Læs mere

1 Mere lyd på 2 Tag det roligt 3 Ikke som på film 4 Glem din ex 5 Ikke køre på rutinen 6 Øvelse gør mester 7 Drop hundemanerene

1 Mere lyd på 2 Tag det roligt 3 Ikke som på film 4 Glem din ex 5 Ikke køre på rutinen 6 Øvelse gør mester 7 Drop hundemanerene 1 Mere lyd på Hun synes, det er fedt, du kommer med lyde under sex i stedet for de små grynt, du plejer. Sæt lyd på, snak frækt til hende - men lad være med at smalltalke. Når vi trækker vejret i den øverste

Læs mere

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren Urologisk Afsnit Kateter i blæren Kateter i blæren Et kateter gør, at du kan tømme blæren, og du undgår ufrivillig vandladning. Samtidig hjælper det kroppen med at udskille sine affaldsstoffer. Du kan

Læs mere

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Når 2 bliver til 3 hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Det er naturligt og normalt at være gravid Men under graviditeten sker

Læs mere

Informations- og rådgivningsportal for unge mellem 12-25 år

Informations- og rådgivningsportal for unge mellem 12-25 år Informations- og rådgivningsportal for unge mellem 12-25 år Morten Emmerik Wøldike Projektleder Jeppe Hald Projektleder Sexlinien - baggrund og ønsker Målrettet flere målgrupper af unge (Alder, uddannelse,

Læs mere

Den underligste oplevelse 1

Den underligste oplevelse 1 Den underligste oplevelse 1 Dette afsnit er om drengenes møde med seksualiteten, men I piger må også godt følge med. Det er sikkert interessant nok at vide, hvad der sker hos det andet køn. Et jordskælv

Læs mere

FORELSKELSE. FORELSKELSE KAN OGSÅ VÆRE SVÆRT Måske har du forelsket dig i den forkerte, eller det føles i hvert fald, som om det er en umulig

FORELSKELSE. FORELSKELSE KAN OGSÅ VÆRE SVÆRT Måske har du forelsket dig i den forkerte, eller det føles i hvert fald, som om det er en umulig OM PUBERTET FORELSKELSE DET ER FEDT AT VÆRE FORELSKET Både drenge og piger synes, det er dejligt at være forelsket. Og hvis du ikke har prøvet det, skal du ikke være nervøs det skal nok komme. Hvordan

Læs mere

Bækkenbundstræning for mænd. Patientvejledning

Bækkenbundstræning for mænd. Patientvejledning Bækkenbundstræning for mænd Patientvejledning BÆKKENBUNDSTRÆNING EFTER PROSTATA-OPERATION Ved en prostataoperation bliver urinrørets indre lukkemekanisme ofte beskadiget. Dette bevirker at, man kan få

Læs mere

Blære- og bækkenbundstræning

Blære- og bækkenbundstræning BET-07- Blære- og bækkenbundstræning For kvinder Blæren.dk ASTELLAS PHARMA, Kajakvej, 770 Kastrup Telefon 0, Fax, E-mail: kontakt.dk@astellas.com, www.astellas.dk Facts om inkontinens Du skal ikke have

Læs mere

Seksuelle dysfunktioner E-bog af Tanja Rahm

Seksuelle dysfunktioner E-bog af Tanja Rahm Seksuelle dysfunktioner E-bog af Tanja Rahm Det er ingen skam at have et problem. Men det er en skam, ikke at arbejde med det. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Klientkontakt... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Hvor meget ved du egentlig?

Hvor meget ved du egentlig? quiz til drenge Hvor meget ved du egentlig? 1. Hvad er morgenrejsning? m Mange fyre har stiv tissemand om morgenen m Stiv tissemand pga seksuel opstemthed m Stiv tissemand med sædafgang 2. Hvad er menstruation?

Læs mere

MYTER OM MØDOM. Til dig der vil vide alt om Jomfruhinden - spørgsmål og

MYTER OM MØDOM. Til dig der vil vide alt om Jomfruhinden - spørgsmål og GRAFISK DESIGN: AVIAJA-BORUP.COM Udarbejdet af Sex & Samfund, Lysthuset og Børneafdelingen Skejby Sygehus. 1. OPLAG 2006 MYTER OM MØDOM Til dig der vil vide alt om Jomfruhinden - spørgsmål og svar. Jomfruhinden

Læs mere

Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet

Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet Prævention på spil Brætspil om prævention, sexsygdomme og uønsket graviditet Tidsforbrug 1 time. Materialer Arbejdsark til øvelsen: Spilleplade, dilemmakort og spørgsmålskort. En terning til hver gruppe.

Læs mere

MASSAGE MED BOLD FORMÅL:

MASSAGE MED BOLD FORMÅL: LEG MED FØLESANSEN MASSAGE MED BOLD FORMÅL: Fornemmelse af kroppens overflade - nyde berøring LEG: I skal bruge: En bold det kan være en blød noppebold, en hårdere massagebold eller en tennisbold. Bolden

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation.

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. I den side, hvor du er blevet opereret, har muskler og sener i operationsområdet, omkring skulderleddet

Læs mere

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse En af de andre spillere trækker et quiz-kort til dig fra bunken og læser højt for dig. Svarer du rigtigt, må du rykke 1 felt frem. En af de andre spillere trækker et Er-Det-Normalt?-kort

Læs mere

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt KYS FRØEN Kunsten at bruge utroskab positivt ALLE forhold oplever før eller siden utroskab eller optakten til det. Derfor er det vigtigt, at du kender kunsten at vende utroskab til noget positivt. Utroskab

Læs mere

Inspiration til undervisning

Inspiration til undervisning Inspiration til undervisning Emner Det er meget individuelt fra klasse til klasse og elev til elev, hvilke emner de er motiveret for at arbejde med. Derfor er der samlet en palet med emner til alle elever

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere

6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH

6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH 6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH WWW.LISETTENORAH.DK 6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau Måske kender du det, at dit stressniveau ryger i top, når der

Læs mere

UDMALKNING KAN VÆRE HÅRDT AR- BEJDE I STARTEN

UDMALKNING KAN VÆRE HÅRDT AR- BEJDE I STARTEN I mange situationer er det en god idé, at du malker ud. Det gælder både lige efter fødslen og senere i ammeperioden. For eksempel hvis: du er adskilt fra dit barn dit barn har brug for ekstra ernæring

Læs mere

STOMI INFO. Sex og samliv

STOMI INFO. Sex og samliv 05 STOMI INFO Sex og samliv 1 Sex er et grundlæggende behov for alle og seksuel adfærd og seksuel praksis påvirkes af en lang række faktorer, herunder: Efter operationen 2 Sygdom Psykologi Kultur, religion

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Terapiafdelingen Optræning efter gynækologiske operationer Patientvejledning

Terapiafdelingen Optræning efter gynækologiske operationer Patientvejledning Terapiafdelingen Optræning efter gynækologiske operationer Patientvejledning www.koldingsygehus.dk Indhold Bækkenbunden side 3 Gener ved en svag bækkenbund side 3 Bughulen side 4 Venepumpe øvelser side

Læs mere

FORBUD MOD DYRESEX. - Konsekvenser & Skader Påført Dyrene - V. D Y R L Æ G E M I C H A L A B A N D I E R

FORBUD MOD DYRESEX. - Konsekvenser & Skader Påført Dyrene - V. D Y R L Æ G E M I C H A L A B A N D I E R Retsudvalget 2010-11 B 102 Bilag 20 Offentligt FORBUD MOD DYRESEX - Konsekvenser & Skader Påført Dyrene - V. D Y R L Æ G E M I C H A L A B A N D I E R DET KAN IKKE VENTE Erfaring er det navn, enhver giver

Læs mere

Om Tanker - Tankebobler

Om Tanker - Tankebobler Om Tanker - Tankebobler 1. 2. På en måde kan man godt sige, at der findes to forskellige slags tanker. Tanker, som vi kan bruge til noget. Fx praktiske tanker om hverdagens opgaver. Tanker, som vi kan

Læs mere

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Bækkenbunden

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Bækkenbunden Danske Fysioterapeuter www.krop&fysik.dk Bækkenbunden 2 www.krop-fysik.dk Svært ved at holde tæt? Næsten hver 10. dansker (op mod 450.000) er inkontinent, dvs. kan i større eller mindre grad ikke holde

Læs mere

Fødslen HVORNÅR ER FØDSLEN I GANG? HVORNÅR ER DU I FØDSEL?

Fødslen HVORNÅR ER FØDSLEN I GANG? HVORNÅR ER DU I FØDSEL? I denne pjece kan du få svar på dine spørgsmål om fødslen. Informationen i pjecen gælder for alle fødesteder i Region Nordjylland (Fødegangen på Aalborg Universitetshospital Nord og fødegangene på Sygehus

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian Dahl

Læs mere

STOMI INFO. Sex og samliv

STOMI INFO. Sex og samliv 05 STOMI INFO Sex og samliv Sex er et grundlæggende behov for alle og seksuel adfærd og seksuel praksis påvirkes af en lang række faktorer, herunder: Sygdom Psykologi Kultur, religion og tro Miljø- og

Læs mere

Smertehåndtering og smertelindring under fødslen

Smertehåndtering og smertelindring under fødslen Pjece til gravide i Region Syddanmark Smertehåndtering og smertelindring under fødslen regionsyddanmark.dk Smertehåndtering og smertelindring under fødslen Måske har du allerede gjort dig nogle overvejelser

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

Undervisning i. nedre hygiejne.

Undervisning i. nedre hygiejne. Undervisning i nedre hygiejne. gode bakterier dårlige bakterier Nedre hygiejne - hvorfor er det så vigtigt. - Øger livskvaliteten o Det er velbefindende at være godt soigneret og ikke ildelugtende i skridtet

Læs mere

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1 rite 1 Stå som billedet viser med armene strakt ud væk fra kroppen, horisontalt mod gulvet. Drej rundt med uret og hold dig mental koncentreret, så du tæller hver gang du når en omgang. Kan du, så fortsæt

Læs mere

Mennesker med en demenssygdom har også en seksualitet og en ret til at opleve nydelse. Maj-Britt Joost Demenskoordinator i Gentofte kommune

Mennesker med en demenssygdom har også en seksualitet og en ret til at opleve nydelse. Maj-Britt Joost Demenskoordinator i Gentofte kommune Mennesker med en demenssygdom har også en seksualitet og en ret til at opleve nydelse Demenskoordinator i Gentofte kommune Lidt at tænke over. Personalet fra hjemmeplejen sagde til mig at jeg skulle sørge

Læs mere

Hverdagsliv og KOL Roskilde 11. januar 2018

Hverdagsliv og KOL Roskilde 11. januar 2018 Hverdagsliv og KOL Roskilde 11. januar 2018 duuser@gmail.com Tlf. 27 58 52 32 Susanne Duus, Specialsygeplejerske i palliativ og intensiv sygepleje, Master i Sexologi, Rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Dagens

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn HVORFOR SOVER VI? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn sov godt Inspiration til en bedre nats søvn hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015 Nr. 1. februar 2015 Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage I efteråret 2014, nærmere bestemt den 10/10 kl. 10.10, slog Teknologi i i Hverdagen dørene op for første gang. Teknologi i Hverdagen er et såkaldt

Læs mere

Blære- og bækkenbundstræning

Blære- og bækkenbundstræning BET-7674-DK 0.207 Blære- og bækkenbundstræning Til mænd Blæren.dk Facts om inkontinens Inkontinens er mere udbredt, end du tror. Ca. 5 % af alle mænd oplever en eller anden form for inkontinens. Det er

Læs mere

Patientinformation. Genoptræning efter fødsel. Fysioterapien

Patientinformation. Genoptræning efter fødsel. Fysioterapien Patientinformation Genoptræning efter fødsel Fysioterapien Indhold Efter fødslen... side 4 Bækkenbunden... side 5 Knibeøvelser... side 6 Knib inden belastninger... side 7 Målet med bækkenbundstræningen...

Læs mere

FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE FORDELE

FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE FORDELE FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE Inklusion er ikke noget, nogen kan gøre alene. Det er en egenskab ved fællesskabet at være inkluderende, og der er store krav til inkluderende fællesskaber. Først og fremmest

Læs mere

Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde

Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde Trouble shooter Indholdsfortegnelse Spørgsmål vedr. brug og pleje Side Mic-Key sonden 1. Det er svært at få Mic-Key knappen sat i igen, hvorfor?... 2 2. Skal Mic-Key

Læs mere

Referat fra minimøde om en udfordret seksualitet Tirsdag d. 6. juni 2017

Referat fra minimøde om en udfordret seksualitet Tirsdag d. 6. juni 2017 Referat fra minimøde om en udfordret seksualitet Tirsdag d. 6. juni 2017 Generelt Mødet blev afholdt på Kildegården i Roskilde i et lejet lokale. Der var 48 tilmeldte og 37 fremmødte. Indlægsholder Michael

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Information fra Ergoterapi- og Fysioterapiafdelingen

Information fra Ergoterapi- og Fysioterapiafdelingen Information fra Ergoterapi- og Fysioterapiafdelingen Information og træning til patienter der er opereret i lungerne Ved den operation du har fået foretaget, har man skåret i brystkassen, og det betyder,

Læs mere

Blære- og bækkenbundstræning

Blære- og bækkenbundstræning BET-0668- Blære- og bækkenbundstræning Til mænd Denne brochure er udarbejdet af Astellas Pharma i samarbejde med fysio- og uroterapeut Hanne Ryttergaard, Kontinensklinikken i Roskilde. ASTELLAS PHARMA,

Læs mere

Kvindens nydelse. 3 timers undervisning fra Haugaard Institut. Ikke korrektur læst materiale

Kvindens nydelse. 3 timers undervisning fra Haugaard Institut. Ikke korrektur læst materiale Kvindens nydelse 3 timers undervisning fra Haugaard Institut Ikke korrektur læst materiale Johanne Haugaard Sexologi underviser og sexologisk fag-specialist Haugaard Institut info@haugaardinstitut.dk Kvindens

Læs mere

Optræning. Af bækkenbunden. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien

Optræning. Af bækkenbunden. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Optræning Af bækkenbunden Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Indhold Bækkenbunden...3 Bughulen...4 Venepumpeøvelser...5 Træning af bækkenbunden...7 Knibeøvelser...9 Lette

Læs mere

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Genoptræning Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Din skulder har været gået af led, og er nu sat på plads.

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i lysken Du er blevet opereret og har fået fjernet lymfeknuder i din lyske. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner

Læs mere

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...?

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...? Sct. Knuds Skole Fredag den 10.10.08 Er kondi en sodavand...? KONDITION STYRKE SMIDIGHED Program for Skolernes Motionsdag Program: 08.15 09.30 Lektioner jf. skema 09.30 09.45 Morgensang/Andagt v/ Thomas

Læs mere

Områder eller bekymringer i forbindelse med seksualitet

Områder eller bekymringer i forbindelse med seksualitet Områder eller bekymringer i forbindelse med seksualitet Denne liste bruges som redskab sammen med bogen Fordi jeg har lyst! Alt det jeg gerne ville have vidst om seksualitet og autisme af Louise Egelund

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

SPARK LIV I PARFORHOLDET

SPARK LIV I PARFORHOLDET Oplev mere sammen og skab gode minder Det kan godt blive ret kedeligt og ensformigt at lave det samme og det samme dag efteer dag. I er et par, og selvom I måske er langt inde i jeres forhold, så har I

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker - almen praksis Om Tanker Om Tanker er en model med fire moduler fra - til samtaler med patienter i almen praksis. De fire moduler kan anvendes fleksibelt 1-2 samtaler pr modul - op til et forløb med 6

Læs mere

Den lille sol s rejse

Den lille sol s rejse Den lille sol s rejse - Kropsskanning Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Qufora IrriSedo Minisystem

Qufora IrriSedo Minisystem Qufora IrriSedo Minisystem Naturlig og nænsom rektal irrigation NYHED Coated engangskonus Kom godt i gang med irrigation Irrigation den naturlige løsning Vejledning til dig, der skal bruge Qufora IrriSedo

Læs mere

Genoptræning efter graviditiet

Genoptræning efter graviditiet Terapiafdelingen Genoptræning efter graviditiet Patientinformation www.koldingsygehus.dk 2 INDHOLD Bækkenbunden side 4 Venepumpeøvelserne side 6 Træning af bækkenbunden side 8 Knibeøvelser side 10 Hvilestilling

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Seksuel forførelse 30.03 2009. Public

TNS Gallup - Public Tema: Seksuel forførelse 30.03 2009. Public TNS Gallup - Public Tema: Seksuel forførelse 30.03 2009 Public Metode Feltperiode: Onsdag 25/3 til mandag 30/3 Målgruppe: Alle borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - bækkenbund. Blære- og bækkenbunds træning

Patientvejledning. Træningsprogram - bækkenbund. Blære- og bækkenbunds træning Patientvejledning Træningsprogram - bækkenbund Blære- og bækkenbunds træning Bækkenbunden er den muskelgruppe der lukker bækkenet nedadtil. Mandens bækkenbund er mindre end kvindens, da mandens bækken

Læs mere

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet EFTER DIN OPERATION Denne pjece er til dig, der har fået fjernet en knude i brystet. Heri finder du information, råd og øvelser,

Læs mere

Lyngallup om seksuel forførelse. Dato: december 2010

Lyngallup om seksuel forførelse. Dato: december 2010 Lyngallup om seksuel forførelse Dato: 7. - 13. december 2010 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om seksuel forførelse Dato: 7. - 13. december 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i lysken Du er blevet opereret og har fået fjernet lymfeknuder i din lyske. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON. ST P baktus MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON

MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON. ST P baktus MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON ST P baktus MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON MOBILTELEFON M O B I LT E L E F O N M O B I LT E L E F O N M O B I LT E L E F O N M O B I LT E L E

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

Se på mig jeg taler til dig

Se på mig jeg taler til dig TINGENE OMKRING MIG Rundt om mig er der en masse teknisk udstyr, som du skal vide noget om. Når du kender lidt til det, kan det hjælpe dig til, at du føler dig mere rolig og tryg de første dage, når du

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere