Hannæs-Østerild. livet i centrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hannæs-Østerild. livet i centrum"

Transkript

1 Hannæs-Østerild livet i centrum

2 Forord Denne masterplan er udarbejdet af repræsentanter for borger- og beboerforeningerne i Hannæs-Østerild. Hannæs-Østerild repræsenterer et fantastisk bosætningsområde med mange muligheder. Vi håber, at dette og efterfølgende dokumenter vil hjælpe med, at sætte fokus på områdets mange muligheder og ikke mindst skabe et samlet udgangspunkt for den fremtidige udvikling af Hannæs-Østerild og samarbejde mellem Thisted Kommune og lokale ildsjæle. Strategiplanen Thy på Forkant har dannet grundlag for arbejdet med nærværende dokument og har være baggrund for udformning af vision og målsætninger. Thy På Forkant: Udgiver: Borger- og beboerforeningerne i Hannæs-Østerild; Hawboernes Forening Bjerget Beboerforening Frøstrup & Omegns Borgerforening Øsløs Sogne- & Kulturforening Vesløs Håndværker- & Borgerforening Arup Beboerhus / Arup Beboerforening Østerild Borgerforening Hunstrup & Oemgns Borgerforening Redaktion:Repræsentanter for borger- og beboerforeningerne i Hannæs-Østerild. Foto: Kent Pedersen - Louise Lynge Olesen Layout: Louise Lynge Olesen Bidrag fra: Lokale virksomheder, organisationer og institutioner.

3 Vision Hannæs-Østerild skal være Thisted Kommunes foretrukne bosætningsområde i naturen. Hannæs-Østerild skal være det foretrukne bosætnings-område i naturen, hvor man bor for at leve og hvor man oplever nærvær. Den fantastiske og varierede natur i Hannæs-Østerild skal bevares, styrkes og udvides med flere rekreative muligheder for borgerne og turristerne i området. Hannæs-Østerild skal udvikle sig i takt med samfundet og konstant være i en bevægelse, hvor gængse normer udfordres og hvor nye teknologier og løsninger afprøves. Herunder også for eksisterende og nye former for erhverv i området, med god infrastruktur og mange muligheder. Vi vil være fremtidens samfund, med mange varierede boligtilbud og nybyg, og som er førende indenfor miljø og klimatilpasning. Fællesskabet i Hannæs-Østerild skal være i fokus, folk skal ikke blot bo i Hannæs-Østerild, men være en del af Hannæs-Østerild, med mange muligheder for samvær og samskabelse. Sammen med Thisted Kommune skal Hannæs-Østerild borgerne skabe et sundt lokalsamfund med trivsel og velvære, som danner rammer om det gode liv og det hele menneske. Her har man rammerne for et arbejdsliv og fritidsliv i balance.

4 Mission Vi vil skabe rammerne for fremtidens samfund i Hannæs-Østerild. Vi vil skabe rammerne for fremtidens samfund. Vi vil engagere lokale borgere til at gøre en indsats for vores lokalområde ved at inspirere, udfordre og provokere. Vi vil gå forrest som et eksempel på hvad samskabelse kan medføre og flytte grænser, gennemføre pilotprojekter, tænke nyt og afprøve nye teknologier og løsninger. Sammen med Thisted Kommune, virksomheder og institutioner i området, vil vi styrke vores unikke område, med fokus på livet udenfor arbejdstiden. Vi vil tage chancer og løfte i fælles flok for sammen at nå vores mål.

5 Målsætning Hannæs-Østerild skal være Thisted Kommunes foretrukne bosætningsområde i naturen, med fokus på det gode liv for det hele menneske. Her er balance mellem arbejdsliv og fritidsliv - naturen og de vidde rammer spiller en central rolle i livet som leves.

6 Bosætning Vi vil fastholde og udvikle et varieret tilbud af boliger i området Vi vil skabe rammerne for nye boformer i området, blandt andet: storparceller til nybyg seniorboliger beboelser tilpasset singler familiehuse, hvor flere generationer ønsker at bo sammen bynære jordbrugsparceller til familier som ønsker at have mindre husdyrhold moderne kollektiver og bofællesskaber Vi vil skabe en større synergi mellem Energipunkt Frøstrup og intelligente og vedvarende energiløsninger i lokalområdets huse. Vi vil arbejde for at historiske huse i bymiljøerne restaureres med fokus på byernes identitet og fortælling. Vi vil arbejde for at faldefærdige bygninger nedrives og at arealerne indarbejdes som en aktiv del af bymiljøet. I samarbejde mellem borger- og beboerforeningerne vil vi skabe en velkomspakke til nye tilflyttere i området. Skabe flere og mere varierede overnatningsmuligheder for besøgende i området.

7 Friluftsliv Udnytte potentialerne som friluftsområde i højere grad end i dag. Forbedre adgangsforhold fra landsbyerne i området til de store naturarealer. Etablere nye og udvikle eksisterende skolelaboratorier i naturen. Forbedre informationen og formidlingen omkring naturværdierne i Hannæs-Østerild. Forbedre overnatningsmulighederne i området. Etablere udsigstposter. Opfordre til leg i naturen. Etablere mountainbikeruter og andre aktivitetsruter i naturområderne. Arbejde for at området mellem Hanstholm og Bulbjerg bliver en del af Nationalpark Thy. Forbedre adgangsforholdene til naturen. Særligt langs landeveje og fra fællesskabsbyerne i området. Udarbejde en samlet strategi for formidling af områdets attraktioner ogfaciliteter såvel fysisk som digitalt. Sikre et større samarabejde omkring naturgenopretning og naturpleje i lokalområdet.

8 foto mangler ældre borgergruppe Samvær Vi ser gerne at folk rejser ud og bliver klogere - bare de kommer tilbage Vi vil skabe attraktive rammerne for, at man kan leve hele sit liv i Hannæs-Østerild: - Dagtilbud - Efterskole - Skoletilbud - Idrætsfaciliteter - SFO og juniorklub - Familietilbud - Fritidsaktiviteter - Seniorboliger - Ungdomsskole - Plejehjem Vi vil bevare og forbedre det aktive foreningsliv i området. Skabe gode rammer for et aktivt kulturliv med mange og varierede aktiviteter for alle aldersgrupper. Styrke kendskaben til kulturinstitutioner i lokalområdet og udnytte facilliteter i højere grad end i dag. Skabe rammerne for flere synergieffekter mellem områdets attraktioner, foreninger og institutioner. Skabe bedre udnyttelse af områdets faciliteter og offentlige bygninger, ved at sikre et større samarbejde i hele området og mellem byerne på tværs. Udvikle en samlet strategi for Hannæs-Østerild, med fokus på områdets mange potentialer og faciliteter, samt hvorledes disse kan supplere hinanden gennem tanken om klyngelandsbyer. Sikre at tilflyttere får mulighed for at blive en aktiv del af lokalsamfundet gennem velkomspakkker, familievenner og ligende tiltag.

9 Erhvervsliv og infrastruktur Vi vil udnytte at Hannæs-Østerild området ligger centralt, med adgang til attraktive arbejdspladser. På under en time kan man pendle til såvel Aalborg, Pandrup, Aars, Løgstør, Nykøbing Mors, Thisted, Hanstholm og Hurup. Hannæs-Østerild området er oplagt for fremtidens mere fleksible arbejdsformer og vi skal være bedre til at gøre opmærksom på de gode forhold. Hurtigt fibernet i området giver gode rammer for hjemmearbejdspladser og mindre virksomheder. Gode forbindelser til lufthavnen og resten af verden giver gode forhold for iværksættere og freelancere lokalt og internationalt. Med et friluftsområde lige uden for døren, med naturen i centrum og med fokus på sundhed i yderområder, skal området kunne generere arbejdspladser indenfor disse segmenter. Vi vil bakke op om det eksisterende erhvervsliv i lokalområdet og skabe muligheder for et større samarbejde mellem arbejdspladser og lokale borgere. Vi vil være bedre til at bakke op om det frivillige arbejde i lokalområdet. I samarbejde med virksomheder og foreninger i området vil vi blive bedre til erfaringsudveksling og uddannelse af de lokale frivillige. De lave leveomkostninger i Hannæs-Østerild giver et strørre økonomisk råderum og frihed for lokale familier. Vi ønsker at synliggøre de muligheder, som dette råderum mefører. Heriblandt ønsker vi at skabe flere deltids jobs i samarbejde med lokale virksomhe der og Thisted Kommune. i Aflønnet fritidsjob kombineret med ulønnet fritidsjob foreningslivet, skal være en naturlig del for de unge i området.

10 Vi vil aktivere de unge i lokalsamfundet og sikre dem en godt udgangspunkt for deres videre udvikling. Vi skal turde give de unge det fulde ansvar til gavn for dem selv og for foreningslivet. Vi skal udnytte eksisterende tomme bygninger, og turde indrette og være fleksibel. Ejere af uudnyttede erhvervsbygninger, skal opfordres til aktiv at drage omsorg, for hurtig salg, nedrivning eller udnyttelse på anden vis gennem eksempelvis midlertidige aktiviteter, events og 1:1 skala forsøg. Vi vil skabe rammerne for et større samarbejde virksomhederne imellem og dermed sikre mulighederne for flere synergieffeklter i området. Vi vil arbejde for at oplevelsesøkonomien får en større plads i lokalområdet og gerne udarbejde en samlet strategi for potentialerne i den fremtidige oplevelsesøkonomi lokalt. Vi ønsker at udvikle Hannæs-Østerild som testområde for et større brug af el-cykler, både rekreativt og som privat transportmidel, gennem etablering af delecykler og ladestationer med gratis opladning af cyklerne. Vi vil forbedre forholdene for cyklister i lokalområdet ved at forbinde byerne internt samt med områdets attraktioner og de større færdselslinjer med sikre cykelforbindelser. Vi vil arbejde for at den trafikale forbindelse til Aalborg fastholdes.

11 Sundhed og vælvære Vi vil arbejde for at bevare og forbedre de lokale sundhedstilbud. Herunder et fremtidigt Hannæs-Østerild sundhedshus. Sundhedstilbud fra det offentlige skal udbydes så borgernært som muligt. Samtidig ønsker nutidens læger, at virke i et fællesskab med andre, samt sparre og samarbejde med andre sundhedsaktører. Dette vil vi arbejde for gennem et lokalt sundhedshus. Vi vil arbejde for at etablere en årlig sundhedsdag i Hannæs-Østerild med fokus på såvel fysisk som mental sundhed. Vi vil tydeliggøre de mange muligheder og tilbud for hjælp der allerede eksisterer i dag. Vi vil skabe et samarbejde med home-start Thy og Thisted Kommune omkring familievenner i lokalområdet, som skal være en udstrakt hånd til familier, som har brug for hjælp i en periode. Vi vil skabe bedre opmærksomhed omkring livsstil og områdets potentialer for at leve et mindre stresset liv. Vi vil profilere de muligheder som områdets natur har som terapeutisk effekt på krop og psyke. Sociale postbude skal være en aktiv del af lokalsamfundet og forebygge ensomhed og isolation for lokale borgere. Undersøge mulighederne for at etablere et samarbejde med områdets detailbutikker omkring sund kost i Hannæs-Østerild.

12 Fyrtårne Hannæs-Østerild har en række af større fyrtårne, hvoraf flere er helt unikke. Flere fyrtårne er i de nærmeste år er på vej til Hannæs-Østerild. De er båret frem i samskabelse mellem lokale ildsjæle, Thisted Kommune og andre lokale aktører. Fyrtårnene lyser op i vores område og har stor værdi for lokale beboere såvel som for de mange besøgende og turister, der hvert år besøger Hannæs-Østerild. Mange af fyrtårnene rummer potentialer, som hvis de forløses - kan skabe en betragtelig merværdi i vores område i form af nye arbejdspladser, branding, øget turisme og bosætning.

13 Eksisterende Fyrtårne Naturen Hannæs/Østerild har en geografisk placering mellem Limfjorden og Vesterhavet. Landskabet i området er præget af en stor variation af naturtyper. Der er hav, fjord, søer, agerland, enge, overdrev, skov, klitheder, rørskove, strandenge, forskellige strand typer, klitplantager, m.m. I en radius af ca 15 km findes alle disse naturtyper. De forskellige naturtyper giver et mangeartet fugle-, dyre-, og plantelivet fx er vejlernes søer, rørskove og enge kendt for at være fuglenes eldorado og i klitplantagerne trives krondyrene. Den varierede natur giver mulighed for forskellig menneskelig aktivitet. Agerland og enge giver mulighed for flere former for landbrugsdrift med dyrkning af marker, husdyrhold og afgrænsning af fx enge og strandenge. Fjord og hav til fiskeri både til erhverv og fritid. Naturen bruges til mange rekreative formål. Der er diverse jagt former. Svampejagt i skovene ja stederne er hemmelige, man skal selv finde dem. Gåsejagt på de tusindvis af gæs, der findes i området. Den fugle interesseredes jagt på glimtet eller synet af en sjælen fugl, en dansende trane eller andre spændende fugle. Jagten på østers og muslinger i limfjorden. Man kan søge fred og ro i skoven eller ved stranden. Den store variation i naturtyper byder på utallige naturoplevelser. Meget forskning viser at naturoplevelser ikke blot er godt for dit humør, det styrker også din krop.

14 Eksisterende Fyrtårne Bulbjerg Bulbjerg Knude er et barsk, fantastisk sted med en historie der går mere end 60 millioner år tilbage. Det er stedet, hvis man vil have alle sanser i brug og mærke både historiens og vindens sus højt hævet over havet og bølgebruset. Omkring besøger Bulbjerg årligt. Området ved Bubjerg har været beboet siden stenalderen og området emmer af historie. Lokalt er limsten savet af Bulbjerg Knuden brugt som byggemateriale. På toppen af Bulbjerg lå Bulbjerg Badehotel bygget i 1907 og fjernet af den tyske besættelsesmagt i Området omkring Bulbjerg byder generelt på mange levn fra 2. Verdenskrig. Området tilbyder således et bredt vifte at historiske spor foruden de store naturværdier og den flotte udsigt. I 1973 begynder riderne at yngle på Skarrelit ud for Bulbjerg, men da denne vælter i en storm i 1978 flytter riderne ind på Bulbjerg Knude. I 2000 begynder mallemukken at yngle på Bulbjerg for første gang.

15 Eksisterende Fyrtårne Vejlerne Vejlerne er Nordeuropas største fuglereservat og et af de vigtigste områder for ynglende og rastende vandfugle. I området er registreret mere end 300 fuglearter, hvoraf 130 arter har ynglet i reservatet. Vejlerne ejes af Aage V. Jensens Fonde og det er fondens mål at bevare og udvikle Vejlernes naturværdier. Vejlernes rige fuglelig kan opleves fra et naturcenter samt fra 7 udsigtstårne og fugleskjul, med informationer om de mange fugle, foruden fra offentlige veje, cykelstier og ca. 15 udsigtspunkter. Siden 2004 har der været etableret en såkaldt audio-guiding ved Vejlerne, som giver adgang til flere informationer om området via mobiltelefon. Foruden de offentlige veje, stier og udsigtstårne har offentlig adgang til området ikke være tilladt siden Begrænsninggerne af offentlig adgang skal sikre den enestående bestand af fugle i området.

16 Eksisterende Fyrtårne Testcenter for store vindmøller og besøgscenter Østerild Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild blev officielt åbnet d. 6. oktober I området er der mulighed for at teste op til syv vindmøller med en totalhøjde på op til 250 meter. I september 2017 blev et besøgscenter på testcenteret åbnet. Her kan besøgende tilegne sig en mere specifik viden om vindmøller og vindenergi. Besøgscenteret er åbent i tidsrummet mellem kl Det er også muligt at bestille en guidet tur i området gennem Thy Turistbureau. Der er offentlig adgang til testområdet og stierne og landskabet omkring møllerne er åbent for adgang hele året. I foråret 2017 besluttede regeringen af udvide centeret med yderligere to testpladser, samt at gøre det muligt at teste vindmøller med en totalhøjde på op til 330 meter. Hvornår implementeringern bliver udført vides endnu ikke.

17 Eksisterende Fyrtårne Energipunkt Frøstrup Energipunkt Frøstrup er et demonstrationshus for energiløsninger. I huset vises tre forskellige, fungerende jordvarmeanlæg (jord til vand anlæg) og to luft til vand anlæg samt nogle få luft yil luft varepumper. Derudover der der gode rammer for at udstille øvrige energitiltag. Temaet for alt hvad der foregår i huset er: Bæredygtig udvikling. Huset danner ramme om arrangementer, der sætter fokus på vedvarende energi og bæredygtighed og kan lejes af alle, der ønsker at afholde arrangementer med bæredygtighed som tema. I huset er også faste udstillinger om energi og mulighed for at sætte forsøgt opstillinger eller andre testanlæg op.

18 Eksisterende Fyrtårne Thylejren Fristedet med en helt unik historie, Thylejren, eksisterer fortsat på Hannæs. Historien om den store sommerlejr arrangeret af Det Ny Samfund i 1970 er ganske speciel, og området bærer i dag fortsat præg af at være et fristed med plads til alternative bo- og leveformer. Lejren er åbent for alle, som gerne vil besøge stedet, og mange lokale såvel som turister besøger stedet året rundt. Beboerne tilbyder rundvisninger og guidede ture for dem, som vil vide mere om, hvordan livet i Thylejren egentlig er. Hvert år i juli måned afholdes desuden musikfestivalen, Fede Dage i Thy, hvor musikere som Stig Møller (Steppeulvene), Povl Dissing, Young Flowers og mange andre har optrådt. Thy Lejrens festival summer af mangfoldighed, hvor der er plads til alle; punkere, bonderøve, skæve eksistenser, snobbede byboer, de normale, bumser, bosser, rasta-brothers, technofreaks og selvfølgelig hippierne.

19 Foto mangler Foto mangler Eksisterende Fyrtårne Kirsten Kjær museum Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær ( ), en kunstner med en lokal tilknytning til Hannæs. I syv sidegallerier er der skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere samt af museets huskunstnere. Museet er placeret i naturskønne omgivelser, som danner ramme for udendørs skulptur, installation og land art. Der er to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder for grafik og skulptur (bronzestøbning) samt en nyere koncerthal. Mange kunstnere og musikere fra ind- og udland gæster Kirsten Kjærs museum året rundt, og der afholdes henover året jamborees, klassiske koncerter, danseforestillinger m.m.

20 På vej mod realisering Kommende Fyrtårne Cold Hawaii Inland Cold Hawaii er et af landets bedste brands med sine spots langs vestkysten, og der er allerede nu et meget levende og bredt miljø inden for området. Med navnet Cold Hawaii Inland er det visionen, at koble Vesterhavets aktiviteter på tværs af Thy, via Vandet sø, til de mere rolige vande i Limfjorden. I vores område indgår surfspottet ved Aalborgvej i Øsløs, Bygholm kite surfing og Amtoft Havn i Cold Hawaii Inland. I Øsløs skal der etableres bedre faciliteter til surferne i form af toilet og omklædningsfaciliteter. Der skal også startes en lokal surfskole op, så det bliver muligt for lokale og turister at få undervisning i surfing. På Amtoft Havn skal der udover havneudvidelse med plads til flere både etableres et friluftsbad til helårsbrug samt en velfærdsbygning, der skal understøtte vandsportsaktiviteter på fjorden.

21 Kommende Fyrtårne Udvidelsen af Amtoft Havn Områdets eneste lystbådehavn, Amtoft Havn, er en charmerende perle på bredden af Limfjorden. Havnen er flittig besøgt af lokale sejlere og til sejlende turister. Her afholdes store stævner for H-både og optimistjoller, og der er et mindre fritids fiskerierhverv ligeledes på havnen. Der har i en årrække været ønske om at gøre Amtoft Havn endnu mere attraktiv. Hidtil har der været plads til ca. 90 både i Amtoft Havn, men siden 2012 har havnens bestyrelse arbejdet for at anlægge et vestligt havnebassin med plads til yderligere ca. 70 både. Det vil lette presset betydeligt for såvel lystsejlere som de ca. 15 fritidsfiskere, der benytter havnen. Samtidig indrettes et friluftsbad til helårs brug samt en velfærdsbygning med handicapfaciliteter til brug for såvel lystsejlere som badegæster. På vej mod realisering

22 Kommende Fyrtårne Udvidelse af Nationalpark Thy Nationalparkgruppen i Lildstrand arbejder på at søge optagelse i Nationalpark Thy for klithedestrækningen Hanstholm-Bulbjerg inden den nye 10-årige nationalparkplan træder i kraft i Der er tale om Danmarks længste ubebyggede kyststrækning, hvor natur og kystfiskerkultur passer fuldstændigt ind i nationalparkens identitet og målsætning. Den foreslåede udvidelse vil dermed gøre Danmarks største vildmark endnu større og endnu mere attraktiv for naturelskere i ind- og udland. På vej mod realisering

23 Som friluftsby i Thisted Kommune har Lildstrand en størrelse/infrastruktur/faciliteter, hvor det segment, vi skal søge at tiltrække til fast bosætning, er + 40 år, erhvervsaktive eller ressourcestærke pensionister, som VIL stedet med alle dets facetter og som vil arbejde for udvikling frem for afvikling. Lildstrand ligger nordligst og yderst i Thisted Kommune og på Hannæs og kan, stedets mange kvaliteter til trods, p.t. betragtes som noget af en hvid plet på landkortet. Gennemsnitsalderen for de fastboende er relativt høj, og indbyggertallet er dalet de seneste år. Indlemmelse i Nationalpark Thy forventes at kunne brande Lildstrand og kendthedsfaktoren gøre husene lettere omsættelige, tiltrække fast bosætning, styrke turisme og erhverv og gavne det omgivende lokalsamfund på Hannæs. Alt sammen uden at ændre ved Lildstrands DNA, som er landsbyliv præget af ro, autencitet, nærvær og fællesskab, rum for refleksion og eftertanke omgivet af storslået, fredet natur. En udvidelse af Nationalpark Thy fra Agger til Bulbjerg ses samtidig som en styrkelse ikke alene af lokalområdet/lildstrand, men også af nationalparken og Thisted Kommune generelt, idet markante stedbundne potentialer også i yderste, nordligste ende af kommunen dermed kan bidrage mere offensivt til vækst og udvikling.

24 Den videre process Det er håbet at dette dokument vil være startskuddet til en lang række aktiviteter i lokalområdet Hannæs-Østerild. Flere aktiviteter er allerede påbegyndt, herunder dataindsamling for lokalområdet og beskrivelser af lokale ressourcer og muligheder samt idékataloger som skal synliggøre hvilke løsninger der kan være med til at opnå visionen og misionen. På sigt er det håbet at også en lang række udviklignsprojekter vil tage sit afsæt i dette arbejde. På nuværende tidspunkt er følgende aktiviteter igangsat eller tiltænkt igangsat: Bykataloger som beskriver områdets forskellige byer, deres udfordringer, styrker og fremtidsdrømme. Idékataloger, som beskriver de mange varierede ideer og tiltag, som vil være medvirkende til at opfylde visionen og misionen. Lokalt analysearbejde, for at skabe en bedre forståelse for lokalområdets historie, situation og udvikling. Udarbejde en strategi og logo for fælles formidling fra alle borger og beboerforeninger i lokalområdet. Udarbejde strategier for håndtering af emnerne i denne vision. Udarbejde en fælles velkomstpakke til alle tilflyttere til området. Udarbejde specifikke handleplaner for de udarbejdede strategier. Sikre en fremtidig evaluering af arbejdet og dennes betydning for lokalområdet Hannæs-Østerild og eventuel betydning for Thisted Kommune samlet set. Udarbejde en oversigt over facilliteter og muligheder i lokalområdet, samt sikre dennes tilgælgelighed for l okale borgere og besøgende i området. Udarbejde en beskrivelse af Hannæs-Østerild Nedsætte en arbejdsgruppe som skal arbejde med de turistmæssige muligheder i området og hvordan disse aktiveres.

Hannæs-Østerild. livet i centrum

Hannæs-Østerild. livet i centrum Hannæs-Østerild livet i centrum Forord Denne masterplan er udarbejdet af repræsentanter for borger- og beboerforeningerne i Hannæs-Østerild. Hannæs-Østerild repræsenterer et fantastisk bosætningsområde

Læs mere

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalpark Thy fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL 2018 Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalparkgruppen i Lildstrand har på mandat fra otte

Læs mere

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalpark Thy fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR 2019 Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalparkgruppen i Lildstrand har på mandat fra otte

Læs mere

Bilag B Indkomne bemærkninger fra høringsperioden

Bilag B Indkomne bemærkninger fra høringsperioden Bilag B Indkomne bemærkninger fra høringsperioden Thisted Kommune har gennemgået de indkomne bemærkninger fra høringsfasen, og resultaterne af høringen har indgået som en del af sagens behandling. De indkomne

Læs mere

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst.

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Måske er det dig 3 kirker og 2 sogne søger 1 præst - der har lyst til at flytte til vores dejlige egn, midt mellem hav og fjord, hvor der er højt til himlen, og

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver Friluftslivet i Danmark 2018 - mål, midler og værdier Nationalparkchef Anders Bülow 8. maj 2018 Nationalparker i verden Områder med enestående

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik i Nyborg Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik i Nyborg Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik i Nyborg Kommune VISION Netop i Nyborg! Midt i Danmark og med udkig til Sprudlende kultur, levende fritid og idræt og gi ŕ os oplevelser og udsyn! hele verden: er med

Læs mere

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT Spektrum Arkitekter har sammen med NORRØN og ISC rådgivende ingeniører vundet den 4-årige rammeaftale for Thisted Kommune. Ambitionen er at skabe et

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Læsø Kommune Lillian Kristensen.

Læsø Kommune Lillian Kristensen. Læsø Kommune Lillian Kristensen lik@laesoe.dk Hvad er Kommunens DNA? Wikipedia - DNA opbevarer biologisk information. DNArygraden er resistent over for spaltning. Hvis man vil bygge sin fremtid, skal men

Læs mere

Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016

Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016 Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016 Forventningsafstemning Hensigten er give jer viden om: 1. Hvad en dansk nationalpark

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 1 Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 Kære deltagere i årets Kunst- og Vinmesse her i Sjørring. Godmorgen til jer alle også til The Swingers, som vi lige

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA.

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA. - - Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA. Det nyrenoverede sted her, er et fantastisk eksempel på hvad der kan ske når

Læs mere

Landsbyen & fremtidens landskaber

Landsbyen & fremtidens landskaber Landsbyen & fremtidens landskaber Om samarbejdsdrevne landskabsstrategier Lone S. Kristensen & Jørgen Primdahl, Planlægning & Landskab, IGN Planlovsdage 2019 13/03/2019 2 Oversigt Budskaber Om landsbyen

Læs mere

Tandlæge på deltid eller heltid

Tandlæge på deltid eller heltid Tandlæge på deltid eller heltid Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig tandlæge med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik VISION

Natur- og Friluftspolitik VISION Natur- og Friluftspolitik VISION I samskabelse skal borgere og kommune arbejde for flere muligheder for frilufts liv samtidigt med at kommunens naturkvalitet forbedres. Natur- og friluftspolitik Når mennesker

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Danskerne og yderområderne Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Om undersøgelsen Repræsentativ undersøgelse blandt danskere i den erhvervsaktive alder 18-65 år (3,5 mio. ud af 5,6

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Landdistriktspolitik Et sundt liv i en sund kommwune

Landdistriktspolitik Et sundt liv i en sund kommwune Landdistriktspolitik 2017-2020 Et sundt liv i en sund kommwune 1 Indledning Rebild Kommunes Landdistriktspolitik har landsbyerne og det åbne lands kvaliteter og muligheder som omdrejningspunkt. Den sætter

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen... 7 Strategisporene... 8 Naturen skal benyttes og beskyttes... 10 Planer og programmer

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Souschef med stedfortræderfunktion

Souschef med stedfortræderfunktion Souschef med stedfortræderfunktion Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig souschef med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2017-2020 Kultur og fritid for det hele menneske Skole- og Kulturafdelingen, sep. 2017 Indhold Én fælles politik som paraply og pejlemærke...2 Fokusområder...4

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om 1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK Krig, fred og kærlighed Vi er Skanderborg Kommune ligger i et geografisk og historisk smørhul. Her kan du bo 15 minutter fra Aarhus, midt i naturen og være en del af de

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden Vi udvikler Ebeltoft sammen Sammen med borgere og andre aktører i Ebeltoft, udarbejdede Realdania i 2016 en analyse af byen. Analysen pegede på, at der med fordel

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver

Læs mere