DAGSORDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN cs@science.au.dk"

Transkript

1 Institutledermøde Onsdag den 4. december 2013 kl Institutledermøde nr. 15 Thorsmølle, Thorsmøllevej 15, 8000 Århus C Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Lars H. Andersen (LHA), Søren Bom Nielsen (SBN), Kurt Jensen (KJ), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels O. Nygaard (NON), Ib Johannsen (IBJ), Michelle Williams (MW), Thomas S. Toftegaard (TST), Jes Madsen (JESM), Mogens Nielsen (MN), Kurt Nielsen (KNI), Hanne Bach Clausen (HBC), Niels Halberg (NH), Elin Møller (EM), Jens Holbech, Marianne F. Løyche (MFL), Niels Damgaard Hansen (NDH), Lars Melin og Charlotte Sand. Afbud: Troels Skrydstrup (TS), Conni Simonsen (CSI), Tom V. Madsen (TVM). Science and Technology Dekansekretariatet Charlotte Sand Rådgiver DAGSORDEN cs@science.au.dk 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Status på Horizon 2020 ved repræsentanter fra Forskningsstøtteenheden 3. Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. on-line undervisning ved Thomas Toftegaard 4. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) 5. Strategi ST handleplaner 2014 (bilag) 6. Nyt fra prodekanerne a. Rammeaftaler ved KNI b. Højteknologifonden opslag 2014 ved MN 7. Meddelelser a. Implementering af ny model for undervisningsevaluering (bilag) b. Indstilling til Strategic Research Awards 2014(bilag) c. Animal Welfare Policy (bilag) d. ST s høringsvar vedr. udkast til Strategisk ramme for dansk støtte til udviklingsforskning (bilag) Data: 9. dec Side 1 PAUSE 8. Økonomi 9. Eventuelt Aarhus Universitet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax: au@au.dk

2 Side 2/8 Ad. 1. Godkendelse af dagsorden og referat NCN orienterede om, at rækkefølgen på dagsordenspunkterne er ændret i forhold til den udsendte dagsorden, således at pkt. 5: Status på Horizon 2020 rykkes op som det første egentlige dagsordenspunkt og pkt. 3. økonomi behandles som det sidste punkt. Udkast til referat fra il-mødet den 22. november 2013 blev godkendt. NCN henviste til mail fra Sanne Dolmer vedr. ReApp hvoraf det fremgår, at det er aftalt, at det er projektøkonomerne der er ansvarlige for at indtastning sker. Software er udviklet således, at det er let for de VIP ere der selv ønsker at bruge det at benytte redskabet her vil projektøkonomen så validere. For VIP er der ikke selv ønsker at arbejde med programmet, er det projektøkonomen der gør det hele, naturligvis baseret på input fra VIP en. Dvs. det sikres, at data indtastes korrekt. Det er vigtigt, at tallene er korrekte dels hvad angår hvad der er søgt, dels hvad angår inddækningen. Ad.2. Status på Horizon 2010 ved repræsentanter fra Forskningsstøtteenheden (FSE) NCN bød velkommen til Anya Bjørn Vinstrup (ABV) og Karen Mathissen (KM) som vil give en kort status på Horizon 2020 og orientere om: Status på kald i 2014 og 2015 Status for arbejdet i AU ekspertgrupperne Slides blev uddelt og er efterfølgende udsendt. Endvidere er udsendt Excel-filen: H2020 WP overview Det bemærkes, at sidstnævnte er baseret på kladder og ikke de endelige programmer, hvorfor den skal læses med forbehold. ABV og KM orienterede om en ny portal: Research and Innovation Participant Portal ( som forventes at blive et meget brugbart redskab med gode søgefunktioner. De første Horizon 2020 opslag forventes offentliggjort den 11. december Der er planlagt følgende møder i AU ekspertgrupperne: Health seminar den 9. december 2013 Energy Seminar den 11. december 2013 I forhold til information om interne arrangementer omkring Horizon 2020 blev det drøftet, om FSE skal sende information per mail til il-lederne. Der var enighed om, at forskerne selv skal være opsøgende. Il-lederne vil opfordre deres medarbejdere til at holde sig orienteret på relevante hjemmesider.

3 ABV og KM understregede, at Forskningsstøtteenheden meget gerne vil hjælpe både institutlederne og de enkelte forskere, så det sikres, at forskerne søger de EU midler der sættes fri den 11. december Det er vigtigt, at forskerne har deres netværk klar allerede nu også i forhold til kommende ansøgningsrunder i 2015 og Det er helt centralt, at forskerne bliver evaluatorer, deltager i paneler, netværk og workshops og søger ind som eksperter. På den måde sikre AU sig også vigtigt insider information. Et højt engagement blandt forskerne er nødvendigt og det er ikke en uoverskuelig opgave. Der er rigtig mange penge i spil og derfor er det også vigtigt at eventuelle muligheder for at påvirke kommende calls udnyttes. Side 3/8 Den 15. januar 2014 afholdes der informationsmøde om Excellence - fokus på the European Research Council (ERC) og Marie Sklodowska - Curie Actions (MSCA). Mødet er målrettet potentielle ansøgere til ERC og MSCA programmerne under Horizon Informationsmødet er arrangeret i samarbejde med EuroCenter under Styrelsen for Forskning og Innovation og Aarhus Universitet. Ad.3. Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. on-line undervisning ved Thomas Toftegaard Thomas Toftegaard (TST) gav en kort en status på arbejdsgruppens arbejde. Slides er efterfølgende udsendt. Hovedkonklusioner fra arbejdsgruppen: Der er et stigende pres udefra til at få digitalisering ind i undervisningen som følge af: - Forventninger hos kommende studerende. - Nye muligheder for at udvikle undervisningen. - Del at AU strategi. - Blackboard på AU skal erstatte AULA og campusnet. Pt. igangsat på BSS men forventes udbredt til hele AU. On line undervisning på ST i dag: Calculus-projekt - Alle studerende på ST skal have calculus. Målet er at få et system der går det lettere at håndtere studerende hver gang både i forhold til undervisning og eksamen. - Fra næste år regner NON med, at undervisningen i calculus sker ved forelæsningsvideoer som den studerende ser hjemme suppleret med hold/gruppedrøftelser hvor der er VIP undervisere til rådighed. - De fag hvor det giver mening fag som ikke forudsætter undervisning i lab. - er der skabt mulighed for at bevæge sig væk fra at køre forelæsninger. Får betydning for anvendelsen af auditorier og lignende undervisningslokaler. - NON tilføjede, at Institut for Matematik har fået hjælp fra ST s Science Medialab mere info på cse.au.dk. ST s Science Medialab er er en del af CSE og ledes af Mikkel Godsk.

4 MOOC on-line kurser. Fjernundervisning rettet mod at mange tager samme kursus. Ofte er det gratis at deltage. Deltagerne får efterfølgende et bevis. - PÅ AU-niveau drøftes det, hvordan AU skal forholde sig til MOOC. Afventer pt. uni.led. beslutning. - Er det en trussel? Det er globalt og hvis beviserne får samme status som beviser fra de anerkendte universiteter, kan det udgøre en trussel, da det appellere til en bred målgruppe. - Hvis AU ikke går med, kommer vi så til at fremstå som et gammelt og støvet universitet? - Økonomiske overvejelser det er dyrt at udvikle. - Valg af platform. Der er flere platforme i spil bl.a. Coursera eller edx hvorfor det er nødvendigt at undersøge vilkårerne nærmere. Side 4/8 Hovedsynspunkter i den fælles drøftelse: I stedet for at betragte MOOC som en trussel bør det bruges konstruktivt fx i forbindelse med: - efteruddannelse af medarbejdere i store industrivirksomheder. En stor del af undervisningen tages på nettet og de skal alene være få timer på AU. Samme overvejelser i forhold til efteruddannelse af gymnaielærere. - Rekruttering af studerende. Udvikle kurser som er rettet mod gymnasier. - Platform til strategiske samarbejder. Fx udvikling af mindre kurser som i dag betyder stor belastning for de enkelte udbydere. Nye undervisningsformer kan sikre høj kvalitet og samtidig virke ressourcebesparende. - Opdyrke niche områder som henvender sig til studerende i hele landet. - Udvikle kurser som kan løse overgangsproblemer og dermed sikre at flere studerende kommer igennem. (Fremdriftsreformen). I forhold til de økonomiske overvejelser skal vi ikke alene fokusere på, at det er dyrt at udvikle for der vil også være penge at spare. Det er fx ressourcekrævende at dublere undervisning. Giver fantastiske nye muligheder som bør tænkes ind i forhold til den eksisterende undervisningsportefølje. Kolosalt potentiale med mange muligheder. Nye undervisningsformer skal tænkes ind i forbindelse med kommende ansættelser så det nye unge lag af medarbejdere motiveres. Fysik og Computer Science har begge erfaringer som kan deles med de øvrige il-ledere. Det blev konkluderet, at arbejdsgruppen fortsætter sit arbejde og at der på et kommende IL-møde afsættes minutter til dels korte indlæg fra egne rækker samt et lidt længere indlæg ved en ekstern oplægsholder med erfaring omkring MOOC mv. TVM skal orientere institutlederne om den præcise status i forhold til hvilke initiativer institutterne må igangsætte.

5 Ad.4. Opfølgning på den rullende to-do liste NCN gennemgik de enkelte to-do punkter og orienterede kort om status: Side 5/8 Scientific computing: Det er stadig uklart hvad der er besluttet ved seneste møde i DEIC. Dekansekretariatet rykker for svar. Drøftelse af forbruget på eksterne midler: Afventer fortsat datagrundlag. Institutlederne udtrykte frustration over, at de fortsat ikke har de økonomiske redskaber, de har brug for. Det er ikke en holdbart, at ST udvikler egne løsninger, og det virker ikke til at der er en plan for, hvordan problemet løses. Projektøkonomerne gør hvad de kan. Der var enighed om fortsat at sætte fokus på problemet både i forhold til uni.led og møder i Økonomi-Kontaktudvalget hvor der deltager repræsentanter fra institutlederne Overhead/bevillinger til det tidligere DMU/DJF: Afventer afklaring. Dekansekretariatet har rykket for svar. Præcisering af procedurer for forhandlinger om kontrakter i relation til større bevillinger: Done. Der er udarbejdet og besluttet en proces for DG-centre. Der kommer en ny proces når vi kender Danmarks Innovationsfonds virkemidler. Der var bred enighed om, at tilbuddet om hjælp til gennemlæsning af ansøgninger fra dekanatet i forbindelse med den seneste ansøgningsrunde til Grundforskningsfonden har fungeret fint og er blevet taget godt imod blandt forskerne. Muligheder for etablering af barselsfond: NCN efterlyst en afklaring af institutledernes holdning til etablering af en barselsfond, da der har været divergerende udmeldinger på tidligere møder. Der var enighed om, ikke at gå videre med forslaget om etablering af en barselsfond. Særlig overgangsordning for ansatte: Der er ganske få personer på den tidligere udarbejdede liste over de forskere, som blev overvejet ifm en særlig overgangsordning og hvis ansættelse udløber i perioden HR-partnere tager kontakt til de 4 relevante institutledere (Bio, MOL, ANIS og FOOD). Strategi: Behandles på dagens IL-møde.

6 Stillingsstruktur 2013, ST politik for VIP karriereveje og Tenure Track: NCN bemærkede, at ST politik for VIP karriereveje skal behandles og endeligt godkendes af FSU på det næste FSU møde som afholdes den 15. januar Det betyder, at der først kan informeres på institutterne om Stillingsstruktur 2013, Tenure Track og VIP karriereveje ultimo januar. Der vil blive udarbejdet slides af HR-ST til brug for institutledernes orientering på institutterne. Side 6/8 KPI: Frist for institutternes indmeldelse af 3-6 institutspecifikke KPI er samt forventede måltal for disse og de fælles KPI er - er udskudt frem til den 9. januar Forandringsledelse: AU har forskere der er eksperter på det felt. NCN orienterede om, at han har inviteret professor Finn Frandsen leder af Department of Business Communication, BSS til at komme til il-mødet den 18. december sammen med en kollega og holde oplæg. Ad.5. Strategi ST handleplaner 2013 NCN orienterede om, at i forlængelse af bestyrelsens godkendelse af en samlet strategi for Aarhus Universitet med underliggende fakultets- og institutstrategier aftaltes det på ledelsesseminaret på Sandbjerg Gods i august hvilke emner universitet, fakulteter og institutterne skulle fokuserer på i På den baggrund blev institutterne anmodet om at udfylde deres planer for indsatser i 2014 i forhold til en den skabelon som universitetsledelsen forventedes at godkende. Institutterne havde svarfrist til fakultetet d. 1. november NCN kvitterede for institutledernes indsats og pointerede at der er bragt mange gode initiativer i spil. Dekansekretariatet har uddraget institutternes planlagte handlinger og indsatser fra institutsvarerne og samlet dem i vedlagte bilag. Strategiske målsætninger og fokusområder er ikke medtaget i samlearket. Derudover er tilføjet overordnede fakultetshandleplaner. Bilaget giver et overblik over hvilke handlinger institutterne vil tage næste år. Som det fremgår dækker institutternes indmeldinger samlet set stort set alle de forskellige indsatsområder. En del af handleplanerne og indsatserne kan dække/ dækker flere strategiske prioriteringer, men er normalt kun medtaget et sted i samlearket af hensyn til den overordnede overskuelighed. Indsatsen bliver derfor bredere dækkende. Det er godt at have fået dette overblik, og det kan bruges til en god dialog om institutternes opfølgning på strategien fremadrettet. Handleplanerne har været behandlet på to dekanatsmøder ligesom forslag til fakultetsindsatser har været drøftet på Akademisk Råds møde d. 27. november.

7 På baggrund af de samlede handleplaner vil der til brug for STs aflevering til universitetsledelsen og bestyrelsen blive udarbejdet et mere overskueligt resume. Resumeet vil blive sendt til institutlederne til orientering. Side 7/8 Ad. 6. Nyt fra prodekanerne a. Rammeaftaler ved Kurt Nielsen (KNI) KNI orienterede om, at rammeaftalen med Fødevareministeriet stort set er i mål og at aftalen er kommet i hus uden de helt store tværslag. I forhold til forhandlingen af rammeaftalen med Miljøministeriet pågår der fortsat forhandlinger men aftalen forventes lukket i løbet af december måned. b. Højteknologifonden opslag 2014 ved Mogens Nielsen (MN) MN spurgte til om der er behov for at der laves et ST arrangement med fokus på, hvordan forskerne laver bedre ansøgninger til Højteknologifonden og Det Strategiske Forskningsråd. Deadline for ansøgninger til Højteknologifonden er den 14. januar Der var tilslutning til, at dekansekretariatet arrangere et møde hvor relevante forskere fra hvert institut inviteres og hvor der vil være plads til erfaringsudveksling mellem bevillingsgivere og bevillingshavere og hvor der vil være mulighed for at drøfte medfinansiering. MN orienterede endvidere om Danske universiteters samlede indstilling af medlemmer til faggrupperne under den bibliometriske forskningsindikator for det teknisknaturvidenskabelige område. Indstillingerne skal godkendes i Uddannelsesministeriet, hvilket dog normalt er en formalitet. Indstillingerne sendes til Il-lederne til orientering. Ad. 7. Meddelelser De enkelte meddelelsespunkter er alle beskrevet i bilag. Der var ikke yderligere bemærkninger. Ad. 8. Økonomi 8.a. Besparelse NCN orienterede om, at der frem til jul vil være individuelle budget drøftelser med institut og centerlederne hvor udfordringerne i forhold til budget 2014 drøftes. 8.b. Den videre proces NCN orienterede om, at han har afholdt møde med næstformanden for FSU på ST Olav W. Bertelsen, hvor den videre proces blev drøftet. Der var enighed om, at der skal afholdes et ekstra ordinært FSU møde den 19. december FSU har planlagt ordinært møde d. 15. januar På mødet var der endvidere enighed om, at det er vigtigt, at der i processen er åbenhed omkring de udfordringer vi står overfor både i forhold til inddækning og besparelser. Der skal være åbenhed i processen, således at der ikke opstår myter som ikke har hold i virkeligheden. Sådanne rygter skal undgås.

8 8.c. Erfaringer fra besparelsesrunder Punktet blev udskudt til il-mødet den 18. december Side 8/8 Ad.9. Eventuelt Det blev besluttet, at håndtering af indtægtsdækket virksomhed skal behandles på et af de kommende il-møder.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

b. Udkast til ST høringssvar vedr. internationaliseringsstrategi

b. Udkast til ST høringssvar vedr. internationaliseringsstrategi Møde den: 13. januar 2014 kl. 13.00 16.00 Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen, Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus, lokale 529 Institutledermøde nr. 1 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 5 Møde den: 11. april 2012, kl. 15.00 17.00 Mødelokale: 732, bygning 1521 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience DAGSORDEN Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde torsdag den 16. april 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på to lokaliteter hhv. Århus og Emdrup (videolink) Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN Møde den: 10. september kl. 14.00 17.00 Gods Institutledermøde nr. 10 Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021/023 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 7 Møde den: 16. maj 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: Institut for Agroøkologi, Foulum Mødelokale 2 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Institutledermøde nr. 8 Møde den: 6. juni 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 2 Møde den: 1. februar 2012, kl. 9.00 11.00 Mødelokale: Mødelokale 1, Foulum Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen,

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Møde den: 9. december 2014 Bygning 1521, lokale 220 Møde i Interim SU på Administrationscenter ST Referat Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Dorthe

Læs mere

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde Institutledermøde nr. 3 Den 20. marts 2013 kl. 09.30 12.00 Bygning 1431 mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas Skjødeberg

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING Tema Side 2 af 5 NETVÆRKS- INDBYDELSE Strategi og digitalisering hånd i hånd Tema Side 3 af 5 Strategi og digitalisering hånd i hånd

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert Haderslev Boligselskab Referat organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 5. december 2012 kl. 16.30 Mødet blev holdt på Hotel Harmonien, Gåskærgade 19 i Haderslev. Med efterfølgende repræsentantskabsmøde

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 29. NOVEMBER 2011 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet Land: Polen Periode: Fra: 17.02 2014 Til: 30.06 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Indsatsområde: Stimulere til nybrud gennem excellent forskning og interdisciplinært samarbejde

Indsatsområde: Stimulere til nybrud gennem excellent forskning og interdisciplinært samarbejde 1 Udkast til strategikort for det tværgående bånd forskning Indsatsområde: Stimulere til nybrud gennem excellent forskning og interdisciplinært samarbejde Øge antallet af forskningsområder, hvor AU er

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat 10:

AARHUS UNIVERSITET. Referat 10: Møde den: 10. april 2014 kl. 10.00 12:50 Ndr. Ringgade 1, Bygn. 1431 mødelokale 021/023 8000 Århus C Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX),

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse

Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse Bilag - Undersøgelse af sagen vedr. charter for flere kvinder i ledelse Formålet med Charter for flere kvinder i ledelse er: At sikre, at kvinder og mænd har lige muligheder for at gøre lederkarriere.

Læs mere

29. april 2014. DL-møde

29. april 2014. DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

Strategi for Indsatser og Anbringelse

Strategi for Indsatser og Anbringelse Strategi for Indsatser og Anbringelse - I Børne- og Familieafdelingen, Hjørring Kommune Indeværende strategi er en naturlig forlængelse af Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik. Strategien

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT Institutledermøde nr. 9 Møde den: 4. juli 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering 2. Godkendelse af referat fra mødet den 3. marts 2014 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Jane Gejl, Hanne Brygger, Lis Nielsen, Vivi Lauritsen, Klaus Birk Jensen, Poul Flack-Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen

Jane Gejl, Hanne Brygger, Lis Nielsen, Vivi Lauritsen, Klaus Birk Jensen, Poul Flack-Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen Ref. LH Dok.nr. 2745321 Sag.nr. 2015-SLCSFA-02027 Den 14. januar 2016 Fag & socialpolitik Referat af møde i Etisk Udvalg Dato: Onsdag den 2. december 2015 Tid: Kl. 10.00 16.00 Sted: SL, Brolæggerstræde

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde mandag den 12. januar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, lokale 021 og 023 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Studentermedlem i. Dansk Psykolog Forening

Studentermedlem i. Dansk Psykolog Forening Studentermedlem i Dansk Psykolog Forening Hvorfor skal jeg være med i en fagforening? Din fagforening arbejder for at fremme dine og dine fagfællers interesser inden for uddannelse, løn og arbejdsvilkår.

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere