SmartSensor its V2.0 KABELSÆT MONTERINGSVEJLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SmartSensor its V2.0 KABELSÆT MONTERINGSVEJLEDNING"

Transkript

1 SmartSensor its V2.0 KABELSÆT MONTERINGSVEJLEDNING (intelligent TRÆKSYSTEM Kabelsæt V2.0) A. GENEREL INFORMATION: Det er vigtigt at læse hele vejledningen, inden montering påbegyndes. Kabelsættet indeholder 5 sensorer, en MGA elektronisk kontrolenhed (ECU) og et ledningsbundt med et 7-polet stik samt diverse mindre tilbehørsdele (ledning, 15A sikring, sikringsholder og befæstelser). Hver sensor skal placeres på en elektrisk ledning til bilens baglys. ECU-enheden modtager og behandler den information, som sensorerne giver og kontrollerer lyset i anhængerlygterne. Systemet skal bruge bilens konstant +12V strømforsyning (direkte batteri).

2 A.1 Indledende tjek Tjek, at bilens baglygter fungerer korrekt. Kontroller baglygternes funktion både med motoren kørende og med motoren slukket, bagklap (hatchback) åben og bagklap lukket. Tjek, om en af pærerne bruges til to funktioner ved at ændre dens styrke, fx markeringslys/bremselys eller markeringslys/tågelys. NB: En 2-glødetrådspære har generelt ikke dobbeltfunktion. NB: Hvis en pære er defekt eller ikke virker på bilen, vil systemet heller ikke virke! Lyssystemet må først repareres. NB: På nogle biler virker lyset på bagklappen og bagkarosseriet ikke på samme måde. Specielt kan der være dobbeltfunktion på kun det ene sæt lygter. Dette trin er nødvendigt for at fastslå, hvilke lygter der skal bruges. Man skal dernæst lokalisere de ledninger, som svarer til de forskellige lygtefunktioner: Markeringslys, højre blinklys, venstre blinklys, bremselys, tågelys (brug et voltmeter eller følg ledningerne i baglygteenhederne). A.2 Installering af sensorer: Sensorinstallering afhænger af, om der er eller ikke er dobbelt lygtefunktion. Bil uden dobbeltfunktion: 5 sensorer skal monteres, som følger: - Rød sensor på ledning til bremselys - Sort sensor på ledning til venstre markeringslys - Grøn sensor på ledning til højre blinklys - Blå sensor på ledning til tågelys (dette er valgfrit, men følg lokal lovgivning) - Gul sensor på ledning for venstre blinklys Bil med dobbeltfunktion på markeringslys/bremselys: 4 sensorer skal monteres, som følger: - Monter ikke den røde sensor - Sort sensor på ledning til venstre markeringslys/bremselys - Grøn sensor på ledning til højre blinklys - Blå sensor på ledning til tågelys (dette er valgfrit, men følg lokal lovgivning) - Gul sensor på ledning for venstre blinklys Bil med dobbeltfunktion på markeringslys/tågelys: 4 sensorer skal monteres, som følger: - Rød sensor på ledning til bremselys - Monter ikke den sorte sensor - Grøn sensor på ledning til højre blinklys - Blå sensor på ledning til markeringslys/tågelys (påkrævet montering) - Gul sensor på ledning til venstre blinklys Alle de anbragte sensorer skal forbindes til MGA (ECU-enheden) i overensstemmelse med farvekoderne.

3 Placering af en sensor på en ledning: - Skub sensorens ydre beskyttelseskappe tilbage (ved hjælp af stift eller fingersensor) - Klem den elektriske ledning fast mellem sensorernes to klips.

4 - Skub den ydre beskyttelsekappe tilbage på plads. Sensoren er monteret og lukket på ledningen Eksempel på anbefalet sensormontering: Sensorerne er isoleret fra de omkringliggende elektriske ledninger; alle ledninger skal grupperes i et tæt organiseret bundt (med 2 befæstelser), og glem ikke at inkludere stelforbindelsen i det reorganiserede ledningsbundt (se efterfølgende tegning) Fil veilleuse ledning for markeringslys Fil de masse stelforbindelse Fente capteur sensorrille Doigt stift eller fingersensor Attaches befæstelser ( mht. bundt det betyder, at alle ledninger løber på den anden side af sensorrillen.)

5 A.3 Tilslutning til strømforsyningen: NB: Afbryd aldrig batteriet fra bilen. Forbind ringkabelsko (hvide ledninger i ledningsbundet) til bilens chassis. Den elektriske forbindelse (stel) skal udføres meget omhyggeligt. Fjern eventuel maling eller lak, som sidder på forbindelsesoverfladen for at sikre ordentlig kontaktkvalitet. Forbind den røde ledning direkte til batteriets + pol. Tjek den elektriske forbindelses kvalitet. Vi kan ikke garantere StressLess its-systemets funktion, hvis ikke den røde ledning er forbundet direkte til batteriet. Anbring den blå sikringsholder på et nemt tilgængeligt sted mellem denne røde ledning (forbundet til batteriet) og den røde ledning i its-systemets ledningsbundt. Se skematisk tegning herunder. B. Initialisering af systemet Den elektroniske kontrolenhed MGA i its-systemet leveres uden parametre, og dens sensorer er ikke initialiserede. Præsentation af den elektroniske kontrolenhed MGA: MGA V2.0 Proceduren består af initialisering af disse sensorer (magnetisk initialisering), dernæst parametrene i ECU-enheden (elektrisk initialisering). Initialiseringen forbliver lagret i ECUenhedens ikke-flygtige hukommelse, selv hvis ECUen kobles fra batteriet (eller fx hvis bilens batteri skiftes). Den lille indikatorlampe N 1 (grøn LED) på indersiden af ECUen er til for at gøre initialiseringsproceduren lettere. Denne LED er synligt mellem forbindelserne til den gule og den blå sensor (se position for LED-indikatorer nedenfor).

6 LED-positioner Indikator N 1 Indikator N 2 Indikator N 3 (grøn LED) er lampen for drifttilstande (initialisering, tændt, ) (rød LED) er alarmlampe (MGA-fejlfunktion) (gul LED) er lampe for Nulstillings- visualisering, afbrydelse-gentilslutning af sensorer Note: Der er 2 typer Nulstilling generel nulstilling på de 5 sensorer med trykknap-nulstilling eller delvis nulstilling med afbrydelse-gentilslutning af sensorer. NB: Denne initialisering er specifik for én installering og én specifik bil. Hvis du flytter, ændrer, tilføjer eller fjerner en sensor, skal initialiseringsproceduren påbegyndes på ny, specielt hvis du bruger en ECU, som tidligere har været monteret på en anden bil.

7 B.0 Indledende handling Forbind en lygtebom, en tester eller en anhænger til det 7-polede stik gennem hele den nedenfor beskrevne initaliseringsprocedure. B.1 Magnetisk initialisering af sensorer Dette trin kan udføres enten før eller efter installering af sikringen. - Start motoren, deaktiver dernæst den automatiske markeringslys-/forlygtefunktion, (hvis bilen er udstyret med dette system). - Tænd markeringslyset i 2 sekunder, dernæst tågebaglyset i 2 sekunder, sluk dernæst tågebaglyset, dernæst markeringslyset. - Tryk på bremsepedalen i 2 sekunder, slip. - Tænd højre blinklys i 2 sekunder, dernæst venstre blinklys i 2 sekunder, sluk blinklysene. - Tænd baklyset i 2 sekunder, sluk dernæst baklyset (i tilfælde af version med 6 sensorer). B.2 Sletning af parametre fra ECU-enheden (hoved- eller generel Nulstilling) - Kontroller, at alle bilens lygter er i SLUKKET position (ikke-aktiverede). - Den 15 Amp sikring skal være på plads i sikringsholderen, MGA forsynes med 12v, og alle sensorer er monterede og lukkede på hver ledning. - Brug en spids genstand (papirclips, nitte, lille skruetrækker) til at trykke på nulstillingsknappen på den elektroniske kontrolenhed MGA og bliv ved med at trykke (i ca. 10 sekunder), indtil den gule LED N 3 tænder, og den grønne LED N 1 blinker hurtigt. Se efterfølgende fotos: Efter 10 sekunder er nulstillingen af MGAen effektiv. MGAens udgange er alle slukkede: Kontroller venligst dette på anhængeren eller testeren, som er forbundet til det 7-polede stik (7B stik).

8 B.3 Elektrisk initialisering af den elektroniske kontrolenhed MGA - Den 15 Amp sikring skal være på plads i sikringsholderen. - Forbind en anhænger eller en tester til det 7-polede stik. - Udfør følgende handlinger i overensstemmelse med nedenstående anvisninger: - Tænd markeringslyset og tjek på anhænger eller tester. - Tryk på bremsepedalen og tjek, slip bremsepedalen. - Tænd tågebaglyset og tjek. - Sluk tågebaglyset og markeringslyset. - Tænd venstre blinklys og tjek på anhænger eller tester. - Tænd højre blinklys og tjek på anhænger eller tester. - Sluk blinklysene. - Den gule LED N 3 på MGA er nu slukket. - Den grønne LED N 1 placeret på ECU skal være slukket, hvis ingen kommando er aktiv. Hvis du tænder en indikator, blinker den med samme hastighed som dit blinklys. Hvis du tænder markeringslyset, forbliver det tændt hele tiden. - Din ECU er nu konfigureret. Du kan slukke bilens tænding. B.4 Forbindelse ved høj følsomhed for en eller flere sensorer (hvis LED-lys) Hvis en udgang eller funktion ikke fungerer korrekt, kan man gen-initialisere og reprogrammere denne udgang ved at øge sensitiviteten for den tilsvarende sensor: for at gøre dette skal man afbryde og forbinde de tilsvarende sensorer (det er en delvis nulstilling eller sensornulstilling). Denne procedure overvåges og kontrolleres af den gule LED N 3 og beskrives nedenfor: 1 Afbryd sensoren den gule LED N 3 TÆNDER straks. 2 Vent ca. 10 sekunder til den gule LED N 3 SLUKKER. 3 Forbind sensoren, den gule LED N 3 TÆNDER straks. 4 Vent ca. 5 sekunder til den gule LED N 3 SLUKKER. 5 Overvåg og tænd på tilsvarende måde (udgange) ca. 2 sekunder for at konfigurere sensoren. 6 Kontroller på tester eller anhænger for korrekt udgangsfunktion. Udgangen er re-programmeret, ECUen er re-konfigureret og klar til brug: Du kan slukke bilens tænding. Således kan du reprogrammere en til en for hver sensor efter behov, hvis bilen er udstyret med LED-lys med svagstrøm.

9 C. Fejlfinding De fleste vanskeligheder skyldes forkert ledningsvalg. Tjek korrekt placering af sensorerne og begynd installeringsproceduren igen ved «B.1 Magnetisk initialisering». Kontroller, at testsystemet fungerer korrekt. Med nogle LED-lys eller avancerede speciallygter (multiplexing) på bilen (BMW, Audi, ) er det ofte muligt at bruge nummerpladelyset i stedet for markeringslyset. Med hensyn til bremselys kan det højt monterede midterste bremselys også bruges (3. bremselys). Nogle producenter bruger to ledninger til hver lampe, en til styring og den anden til kontrol. Systemet virker kun på styringsledningen. Den eneste måde at finde den korrekte ledning på er ved at teste dem. NB: Systemet måler den elekstriske strøm i ledningen i bilen og ikke spændingen. Hvis fx en pære er defekt, vil spændingen stadig være til stede, men der er ingen elektrisk strøm, så systemet opdager intet. Anhængerlyset vil være en kopi af bilens lys. D. Begrænsninger for brug Anhængeren må ikke have et totalt strømforbrug på over 150 W. Maksimal værdi for sikringen på batteriet: 15Amp Driftrækkevidde 9 til 18v Sensorfølsomhed: LED-lys afsløring 0,5 watt E. Illustration af 7-polet stikforbindelse tegning: F. Udgaver og valgmuligheder its V2.0 basisudgave uden valgmuligheder its V2.1 basisudgave med valgmulighed N 1

10 its V2.2 basisudgave med valgmulighed N 1 og N 2 SmartSensor its V2.0 Monteringsvejledning Mulighed N 1 = Mulighed for at slukke bilens tågelys med anhængertågelys tændt ved programmering, (se ACE detaljeret vejledning - G) og tjek ved biplyd. Mulighed N 2 = Opdagelse af defekt lampe med biplyd og tilbagemelding til panel eller instrumentbræt og/eller yderligere LED. (Se ACE detaljeret vejledning - H) Illustration af 8-vejs MiniFit forbindelse til MGA CN1 - MiniFit 8-vejs CN7 - stikforbindelse - se ACE detaljeret vejledning 1 = Feu Anti-B / Tågelys 2 = Feu Cligno D / Højre blinklys 3 = Masse / Stel 4 = +12V battery / Batteristrøm 5 = Feu Stop / Bremselys 6 = Feu Cligno G / Venstre blinklys 7 = Feu de position G / Venstre markeringslys 8 = Feu de position D / Højre Right markeringslys PC mulighed initialiseringsprocedure med en PC-tester Det er muligt at montere og initialisere its-systemet med en PC-tester: For brug af denne funktion eller for anden information, kontakt venligst ACE i Frankrig.

11 TEKNISKE SPECIFIKATIONER: Egnet til følgende baglygtesystemer: 5 og 21 W pærer LED teknologi ned til 40mA Alle systemer en ledning = en pære Alle specialbaglygter (PWM multiplex systemer) til Stop/Baglys og/eller Baglys/Tågelys Alle systemer med modulstyret belysning, fx BWM MGA-moduldimensioner: Sensordimensioner: 82 x 60 x 18 mm 31 x Ø15 mm Godkendelse: Opfylder ECE R10 standard, godkendelsenr ( E -mærket) Vandmodstand: Sensorer og MGA-kontrolmodul er monteret i bilens bagagerum Automatisk beskyttet mod overspænding, kortslutning og høje temperaturer. Beskyttet mod omvendt polaritet. Specifikationer Enhed Typisk Min. Maks. Bemærkning Spænding V Udgangseffekt W Alle pærer til Strømfølsomhed ma

COBRA 7920 BRIDGE SERIE ALARMER

COBRA 7920 BRIDGE SERIE ALARMER TEKNISKE SPECIFIKATIONER: (alarm med volumetrisk føler) Tilslutningsspænding nominel: 12VDC Tilladt spænding fra - til: 9-16VDC Forbrug /standard montering (alarm med volumetrisk føler og Advarsels-lysdiode)

Læs mere

Wespot. SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING

Wespot. SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING Wespot SecNurse EN NY GENERATION AF TEKNOLOGISKE HJÆLPEMIDLER BRUGERVEJLEDNING DA Denne brugervejledning er udgivet af Optex, uden garanti. Forbedringer og ændringer i denne brugervejledning nødvendiggjort

Læs mere

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave BRUGERMANUAL ØKOENERGI- OG SANITETSSYSTEMER Roth Nordic A/S Centervej 5 3600 Frederikssund Telefon: +45 47380121 Fax: +45 47380242 E-Mail: service@roth-nordic.dk

Læs mere

BT-103 GSM / SMS. Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000

BT-103 GSM / SMS. Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000 BT-103 GSM / SMS Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012 Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000 1 Tillykke med din nye GSM hjemmealarm. Du har købt en moderne, højteknologisk

Læs mere

System 3. Monterings vejledning. Monterings vejledning

System 3. Monterings vejledning. Monterings vejledning ZYAM DATA VEDLIGEHOLDELSE FJERNBETJENING Fjernbetjeningen indeholder elektroniske komponenter der skal beskyttes mod slag og vandskade. ALARMENHED Alarmenheden indeholder ligeledes elektroniske komponenter

Læs mere

LINDGAARD PEDERSEN A S. Kompakt motorcykelalarm med tyverisikring. Dansk BRUGSANVISNING. Spyball 6829 Side. 1

LINDGAARD PEDERSEN A S. Kompakt motorcykelalarm med tyverisikring. Dansk BRUGSANVISNING. Spyball 6829 Side. 1 6829 Kompakt motorcykelalarm med tyverisikring Dansk BRUGSANVISNING 2 1 Styreboks Håndsender Spyball 6829 Side. 1 Tak, fordi du har valgt et Spyball alarmsystem. Vi anbefaler, at du læser denne vejledning

Læs mere

OBD-Stik Tester manual (OST)

OBD-Stik Tester manual (OST) OBD-Stik Tester manual (OST) OBD-stik testeren har 7 hovedfunktioner 1. Udfører en sikkerhedskontrol på OBD stik, til lastbil (24V) eller personbil (12V), før diagnosetester tilsluttes. Der testes for

Læs mere

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD VEDLIGEHOLD FJERNBETJENING Fjernbetjeningen indeholder elektroniske komponenter og skal beskyttes mod slag og fugt. Derfor: Skil ikke fjernbetjeningshuset ad undtaget for at skifte batterier. Fjernbetjeningens

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

Installation og Brugermanual for GRIPO 5100 Alarmsystem

Installation og Brugermanual for GRIPO 5100 Alarmsystem v12082008 Installation og Brugermanual for GRIPO 5100 Alarmsystem 5101 Hovedstation Dette GRIPO alarmsæt indeholder følgende: 1 stk GRIPO 5101 Hovedstation 1 stk GRIPO 5107 Trådløs fjernbetjening 1 stk

Læs mere

UNGO 6400 BRUGSANVISNING STYREBOKS HÅNDSENDER TEKNISKE DATA

UNGO 6400 BRUGSANVISNING STYREBOKS HÅNDSENDER TEKNISKE DATA TEKNISKE DATA STYREBOKS Strømforsyning 12 Volt, minus til stel. Polaritetsbeskyttet. Strømforbrug 0.020 Ampere, tilkoblet, passiv. Komponent teknik Overflademonterede miniature komponenter. (SMD, Surface

Læs mere

MAGICAR M870AS. Bil alarm med 2 vejs fjernbetjening og fjernstart. Bruger manual

MAGICAR M870AS. Bil alarm med 2 vejs fjernbetjening og fjernstart. Bruger manual MAGICAR M870AS Bil alarm med 2 vejs fjernbetjening og fjernstart Bruger manual Indholdsfortegnelse 1. Vigtig information... 3 2. Introduktion... 3 3. fjernbetjening... 3 3.1. Display opå fjernbetjening...

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk Trådløs Dørsensor Optisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 5 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem

Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem 8 Zonegrupper, 51 sensorer, 7 kabelførte sensorer, 1 x 12V udgang Tak for valget af vores produkter. Du bedes læse vejledningen grundigt, før du tager

Læs mere

Installation og bruger manual Devireg 850 styreenhed

Installation og bruger manual Devireg 850 styreenhed DK Installation og bruger manual Devireg 850 styreenhed 1 Indholdsfortegnelse 1: Brugermanual Brugermanual 2 System overblik 2 Generel anvendelse 4 Knapper 5 Display 5 Menu system 5 Mulige alarmer når

Læs mere

MANUAL. Hav det sjovt med dit køretøj! Hilsen AMA teamet / MotoPro A/S. Kære bruger, Tak for købet af din AMA2 eller AMA3.

MANUAL. Hav det sjovt med dit køretøj! Hilsen AMA teamet / MotoPro A/S. Kære bruger, Tak for købet af din AMA2 eller AMA3. MANUAL Kære bruger, Tak for købet af din AMA2 eller AMA3. Venligst læs sikkerheds instruktionen før brug af din AMA2/3: Brug af andet end beskrevet i denne manual kan føre til beskadigelse af produktet.

Læs mere

FGC 313/323. Brugermanual

FGC 313/323. Brugermanual FGC 313/323 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Læs dette kapitel før brug...3 Indledning... 3 Sikkerhedsregler for ejeren/operatøren... 3 Garanti... 3 Denne manual...3 Kort vejledning...

Læs mere

UR-6-85-5-A Brugermanual

UR-6-85-5-A Brugermanual UR-6-85-5-A Brugermanual Version 1.3, November 2010 2 UR-6-85-5-A Indhold 1 Kom godt i gang 7 1.1 Introduktion.................................. 7 1.1.1 Robotten................................ 8 1.1.2

Læs mere

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual SmartGSM-alarmsystem dansk manual Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN 2: OPSTART AF ALARMSYSTEMET... 8 MENUSYSTEMER... 8 TRIN

Læs mere

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret)

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret) Kære Kunde Vi takker for valget af vores system, og vi kan oplyse, at dette produkt er et teknisk avanceret alarmsystem, der lever op til de ydelsesmæssige standarder, som er fastsat af bilproducenterne,

Læs mere

StyleView. Strømforsyningssystems referencevejledning. til 220-240 VAC/50 Hz SV22-22013 SV22-22016 SV22-22019 SV22-22011 SV22-22014 SV22-22017

StyleView. Strømforsyningssystems referencevejledning. til 220-240 VAC/50 Hz SV22-22013 SV22-22016 SV22-22019 SV22-22011 SV22-22014 SV22-22017 StyleView Strømforsyningssystems referencevejledning www.ergotron.com USA 1-800-888-8458 Europa +31 (0)33-45 45 600 til 220-240 VAC/50 Hz SV22-22011 SV22-22014 SV22-22017 SV22-22012 SV22-22015 SV22-22018

Læs mere

Brugermanual. Robot: UR5 Euromap67

Brugermanual. Robot: UR5 Euromap67 Brugermanual Robot: UR5 Euromap67 2 UR5 Indhold 1 Kom godt i gang 5 1.1 Introduktion.................................. 5 1.1.1 Robotten................................ 6 1.1.2 Programmer..............................

Læs mere

HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual

HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual HouseGuard SmartGSM-alarmsystem Dansk manual HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 OPSÆTNINGS TRIN... 3 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN 1: MONTERING AF GSM-SIM-KORT....

Læs mere

GRIPO 6820 2-zoners trådløst alarmsystem

GRIPO 6820 2-zoners trådløst alarmsystem V110809 GRIPO 6820 2-zoners trådløst alarmsystem Vejledning Dette GRIPO Alarmsæt indeholder følgende: 1 stk GRIPO Kontrolpanel 1 stk GRIPO Trådløs fjernbetjening 1 stk GRIPO Trådløs rumføler 1 stk GRIPO

Læs mere

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur 29 trådløse Zoner - 109 sensorer - Trådløs ringeklokke - Dansk menu Tillykke med dit nye alarmsystem. Du bedes læse vejledningen grundigt, før du tager

Læs mere

ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT OG FØLG INSTRUK- SIONERNE, INDEN DU BRUGER GOLFVOGNEN / BATTERIET FØRSTE GANG.

ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT OG FØLG INSTRUK- SIONERNE, INDEN DU BRUGER GOLFVOGNEN / BATTERIET FØRSTE GANG. Original Brugsanvisning til Krone X4L L = med lithium batteri ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT OG FØLG INSTRUK- SIONERNE, INDEN DU BRUGER GOLFVOGNEN / BATTERIET FØRSTE GANG. Bestemmelsesmæssig

Læs mere

System 350. X30 - Konsollen. Instruktionsbog. Sprederstyreenhed. www.topconpa.com

System 350. X30 - Konsollen. Instruktionsbog. Sprederstyreenhed. www.topconpa.com System 350 X30 - Konsollen Instruktionsbog Sprederstyreenhed www.topconpa.com Instruktionsbog Reservedelsnummer: AGA4950-DA Rev. nummer: 1.0.1 Til brug med softwareversion 3.12.12 Copyright Topcon Precision

Læs mere

BRUGER MANUAL DK. Mobeye RØG Detektor CM2400 Mobeye Varme Detektor CM2400H

BRUGER MANUAL DK. Mobeye RØG Detektor CM2400 Mobeye Varme Detektor CM2400H BRUGER MANUAL DK Mobeye RØG Detektor CM2400 Mobeye Varme Detektor CM2400H Attention! Meget vigtigt. Denne brugervejledning indeholder vigtige retningslinjer for installation og brugen af Mobeye enheden

Læs mere

Brugervejledning DK. Mobeye i110

Brugervejledning DK. Mobeye i110 Brugervejledning DK Mobeye i110 Indholdsfortegnelse 1. Bliv klar i fire trin 6 1.1 TRIN 1: SIM-kort 6 1.2 TRIN 2: Placer batterierne 6 1.3 TRIN 3: Programmering af telefon numre 7 1.4 TRIN 4: Se indstillingerne

Læs mere

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning 9209908 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret HF-22 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante

Læs mere