Ortopædkirurgisk Ambulatorium Introduktionsprogram

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ortopædkirurgisk Ambulatorium Introduktionsprogram"

Transkript

1 Ortopædkirurgisk Ambulatorium Introduktionsprogram Introduktion eller oplæringsperiode er planlagt til 2-4 uger varighed, hvor eleven, den studerende eller den nyansatte følger 1 eller 2 udvalgte vejledere eller kontaktpersoner. I dette forløb skal eleven, den studerende/den nyansatte følge arbejdsgangen på de forskellige stuer og introduceres til alle opgaver og funktioner i ambulatoriet. Ambulatoriet ligger i bygning 18, 4 sal og består af 10 stuer med forskellige funktioner. Stue 1 og 2: Anvendes af overlæger og speciallæger. Her ses fortrinsvis nyhenviste og patient kontrol. Hver tirsdag er der børneambulatorium på stue 2. Stue 3: Skadestueambulatoriet. Her ses henviste patienter fra skadestuen og der følges op på behandling. Desuden kontrol efter operationer. Stuen er åben alle ugens hverdage. Stue 4: Nyhenviste og kontroller ITAR patienter. Stue 5: ENG og buffer stue Stue 6: Sygeplejeambulatoriet anvendes til sygeplejeopgaver bl.a. informationer, opskrivning til knogledonation, sårskift og bufferstue. På stuen foregår også teletolkning. Stue 7: Hånd, knæ og fodsektor. Nyhenviste og kontroller. Stue 8: Tandemstue til stue 7 og stue 9. Stue 9: Skuldersektor. Ultralydsapparat forefindes på stuen. Stuen bruges af sårambulatoriet om torsdagen. Stue 10: Sårambulatorie som fysisk ligger i Ambulatoriet, men bemandes af sårsygeplejersker fra sengeafsnit O1. Her behandles kroniske sår. Stue 11: Bufferstue til informationer. Speciel mobillift til kørestolspatienter står fast på stuen. Her forefindes litteratur og forskellige info. i reol. Stuen anvendes også om tirsdagen af diætisten. Lokalt FOA TRkontor. I Ambulatoriet varetager plejepersonalet sygeplejeopgaver og deltager i behandling og afslutning af patienterne, i tæt samarbejde med lægen.

2 Arbejdsgang og funktioner: Kl mødes vi i kaffestuen, til en kort gennemgang af dagens program. På listen, som hænger på opslagstavlen på gangen ses arbejdsfordelingen. Dagsprogrammerne ligger i en bakke mærket forberedte lister til stuerne i en reol, ved sekretæren i ekspeditionen. Derefter går man ud på de forskellige stuer. Klargøring af stuerne: Tænd computerne på stuerne. Lukkes ned igen efter endt arbejdsdag. Åbn alle nødvendige programmer på computerne. Til stuerne medbringes medicin til anlæggelse af blokader. Medicinen ligger i det grønne medicinskab i Sterildepotet. Gipsestuen: Vær opmærksom på om der er tændt for gips karret. Dagsprogrammet forberedes: Skriv på stuelisten hvilken stue du er på og hvilken læge du er sammen med, på bordet ved sekretæren i ekspeditionen. Patientens journal læses i Cosmic. Røntgenbilleder ses i PACS. Relevante oplysninger om patienten kan med fordel noteres på dagsprogrammet. I ekspeditionen: Øvrige papirer fx gule indlæggelses papirer (med evt. donorjournal) og laksefarvede skemaer til operationer, lægges i reolen eller afleveres til sekretæren i sekretariatet. Udfyldte 1-års knæalloplastikskemaer lægges i reolen eller gives til sekretæren. CD rom og relevante papirer lægges i reolen i en bakke mærket retur fra stuerne. Dokumentation: Dokumentation af sygeplejeopgaver skrives i Cosmic. Skriv cpr.nr. klik på journal. Klik på ambulant forløb. Klik på nyt notat. Vælg skabelon: Ambulant plejekontakt. Der forefindes kort med fraser, som med fordel kan anvendes ved dokumentation: Fx dokumenteres: Skriv: svbo_præinf1 ved GA og svbo_præinf2 ved LA under: Information til patienten. Blodtryk, puls, højde og vægt skal måles på alle patienter der skal opereres i GA. Røntgen: Skal der tages akutte røntgenbilleder skal der skrives en elektronisk henvisning. Ring til lugen (lokal 2541) i rtg. før pt. går derned. Albuestokke: Der står rene stokke i depotet, der skal udfyldes en låneseddel ved udlevering. Urene stokke retur fra pt. Sættes i kassen i skyllerummet. Der leveres og afhentes fra hjælpemiddeludleveringen hver onsdag. Patienter som henvises til FYS og ERGO: Skal der udleveres hjælpemidler som patienten har behov for i hverdagen, i en midlertidig periode, skal der udfyldes et skema. Henvisning til hjælpemiddelvurdering. (findes i metalskabet på gangen). Ved genoptræning dikterer lægen en genoptræningsplan derefter indkaldes patienten til genoptræning i kommunalt regi. Håndpatienterne kan møde mandag, tirsdag, onsdag, torsdg kl i Ergoterapien (Drop-in tider). Pt. Medgives den lille grønne folder til ERGO, udfyldt med navn og cpr.nr. Bandagist: Pt. Vælger selv en bandagist, men der er en bandagist (Sahva) her i huset, tirsdag og fredag (i kælderen ved portørcentralen). Lægen skal udfylde en henvisning. Pt. Skal først henvende sig i Borgerservice, derefter ringer patienten selv og aftaler en tid ved bandagist.

3 Hjemmepleje: Har patienten behov for sygepleje i hjemmet, kontaktes hjemmeplejen via korrespondance i Cosmic (vejledning forefindes) eller telefonisk, (se og eventuelle aftaler og telefonnumre til hjemmeplejen dokumenteres i Cosmic. I depotet findes en mappe med telefonnumre til hjemmeplejen. Hjemtransport: Sekretærerne i ekspeditionen bestiller hjemtransport, både til Taxa og Falck. Skal pt. Til gentagende kontroller, skal pt. Selv booke kørsel på forhånd. Kører pt. selv skal der informeres om parkeringsforhold, da patienten kan parkere gratis. OBS: Der må ikke sidde O-patienter tilbage i venteværelset efter kl Er patienterne ikke afhentet følges de i forhallen eller på sengeafsnit O1. Liggende pt. køres på sengeafsnit O1. Urene instrumenter: Urene instrumenter skylles af. Aftørres og lægges i den blå kasse til sterilcentralen som står i skyllerummet. Husk at lægge stregkoderne ved instrumenterne, undtagen ved skiftesæt som er engangs, de lægges i gul kanylebøtte. Brugte bandager: Walker bandage, Don joy, Aktiv, Fix-mitella og Hælskoen er engangsmateriale. Bandager som er lavet specielt til den enkelte pt. af bandagisten smides ud er du i tvivl, så kontakt bandagisten. Praktiske informationer: Udlevering af is til børn, hentes i personalestuen. Efter endt behandling har vi Diplom til børnene og et stk. legetøj. Opstår der ventetid, gives besked til patienterne og sekretæren ved lugen. Oprydning: Der ryddes op efter HVER pt. Efter endt arbejde, ryddes der op og fyldes op på samtlige stuer og venteværelser. Pudebetræk på alle lejerne skiftes 1 x ugentlig, fredag. Hver onsdag rengøres gipskarret, instrumenter fra gipse stuen og sakse fra stuerne. Andre rengøringsopgaver er fordelt: Se logbogen som findes i depotet. Drikkevarer: Der sættes frisk vand hver dag til pt. på rullebordet i venteværelset. Bægre er i holder på væggen. Sygeplejeopgaver: Tidsbestillinger: På st. 3 (skadeambulatoriet) bookes i F-PAS: A-93. Der er tider med og uden røntgen. Til øvrige stuer bookes i F-PAS: A-93, skal der bookes med røntgen, skal det bookes på røntgenlisten. Knogledonation: Pt. får udleveret et gult chartek med 3 sider som pt. udfylder i enrum. Skemaet gennemgås med pt. efterfølgende. Plejepersonen udfylder resten og chartek med indhold vedlægges opskrivningspapirerne til hoftealloplastikoperation. Knæ patienter: 1 års kontroller, udfyldning af postoperativt skema og samtale med patient. ENG-undersøgelse: Udføres efter ordination, se vejledning.

4 Gipsninger: X-lite, Cobra og Cellona. Cirkulære: Korte, høje (overekstremiteter) Lave, høje (underekstremiteter) Gå gips Vinduer (til pt. med sår under gipsen) Afkortninger (cirkulære gips) Monteringer af sko Skinner: Dorsale, volare, ulnarkant, radiale, vinkelskinne, (overekstremiteterne) Lav/høj bagre Aftagelige skinner Fjernelse af diverse gipsskinner Fjernelse af gips med sav Anlæggelse af collar`n cuff Tilretninger af gips, ved gips gener Sårbehandlinger: Suturfjernelse og agraffjernelse Assistere ved fjernelse af k-tråde Assistere ved fjernelse af Hoffmanns apparatur Assistere ved Xiapex-behandling Kontrol af sår behandlet i skadestuen Kontrol af sår som følge efter forbrændinger/skiftning af forbrændinger Handske/posebehandling af brandsår Kontrol af inficerede sår Kontrol af cicatricer efter operation Skinner: Don Joy, Walker, Aktiv Bandager: Fixeret mitella, Coller n cuff, Tensoplast bandage, Samiento bandage Fødder: Toe alignment splint, Hallux valgus bandage Hænder: Håndledsskinne: Manucomfort, tommelfingerskinne: Promanu, Natskinne 1 og 3 fingers Ortho manu, Karstamskinner, Dobbelt fingerstøtte, Buddy loops. Nyhenviste patienter: Opskrivning af elektive operationer, gule papirer til alloplastikker og laksefarvede til ambulante og elektive pt. Blodprøver bestilles elektronisk i pt. s journal. Ved anæstesitilsyn ring lokal: Alloplastikpt.: Anæstesitilsyn ved hofte- og knæskole. Dagkirurgiske pt. som skal opereres ambulant i fuld bedøvelse får ikke anæstesitilsyn i ambulatoriet, med mindre de har mange forskellige lidelser eller får meget medicin. Er du i tvivl, spørg lægen eller ring til anæstesilægen på lokal Efter aftale, foregår anæstesitilsynet i ambulatoriet eller i bygning 35 på 2 sal. stue 8. pt. sætter sig på stolen udenfor døren og anæstesilægen kalder selv pt. ind, eller i O-ambulatoriet.

5 Akutte indlæggelser fra fx skadeambulatoriet: Hvor der er tale om operation, melder lægen pt. til operationsgangen. Vi melder pt. til sengeafsnit O1 og aftaler evt. anæstesitilsyn. Vi aftaler med sengeafsnit O1 om pt. kommer i seng eller lægges i seng på afdelingen. Husk at meddele sekretæren at den akutte journal skal skrives. Blodprøver: Knæ og hofter: Bestilles elektronisk fx (alloplastikforprøver + EKG) Hæmoglobin, Thrombocytter. Sænkningsreaktion. Kalium. Natrium. Creatinin. Alaninaminotransferase (ALAT). Lactat-dehydrogenase (LDH). Basisk fosfortase. Albumin. C- reaktivt protein (crp). EKG. Type. Blokader: Assisterer ved anlæggelse. OBS. Pt. er i afd. 20 min efter anlæggelse. Medicin i medicinskab: OBS: Anafylaksibakke, Krampebakke og Hjertestopbakke med atropin. Diprospan 1ml og 2ml, Bupivacain, Lidokain, Panodil, Burana, Oxynorm, Dicillin, Tapin, Fragmin, Sølvnitrat og Flamazine. I køleskab: Xiapex, Stuards medium og kulpodepinde. Depotvarer: Depotvarer bestilles til levering. Der ligger et standartsortiment skema på nettet: ILS. Ester er ansvarlig. Patientinformationer og vejledninger: Alle pjecer findes i metalskabet over for ekspeditionen og på stue 11 i vægskabet. Fx: Børnemappe findes i depotet, med relevante pjecer og papirer. Diverse genoptræninger, udlevering af materiale og instruktioner til genoptræning. Kunstigt hofteled (pjece) Kunstigt knæled (pjece) Skulderøvelser (pjece) Gipsinformation (pjece) Svære og lettere forstuvninger (findes på væggen i gipsestuen) Information inden ambulant operation, diverse pjecer til operationer. Netadresse til Operationer ved indlæggelse og ambulante: Der er pjecer om de mest hyppige operationstyper. Ansvarlig for pjecer: Jane Dinna Hansen Udarbejdet af Ester Skov og Dorthe Vognsgaard Jensen, december 2008 Revideret af ebsk og dovj, oktober 2013

Introduktionsbilag til plejepersonalets sygeplejeopgaver i Ortopædkirurgisk Ambulatorium OUH Svendborg.

Introduktionsbilag til plejepersonalets sygeplejeopgaver i Ortopædkirurgisk Ambulatorium OUH Svendborg. Introduktionsbilag til plejepersonalets sygeplejeopgaver i Ortopædkirurgisk Ambulatorium OUH Svendborg. Ambulatoriet ligger i bygning 18, 4.sal, og består af 11 stuer (1-8 +A-B-C) med forskellige funktioner.

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Velkommen til Urologisk Afdeling

Velkommen til Urologisk Afdeling Frederikssund Hospital Velkommen til Patientinformation Velkommen til, Frederikssund Hospital I denne pjece finder du nogle af de informationer, du kan få brug for under din indlæggelse. Ønsker du yderligere

Læs mere

Døgnrytmeplaner Ortopædkirurgisk afd. B. Ortopædkirurgisk afdeling B Sygehus Sønderjylland Aabenraa Revideret oktober 2009

Døgnrytmeplaner Ortopædkirurgisk afd. B. Ortopædkirurgisk afdeling B Sygehus Sønderjylland Aabenraa Revideret oktober 2009 Døgnrytmeplaner Ortopædkirurgisk afd. B Ortopædkirurgisk afdeling B Sygehus Sønderjylland Aabenraa Revideret oktober 2009 Døgnrytmeplan for 6 14 vagter Kl. 06.00 Kl. 07.00 Kl. 07.15 Kl. 07.30 Kl.. 08.00

Læs mere

Ortopædkirurgisk Afdeling. Skulderprotese. Patientinformation.

Ortopædkirurgisk Afdeling. Skulderprotese. Patientinformation. Ortopædkirurgisk Afdeling Skulderprotese Patientinformation www.koldingsygehus.dk Skulderprotese hvorfor operation: Det er nødvendigt at operere din skulder og indsætte et kunstigt ledhoved (Skulderledsprotese)

Læs mere

Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram

Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram - introduktionsprogram for nye sygeplejersker ansat på Øjenafdelingen Sygehus Vendsyssel. Hjørring. Vi vil gerne byde dig velkommen som kollega her i Øjenafdelingen

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Information. til patienter og pårørende. Velkommen til Ortopædkirurgisk Afdeling 09-4, 12-4 og 12-2

Information. til patienter og pårørende. Velkommen til Ortopædkirurgisk Afdeling 09-4, 12-4 og 12-2 Information til patienter og pårørende Velkommen til Ortopædkirurgisk Afdeling 09-4, 12-4 og 12-2 I denne folder finder du en række praktiske oplysninger, som kan have værdi for dig i forbindelse med din

Læs mere

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Personalet på afdelingen informerer terapeuterne på plejehjemmene om nye indflytninger ved at informere mundtligt eller via mail til Fællespostkassen. Fysioterapeuten

Læs mere

Den akut indlagte patient - til operation

Den akut indlagte patient - til operation Ortopædkirurgisk Afdeling Den akut indlagte patient - til operation Patientinformation www.sygehuslillebaelt.dk Når du sidder med denne folder, er det fordi, du er blevet indlagt akut på vores afdeling

Læs mere

VELKOMMEN til Ortopædkirurgisk afsnit A150

VELKOMMEN til Ortopædkirurgisk afsnit A150 Patientinformation VELKOMMEN til Ortopædkirurgisk afsnit A150 Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Velkommen til Ortopædkirurgisk afsnit A150 Med denne pjece vil vi byde dig velkommen

Læs mere

Velkommen til Hæmatologisk Ambulatorium A640

Velkommen til Hæmatologisk Ambulatorium A640 Patientinformation Velkommen til Hæmatologisk Ambulatorium A640 Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling 1 2 Rev. feb. 2011 Personalet i Medicinsk Hæmatologisk Ambulatorium byder dig velkommen Kort

Læs mere

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece Side 1 af 1 Velkommen til Neurologisk Sengeafdeling, N61. Denne pjece indeholder nogle praktiske oplysninger om Beskrivelse af Neurologisk sengeafdeling N61 N61 består af 3 selvstændige sengeafsnit, beliggende

Læs mere

Gynækologisk klinik, Aabenraa

Gynækologisk klinik, Aabenraa Patientinformation Gynækologisk klinik, Aabenraa Velkommen til klinikken Vælg billede Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Velkommen til Gynækologisk klinik Det er vores

Læs mere

Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270

Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270 Patientinformation Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270 Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling 1 2 Velkommen til Onkologisk sengeafsnit A270 Hos os vil du møde patienter, der som du selv

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling Patientinformation Velkommen til M41 Afsnit for lindrende behandling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder vil du få relevante oplysninger om Medicinsk Center og

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Adresse Telefon til afdelingen: 79188285 / 79189565 Engparken 1,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdelingen: 79 18 95 65 Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Engparken 1, 7200 Grindsted

Læs mere

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Barnet Historie Anton,

Læs mere

Retningslinjerne fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med

Retningslinjerne fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med Forslag til Forløbsbeskrivelse for stationært behandlingsforløb Afgrænsning Retningslinjerne fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med Akutte og planlagte indlæggelsesforløb, Borgere, såvel

Læs mere

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Patientinformation medbringes ved indlæggelsen MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Ortopædkirurgisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1: Indholdsfortegnelse Side 2: Forundersøgelse

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Beliggende på plan 8 Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Medicinsk Afdeling I denne pjece er der oplysninger, som kan have betydning for dig og dine

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har slidgigt i ankelleddet i en grad, som vi kan tilbyde at

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Samarbejdsaftale om brug af telemedicinsk sårvurdering mellem Regionshospitalet Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner og praktiserende læger 03.06.14 1 Indholdsfortegnelse: 1. Aftalens

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings- og informationsværktøj til

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V TV, 15.marts 2010 Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings og informationsværktøj

Læs mere

Efter indsættelse af kunstigt hofteled Hjælpemidler ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING

Efter indsættelse af kunstigt hofteled Hjælpemidler ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING Efter indsættelse af kunstigt hofteled Hjælpemidler ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING Hensigten med denne pjece er, at give information om forskellige hjælpemidler, som anvendes efter operation med indsættelse

Læs mere

4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer

4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer 4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer Afgrænsning Retningslinierne fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med Akutte og planlagte indlæggelsesforløb, Indlæggelsesforløb

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit Patientinformation Velkommen til M61 Hjertemedicinsk sengeafsnit Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og

Læs mere

Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen

Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen Du må som læge fortsat diktere alt til MIRSK. Der kan dog være områder, hvor det vil give mening selv at dokumentere. Særligt hvor der

Læs mere

OUH Odense Universitetshospital Ortopædkirurgisk afdeling O. Generel studieplan for Social- og sundhedsassistenter O-ambulatorium OUH / Odense

OUH Odense Universitetshospital Ortopædkirurgisk afdeling O. Generel studieplan for Social- og sundhedsassistenter O-ambulatorium OUH / Odense Generel studieplan for Social- og sundhedsassistenter O-ambulatorium OUH / Odense Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation af afdeling O 2. Præsentation af afsnittet 2.1 Patientgrundlag 2.2 Mål for sygeplejen

Læs mere

Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet

Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet Hospitalsenheden Vest Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet Analyse af arbejdsprocesser i U-kir afdeling Regionshospitalet

Læs mere

Fortrykt plejeplan for øjenpatient

Fortrykt plejeplan for øjenpatient Fortrykt plejeplan for øjenpatient Stor patient label Pårørende:. Pt. eget tlf.nr.: Genindl. dato: Pårørende informeret om indlæggelsen:. Planlægningsansvarlig: Samtykke:. Transport. Øvrige oplysninger:.

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Afdeling

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Afdeling Patientinformation Velkommen til M42 Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og læse om,

Læs mere

Akutpladserne i Horsens Kommune

Akutpladserne i Horsens Kommune Akutpladserne i Horsens Kommune Velkommen til Vital Horsens Akutplads En Akutplads er et kommunalt tilbud til borgere i Horsens Kommune, med behov for høj sygeplejefaglig indsats i forbindelse med akut

Læs mere

Information. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Klinik Medicinsk Center

Information. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Klinik Medicinsk Center Information Velkommen til M61 Hjertemedicinsk sengeafsnit Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Klinik Medicinsk Center 2 Dagens forløb og rutiner På afsnit M61 er vores speciale pleje og behandling

Læs mere

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Telefon 7842 2020 Vi vil hermed byde velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit.

Læs mere

Basal oplæring. Sygeplejerske. Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted

Basal oplæring. Sygeplejerske. Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted Basal oplæring Sygeplejerske Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted Din oplæring Du er færdig med introduktionen, og nu begynder den basale oplæring, som skal sikre, at du er i stand til selvstændigt

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M41 Afsnit for lindrende behandling Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder vil du få relevante oplysninger om Medicinsk

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet nedsunken forfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

STUDIEPLAN Specifik del

STUDIEPLAN Specifik del SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Ortopædkirurgisk Ambulatorium Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10

Læs mere

Fjernelse af knyst ved storetå

Fjernelse af knyst ved storetå Patientinformation Fjernelse af knyst ved storetå - Hallux valgus www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Knyst ved storetåen Knystdannelse ved storetåen er

Læs mere

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Team am: Dine kon onta ktpersoner er: Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Afdeling O er en ortopædkirurgisk afdeling, som primært modtager patienter i akutte

Læs mere

Information. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Klinik Medicinsk Center

Information. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Klinik Medicinsk Center Information Velkommen til M61 Hjertemedicinsk sengeafsnit Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Klinik Medicinsk Center 2 Dagens forløb og rutiner På afsnit M61 er vores speciale pleje og behandling

Læs mere

Fysioterapi og genoptræning - TKA

Fysioterapi og genoptræning - TKA Fysioterapi og genoptræning - TKA DET AKTIVE PATIENTFORLØB - kort fortalt Fokus på sundhed frem for sygdom patienterne informeres om, at de betragtes som raske, der har behov for hjælp til at få udskiftet

Læs mere

Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit

Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit FORSAMTALE OG NARKOSETILSYN...dag den... kl.... Skal du møde til forsamtale og narkosetilsyn på Urologisk Dagafsnit. Vi vil gennemgå operationsforløbet med dig, tage

Læs mere

Velkommen i. Dagkirurgisk Afsnit

Velkommen i. Dagkirurgisk Afsnit Information til patienten Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Side 2 Velkommen til Dagkirurgisk Afsnit Denne pjece skal bidrage til

Læs mere

INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN.

INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN. INTRODUKTION FOR UDDANNELSESLÆGEN. Velkommen til praksis LÆGERNE MARGRETHEVEJ 6 6500 VOJENS telefon 7454 1735 / fax 7459 1735 Vi glæder os til at se dig. Vi er en klinik der har haft uddannelseslæger alle

Læs mere

Introduktion for nye sygeplejersker i A 640

Introduktion for nye sygeplejersker i A 640 Introduktion for nye sygeplejersker i A 640 Generel introduktion for alle nyansatte på sygehuset Fotografering til ID kort i tidsrummet ml. 09.00-12.00 Du får udleveret nøgler, anvist taskeskab og omklædningsrum

Læs mere

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn Her er der plads til at notere din læges navn Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital Lægen. Med venlig hilsen Personalet Onkologisk og Palliativ Afdeling 0862/0661 Velkommen til Onkologisk

Læs mere

Kikkertoperation i knæet Patientinformation

Kikkertoperation i knæet Patientinformation Kikkertoperation i knæet Patientinformation Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Ambulatorium/Idrætsklinikken Du har fået tilbudt eller har fået lavet en kikkertoperation

Læs mere

Hofteprotese. Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling. Patientinformation

Hofteprotese. Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling. Patientinformation Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Hofteprotese Formålet med denne information er, at fortælle dig og dine pårørende om, hvad det vil sige

Læs mere

Øre-, næse- og halsafdeling A130

Øre-, næse- og halsafdeling A130 Patientinformation Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Velkommen til Vejle Sygehus Øre-, næse- og halsafdeling A130 Rev. maj 2008 Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Afdelingens adresse

Læs mere

Til patienter og pårørende. Fjernelse af et øje. Information om operation og pleje af en øjenprotese. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt.

