TinyMCE Bruger Guide. Forord. Contents

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TinyMCE Bruger Guide. Forord. Contents"

Transkript

1 TinyMCE Bruger Guide Forord TinyMCE er en platformuafhængig web baseret Javascript HTML WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor udgivet som Open Source under LGPL af Moxiecode Systems AB. Dette er en vejledning i at anvende TinyMCE editoren til at redigere hjemmesider. Contents. Introduktion TinyMCE værktøjslinien Gem, Annuller and Ny side Grundlæggende typografier Tekstjustering Skrifttyper og Typografier Klippe og Klistre Unummereret punktopstilling Nummereret punktopstilling Fortryd og gendan ændringer Links Ankre Billeder Redigering af HTML direkte Ryd op i HTML koden Farver Arbejde med Tabeller Indsætte specialtegn Stavekontrol

2 Introduktion Hvis du har brugt et tekstbehandlingsprogram som Microsoft Word eller OpenOffice, så er du allerede bekendt med de fleste funktioner i TinyMCE. Men mens et tekstbehandlingsprogram primært designet til at producere dokumenter, der skal udskrives på papir, der er TinyMCE designet til at vise dokumenter på nettet via en webbrowser. Når du opretter hjemmeside indhold ved hjælp TinyMCE, er der et par ting, du bør altid huske på: De forskellige webbrowsere bruges i øjeblikket, har alle deres egne særheder og måder at vise dit indhold. Firefox, Internet Explorer, Safari, Google Chrome og Opera er de mest populære, men der er andre. Skærmstørrelsen folk vil se dit indhold på kan variere betydeligt, fra en smartphone med 320x480 pixel til en PC skærm 1900x1200 pixels eller mere. De skrifttyper der findes på en brugers computer, kan være anderledes end på din, så du skal ikke stole på, at en bruger, har en bestemt skrifttype på deres computer. Kort sagt, kan man ikke altid garantere, at dit indhold vil se nøjagtig det samme på en andens computer. Udseendet af din hjemmeside er normalt bestemt af et stylesheet (bedre kendt som CSS eller Cascading Style Sheet). Disse stylesheets fortæller en brugers webbrowser hvordan overskrifter, afsnit, tabeller osv. osv. skal vises. Ved blot at ændre i stylesheetet kan udseendet af hele hjemmesiden med alle undersider ændres.

3 TinyMCE værktøjslinien TinyMCE er opdelt i to områder: værktøjslinjen, og redigerings området: Redigeringsområdet er der, hvor du skriver i dit indhold. Øverst er Værktøjslinjen, som giver dig alle de muligheder og funktioner, der er nødvendige for at redigere din side: Værktøjslinien. Bemærk: Antallet af funktioner der er tilgængelige på værktøjslinjen kan variere efter opsætningen af TinyMCE. Dette dokument beskriver de mest almindeligt anvendte.

4 Grundlæggende typografier De følgende knapper ændrer udseenet af teksten: Skifter mellem "Fed" og "Normal" tekst. Skifter mellem "Kursiv" og "Normal" tekst. Skifter mellem "Understreget" and "Normal" tekst. Bemærk: Vær forsigtig med brug af understregning, da det kan ligne et link ttil en anden side. Skifter mellem "Gennemstreget" and "Normal" tekst. Enhver kombination af disse stilarter kan bruges sammen. Tekstjustering Følgende knapper påvirker justeringen af din tekst: Venstrejuster. Teksten vil blive venstrejusteret som i dette eksempel. Centrer Teksten vil blive centreret som i dette eksempel. Højrejuster Teksten vil blive højrejusteret som i dette eksempel. Lige margin Teksten vil blive justeret ved at tilføje mellemrum, så der bliver både venstre- og højrejustering. Skrifttyper og typografier Med drop-down listerne vist nedenfor kan du ændre skrifttyper og typografier Hvor det er muligt, så prøv at holde dig til det udseende som sidens style sheet angiver. Selvom du kan vælge andre skrifttyper, kan du ikke garantere, at den person der ser din side vil have den bestemte skrifttype installeret på deres computer. Typografier giver dig mulighed for at vælge fra en liste af specielle stilarter til rådighed i CSS (Cascading Style Sheet ) i forbindelse med din side. Lige nu er der kun telefontabel at vælge imellem. Mere om den under Arbejde med tabeller Format nogen gange benævnt Afsnit tillader dig at vælge fra standardformater tilgængelige på alle browsere, såsom overskrifter og særlige tekst afsnit. Det er CSS stylesheetet, der er forbundet med din side der definerer, hvordan disse skal se for at holde en konsekvent typografi på hele hjemmesiden. Hvor det er muligt, så prøv at hold dig til disse stilarter snarere end at bruge brugerdefinerede skrifttyper.

5 Skrifttype definerer den skrifttype, der skal bruges, fx "Arial" eller "Times New Roman". Bemærk, at de skrifttyper der er til rådighed i denne liste er nogle af de skrifttyper der er på din computer, som kan være forskellige fra de skrifttyper der er tilgængelige på en andens computer. Husk dette, når du vælger en brugerdefineret skrifttype. Skriftstørrelse Giver mulighed for at angive størrelsen på teksten i det aktuelle afsnit. Standardstørrelsen er 14pt. Klippe og Klistre Med Klip, Kopier og Indsæt knapperne kan du flytte eller kopiere blokke af tekst og billeder omkring på siden. Med Klip fjernes et markeret afsnit fra siden, og gemmes midlertidigt i udklipsholderen. Indsæt indsætter indholdet i udklipsholderen. Kopier knappen fungerer på samme måde som Klip, bortset fra at den ikke fjerner det markerede afsnit. I stedet lægges en kopi af det markerede afsnit i udklipsholderen klar til at indsætte andre steder. Knapperne: Fjerner det markerede afsnit på siden og placerer det i udklipsholderen. Du kan bruge CTRL+X på tastaturet som alternativ til denne knap. Laver en kopi af det markerede afsnit på siden og placerer det i udklipsholderen. Du kan bruge CTRL+C på tastaturet som alternativ til denne knap. Indsætter indholdet af udklipsholderen på den aktuelle cursor position. Du kan bruge CTRL+V på tastaturet som alternativ til denne knap. NB: I visse browsere fungerer knapperne ikke, der vises blot en meddelelse om i stedet at bruge CTRL+X, CTRL+C eller CTRL+V de virker altid.

6 Indsæt ikke-formateret tekst Bemærk at udklipsholderen er delt mellem alle de programmer, der kører på din computer. Dette betyder at du kan klippe eller kopiere tekst fra andre programmer og indsætte den i den tekst du redigerer i TinyMCE editoren. Når du klipper eller kopierer fra et andet program, sker det undertiden at særligt indhold kopieres sammen med teksten. Når "Indsæt ikke-formatteret tekst " knappen er trykket ind før der indsættes, vil kun uformatteret tekst indsættes i dokumentet itinymce editoren. Indsæt fra Word, OpenOffice eller LibreOffice Sådan overføres indhold fra et Microsoft Word, OpenOffice eller LibreOffice dokument: 1. Åben dokumentet i Microsoft Word, OpenOffice eller LibreOffice 2. Marker det område i dokumentet, der skal overføres, og tryk CTRL+C for at kopiere det til udklipsholderen. 3. Klik på Indsæt fra Word knappen. Vinduet nedenfor vises: 4. Tryk CTRL+V for at indsætte indholdet fra Word i dialogboksen. 5. Klik på Indsæt knappen under vinduet.

7 Unummereret punktopstilling En unummereret punktopstilling er vist nedenfor: Emne et Emne to Emne tre Den oprettes sådan: 1. Vælg de linier, der skal med i punktopstillingen ved at markere dem med musen. 2. Klik på unummereret punktopstilling knappen. Nye emner kan tilføjes listen ved at trykke på Enter-tasten efter hvert emne. Nummereret punktopstilling En nummereret punktopstilling er vist nedenfor: 1. Emne et 2. Emne to 3. Emne tre Den oprettes sådan: 1. Vælg de linier, der skal med i punktopstillingen ved at markere dem med musen. 2. Klik på nummereret punktopstilling knappen. Nye emner kan tilføjes listen ved at trykke på Enter-tasten efter hvert emne. Fortryd og Gendan ændringer Mens du redigerer en side, registrerer TinyMCE alle de ændringer, du har lavet, siden du sidst gemte den. Hvis du ønsker at fortryde en ændring i dit dokument, kan du klikke på knappen Fortryd. Trykker du CTRL + Z på tastaturet har det samme virkning.

8 For at gendanne en ændring, du har fortrudt, skal du enten klikke på knappen Gendan eller trykke CTRL + SHIFT + Z på tastaturet. Links Hvis du ønsker at linke til en anden side, enten lokalt på aaregionmidt.dk eller til en ekstern hjemmeside, kan du oprette et link. Et link, kan også udpege en fil, f.eks en pdf-fil, der åbnes, når der klikkes på linket. Links kan også anvendes sammen med et anker, til at "hoppe" til en bestemt del af en side. Links er normalt understregede og med blå tekst som vist her: link. Oprettelse af links. Hvis du vil oprette et link, skal du først vælge den tekst, du vil bruge til dit link ved at vælge den med musen fx: Klik her for at linke til min side... Klik derefter på Indsæt link til cmsms-side knappen, hvis det er en af siderne på der linkes til, og vælg siden. Ellers klikkes på Indsæt /rediger link knappen. Dialogen nedenfor vises:

9 De enkelte felter: LinkURL: Skriv adressen på den webside, du ønsker at linke til, fx: eller klik på Gennemse knappen for at vælge en lokal fil. Billeder ligger i mappen [images] pdf-filer i mappen [pdf] Mål: Angiver, hvordan den webside eller fil, der linkes til, skal åbnes. Hvis du ønsker at siden der linkes til skal erstatte den aktuelle side, skal du vælge Åbn i dette vindue /ramme Hvis du ønsker siden skal åbnes i et nyt vindue eller faneblad, så den aktuelle side stadig er tilgængelig, skal du vælge Åbn i nyt vindue ( _blank ) Som en generel regel bør eksterne sider og filer åbnes i et nyt vindue, mens lokale links åbnes i det eksisterende vindue. Anke Ankre: Links kan også bruges til at linke til et bestemt sted på siden. Ved at klikke på linket springes til dette sted på siden. Dette sted på siden skal i forvejen være markeret som et anker med knappen. (se afsnittet Ankre). Anker Hvis der er defineret ankre på siden kan de vælges i listen Ankre. Bemærk: Hvis du vil linke til et anker på den aktuelle side, skal du sikre, at LinkURL er tom, og at "Mål" er indstillet til Åbn i dette vindue /ramme. For mere information, se næste afsnit, der beskæftiger sig med ankre. For at oprette linket, klikkes på knappen Indsæt. Den samme knap vil hedde Opdater, hvis det er et eksisterende link, der redigeres. Det oprettede link skulle nu blive vist på siden, sådan: Klik her for at linke til min side... Bemærk: Der er mange andre mere avancerede indstillinger i denne dialog. Disse muligheder er for dem, der har en avanceret viden om HTML, og deres betydning burde være indlysende for dem med denne viden.

10 Fjernelse af Links For at fjerne et link, markeres linket med musen: Klik her for at linke til min side......så klikkes på Fjern link knappen på værktøjslinien. Ankre Ankre fungerer som bogmærker på siden. Ankre bruges sammen med links til at "springe" rundt på siden, for at lette navigationen. Et godt eksempel på det, er en indholdsfortegnelse, hvor hver kapiteloverskrift i indholdsfortegnelsen er et link, og der til hvet kapitel nede i teksten er knyttet et anker. Når der klikkes på en kapiteloverskrift i indholdsfortegnelsen springes der så til det pågældende kapitel nede i teksten. For at oprette et anker, placeres cursoren på det ønskede sted på siden ved at klikke lige ved siden af det med musen. Klik så på Anker knappen. Dialogboksen vises: Giv ankeret et navn, og klik på Indsæt knappen Ankeret vises i editoren som et lille anker således:

11 Billeder For at indsætte et billede på siden klik på Indsæt/rediger billede knappen. Dialogboksen bliver vist: Der er følgende muligheder: Billed-URL: Her specificeres billedets præcise adresse (på internettet, eller på serveren). I de fleste tilfælde bruges der billeder, der i forvejen er uploaded på serveren (Se Redigering_af_www-aaregionmidt-dk.pdf) I så fald er det meget nemmere, at klikke på Billed-liste ikonet, og så blot vælge blandt de uploadede billeder. Billedbeskrivelse: Titel: Vis: Billed-URL bliver automatisk udfyldt, når et billede er valgt. Vises når billedet loader, og, hvis billedvisning er slået fra. Bruges også af skærmlæsere til blinde og svagtseende. Vises, når musen føres hen over billedet. Det valgte billede vises her.

12 Fanebladet Udseende giver endnu flere muligheder: Der er adgang til følgende indstillinger: Justering: Angiver justering af billede i forhold til tekst. Der kan vælges imellem Ikke sat, Grundlinie, Top, Midte, Bund, Teksttop, Tekstbund, Venstre og Højre. Billedet af træet, og teksten til højre viser hvordan den valgte justering ser ud. Dimensioner: Denne indstilling giver mulighed for at angive størrelsen på det viste billede i pixel. Style Hvis du ønsker dit billede til at overholde en bestemt CSS Style klasse, skal du skrive navnet på denne klasse her. Veritikal afstand/ Horisontal afstand: Kant: Klasse: Stil: For at indsætte dit billede ved at klikke på knappen Indsæt.This option allows you to specify the display size of your image in pixels. Disse indstillinger specificerer, bredden, målt i pixels, af en tom ramme rundt om billedet. Effekten kan ses på billedet af træet og teksten til højre. Ønskes en kant (boks) rundt om billedet, angives stregtykkelsen i pixels her. Ønskes en CSS klasse (typografi) tilknyttet billedet vælges den fra listen. (Der er pt. ikke oprettet nogen CSS klasser til billeder). Justeringen udtrykt som CSS. Kan redigeres. For at indsætte billedet klikkes på Indsæt knappen. Bemærk: Der er flere avancerede indstillinger under fanebladet Avanceret. Disse muligheder er for dem, der har en avanceret viden om HTML, og deres betydning burde være indlysende for dem med denne viden.

13 Efter, at billedet er indsat kan størrelsen stadig justeres. Ved at klikke på billedet i editoren vises otte justeringshåndtag: For at justere størrelsen klikkes på en af disse håndtag, og musetasten holdes nede mens musen bevæges. Slip musetasten, når billedet har den ønskede størrelse. Hvis der klikkes på et af håndtagene i hjørnerne, vil forholdet mellem højde og bredde bevares. Klikkes på en af de fire andre håndtag, kan billedet trækkes eller trykkes For at slette et billede klikkes på det, så håndtagene vises, herefter bruges Delete-tasten på tastaturet. Redigering af HTML direkte Siderne der redigeres, gemmes som HTML kode. HTML er internettets sprog - det fortæller browseren, nøjagtigt, hvordan en side skal vises. Hvis der er brug for, at redigere HTML koden direkte, kan dette gøres ved at klikke på Rediger HTML knappen i værktøjslinien.

14 Ovenstående dialogboks viser sidens HTML kode. Når HTML koden er færdigredigeret klikkes på Opdater knappen, og der returneres til normal redigering. Bemærk: HTML redigering er for avancerede brugere, der har kendskab i HTML. Hvis det du ser i dialogboksen skræmmer dig... Klik blot på knappen Annuller! Der kan også skiftes til HTML-redigering, ved at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet lige under redigeringsvinduet Ryd op i HTML koden Klik på Ryd op i uordentlig kode knappen. Dette vil fjerne alle unødvendige mellemrum og tomme linier i sidens HTML-kode. Funktionen er egentlig kun nødvendig efter direkte HTML redigering. Help Ved klik på Help knappen vises blot en Om TinyMCE dialogboks. Farver Med knapperne nedenfor kan forgrunds- og baggrundsfarve på teksten specificeres: Vælger forgrundsfarven. Vælger baggrundsfarven. Klik på pilen lige til højre for knappen for at vælge farve: Så vises boksen ovenfor, hvor der kan vælges imellem 40 forskellige farver blot ved at klikke på farven. Er det ikke nok klik da på Flere Farver.

15 En dialogboks vises, hvor der kan vælges mellem mere end 16 millioner forskellige farver: For at vælge en farve, bevæges musen rundt, og der klikkes indtil den ønskede farve er fundet. På Pallette fanebladet kan der vælges imellem de farver, der er i brug på siden i øjeblikket: På Navngivet fanebladet kan der vælges farver ud fra en fast liste over navngivne farver, som understøttes af de fleste browsere:

16 Når en farve er valgt, klik på Anvend knappen. Arbejde med tabeller Ikonerne nedenfor giver adgang til de funktioner der skal til for at arbejde med tabeller: Opretter en ny tabel og indsætter den på siden. Indsætter en ny række før den aktuelle (markerede). Indsætter en ny række efter den aktuelle. Sletter den aktuelle række. Indsætter en ny kolonne før den aktuelle. Indsætter en ny kolonne efter den aktuelle. Sletter den aktuelle kolonne. Viser en dialogboks, hvor du kan redigere den aktuelle rækkes egenskaber. Viser en dialogboks, hvor du kan redigere den aktuelle celles egenskaber. Fletter de markerede celler i én. Splitter tidligere flettede celler op i de oprindelige separate celler. Indsætte en tabel Klik på Indsæt tabel ikonen for at oprette og indsætte en tabel. Nedenstående dialogboks vises:

17 Der er adgang til følgende indstillinger i dialogboksen: Kolonner: Rækker: Afstand til celleindhold: Afstand mellem celler: Justering: Kant: Bredde/ Højde: Angiver antallet af lodrette kolonner i tabellen. Angiver antallet af vandrette rækker i tabellen. Angiver afstanden i pixels imellem cellekant og celleindhold. Lad feltet være tomt, hvis der ikke er brug for ekstra afstand. Angiver afstanden i pixels imellem celler. Lad feltet være tomt, hvis der ikke er brug for ekstra afstand imellem celler. Angiver justeringen af tabellen i forhold til resten af siden. I listen kan vælges imellem Centreret, Venstre og Højre. Tabellen fåre sidens standard justering for tabeller, hvis feltet forbliver Ikke sat. Angiver bredden i pixels af kanten rundt om tabellen og dens celler. Lad feltet være 0 hvis der ikke ønskes kanter. Her kan bredden og højden af tabellen angives i pixels eller %. Hvis disse felter er tomme, vil tabellen anvende netop den plads, der er brug for, for at vise det aktuelle indhold: En bredde eller højde der ikke er variabel kan angives som: Størrelsen i pixels efterfulgt af px (f.eks 400px) Størrelsen som procent af det vindue tabellen findes i (f.eks 50%) Klasse: Her kan vælges imellem de CSS klasser, der er defineret for hjemmesiden. Der er defineret en klasse for tabeller telefontabel. I tabeller af denne klasse vil cellerne folde, så indholdet kan ses, når siden vises på en mobiltelefon. Hvis klasse forbliver Ikke sat anvendes sidens standard. Tabeloverskrift: Når dette felt er markeret vil tabellen i toppen have et felt i hele tabellens bredde til en tabeloverskrift.

18 Når indstillingerne for tabellen er valgt, klikkes på Indsæt knappen for at oprette tabellen. Der er flere indstillinger under fanebladet Avanceret. Disse muligheder er for dem, der har en avanceret viden om HTML, og deres betydning burde være indlysende for dem med denne viden. Rækkeegenskaber Klik på Rækkeegenskaber ikonen for at redigere den vagte rækkes egenskaber. Nedenstående dialogboks vises: Der er adgang til følgende indstillinger i dialogboksen: Række i tabel del: Der er tre muligheder i drop-down listen: Tabelhoved: Gør rækken til tabelhoved. Tabelkrop: Anvendes til tabelindhold. Tabelfod: Gør rækken til tabelfod. Justering: Vertikal justering: Klasse: Angiver vandret justering for tekst i denne række. Angiver lodtet justering af tekst i denne række. Hvis der er specificeret CSS klasser for rækker i tabeller kan de vælges her, ellers forbliver feltet Ikke sat. Højde: Her kan højden af rækken angives i pixels eller %.

19 Hvis feltet er tomt, vil rækken anvende netop den plads, der er brug for, for at vise det aktuelle indhold: En højde der ikke er variabel kan angives som: Størrelsen i pixels efterfulgt af px (f.eks 40px) Størrelsen som procent af det vindue tabellen findes i (f.eks 5%) Opdateringer: I drop-down listen lige over Opdater knappen kan det angives, hvilke rækker, der opdateres med indstillingerne ovenover: Opdater aktuelle række. (selvom der står celle) Opdater ulige rækker. Opdater lige rækker. Opdater lige rækker. Der er flere indstillinger under fanebladet Avanceret. Disse muligheder er for dem, der har en avanceret viden om HTML, og deres betydning burde være indlysende for dem med denne viden. Klik på Opdater knappen, for at anvende de nye rækkeindstillinger. Celleegenskaber Klik på Celleegenskaber ikonen for at redigere den vagte celles egenskaber. Nedenstående dialogboks vises:

20 The following options are available on this dialog: Justering: Vertical justering: Celletype: Angiver den vandrette justering af teksten i cellen. Angiver den lodrette justering af teksten i cellen. Der er to valgmuligheder i drop-down listen: Hoved: Gør denne celle til en del af tabelhovedet. Data: Anvendes til alle andre celler i tabellen. Bredde / Højde: Her kan bredden og højden af cellen angives i pixels eller %. Hvis disse felter er tomme, vil cellen anvende netop den plads, der er brug for, for at vise det aktuelle indhold: En bredde eller højde der ikke er variabel kan angives som: Størrelsen i pixels efterfulgt af px (f.eks 400px) Størrelsen som procent af det vindue cellen findes i (f.eks 50%) Klasse: Her kan vælges imellem de CSS klasser, der er defineret for hjemmesiden. (der er pt. ikke defineret klasser for celler). Hvis klasse forbliver Ikke sat anvendes sidens standard. Opdateringer: I drop-down listen lige over Opdater knappen kan det angives, hvilke celler, der opdateres med indstillingerne ovenover: Opdater aktuelle celle. Opdater alle celler i rækken. Opdater alle celler i tabellen. Der er flere indstillinger under fanebladet Avanceret. Disse muligheder er for dem, der har en avanceret viden om HTML, og deres betydning burde være indlysende for dem med denne viden. Klik på Opdater knappen, for at anvende de nye celleindstillinger

21 Indsætte specialtegn. Sæt cursoren på det sted i redigeringsvinduet, hvor et specialtegn skal indsættes. Klik på Indsæt specialtegn ikonet Vælg specialtegn dialogboksen vises: Klik på specialtegnet med musen. Luk dialogboksen ved at klikke X et øverst til højre i dialogboksen. Stavekontrol. TinyMCE editoren indeholder en simpel dansk stavekontrol. Alle ord den ikke kender understreges med en rød bølgelinie. Stavekontrollenslås til og fra, ved at klikke på Vis/skjul stavekontrol ikonen.

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Redigering af http://www.aaregionmidt.dk

Redigering af http://www.aaregionmidt.dk Redigering af http://www.aaregionmidt.dk Regionens nye hjemmeside ligger pt. på http://www.aaregionmidt.dk/cmsms Når den er klar fjernes flyttes den til http://www.aaregionmidt.dk Sådan ser forsiden ud

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Rottefængeren fra Hameln Word 2010

Rottefængeren fra Hameln Word 2010 Åbn for et nyt Word dokument og gem det som Rottefængeren.docx. Sagnet om rottefængeren fra Hameln skal laves som en lille folder med fire sider. Skift til fanebladet Sidelayout og venstreklik på værktøjet

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere.

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. VEJLEDNING TIL ANETAVLE Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. Anetavlen består af en forside, der fortæller hvem anetavlen er opstillet for. 3 sider med aneoversigt i alt 63 personer, samt sider

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Kom godt i gang med. Gadstrup Fodbolds Hjemmeside. Udarbejdet af:

Kom godt i gang med. Gadstrup Fodbolds Hjemmeside. Udarbejdet af: Kom godt i gang med Gadstrup Fodbolds Hjemmeside Udarbejdet af: Forretningsstøtte Søren Tofte Version 1.0 24.2.2011 Indhold Sådan kommer du i gang?... 3 Log ind... 4 Mine oplysninger... 5 Klub CMS... 6

Læs mere

WEB kursus I. Grundkursus i CMS

WEB kursus I. Grundkursus i CMS WEB kursus I Grundkursus i CMS 1 Link til manual på intranet: http://intranet.regionsyddanmark.dk/cmsmanual Nyttig information Support telefonnummer: 65 41 32 25 Support e-mail: websupport@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Her kan du slette enkelte figurer i et diagram ved at klikke på figuren der skal slettes og herefter på Slet.

Her kan du slette enkelte figurer i et diagram ved at klikke på figuren der skal slettes og herefter på Slet. 9. FLOWDIAGRAMMER Der er i D4InfoNet indbygget et program til opbygning af flowdiagrammer. Diagrammerne kan placeres på forsiden af de enkelte håndbøger, og kan tilføjes kapitler eller de enkelte dokumenter.

Læs mere

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Opdateret den 13. maj 2014 Indhold Introduktion... 3 Sådan opretter du et nyt dokument via menuen 'AU'... 4 Dialogboksen Dokumentoplysninger... 6 Side1: Dokumentoplysninger...

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv Skærmens format og opløsning Skærmens opløsning angives i pixels (små kvadrater). Den valgte opløsningen skal helst passe med skærmens format, dvs. forholdet mellem længde og bredde, ellers bliver billederne

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med KlubCMS Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Lidt generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning:... 4 Brugere/Brugergrupper...

Læs mere

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i dokumentet. Aktiver adgangstaster. Aktiver genvejsmenu (højreklik)

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i dokumentet. Aktiver adgangstaster. Aktiver genvejsmenu (højreklik) Genvejstaster Brugerfladen Hjælp Vis/skjul båndet Aktiver adgangstaster Afslut Word Aktiver genvejsmenu (højreklik) Udskriftslayout Kladdevisning Dispositionsvisning Hop til næste dokumentvindue Hop til

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Huskesedler. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Microsoft Excel 2010 Huskesedler Indhold Absolutte cellereferencer... 2 Beskyttelse... 3 Fejlkontrol... 5 Flyt og kopiér... 6 Flyt og kopier med musen... 7 Formatering... 8 Formatering - Placering... 9 Formatering Kanter og

Læs mere

Microsoft Word 2010. Huskesedler til fremstilling af

Microsoft Word 2010. Huskesedler til fremstilling af Microsoft Word 2010 Huskesedler til fremstilling af CV Punktopstilling... 3 Billeder... 5 Tabeller... 7 Kanter... 9 Sidehoved og sidefod... 11 A5-folder... 12 thoremil.dk Word 2010 2 thoremil.dk Punktopstilling

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere

Open Office Tekst

Open Office Tekst Side 1 af 17 Open Office 3.4.1 Tekst Vejledning ver. 1.07 Anvendes og udvikles løbende ved en på Præsthøjgården Side 2 af 17 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 4 1.1. Indledning... 4 1.2. Lidt om

Læs mere

WordPress 4.2+ Manual

WordPress 4.2+ Manual WordPress.+ Manual Indholdsfortegnelse Introduktion Log ind i din hjemmesides administration Skifte kodeord eller email Administrationen / Kontrolpanelet Dette er dit kontrolpanel. Administrationen sidemenu

Læs mere

EasyPage brugermanual version 3.0

EasyPage brugermanual version 3.0 EasyPage brugermanual version 3.0 Indholdsfortegnelse: 1.0 Introduktion...2 1.1 Om brugermanualen...2 1.2 Systemkrav...2 1.3 Log ind - sådan kommer du i gang...2 2.0 EasyPage grundmodul...4 2.1 Byg og

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Excel 2013

Sådan gør du Microsoft Excel 2013 Microsoft Excel 2013 Indholdsfortegnelse Beskyttelse... 3 Diagram... 5 Flyt og kopiér... 6 Formatering... 8 Frys ruder... 12 Sideopsætning og udskriv... 13 Sortering... 15 Udskrive diagrammer... 16 Diagram...

Læs mere

Indlæs Beretning på www.deberejstesklub.dk

Indlæs Beretning på www.deberejstesklub.dk Indlæs Beretning på www.deberejstesklub.dk www.deberejstesklub.dk Log ind som medlem. Opret indhold Beretning Nedenstående giver en beskrivelse til oprettelse af en rejseberetning. Visse af felterne er

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Tilskud J.nr. NST-3379-00005 Ref. JOSEI/TRDIP Den 14. april 2016 Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Vigtige funktioner i Word 2003

Vigtige funktioner i Word 2003 Vigtige funktioner i Word 2003 Indhold Husk... 2 Skrifttype... 2 Skriftstørrelse... 3 Overskrifter... 4 Andre vigtige funktioner... 5 Margen... 6 Linjeafstand... 7 Ordoptælling... 8 Sidetal... 10 Sidehoved

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

5 ARBEJDE MED EDITOREN

5 ARBEJDE MED EDITOREN 5 ARBEJDE MED EDITOREN Editor (eller Rich Tekst Editor) er et indbygget indholdsredigerings værktøj, hvor man uden nogen kendskab til HTML kodning kan skrive tekst, indsætte billeder, videoer og links.

Læs mere

Word tips til skriftlig eksamen

Word tips til skriftlig eksamen Word tips til skriftlig eksamen Indhold Word tips til skriftlig eksamen... 1 Forord...2 Sidehoved...3 Sidefod...3 Sidetal og side x af y...4 Gem som skabelon...5 Indsæt sideskift...6 Vis koder...6 Tekstformatering...7

Læs mere

StarOffice. OpenOffice. Tekstdokument. Globe

StarOffice. OpenOffice. Tekstdokument. Globe Tekstdokument Af Tina Christensen StarOffice OpenOffice 7 6 Vejledning til et gratis tekstbehandlingsprogram Grundig gennemgang Omfattende opslagsværk Dækker både dansk og engelsk version forlaget Globe

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014 Jobcenter Vinduet Version 01.00 Light 2014 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 2014 Jobcenter vinduet Jobcenter vinduet giver mulighed for, at det enkelte jobcenter kan kommunikere direkte til

Læs mere

Indhold. OpenOffice Writer fortsættelse Side 1 af 14

Indhold. OpenOffice Writer fortsættelse Side 1 af 14 OpenOffice Writer fortsættelse Side 1 af 14 Indhold Indhold... 1 Tabulatorer... 2 Kontroltegn... 4 Indrykninger... 5 Punktopstilling... 5 Indstilling for tal og bogstaver... 7 Indstilling for punkttegn...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold HTML-faneblade... 2 Sådan tilføjer du et HTML-faneblad til din Facebook side.... 3 Sådan redigerer du et HTML-faneblad på din Facebook side.... 5 Sådan deler du fanebladet... 10 Side 1 HTML-faneblade

Læs mere

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb Indhold Stikordsregister... 2 Indsæt... 3 Afsnit... 4 Typografi... 5 Billede... 6 WordArt/vandmærke... 7 Sidehoved og fod... 8 Sidelayout... 9 Tabel... 10 Tabel Kanter og skygger... 11 Fodnoter... 12 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla skrevet af Inge Vittrup Paragraph anvender du ved almindelige sætninger. Heading 1 er hovedoverskrift med største skrift. Heading 2 er overskrift til en artikel

Læs mere

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp: CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. CD-ORD i Windowsprogrammer... 1 2. Værktøjslinjen... 3 3. Profiler... 11 3.1.

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.46, 24. februar 2009 Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen Forord UMS Velkomst modulet giver mulighed for at give de kommende studerende et godt førstehåndsindtryk ved skolestart - den indledende kontakt til de studerende er umådelig vigtig. Velkomst modulet består

Læs mere

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning i Word 5 Oplæsning i PDF

Læs mere

Tastaturgenveje i StarOffice 6.0

Tastaturgenveje i StarOffice 6.0 e i StarOffice 6.0 Appendiks til hæftet StarOffice 6.0 af Palle Bruselius Udgivet af Forlaget Libris 1 Generelle tastaturgenveje i StarOffice 6.0 Dette appendiks indeholder dels generelle tastaturgenveje

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Præsentationer Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 8 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 21 Vejledende løsning... Side 22 GoogleDocs Præsentationer

Læs mere

Active Builder - Brugermanual

Active Builder - Brugermanual Active Builder - Brugermanual Version: Release 2.0 Sprog: Dansk Copyright 2014 - Talk Active ApS INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. HURTIGT OVERBLIK... 4 1.1 Vælg URL:... 4 1.2 Vælg en skabelon:...

Læs mere

IntoWords Mac Tjekliste

IntoWords Mac Tjekliste IntoWords Mac Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning i Word 5 Oplæsning i

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Umbraco v4 Vejledning til redaktører

Umbraco v4 Vejledning til redaktører Umbraco v4 Vejledning til redaktører Produceret af Umbraco s Community Umbraco // The Friendly CMS Indhold 1 Introduktion... 3 2 Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Log ind... 4 2.2 Redigeringsinterfacet...

Læs mere

FORMATERING AF REGNEARK

FORMATERING AF REGNEARK FORMATERING AF REGNEARK Indtil nu har vi set på, hvordan du kan udføre beregninger i dit regneark, og hvordan du kan redigere i regnearket, for hurtigt at få opstillet modellerne. Vi har derimod overhovedet

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010 Sitecore - basisvejledning Version. September 00 Sådan opretter du en ny artikelside... Sådan omdøber du et artikelnavn så du får vist æ,ø og å... Sådan udgiver (publiserer) du nyt eller redigeret indhold...4

Læs mere

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer.

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer. Microsoft browser Edge Når du skal på internettet i Windows 10, bruger du som udgangspunkt programmet Microsoft Edge. Det er en helt ny, simpel internetbrowser med en række spændende funktioner. Du kan

Læs mere

Guide til klargøring af browser og login

Guide til klargøring af browser og login Guide til klargøring af browser og login Inden du kan redigere et Lejerbo Foundry-websted skal du gøre nogle indstillinger klar i din web browser. Du skal benytte Internet Explorer 8 til at redigere dit

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Intro Hjemmesidens opbygning 1 Manual til Vandværksløsninger 1. Intro Hjemmesidens opbygning Intro Hjemmesidens opbygning 2 Hjemmesidens opbygning, som brugeren ser den Intro Hjemmesidens opbygning 3 Siden

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Indhold Indledning... 1 Installation af DCE s rapportskabelon... 1 DCE's rapportskabelon: Det grundlæggende... 1 Sådan laves en ny rapport... 2 Genvejstaster

Læs mere

UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K

UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K BRUGER MANUAL CONTENT MANAGER UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SPROG: DANSK SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K TEL: +45 70 23 66 60 FAX: +45 70 23 66 70

Læs mere

INDLEDNING 2. Design og layout 3

INDLEDNING 2. Design og layout 3 INDLEDNING 2 Design og layout 3 Skyd genvej... 3 Omdøb skabelonsamling 4 Omdøb brevskabelon 5 Layout 6 Indsæt/Redigér logo 6 Indsæt/Redigér tekst 8 Redigér kolonner 11 Ved vejs ende... 14 Tips & Tricks...

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Regneark II Calc Open Office

Regneark II Calc Open Office Side 1 af 10 Gangetabel... 2 Udfyldning... 2 Opbygning af gangetabellen... 3 Cellestørrelser... 4 Øveark... 4 Facitliste... 6 Sideopsætning... 7 Flytte celler... 7 Højrejustering... 7 Kalender... 8 Dage

Læs mere

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration...

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... 4 Nyheder... 4 Vedligeholdelse... 6 Ret

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Introduktion til redigeringsfaciliteterne 11. august 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere