Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken Jyderup filler@filler.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk"

Transkript

1 29 juni 2015 Kære forældre, børn og unge samt alle på opholdssteder og plejefamilier. Ligeledes til orientering til henvisende myndigheder. Så er det en realitet skoleåret er nu slut og en lang varm sommerferie tager sin begyndelse. Det har været spændende, men hektisk skoleår med mange pædagogiske opgaver og med den ny skolereform også mange faglige udfordringer og heldigvis meget gode oplevelser. På Søbæk skole har vi haft og har også næste skoleår fuldt hus. Således er der lige nu indskrevet omtrent 130 børn og unge der med forskellige forudsætninger er indskrevet på vore 5 afdelinger. Den 24 juni havde vi dimissions fest og tog afsked med 25 elever som skal videre til nye udfordringer efter sommerferien men der komme også flere nye elever til, så vi regner med at vi den 10 august starter med omtrent 120 elever, hvilket til sammenligning med sidste år er lidt flere. Første skoledag efter sommerferien er 10 August kl I uge 32 (Ugen før skolestart udsender vi på Skole intra og på skolens hjemmeside information med sidste nyt før opstart. Ved samme lejlighed udsender vi skolebusplan for visiteret kørsel. Vi udsender kalender samt andre informationer, så vi alle er klar 10 august. Fødselsdagen. 28 Maj har for os været helt specielt. Som alle er klar over, har vi netop den 28 maj fejret, at Søbæk (tidligere Bakkegården) har eksisteret i 30 år. Samtidig fejrede vi at vi har rundet elev nr Det er stort for os og det indikerer klar, at vi på Søbæk erklærer os for værende Langtidsholdbare. Vi er glade for at vore unge fungerer på Søbæk og vi værner om, at I som forældre og vore Samarbejdspartnere har tillid til og sætter pris på samarbejdet. Ift. fødselsdagen så var det en fantastisk dag og selvsagt glade for, at der på selve dagen kom omtrent 600 gæster, som var med til at fejre fødselsdagen og vores jubilæum. Det var en dejlig dag der går over i historien - hvor vi fik besøg af mange forældre, gamle elever samarbejdspartnere, gamle kollegaer, venner og bekendte af huset. På selve dagen fik vi besøg af entertainer Amin Jensen som stod for underholdningen og dagen før havde vi besøg af forfatteren Nils Villemoes, som på humoristisk vis belærte os om god ledelse. Et par dejlig dage. Tak for opmærksomheden Tak for de mange gaver.

2 Vi glæder os allerede til at blive 40!!. Dimissions fest aften 24 juni Mange af skolens afgangs elever og ansatte har de sidste par måneder knoklet for at eleverne skal få gennemført en god afgangsprøve. Det er ingen hemmelighed at mange af de unge der er på Søbæk ikke almindeligvis haft de gode forudsætningerne for at kunne gennemføre en helt almindelig skolegang. Mange har haft udfordringer med fremmøde, faglig ustabilitet eller mange skoleskift. Men når det er sagt så belønner det sig at give den gas når det gælder. Vi kan med stor stolthed konstatere at alle vore elever der har gennemført en god afgangsprøve og rigtig mange har fået mindst lige så gode karakterer som elever i en tilsvarende folkeskole. Det er flot og godt gået. Eleverne har taget opgaven seriøst og det skyldes i al beskedenhed og i høj grad at vore dygtige ansatte, har formået at binde tingene sammen. De har ligget vandret for at vore elever får en god prøveafvikling. Så en stor tak til Dem også. Vi har markeret de flotte resultater på vores Dimensionsaften som løb af staben onsdag 24 juni. Denne dejlige aften var vi omtrent 170 gæster alt i alt. Gode taler og dejlige unge. Stort tillykke siger vi. Nedenfor følger nogle praktiske informationer ift. det kommende skoleår Planlægning skoleåret Vi sender på Skoleintra til orientering Skoleårs kalender. Det er en god ide at printe den ud og hæng den på køleskabet. Samme information finder i på Skolens Hjemmeside FERIER OG FRIDAGE I SKOLEÅRET 2015/2016 Sommerferie 27. juni 9. august 2015 Efterårsferie (uge 42) 10. oktober 18. oktober 2015 Juleferie 19. december januar 2016 Vinterferie (uge 7) 13. februar 21. februar 2016 Påskeferie 19. marts 28. marts 2016 St. Bededag 22. april 2016 Kr. himmelfartsdag + 1 dag 5. maj + 6. maj 2016 Pinseferie 14. maj maj 2016 Sommerferie 25. juni Obs er et skudår så der er 366 dage.

3 Søbæk skole og den ny folkeskolereform. Sidste år trådte den ny Skolereform i kraft. I den sammenhæng.er der endnu et par ting som påvirker dette nye skoleår. Elever på Søbæk skole er uanset, at de kan have andre og særlige behov også omfattet af denne ny lovgivning. Planlægningen er stort set identisk Med sidste skoleår for eleven. Som i dette skoleår skal vi også næste skoleår planlægge således at alle skal gå i skole 35 timer ugtl. Eller 1400 timer årligt. Det nye at den ellers "frivillige" lektielæsning. nu er obligatorisk. Derudover planlægger ansatte med det der hedder FFM - Fælles forenklede mål. Det bevirker at der bliver en mere specifik og individuel planlægning ift. hver elev. Det ændrer ikke så meget på Søbæk da vi i forvejen tilretter ud fra de potentialer hver enkelt har. Skoledagen Bemærk Mødetider er ens for både basis elever 1 10 klasse og egentlig også for STU elever, men der gældser lidt nye og særlige vilkår for STU elever. Det har vi forklaret nedenfor. Skoledagen for basis elever 1 til 10 klasse. Skoledagen starter mandag torsdag fra kl 8,00 og varer til kl & fredag fra I dette tidsrum indgår tid til selve Undervisnings og tid til Understøttende undervisning, samt tid til frikvarterer. Ud over dette er der beregnet tid, således at visse klasser alt efter klassetrin er på lejr skole i skoleåret. Skoledagen for STU elever. NYHED. STU elever skal være Obs. på at der fra August gælder særlige bestemmelser for STU Elever på Søbæk. STU Skoledagens længde for eleven samt fremmødekrav. STU Søbæk indfører fra et mere fleksibelt fremmødekrav. Det betyder ikke at eleven kan komme og gå som det passer dem Men at ungevejlederen på skolen, for hver STU elev laver et individuelt skema for en aftalt periode af gangen. Planen skal laves så vi kan tage højde for og tilgodese den unges særlige behov og som mere fleksibelt medvirker til at sikre et acceptabelt fremmøde niveau. STU elever har mødepligt 840 timer årligt. Det er et lovkrav. Dette svarer til at vi på Søbæk skal lave et skema med mindst 21 timer ugtl. eller i gennemsnit 4,2 timer dagligt. STU Søbæk tilbyder dog flere timer hvis den unge vil, kan og magter det. Mødetiden indgår i den drøftelse og opfølgning der er imellem skolen - den unge samt den UU Vejleder som bearbejder og laver uddannelsesplanen. STU Søbæk - Værkstederne har således åbent fra mandag til torsdag fra 8 15 og fredag I alt 200 skoledage årligt i 40 uger. Svarende til minimum 840 timer årligt og maximalt 1360 timer årligt. STU eleven på Søbæk tilbydes derfor 520 timer mere undervisning årligt end lovkrav. Svarende til 14 t. ugtl. eller 2,8 timer dagligt. Ansatte skal løbende dokumentere elevens fremmøde og fører dagligt protokol med elevens fremmøde. Både på skolen men også ift. praktikker og andre opgaver.

4 Ansatte skal påse og arbejde for at eleven har et stabilt fremmøde vejl. Ift. Uddannelsesplanen og minimum 21 t ugtl. Fravær derudover betragtes som Ulovligt fravær og vil ved Fremmøde protokol blive indberettes i det omfang det ønskes til Ungdommens uddannelsesvejledning og til henvisende myndighed. Fælles forenklede mål. Ansatte på Søbæk skal i eleverne i klassen udarbejde få, overordnede kompetencemål. Kompetencemålene svarer til de tidligere trinmål og beskriver, hvad eleverne skal kunne på fagenes gældende trin. Kompetencemålene skal give lærerne overblik over faget og danne grundlag for dialog med både skolens medarbejdere og forældrene om elevens læring. Vil i vide mere så klik på fgl link. Klasseorganisation og fordeling på afdelinger På Søbæk Skole har vi også næste skoleår mange forskellige klassetilbud, som vi mener, vil tilgodese de fleste børn og unge og deres individuelle behov. Vi forventer, at vi starter skoleåret op med omtrent 120 børn og unge på Søbæk, heraf ca 40 STU unge. altså unge imellem 16 og 25 år som er indskrevet på en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse. De resterende er undervisningspligtige børn og unge fordelt fra indskoling klasse. Behandlingsstederne Søbæk SKOLE OG DAGTILBUD PÅ SØBÆK. Afdeling Lerchehuset, Slagelsevej 12, 4450 Jyderup. Afd. leder Astrid Boserup Tlf Til afdelingen visiteres i hovedsagen børn og unge med følgende problematikker. Børn & Unge der er sensitive indadvendte. Børn med angstproblematikker & psyko sociale problemer. Børn og unge med Autisme eller Autismespektrum forstyrrelser. Børn med udviklingsforstyrrelser ADHD, Asperger & Tourette. På afdelingen tilrettelægges hverdagen i en tydelig kontekst, hvor strukturen er klart defineret, således at hver enkelt elev nøje ved, hvad han eller hun skal og ikke skal. Der undervises i fuld fagrække. Til afdelingen visiteres tre grupper af børn og unge drenge & piger: ABC-gruppen: 0 3 klasse Juniorgruppen: 4 6 klasse Udskolingsgruppen: klasse Afdeling Søbæksparken 10, 4450 Jyderup samt Skolevej 10, 4450 Jyderup. Afd. leder Jesper Rasmussen Tlf Til ISS afdelingen visiteres unge der eksempelvis kan have ondt i livet unge med identitetsproblemer eller unge med svære psykosociale problemstillinger, personlighedsforstyrrelser, cutting, psykoser, angst, ADHD og misbrug. I ISS arbejder vi på at gøre de unge i stand til at leve et værdigt og indholdsrigt liv, hvor de kan se sig selv i spejlet. Der undervises målrettet bogligt og i fuld fagrække. ISS Søbæksparken - Identitet - Selverkendelse Selvopfattelse for 8-10 klasse.

5 Afdeling Stigs Bjergby Kirke vej 6, 4440 Mørkøv. Afd. leder Martin Holm. Tlf Til afdelingen visiteres generelt senmodne ofte demotiverede børn og unge med forskellige adfærds og tilpasningsproblematikker eller unge med eks Adhd - asperger mv. En anden del målgruppen på afd. kan være pædagogisk udfordrende og kræve ressourcer ud fra en individuel betragtning og vurdering. Der er tale om særligt demotiverede og ressourcekrævende og bliver undervist i et særligt projektafsnit på med intensiv bemanding. Eleven tilbydes begrænset fagrække jfr. Lov om folkeskole 33,4 og værkstedundervisning. Erhverv Mini indskriver elever fra 5 til 10 klassetrin. Samt STU. Elever fra 8 klasse undervises jfr. Fsl. 33 stk4. Projektklasse på afdelingen for op til 6 unge med markant ressourcebehov og særlig bemanding. Erhvervsskole & Autisme center Søbæk, Slagelsevej Jyderup. Afd. leder Simon Johansen Tlf Fra dette skoleår har vi fusioneret Erhvervsskolen med vores Autismecenter Søbæk. Til afdelingen visiteres flere målgrupper men de har det til fælles at de profiterer af en praktisk tilgang til værkstedsbaseret undervisning. Mange af de unge har enten udviklings & autismespektrum forstyrrelser og bliver derfor undervist i ASF huset. Eller det kan være demotiverede senmodne unge som har behov for værkstedsorienteret praktisk tilgang som profiterer ved at være på et af vore mange værkstedstilbud. Vi arbejder med følgende målgrupper. Klasse for undervisningspligtige elever 7-10 klassetrin tilbydes kombineret praktisk / teoretisk undervisning Begrænset fagrække Jfr. Lov om folkeskole. 33,4. STU Søbæk. Værkstedsbaseret særligt tilrettelagt 3årig ungdomsuddannelse for unge mellem 16 & 25 år alle med særlige behov. STU Søbæk ASF Autismehuset er ligeledes et særligt tilrettelagt 3årig ungdomsuddannelse for unge med udviklingsforstyrrelser, herunder unge med autisme EMU erhvervs, modning & udviklingsklasse. Klasse for unge som efter endt grundskole har behov for et 11 skoleår Et modnings og afklaringsforløb. DØGNTILBUD PÅ SØBÆK. På Søbæk har vi i alt 51 godkendte døgnpladser. Enten på vore Opholdssteder eller på vores Søbæk kollegie. Vi har følgende døgntilbud. Opholdsstederne Søbæk Jyderup & Knabstrup. 2 afd. i alt 23 pladser. Jfr. Sel For børn og unge år. Leder Thomas Bachmann, Tlf Søbæk Kollegiet & Autismecenter Søbæk. 30 pladser. 66,5 66,4 & 107. Leder Michael Nielsen Tlf o Bostedet Søbæk Kollegiet eget værelse med tilsyn. o Bostedet ASF Søbæk kollegiet for unge med autisme problematikker.

6 Projektafdeling - Særforanstaltninger Koordinator Max Engelbert. Afdeling der visiterer unge på i særforanstaltninger med særlig bemanding i " enkeltmandsprojekter". Kommunikation - Forældre Skole Intra. Som I tidligere er informeret om, så benytter skolen / klassen sig af Forældre Intra Det betyder, at I som forældre, opholdssteder & plejefamilier, hvis I har adgang til computer, får leveret alle informationer til og fra skolen via den vej. Vi kan desværre på vore tælle system konstatere, at der endnu er rigtig mange, som endnu ikke har fundet ud af det. Er i tvivl om hvordan man logger ind så kontakt skolen. Vejledning Log in til Skole Intra: For at komme ind, skal I benytte kode og login, som blev givet ved indskrivning. I skal anvende webadressen: når I logger ind. Såfremt I mangler kode eller har problemer med at logge ind, er I meget velkommen til at kontakte sekretær Lene Therkelsen på eller mail lene@soebaek.dk SMS system: Personalet kan, når De sender en besked på forældre Intra ligeledes sende beskeden som sms besked. Derved kan alle de forældre, opholdssteder og plejefamilier, som har opgivet sit mobilnummer, se at der er kommet en besked og se de første 160 tegn af beskeden på mobilen og derefter læse hele beskeden på ForældreIntra. SKOLEBUSPLAN Skolebusplan udsendes på Skoleintra i uge 32 Uge før skolestart. Ellers se på hjemmesiden. INTROAFTEN - Husk Intro aften. Torsdag den 27 August inviteres alle forældre og Opholdssteder til præsentations & Intro aften på de afdelinger hvor eleven går. I hører nærmere fra alle klasser. NYT FRA OPHOLDS & BOSTEDERNE I SOMMERFERIEN. På Opholds & Bostederne Søbæk er der her i sommerferien en del unge på skift. Men vi har naturligt nok også en del personale som afvikler velfortjent ferie. Derfor vil vore steder være bemandet med både fast personale og vikarer. Skal i i forbindelse med vore steder så kontakt Opholdsstedet Søbæk Jyderup Opholdsstedet Søbæk Knabstrup Søbæk Kollegier ASF Bryggervænget Projektafdelingen

7 Ledelse i Ferien. Ledelsen afvikler også ferie, men vi kan ved akut og nødstilfælde træffes således Bagvagter sommerferien Ledelse. Thomas Bachmann Bagvagt. Uge 27 32: Erik Filthuth Bagvagt, uge Mikael Nielsen Bagvagt uge Med disse ord ønsker vi jer alle en god sommerferie. På Gensyn 10 August kl Kontakt & Telefon numre Til orientering ser skolens ledelse og administration således ud: Kontor - hoved nr kontor@kontor.dk Erik Filthuth Skoleleder filler@soebaek.dk Pædagogisk ansv. leder Annette Filthuth HR Personale annette@soebaek.dk Visitator Annette Sandholdt Sekretær - Kontor sandholdt@soebaek.dk Lene Therkelsen Sekretær - Kontor lene@soebaek.dk Simon Johansen Afd. leder simon@soebaek.dk Erhvervsskolen Søbæk Jesper Rasmussen Afd. leder jesper@soebaek.dk Søbæksparken & Skolevej (ISS) Martin Holm Larsen Afd. leder martin@soebaek.dk Erhverv AKT Stigs Bjergby Thomas Bachmann Afd. Leder thomas@soebaek.dk opholdsstederne Søbæk. Mikael Nielsen Afd. leder mikael@soebaek.dk Bostedet Søbæk Kollegiet Astrid Boserup Afd leder Lerchehuset Jyderup astrid@soebaek.dk Med disse ord ønsker vi alle en god varm og velfortjent sommer På vegne af alle Annette & Erik Filthuth Filler

Søbæk Skole Skole Dagbehandling.

Søbæk Skole Skole Dagbehandling. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK Visualiseret Herunder kan De særskilt visualiseret danne dem et indtryk af de tilbud som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk og Mørkøv.

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK.

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk og Mørkøv

Læs mere

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK Nu med - Invitation til vore 30 år fødselsdag 28 Maj - Invitation til Fyraftensmøde med Nils Villemos der beretter om Bøvl 27 Maj - Invitation til Dimensions

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk 20. juni 2014 Kære forældre, børn og unge samt alle på opholdssteder og plejefamilier Sommerferien står snart for døren og vi skal derfor give Jer lidt information omkring det kommende skoleår 2014 / 2015.

Læs mere

ERHVERVSSKOLEN SØBÆK.

ERHVERVSSKOLEN SØBÆK. ERHVERVSSKOLEN SØBÆK. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE Slagelsevej 9 4450 Jyderup. 59248302 STU SØBÆK JYDERUP - HOLBÆK Målgruppen på Erhvervsskolen.

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK 2018 2019 Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk

Læs mere

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. 59248300 Jyderup 20 marts 2015 Kære alle Benny Andersen skrev Det er forår og alting klippes ned.

Læs mere

EMU Klassen på Erhvervsskolen.

EMU Klassen på Erhvervsskolen. EMU Klassen på Erhvervsskolen. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs modning & Udviklings forløb. Vi visiterer Unge henvist fra Jobcenter efter Lov om aktiv beskæftigelse 32 Unge henvist

Læs mere

SØBÆK News. Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden

SØBÆK News.   Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden SØBÆK News Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden www.søbækskole.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. 59248300

Læs mere

Søbæk skole fra A til Z

Søbæk skole fra A til Z Red 2010-09-30 EF DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Søbæk skole fra A til Z SKOLE ÅRET 2010-2011 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP www.soebaek.dk

Læs mere

Skoleindskrivning. Information om regler - samt praktiske oplysninger. www.gentofte.dk/skolestart GENTOFTE KOMMUNE

Skoleindskrivning. Information om regler - samt praktiske oplysninger. www.gentofte.dk/skolestart GENTOFTE KOMMUNE Skoleindskrivning 2015 Information om regler - samt praktiske oplysninger GENTOFTE KOMMUNE www.gentofte.dk/skolestart EN NY ÅRGANG BØRN STÅR NU KLAR TIL AT BEGYNDE I BØRNE- HAVEKLASSE I AUGUST 2015 At

Læs mere

Pris dag. Trin Pris årstakst Pris pr. måned Betaling i 11 mdr. Basis takst 184,976, - kr ,- kr.. grundlag. 552,- kr.

Pris dag. Trin Pris årstakst Pris pr. måned Betaling i 11 mdr. Basis takst 184,976, - kr ,- kr.. grundlag. 552,- kr. TAKSTER & YDELSER 2019 Alle Dagtilbud Dagtilbud Søbæk Skole & Erhvervsskolen Visitation og forespørgsel kontakt Mie Mortensen på +4521351116 mie@soebaekdk Skole/dagbehandling Grundskoleelever Alle årsydelser

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk

Behandlingsstederne Søbæk Behandlingsstederne Søbæk På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs & Ressourceafdeling Kirkebej 6 Stigs Bjergby. STIGS BJERGBY MØRKØV Målgruppe på ressource afd. Vi visiterer Senmodne børn

Læs mere

til Nordbyskolens SFO

til Nordbyskolens SFO Velkommen til Nordbyskolens SFO Forårs-SFO Velkommen til alle nye børn og forældre. Den 1. april er første dag i ForårsSFO. Dagens rytme 6.30-9.00 : ForårsSFO åbner og der er mulighed for morgenmad frem

Læs mere

Søbæk News BLACK FRIDAY. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH

Søbæk News BLACK FRIDAY.   BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH Søbæk News BLACK FRIDAY M www.soebaek.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. TELEFON 59248300 VISITATION 51213053 ANNETTE FILTHUTH Black Friday nyheder fra os på Søbæk. Ja hvorfor ikke

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 22. januar 2016 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 849 Næste uge: Mærkedag: 23. januar 26. januar 29. januar Baunen udlej. 3.kl. Lærermøde Sundheds-undersøg.bh.kl. 23. januar 24. januar 28. januar

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse)

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Folketinget har pr. 1. juni 2007 vedtaget Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (L564). Loven giver kommunerne

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I %

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I % Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Skole Bakkeskolen 112 40% Bakkevejens skole 181 36% Emnet skal behandles på skolebestyrelsesmøde på onsdag. Derfor er info ikke

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet Oplysninger om tilbuddet Frørupskolen Tilbuddets navn: Opholdsstedet Frørupskolen, Skovrupvej 6, Frørup, 6070 Christiansfeld. Tlf.:73 26 86 00 E-mail:fs@ungsommens-vel.dk

Læs mere

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn Skolestart 1 Kære børn og forældre At begynde i skolen er en stor begivenhed i et barns og en families liv. De fleste børn ser frem til dagen

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 43+44 2011

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 43+44 2011 Nyt fra 0. årgang Nu er efteråret rigtig kommet.det har betydet, at nogle børn er rykket mere indenfor, mens andre finder på nye udfordringer i efterårets flotte natur. Der er blevet fejet store bunker

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Ferielukket i alle afdelinger

Ferielukket i alle afdelinger Fredagsbrev - uge 26-27. juni 2014 Bakkelandets friskole, børnehaver og vuggestue ønsker alle en rigtig god sommer. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30.

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30. Velkommen til Mosehuset 2016 Her følger en del praktiske informationer vedrørende institutionen. Hvis der opstår spørgsmål er alle selvfølgelig velkomne til at rette dem til os, så misforståelser og ærgrelser

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN VELKOMMEN til Mini-SFO SOLSTRÅLEN Velkommen Regnbuen/Solstrålen er Otterup Realskoles fritidsordning. Alle elever på skolen, fra mini- SFO til 3. klasse, er garanteret en plads. Denne pjece skal kort

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed udvikling trivsel KOMPASSET projekter Vi kvalificerer til fremtiden På Vestre Skole ønsker vi at kvalificere vores elever bedst muligt til det samfund, de

Læs mere

OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK

OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK Slagelsevej 9 4450 Jyderup. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Bakkerupvej 21 4440 Mørkøv. Godkendt 66,5 & 107 Målgruppen af Børn og unge på Opholdsstederne Søbæk

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn.

SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn. SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Opholds & bo stederne Søbæk. FAKTA FORHOLD Eget værelse med pædagogisk tilsyn. Sel. 66,4 + 66,5 + 76 + 107 Vi visiterer

Læs mere

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D)

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D) Balleskolen Balle Kirkevej 120 8600 Silkeborg telefonnummer: 89 70 21 00 E-mail: balleskolen@silkeborg.dk Klasselærer: Anne Riehm Sørensen (AR) Telefon: 24 27 03 08 E-mail: anne@riehm.dk Sekundærlærer:

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11

Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11 Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11 Til alle jer fra alle os. Vi vil starte dette nyhedsbrev med at ønske jer alle et godt nytår og rigtig mange tak for godt samarbejde og psykologer,

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Kære elever og forældre,

Kære elever og forældre, Kære elever og forældre, Efter en et fantastisk forår med mange samlende arrangementer, hvor oplevelserne har været mangfoldige og hvor der har været stort fremøde til såvel 9. kl. Sidste Skoledag, 6.

Læs mere

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Skoleleder: Michael Kjær. Hjemmeside: www.ugelboellefriskole.dk Email:info@ugelboellefriskole.dk CVR.nr. 32819087

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

SKOLEREFORM og SKOLE FRITIDSTILBUD Et tilbageblik ÅR NUL

SKOLEREFORM og SKOLE FRITIDSTILBUD Et tilbageblik ÅR NUL SFO Farsø SKOLE SOMMER 2015 HAR DU HUSKET AT TILMELDE DIT BARN FERIEPASNING? Hvis I har brug for pasning i skoleferien, ugerne 27, 28, 31 og 32, er det vigtigt, at I tilmelder jeres barn feriepasningen

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole Kultur og særkende for Hobrovejens Skole Hobrovejens Skole er en af de ældste skoler i Randers

Læs mere

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242 I Introforløb EUC Syd Velkommen Vi er glade for at kunne byde dig velkommen her på skolen til et spændende og lærerigt forløb hos os. Du skal efter sommerferien i gang med et forløb her på EUC Syd. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1 Side 1 Nyhedsbrev Efteråret 2 0 1 5 Kære medlemmer og forældre. Efteråret er over os, og der begynder at være ro på hverdagen efter en hektisk start i fritids- og ungdomsklubben. Vi har været igennem en

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 5. Nyhedsbrev uge 1-2013. Godt nytår! Side 5. Kalender, kontakt mm.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 5. Nyhedsbrev uge 1-2013. Godt nytår! Side 5. Kalender, kontakt mm. Nyhedsbrev uge 1-2013 Side 1 Godt nytår! Side 3 Børnehaven Side 2 Side 5 Kalender, kontakt mm. Godt nytår! Nytåret er en oplagt anledning til at kigge tilbage på året der gik, tid til evaluering, hvordan

Læs mere

Forældreposten juni 2014

Forældreposten juni 2014 Forældreposten juni 2014 Mødetid sidste skoledag inden sommerferien fredag den 27. juni Mødetid for alle elever 0. - 8. klasse er: 8.15 til 9.45. Der er fælles afslutning i aula/musik klokken 9.30 Alle

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15. Nyhedsbrev uge 5-2013 Side 1 Dukketeater i børnehøjde Side 8 LAN-party 15. februar Side 3 Åben-hus-arrangementet Side 9 Forældreinspirationsaften Side 4 Børnehaven Side 10 Kalender, kontakt mm. Dukketeater

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk

Behandlingsstederne Søbæk Behandlingsstederne Søbæk På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Administrationen Søbæksparken. Søbæksparken 10-4450 Jyderup. JYDERUP Velkommen på Søbæk Skole & Velkommen på Erhvervsskolen Søbæk

Læs mere

NYHEDSBREV SOMMER 2015. Skoleleder Christian Rotbøl. Kommende skolestartere og farvel til 9. årgang. I dette nummer:

NYHEDSBREV SOMMER 2015. Skoleleder Christian Rotbøl. Kommende skolestartere og farvel til 9. årgang. I dette nummer: NYHEDSBREV SOMMER 2015 I dette nummer: Skoleleder Christian Rotbøl Kommende skolestartere og farvel til 9.årgang. Samarbejde Visible learning Personale Skovbyskolens Pædagogiske Læringscenter Skolebibliotekar

Læs mere

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest Hold øje uge 47 Sidste efterårsmåned er ved at rinde ud. En enkelt uge har vi tilbage, før julemåneden og dermed vinteren er over os. På den ene side er der stadig lang tid til årsskiftet, og samtidigt

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

14/15. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole;Jens Johansen. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

14/15. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole;Jens Johansen. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 14/15 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole;Jens Johansen Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer et indblik i

Læs mere

Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole.

Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole. Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole. Kære elever, forældre og ansatte. Velkommen til det nye skoleår. I denne kalender kan I orientere jer om alle årets arrangementer, ferier og fridage. I kan

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 5.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder, at benytte

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog 1 Indhold VELKOMMEN TIL SVØMMEBADSASSISTENTUDDANNELSEN... 3 UDDANNELSEN... 4 Introforløb...4 Bøger og undervisningsmateriel...4 Uddannelsesmappe/logbog...4 FAG

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Aftenens program Velkomst v/ln Folkeskolereformen i overordnede træk v/ln Ny lov om lærernes arbejdstid og konsekvenser heraf v/ln Pause

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset NYT FRA FÆLLESBESTYRELSEN FASTELAVN (2013)

NYT. Herskindskolen og Nordlyset NYT FRA FÆLLESBESTYRELSEN FASTELAVN (2013) FASTELAVN (2013) Herskindskolen og Nordlyset NYT JANUAR / FEBRUAR 2014 NYT FRA FÆLLESBESTYRELSEN Herskindskolen har fået nye ordensregler. Det er en af bestyrelsens opgaver at føre tilsyn med, at ordensreglerne

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

SØBÆK News. Varme Sommer nyheder fra Behandlingsstederne Søbæk. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP

SØBÆK News. Varme Sommer nyheder fra Behandlingsstederne Søbæk. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP SØBÆK News Varme Sommer nyheder fra Behandlingsstederne Søbæk. Læs mere om vores tilbud på hjemmesiden http://soebaek.dk/ Tillykke med sølv til Team Søbæk ved Hjortholm stævne i marts 2017. BEHANDLINGSSTEDERNE

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

DETTE ER KUN EKSEMPELTEKST DEN ER FORÆLDET OG SKAL UDSKIFTES I DEN RIGTIGE VERSION

DETTE ER KUN EKSEMPELTEKST DEN ER FORÆLDET OG SKAL UDSKIFTES I DEN RIGTIGE VERSION A-Z DETTE ER KUN EKSEMPELTEKST DEN ER FORÆLDET OG SKAL UDSKIFTES I DEN RIGTIGE VERSION Morgensamling Morgensamling foregår hver dag klokken 8.30. Morgensamling er en del af skoledagen og der er pligt til

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Nyttige telefonnumre.

Nyttige telefonnumre. 2008-2009 Højboskolen Toftevej 53 8362 Hørning Tlf. 89 68 16 44 Fax. 89 68 16 34 E-mail: hojboskolen@skanderborg.dk Hjemmeside: www.hoejboskolen.dk Nyttige telefonnumre. Skolens kontor 89 68 16 44 SFO

Læs mere

FORÆLDREINFORMATION UGE Astrup Specialskole tlf

FORÆLDREINFORMATION UGE Astrup Specialskole tlf SKOLEÅRETS AFSLUTNING FERIE, FERIE, FERIE, slap nu af, du har fri og syng en glad melodi! Der blev sunget godt med på feriesangen, som traditionen tro blev afsunget i forbindelse med vores fælles afslutning

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18

Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18 Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18 Virksomhedsplanen er bearbejdet ud fra tilsynsmyndighedens stikordsliste pr 01.03.11

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 19. november 2012 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Mødeleder/klummeskribent

Læs mere

Årsberetning for Skolebestyrelsen

Årsberetning for Skolebestyrelsen Årsberetning for Skolebestyrelsen 2014 Skolebestyrelsen på Blovstrød Skole udsender hvert år en årsberetning, der kort beskriver de væsentligste sager og temaer fra året der gik. Skolebestyrelsen ved Blovstrød

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af.

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Det har været nogle meget spændende, udfordrende og givende måneder,

Læs mere

Søbæk sommer News. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH

Søbæk sommer News.   BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH Søbæk sommer News www.søbækskole.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. TELEFON 59248300 VISITATION 51213053 ANNETTE FILTHUTH 1 Kære alle. Sommeren banker for alvor på og på Søbæk skole

Læs mere

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms)

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms) Sendt: 17. august 2011 11:18 Emne: juniorskak i Jyderup Skakklub Til orientering. Vi starter børne- og juniorskakken torsdag den 25.august kl. 15-16.30 i B-fløjen på Jyderup Kommuneskole. Samt at tidspunktet

Læs mere

Nyhedsbrevet. Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015

Nyhedsbrevet. Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015 Nyhedsbrevet Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015 Til forældre og voksne Alle mand er klar og pludselig var den der, den længe ventede pavillon, den kom som så meget andet, dalende ned fra himlen en tidlige fredag

Læs mere

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Kort præsentation af kandidater Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 På valgmødet i april var der 9 forældre, der meldte sig som kandidater til skolebestyrelsesvalget. En

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6 Ugebrev 03 Indskolingen September 2015 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. Vi håber, I alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Vi er i fuld gang igen i alle klasserne

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2013 Fredagsbrev nr. 737 Næste uger: 26. april 29+30+01 01. maj 02. maj St. bededag VH fri Lærer - oprydning 2 t. 4.kl.-Audebo Pumpest-NR Mærkedag: 26. april 02. maj

Læs mere

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD :

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : - En almentdannende ungdomsuddannelse med fokus på udvikling af personlige, sociale og faglige kompetencer: PGU tilbyder STU-forløb i dagtilbud. Pris: Forløbet koster kr:

Læs mere