Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den 23. november. nr. 2 oktober Læs side 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den 23. november. nr. 2 oktober 2011. Læs side 6"

Transkript

1 MØLLEÅEN Medlemsbladet nr. oktober 0 Stemningsbillede fra pensionist sommerfesten 0 Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den. november Læs side lmelding til julearrangementer se bagsiden!

2 Det er os, du møder i afdelingen Michael Ovesen Formand rben E. Hansen Næstformand Rune Lindstrøm Faglig sagsbehandler j Richter Petersen A-kasseleder Gert Bollerslev Kasserer Birgit Andersen A-kassemedarbejder Pia Riber A-kassemedarbejder Niels Hansen Vicevært Grethe Jaque Medlemsregistrering

3 Valgløfterne kan ikke efterleves Michael Ovesen Formand F Mølleåen Sommeren går på hæld, og valget i Danmark er overstået. Vi har fået en rød regering, men ikke et rødt flertal. Så jeg må konstatere, at de valgløfter, der er givet under valget, ikke kan efterleves. Så hvad nu? Forringelser af efterlønnen bliver gennemført, dagpengereformen bliver ikke rullet tilbage, så perioden forbliver år og ikke som før år. Dagpengeretten bliver dog formentlig forlænget med et halvt år, til udgangen af 01, så der ikke skulle være nogen medlemmer, der mister deres dagpenge den 1. juli 01. Sygedagpengestoppet efter et år skal fjernes, så vi ikke har syge medlemmer, der få frataget deres sygedagpenge når de stadig er syge efter et år. Den økonomiske situation i Danmark gør, at vi kommer til at vente længe på forbedringer for de svagest stillede i vores samfund, men jeg har en klar forventning om, at der bliver skabt nye job med den vækstpakke, der forhåbentlig bliver vedtaget. Jeg forventer også, at man gør op med alle de aktiveringsfirmaer, som tjener tykt på at afholde kursus for vores ledige medlemmer. Disse kurser er fyldt med ligegyldigt indhold, og skaber bestemt ikke nye job eller giver medlemmet en bedre mulighed for at få et job. Jeg foreslår, at vi sammen med kommunerne og virksomhederne i lokalområderne får mulighed for at sende vores ledige medlemmer på kurser, som fremadrettet imødekommer virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Så gang i noget mere uddannelse for vores ledige, så de kan honorere virksomhedernes krav i fremtiden. Mølleåen Her i afdelingen er der fuld fart på med sager af forskellig karakter. Det være sig advarsler, som afskedigelse af vores medlemmer. Jeg må sige, at især kommunerne, har strammet op i sådan en grad, at det er langt ud over almindelig sund fornuft. Vi har haft en del faglige sager, hvor vi har gjort indsigelse imod bortvisninger og afskedigelser. Vi er gået i gang med at opsøge, og organisere de virksomheder, der ikke har en tiltrædel ses - overenskomst med os. Vi bestræber os på, at organisere flere medlemmer, på de virksomheder, vi allerede har i vores område. Jeg tror på, at vi kan fastholde den lille medlemsfremgang, vi har. Vi skal bare kridte skoene og ud og gøre os synlige på virksomhederne. Vi skal også fortælle, at vi rent faktisk her i Mølleåen har landets billigste kontingent af alle F-afdelinger i landet. Julearrangementer i afdelingen Julen nærmer sig, og vi holder traditionen tro pensionist julefrokost her i Mølleåen den. december 0. Vi holder også traditionen tro juletræsfest for alle medlemmer den. december 0. lmeldingen til disse to arrangementer, kan i læse mere om på bagsiden af bladet.

4 Ungdom 0/01 l alle vores unge under 1 år er her et godt tilbud! Hvis du er under 1 år og kunne tænke dig at vide mere om din fagforening og F, samt møde andre unge under festlige former, så er her et tilbud om at deltage i et af F s mange kursustilbud for unge. Der er landsmøde den. 1. november på Smålandshavet, vi betaler transport og ophold. (det gør vi til alle Kurser) I F Ungdom har vi er helt særligt tilbud for dig, der har gode idéer til små dags- eller aftenkurser. Pizzakurser er et simpelt koncept, hvor du kommer med en ide til indholdet, og vi sørger for resten. November 0 Arbejdsmiljødag 01 En tredjedel af jer kommer ud for en alvorlig ulykke inden I er fyldt år!... Landsmøde F ungdom Hvad skal F Ungdom i 01? Kom og sæt dit præg på tingene. Fagbevægelsens stærkeste ungdomsorgani sation... December 0 Turbokursus a genert til supersælger a genert til supersælger. Lær at sælge dig selv. Turbokursus Boost ungdomsarbejdet Alle ungdomsudvalg, lærlingeklubber og regionsudvalg kan indimellem trænge til et boost... Turbokursus Unge F ere i byrådene I 01 er der valg til kommunerne i Danmark. Her er kurset, der klæder dig på... Ring og hør nærmere i afdelingen! Med venlig hilsen den ungdomsansvarlige Rune Lindstrøm. /

5 Kommunale arbejdspladser rben E. Hansen Næstformand Det er ingen hemmelighed, at jeg som tidligere specialarbejder ved Lyngby-Taarbæk Kommunes Vejvæsen har det svært med de omfattende udliciteringer, der sker i vore geografiske områder. Det må være klart, at en kommunalarbejder med en åremåls - ansættelse, selvfølgelig føler et ansvar for de arbejdsområder, de er beskæftiget med. Det er for mig helt sikkert, at en privat entreprenør, som vinder en licitation, ikke har følelsen af at det her er min kommune på samme måde, som en kommunal specialarbejder har det. Afdelingen har lukket den. december pga. julefrokost for pensionister. Nu er det jo ikke så tit, man udliciterer leder- og mellemlederopgaver, men måske er det der, man skal spare i stedet. Et faktum er det i hvert fald, at de kommunale ledere bruger i tonsvis af skattekroner på konsulentfirmaer, når de får nye opgaver. n fristes til at spørge: Er de kommunale ledere ikke dygtige nok, til at varetage de opgaver, som helt klart er meningen med deres ansættelse?. Det er i hvert fald soleklart, at det er håndens arbejde, der bliver sorteret fra, når der skal spares og ikke på det administrative om - råde. Senest har Lyngby-Taarbæk Kommune entreret med et konsulentfirma, NIRAS omkring udliciterings opgaven. Rapporten eller udbudsplanen så dagens lys den. oktober 0. De omfattede medarbejdere i Teknisk Forvaltning har endnu ikke set den. Den kommunale spe - cial arbejderklub har efter at have lagt pres på teknisk direktør, Bjarne Holm rkussen fået den udleveret, men deres kommentarer til den er ikke medsendt til det økonomiske udvalg. Vi ved jo, at når en privat virksomhed går ind og vinder en licitation, har kommunen stadigvæk en kontrolforpligtelse. Sagt på en anden måde, er de nødt til at beholde nogle mellemledere til at kontrollere, at en privat entreprenør, nu også udfører det aftalte arbejde. Disse mellemledere skal jo have nogle ledere osv. osv. osv. Så hvor ligger den reelle besparelse? n oplever jo ikke, de skærer ned på de administrative medarbejdere. Hvad der er endnu værre er den måde, man mener er rimelig at udlicitere på. Efter min overbevisning er den konkurrenceforvridende. De private har langt bedre muligheder på at give et konkret prisforslag på opgaverne end de kommunalt ansatte. De kommunalt ansatte hænger på nogle dyre huslejer på Baunegården i Bondebyen og på Firskovvej i Lyngby. Det gør de private ikke i samme omfang, fordi de har mulighed for at lægge hele driften på Firskovvej, og derved ikke har udgiften til driften af Baunegården. For mig er det klart, at hvis cheferne på henholdsvis Baunegården og Firskovvej for længst havde kunnet se stordriftsfordelene ved en geografisk sammenlægning af de arbejdspladser, havde man i denne udbudssituation været langt bedre stillet. n fristes til at tro, at de har været mere interesseret i det faktum, at de fleste af dem, er i pensionsalderen.

6 Indkaldelse til GENERALFORSAMLING F-Mølleåen sdag. november 0 kl. I Fagforeningens Hus, Firskovvej, 00 Lyngby Dagsorden: 1. Velkomst. Godkendelse af forretningsordenen. Konstatering af stemmeudvalgets tilstedeværelse. Valg af dirigenter. Orientering fra afdelingen. Budget/kontingent 01. Afslutning NB! Der er spisning mellem 1.0 og 1.0. Protokol af forårsgeneralforsamlingen 0 ligger til gennemsyn i afdelingen. lmelding til spisning foretages ved telefonisk henvendelse til afdelingen, senest fredag Der foretages indgangskontrol.

7 Budget 0/01 Budget 0 Budget 01 Indtægter Kontingent indtægter Udbytte bankaktier 0 0 Renteindtægter Ekstraordinær indtægter Øvrigt (Adm. Bidrag) Indtægter i alt Udgifter n & Personale Ejendomsdrift Firskovvej Norregård 0 0 Administration.1. Kontingenter Lokalblad(trykning & porto) Møder forhandlinger Generalforsamlinger Kursusudgifter(FIU) Øvrige aktiviteter(andre udgifter) Arrangement aldersmedlemmer Julearrangementer Vedligeholdelse Firskovvej Bestyrelsespulje til særlige bevillinger Udgifter i alt Afskrivninger. 1.1 Resultatet før henlæggelser.0. Henlæggelser Resultat efter henlæggelser

8 Nyt kursuskatalog for F s tillidsvalgte og talsmænd Der er kurser i: Grunduddannelse, Arbejdsmiljø, Personlig udvikling, Arbejdsret, Samfund og Politik, Ligestilling og meget mere! Husk også at bruge din ret til uddannelse, der er stadig rigtig mange kurser der giver tilskud fra Industriens Kompetencefond (IKUF). Så ring eller kom ned i afdelingen og bliv tilmeldt et af de mange fantastiske kurser F tilbyder.

9 Arbejdsmiljø: Pas på dit helbred Ensidigt arbejde og tunge løft Tunge løft og ensidigt arbejde, der gentages igen og igen, er ofte årsag til arbejdsulykker og langvarige skader. Mobning og chikane Forekommer der mobning eller chikane på din arbejdsplads, er det et udtryk for dårlig ledelse. Et svigt. For dem, det går ud over, er det psykisk nedbrydende. Stress Stress er kroppens reaktion på længere tids overbelastning. Hvorfor opstår stress? Hvad kan du gøre for at undgå stress? Nedslidning Nedslidning er kroppens reaktion på længere tids overbelastning. Hvad er symptomerne? Hvordan forebygges nedslidning? I kan i de forskellige Faggruppers Branche Arbejdsmiljø Råd (BAR), hente råd og vejleding om de forskellige dele af jeres arbejdsmiljø. Afdelingen vil også gerne hjælpe. Kom forbi, skriv eller ring, så hjælper vi jer i den rigtige retning. Alkohol, medicin og narkotika Alkohol, medicin og narkotika påvirker evnen til at tænke hurtigt og klart. Derfor er det et sikkerhedsproblem, hvis der finder et misbrug sted. Skæve arbejdstider Natarbejde og skifteholdsarbejde ødelægger døgnrytmen og er skadeligt for dit helbred. Derfor skal skiftende arbejdstider planlægges rigtigt. Dårligt indeklima Natarbejde og skifteholdsarbejde ødelægger døgnrytmen og er skadeligt for dit helbred. Derfor skal skiftende arbejdstider planlægges rigtigt. Alenearbejde Af hensyn til din egen sikkerhed skal dit arbejde planlægges, så du aldrig er alene på arbejdspladsen. Støj og vibrationer Støj er skadelig, og unødig støj skal undgås. Reglerne er meget klare, når det gælder støj. Ingen må arbejde i et støjniveau på over db.

10 Advokathjælp Det er stadig muligt at få en første kontakt med en advokat betalt af afdelingen, når afdelingen formidler denne kontakt. Husk, der skal bestilles tid i ugen før, og der er normalt afsat 0 minutter til et møde. De næste datoer for advokathjælp er: rsdag den. november 0 rsdag den. januar 01 rsdag den. februar 01 rsdag den. marts Denne betingelse betyder i almindelighed, at ansøgeren skal have udsigt til at få medhold i sagen.. Denne betingelse betyder, at ansøgeren skal have økonomisk behov for at opnå fri proces. Der er fastsat nærmere regler herom i bekendtgørelsen om fri proces. Kilde: Hvad betyder det at få fri proces? i proces medfører for en part i en retssag: itagelse for at betale retsafgifter, Beskikkelse af advokat, som betales af stats - kassen, Godtgørelse for udgifter, som med god grund er afholdt til vidneførsel, syn- og skøns forretninger o.l., itagelse for at erstatte modparten sagens omkostninger. i proces kan begrænses til enkelte af disse punkter. Betingelser for at få fri proces Hvis man opfylder de økonomiske betingelser for fri proces, kan man få gratis hjælp til at ansøge om fri proces enten hos en advokat, der yder retshjælp, eller i en privat retshjælpsinstitution. n kan ifølge retsplejelovens 0 få fri proces, hvis: man skønnes at have rimelig grund til at føre retssag (proces), og man ikke uden at lide væsentlige afsavn kan betale de omkostninger, der er forbundet med sagen.

11 A-kassen: Vi gjorde det Firskovvej 00 Lyngby Mølleåen Efter en hektisk tid i A-kassen, med manglende personale, nye arbejdsopgaver og valg, ser det nu ud til, at tingene er faldet på plads. Vi har været fuldt bemandet fra den.april 0, og valget er overstået. Vi har under hele valgkampen fået rigtig mange spørgsmål omkring efterløns- og dagpengereformerne. Vi har besvaret spørgsmålene, ud fra det vi vidste på dette tidspunkt og ved godt, at der stadig er mange, der har en masse spørgsmål vedrørende disse emner. I medlemsbladet fra april 0, forklarede jeg om nedsættelsen af dagpengeretten fra til år. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, præcis hvad regeringen vil gøre for dem, der mister dagpengeretten til sommer 01. Lige nu har vi kun et regeringsgrundlag. Når vi har fået love og regler på plads, vil vi indkalde alle jer, der bliver berørt, til et oplysningsmøde. Vi vil selvfølgelig også vejlede om dette, ved rådighedssamtalerne hver. måned. Den 1. november 0 overgik vi til web-kort. Det er faktisk gået over al forventning, og vi er oppe på, at knap 0% sender kort ind via mitf.dk. Det er rigtig dejligt, for det letter en del af A-kassens arbejde under dagpengekørslen, og vi sparer også på papiret. Dagpengeudbetalingen op til jul. Hvis I skal være sikre på at få jeres ydelser inden jul, skal vi have modtaget ydelseskortet via web senest mandag den 1. december 0. Jeg har nu været A-kasseleder i snart et år. Det har været en stor udfordring, men absolut kun på den positive måde. Jeg er utrolig glad for at være i Mølle - åen, hvor jeg er blevet rigtig godt modtaget, såvel af jer medlemmer, men også af mine kollegaer. Med ønsket om en rigtig dejlig jul samt et godt nytår j Richter Petersen A-kasseleder STORT OG SMÅT fra A-kassen Tlf Fax moelleaaen@f.dk Afdelingens kontortider ndag 1 og 1 1 rsdag 1 og 1 1 sdag 1 og 1 1 rsdag 1 og 1 1 edag 1 Afdelingens telefontider ndag 1 og 1 1 rsdag 1 og 1 1 sdag 1 og 1 1 rsdag 1 og 1 1 edag 1 A-kassen er lukket for ekspedition og telefon om onsdagen. Medlemsbladet F Mølleåen Redaktion Michael Ovesen (ansv.havende) rben Hansen Rune Lindstrøm Gert Bollerslev Oplag: Layout: Karen Hedegaard Tryk: Silkeborg Bogtryk Salg Holbæk Kontorforsyning, 0 0

12 Afsender: F Mølleåen, Firskovvej, 00 Kongens Lyngby Jul 0 Pensionist Julefrokost 0 Afdelingen vil igen i år invitere efterlønnere og pensionister til jule - frokost fredag den. december kl. 1:00 til 1:00. Den afholdes igen i afdelingens lokaler på Firskovvej i Lyngby. lmelding og betaling for ægtefæller/kærester skal ske til afdelingen inden den. november. Det er gratis for medlemmer! Pris for ægtefæller/kærester: Pris 1,-kr. Juletræsfest 0 For børn og barnlige sjæle Årets juletræsfest afholdes i år i afdelingen lørdag den. december kl. 1:00 til 1:00. Billetter kan købes i afdelingen frem til den. november for 0,- kr. Der er plads til ca. 1 personer (så det er først til mølle). Der vil igen i år være godteposer og gaver til børnene og lodtrækning på voksenbilletten.

13 01 MØLLEÅEN Firskovvej 00 Kongens Lyngby Telefon 0 00 Fax: 0 00 il: moelleaaen@f.dk JANUAR Nytårsdag 1 Indtast dagpengekort Udbetaling af dagpenge FEBRUAR Indtast dagpengekort Fastelavn 0 1 Udbetaling af dagpenge MARTS Indtast dagpengekort Udbetaling af dagpenge Sommertid begynder 1 arbejdsdage 1 arbejdsdage arbejdsdage 1 arbejdsdage 0 arbejdsdage 1 arbejdsdage APRIL 1 Palmesøndag Skærtorsdag Langfredag Påskedag. påskedag Indtast dagpengekort Generalforsamling Udbetaling af dagpenge 1 MAJ 1 Arbejderbevægelsens internationale kampdag St. bededag Kr. himmelfartsdag Indtast dagpengekort 1 1 Udbetaling af dagpenge Pinsedag. pinsedag 0 1 JUNI 1 Grundlovsdag Sommerfest pensionister Indtast dagpengekort Udbetaling af dagpenge Skt. Hans aften JULI AUGUST SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Juletræsfest medlemmer Generalforsamling Indtast dagpengekort 1 1 Indtast dagpengekort Indtast dagpengekort 1 1 Indtast dagpengekort Udbetaling af dagpenge 0 Udbetaling af dagpenge Indtast dagpengekort Indtast dagpengekort Juleaften Udbetaling af dagpenge 1. juledag Udbetaling af dagpenge. juledag Udbetaling af dagpenge Udbetaling af dagpenge Sommertid slutter Julefest pensionister Nytårsaften 1 arbejdsdage arbejdsdage 0 arbejdsdage arbejdsdage arbejdsdage 1 arbejdsdage A-kassen har lukket om onsdagen Åbningstider: ndag samt Telefontider: ndag samt rsdag samt rsdag samt sdag samt sdag samt rsdag samt rsdag samt edag edag

Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den 23. november. nr. 2 oktober Læs side 6

Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den 23. november. nr. 2 oktober Læs side 6 MØLLEÅEN Medlemsbladet nr. 2 oktober 2011 Stemningsbillede fra pensionist sommerfesten 2011 Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen onsdag den 23. november Læs side 6 Tilmelding til julearrangementer

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Medlemsbladet. nr. 1 april 2011

Medlemsbladet. nr. 1 april 2011 MØLLEÅEN Medlemsbladet nr. 1 april 2011 3F Mølleåen afholder generalforsamling onsdag den 27. april kl. 16.30 i Fagforeningernes Hus, Firskovvej 5, Kongens Lyngby. Læs mere side 4-5 Mølleåen Firskovvej

Læs mere

ÅRGANG 20 NR. 101 MARTS 2014 KØGE LOKALBLAD

ÅRGANG 20 NR. 101 MARTS 2014 KØGE LOKALBLAD ÅRGANG 20 NR. 101 MARTS 2014 KØGE LOKALBLAD Kontoretsåbningstider TELEFON NUMMER: 46 97 16 00 Bladudvalget: JonnaSlott,ansvarshavende ogjyttemelau Oplag: 3.500ex. Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag:

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV Hvilke fordele er der ved medlemsskab Som pædagogisk assistentelev

Læs mere

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. 1 FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Forskellen på aktiviteter og frivilligt, ulønnet arbejde... - Aktiviteter... - Frivilligt, ulønnet arbejde... - Det gælder

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

Danmarks billigste 3F-afdeling. Medlemsbladet. nr. 2 oktober 2012. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 14. november.

Danmarks billigste 3F-afdeling. Medlemsbladet. nr. 2 oktober 2012. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 14. november. MØLLEÅEN Danmarks billigste 3F-afdeling Medlemsbladet nr. 2 oktober 2012 Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 14. november Læs midtersiderne Jul i afdelingen se bagsiden! Det er os, du møder

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 28. oktober 2015. Nr. 1 oktober 2015. Midtersiderne

Medlemsbladet. Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 28. oktober 2015. Nr. 1 oktober 2015. Midtersiderne MØLLEÅEN Medlemsbladet Nr. 1 oktober 2015 Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 28. oktober 2015 Midtersiderne Julefrokost og juletræ Bagsiden Det er os, du møder i afdelingen Michael Ovesen

Læs mere

Husk at stemme om overenskomstresultatet

Husk at stemme om overenskomstresultatet MØLLEÅEN Danmarks billigste 3F-afdeling Medlemsbladet nr. 1 april 2012 Husk at stemme om overenskomstresultatet Indkaldelse til generalforsamling i fagforeningen 25. april Læs midtersiderne Invitation

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

vær sygefra værd at vide om

vær sygefra værd at vide om sygefravær værd at vide om Når du bliver syg, kan der opstå mange spørgsmål: Hvordan ser min økonomi ud under min sygdom? Hvad gør jeg for at sikre, at jeg stadig har mit job, når jeg atter bliver rask?

Læs mere

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af?

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af? Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen Syg i længere tid? Det sker ikke for mig. Ofte syg i kortere perioder? Nej, heller ikke. Det sker for naboen, måske, men ikke mig. Sådan tænker de fleste af os,

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser

Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser Indhold Kolofon Spring ud i det 1. Oplag Udgiver: Servicestyrelsen, 2008 Tekst og redaktion: Stine Grønbæk Jensen Handicapenheden Servicestyrelsen Foto:

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

Løft rigtigt, når du gør rent

Løft rigtigt, når du gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring I denne folder kan du læse om, hvad tunge, mange og forkerte løft betyder for kroppen. Og om hvad du og I kan gøre på arbejdspladsen.

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 10. juni BAKKETUR Lørdag den 18. juli BÅLAFTEN Lørdag den 8. august SKOVTUR Bindende af- og tilmelding senest 1 uge før arrangementet til

Læs mere

Ansatte på særlige vilkår

Ansatte på særlige vilkår Ansatte på særlige vilkår vejledning til tillidsrepræsentanter Her kan du læse nærmere om lovgivningen og aftalerne om ansatte på særlige vilkår 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til tillidsrepræsentanter

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

EN VÆRKTØJSKASSE OM JOBUSIKKERHED. omstrukturering, udlicitering og nedskæringer

EN VÆRKTØJSKASSE OM JOBUSIKKERHED. omstrukturering, udlicitering og nedskæringer EN VÆRKTØJSKASSE OM JOBUSIKKERHED omstrukturering, udlicitering og nedskæringer Forord Branchearbejdsmiljørådet for service- og tjenesteydelser vil med denne værktøjskasse støtte virksomheden og dens ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentant i DM. dm.dk

Arbejdsmiljørepræsentant i DM. dm.dk Arbejdsmiljørepræsentant i DM dm.dk 2 Tillykke med dit nye hverv og tak fordi du kaster dig ud i opgaven med at passe på dit og kollegernes arbejdsmiljø. For langt de fleste mennesker på arbejdsmarkedet

Læs mere

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært.

Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Ta det første skridt! Sådan kan du hjælpe din kollega eller medarbejder, der har det svært. Det første skridt er tit det sværeste tag fat i din kollega Vidste du, at hver femte dansker på et eller andet

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

Lederne Sønderjylland

Lederne Sønderjylland Lederne Sønderjylland Fyraftensmøde om efterløn 10. marts 2011 Ved Brian Kjøller DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 1. Hvad er efterløn 2. Ret til den fleksible efterløn 3. Efterlønsbevis 4. 2 års regel Udskydelse

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA...

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA... FOA Fag og Arbejde Svendborg F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s.

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen Mødt Tønder Afbud Haderslev Hans Gehlert Mødt Kolding Conny Hahn Mødt Kolding Hans

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse nov. 2013. Virksomhedsnavn. Totalrapport. Antal besvarelser: 155

Brugertilfredshedsundersøgelse nov. 2013. Virksomhedsnavn. Totalrapport. Antal besvarelser: 155 Virksomhedsnavn Totalrapport Antal besvarelser: 155 Denne undersøgelse har i alt 155 respondenter og en svarprocent på 0%. Undersøgelsen blev gennemført i perioden uge 44 - uge 46 2013. Rapporten blev

Læs mere

Test din viden om overenskomst

Test din viden om overenskomst Hvor meget ved du egentlig om din overenskomst, og hvad den betyder for dit arbejdsliv? Test din viden her. Gennemgå svarene, når du har quizzet for at se kommentarerne og lære mere. Husk også at printe

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole?

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole? Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet Er du ansat på en erhvervsskole? Dit fællesskab Er du faglærer, vejleder eller konsulent på en teknisk erhvervsskole eller et AMUcenter?

Læs mere

Formandens aktivitet/arbejde i Marts og april måned.

Formandens aktivitet/arbejde i Marts og april måned. Formandens aktivitet/arbejde i Marts og april måned. Overskrifter: Åbent bestyrelsesmøde mandag den 8. marts Generalforsamling Kontingentindbetaling for 2015 Møde i ungdomsafdelingen Nye baner Våbenpåtegninger

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent?

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Fag og Arbejde Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring og

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Medlemsrabat og særlige dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Forsikringsguide 2015 Kære tillidsvalgte Kære tillidsvalgte Du er hver dag med til at hjælpe dine kolleger,

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen

Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen GLIDENDE OVERGANG Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen Af Cecilie Agertoft Mathias Svane Kraft Mandag den 7. december 2015, 05:00 Del: 117 59 Et flertal af danskere mellem 55 og 62 år er

Læs mere

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk Sådan kan du arbejde med psykisk arbejdsmiljø på din arbejdsplads ww www.barhandel.dk w.de t d u m æ r ke r. d k Om psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads.

Læs mere

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale.

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Hermed indkaldelse til møde i Skjern 3F-afdeling, Trykkerivej 8, mandag den 7.september 2015. kl.10.00. Referat 1. Godkendelse af referat. Referatet

Læs mere

DH-Medlemmerne i Fredensborg Handicapråd

DH-Medlemmerne i Fredensborg Handicapråd Niverød, den 28. september 2015 Til Social- og Seniorudvalgets medlemmer FREDENSBORG KOMMUNE Egevangen 3 B 2980 Kokkedal. ----------------------------------------------- Kommentarer til dagsordenen til

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 3: Den praktiserende læge 3 Den praktiserende læge Hvad passer på praktiserende læge? Hvad passer på en praktiserende læge? Hvorfor

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

En anden a-kassemedarbejder har meddelt at vedkommen har planlagt at gå på pension om halvandet år.

En anden a-kassemedarbejder har meddelt at vedkommen har planlagt at gå på pension om halvandet år. Resume af bestyrelsesmødet d. 26 januar 2016 I forbindelse med at en a-kassemedarbejder har valgt at gå på pension pr 30. april 2016 skal der omlægges nogle arbejdsopgaver i A-kassen. Omlægningen medfører,

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen.

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen. 1 valg af dirigent og stemmetællere. Dirigent: Allan. Stemmetællere: Lizzi & Aase. 2 Beretning fra styregruppen, samt godkendelse af beretningen. Årsberetning fremlagt (se bilag 1) og godkendt. Kommentarer:

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

DEN NYE EFTERLØN FOR DIG SOM ER FØDT EFTER 1955 EFTERLØNSBEVIS EFTERLØN PENSIONSMODREGNING SKATTEFRI PRÆMIE

DEN NYE EFTERLØN FOR DIG SOM ER FØDT EFTER 1955 EFTERLØNSBEVIS EFTERLØN PENSIONSMODREGNING SKATTEFRI PRÆMIE DEN NYE EFTERLØN FOR DIG SOM ER FØDT EFTER 1955 EFTERLØNSBEVIS EFTERLØN PENSIONSMODREGNING SKATTEFRI PRÆMIE EFTERLØN, REGLER OG FOLKEPENSIONSALDER Årgang Efterlønsalder, folkepensionsalder og periode med

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 11 Nov. 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Find vej til dine muligheder

Find vej til dine muligheder Uddannelse Arbejde Handleplan Bolig Vejledning Støtte Ret og pligt Fritid Find vej til dine muligheder Vejviser til unge med særlige behov Hvad betyder de fine ord? Hvordan gør jeg, når jeg skal i kontakt

Læs mere

Ledelse og Udvikling i Praksis

Ledelse og Udvikling i Praksis Ledelse og Udvikling i Praksis Den gode arbejdsplads Personalejura og konflikter kursus,, den 23. marts 2010 Per Krøyer Alsbæk, PLA 1 Personalejura Kollektiv arbejdsret PLA har OK med DSR/Dbio Dbio og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Faktaark om stress, grænseløst arbejde, psykisk arbejdsmiljø og nedslidning

Faktaark om stress, grænseløst arbejde, psykisk arbejdsmiljø og nedslidning 4. december 2012 Faktaark om stress, grænseløst arbejde, psykisk arbejdsmiljø og nedslidning Denne undersøgelse omhandler danskernes vurdering af stress, grænseløst arbejde, psykisk arbejdsmiljø og risiko

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Om at være selvforskyldt. ledig

Om at være selvforskyldt. ledig Om at være selvforskyldt ledig Arbejdsdirektoratet Januar 2003 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (Akasse), har du mulighed for at få dagpenge, når du er ledig og står til

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Grundejerforeningen Mart. Nr.1 DO Baastrup Referat fra ordinær generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt d: 30.oktober

Læs mere

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Drikker du for meget? Det synes du måske ikke selv. Men brug alligevel nogle minutter til at svare på de følgende 10 spørgsmål. Så får du en idé om, hvorvidt

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte?

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Oktober 2010 F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad

Læs mere

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold I korte træk.... 4 Praktiske dele af boskiftet.... 5 Boudlæg... 9 Ægtefælleudlæg...10 Uskiftet bo...12 Privat skifte....14 Forenklet privat

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave Psykisk arbejdsmiljø AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø Ny udgave 6 Spørgeskemaet Dette spørgeskema er udviklet af Arbejdsmiljøinstituttet som et redskab til vurdering

Læs mere

Udsætter du dig for udsættelse?

Udsætter du dig for udsættelse? Udsætter du dig for udsættelse? STUDENTERRÅDGIVNINGEN Udsætter du dig for udsættelse? Fakta om udsættelse Op til 90% af studerende, undervisere og forskere ved videregående uddannelser er plagede af en

Læs mere

Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag.

Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag. Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag. Opringninger og sager sendt via detufagligehus.dk s mailbox Detufagligehus.dk har modtaget flere kedelige

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus - Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden. Punkt 1. Punkt 2. Punkt 3. Punkt 4. Valg dirigent. Viggo Jakobsen 009 Slagelse.

Læs mere

Velkommen til Hartmanns A/S 3

Velkommen til Hartmanns A/S 3 vikarhåndbogen Indhold Velkommen til Hartmanns A/S 3 Vikar hos Hartmanns 4 Arbejdstid 4 Når du møder på arbejdspladsen 4 Tavshedspligt 5 Sygdom 5 Sygedagpenge 5 1., 2. og 3 ledighedsdag (G-dage) 6 Feriepenge

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

JANUAR 2016. 21 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. Husk i denne måned

JANUAR 2016. 21 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. Husk i denne måned JANUAR 1 Merete ledelsen Udsendelse af sedler vedr. uge Merete Rævestuen 1 1 1 Personalemøde Merete Hjortestuen 1 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. vinterferien Merete Grævling huset 0 1 Vinterferie

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Ulighed i medicin. Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen

Ulighed i medicin. Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen Ulighed i medicin Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen Apotekerne møder hver dag de udsatte borgere, som på grund af deres større medicinforbrug hører til dem, der bruger

Læs mere

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv.

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. Vejledning nr. xx af yy. 2009 Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. I vejledning nr. 15 af 19. februar 2007 om en a-kasses pligt til at vejlede mv. som senest ændret

Læs mere

Hærens Konstabel- og Korporalforening

Hærens Konstabel- og Korporalforening Bilag 1 A-kassens beretning 2011 Hærens Konstabel- og Korporalforening 1 A-kassens beretning August 2010-august 2011 3 Nye regler for ledige 3 Dagpengeforliget 3 Selvvalgt uddannelse 3 Krav til dokumentation

Læs mere