eksportfokus MOD ET MODERNE EGYPTEN 0411 september KAIRO HONG KONG MEXICO CITY BERLIN WARSZAWA PRAG WASHINGTON

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "eksportfokus MOD ET MODERNE EGYPTEN 0411 september KAIRO HONG KONG MEXICO CITY BERLIN WARSZAWA PRAG WASHINGTON"

Transkript

1 eksportfokus 0411 september MOD ET MODERNE EGYPTEN Med politisk opbrud og en økonomi på optur kalder Egypten nu på dansk eksport. Landet er på listen over verdens 11 nye vækstøkonomier. Tema side KAIRO HONG KONG MEXICO CITY BERLIN WARSZAWA PRAG WASHINGTON VERDEN VENTER

2 Fly now with Austrian Airlines to Baghdad three times a week via Vienna, Europe s fastest transfer airport. t on austrian.com, conditions apply.

3 EKSPORTFOKUS DIN BILLET TIL VERDENSMARKEDET Reportage, viden og analyse fra verdens vækstmarkeder. Tjek ind med Eksportfokus - Danmarks nødvendige magasin om eksport. Tegn gratis abonnement på eksportfokus.um.dk Scan koden med din smartphone og abonnér INDHOLD INTERVIEW: ambassadørens afrika Sydafrika er netop blevet optaget i den eksklusive kreds af BRIK(S)-lande. Landets økonomi vokser støt, og den danske ambassadør Dan E. Frederiksen ser fine forretningsmuligheder for danske virksomheder. S de 5 på mission Fem nye eksportambassadører skal få danske virksomheder ud på de nye vækstmarkeder. dansk design til hong kong Nyt innovationscenter skal hjælpe danske designvirksomheder med at udvikle produkter, der matcher det asiatiske marked. når foråret blomstrer af Selv om Egypten står over for store politiske udfordringer, er de udenlandske investorer ikke flygtet: De tror på Egypten. håbet er lysegrønt Til oktober samles toppolitikere, virksomhedsledere og meningsdannere fra hele verden i Danmark. Mål: At bane vejen for grøn vækst. foto: colourbox

4 forord 85 millioner egyptere venter på danske eksportører En revolution har vendt op og ned på Egypten og har bragt politisk uro med sig, men ikke alt er ændret. Hver uge åbner nye restauranter i Kairo, store områder i ørkenen udvikles forsat til boligkvarterer med tilhørende indkøbssteder, mange højteknologiske globale virksomheder har slået sig ned i særlige IT-byer, og regeringen holder på med storstilede investeringer i infrastrukturen langs kysterne. Så selvom økonomien er blevet ramt hårdt af omvæltningerne, er væksten for 2011 stadig i plus. Hele verden fulgte med på tv og Twitter, da egypterne i februar væltede deres mangeårige præsident, Hosni Mubarak. Trods flere års høje vækstrater på op til 7,2 procent havde de færreste egyptere fået flere penge mellem hænderne, hvilket var med til at skabe den store opbakning til demonstrationerne. Der er nu gået over et halvt år siden revolutionen, og det er tydeligt, at Egypten har lang vej igen mod de ønskede politiske reformer og mindskning af kløften mellem rig og fattig. Demonstrationer og strejker er stadig en del af det egyptiske billede. Alligevel bør danske eksportører fortsat have høje ambitioner på det egyptiske marked. Den egyptiske regering og internationale økonomer er nemlig enige: Væksten kommer hurtigt tilbage. BNP vil stige til 3,9 procent inden for det næste år og fra midten af 2012 op mod seks procent. De nyeste tal viser, at landets store indtægtskilder er i god gænge; udbyttet fra Suez-kanalen er steget i forhold til sidste år, og der er tegn på, at turisterne vender tilbage særligt til Rødehavskysten, der aldrig har været påvirket af urolighederne. Egypten er derfor stadig et attraktivt marked, der kan blive endnu bedre med politiske reformer. Der findes op mod 85 millioner indbyggere. Kun den rigeste del af befolkningen kan handle i Kairos luksusvarebutikker, men studier viser, at selv de fattige er afhængige af importerede varer. Landet importerer 40 procent af sine fødevarer, for eksempel kommer 60 procent af hveden fra udlandet. Og så kan ingen politiske omvæltninger ændre på den geografiske placering; tæt på Danmark og i krydsfeltet mellem Asien, Afrika og Mellemøsten. Hvis din virksomhed skal have nogen i hånden for at finde vej gennem de kulturelle forskelle og de til tider bureaukratiske beslutningsgange, så tøv ikke med at rette henvendelse til ambassaden i Kairo. Jeg selv og vores eksportrådgivere står klar til at hjælpe. God læselyst! Christian Hoppe Danmarks ambassadør i Egypten 4 foto: gerd kieffer-døssing

5 Hvis eksporteventyret skal ende lykkeligt må det have en god begyndelse En god begyndelse kunne være at lade EKF kautionere for jeres kreditter i banken. Så har I penge til at producere jeres varer og kan holde fast i vigtige eksportordrer. EKF - STØRRE SIKKERHED, BEDRE FINANSIERING, MERE SALG.

6 markedsnyt verden usa Dansk børnetøj på USA's yngste USA Ny chef i Atlanta skal bane vejen for dansk industri foto: katvig Dansk børnemode som her fra Katvig er en verdensucces. Dansk børnetøj skal nu markedsføres bredt i USA. Generalkonsulatet i New York lancerer den 24. oktober et eksportfremstød for dansk børnemode i USA. Eksportfremstødet skal introducere dansk børnetøj til det amerikanske marked og samtidig skabe konkrete erhvervsforbindelser mellem danske usa Eksportrådet og Export Promotion Denmark inviterer i samarbejde med Partners Healthcare til et spændende eksportfremstød for danske MedTech-firmaer. Målet med fremstødet er at præsentere danske teknologiløsninger inden for social- og sundheds-it og få skabt konkret forretning med mulige partnere og kunder i USA. Arrangementet hedder Connected Care og afholdes oktober 2011 på konferencen Connected Health Symposium i Boston, MA. Konferencen er virksomheder og potentielle amerikanske partnere. for yderligere information, kontakt venligst: Generalkonsulatet i New York Thomas Rizk Tlf.: +1(212) Fremstød for dansk social- og sundheds-it den største og mest anerkendte af sin art i USA og besøges ikke alene af mulige kunder og partnere, men også af højniveau-beslutningstagere. for yderligere information, kontakt venligst: Det danske generalkonsulat i New York Mikael Vinding Tlf.: Ny handelschef skal gøre dansk maskinindustri mere synlig på det amerikanske marked. Carsten Rosendahl er per 1. juli 2011 tiltrådt som chef for handelskontoret i Atlanta. Carsten Rosendahl har mange års erfaring fra maskinindustrien, og netop dansk maskinindustri trænger til et løft på det amerikanske marked, der er verdens største for maskiner. Danske industrivirksomheder er dog typisk mere forsigtige end service- og it-virksomheder, når det gælder indtræden på nye markeder. Carsten Rosendahl kommer fra den danske maskinproducent Struers A/S, hvor han var ansvarlig for virksomhedens globale forhandlernet og strategiske ekspansion. Med sit indgående kendskab til maskinindustrien kan han være med til at ændre industriens opfattelse af USA som et svært tilgængeligt marked. Gennem sin karriere har Carsten Rosendahl opbygget særlige kompetencer inden for international forretningsudvikling og har oparbejdet stor forståelse for de udfordringer, virksomheder står over for, når de satser internationalt. for yderligere information, kontakt venligst: Det danske handelskontor i Atlanta Carsten Rosendahl Tlf.:

7 verden markedsnyt > australien Legeplads hædres med designpris En dansk legeplads har netop modtaget en prestigefuld australsk designpris. Dermed er dansk design igen i rampe-lyset i Australien. Dansk erhvervsdelegation på vej down under. foto: kompan KOMPAN s interaktive legeplads, ICON, skal lokke børn væk fra computeren og ud at lege. Både de australske forbrugere og fageksperter er begejstrede for dansk design. Senest har organisationen Good Design Australia belønnet legepladsproducenten KOMPAN med sin fornemste designpris for årets design. Det er KOMPAN s legeplads ICON, der har indbragt prisen, der gives til ekstraordinære innovationer ved en tilbagevendende prisuddeling i Melbourne. Den danske virksomhed designer og producerer interaktive, elektroniske legepladser, der forener traditionel udendørsleg med avanceret IT-teknologi. Kombinationen af sundhed, indlæring og social integration gjorde legepladsen til en sikker vinder. Efter lanceringen i staten Queensland håber KOMPAN nu at indtage samtlige stater i Australien. Virksomhedens succes i Australien er ikke enestående. Australierne efterspørger dansk design, også når det gælder byplanlægning og mere klassiske designdomæner som møbler og smykker november i år gæster en dansk erhvervsdelegation med Kronprinsparret i spidsen Australien. Temaerne er Smart Cities, Renewable Energy og Food & Food Technology. for yderligere information, kontakt venligst: Det danske handelskontor i Sydney Rikke Gamborg Tlf.: new zealand Christchurch kæmper sig tilbage foto: ross becker photography Genopbygningen af det jordskælvsramte Christchurch forventes at tage år. Omkostningerne vurderes at løbe op i milliarder kroner. Byen Christchurch i New Zealand skal genopbygges efter voldsomme jordskælv. Bystyret ønsker danske løsninger. Da Christchurch i New Zealand blev ramt af to store jordskælv i 2010 og 2011, blev store dele af byen ødelagt. Nu skal byen genopbygges, og bystyret ser genopbygningen som en mulighed for at skabe en ny menneskevenlig by i samarbejde med indbyggerne. Inspiration til byudviklingen finder bystyret blandt andet i København, og de har ansat det danske arkitektfirma Gehl Architects som rådgivere. Arkitekten Jan Gehl har tidligere samarbejdet med bystyret om en strategisk plan for byudviklingen. Her anbefalede han flere åbne offentlige områder og bedre muligheder for offentlig transport, cykelstier og bedre forhold for fodgængere. Bystyret i Christchurch er altså mere end åbne over for den danske storbymodel, og det giver potentiale for danske virksomheder. Det er blandt andet miljøvenlige materialer, bæredygtige løsninger og ingeniører, der er efterspørgsel på. for yderligere information, kontakt venligst: Det danske handelskontor i Auckland Daniel Kampmann Tlf.:

8 markedsnyt verden mexico Vindenergi er i stærk vækst foto: vestas Over en fireårig periode skal Mexicos andel af vedvarende energi mangedobles. Forestil dig investeringsomfanget, når verdens 14. største økonomi, Mexico, øger sin andel af vedvarende energi fra 0,33 procent i 2008 til 4,34 procent i I faktiske tal betyder det en stigning fra det nuværende niveau på 514 MegaWatt til omkring 2,5 GigaWatt med udgangen af Mexico er således et land, som ikke bør overses af danske leverandører til vindindustrien og interesserede investorer. Landet har udnyttet potentialet i vindenergi meget lidt, men både virksomheder og politikere har fokus på fordelene, og vindenergi har stor prioritet. Ifølge Vestas er der gunstige forhold for udnyttelse af vindenergi i Mexico. Vindindustrien er stadig forholdsvis ny i Mexico, og infrastrukturen er under opbygning. Derfor skal investorerne i denne sektor være villige til at tage en risiko for at opnå indtjening 8 til 10 år ud i fremtiden. Mange af Mexicos førende virksomheder ønsker miljørigtig energi. Danske virksomheder er kendte for at være forrest med teknologi og services på vindmarkedet og har gode muligheder for at tage del i den høje vækst. For eksempel er en af verdens største producenter af cement, CEMEX, i gang med at opbygge Latinamerikas største vindmøllepark. for yderligere information, kontakt venligst: Den danske ambassade i Mexico City Allan Leest Tlf.: Mange af Mexicos førende virksomheder ønsker miljørigtig energi. mexico Oliedelegation på vej til Danmark I juni deltog direktører fra otte danske virksomheder i et dagsseminar med den mexicanske energiminister, direktører fra det statsejede olieselskab PEMEX og repræsentanter for mexicanske energiorganisationer i Mexico. På seminaret blev fundamentet lagt for et frugtbart samarbejde mellem Danmark og Mexico på området for olie og gas. Som opfølgning på seminaret vil en teknisk og operationel PEMEX delegation gæste Danmark i efteråret for yderligere information, kontakt venligst: Den danske ambassade i Mexico City Alexandra Silén Tlf.:

9 verden markedsnyt > kina Smutvej til Kinas online-shoppere En ny fælles skandinavisk hjemmeside giver danske virksomheder direkte adgang til millioner af kinesiske online-shoppere. Danske virksomheder får nu en fælles salgsog markedsføringsplatform på det voksende kinesiske e-handelsmarked. Det sker via et samarbejde mellem den danske ambassade i Kina, firmaet Nordic Style Ltd. og Kinas største online handelsplatform 360buy.com Hjemmesiden hedder BeiouFeng.com, hvilket oversat betyder Nordiske Trends. For små og mellemstore virksomheder betyder det, at de kan spare mange etablerings- og markedsføringsomkostninger, der typisk er forbundet med at etablere salg på det kinesiske marked. Designvirksomheden Eva Solo er en af de danske virksomheder, som til oktober skal sælge sine produkter via online-platformen. Eva Solo har kun i begrænset omfang været til stede på det kinesiske marked, så Eksport Manager Lars Heede ser det som en god test. "Online platformen er en effektiv måde at skabe kendskab til vores brand hos de mange kinesiske kunder, uden at vi skal bruge kræfter på at etablere os på retailmarkedet. Da det er en fælles dansk platform, kan vi samtidig lukrere på, at dansk design har et godt navn i Kina," siger Lars Heede, Eksport Manager hos Eva Solo. Der er 430 millioner internetbrugere i Kina, og antallet forventes at vokse til 650 millioner i I år forventes kineserne at handle for over 500 milliarder kroner på nettet, hvilket er mere end en fordobling i forhold til for yderligere information, kontakt venligst: Det danske generalkonsulat i Shanghai Mette Knudsen Tlf.: brasilien Skibsbyggernation rejser sig af havet Brasiliens eksplosive økonomiske vækst har sat skub i skibsbyggeriet. En erhvervsdelegation er planlagt i november. Historien om Brasilien som skibsbyggernation er en historie om op- og nedture. I 1980'erne var landet blandt verdens førende skibsbyggernationer, men i slutningen af 1990'erne var der stort set ingen skibsproduktion. Nu er landets skibsværfter igen på vej op på en ny bølgetop, og her forventes man at blive. Skibsbygningsindustrien har været en af de centrale industrier og har nydt godt af Brasiliens økonomiske vækst de seneste ti år. Skibsværfter er blevet opført og udvidet, og der er kommet store ordrer på alle typer af skibe. Bevægelserne på det brasilianske marked for skibsbyggeri giver også muligheder for danske virksomheder. Det danske generalkonsulat i Brasilien planlægger i samarbejde med Eksportforeningen i Silkeborg en erhvervsdelegation til de brasilianske værfter og en række af værfternes leverandører. Besøget forventes at finde sted i uge for yderligere information, kontakt venligst: Det danske generalkonsulat i Sao Paulo Peter Efland Tlf.: / Mobil.: Eva Solo er en af de danske virksomheder, som til oktober skal sælge sine produkter via den ny online-platform. foto: eva solo 9

10 markedsnyt verden sydkorea Grøn satsning i Korea foto: sxc.nu Sydkoreas børn får glæde af en bæredygtig fremtid, når regeringens vindenergiplaner realiseres. Det gør danske eksportører også. Sydkorea satser i disse år massivt på vindsektoren. Dansk offshore præsenteres på et seminar i oktober. Den koreanske regering og de største koreanske industrivirksomheder satser i disse år massivt på vindsektoren. De danske erfaringer og kompetencer på området er anerkendte i Korea, og den grønne vækstalliance, som Sydkoreas præsident indgik med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V.) under sit besøg i Danmark i maj, giver dansk erhvervsliv en unik mulighed for at spille en central rolle i Koreas grønne satsning. På den baggrund arrangerer ambassaden i Seoul et seminar med fokus på danske kompetencer på offshore-området. Seminaret finder sted torsdag den 20. oktober i Seoul, og der er stadig mulighed for tilmelding. Seminaret arrangeres i samarbejde med Korean Wind Energy Industry Association og foregår ved den største koreanske cleantech-udstilling, Renewable Energy Korea. Offshore-seminaret giver danske virksomheder mulighed for at præsentere deres kompetencer og netværke med potentielle koreanske kunder, samarbejdspartnere og beslutningstagere. for yderligere information, kontakt venligst: Den danske ambassade i Seoul Youngmi Cho Tlf.: ext israel Ørkenland søger efter vand Tørke og en voksende befolkning giver Israel vandforsyningsproblemer, og landet spejder efter gode løsninger. Israel ligger i ørkenen, og det bliver sværere og sværere for israelerne at finde vand til den voksende befolkning. Der er brug for nye løsninger til den trængte vandbeholdning, og det giver muligheder for danske virksomheder. Derfor organiserer den danske ambassade i Tel Aviv sammen med videnskabsministeriet en delegation af virksomheder, miljøkonsulenter og forskere, der rejser til Israel. Der arrangeres også en stor dansk fællesstand ved konferencen WATEC i Israel. WATEC er en af verdens førende konferencer og udstillinger inden for vandteknologi. Den israelske regering arbejder med alle tænkelige midler på at løse landets problemer med vandforsyningen. Der satses blandt andet på afsaltningsanlæg, der ved omvendt osmose kan afsalte havvand. Men selv om disse afsaltningsanlæg kan forsyne landet med mere end 540 millioner km 3 vand om året, er det ikke nok til at møde det voksende vandbehov i Israel. I det israelske miljøbeskyttelsesministerium er man derfor også begyndt at interessere sig for rensning af spildevand. Den store danske erfaring på området kan vise sig nyttig for israelerne og indbringende for de danske virksomheder. for yderligere information, kontakt venligst: Den danske ambassade i Tel Aviv Ilana Krasnik Tlf.: Det tørre ørkenland har svært ved at slukke tørsten hos sin voksende befolkning. foto: colourbox 10

11 Vissevasse. Selvfølgelig gør vi det. Har du et fornuftigt projekt, får du Jyske Bank er lig med helhedsrådgivning. Det betyder, at vi sammen med din virksomhed kan komme omkring fx indhentning af de nødvendige af den løbende drift, risikostyring, investeringer og planlægning af generationsskifte. Jyske Bank er en anderledes bankoplevelse også for erhvervskunder. Find inspiration i de mange erhvervspakker og i en innovativ bank, der giver ideerne luft under vingerne. Er virksomhedens hjul velsmurte, er visionerne skarpslebne, og har vi en fælles forståelse for, hvad der skal til for at nå målene ja, så er Bestil et møde på jyskebank.dk/nykunde så kontakter vi dig.

12 eksportambassadører De5 på mission Fem kendte ansigter skal nu være en del af Danmarks ansigt udadtil og hjælpe dansk erhvervsliv i gang på nye vækstmarkeder. Den danske rørproducent, NKT Flexibles, ser gode perspektiver i eksportambassadørerne. af rikke bech-pedersen Danmarks nye eksportambassadører skal åbne døre. I Brasilien, Rusland, Indien, Kina og i de såkaldte 2.bølge vækstlande skal de give eksporten et skub, så flere danske virksomheder får eksportaftaler på plads på disse markeder. For lige så lovende som de nye vækstmarkeder er, lige så svært har det vist sig at være for danske virksomheder at bide sig fast i markeder, der både kulturelt og geografisk ligger langt fra Danmark. Men hvordan kan eksportambassadørerne gøre en forskel? De fem nye eksportambassadører har alle en lang karriere med en eller flere ministerposter bag sig, og flere af dem har også haft betroede poster i erhvervslivet. De er også alle oppe i alderen, jovist; den yngste af dem, Anne Birgitte Lundholt, nærmer sig de tres. Men med alder kommer som bekendt erfaring, og fælles for dem er, at deres karrierer har bragt dem vidt omkring i verden og givet dem et internationalt udsyn, som de kan få god brug for i deres nye job. Eksportambassadørerne har fået hver et fremstormende vækstmarked, hvor deres opgave er at gøre dansk erhvervsliv synligt. Den tidligere administrerende direktør i TDC, Henning Dyremose, skal vende blikket mod vest og hjælpe dansk erhvervsliv på vej i Brasilien. I Rusland er det tidligere EU-kommissær for landbrug, Mariann Fischer Boel, der skal sikre eksport og investeringsfremme. Og længere mod øst er det tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann Jensen, der skal beklæde posten som eksportambassadør i Indien, mens tidligere EU-kommissær for miljø, Ritt Bjerregaard, skal tage hånd om det kinesiske marked. Endelig er der Anne Birgitte Lundholt, der må kigge i alle fire verdenshjørner og indstille sit blik på både det nære og det fjerne. Den tidligere administrerende direktør i Danske Slagterier har nemlig fået ansvar for 2.bølge vækstlandene, der blandt andet omfatter Tyrkiet, Sydkorea, Sydafrika, Vietnam, Indonesien og Mexico. Et historisk vendepunkt De fem eksportambassadører er udnævnt af regeringen for en periode på to år. De har kontor og daglig gang i Udenrigsministeriet, men skal derudover rejse rundt i Danmark for at sætte fokus på markedsmulighederne og naturligvis til deres respektive vækstlande. De skal finde nye eksportmuligheder på vækstmarkederne, lede erhvervsdelegationer og bruge deres store politiske erfaring til at lirke døre op. Udenrigsminister Lene Espersen (K.) siger om baggrunden for det ny initiativ: "Vi er ved et historisk vendepunkt. Vi har gennem flere århundreder været vant til, at Europa og USA har været det politiske, øko- 12

13 foto:scanpix/keld navntoft Udenrigsminister Lene Espersen (K.) præsenterede Uffe Ellemann Jensen, Ritt Bjerregaard, Henning Dyremose, Anne Birgitte Lundholt og Mariann Fischer Boel som eksportambassadører på et pressemøde 21. juni nomiske og videnskabelige centrum. Der er ikke andet for end at tage udfordringen op og sige, at vi hilser udviklingen i Kina og de andre vækstlande velkommen." En sådan begyndende omvæltning af verdensordenen giver udfordringer. Men det giver samtidig også muligheder, og der er derfor al mulig grund til at vende blikket mod de lande, der stormer frem. "Vækstlandene begynder langsomt, men sikkert at efterspørge lige præcis den type avancerede produkter og tjenester, der har gjort Danmark rigt. Derfor er det afgørende, at vi tiltrækker investeringer og viden fra disse lande, og at danske virksomheder er i stand til at vinde en del af den stigende efterspørgsel, der er på disse markeder." Ingen stegte duer En af de virksomheder, der har haft succes på de nye vækstmarkeder uden hjælp fra eksportambassadører er NKT Flexibles, der i maj 2011 indgik en aftale til en værdi af op til 9,7 milliarder kroner med den brasilianske oliegigant Petrobras. Det har krævet en langvarig indsats at opbygge den gode relation. Helt siden 1999 har virksomheden samarbejdet med Petrobras. Der, hvor eksportambassadørerne kan gøre en forskel, er med deres navn og deres politiske erfaring, siger administrerende direktør i NKT Flexibles, Michael C. Hjorth: "Eksportambassadørerne har alle en dyb indsigt i det politiske niveau, og de vil med deres navn kunne stille sig i spidsen for en dansk erhvervsdelegation. Det ligner jo det, som ministrene og Kongehuset gør, men de vil kunne være mere fokuserede. Det betyder dog ikke, at vi i virksomhederne blot kan læne os tilbage og se de stegte duer komme flyvende ind ad vinduet. Vi skal selv bygge videre på relationerne." Når eksportambassadørerne rejser videre eller hjem til Danmark, er der altså stadig et hårdt arbejde tilbage for virksomhederne. De skal løbende holde fast i dialogen og vise interesse. Ellers lukker døren igen. DET SKAL EKSPORTAMBASSADØRERNE: Identificere nye eksportmuligheder på vækstmarkederne. Gå i dialog med danske virksomheder om konkrete muligheder og udfordringer på vækstmarkederne. Lede delegationer ved danske eksportfremstød på de respektive markeder. Trække investeringer til Danmark fra de nye vækstmarkeder. Eksportambassadørerne er udnævnt af regeringen for en periode på to år. De ansættes af Udenrigsministeriet. Eksportambassadørerne indgår som en del af Eksportrådet i Udenrigsministeriet. De har base i København, men vil have rejseaktivitet såvel i Danmark som til de udvalgte markeder. 13

14 eksportambassadører Hvordan kan du gøre en forskel for dansk eksport? fotos af bjarke ørsted HENNING DYREMOSE (BRASILIEN) "Det primære arbejde for fremme af dansk eksport til Brasilien ligger fortsat lokalt i Brasilien. Min rolle som eksportambassadør bliver at bidrage til at indfri regeringens målsætning om at fordoble den nuværende danske eksport til landet inden udgangen af Dette kan selvfølgelig kun ske i tæt samarbejde med ambassaden i Brasilia, generalkonsulatet i São Paulo og det nyåbnede satellitkontor i Rio de Janeiro samt eksperterne i Eksportrådet. I fællesskab skal vi gennem tæt dialog med dansk erhvervsliv sikre, at danske virksomheder får øjnene op for det kæmpe eksportpotentiale, der er i Brasilien." er tidligere arbejdsminister og finansminister under Schlüter-regeringen for Det konservative Folkeparti. Siden 1993 har han beklædt adskillige poster i erhvervslivet, blandt andet som administrerende direktør og senere bestyrelsesformand i TDC. Har også været formand for interesseorganisationen DI. MARIANN FISCHER BOEL (RUSLAND) "Når vi kigger på geografien, så er Rusland vores største nærmarked, men mentalt ligger det stadig langt mod øst, og den generelle opfattelse er, at det er "farligt" og fuldstændig uforudsigeligt at kaste sig ud på dybt vand i dette marked, og lad os i stedet holde på det kendte. En af mine opgaver bliver derfor at fremme kendskab til og viden om muligheder og faldgruber sammensætte en værktøjskasse, der kan være en hjælp til virksomheder med gå-på-mod til at kaste sig ud i et spændende men også foranderligt marked. Og selvfølgelig vil jeg bruge mine tidligere politiske kontakter i Kreml samt skabe nye med min ukomplicerede tilgang og kendskab til politikere." blev valgt ind i Folketinget for partiet Venstre i 1990, og var i fødevareminister under Fogh-regeringen. Efterfølgende blev hun valgt som EU-kommisær for landbruget, en post hun bestred indtil UFFE ELLEMANN- JENSEN (INDIEN) "Jeg kan bidrage til at få flere danske eksportvirksomheder til at interessere sig for det sted, hvor tingene virkelig gror Indien! De fleste af vore store virksomheder er i fuld gang men mange af de mindre og mellemstore holder sig tilbage, så derfor er vores markedsandel faldet i de år, hvor Indien har flerdoblet sit nationalprodukt. Det kan vi gøre meget bedre men det kræver, at interessen vækkes. Så der ligger en stor opgave i at fjerne frygt og fordomme om Indien. Jeg vil også være med til at skabe netværk for interesserede virksomheder, så de kan dele viden og erfaring og dermed blive klædt bedre på til eksport. Der er som bekendt en kurre på tråden mellem Indien og Danmark i det officielle samarbejde og her håber jeg at kunne bidrage til, at det økonomiske samarbejde ikke lider skade." er tidligere formand for partiet Venstre og har ud over 11 år som udenrigsminister under Schlüter-regeringen fra , blandt andet været præsident for Det Europæiske Liberale Parti. Han har desuden været bestyrelsesformand i Royal Greenland og i Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder. RITT BJERREGAARD (KINA) "Danmark eksporterer allerede betragteligt til Kina, og vi har længe haft fokus på det som vækstmarked. Men Kina er mere end bare Beijing og Shanghai. Det er et enormt land, og mulighederne er endnu større. Desværre er der mange danske virksomheder, som endnu er ikke aktive på det kinesiske marked. Det skal vi have lavet om på. Den centrale styreform gør, at især små og mellemstore virksomheder møder forhindringer. Her har jeg i kraft af mine tidligere poster mulighed for at komme til orde, hvor erhvervslivet møder lukkede døre. Danmark skal med på Kinas vækstbølge, derfor skal vi være mange flere til at løfte den opgave, netop fordi Kina er så stort. En af dem er mig." fik sin første ministerpost i 1973 som socialdemokratisk undervisningsminister under Anker Jørgensen-regeringen. Blev senere socialminister i samme regering. Var fra EU-kommisær for miljø. Sluttede sin ministerkarriere af med titlen som fødevareminister under Nyrup-regeringen fra Var Københavns overborgmester fra ANNE BIRGITTE LUNDHOLT (2.-BØLGE VÆKSTLANDE) "Vi lever i en globaliseret verden, hvor det ikke længere er afstanden til markedet, der er den afgørende faktor. Det handler om, at man har et produkt eller en ydelse, der kan sælges på det pågældende marked. Mange danske virksomheder vil gerne, men mangler ofte lige det sidste nøk. Som eksportambassadør kan jeg tilbyde en ekstra service. Jeg kan være det bindeled, der giver en ekstra hånd til danske virksomheder, der står og skal ind på et af de nye 2.-bølge-markeder, hvor potentialet er enormt. Ofte er det bare det sidste lille skub og en smule bedre kendskab der skal til, for at danske virksomheder tør tage skridtet fuldt ud." er tidligere konservativ industri- og energiminister under Schlüter-regeringen. Efter 1997 har hun især gjort karriere i erhvervslivet blandt andet som administrerende direktør i Danske Slagterier. 14

15 Grænseløs pakkeservice Mere end DPD-medarbejdere bringer dine pakker ud i over 40 lande i Europa. Hurtigt, sikkert og effektivt. Uanset hvilke markeder du vil erobre, er DPD med dig hele vejen. Vi hjælper dig med at styrke dine internationale forretningsprocesser og dermed forbedre dine kunderelationer. Ring til vores salgsafdeling på tlf og få et godt tilbud på hurtig og sikker pakkeservice. In time with business

16 innovation foto: scanpix Dansk design skal rage op i Hong Kong Den sydøstasiatiske millionby skal være hjemby for et nyt dansk innovationscenter med fokus på design. af tina ravn og charlotte dahlsgaard Opfindsomhed, kreativitet og samarbejde. Det er nogle af de midler, som skal tages i brug, når et nyt dansk innovationscenter i Hong Kong som er en af Asiens førende designbyer skal hjælpe danske virksomheder og forskningsinstitutioner frem i verden. Innovationscentret åbner til efteråret og skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle et flyvefærdigt produkt, der matcher det asiatiske marked. Udenrigsminister Lene Espersen (K.) har høje forventninger. "Åbningen af det ny innovationscenter kan være med til at styrke danske kompetencer indenfor blandt andet produkt- og servicedesign. Samtidig øger det muligheden for at trække udenlandske investeringer til Danmark," siger udenrigsministeren. Forhåbningerne deles af Martine Gram Barbry, som skal være centrets leder. "Mange danske designvirksomheder brænder for at komme ud på det globale marked med deres nyskabende produkt- og servicedesign. Det er dem, vi nu skal hjælpe. Hong Kong er med sit store 16

17 foto: udenrigsministeriet Nyudnævnt chef for Innovationscentret i Hong Kong, Martine Gram Barbry, har blandt andet arbejdet i Frankrig for den danske designvirksomhed KVADRAT, før hun blev ansat ved Eksportrådet. TRE FACTS OM DANMARKS INNOVATIONSCENTRE I forggrunden: Hong Kong Convention- and Exhibitioncenter, i baggrunden byens finansielle centrum. Har fokus på at hjælpe danske virksomheder med at udvikle og tilpasse deres produkter til fremmede markeder. Er børn af et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Består af tre ben : innovation, investeringsfremme og forskning & udvikling og kan derfor hjælpe danske virksomheder og forskere med opgaver, der spænder fra at finde forsknings- og samarbejdspartnere til risikovillig kapital og vurdering af forretningsmodeller. designfokus et oplagt sted at tage fat for disse virksomheder," siger Martine Gram Barbry, der kommer fra en stilling som global teamleder for mode og design i Eksportrådet. Knudepunkt for design Beliggenheden i Hong Kong er ingen tilfældighed. Den kinesiske regering satser målrettet på at gøre byen til et globalt knudepunkt for design, og initiativerne har allerede lokket store virksomheder som Philips og Google til at lægge deres forsknings- og udviklingsafdelinger der. Den voksende asiatiske middelklasse tager i stigende grad pungen op af lommen for at købe vestlige produkter, og designet er blevet den vigtigste måde at få sit produkt til at stå frem i mængden. Den bølge skal danske virksomheder nu gerne ride med på. "Danske designere er traditionelt humanistisk orienterede og utrolig brugerfokuserede i udviklingen af nye produkter og services. Det er netop den slags kompetencer, der i stigende grad efterspørges globalt," siger Martine Gram Barbry og tilføjer: "Vi skal udnytte, at Hong Kong har et af de stærkeste designmiljøer i Asien, og at byen er et oplagt springbræt til markedet i det sydlige Kina." Innovationscenteret er det fjerde, der åbner på fem år. De øvrige innovationscentre bor i Silicon Valley, München og Shanghai. 17

18 egypten Når foråret blomstrer af Trafikken er ofte heftig og støjniveauet højt i den egyptiske hovedstad, så et hvil nær Nilens bred er en kærkommen pause. Revolutionen i Egypten har betydet, at landet må vinke farvel til det sidste årtis høje vækstrate. Men selvom landet står over for store politiske udfordringer, er de udenlandske investorer ikke flygtet: De tror på Egypten. Tekst og foto gerd kieffer-døssing, kairo For blot et par måneder siden må græsset have været stort set forsvundet trykket ned til en ensfarvet masse af de tusindvis af fødder, der i dagevis stod her på Tahrir pladsen i Kairo og kæmpede for frihed og demokrati. Nu er græsset grønt igen og vokser sig stædigt og beslutsomt tættere og længere i solens dovne stråler. På en rolig tirsdag er den eneste aggressivitet den, der bliver udspyet i evindelige, langtrukne dyt fra byens endeløse strøm af trafik. Da egypterne i februar smed deres præsident gennem næsten 30 år, Hosni Mubarak, af posten, var pladsen fuld af råb, vrede stemmer og knyttede hænder. De er på vej mod frihed og demokrati, men har til gengæld måttet sige farvel til vækst og stabilitet, og det har haft indflydelse på landets handelssamarbejde. Fra vækst til krise Egyptens økonomi har været i gang med en forandringsproces de sidste 20 år. Det begyndte så småt med indførelsen af en åben økonomi i 80 erne, men tingene tog først for alvor fart fra begyndelsen af 00 erne, fortæller Engy Basiouny. Hun sidder i sit lyse, kølige kontor på den danske ambassade i Kairo, hvor hun er handelsmedarbejder. "I et helt årti, fra 2000 indtil revolutionen, var Egypten et attraktivt marked vi fik en ny regering, der støttede den private sektor og tilsvarende åbnede op for udenlandske investeringer." I 2001 fik Egypten et Investeringsministerium, og regeringens anstrengelser bar frugt. De udenlandske investorer strømmede til, og deres direkte investeringer steg fra 1 milliard dollars i 2003 til 13 milliarder dollars i Også danske virksomheder fik øjnene op for Egypten siden 2005 har vi fordoblet vores eksport til landet. Men så kom 25. januar 2011, og alt ændrede sig. Stabiliteten forsvandt sammen med politiet, og alle sektorer blev ramt: Turismen, arbejdsløsheden, væksten og samhandlen. "Vi har endnu ikke hørt om nogle danske virksomheder, der har trukket sig ud af Egypten, men planer for fremtidige investeringer er blevet sat på pause, og situationen hernede bliver overvåget meget nøje," siger Engy Basiouny. Under hele revolutionen har ambassaden holdt øje med de danske virksomheder, der stort set alle som én har oplevet udfordringer for eksempel i form af strejker og manglende sikkerhed. "Mange har haft brug for hjælp til at håndtere sikkerhedssituationen samt til at identificere, hvilke embedsmænd de nu skal samarbejde med. Her på ambassaden er vi klar til at gøre, hvad der skal til for at hjælpe de danske virksomheder uanset, hvor højt op i systemet vi skal gå." 18

19 Turismen til Egypten er dykket i takt med urolighederne i landet. Men stadig mange turister besøger hver dag sfinksen og Khefrenpyramiden for at få et sus af oldtidens Egypten. Nilen skærer sig tværs gennem Kairo; Egyptens hovedstad med et indbyggertal på cirka otte millioner omkring 18 millioner medregnet forstæder. Foto: Shutterstock En god grund til at holde øje med Egypten er, at landet er at finde blandt de elleve næste store vækstøkonomier, de såkaldte Next 11, der er spået til at skulle overtage efter BRIK-landene. 19

20 egypten 25. januar 2011 eksploderede det egyptiske folks protester imod undertrykkelse og korruption i talrige demonstrationer over hele Egypten. Grafittien på murene i Kairo minder forbipasserende om den skæbnesvangre dag. Beduinlandet General Authority for Investment (GAFI) har siden begyndelsen af 70 erne arbejdet for at tiltrække udenlandske investorer til Egypten. Sammen med Investeringsministeriet holder organisationen til i en stor bygning i et industrikvarter i Kairo. På 6. sal i et mødelokale sidder Ahmed Zoheir, leder af facilitatorenheden i GAFI. Heller ikke han har hørt om nogen virksomheder, der direkte har trukket sig ud af Egypten. "Folk tror på, at Egypten er et land, hvor det kan betale sig at gøre en investering. De tror, at landet har en fremtid og hvis man kan få 13 milliarder dollars i direkte investeringer i en tid med bureaukrati og korruption, hvad så nu, hvor landet er frit?" spørger han retorisk. DE FEM HURTIGST VOKSENDE ØKONOMIER I MELLEMØSTEN, Qatar, 16,3 procent (nummer 1 på verdenslisten) 2. Afghanistan, 8,3 procent (nummer 17 på verdenslisten) 3. Yemen, 8,0 procent (nummer 19 på verdenslisten) 4. Libanon, 7,5 procent (nummer 29 på verdenslisten) 5. Egypten, 5,1 procent (nummer 64 på verdenslisten) Kilde: Den internationale valutafond 20

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Serviceerhvervenes internationale interesser

Serviceerhvervenes internationale interesser Serviceerhvervenes internationale interesser RESUME Serviceerhvervene har godt fat i både nærmarkeder og vækstmarkeder. Det viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs internationalt orienterede medlemsvirksomheder,

Læs mere

Nye markeder, nye muligheder

Nye markeder, nye muligheder Peter V. Helk 29 04. 13 Nye markeder, nye muligheder BRIKs, Next Eleven, De Afrikanske Løver og andre vækstøkonomier Økonomierne forskubbes BNP 2010, % af Global BNP 2030, % af Global Japan 10% RAV 6%

Læs mere

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund SMV erne og Kina Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund Temaer Hvorfor har regeringens en strategi for Kina? Konsekvenser for SMV ere Hvordan kommer man videre? Real 2005 US$ Verdens 10 største økonomier

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Eksporten er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, men det umiddelbare opsving fra 2010 til starten af 2012 er endt i

Læs mere

Eksportsucces i UK med hjælp fra Eksportrådet. Eksportrådet, Ambassaden i London

Eksportsucces i UK med hjælp fra Eksportrådet. Eksportrådet, Ambassaden i London Eksportsucces i UK med hjælp fra Eksportrådet Eksportrådet, Ambassaden i London UK Tak for at I bruger tid på at høre hvad vi har at fortælle om det britiske marked. Denne præsentation vil give jer et

Læs mere

Protektionismen pakkes ind som krisehjælp

Protektionismen pakkes ind som krisehjælp Organisation for erhvervslivet 6. april 29 Protektionismen pakkes ind som krisehjælp AF KONSULENT RASMUS WENDT, RAW@DI.DK En række lande har iværksat protektionistiske foranstaltninger som led i bekæmpelsen

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

GØR EN GOD FORRETNING

GØR EN GOD FORRETNING GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej ONLINE LIGE HER Forsidebillede: colourbox Brug bibliotekets baser kvit og frit! Biblioteket er meget mere end bøger. Vi har fx en række online baser,

Læs mere

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Støtteprogrammer for SMVer Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Hvem er vi? Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet Vi tilbyder rådgivning om eksport og

Læs mere

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Eksportrådet, USA Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Agenda Eksportrådet Det amerikanske marked Den typiske vej til marked Vores anbefalinger Konklusion Eksportrådet Eksportrådet er den del af

Læs mere

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked. Sverige er et marked i vækst med gode muligheder

Læs mere

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Den stigende urbanisering er en global tendens, som ikke er til at fornægte. Verdens befolkning er i en voldsom grad på vej mod byerne, hvilket i stigende grad

Læs mere

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion.

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion. Informationsmøde 29 April kl. 13-15. Mødet er gratis og helt uforpligtigende. Formålet er at afklare omfanget af branche interesse i Tyrkiet og diskutere hvorledes en markeds sondering kan gribes an. -

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think!

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! INVITATION In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! Export Seminar about the Russian Market, Opportunities, Trends, Financing and Bottlenecks. October 22 nd & 23 rd, 2012 Copenhagen

Læs mere

Vækstkonference om arkitektur & design. torsdag d. 25. oktober 2012, Landstingssalen

Vækstkonference om arkitektur & design. torsdag d. 25. oktober 2012, Landstingssalen Vækstkonference om arkitektur & design torsdag d. 25. oktober 2012, Landstingssalen Hvordan sælger vi dansk design? Det er en stor fornøjelse at være her i dag. Ikke alene fordi jeg personligt er meget

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

Helle Sejersen Myrthue. 20 års international erfaring fra Sverige, Storbritannien, Australien og Asien

Helle Sejersen Myrthue. 20 års international erfaring fra Sverige, Storbritannien, Australien og Asien 1 Eksportrådet i London Handelsafdelingen i London består af 6 eksportrådgivere med kompetencer og netværk til at løse opgaver indenfor de fleste sektorer. Eksportrådet i London er en del af Udenrigsministeriet

Læs mere

Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her i dag. og fortælle om de danske prioriteter og indsatsområder i Østersøregionen.

Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her i dag. og fortælle om de danske prioriteter og indsatsområder i Østersøregionen. Det talte ord gælder Europaministerens tale ved seminar i Baltic Development Forum om Danmark og Østersøsamarbejdet den 10. juni 2013 Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK fodbold VM giver Sydafrika

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

RUM FOR VÆKST AKADEMISK ARKITEKTFORENING

RUM FOR VÆKST AKADEMISK ARKITEKTFORENING RUM FOR VÆKST AKADEMISK ARKITEKTFORENING Arkitektur skaber rum for vækst Arkitektur. Er det ikke noget med operahuse, rådhuse og dyre enfamilieshuse? Jo. Men arkitektur er i særdeleshed også vækst. Derfor

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE december 2015 Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki Virksomhedernes øgede fokus på vækstmarkederne har frem mod 2020 øget eksportpotentialet med 30-35 mia. kr. En stigende

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Oktober 2015 Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen efter danske underleverancer Danske virksomheder har mange underleverancer til erhvervslivet i udlandet. Væksten

Læs mere

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet Udfordringer og muligheder for dansk eksport Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet 1 Emner Eksportforventninger og rammebetingelser Krisens betydning

Læs mere

fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München

fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

Dansk energiteknologi en eksportsucces mod nye mål for 2030

Dansk energiteknologi en eksportsucces mod nye mål for 2030 Hans Peter Slente Energikonference 2017 24. april 17 Dansk energiteknologi en eksportsucces mod nye mål for 2030 Chefkonsulent Hans Peter Slente DI Energi Energiindustriens beskæftigede i Danmark Antal

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål:

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 200 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Der er tale om et åbent samråd. Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

Storbritannien Eksportsucces med hjælp fra Eksportrådet

Storbritannien Eksportsucces med hjælp fra Eksportrådet Storbritannien Eksportsucces med hjælp fra Eksportrådet 1 Præsentation Eksportrådet i London Handelsafdelingen i London består af 6 eksportrådgivere med kompetencer og netværk til at løse opgaver indenfor

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE September 2015 Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer Højindkomstlandene udvikler væsentlig flere upmarket produkter, der kan sælges til højere priser og dermed bære

Læs mere

Kina kan blive Danmarks tredjestørste

Kina kan blive Danmarks tredjestørste Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Kina kan blive Danmarks tredjestørste eksportmarked AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ, TKG@DI.DK

Læs mere

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Velkommen State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Helle Momsen Fredslund Project Manager Intelligent Energy Hvem står bag State of Green? State of Green er et offentligt-privat partnerskab

Læs mere

Arab Health 2010 Dubai, De Forenede Arabiske Emirater 25. - 28. januar 2010

Arab Health 2010 Dubai, De Forenede Arabiske Emirater 25. - 28. januar 2010 INVITATION Arab Health 2010 DI og Export Promotion Denmark (EPD) har hermed fornøjelsen at indbyde dig til at deltage på den danske fællesstand på udstillingen Arab Health i Dubai for leverandører af medico,

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Internet til landsbyer i Afrika uden elforsyning, har vist sig bæredygtigt og populært. Det skal skabe bedre uddannelse, bedre sundhed og økonomisk

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder)

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder) Den 6. februar 2014 udgør nu mere end halvdelen af verdensøkonomien udgør nu over halvdelen af den samlede verdensøkonomi, deres stigende andel af verdensøkonomien, øger betydningen af disse landes udvikling

Læs mere

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport

IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport Organisation for erhvervslivet Februar 2010 IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT TRYGVE ILKJÆR Indonesien står på spring

Læs mere

Bilag 2 Eksportrådets ydelser

Bilag 2 Eksportrådets ydelser Bilag 2 Eksportrådets ydelser Tilskudsordninger Eksportrådet har nogle tilskudsordninger, som med fordel kan benyttes af midtjyske virksomheder. 1. Vitus Vitus er Eksportrådets program for små og mellemstore

Læs mere

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Export Steps Tyskland 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021 km 2 (Danmark 43.094 km 2 ) Regering:

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Danske vækstmuligheder i rusland

Danske vækstmuligheder i rusland Organisation for erhvervslivet April 2010 Danske vækstmuligheder i rusland Trods et større tilbageslag i 2009 har de gennemsnitlige årlige vækstrater i Rusland været på imponerende 5,5 pct. de seneste

Læs mere

Mastercase 2011. FLSmidth genopfinder sig selv. Store konsulentprojekter (> 5 mio. DKK) Kunde: FLSmidth

Mastercase 2011. FLSmidth genopfinder sig selv. Store konsulentprojekter (> 5 mio. DKK) Kunde: FLSmidth Mastercase 2011 FLSmidth genopfinder sig selv Kunde: FLSmidth Forløbet [med Valcon] har været rigtig godt, en tæt dialog. Vi har arbejdet sammen nærmest som ét hold. Bo Steffensen, Chief Lean Officer FLSmidth

Læs mere

Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads

Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads Få den nyeste viden om metoder og strategier, som virksomheder kan anvende i forhold til den globale fremtid. Sted: T&O Stelectric, Langelandsvej

Læs mere

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Dansk Metal og DI oktober 215 Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Robotter vinder frem over hele verden, og derfor er det afgørende, at flere danske virksomheder udnytter det store

Læs mere

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 1 Formål Formålet er at styrke opmærksomheden på spidskompetencerne i dansk offshore i udlandet samt at øge

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

Dine børn kan blive verdens bedste

Dine børn kan blive verdens bedste Dine børn kan blive verdens bedste Familie, børn & unge 24.12.2014 kl. 08:29 I Danmark er vi langt fremme på områder, som får betydning langt ud i fremtiden. Det kan komme vore børn til gode, mener fremtidsforsker.

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 KI L DE :AROUNDA2S E A-UGE342013 Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 projekter, men jeg savnede entreprenørånden, hvilket var én af årsagerne til, at jeg tog jobbet hos A2SEA, forklarer Kaj Lindvig. Møllerne

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation ECCO en dansk familievirksomhed 2 En multinational organisation 3 Hvem vil have os? 5 En mand og hans drøm 6 ECCO ejer hele værdikæden 7 ECCOs læderproduktion 8 damkjær & vesterager

Læs mere

11. november 2016 Verden investerer vedvarende i vedvarende energi Side 1 NOVEMBER Verden investerer vedvarende i vedvarende energi

11. november 2016 Verden investerer vedvarende i vedvarende energi Side 1 NOVEMBER Verden investerer vedvarende i vedvarende energi 11. november 2016 Verden investerer vedvarende i vedvarende energi Side 1 NOVEMBER 2016 Verden investerer vedvarende i vedvarende energi 11. november 2016 Verden investerer vedvarende i vedvarende energi

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren DI Fødevarer November 2013 Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren af konsulent Peter Bernt Jensen Fødevaresektoren er en dansk styrkeposition En fjerdedel af den danske vareeksport

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S)

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Fem lande. Tre selvstyrende områder. 26 millioner indbyggere og verdens 12. største økonomi. Det er

Læs mere

Allégade 15 DK-6270 Tønder www.houseofexporters.dk

Allégade 15 DK-6270 Tønder www.houseofexporters.dk Allégade 15 DK-6270 Tønder www.houseofexporters.dk Velkommen til House of Exporters Den nære grænseregion udgør en helt særlig pulje af ressourcer for et grænseoverskridende samarbejde virksomheder imellem.

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Internationaliseringsrådgiver Henrik Petersen, Danmarks Eksportråd 2009 DANMARKS EKSPORTRÅD: - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE

Læs mere

Danish Water Technology House SE Asia

Danish Water Technology House SE Asia Danish Water Technology House SE Asia Fotograf: Niels Nyholm Din genvej til markedet i Sydøstasien Markedet I Asien er der 580 millioner mennesker, der ikke har adgang til rent drikkevand. Urbaniseringen

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Key Trends i Tyskland muligheder for din eksport NEXT STEP: Tyskland 15. maj v/ Helle Meinertz, Generalkonsul München

Key Trends i Tyskland muligheder for din eksport NEXT STEP: Tyskland 15. maj v/ Helle Meinertz, Generalkonsul München Key Trends i Tyskland muligheder for din eksport NEXT STEP: Tyskland 15. maj 2017 v/ Helle Meinertz, Generalkonsul München Program Den økonomiske situation i Tyskland Dansk-tysk samhandel Sektormuligheder

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med!

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Teknologitræf : Innovative, miljørigtige og bærdygtige løsninger indenfor Fødevare- og Landbrugssektor Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip, hvor danske mellemstore

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk

8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Nyhedsbrev 2 fra Kinainfo.dk Januar 2009 8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Tema 1: Kina og finanskrisen 8 pct. vækst den

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder. Jan Rose Skaksen

Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder. Jan Rose Skaksen Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder Jan Rose Skaksen Hvad er globalisering? Verden bliver mindre Virksomheder, forskere og private tænker i højere grad globalt end nationalt Resultat

Læs mere

Konference arrangeret af DI 20. januar 2005

Konference arrangeret af DI 20. januar 2005 Konference arrangeret af DI 20. januar 2005 Emne: Sydøstasien tilbage i sigtekornet ram plet og ikke ved siden af Af: Ambassadør J. Ørstrøm Møller, adjungeret professor ved Handelshøjskolen i København.

Læs mere

Invester i det grønne felt

Invester i det grønne felt Invester i det grønne felt Kinas Marked Teknologi Kapital God Virksomhed (aktie) Kina Hvorfor Kina? Konkurrencedygtig: Handelsoverskud på 200 mia. US$ understreger hvor konkurrencedygtige kinesiske virksomheder

Læs mere

kket opsving giver nye tomme kontorer

kket opsving giver nye tomme kontorer Kn¾ kket opsving giver nye tomme kontorer Antallet af gabende tomme kontorlokaler stiger atter efter en periode med lidt mere gang i udlejningen først på året. Frygten for en ny nedtur i verdensøkonomien

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Vækst gennem eksport. LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer

Vækst gennem eksport. LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer Vækst gennem eksport LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer Verdensmarkederne Fødevareklyngen (2012) Mia. kr. EUROPA 100,3 AMERIKA 7,7 ASIEN 33,5 AFRIKA 2,4 OCEANIEN 2,0 Hvad gør

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

Lars Løkke Rasmussens tale.

Lars Løkke Rasmussens tale. Lars Løkke Rasmussens tale. Det er en stærk Lars Løkke Rasmussen, der kommer op på talerstolen i Marienborg den 1. Januar 2011. Jeg syntes ikke, at Lars normalt er en mand der høster ros som den store

Læs mere