DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning."

Transkript

1 DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning.

2 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Danage Skydeansigt type 'Tuning', vejledning. Introduktion. Denne vejledning i at anvende Danage Skydeansigt type Tuning er baseret på Easton Arrow Tuning and Maintenance Guide. For grundlæggende opsætning af buen og basis tuning af bue og pile, se den nævnte guide eller tilsvarende guides. Skydemåtten, der anvendes i denne vejledning, er den nye Danage Domino NO FRAME Target type E/D. Denne skydemåtte er perfekt til træning hjemme eller som en kompakt mobil skydemåtte i klubben. Skydemåttens foam måler 44x66 cm, og er designet med 3 stk. 22x22x21 cm UP-foam centre i midten. Dette set-up giver bueskytter en skydemåtte, der holder i meget lang tid og som er meget fleksibel. Den er perfekt at bruge med vertikal trippel ansigt, og også hvis den anvendes med full face, single spot eller f.eks. med Danage 3-Spot ansigter i midten, idet de to andre UP-foam centre fungerer som reserve centre, når midtercenteret er slidt op. NB: Farverne på foam materialerne er kun illustrative. Farven på Danage UP-foam kan være lidt mere mørk grå end Danage PE-foam, men ikke så meget som vist her. UP foam = Danage Ultra Performance/Polyurethane foam PE foam = Danage DOMINO /Polyethylene foam Skydemåtte type E/D (44x66cm). En af de store fordele ved Danage UP-foam er at pilene ikke går særligt dybt ind i materialet samtidig er dette pilestop ikke hård ved pilene. På billedet over er vist at pilene går ca. halvvejs igennem centeret (af 21 cm s tykkelse), men det kan være endnu mindre. ACC Pro Hunting 440 pile, ca. 400 grains for eksempel, skudt fra en bue på 42#, med en IBO hastighed på 300 fps, går kun ca. 7 cm ind. En test af John Dudley, hvor han skød en 510 grains pil, med fastbladet jagtspids, skudt fra en 75# compoundbue viste, at pilen ikke engang gik igennem et 14 cm tykt UP-foam center!! Dette er en af årsagerne til, at UP-foam centeret holder i meget lang tid, før det er nødvendigt at udskifte det - og med et 21 cm tykt center er det endda muligt at udnytte centeret dobbelt ved at vende centeret med bagsiden udad! En anden årsag er, at materialet til en vis grad er selvhelende, idet hullerne fra pilene er ganske små næsten ikke til at se. En yderligere bonus er, at pilene er meget nemme at trække ud.

3 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Tuning på kort afstand - compound / recurve, uden jagtspidser. Efter man har udført den grundlæggende tuning med enten barpile-testen eller papirtesten, er det en god idé at finjustere udstyret med tuning på kort afstand. Årsagen til, at dette er en meget god indskydnings metode, er, at pilen, lige efter at den har forladt buen, har maksimal bøjning og vibrationer. Sæt skydemåtten op på f.eks. 12 meters afstand og placér et Danage ansigt, type Tuning på midten af skydemåtten. Dette ansigt er også perfekt til træning med mindre slid på skydemåtten og på pile til følge, idet man kan skyde en pil i hvert af de fire runde spots. OP/Ned Gruppering- test. Anvend kun pile med faner, og skyd f.eks. serier af 6 pile. Sigt efter en af de vandrette kanter på det hvide kryds på tuning ansigtet. Det, som er interessant i denne test, er op/ ned grupperingen af pilene langs en vandret linje. Hvis du konsekvent ikke kan få pilene til at line op langs den vandrette linje, tyder dette på små tuning imperfektioner i udstyret. For at korrigere for dette, flyt nockpunktet lidt op eller ned, ikke mere end ca. 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Hvis du startede med at flytte nockpunktet op og op/ned grupperingen konsekvent bliver dårligere - gå da tilbage til den oprindelige position for nockpunktet og prøv med at flytte nockpunktet nedad i stedet for. Da dette at flytte nockpunktet bare en lille smule, kan være ret besværligt, kan man med fordel flytte pilehylden op eller ned, især hvis man har en micro tunable pilehylde. At flytte pilehylden op, giver samme resultat som at flytte nock punktet ned og vice versa.

4 Venstre/Højre Grupperings test. Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Som før anvendes igen pile med faner og der skydes igen grupper på 6 pile. Men denne gang sigter man efter en af de lodrette kanter på det hvide kryds på tuning ansigtet. Som med Op/Ned grupperingstesten, handler denne test om at fintune udstyret, sådan at pilene liner flot op langs en lige linje. Compound bueskytte, release eller fingerskytte: For disse to grupper af bueskytter er der en fælles metode til at foretage korrigeringer, hvis pilene konsekvent ikke grupperer langs en lige vertikal linje. Justeringerne som gøres her går på at flytte pilehylden, enten til højre eller til venstre, igen i små justeringer på ca. 1/32 (0,8 mm) hver gang. Hvis pilegrupperingen bliver dårligere, gå tilbage til den oprindelige position og juster pilehylden til den anden side. Hvis pilene begynder at line pænt op langs den lodrette linje, er justeringen rigtig. Compound-bueskytter, fingerskytter, der anvender plunger: Denne gruppe bueskytter kan efter at have justeret pilehylden sideværts, også prøve at øge eller mindske fjederspændingen i plungeren for at få pilene til at gruppere langs en lige linje. Recurve-bueskytter: Recurve-bueskytter må ikke flytte pilehylden ind/ud under udførelsen af denne indskydningstest. Dette er fordi centershot for pilene i forhold til strengen blev sat op under den grundlæggende opsætning af buen. Midlet som recurveskytter kan arbejde med, hvis pilene konsekvent ikke grupperer pænt langs den lodrette linje, er at justere fjederspændingen i plungeren. Start for eksempel med at mindske fjederspændingen 1/8 omdrejning ad gangen. Hvis den venstre/højre gruppering af pilene bliver dårligere, gå tilbage til den oprindelige fjederindstilling og prøv i stedet at øge fjederspændingen i plungeren. Husk altid kun at foretage en justering ad gangen, dette for at du kan huske, hvilke justeringer du har lavet. For venstrehånds skytter vil de sideværts justeringer, beskrevet i denne guide, være de modsatte som for højrehånds skytter.

5 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Tuning guide for pile med jagtspidser. Danage Tuning ansigt, kan også bruges til indskydning af jagtpile. Når der skydes med jagtspidser, skyd aldrig med pile uden faner, da en jagtspids på et skaft uden faner med sikkerhed vil få pilen til at opføre sig uforudsigeligt i pileflugten. Når denne test udøves, sørg for at bruge identiske pile med skrueindsats til spidserne. Brug feltspidser der så vidt muligt vejer det samme som de jagtspidser, du ønsker at bruge til jagt. Denne test skal man først starte på, når alle grundlæggende og fintunings indskydnings tests, inkl. Op/Ned og Venstre/Højre Grupperings tests, er udført med et så godt resultat som muligt. Disse grundlæggende og fintuning indskydnings tests skal være udført med feltspidser på pilene. Sæt skydemåtten op på f.eks. 18 m afstand og start med at skyde serier af pile med feltspidser i centrum af det hvide kryds på tuning ansigtet. Når du er varmet op og skyder så gode grupper som du kan, skyd så også grupper af 3 pile med jagtspidser. Sigt på det samme punkt som du gjorde med pilene forsynet med feltspidser. Venstre/højre gruppering af jagtpilene: Hvis jagtpilene grupperer til venstre for pilene med feltspidser (som vist på billedet til højre) udfør én eller flere af følgende justeringer for at få jagtpilene til at gruppere sammen med pilene med feltspidser: - Øg buens trækvægt. - Skift til tungere jagtspidser. - Anvendes der plunger, sæt fjederspændingen ned. - Flyt pilehylde eller plunger ind mod buen, 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Denne type gruppering af jagtpile opstår, fordi jagtspidsen får pilen til at opføre sig som om pileskaftet er for stift. Hvis pilene med jagtspidser grupperer til højre for pilene med feltspidser, som vist her til højre, kan én eller flere af følgende justeringer udføres: - Sæt buens trækvægt ned. - Skift til lettere jagtspidser. - Anvendes der plunger, sæt fjederspændingen op. - Flyt pilehylde eller plunger ud fra buen, 1/32 (0,8 mm) ad gangen. Pile med jagt spidser. Pile med felt spidser.

6 Danage Target face type 'Tuning' Vejledning Op/ned gruppering af jagtpilene: Hvis pilene med jagtspidser grupperer over pilene med feltspidser, som vist på billedet til højre: Flyt nock punktet på strengen op eller flyt pile hylden ned. Hvis pilene med jagtspidser grupperer under pilene med feltspidser, som vist på billedet herunder: Flyt nock punktet på strengen ned eller flyt pile hylden op. Husk altid kun at foretage én justering ad gangen så du kan huske hvilke justeringer du har lavet. For venstre håndsskytter vil de sideværts justeringer, beskrevet i denne guide, være de modsatte som for højrehånds skytter. Der kan være situationer, hvor pilene med jagtspidser grupperer i nærheden af eller i et af de 4 runde spots, som vist i eksemplet til højre. I dette eksempel laves først de justeringer, der gælder, når pilene med jagtspidser grupperer lige under pilene med feltspidser. Derefter laves justeringer svarende til, at pilene med jagtspidser grupperer til højre for pilene med feltspidser (pileskaft opfører sig som værende for blødt). Hvis pilene med jagtspidser grupperer i et af de andre hjørner, udføres tilsvarende justeringer af opsætningen af bue og pile, indtil pilene med jagtspidser grupperer sammen med pilene med feltspidser.

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Excel - begynderkursus

Excel - begynderkursus Excel - begynderkursus 1. Skriv dit navn som undertekst på et Excel-ark Det er vigtigt når man arbejder med PC er på skolen at man kan få skrevet sit navn på hver eneste side som undertekst.gå ind under

Læs mere

Kør godt. Spørgeskema til manuel kørestol

Kør godt. Spørgeskema til manuel kørestol Kør godt Spørgeskema til manuel kørestol Spørgsmål Navn (manuel kørestolsbruger) Dato (dag, måned, år) Udfyldte du selv spørgeskemaet? Hvis du fik hjælp til at udfylde skemaet, hvad er navnet på hjælperen?

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Microsoft Visio 2010 DK

Microsoft Visio 2010 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2010 arbejdsskærmen... 4 Stencils...4 Sidens egenskaber...7 Faneblade og trykknapper i Visio 2010... 10 Quick Access

Læs mere

Introduktion til EXCEL med øvelser

Introduktion til EXCEL med øvelser Side 1 af 10 Introduktion til EXCEL med øvelser Du kender en almindelig regnemaskine, som kan være til stort hjælp, når man skal beregne resultater med store tal. Et regneark er en anden form for regnemaskine,

Læs mere

FØRSTEHJÆLP TIL DIT SPIL

FØRSTEHJÆLP TIL DIT SPIL FØRSTEHJÆLP TIL DIT SPIL Er dit korte spil ramt af sygdom, eller har du fået virus i tilbagesvinget? Tag det helt roligt. Vi ringede 112 og fik fat på en flok PGA-trænere, som står klar med livreddende

Læs mere

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder:

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder: Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder Brugsanvisning Pakken indeholder: 1 modtager 2 x sendere Stænktætte covers til halsbånd / nøglering 1 x holder til modtager ID-stickers til sendere 2

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede. Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv.

Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede. Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv. Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv. Det næste vindue ser således ud. Hvis det er første gang du åbner Adobe Premiere Pro 2.0, vil der ikke stå noget

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

1. Større opgaver i word

1. Større opgaver i word Indholdsfortegnelse 1. Større opgaver i word...1 1.1. Typografier... 1 1.1.1. Normal... 1 1.1.2. Overskrifter... 5 1.2. Dispositionsvisning... 6 1.3. Indholdsfortegnelse... 6 1.4. Krydshenvisninger...

Læs mere

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit.

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit. Billedopbygning 1 Teknikken er ikke alt, men et godt redskab. Nu hvor du kender egenskaberne af dit udstyr (læs begynder og udstyr delen), kan jeg lære dig, hvordan du kan bruge dette til at give dit billede

Læs mere

Compound grundteknik

Compound grundteknik 1 Af: Ole Gammelgaard og Henrik Toft Compound grundteknik Bemærk inden gennemgangen: BEGYNDEREN SKAL ALTID FØLGE INSTRUKTIONERNE I TRÆNERHÅNDBOGEN FØRST. Nedenfor findes der enten forslag (forsl.) til

Læs mere

Lync møde videokonference

Lync møde videokonference 2014 Lync introduktion Lync møde videokonference 1 Kontrollerer at dit udstyr er klargjort og parat 1 Hvordan det virker 1 Udstyr 1 Lyd 1 Video 3 Eksterne partnere og Lync 3 Ad hoc møde med interne og

Læs mere

Der findes efterhånden et utal af afstandsmålere,

Der findes efterhånden et utal af afstandsmålere, Sonocaddie V500 er en håndholdt Stor test af 10 afstandsmålere Ikke mange tekniske hjælpemidler må bruges på en golfbane, men forbuddet gælder ikke afstandsmålere. Her tester vi et stort udvalgs funktionalitet

Læs mere

Wespot. SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING

Wespot. SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING Wespot SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING DA Denne brugervejledning er udgivet af Optex, uden garanti. Forbedringer og ændringer i denne brugervejledning nødvendiggjort

Læs mere

Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser

Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser Jette Rygaard Poulsen, Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus Hans Vestergaard, Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus Søren Lundbye-Christensen, AAU 17-10-2004

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM INDIVIDUELLE VANDMÅLERE

VÆRD AT VIDE OM INDIVIDUELLE VANDMÅLERE VÆRD AT VIDE OM INDIVIDUELLE VANDMÅLERE 1 er vandmålere en god idé? Når en boligforening overvejer individuelle vandmålere, skyldes det som regel, at den fordelingsmodel man bruger er upræcis. Lejlighedens

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE!

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE! MERE, MERE, MERE! Digital Choice Gå ind på mytpchoice.dk for at downloade flere minikategorier. Der er mere end 100 minikategorier at vælge mellem, bl.a. Helte & Heltinder, Science Fiction & Fantasy, Rejser

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

FAQ om FGK's golfbane

FAQ om FGK's golfbane FAQ om FGK's golfbane (Ofte stillede spørgsmål) Indhold Banens turnering... 3 Hvad er det for en turnering?... 3 Banens længde.... 4 Er banens længde altid de meter der står på scorekortet?... 4 Bunkerriven....

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik 1 / 5 29.7.2008 10:54 Skak regler Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne Flyttning af hver enkel brik - Kongen - Dronningen - Tårnet - Løberen - Springeren - Bonden Spillet Skakmat

Læs mere

Skræddersy Word til dine behov

Skræddersy Word til dine behov WORD-EKSPERTSKOLEN Det kan du lære i skolen Følg med i Wordekspertskolen. Vi går et spadestik dybere og lærer dig nogle af de mere avancerede funktioner. Se, hvordan du skræddersyr Word, så det passer

Læs mere