Berwald: Elfenspiel Abrahamsen: Dobbeltkoncert for violin, klaver og strygere Sibelius: Lemminkäinen Suite

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Berwald: Elfenspiel Abrahamsen: Dobbeltkoncert for violin, klaver og strygere Sibelius: Lemminkäinen Suite"

Transkript

1 Chefdirigenten spiller nordisk Berwald: Elfenspiel Abrahamsen: Dobbeltkoncert for violin, klaver og strygere Sibelius: Lemminkäinen Suite Thomas Gould (violin) Alasdair Beatson (klaver) Shao-Chia Lü (dirigent)

2 Program Franz Berwald ( ): Elfenspiel (1841) Poco Adagio Allegro Vivace Hans Abrahamsen (1952-): Dobbeltkoncert for violin, klaver og strygere (2011) I. Sehr langsam und immer ausdrucksvoll II. Schnell und immer unruhig III. Langsam und melancholisch IV. Lebhaft und Zitternd PAUSE Jean Sibelius ( ): Lemminkäinen Suite (op. 22, 1896) I. Lemminkäinen og pigerne på øen II. Svanen fra Tuonela III. Lemminkäinen i Tuonela IV. Lemminkäinen vender hjem Thomas Gould (violin) Alasdair Beatson (klaver) Shao-Chia Lü (dirigent) Koncerter: Alsion, Sønderborg Torsdag 5. feb kl Deutsches Haus, Flensburg Fredag 6. jan kl

3 Shao-Chia Lü møder Norden Velkommen til koncert. En koncert med Norden i fokus. Norden er mere end blot en kold og dyster provins i Europa. I politik hyldes Norden for sine demokratiske idealer og sit humanistiske menneskesyn, i kunsten for sine mørke myter og knappe poesi. Sønderjyllands Symfoniorkesters nye chefdirigent Shao-Chia Lü tager i aften livtag med det nordiske. Fra svenske Franz Berwalds lyse og lette Elfenspiel over danske Hans Abrahamsens poetisk inddampede dobbeltkoncert til finske Jean Sibelius storladne Lemminkäinen suite. Med sig til at fremføre Hans Abrahamsens dobbeltkoncert har Shao-Chia Lü to af Englands mest spændende solister i øjeblikket: Violinisten Thomas Gould og pianisten Alasdair Beatson. I marts måned i år er de to solister med til at uropføre Hans Abrahamsens dobbeltkoncert i London. Men i aften har du chancen for at høre dem i et af de mest interessante og bedst anmeldte danske værker fra det nye årtusinde. Læn dig tilbage i sædet, og tag med Sønderjyllands Symfoniorkesters chefdirigent på musikalsk rejse rundt i Norden. Rigtig god fornøjelse!

4 Thomas Gould Violinisten Thomas Gould er uddannet på Royal Academy of Music i London. Han har optrådt med en lang række orkestre rundt om i verden: City of Birmingham Symphony Orchestra, Hallé Orkestret, Royal Philharmonic Orchestra, West Australian Symphony Orchestra og L.A. Philharmonic New Music Group. Desuden er han primarius og assisterende førsteviolinist i en række prominente kammerorkestre: Aurora Orchestra, Britten Sinfonia og Academy of St. Martin in the Fields, London Sinfonietta og Mahler Chamber Orchestra. I 2008 uropførte Thomas Gould den amerikanske komponist Nico Muhlys koncert for seksstrenget elektrisk violin og orkester, Seeing is believing. Et værk, som han efterfølgende har spillet i Australien, USA, Holland, Belgien, Frankrig og Letland. Gould krydser gerne genreskellene, og han er fast medlem af swingbandet Man Overboard. Thomas Gould spiller på en J.B. Guadagnini fra 1782 og en seksstrenget elektrisk violin bygget af John Jordan.

5 Alasdair Beatson Pianisten Alasdair Beatson er tiltrukket af sjældent hørte klaverværker i originale sammenstillinger. Hans debut-cd bestod således udelukkende af opus 1 ere og indeholdt musik af Schumann, Brahms, Grieg og Alban Berg. Siden er det blevet til CD er med blandt andre Faurés Fantasi og Hindemiths De Fire Temperamenter for klaver og orkester. Alasdair Beatson optræder både som solist med orkester, som kammermusiker og alene. Han har spillet med orkestre som Scottish Chamber Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Britten Sinfonia og det skotske ensemble. Han har optrådt som solist eller i kammermusikalsk sammenhæng i Wigmore Hall, ved Aldeburgh og Bath festivalerne, Mozartfest, Music at Plush, Resonances festivalen i Belgien og Ernen i Schweiz. Desuden er han kunstnerisk leder for kammermusikfestivalen Musique à Marsac.

6 Berwald: Elfenspiel Franz Berwald blev født i Stockholm ind i en musikerfamilie. Trods gode evner for både at spille og komponere musik, samt en håndfuld meget postive anmeldelser efter koncerter i Berlin og Wien, lykkedes det aldrig rigtigt Berwald at få gang i sin musikalske karriere. Han måtte derfor i perioder ernære sig som dels ortopædkirurg, dels som bestyrer af et glasværk i Ångermansland. Først efter sin død fik Berwald den opmærksomhed han fortjener, og i dag anses han som en af de mest betydelige og originale svenske komponister overhovedet. Elfenspiel er en karakteristisk lille ouverture. Efter en kort lyrisk indledning begynder en hurtig og lavmælt musik. Løjerne tager til og spændingen stiger. Hurtigt og snurrigt bygger musikken op til et højlydt klimaks. Muntert og spøgefuldt haster musikken hurtigt videre, hid og did, rundt i orkestret. Musikken bygger op en gang til i grunden kun for at slutte pludseligt og ganske overraskende. Elfenspiel er ovre næsten lige så hurtigt, som stykket begyndte. En munter og flygtig musik, som tydeligt udmaler legende, vævre elvere på engen ved aftenstid. Hans Abrahamsen: Dobbeltkoncert for violin, klaver og strygere Intensitet, poesi og øjeblikke er vigtige parametre i Hans Abrahamsens musik. Musikken er inddampet og afklaret. Den gamle kliché om, at der er ikke én overflødig tone i musikken giver god mening her. Selv siger han: Intensitet er vigtigt for mig. Men ikke alle øjeblikke er lige fyldte. Nogle gange siger man faktisk mere, jo mindre man siger. Hans Abrahamsen skrev sin dobbeltkoncert til de to lettiske søstre Baiba og Lauma Skride. Musikken gjorde stærkt indtryk på publikum og anmeldere ved uropførelsen i Operaen i København i Politiken skrev: Uden forbehold vil jeg mene, at det var på top 3 over det mest gribende, jeg har hørt af en dansk komponist. Berlingskes anmelder holdt sig heller ikke tilbage: tredje sats blev nogle af de smukkeste sekunder i den sal nogensinde.

7 Koncerten er i fire korte satser, som alle bærer tyske titler: I. Sehr langsam und immer ausdrucksvoll, II. Schnell und immer unruhig, III. Langsam und melancholish, IV. Lebhaft und Zitternd. Titlerne udtrykker meget rammende den øjeblikkets poesi, som musikken udspiller sig i. Dobbeltkoncerten er nok en både kompleks og moderne komposition, men musikken opleves aldrig som svær eller virtous. Hver sats synes snarere som et lille karakteristisk nu en stemning, trukket ud i tid. Hans Abrahamsen har etableret sig som en markant komponist i verdens klassiske koncertsale. Selv er han langt mere beskeden og taler om heldige møder og lykkelige sammentræf, men det er nu næppe nogen tilfældighed, at Sir Simon Rattle valgte at dirigere netop dobbeltkoncerten, da han i 2013 modtog Léonie Sonnings Musikpris. Sibelius: Lemminkäinen Suite Som så mange andre af Sibelius store tonedigte bygger Lemminkäinen Suite (Fire legender fra Kalevalaen kaldes stykket også) på det finske national-epos Kalavalaen. Andre eksempler er den monumentale korsymfoni Kullervo, som Sønderjyllands Symfoniorkester spiller i maj i år. Kalavalaen er en samling af gamle sagaer, sange og myter fra den finske mytologi, samlet og gendigtet af den finske filolog Elias Lönnrot ( ). Lönnrot var begejstret for det finske mytestof og bange for, at det russiske overherredømme i Finland skulle få held til at udrydde den folkelige fortælle-tradition, som Kalavalaen udspringer af. Derfor indsamlede og udgav han materialet i midten af 1800-tallet. Sibelius værker over Kalavalaen ligger i direkte forlængelse af Lönnrots arbejde. Det finske folk var i 1880 erne midt i en kamp for selvstændighed fra Rusland, og kombinationen af myter og musik var tænkt til at skulle formulere og forene det finske folk. Sibelius fandt sine forbilleder for en national musik i Tyskland hos blandt andre Wagner, hvis operaer Nibelungens Ring og Parsifal på lignende måde bygger på germanske og nordiske myter.

8 Lemminkäinen-musikken var ligefrem fra begyndelsen tænkt som et operaprojekt, kaldet Båden bygges, med samme enorme omfang som Wagners Nibelungens Ring en operacyklus over flere aftner. Sibelius mistede dog under arbejdet gradvist interessen for Wagner og opera. Musikken over historien om Lemminkäinen fik i stedet form som den orkestersuite, vi kender i dag. Sangene i Kalevalaen fortæller om den smukke og utæmmelige helt Lemminkäinen. I Sibelius musik er den episke fortælling blevet til fire tonedigte eller tableauer. I første billede hører vi historen om Lemminkäinen, som drager på romantiske eventyr på en ø højt mod nord. Her forfører han en lang række af øens kvinder. Lemminkäinens succes hos kvinderne vækker dog et voldsomt raseri hos øens mandlige beboere, og han må flygte i al hast. Rundt om de dødes ø Tuonela svømmer en smuk svane. Louhi dronningen af Pojhola har en datter, som Lemminkäinen har forelsket sig i. Louhi giver Lemminkäinen til opgave at dræbe svanen, før han må få hendes datter. Inden Lemminkäinen når at fuldføre opgaven bliver han imidlertid selv dræbt med en forgiftet pil. Det er en blind hyrde, som i vrede over Lemminkäinens opførsel og dårlige manerer statuerer et eksempel, og Lemminkäinens krop skæres i stykker og smides i floden. Herefter hører Lemminkäinens mor om sin søns død, og hun tager til Tuonela, samler Lemminkäinens krop og vækker ham til live igen. I det sidste billede hører vi om, hvordan Lemminkäinen vender hjem efter sine eventyr. De fire satser kan spilles enkeltvis eller hver for sig. Især Svanen fra Tuonela har med sin smukke lange solo i engelskhornet fået et eget liv på koncertprogrammer og indspilninger. I 1947 byttede Sibelius om på anden og tredje sats. Det forstyrrer måske det logisk fremadskridende handlingsforløb, men det giver også musikken bedre form og flow. (programnoter: Hjarne Fessel)

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 6. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

Mozarts symfoni nr. 34

Mozarts symfoni nr. 34 Mozarts symfoni nr. 34 På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Mozart Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N DR Radiosymfoniorkesteret Du skal til koncert med et stort orkester, der hedder DR Radiosymfoniorkesteret. I orkesteret er der næsten 100 musikere.

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017 Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde 11.-13. august 2017 Tema Vendepunkt Musikere Soo-Jin Hong, violin (KR) (KR) (DK) (UA) (DE) (CZ/DK) (IT) Inger Dam Jensen, sopran (DK) (DK) (DK) (DK) Kunstnerisk

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Beethoven I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Eroica. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikværket Eroica er skrevet

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Den tragiske Schuberts 4. symfoni

Den tragiske Schuberts 4. symfoni Den tragiske Schuberts 4. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Franz Schubert Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

En aften i Hollywood

En aften i Hollywood En aften i Hollywood På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Med musikken ind i filmens verden Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Sammen med orkestret skal vi på en tur ind i filmens verden.

Læs mere

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert.

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Violinkoncerten er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Americana. Deutsches Haus, Flensburg Onsdag 25. marts 2015 kl. 20. Alsion, Sønderborg Fredag 27. marts 2015 kl. 20 Gratis koncertintro kl.

Americana. Deutsches Haus, Flensburg Onsdag 25. marts 2015 kl. 20. Alsion, Sønderborg Fredag 27. marts 2015 kl. 20 Gratis koncertintro kl. Americana Deutsches Haus, Flensburg Onsdag 25. marts 2015 kl. 20 Alsion, Sønderborg Fredag 27. marts 2015 kl. 20 Gratis koncertintro kl. 19 Andreas Delfs, dirigent Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig-Holsteinisches

Læs mere

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Repertoire SAMUEL BARBER (1910-1981) Adagio for Strings FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY (1809-1847) Klaverkoncert nr. 1 i G-mol, Op. 25 1. Molto allegro con fuoco 2. Andante

Læs mere

Lørdag 24. januar kl. 15.00. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO

Lørdag 24. januar kl. 15.00. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Lørdag 24. januar kl. 15.00 Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Torsdagskoncert Mutter & Sibelius Introduktion Program DR Koncerthuset

Læs mere

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdag 17. september kl. 19.30 Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdagskoncert Znaider & Bruckners 9. Introduktion Program DR Koncerthuset 2015/16 2008/09 2 Torsdag

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli.

Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli. Oplev Pekka Kuusisto og Sergio Azzolini i samspil med Ensemble MidtVest på årets Nørre Vosborg Kammermusikfestival 30. juni til 3. juli. Fra solopgang til solnedgang I naturskønne omgivelser kun 10 km

Læs mere

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne.

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Kirkemusikhøjskole 2012-13 Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Velkommen til endnu en sæson i Kirkemusikhøjskolen. Denne sæson vil være præget af variation, inspiration og

Læs mere

Verdenspremiere med Toke Møldrup

Verdenspremiere med Toke Møldrup Verdenspremiere med Toke Møldrup Dirigent / Rory Macdonald Solist / Toke Møldrup Koncertmester / Jon Gjesme Torsdag 30. januar kl. 19:30 Galaksen, Værløse Fredag 31. januar kl. 19:30 Aftenens dirigent

Læs mere

Beethovens 9. symfoni

Beethovens 9. symfoni Beethovens 9. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR SymfoniOrkestret. Ved koncerten skal du høre en symfoni. Symfonien er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet

Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet Sverre Larsen Klaver EN STOR TAK TIL: TOYOTA FONDEN

Læs mere

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl Søndag 16. juni kl. 15.00 Sommerkoncert med Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Traditionen tro indledes kirkens sommerkoncerter med kirkens eget kor akkompagneret af Svend Ole Kombak. Nordisk, tysk og engelsk

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015 INFORMUSIK februar 2015 Orkester Norden RAMMER AALBORG Mød Veronica Do it! Sådan er et orkester sammensat DER FINDES KLASSISK MUSIK OVERALT OGSÅ I SPIL OG FILM Se side 2 INFORMUSIK februar 2015 Orkester

Læs mere

dansfantasi kreativitetkunst

dansfantasi kreativitetkunst dansfantasi kreativitetkunst Forord Få ting i vores verden kan få folk til at glemme hverdagen, som dans kan. At bevæge sin krop til musik er livgivende og kan virke helende både fysisk og psykisk. For

Læs mere

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold.

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. 21. oktober 2011 Kære medlemmer Hvordan få de rigtige musikere - på de rigtige pulte? I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. Nu går vi til et mere

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Det er velkendt, at Det Kongelige

Det er velkendt, at Det Kongelige Fra revyviser til filmhits Spændende nodesamling er nu katalogiseret af seniorforsker, ph.d. Claus Røllum-Larsen Det er velkendt, at Det Kongelige Bibliotek har en stor og interessant samling af småtryk,

Læs mere

Analyse af PISA data fra 2006.

Analyse af PISA data fra 2006. Analyse af PISA data fra 2006. Svend Kreiner Indledning PISA undersøgelsernes gennemføres for OECD og de har det primære formål er at undersøge, herunder rangordne, en voksende række af lande med hensyn

Læs mere

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson 2019 2020. Sæsonens programmer viser bredden i ensemblets musikalske udtryk. Musikken udnytter alle farverne på ensemblets mangfoldige musikalske palet, og kommer

Læs mere

Symfoni. Nr. 38. August 2014. Aarhus Symfoniorkesters Venner

Symfoni. Nr. 38. August 2014. Aarhus Symfoniorkesters Venner Symfoni Symfoni-Information Nr. 38. August 2014 Aarhus Symfoniorkesters Venner Formanden har ordet Aarhus Symfoniorkester og Vennerne kan se tilbage på endnu en sæson med store musikalske oplevelser. Som

Læs mere

10 års Jubilæum. 10 Klassiske Film. i Ikast bio

10 års Jubilæum. 10 Klassiske Film. i Ikast bio 10 års Jubilæum 10 Klassiske Film i Ikast bio Kære medlem af Ikast Biografforening. I 2016 fylder Ikast Bio 10 år. Det skal fejres! De første år var turbolente, og kritiske røster afsagde mange gange dødsdommen

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26.

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26. no. 1 1. december no. 2 26. januar no. 3 23. februar no. 4 29. marts Nye efterår 2012 er under udvikling. Se www.naestvedung.nu info. Næstved skole voksne Præsenterer jazz-klubben jazzgro - byens um jazz-edutainment

Læs mere

Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner

Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner I New York har man den berømte The New York City Ballet. I Boston har man The Boston Ballet. I Moskva har man Bolshoi Teatret og Bolshoi Balletten. I Danmark

Læs mere

Le Sacre du Printemps

Le Sacre du Printemps Le Sacre du Printemps m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Stravinskij Du skal arbejde med et musikværk, der hedder Le Sacre du Printemps. Navnet er fransk og betyder Forårets Helliggørelse en

Læs mere

Forberedelsesmateriale

Forberedelsesmateriale Forberedelsesmateriale til skolekoncert med Aarhus Symfoniorkester oktober 2013 Musik flugt, drømme og håb s. 2 Lærerbrev s. 3 Elevark 1 om at skulle til koncert s. 4 Elevark 2 med øvelser om musik og

Læs mere

KONCERT- PROGRAMMER SÆSON 2016/2017 MED FRANSKE ACCENTER - FOR HARPE OG TRE TRÆBLÆSERE STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER:

KONCERT- PROGRAMMER SÆSON 2016/2017 MED FRANSKE ACCENTER - FOR HARPE OG TRE TRÆBLÆSERE STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER: STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE PRÆSENTERER: KONCERT- PROGRAMMER SÆSON 2016/2017 side 2 KASTANJETID EN KONCERT MED EFTERÅRSTONER side 3 NOVEMBERLYS side 6 EN GAVE I MUSIK side 4 WIENERKLASSIK MED FRANSKE ACCENTER

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

Russisk drama. Dirigent / Santtu-Matias Rouvali Solist / Baiba Skride Koncertmester / Jon Gjesme. Torsdag 6. marts kl. 19:30 VU-hallen, Vordingborg

Russisk drama. Dirigent / Santtu-Matias Rouvali Solist / Baiba Skride Koncertmester / Jon Gjesme. Torsdag 6. marts kl. 19:30 VU-hallen, Vordingborg Russisk drama Solist / Baiba Skride Koncertmester / Jon Gjesme Torsdag 6. marts kl. 19:30 VU-hallen, Vordingborg Fredag 7. marts kl. 19:30 Dronningesalen, Den Sorte Diamant Lørdag 8. marts kl. 16:00 Grønnemose

Læs mere

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Dansk 3. klasse Narcissos-myten 1. Fælles gennemgang: Udlever opgaverne. Du kan enten lade eleverne læse historien højt for hinanden, eller du kan læse den højt for

Læs mere

Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje

Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje August Hage Oremandsgaard Allé 2 4720 Præstø Tlf. 22878487 Hage@oremandsgaard.dk CVR: 182033 Bruger-ID:35711 26. januar 2014, Præstø Hermed tillader jeg

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Program: Gabriel Fauré ( ): Cellosonate nr. 2, op Allegro. -Andante. György Ligeti ( ): Etude nr.

Program: Gabriel Fauré ( ): Cellosonate nr. 2, op Allegro. -Andante. György Ligeti ( ): Etude nr. Program: Gabriel Fauré (1845-1924): Cellosonate nr. 2, op. 117 -Allegro -Andante cello: Amelie Helmstad György Ligeti (1923-2006): Etude nr. 5: Arc-en-ciel L.v. Beethoven (1770-1827): Klaversonate nr.

Læs mere

NYE VEJE FOR FESTIVALEN

NYE VEJE FOR FESTIVALEN NYE VEJE FOR FESTIVALEN Aarhus Jazz Festival 2015 vil vanen tro præsentere et varieret program af høj kvalitet, med både store internationale, europæiske, danske og nordiske orkestre. Ambitionen er at

Læs mere

PRO. Andsnes & Schumanns Klaverkoncert. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Otto Tausk Solist: Leif Ove Andsnes, klaver

PRO. Andsnes & Schumanns Klaverkoncert. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Otto Tausk Solist: Leif Ove Andsnes, klaver Torsdag 17. marts kl. 19.30 Fredag 18. marts kl. 19.30 Andsnes & Schumanns Klaverkoncert DR SymfoniOrkestret Dirigent: Otto Tausk Solist: Leif Ove Andsnes, klaver PRO Torsdagskoncert Andsnes & Schumanns

Læs mere

Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2

Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Komponisten Poul Ruders Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre orkestret spille et musikværk, der hedder Concerto in

Læs mere

Mussorgskijs Udstillingsbilleder. med. Aarhus Symfoniorkester

Mussorgskijs Udstillingsbilleder. med. Aarhus Symfoniorkester Mussorgskijs Udstillingsbilleder med Aarhus Symfoniorkester Historien bag Udstillingsbilleder Komponisten Mussorgskij skrev dette musikstykke i 1874. Mussorgskijs nære ven maleren, arkitekten og designeren

Læs mere

Musik til sydøsteuropæiske danse

Musik til sydøsteuropæiske danse Musik til sydøsteuropæiske danse Nr. 19 December 2007 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen 4586 5008

Læs mere

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Musik og sang - Koncerter - Træning med fysioterapeuter og psykomotorisk terapeut - Cykeltur på Duo-cykel Børnekor Musikalsk underholdning

Læs mere

I hele maj sætter vi fokus på musik! Musikalsk. Tak for samarbejdet til:

I hele maj sætter vi fokus på musik! Musikalsk. Tak for samarbejdet til: på I hele j sætter vi fokus på musik! Musik er nge ting. Mange forskellige stilarter leveret af nge forskellige mennesker. Individuelt, i små og store grupper eller hele orkestre. Der er skrevet sser af

Læs mere

Studieprøven. Mundtlig del. Lytteforståelse. November-december 2015. Opgavehæfte

Studieprøven. Mundtlig del. Lytteforståelse. November-december 2015. Opgavehæfte Delprøve 2 Studieprøven November-december 2015 Mundtlig del Lytteforståelse Opgavehæfte Delprøve 1: Jagtvej 69 Delprøve 2: Smukke formler får hjernen til at lyse op Hjælpemidler: Dansk-danske ordbøger

Læs mere

Torsdag 11. juni kl. 19:30. Wiener Filharmonikerne PRO. Dirigent: Franz Welser-Möst

Torsdag 11. juni kl. 19:30. Wiener Filharmonikerne PRO. Dirigent: Franz Welser-Möst Torsdag 11. juni kl. 19:30 Wiener Filharmonikerne Dirigent: Franz Welser-Möst PRO Torsdagskoncert Wiener Filharmonikerne Introduktion Program DR Koncerthuset 2014/15 2008/09 2 Torsdag 11. juni kl. 19.30

Læs mere

Himmerland og den fælles sjæl

Himmerland og den fælles sjæl Himmerland og den fælles sjæl - om at spille ny musik på tværs af genrer, grænser og kulturer Det er en mild efterårs aften i marts på en af Australiens største folk festivals. De mange mennesker i det

Læs mere

Vox pop undersøgelse i Portalen

Vox pop undersøgelse i Portalen Vox pop undersøgelse i Portalen En undersøgelse af et udvalg af koncertgængere til L.O.C. s Rødt Lys åbningskoncert d.16. Oktober 2014 Interviewer : Kasper Raaby Abrahamsen () Før koncerten Anna (15) og

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

NYT. April 2016. NYT april 2016.

NYT. April 2016. NYT april 2016. NYT April 2016 NYT april 2016. Så er foråret endelig på vej. Fuglene synger og træer og buske grønnes. De nye paradisæbletræer foran skolen er allerede sprunget ud, og vi glæder os til at se dem forskønne

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre!

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre! Ollerup, den 20. januar 2015. Nyhedsbrev nummer 6 Kære forældre! Højdepunkter siden sidst Nogle af de store højdepunkter i et skoleår er kirkekoncerterne. Søndag den 11. januar var der to særdeles velbesøgte

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet BRF på turné Koncert for mellemtrinnet Body Rhythm Factory blev i 2010 nomineret som en af verdens fem bedste koncertproduktioner for børn og unge af Young Audiences Music Award. I 2011 blev gruppen nomineret

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

Program. Trio Vitruvi. 3. marts 2019 kl. 15:00 på Teaterbygningen i Køge

Program. Trio Vitruvi. 3. marts 2019 kl. 15:00 på Teaterbygningen i Køge 3. marts 2019 kl. 15:00 på Teaterbygningen i Køge Trio Vitruvi Clara Schumann (1819-1896): Klavertrio i g-mol op. 17 Franz Schubert (1797-1828): Klavertrio nr. 1 i B-dur, op. 99 D.898 Program Velkommen

Læs mere

Fredag 23. januar kl. 19.30. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO

Fredag 23. januar kl. 19.30. Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Fredag 23. januar kl. 19.30 Mutter & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Cristian Macelaru Solist: Anne-Sophie Mutter, violin PRO Torsdagskoncert Mutter & Sibelius Introduktion Program DR Koncerthuset

Læs mere

The Carl Nielsen Masterclass uge 42, 2015 i Vilnius.

The Carl Nielsen Masterclass uge 42, 2015 i Vilnius. The Carl Nielsen Masterclass uge 42, 2015 i Vilnius. FAKTA om The Carl Nielsen Masterclass Vilnius (CNM Vilnius) 2015: Masterclassen fandt sted i uge 42 (efterårsferien) med afgang fra København Lufthavn

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE Kor og kammermusik på Askov Det almene aspekt i klassisk musik er dens særlige forhold til den historiske udvikling: på en gang at repræsentere forskellige

Læs mere

Indblik: Stinnes fremtid blev frosset ned

Indblik: Stinnes fremtid blev frosset ned Indblik: Stinnes fremtid blev frosset ned Stinne Bergholdts historie indgyder håb. Hendes æggestokke blev frosset ned, da hun fik konstateret kræft som 27-årig. I dag har hun tre børn. Af Susanne Johansson,

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

Torsdag 10. december kl. 19.30. Kavakos & Sibelius. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Jukka-Pekka Saraste Solist: Leonidas Kavakos, violin PRO

Torsdag 10. december kl. 19.30. Kavakos & Sibelius. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Jukka-Pekka Saraste Solist: Leonidas Kavakos, violin PRO Torsdag 10. december kl. 19.30 Kavakos & Sibelius DR SymfoniOrkestret Dirigent: Jukka-Pekka Saraste Solist: Leonidas Kavakos, violin PRO Torsdagskoncert Kavakos & Sibelius Introduktion Program DR Koncerthuset

Læs mere

Torsdag 5. november kl. 19.30. Griegs Klaverkoncert & Sibelius' 1. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Søndergård Solist: Lars Vogt, klaver PRO

Torsdag 5. november kl. 19.30. Griegs Klaverkoncert & Sibelius' 1. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Søndergård Solist: Lars Vogt, klaver PRO Torsdag 5. november kl. 19.30 Griegs Klaverkoncert & Sibelius' 1. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Thomas Søndergård Solist: Lars Vogt, klaver PRO Torsdagskoncert Griegs Klaverkoncetr & Sibelius' 1. Introduktion

Læs mere

Vejle Idrætshøjskoles sommerforedrag

Vejle Idrætshøjskoles sommerforedrag Vejle Idrætshøjskoles sommerforedrag Sommeren 2012 Vejle Idrætshøjskoles sommerforedrag Sommeren 2012 Erik W. Pedersen Livet vil os kun det bedste Som indehaver af flere verdensrekorder, i forskellige

Læs mere

EUROVISION KORTSPILLET

EUROVISION KORTSPILLET EUROVISION KORTSPILLET Eurovision-kortspillet består af 7 kort et for hvert land i årets Internationale Melodi Grand Prix. På hvert kort står en række kategorier. Det gælder hele tiden om at vælge den

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Aktiv lytning og spørgeteknik

Aktiv lytning og spørgeteknik Aktiv lytning og spørgeteknik Det økologiske Akademi Niveau 2 Eva Gleerup Udviklingskonsulent, Videncentret for Landbrug Nu skal I høre! Lytte Hvorfor lytte? For at kende kundens billede af situationen

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne!

S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne! S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne! Vi i SFOén glæder os til endnu et fritter-år sammen med jeres børn! Farvel til gamle og velkommen til

Læs mere

Titel. Titel på projekt: Syng med koncert. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31

Titel. Titel på projekt: Syng med koncert. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31 Titel Titel på projekt: Syng med koncert Tid og sted Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 10 31 Slutdato: 2015 10 31 Afholdelsessted/evt. adresse: Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse Ansøger

Læs mere

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.."

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter Først til mølle-princippet.. Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.." View this email in your browser Jejsing Borgerforening og Sæd Ubjerg Lokalråd

Læs mere

MCOK. Bevægelse i varmt vand. Marselisborg Centrets Oplysningskreds. En sundhedsskole i bevægelse

MCOK. Bevægelse i varmt vand. Marselisborg Centrets Oplysningskreds. En sundhedsskole i bevægelse MCOK Bevægelse i varmt vand Marselisborg Centrets Oplysningskreds En sundhedsskole i bevægelse foråret 2016 1 Velkommen hos Marselisborg Centrets Oplysningskreds. Vi byder velkommen til såvel nye som tidligere

Læs mere

violinen i centrum Dirigent / Lan Shui Solist / Sergej Krylov, violin Torsdag 21. marts kl. 19:30 FrederiksborgCentret, Hillerød

violinen i centrum Dirigent / Lan Shui Solist / Sergej Krylov, violin Torsdag 21. marts kl. 19:30 FrederiksborgCentret, Hillerød violinen i centrum Dirigent / Lan Shui Solist / Sergej Krylov, violin Torsdag 21. marts kl. 19:30 FrederiksborgCentret, Hillerød Fredag 22. marts kl. 19:30 Konservatoriets Koncertsal Aftenens dirigent

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederikssund Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Sæsonplan 2017/2018 SÆSONPLAN

Sæsonplan 2017/2018 SÆSONPLAN SÆSONPLAN 2017/2018 Sæsonplan 2017/2018 FIND INSPIRATION TIL DEN KOMMENDE SÆSON I ENSEMBLE STORSTRØMS SÆSONPLAN Ensemble Storstrøm er den klassiske musiks kraftcenter i Kulturregion Storstrøm. Ensemblet

Læs mere

Engl. Copenhagen Art Ensemble

Engl. Copenhagen Art Ensemble Engl. Copenhagen Art Ensemble Copenhagen Art Ensemble har gennem de sidste 17 år markeret sig som et af landets absolut mest spændende større ensembler under ledelse af dirigent/komponist Ture Larsen.

Læs mere

Få hindringer på de nære eksportmarkeder

Få hindringer på de nære eksportmarkeder ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juni 215 Få hindringer på de nære eksportmarkeder Danske virksomheder oplever få hindringer ved salg til nærmarkederne, mens salg til udviklingslande og emerging markets uden

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Kære Henrik Lund. Jeg tror også, at Sct. Sørens kirkes status som

Kære Henrik Lund. Jeg tror også, at Sct. Sørens kirkes status som Kære Henrik Lund Da du blev ansat her i 2006 stak du faktisk hånden direkte ind i en hvepserede. Der var to konkurrerende menigheder i sognet og lige inden din tiltræden var formanden for menighedsrådet

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole d. 15. oktober 2010. Jeppe og Martin hjælper Stylterne med faldøvelser.

Fredagsbrev. Århus Friskole d. 15. oktober 2010. Jeppe og Martin hjælper Stylterne med faldøvelser. Fredagsbrev Århus Friskole d. 15. oktober 2010 Jeppe og Martin hjælper Stylterne med faldøvelser. En værksteds-uge med gøgl, dans, tromme, drama og trompet er ved at være slut. Mens resten af de århusianske

Læs mere

Ansøgning om tilskud på kr. 350.000,- til Næstveds første festival for tidlig musik 19-21. August 2016

Ansøgning om tilskud på kr. 350.000,- til Næstveds første festival for tidlig musik 19-21. August 2016 Næstved Early Music Festival August 19-21 2016 Til Næstved Kommunes kulturudvalg Narvik 8. januar 2016 Ansøgning om tilskud på kr. 350.000,- til Næstveds første festival for tidlig musik 19-21. August

Læs mere

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden Det Klingende Museum på besøg i musikkens verden gok gok kling klang Babuuuuu athjuuuu bum suse rumle pip pip dyt! mijauuuuu hurraaaa! ding dong Lydene i og omkring os plim plim klap klap risle bøvs! knirke

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere