Indbygningsforskrift. for kombineret dansk/svensk mobil ATC

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indbygningsforskrift. for kombineret dansk/svensk mobil ATC"

Transkript

1 Indbygningsforskrift for kombineret dansk/svensk mobil ATC Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser Adresse Banedanmark Amerika Plads København Ø Konstruktion Banedanmark Netfunktioner/Systemteknik Amerika Plads København Ø. Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato og initialer Signatur - Konstrueret JHM Enhed Kontrolleret Godkendt HML Indbygningsforskrift for kombineret DK/SE mobil ATC type ZUB 123/L10040 IN 656 V (17)

2 Indholdsfortegnelse 1.0 Forord Referencer Gyldighedsomfang for DK-ATC og de kombinerende anlægsdele Ordforklaringer Introduktion ATC systemet Mobile anlæg og faste anlæg HLOG De kombinerende dele til K-ATC SSP, systemvalgspanel SRU, Safety Relay Unit RRB, Repeater Relay Board DK Cut Out Request og SE Cut Out Request ATC bus Forudsætninger for ATC Kompatibilitet for køretøjstyper Togtype tilpasning Jernbaneoperatørens organisation Køretøjsansvarlig Installationsvejledning Indhold i installationsvejledningen Opbevaring af dokumentation og tjeklister Krav til ATC anlægget ATC grænseflader Anskaffelse af ATC komponenter Gyldige ATC komponenter og gyldig software Krav til planlægning af ATC Omgivelser Elektriske forhold Grænsefladekrav til andre toganlæg Udgangsdata fra K-ATC Krav til K-ATC hidhørende fra ATC systemcertifikat Strømforsyning af SRU Isolationskrav til stik i bremsekreds Befæstelse af ledere i stik i bremsekreds Kodning af stik i bremsekreds SDD-relæet i SRU Udkoblingskontakter Specifikke isolationsniveaukrav til SSP installationen Kodning af stik i SSP installationen Isolationskrav til ATC installation med DK-ATC anlæg og til den kombinerende anlægsdel EMC beskyttelse af RRB Krav til kontrol og test af de kombinerende dele Assessering Hvad skal assesseres 14 IN656 V (17)

3 Hvem skal assessere Hvorledes skal der assesseres Krav til ansøgning om overensstemmelseserklæring Ansøgninger om ATC overensstemmelseserklæring Ansøgning til BDK om ATC overensstemmelseserklæring Ansøgning til TV om ATC overensstemmelseserklæring Ansøgning til Trafikstyrelsen og Transportstyrelsen Henvisning til flowchart Flowchart for K-ATC implementeringsaktiviteter 16 IN656 V (17)

4 1.0 Forord Denne indbygningsforskrift indeholder Banedanmarks(BDK's) godkendelseskrav til den kombinerede del af dansk/svensk mobil ATC og udgør et supplement til banenormen Godkendelse af rullende materiel, BN samt Indbygningsforskrift for mobil ATC, IN 656V1660. Distribution af indbygningsforskriften og senere revisioner heraf vil ske i henhold til Banedanmarks distributionsliste. Banedanmark kan kræve, at modtagere, som fortsat ønsker at stå på distributionslisten, kvitterer for modtagelsen af indbygningsforskriften. 2.0 Referencer Der henvises i dette dokument til andre bestemmelser. Referencer skrives med et referencenummer i firkantparentes [nr.] eller med 'Bestemmelsens navn'. Der refereres altid til den seneste udkomne dokumentversion. Referencer: [1] ATC Systemspecifikation, kap. 5, kap. 8 og kap. 15. [2] Vedligeholdelsesforskrift for ATC-anlæg ZUB 123, G81034-X2101- U887-C. Udgivet af Siemens, omfattende følgende 8 dokumenter: Del 1: Anlægsoversigt Del 1. bilag 1: Versionsoversigt Del 1. bilag 2: Plombeoversigt Del 2: Servicevejledning Del 2, bilag 1: Indikeringer og indstillinger.. Del 2, bilag 2: Fejlkatalog Del 2, bilag 3: Fejlklasser Del 3: Kontrol og justeringsforskrift [3] Protokol for seriel kommunikation mellem ATC, TC, MSR3 og HLOG version 3, udgivet af BDK. [4] ATC Instruks. Udgivet af BDK. [5] Mobile ATC, List of possible interfaces to train Udgave F. Udgivet af Siemens, autoriseret af BDK. [6] Indbygningsforskrift for mobil ATC, IN 656V1660 version Udgivet af BDK. [7] Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata, IN 656V1721 version Udgivet af BDK. Indbygningsforskriften henviser til flere specifikke normer som godkendelsesgrundlag. Banedanmark accepterer alternativt, at senere udgivne erstattende normer kan benyttes som godkendelsesgrundlag. 3.0 Gyldighedsomfang for DK-ATC og de kombinerende anlægsdele Nærværende dokument beskriver Banedanmarks generelle forskrifter for implementering af kombineret DK/SE anlæg med mobil ATC type ZUB 123/L10040 i jernbanekøretøjer (herefter alene benævnt "køretøjer"), der skal befare Banedanmarks ATC udrustede fjernbanenet og den del af Øresundsforbindelsen, hvor de faste ATC anlæg er under BDK's driftsansvar. Hvor der i det følgende benyttes betegnelsen ATC, refereres der til det kombinerede dansk/svenske mobile ATC anlæg i ét køretøj. IN656 V (17)

5 Kombineret DK/SE ATC anlæg DK-ATC ANLÆG Kombinerende anlægsdel SE-ATC ANLÆG IN 656 V1660 indeholder forskrifter for IN 656 V1708 indeholder forskrifter for IN 656 V1708 orienterer om Forskriften gælder som supplement til IN 656V1660 i forbindelse med Banedanmarks udstedelse af overensstemmelseserklæringer på senere tidspunkter end forskriftens udgivelsestidspunkt, med mindre Banedanmark forinden til en specifik jernbaneoperatør for et specifikt køretøj har anvist andre forskrifter. Planlægning, projektering, indbygning, kontrol og test, godkendelse, assessment og vedligeholdelse af kombineret ATC type ZUB 123/L10040 i køretøjer skal ske i overensstemmelse nærværende dokument og i overensstemmelse med de seneste udarbejdede versioner af de anførte referencedokumenter. Med hensyn til forskrifter for SE-ATC henvises jernbaneoperatører til selv at indhente oplysninger hos Trafikverket og hos Transportstyrelsen i Sverige. 4.0 Ordforklaringer TRAFIKSTYRELSEN Trafikstyrelsen (Danmark) BDK Banedanmark (Danmark) TRANSPORTSTYRELSEN Transportstyrelsen (Sverige) TV Trafikverket (Sverige) HLOG Havarilog MSR3 Strækningsradio TC Togcomputer K-ATC Kombineret ATC (I denne forskrift: Kombineret dansk/svensk ATC) 5.0 Introduktion 5.1 ATC systemet ATC togkontrolsystemet, type ZUB 123/L10040, er et supplement til øvrige jernbanesikringssystemer. ZUB 123/L10040 supplerer især de på strækninger og stationer opstillede optiske signaler. ZUB 123/L10040 kan, når det er nødvendigt, udløse bremsning i tog udrustet med mobil anlæg. ZUB 123/L10040 anvendes på BDK's fjernbanenet på de specifikke strækninger der er oplyst i [4]. IN656 V (17)

6 Hvor der i det følgende henvises til ATC leverandøren, så henvises der til Siemens A/S, Ballerup, som er leverandør af ZUB 123 og de kombinerende anlægsdele. "ATC systemet" er i denne forskrift betegnelsen for det certificerede togkontrolsystem, hvormed BDK dokumenterer, at systemkomponenterne må anvendes til etablering af faste og mobile "ATC anlæg", som hver især består af nogle sammenkoblede "ATC komponenter". Betegnelsen "ATC komponenter" omfatter de udviklede og godkendte sammenbygninger af elektronik, som ved ATC anlæggenes interaktion tilsammen opfylder Banedanmarks togkontrolmæssige funktionskrav. 5.2 Mobile anlæg og faste anlæg De mobile ATC anlæg, som er etableret i køretøjer, modtager signal- og strækningsinformationer fra de faste ATC anlæg, som er etableret med baliser og linjeledere på strækninger og på stationer. Signal- og strækningsinformationerne transmitteres til køretøjerne via det mobile ATC anlægs punktantenner. 5.3 HLOG I forbindelse med K-ATC registrerer havariloggen som supplement til hvad der anføres i [6], hvilken af de 4 mulige driftsformer, der er valgt på systemvalgspanelet. 5.4 De kombinerende dele til K-ATC Sammenbygningen af ZUB 123 og L10040 i et køretøj eller et togsæt forudsætter eksistensen af: To separate, kombinerbare ATC anlæg hhv. dansk ZUB123 og svensk L10040 begge med de nødvendige kommunikationskanaler. Nogle godkendte kombinerende dele. De kombinerende dele gennemgås i de følgende afsnit SSP, systemvalgspanel Der skal placeres et systemvalgspanel i hvert førerrum. På SSP kan lokomotivføreren vælge imellem 4 forskellige driftsformer: 1. DK-ATC 2. SE-ATC 3. K-ATC med prioriteret DK-ATC 4. K-ATC med prioriteret SE-ATC Ad 1: Ad 2: Ad 3 og 4: Ad 3: Ad 4: Driftsform hvor alene dansk ATC overvåger. Driftsform hvor alene svensk ATC overvåger. Kombineret dansk/svensk driftsform med automatisk skift mellem dansk og svensk ATC ved ATC systemgrænse. Driftsform hvor dansk ATC overvågning er forvalgt på strækninger, som måtte være udrustet med såvel danske som svenske baliser. Driftsform hvor svensk ATC overvågning er forvalgt på strækninger, som måtte være udrustet med såvel danske som svenske baliser SRU, Safety Relay Unit SRU har to hovedfunktioner, nemlig ind- og udkobling af DK-ATC og SE-ATC foruden den sikkerhedsmæssige styring af nødbremseaktivering. SRU er en selvstændig enhed med stikforbindelser som grænseflade til de elektriske installationer uden for SRU. IN656 V (17)

7 5.4.3 RRB, Repeater Relay Board RRB er et printkort med relæer, som benyttes i ZUB 123's hoveddatamat, når denne hoveddatamat anvendes som en del af K-ATC. RRB skaber i kombination med optokoblerindgange en sikker potentialadskillelse mellem ZUB 123 og indgangssignaler fra SSP DK Cut Out Request og SE Cut Out Request I forbindelse med K-ATC skal der i køretøjet forefindes dels en Udkoblingskontakt(betinget hovedafbryder) for DK-ATC dels en Udkoblingskontakt (betinget hovedafbryder) for SE-ATC. Disse afbrydere er styrespændingsafbrydere, som via SRU individuelt kan afbryde for spændingen til henholdsvis DK-ATC og SE-ATC samt overbro respektive nødbremseudgange ATC bus ATC bussen består af en kabelforbindelse mellem de serielle kommunikationskort på DK-ATC og SE-ATC. ATC bussen overfører status og omskiftningskommandoer mellem de 2 nationale systemer. K-ATC er ikke i stand til at fungere hvis der er fejl eller kraftig støjpåvirkning på ATC bussen. 6.0 Forudsætninger for ATC 6.1 Kompatibilitet for køretøjstyper Jernbaneoperatører, som planlægger at indbygge ATC i en ny køretøjstype, skal indledningsvis informere BDK og TV herom. I et samarbejde med BDK skal jernbaneoperatøren fastlægge køretøjsparametre, så der kan opnås kompatibilitet mellem køretøjstypen og ZUB 123 systemets software til de mobile anlæg. I et tilsvarende samarbejde med TV skal jernbaneoperatøren også have fastlagt de tilsvarende parametre for SE-ATC Togtype tilpasning Udover den tocifrede togtypekode, som ved en ATC idriftsættelse indstilles på loktilpasningen, skal der fastlægges: Antallet af ATC anlæg af type L10040, som skal kombineres med ét ATC anlæg type ZUB 123. Det er muligt at kombinere ét L10040 anlæg med ét ZUB 123 anlæg eller kombinere to L10040 anlæg med ét ZUB 123 anlæg. 6.2 Jernbaneoperatørens organisation BDK kræver, at en jernbaneoperatør, der anvender eller vil anvende K- ATC, har en sikkerheds- og vedligeholdelsesorganisation til håndtering af K-ATC, og opnår TRAFIKSTYRELSEN's godkendelse af denne organisation Køretøjsansvarlig BDK forudsætter, at jernbaneoperatørens ATC køretøjsansvarlige varetager opgaverne vedrørende de kombinerende dele efter samme regler som for DK- ATC(i henhold til [6]). BDK forudsætter at jernbaneoperatørens ATC køretøjsansvarlige varetager opgaverne vedrørende SE-ATC efter TV's foreskrifter. IN656 V (17)

8 6.3 Installationsvejledning Indhold i installationsvejledningen ATC leverandørens installationsvejledningen skal udover det nævnte i [6] indeholde: Specifikation af de mekaniske krav, som indbygningen skal dimensioneres og udføres efter så K-ATC komponenterne, der opfylder EN (Nov. 1995) og NUP-T2, ikke udsættes for skadelige påvirkninger. Indbygningstegninger eller montageanvisninger for alle de valgte K-ATC hovedkomponenter. Tegninger eller specifikationer med montage- og tilslutningsanvisninger og typebetegnelser for K-ATC hovedkomponenter. Inkl. anvisninger for forbindelseskabler. Specifikation af de af hensyn til vedligeholdelse krævede adgangskrav. El-mæssig ATC oversigtsplan med angivelse af alle K-ATC komponenters placering i køretøjet samt interne og eksterne kabler inkl. kabelnumre. Specifikation for DK Cut Out Request og SE Cut Out Request funktion. 6.4 Opbevaring af dokumentation og tjeklister ATC implementeringsprojektet for prototypen inkl. udfyldte tjeklister for gennemførte tests skal opbevares af den køretøjsansvarlige så længe jernbaneoperatøren anvender køretøjstypen udrustet med K-ATC. Udfyldte tjeklister for de efterfølgende køretøjer af samme type skal ligeledes opbevares af den køretøjsansvarlige indtil der eventuelt udarbejdes et nyt sæt tjeklister i forbindelse med en ny ATC ibrugtagning af disse køretøjer. Jernbaneoperatøren skal i forbindelse med implementering af K-ATC i flere køretøjer af samme type sikre sig, at implementeringen sker i overensstemmelse med ATC implementeringsprojektet for prototypen. 7.0 Krav til ATC anlægget 7.1 ATC grænseflader Grænsesnit imellem DK-ATC, de kombinerende dele og SE-ATC er vist meget simplificeret i forhold til hinanden på figur 1. Af hensyn til overskueligheden er alene førerrumsudrustning svarende til ét førerrum og alene ét DK-ATC anlæg kombineret med ét SE-ATC anlæg vist. IN656 V (17)

9 TC DK "COR" SWITCH POWER MSR3 DC/DC konv. Styreforb. Odometer DK ATC DATA- MAT BREMSE PKTA RRB FSIG FDAT SRU INKP DK HLOG SSP BREMSE Styreforb. DDP SE ATC DATA- MAT IF SE "COR" SWITCH POWER ANT SE LOG BREMSE Odometer PKTA, ANT: Antenne DDP: Display & Datapanel FDAT: Førerrumsdatamat FSIG: Førerrumssignal IF: Interface box INKP: Indkodningspanel RRB: Repeater Relay Board SRU: Safety Relay Unit SSP: System Selection Panel COR : Cut Out Request Switch (betinget hovedafbryder) Figur 1: Kombineret DK/SE ATC. K-ATC anlæg og andre køretøjsanlæg skal forbindes indbyrdes hvilket på figur 1 er skitseret med stiplede linjer til TC, MSR3 og "styreforbindelser". De stiplede linjer illustrerer samlet forbindelser til køretøjsanlæg, som ikke indgår i selve det kombinerede ATC anlæg, uanset om køretøjet er udrustet med en togcomputer. Den svenske del af det kombinerede anlæg er angivet gråtonet. IN656 V (17)

10 7.2 Anskaffelse af ATC komponenter Til implementering af den danske del af K-ATC og den kombinerende del i et køretøj skal følgende ATC hovedkomponenter indkøbes hos ATC leverandøren eller eventuelt lejes hos BDK. (Til ét køretøj med to førerrum): 1 strømforsyning* (110/64/24V DC / 24V DC konverter passende til den nominelle akkumulatorbatterispænding) 1 vejimpulsgiver (odometer) 2 punktantenner 1 hoveddatamat (inkl. RRB) & loktilpasning* 2 førerrumsdatamater 2 førerrumssignaler + evt. konverter* 2 indkodningspaneler 1 DK udkoblingskontakt 1 SE udkoblingskontakt 1 SRU + evt. konverter* 2 SSP * De specifikke komponenter er afhængige af nominel akkumulatorbatterispænding. Der skal benyttes DC/DC konverter til førerrumssignaler, hvor den nominelle akkumulatorbatterispænding afviger fra 110 Volt. Hoveddatamat (inkl. RRB) og loktilpasning skal indkøbes indbygget i en af ATC leverandøren typetestet og CE-mærket kapsling med et stikfelt, som den elektriske grænseflade for samtlige elektriske forbindelser mellem kapslingens interne installation og ATC installationen uden for kapslingen. Kapslingen skal være egnet til indbygning i det pågældende køretøj og i den valgte position. Hvor de aktuelle indbygningsforhold tillader det, kan kapslingen være udført, så den kan indeholde flere ATC komponenter. SRU-enheden skal indkøbes i en af ATC leverandøren typetestet og CEmærket kapsling med et stikfelt, som den elektriske grænseflade for samtlige elektriske forbindelser mellem SRU-kapslingens interne installation og ATC installationen uden for denne kapsling. ATC leverandøren skal ved en typetest af kapslingen have sikret, at kapslingen opfylder kravene til miljø, kapslingsklasse og mekanisk stabilitet, mekanisk styrke og EMC-mæssig immunitet og emission på indbygningsstedet i henhold til EN (November 1995), NUP-T2 og EN (1996). Desuden skal ATC leverandøren sikre, at de i ATC Systemcertifikatet indeholdte sikkerhedsmæssige krav er opfyldt med den valgte kapslingsløsning. Typetesten skal være gennemført af et af BDK anerkendt prøveinstitut som f.eks. Delta. ATC leverandøren skal medlevere dokumentation for den gennemførte fabriksafprøvning af de leverede ATC komponenter samt testrapport for en gennemført typetest af den leverede kapsling. Til implementering af den svenske del af K-ATC i et køretøj skal følgende ATC hovedkomponenter indkøbes. Indkøb kan eventuelt foretages hos ATC leverandøren eller hos en anden leverandør. (Til et køretøj med to førerrum.): 1 strømforsyning 1 vejimpulsgiver (odometer) 2 antenner IN656 V (17)

11 1 antenneswitchbox 1 hoveddatamat med interfacebox og SE-HLOG (datarecorder) 2 display og datapanel 7.3 Gyldige ATC komponenter og gyldig software De kombinerende ATC komponenter samt ATC software er omfattet af ATC Systemcertifikatets bilag 2, som efter behov opdateres af BDK. Såfremt en jernbaneoperatør til en køretøjstype har behov for, at der udvikles en ny KATC komponent eller ny software (bortset fra mekanisk montagetilbehør), skal jernbaneoperatøren via BDK rekvirere den pågældende udvidelse eller ændring af ATC systemet. BDK' direkte omkostninger til: specifikation af systemændringen. sikkerhedsvalidering af den nye komponent/software af en af BDK godkendt validator. assesment af den valgte løsning/ændring. godkendelse og optagelse af komponenten/software i Systemcertifikatets bilag over gyldige komponenter/software. eventuel indarbejdelse af systemændringen i ATC systemdokumentation. gennemførelse og implementering af systemændringen. skal principielt afholdes af den jernbaneoperatør, som ønsker systemændringen gennemført. En eventuel fordeling af omkostningerne mellem jernbaneoperatør og BDK forudsætter BDK' accept i hvert enkelt tilfælde. 8.0 Krav til planlægning af ATC ATC komponenterne skal planlægges placeret hensigtsmæssigt i de respektive køretøjstyper. Komponenterne må ikke kunne blive udsat for påvirkninger ud over de i installationsvejledningen anførte specifikationer. 8.1 Omgivelser Der skal disponeres den fornødne indbygningsplads til ATC komponenterne i henhold til anvisninger i installationsvejledningen. 8.2 Elektriske forhold Der skal implementeres en ATC udkoblingskontakt (DK Cut Out request Switch), hvormed hovedstrømforsyning til DK-ATC skal kunne afbrydes manuelt. Den samme ATC udkoblingskontakt skal i udkoblet stilling via SRU overstroppe DK-ATC's kontakter i nødbremsekredsløbet og der skal være en potentialfri kontakt til disposition for havariloggens registrering af at DK-ATC er beordret udkoblet. ATC udkoblingskontakten skal være plomberbar i indkoblet stilling. Specifikation for DK Cut Out Request Switch og for SE Cut Out Request Switch skal være indeholdt i installationsvejledningen. 8.3 Grænsefladekrav til andre toganlæg ATC anlægget skal både sende og modtage informationer via sine grænseflader til andre anlæg i køretøjet Udgangsdata fra K-ATC ZB (Nødbremsekontakt). SRU har to potentialfri ZB-kontakter. Disse ZBkontakter skal kunne udløse nødbremsning, når kontakterne åbner og IN656 V (17)

12 dermed gør køretøjets nødbremsekreds(e) spændingsløs(e). En ekstra potentialfri kontakt med den samme funktion er til disposition som signalgiver for havarilogregistrering. ZB-kontakter skal i elektrisk henseende placeres så tæt ved bremseaktiveringspunktet som praktisk muligt og installationen mellem ZB-kontakter og bremseaktuator skal være udført, så der er let adgang til at inspicere forbindelsen med hensyn til eventuelle opståede isolationsskader. Det skal ved planlægningen af installationen sikres, at ZB-kontakter ikke overbelastes. Opmærksomheden henledes på belastningsforholdene ved multipel kørsel. Nødbremse kredsen skal være umisteligt beskyttet mod induktiv last. Dette anses for opfyldt ved installation af 2 dioder parallelt over hver induktiv last(nødbremseventilspole). Det skal sikres enten ved valg af komponenter eller ved eftersynsmæssige tiltag at beskyttelsen fortsat er fuldt funktionsdygtig i hele anlæggets levetid. 8.4 Krav til K-ATC hidhørende fra ATC systemcertifikat Strømforsyning af SRU For at sikre mod uerkendt falsk spænding på nødbremsekredsen skal en af de følgende 2 strømforsyningskoncepter følges. Hvor det er muligt skal foretrækkes fremfor Alternativ 1: Fælles 2-polet sikring for nødbremsekreds og SRU Det skal for hver togtype dokumenteres og kontrolleres, at der er etableret fælles 2-polet sikring for forsyning af nødbremsekredsen og SRU. Sikringen dimensioneres i samarbejde med ATC leverandøren, således at den yder bedst mulig beskyttelse mod kortslutning Alternativ 2: Tre individuelle ledere til tre nul-volt-ben på SRU's tilslutningsstik Det skal for hver togtype dokumenteres og kontrolleres, at de tre 0 Volt-ben på Power Supply-konnektor (J1) er forbundet til hver sin leder, der hver især er forbundet til et forgreningssted, som skal have en solid forbindelse til køretøjets minus-batteripol. Hver leder skal have et ledertværsnit 1 mm Isolationskrav til stik i bremsekreds Det skal sikres, at stik X7.1 i det danske ATC stikfelt og stik X140 i svensk ATC's Interface-box opfylder følgende elektriske specifikation uanset det miljø, som de placeres i: Isolationen mellem kontakter indbyrdes og mellem kontakter og kapsling skal være 275 V DC nominelt og skal kunne klare 2 kv RMS prøvespænding Befæstelse af ledere i stik i bremsekreds Det skal sikres, at uønskede forbindelser som følge af løse ledere i stik X7.1 i det danske ATC stikfelt og i stik X140 i svensk ATC's Interface-box ikke kan forekomme. I alle stik anvendt til fordeling af bremsesignaler skal det forhindres, at kontakter i stikket forlader deres plads. Dette kan gøres på en af følgende måder: En fuldstændig tilstøbning af stikkene. Ved brug af specielle nipler, der kun tillader én leder i hver kontakt. Ved at lime hver bremsesignalleder fast i stikket Kodning af stik i bremsekreds Alle eksterne stik brugt til bremsesignaler skal kodes for at forhindre, at stik monteres forkert i SRU-installationen. IN656 V (17)

13 8.4.5 SDD-relæet i SRU Det skal for hver togtype dokumenteres og kontrolleres, at SDD-relæet (System Disable Device), indeholdt i SRU, er sikret mod overspændingstransienter på mere end 2,75 kv, ved at de anvendte bremseventiler er umisteligt sikrede med dioder Udkoblingskontakter Det skal for hver togtype dokumenters, at Udkoblingskontakter (DK Cut Out Request Switch og SE Cut Out Request Switch) er sikret mod utilsigtet aktivering, og at der kun er adgang for autoriseret personale på stedet, hvor de er placeret Specifikke isolationsniveaukrav til SSP installationen Alle stik anvendt til SSP installationen skal opfylde følgende elektriske krav til isolationen uanset det miljø, som de er placeret i. Ben til ben: 50 V DC / 1,5 kv transient. Ben til hus: 150 V DC / 4 kv transient. Isolationen skal opfylde kravene i EN og EN Kodning af stik i SSP installationen Alle eksterne stik brugt til SSP-installationen skal kodes for at forhindre, at kablerne monteres forkert i SSP-installationen Isolationskrav til ATC installation med DK-ATC anlæg og til den kombinerende anlægsdel Ud over, de ovennævnte regler skal isolationen mellem ATC systemets I/Osignaler og processen være umistelig, hvilket anses for opfyldt når: - Omgivelserne svarer til den specificerede 'Verschmutzungsgrad' iht. VDE 110, udgave januar Forbindelsen til processen udføres med komponenter godkendt som sikkerhedskomponenter (Sicherheitsbauform). Dette gælder for: De relevante komponenter (f.eks. modstande og optokoblere) på printkortene. Frontstik. Kabler EMC beskyttelse af RRB Det skal for hver togtype eftervises og dokumenteres af et af BDK anerkendt prøveinstitut som f.eks. Delta, at der er taget tilstrækkelige forholdsregler vedrørende eksterne elektromagnetiske påvirkninger af RRB-enheden. 9.0 Krav til kontrol og test af de kombinerende dele Der skal i forbindelse med hver indbygning af ATC foretages fuld kontrol og test i det her beskrevne omfang. Kontrollen skal sikre, at ATC er implementeret i nøje overensstemmelse med ATC implementeringsprojektet for prototypen. Kontrollen gennemføres i henhold til [6], hvor de kombinerende dele kontrolleres i henhold til reglerne for DK-ATC. IN656 V (17)

14 For test af K-ATC funktionen skal der supplerende gennemføres kørsel på strækning udrustet med dansk ATC, systemskiftezone og svensk ATC. På denne strækning testes at: - Systemskifte kan foretages fejlfrit ved kørsel over systemskiftezonen fra dansk side mod svensk side. - Systemskifte kan foretages fejlfrit ved kørsel over systemskiftezonen fra svensk side mod dansk side. - Stabiliteten af anlægget forekommer tilstrækkelig, dvs. at der ikke registreres hyppig forekomst af meldinger eller direkte fejl i det installerede anlæg. Efter kørslen skal det kontrolleres at de i havariloggen registrerede data er overensstemmende med notater fra den faktisk foretagne kørsel, herunder specielt at systemvalgs-telegrammet afspejler de korrekte systemtilstande. Kontrollen udføres i henhold til [7] Assessering Hvad skal assesseres Det komplette ATC implementeringsprojektet for prototypekøretøjet skal assesseres. Dette indebærer blandt andet, at assessor skal vurdere og godkende: Dokumentation for at jernbaneoperatøren hos TRAFIKSTYRELSEN har opnået godkendelse af sin sikkerheds- og vedligeholdelsesorganisation med en køretøjsansvarlig. Implementeringsprojektets konsistens. Dokumentationen for de gennemførte kontrol- og test-foranstaltninger. (Tjekskemaer) At ATC vedligeholdelsesprogrammet vil kunne opfylde kravene i [2]. At jernbaneoperatørens håndteringsprocedurer sikrer ATC komponenter imod skadelige elektrostatiske påvirkninger. BDK har ingen assesmentskrav i forbindelse med samme jernbaneoperatørs implementering af ATC i efterfølgende køretøjer af samme type Hvem skal assessere Jernbaneoperatøren skal lade en assesmentrapport udarbejde. Assessor skal være en uvildig part. Assessor skal have ATC erfaring og indgående kendskab til køretøjets virkemåde og assessoren må ikke selv have deltaget i ATC implementeringsprojektet Hvorledes skal der assesseres Det skal assesseres, at BDK's og TV's indbygningskrav er opfyldt. BDK kræver en assesmentrapport som en del af beslutningsgrundlaget for at udstede en overensstemmelseserklæring. BDK forbeholder sig i denne forbindelse ret til frit at måtte inspicere ATC installationen i prototypen. BDK forbeholder sig desuden ret til frit at kunne få dele af ATC implementeringsprojektet stillet til disposition. Assessors organisering og uvildighed skal være beskrevet i assessorrapporten. IN656 V (17)

15 11.0 Krav til ansøgning om overensstemmelseserklæring Ansøgning om ATC overensstemmelseserklæring kan indgå i en samlet ansøgning om overensstemmelseserklæring for flere køretøjsrelaterede forhold. Her omtales dog alene krav i forbindelse med opnåelse af den ATC-mæssige del af overensstemmelseserklæringen Ansøgninger om ATC overensstemmelseserklæring Ansøgning til BDK om ATC overensstemmelseserklæring Når ATC installationen i prototypen (jernbaneoperatørens første K-ATC udrustede køretøj af en køretøjstype) er tilendebragt, kan der ansøges om overenstemmelseserklæring ved BDK. Jernbaneoperatørens ansøgning til BDK skal blandt andet bilægges en ATC assessorrapport, som bekræfter at alle BDK's krav til ATC er opfyldt. Overensstemmelseserklæringen vil gælde køretøjstypen med DK-ATC og de kombinerende dele og udstedes af BDK Ansøgning til TV om ATC overensstemmelseserklæring Når ATC installationen i prototypen (jernbaneoperatørens første K-ATC udrustede køretøj af en togtype) er tilendebragt, kan der ansøges om overenstemmelseserklæring for SE-ATC ved TV Ansøgning til Trafikstyrelsen og Transportstyrelsen Jernbaneoperatøren kan efter modtagelse af overensstemmelseserklæringer fra BDK og TV ansøge TRAFIKSTYRELSEN og TRANSPORTSTYRELSEN om en ibrugtagningstilladelse. Jernbaneoperatøren skal hos TRAFIKSTYRELSEN og TRANSPORTSTYRELSEN indhente oplysninger om TRAFIKSTYRELSEN's og TRANSPORTSTYRELSEN's krav til udstedelse af ibrugtagningstilladelse. Det kan her til en orientering oplyses, at TRAFIKSTYRELSEN vil have forelagt følgende af jernbaneoperatørens procedurer til godkendelse: Procedurer for disponering og forholdsregler ved ATC plombebrud og ved udkobling af ATC. Procedurer og disponeringsregler for ATC genplombering og for genindkobling af ATC. Procedurer og disponeringsregler for afhjælpning af fejl i ATC, HLOG og MSR Henvisning til flowchart Bagest i indbygningsforskriften er angivet et flowchart, der viser hvorledes forløbet er for ATC implementeringen fra start til slut, hvor et køretøj med et kombineret dansk/svensk mobilt ATC anlæg skal opnå TRAFIKSTYRELSEN's og TRANSPORTSTYRELSEN's ibrugtagningstilladelse. IN656 V (17)

16 12.0 Flowchart for K-ATC implementeringsaktiviteter De anførte numre henviser til relevante afsnit i denne forskrift og [6], flowchartet viser alene forløbet, når godkendelse kan opnås på det foreliggende grundlag. Bemærk: BS = Banedanmark, JT = Trafikstyrelsen (DK), BV = Trafikverket, JI = Transportstyrelsen (S) Ny køretøjstype Ja Operatør indleder drøftelser med BS og BV 6.1 Operatør indhenter JT's og JI's godkendelse af sin organisation med en køretøjsansvarlig. 6.2 Operatør kontraherer med ATC leverandør(er) Nej Operatør udarbejder ATC implementeringsprojekt i henhold til [6] 12.0 Operatør installerer i henhold til [6] 12.0 IN656 V (17)

17 Ny køretøjstype Ja Operatøren udarbejder assesmentrapport for projekt og organisation 10.0 Nej Operatøren sender ansøgning til BS om overensstemmelseserklæring med bilagt assessorrapport og bekræftelse af bremseegenskaber og Operatøren sender ansøgning til BV om overensstemmelseserklæring Operatør oplyser køretøjets litranr. til BS BS udsteder overensstemmelseserklæring for BSstrækninger. BV udsteder overensstemmelseserklæring for BVstrækninger. Operatør ansøger JT om ibrugtagningstilladelse Operatør ansøger JI om ibrugtagningstilladelse JT udsteder ibrugtagningstilladelse JI udsteder ibrugtagningstilladelse Køretøj kan ibrugtages IN656 V (17)

Indbygningsforskrift. for kombineret dansk / svensk mobil ATC

Indbygningsforskrift. for kombineret dansk / svensk mobil ATC Indbygningsforskrift for kombineret dansk / svensk mobil ATC Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Konstruktion Banedanmark Netfunktioner/Systemteknik

Læs mere

Indbygningsforskrift. for kombineret dansk / svensk mobil ATC

Indbygningsforskrift. for kombineret dansk / svensk mobil ATC Indbygningsforskrift for kombineret dansk / svensk mobil ATC Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Konstruktion Banedanmark Netfunktioner/Systemteknik

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Godkendt af Afløser - Adresse Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato og initialer Signatur - Konstrueret

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser - Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato

Læs mere

Indbygningsforskrift. for mobil ATC

Indbygningsforskrift. for mobil ATC Indbygningsforskrift for mobil ATC Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser IN 690 Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato og initialer

Læs mere

Indbygningsforskrift. for mobil ATC

Indbygningsforskrift. for mobil ATC Indbygningsforskrift for mobil ATC Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser IN 690 Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn: Dato og initialer

Læs mere

1 Ændrings log... 3. 2 Forord... 3. 3 Indledning... 3. 4 Afstemning af 100 KHz kredsløbet... 4. 4.1 Punktantenne A... 4. 4.2 Punktantenne B...

1 Ændrings log... 3. 2 Forord... 3. 3 Indledning... 3. 4 Afstemning af 100 KHz kredsløbet... 4. 4.1 Punktantenne A... 4. 4.2 Punktantenne B... Indholdsfortegnelse 1 Ændrings log... 3 2 Forord... 3 3 Indledning... 3 4 Afstemning af 100 KHz kredsløbet... 4 4.1 Punktantenne A... 4 4.2 Punktantenne B... 5 5 Afstemning af 50 KHz-kredsløb.... 5 5.1

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Generelt ETS-52-00 Rev. 0 REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24828/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender Dato PDI, MOG, MOG,

Læs mere

Installationsvejledning PLA Option FLX series

Installationsvejledning PLA Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning PLA Option FLX series www.danfoss.com/solar Sikkerhed og overensstemmel... Sikkerhed og overensstemmelse Typer af sikkerhedsmeddelelser

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer INDLEDNING Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 9, Højspændingsinstallationer, 4. udgave er udgivet af Elektricitetsrådet og har

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet!

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! Smartbox, 0-6900-8 Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! PDF 5956 / 0.0.2009 Indholdsfortegnelse:. ANVENDELSE...2 2. KOMPONENTLISTE.... TILSLUTNING AF SMARTBOX...4.

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Betjeningsvejledning HT italia IMP57 Impedansadapter

Betjeningsvejledning HT italia IMP57 Impedansadapter Betjeningsvejledning HT italia IMP57 Impedansadapter El.nr. 87 98 339 276 IMP 57 side 2 Indhold Generel beskrivelse... 3 Før ibrugtagning... 3 Opstartskontrol... 3 Strømforsyning... 3 Kalibrering... 3

Læs mere

Trykskrift Nr 5072/DK/1204 RAPPORT

Trykskrift Nr 5072/DK/1204 RAPPORT Trykskrift Nr 5072/DK/1204 Elektriske udligningsforbindelser i landbrug LEVERANDØR AF SIKKERHED... Udarbejdet i samarbejde med Landbrugets Rådgivningscenter, Skejby Århus RAPPORT Formålet med rapporten

Læs mere

Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.5

Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.5 Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.5 0 Endelig udgave 12.12.2014 12.12.2014 15.12.2014 15.12.2014 DATE KDJ XLOC BJA TSK NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED 13/96336-13 Energinet.dk

Læs mere

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630 K 5406A Digital HFI/HPFI tester El-nr. 63 98 720 630 Kyoritsu 5406A Side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Sikkerhed...2 2. Beskyttelseslåg...3 3. Instrumentbeskrivelse...3 Ledningsbeskrivelse...4

Læs mere

Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str. 100/120, RECOsorptic str. 50-120

Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str. 100/120, RECOsorptic str. 50-120 Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str 100/120, RECOsorptic str 50-120 1 Generelt Varmevekslerstyringen er et styresystem til stepmotor, 380 W Det er beregnet til nøjagtig og lydsvag

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Funktionsmoduler xm10 DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger............................ 4 1.1 Symbolforklaring..............................................

Læs mere

INTEGRATION MED AIA-ANLÆG

INTEGRATION MED AIA-ANLÆG FANE 110 Integration med adgangskontrol - kortlæser uden for det sikrede område 10 Forord 20 Projektering 30 Sabotageovervågning 40 Informationsgivning 50 Betjening Forsikring & Pension Amaliegade 10 1256

Læs mere

DC-Motor Controller. Brugermanual

DC-Motor Controller. Brugermanual Forside Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK DC-Motor Controller Brugermanual Firmware V4.00 Produkt indhold 1 styreboks til styring af 1 DC-motor. 1 strømforsyning 100 240 volt

Læs mere

PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual

PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual PR2000v.2 Inst.Man. DANjun12 Side 2 CT 2000 Prox Indholdsfortegnelse Side 1. Generelt... 3 2. Programmering... 4 2.1 Programmering med ConLan

Læs mere

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd SERIE Z-20E.SN005 Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Straße 1 Telefon 07731

Læs mere

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1)

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1) BEK nr 1041 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 644-11-00032 Senere ændringer

Læs mere

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator INSTRUKTION IN113, Nr. B104DKE Bernard el-aktuator Type SQ100, SQ250 SQ400, SQ600, SQ1000 Indhold Opstart... 2 Normal lukkeretning... 3 Komplet leverance... 3 1. Indstilling af mekaniske anslag, 90 -drejende...

Læs mere

2016-10-29 Systembetegnelse: TS 22.36 008

2016-10-29 Systembetegnelse: TS 22.36 008 Den Danske Akkrediteringsog Metrologifond TYPEGODKENDELSESATTEST Nr.: Udgave: Dato: 08-3516 1 2006-02-15 Gyldig til: 2016-10-29 Typegodkendelse udstedt iht. bekendtgørelse nr. 1144 af 15. december 2003

Læs mere

ATC-anlæg ZUB 123 Vedligeholdelsesforskrift

ATC-anlæg ZUB 123 Vedligeholdelsesforskrift ATC-anlæg ZUB 123 B SW98a 24.06.00 TFM Dato 25.11.94 Vedligeholdelsesforskrift E Ny HW 17.05.06 PEJ Bearb. P. Jørgensen Del 2: Servicevejledning Side D 110V power 17.10.04 PEJ Kontr. NI Bilag 1: Indikeringer

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 30. november 2014 Rapportperiode: November 2014. Drift

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 30. november 2014 Rapportperiode: November 2014. Drift 1. Overordnet status Drift IC4 kørte i november med en rettidighed på 90,8% og en pålidelighed på 89,0%, hvilket er en forbedring i forhold til oktober måned. Antallet af km mellem hændelser er med 15.626

Læs mere

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 BRUGERVEJLEDNING Side 2 CS 9452 Brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE: Afsnit Navn Side 1 Ordforklaring (terminologi) 3 2 Introduktion 5 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 4 Fuld tilkobling, Deltilkobling,

Læs mere

Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller. 27. november 2009 Søren F. Jensen

Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller. 27. november 2009 Søren F. Jensen Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller 27. november 2009 Søren F. Jensen 1 Denne præsentation Overblik for tekniske forskrifter til vindmøller Fokusområder for krav til små vindmøller Proces omkring

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK Solvarmemodul FM443/CMS 910 Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK 2 1 Sikkerhed..................................... 3 1.1 Om denne vejledning............................ 3 1.2 Produktets anvendelse..........................

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse... 1 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING...

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 -

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 - Dansk Mini Racing Union 2016 Banereglement Slot Racing & Scaleracing DMRU 2016 v.1-1 - BANEREGLEMENT SLOT-RACING 1 STRØMFORSYNING Banen kan forsynes med strøm på 2 forskellige måder: 1) 12 Volt akkumulatorer

Læs mere

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24720/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender

Læs mere

Vejledning for tilslutning af ladestandere i lavspændingsnettet

Vejledning for tilslutning af ladestandere i lavspændingsnettet Vejledning for tilslutning af ladestandere i lavspændingsnettet - Version 3 Dok. ansvarlig: AFO Sekretær: JBA Sagsnr: 08/98 Doknr: 67 20-11-2009 Vejledning for tilslutning af ladestandere i lavspændingsnettet

Læs mere

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik.

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik. Værd at vide om Side 1 af 6 fra 12volt eller 24volt batterispænding til 230volt AC Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk

Læs mere

Montage og brugsanvisning

Montage og brugsanvisning Montage og brugsanvisning System JA 3000 Standalone styring for befugter og affugter for relativ fugtighed eller dugpunkt. Indholdsfortegnelse Ophavsrettigheder... 3 EU overensstemmelseserklæring... 4

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A. El.NR: 63 98 720 067

MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A. El.NR: 63 98 720 067 MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A El.NR: 63 98 720 067 INDHOLDSFORTEGNELSE K6010A side 2 1. Sikker Test...3 2. Introduktion...3 3. Instrument Beskrivelse...4 3.1 Front Panel (fig. 1)...4 3.2 Test Terminaler

Læs mere

Monteringsanvisning for databus. Monteringsanvisning for databus. 1.0 Kabel føring

Monteringsanvisning for databus. Monteringsanvisning for databus. 1.0 Kabel føring Vigtigt Monteringsanvisning for databus Læs og forstå denne monteringsanvisning før databus kablet monteres. 1.0 Kabel type Der må som databus kabel kun anvendes følgende godkendte type kabel: 1.0 Kabel

Læs mere

Indholdsfortegnelse N:\TEK-DOK\G81034\X2101\FILE_055_F.DOC 2 (47)

Indholdsfortegnelse N:\TEK-DOK\G81034\X2101\FILE_055_F.DOC 2 (47) Indholdsfortegnelse 1 Ændringslog...4 2 Forord...5 3 Reparationspersonalets opgaver...6 4 Anlæggets opbygning...8 4.1 Mobile ATC anlæg...8 5 Inspektion...9 5.1 Sikkerhedsmæssige inspektioner...9 5.1.1

Læs mere

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning.

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning. Robot nr: Kontrol af robotceller Nye / ændringer Dato for gennemgang. Accept af ibrugtagning Initialer Underskrift Ja Nej Projektleder (ansvarlig indkøber) Robotintegrator Modtager (ansvarlig drift) Kompetent

Læs mere

MÅLETEKNISK VEJLEDNING (MV nr. 02.46-07, udg. 4)

MÅLETEKNISK VEJLEDNING (MV nr. 02.46-07, udg. 4) . MÅLETEKNISK VEJLEDNING (MV nr. 02.46-07, udg. 4) Retningslinjer for målesystemer, der er overensstemmelseserklærede i henhold til EU-direktivet om måleinstrumenter (MID), før og efter installation i

Læs mere

Bilsæt CK-10 Brugervejledning. 9233638, 1. udgave

Bilsæt CK-10 Brugervejledning. 9233638, 1. udgave Bilsæt CK-10 Brugervejledning 9233638, 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HF-7-bilsæt er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende

Læs mere

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Side 1 Indholdsfortegnelse 1.Betjeningsoversigt 3 2.Energisparetips 5 3.Styringens indstillinger 6 3.1 Styringens driftsarter

Læs mere

TDC AlarmNet. www.tdc.dk/alarmnet. Teknisk vejledning Tilslutningsprint for modul

TDC AlarmNet. www.tdc.dk/alarmnet. Teknisk vejledning Tilslutningsprint for modul TDC AlarmNet www.tdc.dk/alarmnet Teknisk vejledning Tilslutningsprint for modul Generelt Side 2 af 14 Generelt AlarmNettet er et dedikeret IP baseret net til overførsel af opsamlede data mellem den enkelte

Læs mere

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information Dansk vejledning NMEA LowranceNet.qxp 26-01-2006 17:18 Side 1 Opsætning og installation af NMEA netværk Generel information NMEA er en databus specielt til både. Det er en industristandard udviklet af

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering SPEED-Commander Frekvensomformer Driftsvejledning Bemærk: Speciel Software Program Nr. 05 Ver. 5.17a Parameterliste og tilslutninger af styreklemmer anvendes vedhæftede programbeskrivelse. Alle øvrige

Læs mere

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual Dansk Mink Papir Teknisk brugermanual Styring til FIX tørrekasse Beskrivelse Enheden styrer en AC blæser-motor via en relæudgang. Betjening foregår via et tastatur og et display, og brugeren kan vælge

Læs mere

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 Instruktion Installation 7340041 IMP Pumper erklære at disse produkter er i overensstemmelse med følgende EU-direktiver: CE Overensstemmelseserklæring

Læs mere

Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER

Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER El.nr. 63 98 941 011 DAGATRON SM-02 side 2 1. Beskrivelse af frontpanel LED indikator for horisontal eller vertikal polarisation niveau checker Genopladelige batteri

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Motorstyringssystemer

Indholdsfortegnelse. 5. Motorstyringssystemer 5. Motorstyringssystemer Indholdsfortegnelse 5.0 Generelt... Side 1 5.0.1 System 20... Side 2 5.0.1.1 Betjening... Side 3 5.02 De enkelte komponenter... Side 3 5.0.2.1 Motor... Side 3 5.0.2.2 Styreenhed

Læs mere

Tekniske standarder OUH-EMC installationskrav Bilag 4 12. udgave

Tekniske standarder OUH-EMC installationskrav Bilag 4 12. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L S V E N D B O R G S Y G E H U S Bilag 4 12. udgave 18. december 2015 Bilag 4_ EMC installationskrav - 12. udgave.doc Indholdsfortegnelse Forord...

Læs mere

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen ERTMS introduktion Den Danske Banekonference 2015 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen 1 Indhold 1. Formål 2. Hvem er foredragsholderne 3. Overordnet system forståelse 4. Fjernstyring

Læs mere

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift 2014 Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE)) Søgårdparken20 7250Hejnsvig

Læs mere

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW 2009 DESITEK A/S A/S CAW 1 DESITEK A/S 2 Hvad er en UPS iht. DS/EN62040 3 UPS Topologi 4 Hvorfor N skal tilsluttes / isolationstrafo 5 Beregning af batterikapacitet 6 Installation af UPS er, herunder jording

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 REVISION: 201402 DOC: 841617 DANSK MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 MICROPROP MIG2 CAT M3XX, CAT 3XX INDHOLD 1. Sikkerhedsforskrifter 4 1.1. Generelt 4 1.2. Tjekliste for sikkerhed 4 2. Symboler i monteringsvejledningen

Læs mere

FSTA/FSD 20150429 AI 1

FSTA/FSD 20150429 AI 1 1 El-installationer på sygehuse Regler for stikkontakter i Danmark med fokus på sygehuse Asger Illum 2 Hvem er vi? En fullservice virksomhed med bred ekspertise inden for alle gængse ingeniørdiscipliner

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TRÅDLØS LYSTESTER WIRELESS CONTROLCASE

BRUGERVEJLEDNING TRÅDLØS LYSTESTER WIRELESS CONTROLCASE September 2009 JS komponenter BRUGERVEJLEDNING TRÅDLØS LYSTESTER WIRELESS CONTROLCASE Elektronik til bilen www.secoruet.net Lunikvej 38 A DK-2670 Greve Tlf.: +45 43 69 67 77 Fax: +45 43 69 67 76 info@js-komponenter.dk

Læs mere

Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser

Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser Anlægget. 1. Et brandsikringsanlæg er et brandalarmanlæg, der er udført, kontrolleret og vedligeholdt i overensstemmelse med

Læs mere

Anvendelse af CENELEC standarden EN50126 i forbindelse med godkendelse af nye letbanetog

Anvendelse af CENELEC standarden EN50126 i forbindelse med godkendelse af nye letbanetog Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat TS10503-00055 Anvendelse af CENELEC standarden EN50126 i forbindelse med godkendelse af nye letbanetog

Læs mere

Brugervejledning for SCANNER 410SMD

Brugervejledning for SCANNER 410SMD Brugervejledning for SCANNER 0SMD KNOP ELEKTRIK A/S Fabriksvej 0=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 978 0=Fax.: 978 0666 Indhold: Rengøring side Bortskaffelse side Tilslutning side Ind

Læs mere

TILSLUTNINGSANVISNING

TILSLUTNINGSANVISNING TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE MiniMax V / VK Revideret 2014-10-06 Version 1.5.1 F21037901DK Overensstemmelseserklæring Producentens forsikring om produktets overensstemmelse

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Frilufts AC-Stationer Højspændingskomponenter Afbrydere ETS-50-06-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24407/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer

Læs mere

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed ControlMaster PLUS Standardversionen ControlMaster PLUS leveres med én af nedenstående styreenheder. Climatix 600 Denne styreenhed er udviklet specielt til ventilationsaggregater. Softwaren er blevet udviklet

Læs mere

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Anlægget. 1. Et brandsikringsanlæg er et brandalarmanlæg, der er udført, kontrolleret og vedligeholdt i overensstemmelse med Dansk

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene.

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene. Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 28 / 01.02.2014 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Gasmåle- og alarmsystemer. ExDetector HC-100 - Katalytisk gasdetektor. Betjenings-og installationsvejledning

Gasmåle- og alarmsystemer. ExDetector HC-100 - Katalytisk gasdetektor. Betjenings-og installationsvejledning Gasmåle- og alarmsystemer ExDetector HC-100 - Katalytisk gasdetektor Betjenings-og installationsvejledning Vigtige noter: Forholdsregler for sikker betjening af systemet Korrekt transport og behandling

Læs mere

Signalkontakter. ON/OFF signalkontakter (OF)

Signalkontakter. ON/OFF signalkontakter (OF) Signalkontakter ON/OFF signalkontakter (OF) c standardudstyr: 4 OF pr. : v standard: 47076 v lavniveau: 47077 for v v til drawout version: 33098. c OF kontakterne angiver hovedkontakternes position c de

Læs mere

Digital satellit antenne

Digital satellit antenne Digital satellit antenne Kronings MobilSat + Model: MSP-S / MSP-C Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 1. Indledning... 2 1.1. Brug... 2 1.2. Generelle noter... 3 1.3. Kontrolpanel... 3 2. Basis funktioner...

Læs mere

TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE

TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE MicroMax180 Overensstemmelseserklæring Producentens forsikring om produktets overensstemmelse med kravene i EMC-DIREKTIVET 89/336/EØF samt tillæg

Læs mere

01 Januar 2000 BN-00-00-04-02-00. Krav om dokumentation BN-00-00-04-02-00. Banenorm. side 1

01 Januar 2000 BN-00-00-04-02-00. Krav om dokumentation BN-00-00-04-02-00. Banenorm. side 1 01 Januar 2000 Krav om dokumentation Banenorm side 1 01 Januar 2000 Indholdsfortegnelse 1 FORORD...3 2 REFERENCER...3 2.1 Banenormen erstatter... 3 3 GYLDIGHEDSOMFANG...3 4 ORDFORKLARINGER...4 5 DOKUMENTATION...6

Læs mere

Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1

Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1 Danmarks Tekniske Universitet Campus Service Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1 Gældende for Risø Campus Indhold Materiale Valg:... 3 Centraludstyr:... 3 Branddetektorer:... 4 Alarmtryk:... 4 O-Planer:...

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik TDC HomeBox ADSL Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik Benyttes sammen med Windows XP styresystem. Version 6,0 Din TDC HomeBox er forsynet med muligheden Når du manuelt

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 REVISION: 201401 DOC: 841652 DANSK MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 L8 DANFOSS INDHOLD 1. Sikkerhedsforskrifter 4 1.1. Generelt 4 1.2. Tjekliste for sikkerhed 4 2. Symboler i monteringsvejledningen 6

Læs mere

Instruktionsmanual. HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY

Instruktionsmanual. HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY Instruktionsmanual HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler Instruktionsmanual HBPS Pressure Sensor (001-DK) 1 / 6 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktion... 3 Introduktion... 4 Lidt om tryk

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR.

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR. SA SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR. Noah Mølgårdip aqqutaa 3 3952 Ilulissat 1 Indholdsfortegnelse side 1. Arbejdet omfang 2. Projekt 3. Arbejdsgrundlag 4. Materialer 5. Arbejdets

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

DK: 6398 969 145/310/323/218 SE: 42 107 98, 42 111 65, 42 006 16 NO: 80 624 65, 80 624 77, 80 624 78/80 628 35

DK: 6398 969 145/310/323/218 SE: 42 107 98, 42 111 65, 42 006 16 NO: 80 624 65, 80 624 77, 80 624 78/80 628 35 Systronik S46XX- serien:01/10/50/80 Dansk/norsk manual Side 4-2 DK: 6398 969 145/310/323/218 SE: 42 107 98, 42 111 65, 42 006 16 NO: 80 624 65, 80 624 77, 80 624 78/80 628 35 EAN: 5706445570386/485/492/588

Læs mere

Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003

Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003 DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FRA SOFTWARE VERSION 3.X Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003 KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.:

Læs mere

Udarbejdelse og levering af fuldstændig driftsdokumentation af den samlede PDS installation.

Udarbejdelse og levering af fuldstændig driftsdokumentation af den samlede PDS installation. Freenet Danmark PDS tilbud Indledning. Nærværende tilbud omfatter projektering. levering, montering, tilslutning, afprøvning og idriftsættelse af installationer nævnt i udbudsmaterialet med tilhørende

Læs mere

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling eknisk datablad NR2A- Drejemotor til 2- og 3-vejs kugleventiler DN 1... 2 Moment 10 Nm Nominel spænding AC/DC 2 V Programmerbar, -Bus Konvertering af sensor signaler Styring: Modulerende DC 2... 10 V eller

Læs mere

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg,

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg, II. Stationssikringsanlæg. De i det foregående opstillede problemer findes løst på forskellig måde, idet et sikringsanlægs udformning i høj grad afhænger af trafiktætheden på den strækning eller station,

Læs mere

DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000

DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000 DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000 Udgave 01 23-02-2009 Udgave 01 23-02-2009 12:01 Side 2 af 12 Indexliste: 4 Modtagerkontrol. 4 Montagetyper. 5 Montage. 5 Befæstigelse. 6 Justering

Læs mere

Februar 2002. Vejledning. Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder. Forsikring & Pension

Februar 2002. Vejledning. Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder. Forsikring & Pension Februar 2002 Særlige Vejledning sikringsforanstaltninger mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder Forsikring & Pension Indholdsfortegnelse 000 Indledning 3 10 Alment 3 100 Forskrifter og regler 6

Læs mere

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 DK Brugervejledning G90T og G90A Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 5 Quick guide P9-0291-Q 2

Læs mere

BeoLab 6002. Vejledning

BeoLab 6002. Vejledning BeoLab 6002 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du sætte strøm til hele systemet. Indikatorlampen lyser rødt, hvilket betyder, at højttalerne

Læs mere

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brandventilation Komfortventilation 24VDC max. 24/32A 2 aktuatorudgange 1 brandventilationsgruppe, 2 komfortgrupper Tilslutning

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

Lyn- og transientbeskyttelse

Lyn- og transientbeskyttelse Lyn- og transientbeskyttelse Generelt Kendetegn MJK transientbeskyttelse anvendes i installationer, hvor der kan forventes overspændinger forårsaget af lynnedslag og andre transienter. MJK transientbeskyttelse

Læs mere

bilindretning Dansk samle- og montagevejledning - 1 -

bilindretning Dansk samle- og montagevejledning - 1 - bilindretning Dansk samle- og montagevejledning Download English version on www.raaco.com Download nederlandse versie op www.raaco.com Ladda ned den svenska versionen på www.raaco.com Last ned norsk versjon

Læs mere

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Juni 2016 Version 1.1 Indhold Indhold... 2 1.0 Indledning... 3 2.0 Anlægget... 3 3.0 Supplerende vilkår... 4 4.0 Anlægsdrift... 7 5.0 Misligholdelse...

Læs mere