Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds."

Transkript

1 Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, onsdag, d. 5. april 2017 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængige af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der har været en stor nettostigning i foreningens antal af ordinære medlemmer fra 460 ved årets begyndelse til 508 ved årets slutning. Herudover kommer alle foreningens virksomhedsstøttemedlemmer. Her er antallet i 2015 øget med 2 til 63 medlemmer. I alt havde foreningen ved årets udgang 571 medlemmer. Til trods for en fin medlemsstigning vil vi bede Jer medlemmer om at hjælpe os med at blive endnu flere. Jeg tænker både på dem som er lokalhistorisk interesseret og/eller interesseret i bevaring af vores historiske ejendomme og bymiljøer. Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds. Bevaringsfonden Som jeg tidligere har nævnt har vi nu 63 virksomhedsstøttemedlemmer. Med deres støtte er der blevet muligt at tilbyde vore medlemmer i gammel Aabenraa kommune, som ejer en bevaringsværdig eller fredet ejendom, en gratis arkitekthjælp på 4 timer. Beløb der ikke anvendes til arkitekthjælp anvendes til bevaringsarbejdet i almindelighed. Aabenraa Sommer- og Vinterøl giver også et godt bidrag til bevaringsarbejde. Nettoindtægten herfra blev i 2016 ca. kr Fonden har i 2016 udbetalt 1 lån på kr og bevilget 6 lån på i alt kr , hvor arbejdet endnu ikke er afsluttet. Efterspørgslen efter arkitekthjælp har været stor i Vi har i løbet af året udbetalt kr til 11 sager om arkitekthjælp til renoveringsprojekter. Med den fine efterspørgsel på lån i bevaringsfonden kan vi hurtigt komme i den situation at vi ikke har flere midler. Vi håber derfor meget vi kan få kommunen til at genindføre ordning med at de indskyder det samme beløb i bevaringsfonden som det beløb som kommer fra anden side, dog max. kr årligt. Vi tror på at foreningen via overskud fra ølsalg og tilskud andetsteds fra kan komme med således at fonden årligt forøges med kr Ordningen med tilskud fra kommunen blev stoppet i forbindelse med oprettelse af storkommunen, nok ud fra grunden at det var ikke noget de havde i de andre deltagende kommuner. Årsagen til at de andre ikke har noget lignende er meget logisk, dels har de ingen bevaringsforening og dels ligger langt den største del af de bevaringsværdige og fredede ejendomme i gammel Aabenraa kommune.

2 For hele tiden at have focus på hvad der rører sig på bevaringsområdet holder vi løbende erfamøder med vore samarbejdende arkitekter og kommunens bevaringsarkitekt Frederikke Winther. Vi satser på at holde 2 møder årligt. For at komme endnu tættere på byens historiske bymiljøer støttes bevaringsfonden med 3 områderepræsentanter fra hhv. Skibbrogadeområdet, Slotsgadeområdet og Vægterpladsområdet Det drejer sig om Leif Meyhoff fra Skibbrogadeområdet, Elise Marloth fra Slotsgadeområdet og Thorkild Fink fra Vægterpladsområdet. Medlemmer i de pågældende områder er velkomne til at kontakte deres områderepræsentanter med forhold omkring bevaringsarbejdet. I er selvfølgelig også velkomne til at kontakte bevaringsfondens bestyrelse som udover mig består af Erik Dahlgren og Vagn Kristensen. Vagn Kristensen er indtrådt i stedet for Niels Junggren Have som har bedt sig fritaget for opgaven. Der skal her rettes en stor tak til Niels Junggren Have for hans indsats gennem en årrække. I løbet af året har vi endvidere afholdt et orienteringsmøde for byens mæglere og pengeinstitutter. Her har vi gennemgået de støttemuligheder der er til udvendig renovering af bevaringsværdige og fredede ejendomme. Et lignende møde har vi i begyndelse af året holdt for interesserede håndværkere fra området. Dette møde blev holdt på i samarbejde med EUC Syd og kommunearvsnetværket under Aabenraa Kommune. Bevaringsarbejdet søger vi at understøtte med afholdelse af årlige bevaringsmøder. Mødet her i år er udsat til d. 26. april. Her vil der kunne præsenteres stilblade for Aabenraas typiske bevaringsværdige huse. Til de enkelte stilblade vil der endvidere være udarbejdet vedligeholdelsesvejledninger. Dette håber vi bliver gode og brugbare redskaber til ejendommenes ejere, ligesom vi håber de vil medvirke til at vi passer endnu bedre på vores bygningsarv. Det er tanken at præsentere disse muligheder for alle byens mæglere. Er der interesse herfra vil dette blive en stående mulighed som kan anvendes ved salg af bevaringsværdige ejendomme. Vi planlægger også at orientere mæglere og pengeinstitutter om de nye stilblade og vedligeholdelsesvejledninger. Endvidere vil vi invitere interesserede håndværkere til en præsentation og gennemgang af det samme materiale. Endvidere vil vi arbejde for at relevante stilblade med vedligeholdelsesvejledninger udleveres til ejere af fredede og bevaringsværdige ejendomme. Aabenraa deltager i kulturarvskommuneprojektet Det glæder os at kommunen er kommet med i kulturarvskommuneprojektet. Projektet har til formål at sikre de bevaringsværdige bygninger i Aabenraa Midtby. Projektet er delt op i 3 delprojekter: 1. vejledning og vedligehold 2. fortælling og formidling 3. bevaring, benyttelse og beskyttelse.

3 Fra bevaringsfonden indgår vi i en nedsat styregruppe. Kommunen er tovholder på projektet. Kommunen har fået bevilget kr (- 17,5% fondsafgift) som kun kan gå til konsulentydelser. Kommunen selv lægger kr i projektet i form af arbejdsløn til tovholder. Byhistorisk forening synes det er yderst positivt at projektet er sat i gang. Arbejdet med at udforme stilblade og vedligeholdelsesvejledninger til Aabenraas historiske huse er langt fremskredet. Resultatet her vil blive fremlagt på Bevar mig og min ejendom velmøde onsdag d. 26. april på Folkehjem Områdefornyelse Aabenraa Nord. Vores interesse retter sig specielt på evtl. nyt byggeri på østsiden af gågaden mellem den tidligere Kvicklybygning og Nørreport. Vi håber at hele dette område kan indgå i en byfornyelse. Disse tanker har vi sendt til kommunen. Vi mener det er meget vigtigt at østsiden af gaden genopføres i en stil som er tilpasset ejendomme på den modsatte side af gaden. Højden kan være 2 til 3 etager. Kun ved af sikre ejendomme på begge sider af gaden sikres et historisk gadeforløb. Da vi har svært ved at se at der er behov for butikker i stueetagen foreslår vi at der bliver tale om boligudlejningsejendomme, evtl. som ejerlejligheder. I vores tanker skriver vi også at telemuren kunne genplaceres langs H. P. Hanssensgade mellem Hotel Europa og Nørreport. Vi har en kraftig opfordring til vore politikere om ikke at bøje af for anmodninger fra byggeprojekfirmaerr om at tillade bebyggelser på mere end 3 4 etagers højde i områder som ligger tæt ved byens historiske bymidte. Konkret mener vi at det igangværende byggeri på Cimbriagrunden bliver for højt. Vi håber også at byggeplaner ved Sønderport ikke accepteres som beskrevet i dagbladene. Vi mener ikke vi har pladsproblemer i Aabenraa, men skal passe på en af de store fordele vi har, nemlig en relativ velbevaret historisk bymidte. Så derfor efterlyser vi en klar arkitekturpolitik for byen som tilgodeser disse ønsker og værdier. Foreningens program og aktiviteter siden sidste generalforsamling i april 2016 Året har været præget af mange aktiviteter. Årets sommerøl 2016 blev præsenteret i Slotsmøllecafeen d. 18. marts. Der deltog ca. 30 i arrangementet. I forbindelse med sidste års generalforsamling var der foredrag ved forhenværende overinspektør Peter Dragsbo om sammenhæng mellem arkitektur og nationalitet i Sønderjylland (Nordslesvig).55 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

4 I april og maj måned blev der afholdt 4 forskellige områdebyvandringer under ledelse af museumsinspektør Kim Furdal. Deltagerantallet pr. tur var begrænset til 50. Alle ture blev overtegnet og der var derfor nogle som desværre ikke kom med. Af den grund valget vi i sensommeren at gentage 2 af turene. Disse 2 ture blev også fuldtegnet. Lørdag d. 28. maj var der arbejdsdag og forårsplantemarked ved Slotsvandmøllen. Frivillige fra haveforeningen gav vores lille have, inkl. bede en fin overhaling. Der var også rundvisninger i møllen og selvfølgelig plantesalg. Besøgstallet var lidt skuffende, hvorfor det er besluttet ikke at gentage dette arrangement lige med det første. Søndag d. 4. juni var 40 af vores medlemmer med på en spændende tur som gik til Silkeborg Bunker Museum, frokost på Museum Jorn og efterfølgende besøg i Kongernes Jelling som i dag er med på UNESCOS verdensarvsliste. Turen var arrangeret sammen med museets venner. Den 23. august deltog 38 personer i en historisk rundtur i Sønderjylland med Jørn Buch som gennemgående guide. Det var tale om en meget oplysende tur. Turen var arrangeret i samarbejde med Historisk Samfund for Sønderjylland. Den 31. oktober var 40 af medlemmer delt i 2 hold ude at besigtige nedbrydningen af den ene blok på Enstedværket. Interessen har var så stor at vi blev nødt til at sige nej til nogle. Årets vinterøl 2016 blev præsenteret på Michelsens Gård fredag d. 4. november. Der var rekorddeltagelse med ca.100 gæster. Under besøget gav Tove Rasmussen en spændende beretning om museets historie. Rekorddeltagelsen gav også en fint salg af vinterøllen. Historisk aften med præsentation af Historier fra Bybakken 2016 samlede ca. 100 personer. Her var der foredrag ved overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen om slægten Ahlefeldt på Søgaard. Der var endvidere beretning fra Søfartsmuseet. Museets venner var inviteret med til mødet. Der har været afholdt 2 medlemsarrangementer med smagning og valg af øltyper. Heri deltog ca. 60 mennesker. I alt har der i årets løb deltaget 673 i vores arrangementer. Hertil kommer ca. 35 fra orienteringsmøder med mæglere, pengeinstitutter og håndværkere. Bestyrelsen har klargjort program for det kommende år. Vi har udsendt det sammen med indkaldelse til generalforsamling, ligesom I har fået det udleveret i dag. Vi håber på en god tilslutning til de kommende arrangementer. Bestyrelsen er altid glade for forslag til inspirerende foredrag og ture med historisk interesse. Historier fra Bybakken Historier fra Bybakken 2016 blev præsenteret på Historisk aften d. 23. nov I år var der tale om 2 bøger, idet der blev udgivet en særlig bog På valsen med Carl F. Rosenvold. Oprindelige skulle det have været en artikel i årets Historier fra Bybakken. Da artiklen blev på 84 sider, besluttede vi at udgive denne

5 som en selvstændig bog. Udgivelsen har kun været mulig pga. velvillig økonomisk støtte fra 3. Novemberonden, Skifter Andersens Fond og Michael Jebsens Fond. Dem der ikke hentede bogen denne aften skulle senere hente den på Museet. Vi er glade for at Museet vil påtage sig den opgave. Herved sparer foreningen på udgifter til porto og kuverter. I aften er der en sidste mulighed for at få udleveret årbogen. Alle medlemmer bosiddende udenfor Aabenraa kommune har fået tilsendt bogen. Der har været afholdt møde i redaktionen for 2017 udgaven, som forventes klar til udlevering på Historisk aften d. 22. november Som vi har skrevet til alle vore medlemmer, vil redaktionsudvalget gerne have forslag til fremtidige artikler. Jeg vil gerne takke redaktionsudvalget som består af Mikkel Leth Jespersen, Jørgen Witte, Immo Doege, Orla Jensen og Carlo Daus Petersen. Aabenraa Museum og museets venner Vi er glade for samarbejdet med Aabenraa Museum som bl.a. medfører at alle medlemmer gratis har adgang til museet. Alle vore medlemmer med mailadresse modtager endvidere museets nyhedsbreve og invitationer til relevante foredrag. Museets årsprogram ligger som et link på vores hjemmeside. Aftalen om udlevering af årbøger er også en stor hjælp. Museets venner har vi også et fint samarbejde med. Vi arrangerer sammen en årlig udflugt, ligesom vi inviterer dem med til smagning af Aabenraa øl og til Historisk Aften. Slotsmøllen Møllen har som sædvanligt haft cafesøndage fra midt i maj til midt i september og julestuer i november. Der har også i 2016 været en del udlejninger. Cafeen er kun mulig at drive med det gode resultat den giver, fordi der er 15 frivillige damer, som på skift passer den og bager til den. Aktiviteterne i møllen incl. udlejning - indbragte ca. kr , et meget vigtigt bidrag til drift og vedligeholdelse. Jeg vil rette en stor tak til denne gruppe med Astrid Meier i spidsen. Vi søger nye frivillige til at passe cafeen. Vi har endvidere et hold frivillige som hjælper med vedligeholdelse af møllen. Også her søger vi flere hjælpere. Selv med den store frivillige indsats giver Slotsmøllen hvert år foreningen et underskud på ca. kr Dette beløb har foreningen så betalt. En sådan årlig udgift formindsker vores muligheder for andre historiske aktiviteter. Da vi mener Slotsmøllen har en stor historisk og turistmæssig betydning for kommunen, har vi i slutningen af 2016 ansøgt kommende om at give et årligt tilskud til denne drift på kr ,00. Vi har endnu ikke fået et svar på vores anmodning.

6 Vi vil fortsat gerne male vores eget mel på møllen. Omlægningen af Mølleåen har medført, at vi ikke har vand nok til af drive vandmøllen. Vi venter på 3. år på en løsning fra kommunen, således at vi igen har vand nok til melproduktion. Melet vil vi anvende til bagning til møllens cafe, ligesom vi håber at Michelsens gård vil anvende det i forbindelse med deres bagedage. Flere og flere efterspørger autentiske produkter. Vil vi gerne have flere turister, er en vandmølle i drift en god ting. Slotsmøllen, som er byens næstældste bygning, er et besøg værd og en af Aabenraas turistattraktioner. Aabenraa Øl 2016 I 2016 blev der brygget både en sommerøl og en vinterøl. Det er vores forenings medlemmer og kunderne hos Carstensens Tehandel, der har valgt hvilken øl der skal brygges. Der var inviteret til smagning af 3 forskellige øl. Den øl, som fik flest stemmer, blev valgt. Smagningerne har været velbesøgte. Aabenraa vinterøl blev som sædvanligt præsenteret på Michelsens Gård. Her var der smagning og salg til medlemmerne. Som sædvanlig var der pyntet fint op og øllen kunne nydes med dejlige fedtemadder. Tak til Tove Rasmussen og hendes frivillige hold fra museet. Aabenraa sommerøl blev præsenteret i Slotsmøllecafeen også suppleret med dejlige fedtemadder. Vores øl sælges i specialbutikker og restaurationer i Aabenraa og Omegn. Vi er glade for den positive modtagelse vi altid får. Vi er glade for at Carstensens Tehandel står for fakturering og evtl. ekstralevering af øl. De står endvidere for ølsmagningerne med hjæp fra ølgruppen. Øllen faldt godt i smag og blev udsolgt. Overskuddet til bevaringsarbejdet blev ca. kr Andre historiske aktiviteter. Foreningen står som ejere af Auroras kanoner. Gennemførelse af kanonaktiveter varetages af Auroras kanonlaug. Lauget har ved mange lejligheder været ude at salutere. Anlæggelse af Søndre Kanonbatteri trækker ud skrev jeg i sidste 2 års beretninger. I 2016 har det vist sig at den eneste mulige placering er trekanten overfor kommunen. Vi håber meget denne løsning kan gennemføres. Det er tanken, at der skal placeres 4 store 18 punds kanoner i anlægget. Tegningerne af det oprindelige batteri er fundet, og de følges delvis ved anlæggelsen. Den første af kanonerne står ved museet. Vi har lovet at stå som ejere af disse 4 kanoner, ligesom vi vil være behjælpelige med at søge om midler til køb af de manglende 3 kanoner. Vi har tilsagn til en del af finansieringen, men kommer til skulle finde væsentligt flere midler. Vi modtager gerne ideer til fonde og virksomheder, som vi kan kontakte om støtte. Der etableres et frivilligt korps til at stå for salutering fra kanonerne.

7 For at kunne leve op til statens besparelseskrav har Museum Sønderjylland desværre besluttet sig for pr at træde ud af driften af Michelsens Gaard. Det er en beslutning Aabenraa Byhistoriske Forening beklager meget. Ejendommen ejes af Aabenraa kommune. Vi ved at der arbejdes intenst på at finde en løsning på fortsat drift at det lille egnsmuseum Michelsens Gaard. Kommunen har også udtalt sig positivt om at museet fortsætter. Vi håber at denne positive holdning også vil indeholde den nødvendige økonomiske støtte. Michelsens Gaard og de aktiviteter der sker der er en vigtig del i fortællingen af vores lokale historie så de skal gerne fortsat bestå. Fra Aabenraa Byhistoriske Foreninger indgår vi gerne i den løbende markedsføring af stedets aktivitetstilbud. Under eventuelt vil Tove Rasmussen fortælle om hvorvidt man er kommet med arbejdet med museets fortsatte drift. Hjemmesiden m.m. Alt om vilkår for lån i og gratis arkitekthjælp fra Bevaringsfonden er beskrevet, ligesom foreningens mange støttemedlemmer kan ses. Ligesom disse medlemmer støtter bevaringsarbejdet, skal vi også opfordre vores medlemmer til at støtte disse virksomheder. Vi har stadig et antal medlemmer som vi ikke har mailadresser fra. I takt med at flere får egen mailadresse, beder vi om denne indsendes til vores sekretær Orla Jensen. Herved vil foreningens udgifter til porto blive yderligere reduceret. Til Jer som fortsat skal have materiale med brev, har vi ændret til at I 2 gange årligt får tilsendt, nemlig til generalforsamlingen, hvor I også får tilsendt programmet for hele året, og til historisk aften i efteråret, hvor der også sker udlevering af Historier fra Galgebakken. I bedes gemme programmet. Ønsker i at deltage i vores arrangementer, bedes i senest en uge før kontakte vores sekretær pr. telefon. Foreningen er også med på facebook. Jeg skal hermed opfordre alle, der er facebookbrugere til at følge vores hjemmeside. Indholdet må gerne deles med andre og vi ser også gerne i liker det i synes om. Jeg vil slutte min beretning med at takke alle vores samarbejdspartnere for et godt samarbejde. Endelig en stor tak til bestyrelsen for en stor indsats og et godt samarbejde.

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds.

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds. Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, onsdag, d. 21. marts 2018 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængige af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der igen

Læs mere

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds.

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds. Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 14. april 2016 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængige af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der

Læs mere

Aabenraa Byhistoriske Forening. Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 16. april 2015. Formandens beretning. Medlemsudvikling.

Aabenraa Byhistoriske Forening. Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 16. april 2015. Formandens beretning. Medlemsudvikling. Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 16. april 2015 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængige af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der

Læs mere

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds.

Som interesseforening specielt i bevaringsarbejdet står vi stærkere med en stor medlemskreds. Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, onsdag, d. 20. marts 2019 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængige af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der igen

Læs mere

Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 10. april 2014

Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 10. april 2014 Aabenraa Byhistoriske Forening Ordinær generalforsamling, torsdag, dl. 10. april 2014 Formandens beretning. Medlemsudvikling. Som forening er vi afhængig af medlemmernes opbakning. Vi er glade for der

Læs mere

Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014.

Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014. Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014. Efter sidste års generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig ifølge vedtægterne

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Generalforsamling 2 april 2019 kl Andelsboligforeningen Støberiet. Henning Smiths Vej Aalborg

Generalforsamling 2 april 2019 kl Andelsboligforeningen Støberiet. Henning Smiths Vej Aalborg Generalforsamling 2 april 2019 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Støberiet Henning Smiths Vej 11-13 9000 Aalborg 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Forelæggelse af årsregnskab, værdifastsættelse,

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Syd for Banen mandag 16. marts 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Syd for Banen mandag 16. marts 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Syd for Banen mandag 16. marts 2015 1. Referat fra sidste møde blev godkendt. 2. Bestyrelsen konstituerede sig. Posterne uændret. Om hjemmesiden Svend Erik skal lave en knap

Læs mere

REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe

REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe 1: Godkendelse af dagsorden. godkendt uden tilføjelse 2: opfølgning af referatet fra

Læs mere

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA SLOTSGADE SØNDERTORV SKI BROGADE FISKERGADE SØNDERGADE Kom og hør om byens gader og huse! Aabenraa Byhistoriske Forening og Kulturarvsnetværket inviterer: Byvandring om

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen.

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nyhedsbrev København d. 15. maj 2018. Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nytårskuren blev afholdt lørdag d. 20. januar og var som vanligt med spisning, Thomas Riemenschneider holdt talen og

Læs mere

NYHEDSBREV. December 2018

NYHEDSBREV. December 2018 NYHEDSBREV December 2018 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Julefrokost Kommende arrangement: Kulturgruppe Generalforsamling Nytårskur Hjernen i fokus Faste aktiviteter Følg foreningen på Bestyrelsen

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Venskabsbyforeningen i Ribe Postboks 72 DK-6760 Ribe NYHEDSBREV 2/2008

Venskabsbyforeningen i Ribe Postboks 72 DK-6760 Ribe NYHEDSBREV 2/2008 Venskabsbyforeningen i Ribe Postboks 72 DK-6760 Ribe www.ribe-venskabsbyforening.dk kontakt@ribe-venskabsbyforening.dk kontakttlf. 7542 3546 Ribe, marts 2008 NYHEDSBREV 2/2008 Dette Nyhedsbrev indeholder

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016, Formand Sommerferien er begyndt for skolerne. Det betyder også, at ferietiden begynder for rigtig mange mennesker - og det betyder, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus vil holde

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Adresse... Postnumme og by... Kasserer Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Tlf.:

Adresse... Postnumme og by... Kasserer Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Tlf.: Indmeldelse Udfyldes og sendes til Historisk Samfunds kasserer: Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Kontingent udgør 200 kr. Nye medlemmer modtager ved indmeldelse den senest udgivne årbog

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Seniorklubbens. Aktivitetskalender FOA Sønderjylland

Seniorklubbens. Aktivitetskalender FOA Sønderjylland Seniorklubbens Aktivitetskalender 2017 FOA Sønderjylland Tirsdag den 24. januar 2017. Foredrag ved Anna Brammer Bonnichsen Anna er Aabenraa kommunes demenskoordinator.kommer og fortæller om Demens, som

Læs mere

Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi: Carl Nielsen, 1920

Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi: Carl Nielsen, 1920 Generalforsamlingen 2013 Jeg vil gerne byde velkommen til generalforsamling og til nye oplevelser i Varde Kunstforening. Men først skal vi synge: Derfor kan vort øje glædes Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi:

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

Dagsorden for generalforsamlingen

Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamlingen i Støtteforeningen Nyboders Mindestuer 4. marts 2018 Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamling indkaldes skriftligt enten via e-mail eller med mindst 14 dages varsel på hjemmesiden

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 14. august 2017, kl. 19.00 i blok U på skolen i Vejby. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Referater fra møder i grønt

Læs mere

Brugerrådets beretning for

Brugerrådets beretning for Brugerrådets beretning for 2015 2016 Så er der igen gået et år og det har været spændende og udfordrende. Det der har fyldt mest i det år, der er gået er nok byggeriet. Vi startede allerede for et år siden,

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

3. Formandens beretning i Seniornet 2005.

3. Formandens beretning i Seniornet 2005. Generalforsamling Senior Net Nordfyn Mandag d. 20. marts 2006 Ca. 30 medlemmer var mødt frem, incl. bestyrelse. Generalforsamlingen blev indledt med, at deltagerne blev bud på kaffe med horn og lagkage

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn BEVARINGSFORENINGEN for og Omegn Udsnit af Per Henriksens plakat: detaljer Pakhus ødelægges med tilskud 2-3 Fra generalforsamlingen... 4 Plakatkunst fra... 5-6 Korte, men vigtigt... 7 Bestyrelsen... 8

Læs mere

Referat af generalforsamling, tirsdag den 24. november 2015.

Referat af generalforsamling, tirsdag den 24. november 2015. Referat af generalforsamling, tirsdag den 24. november 2015. Valg af dirigent. Knud Borup Jensen blev valgt som dirigent og konstaterede, at forsamlingen var rettidigt indkaldt, hvorfor den var beslutningsdygtig.

Læs mere

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Generelle oplysninger Så er det tid til lidt nyt samt generelle oplysninger her fra klyngen. Først og fremmest er vi faldet rigtig godt til her på Katrinehaven,

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

Frivillighed og Ildsjæle. Beretning fra Show-off Gødvad s. 8

Frivillighed og Ildsjæle. Beretning fra Show-off Gødvad s. 8 September 2018 Frivillighed og Ildsjæle Arendalsvej har mange ildsjæle, der frivilligt bruger deres tid på at hjælpe andre - vi har snakket med tre af dem Side 6-7 Beretning fra Show-off Gødvad s. 8 INDHOLD

Læs mere

Sallingsund Sejlklub 19.02.11.

Sallingsund Sejlklub 19.02.11. Sallingsund Sejlklub 19.02.11. Nyhedsbrev februar 2011. Stemningsbillede fra Livø. 1 Generalforsamling Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i klubbens lokaler på Glyngøre Havn: Dagsorden: 1.

Læs mere

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER Jeg vil gerne pege på tre meget betydelige kunstudstillinger på det seneste. Først naturligvis den flotte udstilling BLACK AND BLACK

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 1. Indledning med andagt v/dagmar Bjerregaard 2. Valg af dirigent a. Kaj Ove Søe blev valgt. 3. Bestyrelsens beretning og visioner i punktform a. Året der

Læs mere

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Syddansk Universitet 13. april 2016 Mette Slyngborg 1. KoP: (Kulturhistorie og planlægning) Kommuner og museer m. fl. 2. Kulturhistorien

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Anne, Kirsten, Niels Jørgen, Lis og Bente. Afbud fra: Mie, Werner, Ulla, Bent, Gustaf og Nanna. Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 9. april 2018, kl. 19.00

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Travlt og begivenhedsrigt år, som afspejler det vi som Frivillighus befinder os i.

Travlt og begivenhedsrigt år, som afspejler det vi som Frivillighus befinder os i. Generalforsamling i Kontakt mellem Mennesker Mandag den 14. marts 2016 Referat. Dagsorden: 1) Valg af dirigent: Frances valgt. 2 Stemmetællere: Helen og Birgithe valgt. Referent: Erwin valgt. 2) Formandens

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår.

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 7. oktober 2019 Tilstede: Tina Høg Lind, Niels-Peter Meldgaard, Lisbeth Steninge, Inger Mortensen, Hanne Caspersen, Charlotte Stig og Solveig Kirkedal 1. På vores

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2015

HK Senior Djursland Program 2015 HK Senior Djursland Program 2015 Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2014: Formand: Hanna Rasmussen, tlf. 86321620 Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 Sekretær: John Ole Rasmussen,

Læs mere

Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen..

Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen.. Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen.. Kære alle. GODT NYTÅR, med ønsket om et rigtigt godt og spændende år med mange glæder både privat og for dig som rådighedslønner.. Bestyrelsen er klar med

Læs mere

Fanefjord Sogns Grundejer- & Beboerforenings historie

Fanefjord Sogns Grundejer- & Beboerforenings historie Fanefjord Sogns Grundejer- & Beboerforenings historie Grundejerforeningen Fanefjord blev oprettet i 1970-71 af folk der var utilfredse med håndteringen af kloakeringen i Damme-Askeby. Axel Knuhtsen blev

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne.

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Årsprogram 2019 Fraktion 4. Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Da planlægningen foregår op til et helt år forud for afholdelsen,

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Generalforsamling 19. april 2016.

Generalforsamling 19. april 2016. Generalforsamling 19. april 2016. 1. Valg af ordstyrer og referent John Refsgaard valgt til ordstyrer og Finn Moesborg valgt til referent. Det konstateres at generalforsamlingen er lovligt varslet, og

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

Vedtægt for Foreningen OVNHUS

Vedtægt for Foreningen OVNHUS Vedtægt for Foreningen OVNHUS 1. Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen OVNHUS. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Odsherred Kommune 2. Formål Foreningens formål er: a. Primært en gang årligt

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 25 juni 2015 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 14 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens.

Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens. Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland - Maj 2016 Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl. 13-16 på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007 Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007 Fra turen til Sanderumgård d. 15-6-2007 2007/2 Fredag d. 8 januar var der lokalhistorisk aften i Ferritslev Fritidshus, hvor tidligere borgmester i Årslev kommune

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Status på projekt nyt misionshus

Status på projekt nyt misionshus Status på projekt nyt misionshus Generalforsamling Hvide Sande IM 18/3-2015 Et projekt der skal være Gud til ære & os til gavn Status på projekt nyt misionshus 18.03.2015 1 Tilbageblik 2010 De første drøftelser

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

Årsmøde 1. oktober 2017 kl. 13 KOA klubhus - Køge

Årsmøde 1. oktober 2017 kl. 13 KOA klubhus - Køge Årsmøde 1. oktober 2017 kl. 13 KOA klubhus - Køge Beretning for perioden 1. juli 2016 til 30. juni 2017 Velkommen til Årsmøde i Danske Ølentusiaster Køge Lokalafdeling. I årets løb har der været en lang

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 Antal deltagere: 53. Indledning. Bestyrelsesformand Flemming Freydberg indledte generalforsamlingen med at byde velkommen til de fremmødte

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Nyhedsbrev forår 2015.

Nyhedsbrev forår 2015. Nyhedsbrev forår 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Velkommen til nye medlemmer Bådbyggeriet på Mythuegård. Laksen Aktiviteter. En lang og mild vinter ser nu ud til endeligt at være overstået. Som et nyt

Læs mere

FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE.

FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE. + FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE. Guldborgsund Kommune vedtog på et møde d. 4. januar 2007, at Nykøbing Falster Facaderåd skulle fortsætte sit virke i den nye storkommune som

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM EFTERÅR 2015 Besøg i Kongernes Jelling Tirsdag den 1. september skal vi besøge Kongernes Jelling. Efter en større udvidelse og gennemgribende modernisering

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år.

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. 2018-2019 Landsbyliv 2018-2019 Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. Pengene kan enten betales på vores konto Reg. nr. 9266

Læs mere

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671 Ormslevs Borgerforenings Nyhedsbrev April 2012 1. Konstituering af ny bestyrelse 2. Nyhedsbrev 3. Den nye hjemmeside 4. Aktiviteter i nær fremtid 5. Aktiviteter - nye 6. Offentlig trafik Re 1: Konstituering

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere