Konklusions- & intentionsreferat. Generalforsamling den 4. marts De Blå Baretter, Næstved & Omegn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konklusions- & intentionsreferat. Generalforsamling den 4. marts 2016. De Blå Baretter, Næstved & Omegn"

Transkript

1 Konklusions- & intentionsreferat Generalforsamling den 4. marts 2016 De Blå Baretter, Næstved & Omegn Den årlige generalforsamling startede kl. 18:00, hvor formanden bød velkommen til de 31 medlemmer der var mødt op! Generalforsamlingen startede med 1 minuts stilhed for de medlemmer, der i årets forløb var afgået ved døden. Dagsordenen: 1 Valg af dirigent og stemmetællere 2 Godkendelse af dagsordenen 3 Beretning ved formanden 4 Regnskab ved kassereren 5 Indkomne forslag 6 Valg jf. 5, stk. 1 og stk Eventuelt Dagsordenen blev oplæst og derefter gik generalforsamlingen over til valg af først stemmetællere, hvor René Adolph og Henry Petersen blev valgt enstemmigt og dernæst til valg af dirigent, hvor Flemming Wrist-Knudsen, sædvanen tro, blev valgt ligeledes enstemmigt. Dirigenten fastslog, at generalforsamlingen var blevet indkaldt i overensstemmelse med foreningens vedtægter. Dagsordenen blev derefter enstemmigt godkendt og formanden fik ordet til gennemgang af bestyrelsens beretning. Beretningen var, som tidligere, opdelt i en historisk og en fremadrettet del. Først gennemgik formanden i ord og billeder, hvad der var sket på de afholdte foreningsaftener samt ved de øvrige arrangementer, der har været i løbet af det forgangne år, hvor bestyrelse og medlemmer har været involveret i. I den fremadrettede del gennemgik formanden forskellige tiltag såsom oprettelse af veterancafe er i Næstved og Vordingborg og dels hovedbestyrelsens forslag til en evt. navneændring!

2 Knud Lund opfordrede generalforsamlingen til at tage stilling til hvad repræsentanterne skal have med af mandat til repræsentantskabsmødet i april. Knud Lund anbefalede generalforsamlingen, at stemme for, at det KUN var landsforeningen, der skulle skifte navn og at lokalforeningerne selv skulle bestemme hvilket navn de skulle have med henvisning til landsforeningens vedtægter 9, stk. 1, der udtrykkeligt siger, at lokalforeningerne har selvstyre over for landsforeningen indenfor rammerne af landsforeningens 2, 3 og 4. Knud Lund lagde derefter op til at landsforeningen skulle arbejde hen imod en organisationsændring, der favner ALLE veterangrupperinger med plads til at de kan bevare deres særkende. Knud Lund opremsede de to muligheder for et navneskift hvoraf det første skulle være, at vi skulle vælge det af hovedbestyrelsen valgte navn f.eks. Danmarks Veteraner og derefter selv vælge et navn efter eget ønske eller som det andet at vi beholder vores navn, som det er og så på alle papirer såsom breve, visitkort, foldere m.m. gøre opmærksom på at vi er medlem af f.eks. Danmarks Veteraner. Det er de to muligheder vi har at tage stilling til, så repræsentanterne har noget at tage med til repræsentantskabsmødet. 1. Skal vi fremover hedde, som foreslået i Baretten: Nyt navn De Blå Baretter Næstved & Omegn 2. En anden mulighed er, at vi beholder nuværende navn, idet landsforeningen således overholder egne vedtægter: De Blå Baretter Næstved & Omegn Men gøre opmærksom på i skrivelser m.m., at vi er: (Lokal)forening under Nyt navn Dirigenten lagde herefter op til en drøftelse af beretningen og udtrykte sin ros til bestyrelsen for Næstved & Omegn for det store arbejde der var lagt for dagen og som alle, som en selvfølge kun kunne nikke Ja til!

3 Ole Steen: Kan vi bevare vore lokaler fremover? Knud Lund: Vi har intet hørt fra kommunen og i øjeblikket har kommunen ingen problemer med økonomien og det ser ud til at kommunen er velvillig indstillet over for De Blå Baretter. Herefter godkendte generalforsamlingen beretningens historiske del. Niels Hartvig forklarede hovedbestyrelsens holdning til et navneskift, idet der var et problem med at folk ikke læser foreningens vedtægter og overser, at foreningen er for ALLE veteraner. Ved at skifte navn, ville der ikke være nogen undskyldninger for ikke at blive medlem af foreningen. Niels gjorde meget ud af, at pointere, at det ikke var meningen, at de forskellige medlemmer skulle miste deres identitet. Det var ikke meningen, at andre skulle overtage foreningen og fortsatte med at give udtryk for, at hovedbestyrelsen næsten var ligeglad med, hvad lokalforeningerne hed. Det var noget lokalforeningerne bestemte, og det skulle landsforeningen ikke blande sig i! Niels ville derfor foreslå, at foreningen hed Danmarks Veteraner og vores lokalforening som undernavn hedder De Blå Baretter, Næstved & Omegn. Plads til alle! Svend Hansen: Jeg forstår det således, at foreningen kommer til at hedde Danmarks Veteraner og så har vi et lokalt navn, så bliver som om vi alle sammen bliver paraplyer under den store Danmarks Veteraner og det ville være meget rart at vide, om det var sådan at det skulle forstås eller om det skulle forstås sådan som Knud sagde, at veteranerne også skulle være med ind under vores forening. Altså i vores navn! Dirigenten: Jeg tror faktisk, at landsformanden har svaret på det. Først står der Danmarks Veteraner og så kan I så vælge, at der skal stå De Blå Baretter, Næstved & Omegn. Niels Hartvig: Hvis vi stemmer i aften, så er det da fint, at der står Danmarks Veteraner og gerne Danmarks Veteraner, Næstved & Omegn, det tror jeg ikke hovedbestyrelsen ville have noget imod! Det er ikke et krav eller ønske fra hovedbestyrelsen om, at lokalforeningerne skifter navn! Svend Hansen: Ja, så det er lokalforeningen, der bestemmer navn! Niels Hartvig: Ja, det bestemmer de selv. Det skal vi ikke blande os i! Peter Vestergård: Har jeg misforstået noget? Bliver landsforeningen så lige nakket der under navnet Danmarks Veteraner Der må jo være en eller anden ledelse under det der navn Danmarks Veteraner?

4 Dirigenten: Det er det samme. De får bare nyt navn! I stedet for at hedde De Blå Baretter, Danmarks Internationale Veteran Organisation, så hedder de bare Danmarks Veteraner! Peter Vestergård: Hvad skal vi så kalde landforeningen for eftertiden? Dirigenten: Danmarks Veteraner Det er ligesom KSO. Det har jo også skiftet navn. Det hedder Veteranstøtten. Peter Vestergård: Det har jo intet med os at gøre! Dirigenten: Det er jo en del af De Blå Baretter Det er kun ment som et eksempel! Per Konnerup: Skal vi så lave navnet om på vores blad. Dirigenten: Det kan jeg ikke huske, hvad vi har aftalt Anker Sewohl: Jeg kan svare på det med medaljerne, som Knud var inde på i beretningen. Man laver ikke om på en medalje. Den beholder det udseende, som den har når man indstifter den. Det er kun når man indstifter nye medaljer, at man skifter udseende. Ole Steen: Det er fint nok at man skifter navn, men et eller andet sted, så burde de forskellige lokalforeninger rundt omkring have det samme navn til brug for markedsføring og aktiviteter og alt muligt andet, men hvis der er forskellige navne, så er det ikke altid at man forstår det store navn, men hvis det var ét navn og lokalforeningen havde det samme navn f.eks Danmarks Veteraner, Næstved afd., Nykøbing afd., Odense afd. eller et eller andet., men markedsføring set må man ikke have for mange navne fordi hvad forbinder man det så med og det man så kunne gøre ved at skiftet det var så det igen det der, behold den blå farve, men kald det Danmarks Veteraner, så er det ligesom en blød overgang fra det ene til det andet uden at genere nogen, måske? Niels Hartvig: Hovedbestyrelsen har jo ikke sagt noget om, at vi ikke måtte skifte navn. Det vi stemmer om, er landsforeningens navn, hvis vi siger her ude at vi kalder os et eller andet f.eks. småsvinene, hvis vi nu finder ud af det f.eks. om fjorten dage, så kan vi gøre det, men det vi lægger op til, det er om landsforeningen skal skifte navn. Ja eller nej! Det er kun det ene forslag, der er sat i spil. Der er kun ét navn, det er Danmarks Veteraner. Vil vi hedde det som landsforening. Ja eller nej. Vi rører ikke hvad der sker nedenunder. Jeg tror ikke, at der er nogen af vores nitten lokalforeninger i øjeblikket. Jeg tror ikke, at der inden for de næste fire til fem år vil være nogen, der vil røre ved deres

5 nuværende lokalforeningsnavne. Det er bare en fornemmelse, men det er op til lokalforeningerne, hvis de har lyst til! Ole Steen: Jeg synes bare, at man skulle tage skridtet fuldt ud med det samme! Niels Hartvig: Jeg vil bare sige, at jeg er helt enig med dig, men jeg har bare lært, at vores veteranforening, det der med at skifte og skifte for meget, det er vi nok ikke gode til. Ting tager tid og derfor selvfølgelig er der logik i, at der på et tidspunkt, så skal navnet nok også følge med på vores blad, men vi har bare lært, at man skal ikke tage kæmpestore skridt for så går det bare fuldstændigt op i hat og briller. Så vi tager én ting ad gangen, så på næste års repræsentantskabsmøde, siger vi måske: Hvad med navnet på vores blad, skal det måske hedde Veterannyt eller hvad?. Nu tager vi én ting ad gangen, for ligesom at vænne os til det. Peter Vestergård: Salamiteknikken! Niels Hartvig: Ja, det kan man godt sige! Jeg tror ikke, at vi er egnede til at skifte det hele ud, så tror jeg på, at vi mister dén identitet vi egentlig har nu som De Blå Baretter. Derfor tager jeg det stille og roligt. Kniven kan jo knækkes og skæres, så nu har vi skiftet vores navn og nu gør vi ikke mere de næste fem år. Det er jo os, der bestemmer det. Det er jo demokratiets fordele og ulemper! Knud Lund: Man kunne jo også kigge lidt på det der med navnet og det der står der, er lidt om hvordan man læser og forstår det, fordi det der med fællesnavn for alle og så er det valgfrit for lokalforeningerne vil kalde sig, men der står: Lokalforeningerne må under fællesnavnet Danmarks Veteraner kalde sig hvad de vil Så er spørgsmålet: Skal vi alle sammen hedde Danmarks Veteraner og så kan vi kalde os dernede under hvad vi vil eller skal man nu være lidt forudseende og så sige: Hvis nu hovedbestyrelsen i stedet for farer rundt i den samme lille tønde og ikke rigtig kan finde vinduet og kigge ud af og så sige på sigt, hvis nu man får lavet en organisation, hvor også de der Krigsveteraner og Politiets Blå Baretter og hvad pokker de ellers er, at de dér foreninger også kan komme med ind under Danmarks Veteraner. Altså lave sådan en organisation og så gøre opmærksom på papirer m.m., at man er Tilsluttet Danmarks Veteraner for ellers hvis der bliver lavet en sådan en organisation på et eller andet tidspunkt, hvor alle andre kan komme med ind, så skal vi igen til at ændre navn!

6 Niels Hartvig tog ordet og forklarede lidt om især Politiets Blå Baretter. De ville gerne være med i De Blå Baretters arbejde og de er ca. 250 mand, hvoraf nogle allerede er medlem af en lokalforening under De Blå Baretter. De giver 10,- kr. om måneden og de har deres eget blad, som kommer to gange om året. Vi siger, at hvis man vil være med i De Blå Baretter, så koster det altså 375,- kr. om året uanset hvad man kalder sig og uanset om det er De Blå Baretter eller politiet eller om det er smågrisene, og politifolkene siger, at de meget gerne vil samarbejde, men de vil altså ikke give 375,- kr. om året, da de i øjeblikket giver 120,- kr. om året for, men derfor kan man samarbejde med dem, men de bliver aldrig fuldgyldige medlemmer, ikke som en lokalafdeling, hvorfor skulle de betale 375,- kr og så er der nogle andre nogle ved siden af som kun betaler 120,- kr., så det der med, at der kommer nogen ind fra højre eller Krigsveteranerne. Krigsveteranerne må meget gerne være en lokalafdeling for min skyld i vores forening, hvis de vil betale kontingentet og få de samme krav, så vil de også få de samme ydelser. Det vil aldrig ske! Og derfor vil der altid være de der knopskud på veteranverdenen og vi kan samarbejde med dem, men de bliver aldrig nogensinde en del af vores forening, for de vil ikke betale det det koster, dét som vi er klar til at give for dem. Det tror jeg ikke! Så den der organisation, om det skal være en paraplyorganisation, der vil jeg sige, at det har jo ikke noget at gøre med det navn, som vi skal bestemme lige nu, om de vil eller ikke vil, det bliver afgjort den 9. april. Hvordan organisationen kommer til at være om fem år, det kan vi jo diskutere på formandsmødet, men det der skal afklares nu, det er jo navnet og ikke vores organisation på hvordan vi skal være. Det må vi jo tage en anden god gang. Knud Lund: Ja, men også det der med navnet. Et af problemerne ved at vi nu går mere eller mindre på bagbenene. Det er jo, at vi har én forening i Danmark, som består af en masse lokalforeninger. Hvis nu man havde et hoved og en masse foreninger nedenunder, så havde vi jo slet ikke det problem med at man lige pludseligt påtvinger lokalforeningerne, at de skal hedde et eller andet, for så kunne de stort set kalde sig, hvad de ville under den der organisation, for vores problem er, at det er en landsdækkende forening, hvor vi bare hænger på, fordi at man af praktiske grunde lavede en lokalforening. At vi så gerne vil hedde vores eget, det kan vi ikke, fordi der er højere magter, der bestemmer, næsten hvad vi skal hedde! Men det er generalforsamlingen, der bestemmer, hvad vi skal tage med til repræsentantskabsmødet

7 Dirigenten: Er der andre input? Det det drejer sig om er, at I skal give de delegerede noget med på vejen til repræsentantskabsmødet, som ikke er i næste uge, men i næste måned og så skal de vide, hvad de skal gå videre med. Om I synes, at det er en god idé, at vi får et nyt navn, som vores landsformand er kommet med Danmarks Veteraner og så kalder I jer eksempelvis De Blå Baretter, Næstved & Omegn eller at det skal droppes! Det er dét det drejer sig om. Det er det nederste, siger Knud, men det er ikke en organisationsændring, det er ikke det det kører med her nu fordi Knuds paraplyorganisation er noget helt andet Svend Hansen: Jeg vil blot sige, at jeg synes, at det ville være en god idé, hvis alle kommer til at hedde Danmarks Veteranforening. Vi har jo en gang før haft en polemik omkring det der med, om vi skulle have de sorte baretter med og dengang var der en meget stor modstand, fordi vi mente, at de sorte, skulle prøve, at danne deres egen forening og hvis det var tilfældet, så havde det jo være smaddergodt, og så havde det blevet til en paraplyorganisation. Som det er nu, nu er det de sorte baretter, der er derude. Vi er nødt til at få dem med og så må det også hedde Danmarks Veteranerforening eller hvad pokker, men i hvert fald, så det er fælles og så de kan føle, at de kan komme med. Men jeg vil også sige, at lokalt, så skal vi have mulighed for at kalde os hvad vi hedder, f.eks. De Blå Baretter, Næstved & Omegn. Det er min mening! Dirigenten: Det kommer man jo også til! Andre ting? Vi skal jo så til at have en form for afstemning, en vejledende afstemning i hvert fald, så de delegerede har noget at gå videre med! Har du mere at sige nu, Knud? Det jeg gerne vil have hånden op på nu, det er om forsamlingen her synes at ville følge op på det som landsformanden har sagt og som hovedbestyrelsen anbefaler, at vi skal have et nyt navn, som er Danmarks Veteraner og så får man undernavnet, som er De Blå Baretter, Næstved & Omegn Steen Havemann: Skal vi ikke gøre det åbenlyst nu, altså ved håndsoprækning Dirigenten: Hvis der er nogen, der ønsker en stemmeseddel, ja, så gør vi det! Det kan vi godt gøre Knud Lund: Der er også det andet dér

8 Dirigenten: Ja, der er to forslag, men nu kan vi lige tage det første først Er der nogen der ønsker hemmelig afstemning? Det mest vidtrækkende forslag, det er jo det øverste, Det andet er jo at køre videre Så vi tager det første forslag først! Hvor mange vil give de delegerede kompetence eller mandat, til at sige Ja til på repræsentantskabsmødet! Ræk hånden i vejret! Stemmetællerne i gang! Dirigenten: Hvor mange var vi i alt? Flemming Q: 31 Rene Adolph: Der er 22 for Dirigenten: Og vi er 31 Og det vil sige, at det er det, vi kan gå videre med og det vil sige, at det andet forslag falder bort, fordi det var det mest vidtrækkende i første omgang Dirigenten: Knud, Det bliver svært for dig at få det ud af munden, det er jeg godt klar over, men folket har talt. Godt så! Skal vi ikke lige give bestyrelsen og Knud en hånd! Godt! Så går vi videre i dagsordenen, men det er kassereren, der har et regnskab, han gerne vil forelægge! Kassereren fremlagde derefter foreningens regnskab for 2015 og gennemgik de enkelte poster. Regnskabet udviste desværre et underskud på kr ,74, der fortrinsvis skyldtes uforudseete vedligeholdelsesudgifter. Dirigenten: Tak til kassereren! Er der nogle spørgsmål? Svend Hansen: Ja, der er jo lige det med støttemedlemmer. Det synes jeg ikke, at jeg har hørt noget om. Er det noget nyt der er kommet i gang? Jan Koziol: Ja, det er noget nyt! Det startede op under vores march, hvor Niels kom med et forslag, om vi ikke skulle prøve det og så har vi haft et eller to bestyrelsesmøder, hvor vi har snakket om, hvad de egentlig skal og må som støttemedlem.

9 Svend Hansen: Det synes jeg også, at det er en god ide. Det vi sige, at de kan komme her og de bliver inviteret til samme som os og det eneste de ikke kan være med i er selve generalforsamlingen. Jan Koziol: Lige præcis! Mange af dem er vores koner! Dirigenten: Jeg skal lige tilføje, at det er lokale støttemedlemmer. Det er ikke støttemedlemmer, der er medlemmer af landsforeningen. Regnskabet blev herefter enstemmigt godkendt! Dirigenten: Så skal vi til indkomne forslag og der kan jeg se, at der ikke er kommet nogen! Er det korrekt, Knud? Knud Lund: Ja! Dirigenten: Så går vi til pkt. 6 og det er valg På valg i bestyrelsen var: Kasserer Jan Koziol blev genvalgt for en 2-årig periode Bestyrelsesmedlem Egon Mortensen blev genvalgt for en 2-årig periode Bestyrelsesmedlem Elo Rasmussen ønskede ikke genvalg og bestyrelsen foreslog Erling Petersen, der blev valgt for en 2-årig periode. Bestyrelsesmedlem Jan Dokkedal blev genvalgt for en 2-årig periode Bestyrelsessuppleant Svend B. Hansen, ønskede ikke genvalg og bestyrelsen foreslog Willy L. Laugesen, der blev valgt for en 2-årig periode som bestyrelsessuppleant. Bestyrelsen havde ikke nogen kandidater til den anden bestyrelsessuppleant for en 1-årig periode og dirigenten forespurgte forsamlingen, om der var nogen, der havde lyst, hvorefter Per Konnerup meldte sig. Per Konnerup blev derefter valgt som bestyrelsessuppleant for en 1-årig periode På valg uden for bestyrelsen var: 2 bilagskontrollanter for 1 år.

10 Henry Petersen og Rene Adolph, der begge ønskede genvalg, blev valgt for en ny 1-årig periode Suppleant (bilagskontrollant) Anker Sewohl, der ønskede genvalg, blev valgt for en ny 1- årig periode. Fanevagt for 2 år Flemming Qvotrup, der ønskede genvalg, blev valgt for en ny 2-årig periode. Dirigenten: Så er vi kommet til nr. 7, Eventuelt. Der kan snakkes om alt muligt og intet kan vedtages! Lauge: Kan vi få lukket op for varmen til næste gang? Dirigenten: Hvad siger kassereren? Har vi råd til det? Niels Hartvig: Nu tager jeg så min landsformandshat på og til referenten, jeg vil gerne have at I skriver, at hovedbestyrelsen vil gerne takke specielt De Blå Baretter, Næstved & Omegn, både bestyrelsen, men også medlemmerne, fordi I rykker altså lige noget og jeg sidder et eller andet sted og det gør jeg nogle gange og slår lidt ud med hånden og nogle gange, så shit, så det var det med at pakke breve, uha da, Jeg regnede med, at det gik op i hat og briller, men det gjorde det da ikke og så er det rart for mig, at vide at Næstved kan i stedet for København som har en meget, meget høj sygeprocent, når der skal bruges nogen. De kan måske stille med måske 5 mand, hvis vi er virkelig heldige. Derfor er det rigtig mange gange, at jeg vender mig om til Knud og siger: Kan du?, og heldigvis, som gammel husar som har det med at sige: Selvfølgelig kan jeg det! og så finde ud af det. Det er både breve, det er indskrivning inde på Kastellet og det er indskrivning ved Gardehusarregimentet osv. Næstved er bare klar til at løfte opgaven og det gælder også spørgsmålet om veterancafe. Jeg vil ikke sige, at I er den bedste lokalforening, men kan I ikke skrive, at I er én af de bedste. Fra forsamlingen: Stor ros! Stor ros! Niels Hartvig: Tak for et godt, supergodt samarbejde! Dirigenten: Jer tror, at vi er enige. Man bliver helt stolt af, at være i en sådan forening! Ja, andre ting? Jamen, Knud! Så tror jeg, at jeg vil overlade klokken til dig igen og tak for god orden alle sammen!

11 Knud Lund: Ja, så fik vi klaret generalforsamlingen Derefter kaldte Knud Elo og Svend op, og takkede dem for de mange år i bestyrelsen og gav dem et skjold og et gavekort til en middag hver. Derefter takkede Knud for god ro og orden under generalforsamlingen og bestyrelsen har nu fået noget, der kan tages med til repræsentantskabsmødet. Herefter blev der holdt en kort pause, indtil maden var på plads og så var der selvfølgelig mulighed for at få noget at drikke. Knud Lund: Vi lukker her! Efter pausen, hvor maden, dejlige gule ærter og oksesteg var blevet sat frem, havde generalforsamlingen nogle hyggelige timer med nok af mad og diverse drikkevarer, masser af hygge, hvor Jan, sædvanen tro, havde sørget for planlægning, afhentning og klargøring af forplejning. Med resten af bestyrelsens hjælp, blev der ryddet af, gjort rent og bestyrelsen kunne sætte sig ned og slappe lidt af oven på et, igen vellykket, arrangement. Stor tak til alle!

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019 REFERAT GENERALFORSAMLING 8. marts 2019 Der var mødt 43 stemmeberettigede medlemmer op til generalforsamlingen. Dirigent: Bo Leimand Referent: Flemming Qvotrup Dagsorden: 1. Valg af stemmetællere 2. Valg

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok.

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok. Fotograf Hej, jeg hedder Erling, og jeg er fotograf. Jeg har et fotostudie, hvor jeg fotograferer mennesker og ting til reklamer. I dag skal jeg fotografere noget tøj til et modeblad. Noget af det sværeste

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Referat fra generalforsamlingen Afholdt mandag d. 23. Maj 2005 Formanden bød velkommen til generalforsamlingen Valg af dirigent til begge generalforsamlinger:

Læs mere

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015.

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Beretning 4. Regnskab 5. Indkomne forslag 6. Fremtidigt arbejde 7. Budget 8. Valg: a) Formand b)

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Grundejerforeningen Digevang

Grundejerforeningen Digevang Grundejerforeningen Digevang Referat af grundejerforeningen Digevangs årlige generalforsamling, der tirsdag den 25. februar 2014 kl. 19.00 blev afholdt i mødelokalet på 1. sal i Kulturzonen (Nøragersmindecenteret).

Læs mere

Vipperød Antenneforening. Generalforsamling. Tirsdag d. 23. februar 2016. Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria. kl.19:30

Vipperød Antenneforening. Generalforsamling. Tirsdag d. 23. februar 2016. Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria. kl.19:30 Generalforsamling Tirsdag d. 23. februar 2016 Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria kl.19:30 ønsker alle medlemmer et godt nytår! Til samtlige medlemmer i Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat af ord. budgetmøde 10. april 2014 Mødet blev afholdt i Fælleshuset, Vadgårdsvej 38-40, Søborg

Referat af ord. budgetmøde 10. april 2014 Mødet blev afholdt i Fælleshuset, Vadgårdsvej 38-40, Søborg Søborg den 30. april 2014 Referat af ord. budgetmøde 10. april 2014 Mødet blev afholdt i Fælleshuset, Vadgårdsvej 38-40, Søborg DAGSORDEN 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016.

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening afholdt den 10. marts 2016 kl. 15.00 generalforsamling på Politigården i Skive.

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Navn. Sammenslutningens navn er: "Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune", kaldet: "SAGT". Formål og opgaver.

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Politiets Blå Baretter

Politiets Blå Baretter Referat af Generalforsamlingen 2015 i Politiets Blå Baretter Generalforsamlingen blev afholdt på Fangel Kro, Fangelvej 55, 5260 Odense S, hvor den i øvrigt også blev afholdt sidste år. Før generalforsamlingens

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Svendborg Andels-Boligforening Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 6221 1976 - fax 6220 1010 http://www.svanbo.dk - post@svanbo.

Svendborg Andels-Boligforening Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 6221 1976 - fax 6220 1010 http://www.svanbo.dk - post@svanbo. http://www.svanbo.dk - post@svanbo.dk Referat af møde i repræsentantskabet Svendborg Andels-Boligforening Onsdag den 15. juni 2011 kl. 19:00 i Skovbyhus. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Referat af Grundejerforeningen Grønneled s ordinære generalforsamling, afholdt onsdag den 09. marts 2016.

Referat af Grundejerforeningen Grønneled s ordinære generalforsamling, afholdt onsdag den 09. marts 2016. Referat af Grundejerforeningen Grønneled s ordinære generalforsamling, afholdt onsdag den 09. marts 2016. Generalforsamlingen blev holdt i Teatersalen på Brøndbyvester Skole, Krogagervej 34, Brøndbyvester.

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød

Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød velkommen til rådhuset og meddelte, at kommunen gav kaffe

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 Efter spisningen indledte lokalformanden Hans Jeppsen årsmødet med henvise til dagsordenen for årsmødet, og gik straks til Dagsordenens

Læs mere

Indkomne forslag til Schæferhundeklubbens Repræsentantskabsmøde d. 20. marts 2016

Indkomne forslag til Schæferhundeklubbens Repræsentantskabsmøde d. 20. marts 2016 Indkomne forslag til Schæferhundeklubbens Repræsentantskabsmøde d. 20. marts 2016 Forslag 1 indsendt af Alexander Scheppan, kreds 49 Lovforslag: Juridisk udvalg. Der indstilles hermed til vedtagelse om

Læs mere

Beslutningsreferat fra repræsentantskabsmøde den 10. maj 2014

Beslutningsreferat fra repræsentantskabsmøde den 10. maj 2014 Beslutningsreferat fra repræsentantskabsmøde den 10. maj 2014 Mødet afholdtes i Fredericia Idrætscenter og startede kl. 10.00. Forbundsformand Per Henriksen startede med at byde velkommen. 1. Repræsentanternes

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. JBU - Region 3 18.02.2010 Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Dato: Torsdag d. 4. februar 2010 Kl.: 19.00 Sted: Stampesvej 19 8260 Viby J (Selskabslokalet) Vinnie bød velkommen til mødet 1. Mandaternes

Læs mere

DET KONSERVATIVE FOLKEPARTI I HØRSHOLM KOMMUNE VEDTÆGTER

DET KONSERVATIVE FOLKEPARTI I HØRSHOLM KOMMUNE VEDTÆGTER DET KONSERVATIVE FOLKEPARTI I HØRSHOLM KOMMUNE VEDTÆGTER Vedtaget på generalforsamlingen den 29/1 1996 Ændret på generalforsamlingen den 16/1 2007 1 Foreningens navn er Det Konservative Folkeparti i Hørsholm

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF.

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), idrætsråd under DIF. NYE VEDTÆGTER 1 - NAVN Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF. 2 - FORMÅL SIKO er en interesseorganisation for den organiserede idræt i Odense Kommune.

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen 14. trin. II 28. august 2016 Sundkirken 10 Salmer: 739 Rind nu op i Jesu navn 658 Når jeg er træt og trist 298 Helligånden trindt 157 Betesda-søjlernes buegange 373 Herre, jeg vil gerne tjene 568 Livsalige

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1 Side 1 Til denne vejledning laver vi lidt ekstra ved hvert billede. Vi skal bruge det der hedder Image Curl. Vi skal altså bruge en fil der kan hentes på min hjemmeside under Photofiltre 7 og nederst på

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 2 ØKONOMI 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København DET TALTE ORD GÆLDER Hvad så Fælledparken? Har I det godt? Det ser sådan ud herfra. Hvorfor er vi her i dag? Det er, fordi vi tror på fællesskabet!

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 11. maj 2016. Sag 11: Redegørelse vedr. magtanvendelser 2015

Aarhus byråd onsdag den 11. maj 2016. Sag 11: Redegørelse vedr. magtanvendelser 2015 Sag 11: Redegørelse vedr. magtanvendelser 2015 Så går vi til sag nummer 11, som er redegørelse vedrørende magtanvendelser 2015. Hvem ønsker ordet? Det gør Aage Rais-Nordentoft, Socialdemokraterne først.

Læs mere

Beslutningsreferat vedrørende ordinær generalforsamling tirsdag den 5. maj 2015, kl. 19.00 i Vejgaard Hallen.

Beslutningsreferat vedrørende ordinær generalforsamling tirsdag den 5. maj 2015, kl. 19.00 i Vejgaard Hallen. Beslutningsreferat vedrørende ordinær generalforsamling tirsdag den 5. maj 2015, kl. 19.00 i Vejgaard Hallen. Deltagere: 83 husstande. Gæster: Statsautoriseret revisor Søren V. Pedersen, advokat Anne Henriksen,

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale

VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 5756-002/KV 16.04.2012 VEDTÆGTER for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 1. Kommuneforeningen Kommuneforeningen Skiveegnens Radikale består af medlemmer af Det Radikale Venstre, bosiddende i Skive Kommune.

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd 1: Elevrådets navn Rådets navn er Ribe Katedralskoles Elevråd, forkortet RKE. 2: Elevrådets formål Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser, fagligt

Læs mere

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå En sød snude Ida og Carlo går hjem fra fritidshjemmet. Klokken er fire om eftermiddagen. Det er en forårsdag. I morgen begynder påskeferien. Ida går i tredje klasse på Kastanjehøj-skolen. Carlo er hendes

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 1 Klubben har til formål at virke for skøjtesportens fremme i Rødovre kommune. Klubben har en Skøjteafdeling, og en amatør ishockey senior- og ungdomsafdeling,

Læs mere

Op i røven. Finn Janning

Op i røven. Finn Janning Op i røven Finn Janning Gert: Jeg har ikke haft rigtig sex i mere end to måneder. Psykologen: Er det ikke lidt diskriminerende at sige rigtig sex? Hvad er rigtig sex? Taler vi stillinger, køn, alder, ja,

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København 1 Fællesklubbens navn: 1.1 Post Teknisk Fællesklub (PTF) 2 Fællesklubbens tilhørsforhold: 2.1 Fællesklubben er en del af 3F København 3 Fællesklubbens

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Referat af GENERALFORSAMLING den 26. april 2014 kl. 14 i Kappel Forsamlingshus. 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab 2013 og budget 2014

Referat af GENERALFORSAMLING den 26. april 2014 kl. 14 i Kappel Forsamlingshus. 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab 2013 og budget 2014 Grundejerforeningen STUBBEGÅRD Referat af GENERALFORSAMLING den 26. april 2014 kl. 14 i Kappel Forsamlingshus D A G S O R D E N 1. Valg af stemmetællere 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007 Formanden, Poul Lauridsen, bød velkommen. Grundejerforeningen Fyrrelunden Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007 1. Ole Ryttersgaard blev valgt som dirigent. Han konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforening

VEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforening VEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Konservative i Skive kommune. Herefter benævnt vælgerforeningen. Vælgerforeningen er tilsluttet Det Konservative Folkeparti.

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik?

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik? Bilag 1 A=Anders K=Kristian S=Simone Optagelsen starter efter Simone er kommet ind i lokalet, og Kristian er igang med at forklare hvad der skal ske. K: Interviewet er i forhold til vores andet semesters

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Hvordan kan vi tackle udadreagerende adfærd? Hvem skal lære? Fagligheden og

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere