ENDELIG RAPPORT 1/18. Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ENDELIG RAPPORT 1/18. Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 ENDELIG RAPPORT 1/18 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger Generelle forhold vedrørende SvømmeCenter Falster Tilgængelighedsforholdene Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering Indgangen til SvømmeCenter Falster Forhal Cafeen Omklædningsrummene Handicaptoilet Varmtvandsbassinet Øvrige forhold i svømmecentret Opfølgning Underretning... 18

2 ENDELIG RAPPORT 2/18 1. Indledning Efter 7, stk. 1, i ombudsmandsloven (lov nr. 473 af 12. juni 1996 om Folketingets Ombudsmand) omfatter ombudsmandens kompetence alle dele af den offentlige forvaltning. Efter lovens 18 kan ombudsmanden undersøge enhver institution eller virksomhed samt ethvert tjenestested der hører under ombudsmandens virksomhed. Folketingets Ombudsmand foretager løbende inspektioner af offentlige institutioner, f.eks. fængsler, arresthuse, psykiatriske afdelinger og sociale bosteder. Folketinget vedtog den 2. april 1993 beslutningsforslag nr. B 43 om ligestilling og ligebehandling af handicappede med andre borgere. Folketinget bad ved beslutningen Folketingets Ombudsmand om at følge udviklingen i ligebehandlingen og eventuelt meddele påtale, hvor dette er muligt inden for ombudsmandens kompetence. Folketingets Ombudsmands håndtering af spørgsmålet om ligebehandling af handicappede består i behandling af klager fra borgere eller handicaporganisationer. Derudover iværksætter Folketingets Ombudsmand af egen drift undersøgelser på området. Generelle initiativer er taget i forhold til det tidligere By- og Boligministerium (nu Økonomi- og Erhvervsministeriet), Slots- og Ejendomsstyrelsen, DSB, det tidligere Trafikministerium (nu Transportministeriet), Kirkeministeriet samt nogle kommuner. Herudover er der etableret et løbende samarbejde med Center for Ligebehandling af Handicappede og Danske Handicaporganisationer (tidligere De Samvirkende Invalideorganisationer). Folketingets Ombudsmand har som en del af den virksomhed der primært vedrører mere generelle forhold, besluttet at foretage inspektioner af nogle bygninger særligt med handicaptilgængelighed for øje. Inspektionerne skal omfatte bygningernes tilgængelighed for alle brugere af bygningerne. Formålet med inspektionerne er dels generelt at følge udviklingen på området for tilgængelighed for handicappede og derved indvinde erfaringer vedrørende det mere generelle arbejde på området, dels i konkrete tilfælde at påpege fejl og mangler hvor det er nødvendigt. I dette formål ligger tillige et ønske om i overensstemmelse med den nævnte folketingsbeslutning at skabe opmærksomhed om området.

3 ENDELIG RAPPORT 3/18 Som et led i denne virksomhed foretog jeg og tre af embedets øvrige medarbejdere den 11. marts 2008 inspektion af SvømmeCenter Falster. Til stede under inspektionen var centerlederen, bademesteren og projektlederen for stedet. SvømmeCenter Falster blev bl.a. udvalgt som genstand for inspektionen ud fra kriterier vedrørende betydningen af tilgængelighed for handicappede gæster, (herunder handicappede gæster fra kommunens sociale bosteder) og svømmecentrets repræsentativitet for tilsvarende offentlige bygninger. Inspektionen bestod af en indledende samtale med de nævnte repræsentanter fra centret samt rundgang i svømmecentret. Ruten under gennemgangen af centret blev tilrettelagt efter mit valg efter nærmere forslag fra centerlederen. Denne rapport har i en foreløbig udgave været sendt til Guldborgsund Kommune og SvømmeCenter Falster til eventuelle bemærkninger om faktiske forhold som den foreløbige rapport måtte give anledning til. Jeg har ikke modtaget bemærkninger. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger Siden den 1. februar 1978 har der i byggelovgivningen (herunder i Bygningsreglementet fra 1977) været fastsat handicapkrav med det formål at sikre at bebyggelserne kan benyttes af alle, også af personer der midlertidigt eller permanent har gangbesvær eller må benytte kørestol, eller hvis orienteringsevne på anden måde er nedsat. I senere bygningsreglementer er der kommet yderligere krav der generelt tilgodeser bygningers tilgængelighed. De nugældende regler for handicaptilgængelighed følger af byggeloven (lovbek. nr. 452 af 24. juni 1998 med senere ændringer) med tilhørende bygningsreglement samt bekendtgørelse nr af 13. december 2004 om tilgængelighedsforanstaltninger i forbindelse med ombygninger i eksisterende byggeri (som ændret ved bek. nr. 54 af 1. februar 2008 og bek. nr. 139 af 27. februar 2008). Aktuelt gælder bygningsreglement 2008 som erstattede det tidligere bygningsreglement fra Bygningsreglement 2008 trådte i kraft den 2. februar 2008, men i perioden indtil 1. august 2008 kan bygherren vælge at anvende reglerne i det tidligere reglement. Bygningsreglement 2008 indeholder ligesom (og i videre omfang end) bygningsreglement 1995 specifikke bestemmelser som skal sikre at bygninger er tilgængelige for handicappede. Kravene i bygningsreglementet gælder: - ved opførelse af ny- eller tilbygninger (byggelovens 2, stk. 1, litra a)

4 ENDELIG RAPPORT 4/18 - ved ombygninger eller anvendelsesændringer som er væsentlige i forhold til bestemmelser i loven eller de i medfør af loven udfærdigede bestemmelser (byggelovens 2, stk. 1, litra b og c). Hertil kommer at bestemmelserne i den ovenfor nævnte bekendtgørelse gælder ved ombygninger af offentligt tilgængelige bygninger og erhvervsbyggeri til service og administration i de tilfælde hvor ombygningen ikke er væsentlig i henhold til byggelovens 2, litra b, jf. dog 4 og 5 i bekendtgørelsen. I december 1997 stod svømmecentret færdig. Bygningen er således omfattet af bygningsreglementet fra Ved ombudsmandens undersøgelse af om der i offentlige bygninger og lignende er handicaptilgængelighed, kan ombudsmanden undersøge om de omtalte handicapkrav i byggelovgivningen er iagttaget. Ombudsmandens grundlag for at bedømme et forhold er imidlertid i et vist omfang mere vidtgående end hvad der i almindelig forvaltningsretlig terminologi betegnes som gældende ret ; i dette tilfælde byggelovgivningens tilgængelighedskrav. Ombudsmanden har således også en vis mulighed for at anlægge mere overordnede humanitære eller medmenneskelige betragtninger i sin bedømmelse af et forhold. Ombudsmandens vurdering er i den forbindelse præget af krav om hensynsfuld og menneskeværdig behandling af borgerne. Den nævnte vurdering er i høj grad inspireret af 1) den nævnte folketingsbeslutning, 2) FN s standardregler om lige muligheder for handicappede mv., 3) Statens Byggeforskningsinstituts anbefalinger (SBI-anvisning 216), 4) Dansk Standard 105 Udearealer for alle og 5) Dansk Standard DS 3028:2001 Tilgængelighed for alle (som er udarbejdet af Dansk Standard bl.a. i samarbejde med det tidligere By- og Boligministerium og forskellige handicaporganisationer). Byggelovgivningens tilgængelighedskrav er som udgangspunkt ikke tillagt tilbagevirkende kraft. Som led i det udvidede bedømmelsesgrundlag, jeg har nævnt ovenfor, har ombudsmanden imidlertid i et vist omfang også mulighed for at tage stilling til spørgsmålet om tilgængelighed i bygninger der var opført på det tidspunkt da byggelovgivningens tilgængelighedskrav trådte i kraft. Generelt er det således min opfattelse på dette område at det så vidt muligt må tilstræbes at det i offentlige bygninger med almindelig publikumssøgning er muligt for handicappede (og personer med midlertidig nedsat bevægelses- eller orienteringsevne) at komme ind og blive betjent som andre borgere.

5 ENDELIG RAPPORT 5/18 3. Generelle forhold vedrørende SvømmeCenter Falster SvømmeCenter Falster er beliggende på Kringelborg Allé 3 i Nykøbing Falster. Centret består af et varmtvandsbassin, et sportsbassin og et morskabsbassin. Dertil kommer 8 omklædningsrum, heraf 2 omklædningsrum for handicappede, 2 saunaer, 2 solarier, en cafe, en lille butik hvor man kan købe badeudstyr og et udendørsområde med beachvolleybaner, petanquebaner, kæmpeskakbræt, legeplads og solområde. Svømmecentret er ejet af Guldborgsund Kommune. Centerlederen oplyste under inspektionen at kommunens handicapråd har været inddraget i forbindelse med en gennemgang af bygningens tilgængelighed. Det blev endvidere oplyst at det forventes at byrådet i Guldborgsund Kommune på sit næste byrådsmøde vedtager at der bliver gratis adgang til svømmecentret for handicapmedhjælpere. 4. Tilgængelighedsforholdene 4.1 Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering Foran svømmecentret ligger centrets parkeringsplads som er belagt med sf-sten. De første 4 pladser til venstre for hovedindgangen til centret er forbeholdt handicappede. Jeg forstod på svømmecentrets repræsentanter at de 4 handicapparkeringspladser dækker efterspørgslen. Bygningsreglement 2008, kapitel 2.6.2, stk. 3, lyder således: Ved udformningen af parkeringspladser skal et passende antal parkeringspladser udformes, så de kan anvendes af personer med handicap. Denne bestemmelse er videreført fra bygningsreglement Det er kommunens ansvar at det fornødne antal handicapparkeringspladser effektivt er til rådighed på relevante områder og til enhver tid. Dette indebærer at antallet af pladser må afpasses med behovet, at det effektivt skal sikres at de faktisk er til rådighed for handicappede, og at pladserne har en placering på området som er hensigtsmæssig for brugerne. På baggrund af oplysningerne om at handicapparkeringspladserne dækker efterspørgslen, giver antallet af parkeringspladser mig ikke anledning til bemærkninger.

6 ENDELIG RAPPORT 6/18 Ifølge pkt i DS 105 Udearealer for alle, bør handicapparkeringspladser placeres tættest muligt ved indgangen, ideelt i højst 30 meters gangafstand. De 4 handicapparkeringspladser er alle placeret inden for 30 meters gangafstand til indgangen. 3 af de 4 parkeringspladser er markeret med et skilt med kørestolspiktogram. Den plads der ligger nærmest centrets hovedindgang, er ikke forsynet med et sådant skilt. På belægningen er der på alle 4 pladser malet et stort kørestolspiktogram. Denne bemaling er imidlertid ret utydelig på flere af pladserne. Illustration 1: Handicapparkeringspladserne For så vidt angår de 3 pladser hvor der er opsat skilte, foretager jeg mig ikke mere vedrørende de mere eller mindre utydelige piktogrammer på belægningen. For så vidt angår den plads hvor der ikke er opsat et skilt, og hvor piktogrammet er nedslidt, beder jeg svømmecentret og kommunen overveje at tydeliggøre at der her er tale om en handicapparkeringsplads. Ved overvejelserne bør centret og kommunen inddrage det faktum at et piktogram på belægningen kan være dækket af sne og is om vinteren. Jeg beder kommunen om at underrette mig om hvad overvejelserne fører til. I vejledningen til Bygningsreglement 2008 og i DS 3038:2001, pkt. 4.1, anbefales det at handicapparkeringspladser måler mindst 3,5 meter i bredden (og 5 meter i længden). Den normale bredde på en parkeringsplads er 2,5 meter. Gangareal og lignende kan efter DS 3038:2001s anbefalinger indgå i bredden, hvis arealet er plant og i samme niveau som parkeringsarealet. Til kassevogne anbefales 4,5 meter i bredden og 8 meter i længden.

7 ENDELIG RAPPORT 7/18 De fire handicapparkeringspladser har en forskellig bredde. Ved en opmåling blev pladsernes bredde målt til mellem ca. 3,3 meter og 3,9 meter. Længden af pladserne var ca. 5,5 meter. Bagenden af p-pladserne støder op til et bredt kørselsområde, så det er muligt for personer i kassevogne også at benytte dette område til udstigning. Bredden af p-pladserne lever (med en enkelt undtagelse) op til anbefalingen for almindelige handicapparkeringspladser men er ca. 0,6 til 1 meter mindre i bredden end anbefalet i forhold til kassevogne. Under hensyn til at der kun er tale om beskedne overskridelser af anbefalingerne om størrelsen af handicapparkeringspladser, og under hensyn til karakteren af de nævnte standarder, foretager jeg mig ikke videre i anledning af disse forhold udover at bemærke at jeg går ud fra at kommunen er opmærksom på forholdene i forbindelse med en eventuel kommende ændring af p-pladserne. 4.2 Indgangen til SvømmeCenter Falster For at komme fra parkeringspladsen til hovedindgangen benytter man en bred, flisebelagt sti som skråner opad med en hældningsgrad på ca. 1,7 %. Indgangen til svømmecentret består af et sæt dobbelte glasdøre som leder ind til et stort vindfang. Dørene samt de omgivende glaspartier er på midten forsynet med hvide tværliggere som gør det muligt for svagsynede at se at de står foran en lukket dør/et glasparti. Hver dør er 77 cm bred og åbner udad. I god afstand fra indgangen er der på en stolpe placeret en døråbningsknap til automatisk døråbning. Knappen er placeret i en højde af ca. 85 cm. Der er både ved hjælp af tydelig tekst og et piktogram gjort opmærksom på at der er tale om en døråbner til brug for handicappede. Døråbneren kan åbne begge dobbeltdørene. Der er et ca. 3 cm højt dørtrin.

8 ENDELIG RAPPORT 8/18 Illustration 2: Hovedindgangen Ifølge DS 3028:2001, pkt , (og bygningsreglement 2008 pkt , stk. 3), må dørtrin maksimalt være 25 mm høje. Ifølge Statens Byggeforskningsinstituts anvisning 216 bør man generelt undgå dørtrin i fælles adgangsveje, alternativt anvende forsænkede bundstykker. Dørtrinnet vanskeliggør i nogen grad adgangen for kørestolsbrugere. Denne begrænsede tilgængelighed af hovedindgangen som dørtrinnet indebærer, bør løses. En løsning kan være at montere en permanent skråkile/liste på ydersiden af dørtrinnet. Jeg beder svømmecentret og kommunen om oplysning om hvorledes problemet løses. Der er placeret en stor gummimåtte i vindfanget. Fra vindfanget fører endnu en glasdobbeltdør ind til svømmecentrets forhal. På den grå væg er placeret to døråbningsknapper (til automatisk døråbning) med tydelig angivelse af hvilken knap man skal trykke på når man skal ud henholdsvis ind i svømmecentret. Også disse døråbnere kan åbne begge dobbeltdørene. Endelig er der på væggen inden for vindfanget (i forhallen) placeret en døråbningsknap til brug for at komme ud fra svømmecentret. Dørene som hver er 77 cm, er forsynede med en hvid tværbjælke som gør det muligt for svagsynede at se at de står foran en lukket dør.

9 ENDELIG RAPPORT 9/ Forhal Umiddelbart indenfor i svømmecentrets forhal (til venstre set udefra) er en skranke med information, billetsalg og salg af svømmetilbehør. Skranken er ca. 110 cm høj. Betaling kan ske kontant eller ved brug af en dankortterminal (med skråtstillet tastatur) som kan vippes så den uden problemer kan benyttes af en kørestolsbruger. Højden på skranken er umiddelbart uhensigtsmæssig for kørestolsbrugere og lave personer. På baggrund af at skranken alene skal bruges til betaling for billetter og andre varer, og på baggrund af at dankortterminalen uden problemer kan benyttes af kørestolsbrugere, foretager jeg mig imidlertid ikke videre vedrørende dette punkt. Der er ikke i forhallen opsat et skilt med anvisning af hvor omklædningsrummene for handicappede befinder sig. Jeg fik oplyst at receptionisten anviser vejen efter køb af billet til svømmecentret. Til venstre for skranken går en lang gang ned til omklædningsrummene. Gangen er bred og med godt lysindfald. 4.4 Cafeen Fra forhallen er en meget bred indgang til svømmecentrets café. Borde og stole i caféen er placeret således at man forholdsvist nemt kan komme rundt med en kørestol. Der er en disk hvorfra betjeningen foregår. Disken er ca. 95 cm høj. Betaling kan ske kontant eller ved brug af en manuel dankortterminal ( fluesmækker ). Jeg har ingen bemærkninger til disse forhold. 4.5 Omklædningsrummene Det blev oplyst at handicappede naturligvis kan benytte sig af de almindelige omklædningsrum for henholdsvis damer og herrer. I hvert af disse rum er der et handicaptoilet som bl.a. er forsynet med skydedør og nødkald. Jeg inspicerede ikke disse handicaptoiletter. Næsten for enden af den lange gang er to omklædningsrum for handicappede placeret. Det drejer sig om omklædningsrum for henholdsvis damer og herrer. Jeg fik oplyst at grundene til at disse omklædningsrum er placeret for enden af gangen, er at de så

10 ENDELIG RAPPORT 10/18 er med udgang direkte til varmtvandsbassinet, og at de er placeret i den rolige ende af anlægget. Jeg fik oplyst at de to handicapomklædningsrum er identiske med hinanden (blot spejlvendte), og jeg inspicerede derfor kun det ene, nemlig omklædningsrummet for handicappede damer. Døråbningen fra gangen til omklædningsrummet er ca. 1 meter bred. Man kommer ind i en mellemgang hvor en dør til højre fører videre ind i omklædningsrummet. Denne dør er ca. 90 cm bred og åbner udad. Døren lukker af sig selv. Den nødvendige trækkraft til åbning af denne dør blev målt til 4 kg. En del kørestolsbrugere og andre handicappede vil have vanskeligt ved at åbne døren ved egen kraft. Det er under pkt , stk. 3, i Statens Byggeforskningsinstituts anvisning 216 anført at hvis personer med nedsat kraft i fingre og hænder skal kunne åbne døre, bør disse have en maksimal åbningskraft på 25 N (svarende til en vægt på ca. 2,5 kg) Jeg henstiller til svømmecentret at undersøge mulighederne for at gøre døren lettere at åbne. Jeg beder om underretning om hvad min henstilling giver anledning til. Omklædningsrummet er indrettet med bænke langs væggene og knagerækker herover. På halvdelen af den ene væg er opsat skabe til opbevaring af svømmernes tøj mv. Skabene er opsat i to højder hvor de nederste uden problemer kan bruges af kørestolsbrugere. De øverste skabe bruges efter det oplyste hovedsageligt af de hjælpere som de handicappede svømmere måtte have med. På væggen ved siden af skabene er opsat et greb som man kan støtte sig til mens man benytter skabene.

11 ENDELIG RAPPORT 11/18 Illustration 3: Skabe i omklædningsrummet I omklædningsrummet er opsat et stort spejl hvis underkant er ca. 80 cm fra gulvet. På en hylde under spejlet ligger en føntørrer. I rummet er der også opsat en håndtørrer i 1½ meters højde. Jeg går ud fra at denne tørrer fungerer som hårtørrer for kørestolsbrugere som kan sidde under tørreren. Det vil ved brug af denne hårtørrer være nødvendigt at få hjælp til at tænde for tørreren. Da der også er en hårtørrer som en kørestolsbruger kan bruge uden hjælp, foretager jeg mig ikke videre vedrørende dette punkt. På væggen ved siden af spejlet er opsat et nødkald. Det er tydeligt angivet at snoren skal bruges som nødkald. Det blev oplyst at et ryk i snoren slukker musikken i omklædningsrummet og aktiverer en alarm hos livredderen og i receptionen. For at komme fra selve omklædningsrummet til bruseområdet, skal man igennem et forholdsvist stort forrum. Døråbningen fra omklædningsrummet til forrummet er bred, og ved siden af åbningen er placeret et håndgreb. Ved den ene væg i forrummet står et stort hæve-sænkebord med indbygget vask. På bordet er placeret et skumgummiunderlag. Dette bord benyttes efter det oplyste f.eks. når større handicappede børn skal have hjælp til personlig hygiejne. I forrummet er også placeret forskellige hjælpemidler, herunder en badestol, en særlig kørestol som kan hejses ned i varmtvandsbassinet og en rollator.

12 ENDELIG RAPPORT 12/18 I loftet i forrummet er installeret en lift som bruges til at flytte den handicappede fra egen kørestol til badekørestolen eller til den nedenfor nævnte badebåre. Fra forrummet er der en bred indgang til selve bruserummet som er forsynet med 2 brusere, en badestol og en badebåre. Illustration 4: Hjælpemidler Både selve omklædningsrummet, forrummet og bruserummet er store så en kørestolsbruger nemt kan manøvrere rundt i dem. Fra forrummet leder en gang ud til varmtvandsbassinet. I denne gang er der en forholdsvist højt placeret reol (1,2 m over gulvet) som svømmerne kan opbevare håndklæder i. Under reolen er der opsat knager. Det kan være svært for en kørestolsbruger at placere sit håndklæde i reolen. Jeg foretager dog ikke videre i anledning af dette punkt idet kørestolsbrugeren har mulighed for i stedet at benytte knagerne. 4.6 Handicaptoilet I hvert af omklædningsrummene for handicappede er der et handicaptoilet. Jeg fik oplyst at de to toiletter er identiske, og jeg inspicerede derfor kun det toilet der er i omklædningsrummet for handicappede damer. Fra det ovenfor nævnte forrum er der gennem en skydedør adgang til handicaptoilettet. Døråbningen er ca. 85 cm bred.

13 ENDELIG RAPPORT 13/18 Det samlede areal for toilettet er ca. 4,5 m². Gulvarealet har et tilstrækkeligt stort manøvreareal det vil sige mere end 1,5 meter i diameter som er det der anbefales i DS 3028:2001, og som nu også er et krav i henhold til pkt , stk. 5, i det nye bygningsreglement Af pkt i Bygningsreglementet 1995 som er gældende for denne bygning, fremgår bl.a. følgende: Stk. 5. I kontor- og administrationsbygninger skal på de etager, hvor der indrettes wc-rum, mindst et af disse være indrettet, så det kan anvendes af personer i kørestol. Mindst et wc-rum, som kan anvendes af personer i kørestol, skal indrettes i stueetagen eller andre etager med adgang via elevator, lift eller lignende. (4.4.4, stk. 5) Indretning af wc-rum, som kan benyttes af personer i kørestol, kan ske ved: - at den frie åbning i dør til wc-rum er mindst 77 cm. - at placere håndvask og wc over et hjørne på hver sin sammenstødende væg, så håndvask kan nås af person siddende på wc. - at have en fri afstand på min. 0,9 m ved den side af wc, der vender bort fra håndvask. - at have et frit manøvreareal med en diameter på 1,5 m fri af dørens opslagsareal. - at toiletsæde har en højde på 48 cm. - at have opklappelige armstøtter i højde 0,8 m på begge sider af wc. Som det fremgår af reglementets tekst, skal bygninger som er omfattet af bygningsreglementet 1995, have mindst ét wc-rum som er handicapegnet. De nævnte specifikationer med angivelser af mål mv. er imidlertid ikke bindende for bygninger der er opført før 1. august 2008 hvor det nye reglement træder fuldt i kraft. Udover de ovenfor nævnte regler fremgår også af det nye bygningsreglement at væggen ved siden af wc et der vender bort fra håndvasken, skal friholdes fra fastmonteret inventar, og at håndvasken skal placeres i en højde på ca. 80 cm og med afløbet under vasken trukket tilbage. I DS 3028:2001, pkt. 4.5, er anbefalingerne for handicaptoiletter i bygninger der er åbne for offentligheden bl.a.: - at der skal være et frit manøvreareal på mindst 1,5 m i diameter, - at wc et skal have en højde på 0,48-0,50 m til overkant af toiletskålen (inklusiv sæde), - at wc ets forkant skal placeres 0,8 m fra bagvæg, - at håndvaskens overkant placeres 0,78-0,80 m over gulvet,

14 ENDELIG RAPPORT 14/18 - at håndklæder, servietautomat eller anden tørremulighed anbringes inden for rækkevidde af såvel stående som siddende, der befinder sig foran håndvasken eller sidder på wc et, - at spejl skal kunne benyttes af såvel stående som siddende, det vil sige række fra 0,9 til 1,9 m over gulv og - at knage placeres på dørens inderside 1,2 meter over gulv. Illustration 5. Handicaptoilettet Wc et er placeret så der er ca. 1 m mellem det og den væg der vender bort fra håndvasken. Wc et er udstyret med armstøtter og har en højde på ca. 45 cm fra gulv til toiletsæde. På væggen ved siden af wc et er placeret en holder til toiletpapir. Håndvasken er placeret ca. 80 cm over gulvet og er udstyret med en vandhane som er forholdsvis nem at betjene også for personer med nedsat muskelkraft i arme og hænder. På væggen ved siden af håndvasken er placeret en sæbedispenser, en servietautomat og en skraldespand. Servietautomaten er placeret ca. 1 m over gulvet. Over håndvasken er et stort spejl hvis underkant er ca. 1 m fra gulvet. Wc ets højde er ikke i overensstemmelse med de ovenfor nævnte anbefalinger, men da der alene er tale om en anbefaling (for en bygning af denne alder), og da toilettet ikke er decideret uegnet til handicappede, har jeg ikke grundlag for at henstille til kommunen at få foretaget ændring af dette wc. Jeg beder dog svømmecentret om at overveje at ændre højden på wc erne på handicaptoiletterne i svømmecentret til et

15 ENDELIG RAPPORT 15/18 niveau i overensstemmelse med det ovenfor anførte. Jeg beder centret om at underrette mig om udfaldet af overvejelserne. På væggen ved siden af toilettet er placeret et nødkald som fungerer på samme måde som det der er beskrevet ovenfor i pkt Varmtvandsbassinet Fra handicapomklædningsrummene er der adgang direkte ud til varmtvandsbassinet. Dette bassin er 99 m2 og har en bassindybde på mellem 0,9 og 1,2 m. Rumtemperaturen er 32 grader, mens vandets temperatur er 35 grader. I højre side af bassinet fører en bred trappe med lave, dybe trin ned i bassinet. Der er gelændere ved hver side og i midten af trappen. Illustration 6: Trappen til varmtvandsbassinet Midt for bassinet er placeret en lift. I denne lift kan en kørestolsbruger i en personlig sele eller i en særlig kørestol som kan tåle vand, hejses ned i bassinet. Liften har en løftekapacitet på 200 kg.

16 ENDELIG RAPPORT 16/18 Illustration 7: Liften ved varmtvandsbassinet Langs alle siderne af bassinet er placeret en stang som svømmerne kan støtte sig til. 4.8 Øvrige forhold i svømmecentret I rummet ved siden af varmtvandsbassinet ligger sportsbassinet. Fra dette rum er der adgang til to solarier. Mellem rummet med varmtvandsbassinet og rummet med sportsbassinet er en dobbeltdør. Den del af døren som man umiddelbart kan åbne, er 80 cm bred og åbner indad (mod varmtvandsbassinet). Døren lukker af sig selv. Den nødvendige trækkraft til åbning af denne dør blev målt til 3½ kg. En del kørestolsbrugere og andre handicappede vil have vanskeligt ved at åbne døren ved egen kraft. Det er under pkt , stk. 3, i Statens Byggeforskningsinstituts anvisning 216 anført at hvis personer med nedsat kraft i fingre og hænder skal kunne åbne døre, bør disse have en maksimal åbningskraft på 25 N (svarende til en vægt på ca. 2,5 kg) Jeg henstiller til centret at undersøge mulighederne for at gøre døren lettere at åbne. Jeg beder om underretning om hvad min henstilling giver anledning til. I sportsbassinet er placeret en særlig trappe med dybe trin og gelændere som især gangbesværede har glæde af. Trappen kan flyttes.

17 ENDELIG RAPPORT 17/18 Illustration 8: Flytbar trappe i sportsbassinet Der er to solarier i svømmecentret. Jeg inspicerede kun det ene solarium. Døråbningen ind til dette rum er ca. 75 cm bred og åbner indad. Ved den ene langside står selve solariet. Ved den anden side er der placeret en stol og et stort spejl som sidder i en højde hvor også kørestolsbrugere kan bruge det. Møntindkastet sidder for enden af solariet og kan nås mens man sidder på selve solariet. I opslået tilstand besværliggør solariets øverste del i nogen grad at man kan se og benytte møntindkastet. Illustration 9: Møntindkastet ved solariet

18 ENDELIG RAPPORT 18/18 Jeg beder svømmecentret om at overveje at sænke møntindkastet så det bliver nemmere at se og nå for brugere, herunder handicappede brugere af solariet. Jeg beder centret om at underrette mig om hvad overvejelserne fører til. I rummet ved siden af sportsbassinet er morskabsbassinet placeret. Her fik vi forevist at trapperne til både den store og den lille rutsjebane har dybe trin og gelænder på hver side. Opfølgning Jeg beder om at SvømmeCenter Falster sender de udtalelser mv. som jeg har bedt om, tilbage gennem Guldborgsund Kommune som jeg ligeledes beder om en udtalelse. Underretning Denne rapport sendes til Guldborgsund Kommune, SvømmeCenter Falster, Statens Byggeforskningsinstitut, Center for Ligebehandling af Handicappede, Erhvervs- og Byggestyrelsen og Folketingets Retsudvalg. Lennart Frandsen Inspektionschef

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Odense Isstadion...5 4. Tilgængelighedsforholdene...6

Læs mere

Ad punkt 4.1 Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering

Ad punkt 4.1 Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering 1/5 Den 22. maj 2008 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 11. marts 2008 af SvømmeCenter Falster. I rapporten bad jeg svømmecentret om udtalelser mv. vedrørende forskellige forhold. Jeg bad

Læs mere

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. september 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af rådhuset i Sorø Kommune. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser og om underretning

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Musikhuset Aarhus...5 4. Tilgængelighedsforholdene...6

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 1. Indledning Efter ombudsmandslovens 18 kan ombudsmanden undersøge enhver institution eller virksomhed samt ethvert tjenestested der hører under ombudsmandens virksomhed. Folketingets

Læs mere

ENDELIG RAPPORT 1/21. Indholdsfortegnelse

ENDELIG RAPPORT 1/21. Indholdsfortegnelse ENDELIG RAPPORT 1/21 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 3. Generelle forhold vedrørende Guldborgsund-bibliotekerne, Hovedbiblioteket...5

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser.

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Esbjerg Rådhus. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Retsgrundlag mv...3. Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4. Ydelsesservice København, Ørnevej...

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Retsgrundlag mv...3. Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4. Ydelsesservice København, Ørnevej... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Retsgrundlag mv....3 Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4 Ydelsesservice København, Ørnevej...9 Københavns Kommunes Borgerservice

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009

Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Bilag 325 Offentligt Den 11. februar 2010 Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009 ENDELIG J.nr. 2009-2978-160/PK3 1/28 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

20-06-2014. Endelig rapport Tilgængelighedsinspektion af Rigshospitalet den 22. maj 2013

20-06-2014. Endelig rapport Tilgængelighedsinspektion af Rigshospitalet den 22. maj 2013 Endelig rapport Tilgængelighedsinspektion af Rigshospitalet den 22. maj 2013 20-06-2014 Den 22. maj 2013 foretog Folketingets Ombudsmand en tilgængelighedsinspektion af Rigshospitalet. Denne rapport blev

Læs mere

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser.

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Sygehus Vestsjælland, Ringsted Sygehus. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

Inspektion af Skadeklinikken i Kalundborg den 17. maj 2011

Inspektion af Skadeklinikken i Kalundborg den 17. maj 2011 Den 12. juli 2011 Inspektion af Skadeklinikken i Kalundborg den 17. maj 2011 ENDELIG J.nr. 2011-1655-1601/PK 1/13 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til Odense Kommune...5. Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til Odense Kommune...5. Opfølgning... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til

Læs mere

Derfor henstillede jeg i den endelige rapport til at kommunen gør sin handicappolitik mere tilgængelig på hjemmesiden.

Derfor henstillede jeg i den endelige rapport til at kommunen gør sin handicappolitik mere tilgængelig på hjemmesiden. 1/1 Den 24. oktober 2007 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 26. oktober 2006 af handicaptilgængeligheden på Københavns Rådhus. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser og om underretning

Læs mere

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser.

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Amtsgården i Vestsjællands Amt. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis

Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis Lone Sigbrand, arkitekt maa, rådgiver Afdelingen for by, bolig og ejendom, SBi Aalborg Universitet www.sbi.dk Program Tilgængelighedsbegreber Handicapgruppers

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 1. Indledning Efter ombudsmandslovens 18 kan ombudsmanden undersøge enhver institution eller virksomhed samt ethvert tjenestested der hører under ombudsmandens virksomhed. Folketingets

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3. 4.1. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering...

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3. 4.1. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 3. Generelle forhold vedrørende Fiskeri- og Søfartsmuseet og forholdet

Læs mere

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap Center for Byg og Bos høringspostkasse: hoeringbb@ebst.dk. Kopi til min@kemin.dk Lykke Friis, Klima- og energiminister og minister for ligestilling min@oem.dk Brian Mikkelsen, Økonomi- og erhvervsminister

Læs mere

Jeg modtog i den anledning brev af 12. marts 2007 med bilag fra Menighedsrådet ved Holmens Kirke. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering

Jeg modtog i den anledning brev af 12. marts 2007 med bilag fra Menighedsrådet ved Holmens Kirke. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. januar 2007 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 26. oktober 2006 af Holmens Kirke. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009

Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009 Retsudvalget 2012-13 REU alm. del Bilag 42 Offentligt Inspektion af Statens Museum for Kunst den 1. oktober 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00069-1/PK 2/5 Den 23. september 2011 afgav ombudsmanden opfølgningsrapport

Læs mere

I brevet af 22. januar 2007 har Århus Kommune oplyst at kortlægningen af tilgængelighedsforhold

I brevet af 22. januar 2007 har Århus Kommune oplyst at kortlægningen af tilgængelighedsforhold FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. juli 2006 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 3) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004. Jeg har herefter modtaget breve

Læs mere

Jeg modtog kommunens udtalelse i brev af 13. september 2007.

Jeg modtog kommunens udtalelse i brev af 13. september 2007. Retsudvalget REU alm. del - Bilag 63 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. januar 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 26. oktober 2006 af handicaptilgængeligheden på Københavns Rådhus.

Læs mere

Menighedsrådet meddelte i brev af 12. marts 2007 at rådet agtede at etablere en handicapparkeringsplads

Menighedsrådet meddelte i brev af 12. marts 2007 at rådet agtede at etablere en handicapparkeringsplads 1/1 Den 20. april 2007 afgav jeg min opfølgningsrapport (nr.1) vedrørende min inspektion den 26. oktober 2006 af Holmens Kirke. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND Indledning

FOLKETINGETS OMBUDSMAND Indledning FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 1. Indledning Efter ombudsmandslovens 18 kan ombudsmanden undersøge enhver institution eller virksomhed samt ethvert tjenestested der hører under ombudsmandens virksomhed. Folketingets

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 3. Generelle forhold vedrørende Esbjerg Kommune og rådhuset...4 4. 4.1.

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3

Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3 3. Generelle forhold vedrørende Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet

Læs mere

Hvad er tilgængelighed?

Hvad er tilgængelighed? Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Aalborg Universitet Afd. for By, Bolig og Ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Lars S. Pedersen, Arkitekt MAA, Tilgængelighedsrådgiver

Læs mere

Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring 30-09-2015

Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring 30-09-2015 Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011

Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011 1. december 2011 Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011 ENDELIG J.nr. 2011-1654-1601/PK3 1/34 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004.

Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004. Jeg har herefter modtaget breve

Læs mere

2016-16. Tilsyn med handicaptilgængeligheden på en folkeskole. 7. april 2016

2016-16. Tilsyn med handicaptilgængeligheden på en folkeskole. 7. april 2016 2016-16 Tilsyn med handicaptilgængeligheden på en folkeskole Folketingets Ombudsmand foretog tilgængelighedstilsyn på en folkeskole. Under tilsynsbesøget og i sin foreløbige rapport om besøget fremsatte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 3. Generelle forhold vedrørende Københavns Kommune og rådhuset...4 4.

Læs mere

Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42)

Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42) Page 1 of 23 Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42)» 3. Bygningers indretning (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00_id49/0/42) 3. Bygningers indretning

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

Under henvisning til Justitsministeriets cirkulæreskrivelse af 10. januar 2005 skal jeg herved afgive foreløbig indberetning i følgende anledning:

Under henvisning til Justitsministeriets cirkulæreskrivelse af 10. januar 2005 skal jeg herved afgive foreløbig indberetning i følgende anledning: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Med Justitsministeriets brev af 29. november 2005 blev jeg orienteret om at Politimesteren i Gladsaxe den 25. november 2005 havde foretaget følgende indberetning til Justitsministeriet:

Læs mere

Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010

Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010 7. september 2011 Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010 OPFØLGNING J.nr. 2010-0521-1601/PK3 1/12 Indholdsfortegnelse Ad 4.1 Kommunens hjemmeside... 2 Ad 4.2.1 Handicapparkering...

Læs mere

Jeg modtog i den anledning brev af 9. november 2007 fra Københavns Kommune, Københavns Ejendomme.

Jeg modtog i den anledning brev af 9. november 2007 fra Københavns Kommune, Københavns Ejendomme. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. juni 2007 afgav jeg en endelig delrapport vedrørende min inspektion den 9., 14. og 27. november 2007 af Københavns Kommune, Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Holmens Kirke...5 4. Tilgængelighedsforholdene

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...3. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...3. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Århus Kommune og rådhuset...5 4. Tilgængelighedsforholdene...9

Læs mere

MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe

MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe 3. Bygningsreglement 2015 (med Bygningers indretning 01.01.2016) MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe 3.1 Generelt 3.2 Adgangsforhold / Tilgængelighed 3.3 Boliger 3.4 Andre bygninger

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. august 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af venterum på Politistationen i Holbæk. I rapporten bad jeg Politimesteren i Holbæk om oplysninger

Læs mere

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg.

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Spørgeskema. Tilgængelighed til Folkebibliotekerne

Spørgeskema. Tilgængelighed til Folkebibliotekerne Spørgeskema Tilgængelighed til Folkebibliotekerne Bibliotekets navn og adresse: Kommune : Angiv venligst om biblioteket er et (sæt kryds): Centralbibliotek Kommunebibliotek / hovedbibliotek Filial Spørgeskema

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2002 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 12. juni 2001 af Københavns Kommunes Hovedbibliotek. I rapporten bad jeg biblioteket om udtalelser og om underretning

Læs mere

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi.

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi. Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet Afd. for By, Bolig og Ejendom Dr. Neergaardsvej 152970 Hørsholm+45 4586 5533 www.sbi.dk Hvad er tilgængelighed? Begrebet er tæt forbundet med Design

Læs mere

Sønderjyllands Amt og Område Midt Bo og Beskæftigelse har om dette spørgsmål skrevet således i udtalelsen:

Sønderjyllands Amt og Område Midt Bo og Beskæftigelse har om dette spørgsmål skrevet således i udtalelsen: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af boenhederne Skovbo og Rhedersborg og dagbeskæftigelsen Skovbogård den 20. oktober 2004. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Arbejdsmiljøklagenævnet har i august måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel

Arbejdsmiljøklagenævnet har i august måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel Nyhedsbrev nr. 08/ 2010 Arbejdsmiljøklagenævnet har i august måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. Afgørelserne vil i deres helhed blive lagt i Retsinformation, og afgørelserne

Læs mere

Vejledning om. Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner

Vejledning om. Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner Vejledning om Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner 1 Indhold HVORFOR SKAL DER LAVES FLUGTVEJSPLANER M.V.? Flugtvejsplaner, etageplaner, pladsfordelingsplaner, inventarplaner og belægningsplaner udgør

Læs mere

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med tilgængelighed som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø.

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med tilgængelighed som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø. Tilgængelighed Denne DCUM-vejledning handler om tilgængelighed på skoler og uddannelsessteder. en beskriver, hvad tilgængelighed er, og hvad manglende tilgængelighed kan betyde. Herudover beskrives, hvilke

Læs mere

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 Forord P-normen indeholder retningslinier for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer.

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Det gode badeværelse

Det gode badeværelse Det gode badeværelse RETNINGSLINIER FOR INDRETNING AF BADEVÆRELSER TIL PLEJEKRÆVENDE PATIENTER PÅ SYGEHUSENE F O R O R D : På sygehusene skal der løbende ske en udvikling og tilpasning af bygningerne,

Læs mere

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser. Amtet har henvist til oplysninger fra Sygehus Vestsjælland.

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser. Amtet har henvist til oplysninger fra Sygehus Vestsjælland. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Sygehus Vestsjælland, Ringsted Sygehus. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

Flytteskema for klinikker i praksissektoren

Flytteskema for klinikker i praksissektoren Flytteskema for klinikker i praksissektoren Oplysninger om nuværende og kommende kliniks indretning og adgangsforhold for bevægelseshæmmede 1. Hvad er klinikkens navn og adresse? Ydernummer: Ydernummer:

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Grindsted

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Grindsted FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 14. september 2005 af venterummene i Grindsted. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne:

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne: 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 7. februar 2001 af Arresthuset i Aabenraa. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning mv. om nærmere angivne

Læs mere

Aarhus Brandvæsen 2014. Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning

Aarhus Brandvæsen 2014. Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning Aarhus Brandvæsen 2014 Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning 1. Formål Denne vejledning er grundlag for administration af bygningsreglementernes bestemmelser om en bebyggelses arealer

Læs mere

1. VS Forspørgsel vedr. søndergade 13 VS: Forspørgse. Fra: Lars Schmidt Pedersen [lsp@sbi.aau.dk] Til:

1. VS Forspørgsel vedr. søndergade 13 VS: Forspørgse. Fra: Lars Schmidt Pedersen [lsp@sbi.aau.dk] Til: 1. VS Forspørgsel vedr. søndergade 13 VS: Forspørgse Hører til journalnummer: 02.34.02-P19-273-11 Mailen: VS Forspørgsel vedr. søndergade 13 1 Fra: Lars Schmidt Pedersen [lsp@sbi.aau.dk] Til: Henning Uth

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

1. Indledning Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger Generelle forhold vedrørende Nationalmuseet...

1. Indledning Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger Generelle forhold vedrørende Nationalmuseet... Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Bilag 324 Offentligt 1/24 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger... 3 3. Generelle forhold vedrørende

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

* ** *** **** ***** Samme krav som * Samme krav som ** Samme krav som *** Samme krav som ****

* ** *** **** ***** Samme krav som * Samme krav som ** Samme krav som *** Samme krav som **** 1. GENERELT & UDENOMSAREALER 1.1. FORORD Vandrerhjemmet skal fremtræde indbydende i forhold til stjerneklassificering. Vandrerhjemmet kan benyttes til de til enhver tid gældende formål, som fremgår af

Læs mere

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC Aktører Fonde: Opførelsen af huset: Realdania, Den A.P. Møllerske Støttefond, VILLUM FONDEN Projektets udvikling og gennemførelse: Realdania, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Vanførefonden Bygherre: Danske

Læs mere

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen Dato

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen  Dato 1. Administrative bestemmelser xx BR15 01.01.2016 UNDERSØGES 2. Bebyggelsesregulerende bestemmelser BR15 01.01.2016 2.1 Generelt Beregning af bebyggelsesregulerende forhold BR15 2.1 Kapitel 2 s gyldighed

Læs mere

Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver

Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver Fysiske rammer, plads og indretning for svært overvægtige personer 1 Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver Afdelingen for by, bolig og ejendom Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Aalborg Universitet www.sbi.dk

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ November 2013 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen

Læs mere

Inspektion af Nationalmuseet den 2. oktober 2009

Inspektion af Nationalmuseet den 2. oktober 2009 Inspektion af Nationalmuseet den 2. oktober 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00070-1/PK 2/5 Den 5. september 2011 afgav ombudsmanden opfølgningsrapport nr. 1 om inspektion af Nationalmuseet den 2. oktober

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By Referat Mødedato: Tirsdag 19. juni 2012 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:45 Teknik & Miljø Dato: 03-07-2012 Sagsnr.: 12/19650 Sagsbehandler: vpjho Mødested: Mødeleder: Referent: M1.8 på Viborg Rådhus Jesper

Læs mere

Vejledning om. Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner

Vejledning om. Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner Vejledning om Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner 1. udgave april 2010 Hvorfor skal der laves flugtvejsplaner? Flugtvejsplaner, etageplaner, pladsfordelingsplaner,

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Ad punkt 2.2 Cellerne

Ad punkt 2.2 Cellerne 1/6 Den 27. december 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. oktober 2007 af Arresthuset i Ringkøbing. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog

Læs mere

Statens Byggeforskningsinstitut, SBi. Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk

Statens Byggeforskningsinstitut, SBi. Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Når byggeri skal gøres tilgængeligt Introduktion til tilgængelighed Nogle

Læs mere

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser December 2004 Indholdsfortegnelse: I. Byggesagsbehandling af tilgængelighedskrav 1. Materiale til ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset.

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset. Folketingets Ombudsmand 1 Den 15. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. marts 2000 af Arresthuset i Roskilde. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.:

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.: Side 0 LEMVIG MUSEUM Til- og ombygningen skal sikre adgang for alle til hele museet og øge kvaliteten af oplevelsen og omfatter: Nyt indgangsparti Ny butik/cafe - med glaspartier mod haven Nyt elevatortårn

Læs mere

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter.

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. november 2002 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 26. november 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. I rapporten bad jeg afdelingen og Vejle Amt om

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Kildehuset Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Kildehuset med henblik på at afdække

Læs mere

Opfølgning nr. 2 til inspektion af Københavns Kommunes Hovedbibliotek den 12. juni 2001

Opfølgning nr. 2 til inspektion af Københavns Kommunes Hovedbibliotek den 12. juni 2001 ISP nr 2003.1310 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2019 Ministerium: Journalnummer: Folketinget Opfølgning / Opfølgning til ISP nr 2001.724 Opfølgning nr. 2 til inspektion af Københavns Kommunes Hovedbibliotek

Læs mere

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 31. marts 2011 Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2101-618/LF 2008-2102-618/LF 2008-2104-618/LF 2008-2105-618/LF 2008-2106-618/LF 2008-2107-618/LF 2008-2108-618/LF

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Udarbejdelse af udbudsmateriale

Udarbejdelse af udbudsmateriale Checkliste til udbydere Udarbejdelse af udbudsmateriale ved transport af patienter og handicappede Indledning Checklisten kan bruges ved udarbejdelsen af udbudsmateriale for patient- og handicaptransport.

Læs mere

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm Parkeringsnorm Haderslev Kommune Teknik og Miljø Vej og Trafik Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 23 00 Fax 74 34 23 34 www.haderslev.dk 23. september 2013 Sagsident:13/17781 Sagsbehandler: Per Fogh

Læs mere

Venterummene på politistationen i Silkeborg

Venterummene på politistationen i Silkeborg FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 18. juni 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. april 2003 af venterum på politistationen i Silkeborg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Silkeborg om

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

kvalitetsstandarder boligændringer guldborgsund kommune 2011 social og arbejdsmarked ældreområdet

kvalitetsstandarder boligændringer guldborgsund kommune 2011 social og arbejdsmarked ældreområdet kvalitetsstandarder boligændringer guldborgsund kommune 2011 social og arbejdsmarked ældreområdet Indholdsfortegnelse Generel information om boligændringer... 3 Generel kvalitetsstandard for boligindretning...

Læs mere

Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi:

Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi: 1. BOP svarer på notat fra mødet den 18.12 VS: Sønder Fra: Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Til: Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi: Henning Uth

Læs mere

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Skal i bygge ny hytte. Bygge om eller til. Renovere. Har i en lejrplads. Så se her, hvordan og hvor lidt der skal til for at der bliver adgang for alle. Formålet med

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

Bilag 04 Baggrundsviden om tilgængelighed

Bilag 04 Baggrundsviden om tilgængelighed Bilag 04 Baggrundsviden om tilgængelighed Definition af tilgængelighed Tilgængelighed er et nøglebegreb i arbejdet med at skabe bedre forhold og øget ligebehandling for personer med funktionsnedsættelser.

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard sæde:

Læs mere