Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events 2005 2011."

Transkript

1 Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events Arbejdet med at tiltrække store idrætsbegivenheder til Århus ligger i sekretariatet Sport Aarhus Events under Fritids- og Kulturforvaltningen. Bestyrelsen for Sport Aarhus Events skal rådgive Århus Kommune i fastlæggelsen af de strategiske mål for hvervningsarbejdet, samt komme med forslag til større konkrete satsninger. De strategiske mål og konkrete satsninger indarbejdes i virksomhedsplanen for Sport Aarhus Events sekretariatet. Vision: At Århus fastholder og udbygger sin position som Danmarks mest aktive eventby på sportens område Målsætninger: At tiltrække store nationale og internationale sportsarrangementer, der sikrer byen en økonomisk og profileringsmæssig gevinst At sikre en professionel hvervning og afvikling af store nationale og internationale sportsarrangementer At bidrage til udviklingen af den lokale sportselite gennem arbejdet med store nationale og internationale sportsevents Målgruppe: De nationale og internationale specialforbund samt de lokale klubber og ildsjæle. Nationale og internationale organisationer/sammenslutninger, der kan tildele retten til afvikling af mesterskabsstævner og events. Professionelle arrangører af idrætsevents/ opvisningsarrangementer.

2 2 Århus` styrker, svagheder, muligheder og begrænsninger i opfyldelsen af målsætningen. Styrker Atletion som samlet kompleks Andre velegnede faciliteter (ridning, sejlads, cykling), byens åbne rum Gode organisatoriske kræfter i lokale klubber Målrettet arbejde med hvervning (selvstændigt sekretariat) Idrætspuljen/økonomisk beredskab Godt Event-CV Politisk opbakning Kommunal forankring / sammenhæng med idrætspolitikken Godt samarbejde med Visit Århus Godt lokalt netværk i overskuelige rammer Godt lokalt og nationalt netværk i sportens verden. Frugtbart samarbejde med Elite Idræt Århus Byens størrelse God overnatningskapacitet God infrastruktur Muligheder Idrætsfonden Danmarks øgede midler Netværkssamarbejdet i Sport Denmark (herunder samarb. med Danmarks Turistråd) Mængden af sportevents øges Inddrage sportevents i byens brand- og turismestrategi Partnerskabsaftale med Fonden Visit Aarhus Basis for opbygning af frivillighedskulturer Gensidig interesse for at udbygge samarbejde med andre eventorganisationer Øgede sponsormidler fra det lokale erhvervsliv Udvikle nye idrætsfaciliteter / Multihal/Cykelbanen Etablere bedre VIP -faciliteter i Arena/Stadion Udbygge/tilpasse nuværende faciliteter til afvikling af internationale konkurrencer Eliteklubber med mulige events i Europa Cup sammenhæng Samarbejdsaftale med Århus Amt Styrkelse af sekretariatet Sport Aarhus Events Svagheder Mgl. fleksibilitet i de fysiske rammer i Atletions Arena Mangelfuld international strategi hos flere specialforbund Spinkel, personbåren hverveorganisation Spinkel national hverveorganisation Ikke tilstrækkelig udnyttelse af det turistmæssige potentiale (ingen eller få koordinerede salgsforsøg/ pakkeløsninger ud af byen/landet) i events Svag tilskuer/ eventkultur Utilstrækkelig opbakning fra det lokale erhvervsliv Århus Amts manglende eller kun tøvende involvering Utilstrækkelige VIP-faciliteter Trusler Flere danske byer har sat hvervningen i system Flere udenlandske byer/ regioner byder ind Flere danske byer udbygger/ etablerer opvisningsfaciliteter Relativt dyrt at overnatte og spise i Danmark Danmark er for lille et marked Stigende økonomiske krav fra rettighedshavere Øgede krav til sikkerhed Øgede tekniske krav til afvikling Dyre TV-produktioner TV-stationer er lidt tilbageholdende ( mange ressourcer bruges i få idrætsgrene) Statens hidtidige tilskudsstrategi

3 3 Konkurrencesituationen: Faciliteter: Med opførslen af Arenaen og det renoverede Stadion har Århus sikret sig en national førerposition i arbejdet med at tiltrække store idrætsevents. Arenaen, med dens unikke indretning og mange tilskuerpladser, er i sig selv meget attraktiv. Men afgørende for den hidtidige succes er Arenaens placering i det sammenhængende kompleks af haller, mødelokaler, VIP-faciliteter etc. i Atletion. Men landet over er flere halprojekter på beddingen. Nogle er gennemført, andre er projekterede, andre er kun på det indledende stade. Fælles for mange af disse projekter er, at de i forhold til tilskuerantallet kommer nærmere på Arenaens eller overgår denne. Potentielle arrangører vil i de kommende år derfor, ud fra et øget antal tilskuerpladser og dermed et bedre økonomisk grundlag, få flere muligheder at vælge imellem. Opførsel af en dansk storhal, der kan rumme mindst tilskuere antages at forbedre de generelle danske muligheder for hvervning / tiltrækning af events med særligt store krav til hallens tilskuerkapacitet og opvisningsgulvets kapacitet. Århus vil med sin nuværende halkapacitet kunne få en rolle i dele af afviklingen, men ikke finaledelen af disse events. Hvis disse arrangementer ønskes til DK, og Århus skal have en hovedrolle i disse, kræver det opførsel af en ny, større og mere fleksibel hal i Århus. Målsætningen for de i Århus igangværende planer vedr. etableringen af en storhal på arealerne ved Århus Cykelbane skal være, at der arbejdes for en snarlig opførsel af en multifleksibel hal med plads til mindst tilskuere. Udover faciliteterne i og omkring Atletion er Århus i besiddelse af andre anlæg, der er velegnede og anerkendte til internationale mesterskabsstævner. F.eks. Vilhelmsborg, Vejlby Risskovhallen, flere af byens lystbådehavne samt byens åbne rum, der benyttes til f.eks. internationale cykelløb og marathon.

4 4 Hvervearbejdet: Nationalt er konkurrencen om hvervningen af de store idrætsevents til Danmark skærpet. Et stigende antal byer og regioner vil være med. Værtskaber og turismeudvikling går hånd i hånd. Med den tidlige etablering af Sport Aarhus Events, med oprettelsen af Idrætspuljen til brug for hvervning og afvikling, med etableringen af passende faciliteter og med forankringen af sekretariatet i forhold til det kommunale politiske beslutningsniveau, har Århus bragt sig i en klar førerposition. Flere og flere kommuner/amter har indset dette, og er begyndt at etablere tilsvarende organisationer/enheder. Ingen af disse vurderes endnu reelt at kunne true Århus` position. Enten fordi der ikke er afsat de fornødne økonomiske og mandskabsmæssige ressourcer til hvervningen /afviklingen, eller også fordi de facilitetsmæssige forhold ikke er til stede. Eller ingen af delene er på plads. Men det er blot et spørgsmål om tid før f.eks. København og hovedstadsområdet kan true Århus ledende rolle, idet København har øget sine hvervemidler betragteligt. Andre byer/regioner forventes også at tilføre flere ressourcer til området i de kommende år. Internationalt er konkurrencen skærpet endnu mere. Nationale og regionale strategier i andre lande tilfører det internationale hvervearbejde store ressourcer. Ressourcer, der rækker langt udover de midler, som den nationale danske hverveorganisation, Idrætsfonden Danmark, indtil nu har kunnet disponere over. Den øgede konkurrence er med til at presse de generelle omkostninger (ikke mindst fees til rettighedshaverne) i vejret og dermed indskrænke de danske muligheder. Med virkning fra 1. januar 2005 har Idrætsfonden Danmark fået forhøjet sit rådighedsbeløb til 10 mill. kr. årligt. Et væsentligt bidrag til at imødegå de økonomiske konsekvenser af den stigende internationale konkurrence. Indsatsområder Øgede statslige bidrag

5 5 Hvis det danske hvervearbejde på lang sigt skal kunne matche de udenlandske satsninger, skal statens bidrag til hvervearbejdet forhøjes væsentligt mere. Endvidere er det nødvendigt med udarbejdelse af en national hvervestrategi, der er i overensstemmelse med de tilførte midler. Sport Aarhus Events må derfor understøtte det politiske arbejde med at påvirke regeringen til at øge midlerne til hvervearbejdet og arbejde for udviklingen af en national strategi. Nationalt samarbejde Gennem dannelsen af Sport Event Alliancen Danmark (SEAD) er der skabt et uformelt netværk for de danske byer/ regioner, der arbejder med hvervning og afvikling af internationale sportsbegivenheder. Formålet med netværket er at styrke den generelle danske hverveindsats. Samarbejdet sikrer Sport Aarhus Events: viden om andre danske initiativer, mulighed for at patentere århusianske hverveforsøg styrke samarbejde om hvervning af events der nødvendigvis vil involvere flere byer mulighed for at rådgive Idrætsfonden Danmark i forhold til strategier og støttegrundlag gode muligheder for at udnytte de turistmæssige potentialer med VisitDenmarks deltagelse i samarbejdet Sport Aarhus Events vil fortsat deltage i og videreudvikle det nationale samarbejde uden dog at sætte det indbyrdes konkurrenceelement ud af kraft. Kompetenceudvikling Flere store events skal afvikles i de kommende år i Århus, og flere er under hvervning og udvikling. Evnen og ressourcerne til i endnu højere grad aktivt at kunne gå direkte ind i selve forberedelsen af og afviklingen af de tiltrukne arrangementer vil være afgørende for, at Århus kan fastholde sin nuværende position. Især vil evnen til at støtte arrangøren i arbejdet med at udnytte arrangementets sponsor- og markedsføringsmæssige potentiale kan blive afgørende. Turistsamarbejde Sekretariatet Sport Aarhus Events skal med etableringen af den nye turistorganisation indgå i et tæt samarbejde med andre organisationer i Århus om nyudvikling af turistfremmearbejdet.

6 6 Et samarbejde som i foreningens og sekretariatets arbejde skal prioriteres højt, dog uden samtidig at miste fokus og koncentration på hvervning og afvikling af sportsevents. Lokal elitesport Afviklingen af de store eliteevents i Århus forudsættes at kunne bidrage til udviklingen af den lokale sportselite. Et afgørende element i at kunne udnytte dette potentiale er et fortsat og styrket samarbejde med Elite.Idræt.Aarhus. Et samarbejde, der skal forsøge at koordinere prioriteringerne i arbejdet med udvikling af en lokal sportselite med prioriteringerne i hvervearbejdet. Synergierne er mange. Ressourcer Såfremt de opstillede målsætninger og handlingsplaner skal realiseres forudsætter det på sigt en styrkelse af Sekretariatet Sport Aarhus Events. Samtidig er det afgørende, at Århus Kommunes Idrætspulje i de kommende år skal tilføres flere midler, hvis det hidtidige hverveniveau skal kunne fastholdes. Sammenfattende: Endnu har Århus med de sammenhængende faciliteter i Atletion et facilitetsmæssigt forspring. Men forspringet skrumper. Århus ønsker fortsat at være med spidsen i kampen om at tiltrække de store, internationale events, hvilket forudsætter en løbende tilpasning af de nuværende faciliteter til de kommende års øgede konkurrence og krav til faciliteter. Sport Aarhus Events evne til støtte arrangører i arbejdet med at udnytte arrangementets markedsføringsmæssige muligheder skal udbygges. Sport Aarhus Events skal fortsat politisk arbejde for, at der tilføres endnu flere statslige midler til hvervearbejdet. Samarbejde om udvikling af turistfremmearbejdet skal prioriteres højt i de kommende års arbejde. Samarbejdet med Elite.Idræt.Aarhus om koordinering af hvervning af store sportsevents med lokale elitesatsninger skal udbygges. Hverve- og afviklingsarbejdet skal på sigt tilføres flere ressourcer.

7 7 Hvilke idrætsgrene prioriteres På baggrund af de hidtidige hverveerfaringer kan den primære hverveindsats rettes imod følgende : Atletik (+ div. former for løb) Badminton Bordtennis Cykling Dans Fodbold Gymnastik Håndbold Orientering Ridning Sejlsport Dette betyder ikke, at andre idrætsgrene udelukkes, men der vil i første omgang ikke blive arbejdet målrettet mod andre idrætsgrene end de ovenstående. Men hvervningen kan også rette sig imod store nationale og internationale arrangementer af mere breddemæssig karakter (veteranmesterskaber/ Games, DGI, handicapidræt, arbejderidræt etc.). Udvælgelseskriterier: Arrangementet har god PR-værdi for Århus Der er mange deltagere / overnatninger Elitearrangementer som eks. EM og VM Veteranarrangementer Store folkelige events Selvskabte events Årlige arrangementer som f.eks. CSC Classic eller World Cup i dressur Arrangementer der strækker sig over flere dage Arrangementer med stor publikumsinteresse

8 8 Konklusion: Det kan konkluderes, at der primært skal arbejdes med at skaffe store nationale og internationale sportsbegivenheder til Århus indenfor udvalgte idrætsgrene, der opfylder én og gerne flere af følgende betingelser: Arrangementet har mange deltagere (og som følge deraf mange overnatninger) Arrangementet giver byen god PR Der er tale om et elitearrangement på internationalt niveau Arrangementet strækker sig over flere dage For at sikre et kontinuerligt flow af idrætsbegivenheder i Århus vægtes etableringen og videreudviklingen af årligt tilbagevendende events/turneringer højt. På basis heraf vil det være relevant at gå efter de konkrete begivenheder, der er nævnt i handlingsplanen.

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer 2018 ISAF Sailing World Championships Worlds 2018 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. 2. Indhold

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 4824

Læs mere

Aarhus Kommune. Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud AARHUS KOMMUNE

Aarhus Kommune. Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud AARHUS KOMMUNE Aarhus Kommune 7. september 2015 Side 1 af 7 Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud til planlægning, udvikling og gennemførelse af ISAF Worlds 2018 VM i sejlads for samtlige olympiske

Læs mere

Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune Vers.1 07.06.07

Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune Vers.1 07.06.07 Side 1 af 5 Eliteidrætten i Holstebro Kommune tager afsæt i udviklingen af talenter. Udviklingen af eliteidrætten sker i et samspil mellem eliteidrætsudøvere, eliteklubber, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune Center for Plan, HR og Udvikling Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 24.10.00-P22-1-15 Ref.: Michael Christiansen Direkte

Læs mere

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 +

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + 1 Hvem er vi og hvad er vores formål? Sailing-Aarhus (SAA) er et foreningssamarbejde mellem sejlklubber i Aarhus Kommune og som er medlemmer af Dansk Sejlunion.

Læs mere

Retningslinjer for økonomisk støtte fra Sport Event Denmark

Retningslinjer for økonomisk støtte fra Sport Event Denmark Revideret oktober 2015 Retningslinjer for økonomisk støtte fra Sport Event Denmark Dette dokument beskriver retningslinjerne for økonomisk støtte fra Sport Event Denmark til internationale idrætsbegivenheder,

Læs mere

Idrætsevents Status 2013

Idrætsevents Status 2013 Status 2013 KMØ er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra 2012 15. Af de 26 kommuner

Læs mere

INTERNATIONALT FORBUND

INTERNATIONALT FORBUND INTERNATIONALT FORBUND Hvordan indgår vi kontrakt om eventen med det internationale forbund? Hvordan håndterer vi det løbende samarbejde med det internationale forbund? Det internationale forbund er som

Læs mere

MARKEDSFØRING. Målgrupper. Billetsalg. Grafisk identitet. Billetnet

MARKEDSFØRING. Målgrupper. Billetsalg. Grafisk identitet. Billetnet MARKEDSFØRING Hvem er arrangementets primære og sekundære målgrupper? Hvordan skal eventens grafiske udtryk være? Hvordan organiseres billetsalget? Hvor og hvordan skal begivenheden markedsføres i Danmark?

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Staten DIF Nationalt: Arrangører/byer Rådgivning/Viden/Penge Internationalt: IF er/presse Netværk og synlighed Mission: 1 International branding

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr.

