Slotsgade 36-37, Nyborg Slot, matr.nr. 238, Nyborg Bygrunde, Nyborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slotsgade 36-37, Nyborg Slot, matr.nr. 238, Nyborg Bygrunde, Nyborg Kommune"

Transkript

1 Cubo Arkitekter A/S Att. Helge Davidsen Frederiksgade 72B 8000 Aarhus C Sendt per til hd@cubo.dk Slots- og Kulturstyrelsen Afdeling Nykøbing Falster Fejøgade Nykøbing Falster Telefon post@slks.dk juni 2019 Jour.nr.: 19/ Tilladelse til byggearbejder jf. bygningsfredningsloven: Nybyggeri ved Nyborg Slot Slotsgade 36-37, Nyborg Slot, matr.nr. 238, Nyborg Bygrunde, Nyborg Kommune Nyborg Volde, matr.nr. 227a, 228, 236, 237, 238, 418a, Nyborg Bygrunde, Nyborg Kommune Torvet 11, Nyborg Bibliotek, matr.nr. 239, 240a, 240b, Nyborg Bygrunde, Nyborg Kommune Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed har behandlet din ansøgning af 29. maj 2019, hvor Cubo Arkitekter A/S på vegne af Staten ved Slots- og Kulturstyrelsens Center for Restaurering og Projekter har søgt om tilladelse til at udføre bygningsarbejder på ovennævnte fredede bygningsanlæg. Der foreligger fuldmagt fra Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsens Center for Restaurering og Projekter til Cubo Arkitekter A/S af 5. marts Fredningen af Nyborg Slot omfatter: Det resterende slotskompleks bestående af vestfløjen og østtårnet (ca og 1549 ff. af Martin Bussert). Fredet Fredningen af Nyborg Volde omfatter: Befæstningsanlægget med græsklædte og beplantede jordvolde, to porte og magasin (1600-tallet af Henrick Ruse og 1700-tallet) samt Landporten (1666 og senere) og Jomfrutårnet. Fredet Fredningen af Nyborg Bibliotek omfatter: Biblioteksbygningerne og det omgivende haveanlæg ( af Erik Møller, Flemming Lassen og Hans J. Wegner). Fredet 1986.

2 Side 2 Herudover er Nyborg Slot og Nyborg Volde beskyttet efter museumslovens kapitel 8 a. Dispensation efter denne lovgivning meddeles af Slots- og Kulturstyrelsen, Center for Kulturarv, Fortidsminder. Ansøgte arbejder Nybyggeriet omfatter i hovedtræk følgende som vist og beskrevet i det fremsendte ansøgningsmateriale af 29. maj 2019: 1. Udstillingsfløj med muret ringmursdel, der har adgang til tag og via broer til det forhøjede vagttårn og i to niveauer til vestfløjen (i ansøgningsmaterialet omtalt som Kongefløjen) 2. Murede ringmursbygninger med plateauer mod øst og syd 3. Forhøjelse af det eksisterende østtårn (i ansøgningsmaterialet omtalt som vagttårnet) med muret forhøjelse, rampeforløb og udsigtsplatform samt fjernelse af eksisterende tag 4. Justering af slotsgården og tilpasning af slotsholmens voldanlæg 5. Etablering af ny bro mellem slotsholmen og biblioteksholmen Afgørelse Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed meddeler tilladelse til de ansøgte arbejder som vist og beskrevet i det fremsendte ansøgningsmateriale af 29. maj 2019 under følgende betingelser: Betingelser for tilladelsen - For at sikre, at detaljeringen af projektet understøtter det viste hovedanslag, skal der fremsendes supplerende redegørelser og tegningsmateriale til endelig godkendelse for de dele af projektet, som ifølge Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndigheds vurdering endnu ikke er tiltrækkeligt belyst. Det Særlige Bygningssyns anbefalinger fra synsmødet den 7. marts 2019 skal følges i den videre bearbejdning af projektet. Proces for håndtering af modtagelse og godkendelse af dette supplerende materiale er beskrevet i bilag 1. Omfang af supplerende materiale er beskrevet i bilag 2. - Samtlige bygningsdele over terræn, der er vist på tegningerne med tegningsnr. FO4-AN(R)44-7, FO4-AN(K)47-1, FO4-AN(R)30-1, FO4-L(SB)02, FO4-AN(U)44-01 (foreløbigt tryk) forstås som signaturer for bygningsdele. Det forudsættes, at der indsendes de anmodede detalje- og bygningsdelstegninger til endelig godkendelse, inden arbejderne igangsættes. - Det forudsættes, at alle el- og vvs- og ventilationsinstallationer i nybyggeriet fremføres skjult. Eventuelle synlige installationer, herunder installationer, der måtte ønskes ført i rørkasser, skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed, inden arbejderne igangsættes. Det samme gælder udformning og placering af eventuelle ventilationsriste.

3 Side 3 - Omfang af eventuelle destruktive indgreb i østtårnet i forbindelse med bygningsarkæologiske undersøgelser skal afstemmes med Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed, inden arbejderne igangsættes. - Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed meddeler tilladelse til en bearbejdning af slotsholmen, herunder til at eksisterende kratbevoksning ryddes. Da der ikke foreligger en historisk redegørelse for slotsholmens udformning og en fyldestgørende redegørelse for omfanget af opretning, kan bygningsfredningsmyndigheden dog ikke tage endelig stilling til terrænreguleringen af den bygningsfredede slotsholm. Der skal fremsendes en oversigtsplan samt repræsentative snit til beskrivelse af de ønskede arbejder til godkendelse af bygningsfredningsmyndigheden, inden arbejderne igangsættes. - Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed meddeler tilladelse til, at der etableres en sti på biblioteksholmen til broen. Da der ikke foreligger en værdisætning af Nyborg Bibliotek og den bygningsfredede holm, som biblioteket ligger på, kan bygningsfredningsmyndigheden dog ikke tage endelig stilling til bearbejdningen af biblioteksholmen, herunder til det ønskede belægningsmateriale på den nye sti. Forslag til bearbejdning af biblioteksholmen, udviklet på baggrund af en værdisætning af holmen, skal fremsendes og godkendes af bygningsfredningsmyndigheden, inden arbejderne igangsættes. - Såfremt der i den videre proces sker ændringer i projektet i forhold til det ansøgte, skal bygningsfredningsmyndigheden godkende disse. - Der må ikke udføres arbejder, der ikke er beskrevet i det fremsendte ansøgningsmateriale uden forudgående godkendelse fra bygningsfredningsmyndigheden. - Det anbefales, at designmanualen, som senest blev fremvist af rådgiver på møde 18. oktober 2018, færdiggøres og fremsendes til bygningsfredningsmyndigheden i forbindelse med den videre detaljering af projektet. Begrundelse Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed har vurderet, at det ansøgte projekt på kvalificeret vis indføjer sig i det eksisterende anlæg. Fæstningsanlægget Nyborg Slot har haft mange skikkelser. Arkæologiske udgravninger, bygningsarkæologiske studier og arkivstudier har påvist slottets omfang gennem tiden. Det ældste anlæg stammer fra romansk tid og bestod af et firesidet ringmursanlæg med hjørnetårne og flankeringstårne samt et tårn mod øst. Dele af den endnu eksisterende vestlige fløj, Kongefløjen, kan dateres til første halvdel af tallet. Dele af det endnu eksisterende østtårn, vagttårnet, kan dateres til en periode mellem første halvdel af 1200-tallet og 1300-tallet. Under Christian IV bestod slottet af

4 Side 4 et firefløjet anlæg med fire hjørnetårne og et tårn mod øst med et renæssancespir. Efter Nyborg Slot var ophørt med at fungere som sæde for Danehoffet i og efter svenskekrigenes ødelæggelser af slottet i , blev store dele af slottet beordret nedrevet af Frederik IV i I perioden herefter og frem til 1913, hvor slottet overgik til Nationalmuseet, blev de restende dele af vestfløjen og østtårnet alene anvendt til militære formål, herunder til pakhus og krudtkammer. Den endnu bevarede del af slotskomplekset, som ikke blev nedrevet, udgøres af dele af vestfløjen og østtårnet. Vestfløjen fremstår som et resultat af Mogens Clemmensens gennemgribende restaurering og rekonstruktion i Under projektet blev vestfløjens udtryk ændret betydeligt med udgangspunkt i slottets skikkelse i 1600-tallet. Herunder blev tagets form ændret fra valmtag til de eksisterende kamtakkede gavle, der blev udført omfattende skalmuring, og der blev etablering ny tagkonstruktion og oplagt nyt tag. Endvidere blev også vinduessætning og -udformning ændret. Vestfløjen består således af fragmenter fra forskellige perioder, der gennem Mogens Clemmensens restaurering blev samlet til en ny helhed. Østtårnet fremstår som et resultat af nedbrydningerne efter 1722 med en overdækning, der stammer fra slottets tid som garnison i 1800-tallet. Slots- og Kulturstyrelsen har vurderet, at den igangværende restaurering af vestfløjen og det ønskede nybyggeri er en fortsættelse af Clemmensens restaurering, der havde til formål at genetablere Nyborg Slot som et betydeligt borganlæg. Det ønskede nybyggeri forstås som en viderebearbejdning af borganlægget med henblik på at formidle slottets lange historie. Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed lægger i denne tilladelse særlig vægt på: - at det ansøgte nybyggeri på Nyborg Slot overordnet er tænkt opført med en afstand mellem nybyggeriet (Udstillingsfløjen) og de fredede bygninger, der tillader, at de fredede bygninger fortsat kan opleves i deres fulde skikkelse, - at projektet i sit materialevalg tager udgangspunkt i vestfløjen og østtårnet, hvorved nybyggeriet knyttes til stedet, - at projektet har en formgivning, der tager udgangspunkt i vestfløjen og dens udtryk, hvilket sikrer en sammenhæng mellem det eksisterende anlæg og de nye bygningselementer, - og at nybyggeriets formgivning overordnet er konstruktivt begrundet, hvilket kobler nybyggeriet til de konstruktive principper, der findes i det traditionelle byggeri. Hertil kommer, at bygningsfredningsmyndigheden lægger vægt på, at Det Særlige Bygningssyn, med synets udtalelse på mødet den 7. marts 2019, har tilsluttet sig projektet om nybyggeri ved Nyborg Slot.

5 Side 5 Supplerende materiale Med fremsendelse af det supplerende materiale skal Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed sikre, at projektet både i sin helhed og i detaljen understøtter det bygningsfredede anlægs historiske fortælling og arkitektoniske kvaliteter. Tårnet Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed meddeler med denne afgørelse tilladelse til en muret forhøjelse af østtårnet, herunder til koblingsbroer mellem udstillingsfløj og østtårnet og til indvendige lodrette forbindelser i østtårnet samt til en udsigtsplatform. Da der endnu ikke er udført en fyldestgørende bygningsarkæologisk undersøgelse og en detaljeret redegørelse for bæringen af det indvendige rampeforløb, meddeler styrelsen tilladelse til, at der etableres et rampe- eller trappeforløb i tårnet, som holder sig inden for den murede forhøjelses afgrænsning, under forudsætning af, at bygningsarkæologiske undersøgelser dokumenterer, at forslaget kan gennemføres på en konstruktivt holdbar måde. For at kunne tage endeligt stilling til formgivningen af den ønskede forhøjelse af tårnet, herunder til det indvendige rampe- eller trappeforløb, skal der fremsendes et fyldestgørende materiale, der redegør for forbandt og åbninger i den murede forhøjelse samt formgivning på detaljeniveau af tårnets indretning. Omfanget af materiale, der skal fremsendes til godkendelse, er beskrevet i bilag 2. Forhøjelsen af tårnet medfører, at det nyere tag samt tagværk fjernes, herunder den oppudsede gesims, der forventes at være fra 1800-tallet. Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed lægger i afgørelsen vægt på, at den ønskede forhøjelse af tårnet tager udgangspunkt i tårnets ældre skikkelse, der ifølge kilder fremstod med en betydelig højde. Projektet forhøjer det eksisterende østtårn, som har fremstået med sin nuværende højde siden den omfattende nedbrydning af mange af slottets bygninger, der pågik i 1700-tallet da slottet var ophørt med at fungere som kongeslot. Det vil være en forudsætning for at opnå godkendelse af de enkelte bygningsdetaljer, at de enkeltvis og samlet set understøtter det eksisterende anlægs arkitektoniske kvalitet. Herunder lægger bygningsfredningsmyndigheden særlig vægt på, at murværket i den murede forhøjelse af tårnet har selvstændige kvaliteter. Sagsfremstilling Bygningsarbejderne er beskrevet i projektet af 29. maj Forud for modtagelse af denne ansøgning har projektet været behandlet under jour.nr. 18/02263.

6 Side 6 På baggrund af forudgående dialog mellem bygherre, rådgivere og Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed modtog bygningsfredningsmyndigheden den 6. marts 2018 en ansøgning fra Cubo Arkitekter A/S på vegne af Center for Restaurering og Projekter i Slots- og Kulturstyrelsen om tilladelse til at restaurere vestfløjen og opføre nybyggeri ved Nyborg Slot. Den 8. marts 2018 fremsendte Slots- og Kulturstyrelsens Center for Restaurering og Projekter per mail supplerende mail om den fremsendte ansøgning af 6. marts Den 8. marts 2018 anmodede Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed om supplerende materiale vedr. broen mellem slotsholmen og biblioteksholmen. Den 12. marts 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed materiale fra ingeniører på projektet. Den 13. marts 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale vedr. broen mellem Slotsholmen og Biblioteksholmen. Den 15. marts 2018 forelagde Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed ansøgningen for Det Særlige Bygningssyn. Referat fra Det Særlige Bygningssyns møde den 15. marts 2018 er bilagt denne afgørelse. Se bilag 3. Den 23. marts 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale vedr. landskabet på Slotsholmen samt Biblioteksholmen og torvet. Den 9. april 2018 orienterede Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed ansøger om Det Særlige Bygningssyns udtalelse om sagen. Den 30. april 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed tegnings- og dokumentlister for det fremsendte ansøgningsmateriale. Den 1. maj deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i heldagsseminar om projektet med rådgivere og bygherre. Den 14. maj 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed Cubos designmanual af 2. maj Den 28. maj 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde om projektet med rådgivere og bygherre. Den 7. juni 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde om projektet med rådgivere og bygherre.

7 Side 7 Den 19. juni 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale vedr. restaurering af vestfløjen og materiale om det eksisterende østtårn. Den 22. juni 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde om projektet med rådgivere og bygherre. Den 12. september 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgivere og bygherre for at gennemgå et revideret projektmaterialet. Den 14. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed det reviderede og supplerende tegningsmateriale fra rådgiver. Den 18. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende oplysninger fra rådgiver om terrænbearbejdningen i slotsgården. Den 18. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed et revideret tegningssæt for projektet fra rådgiver. Den 19. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale fra rådgiver. Den 20. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende skitsemateriale fra rådgiver vedr. udstillingsfløjens sydvendte facade. Den 20. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale fra rådgiver vedr. bygningsarkæologiske undersøgelser udført på murkronen på østtårnet. Den 27. september 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende oplysninger fra bygherre vedr. østtårnet. Den 3. oktober 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver om det reviderede forslag til tårnet og ringmurens sydlige del. Den 5. oktober 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver om det reviderede forslag til ringmurens østlige og sydlige del. Den 11. oktober 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver.

8 Side 8 Den 18. oktober 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver. Den 22. oktober 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver. Den 9. november 2018 besvarede Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed forespørgsel fra bygherre om mulighed for at opdele styrelsens sagsbehandling af projektet i to dele, således at restaureringsarbejderne i vestfløjen og nybyggeriet behandles separat. Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed tilkendegav, at styrelsen var indstillet på at opdele ansøgningen som ønsket. Sagen vedr. restaurering af vestfløjen er herefter behandlet under jour.nr. 19/ Den 6. november 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgivere og bygherre. Den 19. november 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgivere og bygherre. Den 29. november 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende oplysninger vedr. Stranges Tårn. Den 30. november 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver og bygherre. Den 6. december 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale som opfølgning på møde den 30. november Den 6. december 2018 fremsendte Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed sine kommentarer til det fremsendte supplerende materiale af 6. december Den 6. december 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed rådgivers bemærkninger til styrelsens kommentarer til det fremsendte supplerende materiale af 6. december Den 7. december 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale vedr. koblingen mellem udstillingsfløjen og vestfløjen. Den 13. december 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgiver.

9 Side 9 Den 13. december 2018 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale fra rådgiver vedr. koblingen mellem udstillingsfløjen og vestfløjen. Den 13. december 2018 fremsendte Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed sine bemærkninger til det supplerende materiale fra rådgiver fremsendt 13. december Den 10. december 2018 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med rådgivere og bygherre. Den 31. januar 2019 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende materiale fra rådgiver. Den 5. februar 2019 fremsendte Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed sine kommentarer til det fremsendte supplerende materiale af 31. januar Den 6. februar 2019 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed rådgivernes bemærkninger til styrelsens kommentarer til det fremsendte supplerende materiale af 31. januar Den 6. februar 2019 foreslog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed at gennemgå styrelsens kommentarer af 5. februar 2019 på møde den 7. februar Den 7. februar 2019 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med projektets rådgivere. Den 11. februar 2019 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed supplerende oplysninger vedr. funderingsforholdene for området mellem udstillingsfløjen og vestfløjen. Den 18. februar 2019 modtog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed revideret dispositionsforslag til brug for forelæggelse af projektet for Det Særlige Bygningssyn 7. marts Den 7. marts 2019 blev projektet vedr. nybyggeri ved Nyborg Slot forelagt for Det Særlige Bygningssyn. Referat fra Det Særlige Bygningssyns møde den 7. marts 2019 er bilagt denne afgørelse. Se bilag 4. Den 2. april 2019 orienterede Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed bygherre om Det Særlige Bygningssyns udtalelse om projektet. Den 4. april 2019 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med projektets rådgivere og bygherre.

10 Side 10 Den 12. april 2019 deltog Slots- og Kulturstyrelsens bygningsfredningsmyndighed i møde med projektets rådgivere og bygherre. Lovgrundlag Afgørelsen er truffet i henhold til 10, stk. 1 og 2, i lovbekendtgørelse nr. 219 af 6. marts 2018 om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (bygningsfredningsloven), jf. 9, nr. 9, i bekendtgørelse nr af 12. december 2010 om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Kulturarvsstyrelsen (i dag Slots- og Kulturstyrelsen). Denne tilladelse bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år fra dette brevs dato, jf. bygningsfredningslovens 29. Klagevejledning Ejer kan klage over denne afgørelse til kulturministeren. Klagefristen er 4 uger fra den dag, dette brev er fremsendt. En eventuel klage skal fremsendes til Slots- og Kulturstyrelsen, og vi vil herefter sende den videre til Kulturministeriet ledsaget af afgørelsen og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse. Hvis ejer klager over denne afgørelse, har det opsættende virkning også for de tilladte arbejder. Det vil sige, at der ikke må foretage byggearbejder på den fredede bygning, før klageafgørelsen foreligger. Anden lovgivning Denne tilladelse fritager dig ikke fra at søge andre tilladelser, der er nødvendige efter anden lovgivning. Såfremt vilkår i en byggetilladelse fra kommunen medfører ændringer af det projekt, Slots- og Kulturstyrelsen har givet tilladelse til, eller hvis projektet i øvrigt ændres, skal der på ny søges om tilladelse efter bygningsfredningslovens 10. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig. Venlig hilsen Eva Sievert Asmussen Arkitekt MAA Center for Kulturarv, Fredede Bygninger Slots- og Kulturstyrelsen M eva@slks.dk slks.dk

11 Side 11 Bilag Bilag 1: Skema vedr. supplerende materiale Bilag 2: Proces for sagsbehandling af supplerende materiale Bilag 3: Referat fra møde i Det Særlige Bygningssyn 15. marts 2018 Bilag 4: Referat fra møde i Det Særlige Bygningssyn 7. marts 2019 Kopi er fremsendt pr. til: Annette Straagaard, Center for Restaurering og Projekter, Slots- og Kulturstyrelsen, asg@slks.dk Nyborg Kommune, teknik-miljoeafdelingen@nyborg.dk

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Att. Mark Alexander Deloughery By, Byggeri og Ejendomme, Byudvikling - By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Sendt per e-mail til made12@frederiksberg.dk Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Til høringsparterne Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 13. september 2018 Jour.nr.: 18/00066 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Dispensation til etablering af terrændæk og ledningsføring i 1. stokværk på Nyborg Slot.

Dispensation til etablering af terrændæk og ledningsføring i 1. stokværk på Nyborg Slot. Helge Davidsen Cubo Arkitekter A/S Frederiksgade 72B 8000 Århus C Slots- og Kulturstyrelsen Afdeling Nykøbing Falster Fejøgade 1 4800 Nykøbing Falster Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 2. november

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. oktober 2018 Jour.nr.: 16/11006 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. august 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. august 2018 Jour.nr.: 16/04559 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 23. april 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 11. april 2019 Jour.nr.: 16/08288 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. november 2018 Jour.nr.: 18/01259 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Christoffer

Læs mere

Tilladelse til byggearbejder og tilsagn om tilskud

Tilladelse til byggearbejder og tilsagn om tilskud Slots- og Kulturstyrelsen Bogø Møllelaug Hougårdsbanke 5 4793 Bogø By Att. Helle Bohnfeldt Fremsendt med e-mail til Helle Bohnfeldt: helle.flemming@gmail.com H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Læs mere

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358 [Offentliggjort den 24. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 23. oktober 2018 Jour.nr.: 18/01358 Ophævelse

Læs mere

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner [Offentliggjort 14.09.2017] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 brv@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 12. september 2017 Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby

Læs mere

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste #BREVFLE EF Slotsgade 35 bm administration Kastetvej 44,st 9000 Aalborg 26. september 2018 Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste Dispensation

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 24. juli 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 17. juli 2018 Jour.nr.: 17/08568 Ophævelse af

Læs mere

ANSØGNINGER BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY.

ANSØGNINGER BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY. BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY. VEJLEDNING TIL FREDNINGSVÆRDIER SAMT BYGNINGSARBEJDER OG ANVENDELSE AF BYRUM. SENEST OPDATERET JULI 2015 DEN HVIDE KØDBY BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL 2015 Historie

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Passagen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 2. maj 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 26. april 2018 Ophævelse af fredningen af Skibbroen

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej København NV. 12. maj 2016

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej København NV. 12. maj 2016 Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 12. maj 2016 Klage over

Læs mere

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde.

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde. #BREVFLE Jørn Garde arkitektkontor Ridemandsmøllevej 40B 9230 Svenstrup J 11. oktober 2018 Nytorv 13B 1, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af to altaner i forbindelse med

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

Luftfoto af ejendommen. Tjørnevej Uldum T:

Luftfoto af ejendommen. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-415862- 18 2.11.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal.

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal. ARKITEKT MAA EJVIND GADMAR Fyrvangen 20 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-1930- 18 5. juli 2019 Dispensation til at etablere 25 m2 tilbygning til eksisterende sommerhus mv. indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

NYBORG SLOT RESTAURERING OG NYBYGGERI PROJEKTETS BAGGRUND 9. MARTS 2015

NYBORG SLOT RESTAURERING OG NYBYGGERI PROJEKTETS BAGGRUND 9. MARTS 2015 NYBORG SLOT RESTAURERING OG NYBYGGERI PROJEKTETS BAGGRUND 9. MARTS 2015 Nyborg Slot med nære omgivelser i dag 2 Introduktion Vision Det unikke kulturarvsområde omkring Nyborg slot og rådhustorvet skal

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 adk@kulturstyrelsen.dk www.slks.dk CVR 34072191 7. november 2016 Beslutning om ikke at frede Ringbo, Granvej

Læs mere

From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune. Venlig hilsen. Dorte Nielsen Fuldmægtig

From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune. Venlig hilsen. Dorte Nielsen Fuldmægtig From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune Venlig hilsen Dorte Nielsen Fuldmægtig Svendborg Kommune Team Koordinering Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge

Læs mere

Ansøgningen Der er ansøgt om tilladelse til at flytte et udhus på 84 m² ca. 20 meter mod øst i forhold til eksisterende placering.

Ansøgningen Der er ansøgt om tilladelse til at flytte et udhus på 84 m² ca. 20 meter mod øst i forhold til eksisterende placering. Tjørnevej 6 7171 Uldum Camilla Lenbroch Hansen Tel: 79755605 E-mail: Byg@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-1314236-19 8.10.2019 Landzonetilladelse til at flytte udhusbygning på 84 m² Du får landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Harbo Dir: +4579755590 e-mail: Merete.Harbo @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-217751- 18 17.9.2018 Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus med tilhørende carport/garage

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 Tillæg nr. 1. Offentlige formål på Slotsholmen - 1.O.22

KOMMUNEPLAN 2017 Tillæg nr. 1. Offentlige formål på Slotsholmen - 1.O.22 KOMMUNEPLAN 2017 Tillæg nr. 1 Offentlige formål på Slotsholmen - 1.O.22 Redegørelse Nyborg byråd har ved Planstrategi 2016 truffet beslutning om udarbejdelse af nærværende tillæg for at muliggøre det restaurerings-,

Læs mere

Østerågade Aalborg - Indretning af 7 lejligheder på hhv. 2 og 3/4. etage

Østerågade Aalborg - Indretning af 7 lejligheder på hhv. 2 og 3/4. etage #BREVFLE Bjørk & Maigård ApS Anders-Peter Østergaard Gasværksvej 30C 9000 Aalborg 2 9000 Aalborg 5. januar 2017 Østerågade 27 9000 Aalborg - Indretning af 7 lejligheder på hhv. 2 og 3/4. etage Dispensation

Læs mere

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune.

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune. From: Sent: Mon, 26 Mar 2018 09:28:12 +0200 To: Kurt Sørensen Cc: 'Team Hoffmann Co';enybo@stofanet.dk;Hanne Sloth;'Lea Glerup Møller' Subject: SV: Tre høringsbreve Til Syddjurs kommune, Att. Kurt Sørensen.

Læs mere

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby.

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby. Afgørelse Baggrund Ekkodaisvejen 2 ninger. ka@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 1553 København V 3720 Åkirkeby Kulturstyrelsen ANBEFALET STYRELSEN Kulturstyrelsen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. marts 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.: 17/08878 Ophævelse af

Læs mere

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten.

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-165-17 10.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Afbud fra: Medlem af Nyborg Byråd Anja Kongsdal, arkitekt Holger Bisgaard og arkitekt MAA Dorte Mandrup Poulsen.

Afbud fra: Medlem af Nyborg Byråd Anja Kongsdal, arkitekt Holger Bisgaard og arkitekt MAA Dorte Mandrup Poulsen. DET SÆRLIGE BYGNINGSSYN c/o Slots- og Kulturstyrelsen Center for Kulturarv Fejøgade 1, 2. sal 4800 Nykøbing F (Sekretær Mia Kroer Ræbild, tlf. 33 74 52 68) Den 28. marts 2018 REFERAT af Det Særlige Bygningssyns

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755615 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-43-19 10.4.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af uisoleret

Læs mere

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-138-14 15.9.2014

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Heidi Enoch & Jan Feddersen 211 17 Malmö Kompassgatan 24 Sverige Sag: 2017/23201 008 Id: 008610 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. august 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18 Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.02-P25-15-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T:

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-9-17 8.5.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen.

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen. Martin Raadkjær Jørgensen Hørtoftvej 2 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til ændret anvendelse af 230 m 2 erhvervsareal til en femte boligenhed på ejendommen matr.nr. 197 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger

Læs mere

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten 28-05-2013 13/8309 Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en udhus/hestestald på ejendommen matr.nr. 79 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl der ligger på Bojskovvej

Læs mere

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at genopføre sommerhus på ejendommen matr.nr. 25 Nørreskov, Notmark, der ligger på Stenkobbel 3, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har

Læs mere

ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015

ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015 ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen 16 1550 København V Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 adk@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Jernbaneallé Nørre Nebel. Landzonetilladelse til opførelse af garage. Adresse: Klintingvej 207, 6854 Henne

ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Jernbaneallé Nørre Nebel. Landzonetilladelse til opførelse af garage. Adresse: Klintingvej 207, 6854 Henne ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Jernbaneallé 10 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 Landzonetilladelse til opførelse af garage Adresse: Klintingvej 207, 6854 Henne Matr.nr. 11 d,

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 21. januar 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. januar 2019 Jour.nr.: 16/04577 Ophævelse

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Luftfoto af ejendommen med eksisterende forhold nedrevet bolig og udhus ny bolig ønskes opført

Baggrund for afgørelsen. Luftfoto af ejendommen med eksisterende forhold nedrevet bolig og udhus ny bolig ønskes opført Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-205-17 13.11.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag

Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag #BREVFLE Frede Jensen Hæstrupvej 96 Hæstrup 9800 Hjørring 15. januar 2019 Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Kulturstyrelsen. Helge Davidsen Frederiksgade 72B 8000 Aarhus C KLADDE. Slotsgade 34, 5800 Nyborg. KLnr: P19 B

Kulturstyrelsen. Helge Davidsen Frederiksgade 72B 8000 Aarhus C KLADDE. Slotsgade 34, 5800 Nyborg. KLnr: P19 B Ansøgning Ansvarlig myndighed Kulturstyrelsen Indsendt af Helge Davidsen Frederiksgade 72B 8000 Aarhus C E-mail: hd@cubo.dk Telefon 86939483 CVR / RID CVR:15659386-RID:78090257 KLADDE Fase: Ansøgning Ansøgning

Læs mere

Vilkår Der er indsat vilkår om, at garagens facader og gavle skal beklædes, så naboer ikke generes af et skæmmende oplag i garagen.

Vilkår Der er indsat vilkår om, at garagens facader og gavle skal beklædes, så naboer ikke generes af et skæmmende oplag i garagen. Brian Rasmussen Tandsellevej 7 6470 Sydals Lovliggørende landzonetilladelse til en garage på ejendommen matr.nr. 371 Tandslet, Tandslet, der ligger på Tandsellevej 7, 6470 Sydals. Sønderborg Kommune har

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Sendt til ansøger Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Landzonetilladelse

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Harbo Dir: +4579755590 Mob: e-mail: Merete.Harbo @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-125-19 6.5.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter)

udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter) Søren Møller Forstander Gribskov Efterskole Sag: 2016/07385 016 Id: 025577 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 08. juli 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 28. november 2017 Høring om fredning Det Særlige Bygningssyn har på sit møde den

Læs mere

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte 2 midlertidige pavilloner på ejendommen matr.nr. 492d Holm, Nordborg, der ligger på Baunbjergvej 13, Holm, 6430 Nordborg.

Læs mere

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone.

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone. Didde Gudiksen og Bjørn Gudiksen Mogenstrupvej 3 4300 Holbæk HOLBÆK KOMMUNE Dato: 13. maj 2019 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 19/16341 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE I har søgt

Læs mere

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle 71 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-33-19 17. juni 2019 Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at etablere nødforsyningsledning

Læs mere

Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold

Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold Teknik- og Miljøforvaltningen Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at indrette en restaurant

Læs mere

Du har den 1. september 2018 søgt om landzonetilladelse til at udvide en eksisterende garage på ejendommen:

Du har den 1. september 2018 søgt om landzonetilladelse til at udvide en eksisterende garage på ejendommen: Thor Møllenbach Ibs Huse 2 4440 Mørkøv HOLBÆK KOMMUNE Dato: 4. december 2018 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 18/44692 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har den 1. september 2018

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 144 m2 enfamiliehus samt 52 m2 carport på ejendommen 19 b Høbjerg By, Helsinge.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 144 m2 enfamiliehus samt 52 m2 carport på ejendommen 19 b Høbjerg By, Helsinge. Thomas Wiingaard Valbyvej 29 3200 Helsinge Sag: 2017/04787 011 Id: 031154 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 09. maj 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer LAGERKÆLDER 3 Illustrationer Naboorientering i forbindelse med dispensation fra lokalplan nr. 432 til etablering af tagbygning på Lagerkælder 3 Februar-marts 2017 Bygningen idag Lagerkælder 3 er opført

Læs mere

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73 Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 73 33 73 Til interesserede købere af De Grå Stokke Kulturstyrelsen vil gerne give dig lidt nyttig og praktisk

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21779718 25.10.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

29-08-2013 13/26370. Christian Jacobsen Lyngmosevej 9A, Lunden 6430 Nordborg

29-08-2013 13/26370. Christian Jacobsen Lyngmosevej 9A, Lunden 6430 Nordborg 29-08-2013 13/26370 Christian Jacobsen Lyngmosevej 9A, Lunden 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en lagerhal på ejendommen matr.nr. 200 Lunden, Havnbjerg, der ligger Lyngmosevej 9, 6430 Nordborg

Læs mere

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail:

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: Dato: 03-07-2019 Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: fil@ltk.dk Ref.: J.nr.: tab 02.34.02-P19-396-15 Ejendom: Trongårdsvej 12A

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Landzonetilladelse til et hus. Du får her landzonetilladelse til at bygge et enfamiliehus på 160 m².

Landzonetilladelse til et hus. Du får her landzonetilladelse til at bygge et enfamiliehus på 160 m². Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Camilla Lenbroch Hansen Tel: +4579755605 E-mail: Byg@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-385-19 11.7.2019 Landzonetilladelse til et hus Du får her landzonetilladelse til

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Det ansøgte byggeri opføres i en afstand af hhv. ca meter fra fortidsminderne.

Det ansøgte byggeri opføres i en afstand af hhv. ca meter fra fortidsminderne. Flemming Schmidt-Andersen Bay Garden Metropolitan Park Unit 16 B Board Walk Tower 1300 Pasay City Philippines Sag: 2016/06631 002 Id: 004863 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge

Læs mere

ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens

ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Anne Palmgren Juul Dir: 79755696 Mob: e-mail: anne.palmgren.juul @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-106-14

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 10-08-2016 / 01.03.03-P19-4-16 Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Læs mere

2018. Baggrund for afgørelsen

2018. Baggrund for afgørelsen Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21770318 5.4.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

10-03-2014 14/4010. Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten

10-03-2014 14/4010. Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten 10-03-2014 14/4010 Hans og Eva Marianne Ankjær Ludwigsen Nederbyvej 39 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre carport/redskabsskur på ejendommen matr.nr. 997 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs,

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-204-17 16.3.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Mogens Nielsen Bønnetvej 23 4871 Horbelev CVR nr. 62156228 30. MAJ 2018 TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har d. 29. maj 2018 modtaget ansøgning om

Læs mere

Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager

Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en carport på ejendommen matr.nr. 95 Iller, Broager, der ligger på Slotsvej 11, 6310 Broager Sønderborg Kommune har den

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Tilladelse. Københavns Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1, i planloven, landzonetilladelse til at opføre det ansøgte.

Tilladelse. Københavns Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1, i planloven, landzonetilladelse til at opføre det ansøgte. Teknik- og Miljøforvaltningen JL ENGINEERING A/S Att: Jesper Christensen Nygårds Plads 21, 1.2 2605 Brøndby Landzonetilladelse Tilladelse til udvidelse og renovering af fløj D af Danhostel Copenhagen Amager

Læs mere

Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk

Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Dispensation til opførelse af lille sirius-hytte nær fortidsminde nr

Dispensation til opførelse af lille sirius-hytte nær fortidsminde nr A/S LINDENBORG SKOVSELSKAB Østergade 32 9510 Arden Att.: Henrik Thorlacius-Ussing Sendt pr. mail Dato: 23. oktober 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P25-26-19

Læs mere

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Byggeri, Center for Miljø og Energi Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J Cowi A/S Havneparken 1 7100 Vejle Side 1 af 5 Ejendommens matr.nr.: 1 a, Konstantinsborg Hgd., Ormslev Adresse: Storskovvej 20, 8260 Viby

Læs mere

Landzonetilladelse. Afgørelse: Herning Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til det ansøgte, i henhold til Planlovens 35, stk. 1.

Landzonetilladelse. Afgørelse: Herning Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til det ansøgte, i henhold til Planlovens 35, stk. 1. TEKNIK OG MILJØ Peter Kragelund Sigvej 2 7550 Sørvad Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 8022 bjgtl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.03.03-P19-8-14 Landzonetilladelse

Læs mere

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning på 74,2 m² til erhverv på ejendommen matr.nr. 326 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende placering af nyt dobbelthus. Tjørnevej Uldum T:

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende placering af nyt dobbelthus. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-217696- 18 15.3.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse

Læs mere

shelter. Baggrunden for tilladelsen gives, da der er tale om eksisterende lovlig campingplads.

shelter. Baggrunden for tilladelsen gives, da der er tale om eksisterende lovlig campingplads. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21774718 11.7.2018 Landzonetilladelse samt dispensation fra å-beskyttelseslinje

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg

Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Claus Jessen Bjørnkærvej 4 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning samt at renovere den eksisterende bolig på ejendommen matr.nr. 309 Holm, Nordborg, der ligger på Bjørnkærvej 4, 6430

Læs mere

Der meddeles hermed tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1 i lov om planlægning på nedenstående vilkår:

Der meddeles hermed tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1 i lov om planlægning på nedenstående vilkår: Side 1/5 BØRGE LIND OG SØNNER A/S gl@lind-byg.dk Rødebrovej 5 7600 Struer Dato: 15-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-181-15 Henv. til: Karen Marie Nielsen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7718 Afdeling

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Dronningmølle Slots Ejerforening Kærhøjgårdsvej 5 Gitte Rosenstjerne 3540 Lynge Sag: 2017/08178 002 Id: 010986 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 10. april 2017 Personlig

Læs mere

NYBORG SLOT. Vagttårnet

NYBORG SLOT. Vagttårnet NYBORG SLOT Vagttårnet Cubo Arkitekter A/S JAJA Architects ApS VMB Arkitekter A/S Mogens Morgen Schul Landskabsarkitekter ApS Schønherr A/S Søren Jensen A/S VAGTTÅRNETS POTENTIALE I historisk tid var Vagttårnet

Læs mere

Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg marts Varsling af påbud og partshøring vedr. ulovligt forhold på dige

Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg marts Varsling af påbud og partshøring vedr. ulovligt forhold på dige Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg E-mail: bak@morten-bak.dk Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 slke@slke.dk www.slks.dk CVR 34072191 4.

Læs mere

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930.

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Altan.dk att.: Gunnar Holse Næstvedvej 60 4180 Sorø 30. oktober 2014 edoc: 2014-0036013 BYGGETILLADELSE Vi har modtaget jeres brev

Læs mere

Landzonetilladelse til enfamilieshus

Landzonetilladelse til enfamilieshus JB TEGN & DESIGN V/JANE TONIE BECH Kirkegade 26 3200 Helsinge Sag: 01.03.03-G01-25-18 4. april 2018 Landzonetilladelse til enfamilieshus Ejendommen matr. 3m Sletelte By, Valby, Stæremosevej 3, 3200 Helsinge

Læs mere

Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til:

Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til: Center Natur og Miljø Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til: aola10@student.aau.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-7-14

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. maj 2019 Sagsnr.: 19/16311 Ejendomsnr.: 8912 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Afgørelse: Tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1, i Lov om Planlægning meddeles hermed, på betingelse af:

Landzonetilladelse. Afgørelse: Tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1, i Lov om Planlægning meddeles hermed, på betingelse af: TEKNIK OG MILJØ Mikael Damgaard Laugesen Husumer Strasse 3 24941 Flensborg Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 8025 bjgbs@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 02.34.02-P19-126-14

Læs mere

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af kun 10 meter fra fortidsmindets ydre kant, men 1,5 meter længere væk end det eksisterende sommerhus.

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af kun 10 meter fra fortidsmindets ydre kant, men 1,5 meter længere væk end det eksisterende sommerhus. Grete Frese & Bengt Hansen Moselundsvej 30 3540 Lynge Sag: 2017/17331 018 Id: 000137 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 13. september 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 19 til opførelse af en pultkvist indenfor 300 m byggelinje omkring Hørsholm Kirke.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 19 til opførelse af en pultkvist indenfor 300 m byggelinje omkring Hørsholm Kirke. Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Ejerforeningen Folehavevej 1 V/Hirschholm Invest Aps Mortang Advokater Folehavevej 1 2970 Hørsholm Dato: 21.09.2017 Sagsnr: 2016-0078-11 Kontakt Annette

Læs mere