LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: NYT FRA:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: NYT FRA:"

Transkript

1 V-Mail maj 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: EU-Debatmøde i Gråsten (15. maj) NYT FRA: KF-formanden Byrådsgruppen Folketingsmedlem EP-kandidaten Vær opdateret om alle foreningens aktiviteter på vores hjemmeside:

2

3 NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand 2 valg indenfor nærmeste fremtid Ja overskriften siger jo alt: Vi ved, at Europa-Parlamentsvalget afholdes søndag, den 26. maj Men hvornår kommer Folketingsvalget? Jeg tør godt vove den påstand, at vi med 99,99 % sikkerhed vil få et dobbeltvalg den 26. maj. Vores egen statsminister udskriver Folketingsvalget til afholdelse samme dag, og vi har så 3 ugers intensiv valgkamp. Som det fremgår af artiklen fra vores folketingsmedlem Ellen Trane Nørby så har vi brug for hver en hjælpende hånd, som vi kan få. Derfor beder jeg om, at hvis man ønsker at deltage aktivt i valgkampene, så kontakt enten Ellens kampagneleder Emilie Borup eller én af vælgerforeningsformændene. Du finder her i V-Mail en oversigt over alle formændene med deres kontakt-oplysninger. Hvis der udskrives Folketingsvalg i løbet af de næste dage, så udsendes der et ekstra V-Mail, som udelukkende vil beskæftige sig med valget.

4 Oversigt formænd for V-foreningerne i Sønderborg Kommune Kommuneforeningen i Sønderborg Kommune Karsten Schøn Stenløkke Sønderborg ksc@pc.dk Broager vælgerforening Hans Valdemar Moldt Rødegade 13, Rendbjerg 6320 Egernsund moldt@pc.dk Gråsten vælgerforening Ingrid Johannsen Solbakken Gråsten ingridsjohannsen@gmail.com Midtals vælgerforening Peter Thomsen Blommehegnet Augustenborg peter@mif.dk Nordals vælgerforening Lars Romsøe Grandt Holmgade Nordborg lars@romsoe.net Sundeved vælgerforening Troels Lyck Nydamvej 50A, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg troelslyck@bbsyd.dk Sønderborg vælgerforening Simon Nørskov Ahlmannsvej 19, Sønderborg simon0202@live.dk

5 Hvis vi skal tiltrække arbejdskraft, er det også vigtigt, at vi kan tilbyde et spændende og levende handelsliv i vore byer og at vi også kan tilbyde en bredere vifte af jobtilbud. Jeg synes faktisk, at Sønderborg kommune er gode til at tiltrække borgere, men hvad nytter det, når 50% flytter herfra igen efter 3 år, bl.a. fordi partneren ikke har fundet et passende job? I erhvervsudvalget har vi netop i efteråret godkendt en opdateret handleplan for bosætning med ti konkrete handlinger - herunder en styrkelse af partnerjob-ordningen. NYT FRA BYRÅDSGRUPPEN Heidi F. Jørgensen Byrådsmedlem Den nye erhvervsfremmelov har fundet sit indpas. Man er bl.a. nu i gang med at lave en strategi for det decentrale erhvervsfremmesystem, og jeg deltog selv i strategiworkshoppen i Erhvervshus Sydjylland. I bestyrelsen i Vækstrådet har vi været nervøse for, at alt erhvervsfremme skulle overgå til erhvervshusene, og vi vil miste muligheden for at gøre noget lokalt. Jeg synes dog, at man er kommet frem til en god løsning, hvor erhvervshusene har den mere specialiserede erhvervsservice. Der følger naturligvis økonomi med fra kommunerne til erhvervshusene, og derfor er Vækstrådets økonomi også blevet indskrænket men opgaverne skulle jo også gerne blive mindre. Vi skal dog være meget opmærksomme på at virksomhederne får den hjælp de har brug for, og ikke falder ned mellem to stole. Men hvem er vækstrådet der egentligt for? Alle er velkomne, ja - men tallene viser tydeligt, at det er industrien, som har benyttet sig mest af vækstrådets tilbud. De tegner sig så også for over 40% af beskæftigelsen inden for den private sektor. Vækstrådet har haft meget fokus på industrien, digitalisering og teknologiens verden, og det synes jeg er rigtig godt, da det er nogle af Sønderborg kommunes styrkepositioner men skal vi satse alt på et bræt?

6 På april måneds byrådsmøde blev en rapport med forslag til forbedret infrastruktur i Sønderborg kommune godkendt, og bliver nu sendt til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Venstre gik jo bl.a. til valg på at udvide Nordborgvej fra Bro til Nordborg, men hvor der tidligere har været politisk modstand over udvidelsen, blev rapporten godkendt af et enigt byråd. I rapporten indgår bl.a. også udvidelsen af A8 strækningen Alssundbroen til Madeskov, hvor der på bestemte tidspunkter er spidsbelastning. I juni 2018 oprettede vi under Sundhedsudvalget indsatsen Gratis psykologhjælp til unge. Efterspørgslen har været stor, og der er desværre opstået ventetid, hvilket har været medvirkende til, at nogle unge er udeblevet fra den visiterede samtale. Når den unge endelig har taget mod til sig og søgt hjælp, nytter det ikke noget at ventetiden er lang. Indsatsen er netop sat i værk som en tidlig og forebyggende indsats. Derfor er der nu tilført flere ressourcer, så ventetiden kan nedbringes. Det blev endelig også tid til lidt socialt samvær i V-byrådsgruppen, hvor vi alle havde mulighed for at deltage. Vi startede i Escape-House, og fik testet vores samarbejde af det gik selvfølgelig rigtig godt. Vi er en lille gruppe, men med mange forskellige kompetencer, som understøtter hinanden på mange måder. Herefter var der tid til at drøfte emner stort som småt. Det er for mig vigtigt, at vi også har tid til andre drøftelser end kun de punkter, som vi diskuterer på gruppemøderne forud for udvalgsmøder og byrådsmøder.

7 NYT FRA FOLKETINGET Ellen Trane Nørby Sundhedsminister Valget nærmer sig og jeg har brug for din hjælp Valget er lige om hjørnet, og slutspurten mod valget kan begynde hvert øjeblik. De sidste fire år, hvor Venstre har haft regeringsmagten har vi i den grad oplevet vækst og fremgang i Danmark. Skal det fortsætte kræver det fortsat opbakning til vores arbejde. Jeg har selv haft fornøjelsen af at være først børne- og undervisningsminister og siden sundhedsminister og der gennemført en lang række initiativer, der har gavnet vores børn, unge og patienter. Jeg har også kæmpet hårdt for Syd- og Sønderjylland med gode resultater. Skal jeg dykke ned i nogle af dem som vi her i Sønderborg kommune for alvor har gavn af, så kan jeg bl.a. nævne udflytningen af 412 statslige arbejdspladser til Augustenborg. Nye uddannelser på Alsion, erhvervsakademiet og erhvervsuddannelserne. Vi har fået Dybbøl Mølle på finansloven og gennemført en planlovsændring, så ferieressortet på Nordals kan blive virkelighed og i et stærkt team med kommunen og en række organisationer har vi fået Tour de France til Danmark med afslutning i Sønderborg. Og listen er meget længere, men det er jo ikke kun hvad vi har gjort, men også hvad vi vil, der er vigtigt. Arbejdet for Syd- og Sønderjylland er langt fra slut, og jeg håber at blive genvalgt som folketingsmedlem, så jeg kan fortsætte med at arbejde for Syd-og Sønderjylland på Christiansborg.

8 Hvis det skal kunne lade sig gøre, så har jeg brug for din hjælp. Det er en holdindsats at blive genvalgt, og jeg håber, du har lyst til at hjælpe, uanset om du har 5 minutter eller 5 timer. Måske har du lyst til at give min Facebookside Ellen Trane Nørby et like, måske kan du bage en kage til andre frivillige eller bidrage til plakatophængning. Det kan også være, at du har mulighed for at tage en formiddag ud af kalenderen og dele flyers ud? I dag er der kommet bannere op de første steder i Sønderborg kommune. Vi har også enkelte bannerpladser uden for Sønderborg kommune, men vi kan sagtens bruge flere. Så hvis du kender en uden for Sønderborg kommune, der har plads - husgavl eller mark - ud til befærdet vej, til et banner, så sig endelig til. Under sidste valgkamp havde vi flere medlemmer som havde deres bil pakket ind og dermed skabte synlighed, når de kørte til og fra arbejde. Hvis du vil stille din bil til rådighed på den måde, under valgkampen, så hører vi også gerne fra dig. Om du har lyst til at hjælpe - 5 minutter eller 5 timer - så tøv ikke med at skrive en mail til min kampagneleder Emilie Borup på Emilie@ElleniFolketinget.dk eller giv hende et ring på telefon

9 Asger på cykel-tour Venstres syd- og sønderjyske kandidat til Europa-Parlamentet, Asger Christensen, havde 1. maj inviteret på cykeltur, hvor Tour de France-distancen fra Vejle til Sønderborg blev kørt. Asger Christensen er ivrig cykelrytter og stolt af, at Tour de France kommer til Danmark i Med på cykelturen var 55 cykelryttere, deriblandt V-borgmestre fra Vejle, Kolding, Haderslev og Aabenraa. Ved Dybbøl Mølle blev der serveret hotdog til de trætte cykelryttere, som havde cyklet 180 km i strid blæsevejr. Blandt de fremmødte var sundhedsminister Ellen Trane Nørby, byrådsmedlemmerne Peter Hansen, Heidi Jørgensen og Claus Klaris og en stribe af Venstres tillidsfolk.

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni)

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) V-Mail juni 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand 1. valg er vundet

Læs mere

2019 LÆS I DENNE UDGAVE:

2019 LÆS I DENNE UDGAVE: V-Mail juli 209 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand Folketingsvalget et godt valg for Venstre og vores kandidat Folketingsvalget den 5. juni blev et

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19 Nyt år: Starten på et valgår Så har vi taget hul på et nyt år. Et nyt år, som blandt andet vil byde på to store, politiske begivenheder; Folketingsvalg og valg til

Læs mere

V-Mail maj 2018 LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: Grundlovsmødet (5. juni) Mød Morten Løkkegaard (8. maj) EU-opstillingsmøde (16.

V-Mail maj 2018 LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: Grundlovsmødet (5. juni) Mød Morten Løkkegaard (8. maj) EU-opstillingsmøde (16. V-Mail maj 2018 LÆS I DENNE UDGAVE: KOMMENDE ARRANGEMENTER: Grundlovsmødet (5. juni) Mød Morten Løkkegaard (8. maj) EU-opstillingsmøde (16. maj) NYT FRA: Kommuneforeningen Byrådsgruppen Regionsrådet GRUNDLOVSMØDE

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE Kære medlem. Fremover bliver nyhedsbrevet udsendt til alle, som er medlem af Venstre i Skanderborg kommune. Vi vil forsøge at have lidt nyt fra alle Lokalforeningerne samlet på et sted. Vi er også ved

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 04/06/19 Walk & talk ved Kongeåen Søndag den 2. maj var der inviteret til en dejlig gåtur i naturen langs Kongeåen og sådan et tilbud kunne jeg selvfølgelig ikke modstå. Vi

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018

CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018 CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018 KLAUS BONDAM Født 1963 Skuespiller og teaterchef Medlem af Københavns Borgerrerpæsenatation.2002 2010 Teknik-

Læs mere

V-Mail april 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Byrådsgruppen DESUDEN:

V-Mail april 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Byrådsgruppen DESUDEN: V-Mail april 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Byrådsgruppen DESUDEN: Referat af KF-Generalforsamlingen den 11. marts KF-formandens beretning på generalforsamlingen Vær opdateret om alle foreningens

Læs mere

VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE

VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE SÅ ER DET NU, VI SKAL VINDE VALGET Venstres Foreningstræf holdes i år på et tidspunkt, hvor der måske kun er få uger

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19 Afrunding af folketingsvalget Først og fremmest vil jeg i dette nyhedsbrev runde folketingsvalget af. På trods af at rigtig mange eksperter, kommentatorer samt meningsmålinger

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 Et flot Venstre-resultat til Europaparlamentsvalget Søndag d. 26. maj havde vi valg til Europa-Parlamentet. Det blev et fantastisk valg på mange måder. Først og fremmest

Læs mere

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 20/12/18 Aftale om erhvervsskolerne Det er ikke nogen hemmelighed, at danske virksomheder mangler faglært arbejdskraft det ved de fleste. Og det er et problem, som vi i Venstre

Læs mere

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til VÆKST UDDANNELSE AKTIVT LIV Invitation til Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune Udarbejdet af Høje-Taastrup Kommune, december 2011 Foto: Høje-Taastrup Kommune, Kenn Thomsen Foto: Høje-Taastrup

Læs mere

Sydjyske kommuner lytter til erhvervslivet og ligger bedst placeret i Lokalt Erhvervsklima 2013

Sydjyske kommuner lytter til erhvervslivet og ligger bedst placeret i Lokalt Erhvervsklima 2013 September 2013 Sydjyske kommuner lytter til erhvervslivet og ligger bedst placeret i Lokalt Erhvervsklima 2013 Fire ud af ti virksomheder i det sydjyske mener, at politikerne har været gode til at lytte

Læs mere

NYTÅRSKURER I KREDSEN

NYTÅRSKURER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 16. JANUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten NYTÅRSKURER I KREDSEN Den første uge i januar

Læs mere

Book ishøjxpress til valgkampen.

Book ishøjxpress til valgkampen. Det er første udgaver af Nyhedsbrevet fra IshøjXpress som vil gå bagom medie og politiker i Danmark Book ishøjxpress til valgkampen. POLITIKERNE ved rød blok kan nu få en fotograf og en blogs til deres

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 Frit skolevalg også i landdistrikterne Jeg er stor fortaler for varierede skoletilbud i hele landet. Derfor er jeg også stor fortaler for vores frie skoler. Børn er

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen er et projekt med et enormt potentiale Hvorfor? Fordi det modsat næsten alle andre infrastrukturprojekter ikke kun handler om at opgradere en eksisterende

Læs mere

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/03/19 Infrastruktur, der skal få danskerne fremad Vores regering og DF har netop indgået en historisk ambitiøs infrastrukturaftale. Med aftalen afsætter vi ikke mindre end

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Konstruktørdagen i Horsens

Konstruktørdagen i Horsens Konstruktørdagen i Horsens ProjectZero & ZERObolig som vækstdrivere for energirenovering i den private boligmasse Charlie Lemtorp & Peter Rathje ProjectZero BrightGreenBusiness Er visionen om at skabe

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning - UgebrevetA4.dk

Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning - UgebrevetA4.dk SURT REGNESTYKKE Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Tirsdag den 14. august 2018 Med ti nye såkaldte uddannelsesstationer gav regeringen

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar Vision

Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar Vision Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar 2016 Vision Skanderborg Kommune ligger i hjertet af østjyske vækstcentrum og er én af Danmarks mest attraktive erhvervskommuner. Vi har unikke rammevilkår for

Læs mere

BNS CUP Velkommen til BNS CUP i samarbejde med Broager Sparekasse. Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup

BNS CUP Velkommen til BNS CUP i samarbejde med Broager Sparekasse. Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup BNS CUP 2016 Velkommen til BNS CUP 2016 - i samarbejde med Broager Sparekasse Dato: Lørdag d. 20 august 2016 Sted: Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup Tak for jeres tilmelding til BNS

Læs mere

REFERAT Mission. KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt. demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

REFERAT Mission. KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt. demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser REFERAT 2016 K K R S J Æ L L A N D Dato: 13-09-2016 09:30 Sted: Sørup Herregård Sørupvej 26, 4100 Ringsted. Mødet er fra kl. 9.30-13.00. Partierne aftaler selv gruppemøder, de kan placeres i tidsrummet

Læs mere

Nyhedsbrev nr Socialdemokratiet Tønder kredsen

Nyhedsbrev nr Socialdemokratiet Tønder kredsen Højer Tønder Løgumkloster Nyhedsbrev nr. 5-2019 Socialdemokratiet Tønder kredsen Toftlund Skærbæk Bredebro Vi er midt i to valgkampe! Så telefon og mail gløder, gad vist om det fortsætter hele valgkampen

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Dybbøl/Sundeved 1/15. Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 6400 Sønderborg Tlf. 73 42 11 40 lman@sonderborg.dk. Tina Ebbesen tieb@sonderborg.

Dybbøl/Sundeved 1/15. Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 6400 Sønderborg Tlf. 73 42 11 40 lman@sonderborg.dk. Tina Ebbesen tieb@sonderborg. Dybbøl/Sundeved Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 Tlf. 73 42 11 40 lman@sonderborg.dk Dybbøl børnehus Dybbøl Bygade 25 Tlf.88 72 42 93 trih@sonderborg.dk Børnehuset Alssund Gammel Aabenraa Vej 22 Tlf.

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018

Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018 Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018 Tilstede var 24. medlemmer 1. Valg af dirigent: Tove Larsen modtog valg. 2. Godkendelse af dagsorden samt valg af referent og stemmetæller: Alice Andersen

Læs mere

NOTAT. Huskeliste Oplæg ved B2B erhvervsdage d. 22. september 2015

NOTAT. Huskeliste Oplæg ved B2B erhvervsdage d. 22. september 2015 NOTAT 11. september 2015 Huskeliste Oplæg ved B2B erhvervsdage d. 22. september 2015 Indledning Jeg er rigtig glad for at være med her i dag, og glæder mig til at høre, hvor I ser mulighederne for at styrke

Læs mere

Furesø Kommune. Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune

Furesø Kommune. Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune Furesø Kommune Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune 2019-2020 BAGGRUND Erhvervslivet og Furesø Kommune har siden 2014 indgået årlige partnerskabsaftaler med henblik på at forbedre

Læs mere

BUSINESS REGION ESBJERG

BUSINESS REGION ESBJERG BUSINESS REGION ESBJERG v. Kommunaldirektør Mogens Pedersen SIGNAL FRA BRUXELLES-SEMINARET Borgmestrene fra Esbjerg, Fanø, Tønder, Varde og Vejen Kommune vil i fællesskab arbejde med at fremme udviklingen

Læs mere

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR Er du mellem 16-19 år og har du brug for et afbræk fra hverdagen? 14 uger med cykeltræning, sunde vaner og personlige mål. HERNING Når matematikken er svær, tænker jeg på første

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018

Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018 Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018 Hvem er Henriette Kjær? Født 3. maj 1966 i Aarhus Medlem af KU fra 1982 Formand for Aarhus KU fra 1983-1986 Medlem af KU's forretningsudvalg

Læs mere

Sådan går det i. tønder. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. tønder. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i tønder Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Tønder Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Tønder Kommune. Den handler

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

DR Ligetil Opgaver til tema om folketingsvalg 2019

DR Ligetil Opgaver til tema om folketingsvalg 2019 Opgave 1: Quiz om læseforståelse I denne opgave skal du læse en artikel. Derefter skal du svare på nogle spørgsmål. Artiklen kommer frem, når du klikker på dette link: Folketingsvalget afgør, hvem der

Læs mere

Finansieringsmuligheder

Finansieringsmuligheder Besparelser Lighed i sundhed er for os ikke blot et spørgsmål lom, at der skal være lighed socialt og geografisk. Det handler også om, at psykiatrien skal ligestilles med somatikken. SF mener, at vi skal

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd

Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd 1. Navn, hjemsted 1.1. Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Sønderborg Iværksætter Service og Sønderborg Konference og Event

Læs mere

Sådan går det i. fanø. Kommune. beskæftigelsesregion syddanmark

Sådan går det i. fanø. Kommune. beskæftigelsesregion syddanmark Sådan går det i fanø Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Fanø Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Fanø Kommune. Den handler blandt

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold:

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold: 052416_SamflæreC 08/09/05 13:25 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Samfundslære Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Globalisering

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Generalforsamling i Fælleslisten den 13. marts 2013.

Generalforsamling i Fælleslisten den 13. marts 2013. 2013-03-13 Generalforsamling i Fælleslisten den 13. marts 2013. Pkt. 1 Valg af dirigent og referent Dirigent Aksel Jepsen foreslået og valgt Referent Gitte Uttrup foreslået og valgt Pkt. 2 Beretning ved

Læs mere

Sønderjyland/Sydslesvig

Sønderjyland/Sydslesvig Sønderjyland/Sydslesvig 2. årg. nr. 2 1 5. maj 201 3 GE ERALFORSAMLI G SØ DERJYSK HUSFLID DE 18. APRIL 2013, REFERAT FRA GE ERALFORSAMLI GE : 1. Dirigent - Margit Sørensen 2. Referent - Gerd Bargum Petersen

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 Sundhedsreformen Vores regering har præsenteret en aftale om en sundhedsreform, der skal give vores sundhedsvæsen et stort løft. Vel og mærke hvis vi får en Venstre-ledet

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 2010 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

BNS CUP Velkommen til BNS CUP i samarbejde med Broager Sparekasse. Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup

BNS CUP Velkommen til BNS CUP i samarbejde med Broager Sparekasse. Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup BNS CUP 2016 Velkommen til BNS CUP 2016 - i samarbejde med Broager Sparekasse Dato: Lørdag d. 20 august 2016 Sted: Banerne ved Nydamskolen, Skolevej 21, Vester Sottrup Tak for jeres tilmelding til BNS

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

1. Indledning og baggrund for stillingen Ansættelsesvilkår Erhvervshus Sydjylland Direktørens ansvar og opgaver...

1. Indledning og baggrund for stillingen Ansættelsesvilkår Erhvervshus Sydjylland Direktørens ansvar og opgaver... Job- og personprofil 21. december 2018 Betina Høst Poulsen/Jakob Lundgaard Lundgaard Konsulenterne bistår ved rekruttering af Direktør til Erhvervshus Sydjylland Indhold 1. Indledning og baggrund for stillingen...

Læs mere

12. OKT 2017 Frederiksberg Erhvervskonference FREDERIKSBERG ERHVERVSFORUM (FEF)

12. OKT 2017 Frederiksberg Erhvervskonference FREDERIKSBERG ERHVERVSFORUM (FEF) 12. OKT 2017 Frederiksberg Erhvervskonference FREDERIKSBERG ERHVERVSFORUM (FEF) Vækst, viden og job Står din virksomhed overfor en særlig udfordring? Hvilke nye modeller kan skabe vækst og job? ALTANER

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Regional Udviklingsplan EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Virksomheder Beskæftigelse Omsætning Udvikling SYDDANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER VIDEN TIL VÆKST EKSPORTEN I TAL er et initiativ

Læs mere

Håndbold. Kampprogram 2010-2011

Håndbold. Kampprogram 2010-2011 Der er også en annonceplads til din virksomhed - pris 800 kr. Kontakt Bente A. Nielsen På tlf. 74 69 31 50 eller bente.nielsen@arvidnilsson.com Håndbold Hovedsponsorer for RIF håndbold: Kampprogram 2010-2011

Læs mere

Godt erhvervsklima giver arbejdspladser

Godt erhvervsklima giver arbejdspladser September 2012 Godt erhvervsklima giver arbejdspladser AF KONSULENT NIKOLAJ PILGAARD, NIPI@DI.DK Blot halvdelen af landets virksomheder er tilfredse med det lokale erhvervsklima, og næsten hver femte er

Læs mere

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde DANSK ERHVERVSFREMMES ÅRSMØDE 2019 København, den 31.10 1.11.2019 Velkommen til Årsmødet 2019 Siden seneste årsmøde er der sket rigtig meget i

Læs mere

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi Luk op for Flere i arbejde Der er rigtig mange penge at hente ved at gøre tingene anderledes og tænke i en helt anden forebyggende og socialt ansvarlig indsats Lars Krarup, borgmester i Herning Tidligere

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge 37 7700 Thisted Tlf.: 97924807 mail jan.bang@os.dk Beretning for Thisted by partiforening 2010 Det sidste år har foreningen haft mange opgaver, her tænker jeg selvfølge

Læs mere

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2017 2021 Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK Foto: Fredericia Kommune Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2 FORORD I 2016 oprettede Fredericia Byråd uddannelsesudvalget med det formål at udvikle

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen NØGLETAL UGE 25 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge fik vi tal, der bekræftede, at udviklingen i den danske

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET September 2015 MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET Tre ud af ti virksomheder har inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt,

Læs mere

Samfundsfag. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Samfundsfag. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052426_Samfag-D 08/09/05 13:28 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Samfundsfag Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Danmarks

Læs mere

Overgår 2015 klimamål

Overgår 2015 klimamål Overgår 2015 klimamål Nye tal viser, at Sønderborg-området har nedbragt sin CO2-udledning med hele 30 procent ved udgangen af 2014 altså både tidligere og mere end det oprindelige mål på en 25 procents

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus

Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus 2018-22 Med en ny valgperiode følger, udover nye fordelinger af de politiske poster, ny debat om det indholdsmæssige fokus i de sager, der arbejdes

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Dybbøl/Sundeved 1/15. Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 6400 Sønderborg Tlf. 7342 1140 lman@sonderborg.dk

Dybbøl/Sundeved 1/15. Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 6400 Sønderborg Tlf. 7342 1140 lman@sonderborg.dk Dybbøl/Sundeved Dybbølsten Børnehave Dybbølsten 29 Tlf. 7342 1140 lman@sonderborg.dk Børnehuset Alssund Gammel Aabenraavej 22 Tlf. 7448 8386 ehei@sonderborg.dk Kærnehuset Dybbøl Bygade 25 Tlf. 7448 9679

Læs mere

Det nye Venstre hold i Horsens

Det nye Venstre hold i Horsens Det nye Venstre hold i Horsens Af: Per Svendsen Formand for Venstres Kommuneforening i Horsens Horsens Folkeblad havde vanen tro beredvilligt stillet sin kantine til rådighed for afholdelse af kommuneforeningens

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Hjælp til syge medarbejdere

Hjælp til syge medarbejdere Opdateret december 2017 Hjælp til syge medarbejdere og virksomheden Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at fastholde arbejdskraft. I dette dokument kan du få overblik over, hvilke

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Vedtægter. for. 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service.

Vedtægter. for. 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service. Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd 1. Navn, hjemsted 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service. 1.2 Hjemstedet

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Årsdag Mandag 7. November. Sted:

Årsdag Mandag 7. November. Sted: Årsdag 2016 Mandag 7. November Sted: Program Kl. 16.00 Velkomst ved Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Rejsen fra Klitmøller til Cold Hawaii Ved formand

Læs mere

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER FORORD Med færre end 300 dage til folketingsvalget skal alle

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: Sted: Afd. EUC Syd Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: Sted: Afd. EUC Syd Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Slut: 11:0 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagende: Fraværende: 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d. 2 Nye punkter. Dieter Jessen, Michael Hecky, Jan Wilhelmsen, Sabine Thiesen.

Læs mere