Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015"

Transkript

1 Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015 Tilladelse til nedsivning og udledning af regn- og overfladevand til Ibsgårde Bæk fra opland 3I13 og 3I32 Nørre Snede. Ikast-Brande Spildevand A/S har den 25. november 2014 ansøgt om tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra kloakopland 3I13 og 3I32 til et nyt regnvandsbassin med udløb til den nyetablerede regnvandsledning langs Teglværksvej. Bassinet ønskes etableret på Matr. nr. 4ii Nr. Snede By, Nr. Snede. Regnvandsledningen leder overfladevandet til et nyt regnvandsbassin på Teglværksvej, og herefter udledes vandet til Ibsgårde Bæk. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: pebro@ikast-brande.dk Den 22. september 2015 har Ikast-Brande Kommune modtaget en revideret ansøgning, da mængden af overfladevand, der nedsives i bassinet, øges for at minimere udløbsmængden, der ledes til bassinet på Teglværksvej. Sagsbehandler: Pernille Brogaard Direkte telefon: Sags ID: 2014/39941 Bassin Opland Kort over området med bassin, udledningspunkt og opland

2 Afgørelse Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 19 og 28, til at regn- og overfladevand fra opland 3I13 og 3I32 ledes via et nyt regnvandsbassin med nr. 3I13000B med nyt udløb nr. 3I10000RU til Ibsgårde Bæk. Vilkår 1. Bassinet skal udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. 2. Bassinet skal etableres som et åbent og vådt bassin med et opstuvningsvolumen på min m 3 og et permanent vådt volumen på 200 m 3./ red. ha, hvilket svarer til m Bassinet skal have dykket afløb samt en afspærringsordning i tilfælde af forureningsuheld. 4. Der må maksimalt forekomme overløb 1 gang hvert 5. år. 5. Ikast-Brande Spildevand A/S står for vedligeholdelse og oprensning af forbassin og bassin. Oprensning skal foregå uden for dyrenes yngletid, hvilket omtrend er mellem august og marts. 6. Nedsivning/Udledning må ikke give anledning til oversvømmelser. 7. Opstår der problemer med nedsivning og udledning, vil tilladelsen blive taget op til fornyet vurdering og evt. revision. Tilladelsen gives under forudsætning af, at gældende målsætning for vandløb kan overholdes jf. den til enhver tid gældende Vandplan eller Regionplan. Er dette ikke tilfældet. Kan hele eller dele af tilladelsen kræves revideret. 8. Det er i tilladelsen forudsat, at bygherre selv underretter ledningsejere og berørte lodsejere. 9. Er det ansøgte ikke realiseret inden 3 år fra meddelelsesdatoen af denne tilladelse, bortfalder tilladelsen. Bassinets sider skal have en skråning (min 1/5), så det er muligt at klatre op af bassinet, hvis mennesker eller dyr falder i. Der må gerne ske en naturlig tilplantning af bassinet af hensyn til stoffjernelse og opnåelse af et naturligt miljø. Det bør tilstræbes, at bassinets udformning fremstår rekreativt. Baggrund for ansøgningen: På nuværende tidspunkt udledes en stor del af overfladevandet fra den nordlige del af Nørre Snede til Bjørnskov Bæk. Denne er imidlertid ikke den naturlige recipient for dette område, og bækken er i forvejen belastet af flere udledninger af overfladevand med forringede fysiske forhold til følge.

3 For at aflaste Bjørnskov Bæk vil Ikast-Brande Spildevand i forbindelse med separatkloakering af Teglværksvej flytte en del af udledningen af overfladevand fra en stor del af kloakoplandene 3I13 og 3I32 i den nordlige del af Nørre Snede til Ibsgårde Bæk, der er områdets naturlige recipient. Eksisterende forhold: Kloakopland 3I13 og 3I32 i den nordlige del af Nørre Snede er separatkloakerede. Udledningen af overfladevandet fra områderne sker på nuværende tidspunkt til Bjørnskov Bæk. Sagsfremstilling: Ændringen af udledningen sker ved at omkoble kloakken og etablere et nyt bassin til overfladevand ved rundkørslen på omfartsvejen nord for Nørre Snede. Overfladevandet vil overvejende nedsive i bassinet, men der etableres udløb til regnvandsledningen, der etableres langs med Teglværksvej. Det forventes ikke, at udløbet vil være i brug andet end ved 5 års hændelser eller større. I forbindelse med separatkloakeringen af Teglværksvej etableres yderligere et regnvandsbassin på matrikel 5i Nr. Snede By, Nr. Snede med udløb til Ibsgårde Bæk. Bassinet modtager hovedsageligt regnvand fra ejendommene på Teglværksvej, men ved større regnhændelser også udløbet fra bassinet ved omfartsvejen. Dette bassin behandles særskilt i en separat tilladelse til udledning. Bassin Bassinet ved omfartsvejen bliver etableret på matr. nr. 4ii Nr. Snede By, Nr. Snede med udløb til Ibsgårde Bæk. Oplandet til bassinet udgøres af kloakopland 3I13 med et areal på 7,1 ha og en befæstelsesgrad på 35 % samt kloakopland 3I32 med et areal på 13, 6 ha og en befæstelsesgrad på 40 %. Dette giver et reduceret opland til bassinet på henholdsvis 2,48 ha og 5,44 ha i alt 7,92 ha. Den 7. september 2015 har Ikast-Brande Spildevand udført infiltrationstests, der viser, at området er egnet til nedsivning, men da bassinet er beliggende i et område med særlige drikkevandsinteresser, etableres bassinet kun med delvis nedsivning. Bassinet etableres som et to-kammer bassin med forbassin og hovedbassin. Forbassinet etableres med fast membran og fungerer som sandfang og olieudskiller. Vanddybden i forbassinet bliver ca. 1 meter. Udløbet fra forbassin til hovedbassin etableres med vejdirektoratets standard olieudskiller.

4 Hovedbassinet etableres med membraner, der begrænser nedsivningen til kun at ske fra bassinkanter til ca. 60 cm under udløbskoten til Teglværksvej. Det nye bassin omfattende både for- og hovedbassin etableres med et permanent vådt volumen på 1580 m 3. I beregningen er der taget højde for at en del af vandet vil nedsive fra siderne i bassinet. Bassinets opstuvningsvolumen beregnes uden at tage forbehold for nedsivningen i bassinet og bliver derfor på m 3. Bassinet etableres dermed med et opstuvningsvolumen der er større end minimumsstørrelsen angivet i vilkår 2. Der etableres et udløb fra bassinet til regnvandsledningen, der etableres langs Teglværksvej. Forudsat at nedsivningskapaciteten opretholdes til de værdier, der blev målt ved infiltrationstesten, forventes der ikke at ske udløb til Teglværksvej indenfor 5 års hændelser, som bassinet er dimensioneret efter. Ved større regnhændelser vil der ske udløb til Teglværksvej og nedsivning langs bassinkanterne. Overløb til terræn i grøfterne langs Teglværksvej forventes ikke at ske, medmindre både nedsivning og udløbsrør fra bassin til Teglværksvej stopper til. Bassinanlægget etableres med en permanent vanddybde i hovedbassinet på 1,0 til 2,3 meters dybde og med et skråningsanlæg på 1:5 for at sikre at mennesker eller dyr, der falder i bassinet kan komme op igen. Recipient Udledningen af overfladevand fra bassinet ved større regnhændelser sker via regnvansledning og efterfølgende bassin til Ibsgårde Bæk. Ibsgårde Bæk er ikke målsat i udledningspunktet, men ca. 450 meter nedstrøms er bækkens målsætning sat til god økologisk tilstand og faunaklasse 5 efter Vandplan for Hovedvandopland 1.8 Ringkøbing Fjord. Vandløbets nuværende økologiske tilstand er efter vandplanens GIS-kort god økologisk tilstand. Vandløbets målsætning må derfor anses for at være opfyldt. Natur: Natura 2000 Det nærmeste Natura 2000 område er EF-fuglebeskyttelsesområde nr. 34 Skovområde syd for Silkeborg samt EF-habitatområde nr. 49 Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov. Områderne ligger i fugleflugtslinje ca. 2,5 km væk. Desuden ligger EF-naturbeskyttelsesområde nr. 235 Holtum Ådal, øvre del i fugleflugtslinie ca. 2,5 km væk. Naturbeskyttelsesområdet har ikke hydraulisk kontakt med den del af vandløbssystemet, hvor udløbet fra bassinet placeres, da naturbeskyttelsesområdet ligger opstrøms det sted, hvor Ibsgårde Bæk løber ud i Holtum Å.

5 Ikast-Brande Kommune vurderer, at udledningen ikke vil have en betydning for udpegningsgrundlaget for Natura 2000 områderne, da der er relativt langt til de beskyttede områder, og der desuden ikke er hydraulisk kontakt imellem vandløbsstrækningen, hvor udledningen placeres, og Natura 2000 områderne. Det vurderes derfor, at projektet i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter, ikke vil kunne påvirke et Natura 2000 område væsentligt. Der er således ikke pligt til at foretage en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000 området jf. 7 i bekendtgørelse nr. 408 af 01/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Bilag IV-arter Beskyttelse af bilag IV-arter indebærer bl.a., at myndighederne skal sikre sig, at de ikke tillader eller planlægger aktiviteter, der kan skade dyrenes yngle- eller rastepladser. I området omkring bassinet er der registreret forekomster af følgende bilag IV arter: Brunflagermus, Langøret flagermus, Sydflagermus, Odder, Markfirben, Stor Vandsalamander, Spidssnudet Frø og Ulv. Ikast-Brande Kommune vurderer, at det ansøgte projekt ikke vil skade bilag IV-arters yngle- eller raste områder. Etableringen af en ny sø vil derimod kunne have en positiv effekt for bestanden af padder. 3 natur De nærmeste naturområder beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3 ligger meter nord for regnvandsbassinet. Det drejer sig om en sø, samt om et engareal og et moseareal, der ligger i forbindelse med Ibsgårde Bæk. På grund af den store afstand til 3 områderne vurderer Ikast-Brande Kommune, at etableringen af regnvandsbassinet ikke vil påvirke de pågældende naturområder negativt. Grundvand og jordbundstype Ifølge Per Smeds landskabskort er området, hvor bassinet etableres, et morænelandskab fra sidste istid, og jordbunden i området er bestående af grovsandet jord. Det stemmer godt overens med, at der er konstateret gode nedsivningsforhold i området. Bassinet etableres i et område, der ca. ligger i kote 100, og terrænet er faldende mod nordøst ned mod Ibsgårde Bæk.

6 Bassinet ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD), men udenfor indvindingsoplande til almene vandværker. Området er desuden udpeget som nitratfølsomt og som indsatsområde med hensyn til nitrat. Ifølge potentialekortet (sand 2-3, fra Nørre Snede kortlægningen) strømmer det terrænnære grundvand mod nordvest. Der er ikke konstateret jordforurening i nærheden af bassinet. Boringer Nærmeste boringer ligger ca. 300 meter syd for bassinet. Boringerne har DGU-nr. 96.2C og og er henholdsvis 46 og 59,5 meter dybe. Begge boringer er registret med ukendt formål/anvendelse. Boringerne er beliggende ved det tidligere Nørre Snede Mejeri. Da boringerne sandsynligvis ikke er i brug, og de ligger næsten modsat bassinet i forhold til grundvandets strømningsretning, vil de ikke blive udsat for en eventuel påvirkning fra bassinet. Ca. 700 m syd for bassinet ligger Nørre Snede Vandværk og dets boringer. Som for boringerne ved det tidligere mejeri vurderes det, at grundvandsstrømningen mod nordvest fra bassinet vil medføre, at Nørre Snede Vandværks boringer ikke bliver påvirket. Ifølge den statslige kortlægning for Nørre Snede bliver vandværkets grundvand dannet i den østlige del af byen. Nord for bassinet ved Ibsgårde Bæk ligger 2 boringer henholdsvis ca. 5 og 600 meter fra bassinet. Begge boringer er placeret på matrikel 5i Nr. Snede By, Nr. Snede. Den nærmeste har DGU-nr. 96.1C og er registreret med ukendt formål/anvendelse. Boringen er 17,8 meter dyb. Den anden boring er beliggende længere mod øst langs Ibsgårde Bæk. Den har DGU-nr og er registreret med ukendt formål/anvendelse. Denne boring er 9 meter dyb. Begge boringer ligger i forhold til bassinet i grundvandets strømningsretning, men pga. den lange afstand fra bassinet til boringerne, vurderer Ikast-Brande Kommune, at bassinet ikke vil udgøre en risiko for vandkvaliteten i boringerne. Tekniske data Af det fremsendte materiale fremgår det at arealet af det nye planlagte opland udgør et ureduceret areal på i alt ca. 20,7 ha med en befæstelsesgrad på 35 % for opland 3I13 og 40 % for opland 3I32.

7 at bassinet anlægges som åbent og vådt og får et vådt volumen på m 3 og et opstuvningsvolumen på m 3. at den årlige udledte mængde overfladevand der nedsives/udledes udgør ca m 3. Bassinplacering: Matr. nr. 4ii Nr. Snede By, Nr. Snede, nord for oplandet. Udledningsnummer: 3I10000RU Slut-recipient: Ringkøbing Fjord Recipient: Ibsgårde Bæk, Holtum Å, Skjern Å Recipientmålsætning: God økologisk tilstand Rensning: Olieudskiller, vådt bassin, afspærringsordning. Bemærkning: Der må ikke være synlige spor i recipienten fra udledningen. Kommunens bemærkninger: Det kommende regnvandsbassin med permanent vandspejl vil efter kort tid være omfattet af 3, når der har indfundet sig en vegetation, der er karakteristisk for småsøer. Der vil derfor skulle søges om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 inden oprensning. Da bassinet er en del af en godkendt spildevandsplan, kan fremtidig, regelmæssig vedligeholdelse i overensstemmelse med bassinets funktion forventes tilladt. Denne tilladelse fritager ikke for at søge om tilladelse eller dispensation efter anden nødvendig lovgivning. Offentliggørelse Afgørelsen offentliggøres på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside den 4. november 2015 og i Focus den 11. november Kommunens afgørelse kan påklages til Natur og Miljøklagenævnet. Vejledning kan læses i nedenstående. Aktindsigt Du kan få aktindsigt. Det vil sige du har mulighed for at se ansøgningen og dokumenterne, der er indgået i behandlingen af sagen. Hvis du ønsker aktindsigt, skal du henvende dig til Ikast-Brande Kommune. Klagevejledning Kommunens afgørelse kan i henhold til Miljøbeskyttelsesloven 91 og 98, påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

8 Klagefristen er 4 uger efter at afgørelsen er meddelt jf. Miljøbeskyttelsesloven 93. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen udløber således den 2. december Der kan klages over afgørelsen af ansøger, embedslægeinstitutionen, enhver med en væsentlig interesse i sagens udfald, samt af klageberettigede foreninger og organisationer i overensstemmelse med lovens 99 og 100. afgørelsen kan ikke påklages af lokale afdelinger af landsdækkende organisationer, jf. 100 stk. 4. En eventuel klage har ikke opsættende virkning på tilladelsen medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet, jf. Miljøbeskyttelseslovens 96. En eventuel klage skal indsendes via Natur- og Miljøklagenævnets klageportal. Gå ind på borger.dk (som privatperson) eller virk.dk (som virksomhed). Søg på klageportal i søgefeltet og vælg det søgeresultat der hedder Selvbetjening: Klag til Natur- og Miljøklagenævnet. Log på med NemId og følg vejledningen på skærmen. Natur- og Miljøklagenævnet opkræver et gebyr på 500 kr. for at behandle klagen. Gebyret betales med betalingskort i klageportalen. Pengene sendes retur hvis der gives medhold i klagen. Hvis der er særlige grunde til ikke at klage via klageportalen, kan der sendes en begrundet ansøgning om fritagelse til Ikast-Brande kommune. Kommunen sender ansøgningen videre til Natur- og Miljøklagenævnet, som afgør om der kan gives fritagelse fra at bruge klageportalen. Der vil senest umiddelbart efter klagefristens udløb blive givet ansøger besked, hvis der er modtaget klager over afgørelsen. Ønskes afgørelsen prøvet ved domstolene, skal sagen jf. Miljøbeskyttelsesloven 101, være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt. Med venlig hilsen Pernille Brogaard Miljømedarbejder

9 Kopi sendes til: Naturstyrelsen Embedslægeinstitutionen Midtjylland: Danmarks Fiskeriforening: Ferskvandsfiskeriforeningen: Danmarks Naturfredningsforening: Danmarks Sportsfiskerforbund: Friluftsrådet: Herning Museum:

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Tilladelse til regnbetinget udledning til Bording Å fra nyt opland 1A34 - Bækkevænget Ikast-Brande Spildevand A/S har den 19.

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 2. december 2015 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning via bassin til Nørrekær Bæk fra opland 2E11 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 23. januar 2017 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning til Højris Å fra en del af kloakopland 1D10, samt kloakopland 1D21, 1D22 og 1D23 i Ikast. Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015 søgt om tilladelse til udledning

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 28. januar 2013 Tilladelse til regnvandsbetinget udledning til Klovborg Bæk fra bassin nordvest for Klovborg by Ikast-Brande Spildevand A/S har i efteråret

Læs mere

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej 13 8700 Horsens 23. april 2019 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i åbent bassin på Energivej 9, 7442 Engesvang, matr. nr. 3bæ Pårup By, Engesvang Ikast-Brande

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 21. januar 2016 Tilladelse til kombineret nedsivning og regnvandsbaseret udledning til Brande Å via bassin fra kloakopland 2C72 i Brande Ikast-Brande Spildevand

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Tilladelse til nedsivning af vejvand på del af Birkevej og Jernbanegade i Engesvang. Ved ansøgning

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 KMC' Granules Borupvej 11 7330 Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand fra befæstede arealer - KMC - Borupvej 11, 7330 Brande Ved ansøgning

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. Miljøscreening af regnvandsbassin ved rundkørslen Nørre Snede Nord Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021. Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 939 af 03-07-2013 om miljøvurdering

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan Nye regnvandsbassiner ved Ibsgård Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede

Forslag til tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan Nye regnvandsbassiner ved Ibsgård Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede Forslag til tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 - Nye regnvandsbassiner ved Ibsgård Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede Ibsgård Bæk B Ca. placering af bassin Skravering: Opland

Læs mere

Mascot International 9. juni 2016

Mascot International 9. juni 2016 Mascot International 9. juni 2016 Tilladelse til nedsivning af overfladevand i bassiner på Silkeborgvej 14, 7442 Engesvang, matr.nr. 1fu Pårup By, Engesvang. Den 29. marts 2016 har Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Kort over kloakopland 1A34 (rød streg) og området hvor regnvandsbassinet placeres

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. UDKAST Miljøscreening af regnvandsbassin ved Teglværksvej Nørre Snede Nord - Tillæg nr. 8 til Ikast Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 936 af 03-07-2013

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan Nye regnvandsbassiner ved Ibsgårde Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede

Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan Nye regnvandsbassiner ved Ibsgårde Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 - Nye regnvandsbassiner ved Ibsgårde Bæk - Den nordvestlige del af Nørre Snede Ibsgårde Bæk B Ca. placering af bassin Skravering: Opland til bassin

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016 Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken 1 7330 Brande 23. september 2016 Tilladelse til udledning af overfladevand via. forsinkelsesbassiner fra en del af matrikel 2f Lægdsgård,

Læs mere

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb Ikast-Brande Kommune 27. maj 2015 UDKAST - Tilladelse til nedsivning af overfladevand - Bording Genbrugsplads Firhuse 13, Bording, matr.nr. 2ao Neder Julianehede, Engesvang NIRAS har den 2. februar 2015

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej Skanderborg 2. marts 2016

Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej Skanderborg 2. marts 2016 Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 2. marts 2016 Tilladelse til nedsivning i grøfter langs begge sider af Vejlevej fra Sandvad til Hærvejen i forbindelse med etablering

Læs mere

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010 2021 Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille Brogaard

Læs mere

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 1 Indledning Center for Teknik og Miljø, har modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser.

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 29-03-2019 Sagsnr.: 06.11.01-G01-22-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 6. marts 2018 Sagsnr.: 17/17020 Kontaktperson: Kirsten Kofod Vejen Spildevand A/S Gormsvej 7 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6265 E-mail: kk@vejen.dk Udledningstilladelse for

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018 ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej 38 7330 Brande 4. oktober 2018 Bygge- og Miljøafdelingen Tlf.: +4599604000 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF;

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring Kommune Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring den 05-04-2017 Sagsnr.:

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013.

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Tilladelse til nedsivning af overfladevand Europavej 2, Ikast Ikast-Brande Spildevand A/S ønsker at nedsive overfladevand fra nyt parkeringsareal.

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

3E13 3E10 3E13. Udløb HD01010U. Område der udtræder. Område der udtræder. Bassin HD01031B. 23. marts 2017

3E13 3E10 3E13. Udløb HD01010U. Område der udtræder. Område der udtræder. Bassin HD01031B. 23. marts 2017 Forslag til Tillæg nr. 15 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan 2010-2021 Områder i Hampen udtræder af Spildevandsforsyningen for regnvand Udløb HD01010U Område der udtræder Område der udtræder

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015 Landzonetilladelse til udstykning og til etablering af regnvandsbassiner på matr. nr. 6ix, 1ee, 1ef, Nr. Snede By, Nr. Snede og matr.

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Torben Schmidt Christensen Teglværksvej Nørre Snede 16. marts 2015

Torben Schmidt Christensen Teglværksvej Nørre Snede 16. marts 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Torben Schmidt Christensen Teglværksvej 65 8766 Nørre Snede 16. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til eksisterende udhus - Teglværksvej

Læs mere

foretages, når der er risiko for at spildte stoffer ved uheld og lignende ledes til nedsivningsfaskine.

foretages, når der er risiko for at spildte stoffer ved uheld og lignende ledes til nedsivningsfaskine. Ikast-Brande kommune 31. oktober 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra Nørre Snede Skole, Skolegade 2, Nørre Snede Rambøll har den 04-10-12 på vegne af Ikast-Brande Kommune, fremsendt projekt

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune TILLADELSE TIL Hjørring den 08-07-2016 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-15 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand

Tilladelse til udledning af regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Horsens Vand Alrøvej 11 8700 Horsens Spildevand Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen Direkte: 76292502 www.horsens.dk Sagsnr. 06.11.01-K08-171-16 Dato: 26.10.2016

Læs mere

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling Odder Kommune Planafdeling Rådhusgade 3 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fornyet landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin, matr. 24 d Torrild by, Torrild Sagens baggrund I forbindelse

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 randers.kommune@randers.dk

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015 Ikast-Brande Spildevand as Europavej 2 7430 Ikast 7. maj 2015 Landzonetilladelse til udstykning og etablering af regnvandsbassin - matr. nr. 13a Uhre By, Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet jeres

Læs mere

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 6. april 2017 Billund Kommune har den 16. januar 2017 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018 Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej 12 7361 Ejstrupholm 2. februar 2018 Tilladelse til krydsning af vandløbene Hvillum Bæk og Smedebæk Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. har ansøgt om

Læs mere

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Løkken Action House APS Industrivej 1 9480 Løkken TILLADELSE TIL Hjørring den 21-02-2017 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-17 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted.

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted. ARWOS SPILDEVAND A/S Forsyningsvejen 2 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-09-2014 Sagsnr.: 14/22271 Dok.løbenr.: 256200/14 Kontakt: Dorthe Matzen

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-10-2018

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune Trafik og Vej Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Lone Sørensen Direkte telefon

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste-

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste- Gert Toftlundvej 7430 Ladegaard Ikast 7 B Jensen Toftlundvej Ikast-Brande devand fra befæstede 7 Kommune B - 7 D, arealer Ikast meddeler og - Tilladelse denne tilladelse i forbindelse nedsivning til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019 Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget 11 7330 Brande 13. februar 2019 Tilladelse til krydsning af Goldbækken st. 1535 m med fjernvarmeog kølevandsledning Brande Fjernvarme A.m.b.a har ansøgt Ikast-Brande

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019 SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade 26 7080 Børkop 13. maj 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Hampenbjergvej 7A, 7362 Hampen Du har den 27. marts 2019 anmeldt, at du

Læs mere

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning GGS GRUPPEN A/S Bomvej 11 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-42-15 28.2.2019 Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018 Evald Christian Pedersen Gran Allé 5 8600 Silkeborg Landzonetilladelse til indretning af boligens 1. sal til en særskilt bolig på matr. nr. 1s, Hestlund By, Bording, beliggende ved Lovsangsdal 14, 7441

Læs mere

Revideret tilladelse til reduceret udledning af regn- og overfladevand fra Interstil A/S, Egeskovvej 15, Egebjerg

Revideret tilladelse til reduceret udledning af regn- og overfladevand fra Interstil A/S, Egeskovvej 15, Egebjerg Api Property Fund Denmark P/S Rådhuspladsen 75. 3 1550 København V E-mail: tonny.nielsen@aberdeenpropertyinvestors.com TEKNIK OG MILJØ Spildevand Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 Telefax:

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø Sagsnr.: 18/26410 ks: bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland 41040 og enkelte ejendomme nordøst i opland

Læs mere

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U Vejle Kommune Anlæg & Infrastruktur Kirketorvet 22 7100 Vejle ATT: Claus Weng Petersen Sendt på mail: clwpe@vejle.dk 14-07-2017 Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen

Læs mere

J.E.L. EJSTRUPHOLM ApS Holmevej Ejstrupholm 14. juni 2016

J.E.L. EJSTRUPHOLM ApS Holmevej Ejstrupholm 14. juni 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande J.E.L. EJSTRUPHOLM ApS Holmevej 3 7361 Ejstrupholm 14. juni 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding fra DGU-nr. 96.2376 Ansøger har

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro Side 1/5 Kelvin Høj Øgendahl Kalbjergvej 3 7500 Holstebro Dato: 27-10-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-26-12 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Udledningstilladelse for regnvandsudledning Vestergaardsvej, 9493 Saltum

Udledningstilladelse for regnvandsudledning Vestergaardsvej, 9493 Saltum JAMMERBUGT FORSYNING A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte

Læs mere

A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle Ikast 29. januar 2018

A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle Ikast 29. januar 2018 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle 4 7430 Ikast 29. januar 2018 Udledning af vand fra råstofgravesø til Melkær Grøft vurdering af eventuelle virkninger

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Jens K S Andersen Sandfeldvej 19 7330 Brande 5. februar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 95.2429 Boringens beliggenhed Sandfeldvej 19, 7330 Brande (Se bilag 2) Koordinater

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande Tillæg nr. 9 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 - Justering af kloakopland 3I28 og nye rense-/ forsinkelsesbassiner m.v. ved Skovbakken og Kildebakken i Nørre Snede Lilla område: kloakopland 3I28

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 31. august 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 31. august 2016. Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 08-09-2016 / 01.03.03-P16-107-16 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til at etablering

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Steen Bak Tøttrup Buelundvej 37 Blåhøj 7330 Brande 28. maj 2015 Tilladelse til oppumpning af grundevand til markvanding fra DGU. Nr. 104.1402. Boringens

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Assens Forsyning Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2019 Sags id: 2019-0081 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24 9530 Støvring Mail: mail@tpc24.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.00-P19-3-14

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788

Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af regnvandsbassin i forbindelse med

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Heede Consult Aps Østergade 1Y, 1. sal, dør 3 3600 Frederikssund Att.: Ove Heede KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere