Medarbejderstamkortet. Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medarbejderstamkortet. Brugervejledning"

Transkript

1 Medarbejderstamkortet Brugervejledning Indhold Indledning... 2 Søgemetode... 2 Personoplysninger... 3 Feltbeskrivelse personoplysninger... 4 Visningsnavn... 4 Private kontaktoplysninger... 4 Øvrige grundoplysninger... 4 Medarbejderoplysninger Cases - personoplysninger... 6 Arbejdsrelationer... 7 Indledning... 7 Data fra erekruttering til arbejdsrelationen X... 8 Oprettelse af arbejdsrelation X... 8 Feltbeskrivelse - arbejdsrelationer Cases - arbejdsrelationer It-velkomstmail (udkast) Dansk: Engelsk:... 16

2 Indledning I Medarbejderstamkortet registreres alle personer der arbejder på AU. Altså både medarbejdere, der lønnes af AU og dermed har en såkaldt lønnet arbejdsrelation, og personer, der aflønnes andet sted fra og dermed har en såkaldt ulønnet arbejdsrelation. For AU-aflønnedes vedkommende svarer arbejdsrelationen til medarbejderens ansættelsesforhold. Ulønnede arbejdsrelationer registreres for personer, der har en arbejdsmæssig tilknytning til AU, og som har brug for telefon, AU-mail, adgang til AU s lokaler og systemer osv. Eksempler på ulønnede arbejdsrelationer er professor emeritus, gæstelektorer og -professorer, adjungerende lektorer og professorer samt konsulenter, der arbejder på AU, men aflønnes af en ekstern aktør. Søgemetode Nedenstående søgebillede er indgangen til Medarbejderstamkortet. Dette uanset om man ønsker at fremsøge en person med en eksisterende arbejdsrelation og redigere heri eller man ønsker at oprette en ny arbejdsrelation. Bemærk, AUID er et tal og brugernavn er AUID med foranstillet AU. Systemet vil søge blandt alle medarbejdere på AU (dvs. personer der har en lønnet eller ulønnet arbejdsrelation på AU). Hvis ikke en sådan findes søger systemet blandt alle personer der er kendt på AU (dvs. har et AUID). Hvis der søges ved angivelse af CPRnummer, og personen ikke findes på AU søger systemet videre i det danske cpr-register. Hvis personen ikke findes ud fra nogen af disse nøgler, skal der laves en ny søgning Uden CPR, som vist herunder.

3 Ovenstående søgning vil fremsøge eventuelle AU-personer, der opfylder søgekriteriet, og der kan vælges at arbejde videre med en af disse personer. Ellers skal personen oprettes i stamkortet hvorved der tildeles et midlertidig cpr.nr. Forskellige situationer jf. ovenstående, herunder skift fra midlertidig cprnr til ægte dansk cpr. Nr., er beskrevet i afsnittet Cases personoplysninger. Personoplysninger Oprettelse af en ny medarbejder, som ikke er kendt af AU, men som findes i det danske cprregister vil have følgende forløb.

4 Medarbejderens private kontaktoplysninger registreres og gemmes. Feltbeskrivelse personoplysninger Visningsnavn Kopier fra CPR: Ja - angiver at visningsnavnet hentes fra cpr-registeret. Nej - angiver at navnet kan redigeres. Det valgte navn vil blive vist i PURE, telefonbogen etc. Fornavne: Fornavne. Efternavne: Efternavn. Private kontaktoplysninger Mailadresse: Privat mailadresse. Vigtigt at den angives, så personen fx kan kontaktes løbende i ansættelsesprocessen, samt modtage IT-Velkomstmail. Mobiltelefon: Privat mobil telefonnr. Fastnettelefon: Privat telefonnr. Øvrige grundoplysninger Ved oprettelse ude at personen er fundet i CPR, skal der også angives køn og statsborgerskab for at personen kan oprettes som person på AU. Køn: Vælges for ikke-danske statsborgere. Statsborgerskab: Vælges ikke-danske statsborgere.

5 Når personen er tildelt en arbejdsrelation (se næste afsnit) kan medarbejderoplysninger registreres. Der kan nu med knappen Afsend it-velkomstmail sendes mail til medarbejderen om hvorledes vedkommende kan logge på mit.au.dk og vælge mailadresse. Velkomstmailen sendes både til medarbejderens private mail og medarbejdermail. Se mailteksten sidst i denne vejledning. Medarbejderoplysninger. Bevilg medarbejdermail: Indikerer at medarbejderen får tildelt AU-mailadresse. En midlertidig, automatisk generet mailadresse tildeles i så fald straks. Mailadresse: Den midlertidige, automatisk tildelte mailadresse. Når en permanent mailadresse er oprettet vises denne. Dette gøres af medarbejderen selv på mit.au. Mobiltelefon: Medarbejderens eventuelle AU-mobilnr. indtastes. Seneste ansættelse: Medarbejderens seneste ansættelsesdato. Kan være for en eksisterende ansættelse eller for en tidligere ansættelse. Oplysningen kommer fra AUHRA og kan ikke rettes i Medarbejderstamkortet.

6 Pårørende navn: Hvis medarbejderen ønsker det, kan en pårørendes navns navn skrives her. Pårørende tlf.: Hvis medarbejderen ønsker det, kan den pårørendes tlfnr. skrives her. Cases - personoplysninger 1. Ny medarbejder som har cpr-nummer, men ikke er kendt i forvejen på AU: Der er laves opslag på personens cpr-nummer. Hvis AU ikke kender personen i forvejen med dette cpr-nummer, slår systemet op on-line i CPR. Derefter tjekker systemet om AU kender personen alligevel (med samme navn og fødselsdag), men under et andet cprnummer. Det kan fx være at personen allerede findes med et KOT-cprnr eller et midlertidig SLS-cprnr. I så tilfælde skal der registreres cpr-skift på den fundne person, så det midlertidige cprnr bliver erstattet af det rigtige. Denne proces startes fra skærmbilledet (ved tryk på Registrer det nye cpr-nummer på dette stamkort ). 2. Tilknytning af dansker som ikke skal ansættes Processen er delvis manuel, så det kan tage lidt tid, før det er registreret i alle systemer. Men det er vigtigt at der ikke oprettes en ny person, fordi det giver anledning til oprettelse af en dobbelt-identitet, som giver en masse rod i systemerne. 3. Ny udenlandsk medarbejder uden cprnr og som ikke er kendt i forvejen: En udlænding som ikke er kendt i forvejen i AU systemer, oprettes ud fra navn, fødselsdag og angivelse af køn og statsborgerskab. Systemet laver for en sikkerheds skyld først et opslag på om personen skulle være kendt i forvejen. Dette gøres for at undgå oprettelse af dobbelt-identiteter. Systemet genererer et fiktivt (midlertidigt) cprnr samt en AUID. 4. Registrering af nyt (rigtigt) cprnr for person oprettet med midlertidig SLS- eller KOT-cprnr: Udlændinge får typisk et rigtigt cprnr i forbindelse med bevilget opholds- og arbejdstilladelse (for ikke- EU-/EØS-borgere), eller udstedt registreringsbevis (for EU-/EØS-borgere). Når en udlænding har fået et rigtigt cprnr, skal dette registreres på personen. Dette gøres ved at lave opslag på det rigtige cpr.nr i Medarbejderstamkortet. Systemet slår op i CPR, hvor der hentes navn og fødselsdag. Systemet laver derefter et opslag i AU s systemer for at finde den allerede oprettede person. Der skal igangsættes cpr-skift for den fundne person. Denne proces startes

7 fra skærmbilledet (ved tryk på Registrer det nye cpr-nummer på dette stamkort ). Den proces der startes, er delvis manuel, så det kan tage lidt tid, før det er registreret i alle systemer. Men det er vigtigt, at der ikke oprettes en ny person, da dette giver anledning til oprettelse af en dobbelt-identitet, som giver talrige problemer i mange AU-systemer. Arbejdsrelationer Indledning I denne del af Medarbejderstamkortet registreres personens arbejdsmæssige relation til AU. Som nævnt i indledningen registreres alle personer, der arbejder på AU. Medarbejdere, der lønnes af AU, tildeles en såkaldt lønnet arbejdsrelation. Personer der aflønnes fra andet sted tildeles en ulønnet arbejdsrelation. For AU-aflønnedes vedkommende svarer arbejdsrelationen til medarbejderens ansættelsesforhold. Ulønnede arbejdsrelationer registreres for personer, der har en arbejdsmæssig tilknytning til AU, og som har brug for telefon, AU-mail, adgang til AU s lokaler og systemer osv. Eksempler på ulønnede arbejdsrelationer er professor emeritus, gæstelektorer og -professorer, adjungerende lektorer og professorer samt konsulenter, der arbejder på AU, men aflønnes af en ekstern aktør. For ph.d. studerende oprettes en ulønnet arbejdsrelation, der følger studieaktiviteten. Dette sker automatisk ud fra data i PhD-planneren. Derudover opretter AU Løn en lønnet relation i Medarbejderstamkortet svarende til ansættelsesforholdet. Når der registreres en ny, lønnet arbejdsrelation eller ændres i en eksisterende oprettes der automatisk en sag, som sendes til HR. På baggrund heraf foretager HR den videre behandling, herunder eventuel udarbejdelse af ansættelsesbevis eller tillæg til ansættelsesbevis og registrering i lønsystemet m.m. Når der oprettes en ulønnet arbejdsrelation oprettes normalt ikke automatisk en sag til HR. Undtagelserne er bl.a. ved adjungeringer og Emeritus.

8 Data fra erekruttering til arbejdsrelationen Man kan hente data til arbejdsrelationen fra erekrutteringsystemet Emply Hire. Jo flere oplysninger, der er givet ved oprettelse af et projekt i Emply, jo flere oplysninger kan der indhentes til arbejdsrelationen. Det gør man ved at trykke på Data fra erekruttering Angiv stillings ID (uden # foran) i boksen der kommer op. Eksempel: 176 Vælg Ja, bekræft Medarbejderstamkortet, henter nu alle de tilgængelige oplysninger fra Emply Hire, ned på arbejdsrelationen. Du kan nu følge nedstående vejledning for udfyldelse af de manglende felter. Oprettelse af arbejdsrelation Arbejdsrelationen oprettes i følgende skærmbillede.

9 Efter Gem arbejdsrelation kan der registreres yderligere data. Når registreringen er bekræftet med Ja, bekræft er arbejdsrelationen gemt. Felterne Enhed, Stillingstype og Timer pr uge behandles i stamkortet specielt, idet der til disse er knyttet en ikrafttrædelsesdato. Når brugeren ændrer et af disse felter skal der angives en ikrafttrædelsesdato, som kan være såvel en tidligere som en fremtidig dato. Når

10 der er registreret en sådan ændring som træder i kraft i fremtiden viser stamkortet teksten: OBS: Fremtidig ændring. Alle andre ændringer end de tre nævnte vil være gældende fra den dato hvor brugeren laver ændringen. Dog er det muligt at registrere f.eks. bygning og lokale med ikrafttrædelsesdato, hvis ændringen sker i samme opdatering og med samme ikrafttrædelsesdato som enhed, stillingstype og/eller timetal. Angivelse af ikrafttrædelsesdato foretages i den viste popup boks. Når der på arbejdsrelationen gemmes en ændring, der giver sig udslag i automatisk oprettelse af en HR sag i WorkZone vises følgende tekstboks. Feltet Øvrig information bruges til at underrette HR om data der ikke er faste felter til på Medarbejderstamkortet. Feltbeskrivelse - arbejdsrelationer Overskrift: Identifikation af arbejdsrelationen i form af <stillingskategori> <stillingstypenr. og -navn> <enhedsnr. og navn> OBS: Fremtidig ændring: Angiver hvorvidt der er registreret ændringer vedrørende enhed, stillingstype eller ugentligt timetal med fremtidig ikrafttrædelsesdato.

11 *Startdato: Arbejdsrelationens startdato. Kan kun ændres i stamkortet så længe startdatoen er en fremtidig dato. En startdato, der ligger tidligere end dags dato, kan kun ændres ved henvendelse til HRITsupport. Slutdato: Arbejdsrelationens eventuelle slutdato. Ved tidsbegrænset ansættelse udfyldes slutdato altid. *Enhed: Enhed, som arbejdsrelationen er knyttet til. Vælges ved hjælp af enhedsnr. eller valgfri del af enhedsnavnet. Når der ændres enhed, skal der angives en ikrafttrædelsesdato, når transaktionen gemmes. Institut/VD-omr.: Vises automatisk ud fra enhed. Fakultet/FA: Vises automatisk ud fra enhed. Bygning: Bygning som arbejdsrelationen eventuelt er knyttet til. Typisk 4-cifret nr., men kan være tekst. Lokale: Lokale som arbejdsrelationen er knyttet til. Typisk 3-/4-cifret lokalenr., men kan være tekst. Telefon: Anvendes hvis arbejdsrelationen er knyttet til et bestemt tlf.nr. *Stillingstype: Stillingstype som er knyttet til arbejdsrelationen. Vælges vha. 3-cifret nummer eller valgfri del af stillingstypeteksten. Når der registreres en ændret stillingstype, skal der angives ikrafttrædelsesdato, i forbindelse med at transaktionen gemmes. Stillingskategori: Vises automatisk ud fra stillingstype. Værdilisten er: VIP, TAP, ING, DVIP, DTAP, PHD, STIP, ANDET, EJLØN. Titel (dansk): Selvvalgt titel eller titel fra værdiliste. Efter 3 tegn er tastet vises matchende værdier i værdilisten. Der er pt ca titler i værdilisten. Titel (engelsk): Hvis der er valgt en titel fra værdilisten i feltet Titel(dansk), vises her den tilsvarende engelske titel. Hvis der er registreret en fritekst titel i feltet Titel(dansk) kan her tilsvarende registreres fritekst engelsk titel. Lønnet tilknytning: Ja, angiver at arbejdsrelationen svarer til et lønnet ansættelsesforhold hos AU. En ulønnet arbejdsrelation kan ikke ændres til en lønnet. Hvis personen går fra ulønnet til lønnet, skal der oprettes ny arbejdsrelation.

12 *Timer pr. uge: Angiver ugentlig timetal for lønnede medarbejdere. Når der registreres et ændret ugentlig timetal, skal der angives en ikrafttrædelsesdato, når transaktionen gemmes. Bemærk i øvrigt at timetallet ikke må overstige 37 timer, heller ikke selv om timerne er fordelt på flere lønnede arbejdsrelationer. Kontakt evt. HR. Hvis der registreres et ændret timetal, som kun er midlertidig, skal dato for tilbagevendelse til oprindeligt timetal angives i under Øvrige oplysninger. AU-Timeløn: Nej, angiver at medarbejderen er månedslønnet. Ja, angiver at medarbejderen aflønnes på timebasis, og at der anvises løn i timelønsystemet AU Timeløn. Hvis arbejdsrelationen ikke er lønnet, vises Nej i dette felt. Stedkode: 4-cifret omkostningssted. Der er IKKE værdliste med gyldige værdier. Delregnskab: Angives med 1 ciffer. Der er IKKE værdliste med gyldige værdier Projektnummer: Angives med op til 6 cifre. Aktivitetsnummer: Angives med op til 5 cifre. Fortrolighed før start: Ja angiver at arbejdsrelationen er fortrolig frem til ansættelsesdatoen eller når feltet ændres til Nej. En fortrolig arbejdsrelation vises IKKE i PURE og telefonbogen. En arbejdsrelation der er ikke-fortrolig kan ikke ændres tilbage til fortrolig. NB. Feltet står default med markering for fortrolig. Visningsmail: Her angives eventuelt en adresse, som ikke er en AU- adresse, og som ønskes knyttet til denne arbejdsrelation. adressen vil i givet fald blive vist i PURE i relation til denne arbejdsrelation. Vises i PURE: Angiver hvorvidt arbejdsrelationen vises i PURE. Primær visningsrelation: Ja angiver at denne arbejdsrelation er primær relation i PURE. Der skal for en person være en og kun en primær visningsrelation. Når en arbejdsrelation markeres med Ja, vil den arbejdsrelation, der hidtil har været primær automatisk, skifte til Nej. Enhed i medarbejdermail: Ja angiver at denne arbejdsrelations enhed er bestemmende for, hvorvidt der skal indgå enhedsforkortelse i personens mailadresse. Der skal for en person være én og kun én arbejdsrelation med Ja i Enhed i medarbejdermail. Når en

13 arbejdsrelation markeres med Ja, vil den arbejdsrelation, der hidtil har været markeret med Ja, automatisk skifte til Nej. Cases - arbejdsrelationer 1. Hvordan registres, at en medarbejder skifter enhed, stillingstype, ugentlig arbejdstid eller andre medarbejderoplysninger? Ændring af enhed. Hvis medarbejderen flytter til en anden enhed på samme institut ændres enheden på den eksisterende arbejdsrelation. Datoen for den nye enhed anvendes som ikrafttrædelsesdato. Hvis der derimod flyttes til en enhed på et andet institut oprettes en ny arbejdsrelation med den nye enhed og eksisterende enhed lukkes ved at sætte slutdato på denne. Oprettelse af ny og lukning af eksisterende arbejdsrelation foretages i den nævnte rækkefølge. Ændring af stillingstype. Som hovedregel oprettes ny arbejdsrelation med den nye stillingstype, og den eksisterende arbejdsrelation lukkes. Dette foretages i den nævnte rækkefølge. Det afgørende er om HR skal oprette ny kontrakt. Man bør derfor rådgive sig med HR om dette. Ændring af ugentlig arbejdstid. Dette registreres som en ændring på den eksisterende arbejdsrelation. Dato for ændring registres som ikrafttrædelsesdato. Ændring af andre datafelter på stamkortet foretages på den eksisterende arbejdsrelation. Ændringen vil slå igennem på registreringsdatoen. Derudover skal man oprette ny arbejdsrelation (og lukke eksisterende i nævnte rækkefølge) i følgende situationer: Medarbejderen skifter fra en lønnet til en ikke-lønnede arbejdsrelation og omvendt Medarbejderen skifter fra en timelønnet til en månedslønnet arbejdsrelation og omvendt Medarbejderen har periodisk skift mellem skattefritagelse ved ophold i udlandet og almindelige danske skatteforhold ved ophold i Danmark. Hvis medarbejderen

14 har skiftende arbejdssted mellem Danmark og udlandet skal dette således oplyses til HR i Øvrige informationer. Når skal i ovennævnte tilfælde oprette den nye arbejdsrelation først og derefter lukke den eksisterende. 2. En videnskabelig medarbejder er ansat på og finansieret af et institut, men er forskningsmæssigt, fagligt og placeringsmæssigt knyttet til et center: For en medarbejder der har ovenstående tilknytning til to enheder, vil det være naturligt at registrere en lønnet arbejdsrelation ved det institut, der forhandler løn med medarbejderen og hvor vedkommende har sin formelle ansættelse. Denne relation vil spejle det ansættelsesforhold, der oprettes i lønsystemet. Derudover registreres en ulønnet arbejdsrelation på det institut, hvor vedkommende har sin faglige tilknytning og sin daglige gang. Fordelen er her at den ulønnede arbejdsrelation gør det muligt at registrere kontor, telefon, adresse m.m. på den ulønnede arbejdsrelation. Ligesom vedkommende vil figurere på lister og oversigter på et eller begge institutter. 3. En videnskabelig medarbejder går på pension, men bevarer sin forskningsmæssige tilknytning til AU: I denne situation lukkes den lønnede arbejdsrelation på datoen for pensionering, og der oprettes en ulønnet arbejdsrelation med startdato dagen efter. Medarbejderen kan således stå på relevante lister og kan have telefon, mailadresse, systemadgang osv. 4. Ansættelse af timelønnet medarbejder: En timelønnet medarbejder skal p.t. oprettes både i Medarbejderstamkortet og i AU Timelønsystemet (tidligere SLS-web). Oprettelse i stamkortet er nødvendigt, for at vedkommende kan have en adresse, adgang til AU-systemer m.m. 5. Registrering af barsel og orlov. Dette registreres ikke i stamkortet, men følger de eksisterende procedurer. 6. Oprettelse af ekstern bedømmer. Se vejledning her.

15 It-velkomstmail (udkast) Dansk: Fra: Aarhus Universitet / Aarhus University <noreply@au.dk> Dato: 31. maj 2017 kl CEST Til: <noreply@au.dk> Emne: Velkommen til mit.au.dk og din mailkonto på AU / Welcome to mit.au.dk and your new mail account at AU Kære {kaldefornavn} {kaldeefternavn} Mit.au.dk er Aarhus Universitets selvbetjeningsportal for medarbejdere og studerende på universitetet. Du er nu oprettet som bruger i mit.au.dk (og har samtidig fået oprettet en mailkonto). Opret dig på mit.au.dk Først og fremmest skal du vælge en adgangskode til mit.au.dk, så du fremover kan logge ind på selvbetjeningsportalen og på din pc. Opret din adgangskode hjemmefra inden første arbejdsdag eller fra en kollegas computer. Dit brugernavn til mit.au.dk er: au{auid}. Adgangskoden opretter du ved at følge de 5 trin nedenfor: 1. Gå ind på selvbetjeningsportalen og klik på Glemt/udløbet adgangskode. 2. Skriv dit brugernavn og klik på Tilsend link. 3. Nu får du tilsendt et link til samme mailkonto, som denne mail er sendt til. 4. Følg linket og vælg en adgangskode. 5. Nu kan du logge ind med dit brugernavn og din valgte adgangskode både på din egen pc og på mit.au.dk Hvis du sidenhen glemmer din adgangskode, kan du lave en ny på samme måde. På selvbetjeningsportalen kan du også ændre dine private kontaktoplysninger. Din mailkonto på AU Du har fået oprettet en mailkonto som ny medarbejder på Aarhus Universitet. Selve mailadressen, skal du dog selv vælge på mit.au.dk. Mailadressen, som du vælger, vil bl.a.

16 kunne findes på universitetets hjemmesider. Du kan f.eks. vælge en sammensætning af de første to bogstaver i dit fornavn og efternavn. Ex. Dorte Jensen doje@au.dk. Du kan altid tilgå din mailkonto via Web-mail: Gå til og log ind med samme brugernavn adgangskode, som du bruger til mit.au.dk. Eduroam - AU s trådløse netværk På AU s områder kan du logge på det trådløse netværk eduroam. Før du kan bruge eduroam, skal det installeres på dine enheder: Smartphones, tablets og bærbare computere. Følg vejledningen på Regler for brug af AU s it-systemer Som medarbejder ved Aarhus Universitet er du pålagt at overholde AU s regler for informationssikkerhed, som du finder på: Bemærk, at alle it-adgange lukkes ned ved medarbejderforholdets ophør. Engelsk: Welcome to mit.au.dk (Self-service) and your account at AU Dear {kaldefornavn} {kaldeefternavn} Mit.au.dk is Aarhus University s self-service portal for staff and students. You are now registered as a user of mit.au.dk (and at the same time, an account has been created for you). How to create a password for mit.au.dk First, you must choose a password for mit.au.dk to make it possible for you to log on to the self-service portal and your PC. Create your password from home before your first day at work, or from a colleague s computer. Your user ID for mit.au.dk is: au{auid}. Follow the five steps below to create your password: 1. Go to the self-service portal mit.au.dk/en and click Lost your password?. 2. Write your user ID and click Send link. 3. You will then receive a link. The link will be sent to the same account as this has been sent to. 4. Follow the link and choose a password. 5. You can now use your user ID and password to log on to your own PC and mit.au.dk.

17 If you forget your password, you can create another password in the same way. You can also use the selfservice portal to change your contact information. Your account at AU An account has been set up for you as a new employee at Aarhus University. You can choose your address at mit.au.dk (Self-service). The address you choose will appear on AU websites etc. For example, you can choose to use the first two letters of your first and last name. Example John Smith josm@au.dk. You can always access your account via webmail: Go to mail.au.dk and log in using the same user ID and password as for mit.au.dk. Eduroam - AU s wireless network At AU, you can log on to the wireless network Eduroam. Before you can use Eduroam, Eduroam must be installed on your devices: Smartphones, tablets and laptops. Follow the instructions at Rules for the use of AU s IT systems As an Aarhus University employee, you must comply with AU s rules regarding information security which you can find here: Please note that all IT access will be closed down when employment ends.

Medarbejderstamkortet Brugervejledning

Medarbejderstamkortet Brugervejledning Medarbejderstamkortet Brugervejledning Indhold Indledning... 2 Søgemetode... 2 Personoplysninger... 3 Feltbeskrivelse personoplysninger... 4 Medarbejderoplysninger.... 4 Cases - personoplysninger... 5

Læs mere

Medarbejderstamkortet Brugervejledning

Medarbejderstamkortet Brugervejledning Medarbejderstamkortet Brugervejledning Indhold Indledning... 2 Søgemetode... 2 Personoplysninger... 3 Feltbeskrivelse personoplysninger... 4 Medarbejderoplysninger.... 4 Cases - personoplysninger... 5

Læs mere

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Bedømmelsesudvalg... 3 Oprettelse i Medarbejderstamkortet... 3 Tilknytning i

Læs mere

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Bedømmelsesudvalg... 3 Oprettelse i Medarbejderstamkortet... 3 Tilknytning i

Læs mere

Vejledning til brug af Persondataformular

Vejledning til brug af Persondataformular Vejledning til brug af Persondataformular Om Persondataformular Persondataformularen skal anvendes til at registrere persondata omkring ansatte og gæster. I nogle tilfælde skal forskningsstuderende og

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index DET KONGELIGE Index Download driver... 2 Find the Windows 7 version.... 2 Download the Windows Vista driver.... 4 Extract driver... 5 Windows Vista installation of a printer.... 7 Side 1 af 12 DET KONGELIGE

Læs mere

3. Medarbejderdatabase

3. Medarbejderdatabase 3. Medarbejderdatabase 3.1 Tjek om medarbejderen allerede findes i RES Inden man går i gang med oprettelsen af en medarbejder i RES, skal man tjekke om vedkommende allerede er oprettet i RES. Dette gøres

Læs mere

Vejledning om personidentifikation i IdM

Vejledning om personidentifikation i IdM Vejledning om personidentifikation i IdM Indhold Indledning... 2 Identifikation... 2 CPR nr. findes i PhD Planner og AU kender personen... 4 CPR nr. findes i PhD Planner, og AU kender ikke personen...

Læs mere

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4.

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4. Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet ved at klikke på Gå til ansøgning på siden: http://tilvalg.au.dk/kandidattilvalg/optagelse/ under punktet Sådan søger du. Login

Læs mere

LOGINVEJLEDNING INDHOLD

LOGINVEJLEDNING INDHOLD LOGINVEJLEDNING Denne loginvejledning er en hjælp til dig, der ønsker at oprette et login til at kunne ansøge om optagelse på en uddannelse på IT-Universitetet. Oprettelse af dette login foregår digitalt

Læs mere

Status på det trådløse netværk

Status på det trådløse netværk Status på det trådløse netværk Der er stadig problemer med det trådløse netværk, se status her: http://driftstatus.sdu.dk/?f=&antal=200&driftid=1671#1671 IT-service arbejder stadig med at løse problemerne

Læs mere

Oprettelse af eksterne personer via konsulentbilledet i ScanPas

Oprettelse af eksterne personer via konsulentbilledet i ScanPas Oprettelse af eksterne personer via konsulentbilledet i ScanPas Hvem tilhører kategorien konsulenter? Definitionen på eksterne personer er, at de ikke modtager løn fra AAU. Det vil sige, at de er finansieret

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Registrering i Patientadministrativt system - OPUS

Registrering i Patientadministrativt system - OPUS Sygehus: Oprettet af: Gælder for: Oprettet dato: August 2011 Side 1 af 11 ANVENDELSE AF CPR-KOMPONENT ved generering af Erstatnings CPR-numre Formål: At sikre, at der oprettes éntydige erstatnings CPR-numre

Læs mere

Vejledningen forudsætter, at du er logget ind i M4 og befinder dig på forsiden.

Vejledningen forudsætter, at du er logget ind i M4 og befinder dig på forsiden. Hvordan opretter jeg manuelt en medarbejder i M4? Denne vejledning henvender sig til HR-medarbejdere og forklarer hvordan man manuelt opretter en medarbejder i M4. Bemærk at dette kun er til særtilfælde,

Læs mere

I denne vejledning bliver det forklaret, hvordan du som chef eller leder anmoder om oprettelse af en ny stilling via Medarbejdersiden.

I denne vejledning bliver det forklaret, hvordan du som chef eller leder anmoder om oprettelse af en ny stilling via Medarbejdersiden. Hvordan anmoder jeg om oprettelse af en ny stilling? I denne vejledning bliver det forklaret, hvordan du som chef eller leder anmoder om oprettelse af en ny stilling via Medarbejdersiden. Vejledningen

Læs mere

Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører

Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører AUIT 13.jan.2016, Heidbra Jonsdottir Vejledning i Persondataformular version 1.8 Til lokale redaktører Indhold Få adgang til persondataformular... 2 Første skridt... 2 Generelt for betjening af formular...

Læs mere

User Management System UMS web brugervejledning

User Management System UMS web brugervejledning UMS web brugervejledning UMS web brugervejledning... 3 Skift password... 4 Skift password for en anden... 5 Opret gruppe... 7 Aktivitetslister... 9 SMS send... 12 Flettebreve... 12 Registrer telefonnummer

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning (side 2-6) Userguide (page 7-11) Bedienungsanleitung 1 - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din

Læs mere

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG Jeg håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/ Login foregår via WAYF (Where-Are-You-From). På ansøgningssystemets

Læs mere

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3 AU Timeløn Vejledning til sekretær-brugere TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Version 3 Januar 2017 Forord: Velkommen til AU Timeløn. I denne vejledning finder du beskrivelser af de funktionaliteter,

Læs mere

Kontaktpersoner. Indhold

Kontaktpersoner. Indhold Kontaktpersoner Alle, der skal have adgang til lederportalen, skal oprettes som kontaktpersoner. Dvs. ledere, institutledere og andre, der skal have adgang til at logge ind på lederportalen og tilgå relevante

Læs mere

ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER

ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER AUH RA ANVENDELSE AF STEDFORTRÆDER AUHRA-VEJLEDNING Denne vejledning indeholder en kvikguide og en mere detaljeret vejledning til, hvorledes lederen kan gøre en anden medarbejder til stedfortræder i AUHRA.

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HeLe vejledningen igennem først! Når din nye brugerkonto er aktiveret, skal du logge på din

Læs mere

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS / mtempus. Link: Version 5

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS / mtempus. Link:   Version 5 AU Timeløn Vejledning til sekretær-brugere TIMEmSYSTEM ApS / mtempus Link: https://au.mtime.dk Version 5 November 2017 Forord: Velkommen til AU Timeløn. I denne vejledning finder du beskrivelser af de

Læs mere

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer. Indhold Vejledning til at, komme på nettet. (DANSK)... 2 Gælder alle systemer.... 2 Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.... 2 Windows 7... 2 Windows Vista... 2 Windows XP...

Læs mere

Guide til login på DA Barsel

Guide til login på DA Barsel Guide til login på DA Barsel 19. marts 2019 Dok ID: 134653 Adgang til DA Barsel For at kunne tilgå DA Barsels selvbetjening skal man have tilknyttet sin NemID medarbejdersignatur til Arbejdsgivernes Fælles

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

OPRET MEDARBEJDER Orkidé Marts 2017

OPRET MEDARBEJDER Orkidé Marts 2017 OPRET MEDARBEJDER Orkidé Marts 2017 Indholdsfortegnelse 1. Start oprettelse... 3 2. Medarbejder... 3 2.1. Det skal du vide... 4 3. Ansættelse... 4 3.1. Det skal du vide... 5 4. Løn, pension og goder...

Læs mere

Brugervejledning til anmelder

Brugervejledning til anmelder Version 0.8 ERHVERVSSTYRELSEN ANMELDELSE AF TJENESTEYDELSER I RUT Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 ADGANG TIL RUT...3 2.1 Login...4 2.1.1 Login med brugernavn og password...5 2.1.2 Oprettelse af

Læs mere

Opslag af stillinger til studerende. Stillinger til studerende skal indrykkes på http://jobbank.aau.dk/kunder

Opslag af stillinger til studerende. Stillinger til studerende skal indrykkes på http://jobbank.aau.dk/kunder Opslag af stillinger til studerende Stillinger til studerende skal indrykkes på http://jobbank.aau.dk/kunder Log ind via felterne med overskriften: Har du en rammeaftale? Brugernavn: AAuniversitet Adgangskode:

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

The EAL Jobportal. How to get started

The EAL Jobportal. How to get started The EAL Jobportal How to get started Be prepared Before you start You need to know the ID of your Uni login (WAYF login) You need a browser like Firefox, Safari, Google Chrome (or IE 9 or higher) You need

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/. Her skal du vælge punktet Sådan søger du og klikke på: Login

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Coinbase. Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy.

Coinbase. Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy. Coinbase Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy. Når du har accepteret dem skal du: 1. Udfylde dine personelige

Læs mere

Vejledning til mindstelønsportal

Vejledning til mindstelønsportal Vejledning til mindstelønsportal Siden 1. januar 2017 kan anmeldelsen ske elektronisk for de chauffører, som er ansat i en ikke tysk-virksomhed, og som udfører transporter til/fra/i Tyskland (transit er

Læs mere

Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING

Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING AUH RA Minimumsoprettelse AUHRA-VEJLEDNING Denne vejledning indeholder en kvikguide og en mere detaljeret vejledning til hvorledes en medarbejder oprettes manuelt i AUHRA. Når medarbejderen er oprettet

Læs mere

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Indhold 1. Sådan logger du på den pc du har fået udleveret... 1 2. Sådan logger du på det trådløse netværk... 1 3. Sådan logger du på Digital eksamen med WAYF...

Læs mere

Vejledning til det digitale eksamenssystem. Heilesen, Simon. Publication date: Document Version Peer-review version

Vejledning til det digitale eksamenssystem. Heilesen, Simon. Publication date: Document Version Peer-review version Vejledning til det digitale eksamenssystem Heilesen, Simon Publication date: 2014 Document Version Peer-review version Citation for published version (APA): Heilesen, S. (2014). Vejledning til det digitale

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Boligsøgning / Search for accommodation!

Boligsøgning / Search for accommodation! Boligsøgning / Search for accommodation! For at guide dig frem til den rigtige vejledning, skal du lige svare på et par spørgsmål: To make sure you are using the correct guide for applying you must answer

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Brugervejledning i oprettelse af login

Brugervejledning i oprettelse af login Brugervejledning i oprettelse af login Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte de forskellige funktioner i

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Klargøring af og adgang til studerende i Talent

Klargøring af og adgang til studerende i Talent Klargøring af og adgang til studerende i Talent Denne vejledning er til arbejdet i Talent Management efter at ansøgere er blevet vippet over fra Recruitment. Inden den studerende får adgang til PhD Planneren,

Læs mere

Dial An Exchange (DAE) tilmelding lille vejledning

Dial An Exchange (DAE) tilmelding lille vejledning Dial An Exchange (DAE) tilmelding lille vejledning Du skal ind på DAE s hjemmeside, som du kan finde her: www.dialanexchange.com/. I DAE, som Dial An Exchange forkortes, har du mulighed for at bytte dig

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem, før du gør noget! AU IT er ved at aktivere brugerkonti i det nye,

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

EDUROAM på Mac OS X Tiger Opsætning af trådløst netværk

EDUROAM på Mac OS X Tiger Opsætning af trådløst netværk EDUROAM på Mac OS X Tiger Opsætning af trådløst netværk ASB LogoCMYK.eps s grundlogo findes i to Skridt 1: Find det trådløse netværk Eduroam netværket er skjult for bedre sikkerhed og vil derfor ikke blive

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

VDI AARHUS UNIVERSITET VER 1.5 VDI 30. APRIL

VDI AARHUS UNIVERSITET VER 1.5 VDI 30. APRIL VER 1.5 30. APRIL FORBINDELSE TIL S Hvad er (Virtual Desktop Infrastructure)? Er en virtuel maskine som ligger på en server Styring og vedligeholdes administreres centralt Forbedret sikkerhed og data-opbevaring

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Specialtrykkeriet Arco KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Vi håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Medarbejderoplysninger

Medarbejderoplysninger Medarbejderoplysninger I ScanPas er det muligt at få en samlet oversigt på en medarbejder, hvor man kan se stort set alt det HR-data, som er registreret på vedkommende. Dette sker i skærmbilledet Alle

Læs mere

Guide til opslag af interne AAU studenter stillinger

Guide til opslag af interne AAU studenter stillinger Guide til opslag af interne AAU studenter stillinger For at ansætte studentermedarbejdere på Aalborg Universitet skal stillingen indrykkes på AAU Jobbank (www.jobbank.aau.dk), hvor de studerende orienterer

Læs mere

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Apoweb... 4 Administrative bruger... 4 Login... 4 Se ansatte... 6 Bladre i ansatte listen... 6 Se ansattes

Læs mere

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level.

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level. Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level Application form Must be completed on the computer in Danish or English All

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Vejledning Patientportal

Vejledning Patientportal Vejledning Patientportal side 1 af 6 Indhold Patientportalen... 3 Hvordan finder jeg Patientportalen?... 3 Hvad kan jeg fra Patientportalens forside?... 3 Opret bruger på Patientportalen... 4 Hvordan opretter

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har brug for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

WorkZone - kvik guide Personalesager

WorkZone - kvik guide Personalesager WorkZone - kvik guide Personalesager 24-11-2016 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (AAU personale med CPR)... 1 Opret AAU personale

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

VPN Windows 7. Denne guide viser dig, hvordan du konfigurerer VPN på din pc, og hvordan du nemt og hurtigt opretter og afbryder forbindelsen.

VPN Windows 7. Denne guide viser dig, hvordan du konfigurerer VPN på din pc, og hvordan du nemt og hurtigt opretter og afbryder forbindelsen. 1 VPN Windows 7 VPN (Virtual Private Network) er en forbindelsesmulighed, som giver dig adgang til netværket på dit institut eller dit arbejde, når du befinder dig uden for netværket. For at få VPN-adgang

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Quick Guide Mit Plandent

Quick Guide Mit Plandent Quick Guide Mit Plandent Indhold Hvad er Mit Plandent?... 2 Hvordan logger jeg ind på Mit Plandent?... 2 Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt mit password?... 4 Hvordan finder jeg vores aftaler?... 5 Hvor

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS

DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS 1 DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS Man kommer ind i KMS systemet til dataindberetning ved at skrive adressen http://nip.medcom/kms eller http://195.80.243.98/kms i sin browser.

Læs mere

Kære Naboer i nummer «Username»

Kære Naboer i nummer «Username» Kære Naboer i nummer «Username» Dette er en lille hjælp til hvordan du kommer i gang med at bruge vores mail-system, samt vores interne hjemmeside i Teglværkshaven. Teglvaerkshaven.dk vil være en intern

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Brugermanual. DKF s Self service på www.kano-kajak.dk

Brugermanual. DKF s Self service på www.kano-kajak.dk Brugermanual DKF s Self service på www.kano-kajak.dk Side 2 Indholdsfortegnelse Introduktion og adgang side 4 Ret kluboplysninger Redigering af klubdata side 6 Redigering af formandsoplysninger side 7

Læs mere

Brugermanual Kompass-værktøjet - for administratorer

Brugermanual Kompass-værktøjet - for administratorer 1 Brugermanual Kompass-værktøjet - for administratorer 2 LOG IND...Fehler! Textmarke nicht definiert. RegistRER EN BRUGER...Fehler! Textmarke nicht definiert. BED DEN STUDERENDE OM AT OPRETTE KOMPETENCEWEBS

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Vejledning: Sådan opretter du regelændringer på Virk Myndighedsnet

Vejledning: Sådan opretter du regelændringer på Virk Myndighedsnet Vejledning: Sådan opretter du regelændringer på Virk Myndighedsnet Indhold Log-In... 1 Vælg opret eller rediger:... 2 Oprettelse/redigering:... 3 Sådan ser det ud for virksomhederne... 5 Ved problemer

Læs mere

Webindberetning i Silkeborg Data

Webindberetning i Silkeborg Data Minivejledning Webindberetn Webindberetning i Silkeborg Data Ajourført 23.september 2010 Nyansættelse, ændringer og afgang HR, Løn og Personale, Juni 2010 Indholdsfortegnelse I gang med SD Personale Web...

Læs mere

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/.

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/. Bilag 2 VEJLEDNING I BRUGERADMINISTRATION PÅ SKI.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Brugeradministrations portal...1 3. Oprette brugere...2 3.1 Forud oprettede brugere...2 Slet forhåndsoprettede

Læs mere

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler.

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler. ANNONCER Proces Beskrivelse Handling Fremfind job Fremfind jobbet via boksen Jobs Klik på jobtitlen Start annonceringsproces Slå jobbet op Annoncer på Ekstern side (egen hjemmeside) Klik på fanen Annoncering

Læs mere

QUICK START Updated:

QUICK START Updated: QUICK START Updated: 24.08.2018 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get started

Læs mere

Vejledning i anvendelse af Banedanmarks nye løsning for fjernopkobling. 2. Forudsætninger for anvendelse af ny løsning til fjernopkobling

Vejledning i anvendelse af Banedanmarks nye løsning for fjernopkobling. 2. Forudsætninger for anvendelse af ny løsning til fjernopkobling Vejledning i anvendelse af Banedanmarks nye løsning for fjernopkobling Publiceringsdato Sidst ændret 22/08-2011 Version 4.22 1. Introduktion Banedanmark (BDK) har ændret den måde, man foretager fjernopkobling

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET KONCERN- IT. Når du skal på KUnet. Version 1, 25. februar 2016 Antal sider: 10

KØBENHAVNS UNIVERSITET KONCERN- IT. Når du skal på KUnet. Version 1, 25. februar 2016 Antal sider: 10 KØBENHAVNS UNIVERSITET KONCERN- IT Når du skal på KUnet Version 1, 25. februar 2016 Antal sider: 10 Indledning Indhold 1. Indledning... 3 2. Tilgå KUnet... 4 3. Første gang du logger på KUnet... 5 4. Glemt

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3 USE CASES INDHOLDSFORTEGNELSE Use cases... 2 Log ind procedurer... 2 Generelt Du oprettes i Kitos... 2 Generelt Log på Kitos... 3 Generelt Hvis bruger har glemt sit password... 5 Generelt Dit link i oprettelsesmailen

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

User Management System

User Management System User Management System www.inlogic.dk Indholdsfortegnelse UMS Web brugervejledning... 3 Skift dit password... 5 Mobil nummer... 6 IT Regel... 7 Dine oplysninger... 8 Skema... 9 SMS Abonnement... 10 Karakter...

Læs mere

Vejledning Patientportal

Vejledning Patientportal Vejledning Patientportal side 1 af 6 Indhold Patientportalen... 3 Hvordan finder jeg Patientportalen?... 3 Hvad kan jeg fra Patientportalens forside?... 3 Opret bruger på Patientportalen... 4 Hvordan opretter

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

AU AUHRA. Kvikguide Fraværsregistrering. Ver 2.1

AU AUHRA. Kvikguide Fraværsregistrering. Ver 2.1 AU AUHRA Kvikguide Fraværsregistrering Ver 2.1 1 Fraværsadministrator ved AU Som fraværsadministrator har du ansvaret for at registrere og følge op på alle slags fravær. Det er en krævende opgave, men

Læs mere