GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 31. MARTS 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 31. MARTS 2012"

Transkript

1 1 BERETNING Indledning GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 31. MARTS blev et rigtigt travlt år for foreningen, primært i forbindelse med tilmeldingen til gruppesøgsmålet mod Løkken Sparekasse. En stor del af denne beretning vil derfor også komme til at dreje sig om tilmeldingen til gruppesøgsmålet. Da det måske kan være lidt svært at holde de forskellige navne ude fra hinanden, vil jeg, inden jeg starter på selve beretningen forsøge at give jer en forklaring på de virksomhedsnavne, resterne af Løkken Sparekasse har haft undervejs. Da sparekassen kollapsede og blev overtaget af Finansiel Stabilitet, blev den sunde del (grønne del) købt at Nordjyske Bank. Den røde del (den usunde del) blev videreført under navnet Løkken Sparebank som et datterselskab af Finansiel Stabilitet. Efter nogle måneder fandt man ud af, at EBH Bank i Fjerritslev og Løkken Sparebank, hver for sig, sad og behandlede de samme kunder, og man besluttede derfor at fusionere de to selskaber og videreføre dem under samme navn, nemlig EBH Bank. Så nu var Løkken Sparebank kommet til at hedde EBH Bank. Igen efter en del måneder og efter endnu flere pengeinstitutkrak fandt Finansiel Stabilitet ud af, at det ville være hensigtsmæssigt for dem at lave en helt ny struktur på deres virksomhed. Det betød så, at noget af det, der tidligere havde heddet EBH Bank nu kom til at hedde FS Finans. Så når vi i dag taler om FS Finans, er det nøjagtig det samme, som når vi tidligere talte om Løkken Sparebank eller EBH Bank. Ud over disse mange forskellige navne er der endelig også navnet LS Løkken. LS Løkken var den forening, man oprettede da Finansiel Stabilitet overtog Løkken Sparekasse. I foreningen placerede man den tidligere bestyrelse for Løkken Sparekasse sammen med garantikapitalen. Formålet med dette var, at hvis der kom et positivt provenu ud af salget af sparekassen, skulle den tidligere bestyrelse stå for uddelingen af dette til garanterne. Det kom der som bekendt ikke, og på et tidspunkt lang tid efter, blev vi ved en tilfældighed oplyst om, at foreningen var nedlagt, uden at det på nogen måde havde været offentliggjort.

2 2 Så håber jeg, at vi fik alle disse forskellige navne sat nogenlunde på plads Januar Som bekendt havde vi både i november og december 2010 og en stor del af foråret 2011 mange problemer med at få forkyndt vores stævning mod Løkken Sparekasse. Den 2. december 2010 skrev LETT Advokatfirma derfor til Civilstyrelsen og bad om en bekræftelse på, at den fri proces, vi havde fået den 24. august 2010 mod Løkken Sparekasse, også omfattede FS Finans. Civilstyrelsen meddelte, på advokaternes forespørgsel, at man forventede at kunne give svar på denne forespørgsel i løbet af marts måned LETT skrev derfor til Retten i Hjørring og anmodede om udsættelse af forkyndelsen, indtil de havde hørt fra Civilstyrelsen. Retten meddelte efterfølgende, at vi havde fået udsættelse af forkyndelsen, til vi havde hørt fra Civilstyrelsen. Det var meget lang tid at gå og vente på at komme videre, og det er for os stadig en gåde, hvad alt dette skulle gøre godt for. Det havde da, for os at se, været meget lettere hvis FS Finans var gået ind i vort gruppesøgsmål, ligesom de har gjort i alle de sager der har kørt i Pengeinstitutankenævnet Men det er selvfølgelig ikke sikkert, at det havde været en fordel for os. Februar Det meste af februar måned gik med at forberede generalforsamlingen. Marts Den 25. marts 2011 meddelte Civilstyrelsen, at vi havde fået fri proces til at udtage stævning mod FS Finans. En rigtig positiv besked som vi med glæde kunne tage med til generalforsamlingen dagen efter. Lørdag den 26. marts afholdt foreningen den årlige generalforsamling med deltagelse af ca. 150 medlemmer. Knap så mange som forrige år men alligevel en rigtig god deltagelse taget i betragtning at en stor del af året var gået med at vente på forskellige afgørelser. Igen en rigtig god generalforsamling med en god stemning og god opbakning til foreningens arbejde. Bestyrelsen for foreningen blev genvalgt og konstituerede sig på samme måde som hidtil. Som bekendt havde LETT Advokatfirma, på vegne af foreningen, anket Civilstyrelsens afslag på vores ansøgning om fri proces til at stævne den tidligere bestyrelse i Løkken Sparekasse. Anken blev sendt til Procesbevillingsnævnet den 17. september 2010, og vi måtte igen vente lang tid på besvarelsen, som først kom den

3 3 31. marts Desværre var svaret negativt, og Civilstyrelsens afgørelse om ikke at bevilge fri proces til et søgsmål mod den tidligere bestyrelse stod derfor ved magt. Vi var naturligvis kede af denne afgørelse, da vi stadig mener, at den tidligere bestyrelse har et stort ansvar for Løkken Sparekasses kollaps og derfor også må stå til ansvar for det. I samråd med LETT besluttede vi ret hurtigt, at vi fremover ville fokusere på vores gruppesøgsmål mod Løkken Sparekasse. Denne sag er klart den vigtigste, da det jo er den vej, vi skal rundt for at have mulighed for at få hel eller delvis erstatning for vores tab på garantikapitalen. Vi kunne dog glæde os over, at FS Finans havde valgt at stævne den tidligere formand og næstformand i sparekassen, og at en del af den tidligere bestyrelse derigennem vil blive stillet til ansvar. Vi har efterfølgende også hørt, at hvis formanden og næstformanden bliver dømt i denne sag, vil resten af den tidligere bestyrelse sandsynligvis også blive stillet til ansvar for deres rolle i sagen. Den 16. december 2011 skrev Jyllandsposten i en artikel, at Bagmandspolitiet var i gang med at efterforske seks bankledelser for uansvarlig bankdrift herunder ledelsen i Løkken Sparekasse. Avisen skrev, at man forventede at de første sager ville blive rejst i februar Så selvom vi valgte ikke at gøre mere ved sagen mod bestyrelsen, får de tilsyneladende nok at se til med de andre retssager. April Som tidligere nævnt havde vi meget svært med at finde nogen, som ville modtage vores stævning mod Løkken Sparekasse. Vi besluttede derfor, sammen med LETT, at anmode Retten i Hjørring om at få vores stævning mod Løkken Sparekasse forkyndt i Statstidende. Det er det, man normalt gør, når det har vist sig umuligt at finde en, der vil modtage ens stævning. Stævningen blev derfor forkyndt i Statstidende 20. april med en opfordring til Løkken Sparekasse om at indlevere et svarskrift inden for 4 uger. Maj Da der ikke efter de 4 uger efter forkyndelsen i Statstidende var kommet et svarskrift, anmodede LETT derfor Retten i Hjørring om at udpege foreningen Garantloekken som grupperepræsentant til det kommende gruppesøgsmål mod Løkken Sparekasse. Vi var godt klar over, at vi nu nærmede os tiden, hvor der skulle til at ske noget, så vi begyndte allerede her at forberede os på en kommende tilmelding til gruppesøgsmålet.

4 4 Juni Den 22. juni udpegede Retten i Hjørring ved kendelse foreningen Garantloekken som grupperepræsentant og godkendte dermed gruppesøgsmålet. Retten besluttede samtidig, at tilmelding til gruppesøgsmålet skulle ske til foreningen senest den 1. september, og at foreningen skulle forestå underretningen om gruppesøgsmålet. Da det er et meget stort arbejde at forberede en tilmelding til et gruppesøgsmål til så mange mennesker, gik vi sammen med LETT straks i gang med dette arbejde. Vi skulle have fremstillet nyhedsbrev, åbningsunderretning, tilmeldingsblanket, annonce, pressemeddelelse, og samtidig skulle vi også have tilrettet vores hjemmeside, så man havde mulighed for at få forskellige former for hjælp og vejledning den vej rundt. Juli Den 6. juli sendte vi et nyhedsbrev ud til alle medlemmer, hvoraf det fremgik, at vi var i gang med at gøre klar til tilmeldingen til gruppesøgsmålet, og vi gjorde i brevet også opmærksom på, at det var meget vigtigt, at de stamoplysninger, vi havde på medlemmerne, var i orden, specielt var det vigtigt at mailadresserne var ok. Hvis disse ting ikke var på plads, kunne det i værste fald medføre, at man ikke kom med i gruppesøgsmålet. Desværre måtte vi efterfølgende konstatere, at der var en del, der ikke havde læst denne del af nyhedsbrevet godt nok. Når vi sender nyhedsbreve ud, får vi hver gang omkring en halv snes mails retur, fordi systemet ikke kan finde den pågældende mailadresse, eller fordi mailboksen er fyldt op. Vi kontakter derefter de pågældende medlemmer for at finde ud af, hvad der er galt. I de fleste tilfælde er der tale om, at man har fået en ny mailadresse som vi selvfølgelig ændrer med det samme. Et temmelig tidkrævende og efter vores mening et unødvendigt stykke arbejde for foreningen. Det er så det, men det allerværste er, at der i nogle tilfælde sker det, at den gamle mailadresse bliver ved med at være aktiv, hvilket betyder, at de nyhedsbreve vi sender ud lander i den gamle mailboks, og det er der jo i sagens natur, ingen der opdager. Vi vil derfor endnu engang opfordre alle til at sikre, at vi altid har de sidste nye oplysninger, så vi altid kan komme i kontakt med jer, når der er nyt fra foreningen. Ikke bare for vores skyld men mest for jeres egen skyld. Vi har desværre efterfølgende måttetkonstatere, at der er medlemmer, der ikke er kommet med i gruppesøgsmålet, fordi de ikke havde sørget for, at disse ting var i orden. Den 25. juli startede vi så tilmeldingen. Vi sendte nyhedsbrev vedlagt åbningsunderretning og tilmeldingsblanket ud til alle medlemmer. Vi satte annoncer i Jyllandsposten, Nordjyske og Løkken Folkeblad, og vi sendte pressemeddelelse ud til 32 medier. Samtidig blev vores hjemmeside opdateret således, at det første man så,

5 5 når man gik ind på hjemmesiden, var en besked om, at nu kunne man tilmelde sig foreningens gruppesøgsmål mod Løkken Sparekasse. Tilmeldingen til gruppesøgsmålet var nu i gang, og i de første 14 dage gik det stille og roligt. Vi vidste derfor også godt, at vi ville få meget travlt i den kommende tid. August/september Denne spådom skulle senere vise sig at være rigtig. Vi fik meget travlt i resten af august måned, i de sidste 14 dage gik det helt grassat, og for at følge med var vi nødt til stort set at arbejde i døgndrift. Et af de store problemer var, for os at se, at der var alt for mange, der ikke tog sig tid til stille og roligt at sætte sig ned og læse det materiale igennem, som vi havde sendt ud. F.eks. var der rigtig mange, der ringede til os for at få at vide om de nu også var tilmeldt. Dette på trods af, at vi flere gange, i det udsendte materiale, havde skrevet, at man på vores hjemmeside selv kunne checke om man var tilmeldt gruppesøgsmålet. Der var også rigtig for mange, der ventede alt for længe med at gå i gang med at lave tilmeldingen. Det gav en dobbelt effekt, fordi mange af dem, der var sent på den, også havde problemer med lave tilmeldingen. Da de samtidig løb ind i den travleste periode hos os, havde vi ikke den fornødne tid til at hjælpe. Det betød, at vi desværre var nødt til at henvise en del af dem, der havde behov for hjælp til at søge hjælp hos andre, og det betød også, at tonen over for nogle blev lidt skarpere end normalt. Det beklager vi naturligvis, men vi tror, at hvis man havde oplevet det vi oplevede i de dage, så ville man have forståelse for vores situation og de frustrationer den medførte. Jeg vil bruge de næste minutter på at give jer nogle tal omkring indmeldelser i foreningen og tilmeldinger til gruppesøgsmålet. Samtidig vil jeg forsøge at give jer et indblik i noget af det vi oplevede i de meget hektiske dage. Indmeldelser i foreningen Foreningen fik i tilmeldingsperioden 133 nye medlemmer. Der var rigtig mange af de nye medlemmer, der var meget sent ude. Vi sendte den sidste bekræftelse på medlemskab ud den 1. september klokken ti minutter i otte om morgenen, altså samme dag som fristen udløb. Tilmeldinger/dokumentation til gruppesøgsmålet Vi fik i tilmeldingsperioden i alt tilmeldinger til gruppesøgsmålet Der var som nævnt rigtig mange, der ventede alt for længe med at tilmelde sig gruppesøgsmålet, den sidste tilmelding til gruppesøgsmålet blev færdigbehandlet den 1. september kl. kvart i elleve om aftenen, altså fem kvarter før tilmeldingsfristens udløb. Dem der havde problemer med

6 6 at fremskaffe den fornødne dokumentation til den 1. september havde som bekendt en ekstra frist til den 15. september. Også her var der nogle, der kom i allersidste øjeblik, vi fik den sidste eftersendte dokumentation den 15. september sent om aftenen. Da der var fejl og mangler i ca. hver fjerde tilmelding, enten i form af en forkert udfyldt tilmeldingsblanket eller forkert eller manglende dokumentation, gav det et betydeligt ekstra arbejde for os, idet vi så skulle have kontakt med de enkelte medlemmer for at få fejlene og manglerne udbedret. Langt de fleste af fejlene var ret simple og skyldtes, efter vores mening, at man ikke havde læst det udsendte materiale grundigt nok. Vi fik f.eks. en del tilmeldingsblanketter uden underskrift, tilmeldingsblanketter uden den fornødne og rigtige dokumentation og tilmeldingsblanketter med forkerte beløb i de forskellige beløbsfelter. Vi fik også en del specielle tilmeldinger: Der var nogle stykker, der bare sendte en mail hvori der stod: Jeg ønsker at være med i gruppesøgsmålet. Så var det efter de pågældendes mening op til os at sørge for resten. Der var også nogle, der tog kopi af stort set alt, hvad de havde af kontoudtog, selvangivelser, årsopgørelser fra skattevæsenet, kvitteringer mv. De sendte derefter det hele til os vedlagt en underskrevet, men blank tilmeldingsblanket. Så kunne vi, efter deres mening bare selv finde ud af at udfylde blanketten. Den største tilmelding med dokumentation, vi fik ind via mailsystemet, var på 32 sider og for en sikkerheds skyld sendte det pågældende medlem den to gange. Så der røg en del printerpapir og en masse tid med at få alt materialet printet ud og sorteret. Vi fik så meget unødvendig og forkert dokumentation, at jeg er sikker på at vi kunne holde vores brændeovn varm i lang tid, hvis vi havde brændt det af. Så vi var meget glade, når der kom en tilmeldingsblanket med kun 1 3 siders korrekt dokumentation. Men på trods af alle genvordighederne skal vi selvfølgelig ikke glemme at sige rigtig mange tak til alle dem, der havde gjort et stort stykke arbejde ud af at lave tilmeldingerne korrekt og havde vedlagt lige nøjagtig den dokumentation der var nødvendig. Det var trods alt langt de fleste. Telefonsamtaler Vi fik også rigtig mange telefonsamtaler, nogle lidt sjovere end andre.

7 7 Der var bl.a. en, der ringede til os og bad os om at læse alt det materiale, vi havde sendt ud op for ham fordi han var ordblind. Det var vi i sagens natur nødt til at sige nej til. Specielt i den sidste del af tilmeldingsperioden havde vi rigtig mange telefonsamtaler. En af de sidste dage inden tilmeldingsfristen udløb kiggede vi på vores nummerviser og kunne se, at vi over to dage havde haft 86 indgående telefonsamtaler på fastnettet. Hertil kommer de samtaler vi fik ind via vore to mobiltelefoner og de mange udgående samtaler, som vi selv foretog. Så vi havde også af den årsag lidt røde ører når vi gik i seng Dem der ikke kom med i gruppesøgsmålet Der var 196 medlemmer, der ikke meldte sig til gruppesøgsmålet. Heraf var der 71 der positivt meldte fra med et brev eller en mail. Der var så 125 medlemmer, som vi slet ikke hørte fra, og vi har naturligvis spekuleret på hvorfor de ikke gav lyd fra sig. Som tidligere nævnt skal der nok være nogle af dem, der ikke havde fået vores nyhedsbreve og påmindelser på grund af, at de ikke havde sørget for at få deres stamoplysninger på plads. Hvorfor man så ikke havde hørt eller set det i medierne og heller ikke havde kigget på vores hjemmeside og set, hvad der foregik, kan vi naturligvis ikke vide. Selvom der jo næsten altid er noget man kunne have gjort anderledes og måske også bedre, synes vi, at vi havde gjort alt, hvad man med rimelighed kunne forlange i en sådan situation. Retten i Hjørring har efterfølgende fået 10 anmodninger fra garanter, der har ønsket at blive tilmeldt gruppesøgsmålet, selvom de ikke havde tilmeldt sig rettidigt. Heraf var der endda en, der ikke tidligere havde været medlem af foreningen. Der har også været 9 anmodninger om udtrædelser af gruppesøgsmålet. Dette skyldes, for de flestes vedkommende, at de af en eller anden årsag havde fået deres garantikapital erstattet af FS Finans. Alle anmodninger om eftertilmelding og udtrædelse er blevet godkendt af Retten i Hjørring. I hele tilmeldingsperioden fik vi rigtig mange både mundtlige og skriftlige tilkendegivelser for det arbejde, vi udfører for foreningen. Tusind tak for dem, de var helt sikkert medvirkende til, at vi ikke stak af midt i det hele. En stor tak skal lyde til alle, der var involveret i tilmeldingen, men selvom man skal passe på med at fremhæve nogle frem for andre, vil jeg alligevel vove det ene øje og

8 8 rette en speciel tak til Søren og hans kone Hanne, Erik Langbak og min kone Kirsten. Uden deres kæmpe store arbejdsindsats havde det været meget svært at gennemføre tilmeldingen med den kvalitet og sikkerhed, som vi har gjort. Samtidig med afslutningen på tilmeldingen til gruppesøgsmålet sluttede også langt hovedparten af de sager, der havde været indbragt for Pengeinstitutankenævnet, idet man jo ikke kunne have en verserende sag i ankenævnet samtidig med, at man var tilmeldt et gruppesøgsmål. Som det nok også er de fleste bekendt, fik vi i tilmeldingsperioden også problemer med FS Finans. To dage efter vi havde startet tilmeldingen, fik vi fra flere af vore medlemmer at vide, at FS Finans ville opkræve et gebyr, hvis de skulle hjælpe de af vore medlemmer, der ikke kunne finde den fornødne dokumentation til deres tilmelding. Vi skrev derfor en mail til direktør Erik B Hansen for at høre, om det kunne være rigtigt. Dagen efter fik vi et brev, hvoraf det fremgik, at man tidligere havde fremsendt brugbart materiale til garanterne, og at det var forbundet med betydelige omkostninger, hvis FS Finans skulle genskaffe dette materiale. De ville derfor kræve et gebyr på kr. pr. henvendelse. De gjorde os samtidig opmærksomme på, at de manglende oplysninger kunne findes i Skattemappen hos SKAT og på Netbank. Brevet sluttede med, at fremtidige henvendelser fra os skulle rettes til FS Finans chefjurist Ole Reinholdt. Da jeg uden held havde brugt en del tid på at finde de manglende oplysninger i min egen Skattemappe og på Netbank, skrev jeg en mail til Ole Reinholdt og bad ham fortælle mig, hvor jeg kunne finde de oplysninger som Erik B Hansen mente, jeg kunne finde på de af ham nævnte steder. Via mail systemet fik jeg at vide, at Ole Reinholdt holdt ferie, men at jeg kunne kontakte en af hans medarbejdere, hvilket jeg gjorde med det samme. Efter nogle telefonopringninger og nogle mails til ham fik vi et brev fra Erik B Hansen og Gustav Breum fra FS Finans, hvori de meddelte, at de pr. kulance havde besluttet, at alle henvendelser fra vore medlemmer til og med den 29. juli ville være gebyrfrie. Samtidig meddelte de, at de ville fastholde deres beslutning om at opkræve et gebyr på nu op mod kr. pr. henvendelse fra vore medlemmer. De begrundede igen deres beslutning med, at der var tale om dokumentation, der tidligere var udsendt til garanterne og som kunne indhentes andre steder.

9 9 Vi skrev med det samme et brev til dem, hvori vi beklagede, at de havde truffet en sådan beslutning, men at vi jo var nødt til at tage dette til efterretning, da vi jo ikke havde nogen indflydelse på beslutningen. Vi gjorde samtidig opmærksom på, at der var mange af vore medlemmer, der ikke havde en computer, at der var mange, der ikke brugte Netbank og e-boks, og at der også var mange, der ikke var i stand til at finde rundt i SKAT s selvbetjeningssystem. Vi opdaterede løbende vores hjemmeside med hvad der foregik og vi sendte også et par nyhedsbreve ud i forbindelse med dette. Vi havde en god kontakt til journalist Lars Løcke fra Nordjyske, som løbende skrev om sagen. Da Nordjyske i forbindelse med sagen forgæves havde forsøgt at få kontakt med FS Finans, fik vi fra avisen at vide, at begge de to underskrivere på brevet holdt ferie, og avisen kunne samtidig oplyse os om, at det ikke var alle henvendelser til FS Finans, der skulle betales for. Vi skrev derfor igen en mail til FS Finans juridiske afdeling for at få at vide, hvad der nu var op og ned i sagen. Her kommer så et eksempel på, at når nøden er størst, er hjælpen nærmest. Når vi sender nyhedsbreve ud, har vi en række kontaktpersoner, både i private og offentlige virksomheder, som vi også sender nyhedsbrevene til, og midt i det hele fik vi en henvendelse fra Dansk Aktionærforening, som gjorde os opmærksomme på, at det var ulovligt at opkræve så store gebyrer for sådanne ydelser, som dem vore medlemmer bad om hos FS Finans. De gjorde os opmærksomme på, at der var helt klare regler for disse ting, og at reglerne blev administreret af Datatilsynet. Vi ringede derfor straks til Datatilsynet for at få klarhed over dette, og det viste sig, at oplysningerne fra Dansk Aktionærforening var fuldstændig korrekte, og at Datatilsynet var villige til at går ind i sagen og hjælpe os. Dette skrev vi med det samme til FS Finans juridiske afdeling, og de kontaktede os efterfølgende pr. telefon og sagde, at de ville undersøge sagen nærmere og vende tilbage. Den 19. august fik vi så et brev fra FS Finans, hvori de skrev, at de ikke ville opkræve gebyr når vore medlemmer bad om hjælp til at finde bortkommet dokumentation. Direktør Erik B Hansen udtalte samtidig til Nordjyske, at hvis der var nogen der var blevet afkrævet penge af FS Finans for at få fat på den bortkomne dokumentation, kunne man bare henvende sig til ham, så skulle han nok sørge for, at man fandt en fornuftig løsning på det. For os var det en rigtig ubehagelig og helt unødvendig sag, som vi godt kunne have undværet midt i tilmeldingen. Fra de første mails til direktøren for FS Finans til det sidste brev fra FS Finans juridiske afdeling, gik der næsten 3 uger Jeg vil dog gerne slutte denne historie med at understrege, at det var en meget positiv oplevelse for os at samarbejde med FS Finans juridiske afdeling, og det skinnede også helt klart igennem hos dem vi havde kontakt med, at det også for dem at se, var en helt unødvendig sag.

10 10 Oktober Da alle tilmeldingsblanketterne var checket en ekstra gang, afleverede vi dem sammen med den tilhørende dokumentation til LETT som har et sikkert sted, hvor de kunne opbevares til eventuelt senere brug. Samtidig sendte vi en liste over de garanter der havde tilmeldt sig gruppesøgsmålet til Retten i Hjørring. November/december Den 24. november afholdt vi et møde med LETT, hvor vi drøftede den netop overståede tilmelding og aftalte den strategi, vi ville følge, når vi havde fået den forventede udeblivelsesdom over Løkken Sparekasse Lige efter nytår fik vi fra LETT besked om, at Retten i Hjørring den 30. december havde afsagt en udeblivelsesdom mod Løkken Sparekasse. En udeblivelsesdom er en dom retten kan afsige, når modparten i en sag ikke afleverer et svarskrift efter at en sag er forkyndt i vores tilfælde efter at sagen var forkyndt i Statstidende. En udeblivelsesdom betyder, at modparten bliver dømt efter de påstande, som sagsøgeren har fremført, medmindre retten af egen drift finder dem helt uberettigede. Det korte og det lange i det er, at Løkken Sparekasse blev dømt til at betale erstatning til dem, der havde tilmeldt sig gruppesøgsmålet ialt ca. 114 mio. kr. + renter fra den 3. november Herudover er sparekassen dømt til at betale 2,3 mio. kr. i sagsomkostninger. Efter vores vurdering et stort skridt i den rigtige retning, men da vi på trods af dommen endnu ikke står med vores penge i hånden, er vi endnu ikke ved vejs ende. LETT gik derfor straks i gang med at udarbejde en stævning mod FS Finans som, efter vores mening, er forpligtede til at dække det krav, som vi nu har fået dom for overfor Løkken Sparekasse. Civilstyrelsen har tidligere bevilget foreningen fri proces til en sag mod FS Finans, så det er ikke noget, der kommer til at koste os flere penge. Stævningen mod FS Finans blev afsendt til Retten i Hjørring den 8. februar 2012 og indeholder kun en enkel påstand som lyder således: FS Finans A/S tilpligtes over for dem, der tilmelder sig gruppesøgsmålet, at anerkende, at skulle dække de krav, inkl. renter, som Løkken Sparekasse, ved Retten i Hjørrings dom af 30. december 2011, er blevet dømt til at betale. Årsagen til, at vi først offentliggjorde dommen over Løkken Sparekasse samtidig med afsendelse af stævningen, var, at vi sammen med LETT skønnede, at det af hensyn til sagens videre forløb var den bedste måde at gøre det på.

11 11 Vi skal nok regne med, at vi skal igennem en ny tilmeldingsrunde. Vi har dog en forventning om, at den bliver meget enkel end sidst, idet vi, som vi ser det lige nu, denne gang kun skal have en bekræftelse på, at man også ønsker at deltage i det nye gruppesøgsmål. Vi er alle meget spændte på at se, hvad FS Finans skriver som svarskrift til vores stævning. Som udgangspunkt har man 14 dage til at svare, men LETT har oplyst os om, at det nok må forventes, at der vil blive bedt om udsættelse en eller flere gange. På nuværende tidspunkt har der været to anmodninger om udsættelse først til den 4. april og senest til den 25. april. Den sidste anmodning om udsættelse som kom i går er endnu ikke godkendt af Retten i Hjørring. Afslutning Til slut vil jeg gerne rette en tak til bestyrelsen inklusive suppleanten for et rigtig godt samarbejde, tak til advokaterne for et professionelt stykke arbejde og et fantastisk godt og konstruktivt samarbejde, tak til pressen for en god og fair behandling. Tak til jer medlemmer for den store opbakning, og igen rigtig mange tak for de mange positive tilkendegivelser vi har fået via breve, mails og telefon. Det er noget af det, der gør at man har lyst til at arbejde videre med tingene, også når der ind imellem kan være en del modgang. Beretningen, årsregnskabet og referat fra generalforsamlingen bliver en af de nærmeste dage lagt ud på foreningens hjemmeside.

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 192-2012 MM mod Ejendomsmæglervirksomheden AA [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. august 2012 har Klagenævnet for Ejendomsformidling på vegne af MM

Læs mere

Modtagelsesbevis 21 januar 2013

Modtagelsesbevis 21 januar 2013 Retten i Hjørring Hjørring Kommune Nørregade 2 Civilretten Byretservice Set Knuds Park 8 Åbent 8 30-15 00 Tlf nr 99 68 56 10 Fax nr 99 68 56 01 cvr nr 21 65 95 09 EAN nr 5798 000 162051 hjornng@domstol

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 16. MARTS 2013

GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 16. MARTS 2013 1 GENERALFORSMALING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 16. MARTS 2013 BERETNING Indledning 2012 har været et forholdsvist stille år for foreningen Garantloekken. Vi trængte nok også til lidt fred og ro oven

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Jørgen Danielsen A/S v/ Tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 24. april 2012. Klagen angår

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 146-2011 KK mod ejendomsmægler BB afsagt sålydende Kendelse Ved henvendelse af 27. december 2010 har KK indbragt ejendomsmægler BB for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

GENERALFORSAMLING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 20. MARTS 2010

GENERALFORSAMLING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 20. MARTS 2010 1 GENERALFORSAMLING I FORENINGEN GARANTLOEKKEN, DEN 20. MARTS 2010 BERETNING Februar Det hele startede med, at Søren Møller tog initiativ til at starte hjemmesiden Garantloekken.dk med det formål via mails

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt 2015-38 Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt Den 17. december 2014 bad en journalist Justitsministeriet om aktindsigt i en supplerende redegørelse fra Udlændingestyrelsen

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

UDSØ AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG

UDSØ AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG UDSØ AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 19. maj 1998 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Lisbet Wandel, Lodberg og Mette Sørensen (kst.». 19. afd. a.s. nr. B-3295-96 : (Advokat H ) mod

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit.

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Poul Erik Bech A/S Ndr. Frihavnsgade 41 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsinket gennemførelsen af handlen og dermed forsinket

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2013 (J.nr. 2012-0032589) Revisor ikke

Læs mere

Når kunden ikke betaler

Når kunden ikke betaler Før eller siden kommer mange iværksættere ud for at have leveret et produkt til en kunde, der ikke kan eller vil betale. I dette nummers juridiske artikel beskriver advokaterne det optimale forløb for

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede. København, den 18. december 2013 Sagsnr. 2012-1189/CHN/PMO 6. advokkreds Sagens parter: K E N D E L S E I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede. Sagens tema: X har på vegne klager klaget

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 2. januar 2015

Læs mere

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 22. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje.

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. 20. maj 2008 Det fremgik endvidere af akterne at der mens plejefamilien havde A boende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Der er sket rigtig mange ting siden sidste generalforsamling.

Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Der er sket rigtig mange ting siden sidste generalforsamling. Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Velkommen til vor 17. generalforsamling. Så skal jeg igen stå for formandsberetningen, som jeg også gjorde for 17 år siden, da vi startede med

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 Sag 150/2014 A kærer værgebeskikkelse vedrørende B (advokat Uno Ternstrøm, beskikket for A) (advokat Dorthe Østerby, beskikket for B) I tidligere

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Ejendomsmæglerfirmaet Jan Samuelsen ApS Frederiksborgvej 4 3200 Helsinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for

Læs mere

bekræfter jeg hermed forløbet af den mundtlige forhandling mv. den 3. juli 2009 som følger:

bekræfter jeg hermed forløbet af den mundtlige forhandling mv. den 3. juli 2009 som følger: 1 Tilkendegivelse Som opmand i den faglige voldgiftssag: DI Overenskomst 1 v/di for Ferrosan A/S (advokat Sannie Skov Tvermoes) mod CO industri for Fagligt Fælles Forbund for fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Tak for ordet og invitationen til at komme i dag og besvare spørgsmålet om forbrugeres retshjælpsforsikring.

Tak for ordet og invitationen til at komme i dag og besvare spørgsmålet om forbrugeres retshjælpsforsikring. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 433 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 1. september 2010 /MFT-FT Åbent samråd i BOU alm. del den 6. september 2010 samrådsspørgsmål BP af 23.

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 73/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.646 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling og manglende besvarelse af rykkere

Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling og manglende besvarelse af rykkere 4-4. Forvaltningsret 1121.4-115.2. Sagsbehandlingstid i Sundhedsvæsenets Patientklagenævn og nævnets manglende underretning om sagens behandling og manglende besvarelse af rykkere En kvinde havde den 19.

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

nu er kriser nok ikke noget man behøver at anstrenge sig for at opsøge, skabe eller ligefrem opfinde sådan i det daglige

nu er kriser nok ikke noget man behøver at anstrenge sig for at opsøge, skabe eller ligefrem opfinde sådan i det daglige 1 Til sidst viste Jesus sig for de elleve selv, mens de sad til bords, og han bebrejdede dem deres vantro og hårdhjertethed, fordi de ikke havde troet dem, der havde set ham efter hans opstandelse. Så

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken.

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat fra Garantloekkens generalforsamling Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat Indledning: Rigtig

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe Jura for spejdere De relevante bestemmelser i folkeoplysningsloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven på almindeligt dansk, samt nogle gode råd særligt med fokus på tilskud efter folkeoplysningsloven.

Læs mere

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet Færøudvalget 2010-11 FÆU alm. del Svar på Spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. oktober 2010 Talepapir til brug for åbent samråd i FÆU 14. oktober 2010 ad samrådsspørgsmål A alm. del stillet 6.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave God Løsladelse Infopakke september 2011 3. udgave www.kriminalforsorgen.dk Læs i infopakken: Velkommen til infopakke og nyheder om God Løsladelse Samarbejdsaftaler mellem Kriminalforsorgen og kommunerne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010 Sag 331/2009 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Steffen Thorborg, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 24.

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip.

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0279 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. samt

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der 2014-3 Ikke aktindsigt i dokumenter udarbejdet af særlig rådgiver som led i ministers partiarbejde To journalister klagede uafhængigt af hinanden til ombudsmanden over, at Skatteministeriet havde givet

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Bengtson & Frydendall A/S Nordre Frihavnsgade 71 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af arbejdsvederlag

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne.

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne. 2010 18-1 Folkeskoler kan ikke kræve at elever bruger egen computer i undervisningen Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 Sag 345/2011 Foreningen "Watzerath Parken c/o Flemming Johnsen (advokat Lars Kjeldsen) mod Global Wind Power A/S, Global Wind Power Invest A/S og Global

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 24. september 2014 blev der i sag 260 2014 AA mod BB [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed John Frandsen, Langå-afdelingen Bredgade 23 8870 Langå afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 29. januar

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Rie Jakobsen v/tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 20. juli 2010. Klagen

Læs mere

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune.

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Det er den 3. generalforsamling i Sammenslutningen af sommerhusejere i Jammerbugt kommune. Vi kan se tilbage på et år,

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben.

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben. Side 1 af 5 Poul Otto Seidel Fra: "Poul Otto Seidel" Til: "Jørgen Andersen" Cc: "Inge-Lis Seidel" ; "Willy Søren Beck" ;

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. J.nr. 764-00065 Den Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. Spørgsmål 143 Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 6. januar 2008

Læs mere

Frivillignyt, uge 14, 2016

Frivillignyt, uge 14, 2016 Frivillignyt, uge 14, 2016 Ladywalk MOTION. Som nævnt i Impuls nr. 1 foregår årets Ladywalk den 30. maj kl. 18.30 i byerne Agger, Frederikshavn, Haderslev, København (Amager), Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2014.

Formandsberetning i HBH 2014. Formandsberetning i HBH 2014. Velkommen til ordinær genf. i HBH. Før vi går i gang med genf., skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Gunnar Moff Andersen, som desværre afgik ved døden i begyndelsen

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 121 Offentligt TALE Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget den 29. januar 15-01-2015 Sagsnr. CAL Anders

Læs mere

DOPINGAPPELINSTANSENS KENDELSE

DOPINGAPPELINSTANSENS KENDELSE Side 1 af 8 DOPINGAPPELINSTANSEN DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELINSTANSENS KENDELSE afsagt den 19. februar 2015 i

Læs mere