KONSTANT Net A/S. Etablering af transformerstation, krav til indgangsfelter for hovedtalver m.m.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONSTANT Net A/S. Etablering af transformerstation, krav til indgangsfelter for hovedtalver m.m."

Transkript

1 KONSTANT Net A/S, krav til indgangsfelter for hovedtalver m.m. Version Det er bygherres ansvar, at der projekteres efter den seneste version. Det er altid den seneste version, som er gældende og kan findes på

2 Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 3.1 Indretning af transformerrum Transformer mål Naturlig ventilation Mekanisk ventilation Installationer i transformerrummet Øvrige installationer El-tavler/stikledninger Kabelgennemføringer Systemjording Erstatningsansvar Myndighedsgodkendelser Deklaration Fremtidig vedligeholdelse Magnetfelter Før projekteringsopstart:... 10

3 Side 2 af 15 Transformerrum og transformerkiosker Dette dokument er udfærdiget til brug for bygherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører samt elinstallatører i forsyningsområdet for KONSTANT Net A/S (herefter KONSTANT). Dokumentet er udarbejdet af KONSTANT, som fungerer som projektansvarlig for selskabet. I forbindelse med projektering og udførsel af transformerstationen i rum, der stilles til rådighed for de nævnte elselskaber, bruges disse specifikationer og vejledninger. De skal ved indretning af transformerstationer følges i den udstrækning, det er muligt. Alle afvigelser skal godkendes af KONSTANT. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at KONSTANT ejer, driver og etablerer stikledninger i forsyningsområde nord. Dette er ikke tilfældet i forsyningsområde syd.

4 Side 3 af 15 er. (Inden- og udendørs) Udfærdiget med grundlag i BEK /7-2016, BEK / og Bygningsreglementet. Transformerstationer deklerares og tinglyses. Tingslysningsdokumenter skal være underskrevet og afleveret til KONSTANT, inden transformerstationer kan idriftsættes. Integret transformerstationer skal placeres i terrænniveau med direkte adgang til det offentlige areal. Transformerstationer skal placeres således at, der tages højde for højvandstilstand i området. Transformerkiosk Der skal anvises et areal på ca. 7 m². Kiosken må ikke placeres tæt på andre konstruktioner. Ved placering af transformerstationer, tæt ved bygninger eller andre konstruktioner, er det bygherres ansvar at, indhente de fornødne tilladelser fra diverse myndigheder. (F.eks. brandmyndigheder) Der skal friholdes et areal på 2000 mm foran hver dør. Lastbil med kran skal kunne køre uhindret til transformerstationen. Der skal forefindes en kørevej som er minimum 4000 mm bred og med en frihøjde på 5500 mm og som er i stand til at modstå en totalvægt på 25 ton. Ovenstående krav kan fraviges, når der er tale om placering af transformerkiosk i bestående byggeri. Adgangsforhold og kørerveje skal altid godkendes af KONSTANT. Transformerkiosken/kompaktstationen skal placeres således, at der er ringe sandsynlighed for, at den bliver beskadiget af vejkørende trafik. Transformerrum 3.1 Indretning af transformerrum Rummet skal som minimum have en størrelse på 15 m ². Se afsnit 5.7 for pricipskitse, særlige bestykninerg kan betyde krav om yderligere m². Minimums højde i transformerrum er 2500 mm. Følgende skal iagttages ved konstruktion: Bygningen skal kunne modstå den forventede mekaniske belastning og det interne tryk forårsaget af en kortslutning. Vægge og dør skal være udført af materialer med lav brandbarhed (BS 60). Rummets vægge skal udføres i min. 150 mm armeret beton for at kunne holde til en trykstigning fra dannelsen af en lysbue.

5 Side 4 af 15 Rummet skal konstrueres således, at det forhindrer indtrængen af vand og minimerer kondensering. Der må ikke være fremmede installationer/bygningsdele i rummet Hvis rummets vægge ikke kan udføres af armeret beton, skal det dokumenteres, at rummets vægge kan holde til en trykstigning fra dannelsen af en lysbue. Der henvises til Dansk Energi, rapport RA519 Trykstigninger i transformerrum som følge af lysbuedannelse. Oliesumpen rundt om transformeren, udføres af KONSTANT. Der etableres kabelgrave under henholdsvis højspændingsanlæg og lavspændingstavle. Målene er som standard: Længde: 2000 mm, bredde: 600 mm og 700 mm dyb. Afstand fra væg til kabelgrav skal min. være 100 mm. Det kan blive nødvendigt at øge bredden ved større anlæg. Se side 9. Rør i transformerstationen til fremføring af interne kabler, udføres som kloarkrør, antallet samt størrelse afklares med KOSNTANT. Bøjninger på rør udføres som 15grader bøjninger pr. 500mm. ligestykke. Kloarkrør afsluttes med muffe, som er plan med færdigt gulv. Transformerrummet indgår i bygherres bygningsmasse. Kun mindre vedligeholdelsesopgaver som rengøring og maling afholdes af elselskabet. Bygherre afleverer rummet nymalet i farven hvid. Elselskabet overtager rummet i henhold til deklaration. Eksempel på indretning af transformerrum kan ses på side 8.

6 Side 5 af Transformer mål Transformerrummet skal som udgangspunkt dimensioneres efter en 1000 kva transformer: Længde: 1600 mm, bredde: 1300 mm, højde: 1600 mm, vægt: 3,4 ton Mål er kun vejledende og kan variere af hensyn til transformerleverandør. Elselskabet oplyser de aktuelle mål. Det skal være muligt for en ladvogn med kran, at komme helt tæt på døren indtil transformerstationen, dette er af hensyn til levering og installering af transformer. Dør: Indvendige branddøre skal opfylde BS60 og være af stål. En standard dør som fabrikat Daloc type S80 opfylder BS60 kravene. Døre til det fri kan være udført i stål med en tykkelse på 2 mm. En standard dør som fabrikat Daloc type S60 evt. forsynet med ventilationsriste opfylder kravene i Stærkstrømsbekendtgørelsen. Bygherre leverer og monterer døren til rummet. Døren må ikke være med smæklås. Elselskabet leverer og monterer cylinderlåsen. Derudover skal den kunne åbnes 115 grader udad og dørens indvendige mål skal mindst være min x 2100 mm. Hvis døren ikke kan åbnes 115 grader skal der anvendes en to-fløjet dør. Installationer og kabelgennemføringer 4.1 Ventilation Rummet skal som a ventileres med naturlig ventilation. Ventilationskanalerne skal forsynes med brandspjæld, hvis det ikke er ud til det fri. Ventilationsriste der ikke er ud til det fri, skal forsynes med brandriste som fabrikat Ventilodice V. 4.2 Naturlig ventilation Det er bygherrens ansvar, at ventilationen i transformerrummet er dimensioneret til et luftskifte på mindst 2300 m3/h pr. transformer. For at opnå dette skal ventilationsristenes frie areal være på mindst 0,21 m2, og ventilationsristene skal være anbragt i hver ende af rummet. Ventilationsristene skal placeres, så indtaget er så langt nede mod gulvet som muligt, og udtaget skal placeres så højt i rummet som muligt. Hvis der er mulighed for, at placeres en taghætte gøres dette i stedet for den øverst placerede ventilationsrist. Bygherre leverer og monterer det nødvendige antal ventilationsriste.

7 Side 6 af 15 Kravene til ventilationsrist: Man må ikke kunne få fingrene ind gennem til spændingsførende dele. Risten skal være støbt fast eller boltet på indersiden af muren. Der må ikke kunne trænge vand/fygesne igennem ventilationsriste/taghætter. Hvis rummet indrettes til 2 eller flere transformere, placeres et sæt ventilationsriste for hver transformer som rummet indrettes til. Elselskabet skal godkende placeringen og udformningen af ventilationsristene. 4.2 Mekanisk ventilation Hvis naturlig ventilation ikke kan sikre det nødvendige luftskifte, skal der etableres mekanisk ventilation. Ventilationsanlægget skal dimensioneres til et luftskifte på 2300 m3/ h pr. transformer. Den mekaniske ventilation skal termostatstyres, og ventilationen skal normalt starte ved en rumtemperatur på 30 C og stoppe ved 25 C. Bemærk at der i henhold til krav om støj i boligområder højst må være 30 db i skel om natten. Det skal generelt undgås, at placere ventilationsriste ud til p-kælder. Hvis dette ikke kan udgås, skal der indsættes et filter i ventilationsristen. Vær opmærksom på, at Brandmyndighederne kan have specielle krav til ventilation. Det påhviler bygherre at indhente de fornødne godkendelser. 4.3 Installationer i transformerrummet Bygherre afsætter gruppetavle for tilslutning af KONSTANTs stikledning. Gruppetavlen skal bestykkes med følgende: Grp. afbryder for lysinstallation. Grp. afbryder for ventilation. Grp. afbryder for DSO. Forsikringselement for OB af KONSTANTs stikledning. Gruppeafbrydere skal udføres som kombiafbrydere C10A, som fabrikat ABB. Målerafsætning kan udelades. Bygherre etablerer gruppetavle efter gældende regler. Belysningsarmaturer må ikke uanset type opsættes i en afstand af mindre end 1,5 m fra transformeren. Lyskilder skal desuden kunne udskiftes uden brug af stige. Belysningsstyrken i transformerrummet: 200 lux Lysinstallationen skal være kapslingsklasse IP44 og skal bestå af: 1 afbryder og 1 stikkontakt med jord, som fabrikat OPUS 74. Der må kun bruges plastikrør til lysinstallationen. 4.4 Øvrige installationer Der må ikke installares fremmed installationer i transformerrummet.

8 Side 7 af El-tavler/stikledninger Tavler ejet af 3. mand må ikke placeres i transformerrummet. Afstanden fra transformerrummet til hovedtavle skal være kortest mulig, dog maks 50m. Føringsveje etableres af bygherre og skal inden opstart godkendes af elselskabet. Føringsveje udføres som udgangspunkt, som rør i gulv, udført i kloarkrør med en minimums størrelse på Ø110. Forbindelse mellem transformer og bygherres tavle kan etableres som skinnegennemføring. Denne er en del af tavlen og skal således dimensioneres og leveres af bygherre. Se side 10. Der skal fremføres en udligningsforbindelse fra bygningskonstruktionsjord eller hovedjordklemme. Forbindelsen etableres med et tværsnit på min. 25mm2 CU blank eller isoleret. Udligningsforbindelsen fremføres af bygherre, og markeres med gulgrøn tape samt teksten konstruktionsjord. Konstruktionsjorden skal afsluttes i en af siderne på kabelgraven for mellemspænding. Område nord: Elselskabet ejer og etablerer stikledningen og skal kunne tilslutte de nødvendige antal ledere i hovedtavlen som leveres af bygherre. Stikledningen fremføres på sin egen føringsvej. Føringsvejen må ikke bruges til andet formål. Afstand mellem tilslutning og kabelaflastning fastsættes ud fra ledertværsnit. Føringsveje skal aftales og godkendes af KONSTANT. Elselskabet anvender én leder kabel af typen 1x240 CU ved bagtudstilslutning. Hvor stikledningen udføres med kabler, er der krav om kabelgrav under hovedtavlen. Se side 11. Elselskabet stiller yderligere krav til størrelsen på indgangsfeltet i hovedtavlen. Se side 10. Område syd: Bygherre ejer og etablere stikledningen samt foretager overbelastnings- og kortslutningsbeskyttelse af denne. 4.6 Kabelgennemføringer Gennemføringer fra et rum til et andet skal tætnes med brandhæmmende materiale (BS60). Brandlukninger udføres af bygherre. Det skal sikres, at kablerne der er etableret i rør til kabel-gravene, ikke kommer til at virke som drænledninger. Alle kabelrør til kabelgravene skal tætnes med fabrikat Sealtag Aquablok. Tætning af rør i transformerstation udføres af KONSTATN. For tætning af gennemføringer til stikledning udføres af bygherrer.

9 Side 8 af 15 Følgende gælder for begge beskrevne transformerstationer Rør og kabler til transformerstation skal henligge uforstyrret, og der skal til enhver tid være fri adgang til rør og kabler af hensyn til vedligeholdelses- og reparationsarbejder. Beplantning af træer og buske må ikke ske umiddelbart oven på rør- eller kabeltrace. Hvor ikke andet er oplyst, er rørdimension i terræn Ø110 mm PEL Antallet af kabelrør fastlægges til det konkrete projekt. 5.1 Systemjording Bygherre kan anvende TT, TN-C eller TN-S i installationener, som er tilsluttet direkte i transformerstationer. Som udgangspunkt, udføres installationer med systemjord TN-C. Ønskes der TN-S systemjord vil PE-lederen blive monteret på PEN-skinnen i transformerstationen. Mere omkostningen forbundet med etablering af TN-S fremfor TN-C vil skulle afholdes af bygherre. Bemærk at, installationer som tilsluttes i kabelskabe, er der kun mulighed for systemjord TT. 5.2 Erstatningsansvar I de tilfælde hvor bygherre stiller areal eller rum til rådighed for placering af elektriske anlæg, som tilhører netselskabet, bærer hver part, bygherre(ejeren) og elselskabet, risikoen for (hændelige) skader på egne anlæg/bygning, uanset om disse er forvoldt ved forhold i den anden parts anlæg/bygning. Elselskabet skal være medforsikret på netkundens bygnings og løsøreforsikring. I modsat fald kan bygherre ikke rejse erstatningskrav som følge af skader opstået i forbindelse med drift og vedligeholdelse af anlæg til elforsyning. Sum: ~ kr. ekskl. moms. 5.3 Myndighedsgodkendelser Bygherre skal i forbindelse med etablering af transformerrum i nybyggeri indhente de nødvendige tilladelser ved brandmyndighed og bygningsinspektorat. Elselskabet skal se dokumentation på godkendelser, før arbejdet kan påbegyndes. 5.4 Deklaration Elselskabet skal have skødehavers accept inden projektering og arbejde i øvrigt iværksættes. Deklaration samt tinglysning skal underskrives af den/de tegningsberettigede. Udgifter til tinglysning afholdes af elselskabet. 5.5 Fremtidig vedligeholdelse Udskiftning af ventilationsfilter, når denne er tilstoppet, påhviler bygherre.

10 Side 9 af Magnetfelter Der er ingen påviselig sammenhæng mellem elektromagnetiske felter og skadelige effekter på miljøet. WHO har i juni 2007 færdiggjort et magnetfeltprojekt. WHO har ikke kunnet konstatere belæg for påstanden om, at der er sammenhæng mellem magnetfelter og sygdomme som cancer (brystcancer og leukæmi) og hjertekarlidelser. WHO anbefaler således, at landene følger grænseværdierne fra ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) Grænseværdien er her 500 μt for arbejdstagere og 100 μt for offentligheden. Der er således ingen lovfæstede grænseværdier for magnetfeltstråling i Danmark. Arbejdstilsynet har udarbejdet vejledende grænseværdier. Vejledningerne hedder At-vejledning D og At-vejledning A1.8. KONSTANT Net A/S anbefaler, at man i hvert enkelt tilfælde vurderer, hvorvidt placeringen er hensigtsmæssig i forhold til arbejdspladser, beboelse, skoler, børnehaver mv. Brochuren Om magnetfelter kan rekvireres ved henvendelse til KONSTANT.

11 Side 10 af Før projekteringsopstart: Følgende arbejder skal iværksættes før egentlig projektering kan påbegyndes: Projekttegning med angivelse af transformerstation samt kabeltrace sendes til elselskabet og tegningen godkendes af elselskabet. Elselskabet skal have modtaget deklaration. Elselskabet skal have modtaget en tilmelding fra elinstallatøren, eller en underskrevet og betalt acceptblanket Inden elselskabet kan opstarte rør- og kabellægning på privatejendom sørger bygherre for placering af markeringspæle for angivelse af trace og højdekote på færdigt terræn. Principtegning af transformerrum

12 Side 11 af 15 Principtegning af kabelgrave for hhv. høj- og lavspænding 100 mm Rør for transformerkablerne mellem lav- og højspændingskabelgrav og transformer 100 mm 600 mm 700 mm 700 mm 100 mm 300 mm 600 mm 100 mm 600 mm 700 mm

13 Side 12 af 15 Principtegning af skinnegennemføring

14 Side 13 af 15 Principtegning af kabelgrav for hovedtavle

15 Side 14 af 15 Minimumsmål for indgangsfelt for hovedtavle Der er følgende krav til størrelsen på indgangsfeltet for hovedtavlen: Bemærk at nulklemmen kan være den første bolt. For 4 ledede kabler Al NOIK eller NOBH Kabel Højde til første bolt* Indgangsfeltets bredde Kabelgrav LxBxD 1 stk 4x mm 300 mm 400 mm x 300 mm x 700 mm 2 stk 4x mm 400 mm 400mm x 400mm x 700mm 1 stk 4x mm 400 mm 400mm x 400mm x 700mm 1 stk 4x mm 400 mm 400mm x 600mm x 700mm 2 stk 4x mm 400 mm 400mm x 600mm x 700mm 2 stk 4x mm 400 mm 400mm x 1500mm x 700mm 3 stk 4x mm 600 mm 400mm x 1500mm x 700mm 3 stk 4x mm 600 mm 400mm x 1500mm x 700mm 4 stk 4 x mm 600 mm 400mm x 1500mm x 700mm 4 stk 4x mm 600 mm 400mm x 1500mm x 700mm *Mål er fra kabelaflastningen til første bolt Kablerne monteres som udgangspunkt med kabelsko Kabelsko Bredde mm mm mm

KONSTANT Net A/S. Etablering af transformerstationen. Version

KONSTANT Net A/S. Etablering af transformerstationen. Version KONSTANT Net A/S en Version Side 1 af 14 Det er bygherres ansvar, at der projekteres efter den seneste version. Det er altid den seneste version, som er gældende og kan findes på www.konstant.dk Side 2

Læs mere

Indretning af transformerrum 2014-12-0405. Side 1 af 14

Indretning af transformerrum 2014-12-0405. Side 1 af 14 Indretning af transformerrum Side 1 af 14 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2 FORORD... 3 3 GODKENDELSE/OVERDRAGELSE... 3 3.1 SE... 3 4 FORSIKRINGSFORHOLD... 3 5 RUMMETS UDFORMNING... 4

Læs mere

TF 49. Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for Radius op til 1000 kva

TF 49. Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for Radius op til 1000 kva TF 49 Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for Radius op til 1000 kva Indholdsfortegnelse 1 Forord 3 2 Godkendelse/Overdragelse 3 2.1 Bygherre sørger for 3 2.2 Radius

Læs mere

TF 49 Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for DONG Energy op til 1000 kva.

TF 49 Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for DONG Energy op til 1000 kva. TF 49 Retningslinjer for transformerstationer i rum der stilles til rådighed for DONG Energy op til 1000 kva. Indholdsfortegnelse Dato 20. September 2011 1 Forord... 3 2 Godkendelse/Overdragelse... 3 2.1

Læs mere

LYNGBY STANDARD FOR 450 El Bilag 04 Etablering af ny transformerstation

LYNGBY STANDARD FOR 450 El Bilag 04 Etablering af ny transformerstation LYNGBY STANDARD FOR 450 El Bilag 04 Etablering af ny transformerstation Version Udarbejdet af: Årsag til revision Dato 1.0 Nyt dokument 14.09.18 Indhold 1 INTRODUKTION 3 2 GYLDIGHED 3 3 ETABLERING AF NY

Læs mere

Installation af UPS-anlæg

Installation af UPS-anlæg sikkerhedsstyrelsen installation af UPS-anlæg 2010 Installation af UPS-anlæg 2. udgave september 2010 Ved installation og projektering af UPS-anlæg er det vigtigt at være opmærksom på følgende forhold.

Læs mere

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen.

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen. Tilladte hjælpemidler: Alle dog skal lokale procedurer gældende for eksamen og regler for eksaminander overholdes. Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen. 6 timers skriftlig el-autorisationsprøve.

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station GIS AC-stationer Bygningsarbejder ETS-51-02-01 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24692/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender Dato

Læs mere

Sags Nr.: 212 Side 1 af 5 Tegn. Dato 01.02.2015 Tegn. Nr.: E 550-0 Rev. Dato: GODK.: LAP

Sags Nr.: 212 Side 1 af 5 Tegn. Dato 01.02.2015 Tegn. Nr.: E 550-0 Rev. Dato: GODK.: LAP SPECIFICATION AF LAVSPÆNDINGSTAVLE 1. GENERELLE KRAV 1.1. STANDARDER DS/EN 60 439-1 DS/EN 60 439-2 DS/EN 60 439-3 DS/EN 60 439-4 DS/EN 60 204-1 for hele tavlen DS/EN 60 204-1 for dele af tavlen 1.2. ELLEVERANDØR

Læs mere

Instruks vedrørende. el-installatørers

Instruks vedrørende. el-installatørers Instruks vedrørende el-installatørers fejlretningsarbejder på HEF Nets elforsyningsanlæg 2. udgave 2007 Dok.id-128458 Formål Instruksen har til formål: at øge den personlige sikkerhed at undgå ulykker

Læs mere

OVERVEJELSER VEDRØRENDE PARKERINGSHUS VED ÅBOULEVARDEN 60/10 KV STATION

OVERVEJELSER VEDRØRENDE PARKERINGSHUS VED ÅBOULEVARDEN 60/10 KV STATION OVERVEJELSER VEDRØRENDE PARKERINGSHUS VED ÅBOULEVARDEN 60/10 KV STATION Energi Midt DECEMBER 2007 Side 1 af 6 Baggrund Der er ønske om at etablere parkeringshus på Emilies Plads med samtidig etablering

Læs mere

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER TILSLUTNINGSBESTEMMELSER GÆLDENDE FOR LEF NET A/S FORSYNINGSOMRÅDE Gældende fra 21. september 2009. Side 1 af 16 Ikrafttræden og ændringer mv. Ikrafttræden Nærværende tilslutningsbestemmelser er et supplement

Læs mere

SPECIFICATION AF LAVSPÆNDINGSTAVLE 1. GENERELLE KRAV. Sags Nr.: 212.059.01 Side 1 af 8 Tegn. Dato 22-04-2013 Tegn. Nr.: E 550-0 Rev. Dato: GODK.

SPECIFICATION AF LAVSPÆNDINGSTAVLE 1. GENERELLE KRAV. Sags Nr.: 212.059.01 Side 1 af 8 Tegn. Dato 22-04-2013 Tegn. Nr.: E 550-0 Rev. Dato: GODK. SPECIFICATION AF LAVSPÆNDINGSTAVLE 1. GENERELLE KRAV 1.1. STANDARDER DS/EN 60 439-1 1.3. DRIFTSFORHOLD Placering: Indendørs Udendørs DS/EN 60 439-2 Stærkstrømsbekendtgørelsen (SBG) Stationær Flytbar DS/EN

Læs mere

Temamøde Installationer Specielle emner. Velkommen

Temamøde Installationer Specielle emner. Velkommen Temamøde Installationer Specielle emner - Regler for tilslutning af - Tilslutning af LED belysning - Skinner solen stadig på solcelleanlæg - Hvilken betydning får den nye autorisationsordning? Velkommen

Læs mere

Tilføjet tavlebeskrivelse 20.12.2012 KJE

Tilføjet tavlebeskrivelse 20.12.2012 KJE A Tilføjet tavlebeskrivelse 20.12.2012 KJE Rev. Rettelse Dato Projekteret Kontrol Godkendt LYSKÆR 3 EF, 2730 HERLEV - TLF.: 38 16 50 00 Tegnet Udført Kontroleret Godkendt KJE KJE CAD: K:\4910\4911\AFHH-projekter-CAD\TEGN-FIL\E(D)X-001.dwg

Læs mere

E 551-0 E 551-0 NOTE: NOTE: KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ INTEGRERET DAGINSTITUTION I TASIILAQ HOVEDPROJEKT, EL-INSTALLATIONER

E 551-0 E 551-0 NOTE: NOTE: KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ INTEGRERET DAGINSTITUTION I TASIILAQ HOVEDPROJEKT, EL-INSTALLATIONER E 551-0 NOTE: TAVLEN SKAL LEVERES MED NØDVENDIGE BESLAG OG BØJLER, SÅLEDES KABLER OG RØR KORREKT AFLASTES I TAVLEN. TAVLEN SKAL MÆRKES MED FABRIKAT OG IDENTIFIKATIONSDATA. VED AF- LEVERING SKAL OPDATERET

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

KUN GÆLDENDE FOR ELINSTALLATIONER

KUN GÆLDENDE FOR ELINSTALLATIONER B3_1_910 KUN GÆLDENDE FOR ELINSTALLATIONER Rev.: Tekst: Udført: Kontrol: Godk.: Dato: Projekt: ALABU BOLIG, AFD. 10 - PETER FREUCHENS VEJ 1-39 RENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGER Tekst: Tegningsnr.: Rev.:

Læs mere

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen 6 timers skriftlig el- autorisationsprøve d 13-12 - 2010 Side 1 af 12 Tilladte hjælpemidler Alle lærebøger, tabeller, håndbøger, noter, regnemaskine og pc er med deaktiveret kommunikationsnetkort. Besvarelsen

Læs mere

Passiv brandsikring. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet

Passiv brandsikring. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet Passiv brandsikring Vejledning. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet April 2018 Få mere at vide SikkerhedsBranchens Fagudvalg for Passiv Brandsikring arbejder for en optimal, grundlæggende

Læs mere

Afd. 6, Vesterport ved AAB af 1938, Horsens SPØRGSMÅL OG SVAR LISTE 2 (BILAG TIL SUPPLEMENTSBLAD NR. 02) Side 1/5

Afd. 6, Vesterport ved AAB af 1938, Horsens SPØRGSMÅL OG SVAR LISTE 2 (BILAG TIL SUPPLEMENTSBLAD NR. 02) Side 1/5 SPØRGSMÅL OG SVAR LISTE 2 (BILAG TIL SUPPLEMENTSBLAD NR. 02) Side 1/5 Spørgsmål GÆLDENDE FOR SAMTLIGE ENTREPRISER 00.1 00.2 00.3 00.4 Arbejdsbeskrivelse - byggeplads 01.1 01.2 01.3 01.4 ENTR. 11 - Nedbrydning

Læs mere

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nukissiorfiit Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nr. 2 gældende fra 1. maj 2011 NUKISSIORFIITS ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR OFFENTLIG LEVERING AF EL- VARME NR. 1.

Læs mere

Eksempler på hændelser med strøm Tavler

Eksempler på hændelser med strøm Tavler Eksempler på hændelser med strøm Tavler Skadelidte elektriker blev ved arbejde i en styretavle kraftig forbrændt på hænder og arme. Da skadelidte ville rette en ledning som krøllede, uden for arbejdsområdet,

Læs mere

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Version 2011.2 DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Afsnit Indhold side 1 Generelt 3 2 Dimensionering 3 3 Nødvendigt værktøj 3 4 Generelle anbefalinger for opsætning af rørsystemet

Læs mere

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Tilbudsliste Dateret: 12.06.2018 Tilbudsliste Side : 2/19 Indhold: 1. Tilbudsliste... 3 1.1 Udfyldelsen...

Læs mere

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR. 250,00 ÅRHUSKREDSENS KONTOR ER ÅBEN HVER TIRSDAG MELLEM KL. 17.00 19.30 RETNINGSLINIER

Læs mere

Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6:

Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6: Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6: Kapitel 13, Grundlæggende principper Kapitel 13 er et af bekendtgørelsens overordnede kapitler. I dette

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0129 /LAA Klager: Indklaget energiselskab: NN 4100 Ringsted SEAS-NVE A.m.b.A. CVR 6851 5211 & SEAS-NVE Holding A/S CVR 2578 4413 v / SEAS-NVE A.m.b.A. Hovedgaden 36 4520

Læs mere

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Tilbudsliste Dateret: 12.06.2018 Tilbudsliste Side : 2/18 Indhold: 1. Tilbudsliste... 3 1.1 Udfyldelsen...

Læs mere

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER / STIKLEDNINGSREGULATIV

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER / STIKLEDNINGSREGULATIV TILSLUTNINGSBESTEMMELSER / STIKLEDNINGSREGULATIV 1. Generelle bestemmelser Gyldighedsområde 1.1. Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i Struer Forsyning Elnet A/S s forsyningsområde, i det følgende

Læs mere

Tilslutningsvilkår 1. VÆRD AT VIDE OM DINE ABONNEMENTER OG DIN TILSLUTNING TIL FIBERNETTET

Tilslutningsvilkår 1. VÆRD AT VIDE OM DINE ABONNEMENTER OG DIN TILSLUTNING TIL FIBERNETTET Tilslutningsvilkår 1. VÆRD AT VIDE OM DINE ABONNEMENTER OG DIN TILSLUTNING TIL FIBERNETTET For at tjenesteudbyderen kan levere de abonnementsydelser, du har bestilt, skal Nord Energi først etablere en

Læs mere

Varbergparken Afd. 27 Blok 5, 6, 7

Varbergparken Afd. 27 Blok 5, 6, 7 INGENIØR EMNE: EL - Blok 5, 6 og 7 TEGN. NR.: REV.: Note: Tegningen er gældene for hver af de 3 hovedtavler i blokkene, dog skal der kun levers lysstyring for udv. belysning i hovedtavlen for blok 5. REV.:

Læs mere

MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03)

MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03) MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03) Februar 2009 MVE Lavspændingstavler og andre sammenbygninger af materiel En sammenbygning af elektrisk materiel (tavle) skal normalt opfylde

Læs mere

Bemærk! Vigtig information på bagsiden

Bemærk! Vigtig information på bagsiden Montagevejledning ws bioclean søjleskab Bemærk! Vigtig information på bagsiden Ø75 mm tomrør skal føres minimum 10 cm over markeringen inde i søjlen! Tomrøret klemmes fast med stålvinkel på bagvæggen.

Læs mere

Etablering af et WS bioclean PE i beton

Etablering af et WS bioclean PE i beton Etablering af et WS bioclean 20-25 PE i beton Frit ind- og afløb WS bioclean tm er konstrueret således, at det ikke kræver udløbspumpe. Dette under forudsætning af, at der altid er frit afløb fra minirenseanlægget.

Læs mere

Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri

Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri I butikker mm. hvor der foregår detailsalg og der opbevares max 12,5 kg (evt. 25 kg) NEM, er der ingen særlige bestemmelser for de elektriske installationer,

Læs mere

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA OUH Ventilation KGA idéoplæg Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA Dato: 06. juni 2014 IDÉOPLÆG Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA på OUH ORIENTERING På OUH i afsnit for KGA (Klinisk

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S 1. januar 2015. Tilslutningsbidrag for elforsyning i DONG Energy Eldistribution s elnet

DONG Energy Eldistribution A/S 1. januar 2015. Tilslutningsbidrag for elforsyning i DONG Energy Eldistribution s elnet DONG Energy Eldistribution A/S Gældende fra 1. januar 2015 Tilslutningsbidrag for elforsyning i DONG Energy Eldistribution s elnet Tilslutningsbidrag for elforsyning opkræves ved etablering af enhver ny

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser

Tilslutningsbestemmelser Gældende fra 1. januar 2012 Tilslutningsbestemmelser SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør tlf. 58362500 KORSØR SLAGELSE Tilslutningsbestemmelser for SK Elnet A/S side 2 Indhold 1. Generelle bestemmelser.

Læs mere

Nyt enfamiliehus med metalindlæg i hele gulvet. Figur 1. Fremført sammen med gruppeledningerne. BADEVÆRELSE. Gruppetavle med hovedjordklemme

Nyt enfamiliehus med metalindlæg i hele gulvet. Figur 1. Fremført sammen med gruppeledningerne. BADEVÆRELSE. Gruppetavle med hovedjordklemme Nyt enfamiliehus med metalindlæg i hele gulvet Gruppetavle med hovedjordklemme Figur 1 Beskyttende potentialudligning iht. 411.3.1.2. Leder min. 6 mm2 iht. 544.1 Jordingsleder efter tabel 54.2 eller beregnet

Læs mere

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6 F El-arbejde For arbejdet er følgende basisbeskrivelser gældende: bips B2.400, Basisbeskrivelse bygningsinstallationer bips B2.450, Basisbeskrivelse el Der skal udføres

Læs mere

Råderetskatalog afd. 65

Råderetskatalog afd. 65 1 Råderetskatalog afd. 65 Vedtaget på afdelingsmødet den 29. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger COBALCH Tætninger ORIGINAL LINK SEAL modul murtætning installeres hurtigt og nemt. Arkitekter, ingeniører, bygnings- og rørledningsfirmaer foretrækker fordelene ved den ORIGINAL LINK SEAL. - tryktæt fra

Læs mere

Indhold. 1 Administrative data

Indhold. 1 Administrative data Indhold 1 Administrative data... 2 2 Ansvarsfraskrivelse... 4 3 Generelt... 4 4 Jording af dæk og vægge... 4 5 Jording af punktfundamenter... 7 6 Dilatationsfuger gulve... 8 7 Dilatationsfuger vægge...

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. nr Tavler. Revision:

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. nr Tavler. Revision: Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling Tekniske Standarder nr. 63.8 Tavler Revision: 2018.11.09 Hospitalsenheden Horsens Tekniske standarder nr. 63.8 Tavler Indholdsfortegnelse 63.1 Tavler... 3 63.1.1

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser/ stikledningsregulativ BORNHOLMS EL-NET A/S

Tilslutningsbestemmelser/ stikledningsregulativ BORNHOLMS EL-NET A/S Tilslutningsbestemmelser/ stikledningsregulativ BORNHOLMS EL-NET A/S Side 1 af 11 Bestemmelser om tilslutning til det kollektive elnet Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse... 3 1. Generelle

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser for EL

Tilslutningsbestemmelser for EL NRGi Net A/S 1. Januar 2005 Tilslutningsbestemmelser for EL NRGi Net A/S 1 1. Generelle bestemmelser 1.1 Gyldighedsområde Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i NRGi Net A/S forsyningsområde.

Læs mere

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic 1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic Manual for program 1FV1.0 (se mærkning på kreds U2) Mærkespænding: Mærkeeffekt: Mærkestrøm: 230 V, 50Hz, 1 fase. 2300 W 10 A Summen af belastninger må ikke overstige

Læs mere

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten.

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten. J.nr.: 2013-7963 KJK/tik Duathlonvej Duathlonvej ligger i den nordøstlige del af Svenstrup. Der er planlagt i alt 19 grunde på Duathlonvej indenfor delområde A af lokalplan 6-1-102. Denne 1. etape omfatter

Læs mere

INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL V/JOHNNY NIELSEN

INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL V/JOHNNY NIELSEN INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL 2016. V/JOHNNY NIELSEN PROGRAM FOR INDLÆGGET. PRÆSENTATION AF MIG SELV GENNEMGANG AF EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET TT. GENNEMGANG AF EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET TN. EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser. AURA El-net VE A/S

Tilslutningsbestemmelser. AURA El-net VE A/S Tilslutningsbestemmelser AURA El-net VE A/S 9. januar 2012 1 1. Generelle bestemmelser 1.1 Gyldighedsområde Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i AURA El-net VE A/S forsyningsområde, i det

Læs mere

1. Formål Den generelle tilladelse giver autoriserede elinstallatører tilladelse til at udføre nærmere specificerede opgaver i N1 A/S lavspændingsnet.

1. Formål Den generelle tilladelse giver autoriserede elinstallatører tilladelse til at udføre nærmere specificerede opgaver i N1 A/S lavspændingsnet. Overdragelse fra driftsansvarlig virksomhed til autoriserede elinstallatørvirksomhed i henhold til Bekendtgørelse om sikkerhed for drift af elektriske anlæg Generel tilladelse 1. Formål Den generelle tilladelse

Læs mere

Scene APV - Fase 1 Skema 25 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold,

Scene APV - Fase 1 Skema 25 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold, Lokalet, herunder størrelsesforhold, materialer, installationer og rengøring Er lokalets areal passsende i forhold til antallet af brugere? Er der plads nok til at udføre arbejdet på en hensigtsmæssig

Læs mere

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 1/5 Københavns Kommune Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Sendt til: www.blivhoert.kk.dk/lokalplaner Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr.

Læs mere

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132 DK Installationsvejledning devireg 130, 131 og 132 Indhold: 1. Anvendelsesområde og funktion. 2. Installationsvejledning. a. Installation af føler for devireg 130, 131 og 132. b. Placering af devireg 130,

Læs mere

Service- og montagevejledning Regnmåler

Service- og montagevejledning Regnmåler - - 1 - - Tillykke med Deres nye Bækmann K regnmåler. De har købt et produkt som med sit enkle og tidløse design vil pryde næsten uanset placering. en er tænkt som et synligt og markant element i havearkitekturen

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer

Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer KAPITEL 709 MARINAER Note Dette kapitel er baseret på et CENELEC-forslag, som kun omhandler marinaer i modsætning til IEC standarden, som

Læs mere

Østjyllands Brandvæsen, november 2017 Version 3.

Østjyllands Brandvæsen, november 2017 Version 3. Østjyllands Brandvæsen, november 2017 Version 3. Vejledning Brandveje og brandredningsarealer Indhold 1. Formål... 2 2. Lovhjemmel... 2 3. Anvendelsesområde... 2 4. Regler for arealer til redning og slukning...

Læs mere

Led belysning. Hvad tænker i når der bliver sagt LED lys? Produkter Installationsforhold Sikkerhed Brand Energi besparelse Sundhed Levetid

Led belysning. Hvad tænker i når der bliver sagt LED lys? Produkter Installationsforhold Sikkerhed Brand Energi besparelse Sundhed Levetid Led belysning Hvad tænker i når der bliver sagt LED lys? Produkter Installationsforhold Sikkerhed Brand Energi besparelse Sundhed Levetid Produktet Led belysning Eks. på en LED-lyskilde der er faglig.

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler

FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler Dette paradigme anvendes til at udarbejde en projektspecifik beskrivelse for arbejdet med Bygningsautomation.

Læs mere

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger ORIGINAL LINK SEAL modul murtætning installeres hurtigt og nemt. Arkitekter, ingeniører, bygnings- og rørledningsfirmaer foretrækker fordelene ved den ORIGINALE LINK SEAL. - tryktæt fra begge sider - indvendig

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.04 april 2013 Side 1 af 18 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0 GENEREL

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser

Tilslutningsbestemmelser Tilslutningsbestemmelser For AURA El-net 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser... 3 2. Definitioner... 3 3. Forsyningsanlæg... 4 4. Tilslutning, ændring og udvidelse... 4 5. Tilslutningsbidrag...

Læs mere

FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af:

FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af: FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af: Potentialudligningsanlæg i medicinske områder jævnfør DS/EN 60364-7-710 FSTA EL-netværksgruppe 11-09-2018 Dette dokument er udarbejdet af FSTA EL-netværksgruppe.

Læs mere

Der skal sendes målerværdier med timeopløsning til Energinet.dk. 8.600 kr./år ekskl. moms. (Afregningsart: B kunde)

Der skal sendes målerværdier med timeopløsning til Energinet.dk. 8.600 kr./år ekskl. moms. (Afregningsart: B kunde) A2 Forbrugstarif data: Kunden er tilsluttet og målt på kv station. Der måles på 10 kv niveau. Kunden ejer selv 10 kv kabel, transformere mm. efter måleren. Stikledning er tilsluttet på 10 kv niveau på

Læs mere

Sundhedshus Toftlund

Sundhedshus Toftlund Notat 27. april 2015 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Sundhedshus Toftlund Der er indkommet følgende spørgsmål til el-projektet. Spørgsmål angivet med kursiv og understreget, svar med normal tekst.

Læs mere

Installation & Jording. Den 6. oktober v/johnny Nielsen

Installation & Jording. Den 6. oktober v/johnny Nielsen Installation & Jording Den 6. oktober 2015. v/johnny Nielsen Program for indlægget.! Præsentation af FOURNAIS ENERGI og mig selv! Gennemgang af ekstrabeskyttelsessystemet TN.! Ekstrabeskyttelsessystemet

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 10 /

Læs mere

Etablering af et WS bioclean 75 PE i beton

Etablering af et WS bioclean 75 PE i beton Frit ind- og afløb WS bioclean tm er konstrueret således, at det ikke kræver udløbspumpe. Dette under forudsætning af, at der altid er frit afløb fra minirenseanlægget. Hvis ikke dette kan lade sig gøre,

Læs mere

P171XXXX TM03 1001 0905

P171XXXX TM03 1001 0905 Serviceinstruktion Unilift CC Indholdsfortegnelse 1. Identifikation... 2 1.1 Typeskilt... 2 1.2 Typenøgle... 2 2. Fejlfinding... 3 3. Rengøring af pumpen... 4 3.1 Rengøring af indløbssien... 4 3.2 Rengøring

Læs mere

Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyns forsyningsområde

Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyns forsyningsområde Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyns forsyningsområde Kabelskabe Kabelskabsbetegnelser: Kabelskabe, som er monteret efter den 1. januar 2014 betegnes som et 'nyt kabelskab'. Kabelskabe, som er monteret

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet :

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet : Skønsmandens erklæring 8043 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Dæk mod krybekælder er ikke udført korrekt. Dampspærre er placeret på undersiden af isolering (den kolde side). Følgeskader i form af lugtgener

Læs mere

Elinstallatøren og installation.

Elinstallatøren og installation. Elinstallatøren og installation. Behovsafdækning. Forholdsregler. Beregninger. Eksempel. Udførsel i praksis. Dokumentation og kvalitetssikring. Service og vedligehold. Fjernmonitorering. Evt. Side 1 Behovsafdækning.

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg

UDKAST. til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg UDKAST til Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg I medfør af 5, stk. 1, nr. 1, 5, stk. 2, 7, stk. 3, 31, stk. 1-2, 34, stk. 2 og 39 i lov nr. 525 af 29. april 2015 om sikkerhed

Læs mere

Parcelhusgrunde Kidholm, 1. etape Langholt Salgsvilkår er revideret i januar 2015 Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten

Parcelhusgrunde Kidholm, 1. etape Langholt Salgsvilkår er revideret i januar 2015 Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten Salgsvilkår er revideret i januar 2015 Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten Sagsnr.:1851-44633 KJK/tik. Kidholm Kidholmudstykningen ligger i den vestlige del af. Kidholm er en sidevej til

Læs mere

Ikast Værkerne Net A/S

Ikast Værkerne Net A/S Tilslutningsbestemmelser Ikast Værkerne Net A/S 1. Generelle bestemmelser 1.1 Gyldighedsområde Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i Ikast Værkerne Net A/S, i det følgende kaldet netselskabet.

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Standard for styretavler Gældende fra: 18. September 2015 Campus Service DTU Nils Koppels Allé DTU, Bygning 413 DK-2800 Kgs. Lyngby Lyngby Tlf +45

Læs mere

produkt datablad med AISI 316 bolte Max 5 bar Tryk

produkt datablad med AISI 316 bolte Max 5 bar Tryk OP1300 link seal med AISI 316 bolte Tryk Max 5 bar Temp. Type A4 (EPDM sort) -40ºC til +110º Type B-A4 (EPDM blå) -40ºC til +110º Type O-A4 (Nitril grøn) -40ºC til +110º Type T-8.8 (Silikone grå) -55ºC

Læs mere

Sfb nr Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den Sydvestjysk Sygehus - Teknisk

Sfb nr Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den Sydvestjysk Sygehus - Teknisk Sfb nr. 66 - Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den 21-09-2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 66.0 CTS anlæg... 2 10. El-arbejde og tavler...

Læs mere

RADON: FORURENING OG LØSNINGER

RADON: FORURENING OG LØSNINGER RADON: FORURENING OG LØSNINGER TORBEN VALDBJØRN RASMUSSEN, VALBY KULTURHUS 25. JUNI KL. 19:00 21:00 Forurening Radon er et indeklimaproblem Hvad er radon, Hvor kommer radon fra Hvad gør radon ved mennesker

Læs mere

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING NOTAT Projekt: Støvring Gymnasium Aalborg, den 22.10.2012 Emne: Notat nr.: 02 CO 2 koncentration i klasselokale Projekt nr.: 5714-004 Dir. tlf.: +45 2540 0223 Reference: hda@moe.dk Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

Læs mere

04. Tilbudsliste: Tilbudsliste: Etablering af SFO i Digeskolen Højer, Nørrevej 80, 6280 Højer Bygherre Tønder Kommune

04. Tilbudsliste: Tilbudsliste: Etablering af SFO i Digeskolen Højer, Nørrevej 80, 6280 Højer Bygherre Tønder Kommune 04. 1. VVS - ENTREPRISE Alle poster skal udfyldes. Undertegnet entreprenør tilbyder hermed at udføre følgende fagentreprise i henhold til betingelser, beskrivelse, tegninger, evt. rettelsesblade og besigtigelse

Læs mere

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME LEVERING Gældende fra den 1. september 1994 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering

Læs mere

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 1. Generelle bestemmelser Gyldighedsområde 1.1 Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i HEF Net A/S forsyningsområde, i det følgende kaldet Netselskabet. Netbestemmelser 1.2 Enhver, der tilsluttes

Læs mere

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight Installationsvejledning CO2LIGHT Indhold 1. Tubes 2. Paneler 3. Downlight 4. Streetlight CO2LIGHT Gørtlervej 21 DK- 9000 Aalborg Phone: +45 70 70 15 55 e- mail: info@co2light.com til T8/T5 LED-rør Installationsvejledningen

Læs mere

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjeklisten indeholder en række beskrivelser af forhold, som den projekterende og rådgivende efter arbejdsmiljølovgivningen skal tage hensyn til i sit

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

1. Generelle sikkerhedsanvisninger

1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng DK UWTes1762,UWKes1752 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer

Læs mere

Sag: Søbyen Skanderborg John Drejer A/S Michael Jensen

Sag: Søbyen Skanderborg John Drejer A/S Michael Jensen Drift & Vedligehold Sag: Søbyen Skanderborg John Drejer A/S Michael Jensen 27886501 1 Indhold Elforsyningen... 3 Tavler... 3 Generelt... 3 Vedligeholdelse af bruger... 3 Vedligeholdelse af autoriseret

Læs mere

Galten Elværk Net A/S

Galten Elværk Net A/S Tilslutningsbestemmelser Galten Elværk Net A/S 1. oktober 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelle bestemmelser.... 1 2. Definitioner... 1 3. Forsyningsanlæg... 3 4. Tilslutning, ændring og udvidelse...

Læs mere

CTR 40MW El-kedel. Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr Rettelsesblad 03

CTR 40MW El-kedel. Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr Rettelsesblad 03 CTR 40MW El-kedel Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr. 453936-2016 Rettelsesblad 03 Projekt nr 20160014 Version 1.0 / 13022017 Udbudsbekendtgørelse 453936-2016 Udarbejdet

Læs mere

Trapper der skal godkendes af Teknisk forvaltning

Trapper der skal godkendes af Teknisk forvaltning Trapper der skal godkendes af Teknisk forvaltning Uddrag af bygningsreglementet af 2018 (BR18) samt Eksempelsamling om brandsikring af byggeri. Fri bredde: Fælles adgangsveje 1000 mm - (BR18 57 1)). Fri

Læs mere

Overordnet standard for El-installationer på DTU Lyngby Campus Gældende for el. April 2017 Version 7.0

Overordnet standard for El-installationer på DTU Lyngby Campus Gældende for el. April 2017 Version 7.0 Overordnet standard for El-installationer på DTU Lyngby Campus Gældende for el. April 2017 Version 7.0 2017 Udgivet af: Rekvireres: DTU Campus Service, Energivej, Bygning 409, 2800 Kgs. Lyngby Mail: cas-el@dtu.dk

Læs mere

Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net

Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net Udarbejdet i 2019 af arbejdsgruppen Bedre el-tavler. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Dansk El-Tavle Forening Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Tilbudsliste med beskrivelse

Tilbudsliste med beskrivelse Tilbudsliste med besivelse side 1 af 10 Sagsnr. 675805A Dato 18.05.2015 Initialer PRT/THB/TEK/JRD Summationsark Pos. Emne 1. Beton Kloak og murerarbejder 2. Tømrerarbejder 3. Maler 4. Gulvbelægning 5.

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 68 Øvrige El-anlæg i bygninger. Revision:

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 68 Øvrige El-anlæg i bygninger. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2017.06.01 Indholdsfortegnelse 68.1 Lynaflederanlæg... 3 68.1.1 Indledning... 3 68.1.2 Generelle principper... 3 68.1.3 Installation/udførelse... 3 68.1.4

Læs mere