Trimble Access Service (Sync)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trimble Access Service (Sync)"

Transkript

1 Vejledning i opsætning af Trimble AccessSync Trimble har ved Dimensions November 2012 ændret deres forretningsmodel med hensyn til deres AccessSync funktionalitet. Tidligere har det krævet et særskilt abonnement, men nu er servicen lagt ind under deres Trimble Access software garanti. Det betyder, at hvis ens landmålingscomputer har en gyldig softwarelicens, så er der også adgang til synkronisering af data ved hjælp af Trimble AccessSync. Denne vejledning vil give en introduktion til igangsætning af servicen. Hvad er AccessSync AccessSync er Trimble s tilbud til 2-vejs udveksling af data mellem mark og kontoret. Servicen har en lang række fordele: Hav altid adgang til de seneste projektfiler i marken. Dette gælder alle landmålere i organisationen. Slip for besværlig upload af måledata til kontoret via PC. Dette kan ske automatisk samtidig med at du arbejder i jobbet. Få kontoret til at sende specifikke afsætningsopgaver til enten en specifik landmåler eller alle i organisationen. Online backup af måledata. Når synkroniseringen er aktiveret, bliver der automatisk lavet backup online med fast tidsinterval. Du mister aldrig data ved hardwarenedbrud. Automatisk transformering af jobfiler til korrekt Trimble Access version. Upload af gamle jobfiler skal dermed ikke først transformeres manuelt. Synkronisering af systemfiler over hele organisationen. Sikre at alle landmålere anvender samme koordinatsystemer, import/eksport formater, kodetabeller osv., uden bøvlet med manuelt at gøre det på kontoret. Hvad tilbyder Trimble i forbindelse med Access Services 10 GB lagerplads per organisation på deres online AccessSync service i skyen. Maksimalt 100 brugere inden for samme organisation. Redundant system sikre data og adgang til samme 24/7. Mulighed for automatisk at synkronisere filer i skyen med hjemmenetværket. Adgang til data i skyen via Microsoft Stifinder som et netværksdrev.

2 Opsætning af egen organisation i Trimble Access (skyen) Det er blevet let at registrere sin egen organisation. I en webbrowser går du til følgende adresse: Gå til fanebladet Register Now for at gennemføre de få trin der skal til for at oprette en organisation. Bemærk at du skal have en landmålingscomputer med en gyldig Trimble Access softwarelicens. 1. Tryk Next til velkomstteksten. 2. Indtast serienummeret på din landmålingscomputer med gyldig softwarelicens. Vælg derefter Geoteam A/S på listen over forhandlere (Dealer). Tryk Next. 3. Indtast dit fulde organistationsnavn (Firmanavn) under Full Company Name. Når du trykker i næste felt vil den selv foreslå et TCC Organization Shortname/ID. Det er Shortname i senere skal bruge når i logger på tjenesten, så det kan godt betale sig at vælge et navn som er nemt at huske. Navnet må kun indeholde bogstaver og tal. Ingen mellemrum. Tryk Next. 4. Indtast information på jeres Site Manager, altså den bruger som kan oprette brugere og sites (projektmapper). Site Manage er KUN en administrator af jeres site. Ikke en aktiv bruger. Disse oprettes senere. Husk at sætte den rigtige tidszone. Ellers kan der komme problemer med datomærkningen af synkroniseringsfiler. Tryk Submit. 5. Trimble Access Services sender nu en aktiveringsmail til den adresse som blev registret under forrige punkt. Åben denne og tryk på aktiveringslinket. En nye webside åbner med information om at din organisation nu er registreret. Tryk Return To Login for at tilføje nye brugere.

3 Oprette Sites (Projektmapper) Kun brugeren Site Manager kan oprette Sites (Projektmapper). Sites giver adgang til at gemme eller uploade data fra både marken og kontoret. Ligeledes er adgangen til de enkelte sites styret af Site Manageren, hvilket betyder, at man kan bestemme, hvilke brugere der har adgang til de enkelte sites. Oprettelsen af sites foregår således: 1. Login med dit Site Manager login på Anvend dit brugernavn sitemanager, dit netop oplyste Shortname under Organization og dit selvbestemte kodeord (Password). Tryk Sign In. 2. Hovedsiden indeholder tre faneblade: Administration, Manage Users og Manage Sites. Ligeledes er der tre ikoner til genvej til disse funktioner. Tryk på Manage Sites. 3. Tryk på knappen Add site. 4. Angiv en titel til dit Site. Siden foreslår derefter et passende shortname (uden mellemrum og andre spedialtegn) som kan ændres. Ligeledes er det muligt at indtaste en kort beskrivelse af Sitet. Tryk derefter Next. 5. På næste side angives hvilke brugere der har adgang til Sitet. Hvis der endnu ikke er oprettet brugere trykkes blot Finish. Oprette brugere (Users) Det er tilladt at oprette op til 100 brugere under den samme organisation. Brugere (Users) er dem som har behov for dataudveksling fra mark til kontor (og omvendt). Oprettelsen af brugere kan KUN foretages af SiteManager. Følg nedenstående procedure: 1. Login med dit Site Manager login på Anvend dit brugernavn sitemanager, dit netop oplyste shortname under Organization og dit selvbestemte kodeord (Password). Tryk Sign In. 2. Hovedsiden indeholder tre faneblade: Administration, Manage Users og Manage Sites. Ligeledes er der tre ikoner til genvej til disse funktioner. Tryk på Manage Users.

4 3. På første side indtastes oplysninger om den bruger der skal oprettes. Username og Password er de to parametre der anvendes til login i marken. Det er vigtigt at vælge den korrekte tidszone (1:00 CET i Danmark), da denne information bruges til tidsstempling af filer i skyen. Hvis der ikke er korrekt overensstemmelse, kan man i værste tilfælde risikere at nyt data bliver overskrevet med ældre filer. Tryk Next. 4. På siden Site Permissions angives her hvilke Sites brugeren skal have adgang til. Dette gøres i kolonnen Allow Access ved at sætte flueben. Ligeledes er det muligt at bestemme hvilket site der skal gøres til standard site (Default Site). Når adgangsindstillingerne er foretaget trykkes Finish. Login til Trimble Access Services i marken fra Trimble Access For at få adgang til din AccessSync konto fra din landmålingscomputer, kræves en gyldig softwarelicens og en internetforbindelse. Ligeledes skal Trimble Access være opdateret ved hjælp af Trimble Access Installation Manager. Her følger proceduren for at koble op på AccessSync serveren. 1. Etabler først en aktiv internetforbindelse fra modtageren. Fra hovedmenuen i Trimble Access vælges Internet-setup. Vælg den korrekte profil og tryk Tilslut. Vent og se om forbindelsen bliver etableret korrekt. Når forbindelsen er etableret gå da tilbage til hovedmenuen i Trimble Access (tryk esc på tastaturet). 2. Login til Trimble AccessSync sker ved at trykke på brugerbjælken øverst i Trimble Access (grå bjælke over rækken af ikoner). På siden Login ændres Login mode til Online. Under Organisation indtastes det organisations-shortname, man har oprettet tidligere. Brugernavn og Passord indtastes for den bruger der skal anvende udstyret. Det er valgfrit om man vil anvende Husk kodeord funktionaliteten. Tryk Næste.

5 3. Hvis enheden er korrekt koblet på internettet og der er anvendt gyldigt logininfo, så fremkommer muligheden for at vælge, hvilket site brugeren vil tilgå. Kun sites brugeren er tildelt adgang til af sitemanager er tilgængelige. Accepter TCC brugerbetingelserne og tryk Næste. 4. Login afsluttes med et resume af de valgte elementer. Tryk Slut. Man er nu tilbage til Trimble Access hovedmenuen, hvor man bemærker at brugerlogin er ændret i brugerbjælken. Anvendelse af AccessSync i marken For at kunne synkronisere data i marken, kræves det at brugeren fortæller programmet hvilke data der skal synkroniseres. Fra hovedmenuen vælges AccessSync. Herefter åbnes det skærmbillede, hvor du har mulighed for at bestemme, hvilke mapper der skal synkroniseres. Der vil være en hovedmappe med dit loginnavn, samt dine undermapper, hvis du har oprette nogen. Dette kan dog godt anbefales for at lette datastyringen. Der er ligeledes også en System files mappe, der indeholder alle systemfiler såsom koordinatsystemer, kodetabeller, import/eksport formater osv. For at synkronisere en mappe sættes blot et flueben ud for den pågældende mappe. I kolonnen Status er en oversigt over hvilke filer der skal synkroniseres og status på denne. Det er muligt at klikke på status. Derefter åbner et vindue hvor du kan se en udspecificeret liste med filer til synkronisering. Her er det muligt at ændre prioriteringen af de forskellige filer i mappen. Måske du har en langsom internetforbindelse, hvor det tager lang tid at overføre billeder og andre store filer. Her er så muligheden for at ned- og opprioritere de forskellige filer. Tryk på prioriteten og ændre den. Mulighederne er Høj, Medium, Lav og Sluk. Ved sluk bliver filen ikke synkroniseret. AccessSync vil blive ved med at køre så længe programmet ikke lukkes ned ved tryk på krydset i øverste venstre hjørne. Hvis synkroniseringen skal køre under opmålinger, så skift til andet skærmbillede ved at trykke på Trimble-logoet i øverste venstre hjørne og gå til Trimble Access (eller andre åbne vinduer).

6 Anvendelse af AccessSync på kontoret Der er tre primære adgangsveje til data i skyen via Trimble Access Services. 1. Via en webbrowser 2. Via Windows Stifinder (TCC Explorer) 3. Via Trimble Business Center (TBC) Via Webbrowser Her logger du på med en brugerprofil (ikke SiteManager). Derved får du mulighed for at hente data fra landmålingscomputerne eller sende nye afsætningsdata til målere i marken. Når du er logget ind, starter du automatisk i dit standard site. Dette kan ændres øverst ved Navigate to: eller at vælge Switch Trimble AccesSync Site ikonet. Derudover er der kun to muligheder: At sende data til en landmålingcomputer med Trimble Access ( File Upload ) eller en filhåndteringsfunktion, hvor det er muligt at kigge de filer igennem der ligger i skyen (Manage Files). Under File Upload kan du vælge at sende filer til andre brugere. Alle slags filtyper kan sendes. Du skal ikke tage hensyn til hvilket version dine jobfiler er i, da AccessSync selv konvertere filerne, hvis det skulle være nødvendigt. Under Manage Files findes en slags stifinder, der kan anvendes til at håndtere de filer der ligger i skyen. Der er en lang række værktøjer til at hente eller sende data til marken. Ved at føre markøren over de forskellige ikoner kommer en lille forklaring over hvilken funktion der ligger bag. Det skal bemærkes, at alle filer fra marken er gemt i en undermappe med landmålingscomputerens serienummer.

7 Via Windows Stifinder (TCC explorer) En nemmere made at tilgå filer I skyen er at anvende Windows Stifinder vha. Trimble Connected Community File Explorer (TCC explorer). Den kan installeres ved at køre installationsprogrammet Trimble Access Installation Manager (TAIM). Denne kan hentes fra Trimble.com her: Når programmet er installeret, startes det fra Windows Start-menuen. Programmet kræver ikke at din landmålings-computer er tilsluttet, men hvis den er, så kan du samtidig opdatere Trimble Access til nyeste version. For at installere TCC explorer, skal du under Office Updates sætte flueben i Trimble Connected Community File Explorer og derefter trykke start. Første gang programmet starter skal du logge ind med dit brugernavn, organisation og kodeord. Når du er logget ind vil du kunne se enheden TCC Explorer i din Windows Stifinder. Her kan du tilgå dine forskellige Sites og up- eller downloade indhold. Det er ligeledes muligt at opsætte synkronisering mellem data i skyen og dit eget lokale drev. Højerklik på en lokal mappe på din PC og vælg TCC Explorer. Her får du mulighed for at opsætte 1- eller 2-vejs synkronisering til skyen.

8 Via Trimble Business Center (TBC) Det er muligt at styre udvekslingen af data mellem markenheder og Trimble Business Center (TBC). Trimble Business Center findes i tre udgaver til behandling af landmålingsdata: En gratis version, standard og advanced. Det kan hentes via dette link: Selve forklaringen til dataudveksling via AccessSync kan læses i hjælpefilen (F1) eller i kan kontakte Geoteam for et evt. kursus i dette.

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software 1 // Mamut Business Software // Mamut Business Software Installationsguide Introduktion Indhold Før installation... 2 Denne guide skal forenkle installationen og førstegangsopstarten af Mamut Business

Læs mere

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Her kan du få vejledning til, hvordan du skaffer Safe Eyes og bruger det. Det mest nødvendige er her beskrevet på dansk men dog ikke det hele.

Læs mere

NetShare II DKBANSII_1

NetShare II DKBANSII_1 NetShare II DKBANSII_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Bemærk at nogle af oplysningerne i denne brugervejledning kan være opdaterede siden produktet forlod fabrikken. På www.amitech.dk/support

Læs mere

Version 3.0 november 2001

Version 3.0 november 2001 1 Version 3.0 november 2001 Forord Når denne introduktion helt bevidst er benævnt en kort introduktion, er det for at holde fast i, at den på ingen måde er udtømmende. Det står derfor også brugeren frit

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad), Android (HTC One) og Windows mobile (Xxxxx). Derudover vil der også

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004 Copyright 2004 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. MICROSOFT C5 Vedbæk November 2004 Microsoft Business Solutions C5 Installations Vejledning Version 3.0 incl. SP 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...4

Læs mere

Visse funktioner beskrevet i denne manual er ikke tilgængelige i alle versioner af Autolog.

Visse funktioner beskrevet i denne manual er ikke tilgængelige i alle versioner af Autolog. BRUGERVEJLEDNING Til Ecofleet Autolog Kørebogens PC program Version 3.7.xx Visse funktioner beskrevet i denne manual er ikke tilgængelige i alle versioner af Autolog. Funktioner markeret GARMIN, er kun

Læs mere

Installation af MySQL server på PC

Installation af MySQL server på PC Installation af MySQL server på PC (Udgave 0.02 2013-Oktober-06 @ 22:30 Chris Bagge, Mindre rettelser) Dette er en kort beskrivelse af hvordan man får installeret en MySQL server på en PC med Windows 7.

Læs mere

Kom godt i gang med DayCare

Kom godt i gang med DayCare Kom godt i gang med DayCare 1 Side Indhold Adresser og koder... 4 Opsætning af din institution... 5 DayCare Admin... 5 Indstil DayCare... 7 Åbningstider... 9 Lokaliteter:... 9 Grupper... 11 Skærme, Tablets

Læs mere

Huskeliste Vis Huskeliste 105 Pr uge, Pr dag eller Enkeltvis 105 Flyt ansvar for aktiviteter 106-107

Huskeliste Vis Huskeliste 105 Pr uge, Pr dag eller Enkeltvis 105 Flyt ansvar for aktiviteter 106-107 Indhold af guide Generelt Systemkrav 3 Internet Explorer 3 Java Virtual Machine Microsoft VM 3 JavaVM ikke installeret eller ikke aktiveret 4 (rødt kryds på skærmen) Installation af Java VM 5 Outlook integration

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 8 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12

Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12 Mamut Business Software Opdateringsvejledning Mamut Business Software Opdatering fra version 12 Version 14 MBS.BKL.UPD.140.DK.001 Opdatering af Mamut Business Software fra version 12 Indhold Om opdatering

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

SMS fra Microsoft Outlook Brugermanual SMS

SMS fra Microsoft Outlook Brugermanual SMS SMS fra Microsoft Outlook Brugermanual SMS Forfatter: Bjarne Madsen Rev.: 2.2.0 Antal sider:42 Dato: 06-11-2014 Indholdsfortegnelse 1 ANVEND OUTLOOK2SMS TIL SMS...3 1.1 Åben SMS vinduet...3 1.2 Opret din

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til StofaNet. www.stofa.dk

Brugervejledning til StofaNet. www.stofa.dk Brugervejledning til StofaNet www.stofa.dk Forord Tillykke med din nye StofaNet FlexRate opkobling, som giver dig adgang til internettet med én af Danmarks hurtigste internetforbindelser. Denne vejledning

Læs mere

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2 Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011 Gælder for Windows 7 og Office 2007/2010 Indhold 1. Opsætning af computer på netværket.... 2 2. Installation af VPN program... 4 3.

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

// Kom i gang med. Mamut One. Nyttige tips, der hjælper dig med at komme hurtigt i gang med systemet

// Kom i gang med. Mamut One. Nyttige tips, der hjælper dig med at komme hurtigt i gang med systemet // Kom i gang med Mamut One Nyttige tips, der hjælper dig med at komme hurtigt i gang med systemet Velkommen til Mamut One! Mamut One er en serie forretningsløsninger, som hjælper dig med at håndtere arbejdsopgaverne

Læs mere

Lectio. Lectio Censormodulvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio Censormodulvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio 1992-2013 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Med Lectio Censormodul kan nationale

Læs mere

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Automat-guide Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Indhold Automat-guide... 1 1 Indledning... 3 2 Automat interfacet... 3 3 Det findes i Automat... 3 3.1 Hovedmenuen... 3 4 Brugerhåndtering... 3 4.1

Læs mere