Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING 2012.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING 2012."

Transkript

1 Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ alm. del Bilag 163 Offentligt 1 Anders Fogh GENERALFORSAMLING 2012 Middelfart, den 20. april Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING På sidste års generalforsamling (2011) blev årsberetningen indledt med følgende overvejelser: Det er ingen hemmelighed, at Landsbyerne i Danmark har frygtet, at kommunalreformen i 2007, med 98 storkommuner og kun ca folkevalgte, ville tage livet af mange af vore landsbysamfund. At den kommunale og politiske centralisering ville gøre afstanden mellem borger og politiker faretruende stor og medføre en bølge af skolenedlæggelser, nedlæggelser af børnehaver, foreninger, forsamlingshuse, arbejdspladser, hindre bosætning, skabe fraflytning fra land til by m. v. Derfor opfordrede Landsbyerne i Danmark, så snart storkommunerne var en realitet, landsbysamfundene til hurtigst muligt at oprette lokalråd, landsbyråd, beboerforeninger, borgerforeninger osv. Denne gang skulle kommunalreformen ikke, som det skete med kommunalreformen i 1970, tage landsbysamfundene på sengen (citat slut). Her seks år efter kommunalreform i 2007 kan vi med stor tilfredshed konstatere, at opfordringen til landsbysamfundene om at organisere sig er blevet hørt og fulgt. I næsten alle landsbysamfund er der i dag en beboerforening eller et lokalråd, der kan forsvare lokalsamfundet og give landsbybeboerne og ildsjælene ny optimisme. Vi kan også glæde os over, at der i dag er en voksende folkelig og politisk forståelse for at bevare landsbysamfundene, udkantsdanmark, livet på landet. Der er derfor håb om, at kommunalreformen i 2007 ikke vil betyde den landsbyafvikling, vi havde frygtet. Men meget skal gøres, særlig på det lovmæssige område, f. eks. en liberalisering af planloven. Landsbyskolerne skal bevares. Det er afgørende for et landsbysamfund, at der er en landsbyskole. Nedlægges landsbyskolen flytter børnefamilierne fra lokalområdet og nye familier bosætter sig ikke. Derfor er det en ulykke, at kommunerne fortsat vil nedlægge landsbyskoler. Det forlyder, at 231 folkeskoler, set over en toårig periode, vil være lukket, når næste skoleår begynder til august. Kommunerne regner med at kunne spare knap 700 millioner kroner.

2 2 Men er skolen først væk, smuldrer landsbysamfundet, og der kommer hurtigt fraflytning, ingen bosætning, faldende huspriser, tomme huse, boligruiner, mistede arbejdspladser, færre skatteindtægter osv. Derfor må landsbyskolen bevares, gerne som friskole. Kommunalpolitikerne må erkende, at de få millioner kroner, en kommune kan spare ved at nedlægge landsbyskolen, hurtigt er spist op af et landsbysamfund i forfald. Forsamlingshusene skal bevares. Intet andet land har som Danmark sine mange forsamlingshuse, bygget og drevet af lokalbefolkningen. I mere end 125 år har forsamlingshusene været landsbysamfundenes dagligstue. De gamle huse har dannet en naturlig ramme om utallige aktiviteter og folkeligt fællesskab. Men desværre kniber det for flere og flere forsamlingshusbestyrelser at skaffe midler til den nødvendige renovering, så som nyt tag, nye vinduer, nyt køkken, bedre sanitære forhold osv. Resultatet er, at 50 af vore ca forsamlingshuse i løbet af de sidste 10 år har måttet dreje nøglen. For at vende denne tragiske udvikling har Landsbyerne i Danmark og Danmarks Forsamlingshuse foreslået, at vore hæderkronede forsamlingshuse kommer på finansloven og optages på den kulturelle kanon. For at hjælpe forsamlingshusene er der nedsat et forsamlingshusudvalg bestående af de to landsforeninger, Fynske Forsamlingshuse, Johnny Wøllekær, Odense Stadsarkiv, Peter Larsen, Svendborg Kommune, Johannes Nørgaard Frandsen, SDU og Lasse og Mathilde, den folkelige kultur. Udvalget har drøftet forsamlingshusenes situation med fhv. kulturminister Brian Mikkelsen. Kulturministeriet har økonomisk støttet udarbejdelsen af en Forsamlingshusredegørelse. Redegørelsen bliver udarbejdet af Johnny Wøllekær og Johannes Nørgaard Frandsen. Redegørelsen skulle være færdig til maj Planloven afvikler landsbyerne. For fyrre år siden, da velfærdssamfundet stod for døren, var politikerne på Christiansborg af den opfattelse, at et velfærdssamfund kun kunne skabes i bysamfund, hvor folk boede tæt. Ikke på landet med en spredt bebyggelse. Derfor fik vi, sammen med kommunalreformen i 1970, by- og landzoneloven. Med zoneloven (i dag planloven) blev Danmark opdelt i landzone, byzone og sommerhusområder. Landzonen var en afviklingszone, der skulle sikre afvandring fra land til by. Derfor måtte der i landzonen ikke bygges huse, og der måtte ikke være håndværk og småindustri. Kun landbrug, skovbrug og fiskeri var tilladt. Tre erhverv, der rationaliserede og mekaniserede med tab af tusinder af arbejdsplads til følge. Byzonen var en udviklingszone, hvor al udvikling skulle ske. f. eks. bosætning i parcelhuskvarterer og håndværk og industri på byernes industrigrunde. Det var også i byerne den store skole, idrætshaller, sportsanlæg, børnehaver, fritidshjem, butikker, apotek, bibliotek, posthus, sociale boliger, ældreboliger m. v. skulle være.

3 3 Iværksættere skal tilbage til landsbysamfundene. Men planloven har ikke alene lammet landsbysamfundene, men har også givet Danmark iværksættere en europæisk bundplacering. Det er ganske enkelt, for mange iværksættere, for dyrt at blive selvstændig i Danmark. Først skal familien have en bolig i et parcelhuskvarter, så skal der købes en industrigrund af kommunen, bygges en hal, installeres inventar og faciliteter, og så har banken sagt stop. Anderledes økonomisk overkommeligt ville det være for en iværksætter at etablere sig på landet, f. eks. i et nedlagt landbrug med familien boende i stuehuset og med de tomme bygninger som værksted og lager (det vurderes, at 40 til 50 tusinde tomme landbrugsbygninger kan anvendes). Men får iværksætteren, håndværk og småindustri (industriens husmænd) på landet succes og har brug for at udvide, siger planloven stop, og henviser til byens industrikvarter. Ikke så sært, at Danmark har en af Europas laveste iværksætterprocenter. Landsbysamfundene trues af forfald. Danmark har i dag mere end tomme landbrugsbygninger og næsten boligruiner. For hver dag, der går, bliver der flere og flere tomme bygninger og flere og flere ruiner. Landsbysamfundene trues af forfald. Derfor må der gøres noget. Som en begyndelse har Folketinget afsat 250 millioner kroner til nedrivning i landzonen af tomme bygninger og ruiner. Det er kommunerne, der har ansvaret for nedrivningen. Det skønnes, at det vil koste knap 8 milliarder kroner at få de tomme landbrugsbygninger og boligruinerne revet ned og kørt på en kontrolleret lodseplads. Men mange af nedrivningsmaterialerne kan genbruges, og bør slet ikke komme på en kontrolleret losseplads. Derfor skal det være nedrivningsfirmaer, der fjerner boligruinerne og de dårligste af de tomme landbrugsbygninger Genbruges materialerne kan prisen for nedrivningen halveres. Nedrivningsomkostningerne kan yderligere reduceres, hvis kommunerne, på de tomme grunde, ville give en byggetilladelse til en ny bolig, ferieboliger eller en håndværksvirksomhed. Genbruges de tomme byggegrunde ikke, vil de ligge hen med ukrudt og krat, eller blive inddraget af naboen til have eller mark. Hurtigt bredbåndsnet til alle. Landsbysamfundene, landdistrikterne og ø-samfundene, med over en million beboere, må ikke lades i stikken og køres ud på et digitalt sidespor. Hele Danmark må have adgang til højhastighedssamfundet. Hurtigt bredbåndsnet kan på landet skabe ny bosætning med hjemmearbejdspladser, nye arbejdspladser i håndværk og småindustri, konsulentfirmaer, højteknologiske virksomheder, telemedicin, fjernundervisning, digital ældrepleje, moderne turisme m. v. Derfor må alle have hurtigt bredbåndsnet så hurtigt som muligt. Hurtigt bredbåndsnet (fibernet) er lige så vigtigt som el, vand og kloakering.

4 4 I indsatsen for hurtigt bredbåndsnet til alle samarbejder Landsbyerne i Danmark med Dansk Energi og chefkonsulent Thomas Woldiderich. Sammen har vi haft møde med fhv. videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen. Målet er at få del i de EUfonde, der er på området. Charlotte Sahl Madsen lovede, at Danmark ville søge, når der næste gang var en mulighed. Ikke som sidst, hvor Danmark undlod at søge. Efterfølgende har vi, for at få en forsøgskommune, haft et positivt møde med Langeland Kommune. Landsbyerne i Danmark er af den opfattelse, at et samfund, hvor alle har hurtigt bredbåndsnet, vil udvikle sig positivt med bosætning, arbejdspladser og folkeligt fællesskab. Kollektiv trafik er vigtig for landsbyerne. Med kommunalreformen i 2007 blev statens tilskud til den kollektive bustrafik delt i to puljer. Regionerne fik ca. 800 millioner kroner til den regionale buskørsel, og kommunerne ca. 8oo millioner kroner i ekstra bloktilskud til den kommunale buskørsel. Regionerne skulle køre bustrafikken mellem kommunerne, og kommunerne skulle drive den kollektive bustrafik inden for kommunegrænserne. Der var med kommunalreformen i 2007 ikke blevet afsat yderligere penge til den kollektive bustrafik. Med to driftsherre (kommuner og regioner) har Landsbyerne i Danmark frygtet for den kollektive trafik på landet. Og det er gået som frygtet, den kollektive trafik på landet bliver dårligere og dårligere. Landsbyerne i Danmark har derfor skrevet til Folketingets politiske partier. I skrivelsen hedder det blandt: Er der ikke kollektiv bustrafik på landet, kan borgere uden bil, f. eks. pendlere og ældre medborgere, ikke blive boende eller bosætte sig på landet. Det samme gælder for familier med uddannelsessøgende unge, hvilket f. eks. vil ramme vore mindre landgymnasier. Ligeledes vil virksomheder og arbejdspladser på landet blive ramt. Vi kan ikke undvære den kollektive bustrafik på landet. Landsbyerne i Danmark foreslår derfor en revision af lovgivningen. Vi må tilbage til én driftsherre og flere gennemgående busruter, der også dækker landområderne. Landområderne kan ikke klare sig alene med skolekørsel, hvor busserne kun kører 200 dage om året. Knallertkørekort til 15-årige. Folketinget sendte i 2011 et lovforslag om at sænke aldersgrænsen for knallertkørere til høring. Landsbyerne i Danmark svarede blandt andet: Knallerten er et godt transportmiddel for tusindvis af unge mennesker, der bor uden for større bysamfund. Hertil kommer, at kollektive trafikordninger på landet langt fra dækker de unges transportbehov til skole, uddannelse, fritidsaktiviteter m. v. Ligeledes er der i store dele af landet så store afstande, at cyklen reelt ikke kan bruges som dagligt transportmiddel. Kører de unge på knallert, kan de på en bekvemmelig måde komme frem til de ønskede mål.

5 5 På denne baggrund støtter Landsbyerne i Danmark, at det bliver muligt at køre på lille 30-knallert fra det 15. år (i dag 16 år) og stor 45-knallert fra det 16. år (i dag 18 år). Hermed kommer Danmark på linje med resten af Europa. I forbindelse med en sådan lovmæssig ændring skal vi naturligvis værne om trafiksikkerheden. Derfor støtter vi, at der i lovforslaget indarbejdes en markant styrkelse af køreundervisningen. Ligeledes at der lægges op til sanktioner ved ulovlig kørsel på knallert. Lovforslaget er endnu ikke vedtaget. Årets Landsby. Årets Landsby er Landsbyerne i Danmarks kronjuvel. Konkurrencen har været afholdt 17 gange. De 17 vindere er: Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop. Temaet for 2011 var: Fællesskabets og frivillighedens betydning for et landsbysamfunds overlevelse og trivsel. 41 landsbyer deltog i konkurrencen: Torup, Kogsbølle, Bohot, Ulbølle, Høve, Tårup, Vindinge, Jordløse, Farre, Klovborg, Bjerreby, Bårdesø, Fjelstervang, St. Restrup, Bagemkop, Ravsted, Borbjerg, Hesselager, Understed, Hemmet, Sjølund, Toksværd, Ørsted, Fåberg, Harndrup, Rudme, Vester Nebel, Vestervig, Kettinge, Gyrstinge, Blære, Hover, Gludsted, Hjarup, Arrild, Branderup, Munke Bjerreby, Stenderup, Krogager, Faster, Døstrup, Sejerslev. Dommerkomiteen. Dommerkomiteen bestod af fhv. indenrigsminister Britta Schall Holberg, fhv. borgmester Lindor Nielsen, Roskilde, viceborgmester i Tønder Peter Christensen, næstformand i LID Hans Christensen og fhv. bestyrelsesmedlem i LID Ole Lindholdt. Dommerne havde en svær afgørelse. De 41 deltagende landsbysamfund var meget kvalificerede, men der skulle jo findes en vinder. Det blev Bagenkop på Langeland. I dommerkomiteens begrundelse sagde Britta Schall Holberg på festdagen lørdag, den 29. oktober blandt andet: Bagenkop, med kun 535 beboere, med vand på de tre sider og langt til al ting, burde være i afvikling og forfald. Men Bagenkop er i udvikling. Bagenkop har det som humlebien, der ikke burde kunne flyve, men som gør det alligevel. Bagenkop har bosætning, nye firmaer og arbejdspladser, en årlig havnefest med deltagere, et blomstrende sports- og kulturliv omkring hallen, musik- og kulturdage, et levende kunstnermiljø, aktive børn, aktive ældre med musikklub, motion og sundhed m. v.. Også den nyudnævnte landsbyminister Carsten Hansen var kommet til Bagenkop for at fejre Bagenkop som Årets Landsby Ministeren ønskede i sin tale Bagenkop til lykke: Bagenkop var det gode eksempel, der viser, at det nytter at gøre en indsats. Postkassen kan på landet blive ved boligen.

6 6 Det kan lyde som den omvendte verden. I byerne skal postkassen ud til offentlig vej. På landet kan postkassen blive ved ejendommens bygninger. At landbefolkningen kan beholde postkassen ved stuehuset, kan de takke Landsbyerne i Danmark for. Forklaringen er, at Landsbyerne i Danmark i sit høringssvar til den nye postlov (Folmer førte pennen) anførte følgende: For ejendomme beliggende i landzone skal postkassen opstilles ved det naturlige skel til ejendommens bygninger. Afstanden mellem ejendommens bolig og postkassen må højest være 50 meter. For mange på landet har det i mange år været kutyme, at postkassen stod oppe ved landevejen. Men med den nye postlov kan postkassen komme tilbage til ejendommen. Hermed undgår vi at få amerikanske tilstande med dominerende postkasser langs med vejene. I den forbindelse skal det nævnes, at postkasserne i byerne, helt ude ved vejen/gaden og i alle størrelser og farver, i mange parcelhuskvarterer i dag ikke er noget kønt syn. Endelig fik vi en landsbyminister. I mere end 33 år har Landsbyerne i Danmark ønsket sig en landsbyminister. Så sent som i 2011 opfordrede vi Folketingets politiske partier til at udnævne en landsbyminister. Vi skrev blandt andet i henvendelsen til partierne: En minister for Danmarks mange landsbyer, landdistrikter, ø-samfund og udkantsdanmark (med over en million beboere), vil samfundsmæssigt, økonomisk og folkeligt være helt relevant og en god investering. Og sidst i skrivelsen; Vi må have en landsbyminister, der kan koordinere lovgivningen og styrke de folkelige kræfter, så der igen kan ske vækst og udvikling i vore landsbysamfund og landdistrikter. Og endelig lykkedes det. I forbindelse med sidste Folketingsvalg den 15. september 2011 og den efterfølgende regeringsdannelse fik vi en landsbyminister: Carsten Hansen, Minister for By, Bolig og Landdistrikter. Landsbyerne i Danmark ønskede straks den nyudnævnte landsbyminister til lykke og bad i en skrivelse om et møde. Den 9. december 2011 mødtes tre bestyrelsesmedlemmer (Steen, Folmer og Carsten) med Carsten Hansen og 2 embedsmænd i det nyoprettede ministerium, Gammel Mønt nr. 4. Efter en præsentation af Landsbyerne i Danmarks arbejde og indsatsområder slog den nye minister fast, at mange års afvikling skal vendes til udvikling. Der skal være vækst og udvikling på landet, var ministerens klare holdning. Carsten Hansen ønskede kommunernes medvirken og havde allerede kontaktet Kommunernes Landsforening. Angående lovgivningen skulle ministerkollegaer inddrages, f. eks. miljøministeren vedrørende planloven. Andre landsbyemner blev også drøftet, f. eks. bosætning, iværksættere, håndværk og småindustri, flere arbejdspladser, hurtigt bredbåndsnet, hjemmearbejdspladser, tomme landbrugsbygninger, boligruiner, turisme, en landsbyhøring i Folketinget (den sidste var 11. marts 1993) m. v.

7 7 Efter mere end en times positiv drøftelse, forlod vi opmuntret og optimistisk ministeriet. Landsbysamfundene havde fået sin minister. Generalforsamling og tre bestyrelsesmøder. Landsbyerne i Danmark har det sidste år afholdt generalforsamling og tre bestyrelsesmøder. Generalforsamlingen blev afholdt den 28. april 2011 på Karoline i Middelfart. Carsten Abild blev genvalgt til formand. William Jensen, Hans Christensen, Folmer Riis og Palle Frederiksen blev også genvalgt til bestyrelsen. Til Suppleanter blev valgt Steen Kjær Jensen og Ole Lindholdt. Til revisorer blev Hans Erik Hansen og Ole Lindholdt genvalgt. Der har været bestyrelsesmøde den 24. august Bestyrelsen valgte Folmer Riis til kasserer. N.H. Carlsen ønskede at blive afløst efter at have været kasserer i over 30 år. Næste bestyrelsesmøde blev holdt 15. november Blandt dagsordenpunkterne var velkomst til den nye landsbyminister Carsten Hansen og mødet med ministeren den 9. december Det tredje bestyrelsesmøde var den 21. februar Det blev besluttet, at generalforsamlingen skulle afholdes den 20. april 2012 på Karoline, Middelfart. Bestyrelsesmedlemmer N. H. Carlsen og Sonja Nim er på valg. Stor travlhed i hverdagen. Ud over årsberetningens nævnte hovedtemaer er mange andre større og mindre landsbyemner blevet drøftet til bestyrelsesmøderne, til forsamlingshusmøder og på konferencer. F. eks. har Landsbyerne i Danmark i flere år haft et godt og positivt samarbejde med Rådet for sikker Trafik. Naturligt nok, da begge parter har samme store interesse i sikker trafik gennem vore mange stærkt trafikerede landsbyer. Her sidst samarbejder vi om kampagnen: Lav en lokal aktivitet. Kampagnematerialet fra Rådet for sikker Trafik er på Landsbyerne i Danmarks hjemmeside med overskrifter som: Mit hjem Din Fart. Landsbyerne i Danmark har i 20 år kæmpet for skiltet automatisk hastighedskontrol (stærekasser). Vi har på vegne af landsbyer med store fartproblemer flere gange henvendt os til minister og Folketing for at få opsat stærekasser. Endelig tyder det på, at Danmark, som andre EU-lande, endelig får skiltet automatisk hastighedskontrol (stærekasser). Nævnes skal det også, at Landsbyerne i Danmark er modstander af de anonyme fotovogne. Den 19. november modtog Landsbyerne i Danmark en invitation til at deltage i Folketingets Udvalget for Landdistrikter og Øers fem studieture. Udvalget skal besøge Bornholm, Sjælland og Sydhavsøerne, Fyn og Sønderjylland, Vest-, midt- og Østjylland og Nordjylland. Bestyrelsen besluttede at sige mange tak for invitationen. Fem bestyrelsesmedlemmer deltager. Flere kommuner har planer om af lukke de små valgsteder, hvilket først og fremmest vil ramme forsamlingshusene. Odense kommune vil lukke Allesø Forsamlingshus,

8 8 Ravnebjerg Forsamlingshus, Brændekilde Forsamlingshus og Davinde Forsamlingshus. Landsbyerne i Danmark er gået ind i kampen for at bevare forsamlingshusene som valgsteder. I mere end 100 år har forsamlingshusene værnet om folkestyret og nærdemokratiet. Flere banker og sparekasser har planer om at lukke filialer i flere landsbysamfund. I Middelfart Kommune planlægges at nedlægge fem lokale banker/sparekasser. Landsbyerne i Danmark har efter henvendelse sagt ja til at gå ind i forsvaret for landsbysamfundenes lokale pengeinstitutter. Med jævne mellemrum får landsforeningen opringninger angående dårlige lånemuligheder på landet. Det er ikke kun i forbindelse med køb af hus på landet, långiverne er tilbageholdende, det er også i forbindelse med renovering af bolig. Landsbyerne i Danmark håber på større forståelse fra långiverne til køb og forskønnelse af boliger på landet. Tak til bestyrelsen, dommerkomiteen, medlemmerne og pressen. Det har været et travlt år. Ikke alene har vi haft bestyrelsesmøderne, dommerkomiteen har også haft et stort arbejde med at gennemlæse 41 ansøgere til Årets Landsby. Flere bestyrelsesmedlemmer har været til lokale landsbymøder og har holdt foredrag rundt om i landet. Derfor en stor tak til bestyrelsen, suppleanterne og dommerkomiteen for den store indsats. Også en stor tak til medlemmerne for de mange henvendelser og for det gode samarbejde. Uden interesserede og aktive medlemmer eksisterede landsbysamfundene og Landsbyerne i Danmark ikke. Landsbyerne i Danmark er meget ofte blevet kontaktet af pressen, og vi har selv flittigt henvendt os til medierne, når der har været aktuelle landsbyemner. En stor tak til pressen for det gode samarbejde. Foreningens hjemmeside ( besøges flittigt, og jeg vil gerne sige en stor tak til Torben Jørgensen for hans store arbejde med at holde hjemmesiden spændende og aktuel. p. b. v. Carsten Abild (formand) NB: Støt Landsforeningens arbejde bliv medlem (enkeltpersoner kr foreninger kr. 300) på reg. nr (Danske Bank, Tommerup) konto nr , (husk navn og adresse). Skriv venligst din mailadresse, så vi løbende kan orientere om foreningens arbejde, carsten.abild@regionsyddanmark.dk / riis@it.dk.

9 9

Anders Fogh Rasmussen Statsmini Kære borgmester og kommunens landsbysamfund. Landsbyerne i Danmark fremsender hermed årsberetningen 2008 og glæder

Anders Fogh Rasmussen Statsmini Kære borgmester og kommunens landsbysamfund. Landsbyerne i Danmark fremsender hermed årsberetningen 2008 og glæder Anders Fogh Rasmussen Statsmini Kære borgmester og kommunens landsbysamfund. Landsbyerne i Danmark fremsender hermed årsberetningen 2008 og glæder sig over det gode samarbejde, der er mellem kommunerne

Læs mere

Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING 2014. Velkommen til Landsbyerne i Danmarks 35. generalforsamling.

Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING 2014. Velkommen til Landsbyerne i Danmarks 35. generalforsamling. 1 GENERALFORSAMLING 2014 Middelfart, den 29. april 2014 Formandens/bestyrelsens ÅRSBERETNING 2014 Velkommen til Landsbyerne i Danmarks 35. generalforsamling. Landsbyer skal rives ned, lyder flere overskrifter

Læs mere

Formandens / bestyrelsens årsberetning 2015

Formandens / bestyrelsens årsberetning 2015 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del Bilag 138 Offentligt 1 Generalforsamling 2015 Skydebjerg, den 24. april 2015 Formandens / bestyrelsens årsberetning 2015 Velkommen til Landsbyerne

Læs mere

Generalforsamling Skydebjerg, den 28. april Formandens/bestyrelsens årsberetning Velkommen til LIDs 37.

Generalforsamling Skydebjerg, den 28. april Formandens/bestyrelsens årsberetning Velkommen til LIDs 37. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 108 Offentligt Generalforsamling 2016 - Skydebjerg, den 28. april 2016 Formandens/bestyrelsens årsberetning 2016 Velkommen til LIDs 37. generalforsamling

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Miljø, Teknik og Plan Bustrafik af regional betydning Region Syddanmark Regional udvikling Damhaven 12 7100 Vejle regional.udvikling@regionsyddanmark.dk Bemærkninger til forslag om principper for bustrafik

Læs mere

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Udfordringen: Vores udfordring gik ud på at vi skulle lave en kampagne, der var rettet mod forældrene på Vinding Skole, som skulle gøre 15-årige til mere sikre

Læs mere

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem.

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Fyns Amts Avis Svendborg Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Vi har en rigtig god og velfungerende kommune, der på alle serviceområder tåler sammenligning

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Indledende bemærkninger

Indledende bemærkninger Indledende bemærkninger I indeværende år, 1993, er det 100 år siden, Bornholms Højskole på sit nuværende sted ved Ekkodalen begyndte sin virksomhed. Der havde været forberedelser hele foråret 1893, den

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring

Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring Tlf. 9892 6333 Fax. 9890 9848 Giro 104 1207 CVR-nr. 1892 8817 Arsenalvej 20 9800 Hjørring II NORDJYLLAND E-mail: bonord@bonord.dk Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring Mødet påbegyndt: Mødet afsluttet: Mødested:

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016 Nyreforeningen Bornholm Bestyrelsesmedlemmer Januar 2016 Konstitueret Formand og lotterikoordinator: Thomas Ebert, Smedegårdsvej 27,

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening 2009 Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening Bestyrelsen Formand: Jørgen Elsted Hansen Havstien 27 Kongeåvej 7A 6771 Gredstedbro Tlf.: 75 43 13 72 Fanø: 75 16 61 65 Mail: jehan@esbjergkommune.dk

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 Del: Der er gang i økonomien i Danmark, og der bliver skabt en masse nye job. Men langt

Læs mere

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne Liv på landet Tag del i udviklingen i landdistrikterne Tag del i debatten om de danske landdistrikter Der er højt til loftet på landet. Himlen er simpelthen større. Det er den fornemmelse man får, når

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr.

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Budgettale for Det Konservative Folkeparti den 15. september 2010 Af Økonomi- og budgetordfører Lars Havelund En ny økonomisk virkelighed side 2 Førtidspension

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed

Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed Danmarks Apotekerforening Analyse 14. januar 2015 Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed Over 200.000 danskere i mindre byer og landdistrikter risikerer

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Aarhus er grundlæggende en tryg by at bo og færdes i, fordi vi har tillid til hinanden og passer

Læs mere

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i sønderborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Sønderborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Sønderborg Kommune.

Læs mere

Medarbejderudvikling øger optimismen

Medarbejderudvikling øger optimismen TREPART AMU skal tilpasses efterspørgslen Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Onsdag den 2. september 2015, 05:00 Del: Der er hårdt brug for uddannelser, der i højere grad matcher virksomhedernes behov, mener

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre.

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre. Referat fra Generalforsamlingen 2008 Afholdt onsdag den 18. februar på Bakkenbro Skole. 36 fremmødte udover bestyrelsen. 1. Valg af dirigent Otto Østergaard blev valg med applaus. 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Fra Erhvervskontaktudvalget deltog: - Preben Christensen - Inge Dines - Brian Sigtenbjerggaard - Henrik Christiansen

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Minder om et sted. fra Sorensminde. Istandsættelsen af det lille hus er præget af stor. fællesskab omkring projektet.

Minder om et sted. fra Sorensminde. Istandsættelsen af det lille hus er præget af stor. fællesskab omkring projektet. Sorensminde Minder om et sted I den lille landsby Gerå i Nordjylland har tidligere indbyggere altid et sted at være, når de kommer for at besøge deres barndoms by. Et forfaldent bindingsværkshus, lokal

Læs mere

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i svendborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Svendborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Svendborg Kommune.

Læs mere

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl Øen der ikke vil dø I Kattegat ligger Tunø og kæmper. Selvom befolkningstallet på øen har været stabilt de sidste ti år, er fremtiden usikker. For det er ikke nemt at lokke unge mennesker til en ø, hvor

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Infrastrukturelle udfordringer for Århus og området omkring Århus efter år 2010

Infrastrukturelle udfordringer for Århus og området omkring Århus efter år 2010 Infrastrukturelle udfordringer for Århus og området omkring Århus efter år 2010 Henrik Harder lektor, phd. AAU, forsknings projektleder på forskningsprojektet Byen, Vejen og Landskabet 2005 BVL - Bog -

Læs mere

Beretning Generalforsamling 21. oktober Østmøn Lokalråd

Beretning Generalforsamling 21. oktober Østmøn Lokalråd Beretning Generalforsamling 21. oktober Østmøn Lokalråd Ved Torben Nielsen Indledning: Lokalrådets bestyrelse har haft et meget travlt arbejdsår. Ud over 6 bestyrelsesmøder har vi holdt mange møder i forbindelse

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

TALEPUNKTER (DET TALTE ORD GÆLDER) Åbent samråd den 31. maj 2012. (Detailbutikkers engrossalg til andre detailbutikker)

TALEPUNKTER (DET TALTE ORD GÆLDER) Åbent samråd den 31. maj 2012. (Detailbutikkers engrossalg til andre detailbutikker) Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 187 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 25. maj 2012 TALEPUNKTER (DET TALTE ORD GÆLDER) Åbent

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Aabybro Antennelaug, Generalforsamling mandag den 13. februar 2013.

Aabybro Antennelaug, Generalforsamling mandag den 13. februar 2013. Aabybro Antennelaug, Generalforsamling mandag den 13. februar 2013. Formandens beretning: Jeg vil gerne byde velkommen til den 39. ordinære generalforsamling i Aabybro Antennelaug. Konstituering: Efter

Læs mere

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup Til Landsdelsforeningerne Ø-Udvalget for skydning Frank Larsen Klintevej 217 4780 Stege Telefonnr.: 55 81 30 33 Mobilnr.: 20 22 58 33 e-mail: fhhl20@mail.tele.dk Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012 Midt i Sund Zone en status halvvejs i projektets levetid OKTOBER 2012 Ulighed i sundhed Begrebet social ulighed i sundhed bruges til at beskrive det forhold, at sundhedsrisici og sygelighed er skævt fordelt

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Beretning generalforsamlingen 2013

Beretning generalforsamlingen 2013 Beretning generalforsamlingen 2013 Kære medlemmer - så er det tiden den årlige generalforsamling i Shopping Svendborg. Siden sidste generalforsamling er der kommet ny formand til, idet jeg har overtaget

Læs mere

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 25.8.2015 BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING Budgetforslaget for 2016 og overslagsår er igen i år med bidrag fra de stående udvalg udarbejdet efter Økonomiudvalgets retningslinjer. Budgetarbejdet

Læs mere

Beretning efterskolen 2013

Beretning efterskolen 2013 Beretning efterskolen 2013 Noget af det værste efterskoleeleverne ved er lærerhumor/lærerjokes som kan opleves som den særlige humor, der foregår på lærerværelserne rundt om i landet - vores er sikkert

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk e-mail: maarfrim@gmail.com OKTOBER

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle

Læs mere

Tønder Kommunes Landdistriktsråd

Tønder Kommunes Landdistriktsråd Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Sendt pr. e-mail til: toender@toender.dk Tønder Kommune, 1. oktober 2008 Høringssvar til debatoplægget kommuneplanstrategi 2009-2021 Tønder Kommunes Landdistriktsråd

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011 Arbejde med udviklingsplan og organisering Landlolland 17. februar 2011 Præsentation Jens Peter Jacobsen Landdistriktskoordinator Faaborg-Midtfyn Kommune Ros-Mari Mattsson Lokalrådsformand Krarup-Espe

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Danmark i omstilling Danskerne flytter fra landet til byerne hurtigere end tidligere. Det giver

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Valg af ordstyrer og referent 13. april 2013 Referat Mike White ordstyrer og Jørgen Østeraa referent. Bestyrelsens årsberetning Mike aflagde mundtlig

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Beboermøde tirsdag den 19/09 2006.

Beboermøde tirsdag den 19/09 2006. Beboermøde tirsdag den 19/09 2006. Der var fremmødt beboere fra 50 lejemål. Ole Haarbye bød velkommen, specielt til de to indbudte, Ditlev Friis fra Lejerbo og Konsulent Kim Hjortfelt. 1) Valg af dirigent.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Kirke Eskilstrup, den 21. januar 2011 Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Den aktive landsby er et velovervejet tilvalg Der er en skiftende tendens

Læs mere

Flere kulturaktiviteter i landdistrikterne

Flere kulturaktiviteter i landdistrikterne Flere kulturaktiviteter i landdistrikterne Referat fra opstartsmødet den 1. juni 2010 i Middelfart Kommunes Børn-, Unge- og Fritidsforvaltning (Ejby Gl. Rådhus) Formål med mødet Middelfart Kommune har

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

2014/1 BRB 17 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016. Beretning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 24. februar 2015.

2014/1 BRB 17 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016. Beretning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 24. februar 2015. 2014/1 BRB 17 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 24. februar 2015 Beretning om Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Formandens beretning 2014/15:

Formandens beretning 2014/15: Formandens beretning 2014/15: Velkommen til årets generalforsamling, en særlig velkomst til vores indbudte gæstetalere: Bodil Jakobsen, KUK, Korsør Ebbe Jens Ahlgren, Bolig Korsør Charlotte Kaas, Korsør

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 11

Referat Afdelingsmøde afdeling 11 Referat Afdelingsmøde afdeling 11 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 11 Sted: Mødelokale 2, Treschowsgade 2 Dato: Den 28. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: Pkt. 2: 25 beboere

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 Det talte ord gælder Vi er samlet i dag for at fejre vores grundlov. Grundloven er rammen for den måde, vi i Danmark træffer beslutninger

Læs mere

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden:

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden: Skoleparken 1 Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30 Dagsorden: 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af forretningsorden 4. Orientering om status på helhedsplan/tilstandsvurdering

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Da undertegnede var på besøg onsdag i sidste uge, var Ejvind. Klit og Ole Kristensen i gang med papirarbejdet inde i mødelokalet,

Da undertegnede var på besøg onsdag i sidste uge, var Ejvind. Klit og Ole Kristensen i gang med papirarbejdet inde i mødelokalet, HOIF Støtteforening Aldrig har så mange været så stille i så lang tid! Kun når opråberen har nævnt et tal, kommer en sagte puslen, når plastikbrikkerne lægges på de udtrukne numre. Det er onsdag aften

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Andelsboligforeningen Sædding Strandvej

Andelsboligforeningen Sædding Strandvej Andelsboligforeningen Sædding Strandvej Esbjerg, den 18. apnl2010. Referat af ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Sædding Strandvej afholdt den 15. april 2010. Formand MaxWolthers indledte

Læs mere