PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)"

Transkript

1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 PSS Peter Holt PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) BYGVÆRKER (BYG) Vedligehold af store bygværker (BYG-SV) Legindvejlebroen, omisolering (BYG-SV-ND-LEGI-ISO) Niels Juels Gade København K vd@vd.dk EAN Postboks 9018 Telefon vejdirektoratet.dk SE

2 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT BESKRIVELSE AF ENTREPRISEN ARBEJDSPLAN ORGANISATIONSPLAN ARBEJDSOMRÅDER OG ARBEJDSPLADS FÆRDSELSOMRÅDER OMRÅDER MED TO ELLER FLERE ARBEJDSGIVERE FÆLLES SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER SÆRLIGT FARLIGE ARBEJDER KONTROLPROCEDURER BEREDSKABS- EVAKUERINGS- OG ØVELSESPLANER SIKKERHEDSKOORDINERINGSMØDER ARBEJDSULYKKER SÆRLIGE FORHOLD OG FORANSTALTNINGER AJOURFØRING OG FORDELING AF PSS BILAG 1 TIL PSS: ARBEJDSPLAN BILAG 2 TIL PSS: ENTREPRISENS ORGANISATION BILAG 3 TIL PSS: SIKKERHEDSORGANISATION FOR ARBEJDSPLADSEN BILAG 4 TIL PSS: TEGNINGER MED INDRETNING AF ARBEJDSPLADS OG ARBEJDSOMRÅDER BILAG 5 TIL PSS: FÆLLESOMRÅDER I ENTREPRISEN BILAG 6 TIL PSS: SÆRLIGT FARLIGE ARBEJDER BILAG 7 TIL PSS: FORDELING AF PSS BILAG 8 TIL PSS: SIKKERHED OG SUNDHED PÅ LEGINDVEJLEBROEN BILAG 9 TIL PSS: BEREDSKABSPLAN BILAG 10 TIL PSS: JOURNAL FOR FORHOLD VEDR. SIKKERHED OG SUNDHED VED FREMTIDIGE ARBEJDER... 40

3 SIDE 2 1. GENERELT Denne plan for sikkerhed og sundhed (PSS) vedrører entreprisen Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger. PSS tager udgangspunkt i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr af 27. december 2008 vedrørende bygherrens pligter Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 589 af 22. juni 2001 vedrørende Indretning af byggepladser m.v. Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr af 27. december 2008 vedrørende ændring af bekendtgørelse om indretning af byggepladser og lignende arbejdssteder Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr af 16. december 2010 vedr. bygge- og anlægsarbejde. Bestemmelserne i arbejdsbeskrivelser for "Styring og samarbejde, samt udbudsmaterialet i øvrigt Sikkerhed og Sundhed på Legindvejlebroen, marts 2011 I entreprenørens organisation udpeges en sikkerhedskoordinator, der på bygherrens vegne under udførelsen varetager afgrænsning, koordinering og planlægning af sikkerhedsarbejdet, herunder udarbejdelse og vedligeholdelse af plan for sikkerhed og sundhed (PSS). Sikkerhedskoordinatoren skal efter arbejdets overdragelse løbende ajourføre PSS, jf. bestemmelserne i arbejdsbeskrivelser for "Styring og samarbejde". Sikkerhedskoordinatoren skal endvidere foretage tilpasninger af journal, der indeholder en liste over de særlige forhold vedrørende sikkerhed og sundhed, der bør tages hensyn til i forbindelse med eventuelle fremtidige arbejder. Bygherren prioriterer arbejdsmiljøet ved gennemførelsen af entreprisen højt med det mål at hindre arbejdsulykker og arbejdsbetingede lidelser. Planen for arbejdspladsens sikkerhed og sundhed skal sammen med de enkelte entreprenørers arbejdspladsvurderinger (APV) sikre, at alle der er beskæftiget på arbejdspladsen har et godt arbejdsmiljø. Planen omfatter alle arbejdsområder, herunder arbejds-, skur- og oplagspladser samt færdselsarealer. Planen omfatter alle, der arbejder, færdes eller opholder sig på arbejdsområderne. PSS skal være tilgængelig, og entreprenøren skal sikre, at alle informeres om planen, således at retningslinjerne samt den enkeltes opgaver og ansvar er kendt af alle berørte parter.

4 SIDE 3 Særligt farlige arbejder anført i bilag 1 i BEK vedr. bygherrens pligter identificeres og tilhørende APV er og arbejdsprocesbeskrivelser indarbejdes og vedlægges PSS. I PSS anvendes betegnelserne "entreprenøren" (dvs. kontrakthaver) og "underentreprenør" (dvs. entreprenør, der arbejder for entreprenøren), hvor der i BEK vedrørende bygherrens pligter anvendes betegnelsen "arbejdsgiver". Vejdirektoratets politik for arbejdsmiljø Vejdirektoratet prioriterer et godt arbejdsmiljø med fokus på sikkerhed, trivsel og samarbejde Alle, der arbejder i og for Vejdirektoratet, skal medvirke til at: Identificere og forebygge hverdagens arbejdsmiljømæssige risici. Samarbejde om arbejdsmiljø på alle niveauer. Handlinger For at identificere og forebygge hverdagens arbejdsmiljømæssige risici gennemføres nedenstående; Alle arbejdsulykker og registrerede nærved-ulykker undersøges med henblik på at reducere antallet af arbejdsulykker fremadrettet. Dette fremgår af mødereferater samt ulykkesoversigter Vejdirektoratet angiver retningslinjer om arbejdsmiljø (eks. At-vejledninger, udbudsmaterialer, Plan for Sikkerhed og Sundhed mv.) til egne medarbejdere og samarbejdspartnere For at sikre samarbejdet om arbejdsmiljø gennemføres sikkerhedskoordineringsmøder med referat, dvs. koordinerende møder om arbejdsmiljø i henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr af 27. december 2008 Bekendtgørelse om bygherrens pligter.

5 SIDE 4 2. BESKRIVELSE AF ENTREPRISEN Entreprisen omfatter omisolering og fugeudskiftning på Legindvejlebroen, herunder installering af nye dryprør, udskiftning af enkelte afløb samt betonstøbning. Der henvises i øvrigt til udbudsmaterialet. Af hensyn til trafikafviklingen udføres arbejdet i 5 etaper: Etape 1: Arbejder på vestlig del af vejbane Etape 2: Arbejder på midterste del af vejbane Etape 3: Arbejder på østlig del af vejbane Etape 4: Slidlag på østlig halvdel af broen Etape 5: Slidlag på vestlig halvdel af broen Arbejdet omfatter al midlertidig og blivende afmærkning samt færdselsregulerende foranstaltninger under arbejdets udførelse.

6 SIDE 5 3. ARBEJDSPLAN På basis af de i udbudsmaterialet anførte tidsfrister og tidsmæssige bindinger skal entreprenøren i samarbejde med sikkerhedskoordinatoren udarbejde en detaljeret arbejdsplan. Arbejdsplanen skal udarbejdes i henhold til bestemmelser anført i arbejdsbeskrivelser for Styring og samarbejde samt BEK vedrørende bygherrens pligter. Arbejdsplanen skal angive: hvornår den enkelte entreprenør/underentreprenør har arbejdsopgaver på arbejdspladsen og hvor meget tid, der er afsat til de enkelte arbejder eller arbejdsfaser i hvilke perioder, der skal foregå arbejde, som medfører særlige risici, jf. bilag 1 til BEK vedrørende bygherrens pligter Arbejdsplanen skal forelægges til bygherrens kommentering, inden arbejdet påbegyndes. Arbejdsplanen drøftes i forbindelse med byggemøder og sikkerhedskoordineringsmøder og skal i relevant omfang ajourføres på hvert møde. Gældende arbejdsplan indsættes som bilag 1 til PSS.

7 SIDE 6 4. ORGANISATIONSPLAN Entreprisens organisation fremgår af bilag 2, hvor alle aktører skal fremgå. Af bilag 3 fremgår arbejdspladsens sikkerhedsorganisation, dvs. navne på arbejdsledere og sikkerhedsrepræsentanter for de respektive arbejdsgivere på pladsen. Sikkerhedskoordinator for udførelse har blandt andet følgende opgaver: bidrage til arbejdspladstegning med hensyn til forhold af betydning for sikkerhed og sundhed bidrage til arbejdsplan med hensyn til forhold af betydning for sikkerhed og sundhed afgrænse fælles sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger koordinere arbejdspladsens sikkerheds- og sundhedsarbejde i forhold til aktiviteterne fra gennemførelsen af entreprise, underentrepriser og eventuelle aktiviteter fra ledningsejere, løbende drifts- og vedligeholdsarbejder mv. samarbejde med sikkerhedskoordinator på eventuelle tilstødende entrepriser om afgrænsning, koordinering og sikring af arbejdsmiljøet for aktiviteterne på fællesområder opdatere og ajourføre plan for sikkerhed og sundhed inklusive bilag kontrollere at aftaler om arbejdsmiljøforhold og samarbejde om sikkerhedsforanstaltninger i fællesområder overholdes kontrollere og samordne beredskabs-, evakuerings- og øvelsesplaner, herunder koordinering med broens personale og broens sikkerhedsinstruks, jf. bilag 8 til PSS anmelde arbejdet til Arbejdstilsynet, og ophænge kopi af anmeldelse udarbejde journal, som er tilpasset entreprisens karakteristika, og som indeholder en liste over de særlige forhold vedrørende sikkerhed og sundhed, der bør tages hensyn til i forbindelse med eventuelle fremtidige arbejder afholde sikkerhedsmøder på arbejdspladsen mindst hver 14. dag samt udarbejde og udsende referat fra møderne ved projektændringer at sikre, at PSS og tilhørende retningslinjer ajourføres i overensstemmelse de aftalte projektændringer Sikkerhedskoordinator skal i øvrigt varetage opgaver i overensstemmelse med kravene i BEK vedrørende bygherrens pligter.

8 SIDE 7 5. ARBEJDSOMRÅDER OG ARBEJDSPLADS Inden arbejdet påbegyndes, skal entreprenøren udarbejde tegning(er) for arbejdspladsens og arbejdsområdernes placering og indretning. Indretning skal respektere krav i arbejdsbeskrivelser for Arbejdsplads samt BEK vedrørende byggepladsers indretning. Sikkerhedskoordinatoren skal medvirke ved udarbejdelse af tegningerne. Af tegningerne skal fremgå: Områder med særlige risici samt angivelse af de pågældende risici Placering af kran, hejs og stilladser Placering og udstrækning af materialedepoter, midlertidige værksteder og affaldscontainere Placering og udstrækning af velfærdsforanstaltninger Tilslutningspunkter til el, vand, kommunikation og kloak, samt placering af kabler og ledninger herfor Placering af alarm-, brand-, rednings- og førstehjælpsudstyr Placering af eksterne og interne installationer, kabler, ledninger mv. Tegningerne skal forelægges til bygherrens kommentering, inden arbejdet påbegyndes. Tegningerne indsættes som bilag 3 til PSS. Tegningerne skal udfærdiges således, at de fremstår let tilgængelige for alle medarbejdere på byggepladsen, samt således, at så mange af oplysningerne i PSS som muligt fremgår af tegningerne. Tegningerne eller udvalgte dele heraf - skal ophænges synligt for alle i mandskabsskure samt ved det enkelte arbejdssted.

9 SIDE 8 6. FÆRDSELSOMRÅDER Adgangsveje til arbejdsplads og arbejdsområder fremgår af SAB Arbejdsplads. Adgangsvejene skal fremgå af entreprenørens byggepladstegninger i bilag 4. Af tegningerne skal endvidere fremgå færdselsområder på arbejdsplads og arbejdsområder. For færdsel på adgangsveje gælder følgende: Der skal ved ind- og udkørsel til og fra arbejdsområder og arbejdsarealer udvises stor opmærksomhed over for andre trafikanter Arbejdskøretøjer inkl. leverancer skal ankomme til og forlade arbejdsområdet i færdselsretningen således, at bakning kun må ske bag afmærkningen ved ankomst til arbejdspladsen Entreprenørens adgangsveje til arbejdsområdet skal uden for arbejdstid være effektivt afspærret, så uvedkommende færdsel hindres Broens personale og broens drifts- og serviceentreprenører skal have adgang til/kan benytte entreprenørens adgangsveje Nødvendig etablering, vedligeholdelse og forstærkning af arbejdsveje til opretholdelse af deres farbarhed påhviler entreprenøren Parkering må kun finde sted inden for de til arbejdsområdet hørende arealer efter nærmere aftale med vejmyndigheden Materiel og materialekørsel til og fra arbejdsområdet skal ske under anvendelse af gult, roterende blink på køretøjerne og i øvrigt tilrettelægges, så det ikke spærrer for afvikling af trafikken Åbninger for til- og frakørsel skal placeres som angivet på trafikafviklings- og afmærkningsplan eller aftalt med vejmyndigheden Til- og frakørsel skal altid ske i kørselsretningen Forskrifter og påbud fra vejmyndighed og politi skal nøje overholdes og indarbejdes i PSS For færdsel på arbejdsplads og arbejdsområder gælder den i udbuddet vedlagte afmærkningsplan. Skulle det være nødvendigt at etablere færdselsarealer ud over det i projektet viste skal entreprenøren redegøre for disses omfang samt: Skiltning Hastighed Restriktioner for visse køretøjer Adskillelse af gående og kørende trafik Vedligehold og rengøring af færdselsarealer Forhold vedr. hensyn til trafik ved ind og udkørsel. Endvidere anføres ansvar for etablering, vedligehold og fjernelse af foranstaltninger. Entreprenøren skal i nødvendigt omfang befæste færdselsområder, der ikke i forvejen er befæstede.

10 SIDE 9 Entreprenøren skal løbende vedligeholde færdselsområder og sikre, at eventuel afmærkning i forbindelse med færdselsområder er på plads og i orden. På koordinerende sikkerhedsmøder behandles detaljer vedr.: Regler for færdsel på færdselsområderne, herunder skiltning, restriktioner, adskilte gang- og køreveje, flugtveje, adgang for beredskabskøretøjer i detaljer.

11 SIDE OMRÅDER MED TO ELLER FLERE ARBEJDSGI- VERE Entreprenøren skal orientere sikkerhedskoordinatoren om anvendelse af underentreprenører, herunder i hvilke områder der samtidigt skal udføres arbejde af to eller flere arbejdsgivere samt hvilke aktiviteter, det drejer sig om. På tegninger med arbejdsområder og arbejdsplads, jf. afsnit 5, skal fremgå de områder, hvor flere entreprenører/underentreprenører og deres ansatte arbejder samtidigt. Ved sikkerhedskoordineringsmøder samt byggemøder aftales koordinerende tiltag, og der fastlægges nødvendige foranstaltninger til sikring af, at arbejderne kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Hvis der skal udføres vedligeholdsarbejder indenfor arbejdspladsens område skal vedligeholdspersonalet før opstart deltage i sikkerhedsmøde hvor aktiviteterne skal koordineres med nærværende projekt.

12 SIDE FÆLLES SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved fælles sikkerhedsforanstaltninger og -materiel forstås udstyr, der påregnes anvendt af beskæftigede fra to eller flere arbejdsgivere (entreprenører/underentreprenør etc.). Entreprenørerne er pligtige til at etablere, overvåge, vedligeholde, håndhæve samt på det tidspunkt, det aftales på koordinerende sikkerhedsmøder, at nedtage og bortbringe enhver foranstaltning til fremme af de beskæftigedes sikkerhed og sundhed og som er nødvendige for egne og underentreprenørers beskæftigede på arbejdspladsen. Entreprenøren etablerer, vedligeholder og fjerner som minimum følgende fælles sikkerhedsforanstaltninger og -materiel på arbejdsplads og arbejdsområder: Byggepladsstrøm Orienteringsbelysning Parkeringsarealer Affaldscontainere Velfærdsforanstaltninger Mødelokaler Evt. befæstede adgangsveje for gående færdsel mellem parkering, skurby og arbejdspladser herunder vinterforanstaltninger og snerydning Befæstede adgangsveje for kørende trafik, materialeleverancer mv. fra offentlig vej til materialeoplagsplads og arbejdsplads i øvrigt herunder vinterforanstaltninger og snerydning Stilladser og lifte Flåder eller lignende fartøjer til anvendelse for adgang fra broens underside Kraner og løfteudstyr Afspærring/sikring mod fare for nedstyrtning fra arbejdspladser i højden Afspærring/ skiltning med adgang forbudt for uvedkommende til arbejdsplads Markering af områder, hvor personlige værnemidler er påbudt De enkelte entreprenørers aktuelle ansvarsområder vedrørende sikkerhedsforanstaltninger i fællesområderne er angivet i bilag 5, som ajourføres løbende. Entreprenøren kan aftale, at en underentreprenør overtager ansvaret for én eller flere af ovenstående opgaver. Sikkerhedskoordinator skal i givet fald orienteres herom, og det skal fremgå af referater af sikkerhedskoordineringsmøder samt indføres i PSS. Uanset aftaler om udførelse af fælles sikkerhedsforanstaltninger har den enkelte entreprenør/underentreprenør ansvaret for, at arbejder gennemføres under forhold, der er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. I bilag 5 til PSS angivet oversigt med fællesområder i entreprisen, dvs. områder på byggepladsen, hvor der vil ske færdsel, og hvor der kan/vil blive udført arbejde af flere arbejdsgivere og deres ansatte.

13 SIDE 12 I oversigten er angivet hvilken entreprenør, der etablerer, vedligeholder og fjerner sikkerhedsforanstaltningerne i fællesområderne, og i hvilken periode foranstaltningerne skal opretholdes. Endvidere anføres kvalitetskravet til de enkelte sikkerhedsforanstaltninger. Oversigten skal færdiggøres af entreprenøren. Under kolonnen ansvarlig anføres entreprenør/underentreprenør med ansvar for at etablere, vedligeholde og fjerne de pågældende fælles foranstaltninger.

14 SIDE SÆRLIG FARLIGE ARBEJDER Den projekterende har identificeret arbejder, der er omfattet af reglerne for særligt farligt arbejde jf. bilag 1 til BEK om bygherrens pligter. Sådanne arbejder fremgår af bilag 6 til PSS. Entreprenøren skal med udgangspunkt i valgte udførelsesmetoder færdiggøre og supplere oversigten med særligt farlige arbejder og anføre foranstaltninger til at fjerne eller reducere risici. Ved projektændringer skal sikkerhedskoordinatoren sikre identifikation af eventuelle særligt farlige arbejder. Endvidere skal journal for særlige forhold vedrørende sikkerhed og sundhed ved eventuelle fremtidige arbejder ajourføres. Den enkelte entreprenør/underentreprenør på pladsen udarbejder liste med særligt farligt arbejde, jf. bilag 1 til BEK vedrørende bygherrens pligter, samt oversigt med farlige stoffer og materialer, der opbevares eller anvendes på pladsen. Det er koordinatorens ansvar at sikre, at alle entreprenører og underentreprenører udarbejder den pågældende liste og at oplysningerne samles og koordineres i nærværende PSS. Listerne indsættes under fanebladet for den enkelte entreprenør. Ved eventuelle tillæg eller ændringer af arbejdsmetoder/materialevalg, revideres listen i form af tilføjelser, historikken bevares. Entreprenøren skal endvidere udarbejde tilhørende APV og arbejdsprocesbeskrivelse. Sikkerhedskoordinatoren indarbejder oplysningerne i PSS. Arbejder med særlige risici behandles på sikkerhedskoordineringsmøder. Det vurderes i den forbindelse enten om de pågældende arbejder kan udføres ved alternative metoder og produkter, der indebærer fjernelse eller reduktion af risikoen eller foranstaltninger, der skal iværksættes, for at de pågældende arbejder kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt

15 SIDE KONTROLPROCEDURER Entreprenøren fører dagligt tilsyn med, at de fælles sikkerhedsforanstaltninger, som er etableret, fungerer og er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. Entreprenøren skal indgå aftaler om løbende kontrol med de fælles sikkerhedsforanstaltninger og udstyr, hvor der er lovgivningsmæssige krav om løbende kontrol, herunder byggepladsstrøm (aftale med autoriseret installatør), stilladser lifte afspærringer og rækværker kran og løfteudstyr Sikkerhedskoordinatoren skal etablere en logbog, hvor kontroller af fælles sikkerhedsforanstaltninger og sikkerhedsudstyr dokumenteres. Procedure for løbende kontrol med installationer og sikkerhedsforanstaltninger findes i bilag 5. Enhver entreprenør/underentreprenør på arbejdspladsen fører dagligt tilsyn med, at de øvrige sikkerhedsforanstaltninger, som vedkommende har ansvaret for, fungerer og er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. Entreprenøren/underentreprenøren skal indgå aftaler om løbende kontrol med de sikkerhedsforanstaltninger og udstyr, hvor der er lovmæssige krav om løbende kontrol. Sikkerhedskoordinator skal have mulighed for sammen med repræsentanter for de entreprenører/underentreprenører, der er til stede på pladsen, at gennemføre ugentlige sikkerhedsrunderinger. Resultatet af runderingerne skal dokumenteres og skal være et punkt på sikkerhedskoordineringsmøder.

16 SIDE BEREDSKABS- EVAKUERINGS- OG ØVELSESPLANER Entreprenøren skal udarbejde beredskabs-, evakuerings- og øvelsesplaner i henhold til krav i SAB Styring og samarbejde. Beredskabsplan findes under bilag 9. Beredskabsplan skal ligeledes være ophængt synligt på byggepladsen. Entreprenøren skal løbende evaluere behovet for beredskabs-, evakuerings- og øvelsesplaner. Entreprenøren skal etablere og vedligeholde det nødvendige udstyr og personale til gennemførelse af beredskab, evakuering og øvelser, herunder til ydelse af førstehjælp for alle beskæftigede på arbejdspladsen. Den enkelte entreprenør udarbejder evt. egne beredskabsplaner. Disse er indsat under fanebladet for den enkelte entreprenør. Ved arbejdsulykker eller nær ved ulykker skal bygherrens sikkerhedskoordinator straks orienteres. Alarm-, brand-, rednings- og førstehjælpsudstyr samt placering af flugtveje er angivet på byggepladstegning, bilag 4. Det skal sikres, at byggepladsen har særligt oplærte personer tilknyttet, som på et hvilket som helst tidspunkt kan yde førstehjælp. Det skal sikres, at beskæftigede, der er kommet til skade, eller som har fået et pludseligt ildebefindende, kan bringes til læge. Den/de særligt oplærte personer skal identificeres på arbejdspladsens sikkerhedsorganisation, jf. bilag 3 til PSS.

17 SIDE SIKKERHEDSKOORDINERINGSMØDER Der afholdes sikkerhedskoordineringsmøde mindst hver 14. dag, og alle arbejdsgivere (entreprenører, underentreprenører, leverandører mv.) der har aktiviteter på pladsen i den kommende periode inden næste møde, skal deltage i mødet. Entreprenører/underentreprenører skal følge koordinatorens anvisninger vedrørende byggepladsens sikkerhed og sundhed. Sikkerhedskoordinatoren udarbejder og udsender referater af sikkerhedskoordineringsmøder. Referater udformes i henhold til Vejdirektoratets paradigme for sikkerhedskoordineringsmødereferater. Bemærk i øvrigt krav til dokumentation af kontroller og sikkerhedsrunderinger beskrevet i afsnit 10.

18 SIDE ARBEJDSULYKKER Alle entreprenører/underentreprenører på arbejdspladsen skal registrere og analysere arbejdsulykker og nærved-ulykker. Derudover skal entreprenører/underentreprenører på sikkerhedskoordineringsmøder orientere om arbejdsulykker og nærved-ulykker, der er sket i perioden siden sidste møde.

19 SIDE SÆRLIGE FORHOLD OG FORANSTALTNINGER Følgende regler er gældende for alle på arbejdspladsen Lovmæssige krav til personlige værnemidler og sikkerhedsprocedurer skal være ophængt synligt på den enkelte arbejdsplads samt ved indgang/indkørsel til arbejdspladsen Der skal afholdes sikkerhedsintroduktioner, opstartsmøder om sikkerhed, regelmæssige sikkerhedsmøder for samtlige ansatte på arbejdspladsen Kompetencen hos personale og underentreprenører, hvis arbejde kræver specialviden, skal kontrolleres og eftervises Underentreprenører og leverandører, der er beskæftiget på byggepladsen, skal instrueres i og leve op til de relevante sikkerhedskrav, før de får adgang til byggepladsen Hvor der er øget risiko for øjenskader, skal der altid bæres sikkerhedsbriller eller ansigtsbeskyttelse Redningsveste skal bæres ved arbejde på vand eller ved arbejder, hvor der ikke er opstillet afskærmning, der sikrer mod at falde i vandet Der skal forefindes redningskranse og line på arbejdsstedet Der er totalforbud for alle mod at være påvirket af eller indtage rusmidler på arbejdspladserne i arbejdstiden, og ingen alkohol og rusmidler må bringes inden for "hegnet" på arbejdsarealerne Ved kørsel med teleskoplæsser skal lovens certifikatkrav overholdes, og som minimum skal føreren have truckcertifikat (B) Hver enkelt ansat har ansvaret for at sikkerhedsforanstaltninger, som den ansatte midlertidigt har fjernet sættes på plads igen snarest muligt Der skal formuleres en skriftlig rygepolitik for skurby og arbejdsplads. Rygepolitiken skal gøres synlig for alle, der færdes på arbejdspladsen og i arbejdsområderne og skal indeholde en konsekvens i tilfælde af overtrædelse

20 SIDE AJOURFØRING OG FORDELING AF PSS Den systematiske opfølgning på PSS sker på sikkerhedskoordineringsmøder eller byggemøder. Sikkerhedskoordinator foretager løbende opdatering af PSS og forestår udsendelse af revisioner. PSS fordeles til alle arbejdsgivere på arbejdspladsen. PSS skal være tilgængelig for alle medarbejdere på arbejdspladsen. Fordelingsliste findes anført i bilag 7 til PSS. Der afholdes sikkerhedskoordineringsmøde mindst hver 14. dag, og alle entreprenører/under-entreprenører, der har aktiviteter på pladsen på det givne tidspunkt, skal deltage i mødet. Eventuelle serviceentreprenører, der måtte arbejde på broen, skal inviteres til deltagelse i møderne. Alle entreprenører/underentreprenører på arbejdspladsen skal registrere og analysere arbejdsulykker og nærved-ulykker. Derudover skal entreprenører/underentreprenører på sikkerhedskoordineringsmøder orientere om arbejdsulykker og nærved-ulykker, der er sket i perioden siden sidste møde. Hændelser rapporteres med beskrivelse af årsager og iværksatte tiltag til tilsynet, bygherre og lokal sikkerhedsorganisation.

21 SIDE 20 BILAG 1 TIL PSS: ARBEJDSPLAN Her indsættes arbejdsplan for entreprisen, jf. afsnit 3. (udarbejdes af entreprenøren i samarbejde med koordinatoren for udførelse)

22 SIDE 21

23 SIDE 22 BILAG 2 TIL PSS: ENTREPRISENS ORGANISATION Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Funktion/firma Firmanavn Adresse Kontaktperson Telefon (T) Mobil (M) (E) Bygherre Projekterende Tilsyn Entreprenør Underentreprenør 1 Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 Postboks København K Kontaktperson: Peter Holt T Rambøll Danmark A/S Prinsensgade Aalborg Kontaktperson: Jørn Kristensen T Rambøll Danmark A/S Prinsensgade Aalborg Tilsynsleder Fagtilsyn 1 Fagtilsyn 2... Entrepriseleder Formand 1 Formand 2... Underentreprenør 2... Andre aktører på pladsen Sikkerhedskoordinator udførelse Sikkerhedskoordinator projektering

24 SIDE 23 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Funktion/firma Firmanavn Adresse Kontaktperson Telefon (T) Mobil (M) (E)...

25 SIDE 24 BILAG 3 TIL PSS: SIKKERHEDSORGANISATION FOR ARBEJDSPLADSEN Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Funktion/firma Firmanavn Kontaktperson Telefon (T) Mobil (M) (E) Bygherre Byggepladsens adresse Sikkerhedskoordinator udførelse Entreprenør Underentreprenør 1 Underentreprenør 2 Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 Postboks København K Kontaktperson: Peter Holt T Legindvejlebroen Vildsundvej, Legind Mors 7900 Nykøbing Mors Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant... Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant Ledningsejer 1 Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant Ledningsejer 2 Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant... Sikkerhedsleder Sikkerhedsrepræsentant

26 SIDE 25 BILAG 4 TIL PSS: TEGNINGER MED INDRETNING AF ARBEJDSPLADS OG ARBEJDSOMRÅDER Her indsættes tegninger med arbejdsplads og arbejdsområder, jf. afsnit 5. (udarbejdes af entreprenøren i samarbejde med koordinatoren for udførelse)

27 SIDE 26 BILAG 5 TIL PSS: FÆLLESOMRÅDER I ENTREPRISEN Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Fællesområder Periode (fra til) Ansvarlig Fælles foranstaltninger Kontrolfrekvens Kvalitetskrav (eksempler) Færdselsog adgangsveje Afspærring og afmærkning iht. SAB... 2 gange dagligt (min. ved arbejdstids begyndelse og ophør) Afspærring og afmærkning skal være intakt. Orienteringsbelysning (lys/blinklys på afspærring)... 2 gange dagligt(min. ved arbejdstids begyndelse og ophør) Lamper er intakte. Pærer er intakte Lamper trænger ikke til rengøring Ledninger er ophængt Orden og ryddelighed... Løbende. Minimum ved arbejdstids ophør. Holdes ryddeligt, lette genstande må ikke efterlades. Holdes fri for jord, mudder og sne. Flugtveje Ryddelighed på broen... Løbende Korte afstande Byggepladsen Orden og ryddelighed... Løbende. Minimum ved Ryddes efter endt aktivitet.

28 SIDE 27 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Fællesområder Periode (fra til) Ansvarlig Fælles foranstaltninger Kontrolfrekvens Kvalitetskrav (eksempler) arbejdstids ophør. Ingen rod i områder, hvor der ikke foregår arbejder. Fejning... Løbende. Minimum ved arbejdstids ophør. Friholdelse for jord og mudder. Snerydning og grusning... Løbende/efter behov. Holdes fri for sne. Min. ved arbejdstids begyndelse. Grusning hvis der er udsigt til nattefrost. Materialeplads Adgangsvej til materialeplads... Ved start af entreprisen Bæredygtig vej. Nødvendig vejafvanding etableret. Orden og ryddelighed... Løbende. Minimum ved arbejdstids ophør. Holdes ryddelig for genstande. Holdes fri for mudder og sne. Affaldsplads Affaldshåndtering... Løbende. Containere er placeret iht. byggepladsplanen. Tømning af containere.

29 SIDE 28 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Fællesområder Periode (fra til) Ansvarlig Fælles foranstaltninger Kontrolfrekvens Kvalitetskrav (eksempler) Skurby Installationer til skurby... Løbende Minimum 1 gang ugentligt. Forsvarlig installation for el, vand, afløb. Forsyning El-tavler og strøm... Løbende. Minimum ved arbejdstids begyndelse. Tavler er hængt op og intakte. Ledninger ophænges/nedgraves

30 SIDE 29 BILAG 6 TIL PSS: SÆRLIGT FARLIGE ARBEJDER Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Aktivitet (SAB) Særlige risici BEK bilag 1 Aktivitet Krav Ansvarlig Arbejdsplads Arbejde der indebærer fare for drukning Alle aktiviteter Skærme og rækværker Redningskranse Entreprenør/ underentreprenør Livline (særlige tilfælde) Kørende trafik forbi arbejdsområdet Opstilling, vedligehold og fjernelse af afmærkning mv. Kursus Vejen som arbejdsplads Godkendte sikkerhedsveste Entreprenør/ underentreprenør Godkendte planer Løbende kontrol af skiltning og afspærring Varmblandet asfalt Broer - Betonarbejder Kemiske stoffer Montering af ankre Personlige værnemidler (handsker, øjenbeskyttelse, støvmasker) Entreprenør/ underentreprenør Produkter med

31 SIDE 30 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Aktivitet (SAB) Særlige risici BEK bilag 1 Aktivitet Krav Ansvarlig lav MAL-kode Leverandørens sikkerhedsanvisninger Støv, støj Montering af ankre Personlige værnemidler (handsker, øjenbeskyttelse, støvmasker) Entreprenør/ underentreprenør 8. Beton reparation Kemiske stoffer Reparation med kunststofmørtler Personlige værnemidler (handsker, øjenbeskyttelse, masker) Entreprenør/ underentreprenør Udluftning i lukkede rum Leveerandørens sikkerhedsanvisninger 10. Fugtisolering Kemiske stoffer Påføring af kunststofgrunder (epoxy) Foranstaltninger i henhold til Arbejdstilsynets regler Entreprenør/ underentreprenør Produkter med lav MAL-kode Leverandørens sikkerhedsanvisninger Kemiske stoffer Påføring af Personlige vær- Entreprenør/ under-

32 SIDE 31 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Aktivitet (SAB) Særlige risici BEK bilag 1 Aktivitet Krav Ansvarlig fugtmembran nemidler entreprenør Leverandørens sikkerhedsanvisninger Tunge løft Flytning af papruller Tekniske hjælpemidler Entreprenør/ underentreprenør 11. Brobelægninger Kemiske stoffer Udførelse af: Udlægning af asfaltprodukter, Åben kunststofbeton, Elastiske fuger, Stenfyldte fuger, Kantsten, Kørebaneafmærkning Personlige værnemidler Leverandørens sikkerhedsanvisninger Entreprenør/ underentreprenør Støj og støv 13 Andre arbejder Opbrydningsarbejder Personlige værnemidler Entreprenør/ underentreprenør Støj og støv og vibrationer Nedbrydnings-, behugnings- og afrensningsarbejder Personlige værnemidler Tekniske hjælpemidler Entreprenør/ underentreprenør Kemiske stoffer Overfladebehandling af stål Personlige værnemidler Leverandørens sikkerhedsanvisninger Entreprenør/ underentreprenør

33 SIDE 32 Entreprise: Legindvejlebroen omisolering og udskiftning af fuger Aktivitet (SAB) Særlige risici BEK bilag 1 Aktivitet Krav Ansvarlig Osv.

34 SIDE 33 BILAG 7 TIL PSS: FORDELING AF PSS Her indsættes fordelingsliste for PSS, jf. afsnit 15. Funktion/firma Firmanavn Kontaktperson Telefon (T) Mobil (M) (E) (udarbejdes af entreprenøren i samarbejde med koordinatoren for udførelse)

35 SIDE 34 BILAG 8 TIL PSS: SIKKERHED OG SUNDHED PÅ LEGINDVEJLEBROEN

36 SIDE 35

37 SIDE 36

38 SIDE 37

39 SIDE 38

40 SIDE 39 BILAG 9 TIL PSS: BEREDSKABSPLAN (udarbejdes af entreprenøren i samarbejde med koordinatoren for udførelse)

41 SIDE 40 BILAG 10 TIL PSS: JOURNAL FOR FORHOLD VEDR. SIKKERHED OG SUNDHED VED FREMTIDIGE ARBEJDER (udarbejdes af entreprenøren i samarbejde med koordinatoren for udførelse)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) DATO 30. august 2013 DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) BYGVÆRKER (BYG) Vedligehold af store bygværker (BYG-SV) Storstrømsbroen, levetidsforlængende foranstaltninger

Læs mere

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted M52, Esbjergmotorvejen >>> M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted AUGUST 2014 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT...

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed

Plan for sikkerhed og sundhed Plan for sikkerhed og sundhed De vigtigste regler om bygherrens ansvar for plan for sikkerhed og sundhed. Vejledningen handler om den plan for sikkerhed og sundhed, som bygherren har ansvaret for, at koordinatoren

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet

Læs mere

1.4 Bilag B Tjekliste overdragelse opstartsfase 25052016

1.4 Bilag B Tjekliste overdragelse opstartsfase 25052016 1.4 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen Opstartsfasen Det er i denne fase, at sikkerhedsarbejdet på byggepladsen bliver planlagt.

Læs mere

REBILD KOMMUNE RENOVERING AF 2 STI- TUNNELER, OVER BÆKKEN

REBILD KOMMUNE RENOVERING AF 2 STI- TUNNELER, OVER BÆKKEN Dokumenttype Plan for sikkerhed og sundhed (PSS) Dato Juli 2013 REBILD KOMMUNE RENOVERING AF 2 STI- TUNNELER, OVER BÆKKEN Version 1 Dato 2013-07-22 Udarbejdet af AYK Kontrolleret af NILJ Godkendt af AYK

Læs mere

Bygherrens ansvar ved store byggeprojekter

Bygherrens ansvar ved store byggeprojekter Bygherrens ansvar ved store byggeprojekter De vigtigste regler om, hvordan bygherren kan leve op til sit ansvar for at planlægge og koordinere sikkerhed og sundhed ved projektering og udførelse af store

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 PSS PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) BYGVÆRKER (BYG) Vedligehold af store bygværker (BYG-SV) Oddesundbroen, omisolering og udskiftning af fuger

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) BYGVÆRKER (BYG) Vedligehold af store bygværker Aggersundbroen, omisolering (BYG-SV-ND-AGGE-ISO) Niels Juels Gade 13 1022 København

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 Kirsten Riis kiri@vd.dk 7244 3438 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet af koordinator under projektering BYGVÆRKER (BYG) Vedligehold af

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Bekendtgørelse om bygherrens pligter

Bekendtgørelse om bygherrens pligter Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om bygherrens pligter I medfør af 31, stk. 3 og 4, 56, 67 i, lovbekendtgørelse nr. xxx af xxx om arbejdsmiljø i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Område og definitioner

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 07.05.2013 13/19325-1 Allan Rahn Svendsen ars@vd.dk 72442510 INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE 1. FORMÅL Formålet med instruktionen er at sætte fokus

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 Jens Kristian Tuxen jkt@vd.dk 7244 3333 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED BYGVÆRKER (BYG) VEDLIGEHOLD AF STORE BYGVÆRKER (BYG-SV) Lillebæltsbroen belægningsudskiftning

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag. Entreprise H50.08.50. Beplantningsarbejder. H50 Sønderjyske motorvej >>> H50.08 Rundkørsel Kolding Ø.

Tilbuds- og afregningsgrundlag. Entreprise H50.08.50. Beplantningsarbejder. H50 Sønderjyske motorvej >>> H50.08 Rundkørsel Kolding Ø. Tilbuds- og afregningsgrundlag Entreprise H50.08.50 Beplantningsarbejder H50 Sønderjyske motorvej >>> H50.08 Rundkørsel Kolding Ø august 2013 TAG H50.08.50 Rundkørsel ved Kolding V Beplantningsarbejder

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS)

Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) (opgave) Indsæt billede Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Arbejdspladsens organisation... 3 2. Arbejdsmiljøorganisation... 6 3. Afgrænsning... 6 4. Tidsplan

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Vedligehold af store bygværker (BYG-SV) Svendborgsundbroen, katodisk beskyttelse (BYG-SV-SD-SVEN-KAT) Niels

Læs mere

Virksomheder uden ArbejdsMiljøOrganisation:

Virksomheder uden ArbejdsMiljøOrganisation: De nye regler om virksomhedens samarbejde om sikkerhed og sundhed er blevet til efter et trepartssamarbejde mellem Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter i 2009. De grundlæggende regler om arbejdsmiljøorganisationens

Læs mere

BRO 000-0040-0-087.50 NY LILLEBÆLTSBRO

BRO 000-0040-0-087.50 NY LILLEBÆLTSBRO 5 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL TELEFON 5. september 2013 A036018 SUL BRO 000-0040-0-087.50 NY LILLEBÆLTSBRO Erosionsbeskyttelse omkring strømpiller ÅR 2016 Plan for sikkerhed og sundhed (PSS) Thomas

Læs mere

ArbejdsPladsVurdering

ArbejdsPladsVurdering ArbejdsPladsVurdering Vejledning om reglerne for udarbejdelse af arbejdspladsvurdering, herunder metode og indhold samt sikkerhedsudvalgets rolle. ARBEJDSMILJØVEJLEDNING NR.3 OKT. 2004 Statens Luftfartsvæsen

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED MØNBROEN. Entreprise E2 Hovedistandsættelse af underside JUNI 2014

PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED MØNBROEN. Entreprise E2 Hovedistandsættelse af underside JUNI 2014 PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED MØNBROEN Entreprise E2 Hovedistandsættelse af underside 2014-2016 JUNI 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2014 PSS Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501

Læs mere

D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder

D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder At-VEJLEDNING D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes.

Læs mere

SKIBSTØDSSIKRING PÅ LIMFJORDSBROEN

SKIBSTØDSSIKRING PÅ LIMFJORDSBROEN AUGUST 2013 AALBORG KOMMUNE SKIBSTØDSSIKRING PÅ LIMFJORDSBROEN PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST

Læs mere

Dialog APV Arbejdspladsvurdering

Dialog APV Arbejdspladsvurdering Dialog APV Arbejdspladsvurdering for Christiansen & Essenbæk A/S Afdeling: APV-deltagere: Revision: Dialog APV er en metode til at gennemføre APV ved en samtale mellem ledelse og ansatte. I kan udarbejde

Læs mere

CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED Dato April 2013 CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED 1-9 Revision 1 Dato 2013-04-17 Udarbejdet af Rasmus Wermuth Jensen (RWJ) Kontrolleret af Lisbeth Odsbjerg Vach (LOV) Godkendt af Kim

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11. Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m.

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11. Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m. At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11 Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m. November 2004 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal

Læs mere

SUPPLERENDE REGELSÆT. for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a.

SUPPLERENDE REGELSÆT. for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a. SUPPLERENDE REGELSÆT for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a. AffaldVarme Aarhus byder dig velkommen - helt sikkert! Vi vil gerne skabe størst mulig sikkerhed

Læs mere

Konstatering af overtrædelser

Konstatering af overtrædelser At-intern instruks Konstatering af overtrædelser At-intern instruks IN-18-8 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 1. kontor Ikrafttræden: 7. august 2006 Senest

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet

Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet At-intern instruks Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet At-intern instruks IN-4-4 Arbejdsmiljøemne: Psykisk arbejdsmiljø Ansvarlig enhed: AFC, 4. kontor Ikrafttræden:

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2009/1 LSV 126 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20090054829 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 11. maj

Læs mere

Dette checkskema vedr. projekterendes og rådgiveres pligter er udarbejdet af:

Dette checkskema vedr. projekterendes og rådgiveres pligter er udarbejdet af: Dette checkskema vedr projekterendes og rådgiveres pligter er udarbejdet af: Kontaktperson: Henrik Dahl COWI A/S Afd 1312 Natur, miljø, sikkerhed og sundhed Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED Dato Februar 2013 VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED 1-9 Revision 1 Dato 2013-02-22 Udarbejdet af Kim Grarup Herning kommune Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse Kim Lind Johannessen(KMLJ)

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Anvendelse af forbud og strakspåbud

Anvendelse af forbud og strakspåbud Anvendelse af forbud og strakspåbud Kvalitetsprocedure: G-207 Anvendelsesområde: Generelt for tilsyn Ansvarlig enhed: AFC, Metoder og virkemidler Ikrafttræden: 1. januar 2016 Denne kvalitetsprocedure beskriver,

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED - PSS

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED - PSS BRO 413, RISMARKSBRO PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED - PSS ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. A027331 DOKUMENTNR. 050

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Beskrivende tilbudsliste for: 18.03.2016 Tømrer, gulvmand, elektriker & maler

Beskrivende tilbudsliste for: 18.03.2016 Tømrer, gulvmand, elektriker & maler 1 Beskrivende tilbudsliste for: 18.03.2016 Tømrer, gulvmand, elektriker & maler Hermed tilbydes alt Tømrer, gulvmand, elektriker & maler udført for: Tømrer eksklusiv moms kr.: Gulv eksklusiv moms kr.:

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

xxx Vi konstaterede: Virksomhed Beskrivelse af de faktiske forhold

xxx Vi konstaterede: Virksomhed Beskrivelse af de faktiske forhold Bilag 7: Påbud om at sikre at opfyldning af frugt og grønt i supermarked foregår sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt samt påbud om at bruge autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at efterkomme

Læs mere

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Instruks IN-2-2 Arbejdsmiljøemne: Ulykkesrisici Ansvarlig enhed: AFC, SD, B/A og Teknik Ikrafttræden: 1. juli 2015 Senest revideret: 1. EMNE OG BAGGRUND

Læs mere

Rammeaftalebilag A - Kravspecifikation

Rammeaftalebilag A - Kravspecifikation Rammeaftalebilag A - Kravspecifikation Side 1 af 7 Indledning Nærværende Rammeaftalebilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for udbud af håndværkerydelser for Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus business

Læs mere

Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold

Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt - Differentiering af krav i henhold til type Sessionen Baggrund samt erfaringer fra tilsyn De lovmæssige

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Entreprisekontrakt Projektets kaldenavn, tagrenovering eller lign.

Entreprisekontrakt Projektets kaldenavn, tagrenovering eller lign. Mellem Dato Boligselskabet AKB, København Øbro 95 c/o KAB og entreprenørens navn Sag 1026-3/0007 Øbro 95 1 Entreprisens art Mellem bygherre: Boligselskabet AKB, København 1026-3 Øbro 95 c/o KAB Vester

Læs mere

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 særlige betingelser Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 SÆRLIGE BETINGELSER VINTERTJENESTE MED SPECIALMASKINER 2013 FEBRUAR 2013

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

ENTREPRISE H07016.20. Jord- og belægningsarbejde PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED. H70 Nordjyske Motorvej H07016.20 Rampeombygning, 29 Svenstrup

ENTREPRISE H07016.20. Jord- og belægningsarbejde PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED. H70 Nordjyske Motorvej H07016.20 Rampeombygning, 29 Svenstrup PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED ENTREPRISE H07016.20 Jord- og belægningsarbejde H70 Nordjyske Motorvej H07016.20 Rampeombygning, 29 Svenstrup APRIL 2014 0. Fælles afsnit 1. Bilag 1: Arbejdspladsens

Læs mere

6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg

6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg 6620 Funder - Hårup Motorvej ved Silkeborg Støjhåndteringsplan Oktober 2013 Notat Støjhåndteringsplan Dato 30. oktober 2013 Udgiver Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg

Læs mere

VINTERTJENESTE FÆLLES FOR STYRING OG SAMAR- BEJDE SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

VINTERTJENESTE FÆLLES FOR STYRING OG SAMAR- BEJDE SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydækkende Drift VINTERTJENESTE FÆLLES FOR STYRING OG SAMAR- BEJDE SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) DATO: 01.07.2016 Indholdsfortegnelse 1. ALMENT...

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej.

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej. Dato 2. juli 2014 Dokument 14/07149 Side Status for B vej 128A-130A I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat

Læs mere

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter DANSK VAND KONFERENCE 2010 Jan Nygaard Hansen, arbejdsmiljørådgiver 1 Baggrund 1975: Arbejdsmiljøloven ( 33) 1978: BK 501 om projekterende og rådgiveres pligter (Hensyn til arbejdsmiljøet) 1990: AT-anvisning

Læs mere

Arbejdsmiljøregler for bygherrerådgivere

Arbejdsmiljøregler for bygherrerådgivere Arbejdsmiljøregler for bygherrerådgivere Krav til sikkerhedskoordinatorens forpligtigelser på renoverings- og nybygningssager Revision 0 Sikkerhedsloven Denne pjece er et uddrag af lov nr. 1395 af 27 december

Læs mere

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Regulativ for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Vintervedligeholdelse kommuneveje, cykelstier, stier mv. 3. Snerydning 3.1 Kommunens opgaver 3.2

Læs mere

2.12 Bilag 12 Bygherre s Audit-tjekliste til PSS og andre bygherrepligter

2.12 Bilag 12 Bygherre s Audit-tjekliste til PSS og andre bygherrepligter Bygherre s tjekliste til PSS og andre bygherrepligter* 2 Organisationsplan Organisationsplanens indhold: Bygherrens navn, adresse, telefonnummer, kontaktperson mv. Koordinators navn(e) og telefonnummer.

Læs mere

ENTREPRISE H349.02.20

ENTREPRISE H349.02.20 PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED ENTREPRISE H349.02.20 Jord- og belægningsarbejde H349 Røgind Skjern >>> H349.02 Cykelsti ved Lyager Plantage FEBRUAR 2012 DATO 27. FEB. 2012 DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL

Læs mere

Vejledning til Plan for sikkerhed og sundhed (PSS)

Vejledning til Plan for sikkerhed og sundhed (PSS) Firma navn og CVR. Nr. Vejledning til Plan for sikkerhed og sundhed (PSS) PSS for (byggeriets navn og adresse) Navn arbejdsmiljøkoordinator 2.25 Bilag 25 Skabelon for PSS BYGHERRENAVN 1 Indhold 2 Formål...

Læs mere

Knæk Ulykkes kurven - allerede når du planlægger byggeriet!

Knæk Ulykkes kurven - allerede når du planlægger byggeriet! Knæk Ulykkes kurven - allerede når du planlægger byggeriet! Arbejdstilsynet, juni 2014 ved Hasse Mortensen, tilsynschef, TC Øst Kim Bennedsen, Tilsynsførende i TC Syd Anne Mette Wilhelmsen, tilsynsførende

Læs mere

Entreprise H11.07.20. Jord- og belægningsarbejder. H11 København-Holbæk >>> Rampekryds på Avedøre Havnevej. Juli 2012

Entreprise H11.07.20. Jord- og belægningsarbejder. H11 København-Holbæk >>> Rampekryds på Avedøre Havnevej. Juli 2012 PSS - plan for sikkerhed og sundhed Entreprise H11.07.20 Jord- og belægningsarbejder H11 København-Holbæk >>> Rampekryds på Avedøre Havnevej Juli 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juni

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden version af den

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentant i Region Syddanmark - Forventninger og opgaver for lederrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i arbejdsmiljøgrupperne.

Arbejdsmiljørepræsentant i Region Syddanmark - Forventninger og opgaver for lederrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i arbejdsmiljøgrupperne. Område: Human Resources Udarbejdet af: Niels Jørgen Rønje Afdeling: HR-sekretariat og Arbejdsmiljø E-mail: Niels.Jorgen.Ronje@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631753 Dato: 11. februar 2009 Notat

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1)

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1) BEK nr 846 af 29/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j. nr. 20159000059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Tilbudsgiver skal stille de i tilbuddet anførte personer og medarbejdere til rådighed for udførelsen af opgaven.

Tilbudsgiver skal stille de i tilbuddet anførte personer og medarbejdere til rådighed for udførelsen af opgaven. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. september 2013 13/13188 UB/PBX ub@vd.dk 7244 3457 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND LYSTEKNISKE UNDERSØGELSER PÅ STATSVEJE I DANMARK SAP OPGAVENR. DRI-NORDUDST

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 5 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ORIENTERING... 2 1. RETSGRUNDLAGET... 2 2. TILBUDSFASEN... 2 3. TILBUDSAFGIVELSE... 3 4. EGNETHED...

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23. Arbejde i forurenet jord

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23. Arbejde i forurenet jord At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23 Arbejde i forurenet jord Oktober 2008 Erstatter At-meddelelse nr. 4.04.16 af maj 1990 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Praktiserende læger Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER 2. udgave 2009 Indhold 3 Indledning 4 Håndtering af pladeformater Brug af egnede tekniske hjælpemidler 6 Brug af egnede tekniske hjælpemidler Manuel håndtering

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg

UDKAST. til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg UDKAST til Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg I medfør af 5, stk. 1, nr. 4 og 34, stk. 2 i lov nr. 525 af 29. april 2015 om sikkerhed ved

Læs mere

DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering

DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering Betina Lyngsø, specialist/arbejdsmiljøkoordinator, 1301 1 29 MARTS 2016 Agenda Arbejdsmiljø i COWI Erfaringer med konceptet og afprøvningen Anvendelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed Boligforeningen AAB afdeling 33 Renoveringsarbejder Gaihede a/s Trekronergade 126 H, 2. 2500 Valby tlf: 70 22 11 41 cvr: 21 53 47 49 info@gaihede.dk www.gaihede.dk 14. december 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

It og telekommunikation

It og telekommunikation Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering It og telekommunikation Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Følgende forskrift har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge-

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN. Indholdsfortegnelse. 1. Arbejdsmiljøplanen... 2. 2. Grundlag... 2. 3. Arbejdsmiljømål... 2. 4. Indsatsområder...

ARBEJDSMILJØPLAN. Indholdsfortegnelse. 1. Arbejdsmiljøplanen... 2. 2. Grundlag... 2. 3. Arbejdsmiljømål... 2. 4. Indsatsområder... DOKUMENTNR. UDARBEJDET ENHED A021725-101-300 Udarbejdet Kontrol Godkendelse TNJ ALAL AEN/HLJ Driftsområdet/Vedligeholdelsesområdet ETAPE Arbejdsmiljø i projekteringsfaserne Bropakke VIW-23 Bro 03-0-110.00

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed PSS

Plan for sikkerhed og sundhed PSS Plan for sikkerhed og sundhed PSS VMT14-2 Jord- og belægningsarbejder Ombygning til vindmølletransporter Østjylland April 2015 H06023 H60 TSA 51 / Randersvej H06025 H60 TSA 57 / H600338 Vestvejen H06102

Læs mere

Arbejdsmiljø i idé-, program- og projektfaserne - Guide 5. Udbud

Arbejdsmiljø i idé-, program- og projektfaserne - Guide 5. Udbud Arbejdsmiljø i idé-, program- og projektfaserne - Guide 5 Udbud Casper Siebken Schultz Kirsten Jørgensen December 2015 Denne publikation er en del af konceptet Arbejdsmiljø i idé-, program- og projektfaserne

Læs mere

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041 UDKAST Aarhus Juni 2016 Rådgivningskontrakt København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing

Læs mere

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter GRØNLAND. September 2006

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter GRØNLAND. September 2006 At-VEJLEDNING GL.6.2 Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter September 2006 GRØNLAND 2 At-vejledningen oplyser om sikkerhedsgruppens opgaver, funktion og oprettelse. Vej ledningen informerer desuden

Læs mere

Udarb.: Kontrol: Godk.:

Udarb.: Kontrol: Godk.: Kapitel : 1. Plan for Sikkerhed og Sundhed Kap.-side : 1.-1 Indholdsfortegnelse Dato : Udarb.: Kontrol: Godk.: 0. Indholdsfortegnelse...1 1. Orientering om byggesagen...3 1.1. en...3 1.2. Oversigt over

Læs mere

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Formål 1. I henhold til 48 i spildevandsbekendtgørelsen er det af kommunalbestyrelsen vedtaget, at der skal være

Læs mere

Den gode arbejdspladsbrugsanvisning

Den gode arbejdspladsbrugsanvisning Den gode arbejdspladsbrugsanvisning STOFFER OG MATERIALER Jens Fup har også lært det med sikkerhed! 2 Program Goddag og aftaler Introduktion til emnet Definitioner og lovkrav Leverandøroplysninger / sikkerhedsdatablade

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere