DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND"

Transkript

1 DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser DATO: Hermed fremsender vi orientering om instruktørkurser i I 2015 udbyder vi 1 HI-kursus og 1 FI-kursus. Som tidligere meddelt, er implementeringen at ATO i DSvU foreløbig udsat til årsskiftet 2017/2018, hvilket betyder at I-uddannelserne i 2015 afvikles som vanligt. Tilmeldingsfristen til instruktørkurserne i 2015 er den: 22. februar Ved meddelelse om optagelse på et kursus, skal der indbetales et depositum på kr. 1500,00. Dette depositum modregnes i den samlede kursuspris, men det tilbagebetales ikke i tilfælde af afbud senere end 4 uger før kursusstart. Dog kan en klub vælge, at lade en anden kvalificeret aspirant overtage pladsen på kurset, og overføre det indbetalte depositum til denne person. Samme forhold gør sig gældende, såfremt en aspirant ikke kan deltage i kursus på grund af manglende opfyldelse af kravene i UHB gr. 675 hhv Vi skal bede jer være opmærksomme på, at deltagerne skal opfylde kravene for deltagelse i kurserne inden kursusstart. Deltagere, der uden forudgående aftale møder op til et kursus uden at opfylde alle betingelser, vil blive afvist fra kurset. (NB-NB: VIGTIGT) HI-fortræningsflyvningerne: På baggrund af tidligere års erfaringer, skal vi bede klubberne med aspiranter til HI-kurser om, at begynde fortræningsflyvningerne i god tid, idet disse fortræningsflyvninger betragtes som en integreret del af kurset. Vi skal endvidere opfordre til, at flyvningerne bliver spredt over så mange flyvedage som muligt. Det vil ikke blive accepteret, hvis en aspirant har aflagt alle flyvningerne på en eller to dage. FI-kurserne: Deltagerne på FI-kurser bliver oplyst om, at de under kurset kan få lejlighed til at flyve i eget medbragt en-sædet fly. Vi gør for en god ordens skyld opmærksom på, at der maksimalt kan forventes én til to flyvninger af denne art pr. pilot pr. kursus. I særlige tilfælde kan det endog vise sig ikke at blive muligt at flyve i eget fly. Såfremt FI-aspiranterne ikke ønsker eller ikke har mulighed for at medbringe eget fly, har Svæveflyvecenter Arnborg et par fly, som er til rådighed for aspiranterne til normal takst, såfremt flyene ikke er udlejet til anden side. DANSK SVÆVEFLYVER UNION - SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG - FASTERHOLTVEJ 10 - DK-7400 HERNING TEL: FAX: dsvu@dsvu.net - Bank:

2 - 2 - Omskoling til de pågældende fly kræves efter gældende bestemmelser. Vedr. S-teoriprøven: Vi gør opmærksom på, at der i 2015 kun afholdes S-teoriprøver i april og juni måned. Vi henviser til klubmeddelelse herom. S-teoriprøve der er bestået i 2013 (uanset dato) vil være gyldig til både HI- og FI-kursus i Med venlig hilsen Dansk Svæveflyver Union Michael Kristensen Bilag: 1) Orientering om instruktørkurser ) Tilmeldingsblanket for HI-kursus 3) Tilmeldingsblanket for FI-kursus 4) Checkskema for flyvning med HI-aspiranter

3 - 3 - ORIENTERING OM INSTRUKTØRKURSER Tidspunkter Hjælpeinstruktørkursus: HI lørdag den lørdag den Førsteinstruktørkursus: FI lørdag den lørdag den Kursuspris HI-kursus incl. forplejning... kr ,00 FI-kursus incl. forplejning... kr ,00 Betaling Forplejning Indkvartering Depositum kr ,00 forfalder ved optagelse på kursus. Refunderes ikke ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, medmindre klubben finder en anden kvalificeret kursusdeltager. Modregnes i endelig afregning Faktura på kursusdeltagelse samt evt. indkvartering fremsendes direkte til klubberne. Betalingsbetingelser fremgår af fakturaen. Fuld forplejning er indeholdt i kursusprisen. 1) Fælles indkvartering i hytter: ca. kr. 95,00 pr. person pr. døgn 2) Campingplads: ca. 100,00 kr. pr. døgn pr. enhed (telt/campingvogn) 3) Leje af hytte: ca. 280,00 kr. / 330,00 kr. pr. døgn. 4) Egen indkvartering Tilmelding Senest den Ca. 14 dage efter tilmeldingsfristens udløb, meddeles aspiranterne hvorvidt de er optaget på det ønskede kursus, eller om der kan tilbydes plads på et andet kursus. Tilmeldinger efter tilmeldingsfristens udløb vil, hvis betingelser i øvrigt er opfyldt, blive optaget på kursus eller sat på venteliste i den rækkefølge, tilmeldingerne modtages. Krav til aspiranter: Krav til aspiranter fremgår af Unionshåndbogens gruppe 675 og 676. I særlige tilfælde kan det være hensigtsmæssigt at tilmelde aspiranter til kursus inden tilmeldingsfristens udløb, selv om de på tilmeldingstidspunktet ikke opfylder de angivne krav. NB: Der vil i hvert enkelt tilfælde af Unionen blive skønnet, om der er belæg for på forhånd at reservere den pågældende plads på kursus, og såfremt aspiranten opnår plads på kurset, skal det senest 4 uger før kurset sandsynliggøres, at aspiranten vil opfylde betingelserne ved kursusstart. Dette af hensyn til eventuelle aspiranter på venteliste. Det skal påpeges, at det er såvel aspirantens som klubbens ansvar, at aspiranten opfylder optagelseskriterierne ved kursets begyndelse. Aspiranter, der uden forudgående aftale ikke opfylder optagelseskriterierne ved kursets start, vil blive afvist fra kurset.

4 - 4 - Vedrørende S-teori Deltagere på kurserne skal før kursets start have bestået en S-teoriprøve. En S-teoriprøve bestået i 2013 vil være gyldig for optagelse på kurser i Tilmelding til S-teoriprøve foregår på normal vis gennem klubben, men tilmeldingslisten skal under rubrikken Fag mærkes med I-kursus. S- teoriprøver for instruktøraspiranter er gratis. Vedrørende tidspunkter for afholdelse af S-teoriprøver henvises til klubmeddelelse herom. Vær opmærksom på, at der kun afholdes prøver i april og juni i Der er klubber, der har HI-ere med beviser, der udløber med udgangen af indeværende år, og som har fungeret som HI-ere i 4 år. Disse beviser vil normalt kun kunne fornyes i forbindelse med tilmelding til et FI-kursus til næste år.

5 - 5 - DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILMELDINGSBLANKET 2015 FASTERHOLTVEJ 10 HJÆLPE-INSTRUKTØRKURSUS 7400 HERNING TLF Skal være Unionskontoret i hænde senest den (pr. Post eller dsvu@dsvu.dk) Fulde navn: Født den: (kaldenavn bedes understreget) Adresse: Post nr.: By: Tlf.nr.: adresse: Klub: FLYVESTATUS: En forudsætning for at deltage på HI-kursus er, at aspiranten ved start af kursus opfylder kravene i UHB gr. 675 CERTIFIKATFORHOLD:. S-certifikat nr.: udstedt den S-TEORIPRØVE: Bestået S-teori den (bestået i 2013 eller senere) eller deltager i S-teoriprøve den UDDANNELSESSTATUS: Fordeling af opnåede starter og oplysning om godkendelsesdatoer for sekundære startmetoder. Logbog sammentalt den Spilstart godkendt den antal starter Opgørelse - timer: Flyslæb godkendt den antal starter Svævefly Selvstart godkendt den antal starter Motorsvævefly Samlet antal starter... Samlet antal timer Passagertilladelse er udstedt den Antal fortræningsflyvninger med instruktør Antal starter med passager Omskolet til og må flyve antal typer stk. DISTANCEFLYVNING Samlet antal distanceflyvninger og kilometer med svævefly... stk. km Samlet antal distanceflyvninger og kilometer med motorsvævefly... stk. km Antal flyvninger over 50 km med svævefly stk. Længste enkeltdistance km Udelandinger på marker med svævefly stk. Landinger på fremmede flyvepladser med svæve- eller motorsvævefly stk. Opfylder betingelserne til sølvdiplom: Ja/nej: Evt. manglende betingelser: Evt. højere diplombetingelser: DIVERSE Motorflyver: Ja/nej:, hvis ja, timer: Certifikattype: Evt. deltaget i pædagogiske kurser: (aspirantens underskrift) KLUBBENS UDTALELSE Undertegnede FORMAND/ FLYVECHEF erklærer herved, at ovenstående medlem, som klubben har kendt i år, har vist sund fornuft på flyvefeltet og i luften, og at klubben finder ham/hende egnet til uddannelse som HI. Indstilles flere personer i samme sæson, oplyses prioriteringsrækkefølge: Nr. (formand eller flyvechef) Bemærk: Alle rubrikker skal udfyldes (skemaet bedes udfyldt med blokbogstaver)

6 - 6 - DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILMELDINGSBLANKET 2015 FASTERHOLTVEJ 10 FØRSTE-INSTRUKTØRKURSUS 7400 HERNING TLF Skal være Unionskontoret i hænde senest den (pr. Post eller dsvu@dsvu.dk) Fulde navn: Født den: (kaldenavn bedes understreget) Adresse: Post nr.: By: Tlf.nr.: adresse: Klub: FLYVESTATUS: En forudsætning for at deltage på FI-kursus er, at aspiranten ved start af kursus opfylder kravene i UHB gr CERTIFIKATFORHOLD: S-certifikat nr.: Udstedt den: HI-bevis nr. S-TEORIPRØVE: Bestået S-teori den (bestået i 2013 eller senere) eller deltager i S-teoriprøve den UDDANNELSESSTATUS: Logbog sammentalt den Tilladelse til skoling på følgende startmetoder: Spilstart: (sæt X) antal starter incl. udd.flyvninger Opgørelse - timer: Flyslæb (sæt X) antal starter incl. udd.flyvninger Svævefly Selvstart (sæt X) antal starter incl. udd.flyvninger Motorsvævefly Antal starter i alt Samlet antal timer Antal skoleflyvninger som HI, fordelt på antal dage som HI: DISTANCEFLYVNING: Samlet antal distanceflyvninger og kilometer med svævefly... stk. km Samlet antal distanceflyvninger og kilometer med motorsvævefly... stk. km Antal flyvninger over 100 km med svævefly stk. Længste enkeltdistance km Udelandinger på marker med svævefly stk. Landinger på fremmede flyvepladser med svæve- eller motorsvævefly stk. Opfylder betingelserne til: Sølvdiplom : Ja / nej, evt. manglende betingelser: Gulddiplom: Ja / nej, evt. manglende betingelser: Evt. højere betingelser: DIVERSE: Motorflyver: Ja / nej, hvis ja, timer: Certifikattype: Evt. deltaget i pædagogiske kurser: (aspirantens underskrift) KLUBBENS UDTALELSE: Undertegnede FORMAND/FLYVECHEF erklærer herved, at ovenstående medlem, som klubben har benyttet som HI i år, har vist sund fornuft på flyvefeltet og i luften og har udviklet sig som lærer for eleverne således, at klubben finder ham/hende egnet til det større ansvar som FI. Indstilles flere personer i samme sæson, oplyses prioriteringsrækkefølge: Nr. (formand eller flyvechef) Bemærk: Alle rubrikker skal udfyldes (skemaet bedes udfyldt med blokbogstaver)

7 - 7 - CHECKSKEMA FOR HJÆLPEINSTRUKTØR-ASPIRANT Dette skema er tænkt som en hjælp til såvel aspirant som klub til kontrol af aspirantens flyvestatus før start på HI-kursus. Skemaet indeholder minimumskrav, og der gøres opmærksom på, at der gerne må udføres betydelig flere flyvninger. Disse flyvninger er en integreret del af HI-kurset, hvorfor det forventes, at instruktørerne betragter dem med den seriøsitet der er en følge heraf. Se endvidere Unionshåndbogen, gruppe 670. Navn: Klub: PASSAGERTILLADELSE: Dato: på antal starter: pilotsæde, passagersæde. FLYVNING MED PASSAGER: Ialt starter til dato. Mindst 15 passagerflyvninger inden start på HI-kursus. FORTRÆNINGSFLYVNING MED INSTRUKTØR: Datoer for de sidste 15 passagerflyvninger påføres skemaet. Mindst 15 flyvninger efter passagertilladelse, mindst 8 skal foretages med FI som lærer (vedr. aspiranter fra flyslæbsklubber, mindst 11 flyvninger i alt, mindst 8 med FI som lærer). Nr. Dato Norm Instruktør Nr. Dato Norm Instruktør 1 Færdighed 9 A-6 2 Færdighed 10 A-7 3 Færdighed 11 A-8 4 Færdighed 12 A-9 5 Færdighed 13 A-10 6 A-5 14 A-10 7 A-5 15 A-11 8 A-5 Retningslinier for flyvningerne: Se bagsiden. 50 km stræk (foretages som sølv-c flyvning) dato: / / DETTE SKEMA AFLEVERES TIL KURSUSLEDER VED ANKOMST TIL KURSUS.

8 - 8 - RETNINGSLINIER FOR FORBEREDELSESFLYVNING TIL HI-KURSUS Alle flyvninger udføres i h.t. gældende uddannelsesnormer. Alle flyvninger skal foretages med aspiranten i instruktørsædet. Under færdighed er det aspiranten, der flyver, og øvelserne skal foregå som til aflæggelse af prøve til lokalflyvningstilladelse. Under normflyvning skal læreren på de første 3 starter instruere aspiranten, som var denne en elev på en normal uddannelsesflyvning. Under de øvrige starter er det læreren, der virker som elev og aspiranten som instruktør. Flyvningerne skal i øvrigt foregå i henhold til Unionshåndbogen gruppe 670, som er aftrykt nedenstående. 7. MINDST 15 FLYVNINGER MED INSTRUKTØR EFTER UDSTEDELSE AF PASSAGERTILLADELSE Disse flyvninger, der foretages i den hjemlige klub, skal betragtes som 1. del af instruktørkurset og er som sådan en vigtig hjælp for aspiranten til at bestå kursus og blive en god instruktør. Lærer på disse flyvninger skal være en instruktør, som er rutineret og i god træning Ved mindst halvdelen af flyvningerne skal læreren være FI. Det er tilladt at kombinere nogle af disse flyvninger, hvor der foregår oplæring/træning til sekundær startmetode, såfremt det foregår på et tidspunkt, hvor aspiranten har opnået passagertilladelsen. Aspiranten skal foretage flyvningerne fra flyets instruktørsæde, og der skal lægges vægt på, at aspiranten virker og optræder som ansvarlig for hver flyvning. Under flyvningerne skal der foretages nødvendig afpudsning af aspirantens flyvning og tilrettelæggelse af landingsrunder. Bedømmelse heraf skal være strengere end til S-prøven. Alle krævede manøvrer til S-prøve skal indgå i flyveprogrammerne. Under nogle flyvninger skal læreren simulere og på den måde demonstrere standardfejl og lade aspiranten korrigere disse fejl. Afprøvning af aspirantens reaktionsevne og dømmekraft ved uforudsete hændelser skal afprøves. F.eks. afbrudt start - ændring af aftalt landingsrunde - fastlåsning af luftbremser ude i større højde - tildækket højdemåler.

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 02 FLYVNING NR. 01 Vedr. Instruktørkurser 2005. DATO: 12.01.05 Hermed fremsender

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 05 FLYVNING NR. 04 Instruktørkurser 2019. DATO: 06. februar 2019 Hermed fremsender

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 03 DATO: 22.01.08 Emne: Brug af simulator i uddannelsen til

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 25 FLYVNING NR. 04 DATO: 14.07.04 Vedr.: Diverse ændringer til uddannelsesnormer

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 11 FLYVNING NR. 02 DATO: 06.03.2006 Emne: PFT-teori 2006. Hermed fremsendes

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 34 FLYVNING NR. 13 DATO: 31. december 2016 Vedr. S-teori prøver 2017. Hermed

Læs mere

Indbydelse til Ungekursus (håndbold)

Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Arrangement nr. 201001653005 Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Fredag den 15. oktober kl.19:00 til søndag den 17. oktober kl.16.00 i Idrætscenter Vendsyssel (Vrå), (Stadionvej 17, 9760 Vrå) Vi skal

Læs mere

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v.

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v. Side nr.: 1 af 9 Omskolingsregler - Unionens fly HB har besluttet flg. flyvetidskrav for flyvning på DSvU s fly. De vil fra sæson 2014 være således: Flyvetidskrav: Puchacz: Discus: LS-8: Duo Discus: Rotax

Læs mere

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035 Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 11.6.2016.

Læs mere

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Uddannelsesudvalget September 2015 Informationsfolder Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger I denne folder har uddannelsesudvalget samlet relevant

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub. TAKSTREGULATIV 2016

Vejle Svæveflyveklub. TAKSTREGULATIV 2016 Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2016 Indholdsfortegnelse: 1 FLYVESKOLEN... 2 2 KONTINGENT... 3 3 TAKSTER FOR AKTIVE MEDLEMMER... 4 4 GÆSTEFLYVNING... 6 5 GÆSTEGEBYRER... 6 6 HANGARLEJE... 6 7 OVERNATNINGER...

Læs mere

Mit nydiagnosticerede barn med ADHD

Mit nydiagnosticerede barn med ADHD Mit nydiagnosticerede barn med ADHD Forældrekursus for forældre, der har fået diagnosen på deres barn inden for det sidste år 21. 23. september 2007 Hotel Scandic Hvidkærvej 25 5250 Odense SV Program Fredag

Læs mere

ARNBORG VEJVISER. Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg

ARNBORG VEJVISER. Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg ARNBORG VEJVISER Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg I denne vejviser kan du læse om alle de praktiske ting, du skal være opmærksom på ved ophold på Svæveflyvecenter Arnborg i daglig tale Arnborg. Vi

Læs mere

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Indhold Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb... 1 Supervision... 1 Booking af datoer... 1 Praktiske

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 31 ORGANISATION NR. 13 DATO: 15.08.05 Referat af HB-møde nr. 2 (2005/2006) Mødedato:

Læs mere

Danske Bank Cup i Blovstrød d. 14. 15. april 2012

Danske Bank Cup i Blovstrød d. 14. 15. april 2012 2012 Indbydelse til Svømmestævne 14. - 15. april 2012 i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Allerød Svømmeklub Side 1 af 5 Allerød Svømmeklub vil i samarbejde med Danske Bank gerne invitere til Danske Bank Cup

Læs mere

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat Ansøgningen udfyldes og indsendes inden kursusstart Selvvalgt uddannelse (sæt X): Virksomhedsansøgt uddannelse (sæt X): Firmanavn: Adresse: CVR-nr.: Tlf.nr.: Postnr.: By: E-mail Registreringsnr.: Kontonr.:

Læs mere

INDBYDELSE ÅRGANGSSTÆVNE 12 13. MARTS

INDBYDELSE ÅRGANGSSTÆVNE 12 13. MARTS INDBYDELSE ÅRGANGSSTÆVNE 12 13. MARTS 2016 GTI inviterer hermed til årgangsstævne i Greve svømmehal. Stævnets løbsprogram indeholder alle de olympiske discipliner, samt alle fire stilarter i 50 meter.

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1 2013 Hold TG-1 Fredag 23-08-2013 Kl. 16.00 21.00 Fælles teori Lørdag 24-08-2013 Kl. 12.30 14.00 Fælles teori Lørdag 31-08-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori Søndag 01-09-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE Marts 2005 Januar 2012 Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE NAVN: 1. Foreningens navn er Bådelauget Kignæs Mole. Foreningen er stiftet den 3. Juni 1964. Foreningen har hjemsted i Jægerspris (kommune slettes).

Læs mere

DANSK GYROKOPTER UNION

DANSK GYROKOPTER UNION Side: 1 af 1 DANSK GYROKOPTER UNION KLASSEOMSKOLING for Ultralet Gyroplan, klasse C Samt UDVIDELSE AF ANDET CERTIFIKAT (ikke Ultralet Gyroplan-certifikat). Side: 2 af 2 Denne Omskolings uddannelse på ultralet

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

2016 nærmer sig, og DGI Svømnings Stævneudvalg inviterer til LANDSMESTERSKAB 2016 i Ikast Svømmecenter, Frisenborgparken, 7430 Ikast.

2016 nærmer sig, og DGI Svømnings Stævneudvalg inviterer til LANDSMESTERSKAB 2016 i Ikast Svømmecenter, Frisenborgparken, 7430 Ikast. Sendt til landsdelenes: Svømmeudvalgsformænd Svømmenetværk Stævneansvarlige Sendt til orientering hos: Stævneudvalget i DGI Svømning Vingsted, den 16. november 2015 LM I SVØMNING 2016 2016 nærmer sig,

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum. TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.dk Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget

Læs mere

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING. Prøveaflæggelsen skal ledes af en førsteinstruktør (FI), som samtidig er prøvekontrollant.

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING. Prøveaflæggelsen skal ledes af en førsteinstruktør (FI), som samtidig er prøvekontrollant. Side nr.: 1 af 5, KRAV MV. 1. TEORIPRØVE TIL A-DIPLOM (MINIPRØVE) 1.1. Afholdelse af prøven. Prøveaflæggelsen skal ledes af en førsteinstruktør (FI), som samtidig er prøvekontrollant. Aspirantens prøveaflæggelse

Læs mere

UDDANNELSES- KATALOG

UDDANNELSES- KATALOG 2016 Gode arbejds- og løftevaner Leg med sprog Marte-meo Førstehjælp Samspil og relationer Hvordan bidrager jeg til vi følelsen i samarbejdet Sans og motorik UDDANNELSES- KATALOG FOR DAGPLEJENS PERSONALE

Læs mere

Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser.

Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser. Klatre kurser Første halvår 2012 Kære Klatrefolk Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser. Vi vil

Læs mere

Pakkeriuddannelse. efterår 2002. Nyt!! Driftsoperatør styringer / reguleringer

Pakkeriuddannelse. efterår 2002. Nyt!! Driftsoperatør styringer / reguleringer 3 Pakkeriuddannelse efterår 2002 Nyt!! styringer / reguleringer 3 Sekretariat: ddannelseschef Hanne Hampe-Mogensen Tlf. 3397 4000 Fax. 3314 2325 DDFF ddannelse, Skindergade 7, 1159 København K E-mail:

Læs mere

Spektrum Odder Swim Cup 2015 24. 26. april 2015 Odder Svømmehal

Spektrum Odder Swim Cup 2015 24. 26. april 2015 Odder Svømmehal Spektrum Odder Swim Cup 2015 24. 26. april 2015 Odder Svømmehal Spektrum Odder Swim Cup 2015 Odder Svømmeklub inviterer for 4. gang til Spektrum Odder Swim Cup i Odder Svømmehal. Stævnet har fået en ansigtsløftning,

Læs mere

RC Flyveklubben HANGAR 4800

RC Flyveklubben HANGAR 4800 Vedtægter for RC Flyveklubben Hangar 4800. 1 Navn og hjemsted RC Flyveklubben har hjemsted i Guldborgsund kommune. Stk. 2 Klubben er medlem i Modelflyvning Danmark. 2 Formål Stk. 1 Formålet for klubben

Læs mere

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Brande Taekwondo Klub Dato: 14. september 2013 Sted: Blåhøj Hallen Indbydelse til Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 25. august 2013 Sidste tilmelding:

Læs mere

2. Type af tilbud og antal

2. Type af tilbud og antal Ansøgningsskema om godkendelse til at etablere og drive privat dagtilbud i Kalundborg Kommune 1. Stamdata for leverandøren Navn: Adresse: CVR-nr./SE nr.: Tlf. nr.: Fax nr.: E-mail-adresse: Bankforbindelse:

Læs mere

Hermed følger vigtige oplysninger om vores spændende ekspedition, der nærmer sig med hastige skridt.

Hermed følger vigtige oplysninger om vores spændende ekspedition, der nærmer sig med hastige skridt. 03-12-2015 Nepal 1 info 2 Namasté kære elever og forældre på Nepal Venskabsskole. Allerførst vil vi gerne sige tak for besøget til de mange af jer, der kom til performanceforestillingen og infomødet d.

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) 1 Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) Dateret 27. 08. 2007 Regelsættet redigeret og opdateret d. 06-02-2011 Indhold: Vedtægter Regler for kontingent indbetaling Regler for tilmelding til arrangementer

Læs mere

Referat fra medlemsmøde i Aviator

Referat fra medlemsmøde i Aviator Referat fra medlemsmøde i Aviator 2. august 2013 på EKVH Flyvesikkerhed: Gennemgang af hændelser Frank gennemgik de hændelser (forsikringsskader), der har været siden 2002 (opgørelse vedlagt). Det var

Læs mere

Fællesindkøb Fyn udbyder herved på vegne af Faaborg-Midtfyn Kommune, indkøb af 5 stk. fabriksnye biler m.v. i henhold til nedennævnte udbudsmateriale.

Fællesindkøb Fyn udbyder herved på vegne af Faaborg-Midtfyn Kommune, indkøb af 5 stk. fabriksnye biler m.v. i henhold til nedennævnte udbudsmateriale. 1 [Firma] [Navn] [Adresse] [Postnr.] [By] Fællesindkøb Fyn Graabjergvej 3A 5856 Ryslinge Tlf. 72 530 530 www.faaborgmidtfyn.dk Vedr.: Tilbud på biler til Faaborg-Midtfyn Kommune. Tak for Deres henvendelse

Læs mere

L-F Airsport april 2007

L-F Airsport april 2007 L-F Airsport april 2007 Indhold: Nyt fra Lolland-Falsters Motorflyveklub Kort fra redaktøren. Beretning fra praktisk prøve v/chano Nykjær. Om skoling og radiokommunikation v/henning Romme. GAP fly-in i

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Jydsk Håndbold Forbund - Kreds 5 Børne- og Ungeudvalget Aktivitetsoversigt og øvrig information Sæsonen 2015/2016 Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen til sæsonen 2015/2016 Side 3 2. Totalhåndboldregler samt

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse nr. 26 / 2006 ØK indleder nyt aktietilbagekøbsprogram

Fondsbørsmeddelelse nr. 26 / 2006 ØK indleder nyt aktietilbagekøbsprogram Aktionærsekretariatet Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K East Asiatic House Indiakaj 20 2100 København Ø Tel.: 3525 4300 Fax: 3525 4313 e-mail: eac@eac.dk Internet: www.eac.dk CVR.nr.:

Læs mere

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager 1 Disse regler for afgivelse af juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager gælder, når parterne enten ved allerede opståede eller i forbindelse med fremtidige

Læs mere

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Flyvereglement for Svævethy 2015 1. Indledning: De til enhver tid gældende regler og bestemmelser for svæveflyvning samt dette reglement skal altid

Læs mere

Guide til digital børnetilmelding

Guide til digital børnetilmelding Guide til digital børnetilmelding Denne guide er til dig, der ønsker at indstille børn til Ungdommens Røde Kors ferielejre. Indstillingen sker via vores digitale tilmeldingssystem, som guiden vil hjælpe

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Danilund A/S

Indkaldelse til Generalforsamling i Danilund A/S . Til aktionærer i Aalborg, den 13. februar 2013 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Fredag, den 01. marts 2013 klokken 10.00 Generalforsamlingen

Læs mere

Lederbrev omkring divisionsturneringen 2010

Lederbrev omkring divisionsturneringen 2010 Det Danske Spejderkorps Pamhule Division Lederbrev omkring divisionsturneringen 2010 Divisionsturneringerne i Pamhule Division holdes alle på Hjartbro Spejdercenter i weekenden 23. 25. april. Ved at samle

Læs mere

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 IKAST SVØMME KLUB HAR FORNØJELSEN AT INDBYDE TIL NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 I samarbejde med Nordea har ISK atter den glæde, at kunne indbyde klubberne til Midsommer Cup. 08. 09. juni 2013 Stævnet henvender

Læs mere

Om at være selvforskyldt. ledig

Om at være selvforskyldt. ledig Om at være selvforskyldt ledig Arbejdsdirektoratet Januar 2003 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (Akasse), har du mulighed for at få dagpenge, når du er ledig og står til

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying.

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying. Udlejningskontrakt Indhold Udlejningskontrakt... 1 Lejers Data... 1 Luftfartøj data... 1 Kontraktvilkår... 2 Særlige aftaler... 3 Lejeperiode... 3 Underskrifter... 3 Udlejningsbetingelser... 4 Lejers Data

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven)

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Ansættelseskontrakt for medarbejdere i landbruget (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug

Læs mere

DSvU PFT spørgsmål 2017

DSvU PFT spørgsmål 2017 Forord Disse spørgsmål er stillet klubberne til rådighed, som grundlag for PFT-teori med fokus på flysik og holdninger. Klubberne kan selv klippe i spørgsmålene eller tilføje yderligere, for dermed at

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

Kurser i visuel kommunikation for forældre og pårørende Efterår 2016

Kurser i visuel kommunikation for forældre og pårørende Efterår 2016 Center for Døvblindhed og Høretab er et landsog landsdelsdækkende helhedstil bud for børn, unge og voksne med døv blindhed eller høretab. Tilbuddene under KaS, Koordinering af Specialrådgivningen under

Læs mere

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: TAASTRUP TAEKWONDO TTKD.DK Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 17. maj 2013 Sidste tilmelding: Dato: 20. maj 2013 8. juni 2013 Info mail sendes

Læs mere

Plads- og Flyveregler

Plads- og Flyveregler Plads- og Flyveregler 1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el-motor eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade,

Læs mere

2.1. Spørgeskema 2. - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider

2.1. Spørgeskema 2. - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider 2.1 Spørgeskema 2 - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider Baggrundsoplysninger 1. Hvilken kommune bor du i? 2. Dit navn, skriv venligst: 3. Angiv om du er: (ét kryds) Kvinde Mand 4. Angiv din

Læs mere

Udfyldes af debitor. Ansøgning Offentlig Institution. Udfyldes med blokbogstaver. COOP Offentlige institutioner m.v. Udfyldt af* Navn * Adresse *

Udfyldes af debitor. Ansøgning Offentlig Institution. Udfyldes med blokbogstaver. COOP Offentlige institutioner m.v. Udfyldt af* Navn * Adresse * Ansøgning Offentlig Institution Udfyldes med blokbogstaver. COOP Offentlige institutioner m.v. Udfyldes af debitor Udfyldt af* Navn * Adresse * Postnummer * By * Kontaktperson * Telefonnummer * E-mail:

Læs mere

Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU:

Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU: Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU: Indberettes til DHPUs sekretariat (dhpu@dhpu.dk) seneste 25 november. Klub: Formand:

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU:

Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU: Blanket for registrering af skolings/undervisningsaktiviteter og erklæringer for fornyelse af flyvebeviser til DHPU: Indberettes til DHPUs sekretariat (dhpu@dhpu.dk) seneste 25 november. Klub: Formand:

Læs mere

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER JUNIOR DGE-GRUPPER NU OGSÅ FOR FASE 2 LÆGER LÆS MERE PÅ SIDE 11! VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER DGE I REGION H DECENTRAL GRUPPEBASERET EFTERUD- DANNELSE T: 2360 9928 E: DGE@REGIONH.DK

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Kursuskatalog 2016 TR Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Ny tillidsrepræsentant nye udfordringer Som nyvalgt tillidsrepræsentant står du over for mange nye udfordringer på arbejdspladsen. Fra

Læs mere

Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema

Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema Da stævnet indeholder mange elementer er der også mange oplysninger, der skal gives i forbindelse med tilmeldingen. Udfyld skemaet så grundigt som muligt det vil

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus

Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus Udfyldelse af bilag Det anbefales, at nedenstående bilag anvendes ved afgivelse af anmodning

Læs mere

Præmieværdi DKK 500.000,-

Præmieværdi DKK 500.000,- Danmarks største indendørs håndbold turnering Præmieværdi DKK 500.000,- 2008 2008 T-shirt til alle deltagere! A+B+C slutspil (min. 5 kampe pr. hold International håndboldturnering for ungdom d. 20.-23.

Læs mere

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside.

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside. 23. maj 2014 Praktiske oplysninger til kongressens delegerede Mødeplan Kongressen holdes efter følgende mødeplan: Tirsdag den 2. september 2014 10.30 12.00 Kongres 12.00 14.00 Frokostpause 14.00 18.00

Læs mere

Priser og betalingsbetingelser er oplyst sammen med beskrivelsen af hvert enkelt kursus. Alle priser er opgivet i danske kroner (DKK)

Priser og betalingsbetingelser er oplyst sammen med beskrivelsen af hvert enkelt kursus. Alle priser er opgivet i danske kroner (DKK) Højskolen Østersøen Flensborgvej 48-50 6200 Aabenraa Tlf.: 74 62 47 00 Email: adm@hojoster.dk CVR nr. 15 75 63 49 1. Leveringsbetingelser Kursisten modtager undervisning, ekskursioner mv. jævnfør tidspunkterne

Læs mere

En forårsdag i TIVOLI

En forårsdag i TIVOLI Invitation: (Alle jyder, fynboer m. fl.) En forårsdag i TIVOLI Tirsdag den 12. april fra kl. 11.00-17.00 byder vi alle medlemsfamilier velkommen til en herlig dag i Danmarks verdensberømte forlystelsespark

Læs mere

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012 FM i fodbold 2012 VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september Program Marts 2012 1 Landsstævne i fodbold for KFUM hold. Igen i år har Herning KFUM Fodbold fornøjelsen at invitere ungdomsspillere,

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

DSB Basis Rejsetidsgaranti

DSB Basis Rejsetidsgaranti DSB Basis Rejsetidsgaranti Gyldig fra 17. januar 2016 DSB Basis Rejsetidsgaranti Rejser du med billet, klippekort, årskort eller rejsekort og bliver forsinket 30 minutter eller mere på din rejse med DSB

Læs mere

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder.

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder. Aftale om erhvervskopiering 1 Anvendelsesområde Denne aftale omfatter Kundens kopiering af lovligt erhvervede udgivne lydoptagelser (f.eks. CD er og Mp3-filer) herefter skæringerne, til anvendelse på Kundens

Læs mere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere Bestemmelser for eksaminander om eksamen for sikkerhedsrådgivere Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Trafik- og Byggestyrelsen Datavej 16 Edvard Thomsens Vej 14 3460 Birkerød 2300 København Telefon: 45 90

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende.

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Målgruppe Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Formål Forældre til et barn med arm/bendefekter har behov for inspiration til, hvordan man kan støtte og påvirke

Læs mere

Se en verden fra oven

Se en verden fra oven Se en verden fra oven En helt speciel oplevelse! Den bog, du nu holder i hænderne, har et budskab: personen, som forærede den til dig, ønsker at give dig en speciel gave - en oplevelse. Hvilken oplevelse

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 Søndag den 26. maj 2013 Aalborg Chang har den glæde, at invitere til vores årlige fodboldstævne for drengeog

Læs mere

Organisationsuddannelse 2015

Organisationsuddannelse 2015 Forord "Organisationsuddannelse 2015" beskriver den uddannelse, som Danmarks Lærerforening tilbyder alle nye tillidsvalgte. Det overordnede formål med organisationsuddannelsen er at gøre dig til en stærk

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 10. juni BAKKETUR Lørdag den 18. juli BÅLAFTEN Lørdag den 8. august SKOVTUR Bindende af- og tilmelding senest 1 uge før arrangementet til

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 99 af 29/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-802-0067 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Regler for Miniturering for svømmeklubber på Sjælland

Regler for Miniturering for svømmeklubber på Sjælland Regler for Miniturering for svømmeklubber på Sjælland Deltagelse Årgang 2004 og yngre for drenge og årgang 2005 og yngre for piger. For at imødekomme de nye tanker angående mesterskabsstrukturen, har vi

Læs mere

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er.

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. Til forældre med børn i SFO på Sydskolen og Nordskolen i Odsherred Kommune Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. I Odsherred Kommune er det politisk blevet besluttet, at kommunens SFO er

Læs mere

24. maj 2013. Kære censor i skriftlig fysik

24. maj 2013. Kære censor i skriftlig fysik 24. maj 2013 Kære censor i skriftlig fysik I år afvikles den første skriftlig prøve i fysik den 27. maj, mens den anden prøve først er placeret den 3. juni. Som censor vil du normalt kun få besvarelser

Læs mere

Kontaktinformation. Orientering om dosimetriordningen. Persondosimetri Statens Institut for Strålebeskyttelse Knapholm 7

Kontaktinformation. Orientering om dosimetriordningen. Persondosimetri Statens Institut for Strålebeskyttelse Knapholm 7 16. november 2015 Kontaktinformation Persondosimetri Statens Institut for Strålebeskyttelse Knapholm 7 2730 Herlev Mail: pl@sis.dk 1 Tlf: 44 54 34 56 Fax: 72 22 74 21 Web: www.sis.dk 2 Orientering om dosimetriordningen

Læs mere

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1.

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1. Side nr.: 1 af 5 START- OG VENDEPUNKTSREGLER 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 1.2 1.3 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (= take off) og ding. Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de

Læs mere

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Oversigt: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Idrætten 4 Medlemskab 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 7 Udelukkelse og eksklusion 8 Lavia Nyt 9 Generalforsamling 10 Ordinær

Læs mere

07.18.19.20. Ansøgningsfrist den 14. april 2016 kl. 12.00. 1 Indledning... 2

07.18.19.20. Ansøgningsfrist den 14. april 2016 kl. 12.00. 1 Indledning... 2 Socialstyrelsen Vejledning om ansøgning til Tips- og lottopuljen for handicaporganisationer og foreninger (LOTDSI) for medlemsorganisationer under Danske Handicaporganisationer. 07.18.19.20 Ansøgningsfrist

Læs mere