Behandlingsstederne Søbæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandlingsstederne Søbæk"

Transkript

1 Behandlingsstederne Søbæk På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs & Ressourceafdeling Kirkebej 6 Stigs Bjergby. STIGS BJERGBY MØRKØV Målgruppe på ressource afd. Vi visiterer Senmodne børn og unge Affektive bøn og unge Særligt ressourcekrævende unge Unge med Adfærdsforstyrrelser Identitetsproblemer Relations problemer. Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Søbæksparken Jyderup Kontakt Annette Filthuth Tlf annette@soebaek.dk

2 Velkommen til Søbæk Erhvervs & Ressourceafdelingen Stigs Bjergby. Stigs Bjergby Kirke vej 6, 4440 Mørkøv. Afd. leder Martin Holm. Tlf Afd. Stigs Bjergby er kun en, af i alt 5 forskellige afdelinger etableret under Søbæk skole, som arbejder med børn og unge, der har helt særlige behov. De børn og unge vi arbejder med, har forskellige livsvilkår og meget forskellige problematikker, som danner grundlag for deres placering. På Søbæk skole har vi derfor mange forskellige tilbud, som tilgodeser de fleste børn og unges individuelle behov. Velkommen på Søbæk Velkommen til samarbejde. Vores Afd. Stigs Bjergby Mørkøv blev etableret i 2001 og etableret på en tidligere kommuneskole som ligger i byen Mørkøv Holbæk kommune. Skolen ligger i fantastiske naturrige landlige omgivelser, smukt placeret tæt på skoven. Der er gode tog og busforbindelser fra Mørkøv. Klasserne på Erhvervs & Ressourceafdelingen. Erhvervs og ressource afd. indskriver elever fra 5 til 10 klassetrin. Samt STU. Projektklasse på afdelingen for op til 6 unge med markant ressourcebehov og særlig bemanding. Eleverne på afdelingen er alle visiteret af de sociale myndigheder, med udgangspunkt i barnets særlige og specialpædagogiske behov. Målgruppen af elever på Erhvervs & Ressourceafdelingen. Til denne del af afd. visiteres generelt elever, som på den ene side kan have et aldersvarende bogligt potentiale, men som af andre årsager kortere eller længerevarende ikke kan indgå i almindelig klassesammenhænge med mange andre børn. Børnene / de unge i klassen kan være senmodne og periodisk demotiverede eller have adfærdsforstyrrelser. De kan være utilpassede og måske affektive, hvilket betyder, at der rent ressourcemæssigt skal tages højde for det i dagligdagen. Børnene kan i dagligdagen have antisocial adfærd og trivselsproblemer. De møder ofte omverdenen med konfrontation og modstand skepsis og mistro. De er ofte i opposition til almene sociale spilleregler. Børnene har ofte gennemlevet en konfliktfyldt og ustabil skolegang præget af fravær og ustabilitet. Mange har oplevet skoledagen som konfliktfyldt og problematisk. En særlig del af eleverne kan være pædagogisk udfordrende og særligt ressourcekrævende. På afd. er der særligt projektafsnit på med intensiv bemanding. Målgruppen Projektklassen. Til projekt klassen på afdelingen indskrives elever på helt særlige og individuelle vilkår. Der er tale om en særskilt klasse på afdelingen som visiterer elever der af forskellige årsager ikke kan undervises i sammenhæng med andre og hvor det er påkrævet at der iværksættes særlig og robust bemanding. Der kan være tale om qua deres adfærd og personlighed må siges at være særligt antisociale. Formålet er at disse unge om muligt på sigt integreres en ordinær klasse.

3 Det overordnede formål med afdelingen: Ansatte på erhvervs & ressource afdelingen skal i første omgang stabilisere barnet / den unge overordnet kan fungere i sammenhæng med andre elever. Der er fokus på at skabe skoleglæde positivt fremmøde og stabilitet. Ressourcer i klassen skal strukturere og stabilisere hverdagen og agere som Over Jeg for barnet i situationer, hvor det er påkrævet. Ansatte skal arbejde med elevens selvudvikling og udvikle sociale kompetencer og positiv identitet. Der skal i en kombineret praktisk / boglig hverdag arbejdes med motivation samt skabe overskud til faglig indlæring / Undervisning. Den unge skal opleve et forpligtende struktureret miljø hvor dagligdagen er struktureret og meningsfuld. Den unge skal bibringes selvindsigt så han hun kan se den sunde fornuft med at agere som medspiller. Vi vil gennem meningsfulde aktiviteter motivere barnet til forandring Adfærdsregulering Selvforståelse, Selvbevidsthed, Selvindsigt Selvkontrol Selvoplevelse. Nøgleord for arbejdet i klassen er adfærdsregulering, selvforståelse, selvbevidstheds selvindsigt - selvkontrol & selvoplevelse. Eleven skal tilegne sig sociale kompetencer. De skal lære betydningen af sund fornuft. Eleven skal handle og tage ansvar for egne valg og beslutninger. Eleverne er i dagligdagen opdelt i mindre grupper, sammensat ift. elevens faglige potentiale og praktiske interesser og sociale tilgang til hinanden. Der arbejdes i en kombination af undervisning og meningsfulde aktiviteter / projekter og værksteder på, at bibringe børnene indlæring og succesoplevelser. Eleven skal lære at det umulige gøres muligt. Det er ikke altid sikkert at eleven opfatter, at det de syntes er sund fornuft også altid er det mest hensigtsmæssige og fornuftige. Det pædagogiske sigte er at finde elevens styrkesider. Eleven skal lære hensigtsmæssige kontaktformer og empati og respekt for andre. De skal lære konflikthåndtering og impulskontrol. Ansatte arbejder på at gøre de unge i stand til at leve et værdigt og indholdsrigt liv, hvor de kan se sig selv i spejlet. Forudsætningen for at kunne nå og påvirke de unge er, at der skabes en bæredygtig god relation. Den unge skal have tillid til de voksne på stedet og kunne se fornuften i de aftaler, der indgås. Vi ønsker at frem elske den unges evne til (selv)refleksion, så de kan stå ved og være stolte af deres valg og fravalg. Det er ikke tilfældigt arbejde. De ansatte i teamet består af uddannede lærere, uddannede pædagoger samt håndværkere. De er alle autentiske voksne som arbejder målrettet løsningsfokuseret og ud fra anerkendende pædagogik. De unge skal lære at fungere i et miljø, hvor der stilles relevante krav såvel fagligt som socialt. Eleven skal føle sig set og hørt.

4 Undervisningen på Erhvervs & Ressourceafdelingen. Skoledagen for grundskoleelever på Søbæk er uanset klasse 1400 timer årligt / 35 t ugtl. Alle elever møder kl 8 til 15 mandag til torsdag (fredag til kl. 14.) For STU elever gælder andre fremmødekrav med et timetal på imellem 840 & 1350 timer årligt. På Søbæk skole giver vi ikke eleven fri uden særlig godkendt anledning. Alt fravær registreres og henvisende myndighed orienteres ved massivt fravær. På Søbæk er der fokus på fremmøde. Vi har elever, som på baggrund af deres psykosociale situation periodisk kan have et sporadisk fremmøde. Elever på afdelingen har ofte omfattende sociale og adfærdsmæssige problemer som blokkerer for indlæring. Dette gør at det ikke altid er muligt at gennemføre en undervisning på almindelige vilkår. Undervisningen på afdelingen tilrettelægges derfor under behørigt hensyntagen til elevens særlige faglige og sociale situation og de specialpædagogiske behov hver enkelt har. Der kan i klassen være elever, som befinde sig på et aldersvarende fagligt niveau og andre elever kan have begrænsede boglige potentialer. Ansatte lærere i klassen indgår i et tæt samarbejde med konsulenter fra PPR Børnekonsulentcenter Holbæk, således at eleven tilgodeses med den undervisning denne kan magte og profitere af. Ligeledes samarbejdes specialvejleder fra UU Nordvestsjælland omkring de af vore unge som er på udskolingsniveau. Det kan omkring en elev besluttes at denne kan fritages et eller flere fag. Overvejelser om dette sker i samarbejde forældre og PPR Børnekonsulentcenter Holbæk, ud fra de fritagelsesbestemmelser som gælder. Jfr. Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Kapitel 4: Særlige ordninger for enkelte elever. Elever som er indskrevet fra 8-10 klasse, kan tilbydes undervisning i begrænset fagrække jfr. Bestemmelser i lov om folkeskole 33. stk. 4. Disse elever undervises obligatorisk i Dansk, Matematik, Engelsk. Andre fag er tilbudsfag.

5 Aktiviteter & Værksteder Klassens aktiviteter. 1. ADL undervisning Undervisning i Almindelig daglig levevis. Samfundskendskab. 2. Fitness Styrketræning. 3. Tømrer & Træarbejde produktion haveborde. 4. Læderarbejder Smykkefremstilling, 5. Smedjen - Auto & Cykel - Knallertværksted. 6. Frikadelle sløjd - Køkkenværksted. 7. Grønt værksted De grønne fingre. 8. Idræt, Spinning., Styrke, motoriktræning, Boksetræning, Mountainbike på vej og i skov. Kanosejlads, rafting rappelling, Klatring Løb & Vandreture 9. Teltudlejning. 10. Førstehjælp. 11. Pædagogisk massage 12. Ekskursioner Ødegård Angved Småland i Sverige eller Skitur i Østrig hvori indgår planlagte enkeltmandsaktiviteter samt samarbejdsøvelser. Skolebus ordning Befordring Vi sikrer skolevejen! En del af de børn der går på Søbæk kan have vanskeligt ved at befordre sig. Søbæk Skole tilbyder som tilkøbsydelse at hente og bringe skolens elever i skolens egne busser. Vi henter og bringer børn i eget hjem Priser kan ses i taksttabel. Møder Elevplaner, Evaluering opfølgning. Søbæk Skole prioriterer en positiv dialog med forældrene, opholdssteder og henvisende myndighed. Et konstruktivt forældresamarbejde, samarbejde med Opholdssteder og samarbejde med henvisende kommuner skal prioriteres højt, og at det er af væsentlig betydning for, at den samlede indsats omkring den unge vil lykkes. Samarbejdspartnernes indstilling og tillid til skolens arbejde er af afgørende betydning for om undervisningen og den sociale indsats, omkring barnet kan afstedkomme en positiv udvikling. Det er vigtigt, at indsatsen koordineres og struktureres så barnet udvikler sig i foranstaltningen. Forventninger omkring mål skal tilrettelægges og afstemmes. Derfor vil skolen indkalde relevante samarbejdspartnere til møder som koordinerer indsatsen. Forud for mødet udsendes skolens Elevplan hvor skolen beskriver dan faglige og sociale status & progression og opsætter / justerer de kompetence der arbejdes efter mål. Information, formidling & kommunikation. De ansatte i klassen skal sikre et godt information niveau, så alle ved, hvad der foregår. Planlægningen omkring undervisning og det sociale arbejde skal være synlig. Alle forældre og opholdssteder informeres via Skoleintra som alle skal have adgang til via. Log In. På skolens hjemmeside finder de endvidere alle generelle informationer om aktiviteter og nyheder på skolen.

6 Takster Skole / Dagbehandling samt STU. Tilbud. Hjemmel grundlag Trin. Pris Årstakst Pris Måned. Beregnet gnsn. 12 Pris Dag & Døgn. Søbæk skole Dagbehandling Den sociale del for elever i basisklasse. Søbæk skole Undervisning basis forløb Basisforløb ,- Lfs. 22,5 Basisforløb ,- 15,850,- 20,940,- 520,- 688,- Eller Søbæk skole Dagbehandling Den sociale del for elever i Ressourceforløb. Søbæk skole Undervisning ressource forløb Eller Søbæk skole Dagbehandling Den sociale del samt undervisningsdelen for elever i projektklassen. Ressourceforløb ,- Lfs. 22,5 Ressourceforløb ,- Projektklassen Stigs Bjergby Der beregnes særlig samlet pris ift. vurdering af det konkrete behov ,- 20,940,- 960,- 688,- Skolebus befordring. Erhvervsskolen Søbæk STU - Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge i Værksteds & Undervisningsforløb. Erhvervsskolen Søbæk STU - Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge i Værksteds & Undervisningsforløb. STU Lbk nr /08/2013 STU Lbk nr /08/2013 Tilkøb alle ,- Basis STU ,- Ressource STU ,- 4318,- 20,618,- 30,454,- 141,- 677, ,- Visitation Henvendelse kontakt: Eleven visiteres efter indstilling og henvisning fra Socialforvaltning - Skoleforvaltning eller PPR. Skolen skal ift. visitation have tilsendt relevante akter, så der med PPR Holbæk Kommune kan tages stilling til relevant klasseindplacering. I den sammenhæng bedes De kontakte: - Visitator Annette Filthuth Tlf annette@soebaek.dk eller - Afdelingsleder Martin Holm Tlf martin@soebaek.dk Informationsmateriale kan hentes på hjemmesiden eller ved at klikke på følgende link til vores hjemmeside

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK.

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk og Mørkøv

Læs mere

EMU Klassen på Erhvervsskolen.

EMU Klassen på Erhvervsskolen. EMU Klassen på Erhvervsskolen. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs modning & Udviklings forløb. Vi visiterer Unge henvist fra Jobcenter efter Lov om aktiv beskæftigelse 32 Unge henvist

Læs mere

Pris dag. Trin Pris årstakst Pris pr. måned Betaling i 11 mdr. Basis takst 184,976, - kr ,- kr.. grundlag. 552,- kr.

Pris dag. Trin Pris årstakst Pris pr. måned Betaling i 11 mdr. Basis takst 184,976, - kr ,- kr.. grundlag. 552,- kr. TAKSTER & YDELSER 2019 Alle Dagtilbud Dagtilbud Søbæk Skole & Erhvervsskolen Visitation og forespørgsel kontakt Mie Mortensen på +4521351116 mie@soebaekdk Skole/dagbehandling Grundskoleelever Alle årsydelser

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK 2018 2019 Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk

Læs mere

OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK

OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK OPHOLDS & BOSTEDERNE SØBÆK Slagelsevej 9 4450 Jyderup. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Bakkerupvej 21 4440 Mørkøv. Godkendt 66,5 & 107 Målgruppen af Børn og unge på Opholdsstederne Søbæk

Læs mere

ERHVERVSSKOLEN SØBÆK.

ERHVERVSSKOLEN SØBÆK. ERHVERVSSKOLEN SØBÆK. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE Slagelsevej 9 4450 Jyderup. 59248302 STU SØBÆK JYDERUP - HOLBÆK Målgruppen på Erhvervsskolen.

Læs mere

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. 59248300 Jyderup 20 marts 2015 Kære alle Benny Andersen skrev Det er forår og alting klippes ned.

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk 29 juni 2015 Kære forældre, børn og unge samt alle på opholdssteder og plejefamilier. Ligeledes til orientering til henvisende myndigheder. Så er det en realitet skoleåret 2014-2015 er nu slut og en lang

Læs mere

Søbæk skole fra A til Z

Søbæk skole fra A til Z Red 01.02.11 EF DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Søbæk skole fra A til Z SKOLE ÅRET 2010 2011 2011-2012 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP

Læs mere

Søbæk skole fra A til Z

Søbæk skole fra A til Z Red 2010-09-30 EF DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Søbæk skole fra A til Z SKOLE ÅRET 2010-2011 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP www.soebaek.dk

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk

Behandlingsstederne Søbæk Søbæksparken 10-4450 Jyderup - 59248300 filler@filler.dk 20. juni 2014 Kære forældre, børn og unge samt alle på opholdssteder og plejefamilier Sommerferien står snart for døren og vi skal derfor give Jer lidt information omkring det kommende skoleår 2014 / 2015.

Læs mere

SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn.

SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn. SØBÆK KOLLEGIET Eget bo enhed med tilsyn. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Opholds & bo stederne Søbæk. FAKTA FORHOLD Eget værelse med pædagogisk tilsyn. Sel. 66,4 + 66,5 + 76 + 107 Vi visiterer

Læs mere

DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet. ALT I ET FRA A til Z

DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet. ALT I ET FRA A til Z Red 2011-05-04 EF DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet ALT I ET FRA A til Z VI ER ALDRIG BEDRER END DEN SIDSTE FIASKO!!

Læs mere

DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet. ALT I ET FRA A til Z

DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet. ALT I ET FRA A til Z Red 2011-05-19 EF DAGBEHANDLINGSTILBUDDET SØBÆK SKOLE Erhvervsskolen Søbæk Opholdsstedet Bakkegården Opholdsstedet Bakkebo Søbæk Kollegiet ALT I ET FRA A til Z MAN ER JO ALDRIG BEDRE END DEN SIDSTE FIASKO!

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker.

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker. Lautrupgårdskolen. Lautrupgårdskolen er en specialskole inden for rammerne af folkeskoleloven, hvor der er afsat ekstra ressourcer til eleverne. Vi arbejder med et anerkendende børnesyn i en tillids skabende

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole Specialtillbuddet Kridthuset Assens Skole 1 Målgruppebeskrivelse Kridthuset er et specialpædagogisk og tidsbegrænset skole- og fritidstilbud med en fælles pædagogisk målsætning til elever i den undervisningspligtige

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Tilbudsbeskrivelse M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Formål: Det overordnede formål med M-klassen er at tilgodese intentionerne bag Roskilde Kommunes målsætning om den inkluderende skole og at

Læs mere

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK Nu med - Invitation til vore 30 år fødselsdag 28 Maj - Invitation til Fyraftensmøde med Nils Villemos der beretter om Bøvl 27 Maj - Invitation til Dimensions

Læs mere

Søbæk News BLACK FRIDAY. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH

Søbæk News BLACK FRIDAY.   BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH Søbæk News BLACK FRIDAY M www.soebaek.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. TELEFON 59248300 VISITATION 51213053 ANNETTE FILTHUTH Black Friday nyheder fra os på Søbæk. Ja hvorfor ikke

Læs mere

Søbæk Skole Skole Dagbehandling.

Søbæk Skole Skole Dagbehandling. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK Visualiseret Herunder kan De særskilt visualiseret danne dem et indtryk af de tilbud som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk og Mørkøv.

Læs mere

OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år. Afd. Lerchehuset Jyderup Slagelsevej 12 4450 Jyderup

OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år. Afd. Lerchehuset Jyderup Slagelsevej 12 4450 Jyderup Redigeret 2010-09-30 EF OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år SKOLE ÅRET 2010-2011 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP www.bakkegaarden.nu

Læs mere

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning:

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning: Trivselscenter Ulvedals pædagogik Pædagogisk grundholdning Nystartede elever på Trivselscenter Ulvedal kæmper erfaringsmæssigt med et lavt selvværd med manglende tro på egne evner i både sociale og faglige

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens K-klasser. Hvis du ønsker at vide mere om den enkelte K-klasse, er du velkommen

Læs mere

E klasserne på Vildbjerg Skole

E klasserne på Vildbjerg Skole VILDBJERG SKOLE - EN SKOLE I BEVÆGELSE BJØRNKÆRVEJ 2 7480 VILDBJERG E klasserne på Vildbjerg Skole Specialklasserækken består af flg.: 2. E med elever fortrinsvis fra 0. kl. til 3. kl. 5. E med elever

Læs mere

OPHOLDSSTEDET BAKKEBO JYDERUP. Døgntilbud for unge sanktionsdømte mellem 16 22 år Individuelt tilrettelagt døgntilbud målrettet den enkelte unge.

OPHOLDSSTEDET BAKKEBO JYDERUP. Døgntilbud for unge sanktionsdømte mellem 16 22 år Individuelt tilrettelagt døgntilbud målrettet den enkelte unge. Redigeret 19.09.11 EF OPHOLDSSTEDET BAKKEBO JYDERUP Døgntilbud for unge sanktionsdømte mellem 16 22 år Individuelt tilrettelagt døgntilbud målrettet den enkelte unge. SKOLE ÅRET 2011-2012 ADMINISTRATION

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år. Afd. Lerchehuset Jyderup Slagelsevej 12 4450 Jyderup

OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år. Afd. Lerchehuset Jyderup Slagelsevej 12 4450 Jyderup Redigeret 2011-02-06 EF OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP Døgntilbud for drenge og piger mellem 12 18 år SKOLE ÅRET 2011-2012 ADMINISTRATION TLF. 59 24 83 00 51 21 30 50 SØBÆKSPARKEN 10, 4450 JYDERUP www.bakkegaarden.nu

Læs mere

SØBÆK News. Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden

SØBÆK News.   Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden SØBÆK News Klar Parat Skolestart. DET ER SÅ YNDIGT TILLYKKE TIL SØBÆK VI FYLDER 25 ÅR. Læs mere om vore tilbud på hjemmesiden www.søbækskole.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. 59248300

Læs mere

Søbæk sommer News. BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH

Søbæk sommer News.   BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN JYDERUP. TELEFON VISITATION ANNETTE FILTHUTH Søbæk sommer News www.søbækskole.dk BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. TELEFON 59248300 VISITATION 51213053 ANNETTE FILTHUTH 1 Kære alle. Sommeren banker for alvor på og på Søbæk skole

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Strukturklasser og indskolingsklasser

Strukturklasser og indskolingsklasser Strukturklasser og indskolingsklasser - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag

Læs mere

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 BESKRIVELSE AF AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Daginstitutionsområdet side 3 1.1. Intensivt udviklingsforløb - 12 uger side 3 1.2. Længerevarende støtteforløb side

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Opholdsstedet Bakkegården Jyderup

Opholdsstedet Bakkegården Jyderup Opholdsstedet Bakkegården Jyderup Rapport over anmeldt tilsyn 2010 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurderingstermonologi... 3 Navn og Adresse...3 Ledelse...3 Fysiske

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole Kvalitetsrapport 2010/2011 Skole: Haderslev Kommune Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Resumé med konklusioner side 3 Kapitel 2: Tal og tabeller

Læs mere

Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18

Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18 Virksomhedsplan omkring Undervisning på Dagbehandlingstilbudet Søbæk Skole Aps & Erhvervsskolen Søbæk. Redigeret 2011-09-18 Virksomhedsplanen er bearbejdet ud fra tilsynsmyndighedens stikordsliste pr 01.03.11

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for.

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Unge- og Skoleafdelingen Iværksættelse af skoletilbud for dit barn. 23. august 2017 Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Afgørelse På baggrund af Psykologisk

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Specialklasser for elever med fysiske handicaps og indlæringsvanskeligheder

Specialklasser for elever med fysiske handicaps og indlæringsvanskeligheder Specialklasser for elever med fysiske handicaps og indlæringsvanskeligheder - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens specialklasser

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? Indenfor UngeLivets målgruppe kan ses følgende

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring.

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet - Et undervisningstilbud på Broskolen afd. Bøgehøj. - Formål Hvis en elev i en periode har brug for særlig opmærksomhed og støtte, er der mulighed

Læs mere

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Gårdskolen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Gårdskolen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Nørholm skole.

Læs mere

Tilbud til elever i læsevanskeligheder

Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder i Faaborg-Midtfyn Kommune - en beskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune opretter pr. 1. august 2014 et tilbud til elever i vanskeligheder

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Kvalitetsstandard For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Ungnorddjurs Åboulevarden 64 8500 Grenaa tlf : 89 59 25 50 www.ungnorddjurs.dk ung@ungnorddjurs.dk Heltidsundervisning i Ungnorddjurs Vision Heltidsundervisningen

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Tilbud til elever i læsevanskeligheder

Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder i Faaborg-Midtfyn Kommune - en beskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune oprettede pr. 1. august 2014 et tilbud til elever i vanskeligheder

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens G-klasser. Hvis du ønsker at vide mere om den enkelte G-klasse, er du velkommen

Læs mere

Djurslandsskolen. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. En kommunal specialskole Djurslandsskolen En kommunal specialskole Indhold Denne folder beskriver Djurslandsskolens overordnede formål og organisation. Djurslandsskolen er en specialskole under Norddjurs kommune for børn med behov

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex Et BUF-flextilbud gives til børn, som er i målgruppen

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk

Behandlingsstederne Søbæk Behandlingsstederne Søbæk Administrationen Søbæksparken. Søbæksparken 10-4450 Jyderup. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Velkommen på Søbæk Skole & Velkommen på Erhvervsskolen Søbæk Information

Læs mere

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR NETVÆRKSSKOLEN NETVÆRTKSSKOLEN, HELTIDSUNDERVISNINGEN, AARHUS

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR NETVÆRKSSKOLEN NETVÆRTKSSKOLEN, HELTIDSUNDERVISNINGEN, AARHUS PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR NETVÆRKSSKOLEN NETVÆRTKSSKOLEN, HELTIDSUNDERVISNINGEN, AARHUS Netværksskolen, Heltidsundervisningen, Aarhus Pædagogisk grundlag for Netværksskolen Indhold Aarhus Kommunes værdier...

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Familier med børn i alderen 0 3 år. Forankring: i Børnefamiliehuset. Formål:

Læs mere

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold er etableret er som som led led i Silkeborg i Kommunes specialstruktur og tilknyttet specialstruktur. et

Læs mere

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014.

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Indledning Næsbjerg SFO er en del af Næsbjerg Skole, som ligger i Varde Kommune. Vi er en SFO som i øjeblikket har 57 børn og 5 voksne tilknyttet.

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Behandlingsstederne Søbæk

Behandlingsstederne Søbæk Behandlingsstederne Søbæk Administrationen Søbæksparken. Søbæksparken 10-4450 Jyderup. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Velkommen på Søbæk Skole & Velkommen på Erhvervsskolen Søbæk Information

Læs mere

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Ved spørgsmål kontakt Specialpædagogisk konsulent Kristina Wetche Nikolaisen krn@norddjurs.dk Tlf. 24 96 55 32 I Norddjurs Kommune vil vi arbejde målrettet

Læs mere

Rammer for specialundervisning 2010/2011 på Nærum Skole

Rammer for specialundervisning 2010/2011 på Nærum Skole Rammer for specialundervisning 2010/2011 på Nærum Skole Indholdsfortegnelse Side 1: Side 2: Side 2: Side 2: Side 3: Side 3: Side 4: Side 5: Side 5+6: Side 6: Indledning Prioritering og fordeling af specialundervisningsresurserne

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

SØBÆK SKOLE ELEVPLAN SKOLEÅRET 2011 2012

SØBÆK SKOLE ELEVPLAN SKOLEÅRET 2011 2012 Skabelon redigeret. 29.07.11 AF SØBÆK SKOLE ELEVPLAN SKOLEÅRET 2011 2012 Dato: Denne elevplan er udarbejdet af: Klasseteam: Afdeling: Elevplanen er udsendt pr dato: Denne elevplan er udarbejdet for: Elev:

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Lundehusskolens Værdigrundlag

Lundehusskolens Værdigrundlag Lundehusskolens Værdigrundlag Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn Stærk faglighed På Lundehusskolen lægger vi vægt på en stærk

Læs mere

Dato. Dd.mm.åå STATUSREDEGØRELSE OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Vedr: Cpr: Søn / Datter af:

Dato. Dd.mm.åå STATUSREDEGØRELSE OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP. Vedr: Cpr: Søn / Datter af: Dato. Dd.mm.åå STATUSREDEGØRELSE OPHOLDSSTEDET BAKKEGÅRDEN JYDERUP Vedr: Cpr: Søn / Datter af: Til: Kommune Socialrådgiver Adresse Mail Familieplejekonsulent Adresse Mail Mor Adresse Mail Far Adresse Mail

Læs mere

ADHD-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

ADHD-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune ADHD-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens ADHD-klasser. Hvis du ønsker at vide mere om den enkelte ADHD-klasse,

Læs mere

Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne

Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne 29. marts 2019 Fælles udmelding om mulighederne for fleksibilitet i brug af hjælpere for børn med nedsat funktionsevne Udarbejdet i samarbejde mellem - KL - Danske Regioner - Undervisningsministeriet -

Læs mere

Specialklasser Nørre Nissum Skole

Specialklasser Nørre Nissum Skole Giv børnene ret til at lege og lære at drømme og forme leve og være kun der hvor børn kan føle sig trygge gror det, de gamle kaldte for lykke Carl Scharnberg Specialklasser Nørre Nissum Skole Velkommen

Læs mere

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl SKOLEBESTYRELSEN Princip nr: 11 Skoleår: 2016-17 Princip vedrørende: Undervisningens organisering Formål: At skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, trivsel og dannelse. På Vedbæk

Læs mere

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010.

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Formål Den fælles inklusionsstrategi har til formål: At tydeliggøre værdien af inklusion af alle børn for både professionelle og forældre.

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mellem Tjørnegårdskolen og PPR Formål med specialklasserne

Læs mere