OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE"

Transkript

1 OVERENSKOMST MELLEM HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" OG FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter.

2 2 1. Overenskomstens område. Overenskomsten omfatter køkkenmedhjælpere, servering og rengøringsmedarbejdere, der er ansat på HK Københavns Kursusejendom "KLINTEN". 2. Lønninger. Alle ansatte aflønnes efter skalatrin 20, stedtillæg VI. Der er intet skalatrinsforløb. Nyansatte har en prøvetid på 3 måneder. I prøvetiden aflønnes der efter skalatrin 15 stedtillæg VI, og derefter aflønnes der efter skalatrin 20. Lønnen reguleres i henhold til KTO's aftale om tjenestemandslønninger. Alle, der ansættes i faste stillinger ansættes, på månedsløn. Ansættelse kan kun ske på mindst 20 timer ugentligt. Afløsere ansættes på timeløn Timelønnen beregnes som 1/1924 af årslønnen på skalatrin Arbejdstid. Den ugentlige arbejdstid udgør 37 timer og tilrettelægges således, at der ikke må være mere end 10 arbejdsdage på en periode af 2 uger. Holdenes daglige arbejdstid aftales mellem den ansatte, og den daglige ledelse. Den daglige arbejdstid kan tilrettelægges mellem kl og kl

3 3 Pauser i forbindelse med morgenkaffe, formiddagskaffe, frokost og middagspause betales af arbejdsgiveren, og tilrettelægges i arbejdstiden. Dog betales der for 0,25 time pr. vagt. Der udarbejdes arbejdsplaner. Ændringer i en i forvejen tilrettelagt vagtplan, skal varsles med 3 måneder. Er der ingen kursister, skal de ansatte møde i henhold til vagtplaner, men kan dog pålægges at udføre arbejde i en anden afdeling. Ved hjemsendelse oppebæres der fuld løn inkl. tillæg, i henhold til gældende vagtplan. Der er endvidere mulighed for med et varsel på 72 timer, at flytte en i forvejen tilrettelagt vagt til et andet tidspunkt inden for 2 uger. En sådan ændring må ikke indebære en lønnedgang for den ansatte. Ændringer i den daglige arbejdstid skal ske med et varsel på 72 timer. Hvis varslet på 72 timer, for det ovenstående, ikke overholdes, betales der en godtgørelse på kr. 25,- pr. omlagt dag/time. Er den ansatte færdig med sine arbejdsopgaver inden arbejdstids ophør, skal man kontakte sin respektive leder. Pålægges den ansatte at holde fri på en i forvejen tilrettelagt arbejdsdag, skal dette ske uden lønnedgang for den ansatte, således at der oppebæres fuld sædvanlig løn inkl. tillæg.

4 4 4. Særlige fridage. 1. maj, Grundlovsdag, jule- og nytårsaftensdag, fredag efter Kristi Himmelfartsdag, er fridage med udbetaling af fuld sædvanlig løn inkl. tillæg. Disse dage betragtes som søgnehelligdage. Ansatte, der udfører arbejde på en af de nævnte dage, ydes en erstatningsfridag inkl. tillæg. Der ydes frihed med løn inkl. tillæg ved særlige lejligheder, hvis disse dage falder på en i forvejen tilrettelagt arbejdsdag. Særlige lejligheder er følgende: Konfirmation Egne børn eller børnebørn Bryllup: Eget eller børns Sølvbryllup: Eget, forældres eller svigerforældre Guldbryllup: Forældres eller svigerforældre Fødselsdage, 50 og 60 år: Egen eller ægtefælles Begravelse: Ægtefælle, børn, forældre, eller svigerforældre Flytning: Efter aftale med daglig ledelse Skolestart el. institutions skift: Efter aftale med daglig ledelse Derudover ydes der 1 dags frihed med løn inkl. tillæg ved børns sygdom. Er der behov for flere dage, kan der træffes aftale med den daglige ledelse. Der ydes max. 4 timers frihed pr. dag, ekskl. løn, når børn under 12 år er indlagt på sygehus, og lægerne skønner, at det er gavnligt, at forældrene er tilstede. 5. Kost Der ydes kost i arbejdstiden, og denne betales i henhold til de af staten fastsatte regler.

