Sikkerhed i detailhandlen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sikkerhed i detailhandlen"

Transkript

1 #5 Sikkerhed, der gør en forskel Sikkerhed i detailhandlen Teknologien, der driver innovationen i detailhandlen i dag SIKKERHEDSGUIDE Hvad er elektronisk varesikring? SAMMENKØRING AF DATA Hvordan skaber det reel værdi for detailhandlen? FOREBYGGELSE AF TAB Disse genstande er mest sårbare over for tyveri

2 MANGE ÅRS ERFARING MED SIKKERHED

3 INDHOLD Detailhandlen har stadig chancen for at snuppe førertrøjen og løbe med den. Ifølge analysen Total Retail 2016 fra PwC scorede ingen kategori højere end 17 % på spørgsmålet til forbrugerne om, hvorvidt deres yndlingsbutik var i front med innovation. I denne udgave af Global undersøger vi, hvordan detailhandlen kan blive frontløbere, lige fra intelligente prøverum til online butikssikkerhed. 4 9 Guide til elektronisk varesikring Hvad er elektronisk varesikring, og hvordan kan det anvendes til at forhindre butikstyveri? Læs svarene i vores sikkerhedsguide TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Ny teknologi i prøverummene Prøverummene er et sted, hvor butikkerne virkelig kan forbedre deres service, og teknologien eksisterer allerede til at give kunderne en langt mere behagelig shoppingoplevelse Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) Skaber VR og AR virkelig blivende værdi for varemærkerne i detailhandlen? Sammenkøring af data Sammenkøring mellem sikkerhedssystemerne er ikke bare med til at forbedre og optimere butikssikkerheden det giver også værdifulde data.

4 4 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 Sikkerhedsguide Hvad er elektronisk varesikring? Elektronisk varesikring er et system med alarmbrikker eller varesikringsetiketter til forebyggelse af butikstyveri. Alarmbrikken eller varesikringsetiketten påsættes beklædningsgenstande eller andre produkter. Ved kassen fjernes eller deaktiveres alarmbrikken/varesikringsetiketten. Hvis alarmbrikken/ varesikringsetiketten ikke er fjernet/deaktiveret, når varen forlader butikken, aktiverer de særlige antenner, der er placeret ved butiksudgangen, en alarm.

5 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 5 Varesikringsantenner Antennerne sender et signal frem og tilbage på tværs af butiksudgangen. Den ene antenne fungerer som sender og sender et signal ud, mens antennen på den anden side af butiksudgangen fungerer som modtager og modtager signalet. Hvis en alarmbrik eller varesikringsetiket passerer gennem signalet, aktiveres en alarm. Det er kun nødvendigt med én sender pr. butiksudgang og mindst én modtager. Det præcise antal modtagere afhænger af butiksudgangens bredde og den valgte teknologis rækkevidde. Modtager Sender Alarmbrikker og varesikringsetiketter Brikker Etiketter De hårde alarmbrikker anvendes oftest til beklædningsgenstande og fjernes af ekspedienten ved kassen med specialudviklede aftagere. De hårde alarmbrikker påsættes beklædningsgenstanden ved hjælp af en stift og har større rækkevidde end varesikringsetiketter. Visse hårde alarmbrikker indeholder også blæk, der ødelægger beklædningsgenstanden permanent, hvis de forsøges fjernet. Denne type brikker er med til yderligere at afskrække butikstyveri. Desuden fås der flaskebrikker, specielt designet så de passer omkring halsen på en spiritusflaske. I modsætning til de hårde alarmbrikker er varesikringsetiketterne bløde og fås i mange forskellige størrelser og former. De påklæbes den emballerede vare og deaktiveres af ekspedienten ved hjælp af en særlig deaktiveringsplade.

6 6 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 HVORDAN VÆLGER MAN SOM BUTIK DEN RETTE TEKNOLOGI? Varesikringsteknologi Butikker anvender enten RF eller AM, mens EM er en nicheløsning, der kun anvendes på biblioteker. Om man skal vælge RF eller AM afhænger af den vare, der skal beskyttes. Der findes tre typer varesikringssystemer: Radiofrekvent Akustisk-magnetisk Elektromagnetisk RF AM EM Her er en kort beskrivelse af de tre typer. Teknologi RF Anvendelse Tøj, supermarkedsvarer, visse elektronikprodukter Funktioner Ofte det billigste system RF-etiketter er fladere end AM Obs! Højere frekvens gør signalet lettere at omgås Signalet forstyrres af væsker og metaller AM Metalprodukter, spiritusflasker, visse elektronikprodukter AM-signalerne forstyrres ikke af væsker og metaller AM-antennerne har større rækkevidde end RF AM-etiketter kan genaktiveres EM Hovedsagelig biblioteker, men også apoteker og kosmetikbutikker Nicheteknologi, der anvendes på biblioteker. Lille, tynd etiket perfekt til ryggen af en bog kan deaktiveres, når bogen udlånes, og genaktiveres, når bogen afleveres.

7 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 7 RF Radiofrekvent (RF) varesikring RF-teknologi er det mest almindelige varesikringssystem, og det anvendes i bred udstrækning i tøjbutikker. De højfrekvente signaler gør dog systemet uegnet til brug for beskyttelse af væsker og metalvarer, der forstyrrer signalet og forhindrer alarmen i at blive udløst. Til denne type produkter er AM eller EM at foretrække. Rækkevidde på op til 2 meter, afhængigt af antennen Foretrækkes af Tøjbutikker Byggemarkeder Supermarkeder Brik- og etikettyper RF hårde alarmbrikker og bløde varesikringsetiketter Hvordan fungerer systemet? RF-etiketterne er selvklæbende og indeholder et lille elektronisk kredsløb og en antenne. Når den registrerer en bestemt frekvens den, der udsendes af senderantennen i butiksudgangen reagerer den, og denne reaktion opfanges af modtagerantennen. Når det sker, udløses alarmen.

8 8 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 AM Akustisk-magnetisk (AM) varesikring AM-antenner har større rækkevidde end andre systemtyper, og det gør dem ideelle til større butiksindgange. Da AM-teknologien har lavere frekvens end RF, er den perfekt til brug for væsker og metalgenstande, da der ikke forekommer nogen forstyrrelse af signalet. Hvordan fungerer systemet? En senderantenne sender radioimpulser, der aktiverer alle AM-brikker i detekteringsområdet. Det får brikken til at udsende sit eget signal, der opfanges af modtagerantennen. Derfor kaldes systemet akustisk-magnetisk akustik er afledt af det græske ord for hørelse. Hvis den frekvens, brikken udsender, opfanges af modtageren, aktiveres alarmen. Foretrækkes af Stormagasiner Kosmetikbutikker og parfumerier Elektronikbutikker Isenkrambutikker Brik- og etikettyper AM hårde alarmbrikker og bløde varesikringsetiketter

9 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 9 Elektromagnetisk (EM) varesikring EM EM-teknologi er en nicheløsning, der hovedsagelig anvendes på biblioteker. Fordelen er, at systemet bruger små, tynde, selvklæbende etiketter, der kan deaktiveres og genaktiveres. De diskrete sikkerhedsetiketter læses af en sikkerhedsscanner, så bøger, der tjekkes ud, deaktiveres. Senere, når bogen afleveres, aktiveres EM-etiketten igen. Foretrækkes af Biblioteker (offentlige, universiteter og skoler) Boghandlere Apoteker Brik- og etikettyper EM-stimler Hvordan fungerer systemet? I stedet for aftagelige brikker anvender EM-systemet selvklæbende etiketter med en jernholdig magnetstrimmel. Magnetstrimlen detekteres, når den passerer mellem to EM-antenner. Den ene antenne fungerer som sender, den anden som modtager. For at deaktivere etiketten passerer et særlig stærkt magnetfelt gennem strimlen, så den ikke længere udløser alarmen. Yderligere fordele ved varesikringssystemer Det primære mål med et varesikringssystem er naturligvis at forhindre butikstyveri, men det kan også anvendes til indsamling af data om kundegennemstrømningen. Da alle, der kommer ind i og går ud af butikken, passerer mellem varesikringsantennerne, kan denne bevægelse registreres og indsamles. En kundetællingsanalyse kan hjælpe til at optimere åbningstiderne, planlægge bemandingen og måle succesen af reklamekampagner.

10 10 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN

11 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 11 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Teknologiens muligheder Innovation i detailhandlen Detailhandlen digitaliseres hurtigere end de fleste andre sektorer, idet butiksejerne søger hjælp fra teknologien til at gøre butikkerne mere effektive og skabe en mere behagelig shoppingoplevelse for kunderne. På grund af den konstant voksende e-handel må de fysiske butikker hele tiden finde nye måder at konkurrere på. Der er et væld af muligheder, men det er ikke altid let at se, hvor der virkelig er værdi at hente. Denne artikel fokuserer på nogle af de områder, hvor detailhandlen kan opnå fordele, og hvor nogle af de mest interessante teknologier bliver afprøvet fra intelligente prøverum og AR (Augmented Reality) til IoT (Internet of Things) og sammenkøring af data.

12 12 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Ny teknologi i prøverummene Et af de få trumfkort, de fysiske tøjbutikker har i forhold til e-handlen, er, at kunderne stadig ønsker at prøve tøjet og se, hvordan de ser ud i det, før de køber. Men det er ikke ualmindeligt, at kunder nævner elendige prøverum som en grund til ikke at vende tilbage til en butik. Som et resultat heraf er ny teknologi i prøverummene et område af stigende interesse. Her er fire eksempler på, hvordan tøjbutikkerne kan bruge teknologien til at gøre prøverummene langt mere bekvemme for kunderne. 1 Det intelligente prøverum 2 Robotstyrede prøverum Ved at mærke tøjet med RFID-etiketter genkender det intelligente prøverum de varer, kunden har med ind, og viser relevante oplysninger på en skærm i prøverummet. Kunden kan herefter bruge skærmen til at anmode om varen i en anden størrelse eller farve og få den leveret til prøverummet af en ekspedient. En RFID tag har en chip, der kan indeholde mange informationer om varen og findes i flere varianter. Mange kender teknologien fra en Brobizz, men den kan også sidde i en stregkode. Det gør det blandt andet mulig på ganske kort til at holde status i en hel butik. Ved hjælp af sin smartphone kan kunden vælge det tøj, han eller hun ønsker at prøve. Tøjet leveres i løbet af få sekunder via en skakt i selve prøverummet. Hvis kunden ikke ønsker at købe tøjet, smides det simpelthen i en anden skakt. Mens man står i prøverummet, kan man fortsætte med at anmode om forskellige farver og størrelser ved hjælp af en app eller en monteret touchskærm. Resultat: Mindre tidsforbrug til af- og påklædning og mere tid til tøjprøvning. Macy s, en stor detailkæde i USA, eksperimenterer med denne type forbedringer. Til en begyndelse har man monteret intelligente prøverum i badetøjsafdelingen i Manhattan Beach-butikken i Californien.

13 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 13 Interaktive spejle i prøverum viser relevante produkt kataloger og kunden kan få tøjet leveret til prøverummet af en ekspedient. TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN MINIMER GENSTANDE I PRØVERUMMET BED OM HJÆLP SEND TIL MOBILEN VÆLG FARVE JAKKE HVAD PASSER TIL BELYSNING 3 Det virtuelle prøverum Med virtuelle prøverum slipper man fuldstændig for fysisk at prøve tøj. I stedet står kunden foran en skærm og får vist et billede af, hvordan han eller hun ville se ud med tøjet på. Her benyttes den type teknologi, der er udviklet af spillekonsolindustrien, med kameraer, der indfanger personens bevægelser i realtid. Denne type system er afprøvet i Japan som en del af en komplet, virtuel shop 2. Hvis kunden er tilfreds med det tøj, der er blevet vist, får han eller hun en QR-kode, der giver adgang til varemærkets online butik, hvor produktet så kan købes. På det mere basale niveau kan et kontrolsystem registrere, hvornår et prøverum er optaget. 4 Kontrolsystemer til prøverummet Det giver butiksindehaveren nyttige data, så som tidsforbrug til tøjprøvning pr. kunde og forbindelsen til salgskonvertering. Belægningsdata i realtid hjælper også til at planlægge bemandingen og giver viden om, hvor mange ekspedienter der skal være til stede omkring prøverummene. Desuden forbedrer det den generelle kundeoplevelse, at man kan vise, hvilke prøverum der er ledige. Sikkerhedsmæssige fordele Belægningsdata kan desuden også hjælpe til at forebygge svind. Overvågning af usædvanlig kundeaktivitet, eksempelvis lange opholdstider, advarer personalet om potentielle butikstyve. Besked om, at et prøverum er blevet forladt, giver ekspedienten mulighed for straks at tjekke efter fjernede alarmbrikker og øger chancen for at identificere butikstyve, mens de stadig er i butikken. KILDER 1 bloomberg.com Macy s Tests Chutes, Tablets in Dressing Rooms to Repel Amazon 2 The Tokyo Times Have You Used a Virtual Dressing Room?

14 14 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) kan potentielt forandre shopping ved at skabe en mere sofistikeret, differentieret og personlig kundeoplevelse. Hvad er Virtual Reality? Virtual Reality (VR) er et computergenereret, softwareskabt miljø, der erstatter den virkelige verden omkring dig. Der er ikke noget nyt ved VR-konceptet som sådan, og af tidlige eksempler kan nævnes flysimulatorer, der anvendtes til at uddanne jagerpiloter. Det er dog først for nylig, at VR har bevæget sig over i forbrugernes verden via VR-headsettet. Præcis som høretelefoner overtager ens fornemmelse af lyd, overtager et VR-headset synssansen. Her skal nævnes produkter som Google Cardboard, der indeholder et sæt linser og plads til en smartphone, der fungerer som skærm, samt Oculus Rift, der allerede har alt indbygget, lige fra gyroskop til skærm. Virtual Reality i detailhandlen Detailhandlen tester mulighederne for VR, og en række varemærker har allerede eksperimenteret med teknologien. Rejsearrangør Thomas Cook har anvendt VR-headsets til at give kunderne et nærmere kig på et feriemål, eksempelvis i form af en helikoptertur over Manhattan 1. Den engelske modebutik Topshop stillede VR-headsets til rådighed i butikken, så kunderne kunne træde ind i den virtuelle verden og opleve en catwalk 2. Fastfood-kæden McDonalds fremstillede Happy Meal-æsker i Sverige, der kunne foldes til et VR-headset 3.

15 #5 Sikkerhed, der gør #1 en 2015 forskel GLOBAL 15 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Hvad er Augmented Reality? Augmented Reality (AR) er en teknologi, der indkopierer et computergenereret billede oven på et kamerabillede i realtid fra en smartphone eller tablet. AR har mange anvendelsesmuligheder, fra arkitektonisk planlægning til medicinsk uddannelse, men er nok bedst kendt fra det ekstremt populære spil, Pokémon Go. Augmented Reality i detailhandlen På grund af den store tilgængelighed tiltaler AR i stigende grad detailhandlen. Mens de fleste mennesker endnu ikke har prøvet at have et VR-headset på, kan en hvilken som helst smartphone anvendes som AR-platform. Hvordan kan AR indføres i detailhandlen Makeup Et AR-spejl viser kunderne, hvordan de ser ud med forskellige typer makeup på, eksempelvis læbestift eller øjenskygge 4. Teknologi, der kan tages på AR-briller forbedrer shopping-oplevelsen ved at vise produktinformation, sammenligne priser, give anbefalinger, præsentere tilbud og tilbyde interaktion med sociale netværk 5. Reklamer Digitale skilte kan gøres levende ved at indkopiere engagerende, visuelle billeder i en kopi af den virkelige verden i realtid 6. Kataloger Kunderne kan låse særlig interaktive funktioner op ved hjælp af en AR-app 7. KILDER 1 ITPro.co.uk Thomas Cook to offer virtual reality holidays in store 2 Retail-innovation.com Top Shop use Virtual Reality headsets for catwalk 3 Mashable.com Hands on with McDonald s Happy Meal VR headset 4 Modiface.com Sephora + Modiface launch the world s first 3D augmented reality mirror in Milan 5 YouTube Google Glass and the Retail Revolution 6 YouTube Unbelievable Bus Shelter Pepsi Max 7 YouTube Place IKEA furniture in your home with augmented reality Indretning Møbler eller indretning kan indkopieres i et billede af et virkeligt lokale i realtid, så kunderne kan teste og se, hvordan det ville se ud i deres eget hjem.

16 16 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Sammenkøring af data Opkobling og sammenkøring af data har betydning for den måde, butiksejerne styrer butikssikkerheden på. Sikkerhedsniveauet kan forbedres via eksempelvis automatiserede sikkerhedsprotokoller, start-til-slut-kontanthåndtering og øjebliklig alarmering. Sikkerhedssystemer indsamler desuden værdifulde data. Det er en ofte uudnyttet kilde til viden, der kan udnyttes til både effektivisering af forretningen og forbedring af kundeoplevelsen. Her er nogle eksempler på, hvordan sammenkøring af data kan skabe værdi i detailhandlen: Øjebliklig alarmering Når en vare med en aktiv alarmbrik eller varesikringsetiket passerer et elektronisk varesikringssystem, udløses en alarm. Ved at kombinere varesikring med tv-overvågning sendes et billede af det område, hvor alarmen blev udløst, straks til sikkerhedsvagtens eller butiksbestyrens telefon. Det giver mulighed for at identificere den person, der aktiverede alarmen, og det øger sandsynligheden for at fange en eventuel butikstyv. Proaktivitet i forhold til tyveri og svind Ved at kombinere analyser, tv-overvågning og andre sikkerhedssystemer, eksempelvis kontanthåndtering, kan medarbejdersvindel opdages hurtigere og hyppigere ved at alarmere butiksledelsen om usædvanlig adfærd, som eksempelvis hvis et køb foretages uden for butikkens åbningstid.