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena Med World Cup Copenhagen ønsker ansøger at afvikle et World Cup kvalifikationsstævne

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

FØR DU GÅR I GANG. Organisering. Legacy. Venue. Fysiske forhold. Ikke fysiske forhold

FØR DU GÅR I GANG. Organisering. Legacy. Venue. Fysiske forhold. Ikke fysiske forhold FØR DU GÅR I GANG Hvad skal arven efter eventen være? Hvorfor vil I afholde en sportevent? Hvordan bringer I eventen sikkert i hus? Hvor skal eventen afholdes? Lever venue op til de internationale krav?

Læs mere

Præsentation. Forventningsafstemning

Præsentation. Forventningsafstemning Præsentation Forventningsafstemning Sæson 2013 Nuværende situation: Dårlige sportslige resultater Mindre underskud Overbelastet bestyrelse Temperaturen i klubben er lav OSC`s fremtidsstrategi OSC I fremtiden

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016 FORORD Svendborg Kommune er karakteriseret ved at have et stærkt idræts- og foreningsliv, der udgøres af både frivillige og professionelle af bredde og elite. For Svendborg Byråd er det vigtigt at udtrykke

Læs mere

Frivilligstrategi 2015

Frivilligstrategi 2015 Frivilligstrategi 2015 Aalborg Kommunes Frivilligstrategi Frivilligheden i Aalborg Kommune er kendetegnet af stor mangfoldighed. Der arbejdes frivilligt på landet og i byen, med ældre, unge, børn, på kulturområdet,

Læs mere

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016 Bornholm rigere på oplevelser Bornholms turismestrategi 2013-2016 STRATEGI Bornholms nye turismestrategi tager over, hvor strategien fra 2006 slipper. Ambitionen med Bornholm I/S var at skabe grundlag

Læs mere

SIDEEVENTS. Tænk i faser. Tænk i målgrupper. Tænk i målsætning. Før eventen

SIDEEVENTS. Tænk i faser. Tænk i målgrupper. Tænk i målsætning. Før eventen SIDEEVENTS Hvorfor er der behov for sideevents? Hvilke sideevents skal vi skabe? Hvornår skal de forskellige events finde sted? Hvem skal stå for arbejdet? De klassiske kommunikationskanaler som fx tv,

Læs mere

SPONSOR. Sponsorproduktet. Planlægning af salget

SPONSOR. Sponsorproduktet. Planlægning af salget SPONSOR Hvem har de kommercielle rettigheder til eventen? Er der nogen form for branche- eller produktsuverænitet i forhold til det internationale forbund og/eller specialforbundets daglige sponsorer?

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 28. november 2012 Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 1. Indledning og afgrænsning Af bemærkningerne til forslag til lov om udlodning af overskud fra lotteri- samt heste

Læs mere

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013 18. februar 2013 Bilag 1 - Side 1 af 4 Kommissorium for arbejdsgruppe om en fokuseret dagsorden for vækst i hovedstadsregionen Baggrund Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Hovedstadsregionen

Læs mere

Ansøgning om samarbejdsaftale

Ansøgning om samarbejdsaftale Ansøgning om samarbejdsaftale Til: Horsens Kommune Denne ansøgning gælder følgende: 1) Råden over vejareal, jf. bilag 1 i forbindelse med afholdelsen af cykelløbet Race Around Denmark. 2) Økonomisk støtte

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklassen! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt GADEIDRÆT Et stigende antal børn og unge efterspørger i dag en løsere organisering og et mindre elitært fællesskab at dyrke idræt i. De unge ønsker

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Elitepolitik. Januar 2013

Elitepolitik. Januar 2013 Januar 2013 Elitepolitik DFFs filosofi er baseret på overbevisningen om, at udviklingen af fællesskabet i elitemiljøet er med til at styrke de enkelte elitefægteres færdigheder samt evner til at skabe

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

IDAN Konference Vejen 2013

IDAN Konference Vejen 2013 IDAN Konference Vejen 2013 Bestyrelsesarbejde i selvejende idrætsfaciliteter og store foreninger Klaus Frejo UCN Sport Management klausfrejo@me.com Emne og budskab Udviklingen i de selvejende idrætsfaciliteter

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014 Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 214 Lone Olsen 1. Svarpersoner 2. Anbefalinger 3. Handling her og nu 4. Gennemgang af undersøgelsen Svarpersoner Antal 383 gennemført Relation til foreningen 62

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

STRATEGIPLAN 2014-2018

STRATEGIPLAN 2014-2018 STRATEGIPLAN 2014-2018 Strategiplan for Nordisk Sprogkoordination 2014-2018 indholdsfortegnelse Baggrund...3 Om strategien...3 Strategiens overordnede politiske rammer...4 Vision og mission...5 Overordnede

Læs mere

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm Vi sætter øen i bevægelse www.dgi.dk/bornholm 2 Velkommen til DGI Bornholm Vi er en af DGI s 14 landsdelsforeninger. Vi har i øjeblikket 71 medlemsforeninger

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Otte år med SønderjyskE Baggrund Det er visionen at profilere Sønderjylland og at

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

Inspiration til Visionproces

Inspiration til Visionproces Inspiration til Visionproces Næstved Kommune 11CityDesign Byrådets temamøde 06 05 10 Steffen Gulmann, adj. Professor Borgerne Der er nok til et godt og rigt byliv Der er kreative nok, god tilvækst Mange

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark ELITEUDVALGETS VISION OG HANDLINGSPLAN 2015 GENERELT År 2015 skal Dansk Automobil Sports Union (DASU) bestræbe sig på at have aktive i den absolutte verdenselite indenfor alle bilsportens områder et effektivt

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

DM i foreningsudvikling

DM i foreningsudvikling DM i foreningsudvikling - en ikke helt tilfældig begivenhed Dorte With Formand for DM i Foreningsudvikling Medlem af DGI s hovedbestyrelse Formand for DGI Gymnastik og Fitness Situationsanalyse oktober

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af ny sportslig strategi og handleplan for Dansk Svømmeunions Sportsafdeling Sportsafdeling marts-april 2015

Procesplan for udarbejdelse af ny sportslig strategi og handleplan for Dansk Svømmeunions Sportsafdeling Sportsafdeling marts-april 2015 Procesplan for udarbejdelse af ny sportslig strategi og handleplan for Dansk Svømmeunions Sportsafdeling Sportsafdeling marts-april 2015 Side 1 af 5 1. Indledning og baggrund Dansk Svømning har gennem

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Bornholms Travselskab Strategi 2016

Bornholms Travselskab Strategi 2016 Bornholms Travselskab Strategi 2016 Bornholms Travselskabs Bestyrelse, v. Bestyrelsesformand Thorkild Jensen August 2012 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Intern situation i hovedtræk... 4 2.1

Læs mere

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012 Ide katalog 20. Juni 2012 Hvad går godt i Odense Atletik? Gode Faciliteter Mandlig kastegruppe Ungdomsafdelingen Rigtig gode resultater fra et par profiler med fremtiden foran sig og flere andre på vej

Læs mere

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark.

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Når værdier og handlinger smelter sammen, bliver der skabt gode rammer for en stærk

Læs mere

Politik for unges uddannelse og job

Politik for unges uddannelse og job Politik for unges uddannelse og job Indhold Forord Forord... 2 Fremtidens platform - uddannelse til alle... 3 Job- og Uddannelsestilbud med mening... 4 Et rummeligt uddannelsestilbud... 5 En god start

Læs mere

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010 Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethes Vej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler

Læs mere

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab Event og Sport Netværk Egedal Om HØJ Elitehåndbold HØJ Elitehåndbold er den professionelle afdeling af foreningen HØJ Håndbold. HØJ Elitehåndbold blev

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Kultur og Borgerservice Justering af driftsaftale for Atletion Aftalen om driften

Læs mere

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 Link til ansøgning I september 2015 afholdes det første internationale certificerede

Læs mere

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro. Klubben holdt indtil 1972 til på Stevnsgade

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

EMACS 2017. bliv en del af holdet

EMACS 2017. bliv en del af holdet EMACS 2017 bliv en del af holdet Velkommen til EMACS I 2017 er Aarhus vært for et brag af en folkefest i atletik, når vi byder indenfor til EMACS: Europamesterskaberne for Mastersatleter - det vil sige

Læs mere

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold.

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold. Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev september 2012 Årets bredde-idrætsforening Bestyrelsen i HIR har fundet årets bredde idrætsforening. Der var indkommet 13 meget fornemme og velbegrundede indstillinger til

Læs mere

Idrætsevents Status 2014

Idrætsevents Status 2014 Idrætsevents Status 2014 KMØ Projekt Idrætsevents er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Ny ishal et generationsskifte for klubben

Ny ishal et generationsskifte for klubben Ny ishal et generationsskifte for klubben Formandens beretning til generalforsamlingen den 12. marts 2012 - sæsonen 2011/2012. Stephanie Halse, Formand Sæson 2011/2012 har været en meget vigtig sæson for

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Sponsorkoncept SELVSTÆNDIGHED ANSVARLIGHED FÆLLESSKAB RUMMELIGHED TRYGHED TRIVSEL Randers HH A/S mail: as@randershh.dk På vej mod ligaen VELKOMMEN SOM SPONSOR

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 68 Offentligt. Notat om nationale idrætsanlæg i Danmark

Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 68 Offentligt. Notat om nationale idrætsanlæg i Danmark Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 68 Offentligt Notat om nationale idrætsanlæg i Danmark December 2005 Sammenfatning Team Danmark er blevet pålagt at komme med forslag til den overordnede

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. Endnu et godt år for

Læs mere

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN Nyt Aarhus Stadion - et nyt oplevelsesrum i skoven udarbejder ideoplæg til et Nyt Aarhus Stadion i Marselisskoven. En idé, der bryder med den sædvanlige tanke om et stadion,

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse Blomstrende Landsby Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund Version 04 20. oktober 2009 1 Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby giver landsbyer

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen er at etablere et troværdigt

Læs mere

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer Baggrund Vinkel på oplæg Den store sponsor hvordan rammer breddeeventen denne Hvad er vores læring fra arbejdet med vores egne sponsorer Hvordan adskiller breddesponsoratet fra fx fodbold og håndbold sponsoratet

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9...

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9... Page 1 of 2 From: Mads Kamp Hansen Sent: 03-09-2014 08:15:39 To: Maria rsted; Marianne Kruckow Subject: VS: IRONMAN Copenhagen 2015 Follow Up Flag: Opf lgning Flag Status: Red Attachments: Eventvurdering

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

Sammenfatning Dansk eliteidræt

Sammenfatning Dansk eliteidræt Sammenfatning Dansk eliteidræt Udvikling og fremtidsperspektiver Sammenfatning Rapporten består af en konstaterende og en handlingsrettet del. Kapitlerne 1-9 er således overvejende tilbageskuende, konstaterende

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015.

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015. Bilag 4. Eventvurdering - Ironman Copenhagen 2016 Link til ansøgningen IRONMAN Copenhagen er en triatlonfestival, der består af tre dage (torsdag, fredag og lørdag) med motionstriatlon, 4:18:4 (400 meter

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedr. profileringen af Århus gennem store byevents. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. november 2005.

Indstilling. Indstilling vedr. profileringen af Århus gennem store byevents. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. november 2005. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. november 2005 Indstilling vedr. profileringen af Århus gennem store byevents Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Magistratens 4. Afdeling 1. Resume Der

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011. Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune.

Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011. Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune. Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011 Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune. Generelt: Der har været stor ros til hele arrangementet fra de deltagende

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgning til Region Midtjyllands Vækstforums eventpulje om tilskud til forberedelse, udvikling og gennemførelse af europamesterskaberne

Læs mere

POWERMAN. Powerman er organiseret under IPA som er en Non Profit organisation med hovedsæde i Holland.

POWERMAN. Powerman er organiseret under IPA som er en Non Profit organisation med hovedsæde i Holland. POWERMAN Det verdensomspændende Duathlon stævne POWERMAN er endelig kommet til Danmark. POWERMAN er verdens største Duathlon event og den er udbredt over hele verden med løb på alle kontinenter. POWERMAN

Læs mere