Social- og Sundhedsudvalgets møder holdes på nogle af de institutioner, der ligger inden for udvalgets område.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalgets møder holdes på nogle af de institutioner, der ligger inden for udvalgets område."

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget kl. 13:00 Aktiv Center Ballerup, Rolighedsvej 12 i Ballerup Deltagere Lolan Marianne Ottesen (A) - Deltog Kåre Harder Olesen (V) - Deltog Ali Abbasi (Ø) - Deltog Birgitte Dahl (O) - Deltog Jack Nør (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Mette Vaaben Mortensen (direktør) - Deltog Eva Borg (centerchef for Social og Sundhed) - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Irene Jørgensen (A) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Besøg i Parkhuset Indhold Sammendrag Social- og Sundhedsudvalgets møder holdes på nogle af de institutioner, der ligger inden for udvalgets område. Det er aftalt, at dette møde afholdes i Parkhuset, Rolighedsvej 12 i Ballerup. Som indledning til mødet vil der være en kort rundvisning med introduktion til aktiviteterne af Renè Johansen. Leder Annette Mårtensson vil være til stede under rundvisningen.

2 Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 0 bilag en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Besøg i Parkhuset tages til efterretning. Taget til efterretning Punkt 2 Meddelelser 1. Annie Andersen er pr. 1. januar 2019 startet som plejecenterleder for Plejecenterne Sønderhaven og Toftehaven. Annie har en faglig baggrund som sygeplejerske og kommer fra en stilling i OK Fonden. Annie har mange års ledelseserfaring og er med sin baggrund et godt supplement til lederteamet i Pleje og Omsorg. 2. Fireårig forsøgsordning med ledsagelse for nyblevne svagsynede/blind over 67 år. Dansk Blindesamfund har tidligere i år rettet henvendelse til Ballerup Kommune, om at skabe mulighed for, at borgere, der først bliver blinde efter de er fyldt 67 år, også får tilbudt ledsagelse efter serviceloven. Det har imidlertid ikke været muligt med den nuværende lovgivning at ny-bevilge ledsagelse til borgere over 67 år. Såfremt Ballerup Kommune skulle dette, skulle Kommunalbestyrelsen ansøge Børne- og Socialministeriet om godkendelse af en tidsbestemt forsøgsordning. I forbindelse med den nyligt indgåede aftale om finansloven, er der aftalt et fireårig forsøg med landsdækkende ledsagerordning for ældre synshandicappede. Når der foreligger nærmere oplysninger om udmøntningen af aftalen, vil administrationen undersøge mulighederne for at få del i forsøgsordningen.

3 1 bilag 3. Opsigelse af samarbejdsaftale vedrørende Krisetelefonen Center for Social og Sundhed har pr. 30. november 2018 opsagt den nuværende samarbejdsaftale med Lyngby-Taarbæk, Herlev og Hørsholm Kommuner om drift af Krisetelefonen. Opsigelsen sker som led i Aftale om budget Opsigelsen træder i kraft den 31. december 2019, da opsigelse og ophør skal ske med varsel på 1 år med udgangen af et kvartal jf samarbejdsaftalens afsnit om opsigelse og ophør. Ballerup Kommune kan fuldt ud benytte krisetelefonen i opsigelsesperioden, det vil sige i hele I opsigelsesperioden vil Center for Social og Sundhed indgå i dialog med de øvrige deltagende kommuner om en mulig anden organisering og økonomisk fordeling af driften af Krisetelefonen. 4. Oversigt over tilsynssager på service- og sundhedslovens indsatser, der sendes til høring i Seniorrådet, Handicaprådet og Psykiatrirådet. 1 bilag 5. Høring af forslag til Region Hovedstadens ny Hospitalsplan Der henvises til Region Hovedstadens hjemmeside for nærmere informationer og afgivelser af høringssvar. 1 bilag Taget til efterretning Punkt 3 Udmøntning af "Aftale om budget 2019" for Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområde Indhold Sammendrag Udmøntningen af "Aftale om budget 2019" for Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområde

4 bliver forelagt til orientering. Der er mulighed for at komme med bemærkninger til udmøntningen. Baggrund Forligsparterne bag "Aftale om budget 2019", Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti, har fordelt ansvarsområderne i aftalen. De enkelte fagudvalg orienteres om udmøntningen af "Aftale om budget 2019" for de dele, som vedrører deres fagområde. Fagudvalgene har mulighed for at komme med bemærkninger til udmøntningen. Sagsfremstilling Den politiske "Aftale om budget 2019" blev indgået den 8. oktober 2018 mellem samtlige partier i Kommunalbestyrelsen; Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti. Med aftalen blev der politisk truffet beslutning om, hvad administrationen skal prioritere og arbejde videre med. Forligsparterne bag aftalen har fordelt ansvarsområderne i aftalen, og udmøntningen af aftalen for Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområde forelægges til orientering. Udmøntningen består i, at der for de enkelte delelementer i aftalen er udarbejdet milepæle, der afrapporteres ved hver budgetopfølgning. Derved kan fremdriften på det enkelte delelement i aftalen følges, så der kan træffes beslutning, om der skal korrigeres i den oprindelige plan for at nå målet. Der vil være fire opfølgninger på "Aftale om budget 2019", hvoraf tre er knyttet til budgetopfølgningerne, og den sidste foretages efter årets udgang. Den sidste opfølgning vil vise, om det overordnede mål er nået. Der følges op på milepælene ved hjælp af en smileyordning på henholdsvis indsats og økonomi. Dokumentet indeholder også de pejlemærker, som vil blive håndteret administrativt. Disse pejlemærker vil ikke blive medtaget ved opfølgningerne. I bilaget fremgår de dele af "Aftale om budget 2019" som vedrører Social- og

5 Sundhedsudvalget. Endvidere indeholder bilaget milepæle for, hvornår og hvordan de enkelte dele udmøntes. Udvalget har mulighed for at komme med bemærkninger til udmøntningen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 1 bilag en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Økonomi og Styring indstiller, at 1. Udmøntningen af "Aftale om budget 2019" for Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområde med eventuelle bemærkninger tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Social- og Sundhedsudvalget ønsker at 1. milepæl suppleres med "Der forelægges en sag i Social- og Sundhedsudvalget med forslag til den konkrete finansiering af Specialistteam på demensområdet. Punkt 4 Implementering af nyt lagerstyringssystem på Hjælpemiddeldepotet Tidligere behandling Ingen Indhold Sammendrag Hjælpemiddeldepotet skal i første halvår af 2019 implementere et nyt lagerstyringssystem (KMD Sundhedslogistik) for håndtering og logistik af Ballerup Kommunes hjælpemidler. Processen indeholder dataoprydning og opfølgning på kommunens fysiske beholdning af hjælpemidler forud for migrering til det nye system. Hertil kommer undervisning af depotmedarbejdere, terapeuter, visitatorer og medarbejdere i Aktiv Hverdagsliv samt oplæring/udvikling af nye arbejdsgange både før, under og efter implementering af det nye system.

6 Processen forventes at strække sig fra medio december 2018 til og med maj Der vil i perioden være behov for prioritering af depotets kørsler til/fra borgerne, ligesom implementeringen vil få betydning for Hjælpemiddelteamets ventelister og medføre øget ventetid for borgerne på depotets udkørende funktion. Baggrund Dokumentationssystemet KMD Nexus blev, sammen med FSIII, installeret og påbegyndt implementeringsproces i Ballerup Kommune i for Hjælpemidler og Visitations vedkommende i november Det nye dokumentationssystem erstattede kommunens tidligere dokumentationssystem KMD Care. Der var, på det tidspunkt, ikke udviklet et lagerstyringsmodul til håndtering og logistik af kommunens hjælpemidler til det nye system. Ballerup Kommunen indgik derfor aftale med KMD om, at Hjælpemiddeldepotet fortsatte lagerstyringen i KMD Care, selvom dokumentationen var overgået til KMD Nexus/FSIII, og selvom der ikke længere bliver udviklet på KMD Care. Kontrakten for denne aftale udløber i september 2019, hvor adgang til KMD Care bliver lukket. KMD har nu lanceret et nyt system til håndtering og logistik af hjælpemidler i kommunerne: KMD Sundhedslogistik. Systemet er integreret i KMD Nexus. På grund af manglede leverandører på markedet er der truffet beslutning om, at købe KMD Sundhedslogistik i tilknytning til KMD Nexus via kommunens SKI kontrakt. Systemet er i efteråret 2018 i pilotfase i to-tre kommuner, og forventes at være i fuld drift i Ballerup Kommune i juni Inden implementering af KMD Sundhedslogistik er det nødvendigt at gennemføre en dataoprydning i KMD Care og afstemning af den fysiske lagerbeholdning på Hjælpemiddeldepotet. Der er nedsat en styregruppe for implementeringen af KMD Sundhedslogistik, som også står for planlægning af oprydningen. Alle medarbejdere i Hjælpemidler og Visitation bliver inddraget i både den elektroniske oprydning, og den fysiske afstemning af Hjælpemiddeldepotets beholdning. Sagsfremstilling Dataoprydningen starter i midten af december 2018, og den fysiske afstemning af lagerbeholdningen på Hjælpemiddeldepotet bliver gennemført ved en fælles afdelingsdag den 23. januar Selve implementering af KMD Sundhedslogisk, og migrering af data, er planlagt til slutningen af marts 2019 med Go Live i uge Implementeringsprocessen forventes at løbe til og med maj Ledelsen følger implementeringsprocessen tæt og oplyser særligt om processen:

7 KMD Sundhedslogistik kommer til at betyde nye administrative opgaver og udvikling af nye arbejdsgange på depotet, herunder undervisning og oplæring af depotmedarbejdere, som ikke tidligere har været brugere af dokumentationssystemet i den grad, som KMD Sundhedslogistik medfører. Undervisning og oplæring af medarbejdere i KMD Sundhedslogistik, og udvikling af nye arbejdsgange på depotet, Det er en medarbejder fra Hjælpemiddel og Visitation (superbruger i Nexus), som tages ud af den daglige drift fra december 2018 til maj 2019, med gradvis nedtrapning fra april Der skal gennemføres en manuel dataoprydning i KMD Care, før den fysiske lagerbeholdning på Hjælpemiddeldepotet kan afstemmes, og før konvertering af data fra det ene system til det andet kan gennemføres (migrering). Se bilag. Der vil være en øget ventetid på depotets kørsler af hjælpemidler i perioden december 2018 til og med maj Det betyder, at der ikke kan køres dag til dag med almindelige bestillinger på reparationer og nye hjælpemidler. Kørsel af akutte hjælpemidler til borgere i egen bolig, herunder færdigmeldte borgere fra hospitalet, vil i hele perioden blive håndteret som første prioritet, uden yderligere ventetid. Øvrige kørsler vil blive prioriteret og kørt inden for 1-10 hverdage. Migrering af data fra KMD Care til KMD Sundhedslogistik betyder, at systemet er ude af funktion i to-fire dage i marts Her vil førnævnte akutsager blive håndteret ved manuel logistik. Hjemmeplejen og den APV (Arbejdspladsvurdering) ansvarlige vil i god tid blive varslet om, at kørsel af APV hjælpemidler ikke bliver prioriteret dag til dag i denne kortvarige periode, som ellers er kutyme. Borgere vil i hele implementeringsprioden have mulighed for selv at hente bevilgede hjælpemidler på Hjælpemiddeldepotet. Hver tirsdag vil åbent hus-funktionen på depotet vil blive opretholdt i hele perioden. Dette for at give borgerne mulighed for at undgå at skulle vente på levering af bevilgede hjælpemidler, hvis de selv har mulighed for at hente dem. Ventetid på sagsbehandling af ansøgninger om hjælpemidler forventes at stige i perioden januar 2019 til maj 2019, med efterslæb op mod sommerferien Hjælpemiddelteamet består af 10 sagsbehandlende terapueter. En tages (som nævnt) ud af afdelingens drift fra december 2018 til maj I samme periode er teamets ventelister i forvejen udfordret på grund af oplæring af 1 nyansat terapeut og 3 barselsvikarer. Det giver samlet set en væsentlig reducering af Hjælpemiddelteamets resourceniveau. På Social- og Sundhedsudvalgets møde deltager leder af Hjælpemidler og Visitation Dora Fog under behandling af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Udgift til indkøb af KMD Sundhedslogistik og den årlige driftudgift finansieres via it- og anlægsmindler i Center for Social og Sundhed. 1 bilag