17 #5 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 17 TEMA: INNOVATION I DETAILHANDLEN Sikker kontanthåndtering Kontanthåndteringssystemer er opkoblet til software, der overvåger hvor mange kontanter systemet indeholder og derved giver besked når genopfyldning eller tømning er nødvendig. Først - og kun når kontantsystemet signalerer at en genopfyldning er nødvendig, kan døren til rummet med kontanterne åbnes. Derefter er det kun en autoriseret person, der kan komme ind i rummet. Selve pengeskabet kan ikke åbnes før døren indtil rummet er forsvarligt lukket. Inde i rummet vil en engangskode blive sendt til medarbejderens telefon, hvorefter pengeskabet kan åbnes. Det sikrer kontrolleret adgang til pengeskabet i bagkontoret med sporing af, hvem der har deponeret hvad, og hvornår. Forretningsanalyser Sikkerhedssystemer indsamler masser af brugbare data, der oftest ikke bliver brugt. Eksempelvis kan indgangsdøre i et supermarked give løbende information om, hvor mange mennesker der befinder sig i butikken på ethvert givent tidspunkt. Systemer til elektronisk varesikring kan give butikkerne samme type information. Mængden af kunder skifter i forhold til tidspunktet på dagen, ugedag og årstid. Det kan anvendes til bemandingsplanlægning og ressourceallokering. Sådanne kundetællingsanalyser kan også anvendes til at måle en kampagnes succes eller effekten af et udstillingsvindue.

18 18 GLOBAL Sikkerhed, der gør en forskel #5 Forebyggelse af tab DEFINITIONEN PÅ TAB I DETAILHANDLEN Tab i detailhandlen er enhver hændelse, der resulterer i tabt indtjening. Dermed er forebyggelse af tab eller en reduktion i den type tab, der kan forebygges i detailhandlen også enhver foranstaltning, der beskytter indtjeningen. Et tab, der kan forebygges, er enhver omkostning forårsaget af overlagte eller utilsigtede menneskelige handlinger også kaldet svind. Redskaber til forebyggelse af tab omfatter elektronisk varesikring, tv-overvågning, lukkede kontanthåndteringssystemer og Speed Gates. Tyveri begået af personalet Administrative og driftsmæssige fejl Butikstyveri 39% 38% Globalt svind og typer af tab Globalt svind anslås til 123,4 mia. USD. 16% 7% Leverandørsvindel* *Leverandørsvindel er, når en leverandør stjæler butikkens eller konkurrentens varer, mens de samtidig lagerfører deres egne produkter. Download gratis guide: Sådan undgår du butikstyveri. Sæsonbetonet svind Størst svind foregår i vintermånederne (46 % globalt) Mange kunder i butikkerne Større vintertøj gør det lettere at skjule stjålne varer Flere produkter inden for rækkevidde Download vores Risk Management brochure eller bliv kontaktet om en sikkerhedsgennemgang af virksomheden. Læs mere på gunnebo.dk Disse genstande er mest sårbare over for tyveri PLACE RING Tøj og tilbehør Isenkram/ bolig Elektronik Mad/ drikkevarer Sundhed og skønhed 1.- PLADS Fodtøj Batterier Mobiltilbehør Vin og spiritus Barberblade Små genstande, der er lette at skjule, er den kategori, der er mest populær hos butikstyve KILDER Statistik fra The Global Retail Theft Barometer Forfatter : The Smart Cube : Checkpoint Systems (2015). Alle rettigheder forbeholdt.

19 DESTILLERET TIL RENDYRKET VIDEN OM SIKKERHED GUNNEBO SMARTERE SIKKERHED Kontanthåndtering Passagesikkerhed Pengeskabe og bokse Elektronisk sikkerhed

20 KONTAKT OG INFO A/S GUNNEBO NORDIC Gunnebo er førende i verden inden for sikkerhedsprodukter, -ydelser og -løsninger. Vores sortiment dækker kontanthåndtering, pengeskabe og bokse, passagesikkerhed og elektronisk sikkerhed. Vi betjener banker, detailhandlen, CIT, offentlig transport, offentlige bygninger og firmadomiciler samt industrielle områder og områder med høj risiko. Vi gør verden mere sikker. JOHN RAVN John Ravn har mere end 20 års erfaring med bekæmpelse af svind i detailhandlen og rådgiver såvel store som små kæder om hvordan svind kan reduceres. John Ravn har ligeledes stor erfaring med elektronisk sikkerhed, herunder elektronisk varesikring. Book gerne et møde for at høre nærmere eller bestil informationsmateriale. KONTAKT MIG PÅ john.ravn@gunnebo.com KONTAKT OS Produkter og sikkerhedsløsninger Aktionærinformation ADRESSE A/S Gunnebo Nordic Hørsvinget 7, 2630 Taastrup Skæringvej 88 st Lystrup info@gunnebo.dk Tlf.: DENNIS JØRGENSEN Dennis har mere end 20 års erfaring i sikkerhedsbranchen og har de sidste 11 år i samarbejde med detailbranchen og værditransportører udviklet kontanthåndteringsløsninger for detailkunder og Gunnebo. Sammen med detailkunderne udvikler Gunnebo fortsat produkter og løsninger, der beskytter kontanter og giver øget værdi for detailkunderne. KONTAKT MIG PÅ dennis.jorgensen@gunnebo.com ANSVARSHAVENDE UDGIVER Karin Wallström Group Marketing & Communication Director karin.wallstrom@gunnebo.com REDAKTØR OG FORFATTER Rob Suddaby rob.suddaby@gunnebo.com OVERSÆTTELSE Comactiva, PRODUKTION AF SPROGVARIANTER Newsroom, TRYK Larsson Offsettryck, Fotos fra istock og Pexels. GRAFISK DESIGN Emma Agnred emma.agnred@gunnebo.dk gunnebo.com gunnebo.dk gunnebogroup.com gunnebogroup.com

7 MÅDER AT SKAFFE SIG UAUTORISERET ADGANG PÅ. Sikkerhed, der gør en forskel. Sådan snyder folk sig ind LYNGUIDE ANGREB MED AK-47 MINIMERING AF SVIND

7 MÅDER AT SKAFFE SIG UAUTORISERET ADGANG PÅ. Sikkerhed, der gør en forskel. Sådan snyder folk sig ind LYNGUIDE ANGREB MED AK-47 MINIMERING AF SVIND #6 Sikkerhed, der gør en forskel GLOBAL 1 Sikkerhed, der gør en forskel #6 7 MÅDER AT SKAFFE SIG UAUTORISERET ADGANG PÅ Sådan snyder folk sig ind LYNGUIDE Standarder for sikkerhedsdøre ANGREB MED AK-47

Læs mere

Sikkerhed, der gør en forskel DERFOR HAR HOTELLERNE IKKE LÆNGERE RÅD TIL AT IGNORERE DET PASSAGESIKKERHED. Værd at vide om persongennemstrømningen

Sikkerhed, der gør en forskel DERFOR HAR HOTELLERNE IKKE LÆNGERE RÅD TIL AT IGNORERE DET PASSAGESIKKERHED. Værd at vide om persongennemstrømningen #8 Sikkerhed, der gør en forskel Recirkulering af kontanter DERFOR HAR HOTELLERNE IKKE LÆNGERE RÅD TIL AT IGNORERE DET SIKKERHED I DETAILHANDLEN Vejen til øget sikkerhed og højere effektivitet på tankstationer

Læs mere

Nordic Retail A/S Tel.: Ballerup Nordic Retail A/S. - her starter godt købmandskab.

Nordic Retail A/S Tel.: Ballerup   Nordic Retail A/S. - her starter godt købmandskab. Nordic Retail A/S Tel.: +45 44 84 14 44 Brydehusvej 30 L-M KundeService@Nordic-Retail.com 2750 Ballerup www.nordic-retail.com Nordic Retail A/S - her starter godt købmandskab www.nordic-retail.com Om Nordic

Læs mere

ER SIKKERHEDEN I DIN RECEPTION FULD AF HULLER? Sikkerhed, der gør en forskel. Tjekliste LUFTHAVNSSLUSER LYNGUIDE SIKKERHED I DETAILHANDLEN

ER SIKKERHEDEN I DIN RECEPTION FULD AF HULLER? Sikkerhed, der gør en forskel. Tjekliste LUFTHAVNSSLUSER LYNGUIDE SIKKERHED I DETAILHANDLEN #7 Sikkerhed, der gør en forskel Tjekliste ER SIKKERHEDEN I DIN RECEPTION FULD AF HULLER? LYNGUIDE EMP-beskyttelse til servere og it-systemer SIKKERHED I DETAILHANDLEN Sådan håndteres interne tyverier

Læs mere

FURNITURE CUSTOMER APP

FURNITURE CUSTOMER APP FURNITURE CUSTOMER APP Innovativ app til interiør produkter med Augmented Reality (AR) og 3D visualisering FURNITURE CUSTOMER APP Appen er udviklet specielt til ferm LIVING, der ønsker at positionere sig

Læs mere

Risk Management. Fokus på svind og sikkerhed i Detailhandlen

Risk Management. Fokus på svind og sikkerhed i Detailhandlen Risk Management Fokus på svind og sikkerhed i Detailhandlen Indhold Om Gunnebo som sikkerhedspartner Side 4 Referencer Side 5 Analyse og vejledning Svind Side 6 Side 7 Side 8 + 9 Røveri Side 10+11 Svind

Læs mere

Her starter det gode købmandsskab

Her starter det gode købmandsskab Her starter det gode købmandsskab Varesikring Mærkning Kameraovervågning Kø-nummersystem Butiksindretning Kundetæller Skilte & Displays Service og support www.nordic-retail.com MÆRKNING Mærkning af varer

Læs mere

Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016

Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016 www.pwc.dk Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Lande, der er med i undersøgelsen i 2016 Belgium UK Denmark Poland Canada Germany Russia France

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Vi skaber innovative løsninger man taler om

Vi skaber innovative løsninger man taler om Vi skaber innovative løsninger man taler om profil LCD MEDIA Den rette sparringspartner for dig LCD Media har leveret til en lang række brancher, herunder bl.a. til retail-butikker, supermarkeder, byggemarkeder,

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

Re-tail Retail. Data-driven retail 6. februar 2014 Thomas Black-Petersen // 1

Re-tail Retail. Data-driven retail 6. februar 2014 Thomas Black-Petersen // 1 Re-tail Retail Data-driven retail 6. februar 2014 Thomas Black-Petersen // 1 Passioneret for hjælpe vores kunder fra data til viden -ogfra viden til værdi Fokuseret Business Intelligence software- og konsulenthus

Læs mere

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten Seminar Har du fat i tidens forbruger, SAS Institute Morten Schrøder, Wilke 7. oktober 2014 2014 Side 1 Sharing Community Truly Customer Centric 2014 Side

Læs mere

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015 1 ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 201 1 2 INDHOLD 1 2 6 7 8 9 10 Indledende [Side ] Mobile trends [Side ] Hvor er I nu? [Side 6] Hvad vil I opnå? [Side 7] Hvad får brugeren

Læs mere

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem.

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem. Fobier 1. Fobier Formål: At give biblioteksbrugere mulighed for at konfrontere deres fobier. Målgruppe: Både børn og voksne. Koncept: Ved hjælp af AR kan brugere opleve et scenarie, de frygter. Det kan

Læs mere

INDE ELLER UDE? DET AFGØR DU SELV! Eksperternes bedste råd om passagesikkerhed

INDE ELLER UDE? DET AFGØR DU SELV! Eksperternes bedste råd om passagesikkerhed #3 KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED INDE ELLER UDE? DET AFGØR DU SELV! Eksperternes bedste råd om passagesikkerhed OFFENTLIGE BYGNINGER Adgangskontrol hvad man bør undgå TRIN FOR TRIN- VEJLEDNING Valg

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Digital videodørtelefon til 2-leder installation

Digital videodørtelefon til 2-leder installation Digital videodørtelefon til 2-leder installation En moderne løsning til ethvert hjem Digital videodørtelefon til ethvert hjem Forestil dig ikke blot at kunne høre, men også se enhver, som ringer på hoveddøren,

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Patent nummer: J.nr. US JK7343I. Tlf

Patent nummer: J.nr. US JK7343I.   Tlf Patent nummer: J.nr. US74765294-JK7343I Side 2 of 9 Montering af enheden: Det er vigtigt, at den positive ledning +, altid får konstant fødestrøm. Bemærk: Nogle maskiner og biler kan, efter at have været

Læs mere

og hvordan du undgår dem De skjulte omkostninger ved kontanthåndtering KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED

og hvordan du undgår dem De skjulte omkostninger ved kontanthåndtering KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED #1 KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED De skjulte omkostninger ved kontanthåndtering og hvordan du undgår dem SIKKERHED I DETAILHANDLEN Minimering af din risikoeksponering OFFENTLIG TRANSPORT Fremtidens

Læs mere

Positionering. Click to edit Master title style. Når alting ved hvor det er

Positionering. Click to edit Master title style. Når alting ved hvor det er Click to edit Master title style Positionering Når alting ved hvor det er Jakob Fredslund, Alexandra Instituttets indsatsområde for Positionering-i-alting Click to edit Master title style Muligheder Inspiration

Læs mere

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer DVT - det sikre valg DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer INTELLIGENT TV OVERVÅGNING - INTRODUKTION DVT lancerer en ny serie af revolutionerende TV Overvågning, der især

Læs mere

Nøgleskabe og værdiskabe. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Nøgleskabe og værdiskabe. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Nøgleskabe og værdiskabe ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Med forseglings-nøgleringe kan man sikre sig at et godt overblik og forenkle administrationen af nøglerne. Intelligente

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

sikkerhed i butikkerne

sikkerhed i butikkerne sikkerhed i butikkerne et enkelt røveri kan koste op til et enkelt røveri kan koste op mod 100.000 kr. i sygefravær, mistet omsætning, tidsforbrug til 100.000 kr. i sygefravær, mistet opfølgning, vagt,

Læs mere

5 ELEMENTER, DER INTEGRERER DIRECT MAILS MED DIGITALE KANALER

5 ELEMENTER, DER INTEGRERER DIRECT MAILS MED DIGITALE KANALER 5 ELEMENTER, DER INTEGRERER DIRECT MAILS MED DIGITALE KANALER 1 3 1+1=3 4 Kuponer 5 Scanbare koder Augmented Reality-markører 6 Personlige URL s 7 Abandon basket-postkort 8 Retargeting 10 Vil du vide mere?

Læs mere

Med Fokus på Fremtiden

Med Fokus på Fremtiden Med Fokus på Fremtiden Din guide til MJ Vision videoovervågning i HD Tlf.: +45 70 20 82 12 Email.: Info@mjvision.dk Web.: www.mjvision.dk Hvorfor vælge? Herunder en guide 1 2 3 4 5 6 7 8 Hvad er Økonomi

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

Google Home Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent.

Google Home Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent. Google Home 2018 Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent. DTHS konference Fredericia den 6 december 2018 Hvad er Google Home? - Findes i 3 udgaver. Google Home

Læs mere

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm!

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Velkommen til det opkoblede smarte hjem. Smarte tjenester til familien og hjemmet. Forestil dig et alarmsystem, der kan slukke for kaffemaskinen,

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

nr.2 Kan dine sikringsskabe stå distancen? BRANDSIKRING Tema: Brandsikre skabe KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED SIKKERHED I DETAILHANDLEN

nr.2 Kan dine sikringsskabe stå distancen? BRANDSIKRING Tema: Brandsikre skabe KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED SIKKERHED I DETAILHANDLEN nr.2 KUNDEMAGASIN MED FOKUS PÅ SIKKERHED Tema: Brandsikre skabe BRANDSIKRING Kan dine sikringsskabe stå distancen? SIKKERHED I DETAILHANDLEN Tre metoder til at øge salget LUFTHAVNS SIKKERHED Er selvbetjeningssluser

Læs mere

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S Apps og smartphones HMI mobil devices og produktions-it Anders Rolann, evikali A/S Agenda Kort om evikali A/S Mobil Teknologi Smartdevices Fordele og ulemper ved smart devices Vision Brug af Apps i automation

Læs mere

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsning Forøg dit sikkerhedsniveau ved at kombinere intelligent videoovervågning med vagtsomme vagtoperatører

Læs mere

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsning Forøg dit sikkerhedsniveau ved at kombinere intelligent videoovervågning med vagtsomme vagtoperatører

Læs mere

Vi våger over dit levebrød

Vi våger over dit levebrød Falck Alarm Forsikringsgodkendt Vi våger over dit levebrød En alarmløsning med en professionel organisation bag Når du vælger en alarmløsning fra Falck, følger der mere end 100 års erfaring med at forebygge,

Læs mere

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED www.modstudio.dk INNOVATIV INFORMATION Vi ser digital skiltning

Læs mere

Intelligent reassurance - for your world

Intelligent reassurance - for your world trådløst sikkerhedssystem 7510 Intelligent reassurance - for your world Let at anvende Driftssikker teknologi Problemfri installation Fjernbetjent adgang Kan udbygges efter behov Kan tilsluttes enhver

Læs mere

Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag

Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen 1 Indholdsfortegnelse Introduktion: 3 Projekt- og produktmål: 3 Idé udvikling og brainstorm: 3 Afgrænsning: 3 Farver:

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper GRANYON WHITE PAPERS: PROTOTYPING Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper Prototyper i forskellig udformning gør det muligt at afprøve og teste den e-handels løsning, webside,

Læs mere

Vi forstår at passe på dig

Vi forstår at passe på dig SPECIALTILB Alarmpakke (Dansikring Di UD kr. 995 rects normalp ris kr. 2.495) og fra kr. 299 i månedligt se rviceabonnement inkl. installatio n foretaget af pr ofessionel alarmmontør og gratis sikkerhedstjek

Læs mere

Smarter Not Harder. Smartphonens muligheder 1/3

Smarter Not Harder. Smartphonens muligheder 1/3 Smarter Not Harder Smartphonens muligheder 1/3 Velkommen Velkommen - Lidt om mig Telefon Hardware Pause Smartphone i skyen Pause Computeren i skyen Velkommen Deltageren skal medbringe: Smartphone Computer

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk Trådløs Dørsensor Optisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 5 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi!

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Afdelingschef Kim Gulvad Svendsen Natur og Miljø Baggrund og udfordringer! Der er i Aarhus kommune fokus på at inddrage og

Læs mere

Den digitale virkelighed

Den digitale virkelighed Hvem er vi What is hot 2018 undersøgelse Resultat og top scorer Trends indenfor top scorer Den digitale virkelighed Jannik Andersen kaastrup andersen Erfaringer og trends vi oplever Teknologiske aspekt

Læs mere

Nøgleskabe og værdiskabe. Overblik og adminstration af nøgler

Nøgleskabe og værdiskabe. Overblik og adminstration af nøgler Nøgleskabe og værdiskabe Overblik og adminstration af nøgler Med forseglingsnøgleringe kan man sikre sig at et godt overblik og forenkle administrationen af nøglerne. 2 Intelligente elektroniske nøgleskabe

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST

Læs mere

sådan får du succes med dit nyhedsbrev

sådan får du succes med dit nyhedsbrev sådan får du succes med dit nyhedsbrev AUGUST 2014 Copyright 2014tt easynet ApS Opbyg databasen find et bedre navn PLAN- LÆG OFF- LINE LANDINGSside succes Foretag målinger LOKkemiddel konvertering FOKUSÉR

Læs mere

AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel

AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel www.fdih.dk 2 Agenda Hvem er Niels Ralund Kort om FDIH E-handel er detailhandel Danskernes brug af APPS Amazon Hvem er

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Mobilitet og anvendelse af smartphones

Mobilitet og anvendelse af smartphones Mobilitet og anvendelse af smartphones evikali a/s Etableret af Anders Rolann og Sten Nornes i år 2000. Begge ingeniører. Specialiseret i udvikling og implementering af løsninger og IT-assistance til forretnings-

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 CONNECTEd SERVICES

INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 CONNECTEd SERVICES INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 Connected services KONE har gjort elevatorer og rulletrapper intelligente i samarbejde med IBM. Ved at forbinde elevatorer og rulletrapper med skyen kan vi indsamle relevante

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Fremtidens Supermarked(er) Toillustrerede modeller af fremtiden

Fremtidens Supermarked(er) Toillustrerede modeller af fremtiden Fremtidens Supermarked(er) Toillustrerede modeller af fremtiden To modeller To modeller Abonnements modellen Familie/gruppe fokus Simplicitet Leverance til hjemmet Serviceydelseincl. digital interaktions

Læs mere

kreativ kommunikation

kreativ kommunikation kreativ kommunikation Opgave 1: Kommunikationsopgave Onsdag d. 27. april kl. 9.00-13.00 Lav en plakat (outdoor) for Brynje Sikkerhedssko. Plakaten vil blive opsat på stationer og busstopsteder. Du må kun

Læs mere

Digital Signage. Information på rette tid og sted

Digital Signage. Information på rette tid og sted Digital Signage Information på rette tid og sted Digital Signage Infoløsninger der formidler information hurtigt og enkelt Behovet for information i virksomheder, uddannelsesinstitutioner og butikker har

Læs mere

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service Introduktion Riidr ApS er stiftet med det udtrykkelige formål at give nem adgang til e-bøger på det danske marked ved at gøre det simpelt, bekvemligt og billigt for kunder at købe deres ønskede e-bøger.

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION

Læs mere

BRUGERVENLIGHED, ØKONOMI OG DRIFT MÅ I HØJSÆDET I FREMTIDENS SYSTEMER Når lokationsinformationer er tilgængelige i realtid hvordan sikrer vi så

BRUGERVENLIGHED, ØKONOMI OG DRIFT MÅ I HØJSÆDET I FREMTIDENS SYSTEMER Når lokationsinformationer er tilgængelige i realtid hvordan sikrer vi så BRUGERVENLIGHED, ØKONOMI OG DRIFT MÅ I HØJSÆDET I FREMTIDENS SYSTEMER Når lokationsinformationer er tilgængelige i realtid hvordan sikrer vi så optimal anvendelse hos personalet uden at overinformere?

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på BLIV TRÅDLØS Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge og som er udviklet

Læs mere

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online QUICK GUIDE Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online Som erhvervsdrivende ved vi, hvor vigtigt det er at differentiere sig. For at overleve har vi i de seneste årtier set eksempler på,

Læs mere

DANSK E HANDEL ANNO 2011 Tevin Lac

DANSK E HANDEL ANNO 2011 Tevin Lac DANSK E HANDEL ANNO 2011 Tevin Lac Agenda E handel er Danmarks vækstmotor Dansk e handelsanalyse: Hvem, hvad og hvorfor? Trends i dansk e handel www.fdih.dk 2 Vi støtter væksten Viden & Netværk Politik

Læs mere

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor?

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor? HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om at være overvåget både i det offentlige rum og online. Vi kommer omkring - overvågning og

Læs mere

JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor?

JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor? JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om at være overvåget både i det offentlige rum og online. Vi kommer omkring - overvågning og

Læs mere

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk)

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) MIN SKY IVÆRKSÆTTER INNOVATION RÅDGIVER BYUDVIKLING FREMTIDENS BY KØBENHAVNS

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt, hvad du behøver for at være på Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge, og som er udviklet for at forbedre

Læs mere

Denne artikel belyser problemerne og ser på, hvad man kan lære af succesfulde multibrand kæder som Footlocker og Douglas.

Denne artikel belyser problemerne og ser på, hvad man kan lære af succesfulde multibrand kæder som Footlocker og Douglas. Af Torben Callisen, Kommerciel Direktør Mobil: + 45 30 85 56 54 E-mail: tca@glahnretail.com www.glahnretail.com Hvorfor har de store danske multibrand kæder* så svært ved at opnå kundeloyalitet? Og hvorfor

Læs mere

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret)

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret) Kære Kunde Vi takker for valget af vores system, og vi kan oplyse, at dette produkt er et teknisk avanceret alarmsystem, der lever op til de ydelsesmæssige standarder, som er fastsat af bilproducenterne,

Læs mere

AirBOSS Minuba. Leveret af: Sydjysk Data

AirBOSS Minuba. Leveret af: Sydjysk Data AirBOSS Minuba Leveret af: Sydjysk Data Administrationssystem Skab overblik, udnyt ressourcer og spar tid Professionel kundekontakt Opret professionelle tilbud og ordrer, når kunden ringer. Send det på

Læs mere

RS30. series. Touch Mobile Computer RS30. Touch Mobile Computer

RS30. series. Touch Mobile Computer RS30. Touch Mobile Computer 1 RS30 Transport branchen RS30 2 Ruteplanlægning for det daglige arbejde tager tid og må planlægges nøje således at omkostninger og tidsforbrug gøres mindst mulig. Koordinatoren har svært ved at overskue

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

Tryksagen er blevet levende!

Tryksagen er blevet levende! TRYKSAGEN 2.0 Tryksagen er blevet levende! I denne tryksag vil vi gerne vise, hvad Augmented Reality (AR) er. AR er en teknologi, der gør det muligt at lægge et computerskabt lag oven på den fysiske virkelighed,

Læs mere

Furniture Customer App Ferm Living

Furniture Customer App Ferm Living Furniture Customer App Ferm Living KUNDECASE Konceptet og dokumentation af processen Link til PopApp: https://popapp.in/w/projects/5847253721a09fba5cd77a47/preview Hvem er afsenderen: Ferm Living https://www.fermliving.com/

Læs mere

Detailhandel Forbrug. Brønderslev Kommune. Version

Detailhandel Forbrug. Brønderslev Kommune. Version Detailhandel Forbrug Brønderslev Kommune Version 2018-1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Brønderslev Kommune - oversigt 4 9320 Hjallerup - Indbyggere 5 Hjallerup Forbrug 6 9330 Dronninglund - Indbyggere 7

Læs mere

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON Et mere effektivt alarmsystem med tågesikring Ved indbrud er de første sekunder og minutter af- I forhold til økonomiske og personlige tab ved indbrud gørende.

Læs mere

Tøjbranchen i Danmark

Tøjbranchen i Danmark Tøjbranchen i Danmark Vækst i eksporten af modetøj skaber bedre resultater hos producenter og engroshandler. Tøjbutikkerne har det stadig hårdt. Deloitte 2016 Tøjbranchen Indledning Deloitte præsenterer

Læs mere

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser Forstå de vigtige tech-trends Forstå de vigtige teknologier og tendenser - og- og hvordan forretning hvordande depåvirker påvirker din din forretning Bemærk: Dette er en forkortet udgave af præsentationen.

Læs mere

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services "Transforming your business" Canon Business Services I et landskab, hvor kundeadfærden hele tiden ændrer sig, ændrer det også den måde, virksomheder arbejder på, samt hvordan de

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC er den mobile arbejdsplads en Windowsbaseret terminal til alle typer registreringer via PC eller tablet både i virksomheden og på farten. Imponerende stærk offline-funktionalitet. WINDOWSBASERET TERMINAL

Læs mere

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling God fertilitetsstyring betyder, at køer kælver med optimale intervaller for at holde mælkeproduktionen

Læs mere

Mere frihed til at arbejde, som du vil

Mere frihed til at arbejde, som du vil Mere frihed til at arbejde, som du vil Se, hvor langt du kan nå med det videreudviklede GN 9120 headset Global innovator in headsets Hvornår havde du sidst kun én ting, der skulle gøres? Du arbejder hurtigere

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2017, version 1.2 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

Aaby Advice Online Strategi, konceptet.

Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Online strategi Måling og analyse Forbedringsforslag Løbende opfølgning ONLINE STRATEGI Vi sætter os ind i jeres situation internt (teknisk setup, organisationen

Læs mere

Computer forandrer verden

Computer forandrer verden Hammerum Skole Computer forandrer verden Processkrivning på 7. årgang 2014 Kristian Bøgild Sommer 17-12-2014 Indholdsfortegnelse 1. Problemformulering... 2 1.1. Provokation/konfrontation... 2 1.2. Inspiration...

Læs mere

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Superbrugeren anno 2009 Superbrugeren contra resten af befolkningen Kilde: Gallup

Læs mere

BrailleNote Touch Hurtig Start Guide. Hurtig Start Guide

BrailleNote Touch Hurtig Start Guide. Hurtig Start Guide Hurtig Start Guide Porte og per Bagsiden Tastatur port HDMI port SD kortlæser USB port Fronten Forrige Venstre Tilbage Hjem Kontekst menu Højre Næste Venstre side Micro USB port LED lysindikator Tænd /

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

Digitale muligheder for det lokale pengeinstitut Bankseminar, 22. november 2018

Digitale muligheder for det lokale pengeinstitut Bankseminar, 22. november 2018 Digitale muligheder for det lokale pengeinstitut Bankseminar, 22. november 2018 Revision. Skat. Rådgivning. At bevare og udvikle den lokale tilstedeværelse er ikke en uopnåelig opgave heller ikke for et

Læs mere

Trusselsniveauet. stiger. Hvordan kan sårbare virksomheder håndtere sikkerheden? Sikkerhed, der gør en forskel PENGEAUTOMATER FAKTA OM: SIKKERHEDSDØRE

Trusselsniveauet. stiger. Hvordan kan sårbare virksomheder håndtere sikkerheden? Sikkerhed, der gør en forskel PENGEAUTOMATER FAKTA OM: SIKKERHEDSDØRE #4 Sikkerhed, der gør en forskel Trusselsniveauet stiger Hvordan kan sårbare virksomheder håndtere sikkerheden? PENGEAUTOMATER Smash&grab-tyveri: Sådan angribes pengeautomater SMART GUIDE Få 8 sikkerhedstips

Læs mere