Udvikling Rønne. Et debatindlæg om byens nuværende tilstand og ønsker til Rønnes fremtidige udvikling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvikling Rønne. Et debatindlæg om byens nuværende tilstand og ønsker til Rønnes fremtidige udvikling"

Transkript

1 Udvikling Rønne Et debatindlæg om byens nuværende tilstand og ønsker til Rønnes fremtidige udvikling

2 Hvem er vi? Arbejdsgruppen omkring Rønne bymidtes fremtid kom til verden efter den offentlige høring, arrangeret af Socialdemokratiet og Venstres lokale partiforeninger, den 20. oktober 2014 på Rønne bibliotek. Den første arbejdsgruppe blev nedsat på selve mødet, med det formål at viderebearbejde ideerne der fremkom under høringen. 15 personer meldte sig til gruppen, som vi senere delte i 4 undergrupper med hver sit område, herunder også PR formidling. Arbejdsgrupperne har overvejende beskæftiget sig med: StoreTorvs fremtid De mindre pladser og torve omkring Rønnes centrum De store tilliggende haver Havnemiljøet specielt ved Nørrekås Arbejdsgrupperne har konstateret, at der de sidste år gentagne gange har været planer om forbedringer og moderniseringer af Rønne bycentrum. Uden at noget dog er fuldført. Arbejdsgrupperne har ved flere byvandringer beset forholdene og ved selvsyn måttet konstatere et betydeligt behov for en samlet og sammenhængende modernisering. Som Rønne bymidte henligger i dag, virker den trist, forsømt og planløs. Rønnes bymidte lever ikke op til den værdighed, den burde som øens hovedstad.

3 Er alle tankerne tænkt før? Mange af de tanker og ideer der er opstået under vort arbejde med Rønne by har vi til vor overraskelse konstateret har været fremme tidligere - måske for 10, 20, 50 eller 150 år siden! Sådan vil det nok altid være og den beskedne økonomi vort samfund har haft, har jo også reddet os fra uigennemtænkte modeluner. Men nu er alt gået i stå, selv vedligeholdelsen - efter kommunesammenlægningen. Forudsætning for løsningsforslagene Det skal understreges, at arbejdsgruppernes fremlagte tanker ikke er underbygget af konsekvensberegninger, da det tids- og resource-mæssigt havde vanskeliggjort arbejdsprocessen. Den del overlader vi til eksperterne. Deltagere i arbejdsgrupperne Bjarne Bech/ Blå Streg. Formand Lisbeth Riemann/ Bornh.Tidende. Næstformand Johnny Winther Holbech/ Menighedsrådet Bitten og Svend Lindahl Jørgen Kleener/ Ældrerådet Ebbe Birch/ designb Jette Spangsby Helge Hansen/ Bo42 Steen Frandsen/ BRK Teknik&Miljø Jacob Bjerring-Hansen/ Bornholms Museum Kim Kaspersen/ Rønne Teater Flemming West Peer Andersen/ Musikhuzet Mette Brunemark/ Musikhuzet Gruppernes medlemmer har deltaget som enkeltpersoner. Et evt. tilhørsforhold til forening/ organisation har ikke forpligtet til fremførelse af andet end egne holdninger.

4 Rønne er en attraktiv by Store områder med relativt mange bevaringsværdige bygninger gør, at det er attraktivt at bo i byen. Historien og arkitekturen er nærværende og virker tiltrækkende. Vi har lyst til at bo her og det er også her, turisterne kommer. Så vores hverdag handler altså ikke kun om energieffektivisering og moderne byggematerialer! Historien, udviklingen og vores baggrund er hele tiden med og er vigtig.

5 Et grønnere StoreTorv Der har tidligere været tradition for rækker af formklippede lindetræer, de såkaldte stammehække, på StoreTorv. Vi ønsker et grønnere StoreTorv og vil derfor videreføre traditionen, som man kan se fine eksempler på i Storegade og ved Hovedvagten. Målet er at binde torvets forskelligartede bygninger sammen til en større helhed og dermed genvinde den intimitet, der er grobund for et bedre torvemiljø i bymidten. Vi forestiller os, at torvets større virksomheder tager medejerskab til GrønneRønne ideen ved at sponsorere træerne, mens BRK sørger for plantningen.

6 StoreTorv sommer StoreTorv vinter Et bilfrit StoreTorv året rundt Torvet skal være bilfrit. Helt bilfrit. Og der skal plantes træer langs pladsens yderkant som der tidligere har været! Skulpturen skal der findes en ny placering til og StoreTorv skal gøres aktivt med bl.a scene og boder. På det offentlige borgermøde forud for arbejdsgruppens nedsættelse var der udtalte ønsker om at gøre StoreTorv bilfrit. Disse ønsker tilslutter gruppen sig - af flere grunde.

7 Et bilfrit torv øger muligheden for at indrette torvet til et samlet kreativt rum. Arbejdsgruppen foreslår derfor at torvet i højere grad bliver scene for mangeartede kreative aktiviteter. Ønsket er, at øens rige forenings- og kunstnerliv skal føle sig inspireret til at udfolde sig kreativt i det offentlige rum. Til glæde for netop det offentlige publikum. Små og store aktørgrupper skal kunne udfolde sig her og adgangen dertil skal være nem og tilgængelig. Et bilfrit StoreTorv øger muligheden for at udvikle et miljøskabende åndehul i byens centrum. Arbejdsgruppen foreslår derfor at torvet indrettes, så det opleves som et reelt åndehul for byens borgere og gæster. Et åndehul der inspirerer til at tage ophold i - og til at blive i, i længere tid end det tager blot at passere det. Torvet skal give borgerne en følelse af, at her er rart at opholde sig. Et bilfrit StoreTorv giver de næringsdrivende nye muligheder. Når bilerne forsvinder, skabes der mulighed for at især torvets østlige butikker vil få mulighed for at skabe et udendørs miljø tæt ved butikkerne, til styrkelse af salget. Målet er at gøre StoreTorv til en spændende, attraktiv og identitetsskabende byrumsplads. Derfor skal p-pladser, bilkørsel og buskørsel langs torvet fjernes og omlægges. Der skal etableres beplantning og grønt look, afslapningszoner med bænke og borde. Og en aktivitetszone med scene, hvor der kan foregå kulturelle aktiviteter. Musik, gøgl, debat. Og der kan opsættes boder til handel, service og udbud.

8 StoreTorv skal have sin friluftscene I den sydlige ende af torvet med ryggen mod lindetrægruppen ved Taxa holdepladserne, skal StoreTorv endelig have sin store FriluftsScene. Udformet skulpturelt som en såkaldt multi-purpose scene, vil den kunne anvendes bredt til kulturelle formål, teater, musik, foredrag, men skal også være et sted hvor unge kan opholde sig, når scenen ikke er i brug og hvor børn trygt kan lege, mens forældrene handler. Scenen skal udføres i bornholmsk granit med en fast, lav bagvæg og kan overdækkes med et stort sejl.. Fundamentet er hvælvet som ved springvandet midt på torvet og der er indlagt uplight scenelys i scene og siddeøer.

9 Sejloverdækket scene med øer til publikum og kunstnere Uplight scenelys i scene og øer Opholdssted for børn og unge til daglig brug

10 Ny placering ved Munch Petersens Vej Alternativ placering ved Plejehjemmet Snorrebakken Skulpturen flyttes væk fra StoreTorv Skulpturens nuværende placering og omfang vurderes at være en hindring for tilblivelsen af det nye kreative miljø, som arbejdsgruppen foreslår. Arbejdsgruppen ønsker derfor, at den nuværende skulptur flyttes til anden placering i Rønne og peger på muligheden for en placering ved de nye plejeboligers vestlige side på Snorrebakken eller på det grønne areal ved Munch Petersens Vej.

11 StoreTorv får nyt liv med boder og borde/bænkesæt Der etableres borde/bænkesæt på torvet. Og gerne bænke rundt om nogle af torvets træer. Det giver publikum mulighed for at sætte sig på torvet og nyde aktiviteterne. Som konsekvens af at torvet gøres bilfrit, bør der etableres overdækkede borde/bænkesæt ved torvets sydlige ende mellem Torvegade og Snellemark, hvor bilister har mulighed for en hurtig af-og pålæsning. Arbejdsgruppen foreslår, at der bygges et antal boder, som dels torvehandlende kan leje på torvedage eller som byens butikker og foreninger kan leje til særlige by-aktiviteter. Boderne overdækkes med sejl, der skærmer mod vind og vejr -og som i farve og kvalitet matcher scenens sejl. Gruppen foreslår, at det bliver obligatorisk, at de handlende benytter sig af disse torvetilpassede boder, når der afvikles torvedage.

12 Parkering De ca. 48 parkeringspladser som nedlægges på torvet erstattes med ledig kapacitet på byens øvrige parkeringspladser. Nye parkeringspladser kan opstå, når Rosengade / Smallegade hjørnet ryddes (evt. handicap-parkering) og når Krystalgade lukkes mod torvet og parkeringspladserne bevares. Der etableres handicapparkering i Antoniestræde. Større focus på de eksisterende store parkeringspladser Som kompensation for et bilfrit StoreTorv skal der større opmærksomhed om de eksisterende parkeringsmuligheder i dette område. Visuelle signaler i form af flagning/skiltning kunne anvendes, ligesom udnyttelse af en Parkerings App ville servicere turister og andre af byens gæster. Bedre toiletforhold ved store parkeringspladser Etablering af toiletter ved Ellekongens Plads og P.A.Holms Plads ville ligeledes blive opfattet som en positiv opdatering af serviceniveauet i øens største handelsby.

13 Vedligeholdelse Uoverstigelige udgifter forudses, hvis vedligeholdelsen af Hasle klinkerne ikke straks intensiveres! Fjern skilte og affald. Vi har set på byens belægninger og inventar. Vi er bekymrede over belægningernes manglende vedligeholdelse. Bymidten blev formet midt i 90 erne og blev i Rønne Kommunes tid godt vedligeholdt. Borgmesteren, kommuneingeniøren, kommunearkitekten og de medarbejdere, der var tilknyttet vedligeholdelsen, kom dagligt rundt og noterede sig, hvad der måtte mangle! Niveauet er faldet. Chaussestenene omkring Den gule Tråd (handicapvenligt gangspor i Hasle klinker) er sunket et par cm! Man kan falde over kanterne og BRK kan drages til ansvar ved faldulykker o.lign. Snerydningsmaskiner knuser klinkekanterne, hvilket vil koste formuer at renovere. Det er meget vigtigt at chaussestens-belægningen hæves nu! Dette er ikke et større eller vanskeligt stykke arbejde. Den flotte afløbsrende i Gågaden ligger flere steder og vipper, og enkelte sten er derfor knækket. Igen er det farligt at færdes her, og det ser sørgeligt ud. Og forfald fremmer forfald andre steder. Renholdelse af byen er et problem. Vi er mange, der skal deltage i dette, men ved større arrangementer skal den offentlige renholdelse tilpasses det øgede behov.

14 Vi behøver ikke så mange skilte! Skilte er skæve og skadede. En del af skiltene kunne måske fjernes? Det virker som om et grundigt eftersyn kunne medføre, at en del af skiltene kunne undværes. Og det positive Belysningen glæder vi os generelt over. Standerne omkring Store Torv og i Gågaden er pæne. Ved en evt. udskiftning til mere energiøkonomiske lyskilder ser vi gerne, at armaturerne fastholdes. I den ældre bydel er udskiftning af gadelamper til lavere standere et stort plus. Armaturvalget er dog også her vigtigt! Bænke, skraldestativer mm. er flotte. Selvfølgelig mangler der en bænk hist og her. Fodgængerfelternes markering med hvide marmor-lignende sten er vellykket.

15 Amtmandshaven De 4 grønne haver Grønne oaser tæt ved centrum -lige til at gå til! Som perler på en snor ligger Provste-, Amtmands-, Kommandantog Erichsens Gårds haver. De fortæller byens historie og struktur. Vi så gerne, at det var muligt at etablere et sammenhængende gangforløb mellem de 4 haver, gerne med passage gennem eller på kanten af haverne. Alle 4 haver er fredede! Efter vor opfattelse må fredningsinteressen også kunne rumme offentlig adgang. Vi tillader os derfor at foreslå små ændringer af forholdene i de 3 af haverne. Provstens Have Bunkeren bør fjernes. I havens vestskel kunne etableres en passage fra Pistolstræde (spor i muren efter låge?) til Søborgstræde så passage til Gymnasiet (fremtidig p-pladser?) lettes og gøres til en oplevelse.

16 Amtmandshaven Vi ser gerne at der straks tages initiativ til denne haves åbning! Haven er meget oplevelsesrig, smuk og spændende. Det synes uproblematisk at få adgang fra Antoniestræde og fra Storegade. Adgang fra Snellemark og videre til Krystalgade kræver at private ejendomsejere deltager. Havens placering supplerer opholdet på StoreTorv. Der er bare 50 meter fra det aktive torv til freden i haven! For at tage haven i brug kræves flg.: 6 bænke, affaldskurve, skiltning, afspærring med tov / kæde mod udlejningsdelen. Aflåsning om natten? Evt. bearbejdning af Antoniestræde-gyden, belysning gennem haven, legeredskaber, flagstang mm. Åbnings-perioden kunne måske begrænses til sommermånederne. Haven ses gerne åbnet mod Snellemark, vanskeligere mod Krystalgade. Men passage øst-vest vil nok være at foretrække.. Kommandanthaven Ejendommen er privatejet, hvorfor havens åbning nok ikke er mulig. Dog vil en tværgående passage være ønskelig, således at haverummet kan opleves. Passage kunne etableres umiddelbart øst for Hjorths Fabrik, på Odd Fellow Logens areal. Herfra vil der kunne opnås adgang videre til Rosengade ved murgennembrud og samtidig adgang til Dams Gård og Musikhuzet. Erichsens Gård Museet har tilkendegivet, at man ikke er uvillig til at åbne haven, men passage gennem karréen mellem Rosengade og Laksegade synes ikke mulig. Et gænge indenom den kommende p-plads (eller bebyggelse?) på hjørnet af Rosengade / Smallegade kunne måske delvis kompensere for dette. Biblioteksparken kunne gøres mere tilgængelig. I forlængelse af Sct. Mortensgade burde etableres en markeret indgang til parken. Træer i byen Vi har besigtiget en stor del af byens træer offentlige som private. Mange af træerne er placeret rigtigt, så de opleves på afstand og fuldender gadebilledet. Specielt p-pladserne venliggøres ofte af velplacerede træer. Meget få af træerne kan undværes uden at efterlade et tomrum. De fleste træer er lindetræer, fritvoksende på StoreTorv, stynede eller klippede i Ellekongsstræde. Få andre arter findes, f.eks. enkelte plataner i Snellemark og robinie / falsk akacie på Laksetorvet.

17 Øvrige pladser Smukke pladser endnu flere! Øvrige eksisterende og fremtidige pladser er blevet diskuteret. Vi har ikke magtet at skitsere på de forskellige løsningsmuligheder der vil være til hver enkelt pladsdannelse. Desuden har vi opdaget at andre har gjort det før os! Mange gange! Generelt synes vi at den vedtagne Bymidteplan 1994, Kommuneplantillæg nr. 24, indeholder gode oplæg til Lille Torv, Snellemark med byport og Storegade/ StoreTorvegade området. Herudover har vi set på: Kirkepladsen Dens udformning og beplantning er vigtig. Foreliggende trappeforbindelse direkte til Sdr. Bådehavn virker attraktiv. Lille Torv Her er bymidteplanerne ambitiøse og kan efter Posthusets lukning lettere realiseres. En mere beskeden tilgang kunne være nogle legeredskaber på plænen (så har hegnet en mening) og Pugga skulpturen bør tilbage. Pladsen overfor Bornholms Tidende Et pænt lille anlæg som blot skal holdes fri for biler. Dette kan gøre med bøder, enkelte store granitsten eller et fodhegn i jern, som foran smedjen på havnen ved Told&Skat.

18 Pladsen Storegade / StoreTorvegade Gamle planer med flytning af opholdsarealet mod nord synes rigtige. Parkering videre ud af StoreTorvegade kunne se mere acceptabelt ud ved dobbeltsidet parkering i stedet for skråparkering. Laksetorvet En vellykket plads, men hvor den krydsende trafik forsøgsmæssigt foreslås fjernet i sommerperioden. Rønne H. Her mangler stadig en markeret indgang til byen, en byport. De grønne områder omkring Rønne H bør inddrages i de fremtidige planer for Nørrekås. Øvrige pladser Bagerpladsen, Ved Brønden, Hovedvagten, Teaterpladsen, Krydset Snellemark/ Storegade og de fleste centrale p-pladser synes at være vellykkede. Små info-tavler er ønskelige med orientering om historiske bygninger og hændelser mv. som i Svaneke. Eksempelvis Tora Sodes Plads. Gænger / smutveje Mange flere er ønskelige. Små passager er ofte overraskende og oplevelsesrige. Ingen kørende trafik. Fra Tinghuspladsen kunne let etableres en passage forbi Rønne Bio til Nørregade.

19 Ny udnyttelse af Rønnes kommende tomme bygninger Tab af de kulturelle træfpunkter Bornholms Museum og Campus i Søborgstræde må opvejes af nye anvendelsesmuligheder for at opretholde et attraktivt byliv. Hvorfor ikke tilbyde undervisningsbygningerne i Søborgstræde til oprettelse/udflytning af en universitetsafdeling for eksempelvis arkæologi eller lign, som Bornholm allerede har stor ekspertise i. Slottet pt. flygtningecenter, kunne passende være rammen om et kollegiemiljø med plads til et stort antal universitetsstuderende. En evt. flytning af Bornholms Museum til Rø efterlader mulighed for at give Rønne sit eget bymuseum. En anden mulighed ville være at give billedkunstnere plads til fælles atelierfaciliteter og udstillingslokaler i byen. Anton Rosens Rønne Elværk, nu fredet, kunne blive en spændende ramme om et indendørs Kræmmermarked i vintersæsonen.

20 Nørrekås Forbindelse fra byen til kysten skal fremmes nu. Nørrekås skal åbnes og gøres attraktiv og suppleres med sti til udsigtspunkt helt mod vest! Og så skal vi kunne se havet bedre fra Ndr. Kystvej, - og røre det. Og kunne gå en tur helt ud til Antoinette langs kysten! Munch Petersens Vej og Ndr. Kystvejs afskæring af byen fra havet er meget problematisk. De kommende diskussioner for områdets fremtid imødeses. Vi foreslår flg. -som vistnok allerede er foreslået af andre: At der etableres 3 stk. 60 m lange fartdæmpede overgangszoner. Én ud for Griffen, én ud for Fiskerbakken og én ud for Nørrekåsgade. Zonerne kunne være med hævet, rød asfalt eller brosten, midterrabat, træbeplantning, kørebaneindsnævring og naturligvis med heraf reduceret hastighed. Dette vil give gående mulighed for at passere til kysten. I de samme zoner fjernes muren til gangstien og erstattes af trappeanlæg, som selvfølgelig føres helt ned til vandoverfladen. Tidligere tanker om selvstændig cykelsti i begge sider af Ndr. Kystvej, adskilt fra kørebanen, tiltaler os meget.

21 Pladsdannelse Ved zonen ud for Nørrekåsgade udmunder den naturlige nærmeste adgang fra bycenteret (fra StoreTorv via Krystalgade/Silkegade). Jernbanevej skal derfor fjernes (opløses) helt på dette sted og erstattes af en pladsdannelse i udstrækning som trafikdæmpningszonen. På Nørrekåsområdet skal lukketheden være slut. Fjern hegn og også nogle af skurene så en gennemsigtighed opstår. Kør BAT-busserne udenfor byen, og indret remisebygningen (den kan blive attraktiv!) til nye aktiviteter, f.eks. maritime butikker / fiskerestaurant / torvehal. Langs remisebygningen er der starten på en skærmet sti bag om redskabsskurene, forbi klubhusene og ud til et udsigtspunkt i forkastningen. Nørrekås genindtages.

22 Den Grønne Bølge er logo og slogan for den grønne fornyelse af Rønnes torve og pladser og symboliserer byens beliggenhed mellem land og hav. Medfølgende USB-nøgle indeholder en 25 minutters præsentation af 18 grønne ideer.

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Cafe nr. 1: Fjerritslevs udvikling Slagterigrunden : Området bør anvendes til grønt område. Et alternativ kunne være ungdomsboliger der bygges uden at fjerne alle

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

1. Etape. Vi vil gerne skabe

1. Etape. Vi vil gerne skabe Projektbeskrivelse Askov lokalråd ønsker at skabe et attraktivt område omkring Torvet, Brugsen og Dammen. Formålet er en byfornyelsen som skal skabe et fælles holdepunkt for befolkningen i Askov. Et sted,

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

Sankt pauls plads Dato

Sankt pauls plads Dato Skitseforslag Sankt pauls plads Dato 2018.05.04 PLAN I 1:400 05 m 10m SANKT PAULS PLADS Skt. Pauls Plads Mere grønt, mere plads Sankt Pauls plads har fået plads. Et sted i Nyboder ligger denne oase, hvor

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

Indgang og Prioriteringer

Indgang og Prioriteringer Indgang og Prioriteringer Indhold Nuværende oversigt Indgang 4 Udgangspunkt Fremtid Inspiration 7 Træskulpturer Informationstavler Vejviser Leg Ophold Værdier i parken 8 Prioriteringer Praktiske tiltag

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016 sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. Aftenens program 19.00 Velkomst v/ Borgmester Thomas Adelskov 19.15 Om områdefornyelse v/bjørk Trøst Bigum, sbs 19.30 soplæg

Læs mere

Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune

Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune Områdefornyelse/pilotprojekt i fire landsbyer i Hjørring Kommune Gennemførelsen i Poulstrup Poulstrup er noget særligt med sine fine gamle huse langs Hovedgaden og Børnenes Jord, hvor der leges og man

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

S. 1 5 SKITSEFORSLAG

S. 1 5 SKITSEFORSLAG S. 1 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, L I L L E G Å R D O G G R Ø N N E G Å R D SKITSEFORSLAG 08.03.2018 GRØNNE GÅRD LILLE GÅRD S. 2 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, G R Ø N N E G Å R D LOKALITET:

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

Hvor ofte besøger du følgende steder i byen? Bymidten 21% 30% 35% 11% 3% 0% Bydelscentrene Tarup, Dalum, Bolbro, Næsby, Center Øst/Outlet Fyn, Skibhusvej 16% 22% 23% 16% 18% 5% Rosengårdscentret 3% 13%

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Aabenraa Kommune Rambøll Byudvikling & Landskab Januar 2016 Helhedsforslag Camma Larsen-Ledets Vej, Aabenraa Indhold INTRODUKTION

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

Det gode liv i Galten Midtby

Det gode liv i Galten Midtby Det gode liv i Galten Midtby Statusnotat, Omdannelse af Galten Midtby Baggrund Galten Bymidte står over for en større renovering og fornyelse. Som følge af Budgetaftalen 2013 er der over tre år afsat 4

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

Borgerbudgettering 2014 Hjarnø

Borgerbudgettering 2014 Hjarnø Så er forslagene kommet til brug af de 60000 kr. som Hedensted Kommune har stillet til rådighed gennem borgerbudgettering. Vi skal stemme om hvilket af det 9 forslag som skal gennemføres for midlerne,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47.

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Bilag 2 Østbanegade FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Østbanegadekarréen Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.xx.2015 at sende dette forslag om

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Generelle kommentarer:

Generelle kommentarer: Opsamling fra møde om omdannelse af 300 p-pladser ifm. køb af parkeringsanlæg i Indre By mellem arbejdsgruppe i Indre By Lokaludvalg og Mobilitet & Byrum, Teknik- og Miljøudvalget, 08.12.2015 Generelle

Læs mere

Projektbeskrivelse for Handelstorvet

Projektbeskrivelse for Handelstorvet 1 Projektbeskrivelse for Handelstorvet Projekttitel:? Arbejdstitel: Handelstorvet Forslag Downtown Projektansvar: Arbejdsgruppen Handelstorvet bestående af: Eigil List Løjt Lands Fællesråd Gitte Christensen

Læs mere

Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse af orientering.

Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse af orientering. KOBLINGSFORSLAG I HELSINGØR BYMIDTE: 1 1. Koblinger mellem Byen og Kulturværftet / Kronborg Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 Formål Med den helhedsorienterede byplan for Vester Hassing bymidte er det hensigten primært at skabe en smuk

Læs mere

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS For at skabe en bedre trafikal løsning i det hårdt belastede kryds ved Lille Skt Mikkelsgade og

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Baggrund Der er blandt beboerne i Herslev by udtrykt ønske om udvikling/etablering af en bymidte/torv, som kan benyttes som samlings- og mødested for byens borgere

Læs mere

DRONNINGLUND I FORANDRING

DRONNINGLUND I FORANDRING DRONNINGLUND I FORANDRING Dagsorden for midtbyrådsmødet 1. Velkomst / v. Karsten Frederiksen 2. Vision / v. Steven 3. Præsentation af samlet projektforslag / v. Claus Otto 4. Designguiden/ v. Tine/Steven

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen

FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen Øresundsvej 27 37, Rødegård 2 18, Lyongade 24 38, Spaniensgade 21 27 Borgerrepræsentationen har XX.YY.2012 godkendt Teknik- og Miljøforvaltningens byfornyelsesbeslutning

Læs mere

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten?

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten? Styrker Hvad er godt ved bymidten? Svagheder Hvad er dårligt ved bymidten Hedensted by har en god placering på landkortet. Der er et stort opland. Det er blevet større og dermed er grundlaget for flere

Læs mere

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen 204 af borgerpanelets medlemmer har svaret på det elektronisk udsendte spørgeskema. Af dem, er 65% fra Odder by, 67% er mænd og 60% er mellem

Læs mere

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen Af Thomas Nielsen, Ribe Tá det alvorligt! Fakta: 2017 var det største turistår til dato = flere billister og flere mennesker Lokale beboere er trætte

Læs mere

Skansen Den

Skansen Den Grundejerforeningen Bestyrelsen Side 1 af 5 Skansen Den 2003-06-18 Byrådet Rådhuset Adelgade 61 4880 Nysted Vedr. Kommuneplanlægning i Nysted 2004-2016 I fortsættelse af præsentationen i Nysted Avis og

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Helhedsplanens indhold Med etableringen af de nye butikker på Posthusgrunden er det en oplagt mulighed at der samtidig ses på Virum Bymidte som helhed. Nedenstående

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r POTENTIALET Forestil dig halvdelen af Strandboulevarden fyldt med haver, pladser, boldbaner

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt Iagttagelser og muligheder Borgermøde 7. september 2016 Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Om COWI og mig selv COWI, Plan og Trafik Detailhandelsanalyser

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE LIDT

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer.

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer. Opsamling på byrådets temamødedrøftelse af midtbyplanen for Horsens by Mandag den 23. februar 2009 Temamødet om midtbyplanen tog udgangspunkt i Gehl-arkitekternes byrumsrapport, som bl.a. indeholder seks

Læs mere

Koordinationsgruppen Udvikling af Værløse Bymidte. 31. august 2017

Koordinationsgruppen Udvikling af Værløse Bymidte. 31. august 2017 Koordinationsgruppen Udvikling af Værløse Bymidte 31. august 2017 F l y f o t o Dagsorden 1) Velkommen til Henriette, Henrik og Philip, som ikke havde mulighed for at deltage i første møde samt præsentationsrunde

Læs mere

Pladsdannelse ved Søndergade og Frederiksgade

Pladsdannelse ved Søndergade og Frederiksgade Områ 1 Pladsdannelse ved Sønr og Freriks A Fr ed er ik sg Pladsdannelsen set fra Sønr Plads med grus og sidmulighed ad e Nyt træ og evt. bænk P Belægning r afviger fra kørebanen i samme udstrækning som

Læs mere

AB STUDSGÅRDSGADE 1-51.

AB STUDSGÅRDSGADE 1-51. AB STUDSGÅRDSGADE 1-1. NY HELHEDSPLAN Studsgårdsgade 1-1. 2100 Østerbro 481 480 480 EKSISTERENDE FORHOLD storskrald sti Rovsingsgade legeredskaber i sand boldbur 41 GK. 10.00 43 4 4 6 stk 9.6 8 P 10 P

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 1 INDHOLD Samlet indstilling Resumé af høringssvar og forslag samt forvaltningens

Læs mere

SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE

SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE 18.01.10 INDHOLD BESKRIVELSE AF FORSLAGET 4 OVERSIGTSLAN 4-5 LADS B, Eksisterende forhold, Fremtidige forhold 6-10 LADS C, Eksisterende forhold,

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning

Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning By- og Kulturforvaltningen Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning Skitseforslaget til renovering af Ny Vestergade har fra 17. marts til 08. april 2016 været i offentlig

Læs mere

Projektet skal, når det fuldt udbygget, henvende sig til alle aldersgrupper, både turister, sejlere og fastboende.

Projektet skal, når det fuldt udbygget, henvende sig til alle aldersgrupper, både turister, sejlere og fastboende. Notat Sag 12.014 - Rudkøbing Multibane 17.06.2013 Vedr. Tilrettet skitseprojekt Perler på en snor Arkitektur Udgangspunktet for projektet har været at lave et parkområde, som kan udbygges over tid. Et

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 Vesterbækvej 31, Sig 6800 Varde RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 OPSAMLING PÅ MØDET I VARDE BIO TIRSDAG DEN 04. SEPTEMBER 2018 Kære alle, der deltog i mødet i Varde Bio den 04. september. Marlene

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere