DGI Midt- og Vestsjælland. Årsberetning Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DGI Midt- og Vestsjælland. Årsberetning 2015. Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland"

Transkript

1 DGI Midt- og Vestsjælland Årsberetning 2015 Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter

2 2 DGI Midt- og Vestsjællands årsberetning 2015 Tekst : Margit Ølgod og Henrik Overgaard Pedersen Layout: Louise Sæbye Nøhr Tryk: DGI Print

3 3 Indhold Et forpustet 2015 bliver afløst af et endnu mere aktivt Få hjælp til at vokse og udvikle jer 4-5 Der er brug for os - men i hvilke roller? 5 DGI måtte trække sig fra dankort-initiativ 6 Høve Strand solgt, men aktiviteterne fortsætter 7 Flytning med store perspektiver - uden at forlade baglandet 8 Ildsjælenes hus 8 Idrætter og projekter 9 Badminton 9 Tennis 9 Svømning 10 Gymnastik & Fitness 10 Håndbold 11 Skydning 11 Fodbold 12 Idræt for seniorer 12 Løb 13 MTB 14 Petanque 15 Kano og kajak 15 Hundesport 15 Landevejscykling 16 Triatlon 16 Foreningsudvikling 17 Høvestævnet fortsætter 17 DGI er meget mere end foreningsidræt 18 Rådgivning i fokus 19

4 4 Både antallet af aktiviteter og antallet af deltagere er steget i Og den stigning skal fortsætte, hvis vi skal nå målet om, at 75 procent af danskerne skal være idrætsaktive. Et forpustet 2015 bliver afløst af et endnu mere aktivt 2016 Beretningen fra bestyrelsen er ikke bare et tilbageblik - for DGI har det sidste år lagt kimen til noget stort for fremtiden Det er et DGI i rivende udvikling, vi er en del af. Indrømmet, nogle gange kan det være lidt svært at følge med, men når man ser tilbage på, hvad der er sat i gang i og hvor meget i bestyrelsen har været involveret i - så bliver man lidt forpustet. Men det er jo også derfor, vi netop er her i DGI. Vi kan også selv mærke pulsen. Først og fremmest stiger både antallet af aktiviteter og deltagere. Fra 2014 til 2015 har personer deltaget i aktiviteter arrangeret af DGI Midt- og Vestsjælland. Det er en stigning på ca i forhold til året før, og intet tyder på, at det bliver mindre i årene, der kommer. Jo, der er idrætter eller bestemte aktiviteter inden for de enkelte idrætter, der oplever nedgang. Samfundet ændrer sig, folk ændrer vaner - og DGI og foreningerne skal derfor tilpasse sig til de nye vilkår. Sammen med Danmarks Idræts Forbund har vi via Bevæg dig for livet en målsætning om, at 75 procent af danskerne skal være idrætsaktive og halvdelen af danskerne skal dyrke idræt via en forening, når vi kommer til år Få hjælp til at vokse og udvikle jer Når mange foreninger oplever et fald i antal medlemmer og at det er svært at skaffe frivillige, så er den store målsætning endog meget ambitiøs. Det betyder, at man skal gøre noget andet, end man plejer. Men det stiller også krav om, at foreningerne skal have en hånd, hvis de skal klare det. Og de skal opleve målsætningen som en gulerod og hjælp til dem selv i deres egen udvikling. Så de selv er med til at præge udviklingen. Så de selv sætter deres egne mål. Så det bliver lysten, der igen driver værket - også lokalt. Heldigvis er der hjælp at hente med visionen om de langt flere idrætsaktive og foreningsmedlemmer. I DGI Midt- og Vestsjælland er der sat ressourcer af til, at i alt 184 foreninger kan få et særligt udviklingsforløb med hjælp fra en DGI konsulent. Heraf har Spar Nord Fonden og Stærk i forening kunnet tilbyde konsulenthjælp til 24 foreninger. Det er virkelig mange foreninger, der på denne måde får en hjælpende hånd. Vores konsulenter er virkelig sat på en hård prøve, men de vil det gerne, både fordi det giver så meget mening, men også fordi det er sjovt og en af DGI s kerneydelser.

5 5 Bestyrelsen kan ikke anbefale jer nok at tage imod dette tilbud. Fra de foreninger, der allerede nu er et stykke henne i deres udviklingsforløb, hører vi kun positive toner. Det er utroligt sundt ude i foreningen at sætte tid af til at snakke fremtid og vision - men også at få løst nogle af de daglige udfordringer, som tager kræfterne eller som der ikke er tid til. I bestemmer selv, hvad det er for udfordringer, I vil have hjælp til. Konsulenten hjælper jer i gang, sørger for at I får lavet en plan - og er også med til at evaluere forløbet sammen med jer. Den store indsats skal I imidlertid selv lægge, for det kræver tid at sætte fokus og gøre tingene på en ny måde. Men resultatet kan blive helt fantastisk; mere gejst, flere frivillige, mere overblik, bedre økonomi eller hvad I nu selv sætter som mål. Der er brug for os - men i hvilke roller? Bestyrelsen kunne også have stor glæde af et sådant udviklingsforløb, for vores opgaver og ansvar er også under udvikling. Det samme gælder også alle DGI s frivillige i udvalg og kompetencegrupper. Udviklingen er stor i en organisation, der er så frivillighedsbåret, som DGI er. Der er stadig stor brug for frivillige og den værdi, de skaber for både DGI, for foreningerne og for den enkelte idrætsudøver. Ingen tvivl om det. Men måske er det i andre roller, end vi i mange år har været vant til. Bestyrelsen har prøvet at sætte fokus på dette store dilemma, men har ikke fundet den gyldne løsning endnu. Udfordringen er, at alle frivillige skal kunne give af lyst, liv, engagement og entusiasme - og få det samme tilbage, samtidig med, at de har indflydelse på de opgaver, de påtager sig. Med nye krav og et idrætsområde, der er præget af stor konkurrence, skal vi passe på ikke at påtage os opgaver, som er for store til at blive løst af frivillige. Men DGI består altså ikke i fremtiden, hvis ikke vi frivillige er derude lokalt og i de enkelte idrætter. Hånden på hjertet: Er der i hverdagen tid til at udvikle jeres forening, få ideer og tage fat i jeres udfordringer? Et udviklingsforløb med hjælp fra DGI kan blive en helt ny start for jeres forening.

6 6 DGI måtte trække sig fra dankort-initiativ I 2015 har bestyrelsen haft tre økonomisk tunge ting på dagsordenen; en trist, en neutral og en positiv. Den triste sag har overskriften Klubliv Danmark, en meget stor satsning, der handlede om at skaffe flere penge til foreningerne via mikrosponsorater over hele landet. Ideen var, at foreningsmedlemmer, familie og venner meldte deres dankort til ordningen, og når de så handlede hos forretninger, der var tilknyttet Klubliv Danmark, så betalte forretningerne et beløb til den lokale forening. En rigtig god idé, som DGI desværre endte med at måtte trække sig ud af her ved årsskiftet, fordi udsigten til at få investeringen hjem blev mere og mere usikker. Vi skal som organisation være villig til at tage nogle risici for at skabe noget nyt og spændende, men vi skal også have modet til at stoppe i tide. Og det var nødvendigt her - for ikke at kaste flere gode penge efter dårlige. Selve projektet var forankret i DGI på landsplan, men også i vores område er der blevet brugt meget energi på at få foreninger og sponsorer med på vognen. Det var en god idé - men den her kom altså ikke i mål. Ideen om at skaffe flere penge til foreningerne via Klubliv Danmark var god, rigtig god, men økonomien blev desværre mere og mere usikker.

7 7 Høve Strand solgt, men aktiviteterne fortsætter Den neutrale sag er slet ikke så neutral endda - den rummer mange følelser, men slutresultatet kan vi være både glade for og stolte over. Det handler om Feriekolonien Høve Strand, som 78 gange har været centrum for vores årlige Høvestævne og hvor foreninger har kunnet leje sig ind og skabe aktivitet og fornøjelse for deres medlemmer. Imidlertid har det i mange år været sådan, at lejerne mindre og mindre blev foreninger men i stedet skoler og private lejere. Og da DGI både har udgifter til at styre udlejning, vedligehold og andre større udgifter, der følger med at være husejer, så syntes bestyrelsen, at tiden var kommet til et salg. Det hører ikke til DGI s kerneopgaver at være ejendomsudlejer. Bestyrelsen besluttede fra starten ikke bare at gå efter det højeste bud, men prøve at finde en køber, der både ville videreføre ånden og stedet som feriekoloni - og som kunne få Høvestævnet indpasset i kalenderen. Vi synes, vi er endt med at få det hele. Køberen blev Behandlingsskolerne, en privat institution, der underviser børn med særlige vanskeligheder. De vil meget gerne bruge feriekolonien til deres egne aktiviteter, de vil også gerne fortsætte med at leje stedet ud - og de har også sagt ja til fortsat at huse Høvestævnet, så i 2016 bliver stævnet gennemført for 79. gang i samme omgivelser som før. Lørdag den 18. juni bliver årets Høvestævne afholdt det er lykkedes at holde fast i det traditionelle stævne, selv om selve feriekolonien nu ikke længere er ejet af DGI.

8 8 Det er denne gruppe medarbejdere, der fremover kommer til at sidde på 1. og 2. sal i DGI huset på Kildegården i Roskilde. Stueetagen bliver imidlertid også foreningernes med både mødelokaler og et stort undervisnings- og konferencelokale. Selve Kildegårdsområdet bliver et fantastisk sted for idræt og kultur. Flytning med store perspektiver - uden at forlade baglandet Den store positive ting, vi har behandlet i bestyrelsen, har været beslutning om flytning af vores administration og hovedkvarter. Der er i flere år arbejdet på forskellige løsninger, som både løser et problem med pladsmangel men også placerer os godt i vores landsdel. Det har undervejs været en både langsommelig, lidt frustrerende og også nervepirrende proces. Men nu er det lykkedes. DGI Midt- og Vestsjælland flytter hele administrationen til Roskilde til sommer. Vi har købt en flot gammel bygning i et tidligere kaserneområde midt i Roskilde by - et på mange måder fantastisk sted, som ikke alene bliver et godt arbejdssted for vores ca. 40 ansatte, men som også kommer til at give DGI, vores frivillige og foreninger store muligheder. Men forlader DGI så ikke Vestsjælland og er vi ikke glade for at være i Holbæk? Nej og jo. Vi er meget synlige i kommunerne i det tidligere Vestsjællands Amt, og det vil vi fortsat være. Vi har også været glade for bopælen på Oldvejen ude ved Andelslandsbyen og har følt os godt behandlet i Holbæk i det hele taget. Vi har et rigtig godt samarbejde med Holbæk og kommunerne i nærheden - og det fortsætter vi naturligvis med. Men den nye bolig i Roskilde rummer bare så meget ekstra, som vores nuværende placering ikke kan hamle op med. Ildsjælenes hus DGI kommer til at få et hus, der ligger midt i et større idrætsområde, som netop nu er ved at blive opbygget. I forvejen har flere af vores foreninger lokaler i området, men samtidig er kommunen ved at omdanne området til et kraftcenter for kultur, idræt og fritid. Der bliver bl.a. bygget et springcenter for gymnaster i området, der i forvejen huser en idrætshal. Beliggenheden midt i Roskilde betyder samtidig to store fordele for DGI. Den ene er, at huset er nemt at komme til - også med offentlige transportmidler. Det tager ca. 10 min. at gå fra stationen. Den anden er, at DGI bliver en del af bylivet. Også DGI vil deltage og stå for arrangementer på Kildegården. Da vi bød på bygningen, kaldte vi stedet for Ildsjælenes hus. Det kommer DGI og foreningerne fuldt ud til at leve op til. DGI Midt- og Vestsjælland har et rigtig godt samarbejde med Roskilde Kommune, som blandt andet har sat kroner af til idrætsformål via en samarbejdsaftale med DGI. Det vil vi rigtig gerne lave i andre kommuner også, så vi fortsætter bestemt med at være et DGI for alle vores 17 kommuner. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig store udviklingspotentialer i de store kommuner i den østlige del af vores område, så vi håber, at udgangspunktet i Roskilde kan gøre det muligt for os at skabe endnu flere motionsaktiviteter i Albertslund, Glostrup, Høje Taastrup, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve, Solrød og Køge. Men den helt store fordel bliver, at vi får et idrætshus med fantastiske faciliteter - også for os frivillige. Der bliver rigtig gode muligheder for at samles til møder og undervisning, og vores foreninger kan også få mulighed for at låne lokalerne. Bestyrelsen glæder sig til, at huset begynder at summe af liv fra morgen til aften. DGI har overtaget huset 1. april, og de næste måneder går herefter med tilpasning og ombygning. Til sommer rykker DGI Midt- og Vestsjælland ind på Helligkorsvej 3 i Roskilde. Det ser vi rigtig meget frem til. Margit Ølgod, Landsdelsformand DGI Midt- og Vestsjælland

9 9 Idrætter og projekter Badminton Der har været rigtig flot tilslutning til både nytårsstævnet i Taastrup og andre stævner, og badminton er samtidig en af de idrætter, der er længst fremme i forhold til visionssamarbejdet med DIF. Det er kommet til udtryk ved de første fælles trænerkurser, fælles netværksmøder med Badminton Sjælland og at ungdomsturneringen for de to organisationer er slået sammen og administreres af DGI Midt- og Vestsjælland og DGI Nordsjælland. Badminton har satset på at præsentere badminton på skolerne, med fokus på leg og læring med ketsjer og bold. Her er vi nået ud til mere end 4400 skoleelever, hvoraf flere er startet op i den lokale forening. Tennis Målet for tennis er at få flere medlemmer ved at styrke motions- og familietennis. Et mål for bredden, der passer rigtig godt til DGI, og som i visionssammenhæng er sat sammen med Dansk Tennis Forbund. Arbejdet er ved at blive gjort konkret. Tennis har generelt set haft tilbagegang af medlemmer i en del år, men nu da både DTF og DGI kommer tættere på foreningerne og kan hjælpe dem, så vil den fælles satsning forhåbentlig vende medlemsudviklingen. Lokalt på Sjælland er der indgået en samarbejdsaftale med Sjællands Tennis Union om at DGI s tennisrejser også tilbydes SLTU s medlemsklubber, at DGI klubber kan deltage i SLTU s holdturnering for juniorer og at juniorstævner i de to organisationer koordineres. Badminton er nået langt i samarbejdet mellem DGI og Danmarks Idræts Forbund, både om netværk, kurser og et samlet ungdomsturnering.

10 10 Svømning I 2015 blev det nye svømmeskolekoncept med fokus på optimering af klubbernes svømmeskole for alvor kørt igennem med stor succes. Slagelse og Kalundborg er blandt pionerklubberne. Det var også i 2015, at Ocean Rescue Camp på strandene ved Korsør og Holbæk blev gennemført med stor succes. Det er en sommerferieaktivitet med masser af aktiviteter omkring kystlivredning og førstehjælp på programmet. Konceptet er klar til udførelse for andre klubber også indtil videre ønsker både Korsør og Holbæk at fortsætte med tilbuddet i I forhold til kurser og uddannelse er hele Sjælland nu gået sammen om et fælles kursuskatalog. Det har været med til at harmonisere priserne og har sørget for, at det er blevet nemmere for deltagerne at melde sig på tværs af landsdelsgrænserne. Gymnastik & Fitness Der blev sat nye rekorder med både antal deltagere og publikum ved forårsstævnerne 2015 i Kalundborg, Roskilde og Sorø. Det skyldes ikke mindst ibrugtagning af en ekstra hal i Roskilde om lørdagen. Tidligere har der ellers været oprettet venteliste bliver den ekstra hal også brugt om søndagen, så der er håb om endnu et succesår. Inden for kurser bliver der arbejdet på at minimere antallet af aflyste kurser, som lige nu ligger for højt med ca. 20 aflyste kurser ud af 100. I 2016 kommer udbuddet endnu bedre til at passe med efterspørgslen resultatet bliver så også, at nogle af de tyndest besatte kurser ikke bliver udbudt i så høj grad som tidligere. Fitness-området er inde i en god gænge. Midt- og Vestsjælland er et af de områder i Danmark med fleste centre og medlemmer, og DGI skal hele tiden have fokus på instruktørkurser og holdtræningskoncepter. Ocean Rescue Camp er en sommerlejr med masser af gode aktiviteter på programmet. Omdrejningspunktet er kystlivredning og førstehjælp.

11 11 Håndbold Også i håndbold er visionssamarbejdet i gang. Her udbyder DGI håndboldfitness, mens det er Dansk Håndbold Forbund, der som hovedregel tager sig af foreningsudvikling i regi af deres eget Knæk Kurven. Håndbold oplever en generel tilbagegang i antal deltagere i de almindelige turneringer derfor er det glædeligt, at der er god respons både på håndboldskoler og stævner, som man kan melde sig til fra gang til gang. Max. Total, som er håndbold på 2/3 bane er også blevet modtaget godt. Den mindre bane betyder et andet slags spil, som virker attraktivt for klubberne. Skydning Der bliver virkelig gjort en indsats for at få gjort skydning attraktivt for børn og unge i en tid, hvor gennemsnitsalderen på skytterne ellers kun går opad. I 2015 har DGI Midt- og Vestsjælland været den landsdel i landet, der har haft flest igennem til skoleskydning for 5. klassetrin med ca deltagere, og samtidig har der været gennemført flere initiativer rettet mod nye medlemsgrupper. Tilstedeværelse på årets dyrskue i Roskilde havde ikke færre end besøgende. Hertil kommer nye mulighed for skydning uden de store og naturligt lidt besværlige sikkerhedsregler, nemlig i form af infrarøde våben, som kan bruges ved forskellige typer arrangementer. I 2015 er våbnene blandt andet blevet brugt ved en stor familiemesse, skolebiatlon og ved to kommunale personalearrangementer. Skydning har også gennemført et succesfuldt projekt for ADHD-børn i Odsherred. Infrarøde våben kan være med til at udbrede skydning som sport, idet det nu er muligt at gennemføre arrangementer med meget få sikkerhedsforanstaltninger.

12 12 Mange fodboldklubber har fået kunstgræsbaner. Det er godt, fordi det giver mulighed for at spille udendørs en større del af året. Bagsiden af medaljen er så, at indendørsturneringen har fået lidt færre deltagere. Fodbold I fodbold bliver der rigtig meget at arbejde med i de kommende år. I 2015 er den store visionsaftale med Dansk Boldspil Union faldet på plads, og her er der specielt to indsatsområder, som andre idrætter nok kan drage erfaring af senere. I fodbold bliver der nemlig sat specielt fokus på at fastholde de årige og så at få de årige tilbage på fodboldbanen, måske med nogle andre spilformer. Fodbold er på nogle områder udfordret. Det gælder fx den traditionelle turneringsform, hvor supplerende stævner kan være vejen frem, men der er også konstateret en tilbagegang i antallet af deltagere i indendørs stævnerne. Dette kan hænge sammen med, at efterhånden mange klubber har fået kunststofbaner og dermed både er i stand til og har lyst til at spille længere udendørs. Fodboldskolerne oplever også en lille tilbagegang i antallet der er ca. 20 i vores landsdel. I 2016 kommer der en fodboldcamp med overnatning samt en pigefodboldskole sammen med Ringsted Damefodbold. Idræt for seniorer Rejser med fokus på krop og sjæl har været et stort fokuspunkt i Idræt for seniorer, der i 2015 har gennemført flere totalt udsolgte linedancerejser til fx Tyrkiet, hvor andre aldersgrupper også kunne deltage. Idræt for seniorer har dermed banet vejen for et koncept, hvor idrætter på tværs inviterer til en fælles DGI rejse i Rejsen bliver en familierejse med fokus på aktivitet og fællesskab. Rejsen kommer til at foregå i uge 42. DGI Seniorfitness er et andet koncept, der for alvor har fået vind i sejlene i I et samarbejde mellem lokale foreninger, DGI og flere kommuner er det lykkedes at finde en træningsform til glæde for ældre borgere, der afslutter et genoptræningsforløb fx efter et hospitalsophold. Hidtil har der ikke været et tilbud efter genoptræningen, men det hul er DGI Seniorfitness ved at lukke til gavn for borgerne, til gavn for kommunen og til gavn for foreningen, da målet i sidste ende er en tilfreds borger, der fortsætter med at træne i en lokal forening. En anden aktivitet er Idræt om dagen. Her er det i 2015 lykkes at få tre foreninger til at oprette idrætsmuligheder for udøvere, som har tid til træning i formiddagstimerne. Konceptet byder på fælles opvarmning udbud af forskellige aktiviteter; gymnastik, fitness, dans, cykling, løb, gåture, bowls, krolf og andre former for boldspil. Træningen afsluttes med den sociale tredje halvleg med en tår kaffe og god snak. De tre foreninger er Slaglille Bjernede G&I, Gadstrup IF gymnastik, Dianalund IF gymnastik.

13 13 Løb Også her er der rigtig god gang i visionsarbejdet i forbindelse med Bevæg dig for livet. Dansk Atletik Forbund og DGI arbejder sammen som et fælles medarbejdernetværk omkring syv satsningsområder. Her i DGI Midt- og Vestsjælland er der oprustet, og Bevæg dig for livet Løb har skabt plads til en ekstra løbekonsulent på halv tid over de næste to år. Der satses både i forhold til foreningerne, i forhold til aktiviteter og i form af markedsføring for at få fat i de mange, der løber i deres fritid uden for en forening. For tiden sætter vi især fokus på GoRun og foreningsudvikling. Mere populært end nogensinde har DGI Crossløb været med godt løbere over fire afdelinger.

14 14 MTB I 2015 blev MTB udskilt fra landevejscykling og fik sin egen konsulent, og det er en satsning, der er gået rigtig godt. Der er blevet oprustet på trænerkorpset, så DGI nu råder over nogle af Danmarks bedste mountainbike ryttere, der stiller sig til rådighed som instruktører. Det har også resulteret i en del flere kurser, både med åben tilmelding og rene klubkurser. De fleste kurser er foregået i skoven på mountainbiken med fokus på sikkerhed og korrekt teknik.

15 15 Petanque 2015 har budt på de sædvanlige turneringer, og der har været succes med udenlandsrejserne, der i år er gået til Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Petanque i Midt- og Vestsjælland kan se frem til at skulle afholde landsmesterskaber i Det bliver i Roskilde. Kano og kajak Her har vi haft et udfordrende år med et fald på 50 procent i både aktiviteter og antal deltagere. Kano og kajak har været udfordret på udbud, priser og nok også fokus, så det bliver der taget hånd om fremover med en særlig konsulent tilknyttet området. Hundesport Det er slut med DGI Agility op af asken er i stedet opstået DGI Hundesport. Aktiviteterne er de samme, men navnet er mere sigende og signalerer samtidig mere idræt. På kursusfronten er der nu lanceret et kursuskatalog, som der forhåbentlig er god tilslutning til. Der har i 2015 været udfordringer i at få pladserne på mange kurser fyldt op. Normalt holder petanque landsmesterskaber i Jylland, men i 2016 bliver mesterskabet afholdt hos os i Midt- og Vestsjælland.

16 16 Landevejscykling En af de store satsninger i 2014 fortsatte med fuld styrke i 2015 og får endnu et skub fremad i 2016, nemlig det traditionsrige cykelløb, Stjerneløbet, i Roskilde. Løbet stammer fra 1895, men holdt 17 års pause, inden DGI genoplivede det i Fokus er både elite- og motionister samtidig med, at løbet skal bevare sit helt særlige præg med fem forskellige finger-løbsruter et koncept, som ikke findes andre steder. I 2015 startede DGI Landevejs Cup - en løbsserie på seks afdelinger over hele Sjælland, fordelt over forskellige niveauer inklusiv en særlig klasse for kvinder. Løbet blev efterfølgende evalueret, og klubberne var ikke i tvivl om, at løbet også skulle fortsætte i Så det kommer selvfølgelig til at ske, nu under navnet DGI Skoda Cup, med flere klubber som arrangører og med op til 500 deltagere i forhold til 375 sidste år. Løbet har også vist sig at være en god måde at komme i kontakt med cykelryttere, der i dag ikke er medlem af en forening. Triatlon Også triatlon er nyt i DGI Midt- og Vestsjælland fra Vi har fået vores egen konsulent, og der er blevet arbejdet godt og grundigt både med kontakt til klubberne og med at stable aktiviteter op. Vi har fået tre år til at bevise, at triatlon er en bæredygtig idræt i DGI regi, og vi er kommet rigtig godt fra start. Swimrum en kombination af svømning og løb blev rigtig godt modtaget i Roskilde, som igen har budt ind i 2016, og flere klubber følger forhåbentlig efter. Derudover har der i samarbejde med svømning været afholdt flere Open Water arrangementer, hvor der er fokus på svømning i åbent vand. Stjerneløbet i Roskilde udvikler sig fra år til år efter DGI genoplivede løbet i I 2016 bliver løbet for to grupper, der styrkemæssigt er langt fra hinanden, nemlig topeliteløbere og helt almindelige cyklister, der maksimalt

17 17 Spar Nord Fonden hjalp 24 foreninger i gang med et foreningsudviklingsforløb i efteråret 2015, og lignende udviklingsforløb fortsætter nu i regi af Bevæg dig for livet. På billedet ses Spar Nords direktør i Roskilde sammen med Marianne Høyer fra DGI Midt- og Vestsjælland og repræsentanter fra Vor Frue Idrætsforening. Foreningsudvikling DGI Midt- og Vestsjælland er meget langt fremme med at planlægge og gennemføre kursusforløb ude i foreningerne, hvor de får mulighed for at få hjælp til at udvikle sig inden for det område, hvor de selv synes, de trænger. I samarbejde med Spar Nord Fonden fik 24 foreninger mulighed for at få foreningsudvikling via Stærk i forening, og dét faktisk samtidig med et kæmpe indsatsområde i Bevæg dig for livet, der på foreningsudviklingssiden har et mål om 2000 udviklingsforløb inden udgangen af De 184 skal foregå i vores landsdel. Det er mange, og skaber værdi i foreningerne. 10 DGI-konsulenter er klar og i gang med denne opgave. I alt har vi på nuværende tidspunkt gang i 50 foreninger, der gennem disse forløb vil styrke formen, strukturen og arbejdet i foreningerne. Frem til ultimo 2017 kan disse forløb erhverves for en meget fordelagtig pris, hvor 12 timers konsulentbistand kun koster kr. Kontakt kontoret, hvis din forening har udfordringer eller særlige indsatsområder, som I ikke når i hverdagen, men som måske kan blive løftet ved hjælp af DGI. Flere kommuner har i øvrigt indgået aftaler med DGI om betaling af nogle af disse udviklingsforløb for foreningerne, bl.a. Kalundborg, Slagelse og Glostrup, Høvestævnet fortsætter Mange udøvere og frivillige har mange, mange minder fra stævnet på den smukke plads i Odsherred. Formen har ændret sig undervejs, men stævnet har bestået. Da lejrskolen i 2015 blev sat til salg, frygtede mange stævnets skæbne, men med god vilje fra både frivillige og de nye ejere, bliver der også et stævne i 2016 på pladsen for 79. gang. Formen er ved at blive tilrettelagt og i år vil stævnet blive afviklet over én dag med fuld fokus på de idrætter, der har meldt sig klar. Idrætterne er positive og ser optimistisk på stævnets nye form, og forventer stadig op mod 3500 aktive og udøvende på dagen lørdag den 18. juni.

18 18 I Ishøj har over 20 ældre meldt sig som seniorhjælpere i projekt Leg, bevægelse og fællesskab uden alder. De ældre møder troligt op og er aktive sammen med selv små børnehavebørn. DGI er meget andet end foreningsidræt Foreningerne er stadig kernen i DGI s aktiviteter, men DGI bevæger sig også ind på en lang række andre områder, der i sidste ende giver flere, der dyrker motion og forhåbentlig også flere medlemmer i foreningerne. Der har i nogle år været gang i en lang række aktiviteter rettet mod institutioner, kommuner og virksomheder, fx træning og uddannelse af pædagoger og skolelærere i SFO er, skoler, børnehaver og helt ned til vuggestuer og dagplejere. De har lært at sætte bevægelse på hverdagen og tænke det ind i læringssituationer uanset alder. I Ishøj har de fx formået at få gang i en række ældre, som stiller sig til rådighed som seniorhjælpere for kommunens institutioner ved ugentlige ture i gymnastiksalen under overskriften Leg, bevægelse og fællesskab uden alder. Og apropos børn så er DGI gået i samarbejde med Julemærkefonden og flere hospitaler om at gøre noget for børn i alderen 6-16 år med overvægt. Konceptet hedder Jump4fun. I Midt- og Vestsjælland er vi i gang med udrulning, og Slagelse, Ishøj, Solrød og Sorø er indtil videre i gang for midler gennem Sundhedsministeriet. Pengene herfra rækker til 1. september 2016, hvorefter DGI håber, at kommunerne vil være med til fortsat at sikre gode resultater for en sårbar målgruppe. For de voksne handler det om tilbud om medarbejdermotion, hvor DGI sælger og koordinerer, men hvor instruktørerne kommer fra lokale foreninger. Et eksempel er Region Sjælland i Sorø, hvor der i 2015 blev startet løbe- og yogahold op. DGI kan også tilbyde at være med til at lave aktiviteter ved større firmaarrangementer. I 2015 har vi bl.a. afviklet fem løbe- og et yogaforløb. Herudover har vi fået indmeldt Region Sjællands idrætsforening, Spar S, med over 100 medlemmer. Lørdag den 29. august 2015 deltog DGI ved den årlige kulturfestival på Musicon i Roskilde, Rabalder, med en lang række DGI Underground aktiviteter. Der var 5000 besøgende ved festivalen, hvor DGI sørgede for, at der kom et ekstra fokus på den fysiske aktivitet ved gadeidrætten blev igen et rekordår for tidtagning i DGI Midt- og Vestsjælland. 87 events benyttede tidtagningsudstyret med i alt deltagere over måtterne. I sommerhalvåret er efterspørgslen i perioder så stor, at vi må låne udstyr hos andre landsdele. Løb er den idræt, som benytter udstyret mest, men landevejscykling, MTB, triatlon og havsvømning vokser år efter år.

19 19 Rådgivning i fokus Har du et problem i din forening, som du er i tvivl om, hvordan du løser? Så er du velkommen til at kontakte DGI s foreningskonsulenter, Steen Ulrik Hansen eller Lars Kaae Wagner. I 2015 har de været brugt til mange forskellige typer sager, her er nogle eksempler. Du kan også kontakte foreningskonsulenterne, hvis du er i tvivl om love og regler inden for et bestemt område eller hvis du bare har brug for lidt sparring. Assistance på en generalforsamling, da to grupper i foreningen har svært ved at samarbejde Hvad gør vi, når vores kasserer har taget af kassen? Må vi indsætte en ny formand uden en generalforsamling, hvis vores nuværende formand er blevet syg? Hvad gør vi, når vi har fået trykt sponsornavn på alle vores trøjer, men pengene fra sponsoren er aldrig kommet?

20 DGI Midt- og Vestsjælland Oldvejen 25C, Holbæk Tlf

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm Vi sætter øen i bevægelse www.dgi.dk/bornholm 2 Velkommen til DGI Bornholm Vi er en af DGI s 14 landsdelsforeninger. Vi har i øjeblikket 71 medlemsforeninger

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag.

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag. Tollundgaard Golfklub Generalforsamling 24. februar 2016 Beretning for et 2015 Indledning Hermed aflægger bestyrelsen beretning om et, 2015, der er gået i Tollundgaard Golfklub. Der har været tale om et

Læs mere

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest DGI Sydvest Nyhedsbrev November 2012 Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg Tilmeldingerne til DGI s landsstævne i Esbjerg den 4.-7. juli 2013 strømmer ind. En reduceret pris og kraftig PR indsats

Læs mere

TAK - Nyhedsbrev Nov.2006

TAK - Nyhedsbrev Nov.2006 vokser, år for år og stiller store krav til Indhold af nyhedsbrevet: os som forening. Det var/er tanken at en generalforsamling i juni ville tiltrække flere medlemmer og gøre det til en mere nærværende

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

DGI PETANQUE STORKØBENHAVN SPILLEKALENDER

DGI PETANQUE STORKØBENHAVN SPILLEKALENDER DGI PETANQUE STORKØBENHAVN SPILLEKALENDER 2016 En ny sæson I kan glæde jer til. Så nærmes sig tiden, hvor vi igen skal ud på petanquebanerne. Kuglerne skal støves af eller tages ud af tasken, og måske

Læs mere

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling DGI Cykling Muligheder og udvikling MTB og landevejscykling 2 En palette af tilbud 3 Flere og flere fascineres af cykling som motionsform. Kombinationen af træning, oplevelser, udstyr, kammeratskab og

Læs mere

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning Haderslev Svømmeklub Generalforsamling 19.2. 2013 Formandens beretning Året generelt Sidste år handlede beretningen bl.a. om Bo Sechers afsked som HSK formand igennem 6 år og hans syn på fremtiden for

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Tilstede: Per, Christian, Jens, Heidi, Britta, Anders, Judith (supp. for Henrik), Jenny, Anja ref. Afbud. Henrik Britta forlod mødet under Pkt. 6 1. Referat

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvad gør vi nu? Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvis ovenstående har givet jeres klub lyst til at starte et Special Olympics-hold eller blot at høre nærmere om indholdet,

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Kære Forældre! FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Vi håber I alle er kommet godt i gang med det nye år! Dette er nyhedsbrevet fra forældrebestyrelsen for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Som noget nyt

Læs mere

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap.

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap. Beretning for året 2012 Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Hvad er året gået med? Når man skruer beretningen sammen er det jo ikke så meget hvad vi som bestyrelse egentlig skal berette.

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Idrætsinspiration 2016. Idrætsmesse og workshops for dig og din forening. Den 16. januar i DGI-byen, København. www.dgi.dk

Idrætsinspiration 2016. Idrætsmesse og workshops for dig og din forening. Den 16. januar i DGI-byen, København. www.dgi.dk Idrætsinspiration 2016 Idrætsmesse og workshops for dig og din forening Den 16. januar i DGI-byen, København 3 Indhold Idrætsinspiration 2016 den 16. januar i DGI-byen 4 Fælles indledning om adfærdsdesign

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Vi kan lige nå et nyhedsbrev fra Aars IK inden 2015 rinder ud.det har været en sæson med masser af aktiviteter på vores anlæg. Her kan bl.a. nævnes: En hulens masse fodboldkampe

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. Endnu et godt år for

Læs mere

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Så er det endnu engang blevet tid til en beretning i Fortuna Svendborg Først vil jeg fortælle lidt om vores hold. U10 Piger Det har egentlig været to vidt

Læs mere

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK.

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK. 6920 VIDEBÆK. Formandens beretning ved generalforsamlingen i Videbæk Svømme Club d. 25. september 2014 Videbæk svømme Club besøg af EM svømme maskot, december 2013 Vi har i Videbæk Svømme Club afsluttet

Læs mere

VISION 2016 VI CYKLER ALLE

VISION 2016 VI CYKLER ALLE Holstebro Cykle Club af 1960 Banetoften 22, 7500 Holstebro www.holstebro.cc 15. januar 2014 VISION 2016 VI CYKLER ALLE Cykling er en motionsform og en sport der er i stor udvikling. Holstebro Cykle Club

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Stævneprogram kursus Træner og Hjælpetræner kursus på pistol Hvad bliver vi målt på Kriterie modellen? Drejebøger for aktiviteter Oplæring af IR

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i SÅ den 31. marts 2004 kl. 18 Solen skinnede - det var varmt og lyst udenfor. Og tidsmæssigt befandt vi os lige midt i ulvetimen, hvor de fleste familier har nok at se

Læs mere

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN Lokalområde der søger VEJRUMBRO d. 24 August 2015 Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse Telefon: Mail: Hvorfor skal jeres område vinde konkurrencen? Foreningerne i Vejrumbro har tidligere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Reerslev Idrætsforening

Reerslev Idrætsforening Reerslev Sæson 2009/10 Linedance Vi starter d. 1. september i Reerslev Forsamlingshus. Den populære danseform, som kom til Reerslev i 2004, er blevet modtaget med stor interesse. Fordelen ved linedance

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Den åbne skole DGI Institutionsidræt

Den åbne skole DGI Institutionsidræt Den åbne skole DGI Institutionsidræt Navn Navnesen Skolereform og folkeskoler, hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse! 45 minutters bevægelse

Læs mere

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI Årsberetning 2016 Omstruktureringer i DDI Allerede efter repræsentantskabsmøde den 25. april 2015 med en ny hovedbestyrelse, og en ny formand, kunne DDI sætte sig nye mål mod fremtiden. 10 ud af 11 klubber

Læs mere

Husk Mini-arbejdsdag, lørdag den 26. oktober. Vi vil bl.a. gerne have hjælp til, at lave materialer til udeskoleundervisning. Plan kommer senere.

Husk Mini-arbejdsdag, lørdag den 26. oktober. Vi vil bl.a. gerne have hjælp til, at lave materialer til udeskoleundervisning. Plan kommer senere. Nyhedsbrev nr.8-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Et nyt skoleår er startet og vi har glædet os til at komme i gang. Første skoledag blev en god start på dette

Læs mere

Formandens beretning marts 2013 marts 2014

Formandens beretning marts 2013 marts 2014 Formandens beretning marts 2013 marts 2014 Dansk Skoleidræt, Nordjylland Indledning Det blev generelt et godt år for vores organisation, målt på samtlige parametre. Den nye skolereform har været medvirkende

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

NYT FRA IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENT JESPER THERKILDSEN jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09

NYT FRA IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENT JESPER THERKILDSEN jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09 NYT FRA IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENT JESPER THERKILDSEN jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09 ÅBNING AF KLØVERSTIER I UBBY/JERSLEV Indvielse lørdag den 24. MAJ 2014 kl. 11:00 ved Hvidebækhallen

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen

Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen Formandens beretning 2012 I det forløbne år siden sidste repræsentantskabsmøde er der idrætsligt sket flere gode ting i FIF: Medlemsmæssigt går det godt i

Læs mere

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Evaluering af mål for 2014. Målene for 2014 er opdelt i 2 mål. A og B Mål A Fastholde og udbygge indsatsen overfor de frivillige i IF-Limone, således at de nuværende

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand

Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand Aktiv Natur Velvære Bildsø skov og Strand www.aktivnatur.dk Præsenteret af Sven Heiner Idémand og formand af foreningen Min erhvervsbaggrund kort: Uddan. Bygningssnedker Uddan. Bygningsingeniør Uddan.

Læs mere

Børne- Ungeudvalget. Udvalget: U-4,U

Børne- Ungeudvalget. Udvalget: U-4,U Endnu en sæson er ved at være afsluttet. Igen har vi måtte konstatere nedgang i antallet af spillere. Det er foruroligende. Årsagen hertil skal sikkert findes med baggrund i forskellige faktorer. Nogen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Projektbeskrivelse Open Water 2015

Projektbeskrivelse Open Water 2015 Projektbeskrivelse Open Water 2015 Rita Wohlfeld Hornbæk (51 91 98 97) rita.wohlfeld.hornbaek@randers.dk Side 1 Hvem er SAM Foreningen SAM Foreningen tilbyder Sociale Aktiviteter og Motion for socialt

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Bjarne Ibsen og Jan Toftegaard Støckel Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Institut for Idræt og Biomekanik

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup.

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. FK Odsherred Bestyrelse Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller Brian V. Madsen Linette S. Mortensen Kirsten Harthimmer Jørgen

Læs mere

Solceller på Moltrup klubhus.

Solceller på Moltrup klubhus. Solceller på Moltrup klubhus. Moltrup sogn ligger nordvest for Haderslev og består af landsbyerne Bramdrup, Moltrup og Rovstrup. Der er ca. 550 personer bosiddende i sognet der hovedsagligt består af huse

Læs mere

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ - 1-2016 Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - FORÅR PÅ VEJ DAI s Senioridrætsudvalg er trukket i forårstøjet, akkurat som jer er der gang i forårssæsonen med planlægning af inden/og udendørsaktiviteter.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse:

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DGI Storkøbenhavn, Vester Voldgade 100 1552 København V Fremmødte: Søren Lindgreen, Sinus Frank, Niels Kloster, Joakim

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september.

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Følgende blev meddelt og drøftet: INTERNT: KONTINGENT Kontingentet er uændret 600 kr. Det opkræves af Vivian Rasch, - og jeg har som sådan ikke

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 24. september 2015 Deltagere: Claus Svendsen Jette Nielsen, Ingrid Svendsen, Flemming Larsen, Marie M. Haar Vad, Mike Charnock, Martin Frandsen, Dorthe Augustesen og Stine Lindblad

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DSØ TIRSDAG D. 3.1.

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DSØ TIRSDAG D. 3.1. REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DSØ TIRSDAG D. 3.1. PÅ DAGSORDENEN ER: 1. Repræsentantskabsmødet Beretning Alt er samlet og lagt ud til den sidste korrekturlæsning. Beretning, vedtægtsændringer, regnskab,

Læs mere

VEJLE TAEKWONDO KLUB

VEJLE TAEKWONDO KLUB VELKOMMEN TIL VEJLE TAEKWONDO KLUB Horsensvej 74A 7100 Vejle T: 75 72 37 74 www.vejle-taekwondo.dk Indhold - Vejle Taekwondo klub - Hvad er Taekwondo? - Fysiske og mentale udfordringer - Hold oversigt

Læs mere

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union.

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union. Referat fra Klublederseminar 2015 Møde: både fredag og lørdag Mødedato: den 6. og 7. november 2015 Til stede: BMX-klubber, SU-formand, SK og sportssekretær Ikke til stede: Referent: Martin Gunnar Thenning

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015. Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse)

Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015. Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse) Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015 Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse) 2. Nyt Fra Kredsen Forårsfestivaler (Se mail jeg har sendt idag om udviklingsmøder)

Læs mere

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole AUGUST-NYT fra Kundby Skole D. 14. august 2009 Kære børn og forældre. Hermed dette skoleårs første månedsnyt. I onsdags bød vi for første gang velkommen til vores nye børnehaveklasse og deres forældre,

Læs mere