DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION"

Transkript

1 DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. januar 2016 Side 1/15 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Højvangen 9, 4470 Svebølle kl. 08:00 Medlemmer: Martin Damm (V) Gert Jørgensen Søren Kjærsgaard Thomas Adelskov Mette Touborg Preben Lund Ole Hansen Torben Møller Line Holm Jacobsen Jens Børsting Sten Nørskov Jan Bruun Peter Nygaard Winie Heisel

2 Side 2/15 Ikke til stede: Torben Møller, Peter Nygaard Sten Drejø deltog i Hanne Brøndels fravær Bo Olsen deltog i Peter Nygaards fravær.

3 Side 3/15 Indholdsfortegnelse 1. Beredskabskommissionens arbejdsform- og metode Konstituering af Beredskabskommissionen Godkendelse af Beredskabskommissionens forretningsorden Ansættelse af beredskabsdirektør - genopslag Budget Effektiviseringer fase 2 - B Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet om Vestsjællands Brandvæsen Organisation - Vestsjællands Beredskab Risikobaseret dimensionering Eventuelt... 13

4 Side 4/15 1. Beredskabskommissionens arbejdsform- og metode Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Drøftelse. Beredskabskommissionen drøfter beredskabskommissionens ansvar, rammer, vilkår og arbejdsform. Oplæg v/ advokat Rikke Søgaard Berth, HORTEN. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at sagen drøftes. Den politiske Styregruppe besluttede på sit møde i november 2015, at der på Beredskabskommissionens første (ordinære) møde i 2016 skulle afholdes en temadrøftelse af kommissionens ansvar, rammer, vilkår og arbejdsmetode. Advokat Rikke Søgaard Berth, advokatfirmaet HORTEN, giver på mødet et oplæg et oplæg ud fra følgende disposition: 1. Generelt om 60-fællesskaber En (ny) kommune Kompetence overdrages fra kommunerne til 60-fællesskabet - hvad betyder det? Kommunerne styrer gennem bestyrelse (beredskabskommission) og mulighed for instruktion fra byrådene 2. Vedtægterne for Brand & Redning Hvem er bundet af vedtægterne - forskel ift. A/S De 3 vigtigste ting: Opgaverne, styringen samt proces ift. budget og RBD 3. Ejerstrategien Politisk, ikke retligt, dokument Styringsredskab - begge veje Endvidere vil Rikke Søgaard Berth komme ind på hvordan kommissionen arbejder i praksis - detaljeringsgraden i kommissionens styring, beredskabsdirektørens ledelsesrum m.v. Sagen blev drøftet. 2. Konstituering af Beredskabskommissionen Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning.

5 Side 5/15 Beredskabskommissionen skal i henhold til vedtægtens 3, stk. 3 konstituere sig med formand og næstformand, som skal udpeges blandt de 5 borgmestre. Formandshvervet gælder for hele perioden. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at 1. der vælges en formand, valgt blandt borgmestrene 2. der vælges en næstformand, valgt blandt borgmestrene. Beredskabskommissionen konstituerede sig med - borgmester Søren Kjærsgaard, Holbæk som formand, og - borgmester Mette Touborg, Lejre som næstformand. 3. Godkendelse af Beredskabskommissionens forretningsorden Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning. Det fremgår af vedtægtens 3, stk. 4, at Beredskabskommissionen selv fastsætter sin forretningsorden. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at udkast til forretningsorden godkendes. Jf. vedtægtens 3, stk. 4 skal Beredskabskommissionen fastsætte en vedtægt. I vedlagte forslag til forretningsorden reguleres bl.a. flg.: beredskabskommissionens opgaver mindste antal årlige møder bestemmelser om ekstraordinære møder dagsordenens indhold og udsendelse kommissionens medlemmers mulighed for at få dagsordenssat sager protokollen medlemmernes habilitet korrespondance til medlemmer af kommissionen driftsforums medlemmer og formål m.v. Forslag til forretningsorden blev godkendt med følgende ændringer:

6 Side 6/15-2, stk. 2: "6 borgmestre" ændres til "5 borgmestre" - 4, stk. 2 ændres til: "Beredskabskommissionens møder afholdes på tidspunkter..." - 5, stk. 3 ændres til "...senest 8 dage inden mødets afholdelse" - i 6, stk. 2 affattes således:" Beredskabskommissionens s beslutninger kræver tilslutning fra et flertal af de afgivne stemmer." Desuden tilføjes pkt. 3, stk. 6, hvoraf fremgår, at beredskabskommissionen arbejder med strategiske opgaver. Bilag Udkast til forretningsorden Ansættelse af beredskabsdirektør - genopslag Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning. Beredskabskommissionen besluttede på sit ekstraordinære møde den 5. januar 2016, at ansættelsesudvalget, efter Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet, skulle revurdere jobog stillingsprofilen, og til kommissionens møde den 29. januar 2015 fremlægge et revideret forslag til endelig godkendelse. Revideret job- og kravprofil fremlægges hermed til endelig godkendelse. Tidsplanen for ansættelsesprocessen, som fremgår af samme bilag, som job- og kravprofilen, indebærer at ny beredskabsdirektør forventes at kunne tiltræde 1. maj Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at 1. job- og kravprofilen godkendes 2. tidsplanen for ansættelsesprocessen godkendes Der blev i forsommeren 2016 gennemført en ansættelsesproces, således at en ny beredskabsdirektør kunne ansættes pr. 1. august Processen endte med at den, der blev tilbudt stilingen ikke ønskede at modtage ansættelsen, da vedkommende havde fået tilbudt en anden stilling. Den politiske Styregruppe besluttede derefter, for ikke at udskyde forberedelserne af sammenlægningen pr. 1. januar 2015, at udsætte et genopslag til efter 1. januar 2016, således at en ny direktør kunne tiltræde ca. 1. april Job og kravprofil blev godkendt i Den politiske Styregruppe på styregruppens møde den 18. december således at selve processen kunne igangsættes umiddelbart efter 1. januar Men på grund af Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet - og den deraf følgende forandrede kompleksitet i Vestsjællands Brandvæsens opgaveportefølje, blev det besluttet at

7 Side 7/15 ansættelsesudvalget skulle revurdere stillingens job- og kravprofil - og fremlægge en revideret job- og kravprofil på Beredskabskommissionens møde den 29. januar Ansættelsesprocessen er hermed udskudt med ca. 1 måned, således at en ny beredskabsdirektør forventes at kunne tiltræde 1. maj Økonomiske konsekvenser Omkostning til ansættelsesprocessen samt til aflønning af beredskabsdirektør indenfor den i job- og kravprofilen nævnte lønomkostning afholdes indenfor Vestsjællands Brandvæsens budget. Konstitueret beredskabsdirektørs indstilling blev godkendt. Bilag Job- og kravprofil - revideret januar Budget 2016 Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning. Der fremlægges hermed et revideret budget til godkendelse med en samlet omsætning på ca. 65 mio. kr., hvoraf ca. 47 mio. kr. er kommunernes betaling for kerneydelsen: opgaver jf. beredskabsloven. Budgettet er udarbejdet på samme grundlag som det tidligere godkendte budget - korrigeret for at Slagelse er udtrådt af samarbejdet. De 5 nuværende ejerkommuners betaling til Vestsjællands Brandvæsen er uændret i forhold til tidligere godkendt budget. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at forslag til budget godkendes. Den politiske styregruppe godkendte på sit møde i oktober 2015 Vestsjællands Brandvæsens budget for Nærværende forslag til budget er udarbejdet som følge af, at Slagelse Kommune har meddelt at de ikke længere ønsker at være en del af beredskabssamarbejdet i Vestsjællands Brandvæsen. Budgetforslaget er udarbejdet på grundlag af de principper, der blev godkendt i kommunalbestyrelser og byråd i juni 2015: beredskabernes regnskab for 2013 fremskrevet med KL's P/L-fremskrivning til 2016-tal tillagt nye udgifter (husleje, arbejdsskadeforsikring, nye leasingomkostninger m.v.)

8 Side 8/15 fratrukket effektiviseringsgevinsten som aftalt mellem regeringen og KL Den samlede omsætning er på ca. 65 mio. kr., hvoraf de ca. 47 mio. kr. udgør ejerkommunernes betaling for kerneydelsen. Den øvrige del af omsætningen hidrører fra gebyrer fra blinde alarmer, tilslutningsgebyr og årlig afgift for tilsluttede ABA-alarmer samt indtægter fra diverse sideaktiviteter. Fsa. sideaktiviteter er der i budgettet optaget kendte indtægter og udgifter for sideaktiviteter. Det fremgår således at der er et overskud på sideaktiviteter på ca. 11 mio. kr. Dette er ikke retvisende. "Overskuddet" skyldes, at der ikke er det fornødne registreringsgrundlag til at opgøre et retvisende omkostningsniveau. Således er lønninger, som er anvendt på sideaktiviteter, i betydeligt omfang ikke registreret på aktiviteten, men indgår som en del af de samlede lønudgifter. Der er taget initiativ til at alle omkostninger bliver registreret på rette vis i således at det sikres, at sideaktiviteter fra 2017 vil følge "hvile-i-sig-selv-princippet". Effektiviseringsgevinsten på ca. 4,5 mio. kr. i 2016 og yderligere ca. 1,9 mio kr. i 2017 fremstår i det fremsendte budget som en rammebesparelse. Idet besparelsen skal udmøntes i forhold til R-2013-niveau, agter ledelsen implementere besparelserne på følgende områder: allerede implementerede besparelser i 2014 og 2015 (ca. 2 mio. kr.) ændringer i tilrettelæggelse af indsatsledelse (reduktion af indsatsledervagter fra 6 til 5)) reduceret antal ansatte i det forebyggende beredskab samt administration (effekt af ansættelsesstop siden august 2015) reduktion i omkostninger til entrepriseberedskab ændret tilrettelæggelse af opgaver på nogle brandstationer reduktion i omkostninger til materiel, mundering m.v. Det forudsættes, at implementeringen af effektiviseringsgevinsten ikke får indflydelse på serviceniveauerne på hhv. det operative og forebyggende beredskab. Økonomiske konsekvenser Der er ingen økonomiske konsekvenser for ejerkommunerne af at Slagelse Kommune har besluttet ikke at deltage i Vestsjællands Brandvæsen. Konstitueret beredskabsdirektørs indstilling blev godkendt. Bilag revideret budget efter Slagelses udtræden af samarbejdet Effektiviseringer fase 2 - B Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning.

9 Side 9/15 Beredskabskommissionen traf på sit møde den 5. januar 2016 beslutning om, at Vestsjællands Brandvæsens ledelse til Kommissionens møde den 29. januar 2016 skulle fremlægge et katalog over mulige effektiviseringer i budget 2017 Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at beredskabskommissionen 1. drøfter de i notatet nævnte effektiviseringsforslag 2. træffer beslutning om hvilke af de nævnte effektiviseringsforslag, der skal arbejdes videre med. Der fremlægges hermed et effektiviseringskatalog på i alt ca. 5,3 mio. kr. Kataloget er opdelt i 8 overordnede temaer: 1) materiel: udrykningskøretøjer, øvrige køretøjer 2) bygninger: reduceret antal stationer, færre administrative bygninger, billigere bygninger 3) medarbejdere 4) udbud / finansiering 5) samarbejde med naboberedskaberne 6) gebyrpolitik 7) Forøgelse af indtægter på sideaktiviteter som forudsætter beredskabsfaglig baggrund 8) synergieffekter for ejerkommunerne Medens effektiviseringerne i 2016 på ca. 4,5 mio. kr er et udtryk for fase 1 af effektiviseringerne ved samordningen af beredskaberne: de umiddelbart tilgængelige effektiviseringer, er forslagene i fase 2 et udtryk for fase 2: mere strukturelle effektiviseringer, hvoraf det nok må anses for realistisk at det vil tage mere end 1 år at hjemtage den fulde effektiviseringsgevinst. De angivne beløb ud for de enkelte forslag er udtryk for kvalificerede bud, som fordrer yderligere beregninger for at kunne underbygges. Af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for 2015 fremgik, at der i alt kunne hjemtages effektiviseringsgevinster for 125 mio. kr. (DUT) og at der var et yderligere effektiviseringspotentiale på 100 kr. (moderniseringspuljen). I forbindelse med at kommunalbestyrelser og byråd i ejerkommunerne i juni 2015 traf beslutning om dannelsen af Vestsjællands Brandvæsen blev der samtidig truffet beslutning om, at den fulde effektiviseringsgevinst skulle hjemtages. Efterfølgende godkendte Den politiske Styregruppe i oktober 2015 et budget, hvor ca. 70% af effektiviseringspotentialet blev hjemtaget i B og de resterende ca. 30% hjemtages i B Endelig blev der på Den politiske Styregruppes møde den 18. december 2016, i forbindelse med drøftelserne om Slagelse Kommunes fortsatte deltagelse i samarbejdet, skulle hjemtages effektiviseringer for yderligere 3 mio. kr. i På det ekstraordinære møde i Beredskabskommissionen den 5. januar 2016 blev det drøftet om effektiviseringsmålet på 3 mio. kr. skulle fastholdes - og konklusionen blev, at ledelsen skulle fremlægge et effektiviseringskatalog inden der blev truffet endelig beslutning om effektiviseringsmålet. Økonomiske konsekvenser Det samlede katalog indeholder effektiviseringsvinster på ca. 5,3 mio. kr. Beredskabskommissionen besluttede,

10 Side 10/15 - at arbejdet med pkt. 4 vedrørende ændret finansiering i forbindelse med entrepriseberedskaber igangsættes. - at Vestsjællands Brandvæsens hovedadresse flyttes pr. 1. januar 2017 til Kalundborg Brandstation. - at der ikke arbejdes videre på nuværende tidspunkt med nedlæggelse af brandstationer. På næste møde fremlægges en mulig implementeringsplan og der gennemføres en temadrøftelse om den videre proces. Bilag Effektiviseringer - fase Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet om Vestsjællands Brandvæsen Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning. Vestsjællands Brandvæsen blev som følge af Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet påført en række omkostninger. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at Beredskabskommissionen træffer beslutning om hvorvidt grundlaget for fremsendelse af faktura til Slagelse Kommune for meromkostninger som følge af Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet omkring Vestsjællands Brandvæsen 1. alene skal omfatte de direkte konstaterbare omkostninger - eller 2. om der tillige skal foretages skønsmæssig beregning af de indirekte omkostninger. Beredskabskommissionen besluttede på sit ekstraordinære møde den 5. januar 2016 at Slagelse, ud over at skulle betale sin del af fællesomkostningerne i samordningsprocessen, skal betale den fulde omkostning, der er forbundet med Slagelses udtræden af samarbejdet. Der blev samtidig truffet beslutning om at fremsende et brev til Slagelse Kommune om kommissionens beslutning. Slagelse Kommune har ved mail af 13. januar 2016 takket for orienteringen. Administrationen har på nuværende tidspunkt ikke været i stand til at udarbejde en samlet opgørelse af de direkte omkostningerne, der er forbundet med Slagelse Kommunes udtræden, som bl.a. omfatter: udarbejdelse af revideret budget gennemskrivning af risikobaseret dimensionering - udsættelse af høring og udtalelse fra Beredskabsstyrelsen

11 Side 11/15 tilbageføring af virksomhedsoverdragede medarbejdere til Slagelse Kommune ændringer i forsikringsforhold m.v. øvrigt øget administrativt ressourceforbrug. Herudover er der en række indirekte følger af Slagelse Kommunes udtræden, hvoraf nogle også kan have økonomiske konsekvenser for Vestsjællands Brandvæsen eller en eller flere af ejerkommunerne: at der skal foretages vedtægtsændringer at vedtægtsændringerne skal godkendes i kommunalbestyrelserne, hvilket har følgende konsekvenser o udskydelse af indgåelse af nye leasingkontrakter på biler (likviditet i kommunerne) o udskydelse af etablering af bankkonti m.v. (der er i stedet oprettet bankkonto med Kalundborg Kommune som "ejer") at effektiviseringsgevinster, der fordrer ændringer i risikobaseret dimensionering, udskydes at ansættelsen af beredskabsdirektør må udskydes med en måned m.v. Økonomiske konsekvenser Der er på nuværende tidspunkt ikke et samlet overblik over den samlede omkostning. Omkostningerne forudsættes neutraliseret gennem fremsendelse af faktura til Slagelse Kommune på beløbet. Beredskabskommissionen besluttede, at såvel direkte som indirekte omkostninger skal medtages i de krav, der stilles overfor Slagelse Kommune. 8. Organisation - Vestsjællands Beredskab Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Orientering. Efter Slagelse Kommunes beslutning om ikke at indgå i samarbejdet omkring Vestsjællands Brandvæsen, har det været nødvendigt at foretage justeringer i forhold til den vedtagne organisering. Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at 1. orientering om organisering af Vestsjællands Brandvæsen tages til efterretning 2. at ny beredskabsdirektør efter sin tiltræden fremsætter forslag til fremtidig organisering af Vestsjællands Brandvæsen.

12 Side 12/15 Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet betød at brandskolen RESC, Storebæltsberedskabet samt ca. 27 % af det samlede indbyggertal ikke indgik i den nye organisation. I alt ca. 37% af den samlede omsætning samt en væsentlig reduktion i det samlede antal medarbejdere - samt en væsentlig reduktion i organisationens kompleksitet i opgaveløsningen. Dermed var det også nødvendigt og naturligt at tilpasse organisationen. Følgende stillinger i den oprindelige ledelsesorganisation er ikke besat: beredskabschef for det operative beredskab sekretariatslederstillingen 2 faglige koordinatorer i det forebyggende beredskab leder af brandskolen RESC Alle stillinger var besat af medarbejdere, der blev tilbageført til Slagelse Kommune efter at de var virksomhedsoverdraget til Vestsjællands Brandvæsen. De 2 ledere af det operative beredskab i hhv. nord og syd har herefter overtaget den operative beredskabs opgaver - og indgår herefter i den ledelsesgruppe, der dannes af den konstituerede beredskabsdirektør, beredskabschefen for det forebyggende beredskab samt de 2 operative ledere. Konstitueret beredskabsdirektør varetager ledelsen af sekretariatet. Tilpasningerne af organisationen fremgår af vedlagte bilag. Beredskabskommissionen tog orienteringen til efterretning Bilag organisationsbeskrivelse januar Risikobaseret dimensionering Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Beslutning. Forslag til Risikobaseret Dimensionering er revideret efter Slagelse Kommunes udtræden af samarbejdet, og foreslås jf. beredskabslovens 25 stk. 4. fremsendt til udtalelse i Beredskabsstyrelsen samt i høring frem til 7. marts Konstitueret beredskabsdirektør indstiller, at risikobaseret dimensionering 1. fremsendes til udtalelse i Beredskabsstyrelsen 2. udsendes til høring hos medarbejdere og frivillige beredskaber med høringsfrist den 7. marts 2016 kl

13 Side 13/15 Efter høringsfristen og når der er modtaget udtalelse fra Beredskabsstyrelsen, kommer sagen til fornyet behandling i Beredskabskommissionen, hvorefter sagen skal endeligt behandles i ejerkommunernes kommunalbestyrelser/byråd. Den politiske Styregruppe besluttede på sit møde i december 2015 risikobaseret i dimensionering til udtalelse i Beredskabsstyrelsen samt til høring hos medarbejdere, frivillige beredskaber m.v. Som følge af Slagelse Kommunes beslutning om at udtræde af samarbejdet den 23. december 2015, traf Beredskabskommissionen på sit ekstraordinære møde den 5. januar 2016 beslutning om at trække høringsmaterialet tilbage med henblik på at materialet skulle revideres efter Slagelse Kommunes udtræden. Økonomiske konsekvenser Der er ingen økonomiske konsekvenser. Beredskabskommissionen besluttede at godkende konstitueret beredskabsdirektørs indstilling. Høringsmaterialet offentliggøres på Vestsjællands Brandvæsens hjemmeside. 10. Eventuelt Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Drøftelse. Thomas Adelskov orienterede om en pressemeddelelse, der var udsendt fra BeredskabsInfo, som indeholdt ukorrekte oplysninger om beredskabsforhold i Odsherred Kommune. Preben Christensen beklagede, at de ukorrekte oplysninger ikke var blevet korrigeret, da pressemeddelelsen blev fremsendt til gennemsyn fra BeredskabsInfo. Formanden for beredskabskommissionen samt borgmestrene skal orienteres, når det er beredskabets ledelse bekendt, at der fremkommer oplysninger i pressen om beredskabsforhold i de enkelte kommuner. Konstitueret beredskabsdirektør orienterede om: - at station Tølløse forventes at være fuldt bemandet indenfor kort tid - at brandfolkene på station Kr. Hyllinge har tilsluttet sig lokalaftalerne, således at alle deltidsansatte brandfolk i Vestsjællands Brandvæsen nu har tilsluttet sig aftalerne - at der fortsat ventes på at hovedorganisationerne udpeger repræsentanter til det forhandlingsorgan, der skal udarbejde en samarbejdsaftale mellem ledelse og medarbejdere i Vestsjællands Brandvæsen. Martin Damm rejste spørgsmålet om samarbejde med frivillige, der ønsker at modtage (materiale-)tilskud i forbindelse med lokalt beredskabsarbejde. Sagen sættes på dagsordenen på næste møde i beredskabskommissionen.

14 Side 14/15 Mette Touborg udtrykte ønske om, at den udarbejdese benchmarkundersøgelse, blev opdateret, således at der foreligger en opdateret version i forbindelse med budget 2017

15 Side 15/15 Underskriftsark Martin Damm (V) Gert Jørgensen Søren Kjærsgaard Thomas Adelskov Mette Touborg Preben Lund Ole Hansen Torben Møller Line Holm Jacobsen Jens Børsting Sten Nørskov Jan Bruun Peter Nygaard Winie Heisel

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. januar 2016 Side 1/13 DAGSORDEN DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Højvangen 9, 4470 Svebølle kl. 08:00 Medlemmer: Martin Damm (V) Gert

Læs mere

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle.

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/10 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge kl.

Læs mere

1. oktober 2015. Projektsekretariatet har på den baggrund revideret budgetnotatet (ændringer er markeret

1. oktober 2015. Projektsekretariatet har på den baggrund revideret budgetnotatet (ændringer er markeret Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag, den 9. oktober 2015 kl. 8.00-10.00 på brandstationen i Sorø, mødelokalet beredskabsgården, Frederiksvej 29, 4180 Sorø Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/9 DAGSORDEN DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Søren Kærsgaard Martin Damm Mette Touborg Thomas Adelskov Gert Jørgensen Stén Knuth

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg.

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken 8.00-10.00 på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen,

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 27. maj 2015 klokken 13.00-14.30 på Kalundborg Rådhus, Rådssalen.

Møde i Politisk Styregruppe den 27. maj 2015 klokken 13.00-14.30 på Kalundborg Rådhus, Rådssalen. Møde i Politisk Styregruppe den 27. maj 2015 klokken 13.00-14.30 på Kalundborg Rådhus, Rådssalen. Deltagere: Søren Kærsgaard Hans Søie Martin Damm Jan Lysgaard Thomsen Mette Touborg Inger Marie Vynne Thomas

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 18. marts 2016 Side 1/7 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Sorø Brandstation, Kongebrovej 7, 4180 Sorø kl. 08:00 Medlemmer: Martin

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 8.00-11.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Inger Marie Vynne Rie Perry Karsten Thystrup og Jesper Gradert,

Læs mere

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 19. januar Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 19. januar Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00 Referat VSBV Dato: 19. januar 2018 Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00 Medlemmer: Christina Krzyrosiak Hansen Morten Bjørn Nielsen Martin Damm Gunver Jensen Carsten Rasmussen

Læs mere

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø Kommuner

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø Kommuner Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne/byrådene i de nævnte kommuner indgår med virkning fra den 1. januar 2016 aftale

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen I/S

Vestsjællands Brandvæsen I/S Vestsjællands Brandvæsen I/S Beredskabskommissionen Vestsjællands Brandvæsen (Møde i Beredskabskommissionen VSBV) 14-09-2018 08:00 Brandstationen, L.C. Worsøesvej 6, 4300 Holbæk Information : Medlemmer:

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 9. juni 2017 Side 1/11 DAGSORDEN DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Holbæk, L.C. Worsøesvej 6, 4300 Holbæk, kl. 08:00 Medlemmer:

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 25. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Forretningsorden Forslag januar 2016 Godkendt af Beredskabskommissionen for Sydvestjysk Brandvæsen den 03/02/2016 0/6 Indhold 1. Konstituering af beredskabskommission

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk.

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk. Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken 8.00-10.00 på Ved Faurgården 7, Holbæk. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gistrup Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1 formål Selskabets formål er

Læs mere

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 20. april Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 20. april Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45 Referat Beredskabskommissionen VSBV Dato: 20. april 2018 Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45 Medlemmer: Christina Krzyrosiak Hansen Morten Bjørn Nielsen Martin Damm Gunver

Læs mere

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland.

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget, byrådet Beslutningssag INDSTILLING Administrerende direktør Hans Søie indstiller, at 1. at 60-fællesskabet

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 21. april 2017 Side 1/9 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Horseager 6, Hvalsø kl. 08:00 Medlemmer: Martin Damm Gert Jørgensen Søren

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

TR-forum. 28. maj 2015

TR-forum. 28. maj 2015 TR-forum 28. maj 2015 Dagsorden 1. Formål med mødet 2. Sag vedr. etablering af samordnet beredskab på Vestsjælland a) vedtægt b) ejerstrategi c) økonomi 2016 principper d) hovedadresse e) administrationskommune

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Dagsorden. Den Fælleskommunale Beredskabskommission. Dato: 8. december Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 08.

Dagsorden. Den Fælleskommunale Beredskabskommission. Dato: 8. december Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 08. Dagsorden Den Fælleskommunale Beredskabskommission Dato: 8. december 2017 Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 08.00 Medlemmer: Martin Damm Gert Jørgensen Søren Kjærsgaard Thomas

Læs mere

Dagsorden. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 20. april Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45

Dagsorden. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 20. april Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45 Dagsorden Beredskabskommissionen VSBV Dato: 20. april 2018 Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 7.45 Medlemmer: Christina Krzyrosiak Hansen Morten Bjørn Nielsen Martin Damm Gunver

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby TR-forum 13. april 2015 Rådhuset i Højby Dagsorden 1. Minikonferencen 9. april 2. Den politiske beslutningsproces 3. orientering fra arbejdsgrupperne 4. ansættelsesproces beredskabsdirektør 5. indkomne

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 9. juni 2017 Side 1/10 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Holbæk Brandstation, L.C.Worsøesvej 6, 4300 Holbæk. kl. 08:00 Medlemmer:

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a.

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Viborg Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne/byrådene i de nævnte kommuner indgår med virkning fra den 1. januar 2016

Læs mere

9. Stiftelse af Brand og Redning MidtVest

9. Stiftelse af Brand og Redning MidtVest Ringkøbing-Skjern Kommune Byrådet 16. juni 2015 9. Stiftelse af Brand og Redning MidtVest 2012040331TA Sagsfremstilling Byrådet fik den 12. maj 2015 en foreløbig orientering om hjemsted, oplæg til en fordelingsnøgle,

Læs mere

DAGSORDEN. Vilfred Friborg Hansen, Syddjurs (Formand)

DAGSORDEN. Vilfred Friborg Hansen, Syddjurs (Formand) Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner DAGSORDEN Møde nr. : 03/2009 Sted : Øvelsesanlægget Moselund, Langagervej 16, Grenaa Dato : 25. maj 2009 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 10.30 Medlemmer

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg Forsvarsministeriet Finansministeriet Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg 11. marts 2013 Baggrund Det fremgår af Aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 mellem regeringen, Venstre,

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering 15. Status 100 dage Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering Sagsfremstilling Beredskabsdirektøren orienterer på møde bestyrelsen

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed Beredskab & Sikkerhed Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed 25. november 2015 Baggrund Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammerne for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland". Ejerstrategi

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. medlemmer 3 VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. For ejendomme, der er opdelt i andels- eller

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Onsdag d. 2. december 2015 kl.16.00. Mødested: Ndr. Ringvej 6, 4800 Nykøbing F.

Referat af Beredskabskommissionens møde. Onsdag d. 2. december 2015 kl.16.00. Mødested: Ndr. Ringvej 6, 4800 Nykøbing F. Referat af Beredskabskommissionens møde Onsdag d. 2. december 2015 kl.16.00 Mødested: Ndr. Ringvej 6, 4800 Nykøbing F. Indholdsfortegnelse: 1. Forretningsorden for Beredskabskommissionen... 3 2. Udfordringer

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 18. februar 2014 kl. 11:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

Vedtægter. for. Østsjællands Beredskab I/S (Fællesskabet) CVR-nr. 36267682. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Østsjællands Beredskab I/S (Fællesskabet) CVR-nr. 36267682. 1. Navn og hjemsted Vedtægter for Østsjællands Beredskab I/S (Fællesskabet) CVR-nr. 36267682 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er Østsjællands Beredskab I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted er Roskilde Kommune. 2. Interessentkommuner

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 18. Orientering om udrykninger med redningsberedskabet... 3 19. Økonomirapport

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON BLOKFORENINGEN. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON BLOKFORENINGEN. 1 Navn og hjemsted 1 VEDTÆGTER FOR DANSK BETON BLOKFORENINGEN 1 Navn og hjemsted Blokforeningen er en sammenslutning af medlemsvirksomheder under Dansk Byggeri, der producerer letklinkerblokke og/eller udstøbningsblokke

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne,

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne, VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er LOS De private sociale tilbud Foreningens hjemsted er København. 2 FORMÅL Foreningens formål er: 3 - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn,

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16. Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.00) Deltagere: Bo Runge-Dalager Torben Greve Michel van

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SÆBY BYLAUG

VEDTÆGTER FOR SÆBY BYLAUG 1. Bylaugets formål er: At varetage medlemmernes fælles interesser i Sæby s miljø og atmosfære. a) Ved at pleje fællesskabet mellem byens beboere. F.eks., ved at sikre afholdelse af arrangementer for bylaugets

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Referat fra mødet i Beredskabskommissionen. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Beredskabskommissionen. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Beredskabskommissionen (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 14. august 2013 Mødested: Brandstationen - L1 Mødetidspunkt: Kl. 12:00-14:00 Medlemmer: Formand: Kenny

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde onsdag d. 18. februar 2015 kl. 16.00 til 18.00. Fraværende: Jens Erik Kistrup 1 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Information om de igangværende sammenlægninger 3 af

Læs mere

Forslag til: Landstingslov nr. xx af yy om strukturreform af den kommunale sektor. Kapitel 1 Kommuneinddeling

Forslag til: Landstingslov nr. xx af yy om strukturreform af den kommunale sektor. Kapitel 1 Kommuneinddeling EM2007/30 Forslag til: Landstingslov nr. xx af yy om strukturreform af den kommunale sektor Kapitel 1 Kommuneinddeling 1. Fra 1. januar 2009 inddeles Grønland i 4 kommuner. Stk. 2. Nordkommunen består

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde tirsdag d. 28. november 2014 kl. 16.00 til 18.00 Afbud: Niels Henriksen Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2 DK-4930 Maribo 1 Indholdsfortegnelse: Side:

Læs mere

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14 VEDTÆGTER for INVEST ADMINISTRATION A/S CVR-nr. 34 92 70 14 Navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er INVEST ADMINISTRATION A/S. Dets hjemsted er Københavns kommune. Selskabets formål er at drive

Læs mere

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880 Vedtægter for Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Stiftet 1880 2016 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er GL. Roskilde Amts Biavlerforening. 1.2 Foreningens adresse er den til enhver tid siddende formands

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN I henhold til [ 14, stk. 1] i vedtægt af [xx.xx. 20xx] for [institution NN] er fastsat følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens

Læs mere

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter 1 1. Navn og hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn er Dansk Lipizzanerforening. Stk. 2: Foreningens hjemsted er den til enhver tid siddende formands adresse. Stk. 3: Foreningen er tilsluttet Dansk Landbrugsrådgivning,

Læs mere