Hvad er vølvens spådom for 2011?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad er vølvens spådom for 2011?"

Transkript

1 Hvad er vølvens spådom for 2011? Oplæg i Styrelsen for International Uddannelse, den 9. marts 2011 ved kontorchef Henriette Skouenborg, Udlændingeservice

2 Hvad er så det? Vølvens spådom stammer fra den ældre Edda, som er skrift med gude og heltedigte af ukendte islandske forfattere, fra tiden mellem år 800 og år Kvadet fortælles eller synges af en vølve, som under en udesidning bliver opsøgt af den skræmmende krigsgud Odin. Han udspørger hende og belønner hendes med ringe og smykker, da hun ser ham lige i øjet og giver ham besked om de ulykker der venter forude. Kvadet skildrer opbygningen, tilintetgørelsen (Ragnarok) og genopbygningen af hele den nordiske mytologis verden.

3 Berøringspunkter i dag Tendenser inden for udlændingelovgivningen (de politiske prioriteter) Hvad er der sket siden sidst på studieområdet Hvad er der ikke sket på studieområdet studieaktiviteten Tendenser i udlændinges ophold (fordeling mellem de forskellige grupper: fra flygtninge og familiesammenførte til studier og arbejdskraft/ekspertindvandring og forskydning inden for studieområdet er det nu også helt sådan?) Krystalkuglen: hvad skal institutionerne være opmærksomme på i fremtiden!

4 Hvem er lovgiver?

5

6 STUDIETILLADELSER I 2009 og 2010 Kilde: Tal og fakta på udlændingeområdet 2009

7 STUDIETILLADELSER I 2010 Kilde: Tal på udlændingeområdet pr

8 Ny afvisningsbestemmelse fra 1. august 2010 Hvis ansøgeren ikke har lovligt ophold i Danmark, eller hvis ansøgeren har fået fastsat en frist for sin udrejse af landet eller har en anden ansøgning om opholdstilladelse under behandling, bliver ansøgningen afvist. Der er ikke tale om lovligt ophold på grundlag af en opholdstilladelse, hvis ansøgeren først indgiver sin ansøgning om en ny opholdstilladelse efter, at den tidligere opholdstilladelse er udløbet. Det er Udlændingeservice, der afgør, om en ansøgning om opholdstilladelse, som er indgivet i Danmark, bliver behandlet. Hvis det er tilfældet, vil ansøgeren lovligt kunne opholde sig her i landet, mens Udlændingeservice behandler sagen. Afviser Udlændingeservice ansøgningen, bliver ansøgningen ikke behandlet, og ansøgeren skal udrejse af Danmark og indgive en eventuel ny ansøgning fra sit hjemland.

9 Gebyr betaling Gebyr Fra 1. januar 2011 skal der normalt betales gebyr, når en udlænding ansøger om en opholdstilladelse, om forlængelse af en opholdstilladelse og om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse inden for familiesammenførings, studie og erhvervsområdet. Der skal desuden normalt betales gebyr, hvis man vil klage over en afgørelse eller anmode om, at en sag bliver genoptaget. Opret sagsbestillings id Klik her, hvis du ønsker at oprette et sagsbestillings id. Alle, der indgiver ansøgning eller klage i en sagskategori, som normalt er gebyrbelagt, skal først oprette et sagsbestillings id Betal gebyr Klik her, hvis du allerede har oprettet et sagsbestillings id og ønsker at gå direkte til gebyrbetaling Om gebyr Oversigt over sagskategorier og gebyrsatser Nordiske statsborgere og EU/EØS statsborgere Grupper, der ikke skal betale gebyr Tidspunktet for gebyrets indbetaling Hvad betales der gebyr for Tre trin i ansøgningsprocessen Undtagelser fra gebyrbetaling

10 Gebyr betaling Oversigt over sagskategorier og gebyrsatser 1. Familiesammenføring 5.975kr. 2. Erhverv, positivliste og beløbsordningen 3.025kr. 3. Erhverv, sportsfolk, ambassadepersonale og trainees 3.025kr. 4. Erhverv, ansøgning om opholdstilladelse efter koncernordningen 3.025kr. 5. Erhverv, greencard 6.100kr. 6. Erhverv, lønarbejde og selvstændigt erhverv 3.900kr. 7. Studie, inkl. Ph.d. studerende 1.600kr. 8. Forskere 3.025kr. 9. Au pair og praktikanter 2.125kr. 10. Religiøse forkyndere 2.125kr. 11. Medfølgende familie til arbejdstagere, studerende og forskere 1.975kr. 12. Forlængelse af familiesammenføring 1.725kr. 13. Forlængelser af positivlisten, beløbsordningen, sportsfolk, ambassadepersonale, trainees og koncernordningen 2.575kr. 14. Forlængelse af greencard 2.800kr. 15. Forlængelse af erhverv, lønarbejde og selvstændigt erhverv 2.575kr. 16. Forlængelse af studietilladelser, inkl. Ph.d. studerende 1.600kr. 17. Forlængelse af opholdstilladelse som forsker 2.575kr. 18. Forlængelse af opholdstilladelse som au pair og praktikanter 1.650kr. 19. Forlængelse af opholdstilladelse som religiøs forkynder 1.650kr. 20. Forlængelse af opholdstilladelse til medfølgende familie til arbejdstagere, studerende og forskere forlængelsessager 1.600kr. 21. Ansøgninger om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse 3.550kr. 22. Klager til Integrationsministeriet over afgørelser truffet af Udlændingeservice, der vedrører en ansøgning som nævnt under punkt kr. 23. Anmodning om genoptagelse af en sag som nævnt under punkt kr.

11 For at få opholdstilladelse skal ansøgeren dokumentere: Betingelser At han eller hun er optaget på en videregående uddannelse, der enten er godkendt af en statslig myndighed eller er udbudt på en statsligt godkendt uddannelsesinstitution under statens tilsyn, når der foreligger en gyldig vejledende udtalelse fra Danmarks Evalueringsinstitut om uddannelsens indhold. At han eller hun kan forsørge sig selv under opholdet. Udenlandske studerende optaget på en videregående uddannelse, som skal betale studieafgift, skal i stedet for dokumentation for forsørgelse vedlægge dokumentation for, at studieafgiften for 1. semester, evt. 1. år, er betalt om stipendier se.. At han eller hun kan tale og forstå det sprog, som undervisningen gennemføres på, samt kan tale og forstå dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk på et rimeligt niveau.

12 Lidt om stipendier Selvforsørgelseskravet kan dokumenteres ved hjælp af udskrift fra bankkonto i eget navn, bankerklæring i eget navn, dokumentation for stipendiemidler, studielån eller lignende. Stipendiemidler dækker som udgangspunkt over både statsstipendier og private stipendier. Det afgørende er således ikke, om et konkret stipendium er af privat eller statslig karakter, men om Udlændingeservice i forbindelse med behandlingen af den studerendes ansøgning finder at kunne lægge til grund, at stipendiet har en sådan karakter, at det kan anses for at opfylde selvforsørgelseskravet. Det vil f.eks. være når et stipendium er givet af en privat dansk eller udenlandsk virksomhed, hvorimod et stipendium givet af et af ansøgerens familiemedlemmer normalt ikke vil være at anse for et stipendium i 7, stk. 1 s forstand. Hvis et stipendium (statsligt eller privat) dækker en del af forsørgelseskravet, skal Udlændingeservice kun kræve dokumentation for den del af forsørgelsen, som ikke er dækket af stipendiet. Den studerende skal således dokumentere det fulde forsørgelseskrav, men dette kan godt ske ved, at den studerende har fået et stipendium, som dækker en del af forsørgelseskravet, mens resten af beløbet (op til det fulde forsørgelseskrav) dokumenteres på anden vis. I forhold til studiebekendtgørelsens 7, stk. 2, 2. pkt., hvoraf det fremgår, at en studerende, som ansøger om opholdstilladelse for at følge en videregående uddannelse, ikke skal dokumentere egen forsørgelse, hvis vedkommende har betalt den påkrævede studieafgift for uddannelsen, og den erlagte studieafgift mindst udgør betaling for første semester af uddannelsen, er det afgørende for, om den studerende er omfattet af 7, stk. 2, 2. pkt., at den studerende rent faktisk har betalt den påkrævede studieafgift, og at denne mindst udgør betaling for første semester af uddannelsen. Det har i den forbindelse ingen

13 Og hvad kan Udlændingeservice meddele opholdstilladelse til? Opholdstilladelsen gives med henblik på midlertidig ophold for højst den normerede længde af den pågældende uddannelse Der er ikke hjemmel til at give opholdstilladelse målrettet mod intro kurser eller sprog kurser Tilladelsen gives med 14 dage i hver ende til at indrette og rytte op efter sig Ingen sommerferie tilladelser!! Arbejdstilladelsen gives til beskæftigelse ved deltidsarbejde i indtil 15 timer ugentligt og fuld tid i juni, juli og august

14 Opholdsgrundlag Opholdstilladelse nb.! Siden 15. november 2010 ny sticker Z Registreringsbevis

15 Ny inddragelsesbestemmelse fra 1. august 2010 Hvis man arbejder ulovligt, fx arbejder mere end det antal timer, man har lov til, kan Udlændingeservice inddrage eller nægte at forlænge ens opholdstilladelse. Det gælder, selv om man i øvrigt opfylder betingelserne for sin opholdstilladelse, fx at man er studieaktiv. Inddragelse på grund af ulovligt arbejde kan ske, uanset hvornår studieopholdstilladelsen er givet. Det afgørende er, om udlændingen ved domstolene er idømt en bødestraf, er blevet tildelt en advarsel af en dommer (indenretlig advarsel), har vedtaget en bøde eller over for Udlændingeservice har erkendt at have arbejdet ulovligt. Hvis en udlænding arbejder ulovligt i Danmark, kan han/hun udvises af landet, og både udlændingen og arbejdsgiveren kan straffes med bøde eller fængsel.

16 Erfaringer med visse lande i det sene 2010 Indien vi har ikke længere vores egen mand på den danske ambassade i New Delhi ( medio januar 2011) Engelsk stop f.s.v.a. Indien Erfaringer i relation til visse afrikanske lande: 1 ægte falske dokumenter, 2. taler vi med den rigtige?

17 Hvad skal vi arbejde med i 2011? Ny regulering på vej Lovforslag ny studiebekendtgørelse: Skærpede krav til studieaktivitet på uddannelser under Undervisningsministeriet (professionshøjskoler, erhvervsakademier m.v) ændring af studiebekendtgørelsen. Ulovligt arbejde = (skærpet) brug af formodningsafslag, hvis den studerende søger en ny studieopholdstilladelse ændring af studiebekendtgørelsen Sproglige forudsætninger krav om dokumentation for bestået engelskprøve Selvforsørgelse krav om en spærret konto i en dansk bank med et beløb stående svarende til et års SU.

18 Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, 7. november 2010 Nye Tider. Nye krav. Regeringen og Dansk Folkeparti vil derfor skærpe kravene til udenlandske studerendes engelskkundskaber, således at der stilles krav om, at en ansøgning om studieopholdstilladelse skal ledsages af dokumentation for, at udlændingen har bestået en egenfinansieret sprogtest, der ved hjælp af en score angive vedkommendes engelskniveau. I dag kan dokumentationen for selvforsørgelse i visse sager f.eks. være en udskrift fra bankkonto i eget navn. En udskrift fra en udenlandsk eller dansk bank giver imidlertid kun et øjebliksbillede af, om den studerende har tilstrækkelige midler til at være selvforsørgende under opholdet i Danmark. Regeringen og Dansk Folkeparti vil skærpe dokumentationskravet til visse udenlandske studerendes selvforsørgelse, således at udstedelse af en studieopholdstilladelse betinges af, at udlændingen dokumenterer at have oprettet en spærret konto i en dansk bank med et beløb stående svarende til et års SU.

19 Lovforslag høringsudkast af 3. februar 2011 Lovforslaget forventes fremsat for Folketinget i uge 9 Da Folketinget ønsker at modtage høringssvar og ministeriets bemærkninger til høringssvarene senest torsdag i ugen før 1. behandlingen, fastsættes høringsfristen til mandag den 21. februar 2011 Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2011

20 Citater fra lovforslagets bemærkninger Forslag om at indføre krav om aflagt sprogtest som dokumentation for den studerendes engelskkundskaber: Det forslås derfor at objektivisere testningen af de udenlandske studerendes sprogkundskaber således, at en ansøgning om opholdstilladelse på grundlag af studier fremover betinges af, at udlændingen fremlægger dokumentation for aflagt sprogtest, der ved hjælp af en score angiver udlændingens engelskniveau. Kravene til en udlændings sprogfærdigheder varierer alt efter hvilken uddannelse, der søges opholdstilladelse til. Således skal der stilles højere krav til en udlænding, som ønsker at studere på et universitet, end til en udlænding, som ønsker at følge et forløb på en folkehøjskole. Udvekslingsstuderende fra et universitet, hvor hjemuniversitetet indestår for det sproglige niveau, gæstestuderende, der tager en del af deres universitetsuddannelse i Danmark, og hvor hjemuniversitetet ligeledes indestår for det sproglige niveau samt udenlandske studerende, der har engelsk som modersmål, er ikke omfattet af dokumentationskravet.

21 Citater fra lovforslagets bemærkninger Forslag om at indføre krav om oprettelse af spærret konto i en dansk bank som dokumentation for den studerendes selvforsørgelse: For i højere grad at sikre, at det alene er reelle udenlandske studerende med tilstrækkelige midler, der søger om opholdstilladelse som studerende i Danmark, foreslås det at skærpe selvforsørgelseskravet ved at ændre formen, hvorpå en udenlandsk studerende kan dokumentere selvforsørgelse, samt ved at hæve størrelsen på det krævede beløb. Det forslås derudover at udvide kredsen af udenlandske studerende, som skal opfylde selvforsørgelseskravet.

22 Citater fra lovforslagets bemærkninger Det foreslås således at ændre selvforsørgelseskravet, så det fremover bliver en betingelse for meddelelse af opholdstilladelse som studerende, at udlændingen fremlægger dokumentation for at have oprettet en spærret konto i en dansk bank med et beløb svarende til den årlige sats før skat for SU for udeboende på en videregående uddannelse. Kontoen skal være etableret med en løbende udbetaling på 1/12 af beløbet (aktuelt kr.) hver måned. En udlænding uden dansk cpr nr. vil kunne oprette en dansk bankkonto ved fremsendelse af farvekopi af pas og eventuelt kørekort. Dokumentation for oprettelse af en spærret konto i en dansk bank skal indsendes sammen med ansøgningen om opholdstilladelse som studerende. Uanset opholdets varighed skal udlændingen maksimalt dokumentere et beløb svarende til et års SU for udeboende og minimum et beløb svarende til 1/12 af den årlige SU sats for hver måned, den pågældende skal opholde sig i Danmark som studerende. Dvs. har udlændingen ansøgt om opholdstilladelse som studerende for en periode på 6 måneder, skal den pågældende dokumentere et beløb på mindst kr. med en månedlig udbetaling på kr. En udenlandsk studerende har fortsat mulighed for at sikre sin forsørgelse gennem stipendium eller studielån ved at indsætte midlerne på en spærret dansk bankkonto. Udbetales stipendiet eller studielånet i månedlige rater, kan dokumentation herfor udgøre hel eller delvis dokumentation for selvforsørgelseskravet

23 Citater fra lovforslagets bemærkninger Det foreslås, at det skærpede selvforsørgelseskrav som i dag skal omfatte udlændinge, der ansøger om opholdstilladelse med henblik på deltagelse i et adgangsgivende kursus i forbindelse med en videregående uddannelse, i en grund eller ungdomsuddannelse, og i et ophold på folkehøjskoler eller lignende. Det foreslås endvidere, at selvforsørgelseskravet udvides til også at omfatte udlændinge, der ansøger om opholdstilladelse med henblik på deltagelse i en erhvervsakademiuddannelse, uanset om den pågældende har betalt den påkrævede studieafgift. Udlændinge, der ansøger om opholdstilladelse med henblik på deltagelse i en professionsbacheloruddannelse eller en lang videregående uddannelse, og som har betalt den påkrævede studieafgift for uddannelsen, er ikke omfattet af det skærpede forsørgelseskrav, så længe afgiften mindst udgør betaling for første semester af uddannelsen. Forslaget omfatter endvidere ikke udlændinge, der ansøger om opholdstilladelse som udvekslingsstuderende. Studiebekendtgørelsen vil blive ændret i overensstemmelse hermed.

24 Lidt om kontrolarbejdet i efteråret 2010 kontrol af studieaktivitet Der blev gennemført kontrol i ca. 300 sager I ca. 24 sager oplyste I, at den studerende ikke var studieaktiv = ca. 10. % af de kontrollerede sager Hvem var synderne typisk? 1. Indien, Cameroun, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Kina. 2. Flest mænd og ganske mange mellem 20 og 24 år 3. På både de lange og de mellemlange videregående uddannelser NB. Der kører kontrolarbejde lige nu. Igen ca. 300 sager dvs. KONTROL er kommet for at blive!!!!

25 Lidt mere om kontrolarbejdet Udlændingeservice deltager også i 2011 i Fairplay kontrolaktioner på bl.a. restauranter, bagerier, forlystelsessteder mv. Udlændingeservice samarbejder med SKAT Fokus på identiteskontrol Kontrol på baggrund af registersamkøring (CPR, BBR, eindkomst), jf. udlændingelovens 44 a, stk. 11.

26 Udlændingeservice blev digitaliseret i 2010 og begyndelsen af 2011!!!! Studiekontoret blev rykket frem til et tidligere tidspunkt UVM arbejder på sin rapport efter tilsyn november/december 2008 NB.! Ophævelse af særbemyndigelser på studieområdet

VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark

VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark Side 1/3 VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark CVR-nummer Kontaktperson på forhåndsgodkendelsesordningen Email til kontaktpersonen på forhåndsgodkendelsesordningen til kontaktpersonen

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Ministeren Dato: 10. februar 2011 J.nr.: 11/04028 Folketinget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Læs mere

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år.

Manden havde samværsret med sine to mindreårige særbørn i Danmark, der dengang var otte og ti år. 2013-23 Familiesammenføring med ægtefælle med to særbørn i Danmark En dansk mand klagede over, at Udlændingeservice (nu Udlændingestyrelsen) og Justitsministeriet havde givet hans ægtefælle afslag på opholdstilladelse,

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 23. marts 2015 Dok.: 1547174 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Lovgivningen indeholdt ikke et tilstrækkelig klart grundlag for udlændingemyndighedernes skærpelse af praksis for opsættende virkning

Lovgivningen indeholdt ikke et tilstrækkelig klart grundlag for udlændingemyndighedernes skærpelse af praksis for opsættende virkning 2016-12 Lovgivningen indeholdt ikke et tilstrækkelig klart grundlag for udlændingemyndighedernes skærpelse af praksis for opsættende virkning Udlændingestyrelsen havde afslået en ansøgning fra en kvinde

Læs mere

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Ansøgningsblanket Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Du kan ansøge om en vejledende udtalelse ved hjælp af denne blanket, hvis du har gennemført en udenlandsk uddannelse, men ikke kan fremskaffe

Læs mere

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag.

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag. 2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-960-0002 Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser LBK nr 748 af 16/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 15/012282 Senere ændringer

Læs mere

HØJSKOLERNE Sekretær- og forretningsførerkursus. Studie 5. november 2015

HØJSKOLERNE Sekretær- og forretningsførerkursus. Studie 5. november 2015 HØJSKOLERNE Sekretær- og forretningsførerkursus Studie 5. november 2015 Dagsorden SIRI ny organisation Studie hvem er vi Nøgletal for 2014/2015 og dette års optag Særlige regler for højskoler Samarbejde

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 UUI alm. del Bilag 61 Offentligt Udkast af 6. januar 2012 Dato: 6. januar 2012 Kontor: Udlændingelovkontoret Sagsnr.: 11/87474 Forslag til Lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Laissez-passer Du kan få udstedt laissez-passer,

Læs mere

UDKAST af 16. december 2014

UDKAST af 16. december 2014 UDKAST af 16. december 2014 Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) I medfør af 27 i lov om medie- og

Læs mere

ST3. Ansøgningsskema. Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse som studerende

ST3. Ansøgningsskema. Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse som studerende Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse som studerende ST3_da_011115 Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges af dig, der ønsker at søge om forlængelse af din opholdstilladelse

Læs mere

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag John Klausen Refusionsreform 2016 Hans Reitzels Forlag 2 Refusionsreform 2016 Med refusionsreformen, der træder i kraft 4. januar 2016, omlægges den statslige refusion af kommunernes forsørgelsesudgifter

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN OG FAST TRACK-ORDNINGEN OVERVEJELSEN FOR Er det en fordel for at gå over til at søge via fast track-ordningen? Opvejer fordelene de eventuelle ulemper? Arbejsgruppe (HR ST, HR BSS, P-JUR, Forskermobilitet/IAS)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om social pension (Harmonisering af regler om opgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om meddelelse af opholds- og arbejdstilladelse til studerende

Bekendtgørelse om meddelelse af opholds- og arbejdstilladelse til studerende BEK nr 1550 af 23/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmaked og Rekruttering, j.nr. 2014-3766 Senere

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af repatrieringsloven

Forslag. til. Lov om ændring af repatrieringsloven Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontor for Integration og Demokrati J.nr. 2013-5755 alb 11. december 2013 Fremsat den 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om et uafhængigt klagenævn for familiesammenføring m.v.

Forslag til folketingsbeslutning om et uafhængigt klagenævn for familiesammenføring m.v. 2007/2 BSF 114 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 11. april 2008 af Morten Østergaard (RV), Simon Emil Ammitzbøll (RV), Marianne Jelved (RV),

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie 1)

Bekendtgørelse om ferie 1) BEK nr 1297 af 15/12/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 31. august 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2011-0016709 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Spørgsmål AD Hvilke konsekvenser får det for landbrugsskolerne, at tilsynsrapporter fra ministeriet viser adskillige alvorlige fejl, og hvilke initiativer vil ministeren

Læs mere

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension 14. februar 2007 FM 2007/41 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 for Grønland om arbejds- og socialvæsenet fastsættes:

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Sa dan udfylder du ansøgning om optagelse pa en 2- faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk, Religionsvidenskab eller Oldtidskundskab- Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget

Læs mere

Bekendtgørelse om åben uddannelse på videregående niveau

Bekendtgørelse om åben uddannelse på videregående niveau BEK nr 837 af 06/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Kort om undersøgelsen

Kort om undersøgelsen Kort om undersøgelsen Analyse af engelsksprogede erhvervsakademiuddannelser 1. Baggrund I forbindelse med den årlige afrapportering til SU-forligskredsen om udviklingen i antallet af EU-borgere med SU

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Samling af SDU s regler om studiefremdrift

Samling af SDU s regler om studiefremdrift Samling af SDU s regler om studiefremdrift Indhold Regler for tilmelding til fag og prøver... 2 Kapitel 1 Generelle forhold... 2 Kapitel 2 Krav til tilmelding... 2 Kapitel 3 Afmelding af fag og prøver...

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk I medfør af Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Ansøgningsskema FA3_da_150716 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed:

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed: #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Tilbud om virksomhedspraktik

Læs mere

International dag Ansøgningsproces og regler vedr. opholdstilladelse til højskoleelever

International dag Ansøgningsproces og regler vedr. opholdstilladelse til højskoleelever International dag Ansøgningsproces og regler vedr. opholdstilladelse til højskoleelever Tal og tendenser Kateryna Ripa og Siri Ann Steen, Studiekontoret, SIRI 7. februar 2019 Program 1. Ny organisering

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

Uddannelses- parathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne.

Uddannelses- parathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Uddannelses- parathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Indhold Forord 3 Uddannelsesparathedsvurdering (UPV) 4 8. klasse

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012.

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012. Til jobcentre, kommuner, beskæftigelsesregioner, beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsen beskæftigelsesudvalg Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og Til frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, private gymnasier, studenterkurser og hf-kurser samt produktionsskoler Lov- og Kommunikationsafdelingen

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Skrivelse om ny bekendtgørelse om kommunernes ret til refusion af udgifterne til kontant-

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 31. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 31. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 31. august 2011 Sag 362/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat C. A. Fabritius Tengnagel, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser?

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser? Bilag 1: Uddybning af spørgsmål til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om grænsegængernes ret til sociale ydelser og administration af dette Reglerne om grænsegængere, har

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en Journalist. Henvendelse vedrørende Aarhus Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en Journalist. Henvendelse vedrørende Aarhus Kommunes afgørelse om aktindsigt 2014-173600 Statsforvaltningens brev til en Journalist Dato: 15-06- 2015 Henvendelse vedrørende Aarhus Kommunes afgørelse om aktindsigt Aarhus Kommune har den 26. september 2014 givet dig delvis afslag

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne BEK nr 1862 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-6307 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort 1) Personoplysninger Navn CPR-nummer Adresse Postnummer og by Telefonnummer E-mail

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Nyhedsbrev om samspillet mellem arbejdsløshedsforsikringsloven og reglerne for ophold og arbejde i Danmark

Nyhedsbrev om samspillet mellem arbejdsløshedsforsikringsloven og reglerne for ophold og arbejde i Danmark Nyhedsbrev om samspillet mellem arbejdsløshedsforsikringsloven og reglerne for ophold og arbejde i Danmark Formålet med dette nyhedsbrev er at give a-kasserne et billede af, hvilke regler for ophold og

Læs mere

Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag

Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag AK-Samvirke analyse Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag De ældre bliver i efterlønsordningen MK 18-06-2012 18. juni 2012 Analyseoverblik: Danskerne har siden den 2. april 2012

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne Patientinformation Information om plejeorlov fra socialrådgiverne - tilbud til patienter med kræftdiagnose og deres pårørende Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling Pjecen er udarbejdet af socialrådgiverne

Læs mere

Betingelser for Alka Tank&Tjen.

Betingelser for Alka Tank&Tjen. Betingelser for Alka Tank&Tjen. Forbrugere Gælder fra 17. maj 2016 Indledning Alka Tank&Tjen er en mobil app fra Alka Forsikring (herefter benævnt Alka), der kan downloades til mobile enheder med ios og

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte

Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte Landstingsforordning nr. 5 af 14. november 2004 om uddannelsesstøtte I medfør af 5 i lov nr. 582 af 29. november 1978 for Grønland om erhvervsmæssige uddannelser fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag

Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag AK-Samvirke analyse Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag De ældre bliver i efterlønsordningen MK 22-05-2012 22. maj 2012 Analyseoverblik: Danskerne har siden den 2. april 2012 haft

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Til lovforslag nr. L 117 Folketinget 2011-12 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 13. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Aldersgrænsen for førere

Læs mere

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt.

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på  så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt. #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Indkaldelse Du

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37.

Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37. Kendelse af 7. august 1996. 96-21.868. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37. (Christen Sørensen, Claus Vastrup og Niels Larsen) Advokat

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 28 Bilag 14 Offentligt J.nr. 2011-321-0020 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 28 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.8.2015 COM(2015) 411 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger DA DA 1. INDLEDNING Ifølge

Læs mere