Beretning. DGI Fyn Årsmøde 11. marts 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning. DGI Fyn Årsmøde 11. marts 2016"

Transkript

1 DGI Fyn Årsmøde 11. marts 2016 Beretning Få inspiration til dig og din forening, som leder eller træner/instruktør, kan du suge til dig og lade dig inspirere af andre foreningers erfaringer.

2 2 Skab en succesfuld forening Trænger din forening til at blive skarpere indenfor et eller flere områder? Så tag fat i DGI eller DIF allerede i dag, og hør mere om hvad vi kan hjælpe dig og din forening med. Kontakt DGI Fyns kontor

3 Dagsorden - Årsmøde Valg af dirigent. Dirigenten udpeger stemmetællere. 2. Landsdelsbestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab (årsrapport) til godkendelse. 4. Indkomne forslag. Forslag, der ønskes behandlet, skal være kontoret i hænde senest 12. februar Fremlæggelse af budget for det kommende år til orientering. 6. Fastsættelse af kontingent. 7. Valg af formand og to bestyrelsesmedlemmer for 2 år og en suppleant til landsdelsbestyrelsen. Valg af en kritisk revisor og en revisor suppleant. Man kan opstille direkte på årsmødet. 8. Eventuelt. Stemmeberettigede ved årsmødet er: 5 repræsentanter for hver medlemsforening i DGI Fyn. DGI Fyns Landsdelsbestyrelses- og udvalgsmedlemmer. Frie skoler med hver en delegeret (Skoler der er medlem af DGI Fyn). Alle, der er medlem af en forening i DGI Fyn, og som er fyldt 18 år, er valgbar. Kun fremmødte personer kan stemme. Alle, der er medlem af en forening i DGi Fyn, og som er fyldt 18 år, er valgbar.

4 4 Forord: DIF og DGI har en fælles drøm! En drøm om at alle danskere oplever glæden ved idræt og motion som en del af hverdagen. En drøm om et foreningsliv, der engagerer danskerne i levende fællesskaber. En drøm om et byrum, der befolkes af boldspillere, løbere, skatere og andre idrætsaktive. En drøm om et landskab med motionscyklister, kajakroere, orienteringsløbere m.fl. En drøm om åbne idrætshaller og boldbaner, som fyldes af danskerne på tværs af alder, køn, uddannelse og etnisk baggrund. En drøm om et levende Danmark i bevægelse en nation der har sat idrætten i højsædet og taget førertrøjen på, når det gælder børn og voksnes lyst til at være aktive. DIF og DGI har konkretiseret drømmen i den fælles vision Bevæg dig for livet. Målet er, at i 2025 skal mindst 75 % af danskerne dyrke idræt og mindst 50 % af danskerne dyrke idræt i en idrætsforening. Visionen betyder, at idrætsforeningerne i Danmark i 2025 skal have flere medlemmer, og der skal være flere idrætsaktive borgere end i dag. Det er en stor opgave, - men det er en nødvendig opgave med store perspektiver i. Idrætten er i dag udfordret af, at overskuddet fra Danske Spil falder med mere end 100 mio. kr. årligt samtidigt med, at overskuddet fra de nye online spilletyper, eksempelvis Oddset og Poker, der er stærkt stigende, tilfalder statskassen og ikke Danske Spils tilskudsmodtagere, herunder idrættens organisationer. På det grundlag er DIF og DGI gået sammen om den fælles Vision Bevæg dig for livet. Det går på mange områder rigtigt godt. Folketinget og store dele af det øvrige offentlige Danmark har i den grad taget visionen til sig, og den er tilmed skrevet ind i regeringsgrundlaget. Det er glædeligt. Ligesom idrættens organisationer er under pres af faldende tilskud, er de lokale idrætsforeninger under pres i mange kommuner, fordi folkeoplysningsområdet må holde for i de kommunale spareplaner. Det er en fælles mangelsituation for idrætten, der kalder på nye løsninger, iderigdom og nye måder at tilbyde idræt og motion i foreningens ramme til danskerne.

5 5 I DGI Fyn er vi optaget af den lokale idrætsforenings muligheder for at klare sig i kampen om danskernes tid og opmærksomhed. Foreningslivets tilbud om idræt og sundhed i stærke, inkluderende fællesskaber skal forblive et reelt alternativ til kommercielle motions- og sundhedstilbud og til den selvorganiserede idræt. Men det kommer ikke af sig selv. Konkret er DIF og DGI gået sammen om en række visionsaftaler mellem specialforbund og DGI landsdelsforeninger indenfor f.eks.: håndbold, badminton, løb, cykelmotion, floorball og snart følger idrætter som fodbold, gymnastik, tennis, volleyball, m.v. Et af hovedelementerne i alle visionsaftalerne er et tilbud til de lokale idrætsforeninger om et procesforløb, hvor foreningens ledere i fællesskab opstiller mål og handleplaner, som kan udvikle deres praksis med henblik på at kunne tiltrække flere, nye medlemmer. Vi håber, at I ude i de lokale idrætsforeninger vil gøre drømmen til virkelighed sammen med os, vil lave analyser og opstille handleplaner og udvikle jeres idræts- og motionstilbud, så foreningsidrætten kan klare sig i konkurrencen med det kommercielle idrætsmarked og de selvorganiserede udøvere. Vi kommer gerne og hjælper. Gitte Madsen Formand for DGI Fyn Visionen i tal: Målsætningen er, at 50 % af danskerne er medlem af en idrætsforening, og 75 % af befolkningen er fysisk aktive. Ved opstarten af projektet var 41 % af befolkningen medlem af en idrætsforening og 68 % var idrætsaktive.

6 6 Inspiration til foreningsudvikling På årets Idrætsbazar kan I møde foreningsfolk, der i praksis arbejder med den måske vigtigste dagsorden for foreningsidrætten i Danmark. Foreningsudvikling er og har altid været en kerneydelse for DGI Fyns konsulent- og rådgivningsvirksomhed men området er gennem Vision Bevæg dig for livet blevet stærkt opprioriteret. Sammen med DIF har DGI udviklet et foreningsudviklingskoncept, som alle konsulenter er blevet uddannet i og arbejder sammen med foreningerne om.

7 De gode eksempler er mange få inspiration til Idrætsbazar: 7 Faaborg Badminton Klub stod i marts 2014 foran en reel lukning af foreningen. I dag deltager foreningen som en af de fynske klubber i DGI s DM i foreningsudvikling. Den har en klar udviklingsplan med fire målsætninger, som handler om økonomi, medlemstal, organisation og ikke mindst samarbejdet med andre foreninger, skoler og øvrige organisationer. Oven i købet har klubben ressourcer til at arbejde med inklusion med de lokale flygtninge. Kom og hør hvad der skal til for at skabe forvandling på kun 2 år. Morud IF, Gymnastik vil have flere trænere og hjælpere i foreningen. Det fik gymnastikformand Malene Coisbo til at tage kontakt til den lokale skole, som var meget åben for et samarbejde, der skulle give de ældste elever smag for foreningslivet. Med hjælp fra DGI blev der arrangeret en temauge, hvor eleverne i kl. tog træneruddannelsen I Front. Eleverne var efterfølgende i praktik i en idrætsforening. Morud IF har fået nye faste trænere eller hjælpetrænere blandt eleverne. Korinth IF: Yoga, futsal, floorball og GoRun er nogle af de aktiviteter Korinth IF i samarbejde med DGI Fyn udbyder i en fornyelse af hverdagens motionstilbud over for lokalområdets borgere. Foreningen kæmper for flere medlemmer og aktiviteter, så de i første omgang kan bevare og senere udvikle deres lokale idrætshal. Foreningens initiativer og erfaringer ligger derfor tæt op ad de initiativer, foreningslivet er nødt til at gennemføre, hvis de skal evne at stå distancen over for konkurrencen fra den kommercielle og selvorganiserede idræt.

8 8 Vinderen af Danskernes Idrætspris Odense Sportscentrum er blevet en gevinst for mange primært kampsportsklubber, som har fået en unik mulighed for at mødes med andre udøvere på tværs af deres egen sportsgren. Når man er meldt ind i f.eks. jiu-jitsu afdelingen, kan man for samme kontingent træne karate, kick boxing, kungfu, bujinkan, fitness eller en af alle de andre sportsgrene. Det har betydet, at det knytter afdelingerne sammen og fremmer samarbejdet og giver et mindre frafald af nye medlemmer. Sådan stod der i indstillingen til kåringen af Danskernes Idrætspris 2015 om Odense Sportscentrum, og hele projektet er er et super godt eksempel på nødvendigheden af, at forenings-, aktivitets- og facilitetsudvikling oftest går hånd i hånd. Kernen i DIF og DGI s projekt Bevæg dig for livet er netop udvikling af og i foreningerne, og det glæder os meget, at vi med Odense Sportscentrum i år, og SG Huset i 2014, har så markante fyrtårne på øen samt ledere med meget værdifulde erfaringer, som vi alle kan lære af. På årets Idrætsbazar vil Odense Sportscentrum berette om processen og resultaterne med etablering af et fælles hus for 21 kampsportsforeninger, fælles organisering på tværs af idrætter, fælles kontingent m.m.

9 Lederkurser i ny form 9 DGI Fyn har i samarbejde med andre landsdelsforeninger udbudt en hel del onlinekurser gennem På onlinekurser kan du deltage fra dit hjemmekontor, eller mens du sidder med en kop kaffe i sofaen. Det tager højst en time, og de fleste af kurserne er gratis. Du kan deltage i vores online kurser fra din egen computer, når blot den har internetadgang. Når du er tilmeldt, modtager du et link til kurset og de nødvendige informationer. Vi tilbyder løbende nye kurser om alt fra fundraising til at blive en stærkere leder eller bedre til at kommunikere. Du kan også få input til effektiv planlægning, skabe overblik over foreningens opgaver, eller få det sidste skub til at komme fra idé til handling. Vi ser onlinekurser som et godt supplement til de traditionelle kurser. Men information om fakta og selvstudier er én ting læring og træning gennem interaktion med andre foreningsledere og frivillige noget andet. Derfor er vores mange traditionelle uddannelser og kursustilbud stadig den mest efterspurgte ydelse til medlemsforeningerne fra DGI, og vi er stadig opmærksom på at matche behovene. På årets Idrætsbazar kan du deltage i et microkursus Inspiration til nye foreningskasserere, så er du nyvalgt kasserer i foreningen, eller bare interesseret i området? Så kom og bliv inspireret vedr. afstemninger, måling af aktiver og passiver, krav til regnskabet, aflevering til revisor og gennemgang for bestyrelse og generalforsamling v/henrik Juul Larsen, handelslærer og vejleder på foreningsværkstedet, Odense. Find inspiration til foreningsudvikling og se alle DGI s online kurser på hjemmesiden:

10 10 Familien på tennisbanen Som en del af visionsaftalen mellem DIF, Dansk Tennisforbund og DGI er Familietennis et centralt element i bestræbelserne på at få flere til at spille tennis i foreningerne. Tennis er meget velegnet til familien, da tennis både kan tilbyde traditionel træning i hold og samtidigt give muligheden for at booke baner og spille på egen hånd, når det passer familien bedst. Tennis passer ind i den moderne families hverdag, idet der er en meget stor grad af fleksibilitet og også mulighed for impulsivt at gøre brug af tennisanlægget, da der ofte er plads på banerne. Specielt i weekenden, hvor hele familien har fri, er der frie baner. Arbejdet og samarbejdet om visionsaftalen for tennis på Fyn går i gang i forbindelse med den nye sæson 2016 og indeholder foruden familietennis følgende hovedelementer: Vækstaftaler Tennissportens Dag Voksenintroduktion På årets Idrætsbazar kan du ikke kun opleve, men også komme og prøve det! Måske din forening også skal tilbyde Familietennis? Træningen af børnefamilierne kan grupperes efter alder, hvor familierne går fra at deltage sammen til at træne hver for sig, men på samme tidspunkt: Børn 3-5 år, hvor børn og forældre træner sammen. Børn 5-7 år, hvor børn og forældre deltager på samme hold, men også skal træne med andre børn og forældre. Børn 7-9 år, hvor børn og forældre deltager hver for sig, men på samme tidspunkt.

11 Løb boomer flere danskere skal i gang med at dyrke løb, og flere skal gøre det i fællesskab og have foreningen som ramme. Det er målet for det fælles visionsprogram, som DGI Løb og Dansk Atletik Forbund indgik fra 1. januar Aftalen på løbeområdet omfatter syv konkrete indsatsområder: Træningskoncepter Foreningsudvikling Træneruddannelse Fyrtårnsevents Temaevents GoRun (gratisløb) Danmarks officielle løbskalender Løbeklubber i Odense har netop løbet i fællesskab med over 100 deltagere ved 1. fællestræning i Sanderum. Arrangementet er et fantastisk eksempel på, at netværk og fællesskab er afgørende også for de aktive i de mere individualistiske og selvorganiserede idrætter. Ved årets Idrætsbazar kan du deltage i Oplevelsesløb i Odense C Har du lyst til at få ny inspiration til dit løb i byen? Så kom med på en fin rute på ca. 6 km med forskellige aktiviteter undervejs. Vi løber på opdagelse og finder nye veje både i byen og i skoven. Tilmeld dig workshoppen senest 9/3 via Under vores oplevelsesløb lærer du at flytte fokus fra kilometer, puls og forbrænding til i stedet, at skrue op for sanserne.

12 12 Svømning i åbent vand I skolernes sommerferie satte DGI rekord med 37 Ocean Rescue Camps (ORC), hvor over 500 børn og unge prøvede kræfter med livredning. DGI Fyn havde i samarbejde med Svendborg Svømmeklub 2 camps i De to er allerede blevet til 8 camps i Hovedfokus på sommerskolerne er badesikkerhed og livredning i åbent vand, og deltagerne prøver samtidig en masse sjove aktiviteter som surfing, dykning og beachflag race. ORCs er et af DGI Svømnings satsningsområder, og i år er der flere tilbud end tidligere i form af ORC og Ocean Camp Advanced, som henvender sig til de mere garvede svømmere. Det er ikke kun de unge, der er tiltrukket af det åbne vand. Svøm og Sved på havbanen i Føns er et eksempel på et af de mange arrangementer, DGI Fyn efterhånden tilbyder begyndere, letøvede og erfarne åbent-vand svømmere. På årets Idrætsbazar er vores DGI konsulent klar med oplæg og information om DGI Svømnings kurser, uddannelse og koncepter, for eksempelvis Waterdays og ORCs. Smartphones og sport kan de 2 ting forenes? Ja og det hedder SMARTsport! DGI SMARTsport handler om at bruge mobilteknologi til at skabe nye aktivitetsformer og bevægelse i uderummet. Med smartphones til rådighed og et hav af spændende applikationer, kobles konceptet med teknologibaserede bevægelsesformer tæt sammen med DGI s fokus på mere bevægelse for børn i skoler og institutioner og udviklingsarbejdet med idrætsforeninger. Med udbredelse af konceptet skal projektet bidrage til at inspirere og motivere interesserede brugere til at benytte mobilteknologi til at skabe nye og anderledes udendørsaktiviteter. På årets Idrætsbazar kan SMARTsport opleves med inspiration til nye aktivitetsmuligheder med forskellige apps. Aktiviteten vil foregå både ude og inde. Måske en ny foreningsaktivitet i din forening? Tilmeld dig workshoppen senest 9/3 på

13 SMARTsport handler om at ramme børn og unge på deres interesser og udnytte teknologien til at blive mere fysisk aktive 13 Citat: René Melvad Jørgensen, Projektleder Med udbredelse af konceptet som primært fokus skal projektet bidrage til at inspirere og motivere interesserede brugere til at benytte mobilteknologi til at skabe nye og anderledes udendørsaktiviteter. DGI SMARTsport handler om at bruge mobilteknologi til at skabe nye aktivitetsformer og bevægelse i uderummet.

14 14 På cykel derudad! Støttet af Nordea-fonden har DGI Cykling søsat projektet På cykel, som skal få flere kvinder til at cykle og flere cykelmotionister til at blive en del af organiserede fællesskaber har på cykelområdet været et år i planlægningens og det opsøgende arbejdes tegn. Kvinderne har taget mountainbike til sig også på Fyn og de har også fået flere tilbud om landevejscykling i samarbejde med Danmarks Cykle Unions dameudvalg og frivillige. Projektet På cykel satser på uddannelse, og her lægges der vægt på, at holdkaptajnerne bliver klædt godt på, så sikkerheden på landevejene højnes. DGI Cykling har investeret i racercykler og trailere, som landsdelsforeningerne kan bruge, når de tilbyder cykelskoler for begyndere. Målet er, at flere skal vælge cykel som motionsform, og allerhelst i en forening. Et af midlerne er mere synlighed i medierne, som eksempelvis samarbejdet med TV2 under årets Tour de France. Her blev der afviklet løb i 10 byer under navnet TV2 på Tour. DGI Fyn varetager en central rolle i det arbejde og gode ideer til fremstød for cykelsporten i den sammenhæng er velkomne. På årets Idrætsbazar kan du for eksempel komme og få en cykeltur på en rigtig racercykel, der er sat op i en cykelsimulator. Du kan også prøve kræfter med at køre op ad bjerge, køre en spurt eller en omgang på cyklebanen. Samtidig kan du få en snak med cykelkonsulenten om evt. muligheder i din cykelklub. Initiativet På cykel giver dig flere, bedre og billigere tilbud, der hjælper dig i gang med motionscykling eller udvikler dine kompetencer på cyklen. Læs mere om cykling i DGI og konceptet På cykel via

15 Udviklingen i badminton skal vendes Kurven skal knækkes, så færre dropper ketsjeren, og flere vælger det sjove spil til. DGI Fyn er i samarbejde med den nye badmintonenhed, som DGI Badminton og Badminton Danmark står bag. Vi er kommet godt i gang med støtte til foreningerne og tilbud om hjælp til at udvikle foreningen og rekruttere nye medlemmer. For at vende udviklingen skal der mange initiativer i gang, men DGI Badminton har prioriteret foreningsudvikling som den væsentligste indsats. En foreningsudvikling der tager udgangspunkt i foreningernes lokale muligheder og behov. Parallelt med arbejdet ude i foreningerne, udvikler DGI Badminton og Badminton Danmark på de mere traditionelle koncepter og aktiviteter, ligesom der arbejdes med tilbud til nye målgrupper. På årets Idrætsbazar kan du opleve Faaborg Badminton Klub, der har vendt en truende lukning af foreningen til et levedygtigt tilbud om fællesskab og samvær med badminton i centrum. Eller du kan få kamp på banen og socialt samvær i form af inspiration til 60+ aktiviteter, der er et koncept for alle og er perfekt for både sund idræt, god motion og sjovt samvær.

16 16 Rammer skydning plet? Ja - DGI Fyn Skydning rammer plet, hvis vi kigger på de indsatser DGI Skydning har prioriteret, at landsdelene skal arbejde med. Skydning på Fyn kunne ved årets udgang melde fuldt hus og mere til i forhold til de mål, de havde sat sig: Workshops der skal øge synligheden af de lokale skydeforeningers tilbud. Workshops der skal fremme en stærkere og mere tydelig træningskultur i skytteforeninger Skoler med skydeaktivitet Kursusdeltagere Skydning for seniorer Hertil har DGI Fyn Skydning haft succes med at introducere de såkaldte IR-våben som en ny mulighed i foreningerne, ligesom der forsat er succes med at samarbejde med folkeskoler om skoleskydning for elever i 5. klasse. Initiativet har på landsplan i 2015 skaffet 59 foreninger i alt 445 nye medlemmer. Om de mange initiativer er nok til at få ram på hovedmålsætningen om at skaffe flere medlemmer i klubberne, skal vise sig de kommende år. På årets Idrætsbazar kan du prøve det sidste nye inden fors DGI Skydning, nemlig hardball, der er en ny spændende aktivitet. Du skyder med pistol efter elektroniske faldmålsskiver, hvor du kan teste dig selv på både præcision og hurtighed. Test, om du kan ramme alle otte mål, og om du er hurtigere end dine venner. NB: Du skal være 18 år for at prøve at skyde hardball. Vil du være opdateret på de seneste tiltag fra DGI Skydning? Så klik ind på Eller følg med i de fynske skyttenyheder på

17 Håndboldfi tness 17 DGI Håndbold og DHF udbreder sammen Håndboldfitness, der er en kombinationen af håndbold, konditions- og styrketræning. Håndboldfitness appellerer primært til målgruppen 30+, og erfaringer fra tidligere forløb viser, at en stor del af dem, der starter til håndboldfitness, er nyrekrutterede i foreningsregi. Derfor er der her et stort potentiale for at få flere på banen og de behøver absolut ikke at have en fortid som håndboldspillere. I DGI Fyn er vi glade for at kunne give vores håndboldspillende medlemsforeninger et relevant tilbud, der er prioriteret af organisationerne, og som kan støtte op om specialforbundets og klubbernes arbejde med at knække kurven. Håndboldfitness kan bruges som en fællestræning for jeres seniorspillere, som aktivering og inddragelse af forældregruppen, eller i kombination med jeres U4/6/8 træning eller noget helt fjerde. Vi håber, I vil tage godt imod initiativet og vores konsulent på området. På årets Idrætsbazar kan I møde Kristina Kronborg og sammen finde ud af om din forening kan have glæde af dette koncept? Lad os sammen snakke om mulighederne hos jer. Håndboldfi tness kalder vi træning med puls, power og play, fordi det giver deltagerne sved på panden, masser af råstyrke og sjovt boldspil sammen med andre.

18 18

19 Fitness - en stadig større del af gymnastikken 19 Gymnastik og Fitness er uden sammenligning det største aktivitetsområde i DGI, og 2015 har budt på en række kurser, opvisninger, gymnastikskoler og gymnastikevents, som vi kender dem årene igennem har også budt på en række nye og nyere tiltag, herunder nye koncepter med fitness som træningsform. Puls og Styrke og Yoga Hands On er blevet til et bud på moderne holdtræning som motionsform. Samtidig er der kommet et nyt koncept Gymnastik som træning fra gymnastikken med fokus på at blive instruktør for et voksenhold, hvor det primære er gymnastikken som træningsform altså et hold, der ikke arbejder frem mod opvisning. Gennem 2015 har vi oplevet en stadig større opmærksomhed på de problemer nogen oplever, når kommuner laver forskellige krumspring for at undgå at støtte foreningernes tilbud om motion for voksne. Men fitness er en foreningsaktivitet på lige linje med fodbold, tennis og gymnastik. Og hverken idrætsforeningerne eller DGI kan leve med, at kommunerne vil forskelsbehandle støtten til idrætsforeningerne på grund af idrætsaktiviteten. Uanset om vi kalder det gymnastik eller fitness, er der grund til at holde fast i at: Gymnastik- og fitnessforeningerne har dyrket styrke- og konditionstræning i forskellige afskygninger i lang tid. Foreningerne er således ikke trængt ind på et privat marked det er omvendt de kommercielle udbydere, der er trængt ind på den frivillige idræts område. Støtte i henhold til folkeoplysningsloven er en støtte til det frivillige foreningsliv ikke til aktiviteten. Det ikke vil give mening at fjerne den kommunale støtte til det frivillige foreningsliv, hver gang en privat udbyder melder sig på markedet. Eksempelvis udbyder private nu forskellige former for fodboldtræning. Skal den kommunale støtte til landets fodboldklubber så også fjernes? Aktuelt har vi bidraget med et par lokale cases til et analysearbejde i regi af landsforeningen, og vi håber, at KL, kommunerne og organisationerne finder en konstruktiv løsning på de aktuelle udfordringer. På årets Idrætsbazar kan du opleve Vinyasa yoga der en dynamisk yogaform, som opbygger udholdenhed og balance samt forbedrer smidighed, koncentration og vejrtrækning. Kom og vær med.

20

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling DGI Cykling Muligheder og udvikling MTB og landevejscykling 2 En palette af tilbud 3 Flere og flere fascineres af cykling som motionsform. Kombinationen af træning, oplevelser, udstyr, kammeratskab og

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Indledning og mindeord Gert Clausen blev mindet Valg af dirigent og stemmetællere og referat Poul Weber blev valgt til dirigent Dirigenten erklærede årsmødet

Læs mere

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm

På rette vej med foreningsarbejdet. DGI Bornholm. Vi sætter øen i bevægelse. www.dgi.dk/bornholm På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm Vi sætter øen i bevægelse www.dgi.dk/bornholm 2 Velkommen til DGI Bornholm Vi er en af DGI s 14 landsdelsforeninger. Vi har i øjeblikket 71 medlemsforeninger

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse Skoleidrættens Forårsfestival i:

Aktivitetsbeskrivelse Skoleidrættens Forårsfestival i: Aktivitetsbeskrivelse Skoleidrættens Forårsfestival i: Foreningsnavn: DGI SMARTsport Aktivitet: Bevægelse og leg med forskellige apps Instruktør: Forskellige Dato: Variabel Målgruppe: Mellemtrinet er bedst

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Idrætsinspiration 2016. Idrætsmesse og workshops for dig og din forening. Den 16. januar i DGI-byen, København. www.dgi.dk

Idrætsinspiration 2016. Idrætsmesse og workshops for dig og din forening. Den 16. januar i DGI-byen, København. www.dgi.dk Idrætsinspiration 2016 Idrætsmesse og workshops for dig og din forening Den 16. januar i DGI-byen, København 3 Indhold Idrætsinspiration 2016 den 16. januar i DGI-byen 4 Fælles indledning om adfærdsdesign

Læs mere

Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger

Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI [landsdel]. Stk. 2. DGI [landsdel] er en

Læs mere

DGI oplæg til Dansk Svæveflyver Union Fjeldsted skovkro, november 2014

DGI oplæg til Dansk Svæveflyver Union Fjeldsted skovkro, november 2014 DGI oplæg til Dansk Svæveflyver Union Fjeldsted skovkro, november 2014 Jesper Larsson, konsulent, DGI Fyn. Primære arbejdsområder: Foreningsarbejde/institutionsarbejde. (og meget andet) Baggrund/skolelærer/Cand.mag

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Vedtægter for Hejnsvig Idrætsforening

Vedtægter for Hejnsvig Idrætsforening Vedtægter for Hejnsvig Idrætsforening 1 Foreningens navn Foreningens navn er Hejnsvig Idrætsforening(HIF). Stiftet den 26. september 1881. Hjemsted er Billund kommune. 2 Formål Foreningens formål er ved

Læs mere

DCU Motion Sydjylland/Fyn

DCU Motion Sydjylland/Fyn DCU Motion Sydjylland/Fyn Medlem af Danmarks Cykle Union (DCU) og Danmarks idrætsforbund (DIF) Internet: www.sydjyllandfyncykelmotion.dk Velkomst og registrering Referat af årsmødet i DCU Motion Sydjylland/Fyn

Læs mere

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup Til Landsdelsforeningerne Ø-Udvalget for skydning Frank Larsen Klintevej 217 4780 Stege Telefonnr.: 55 81 30 33 Mobilnr.: 20 22 58 33 e-mail: fhhl20@mail.tele.dk Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget

Læs mere

Velkommen til cykling 2016

Velkommen til cykling 2016 Cykling 2016 Velkommen til cykling 2016 Sæsonstart den 27. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00

Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00 Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00-1 - Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Breddesektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3-5

Læs mere

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte. DGI Skydning DGI Skydning for alle Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.dk 2 Discipliner Masser af tilbud alle kan være med! Som skytte

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

2.1 Potentialer Fitness er en væsentlig aktivitet i forhold til Vision 25-50-75/ Bevæg dig for livet, hvilket kan begrundes på flere måder:

2.1 Potentialer Fitness er en væsentlig aktivitet i forhold til Vision 25-50-75/ Bevæg dig for livet, hvilket kan begrundes på flere måder: Visionsaftale FITNESS & GYMNASTIK 1. Periode for samarbejde Visionsaftalen imellem GymDanmark og DGI Gymnastik & Fitness har virkning fra 15. maj 2016 og selve projektperioden forløber fra 1.8.2016 til

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Strategiens formål DBU har fra 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Ansøgning om samarbejdsaftale

Ansøgning om samarbejdsaftale Ansøgning om samarbejdsaftale Til: Horsens Kommune Denne ansøgning gælder følgende: 1) Råden over vejareal, jf. bilag 1 i forbindelse med afholdelsen af cykelløbet Race Around Denmark. 2) Økonomisk støtte

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 1. Foreningens navn er Svendborg Svømme Klub i daglig tale SSK. Klubbens hjemsted er Svendborg kommune. 2. Foreningens

Læs mere

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) 1 Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) Dateret 27. 08. 2007 Regelsættet redigeret og opdateret d. 06-02-2011 Indhold: Vedtægter Regler for kontingent indbetaling Regler for tilmelding til arrangementer

Læs mere

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH)

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) 1. Navn Foreningens navn er F.C Hacilaro, forkortet FCH. 2. Hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Ishøj kommune 3. Formål Klubbens formål er, at drive en fodboldklub og skabe

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Rapport om Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Landsresultatet Fokus på DGI Bornholm Bag om banernes besøgsrunde I 2011 besluttede bestyrelsen i De Danske Skytteforeninger (DDS) nu Skydebaneforeningen

Læs mere

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDEHÆFTE 2012 Bilag til årsmøde og generalforsamling meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDE & GENERALFORSAMLING 2012 Velkommen 2 Er du jubilar, eller bliver du diakon i morgen?

Læs mere

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet april 1957. Foreningen er tilsluttet forskellige

Læs mere

Alkohol og rusmidler.. side 7 Godtgørelse til udvalgene. side 7 Gavebeløb til trænerne og hjælpertrænerne side 7

Alkohol og rusmidler.. side 7 Godtgørelse til udvalgene. side 7 Gavebeløb til trænerne og hjælpertrænerne side 7 Retningslinier for SF.GIF`s Bestyrelse. side 2 SF.GIF`s Værdigrundlag.. side 2 Samværsformer. side 2 Pædofili side 3 Børnepolitik. side 3 Hvordan skaber vi et godt idrætsmiljø for børn i SF.GIF.. side

Læs mere

DM i foreningsudvikling

DM i foreningsudvikling DM i foreningsudvikling - en ikke helt tilfældig begivenhed Dorte With Formand for DM i Foreningsudvikling Medlem af DGI s hovedbestyrelse Formand for DGI Gymnastik og Fitness Situationsanalyse oktober

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen

Ansøgning til udviklingspuljen Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg

Læs mere

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening Projektansvarlig: DGI Nordvest & Vestjylland Kontakt person(er): Louise Kjærsgaard Bertelsen, projektafdelingsleder Email: LKB@dgi.dk Tlf: 79 40 42 02 Mobil: 30 57 23 76 Adresse: H.C. Ørstedvej 2D, 7900

Læs mere

VISION 2016 VI CYKLER ALLE

VISION 2016 VI CYKLER ALLE Holstebro Cykle Club af 1960 Banetoften 22, 7500 Holstebro www.holstebro.cc 15. januar 2014 VISION 2016 VI CYKLER ALLE Cykling er en motionsform og en sport der er i stor udvikling. Holstebro Cykle Club

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Parti debat. Jørlunde Skytteforening BLIV SKYTTE

Parti debat. Jørlunde Skytteforening BLIV SKYTTE Aktivitetsdag i SIK Slangerup Idræts- og Kulturcenter Søndag den 1. september 2013 Klubberne i SIK har sammensat et program, med en masse aktiviteter. Partidebat fra kl. 15.15 til kl. 16.30 Området vil

Læs mere

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ - 1-2016 Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - FORÅR PÅ VEJ DAI s Senioridrætsudvalg er trukket i forårstøjet, akkurat som jer er der gang i forårssæsonen med planlægning af inden/og udendørsaktiviteter.

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 D A G S O R D E N og referat 1. Valg af dirigent/lars Illemann valgt 2. Bestyrelsens beretning v/formanden 3. Det reviderede regnskab v/kassereren 4. Behandling

Læs mere

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Tag på sportsskole Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder hvert år i sommerferien en række sportsskoler for børn med et handicap. Sportsskolerne

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Ølstykke Skytteforening

Ølstykke Skytteforening VEDTÆGTER FOR ØLSTYKKE SKYTTEFORENING, KREDS 11 Stiftet den 13. februar 1971. Medlem af DDS Nordsjælland under De Danske Skytteforeninger (DDS). Medlem af Dansk Skytte Union under Dansk Idræts Forbund

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 1. Holbæk Cykelsport Klubbens navn er HOLBÆK CYKELSPORT og har hjemsted i Holbæk kommune og på klubhusets adresse. 2. Vision, mission og målsætning. Klubbens vision

Læs mere

Generalforsamling. Vejle Tennis Klub 27. oktober 2014

Generalforsamling. Vejle Tennis Klub 27. oktober 2014 Generalforsamling 27. oktober 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Udvalgsberetninger 4. Aflæggelse af regnskab, fremlæggelse af budget 5. Indkomne forslag 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Til generalforsamlingen var der 10 fremmødte. 1. Valg af dirigent Henrik Møller Hansen blev valg som dirigent og startede med at konstatere,

Læs mere

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016 FORORD Svendborg Kommune er karakteriseret ved at have et stærkt idræts- og foreningsliv, der udgøres af både frivillige og professionelle af bredde og elite. For Svendborg Byråd er det vigtigt at udtrykke

Læs mere

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Foreningskonference arrangeret af Danmarks Idræts-Forbund og Idrættens Analyseinstitut Praktiske oplysninger Tid:

Læs mere

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter:

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: Generalforsamling Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede medlemmer. Der mødte 5 medlemmer.

Læs mere

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse:

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DGI Storkøbenhavn, Vester Voldgade 100 1552 København V Fremmødte: Søren Lindgreen, Sinus Frank, Niels Kloster, Joakim

Læs mere

Dansk Tennis. - fra forening til forretning? Klaus Frejo. University College T & B Sportsmanagement 2010

Dansk Tennis. - fra forening til forretning? Klaus Frejo. University College T & B Sportsmanagement 2010 Dansk Tennis - fra forening til forretning? Klaus Frejo University College T & B Sportsmanagement 2010 Klaus Frejo Cand. Scient. Adm. Aalborg Universitet 1997 (Speciale om rekruttering af frivillige ledere

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Vedtægter for VIBORG ATLETIK- OG MOTION Stiftet 12. juli 1940. Navn og hjemsted 1.

Vedtægter for VIBORG ATLETIK- OG MOTION Stiftet 12. juli 1940. Navn og hjemsted 1. Vedtægter for VIBORG ATLETIK- OG MOTION Stiftet 12. juli 1940 Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Viborg Atletik- og Motion (VAM) med hjemsted i Viborg Kommune. Foreningen er medlem af Dansk Atletik

Læs mere

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR?

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? Intro Låsby Boldklub har gennem de senere år været igennem en stor udvikling startende i 2012 hvor vi vandt DGI s danmarksmesterskab i foreningsudvikling. En udvikling

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund Advokatfirmaet Drachmann Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster CVR-nr. 21 63 41 90 Telefon 54 84 50 50 Fax 54 84 50 99 www.drachmann.com J.nr.: JP-11856-36 Advokat (H), partner Jacob Ploug jp@drachmann.com

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

Den åbne skole DGI Institutionsidræt

Den åbne skole DGI Institutionsidræt Den åbne skole DGI Institutionsidræt Navn Navnesen Skolereform og folkeskoler, hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse! 45 minutters bevægelse

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION LYNGS IDRÆTSEFTERSKOLE

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION LYNGS IDRÆTSEFTERSKOLE VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION LYNGS IDRÆTSEFTERSKOLE Lagt på hjemmesiden d. 2/4-2013 1. HJEMSTED OG FORMÅL Stk. l. Lyngs Idrætsefterskole er en selvejende undervisningsinstitution,

Læs mere

DGI Midt- og Vestsjælland. Årsberetning 2015. Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland

DGI Midt- og Vestsjælland. Årsberetning 2015. Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland DGI Midt- og Vestsjælland Årsberetning 2015 Årsmøde lørdag den 16. april 2016 i Ringsted Kongrescenter 2 DGI Midt- og Vestsjællands årsberetning 2015 Tekst : Margit Ølgod og Henrik Overgaard Pedersen Layout:

Læs mere

DGI Potentielle læsere Marts 2014

DGI Potentielle læsere Marts 2014 DGI Potentielle læsere Marts 2014 2013 Side 1 Indhold Konklusion og anbefaling 3 Kendskab 6 Max Diff Indhold 8 Digital profil 16 Baggrund, formål og metode 20 Kontakt 29 2013 Side 2 1 Konklusion og anbefaling

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer Hvor? Før Nu ændret til 4.5, foran stemmesedler Komma slettet 4.9 8. 12.1 13.1 4.9 9. 13.1 14.1 4.9 årsregnskab årsrapport 4.11 6, 7 & 8 7, 8 & 9 4.14 Intet punktum

Læs mere

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling.

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling. 1 Foreningens navn er DcH Vejle. Dens hjemsted er Vejle. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening. 2 Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundens evner

Læs mere

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning Haderslev Svømmeklub Generalforsamling 19.2. 2013 Formandens beretning Året generelt Sidste år handlede beretningen bl.a. om Bo Sechers afsked som HSK formand igennem 6 år og hans syn på fremtiden for

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen er at etablere et troværdigt

Læs mere

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND Du indbydes hermed til vores årlige generalforsamling. Vi ser frem til en hyggelig dag med en masse spændende på agendaen. Frieser-Hesten

Læs mere

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Stævneprogram kursus Træner og Hjælpetræner kursus på pistol Hvad bliver vi målt på Kriterie modellen? Drejebøger for aktiviteter Oplæring af IR

Læs mere

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012 Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Morten Grejsler Sussie Olesen Jesper Vestergaard Jørn Olsen Annette Friis Nielsen Winnie Wolf Andersen Dagsorden:

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Aflæggelse af beretning 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil Succes med rekruttering -Vores vej dertil Låsby Boldklub fakta før DM Medlemstal stagneret på 670 efter 2 års fald fra 820 medlemmer Låsby og opland tæller ca. 2000 personer Fodbold, Håndbold, Gymnastik,

Læs mere

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest DGI Sydvest Nyhedsbrev November 2012 Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg Tilmeldingerne til DGI s landsstævne i Esbjerg den 4.-7. juli 2013 strømmer ind. En reduceret pris og kraftig PR indsats

Læs mere

Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering

Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering Illustration udlånt af Center for Idræt og Arkitektur Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering Peter Forsberg Analytiker Play The Game, Videncenter for Folkeoplysning Tlf.:

Læs mere

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD Region Sjælland Den 30. marts 2016 DAGSORDEN Kl. 17.00 Velkommen ved DIF-bestyrelsesmedlem Tine Teilmann Kl. 17.05 Siden sidst ved Jørn C. Nielsen Kl. 17.30 Siden sidst ved Tine

Læs mere

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Af Dameudvalget, ved Tina Dideriksen 2016 ambitioner Damudvalget ønsker at rekruttere to medlemmer til udvalget gerne fra

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det.

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det. 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Vejle Idrætshøjskole,

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Grib Chancen til et lettere liv

Grib Chancen til et lettere liv Grib Chancen til et lettere liv Slutevaluering 09/41469 Mette Bang Andersen Baggrund Grib Chancen er et fælles fynsk projekt, der har til formål, at igangsætte vedvarende aktivitetstilbud med motion og

Læs mere

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort 43547_Rødtkort2010.indd 1 2/3/10 3:04 PM Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag Giv racismen det røde kort 2 Projektets baggrund

Læs mere

Generalforsamling Stenløse Skytteforening

Generalforsamling Stenløse Skytteforening Referat fra generalforsamling, mandag d. 24. februar 2014 kl. 19.00, i klubhuset Bækholmvej 27, 3660 Stenløse Tilstede: 34 stemmeberettigede medlemmer. Dagsorden jf. vedtægterne: 1. Valg af dirigent og

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

Vedtægter for DDS Roskilde

Vedtægter for DDS Roskilde Vedtægter for DDS Roskilde Statutter for særlige konti Revideret 15. april 2010 Vedtægter for DDS Roskilde 1 Navn Foreningens navn er De Danske Skytteforeninger Roskilde (DDS Roskilde). Foreningen blev

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 2012 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere