Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd"

Transkript

1 Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Referat Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS), Hanne Lakkenborg Kristensen (HLK/FOOD), Inge S. Fomsgaard (ISF/AGRO), Bo Brummerstedt Iversen (BBI/CHEM), Tobias Wang (TWA/BIOS), Peter Balling (PBA/PHYS), Torben Heick Jensen (HTJ/MBG), Johan P. Hansen (JPH/MATH), Inge S. Fomsgaard (ISF/AGRO), Henrik Karstoft (HKA/ENG), Björn Andresen (BJA/ASE), Rikke Louise Meyer (RLM/iNANO+BiRC), Dorthe Hagen Nielsen (DHN/CS), Noor De Jong (NDJ/MBG), Marianne F. Løyche (MFL/DKN), Niels Damgaard Hansen (NDH/ADM) Stud. repræsentanter: Mathias Rav (MTA), Daniel Hulgaard (DHU), Sanne Hage Larsen (SHL), Kåre Koch Rønnow (KKR), Simon Jæger Nielsen (SJN) Afbud: Jette Laursen (referent), Adnan Samir Zaabalawi (ASZ), Lars Arge (LAA/CS), Lizzi K. Stausgaard (LKS/ENVS), Anne Jensen (AJEN/ENVS), Annette Baatrup- Pedersen (ABP/BIOS). Referent: Casper H. Borchmann (CHB) Gæst: Anna Bak Maigaard under pkt. 2 Dato: 28. november 2016 Side 1/6 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde 2. Frafaldsundersøgelsen v. Anna Bak Maigaard (bilag) 3. Økonomi a. ØR3 (bilag) 4. Forskningsbaseret undervisning 5. Ph.d. grader siden sidst (bilag) 6. AUs digitaliseringsstrategi - høring (bilag) 7. Meddelelser a. Fakultetets handleplan for psykisk APV (bilag) b. Æresdoktorindstilling (bilag) c. Orientering om justering af indikatorer for uddannelseskvalitet (bilag) d. Høring over udkast til forslag til lov om DKs Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og DFF (bilag) e. Høring over lov om videnskabelig uredelighed (bilag) f. Reviderede principper for brug af professorater ved ST (bilag) g. Indmeldte handleplaner for flere kvinder i forskning fra institutter/centre (bilag) 8. Eventuelt, herunder drøftelser af emner til næste møde Fakultetssekretariatet, Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Tlf.: Fax: scitech@au.dk

2 Ad 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Dagsorden og referat godkendt uden bemærkninger. Side 2/6 I forlængelse af sidste mødes drøftelse af professorpolitik oplyste MSS, at der er planlagt drøftelse og beslutning på fakultetsledelsens møde omkring dette punkt i december. Ad 2. Frafaldsundersøgelsen v. Anna Bak Maigaard (bilag) ABM fortalte indledningsvis, at selvom frafald er af stor betydning blandt andet også i forhold til fakulteternes økonomi er det et emne, som man ved forholdsvis lidt om. I 2015 besluttede man på ST derfor at bruge nogle af de strategiske midler til en undersøgelse af frafald. ABM fremhævede hvad undersøgelsen finder er 4 hovedårsager til frafald: - Faglige niveau - Læringsmiljø passer ikke studerende (fagligt, social) - Personlige forhold - Faglige interesse Den overordnede konklusion på analysen er således også, at der ikke synes at være én frafaldsprofil. Det er eksempelvis ikke entydigt lave karakter, der kan forklare frafald. ABM gennemgik herefter i større detalje aspekter omkring de 4 identificerede hovedårsager. Kommentarer MSS takkede for oplægget: Interessant analyse. Interessant at der ikke er én dominerende frafaldsprofil. Det betyder også, at vi skal blive ved med at gøre nogle af de ting, som vi allerede gør. Der kan være nogle lavt hængende frugter rekrutteringsmateriale bør gennemses, og der kan arbejdes med at være mere opmærksom på feedback til hårdtarbejdende studerende. Det blev også bemærket, at man skal passe på, når man justerer for at fastholde nogle studerende, fordi det kan betyde, at man mister nogle andre. Mentorordninger blev nævnt som et godt initiativ, der kan være med til at skabe bedre studiemiljø og modvirke frafald. Der blev i øvrigt opfordret til at lade sig inspirere af gode tiltag på de forskellige uddannelser. Det blev også foreslået, at man gør mere ud af at fortælle de studerende om perspektiverne i den konkrete undervisning og sammenhæng til uddannelsen, så de studerende har en fornemmelse for de kompetencer, som de tilegner sig, og hvordan de kan bruges.

3 Ad 3. Økonomi a. ØR3 Side 3/6 NCN gennemgik Økonomirapport 3 (ØR3), som viser en stigning i forhold til budget 2016: Indtægter: - Mindre nedjustering i kontraktmidler fra FVM og MIM - Stigning i uddannelsesindtægter på godt 20 mio. kr. - Nedjustering af eksterne tilskud ØR3 viser således en samlet ændring på indtægtssiden på ca. -52 mio. kr. NCN understregede, at nedjusteringen af de eksterne tilskud skal ses i lyset af den almindelige over-optimisme på denne post. I forhold til de stigende uddannelsesindtægter bemærkede NCN i øvrigt, at dette til dels er udtryk for, at man er lykkedes med at nedbringe studietid hurtigere end forventet, og at man således har højere indtægter fra kandidatuddannelser. Det er positivt, men man skal samtidig være opmærksom på, at disse indtægter således også kræver en nedjustering af forventede indtægt næste år. Omkostninger - Mindre omkostninger til bygninger - Faldende lønudgifter - Mindre øvrige driftsudgifter ØR3 viser således en samlet ændring på udgiftssiden på ca mio. kr. Samlet viser ØR3, at man aktuelt forventer et overskud på omkring 50 mio. kr. i forhold til budgettet. Risikopulje NCN fokuserede afslutningsvis på risikopuljen og den fortsatte prioritering af disse midler, som skal bruges til at gøre ST mere konkurrencedygtige. Herunder skal der blandt andet arbejdes med følgende: - Startpakker (for at tiltrække internationale forskere) - Synergipakker - Infrastruktur - Tematiske centre (samarbejde på tværs hvor der er et stærkt udgangspunkt) - Strategic hiring

4 NCN forklarede i forlængelse heraf, at initiativerne er underfinansierede i , men at det aktuelle overskud spredes ud over disse år for at dække dette. Hvis det viser sig nødvendigt, kan man holde igen med aktiviteterne. Side 4/6 Kommentarer Der blev spurgt om de tematiske centre vil blive til i en bottom-up eller top-down tilgang? NCN forklarede, at arbejdet med de tematiske centre i modsætning til normen i øvrigt er top-down. Arbejdet er forankret i fakultetsledelsen, men der kan fødes idéer ind. Ad 4. Forskningsbaseret undervisning SHL fortalte indledningsvis, at der er nogle røster, som er begyndt at rejse spørgsmål om nødvendigheden i at have forskningsbaseret undervisning. På den baggrund kan det være hensigtsmæssigt, at rådet også på nuværende tidspunkt har en diskussion, såfremt det er et spørgsmål, der bliver yderligere aktualiseret. Rådet diskuterede i grupper med udgangspunkt i en række delspørgsmål. I den efterfølgende drøftelse var der bred enighed om værdien i forskningsbaseret undervisning og behovet for at holde fast i forskningsbaseret undervisning. Følgende budskaber blev i øvrigt fremført: - Forskningsbaseret undervisning er kendetegnet ved, at man gradvis gennem uddannelsen lærer hvordan man bruger fagets metoder. Det kræver forskningsbaseret undervisning, hvis de studerende skal have fagets metoder ind under huden. - Forskningsbaseret undervisning giver bedre og bredere faglige kompetencer. Det er dog ikke det samme som at alle kandidater kommer til at bruge alle disse kompetencer i deres fremadrettede arbejde. - Der kan være kurser, hvor man kunne opdele i praksisbaseret og forskningsbaseret undervisning. o NCN bemærkede i forlængelse heraf, at forskningsbaseret undervisning ikke betyder, at der ikke kan være elementer i forløb som ikke er forskningsbaseret. Men det betyder, at uddannelse og undervisning er tilrettelagt og designet af forskere. - I højere grad end specifikke kompetencer efterspørger erhvervslivet kandidater med kendskab til videnskabelig metode og kandidater, som kan anvende deres viden i forskellige sammenhænge. Denne efterspørgsel imødekommes også af forskningsbaseret undervisning. - Den forskningsbaserede undervisning er særlig for danske universiteter, og det skal man holde fast i, fordi det er afgørende for at uddanne attraktive kandidater. Ad 5. Ph.d. grader siden sidst (bilag)

5 Oversigt udsendt med dagsordenen. Der er tildelt 35 ph.d. grader siden sidste møde. Rådet havde ingen kommentarer hertil. Side 5/6 Ad 6. AUs digitaliseringsstrategi - høring (bilag) Rådet har modtaget et udkast til digitaliseringsstrategi for AU til høring. MSS efterspurgte bemærkninger til udkastet, de opstillede mål og delmål? Kommentarer Der blev spurgt til branding af strategien og hvor lang tid den skal være gældende? NCN: Strategien er ikke en egentlig handleplan, og den er ikke konkret i udfærdigelsen. Den indeholder dels aspekter indenfor forskning og uddannelse og dels nogle administrative komponenter. Strategien skal også behandles i Udvalget for Uddannelse og Udvalget for forskning og eksternt samarbejde inden den bliver vedtaget. Desuden vil der blive udarbejdet en mere konkret handleplan/road map. MSS: Der er en generel hensigt om inddragelse i arbejdet, og vi kan i rådet diskutere, hvad det er, som vi gerne ser på området. Det er ikke et konkret papir, men det har en god tone og anerkender at man ikke kan gå ud fra one size fits all. Det er afgørende, at arbejdet på dette område ikke trækkes væk fra det decentrale. NCN: Det er ikke hensigten, at ødelægge noget for den decentrale indsats. Det vil jeg i givet fald også sætte mig imod. Ad 7. Meddelelser a. Fakultetets handleplan for psykisk APV (bilag) Ingen bemærkninger. b. Æresdoktorindstilling (bilag) MSS opfordrede rådets medlemmer til at sikre, at der er gode forslag fra institutterne c. Orientering om justering af indikatorer for uddannelseskvalitet (bilag) Ingen bemærkninger. d. Høring over udkast til forslag til lov om DKs Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og DFF (bilag) MSS: Der var kommentarer fra rådet og det samlede ST høringssvar udsendes med referatet (vedlagt). e. Høring over lov om videnskabelig uredelighed (bilag) MSS: Der er indsendt bidrag fra rådet og det samlede høringssvar fra ST vil blive udsendt med referatet (vedlagt).

6 f. Reviderede principper for brug af professorater ved ST (bilag) Det blev bemærket, at der fortsat kan være risiko for at dele af principperne misforstås. Dette gav anledning til en opklarende drøftelse omkring alders betydning. NCN understregede, at det er ph.d.-alder, som er referencepunkt. Man skal kunne sammenligne på en lige skala. Det er hastigheden, hvormed man opnår akademiske resultater, der har betydning. Det er eksempelvis ikke ligegyldigt om man har brugt 2 eller 10 år på at producere et antal artikler. Side 6/6 g. Indmeldte handleplaner for flere kvinder i forskning fra institutter/centre (bilag) Det blev bemærket, at der i forbindelse med jobopslag bør være den samme praksis på hele AU således at man enten opfordrer alle til at ansøge eller man henviser til AU s generelle politik på det område. Der synes at være forskellige måder at gøre det på. NCN: Vi følger op på det hos HR. Ad 8. Eventuelt, herunder drøftelser af emner til næste møde MSS meddelte, at der har været et særligt ønske om at plagiering kommer på dagsordenen, og MSS foreslog, at det blev på et kommende møde. Der var tilslutning hertil. Mere konkret blev der givet udtryk for, at man gerne vil have dels et oplæg om det nye system, der kan bruges til at afsløre plagiering og dels en diskussion om principperne på et operationelt niveau for undervisere med henblik på at afstemme, hvorledes der foretages kvalitetssikring. MSS spurgte om der var ønsker til andre temaer, der kan sættes på dagsordenen ved kommende møder. Myndighedsrådgivning blev nævnt som en mulighed. NCN forklarede, at man aktuelt sidder med forhandlinger om kontrakten for myndighedsbetjeningen og der kan orienteres om denne på et passende tidspunkt. Mødet afsluttet

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. april 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 02. juni 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS), Tobias

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd Møde den: 19. januar 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-733 (737) Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. september 2016, 16.15 18.30 Aarhus, Nordre Ringgade 1, 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. juni 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. juni 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 26. juni 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen (AJEN/ENVS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 6. september 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen (AJEN/ENVS),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 11. november 2015, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

DAGSORDEN SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. november 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

DAGSORDEN SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. november 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 28. november 2018, 16.15 18.25 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Inge S. Fomsgaard

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. juni 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. juni 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 27. juni 2018, 16.15 19.00 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Rikke Louise Meyer

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 03. september 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato: 19. september 2014 Side 1/6 1.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 01. juni 2015, 16.15 18.50 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 29. januar 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 08. september 2015, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd ARHUS UNIVERSITET Møde den: 05. december, 15.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum UNIVERSITET INSTITUT FOR GEOSCIENCE 20. marts 2017 13.00 15.00 Mødelokale 1671-234 Institutforum Deltagere: Søren Bom Nielsen (formand), Nicolaj Krog Larsen, Niels Balling, Kirsten Rosendal, Lasse Nygaard-

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT ARHUS UNIVERSITET Møde den: 15. maj 2013, 16.00 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Mødetype: IKS institutforum

Mødetype: IKS institutforum Mødetype: IKS institutforum Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 25. januar 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Else Marie Wiberg Pedersen Jeppe Sinding Jensen Jette

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 28. februar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat Møde den: 23. september 2014. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Lars Thorup Larsen, Helle Terkildsen

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 02. juli 2014, 16.15 18.30 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Charlotte Sand Dagsorden: Dato: 3. juli 2014 Side 1/8 1. Godkendelse

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier Møde den: 15. januar 2014, kl. 13.00 15.15 Bygning 1520 732. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Stig Ravn, Uffe Pilegaard

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Referat af HBM 1/2016 den 16. januar på Gammeltorv

Referat af HBM 1/2016 den 16. januar på Gammeltorv TIL STEDE Nina Monrad Boel Trine Christensen, sekretariatet (pkt. 1-10+12+13) Fatima Madsen Ole Ankjær Madsen Kristoffer Nilaus Olsen Sophie Jo Rytter Erik Jenrich Sørensen, sekretariatet AFBUD Martin

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 6. JUNI 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 5. maj 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Mødetype: IKS LSU ordinært møde

Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 31. januar 2017 Varighed: 13.30-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn Borup

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. august 2014 /SANNBJ Refer fra mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. maj 2014 kl. 13:30 i Lokale 16, Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Udkast Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Tilstede: Frank Christensen (FC), Benny Würtz (BW), Helle Rootzén (HR), Daniel E. Hansen (DEH), Jesper Lykkegaard (JL), Morten Eskildsen (ME),

Læs mere

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder ARHUS UNIVERSITET Møde den: 06. februar 2013, 16.15 18.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere