REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 2 REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 2 REFERAT"

Transkript

1 1 REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 2 REFERAT Den 12. maj 2006 Tidspunkt : Tirsdag den 2. maj 2006, kl Sted : Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K., mødelokale 2 Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller, Ole Bjørn Petersen, Karin Niemann Christensen (til kl ), Hanne Højgaard Sørensen, Mette Willaing Jensen, Anette Persson, Michael Larsen (fra kl ), Axel Bendtsen (fra kl ), Jakob Vedel (fra kl ) Fraværende/Afbud : Pernille Hertzberg, Birgit Brøndum, Britta Dau gaard, Janne Christensen,, Mette Seiding, Sekretær/referent : Ulrik Linvald DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Politisk beretning 3. AC-kontingentsituation 4. Godkendelse af årsregnskab Godkendelse af udvalgskonstituering 6. Velfærdsreformen - temadrøftelse 7. ARKITEKTFORBUNDETs uddannelsespolitik 8. Eventuelt

2 2 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN. Dagsordenen godkendtes. 2. POLITISK BERETNING MEDDELELSER FRA FORMAND Den 26. april havde der været generalforsamling i pensionskassen. Investeringerne var gået godt i Privatansattes vej ind i pensionskassen var lidt af en succeshistorie, for siden privatansatte arkitekter kom med i pensionskassen, er næsten alle arkitekter nu dækket af en pensionsordning. Foreløbig på et lavt niveau, men på vej op. Den 4-5. april havde der været AC beskæftigelsesseminar Vejle. De tidligere regionale beskæftigelsesråd (14 amter) er nu ændret til 4 regionale råd og 98 kommunale. AC er repræsenteret i alle de regionale og i ca. 25 kommuner. Seminaret var et forsøg på samling af tropperne der er som en sæk lopper, glade, ivrige, initiativrige men ikke nødvendigvis alle på AC sporet der i virkeligheden går på at have få og centrale centre for akademikerbeskæftigelsen. Arkitektforbundet repræsenterer AC i Århus kommune, Gladsaxe kommune og Holstebro kommune. Samt som suppleant i Århus region. Den 30. marts havde formanden spist frokost med Staffan, ny rektor AAA i forbindelse med et arrangement på skolen i Århus. Han havde i forbindelse hermed tilkendegivet positiv interesse for samarbejde med Arkitektforbundet. Det er muligt, han tillægger det kunstneriske element i uddannelserne en smule mere vægt end den tidligere rektor, så det bliver spændende at se om han ønsker at ændre på skolens profil. Den 28. marts havde der været afskedsreception for den snart mangeårige formand i Teknisk Landsforbund, Ole Skals. Han har trukket sig pga. intern enighed om TL s fremtid, herunder især nedlæggelse af mange små afdelinger. Den 7. marts havde der været arbejdsretssag mod AA anlagt af henholdsvis Konstruktørforeningen ved FTF, TL ved LO og os ved AC. Som formentlig bekendt tabte organisationerne sagen, der var en konsekvens af opsplitningen af Arkitektorganisationerne. Gennem AA s vedtægtsændring ville alle AA tegnestuer således pludselig være uden overenskomst.

3 3 Igennem hele forløbet forsøgte vi at få AA og til dels også PAR til at medvirke i en forhandlingsmæssig løsning. Det var faktisk, hvad der havde ligget som en fælles forståelse og forudsætning under alle de politiske drøftelser omkring adskillelsesprocessen. Sekretariatet måtte imidlertid opgive at få en konstruktiv dialog i gang på administrativt niveau, og opfølgende meddelte AA s formand da også kategorisk, at man ikke ville medvirke hertil. I foråret 2003 fik Konstruktørforeningen nok, og truede AA med retssag. Teknisk Landsforbund kom efter kort tid med og i efteråret 2003 gik Arkitektforbundet også med. Vi har aldrig haft stor tiltro til at vi vandt men ønskede en præcis afklaring. Og desuden fandt vi det ikke specielt etisk, at en gruppe arkitekter pga. organisatoriske omlægninger pludselig blev efterladt uden overenskomstmæssig dækning. Sekretariatet er efter dommen i fuld gang med i samarbejde med TL og KF at planlægge en kampagne for at få overenskomstdækket vore medlemmer ude på AA-tegnestuerne. Danske Ark er tilsvarende i gang med at forsøge at få tegnestuerne til at melde sig ind i Danske Ark., hvad der jo på enhver måde er fornuftigt for alle parter MEDDELELSER FRA ØVRIGE I BESTYRELSEN Næstformand Hans Chr. Kirketerp Møller orienterede supplerende formandens beretning om AC-beskæftigelsesseminaret i Vejle og de forskellige perspektiver, problemer og muligheder, der må forventes i forbindelse med det kommende arbejde på området. Endvidere orienterede han om valget til AAK s repræsentantskab, hvor der denne gang havde været fredsvalg. Som repræsentanter var således valgt Pernille Hertzberg, Jakob Vedel og ham selv, der jo i forvejen sad som næstformand i AAK s bestyrelse. Som suppleanter var valgt Britta Daugaard, Rie Ollendorff og Anna Pålsson MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET Direktør Ulrik linvald orienterede kort om flg.: - det nye telefonanlæg var nu installeret, fungerede fint og det nye tlf.nummer rundsendt til diverse samarbejdspartnere m.fl. Takket være en god indsats fra de implicerede og et grundigt forarbejde var det gået stort set smertefrit. - I forbindelse med de HK-ansatte i Forbundet, der p.t. bestod af 2 fastansatte og 2 på try-and-hire-basis via et vikarbureau, forestod forhandlinger om fornyelse eller udtræden af den efterhånden helt utidssvarende overenskomst med HK, der stammede helt tilbage fra 1992 samt om en fortolkningstvist omkring lønreguleringsbestemmelsen i den hidtidige overenskomst. Umiddelbart virkede HK ikke specielt fremkommelige og realistiske. - Som afløser for dir.sekr. Anne Scheffel søgtes p.t. gennem bureau efter en hårdt tiltrængt afløser. Flere kandidater var på trapperne.

4 4 - Sekretariatet arbejde i øjeblikket intensivt med udarbejdelsen af en markedsføringsplan, herunder en plan for møder på skolerne. I forbindelse hermed var etableret gode samarbejdsrelationer til studievejlederne. - Ligeledes arbejdedes intensivt med et relativt omfattende oplæg og idékatalog til drøftelse af Forbundets udviklingsmuligheder fremover i relation til en ny Vision 2011 og i den forbindelse gennemførtes et større analyse- og prognosearbejde både omkring forbundets medlemmer, beskæftigelse og konkurrentsituation på arbejdsmarkedet. 3. AC-KONTINGENTSITUATIONEN. Der hersker i skrivende stund væsentlig uenighed i AC om den fremtidige kontingentnøgle, dvs. principperne for hvordan den enkelte organisations kontingent til AC fremover skal beregnes. Situationen er indtil videre uafklaret. Men der er alvorlig risiko for, at de helt store organisationer vil benytte deres stemmevægt til at gennemtrumfe et forslag, der i praksis vil betyde, at navnlig de helt små men også de mellemstore organisationers ACkontingent vil stige voldsomt i de kommende år, mens de store organisationers kontingent omvendt vil være uændret eller relativt faldende. Såvel størrelsen af de pågældende kontingentstigninger som dét politiske forhold, at de store organisationer dermed vil have gennemtvunget en i forhold til trækket på AC s ressourcer helt urimelig fordeling af kontingentbyrden, vil i påkommende tilfælde være uacceptabelt for en lang række AC-organisationer. De mellemstore, mindre og helt små organisationer har efter fællesmøde i ARKITEKTFORBUNDET den 18. ds. derfor nedsat en arbejdsgruppe, som skal vurdere de foreliggende muligheder og nødvendige foranstaltninger for at imødegå situationen. Formanden og direktøren vil på mødet orientere nærmere om den aktuelle status på forhandlingerne og eventuelt fremkomme med konkrete indstillinger i relation hertil. Indstilling: Til Repræsentantskabets drøftelse og eventuelle beslutninger. Formanden orienterede om den aktuelle status på drøftelserne omkring kontingentnøglen i AC og om de stedfundne møder i AC s forretningsudvalg såvel som mødet i Arkitekternes Hus for 17 af AC s 22 medlemsorganisationer. Som sagerne aktuelt står, har der ikke været mulighed for at ændret holdningen hos de store organisationer og dermed flertallet i AC s forretningsudvalg. Det tegner derfor til, at AC s bestyrelse vil tiltræde et forslag om en ny kontingentnøgle, hvor især de helt små men også de mellemstore organisationer må imødese meget betydelige kontingentforhøjelser, mens de store organisationers kontingent omvendt vil bevares uændret eller endda reduceres en smule.

5 5 Der er derfor indkaldt til nyt møde i Arkitekternes Hus for de 17 små og mellemstore AC-organisationer her i dag til aften, hvor man skal vurdere mulighederne for videre tiltag. I den forbindelse er fælles udmeldelse af AC, dannelse af kontingentklubber såvel som egentligt brud med AC og efterfølgende dannelse af ny hovedorganisation i spil. Derfor handler det samtidig om, hvad der kan sikres opbakning fra alles side til, og det er derfor nødvendigt, at der fra Repræsentantskabet også hos os meddeles mandat til brug ved eventuel videre handling. Repræsentantskabet drøftede situationen, idet man naturligvis dybt beklagede de store organisationers adfærd i dette forhold, og konklusionen blev herefter, at der meddeltes mandat til at indgå i de nødvendige tiltag, som en majoritet af de 17 små og mellemstore organisationer tilsluttede sig, herunder eventuel udmeldelse af AC og optagelse i ny akademikersammenslutning. 4. GODKENDELSE AF ÅRSREGNSKAB Vedlagt følger årsregnskabet for ARKITEKTFORBUNDET 2005, kommentarer til samme samt revisionsprotokol. Trods årets mange nye tiltag og investeringer m.v., udviser resultatet et tilfredsstillende overskud på kr Næstformanden vil i øvrigt kort gennemgå årsregnskabet på mødet. Indstilling: Bestyrelsen indstiller årsregnskabet til Repræsentantskabets godkendelse.. Næstformanden, Hans Chr. Kirketerp-Møller gennemgik det udsendte årsregnskab og besvarede sammen med regnskabschef Kurt Rasmussen og direktør Ulrik Linvald herefter fremkomne spørgsmål. Afslutningsvis oplystes, at regnskabet jf. vedtægterne vil blive offentliggjort efter samme principper som forrige år. Repræsentantskabet godkendte herefter med tilfredshed såvel årsregnskab som den tilhørende revisionsprotokol. 5. GODKENDELSE AF UDVALGSKONSTITUERING. Med henvisning til beslutningen på Repræsentantskabsmødet i januar er udvalgene nu konstituerede. Der vedlægges oversigt.

6 6 Indstilling: Bestyrelsen indstiller, at den foreliggende udvalgskonstituering tiltrædes af Repræsentantskabet. I forbindelse med den udsendte oversigt oplystes, at Jette Birkeskov Mogensen også er medlem af EAU, ligesom Hans Chr. Kirketerp-Møller nævnte, at han desuden havde givet et navn på yderligere et medlem til FHO til sekretariatets videre foranstaltning. Med de anførte bemærkninger tiltrådte Repræsentantskabet den foreliggende udvalgskonstituering. 6. VELFÆRDSREFORMEN TEMADRØFTELSE. Afdelingschef Niels Lykke fra AC vil som oplæg til en temadrøftelse i Repræsentantskabet give et kort rids af indhold, konsekvenser og den aktuelle status omkring regeringens oplæg til velfærdsreform med særlig henblik på akademikergruppens interesser. Afdelingschef Niels Lykke fra AC indledte temadrøftelsen med en generel gennemgang af baggrunden for og indholdet af regeringens oplæg til velfærdsreform. I forbindelse hermed kom han også ind på de forslag og perspektiver i oplægget, som havde særlig relevans for akademikergrupperne, ligesom han anstillede forskellige vurderinger af, hvad de kommende forhandlinger på Christiansborg kan munde ud i af konkrete lovforslag. Repræsentantskabet havde opfølgende en længere og meget livlig debat af de forskellige aspekter af velfærdsreformen og i forbindelse hermed pegedes ikke mindst på vigtigheden af at AC m.fl. målrettet arbejdede for at sikre rimeligt afbalancerede løsninger på de områder, hvor akademikergrupperne havde særlige interesser. 7. ARKITEKTFORBUNDETS UDDANNELSESPOLITIK.

7 7 På baggrund af drøftelserne på forrige Repræsentantskabsmøde af EAU-udvalgets oplæg til en uddannelsespolitik, har EAU opfølgende justeret oplægget i henhold til de fremkomne bemærkninger ligesom oplægget herefter har været forelagt bestyrelsen. Næstformanden vil kort gennemgå oplægget. Indstilling: Bestyrelsen indstiller det foreliggende oplæg til Repræsentantskabets godkendelse. Hans Chr. Kirketerp-Møller orienterede kort om det videre arbejde med uddannelsespolitikken i EAU efter Repræsentantskabets første drøftelse heraf. Repræsentantskabet drøftede herefter oplægget, og der blev i forbindelse hermed bl.a. peget på, at det dels er vigtigt, at uddannelsespolitikken dels suppleres med politikker for de øvrige uddannelsesområder, som ARKITEKTFORBUNDET har interesser indenfor, herunder designskolerne, Ålborg-uddannelsen og den nye uddannelse på KVL. Dels at uddannelsespolitikken hurtigt fulgtes op af handlingsplaner, der kunne danne baggrund for aktive tiltag omkring problemerne omkring manglende yngre byplanlæggere og byggesagsbehandlere, nedskæringerne i skolernes specialer som f.eks. restaurering såvel som spørgsmålet omkring stillingsstruktur og arkitektuddannelsernes fremtidige placering i kulturministerielt regi. 8. EVENTUELT. Under punktet drøftedes to emner: 1. Planlægnings- og byggesagsområdet: Fra flere sider blev peget på, at situationen omkring rekruttering af nye planlæggere og byggesagsbehandlere i forbindelse med et generelt generationsskifte på området er ved at udvikle sig til et meget alvorligt problem for arkitektfaget. Det kommer ikke overraskende. Situationen var forudset i PLS-analysen i Men der er ikke sket noget mærkbart hverken på uddannelsessiden eller i den generelle holdning blandt fagets udøvere, og det betyder, at der ikke blot aktuelt mangler kvalificerede ansøgere, når stillingerne ude i kommunerne opslås det vil blive et stadig større problem i de kommende år. Det kan betyde, at selvom området i høj grad har behov for arkitektfaglig ekspertise, kan vi meget let risikere, at det vil overgå til andre faggrupper. Udover, at kommunerne generelt bør motiveres til at gøre en langt større indsats end aktuelt for at sælge sig selv som gode og fagligt udfordrende arbejdspladser, var det Repræsentantskabets holdning, at også ARKITEKTFORBUNDET må styrke indsatsen og stille konkrete krav ikke mindst til skolerne, men også direkte til ministeriet. Endelig pegedes også på spørgsmålet om udviklingen indenfor universitetsområdet og konsekvenserne i forhold til skolerne såvel som fremtidige sammenlægningsmuligheder.

8 8 2. Ledighedssituationen: Faglig sekretær Ib Sander Hansen orienterede kort om den aktuelle ledighedssituation indenfor faget og de forskellige aspekter og fortolkningsmuligheder mht. ledighedstallene. Repræsentantskabet diskuterede herefter det tilsyneladende paradoksale i, at der på den ene side er mangel på arkitekter navnlig på planlæggerområdet men i stigende grad også på tegnestuerne samtidig med, at 400 arkitekter er ledige, og det aftaltes på den baggrund, at sekretariatet skal analysere situationen nærmere, så årsager og forklaringer kan afdækkes. Ulrik Linvald/Mette Carstad

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 3 INDKALDELSE

BESTYRELSESMØDE NR. 3 INDKALDELSE BESTYRELSESMØDE NR. 3 INDKALDELSE Den 29. marts 2006 Tidspunkt : Torsdag den 6. april 2006, kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Arkitekternes Hus, dir.s kontor 3. sal Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 20. januar 2005 Tidspunkt : Torsdag den 6. januar 2005, kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Dir. s kontor 2. sal, Arkitekternes Hus Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4 REFERAT Den 24. juni 2005 Tidspunkt : Mandag, den 13. juni kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Arkitekternes Hus, dir.s kontor 2.sal Tilstede : Janne Christensen, Jacob Vedel, Karin Niemann

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE REFERAT. Tidspunkt : Lørdag, den 26. februar kl

EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE REFERAT. Tidspunkt : Lørdag, den 26. februar kl EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE REFERAT Den 9. marts 2005 Tidspunkt : Lørdag, den 26. februar kl. 13.00 14.00 Sted : Dir.s kontor, Arkitekternes Hus 3.sal NB! Indgang gennem gavldøren Tilstede : Mette Carstad,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 6 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 6 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 6 REFERAT Den 28. oktober 2005 Tidspunkt : Torsdag, den 13. oktober kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Arkitekternes Hus, dir.s. kontor 3.sal Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT Den 18. april 2005 Tidspunkt : Mandag den 4. april 2005, kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Dir. s kontor 2. sal, Arkitekternes Hus Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 4 REFERAT

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 4 REFERAT REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 4 REFERAT Den 21. november 2006 Tidspunkt : Mandag den 20. november 2006, kl. 13.00 17.00 Sted : Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K., mødelokale 2 Tilstede

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 3 REFERAT Den 7. maj 2015 Tidspunkt : Fredag den 24. marts kl. 17.30 Sted : Lily Brobergs Vej 31 Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard Jørgensen Referent

Læs mere

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Petersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 18. februar 2013 Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

3. Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse Regnskab 2014 Underskrevet regnskab og bilag fremlagt til gennemsyn forud for generalforsamlingen.

3. Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse Regnskab 2014 Underskrevet regnskab og bilag fremlagt til gennemsyn forud for generalforsamlingen. Referat generalforsamling Parasollen 2015 1. Valg af dirigent. Referat: Bestyrelsens forslag om, at Bent Munk, Roskilde vælges som dirigent blev godkendt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520 Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser 2007 udgave Varenr. 7520 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning... 5 Introduktion

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Yngre Læger, marts 2015 OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 15 resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne,

Læs mere

Referat. fra årsmødet i HK Områdeklubben på KU. Mandag den 25. marts 2008 kl. 16.45 i HK København, Artillerivej 30, 2300 København S, Rund mødesal

Referat. fra årsmødet i HK Områdeklubben på KU. Mandag den 25. marts 2008 kl. 16.45 i HK København, Artillerivej 30, 2300 København S, Rund mødesal Til alle HK-medlemmer på KU http://hk.ku.dk Referat fra årsmødet i HK Områdeklubben på KU Mandag den 25. marts 2008 kl. 16.45 i HK København, Artillerivej 30, 2300 København S, Rund mødesal Programmet

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Grundejerforeningen Østergårdsparken

Grundejerforeningen Østergårdsparken Grundejerforeningen Østergårdsparken Ordinær generalforsamling den 27. marts 2008. Rasmus Kjærgaard bød velkommen og orienterede om, at både formanden og næstformanden var blevet forhindrede i at deltage,

Læs mere

Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde (ekstraordinært) 22. Oktober på Næsbylund.

Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde (ekstraordinært) 22. Oktober på Næsbylund. Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde (ekstraordinært) 22. Oktober på Næsbylund. Deltagere: Niels Henrik Nielsen, John Kildsgaard, Henrik Novak, Hans Jørgen Worm-Laursen, Poul Balle, Lajla Hallundbæk,

Læs mere

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132 Referat fra ordinær generalforsamling, 12. marts 2011 på EKVH kl. 10:00. Side 1 af 5 Erik Nørskov byder velkommen til generalforsamling. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Frank Sandeløv. Valgt

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen.

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen. Referat af generalforsamlingen, Grundejerforeningen Jægerbuen, den 11. marts 2009 Bestyrelsen tilstede: John Blynov Benny Hansen - Kitty Steen Michael Sass & Britta Schou Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

HK Områdeklubben på Københavns Universitet

HK Områdeklubben på Københavns Universitet Referat af Årsmøde d. 26. marts 2014 i HK Områdeklubben på KU: Ad 1 Valg af dirigent Stig Raff og Lars Hein begge faglige konsulenter i HK Stat Hovedstaden blev valgt. Stig Raff valgte ved samme lejlighed

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr.

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr. Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren 2007 udgave Varenr. 7522 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning...

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Tidspunkt : Onsdag 27. november kl. 10 16.15. Der serveres morgenbrød fra kl. 9.30. Sted : Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg

Tidspunkt : Onsdag 27. november kl. 10 16.15. Der serveres morgenbrød fra kl. 9.30. Sted : Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 4 2013 REFERAT Den 5. december 2013 DAGSORDEN: Tidspunkt : Onsdag 27. november kl. 10 16.15. Der serveres morgenbrød fra kl. 9.30. Sted : Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive 1 Valg af dirigent AAB s formand Peter Hadrup startede mødet med at byde alle velkommen, herunder til advokat Anders

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 23. September. 2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Virumgård Sted: HF/Bredely - Fælleshus Mødedeltagere: Haveforeninger: HF/Stadion, HF/Bredely, HF/Ermelund HF/Lundtoftehaverne, HF/Lyngen

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 2 REFERAT Den 23. februar 2006 Tidspunkt : Tirsdag den 28. februar 2006, kl. 16.30 18.40 med efterfølgende spisning ude i byen Sted : Arkitekternes Hus, Strandgade 27A, Kbh., dir.s

Læs mere

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Indhold Indledning 3 En styrket arbejdsmiljøindsats 4 Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Anbefalinger om nanomaterialer og arbejdsmiljø 6 Børn og unge 7 Folkemøde på Bornholm 8 ArbejdsmiljøPrisen

Læs mere

Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet

Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet Referat af REUs Møde nr. 84 Fredag den 14. marts 2014 Afholdt i Undervisningsministeriet Ad dagsordenens pkt. 1 Godkendelse af dagsorden og referat af rådets møde nr. 83 den 31. januar 2014 Formanden bød

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Åbent for beboerhenvendelser mellem kl. 18:30 til 19:00. Dagsorden Referat Aktion Automatforeningen

Åbent for beboerhenvendelser mellem kl. 18:30 til 19:00. Dagsorden Referat Aktion Automatforeningen Afdelingsbestyrelsesmøde. Møde: onsdag den 6. februar kl. 18:30 Mødested: Afdelingsbestyrelsens kontor Åbent for beboerhenvendelser mellem kl. 18:30 til 19:00 Bestyrelsen: Marianne, Flemming, Birthe, Rita

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Tirsdag, den 6. marts 2007 kl. 19.00 i det store lokale, Kammerrådensvej 15, Hørsholm Dagsorden i henhold til vedtægternes 12:

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 Referat af Dansk Sociologforenings generalforsamling d. 28. februar 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning

Læs mere

Beretning. forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets lokaleområde

Beretning. forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets lokaleområde Beretning nr. 13 Folketinget 2014-15 Beretning afgivet af Retsudvalget den 13. maj 2015 Beretning om forsvarsministerens afvisning af at lade embedsmænd mødes med Folketingets Retsudvalg i Folketingets

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. ------------------------------------

af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. ------------------------------------ Til Bestyrelsen Viby J. den 17. oktober 2014 REFERAT af bestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 kl. 17.00 i Gråkjær Arena, Holstebro. Deltagere: Per Sørensen (PS), Allan Enevoldsen (AE), Villy Nielsen (VN)

Læs mere

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt. 2. Godkendelse af referatet fra mødet den. --- Godkendt

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt. 2. Godkendelse af referatet fra mødet den. --- Godkendt N o r d f y n Referat Mødedato: Mandag den 20. juni 2011 Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20110620 www.nordfynskommune.dk

Læs mere

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D DSK bestyrelsesmøde 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D Tilstede: Karina Jensen, BFCK Amager. Sofie Schieck BFCK Amager. Birgitte Fedders, Center for Udsatte Voksne og Familier.

Læs mere

Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15

Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15 Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15 Søren Arensberg (fungerende formand) bød velkommen, og gik til første punkt på dagsorden. Punkt 1. Valg af dirigent. Som dirigent

Læs mere

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING 2008: Bestyrelsens beretning vil bestå af 2 dele. Først den generelle del, som jeg vil fremlægge. Herefter vil afdelingsformændene supplere med en beretning fra de respektive afdelinger.

Læs mere

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN 14. marts 2005 Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 14. marts 2005 kl. 19.30. Sted: Korsagergård, salen. Der var repræsenteret 33 grundejere (plus 13 fuldmagter). Formanden, Frank Keller bød

Læs mere

SKRIFTLIG BERETNING. Vores nye motto er stadig På vej mod de 400.

SKRIFTLIG BERETNING. Vores nye motto er stadig På vej mod de 400. SKRIFTLIG BERETNING Til Det Kommunale Beredskabspersonales Landsforbunds 40. ordinære generalforsamling, onsdag den 26. august 2009 på Hotel Hvide Hus i Aalborg, skal jeg på bestyrelsens vegne, i henhold

Læs mere

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt REFERAT Ekstraordinær Generalforsamling, Foreningen Hus Forbi Torsdag den 14. Januar 2016 University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt Folk rejste sig og holdt et minuts

Læs mere

Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk

Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk Skolebestyrelsesmøde Skovvangsskolen 28. maj 2008 Referat Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk Til stede: Anne

Læs mere

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 J.nr. 1.60.10.01 Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 Tilstede: Mandana Zarrehparvar, Bodil Rahbek, Morten Bergholt, Bente Friis, Ulla Søgaard Thomsen, Fred Jacobsen og Per Sørensen

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Referat bestyrelsesmøde, d. 16. Januar 2015. Sted: Erik Lillesøe, Ørbækvej 22, 5400 Bogense

Læs mere

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 25. februar 2013

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 25. februar 2013 MOLLERUP GOLF CLUB Bestyrelsesmøde 25. februar 2013 Der var indkaldt til bestyrelsesmøde for MOLLERUP GOLF CLUB kl. 16.30 den 25. februar 2013 i klubbens lokaler Mollerupvej 7 Risskov. Til stede: Fraværende:

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 28. august 2007 er redigeret til brug for offentliggørelse

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 2013 Dansk Volleyball Forbund. Søndag den 2. juni 2013 kl. 10.00. Fredericia Idrætscenter REFERAT

Repræsentantskabsmøde 2013 Dansk Volleyball Forbund. Søndag den 2. juni 2013 kl. 10.00. Fredericia Idrætscenter REFERAT Repræsentantskabsmøde 2013 Dansk Volleyball Forbund Søndag den 2. juni 2013 kl. 10.00 Fredericia Idrætscenter REFERAT Valg af dirigent Formanden Erik Jacobsen bød velkommen. Flemming Barfred blev foreslået

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

DANSK POLITIHUNDEFORENING

DANSK POLITIHUNDEFORENING DANSK POLITIHUNDEFORENING R E F E R A T Dansk Politihundeforenings ordinære repræsentantskabsmøde. Lørdag den 3. marts 2012 kl. 12.50 afholdtes ordinært repræsentantskabsmøde på Vissenbjerg Storkro, Søndersøvej

Læs mere

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010 Referat Møde: Bestyrelsesmøde Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Mødested: Faaborg Gymnasium Deltagere: Steen Tinning Jakob Holm Karin Basse Flemming Helsted

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 20. marts 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Mere specifikt bør Arbejdsmiljørådet fremover fokusere på følgende opgaver:

Mere specifikt bør Arbejdsmiljørådet fremover fokusere på følgende opgaver: Den 1. juni 2004 0XOLJHKRYHGOLQLHULHWQ\WSDUWVV\VWHPSnDUEHMGVPLOM RPUnGHW %DJJUXQG Det fremgår af Strukturudvalgsrapporten, at et enigt Strukturudvalg med opbakning fra såvel arbejdsgivere som lønmodtagere

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Vedtægter for Servicehundeforeningen

Vedtægter for Servicehundeforeningen 1. Navn og hjemsted: 1. Servicehundeforeningen 2. 24. marts 2014 3. Åvejen 28, 4100 Ringsted 2. Formål: Foreningens formål er - at træne/uddanne hunde til personer, som har et handicap eller en kronisk

Læs mere

Referat af AU-møde, sektion 1 og sektion 2, afholdt den 7. juni 2014, i Skovbo Afd. s klubhus.

Referat af AU-møde, sektion 1 og sektion 2, afholdt den 7. juni 2014, i Skovbo Afd. s klubhus. Dansk Politihundeforening Arbejdsudvalgene Referat af AU-møde, sektion 1 og sektion 2, afholdt den 7. juni 2014, i Skovbo Afd. s klubhus. Tilstede var et samlet AU fra sektion 2. Fra sektion 1 havde Mads

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 22/6-09 kl. 9.30 17.30. Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K, Lokale: A19 Deltagere: Tine Nielsen, Jes Mogensen, Lene Banke, Solvejg Pedersen,

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 1. Velkomst til Lærke N. R. Dalgaard, der som næstformand i elevrådet indtræder i bestyrelsen. 2. Fastlæggelse

Læs mere

Referat af stiftende generalforsamling i Juridisk Forening i Aalborg torsdag den 14. januar 2016

Referat af stiftende generalforsamling i Juridisk Forening i Aalborg torsdag den 14. januar 2016 Referat af stiftende generalforsamling i Juridisk Forening i Aalborg torsdag den 14. januar 2016 Den stiftende generalforsamling afholdtes i nævningeretssalen, Retten i Aalborg, Badehusvej 17 med deltagelse

Læs mere

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse Sagsnr. 50.10-00-348 Vores ref. HBØ/kni Deres ref. 2002/5100-2 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att.: Peter S. Willadsen Den 17. januar 2003. + ULQJRYHUXGNDVWWLOIRUVODJWLOORYRPGDQVNXGGDQQHOVHWLOYRNVQHXGO

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Ledelsens beretning for 2015.

Ledelsens beretning for 2015. Ledelsens beretning for 2015. Regionsledelsen (RL) På årsmødet den 16. januar 2015 konstaterede man, der var 3 fra regionsledelsen, nemlig Ane Gleerup, Jens Andersen og Claus Christensen, der havde genopstillet

Læs mere

Referat fra. Ordinært repræsentantskabsmøde. Lørdag, den 16. april 2016 i Idrættens Hus, Brøndby

Referat fra. Ordinært repræsentantskabsmøde. Lørdag, den 16. april 2016 i Idrættens Hus, Brøndby Referat fra Ordinært repræsentantskabsmøde Lørdag, den 16. april 2016 i Idrættens Hus, Brøndby Velkomst ved formand Birger Dahl. Bød velkommen til de for HRØ nye omgivelser. Særlig velkomst til nåleindehavere,

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU6 26/10 2009 Lombok den 16. november 2009 Tilstede: Ikke tilstede: Konstitueret Formand: Michael Wittendorff (MW) Konstitueret Næstformand: Inge Sambleben (IS) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer:

Læs mere