8 en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orientering om konsekvenser for implementering af KMD Sundhedslogistik tages til efterretning. Taget til efterretning Punkt 5 Aktiviteter og oplevelser på Ballerup Kommunes plejecentre Tidligere behandling Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni 2018 Punkt 9 Indhold Sammendrag Ballerup Kommunes plejecentre arbejder løbende med at skabe meningsfulde aktiviteter for beboerne. Social- og Sundhedsudvalget orienteres om, hvordan plejecentrene har arbejdet med at prioritere aktiviteter og arrangementer. Baggrund Som en del af den politiske aftale for 2018 blev det besluttet, at aktiviteter på plejecentrene fortsat skulle prioriteres med vægt på samvær og oplevelser. Omfanget af aktiviteter blev forelagt Social- og Sundhedsudvalget den 27. februar Plan for implementering af nye idéer blev forelagt Social- og Sundhedsudvalget den 6. juni Sagsfremstilling Ballerup Kommunes plejecentre prioriterer aktiviteter og arrangementer for beboerne højt. Aktiviteter og arangementer planlægges sammen med baggrund af beboernes og de pårørendes ønsker. Der afholdes jævnligt beboermøder på plejecentrene, hvor idéer og

9 ønskes drøftes. Tilbagemeldingerne fra beboere og pårørende er, at de er tilfredse med aktivitetsniveauet og indholdet. I 2018 har plejecentrene bl.a. arbejdet efter en implementeringsplan, der blev forelagt Socialog Sundhedsudvalget den 6. juni 2018: Musik til målgruppen Balletbørn Hvad samler jeg på Musikskolen Korsang Radio og TV Gode aktiviteter skal deles Fokus på fortælling i hverdagen. Plejecentrene har arbejdet med aktiviteterne på forskellige måder. Der har været mange aktiviteter med sang, musik og kultur. Der har fx været temaeftemiddage med oktoberfest og besøg af balletbørn. Der har været lavet billedekollager til væggene, besøg af et børneorkester og fast fællesang. Der har været udfordringer med indgåelse af aftaler med fx Ballerup Musikskole. En af erfaringer med arbejdet er, at det er vigtigt at have fokus på aktiviteter, men at de altid skal tage udgangspunkt i ønskerne og mulighederne på de enkelte plejecentre. Plejecentrene vil have vedvarende fokus på aktiviteter til beboerne. Erfaringen peger også på, at der er behov for flere hverdagsaktiviter i det små, der skaber en meningsfuld dagligdag. Plejecentrene vil have endnu mere fokus på også at arbejde med denne type aktiviteter fremover. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 0 bilag en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om aktiviteter og oplevelser på Ballerup Kommunes plejecentre tages til efterretning.

10 Taget til efterretning med denne bemærkning: Social- og Sundhedsudvalget ønsker, at der arbejdes videre på at udvikle samarbejdet på sang-, musik- og kulturområdet, herunder Ballerup Musik- og Kulturskole. Punkt 6 Opsamling på temadrøftelse omkring fremtidens hjemmepleje Indhold Sammendrag Der har været afholdt temamøde om fremtidens hjemmepleje. Social- og Sundhedsudvalget er kommet med nogle tilkendegivelser, som fremadrettet vil blive inddraget i den fortsatte udvikling af Hjemmeplejen. Baggrund Hjemmeplejen er under konstant forandring på grund af udviklingen af det nære sundhedsvæsen, hvor krav og forventninger til, hvad Ballerup Kommune skal kunne løse, bliver stadigt flere. Social- og Sundhedsudvalget har haft flere drøftelser om Hjemmeplejens sammensætning, styring og opgaver, og vil gerne bidrage med politiske input til, hvilken retning Hjemmeplejen skal sigte mod. Hvilke opgaver skal Ballerup Kommune løse, og hvilke opgaver skal løses på anden vis. Sagsfremstilling Den 20. november 2018 blev der afholdt et temamøde for Social- og Sundhedsudvalget om fremtidens hjemmepleje. Fremtidens hjemmepleje blev drøftet ud fra fire perspektiver: Hvad siger borgeren? Hvad siger hjemmeplejen? Hvad siges der nationalt fra? Hvad siger politikerne?

11 De politiske tilkendegivelser er oplistet i vedhæftede bilag. Overordnet kan konkluderes, at der er opmærksomhed på kerneopgaven og de øgede krav til medarbejdernes kompetencer. Borgernes forventninger, medarbejdernes relationer og den gode dialog med borgerne er vigtige. Administrationen og Hjemmeplejen vil i den fortsatte udvikling af Hjemmeplejen inddrage de politiske tilkendegivelser. Det foreslås, at der om et år holdes et nyt temamøde, hvor der gives en status på igangværende kompetenceudvikling og udvikling af sygeplejen og sygeplejeklinikkerne. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 2 bilag en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Opsamling på temamøde om fremtidens hjemmepleje drøftes. 2. Der afholdes et nyt temamøde om fremtidens hjemmepleje om et år godkendes. Indstillingen godkendt med denne bemærkning: Social- og Sundhedsudvalget ønsker tilsvarende temamøde om fremtidens plejecenter med plejecenterlederne. Punkt 7 Foreningen NORDEN fylder 100 år Tidligere behandling Økonomiudvalget den 20. november 2018 Punkt 13 Indhold

12 Sammendrag Foreningen NORDEN har 100 års jubilæum i I den forbindelse har Foreningen NORDEN skrevet til samtlige borgmestre i Danmark for at opfordre kommunerne til at medvirke til at markere jubilæet i Økonomiudvalget har på sit møde den 20. november 2018 besluttet at oversende sagen til fagudvalgene med henblik på at få input til, hvordan NORDENs 100 års jubilæum kan markeres i Ballerup Kommune. Baggrund Brev fra Foreningen NORDEN til samtlige borgmestre i Danmark (se bilag). Sagsfremstilling Foreningen NORDEN har følgende på sin hjemmeside om foreningens formål: "Foreningen NORDENs formål er at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil. Foreningen NORDEN arbejder for øget samarbejde på kryds og tværs af de nordiske landegrænser ved at sætte fokus på skole og uddannelse, information, ungdomsudveksling, venskabsbysamarbejde, kultur mv." Foreningen NORDEN blev oprettet i skyggen af første verdenskrig i de tre nordiske lande Danmark, Sverige og Norge i april 1919, og indledte hurtigt et fælles arbejde for fredelig sameksistens og fælles politiske mål i Norden under mottoet "Kendskab giver venskab". Stifterne håbede, at man ved øget samarbejde og forståelse kunne undgå endnu et krigsmareridt. Senere blev foreningen NORDEN dannet i Finland og Island samt i de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland. I Danmark har foreningen over 100 lokalafdelinger og godt personlige medlemmer, mere end 500 skole- og biblioteksmedlemmer, samt mere end 100 organisationer, foreninger og virksomheder, der støtter foreningens arbejde som medlemmer. Endvidere omfatter "familien" en selvstændig ungdomsorganisation, Foreningen NORDENs Ungdom, der også er aktiv i hele landet. Foreningen NORDEN har en lokalafdeling i Ballerup, som har Jens Bruunsgaard som formand. Af brevet til borgmesteren fremgår, at Foreningen NORDEN har følgende forslag til kommunerne til fejring af jubilæet: Plant en lille lund med de nordiske træer (fx bøg for Danmark, birk for Sverige, gran for Norge, ene for Finland og røn for Island) Opsæt et vejskilt med navne, pile og afstande til jeres venskabsbyer Opkald en plads eller ny vej noget nordisk

13 Opsæt en bænk eller sæt en sten på torvet med en markering af venskabsbyerne. Foreningen fremfører i brevet et ønske om et eller andet mere varigt symbol på kommunens glæde ved det nordiske samarbejde. Ballerup Kommune har Ystad som samarbejdskommune i Norden på nuværende tidspunkt. Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 20. november 2018, at Ballerup Kommune skal tage kontakt til Ystad Kommunes nye politiske ledelse for at forhøre sig om mulighederne for en fælles markering. Økonomiudvalget besluttede samtidig at bede fagudvalgene om at komme med input til, hvordan markeringen af jubilæet kunne ske. Administrationen anbefaler, at markeringen holdes på et rimeligt ressourceniveau, da der ikke er afsat specifikke midler til opgaven i Økonomiske konsekvenser og finansiering Der er ikke afsat selvstændige midler af til markeringen af jubilæet. I det omfang Ballerup Kommune ønsker at medvirke i markeringen af jubilæet, skal der anvises finansiering til formålet. 2 bilag en træffes af Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Kommunaldirektøren indstiller at: 1. Social- og Sundhedsudvalget drøfter sagen og eventuelle initiativer inden for udvalgets ressortområde med henblik på markering af NORDENs 100 års jubilæum. Social- og Sundhedsudvalget har drøftet mulighed for at sætte fokus på nordisk kultur fx mad, sang, musik og film i relation til plejecentrene.

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 19-02-2019-19-02-2019 19.02.2019 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Kramhøft - Deltog Henning Broman - Deltog Doris

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 15-01-2019 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 15-01-2019 15.01.2019 kl. 13:00 NEXT, Baltorpvej 20A, 2750 Ballerup

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Punkt 1 Besøg i Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, i Ballerup

Punkt 1 Besøg i Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, i Ballerup Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 15-01-2019 Børne- og Skoleudvalget - 15-01-2019 15.01.2019 kl. 08:00 Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, Egebjerghuse

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 11-11-2014-11-11-2014 11.11.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herbert konter Mandag 21.11.2016 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kvalitetsstandarder 2017 3 Status ældre og voksne på døgninstitution - november

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-11-2017-14-11-2017 14.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 4 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Digitaliserings- og Teknologiudvalget

Digitaliserings- og Teknologiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 29.08.2018 kl. 16:30 Mødecenter A, Lokale 3 på

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-10-2014-21-10-2014 21.10.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2016-13-12-2016 13.12.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer Leo Andersen Birte Kramhøft Gert

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Center Social og Sundhed

Center Social og Sundhed 2018 Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunes opgaver på Social og Sundhedsområdet med undtagelse af Tandplejen og Sundhedsplejen som hører under Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) -

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Forud for første punkt på dagsordenen til hvert ordinært møde i Kommunalbestyrelsen vil eventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-04-2017-18-04-2017 18.04.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Punkt 2 Udmøntning af "Aftale om budget 2017" for

Punkt 2 Udmøntning af Aftale om budget 2017 for Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 14.03.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup

Læs mere

Center Social og Sundhed 2018

Center Social og Sundhed 2018 2018 Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunes opgaver på Social og Sundhedsområdet med undtagelse af Tandplejen og Sundhedsplejen som hører under Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-08-2018-21-08-2018 21.08.2018 kl. 09:00 Plejecenter Sønderhaven, Søndergårds Allé 100 i Måløv Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-03-2014-18-03-2014 18.03.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-10-2018-30-10-2018 30.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Ali Abbasi (Ø) Birgitte Dahl (O) Kåre Harder

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Tekst med rødt er tilføjelser siden 1. Budgetopfølgning 2015 Forslag Kort beskrivelse af indsatsen Indsatsen tager afsæt i masterplanen

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 12-12-2017-12-12-2017 12.12.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 19-09-2017 Seniorrådet - 19-09-2017 19.09.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 26-06-2019-26-06-2019 26.06.2019 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 09-03-2017 Handicaprådet - 09-03-2017 09.03.2017 kl. 17:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Kent Grimm

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-04-2015-21-04-2015 21.04.2015 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Lise Helweg (formand), Merete Raaschou (næstformand), Anne Marie

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 14-08-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 14-08-2019

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 18-02-2015 Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose,

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-10-2016-18-10-2016 18.10.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015 Scrumboard for aftaler i Pleje og Omsorg i perioden 1.1.2015-31.12.2015 Version 3 Aftale Ejer/ ansvarlig Tidsfrister/ indsatser Status Politiske aftaler 2015 Udvikling af kvalitetsmodellen i hjemme og

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 03-02-2015 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 03-02-2015 03.02.2015 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup

Læs mere

Aftale om budget 2016

Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 25. april 2017 Tlf. dir.: 2054 6419 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jonas Brix Kjelgaard Aftale om budget 2016 Afsluttende opfølgning på Social- og Sundhedsudvalgets område Læsevejledning

Læs mere

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 22. december 2014 Sundhedsaftale 2015-2018 mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen 1. Resume Region Midtjylland og de

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 23-08-2016 Seniorrådet - 23-08-2016 23.08.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2014 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

1. Økonomirapporter 2011

1. Økonomirapporter 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 9. januar 2012 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Økonomirapporter 2011 2 Indgået aftale til sikring af

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Afbud fra Kirsten Grove i stedet indkaldt Ingemann Jensen. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Kirsten Grove i stedet indkaldt Ingemann Jensen. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 23. april 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Kirsten Grove i stedet indkaldt Ingemann Jensen. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 21. januar 2016 Tlf. dir.: 4175 0349 E-mail: tinf@balk.dk Kontakt: Tina Cecilia Frederiksen Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune

Læs mere

Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling

Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling Punkt 2. Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling 2019-008844 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til, At status for overholdelse af de vejledende frister for sagsbehandlingstiden i 2018

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 23-04-2019-23-04-2019 23.04.2019 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Kramhøft - Deltog Henning Broman - Deltog Jørn

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 25-03-2015 Handicaprådet - 25-03-2015 25.03.2015 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Anne-Marie Appelgren

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 07-09-2016-07-09-2016 07.09.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen Autisme) - Deltog

Læs mere