Til patienter og pårørende. Fjernelse af et øje. Information om operation og pleje af en øjenprotese. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Til patienter og pårørende Fjernelse af et øje Information om operation og pleje af en øjenprotese Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øjenklinikken Navn CPR-nr. Din kontaktperson 2 Hvorfor og hvordan fjernes

Læs mere

UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE

UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1.Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Den unge

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Kan IPLS og relationel koordinering øge effektivitet, kvalitet og tilfredshed hos patienter og medarbejdere?

Kan IPLS og relationel koordinering øge effektivitet, kvalitet og tilfredshed hos patienter og medarbejdere? Kan IPLS og relationel koordinering øge effektivitet, kvalitet og tilfredshed hos patienter og medarbejdere? Øget effektivitet, kvalitet og tilfredshed hos medarbejdere og patienter Strukturelle tiltag

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M42 Medicinsk Center Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om Medicinsk Center og læse om, hvad du

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har platfod i en

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN 1 Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende gigtform, der overvejende angriber leddene herunder storetåen. Det er ofte en langsomt,

Læs mere

Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema

Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Sygepleje til indlagte patienter med akutte sygdomme Dommer: Hold nr.: Deltagere: og 55 1. Planlægning og gennemførelse Arbejdet

Læs mere

Velkommen til Karkirurgisk Afdeling DKC

Velkommen til Karkirurgisk Afdeling DKC Til patienter og pårørende Velkommen til Karkirurgisk Afdeling DKC Vælg billede Vælg farve Karkirurgisk Afdeling Hvor stor er afdelingen? Afdelingen har plads til 20 patienter, fordelt på stuerne 51-61.

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland

Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland Aalborg Sygehus er Region Nordjylland s største sygehus. Sygehuset omfattes af afsnit Syd og Nord i Aalborg, samt Dronninglund Sygehus. Derforuden er

Læs mere

Generelt. Status på MidtEPJ gradueres på følgende måde

Generelt. Status på MidtEPJ gradueres på følgende måde MidtEPJ Nødprocedurer Hospitalsenheden Vest Herning Klinisk IT Kontoret Overgade 24 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8730 He.Epj-Kontoret@rm.dk www.vest.rm.dk Generelt Dette dokument er en specialplan til

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

Afsnit 420. Gynækologisk Afdeling

Afsnit 420. Gynækologisk Afdeling 4 Afsnit 420 Gynækologisk Afdeling Indhold Velkommen til Gynækologisk Afdeling 3 Når du bliver indlagt 4 I gang igen efter operationen 8 Hjem igen 9 Praktiske oplysninger 10 Personlig rådgivning 12 Faciliteter

Læs mere

Bilag 1. Eksempler på tilrettelæggelse af serviceassistenters opgaveportefølje

Bilag 1. Eksempler på tilrettelæggelse af serviceassistenters opgaveportefølje Bilag 1 Eksempler på tilrettelæggelse af serviceassistenters opgaveportefølje Indledning til case-beskrivelser Følgende beskrivelser er lavet som eksempler på hvordan serviceopgaverne for serviceassistenterne

Læs mere

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Patientinformation www.koldingsygehus.dk Kontaktpersoner Organkirurgisk Ambulatorium Visitkort Organkirurgisk Afdeling Visitkort Visitkort

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) 1 Man kan fejle forskellige ting i anklen, der gør, at man får smerter i anklen. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved

Læs mere

Velkommen til Medicinsk sengeafsnit A120

Velkommen til Medicinsk sengeafsnit A120 Patientinformation Velkommen til Medicinsk sengeafsnit A120 Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling Rev. dec. 2008 Velkommen til A120 Afdelingens adresse Vejle Sygehus Kabbeltoft 25 7100 Vejle Direkte

Læs mere

Hjælpemidler og Forbrugsgoder

Hjælpemidler og Forbrugsgoder Hjælpemidler og Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2018 Hvad er hjælpemidler og forbrugsgoder: Hvem kan få hjælpemidler/ forbrugsgoder: Hjælpemidler: Hjælpemidler og forbrugsgoder er redskaber/genstande,

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb Formål Indlæggelsen bliver kortere og kortere, behandling iværksættes hurtigere og hurtigere

Læs mere

Velkommen til Hæmatologisk Sengeafsnit

Velkommen til Hæmatologisk Sengeafsnit Velkommen til Hæmatologisk Sengeafsnit Kære Dette introduktionsprogram har til formål, at give dig den bedst mulige start på din ansættelse her i hæmatologisk sengeafsnit. Selve introduktionen strækker

Læs mere

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri Psykiatrisk Rådgivningstelefon Patienter og pårørende, der står i en akut psykiatrisk krise, kan ringe til Psykiatrisk

Læs mere

Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit

Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Du har fået tilbudt operation i Dagkirurgisk Afsnit Denne pjece skal bidrage til at: du møder

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD 1 Smerter som følge af nedsunken forfod er et hyppigt problem, som kommer med alderen. Hjælper indlæg og specialsko ikke, kan vi tilbyde en operation, som

Læs mere

VELKOMMEN BØRNEAFSNITTET. Regionshospitalet Horsens Ortopædkirurgisk afdeling

VELKOMMEN BØRNEAFSNITTET. Regionshospitalet Horsens Ortopædkirurgisk afdeling VELKOMMEN BØRNEAFSNITTET Regionshospitalet Horsens Ortopædkirurgisk afdeling Afdelingen: Ortopædkirurgisk børneafsnit modtager patienter i alderen 0-18 år. Afsnittet er placeret på Ortopædkirurgisk sengeafdeling

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Fødder er forskellige fra person til person, og derfor

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Uddannelsesprogram for: Almen blok på ortopædkirurgisk afd. Holbæk Sygehus

Uddannelsesprogram for: Almen blok på ortopædkirurgisk afd. Holbæk Sygehus Uddannelsesprogram for: Almen blok på ortopædkirurgisk afd. Holbæk Sygehus Indholdsfortegnelse 1. Indledning s. 3 2. Uddannelsesforløbet s. 3 3. Afdelingsbeskrivelse s. 4 Introduktion Uddannelse Afdelingens

Læs mere

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110

Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Patientinformation Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Velkommen til Vejle Sygehus Neurologisk Afdeling 1 2 Velkommen som patient på Neurologisk Sengeafsnit A110 Vi byder dig velkommen

Læs mere

Ambulant eller Akut modtageafdeling

Ambulant eller Akut modtageafdeling Ambulant eller Akut modtageafdeling Vis journal Se notater og henvisningen Cave Historik Anfør ingen eller relevant cave Anfør tidligere medicinsk og kirurgisk anamnese Plan Opdater FMK Notat Skriv dit

Læs mere

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose Patientvejledning Falsk leddannelse i skulder Pseudoartrose Efter brud på kravebenet er der risiko for, at bruddet ikke heler normalt, hvorved der kan dannes et falsk led (pseudoartrose). Ofte skyldes

Læs mere

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus Velkommen Nykøbing F. Sygehus Indhold 3 Velkommen til Nykøbing F. Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Nykøbing F. Sygehus 10 Når

Læs mere

Velkommen. Næstved Sygehus

Velkommen. Næstved Sygehus Velkommen Næstved Sygehus Indhold 3 Velkommen til Næstved Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Næstved Sygehus 10 Når du skal indlægges

Læs mere

Elektivt sectio team. Formål At beskrive organisation for elektivt sectioteam

Elektivt sectio team. Formål At beskrive organisation for elektivt sectioteam Elektivt sectio team Formål At beskrive organisation for elektivt sectioteam Patient- og/eller personalemålgruppe Gravide som skal have foretaget elektivt sectio Obstetriske læger, jordemødre, svangresygeplejersker,

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Information. til patienter og pårørende. Brud på anklen

Information. til patienter og pårørende. Brud på anklen Information til patienter og pårørende Brud på anklen 2 Anekl Ny hofte Brud på anklen Indholdsfortegnelse Årsag til brud på anklen... 4 Symptomer... 4 Undersøgelse... 4 Ikke-kirurgisk behandling... 5 Kirurgisk

Læs mere

Medicinsk Afdeling M2. Velkommen

Medicinsk Afdeling M2. Velkommen Velkommen Personalet i Afdeling M2 vil gerne med denne mappe byde dig velkommen. Velkomstmappen giver dig nogle praktiske oplysninger, der gerne skulle være med til at give dig et godt indlæggelsesforløb.

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm,

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever

Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever 13. udgave Juni 2016 Særpraktik for elever i 9. & 10. kl. Info til elever I samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning har du i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i erhvervspraktik 1 uge. I den

Læs mere