5 5 6. Tillægsbetalinger. Ubekvem arbejdstid. For arbejde før kl ydes et tillæg pr. time på kr. 20,- For arbejde efter kl ydes et tillæg pr. time på kr. 20,- Mindste betaling. Når en afløser tilsiges til arbejde, skal der ved tilsigelsen gives underretning om arbejdets forventede varighed. Sker dette ikke, ydes der en betaling for mindst 4 timer. Delt tjeneste. For delt tjeneste ydes der et tillæg på kr. 26,- pr. gang. Tjenesten kan kun deles 1 gang pr. dag. Hovedrengøring. For hovedrengøring og afsluttende rengøring efter håndværkere, ydes der et tillæg på kr. 3,- pr. time. Lørdagsbetaling. For arbejde på lørdage mellem kl og kl ydes et tillæg på kr. 20,- pr. time. For arbejde på lørdage mellem kl og kl ydes et tillæg på kr. 35,- pr. time. Søgnehelligdagsbetaling. For arbejde på søn- og helligdage ydes der et tillæg pr. time på 50 % af timelønnen. Overarbejde. Tjeneste ud over 7,5 time pr. dag, betragtes som overarbejde. De to første timer aflønnes med et tillæg på 50 %, og de følgende timer med et tillæg på 100 %. For timer, hvor der ydes overarbejdstillæg, ydes der ikke arbejdstids bestemte tillæg.

6 6 Tilsiges en ansat til at udføre mer/overarbejde, skal dette meddeles dagen forud inden arbejdstids ophør. For manglende varsel til mer/overarbejde ud over en time ydes et tillæg pr. time på kr. 20,-. Øvrige tillæg. Ved rengøring af særligt tilsmudsede værelser og fællesarealer, betales der en ekstra timeløn pr. sted. Der stilles fri kittel (arbejdstøj) inkl. fodtøj til rådighed, efter behov. Kiropraktor- og fysioterapeut. Efter lægelig anvisning eller aftale med daglig ledelse, dækkes den ansattes reelle udgift ved behandling hos kiropraktor- og fysioterapeut. Inden behandling påbegyndes skal ovennævnte være godkendt af den daglige ledelse. 7. Sygdom. Til time- månedslønnede ydes der fuld løn inkl. tillæg under sygdom. Fravær på grund af sygdom skal meddeles hurtigst muligt til Klinten, og senest ved arbejdstidens begyndelse. Afløsere, der ved andres sygdom, arbejder efter en fastlagt vagtplan ud over 4 uger, vil i forbindelse med sygdom få udbetalt fuld løn inkl. tillæg i henhold til vagtplanen. 8. Barsel og adoption. Der henvises til den af KTO og de kommunale arbejdsgivere indgået aftale om barselsorlov og adoption.

7 7 Endvidere ydes mandlige medarbejdere 5 ugers orlov med fuld løn inkl. tillæg i forbindelse med fødsel eller adoption, såfremt den pågældende senest 8 uger før forventet fødsel/adoption, har givet arbejdsgiveren meddeles herom. 9. Ferie. Månedslønnede: Månedslønnede har med virkning fra optjeningsåret 1. januar december 1998, og med afvikling fra 1. maj 1999 til 30. april 2000, ret til 6 ugers ferie. Det særlige ferietillæg udgør 3 %. Det særlige udbetales med april lønnen. Afløsere: I stedet for det i ferielovens 12, omhandlende feriegodtgørelse, betales der i stedet 15 % af al A-indkomst. Der henvises i øvrigt til ferielovens bestemmelser. Såfremt en medarbejder efter feriens påbegyndelse kommer til skade, suspenderes feriedagene med antallet af sygedage, såfremt medarbejderen, så hurtigt som forholdene tillader det, til Klinten fremsender, dokumentation for skadens art og varighed. Der ydes den enkelte medarbejder kompensation for det dokumenterede antal sygedage, enten således, at den allerede påbegyndte ferie forlænges med tilsvarende antal dage, eller således at den enkelte medarbejder senere holder ferie i det antal dage, som sygdommen har varet. Hvilke af de to alternativer, der skal anvendes, afgøres ved aftale mellem den daglige ledelse og den enkelte medarbejder. Feriefridage I overenskomst perioden indføres der 4 feriefridage.

8 8 2 feriefridage til afholdelse pr. 1. maj 2003, og yderligere 2 feriefridage til afholdelse pr. 1. maj Opsigelsesvarsel, Efterløn og Fratrædelsesgodtgørelse. Time-månedslønnede er omfattede af funktionærlovens bestemmelser herom. 11. Uddannelse. Ved deltagelse i arbejdsrelevant efteruddannelse, herunder AMU- kurser, udbetales fuld løn (37 timer) under uddannelsen - dog maksimalt 7,25 timer pr. dag eller 37 timer pr. uge. Aftale om deltagelse i kurser, træffes i hvert enkelt tilfælde mellem Klinten og medarbejderen. Klinten betaler for intern/ekstern uddannelse. Studierejsetilskud. Tilskud gives til en studierejse årligt. Beløbet vil være på max. kr. 25oo.-. Studierejsen skal have fagligt eller kulturelt indhold, og det kan være både ind- og udenlands. Det kan også være til en Messe, således at der kan være flere deltagere. Er der flere ansøgninger/tilmeldinger, vil det være den ansatte med længst anciennitet der deltager, og denne rykker herefter bagerst i rækken. Klinten dækker endvidere tabt arbejdsfortjeneste. Modtages der tabt arbejdsfortjeneste fra den lokale fagforening, tilfalder dette Klinten.

9 9 12. Uddannelsesfond. Følger de kooperative regler. 13. Ansættelsesbreve. Der henvises til den af KTO og de Kommunale arbejdsgivere indgåede aftale herom. 14. Pension. De ansatte er omfattet af en pensionsordning, hvis de har: 1) mindst 6 måneders beskæftigelse 2) er beskæftiget gennemsnitligt mindst 20 timer ugentligt. Pensionsbidraget indbetales til,: Pensionskassen for Arbejderbevægelsens Funktionærer Danasvej Frederiksberg C med virkning fra den 1. i den måned, hvor alle betingelserne er opfyldt i hele måneden. Bidraget, både fra medarbejdere og arbejdsgiver, indbetales af arbejdsgiveren og beregnes efter nærmere aftalte %-er, af den til enhver tid gældende aktuelle skalatrinsløn ekskl. tillæg. Pr. 1.1o udgør egetbidraget 3,25 %. og arbejdsgiver bidraget 6,5 % Med virkning fra den 1. april 2003 forhøjes Klintens pensionsbidrag med 1½ %, til 8 %. Medarbejdernes bidrag forhøjes med 3/4 % til 4 % Med virkning fra den 1. april 2004 forhøjes Klintens pensionsbidrag med 1 %, til 9 %. Medarbejdernes bidrag forhøjes med ½ % til 4½ % Endemålet for ordningen er den i vedtægtens 2 anførte % på %.

10 Organisationsforhold. Alle, der ansættes i henhold til nærværende overenskomst, skal være medlem af Forbundet af Offentligt Ansatte samt af Offentlige Ansattes Arbejdsløshedskasse. 16. Faglig strid og Voldgift. Ved behandling af faglig strid er Hovedaftalen samt tilhørende protokollat af 26. marts 1984 indgået mellem Det kooperative Fællesforbund og Landsorganisationen i Danmark gældende. 17. Ikrafttræden, opsigelsesfrist og udløbstid. Hvor intet andet er nævnt har overenskomsten virkning fra den 1. april Overenskomsten kan opsiges med 3 måneders varsel til den 31. marts, dog tidligst den 31. marts Opsigelsen skal ske skriftligt. København den 27. januar 2003 For: Forbundet af Offentligt Ansatte Ann. Marie Liepke For: HK Københavns Kursusejendom "KLINTEN" Steen Bonde Bilag: Protokollat om Afløsere Protokollat for tillidsrepræsentanter og sikkerheds repræsentanter.

11 11 PROTOKOLLAT OM AFLØSERE Ved forhandlingerne den 24. oktober 2002 er mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og HK-Klinten opnået enighed om følgende vedrørende afløsere: Der må i overenskomstperioden bruges max timer årligt til afløsning. Såfremt der opstår behov for yderligere timer, kan der optages drøftelser mellem overenskomstparterne. Ovenstående forudsætter at fastansatte tilbydes timer forud for brugen af afløsere, samt at fastansatte ikke ufrivilligt skal gå ned i tid på grund af ovenstående. København den 27. januar 2003 For: Forbundet af Offentligt Ansatte For: HK Københavns Kursusejendom "KLINTEN" Ann. Marie Liepke Steen Bonde

12 12 PROTOKOLLAT 0M TILLIDSREPRÆSENTANT & SIKKERHEDSREPRÆSENTANT REGLER

13 13 1. Formål. Det er tillidsrepræsentanten, såvel som ledelsens pligt at gøre deres bedste for at vedligeholde og fremme et godt samarbejde på arbejdsstedet. Tillidsrepræsentanten fungerer i øvrigt som talsmand for de medarbejdere, tillidsrepræsentanten er valgt iblandt, og kan som sådan over for Klintens ledelse forelægge forslag, henstillinger og klager fra medarbejdere samt optage forhandlinger om lokale spørgsmål. Tillidsrepræsentanten har altid ret til at overgive en eventuel sag til sin organisation. Tillidsrepræsentanten eller stedfortræderen skal være tilstede ved ansættelser og orienteres om forestående afskedigelser af medarbejdere, samt andre skridt inden for pågældende overenskomstgruppe. 2. Valg af Tillidsrepræsentant. Blandt medarbejderne, som er omfattet af nærværende overenskomst, vælges en eller to tillidsrepræsentant(er) samt en stedfortræder. Med det formål at styrke tillidsrepræsentantens muligheder for at udføre sit hverv bedst muligt, bør det tilstræbes, at pågældende vælges for mindst 2 år ad gangen. For at være valgbar til tillidsrepræsentant, skal den pågældende have været ansat i mindst ½ år på arbejdspladsen. Valget af tillidsrepræsentant og stedfortræder skal godkendes af organisationen og skriftligt anmeldes over for Klinten.

14 14 3. Frihed. Ledelsen giver tilsagn om, at medarbejdere, der vælges til tillidsrepræsentant, og som ikke forud for valget har gennemgået kursus for tillidsrepræsentanter, hurtigst muligt efter valget har fundet sted, gennemgår en sådan uddannelse, og får den fornødne frihed hertil. Der ydes frihed til tillidsrepræsentanter til deltagelse i faglige møder, (eks. afdelingsbestyrelsesmøder) konferencer og kongresser m.v., som er et led i deres daglige arbejde. Aflønningen ved deltagelse i henhold til ovennævnte, sker i henhold til gældende vagtplan, således at der ikke sker lønnedgang for tillidsrepræsentanter. 4. Tillidsrepræsentantens virke. Tillidsrepræsentanten gives den fornødne frihed til at udføre arbejdet forsvarligt. Der skal være et lokale til rådighed, hvor der er adgang til telefon og skrivemaskine. Der skal mindst hver anden måned holdes et møde mellem ledelsen og tillidsrepræsentanterne. Ledelsen og tillidsrepræsentanten udarbejder i fællesskab en dagsorden til møderne. Møder, der strækker sig ud over den normale arbejdstid, aflønnes med almindelig timeløn. 5. Afskedigelse. Tillidsrepræsentanten og dennes stedfortræder har, uanset ansættelsens længde, et opsigelsesvarsel på 6 måneder. Stedfortræderen har under tillidsrepræsentantens fravær samme rettigheder som denne.

15 15 Påtænker Klinten at afskedige en tillidsrepræsentant eller stedfortræderen, skal der forinden finde en forhandling sted med den lokale afdeling af FOA Hvis der ved denne forhandling ikke opnås enighed, overgår sagen til videre behandling ved voldgift under forsæde af LO. 6. Sikkerhedsrepræsentanter. For sikkerhedsrepræsentanter gælder samme valg-, aflønnings- og afskedigelsesregler som for tillidsrepræsentanter. 7. Klubber. Hvis medarbejderne ønsker at danne en faglig klub eller lignende, er medlemskab obligatorisk, og tillidsrepræsentanten skal være formand. Der gives frihed til i arbejdstiden at afholde klubmøder forud for tillidsrepræsentantens møder med ledelsen. Det tilstræbes at møder afholdes på hensigtsmæssige tidspunkter. De medarbejdere der ikke gør tjeneste, når der afholdes klubmøder, er ikke berettiget til løn ved fremmøde. Der gives frihed til deltagelse i faglige kurser og lignende for klubbestyrelsesmedlemmer. Aftale træffes herom med Klintens ledelse. København den 27. januar 2002 For: Forbundet af Offentligt Ansatte For: HK Københavns Kursusejendom "KLINTEN" Ann. Marie Liepke Steen Bonde

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S CVR 20199830 OVERENSKOMST MELLEM FOA Fag Og Arbejde og PBH A/S - 2-1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmeserviceassistenter, samt personer, der udfører tilsvarende

Læs mere

OVERENSKOMST. 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III

OVERENSKOMST. 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III OVERENSKOMST 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III Overenskomsten er indgået mellem: Højskolerne; LO-skolen, Esbjerg Højskole, Roskilde Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE AFTALE mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie frihed 6 Barsel 7 Børns sygdom 8 Opsigelse 9 Tillidsmandsregler 10 Ret

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

OVERENSKOMST 2002-2005. LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården i Juelsminde

OVERENSKOMST 2002-2005. LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården i Juelsminde OVERENSKOMST 2002-2005 med tilhørende protokollat I - II Overenskomsten er indgået mellem: Højskolerne: LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse

Læs mere

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode.

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Transportoverenskomsten med 3F Indgåelse af aftale på Transportområdet Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Strategiske fornyelse af

Læs mere

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår 1. Indledning En del af HORESTA Arbejdsgivers medlemsvirksomheder holder lukket i en periode i forbindelse med jul og nytår. I det følgende

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS)

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS) OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og REDERIET ESVAGT A/S og MASKINMESTRENES FORENING For skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 23. februar 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale Strategiske om fornyelse overvejelser:

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Satserne udgør pr. 01.03.2011 Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Arbejdstid Arbejde på ubekvemme arbejdstider Forskydes arbejdstiden således,

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80 G-dage Når en virksomhed bringer et ansættelsesforhold til ophør, er der under visse betingelser pligt til at betale dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag også kaldet G-dage. Derefter modtager

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Overenskomst. 1 Overenskomstens område

Overenskomst. 1 Overenskomstens område Overenskomst mellem Læge/Lægerne (i det følgende kaldet principallægen) og Foreningen af Yngre Læger Trondhjemsgade 9 2100 København Ø Telefon 35 44 85 00 1 Overenskomstens område Nærværende overenskomst

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT

GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT 1. marts 2008 GENERALSEKRETÆR- KONTRAKT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tiltræden mv.... 4 2. Ansvarsområde... 4 3. Hverv under ansættelsen... 4 4. Arbejdssted og arbejdstid... 4 5. Tavshedspligt og tilbagelevering

Læs mere

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage.

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage. Bilag 2b for lærere og børnehaveklasseledere 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse og det pædagogiske personale og mellem det forskellige

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Ferie for statens tjenestemænd i Grønland 2009 Cirkulære af 16. november 2010 Perst. nr. 038-10 J.nr. 09-233-14 2 Cirkulære om ferie for statens tjenestemænd i Grønland (Til samtlige ministerier

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016

L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016 MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016 Timeløn. Mejeriarbejdere, chauffører, industrioperatører, pakkeoperatører og afløsere

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i Faglig voldgiftssag FV 2011.0147: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I (DI) for Torkilstrup Bus A/S (advokat Jesper Hollegaard) Sagen

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015 i faglig voldgiftssag, FV 2015.0106 Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for A/S Bladkompagniet

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 04.84 O.15 8/2015 Side 1

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 04.84 O.15 8/2015 Side 1 Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse KL Forhandlingsfællesskabet Side 1 Indholdsfortegnelse Side Bemærkninger til aftalen... 3 1. Formål... 3 2. Hvem er omfattet af aftalen... 3 3. Definitioner... 4

Læs mere

Overenskomst mellem PLO Læge/Lægerne (i det følgende kaldet tutorlægen) og Yngre Læger

Overenskomst mellem PLO Læge/Lægerne (i det følgende kaldet tutorlægen) og Yngre Læger Overenskomst mellem PLO Læge/Lægerne (i det følgende kaldet tutorlægen) og Yngre Læger 1 Overenskomstens område Denne overenskomst omfatter praksisamanuenser i uddannelsesstillinger. Dermed menes læger,

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Godkendt i Byrådet den 31-01-2011 Lovgrundlag Servicelovens 95: "Stk. 1 Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige

Læs mere

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen.

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Protokollat 3 Aftale om arbejdstid for musikskolelærere (fra 1. august 2016) [] 1 Arbejdstid Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Side 23 Arbejdstiden

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 5 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 2002 1 Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten (Til samtlige ministerier mv.) 1. Arbejdsgiveren har pligt til at underrette

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE?

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? UNDER FERIE Som udgangspunkt NEJ. Uanset årsag kan arbejdsgiver ikke kræve, at arbejdstager afbryder en allerede pbegyndt ferie ifølge ferieloven. Ferie begynder

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk I medfør af Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og

Læs mere

Fraværsstatistik 2011. Vejledning

Fraværsstatistik 2011. Vejledning Fraværsstatistik 2011 Vejledning Fraværsstatistikkens formål Danmarks Statistiks fraværsstatistik er en årlig statistik, der dækker hele arbejdsmarkedet. Formålet med statistikken er at belyse omfanget

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner Bilag 1 Arbejdstidsaftale for sygeplejersker ansat ved OK Fondens institutioner Arbejdstidsaftale Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal Danske Malermestre cirkulære Gældende fra 1. januar 2011 Malerfagets nøgletal Malerfagets nøgletal - gældende fra 1. januar 2011 Udgivet af Danske Malermestre Tekst: Heinrich Søndengaard Nielsen Redaktion:

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

Vejledning Fraværsstatistik 2015

Vejledning Fraværsstatistik 2015 Vejledning Fraværsstatistik 2015 Indberetning af fraværsstatistik 2015 Fraværsstatistikkens formål Danmarks Statistiks fraværsstatistik er en årlig statistik, der dækker hele arbejdsmarkedet. Formålet

Læs mere

Beregning af løn under betalt fravær mv.

Beregning af løn under betalt fravær mv. Cirkulære om Beregning af løn under betalt fravær mv. 2003 Cirkulære af 1. december 2003 Perst.nr. 080-03 J.nr. 03-426-5 Cirkulære om beregning af løn under betalt fravær mv. 1. Indledning Ansatte i staten

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gældende for de i Dansk Sygeplejeråd Fyns Amt beskæftigede husassistenter/servicemedarbejdere, der har ansættelsesbrev,

Læs mere

PIXIUDGAVE SENIORDAGE

PIXIUDGAVE SENIORDAGE PIXIUDGAVE SENIORDAGE Hvem er omfattet af seniordageordningen 09.07.2012 Alle kommunalt ansatte i aldersgruppen fra 60 år og op efter, har ret til frihed med sædvanlig løn i to dage fra det kalenderår

Læs mere

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 OVERENSKOMST for rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere & tekniske serviceledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 1. OMRÅDE...

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Nuværende regel - side 1 kr.pr. time timeløn 112,33 aften (alle dage 17-23) 31,45 nat (alle dage 23-06) 35,39 lørdagstillæg

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Pjece vedr. barselsorlov

Pjece vedr. barselsorlov Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A E-mail: 122@dlf.org 6950 Ringkøbing www.dlf122.dk April 2016 Pjece vedr. barselsorlov (Gælder for fødsler, der finder sted fra og med 1. april 2015)

Læs mere

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger KL og BUPL indgik den 5. november 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger.

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T O V E R E N S K O M S T om ansættelses-, løn- og arbejdsforhold for chefoptikere/forretningsbestyrere mellem F. A. Thiele A/S og Serviceforbundet / Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne 1. april 2014-1.

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Arbejdet i skolen Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Nye regler Skolereformen Så ens som muligt med lærer og pædagoger Sikre mulighed for arbejde i skolen 2. Hvor kan man ansættes Hvad står der i overenskomsten

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT Ansættelseskontrakten er udarbejdet af Danske Skov- og Landskabsingeniører til dig, som står overfor dit første eller et nyt ansættelsesforhold. Du kan medbringe

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere