Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2016"

Transkript

1 Rammer for den decentrale forhandlingskompetence Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Revideret 1. januar 2016 I forhold til papir af 1. december 2010 er der foretaget justeringer i rammerne for den decentrale forhandlingskompetence med virkning fra 1. januar Ændringerne er foretaget i beløbsrammer indenfor hvilke der kan forhandles uden Direktionens/Koncern HR s godkendelse. De beløbsrammer indenfor hvilke der kan forhandles uden Direktionens/Koncern HR s godkendelse er: kr. (årligt beløb i nutidskroner) for ikke AC-stillinger kr. (årligt beløb i nutidskroner) for AC-stillinger kr. (årligt beløb i nutidskroner) for afdelingssygeplejersker Dato Sagsbehandler: Tine Wilsøe HR konsulent Tel Tine.wilsoee@.rm.dk Side 1 Overstiger den overenskomstmæssige løn de overnævnte beløbsgrænser er der en ramme for decentral kvalifikationsløn eller midlertidig funktionsløn på kr. (årligt grundbeløb i niv.) for KTO-området og kr. for Sundhedskartellet (årligt grundbeløb i niv.). For yngre læger gælder endvidere at det regionalt aftalte tillæg for ph.d. sidestilles med overenskomstmæssig løn og dermed ikke indgår i den decentrale forhandlingsramme. For specialkonsulenter og chefkonsulenter kan der, ud over den overenskomstmæssige grundløn, forhandles funktions- og kvalifikationstillæg på op til 10 % af grundlønnen. Aflønning af special- og chefkonsulenter ud over ovennævnte lønniveau skal godkendes i direktionen/koncern HR. Oprettelse af special- og chefkonsulentstillinger skal afklares med Koncern HR. Ovenstående rammer er gældende i forbindelse med nyansættelser og løbende forhandlinger for allerede ansatte.

2 Aftaler om honorering for ekstraordinær indsats i form af engangsvederlag er ikke omfattet af ovenstående beløbsgrænser. Drejer det sig om engangsbeløb i form af resultatløn, er der en beløbsgrænse på 5 % af den pågældende medarbejders samlede nettoårsløn. De gældende delegerings- og kompetencefordelingsregler for løn- og personaleområdet kan findes på Koncern HR Region Midtjyllands hjemmeside: Særskilte delegeringsregler og vejledende retningslinjer er vedlagt for følgende grupper: Specialeansvarlige overlæger og overlæger bilag 1 Ledende overlæger bilag 2 Oversygeplejersker og andre ledere inden for Sundhedskartellet der indgår i afdelingsledelse bilag 3 Chef- og specialkonsulenter bilag 4 Side 2 Lønaftaler udover de anførte rammer i bilag 1-bilag 4 skal godkendes af Direktionen/Koncern HR inden de aftales. Grundlønsindplacering Generelt indplaceres medarbejdere som udgangspunkt på laveste grundlønstrin. Generelt skal aftaler om afvigende grundlønsindplaceringer, som vurderes at ville kunne få afsmittende virkning for andre områder i Region Midtjylland, kun indgås med inddragelse af Koncern HR. På Sundhedskartellets område kan der decentralt forhandles indplacering af medarbejdere i atypiske stillinger på trin 7 eller trin 8. Indplaceringen af medarbejdere på trin 7 eller trin 8 kræver, at der er tale om en stilling med reference til afdelingsledelsen og uden højeste tjenestetid samt en vurdering af om funktionen er atypisk. I alle øvrige tilfælde skal sagen forelægges Koncern HR. Tjenestemænd Lønforbedringer til tjenestemænd i form af løntrin skal altid forelægges Koncern HR inden der indgås lokal aftale. Trinforbedringer til tjenestemænd vil skulle finansieres af de lokale enheders egne midler i form af en pensionsafgift. Chefaftalen Al forhandling af løn (inkl. engangsvederlag og resultatløn) til alle ansatte på chefaftalen samt hospitalsledelser varetages af Koncern HR. Hospitalsledelserne har dog kompetence til at forhandle

3 kvalifikationsløn på samlet set op til 10 % af opslagsniveauet for kontorchefer med reference til den pågældende hospitalsledelse. Desuden kan hospitalsledelserne forhandle engangsvederlag med en beløbsgrænse på 5 %. Opslagsniveauet for hospitalernes kontorchefstillinger skal altid aftales med Koncern HR. Midlertidig tjeneste i højere stilling Der kan lokalt aftales funktionstillæg efter 2 stk. 1 litra a) i Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling selvom man måtte overskride de ovennævnte beløbsgrænser. Den decentrale kompetence gælder for et funktionstillæg på forskellen mellem opslagsniveauet for den ledige stilling og den ansattes aktuelle løn. Kompetencen gælder kun for stillinger, der kan oprettes og nedlægges uden direktionens godkendelse. Side 3 Åremålsansættelser Som udgangspunkt anvendes varig ansættelse i stedet for åremål. Enhver åremålsansættelse skal godkendes af direktionen.

4 Bilag 1 Forhandlingsrammen for specialeansvarlige overlæger og overlæger Løn i henhold til overenskomst for overlæger. For specialeansvarlige overlæger løn efter aftale for lægelige chefer. Ved nyansættelser af specialeansvarlige overlæger anvendes løntrin 52. Decentral kvalifikationsløn eller midlertidig funktionsløn: Op til kr. (årligt grundbeløb i niveau) efter lokal vurdering. Geografisk betinget rekrutterings- og fastholdelsestillæg Tillægget er gradueret efter hovedarbejdspladsens beliggenhed. Side 4 Decentral ramme Kr. 0,- Op til kr ,- Op til kr ,- Områder AUH, Silkeborg Randers, Horsens, Viborg, Herning Holstebro Alle beløb er opgjort i årligt grundbeløb i niveau. Det bemærkes, at denne ramme primært er tiltænkt anvendt i rekrutteringssituationer, men at rammen også kan anvendes til fastholdelse. Alle tillæg ydet i forbindelse med rekruttering/fastholdelse gives som funktionstillæg.

5 Bilag 2 Forhandlingsrammen for ledende overlæger Løn i henhold til aftale vedrørende lægelige chefer. Kompleksitetstillæg Bedømmelsen af de enkelte afdelingers kompleksitet er foretaget ud fra en samlet vurdering, hvor følgende kriterier indgår: størrelse, flere matrikler, udefunktion, samarbejde med mange eksterne parter, subspecialisering, grenspecialisering og forskning. Kompleksitetsvurderinger af de enkelte afdelinger er godkendt af direktionen. Eventuelle ændringer skal forelægges direktionen via Koncern HR. Side 5 Tillægget kan gives efter følgende intervaller: K1 0 kr. K2 op til kr. K3 op til kr. K4 op til kr. Alle beløb er opgjort i årligt grundbeløb i niveau. Geografisk betinget rekrutterings- og fastholdelsestillæg Tillægget er gradueret efter hovedarbejdspladsens beliggenhed. Decentral ramme Kr. 0,- Op til kr ,- Op til kr ,- Områder AUH, Silkeborg Randers, Horsens, Viborg, Herning Holstebro Alle beløb er opgjort i årligt grundbeløb i niveau. Decentral kvalifikationsløn eller midlertidig funktionsløn Op til kr. (årligt grundbeløb i niveau) efter lokal vurdering.

6 Bilag 3 ( : under revision) Forhandlingsrammen for oversygeplejersker og andre ledere inden for Sundhedskartellet der indgår i afdelingsledelse (Forhåndsaftale af 23. marts 2010) Løn ifølge overenskomst inkl. ledelsestillæg kr. (årligt grundbeløb i niveau) Oversygeplejersker: Grundlønsindplacering og tillæg er afhængigt af antal medarbejdere indenfor ledelsesområdet: Oversygeplejerske med ledelsesansvar for indtil 100 fuldtidsstillinger aflønnes med løntrin L12 + et årligt pensionsgivende funktionstillæg på kr. (årligt Side 6 Oversygeplejerske med ledelsesansvar for 101 og indtil 175 fuldtidsstillinger aflønnes med løntrin L13 + et årligt pensionsgivende funktionstillæg på kr. (årligt Oversygeplejerske med ledelsesansvar for 176 og indtil 250 fuldtidsstillinger aflønnes med løntrin L14 + et årligt pensionsgivende funktionstillæg på kr. (årligt Oversygeplejerske med ledelsesansvar for 251 og indtil 325 fuldtidsstillinger aflønnes med løntrin L14 + et årligt pensionsgivende funktionstillæg på kr. (årligt Oversygeplejerske med ledelsesansvar for 326 eller flere fuldtidsstillinger aflønnes med løntrin L14 + et årligt pensionsgivende funktionstillæg på kr. (årligt Vær opmærksom på at der for tjenestemænd er aftalt, at der indbetales pensionsbidrag af grundlønsstigninger, jf. ovennævnte model, til en supplerende pensionsordning. (Se i øvrigt forhåndsaftalen) Kompleksitetstillæg Bedømmelsen af de enkelte afdelingers kompleksitet er foretaget ud fra en samlet vurdering, hvor følgende kriterier indgår: flere matrikler, udefunktion, samarbejde med mange eksterne parter, subspecialisering, grenspecialisering og forskning. Kompleksitetsvurderinger af de enkelte afdelinger er godkendt af direktionen. Eventuelle ændringer skal forelægges direktionen gennem Koncern HR.

7 Tillægget gives efter følgende skala: K1 K2 K3 K4 0 kr kr kr kr. Alle beløb er opgjort i årligt grundbeløb i niveau. Decentral kvalifikationsløn eller midlertidig funktionsløn: Op til kr. (årligt grundbeløb i niveau) efter lokal vurdering. For Herning og Holstebro gælder: midlertidig harmoniseringsramme i forbindelse med opslag: Op til kr. i rekrutteringstillæg (årligt grundbeløb i niveau). Side 7 (Forhåndsaftalen er indgået med DSR, men Koncern HR anbefaler, at den bruges som vejledende udgangspunkt for de øvrige ledere på tilsvarende niveau inden for sundhedskartellet)

8 Bilag 4: Oprettelse af stillinger som specialkonsulent og chefkonsulent Karakteristika Forudsætning/Bemærkninger Specialkonsulent Har typisk været på sluttrinet i AC-lønskalaen i nogle år. Er i besiddelse af et højt fagligt kompetenceniveau på såvel det teoretiske som det udførende plan inden for det specifikke fagområde. Ud over grundlønnen kan der lokalt aftales funktions- og kvalifikationstillæg på op til 10 % af grundlønnen. Side 8 Hvis lønniveauet overstiger ovennævnte ramme, skal direktionens godkendelse indhentes. Kompetencerne anvendes i og er en forudsætning for varetagelse af jobbet, herunder i forhold til kvalificeret ledelsesrådgivning, projekt- og teamledelse m.v. Specialkonsulenten fungerer med stor selvstændighed og stort ansvar i forbindelse med at etablere sammenhæng mellem det faglige indhold, samarbejdspartneres behov og det politiske/administrative niveau. Specialkonsulenten repræsenterer selvstændigt og tegner typisk afdelingen/staben/ Regionen i møder, i forhandlinger m.v. med såvel interne som eksterne parter. Stillinger som special- og chefkonsulent er uden højeste tjenestetid. Oprettelse af stillinger som specialeller chefkonsulent forudsætter en tæt sparring med Koncern HR, Viborg. Bemærkninger: Det skal haves for øje, at oprettelsen af stillinger som special- og chefkonsulent ikke medfører en lønglidning, ligesom det skal iagttages, at der ikke går inflation i disse betegnelser. Det har ikke været hensigten med indførelsen af de nye betegnelser at hæve det generelle lønniveau for akademiske medarbejdere i Region Midtjylland Konsulenten er ikke tillagt personaleledelsesfunktioner. Chefkonsulent Chefkonsulenten har udover de krav, der stilles til specialkonsulenter faglige og/eller personaleledelsesfunktioner i forhold til andre konsulenter, herunder specialkonsulenter. Det er ikke et tilstrækkeligt kriterium for udnævnelse til specialkonsulent, at en medarbejder f.eks. har specialiseret sig under sit studium og/eller har opnået stor rutine inden for et givet fagområde. De forudsætninger, der ligger til grund for udnævnelsen til specialkonsulent, er 1) dels at organisationen især udadtil har behov for at signalere, at medarbejderen er højt kvalificeret på det pågældende område, og 2) dels at

9 medarbejderen særlige kompetencer typisk er erhvervet gennem adskillige års praktisk erfaring, suppleret med relevant efteruddannelse m.v. ( Konsulenten er ikke den, der stiller spørgsmålene, men den der besvarer dem ). Stillinger som chefkonsulent kan oprettes som et alternativ til stillinger som vicekontorchef/kontorchef i de tilfælde, hvor en traditionel organisationsopbygning (bureaukratisk/ linjeorganisation) ikke findes hensigtsmæssigt i forhold til den konkrete opgaveløsning. Side 9 Lønniveauet for chefkonsulenter vil typisk ligge mellem lønnen til en specialkonsulent og lønniveauet for de mindste kontorchefer.

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2017

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2017 Rammer for den decentrale forhandlingskompetence Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 www.regionmidtjylland.dk Revideret 1. januar 2017 På baggrund af en forholdsmæssig

Læs mere

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. oktober 2018

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. oktober 2018 Regionshuset Viborg Rammer for den decentrale forhandlingskompetence Koncern HR, Stab Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret 1. oktober 2018 På baggrund

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT.

FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. VEJLE AMT Løn- og personaleafdelingen. OK 02 FORHÅNDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER I VEJLE AMT. INDLEDNING. Der er afholdt forhandling den 13. maj 2003 mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Vejle Amt vedrørende

Læs mere

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl.

Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Forhåndsaftale Lærere, børnehaveklasseledere m.fl. Silkeborg Kommune og Silkeborg Lærerforening har indgået en lokal forhåndsaftale, der gælder for medarbejdere ved Silkeborg Kommune omfattet af overenskomsten

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.14.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om resultatløn 1997 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Løn og lønforhandling for offentligt ansatte tandlæger. Løn og lønforhandling. offentligt ansatte tandlæger

Løn og lønforhandling for offentligt ansatte tandlæger. Løn og lønforhandling. offentligt ansatte tandlæger Løn og lønforhandling 1 Overenskomster Løntabeller Individuelle aftaler om løn (Forhåndsaftaler) 2 Overenskomsområder : Staten TF Stat Regioner TF RLTN Kommuner TF/DOFT KL Færørene TF Grønland TF 3 Hvert

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 14. marts 2006 Perst. nr. 013-06 PKAT nr. 196 J.nr. 04-333/06-19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 2008 Cirkulære af 18. september 2008 Perst. nr. 052-08 PKAT nr. 224 J.nr. 07-333/02-5 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område Cirkulære om organisationsaftale for Visse specialister og ledere på Transportministeriets område 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst. nr. 078-09 PKAT nr. 635 J.nr. 07-333/21-16 Dataark PKAT med

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Lønnen fastsættes og ændres derfor på baggrund af en række faktorer, som varierer over tid og under ændrede vilkår, f.eks.:

Lønnen fastsættes og ændres derfor på baggrund af en række faktorer, som varierer over tid og under ændrede vilkår, f.eks.: HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Telefon: 9940 9940 Email: hhs@adm.aau.dk Sagsbehandler: Henrik H. Søndergaard Dato: 1. juni 2015 Sagsnr.: 2015-241-00008 Lønpolitik for teknisk-administrativt

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2008 INDEN FOR SERVICEMEDARBEJDERE/-ASSISTENTER

Læs mere

Ansættelsesformer for skoleledere..

Ansættelsesformer for skoleledere.. Punkt 3. Ansættelsesformer for skoleledere.. 2011-16989. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter drøftelse i Direktørgruppen, at Magistraten godkender, at der pt. ikke ændres på ansættelsesformer i

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus

Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus Aftaleområde Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus Denne lønftale er indgået mellem VUC Århus og Uddannelsesforbundet i henhold til Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Regioner. Lønninger 1. april 11-31. dec. 11

Regioner. Lønninger 1. april 11-31. dec. 11 Regioner Lønninger 1. april 11-31. dec. 11 1 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner 1. april 11-31. dec. 11 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster Gammel

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Hvor mange er omfattet af resultatet?

Hvor mange er omfattet af resultatet? 1 2 3 Hvor mange er omfattet af resultatet? IDAforhandler for 520 årsværk i regionerne. Ét årsværk svarer til en fuldtidsansat med 37 timer om ugen. IDA og DdLhar indgået en forhandlingsaftale vedrørende

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 5. maj 2009 Perst. nr. 032-09 PKAT nr. 152 J.nr. 08-333/21-30 Dataark PKAT med

Læs mere

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen Cirkulære om organisationsaftale for AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen 2005 Cirkulære af 9. december 2005 Perst. nr. 065-05 PKAT nr. 0063 J.nr. 04-333/06-15 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- 01-04-2016 L.33.06 - SIDE 1 OG TAKSTNÆVN UNDERORDNEDE LÆGER

REGIONERNES LØNNINGS- 01-04-2016 L.33.06 - SIDE 1 OG TAKSTNÆVN UNDERORDNEDE LÆGER REGIONERNES LØNNINGS- 01-04-2016 - SIDE 1 OG TAKSTNÆVN GRUNDLØN SE SIDE 3-5 KVALIFIKATIONSLØN SE SIDE 5 PENSIONSBIDRAG SE SIDE 3 5 BETALING FOR VAGT UDEN FOR TJENESTESTEDET SE SIDE 3-5 BETALING FOR OVERARBEJDE

Læs mere

Aftale om decentral løn

Aftale om decentral løn Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om decentral løn 2002 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 9. december 2013. faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd. for A. (advokat Steen Hellmann) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 9. december 2013. faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd. for A. (advokat Steen Hellmann) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 9. december 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd for A (advokat Steen Hellmann) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Midtjylland

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om åremålsansættelse 2005 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. ÅREMÅLSANSÆTTELSE PÅ TJENESTEMANDSVILKÅR..

Læs mere

Yngre Læger i regionerne

Yngre Læger i regionerne Yngre Læger i regionerne Print Lønregulering 1. oktober 2012 Pr. 1. oktober 2012 reguleres lønnen for alle ansatte i regionerne med ca. 0,13 %. Reguleringen skyldes dels den lønstigning, der blev aftalt

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Vejledning om ny løn til medarbejdere i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde.

Vejledning om ny løn til medarbejdere i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. Vejledning om ny løn til medarbejdere i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. Direktoratet for Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet i Danmark har den 4. marts 2011

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2002 Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. 02-333/10-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 7

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 7 Titel O.15 Aftale pr. 1. april 2015 om lønninger for kommunalt Status Gældende Ikrafttrådt 01-04-2015 Type Aftale Nummer 04.30 Publiceret 30-10-2015 Udgiver KL Udskrevet af Anton Vestergaard Braüner Dato

Læs mere

PenSam. Beslutningsstruktur i PenSam

PenSam. Beslutningsstruktur i PenSam PenSam Beslutningsstruktur i PenSam I forbindelse med HB's drøftelse er der blevet spurgt til, hvem der kan/skal træffe hvilke beslutninger i relation til arbejdsmarkedspensionsordningerne i PenSam. Dette

Læs mere

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1 Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører m.fl. KL Ingeniørforeningen, IDA Den danske Landinspektørforening Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Tiltrædelse og gældende aftaler... 3 2. Hvem er

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn Funktionsvederlag i HR-Løn November 2011 Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Ved hjælp af løbenummer

Læs mere

Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del

Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del Kønsmainstreaming af FOA og KL s Socialog sundhedsoverenskomst kvantitativ del Mona Larsen, SFI September 2015 1 1. Indledning I henhold til ligestillingslovgivningen skal kommunerne indarbejde ligestilling

Læs mere

Notat om aflønning i den finansielle sektor

Notat om aflønning i den finansielle sektor Finanstilsynet 25. november 2015 J.nr. 500-0030 GOVN/MRE Notat om aflønning i den finansielle sektor 1. Indledende bemærkninger Finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder og forsikringsholdingvirksomheder

Læs mere

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for Cirkulære af 23. maj 2012 Modst.nr. 022-12 PKAT nr. 117, 201, 211 J.nr. 10-330-99 Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter/pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler og aftale for visse

Læs mere

Retningslinier for lokale lønforhandlinger

Retningslinier for lokale lønforhandlinger RMU 8/2 2007 bilag pkt.11 Region Midtjylland HR Viborg Udkast Overordnede Retningslinier for lokale lønforhandlinger i Region Midtjylland for 2007 30. januar 2007 Indledning Region Midtjylland står overfor

Læs mere

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden Cirkulære om organisationsaftale for Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden 2013 Cirkulære af 19. december 2013 Modst.nr. 054-13 PKAT nr. 0136 J.nr. 12-333/08-3 Dataark PKAT med specifikation 0136 Lager-

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner pr. 1. januar 2016

Regulering af tjenestemandspensioner pr. 1. januar 2016 Regulering af tjenestemandspensioner pr. 1. januar 2016 Resumé Regulering af tjenestemandspensioner mv. pr. 1. januar 2016. Sagen Regulering af tjenestemandspension og efterindtægt af tjenestemandspension

Læs mere

Lønstatistik 2013. for ansatte i stat, kommuner og regioner. Lønstatistik 2013 for ansatte i stat, kommuner og regioner. Bibliotekarforbundet [ 1 ]

Lønstatistik 2013. for ansatte i stat, kommuner og regioner. Lønstatistik 2013 for ansatte i stat, kommuner og regioner. Bibliotekarforbundet [ 1 ] Lønstatistik 2013 for ansatte i stat, kommuner og regioner Bibliotekarforbundet [ 1 ] Indhold 1. Lønundersøgelsens metode og svarprocent... 3 2. Forklaring til undersøgelsens tabeller... 4 3. Løntabeller

Læs mere

2.4.2. Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet

2.4.2. Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet 2.4.2 1993 Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet 2 Indhold Side CIRKULÆRE...1 Ad 2, dekaner...1 Ad 4, institutledere...2 Overenskomstansattes

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole 2002 3.3.35 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalen...3 Bemærkninger til aftalen

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet 2005 Cirkulære af 30. november 2006 Perst.

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet 2000 1.3.2 INDHOLD Side CIRKULÆRE... 1 Ad 2, dekaner... 1 Ad 3, institutledere... 2 Overenskomstansattes

Læs mere

DECENTRALE FORHANDLINGER OM LØN OG ARBEJDSTID PRIVATE OVERENSKOMSTER VEJLEDNING DEL 2

DECENTRALE FORHANDLINGER OM LØN OG ARBEJDSTID PRIVATE OVERENSKOMSTER VEJLEDNING DEL 2 DECENTRALE FORHANDLINGER OM LØN OG ARBEJDSTID PRIVATE OVERENSKOMSTER VEJLEDNING DEL 2 Indledning Hjemmesiden Indhold Overenskomster Princip Opgaven Der skal være hjemmel Vi har kollektive aftaler Forhandlingsgrundlaget

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Jobbeskrivelse for afdelingsledelsen

Jobbeskrivelse for afdelingsledelsen Jobbeskrivelse for afdelingsledelsen Jobbetegnelse Ledende overlæge/ledende oversygeplejerske Sted Akutafdelingen Stillingsindehaver Ledende overlæge Ledende oversygeplejerske Susanne Trolle Organisatorisk

Læs mere

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet Cirkulære om organisationsaftale for Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet 2016 Cirkulære af 13. april 2016 Modst. nr. 021-16 PKAT nr. 115 J.nr.

Læs mere

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE Velkommen til KS første lønstatistik for studerende Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er

Læs mere

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere:

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Til Ansøger s generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Ortopædisk kirurgi samt samhørende funktioner i patologisk anatomi og diagnostisk radiologi Regioner og

Læs mere

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Vedtaget 3. marts 2015 Ledelsesstrukturen på hospitalerne i Region Hovedstaden. I det overordnede ledelsesregulativ for Region Hovedstaden fremgår

Læs mere

Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige indstilling vedr. behandling med biologiske lægemidler på hospital og i speciallægepraksis

Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige indstilling vedr. behandling med biologiske lægemidler på hospital og i speciallægepraksis NOTAT Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige indstilling vedr. behandling med biologiske lægemidler på hospital og i speciallægepraksis Revideret version af 25/2 2013 Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000. Overenskomst for portører

Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000. Overenskomst for portører Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000 Overenskomst for portører Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1.4.1999 af overenskomst

Læs mere

Socialpædagogernes lønoversigt for ansatte i kommuner pr. 1. april 2016

Socialpædagogernes lønoversigt for ansatte i kommuner pr. 1. april 2016 Socialpædagogernes lønoversigt for ansatte i kommuner pr. 1. april 2016 31. marts 2018 1 Socialpædagogernes lønoversigt for ansatte i kommuner pr. 1. april 2016 Oversigt over grundløn (løntrin og tillæg)

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Lønpolitik. Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa

Lønpolitik. Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Bekendtgørelse om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder samt forsikringsvirksomheder Gældende

Læs mere

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark Område: Økonomi Udarbejdet af: Marianne Pedersen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Marianne.Pedersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/19003 Telefon: 76631648 Dato: 9. november 2007 Notat Budget for

Læs mere

DATA FOR AUGUST 2013 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR AUGUST 2013 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR AUGUST 2013 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 7 Datagrundlag 6. november 2013 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Til samtlige kommuner Departementet

Til samtlige kommuner Departementet Til samtlige kommuner Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Hyrdebrev vedr. undervisning på interne skoler på dagbehandlingstilbud

Læs mere

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Beslutningsgrundlag Organisering Projektnavn Projektejer Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Direktør Peter Sinding Poulsen Program

Læs mere

DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR DECEMBER 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 3 Personaleomsætning 4 Aldersfordeling 5 Datagrundlag Oprindeligt 3. marts 2010 Revideret pga. datakorrektion 5.

Læs mere

Lønstatistik 2015. Offentligt ansatte. Tænk længere

Lønstatistik 2015. Offentligt ansatte. Tænk længere Lønstatistik 2015 Offentligt ansatte Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2015 Offentligt ansatte Ny statistik for offentligt ansatte Velkommen til den nye lønstatistik for offentligt ansatte. I denne

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Jobrotation i Midtjylland maj-august 2013

Jobrotation i Midtjylland maj-august 2013 Jobrotation i Midtjylland Status I perioden har i alt 2.171 ledige fra Midtjylland været ansat i jobrotationsvikariater: Heraf har 1.053 ledige været ansat som jobrotationsvikarer i private virksomheder.

Læs mere

Bestyrelsesformanden modtager tredobbelt grundbeløb, og næstformanden modtager dobbelt grundbeløb.

Bestyrelsesformanden modtager tredobbelt grundbeløb, og næstformanden modtager dobbelt grundbeløb. Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S Formål Lønpolitikken for Tryg Forsikring A/S (herefter Tryg ) er udarbejdet på grundlag af gældende regler om aflønning i finansielle virksomheder, herunder lov om finansiel

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer

Cirkulære om. Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for Farmakonomer og Defektricer 1999 4.3.1 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser... 3

Læs mere

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Hvad er formålet med ydelsen

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Hospitalsenheden Vest Administrationen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Deltagere: Hanne Birgit Falkesgaard, Tonny Hansen,

Læs mere

09.07 O.11 42/2011 Side 1. Fællesaftale om lokal løndannelse på det tekniske

09.07 O.11 42/2011 Side 1. Fællesaftale om lokal løndannelse på det tekniske Side 1 Fællesaftale om lokal løndannelse på det tekniske område KL FOA - Fag og Arbejde Fagligt Fælles Forbund 3F Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Dansk Formands Forening Serviceforbundet Landsklubben

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer Cirkulære om Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer 2004 Cirkulære af 21. april 2004 Perst. nr. 025-04 PKAT nr. J.nr. 03-861-15 Cirkulære om aftale om

Læs mere

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger KL og BUPL indgik den 5. november 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle boligsociale

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Frederiksberg Kommune Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark Forbundet af Offentligt Ansatte Specialarbejderforbundet i Danmark Side 1 Kapitel

Læs mere