Fonden Nordjysk Børne-Ungecenter Aalborgvej 31-33, Halvrimmen, 9460 Brovst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fonden Nordjysk Børne-Ungecenter Aalborgvej 31-33, Halvrimmen, 9460 Brovst"

Transkript

1 2011 Bostedet Hanbohus -projektbeskrivelse-. Fonden Nordjysk Børne-Ungecenter Aalborgvej 31-33, Halvrimmen, 9460 Brovst

2 2 Indholdsfortegnelse Bostedet Hanbohus Kerneydelser Delydelse Målgruppe Visitation Indskrivning Indslusning Pædagogisk tilgang De fem kernebegreber/værdier Yderligere pædagogiske tanker Status/handlingsplan Udslusning Notatpligt Tilsyn

3 3 Bostedet Hanbohus. Botilbuddet Hanbohus, Aalborgvej 31-33, Halvrimmen, 9460 Brovst. Botilbuddet er beliggende i Jammerbugt kommune, Nordjylland. Hanbohus er godkendt til at modtage 6 voksne efter servicelovens 107, stk. 2 Ejendommens grundareal er 3100kvm. Hanbohus` størrelse er 295 kvm. Bostedet er indrettet med 6 nyrenoverede lejligheder (dobbeltrum) på kvm. pr. stk. 5 badeværelser og toiletter, 3 opholdsområder, 1 stort køkken, 1 mindre køkken. 2 vaskemaskiner og 2 tørretumblere. Andre faciliteter er multibane, gårdmiljø, træværksted, net-cafe, have. Hanbohus er beliggende midt i Halvrimmen by med 30 m til busforbindelser, 100 m til Spar købmand, 100 m til bager, 100 m til bank, 50 m til fodboldbane og hallen, tæt ved Vesterhavet.

4 4 Botilbuddet er rettet mod voksne, der grundet betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, har behov for en særlig boform, jf. servicelovens 107, stk. 2, nr.1 og nr. 2. Hanbohus er en afdeling i Fonden Nordjysk Børne-ungecenter, NBU, som yderligere har to opholdssteder 142, og intern skole tilknyttet. Fonden Nordjysk Børne- ungecenter har tegnet overenskomst med Socialpædagogernes Landsforbund. Botilbuddet er strikket sammen efter den enkelte beboers behov og kan derfor variere fra at være en løsning, hvor beboeren har pædagogisk støtte/guides nogle timer om dagen (dagtilbud) - til at kunne være en løsning med fuldt opsyn/støtte/vejledning af pædagogisk personale 24 timer i døgnet (døgntilbud) Det er beboerens behov, der afgør mængden af støtteforanstaltninger såsom samtaler, hjælp til jobsøgning, indkøb, rengøring, økonomistyring, budgetter, betale regninger, integration i nærmiljø/sportsklubber mm. Hanbohus har en grundtakst, yderligere behov for beboeren forhandles individuelt. Beboere vil have adresse - og telefon nummer beskyttelse.

5 5 Kerneydelser. Hanbohus holder åbent alle årets 365 dage Der vil være mulighed for at have en psykolog el. lign. tilknyttet På bostedet bor man for sig selv, og man kan selv vælge, om man ønsker at være i fællesområderne Der forventes, at beboeren kan indgå aktivt i et dagtilbud. Hvis ikke - vil Hanbohus` medarbejdere i samarbejde med beboeren være behjælpelige med kompenserende tilbud Beboeren støttes i at kunne bo for sig selv og varetage sine egne interesser på fornuftig vis. Det handler om, at beboeren tildeles muligheden for at blive myndig i eget liv og man inddrages i skabelsen af en forudsigelig, tryg og kontinuerlig hverdag, så guidning og vejledning vil være en primær del af kerneydelsen.

6 Bostedet Hanbohus 6 Der arbejdes med konkrete udviklingsplaner, der afdækker beboerens formåen på de sociale, følelsesmæssige og kognitive områder. Udviklingsplanen har til formål at fungere som et redskab, der kan skabe tydelighed om reel formåen og afdækning af nærmeste udviklingszone. Endvidere vil udviklingsplanen fungere som et fælles tredje, mellem pædagog og beboer, da den udarbejdes i fællesskab Vi arbejder ligeledes med botræning, hvilket indebærer hjælp til selvhjælp. Det være sig oprydning af egen lejlighed, madlavning med efterfølgende borddækning og afrydning, og/ eller rengøring. Ydermere arbejder vi ud fra det perspektiv at gøre beboerne selvhjulpne i den grad det kan forventes, at de herved opnår kompetencer, der på længere sigt skal gøre dem i stand til at tage vare på sig selv og leve et selvstændigt liv Endvidere er det personalets opgave at foretage socialfaglige observationer ift. den enkelte og dennes hverdag og efterfølgende forestå udførelse af analyser, og afslutte med at handle ud fra resultaterne af analysen. Samtidigt er det vores ansvar at underrette den enkeltes socialrådgiver/konsulent om udvikling og trivsel. Dette eksempelvis via statusrapporter samt udarbejdelse af udviklingsplaner Endeligt arbejdes der på Hanbohus med at støtte beboerens socialisering ind i samfundet bl.a. gennem aktiviteter i lokalmiljøet så som venskaber, indmeldelse i fritidsforeninger og sportsklubber mm.

7 Delydelse. Bostedet Hanbohus 7 Som en delydelse tilbydes/arrangeres rejser for Hanbohus med rimelig egenbetaling. Det kan være en skiferie i januar/februar, eller en ferie til de varme lande i sommerperioden Der vil være ekskursioner, fællesarrangementer, jule/sommerferiefester, koncerter mm., og det forventes, at beboere aktivt bidrager med opbakning hertil/gennemførelse heraf Ydelsesbeskrivelsen vil blive gennemgået èn gang årligt på et personalemøde eller efter behov, hvorved der kan tilføjes ændringer. ` Målgruppe. I udgangspunktet vil Hanbohus` beboere have den fællesnævner, at de opfylder de parametre, der er opstillet i forhold til deres sociale, følelsesmæssige og kognitive formåen. Det er beboere, som nærmer sig det stadie, hvor de er på omdrejningshøjde med deres potentiale og som opfylder kriterier for parathed til at bo i egen bolig med støtte. Vi mener, det er vigtigt, at de mødes med forventninger, som de kan overskue, og de anerkendes for det særlige netop de er og kan. Vi mener, at netop vores pædagogik med kernebegreberne anerkendelse, relationen, motivationsarbejde, ressourcefokusering og inklusion fremstiller et meget kompetent bud på det, den beskrevne målgruppe kan profitere af i et videre udviklingsperspektiv.

8 På Hanbohus vil der ikke skelnes mellem beboere med og uden diagnoser. Hermed mener vi, at en beboer med en diagnose, der opfylder parametrene for indflytning på Hanbohus, skal tilbydes en plads på lige fod med en beboer uden diagnoser. Det afspejler igen den tilgang, at det er beboerens reelle formåen på de relevante områder, der afgør muligheden for indflytning på Hanbohus, og altså ikke deres eventuelle diagnose. 8 Målgruppen Hanbohus kan modtage: Psykiske, sociale, adfærdsmæssige/og eller indlæringsmæssige problemstillinger. (specifikke vanskeligheder hos normalt begavede), herunder omsorgssvigtede, midlertidige krisetilstande) Tilknytnings- og kontaktforstyrrelser (personlighedsforstyrrelser, kontaktafvisende, borderline-problematik, spiseforstyrrelser mm.) Tilknytnings- og kontaktforstyrrelser med udad- reagerende impulsadfærd Særlige psykiske lidelser/tilstande, der kan indebære samarbejde med det psykiatriske Hjælpesystem (psykotiske tilstande, schizofreni, depression, stofbetingede psykoser mm.) Stofproblemer uden aktuelt vanemæssigt forbrug og afhængighed. De diagnoser, der er tale om, er: ADHD - Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder - forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. Aspergers syndrom uhelbredelig neuralt handicap Vores beskrivelse og definering af Hanbohus` målgruppe vil i sagens natur implicit indeholde en afgrænsning. Således indebærer målgruppebeskrivelsen en afgrænsning fra følgende: Beboere med svære fysiske handicaps Stærkt udad- reagerende beboere. Beboere, der er stærkt selvdestruktive.

9 Beboere med svære psykiatriske lidelser/tilstande. Bostedet Hanbohus 9 Diagnosticerede autister Visitation. Ved drøftelse i forhold til indflytning på Hanbohus, vil det være centerledelsen i samarbejde med eventuelt leder og pædagog fra beboerens nuværende afdeling, leder og pædagog fra Hanbohus, samt beboerens rådgiver/konsulent, der foretager en vurdering af sagen. Her vil der vurderes ud fra et specifikt skema, (funktionsevneniveau) samt gennem eventuelt vores gode kendskab til beboeren (hvis der er tale om en intern beboer i NBU). Denne procedure har til formål at sikre, at beboeren ved indskrivning ligger inden for den ramme af krav, forventninger og ansvar, som Hanbohus tilbyder. I tilfælde af at der anbringes beboere med diagnoser på Hanbohus, skal personalet i huset jævnligt og kontinuerligt modtage undervisning og supervision i forhold til deres opgave hermed samt om tilgang til opgaven. Vi har endelig en forventning om, at en del af de beboere, der anbringes i Hanbohus` regi, skal modtage psykologisk behandling i tillæg til den pædagogiske støtte/behandling, som huset i forvejen kan tilbyde. Indskrivning. Til indskrivningsmødet deltager centerledelsen, afdelingslederen af Hanbohus, den medarbejder der påtænkes opgaven som primær støtte, rådgiver/konsulent, samt beboeren/brugeren.

10 Ved dette møde gennemgås yderligere omkring vores pædagogiske metode og rådgiverens handleplan. Vi vil allerede her forsøge at give et billede af, hvorledes vi vil forsøge at støtte beboeren i dennes udvikling. Til mødet vil man også gennemgå de nødvendige praktiske informationer såsom fremtidigt samarbejde, kontaktpersoner, indslusning, forsikringsforhold, forældrerelationer osv. Endeligt underskrives der en kontrakt mellem sagsbehandlere fra den anbringende kommune og centerledelsen fra NBU/Hanbohus - og den konkrete indslusning planlægges derefter. Hanbohus` leder er ansvarlig for, at der udsendes en dagsorden til mødet i så god tid som muligt, samt at der udarbejdes et skriftligt referat af indskrivningsmødet. I tilfælde af at indskrivningen omhandler en beboer, der allerede er anbragt på et af NBU-Centerets opholdssteder, vil der automatisk blive overleveret informationer, status/handlingsplaner samt 10 pædagogiske værktøjer og virkemidler, så det dermed sikre beboerens kontinuitet, samme struktur og vedligeholdelse af opstillede fokuspunkter og handlingsplan. Indslusning. Indslusning omhandler den faktiske flytning til Hanbohus. Hanbohus vil være behjælpelig med selve flytningen ved behov herfor. Endvidere handler indslusningen om at komme på plads i huset/lejligheden og få installeret sig godt heri, ved fx at få indrettet sin lejlighed med de gamle kendte møbler eller de nyindkøbte møbler osv.

11 Hvis der er et behov for et særligt indslusningsforløb, fx fokus på intens relationsarbejde, fx en tur (en til en) ud af huset en eller flere dage, vil vi iværksætte en sådan. Formålet vil primært være, at beboeren hurtigst muligt får knyttet en god relation til sin kontaktperson. I sådant et forløb er formålet primært at hygge sig og være sammen, samt at skabe tryghed, og derved at komme lidt ind på hinanden og få etableret en god kontakt- samt et godt fælles tredje 11 I tilfælde af en beboer indsluses fra et andet opholdssted hørende under NBU-Centeret, vil der ske en løbende overlevering fra det tidligere opholdssted angående beboerens problematikker, behandlingsmetoder samt fokuspunkter. Personalet fra det tidligere opholdssted samt Hanbohus holder løbende møder før og efter indflytningen til Hanbohus for dermed at sikre kontinuitet samt at overgangen mellem de to steder sker så nænsomt og hensigtsmæssigt som muligt for beboeren. Pædagogisk tilgang. På Hanbohus arbejdes der med afsæt i inklusion og der med starte med at afkode beboerens reelle formåen og derefter tilrettelægge den socialfaglige indsats. For at vurdere den konkrete nødvendige indsats/støtte, er det derfor nødvendigt at starte med en udredning/status-beskrivelse af beboeren, en vurdering af funktion og udvikling, særlige vanskeligheder og generelle og specifikke behov. Derfor udarbejdes der en grundig beskrivelse af beboerens sociale, emotionelle og kognitive formåen i en statusbeskrivelse og udviklingsplan. Denne beskrivelse repræsenterer således en socialfaglig observationsdel samt en socialfaglig analyse-del, der tilstræbes at kunne afdække baggrunden for de observerede problematikker. Dette produkt vil derefter være den afgørende faktor, som vores didaktiske overvejelser tager afsæt i, når vi skal vurdere, hvilken indsats der skal iværksættes. I kølvandet på statusbeskrivelsen udarbejdes der en handleplan jf. servicelovens 141, der redegør for hvad vi sammen med beboeren vil arbejde med, hvorfor og hvordan. Der afholdes handleplansmøder 1-2 gange årligt, alt efter behov. Efter afdækning af konkrete behov for indsats på baggrund af observation og analyse arbejdes der videre med afsæt i vores metode ud fra behandlings- og handleplanen. De didaktiske overvejelser i vores arbejde på Hanbohus tager udgangspunkt i Fonden NBU-Centerets pædagogiske metoderamme. Denne ramme er en helt fastlagt størrelse. Af hensyn til denne holdning har det

12 været vigtigt for NBU-Centeret kun at ansætte pædagoger og pædagogmedhjælpere, lærere mm der ønsker at arbejde med afsæt i netop denne ramme med dens værdier. Rammen, hvorunder alle huse inklusive Hanbohus, skal praktisere, er bestående af fem kerne-begreber/værdier, som herefter forsøges uddybet i forhold til netop Hanbohus. 12 De fem kernebegreber/værdier. Inklusion: Inklusion handler om, at møde den enkelte, hvor individet er. Inklusion bestræber sig på, at vi som professionelle skal tilføre fællesskabet ressourcer således, at den enkelte bliver mødt med de rammer, individet har brug for. Anerkendelse: Begrebet anerkendelse indebærer, at vi accepterer, at noget eksisterer, at det godkendes, værdsættes og spejles. Det betyder, at vi på Hanbohus møder beboeren, hvor han/hun er, og anerkender den enkeltes oplevelsesverden. Samtidigt er vi bevidste om, at anerkendelse ikke er enighed men accept af forskellighed. Vi ser anerkendelsen som en elementær forudsætning for dannelse, og netop dannelsen er jo formålet med al pædagogik.

13 Relationen: Bostedet Hanbohus 13 Relationer til andre er nødvendige for individets udvikling livet igennem. Gennem relationer til andre betydningsfulde danner vi bl.a. vores eget selvbillede og identitet. På Hanbohus bruger vi bevidst relationer for bl.a. at tilgodese behov for tilknytning og kontinuitet. Vi er også vidende om, at det relationelle samspil ansatte imellem er vigtige, da vi er rollemodeller. Motivationsarbejde: Motivation er menneskets bevæggrunde eller drivkraft for at handle eller undlade at handle. Vi forsøger at finde frem til de bevidste eller ubevidste mål-forestillinger, som bestemmer retningen af beboerens adfærd. Med en sådan viden opnår vi større indsigt i og forståelse af og for beboeren, og vi vil derigennem i langt større udstrækning kunne øge motivationen for bevægelse/forandring. I tillæg hertil er det vores erfaring, at de tidligere beskrevne begreber og deres indflydelse på tilgangen til de unge, har en motiverende effekt. Ressourcefokusering: Mennesket er et socialt væsen, der blandt andet har brug for at blive værdsat. Ved at fokusere på beboerens ressourcer, opleves det at blive værdsat og får derved styrket sin oplevelse af at være et kompetent menneske Yderligere pædagogiske tanker. På Hanbohus arbejdes der i et dialektisk forhold mellem den dialogiske proces og de daglige sociale interaktioner. Dette kan stilles op i to hoveddele.

14 14 Den dialogiske proces: Vi vil løbende have samtaler med beboerne. Under disse samtaler tager vi udgangspunkt i beboernes egen oplevelsesverden og anerkender denne, hvorefter vi vil forsøge at fremhæve de situationer, som beboeren eventuelt kan have håndteret på en hensigtsmæssig/god måde. Dette er med afsæt i principperne om ressourcefokusering og har til formål at virke motiverende for beboeren. Disse samtaler tager udgangspunkt i observationer og analyser af interaktion med de andre beboere, og har til formål at give dem en forståelse for, hvorfor det nogle gange ender galt for dem. Rollemodel i de sociale interaktioner: Alle pædagoger og pædagogmedhjælpere på Hanbohus skal være meget opmærksomme på deres rolle som rollemodeller. Derfor er det vigtigt, at de arbejder anerkendende, motiverende og ressourceorienteret i deres tilgang til både beboere og kollegaer. Pædagogerne skal sætte ord på hvad de gør og hvorfor. Endvidere arbejder vi kontinuerligt på, at skabe en rigtig stærk kultur i vores hus, for også herigennem at præge beboerne i en mere anerkendende retning. Dette er med afsæt i det faktum, at mennesker generelt afspejler de kontekster de bevæger sig i, og ofte socialiseres ind i disse ikkeudtalte forholdemåder, væremåder, tankemåder osv. Status/handlingsplan. Efter en observationstid på ca. tre måneder, udarbejder vi en status/handlingsplan, hvori vi redegør for vores observationer og medgiver vores analyser heraf. Status/handlingsplanen har således til formål at afdække beboerens funktionsevneniveau og problematikker. Handlingsdelen af status/behandlingsplanen er praksis orienteret, og beskæftiger sig med at fremlægge pædagogiske

15 strategier og tilgange, der kan afhjælpe problemer og støtte beboerens udvikling. I handlingsplanen beskrives således hvordan vi helt konkret vil sætte ind med socialpædagogik. Handlingsplanen gennemgås med beboer og rådgiver til et halvårlig eller årligt status- møde. 15 Udslusning. Udslusning af en beboer sker med udgangspunkt i beboerens behov og aftales mellem beboeren, kommunen samt Hanbohus på et udslusningsmøde. Udslusning fra Hanbohus vil oftest være i forbindelse med, at beboeren skal ud i samfundet og stå på egne ben. Af hensyn til at lette denne overgang, bestræber vi os på i en overgangsperiode at fortsætte med at støtte dem. Notatpligt. Hanbohus er forpligtet til, at overholde notatpligten ved dagligt at føre journal i forhold til beboernes daglige liv og udvikling. Tilsyn. Tilsynsførende for Hanbohus er tilsynsførende konsulent Michael Ture Nord, Jammerbugt kommune.

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Hvad er Skiftesporet? Skiftesporet et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år, som har behov for

Læs mere

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom SUF Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond» skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom 2 Indhold Værdier... 3 Målgruppe... 4 Formål og

Læs mere

Ydelseskatalog. Botilbud Ebberød. Boligerne Sophie Magdelenes vej 4. August 2014. August 2014

Ydelseskatalog. Botilbud Ebberød. Boligerne Sophie Magdelenes vej 4. August 2014. August 2014 Ydelseskatalog Botilbud Ebberød Boligerne Sophie Magdelenes vej 4 August 2014 August 2014 1 Indholdsfortegnelse Ydelseskatalog... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Overordnet ydelsesbeskrivelse...

Læs mere

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Bostedet Welschsvej V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Klinisk underviser er Kirsten Kienke Mikkelsen, tlf. 9611 4719. Klinisk undervisning på Bostedet Welschsvej foregår

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ Thorvaldsensvej 12 9700 Brønderslev Telefon: 9945 4628 Afdelingsleder: Annemette Stenberg Christensen E-mail: annemette.s.christensen@99454545.dk Præsentation

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog Ydelseskatalog Boligerne på Skovstien 2-6 Lov om almene boliger 108 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Visitering... 2 Bocentrets rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder...

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Forældrekompetenceundersøgelser i CAFA

Forældrekompetenceundersøgelser i CAFA Forældrekompetenceundersøgelser i CAFA Denne artikel beskriver, hvordan forældrekompetenceundersøgelser gennemføres i CAFA. Indledningsvis kommer der lidt overvejelser om betegnelsen for undersøgelsestypen,

Læs mere

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser.

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser. NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Tilsynsbesøg 2011 på det private botilbud Søholm

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg Mandag den 7. november 2011 fra kl. 13.00 Indledning

Læs mere

Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud

Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud Inklusion er det bærende princip i Salamanca-erklæringen, som Danmark tiltrådte i 1994, og i FNkonventionen som Danmark ratificerede den 13. juli 2009. Samlet

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 60-15 om socialpædagogisk støtte - serviceniveau - kompensationsprincippet - efterprøvelse af kommunens skøn

Ankestyrelsens principafgørelse 60-15 om socialpædagogisk støtte - serviceniveau - kompensationsprincippet - efterprøvelse af kommunens skøn KEN nr 10597 af 25/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. november 2015 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2014-213-42137 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14 1 of 17 Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem Godkendt i byrådet den xx.xx.14 2 of 17 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 BOSTØTTEYDELSER...3 KONTAKTINFORMATION...5 1.AFKLARINGSYDELSE...6

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Telefon: 9945 4482 Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@9945454.dk Telefon: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Midlertidigt botilbud Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte.... 2 Forord...

Læs mere

Om socialpædagogers arbejde med udviklingshæmmede. Professionelt nærvær

Om socialpædagogers arbejde med udviklingshæmmede. Professionelt nærvær Om socialpædagogers arbejde med udviklingshæmmede borgere Professionelt nærvær Kære læser Socialpædagogerne Nordjylland vil præsentere vores fag med dette hæfte. Det er et fag, som vi er stolte af, og

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Indledning. Spiregruppen er Struer Kommunes specialtilbud til børn i 3 6 års alderen, undtagelsesvis også 0 3 års alderen. Specialgruppen er organiseret i henhold til Dagtilbudsloven,

Læs mere

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner 38 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv personvelfærd velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskaberne 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskaberne 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Bofællesskaberne Leverandør Frederikshavn Kommune Bofællesskabernes administration Gl. Skagens Vej 13 9900 Frederikshavn Leder: Anne Mette Mortensen Faglig leder: Lene Pix Faglig leder:

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Asgaard. Bofællesskab. Under Fonden Asgaard et specialiseret botilbud for voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser.

Asgaard. Bofællesskab. Under Fonden Asgaard et specialiseret botilbud for voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser. Asgaard Bofællesskab Under Fonden Asgaard et specialiseret botilbud for voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser. Fonden Asgaard 2014 Indhold Indledning 2 Beskrivelse 2 Målgruppe 3 Brugerråd 3 Visitering

Læs mere

Psykiatri og Handicap. Tilsynsrapport

Psykiatri og Handicap. Tilsynsrapport Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Gl. Holtegade 17. november 2009 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Gl. Holtegade Gl. Holtegade 9 2840

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet Oplysninger om tilbuddet Frørupskolen Tilbuddets navn: Opholdsstedet Frørupskolen, Skovrupvej 6, Frørup, 6070 Christiansfeld. Tlf.:73 26 86 00 E-mail:fs@ungsommens-vel.dk

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 24 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune, sammen med en repræsentant her fra, aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Støtte- og

Læs mere

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Godkendt i Byrådet den 15. december 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.36.00-P23-1-15

Læs mere

Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85

Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85 Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2. Hvilket behov dækker indsatsen 3. Hvad er formålet med indsatsen 4. Hvem kan modtage indsatsen, og hvilke kriterier indgår

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter).

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter). Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Socialområde. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter). Allerød kommune.

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bregnerødvej 55-57 28.april 2009 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bregnerødvej 55-57 Leder: Ditte Andersen Pladser: 6 Målgruppe: Voksne

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af opholdssted for børn og unge jf. 142, stk. 5 i henhold til Lov om Social Service. oktober 2008

Ansøgning om godkendelse af opholdssted for børn og unge jf. 142, stk. 5 i henhold til Lov om Social Service. oktober 2008 Ansøgning om godkendelse af opholdssted for børn og unge jf. 142, stk. 5 i henhold til Lov om Social Service. oktober 2008 Opholdsstedet Egholt, Næstvedvej 74, 4180 Sorø Indhold. 1. Idégrundlag... 2 2.

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

STU Greve Målgrupper 2014

STU Greve Målgrupper 2014 STU Greve r 2014 r, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder er så omfattende, at de ikke

Læs mere

Botilbudet Landbo Ålborgvej Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen

Botilbudet Landbo Ålborgvej Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen Botilbudet Landbo Ålborgvej 80 9560 Hadsund Att.: Leder Frants Laustsen Familie Godkendelses- og tilsynsafdelingen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser.

Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser. Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser. Astrid Lindgren 1 1. Indledning Dette er Ringsted Kommunes sprog- og læsestrategi

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012

Uanmeldt tilsyn 2012 Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18892 Dato 8.februar 2012 Udarbejdet af: Lena Nørregaard E-mail: lena.noerregaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201041 Uanmeldt

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE - CAS 5/Nordlys

PRAKTIKBESKRIVELSE - CAS 5/Nordlys PRAKTIKBESKRIVELSE - CAS 5/Nordlys Praktikbeskrivelsen består af følgende: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode - Specialiseringsmuligheder for Social-

Læs mere

Velkommen til Baunegård

Velkommen til Baunegård Velkommen til Baunegård Om Baunegård Grupper Baunegård er et skole- og døgntilbud under Københavns kommune, Center for Børn med Handicap og huser til daglig op til 12 børn på døgn og yderligere 12 børn

Læs mere

VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE

VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE OPHOLDSSTEDET MUNKHOLM VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE M U N K H O L M V E J 7, F A R R E 7 3 2 3 G I V E V E J L E K O M M U N E 4 0 8 2 7

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune Servicedeklaration for Bofællesskabet Røde Anes Vej Thisted Kommune Adresse: Røde Anes Vej 34, Hundborg Leder: Bente Topp Hansen Telefon: 99173800 E-mail: rodeanes.bof@thisted.dk Fax: 97937576 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet En sikker base Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn og adresse: En Sikker base, Aller Møllevej 34 6070 Christiansfeld. Tilbudstype: botilbud for voksne i

Læs mere

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen Standarder for sagbehandling Del II- den Sammenhængende Børn og Unge Politik Overordnet målsætning Forældrene spiller en central rolle for barnet og den unges trivsel og udvikling, og forældrene har altid

Læs mere

Dato 12-12-2012. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 11-12-2012. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 12-12-2012. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 11-12-2012. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser Journalnummer Dato 12-12-2012 Udarbejdet af Lane Lund Dato for Tilsynsbesøg

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Slagelse Kommunes børne- og ungepolitik 2014-2017

Slagelse Kommunes børne- og ungepolitik 2014-2017 Slagelse Kommunes børne- og ungepolitik 2014-2017 Børn, Unge og Familie 2013 Slagelse Kommunes børne- og ungepolitik 2014-2017 - Alle børn og unge har ret til et godt liv Alle børn og unge har ret til

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter:

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter: YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Serviceniveauer og kvalitetsstander for familier, børn og unge. Det specialiserede socialområde.

Serviceniveauer og kvalitetsstander for familier, børn og unge. Det specialiserede socialområde. Serviceniveauer og kvalitetsstander for familier, børn og unge. Det specialiserede socialområde. Serviceniveau. Allerød kommune. Merudgifter generelt. Servicelovens 41. Lovgrundlag. Servicelovens 41. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Camilla

Læs mere

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej Beboermappe - til dig som bor på Næstvedvej Indhold Næstvedvej... 3 Vores kerneydelser... 4 Info mappe... 4 Forventninger til dig, der bor på Næstvedvej... 4 Morgenmad og frokost... 6 Husregler... 7 Type

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1907 af 29/12/2015 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende

Læs mere

LP-MODELLEN FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER

LP-MODELLEN FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER Motivation og mestring Dette e-læringsforløb indeholder en gennemgang af, hvad det er, der opretholder og reducerer motivationen hos enkeltelever og klasser. Deltagerne gøres opmærksom på aktuelle teorier,

Læs mere

Bofællesskabsydelsen kan ikke erstatte det individuelle målrettede arbejde.

Bofællesskabsydelsen kan ikke erstatte det individuelle målrettede arbejde. Beskrivelse af bofællesskabsydelser Bofællesskabsydelsen gives i Bofællesskaberne i Hvidovre, som tillæg til den individuelle indsats ifølge servicelovens 85. Bofællesskabsydelser beskriver en indsats,

Læs mere

Region Syddanmarks socialcentre

Region Syddanmarks socialcentre Din GUIDE til Region Syddanmarks socialcentre Maj 2014 Xxxxxx Indhold Region Syddanmark - en kompetent leverandør................. side 3 Handicapcenter Nordøstfyn, Region Syddanmark................. side

Læs mere

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 HANDICAPPOLITIK Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 Produktion og Layout: Tryk: Oplag: Eksemplarer af folderen

Læs mere

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Vedrørende: Status vedr. hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Sagsnavn: 43126: Overtagelse af regionale institutioner (08/02342) Sagsnummer: 16.00.00-A09-1-08 Skrevet af: Anne

Læs mere

Satelitten. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Socialcentret

Satelitten. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Socialcentret Satelitten Rapport over anmeldt tilsyn 2013 Socialcentret Indhold Navn og adresse... 3 Ledelse... 3 Dato og tidspunkt for tilsynet... 3 Lovgrundlag, rammer og fokuspunkter... 3 Organisation... 3 Fysiske

Læs mere

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Indledning Middelfart Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de lovpligtige kommunale tilsyn med tilbud til kommunens brugere. Konkret

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Voksenhandicapundersøgelsen. Tema 3: Ledsagelse og ud af matriklen

Voksenhandicapundersøgelsen. Tema 3: Ledsagelse og ud af matriklen Voksenhandicapundersøgelsen Tema 3: Ledsagelse og ud af matriklen 1 Voksenhandicapundersøgelsen 3:4 I juni måned 2011 gennemførte Socialpædagogerne en stor undersøgelse på voksenhandicapområdet blandt

Læs mere

Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune. 7. oktober 2014

Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune. 7. oktober 2014 Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune 7. oktober 2014 Inklusion - eksklusion Inklusion Elevens tilhørsforhold til klassen bevares: - Støtte på klassen - Støtte på/fra kompetencecenter Elevens tilhørsforhold

Læs mere

Høj pædagogisk faglighed. Hvorfor handler vi som vi gør? Hvorfor vælger vi f.eks. de aktiviteter vi gør?

Høj pædagogisk faglighed. Hvorfor handler vi som vi gør? Hvorfor vælger vi f.eks. de aktiviteter vi gør? Børnegårdens værdigrundlag. Børnegårdens SPOR: Høj pædagogisk faglighed. Hvorfor handler vi som vi gør? Hvorfor vælger vi f.eks. de aktiviteter vi gør? Ansvarlighed for egen handling. Den professionelle

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Beredskabsplan. for Herlev Kommune, når der er mistanke om vold eller seksuelle overgreb på børn eller unge.

Beredskabsplan. for Herlev Kommune, når der er mistanke om vold eller seksuelle overgreb på børn eller unge. Beredskabsplan for Herlev Kommune, når der er mistanke om vold eller seksuelle overgreb på børn eller unge. Procedurer i forvaltningen 1. Underretningen drøftes altid med Socialfaglig konsulent eller Socialfaglig

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Herningvej 35 9210 Aalborg SØ Tlf: 99 82 45 70 Hjemmeside: http://herningvej-skole.skoleporten.dk/sp

Praktikstedsbeskrivelse. Herningvej 35 9210 Aalborg SØ Tlf: 99 82 45 70 Hjemmeside: http://herningvej-skole.skoleporten.dk/sp Praktikstedsbeskrivelse Praktiksted Institutionstype Herningvej Skole Herningvej 35 9210 Aalborg SØ Tlf: 99 82 45 70 Hjemmeside: http://herningvej-skole.skoleporten.dk/sp DUS (SFO) Børnegruppe Fysiske

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Socialpsykiatrien Aalborg Kommune Botilbudområdet Klinisk underviser: Mille Schroll E-mail til klinisk underviser: mis-aeh@aalborg.dk Telefon til klinisk underviser:

Læs mere

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Daginstitution Højvang. Pædagogisk fundament. Metoder og hensigter

Daginstitution Højvang. Pædagogisk fundament. Metoder og hensigter Daginstitution Højvang Pædagogisk fundament Metoder og hensigter Velkommen Velkommen til Daginstitution Højvang. Vi er en 0-6 års institution beliggende i den sydøstlige ende af Horsens by. Institutionen

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013 Acadre doc.: 150839-13

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Forældrerådgivning et tilbud til kommuner og forældre til børn med specielle behov

Forældrerådgivning et tilbud til kommuner og forældre til børn med specielle behov Forældrerådgivning et tilbud til kommuner og forældre til børn med specielle behov Det er sjovere at fejre små sejre end at fordybe sig i store nederlag! Løsningen ligger ofte i hjemmet vi skal bare have

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

Målsætning Børn og unge i Køge Kommune skal opleve en tryg barn- og ungdom uden vold og seksuelle overgreb

Målsætning Børn og unge i Køge Kommune skal opleve en tryg barn- og ungdom uden vold og seksuelle overgreb Beredskab til forebyggelse af vold og seksuelle overgreb mod børn og unge Målsætning Børn og unge i Køge Kommune skal opleve en tryg barn- og ungdom uden vold og seksuelle overgreb Børneudvalget og Skoleudvalget

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN Nordens Allé 72-74 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 52 40 Afdelingsleder: Rikke Thomasberg E-mail: rikke.thomasberg@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet Opholdsstedet Solsikken Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Opholdsstedet Solsikken, Stenskrovej 71, 6100 Haderslev. Tlf.: 74 56 32 02 E-mail:solsikken@mail.dk

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Anmeldt tilsyn Den 3. februar 2011

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Anmeldt tilsyn Den 3. februar 2011 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Anmeldt tilsyn Den 3. februar 2011 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter...3 Medarbejderrepræsentanter...3 Beboerrepræsentanter...3

Læs mere

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013 Uanmeldt tilsyn Den 19. marts 2013 Bytoften Bytoften 7476 7400 Herning. Leder. Bo Bertelsen Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Bytoften, Bytoften

Læs mere

Kvalitetsstandard. Holbølls Minde Centret og Cafe Aroma. Beskyttet beskæftigelse. Aktivitets- og samværstilbud. Lov om Social Service 103 og 104

Kvalitetsstandard. Holbølls Minde Centret og Cafe Aroma. Beskyttet beskæftigelse. Aktivitets- og samværstilbud. Lov om Social Service 103 og 104 Kvalitetsstandard Holbølls Minde Centret og Cafe Aroma Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 103 og 104 Marts 2011 1 Indhold Lovgrundlag 3 Holbølls Minde Centret de

Læs mere

Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune

Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune Rammer for tilsyn med dagtilbud i Aabenraa Kommune jf. 5 i dagtilbudsloven - Kommunale, selvejende og private institutioner, dagplejen og private pasningsordninger Gældende fra oktober 2015 Godkendt af

Læs mere

ADHD et liv i kaos. Kort fakta Årsagsforhold Symptomer vanskeligheder Samarbejdet med en borger med ADHD Behandling/vores tilbud

ADHD et liv i kaos. Kort fakta Årsagsforhold Symptomer vanskeligheder Samarbejdet med en borger med ADHD Behandling/vores tilbud ADHD et liv i kaos Kort fakta Årsagsforhold Symptomer vanskeligheder Samarbejdet med en borger med ADHD Behandling/vores tilbud v. Psykolog Anette Ulrik og Dorthe Wulff Kelstrup www.socialmedicin.rm.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere