DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning."

Transkript

1 DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning.

2 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Danage Skydeansigt type 'Tuning', vejledning. Introduktion. Denne vejledning i at anvende Danage Skydeansigt type Tuning er baseret på Easton Arrow Tuning and Maintenance Guide. For grundlæggende opsætning af buen og basis tuning af bue og pile, se den nævnte guide eller tilsvarende guides. Skydemåtten, der anvendes i denne vejledning, er den nye Danage Domino NO FRAME Target type E/D. Denne skydemåtte er perfekt til træning hjemme eller som en kompakt mobil skydemåtte i klubben. Skydemåttens foam måler 44x66 cm, og er designet med 3 stk. 22x22x21 cm UP-foam centre i midten. Dette set-up giver bueskytter en skydemåtte, der holder i meget lang tid og som er meget fleksibel. Den er perfekt at bruge med vertikal trippel ansigt, og også hvis den anvendes med full face, single spot eller f.eks. med Danage 3-Spot ansigter i midten, idet de to andre UP-foam centre fungerer som reserve centre, når midtercenteret er slidt op. NB: Farverne på foam materialerne er kun illustrative. Farven på Danage UP-foam kan være lidt mere mørk grå end Danage PE-foam, men ikke så meget som vist her. UP foam = Danage Ultra Performance/Polyurethane foam PE foam = Danage DOMINO /Polyethylene foam Skydemåtte type E/D (44x66cm). En af de store fordele ved Danage UP-foam er at pilene ikke går særligt dybt ind i materialet samtidig er dette pilestop ikke hård ved pilene. På billedet over er vist at pilene går ca. halvvejs igennem centeret (af 21 cm s tykkelse), men det kan være endnu mindre. ACC Pro Hunting 440 pile, ca. 400 grains for eksempel, skudt fra en bue på 42#, med en IBO hastighed på 300 fps, går kun ca. 7 cm ind. En test af John Dudley, hvor han skød en 510 grains pil, med fastbladet jagtspids, skudt fra en 75# compoundbue viste, at pilen ikke engang gik igennem et 14 cm tykt UP-foam center!! Dette er en af årsagerne til, at UP-foam centeret holder i meget lang tid, før det er nødvendigt at udskifte det - og med et 21 cm tykt center er det endda muligt at udnytte centeret dobbelt ved at vende centeret med bagsiden udad! En anden årsag er, at materialet til en vis grad er selvhelende, idet hullerne fra pilene er ganske små næsten ikke til at se. En yderligere bonus er, at pilene er meget nemme at trække ud.

3 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Tuning på kort afstand - compound / recurve, uden jagtspidser. Efter man har udført den grundlæggende tuning med enten barpile-testen eller papirtesten, er det en god idé at finjustere udstyret med tuning på kort afstand. Årsagen til, at dette er en meget god indskydnings metode, er, at pilen, lige efter at den har forladt buen, har maksimal bøjning og vibrationer. Sæt skydemåtten op på f.eks. 12 meters afstand og placér et Danage ansigt, type Tuning på midten af skydemåtten. Dette ansigt er også perfekt til træning med mindre slid på skydemåtten og på pile til følge, idet man kan skyde en pil i hvert af de fire runde spots. OP/Ned Gruppering- test. Anvend kun pile med faner, og skyd f.eks. serier af 6 pile. Sigt efter en af de vandrette kanter på det hvide kryds på tuning ansigtet. Det, som er interessant i denne test, er op/ ned grupperingen af pilene langs en vandret linje. Hvis du konsekvent ikke kan få pilene til at line op langs den vandrette linje, tyder dette på små tuning imperfektioner i udstyret. For at korrigere for dette, flyt nockpunktet lidt op eller ned, ikke mere end ca. 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Hvis du startede med at flytte nockpunktet op og op/ned grupperingen konsekvent bliver dårligere - gå da tilbage til den oprindelige position for nockpunktet og prøv med at flytte nockpunktet nedad i stedet for. Da dette at flytte nockpunktet bare en lille smule, kan være ret besværligt, kan man med fordel flytte pilehylden op eller ned, især hvis man har en micro tunable pilehylde. At flytte pilehylden op, giver samme resultat som at flytte nock punktet ned og vice versa.

4 Venstre/Højre Grupperings test. Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Som før anvendes igen pile med faner og der skydes igen grupper på 6 pile. Men denne gang sigter man efter en af de lodrette kanter på det hvide kryds på tuning ansigtet. Som med Op/Ned grupperingstesten, handler denne test om at fintune udstyret, sådan at pilene liner flot op langs en lige linje. Compound bueskytte, release eller fingerskytte: For disse to grupper af bueskytter er der en fælles metode til at foretage korrigeringer, hvis pilene konsekvent ikke grupperer langs en lige vertikal linje. Justeringerne som gøres her går på at flytte pilehylden, enten til højre eller til venstre, igen i små justeringer på ca. 1/32 (0,8 mm) hver gang. Hvis pilegrupperingen bliver dårligere, gå tilbage til den oprindelige position og juster pilehylden til den anden side. Hvis pilene begynder at line pænt op langs den lodrette linje, er justeringen rigtig. Compound-bueskytter, fingerskytter, der anvender plunger: Denne gruppe bueskytter kan efter at have justeret pilehylden sideværts, også prøve at øge eller mindske fjederspændingen i plungeren for at få pilene til at gruppere langs en lige linje. Recurve-bueskytter: Recurve-bueskytter må ikke flytte pilehylden ind/ud under udførelsen af denne indskydningstest. Dette er fordi centershot for pilene i forhold til strengen blev sat op under den grundlæggende opsætning af buen. Midlet som recurveskytter kan arbejde med, hvis pilene konsekvent ikke grupperer pænt langs den lodrette linje, er at justere fjederspændingen i plungeren. Start for eksempel med at mindske fjederspændingen 1/8 omdrejning ad gangen. Hvis den venstre/højre gruppering af pilene bliver dårligere, gå tilbage til den oprindelige fjederindstilling og prøv i stedet at øge fjederspændingen i plungeren. Husk altid kun at foretage en justering ad gangen, dette for at du kan huske, hvilke justeringer du har lavet. For venstrehånds skytter vil de sideværts justeringer, beskrevet i denne guide, være de modsatte som for højrehånds skytter.

5 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Tuning guide for pile med jagtspidser. Danage Tuning ansigt, kan også bruges til indskydning af jagtpile. Når der skydes med jagtspidser, skyd aldrig med pile uden faner, da en jagtspids på et skaft uden faner med sikkerhed vil få pilen til at opføre sig uforudsigeligt i pileflugten. Når denne test udøves, sørg for at bruge identiske pile med skrueindsats til spidserne. Brug feltspidser der så vidt muligt vejer det samme som de jagtspidser, du ønsker at bruge til jagt. Denne test skal man først starte på, når alle grundlæggende og fintunings indskydnings tests, inkl. Op/Ned og Venstre/Højre Grupperings tests, er udført med et så godt resultat som muligt. Disse grundlæggende og fintuning indskydnings tests skal være udført med feltspidser på pilene. Sæt skydemåtten op på f.eks. 18 m afstand og start med at skyde serier af pile med feltspidser i centrum af det hvide kryds på tuning ansigtet. Når du er varmet op og skyder så gode grupper som du kan, skyd så også grupper af 3 pile med jagtspidser. Sigt på det samme punkt som du gjorde med pilene forsynet med feltspidser. Venstre/højre gruppering af jagtpilene: Hvis jagtpilene grupperer til venstre for pilene med feltspidser (som vist på billedet til højre) udfør én eller flere af følgende justeringer for at få jagtpilene til at gruppere sammen med pilene med feltspidser: - Øg buens trækvægt. - Skift til tungere jagtspidser. - Anvendes der plunger, sæt fjederspændingen ned. - Flyt pilehylde eller plunger ind mod buen, 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Denne type gruppering af jagtpile opstår, fordi jagtspidsen får pilen til at opføre sig som om pileskaftet er for stift. Hvis pilene med jagtspidser grupperer til højre for pilene med feltspidser, som vist her til højre, kan én eller flere af følgende justeringer udføres: - Sæt buens trækvægt ned. - Skift til lettere jagtspidser. - Anvendes der plunger, sæt fjederspændingen op. - Flyt pilehylde eller plunger ud fra buen, 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Pile med jagt spidser. Pile med felt spidser.

6 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Op/ned gruppering af jagtpilene: Hvis pilene med jagtspidser grupperer over pilene med feltspidser, som vist på billedet til højre: Flyt nock punktet på strengen op eller flyt pile hylden ned. Hvis pilene med jagtspidser grupperer under pilene med feltspidser, som vist på billedet herunder: Flyt nock punktet på strengen ned eller flyt pile hylden op. Husk altid kun at foretage én justering ad gangen så du kan huske hvilke justeringer du har lavet. For venstre håndsskytter vil de sideværts justeringer, beskrevet i denne guide, være de modsatte som for højrehånds skytter. Der kan være situationer, hvor pilene med jagtspidser grupperer i nærheden af eller i et af de 4 runde spots, som vist i eksemplet til højre. I dette eksempel laves først de justeringer, der gælder, når pilene med jagtspidser grupperer lige under pilene med feltspidser. Derefter laves justeringer svarende til, at pilene med jagtspidser grupperer til højre for pilene med feltspidser (pileskaft opfører sig som værende for blødt). Hvis pilene med jagtspidser grupperer i et af de andre hjørner, udføres tilsvarende justeringer af opsætningen af bue og pile, indtil pilene med jagtspidser grupperer sammen med pilene med feltspidser.

80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet.

80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet. 80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet. - 2-80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Ydnyttelsesgrad for Domino systemet 80 cm spot på DANAGE DOMINO

Læs mere

Welcome to Adobe GoLive 6

Welcome to Adobe GoLive 6 Side 1 af 7 Grundindstilling af compoundbuen Indstilling af trækstyrke Nockmærke Fintrimning - papir trimning Når du bruger release Montering af pilehylde Montering af loop Mikrotrimning Du starter med

Læs mere

Copyright Baldur s Archery

Copyright Baldur s Archery Copyright Baldur s Archery Hej! Mit navn er Niels Baldur. Jeg har dyrket bueskydning og buejagt i over 20 år, skudt på det danske landshold siden 1988, og jagtet med bue siden 1985. Siden 1986 har jeg

Læs mere

55 cm tyk polyfoam (alm. skive materiale) + ca. 60cm tyk mini halmballe bagved.

55 cm tyk polyfoam (alm. skive materiale) + ca. 60cm tyk mini halmballe bagved. Test Victory VAP pile til jagt! Jeg skulle teste Victorys ny VAP V1 pile til evt. jagt formål. Jeg må indrømme at jeg har været meget skeptisk i starten. Jeg har 2 kriterier til et jagtskaft, som jeg overhovedet

Læs mere

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden.

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden. Opgaver til dommermødet den 20-3-2015 Navn: Opgaverne vil blive en blanding af individuelle opgaver og gruppeopgaver 1-2 er individuelle opgaver 15 min: Herefter 15 min gennemgang. 1.- oplys om følgende

Læs mere

DANAGE DOMINO MODULÆRE TARGET SYSTEM

DANAGE DOMINO MODULÆRE TARGET SYSTEM DANAGE DOMINO MODULÆRE TARGET SYSTEM Flyt Vend Drej 6000 18000 24000 3 ÅRTIER 7 KONTINENTER 80 LANDE Olympiske og Paralympiske Lege World Championship World Cup Finaler World Cup Turneringer World Games

Læs mere

Corner to corner C2C tæppe

Corner to corner C2C tæppe Corner to corner C2C tæppe Materialer: Hæklenål nr. 5 & 6 Hobbii Tivoli Garn Køb garn og tilbehør her: http://shop.hobbii.dk/c2c-taeppe Mål: Ca. 170x130cm Forbrug: - Farve 1 Natur ca. 375g - Farve 2 Mørkegrå

Læs mere

Dansk Bueskytteforbunds generelle forskrifter for sikkerhed i forbindelse med brug af bue og pil.

Dansk Bueskytteforbunds generelle forskrifter for sikkerhed i forbindelse med brug af bue og pil. Dansk Bueskytteforbunds generelle forskrifter for sikkerhed i forbindelse med brug af bue og pil. Indledning Bue og pil er ikke omfattet af Våbenloven, men der må ikke herske tvivl om, at bue og pil brugt

Læs mere

Corner to corner C2C tæppe

Corner to corner C2C tæppe Corner to corner C2C tæppe Materialer: Hæklenål nr. 5 & 6 Hobbii Tivoli Garn Køb garn og tilbehør her: http://shop.hobbii.dk/c2c-taeppe Mål: Ca. 170x130cm Forbrug: - Farve 1 Natur ca. 375g - Farve 2 Mørkegrå

Læs mere

Den danske model Skydningens grundelementer og trænerrollen

Den danske model Skydningens grundelementer og trænerrollen Den danske model Skydningens grundelementer og trænerrollen Af: Ole Gammelgård og Henrik Toft Intro Der er nu startet et fremragende initiativ med DBSF s Trænerkursus (efter svensk model). Det er meget

Læs mere

Lidt om bueskydning og forskellige buetyper.

Lidt om bueskydning og forskellige buetyper. Lidt om bueskydning og forskellige buetyper. JM i 3D 2010 i Nørre Snede. En kort introduktion. Disse sider er ment som en lille introduktion en lille appetitvækker til bueskydning og til de forskellige

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

1. Grebet : Formen på pilens krop er mange og har mange navne, men her er 3 begreber der kan bruges om pilens krop og det er følgende.

1. Grebet : Formen på pilens krop er mange og har mange navne, men her er 3 begreber der kan bruges om pilens krop og det er følgende. 1. Grebet : Grebet (grip) er den del af kastet som varierer mest fra spiller til spiller og det er individuelt hvordan der holdes på pilen, det vil dog i de fleste tilfælde være et standard greb med få

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Drømme og kraftige knogler. En vurdering af jagtspidser. Af Helge Brummer Copyright Baldur s Archery

Drømme og kraftige knogler. En vurdering af jagtspidser. Af Helge Brummer Copyright Baldur s Archery Drømme og kraftige knogler. En vurdering af jagtspidser. Af Helge Brummer Copyright Baldur s Archery De fleste drømmer om at prøve det, nogle gør det og vi har alle hørt om det. Jagtrejser i udlandet.

Læs mere

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.66 for Windows 7-10

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.66 for Windows 7-10 Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.66 for Windows 7-10 Tilslut usb boksen til en usbport, og start programmet. Efter kort tid står der Boks OK, og en grøn lampe tænder imellem 3 og 4 knap. Hvis du har

Læs mere

Petanque øvelser. Udarbejdet af Kasper Miller - april 2009 Version 1.0

Petanque øvelser. Udarbejdet af Kasper Miller - april 2009 Version 1.0 Petanque øvelser Navn: Forord: Tanken med dette hæfte er "Hvordan bliver du en teknisk stærkere og bedre petanquespiller." I min optik gælder det om at sætte sig mål, og derigennem opretholde motivationen

Læs mere

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7 Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7 Tilslut usb boksen til en usbport, og start programmet. Efter kort tid står der Boks OK, og en grøn lampe tænder imellem 4 og 5 knap. Effektmåling: Gå

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes Entrémøbel - præsentabelt og anderledes GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON FÅ SKÅRET TRÆET I SILVANS SAVVÆRK! Lægterne/gulvstrøerne: Vores blev skåret ud i flg. mål: 2 stk. 2 meter lange (lodrette). 12 stk. 148

Læs mere

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber Gert Olsen Gl. Klausdalsbrovej 481 DK 2730 Herlev Telefon 2177 5048 gertolsen@gertolsen.dk Brugsanvisning for Testværktøj på Naturlegeredskaber Af Gert Olsen Brug af testværktøj 03.10.2004 Side 1 af 9

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

www.nikkostirling.com

www.nikkostirling.com www.nikkostirling.com DK Låsering Objektiv Parallaksejustering Sigterør Hætte til stilleskrue Højdejustering Sidejustering Forstørrelsesjustering Belysning Okular Ring til hurtig fokusering 40 Tillykke

Læs mere

MONTAGE- VEJLEDNING LOOP CONE PLANTER / BORD / RYGLÆN # out-sider a/s Kigkurren 8A, Islands Brygge DK-2300 Copenhagen S

MONTAGE- VEJLEDNING LOOP CONE PLANTER / BORD / RYGLÆN # out-sider a/s Kigkurren 8A, Islands Brygge DK-2300 Copenhagen S MONTAGE- LOOP CONE PLANTER / BORD / RYGLÆN VEJLEDNING #169 INDHOLDSFORTEGNELSE LOOP CONE PLANTER: SIDE 03 LOOP CONE BORD: SIDE 04-07 LOOP CONE RYGLÆN: SIDE 08-10 02 OPFYLDNING MED VAND ELLER SAND / PLANTER

Læs mere

AFSNIT 8 INDENDØRS SKIVESKYDNING

AFSNIT 8 INDENDØRS SKIVESKYDNING AFSNIT 8 INDENDØRS SKIVESKYDNING 015 b 8 : INDENDØRS SKIVESKYDNING INDHOLD: Artikel Side 8.1 Baneudlægning [B 7.1] 1 8. Skydning i flere haller 1 8.3 Træning [B3 16.1] 8.4 Baneudstyr [B 7.] 8.5 Bueskytters

Læs mere

Dansk. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt. Pakkens indhold. Printeropsætning/ oversigt. Brugervejledning.

Dansk. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt. Pakkens indhold. Printeropsætning/ oversigt. Brugervejledning. Lexmark Forms Printer 2400 Serien: Opsætning / Oversigt Pakkens indhold Printeropsætning/ oversigt Brugervejledning Registreringskort Dansk Netledning Farvebåndskassette 1 Printeropsætning 1 b a c 2 a

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

Kør godt. Spørgeskema til manuel kørestol

Kør godt. Spørgeskema til manuel kørestol Kør godt Spørgeskema til manuel kørestol Spørgsmål Navn (manuel kørestolsbruger) Dato (dag, måned, år) Udfyldte du selv spørgeskemaet? Hvis du fik hjælp til at udfylde skemaet, hvad er navnet på hjælperen?

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Klinik for ergo- og fysioterapi Rigshospitalet Balance og svimmelhed

Klinik for ergo- og fysioterapi Rigshospitalet Balance og svimmelhed Balance og svimmelhed Klinik for Ergo- og Fysioterapi Rigshopitalet Blegdamsvej 9 2100 Kbh. Ø 1 Svimmelhed Svimmelhed opstår som følge af en uligevægt mellem balanceorganet, synet og stillingssansen. Summen

Læs mere

Manual til Storskærme og Ur

Manual til Storskærme og Ur ü Opstart af Storskærme 1. Den afbillede rack står under tribunen ved holdrummene og skal som det første tændes. Det beskrives i det efterfølgende. ü Aktiviering af Storskærme 1. Kontakten sættes på ON

Læs mere

Opdage styrken ved Bézier maskering

Opdage styrken ved Bézier maskering Opdage styrken ved Bézier maskering Gary Rebholz Tilbage i februar 2007 rate af denne kolonne, jeg talte om at skabe maskering spor i Vegas Pro software. Jeg vil gerne bruge denne måneds kolonne til en

Læs mere

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13 Formål Denne øvelse har til formål at vise forskellen på en skriftlig og en visuel instruktion. Legoklodser Til øvelsen anvendes otte Legoklodser i fire farver. ne er 1 x 6, 2 x 2, 2 x 3 og 2 x 4. Der

Læs mere

Tips & Tricks nr. 92 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 92 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technology www.dxc.technology/ludus Tips & Tricks

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

e ee Indhold Spillets grundidé E F H Hvor meget farve kan du egentlig se? 12 pilkort 98 farvekort

e ee Indhold Spillets grundidé E F H Hvor meget farve kan du egentlig se? 12 pilkort 98 farvekort Hvor meget farve kan du egentlig se? Wolfgang Warsch Spillere : 2-5 spillere Alder: 8 år+ Varighed: ca. 15 minutter Indhold 12 pilkort 98 farvekort 3 hver i rød gul, grøn og blå forside 10 27 22 14 bagside

Læs mere

Sådan mikrotræner du på 5 minutter

Sådan mikrotræner du på 5 minutter Sådan mikrotræner du på 5 minutter I denne guide får du to træningsprogrammer med øvelser, du kan have med dig over alt. Print og tag med. Af Line Felholt, 15. december 2012 03 Soldater-træning på 5 minutter

Læs mere

Her skal vi se lidt på de kræfter, der påvirker en pil når den affyres og rammer sit mål.

Her skal vi se lidt på de kræfter, der påvirker en pil når den affyres og rammer sit mål. a. Buens opbygning Her skal vi se lidt på de kræfter, der påvirker en pil når den affyres og rammer sit mål. Buen påvirker pilen med en varierende kraft, der afhænger meget af buens opbygning. For det

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for nye måder at arbejde med Diagrammer på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

MJPower engineering Ecu Link.

MJPower engineering Ecu Link. MJPower engineering Ecu Link. Trin for trin instruktioner. I dette eksempel starter vi med at teste en cykel med et Power Commander nul map. Man er nødt til at have en præcis omdrejningstal registrering,

Læs mere

Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke!

Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke! Hej igen, og velkommen til den sidste uge af vores Garden Party Jacket! Lige om lidt er det slut, og du vil stråle i din nye flotte jakke! I denne uge: Skød, kanter og montering Hvis du gik glip af "Information

Læs mere

V. 1.0 ToppTOPO A/S * Banegraven Slangerup * Tlf

V. 1.0 ToppTOPO A/S * Banegraven Slangerup * Tlf Quick Guide for: Opstilling af Topcon RL-SV2S Etabler en base linje parallelt med pladsen i retning af det ønskede fald. Sæt en lodret landmålingsstok i den fjerneste ende af baselinjen til at sigt efter.

Læs mere

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen Justering af vendeplov I maskinhus Jens Iversen Verdensmester 1996 Traktor Sporvidde For en vendeplov er sporvidden ikke så vigtig idet de fleste vendeplove kan parallel forskyde bredden på forreste fure.

Læs mere

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Tilslutning. Inden telefonen tages i brug, skal alle kabler og ledninger tilsluttes: 1. Spiralledning monteres i telefonrør og i telefon 2. Strømforsyningen tilsluttes

Læs mere

Settings +/- knappen bliver brugt til ændre et valgt menupunkt i LSD displayet.

Settings +/- knappen bliver brugt til ændre et valgt menupunkt i LSD displayet. Kntrl panelet. Pwer Knap Tryk på knappen fr at tænde fr maskinen. Batteri status bliver vist. Både hrisnt g vertikal mtrer vil udføre funktinstest g kalibrere sig, hver gang maskinen tændes eller slukkes.

Læs mere

garn JULEPYNT flere varianter

garn JULEPYNT flere varianter garn JULEPYNT flere varianter JUL - Julekugler Nr. 08/011/0000 BEAUGENCY CRAIE (RÅHVID) 1 PHIL DOUCE ECRU (RÅHVID) 1 Beaugency (55% polyamid, 25% akryl, 20% uld) 50gr. = 82meter 1 ngl. CRAIE/råhvid. Phil

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL:

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL: Bent Sehested Side - 1 Billedstabilisering med After Effects 6,5 PRO Hvis man skal bruge filmklip optaget med lang brændvidde og særlig hvis det er med håndholdt kamera, vil optagelserne oftest være urolige

Læs mere

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder:

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder: Design en praktisk guide. Et design udtrykker dit websites grafiske udseende, lige fra hvilke skrifttyper der anvendes op til hvor navigationen er placeret og hvilke interaktive elementer der skal benyttes.

Læs mere

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web Målet med dette Tips & Tricks er at beskrive, hvordan man laver PDF-formularer til brug i LUDUS Web. Læs

Læs mere

F3A Nordic N13 Program og manøvrebeskrivelser

F3A Nordic N13 Program og manøvrebeskrivelser F3A Nordic N13 Program og manøvrebeskrivelser Nordic program fra år 2012 Beskrivelse af manøvrerne for R/C kunstflyvning Alle manøvrer starter i samme højde og på samme linje, medmindre andet er beskrevet.

Læs mere

Uge 7: Samling af motiver og kant del 1

Uge 7: Samling af motiver og kant del 1 Uge 7: Samling af motiver og kant del 1 Forklaring af masker Hvis du har brug for hjælp med maskerne eller teknikkerne, kan du finde en billedvejledning her: http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/ubuntu/ubuntucal-2018-information/

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel DGI Skydning Hjælp på banen Riffel Indhold Det rigtige aftræk 3 Det rigtige sigte 4 Det rigtige ringkorn 5 Godstykkelse på ringkorn 6 Nulpunktet 7 Fokuspunkter - BK indendørs 8 Fokuspunkter - stående med

Læs mere

Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina

Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina Deltagere på turen: Dame Recurve Maja Jager, Carina Rosenvinge Christiansen, Randi Degn, Anne Marie Laursen Herre Recurve: Bjarne Laursen, Steffen Torkildsen Dame

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Introduktion til Calc Open Office med øvelser

Introduktion til Calc Open Office med øvelser Side 1 af 8 Introduktion til Calc Open Office med øvelser Introduktion til Calc Open Office... 2 Indtastning i celler... 2 Formler... 3 Decimaler... 4 Skrifttype... 5 Skrifteffekter... 6 Justering... 6

Læs mere

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011.

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. LISA LALITA SØEBORG MEDIEGRAFIKERUDDANNELSE SVENDEPRØVE 2011 Billedbehandling ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. S I D E 1 Valgte billeder S I D E 2 Om projektet Megan Fox in the big apple Jeg har valgt

Læs mere

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Materialliste: Strengebræt Saks eller kniv Strengvinkel Skruetvinger til fastgørelse

Læs mere

Hvordan finder man den bedste pundstyrke til sin (nye) bue!

Hvordan finder man den bedste pundstyrke til sin (nye) bue! Forskningsprojekt. Hvordan finder man den bedste pundstyrke til sin (nye) bue! Af Ole Gammelgaard, landstræner Fra Bueskydning nr. 06, 1999 (og nr. 07, 1999) Forhistorien: Efter vi (Landsholdet/OL projekt

Læs mere

Begyndende vinderklasse

Begyndende vinderklasse Første træning Indledende bemærkninger Krogenberg Hegn Træningen består af en øvelse med træner og to selvtræningsøvelser. Vi starter med at gennemgå selvtræningsøvelserne med en enkelt hund. I dag arbejder

Læs mere

Banens placering og udformning

Banens placering og udformning side 1/5 Banens placering og udformning Banen er ved DTU placeret i bibliotekssalen i bygning 101. Banens layout vil i hovedtræk være som vist på baneskitsen (figur 1), men der kan forekomme mindre variationer,

Læs mere

GALANT Opbevaring. Produktguide

GALANT Opbevaring. Produktguide 11_014 Produktguide GALANT Opbevaring KVALITET Alle store dele i GALANT systemet er testet og godkendt til kontorbrug i henhold til europæiske sikkerhedskrav. Læs mere i garantifolderen. Professionel og

Læs mere

Rotorklippere / slagleklippere til høj og kraftig vegetation 2015

Rotorklippere / slagleklippere til høj og kraftig vegetation 2015 Rotorklippere / slagleklippere til høj og kraftig vegetation 2015 Importør: Elano - Holkebjergvej 67 DK - 5250 Odense SV Tlf. 66 17 52 53 - Fax 66 17 01 53 www.elano.dk mail@elano.dk Katalog nr. EF120215-0138

Læs mere

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen Justering af vendeplov I maskinhus Jens Iversen Verdensmester 1996 Traktor Sporvidde For en vendeplov er sporvidden ikke så vigtig idet de fleste vendeplove kan parallel forskyde bredden på forreste fure.

Læs mere

Juster billedplacering. DocuColor 242/252/260

Juster billedplacering. DocuColor 242/252/260 701P46875 2007 Med funktionen på kan trykbilledets placering ændres præcist i to retninger. Billedet kan justeres i overensstemmelse med indstillingerne for papirmagasin, medietype og 2-sidet kopiering.

Læs mere

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual Designmanual Celf s logo: Jeg har valgt at designe mit logo for celf således: Jeg har valgt bogstaverne N E G, som så står for Nakskov Erhvervs Gymnasium. Men Det store N kan også bruges til Nykøbing Erhvervs

Læs mere

Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde

Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstantens dele Sekstantens enkeltdele. Sekstanten med blændglassene slået til side. Blændglassene skal slås til, hvis man sigter mod solen. Version:

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

Frit efter Henning P, Ishøj

Frit efter Henning P, Ishøj Frit efter Henning P, Ishøj INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 Start af Inventor.... 3 Opsætning:... 4 Oprette en tegning i Inventor:... 5 Gemme funktionen... 9 Åbne og starte på samme tegning:...

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Alle gangskilte er designet til at modstå det hårde butiksmiljø. Leveringsbetingelse: Ab lager, Farum. Betalingsbetingelse: 30 dage netto.

Alle gangskilte er designet til at modstå det hårde butiksmiljø. Leveringsbetingelse: Ab lager, Farum. Betalingsbetingelse: 30 dage netto. Vores brede sortiment af skilteløsninger vil hjælpe dig med at finde den mest anvendelige og billige løsning til at få dit budskab igennem både horisontalt og vertikalt. Vores gangskilte vil hjælpe med

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Introduktion Figur 1, Systemoversigt og individuelle komponenter -2- Introduktion INTRODUKTION Liste over dele Antal/højde Kilde: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Produktbeskrivelse A1 1

Læs mere

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk Manual Smart Trykluft passepartout maskine Version 1 dk Oversat af Lista Bella April 2011 Indholds fortegnelse. Klargøring 3 Montering på gulvstativ (Tilkøb) 4 Oversigt Smart mat-cutter 7 Montering væghængt

Læs mere

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Flick em Up! Inden spillets start Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Et scenarie Hvilke hold I skal være på. Den bedste flade at spille på. Flick 'em Up! kan spilles på de fleste

Læs mere

Nedenfor følger en anvisning på afvikling af bueskydning og kamp med lanse på balancebom samt historisk baggrundsinfo om bueskydning.

Nedenfor følger en anvisning på afvikling af bueskydning og kamp med lanse på balancebom samt historisk baggrundsinfo om bueskydning. Lærervejledning: Hos Skoven i skolen finder du en god vejledning og illustration til, hvordan eleverne kan snitte deres egen bue og pil. Du skal scrolle lidt ned før illustrationen dukker op. http://www.skoven-i-skolen.dk/content/bue-og-pil-0

Læs mere

THE "HOW TO PRINT" GUIDE

THE HOW TO PRINT GUIDE Indholdsfortegnelse Forord 3 Mprip Feature Guide 3 IHG_Black / Color Dublex 6 PDF: Print Indstillinger...6 Printer: Ihg_Color / Black Indstillinger...6 C-Fold Skabelon 7 Manuel: Print Indstillinger...7

Læs mere

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV900 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT 5/5-2017 AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT Daniel & Frederik Klasse 1.1 Indledning Vi startede med at få valget stillet om vi ville lave noget med e-learning, databehandling og præsentation eller vi kunne lave

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

FORMATERING AF REGNEARK

FORMATERING AF REGNEARK FORMATERING AF REGNEARK Indtil nu har vi set på, hvordan du kan udføre beregninger i dit regneark, og hvordan du kan redigere i regnearket, for hurtigt at få opstillet modellerne. Vi har derimod overhovedet

Læs mere

Jagt. Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil. i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at

Jagt. Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil. i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at jage med bue og pil helt som vores forfædre gjorde. Næsten da. For der er

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Projekt 1.4 Tagrendeproblemet en instruktiv øvelse i modellering med IT.

Projekt 1.4 Tagrendeproblemet en instruktiv øvelse i modellering med IT. Projekt 1.4 Tagrendeproblemet en instruktiv øvelse i modellering med IT. Projektet kan bl.a. anvendes til et forløb, hvor en af målsætningerne er at lære om samspillet mellem værktøjsprogrammernes geometriske

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Kør Godt. Spørgeskema til brugermanøvreret elkørestol

Kør Godt. Spørgeskema til brugermanøvreret elkørestol Kør Godt Spørgeskema til brugermanøvreret elkørestol Spørgsmål Navn (elkørestolsbruger) Svar Dato (dag, måned, år) Udfyldte du selv spørgeskemaet? Hvis du fik hjælp til at udfylde skemaet, hvad er navnet

Læs mere

Målebord. Målebord instrumentbeskrivelse og virkemåde

Målebord. Målebord instrumentbeskrivelse og virkemåde Målebord Målebordet består af en bordplade og et trebenet stativ. Tilbehør : en gaffel med lodsnor, en passer, hvidt papir (A3), en diopterlineal, en libelle (vaterpas) og evt. et kompas. Opstilling af

Læs mere

Sådan ryger man på en JensenGrill

Sådan ryger man på en JensenGrill Sådan ryger man på en JensenGrill Indledning Når der laves mad under åben himmel, er der ofte et ønske om, at maden får mere eller mindre røgsmag. Her bliver man kort introduceret til 3 forskellige måde

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Men billedet er 2:3 format så det skal ændres til 3:4 format som 18x24 cm er.

Men billedet er 2:3 format så det skal ændres til 3:4 format som 18x24 cm er. Side 1 Vi kan jo alle sammen udskrive på et A4 papir, men hvad nu hvis et foto skal ha et bestemt mål? Foto har jo et mål i PIXELS hvor størrelser på foto regnes i CM. Man kan jo forsøge sig frem. Hvis

Læs mere

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme.

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme. GRAFIK Grafik Beskrivelse Opgaven Design af nyt logo til Tipsbladet Programmer Adobe Illustrator Værktøjer Polygon tool Rectangle tool Align to pixel grid Guides Transform Outline Stroke Proces 1. Jeg

Læs mere

Det historiske museum i Kutaisi

Det historiske museum i Kutaisi Det historiske museum i Kutaisi Niko Berdzenishvilis historiske museum ligger i den vestlige del af Georgien. Her opbevares georgiske guldsmedearbejder fra det 10. til 18. århundrede, som hørte hjemme

Læs mere

Genvejstaster i kapilel 6. IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Set Auto Borders Indsætter færdigt tegnede kanter,

Genvejstaster i kapilel 6. IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Set Auto Borders Indsætter færdigt tegnede kanter, Kanter Set Border værktøjet giver stor fleksibilitet. Man kan designe sine egne kanter fra bunden, vælge mellem de 22 typer der er i EQ6. Set Auto borders indsætter færdig designede kanter med et klik.

Læs mere