Ny plan og oversigt/udvikling for udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny plan og oversigt/udvikling for udbedring af Eventyrhusets legeplads."

Transkript

1 Ny plan og oversigt/udvikling for udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt, at investere ca kr., for udvikling og udbedring af legepladsen over de næste 2 til 4 år, med nye legeredskaber. På hjemmesiden, kan I løbende følge med i, hvad der sker af nye tiltag og udbedringer på legepladsen, samt i indgangspartiet, ved kontoret. Vi har valgt at inddele legepladsen i lege/lærings områder, og med udgangspunkt i de 6 læreplanstemaer som er følgende: Barnets alsidige personlige udvikling Social kompetence Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier I Eventyrhuset er det vores mål, at skabe gode rammer for tryghed, udvikling og trivsel for børnene, således at de har mulighed for at udvikle både sociale og faglige kompetencer. Børnene lærer at, tage ansvar for egne handlinger, og et medansvar i forhold til gruppen. Eventyrhuset skal være et sted der udvikler erkendelse, fantasi, musik, leg, kreativitet og lyst til at lære for barnet. Eventyrhuset er et sted, hvor barnet mødes med vennerne og får dannet relationer, samt oplever at være en del af fællesskabet, har det sjovt, har spændende aktiviteter og med mulighed for leg, læring og andre aktiviteter. I Eventyrhuset vægter vi udeliv og fysisk aktivitet højt, hvor leg, bevægelse og udeliv er tænkt ind i mange af hverdagens aktiviteter. Vi tænker derfor udeliv og fysisk aktivitet som en integreret del af vores hverdag. Vi vil gerne have børn, som trives og udvikler glæde ved at bevæge sig såvel ude som inde. Vi har valgt at se legepladsen som en stor fælles enhed, der kan rumme børn i alderen fra 0 til 5 år, i stedet for før, hvor den var delt op i børnehave/vuggestue. Vi placerer og indretter legeområderne, hvor der tages hensyn til alle børn i huset, ud fra deres alder, behov m.m. Der er beskrevet en oversigt over legeområderne, som hænger ved indgangspartiet, ved kontoret og hvor I som forældre har mulighed for at se og følge med i, hvilke legeområder vi er i gang med og hvad de enkelte legeområder indeholder af legeredskaber nu og fremover, samt aktiviteter m.m. Nogle legeområder vil være stationære, og andre mobile, hvor børn og voksne kan medbringe og anvende diverse rekvisitter på legepladsens areal. Visionen og vores mål er: at Eventyrhusets legeplads kommer til at fungere således, og se sådan ud, i fremtiden. God læselyst.

2 Legeområde 1: Cykelbanen, som er placeret bagved salen og Drageungernes stue. Cykelbanen vil her blive udvidet i efteråret, samt der vil blive såret græs, som skal bruges til hyggeområde mv. i I dette legeområde, er og skal der være følgende: Vaskehal Er hjemmebygget i Benzinstander Skal indkøbes i Færdselsskilte Er etableret ved cykelbanen i foråret Lysregulering Er opsat, 2 stk., i Helikopter Er indkøbt og opsat i Karrusel piroette Skal indkøbes i 2017, måske. Legefly, Nikostine Skal måske indkøbes i efteråret 2016? Bordebænkesæt 1 stk. Er indkøbt og flyttes om, når cykelbanen er udvidet i 2016 Legeområde 2: Cykelbanen, som er placeret rundt om toget og ved sandkassen og ud for den nye stue i bhv. Her skal toget fjernes og erstattes med et nyt legeredskab samt cykelbanen skal udbedres lidt. Benzinstander Skal indkøbes i 2017 eller Færdselsskilte Er etableret ved cykelbanen i foråret 2014 Bænk der bygges rundt om træet Bliver i 2017 eller Gummifliser som placeres mellem græsset til udvidelse af cykelbanen. Her skal der måske investeres i flere nye. Er lagt gummifliser i Evt., nye i Vippedyr til 2 til 4 børn Skal indkøbes i 2017 eller Brandbil med rutsjebane Indkøbes i efteråret 2016 eller Legeområde 3: Fordybelse og diverse kreative værkstedsområder, er placeret foran Skovnissernes og Rumpetroldens stuer ved det store fliseareal. Malet hinkedreng/pige på fliserne Dette bliver i 2017 Opsættes flere stolper til solsejl/skygge Skal indkøbes i De nuværende borde/bænkesæt males Er malet i 2011 og igen i 2013 og Flere bordebænkesæt Er indkøbt 9 stk., i 2016.

3 10 blomsterkasser der plantes med diverse bærbuske, krydderurter, blomster m.m. som skal bruges til rumdeling/afskærmning Der er indkøbt 5 stk. og en skillevæg i Vi har valgt, at der ikke skal indkøbes flere til legepladsen. 2 til 3 staffelier til udendørsbrug Er indkøbt 3 stk. i Et bord der bruges til spil, hvor der Dette laver personalet i males eks. Kryds og Bolle på m.m. Børnene kan gøre brug af naturens materiale som sten, kogler m.m. til at spille med. Rullende værksted til farver, maling og Her har børnene malet en gammel papir m.m. barnevogn, som anvendes til dette på legepladsen eller på en tur ud i det blå. Vi kalder vognen for det rullende værksted Solsejlsæt til fliseområdet Indkøbes i Legeområde 4: Fordybelse og hyggeområde, som er placeret i forlængelse af sansehaven og den store sandkasse ved brandbilen og den lille cykelbane. Bord/bænkesæt Har vi, som er blevet malet i 2011 og i 2013 og stk. legehuse som mini by Indkøbes i 2016 eller Udvidelse af sandkassen Indkøbes i efteråret 2016 eller Gyngestativ med fuglerede Indkøbes i efteråret 2016 eller Sand/legebord Indkøbes i Balancestopler Indkøbes i Legeområde 5: Sanseområdet, som er placeret ved minibyen og græsarealet. Diverse bærbuske m.m. Her er der plantet lidt. Noget skal skal måske flyttes? Modtager gerne flere bærbuske m.m. Dette ønsker vi os meget mere af Runde stopler til afgrænsning af bede Her skal der indkøbes 5-6 stolper Dæk til diverse blomster, urter m.m. Få flere dæk i løbet af 2016.

4 Flere bordebænkesæt til børn Indkøbes 2 til 4 i Legeområde 6: Musik, drama og dukketeater som placeres og laves på træ gulvet ved skråningen og bag ved det nye hegn ned til skråningen. Div., udendørs musikinstrumenter Dette prioriteres i 2017 og træplade til dukketeater Opsættes i efteråret 2016 eller i Platforme i træ 1 til 2 stk. Indkøbes i Taske med div., dukker m.m. laves af personalet i 2016 eller Legeområde 7: Bålhytte/aktivitetshus på/ved skråningen. Træ til bål og værkstedsbrug Har vi, og får løbende foræret noget. Diverse værktøjs rekvisitter til børn Indkøbt lidt i 2010, 13 og 2016 og personalet Diverse rekvisitter til bålmad/hygge Havde en del, men har indkøbt lidt mere i Bålhytte/aktivitetshus Er bestilt og sættes op i sommer Etablere en bålplads I efteråret Etablere træværksted i ny hytte, måske? I efteråret Bordebænkesæt Er placeret i området Få bygget bænke i hytten, måske? Hvis, i Legeområde 8: Vores dejlige vandland, er placeret foran Rumpetroldens stue og tæt ved skråningen og det store klatretårn. Vandlandet udvides og erstattes med nyt Indkøbes i 2017 og runde borde i to højder, som børnene kan lege ved. Indkøbes i til 4 regnvandstønder Indkøbes i efteråret 2016/2017 Solsejlsæt komplet Indkøbes i 2017.

5 Legeområde 9: Ved det store sandområde med klatretårn, gynge m.m. og mod skråningen. Nyt stort klatretårn Indkøbes i Nyt gyngestativ med 2 gynger. Indkøbt nyt i Stålvippe til 2 til 4 personer Indkøbes i 2017 eller Drejekar, hvor børnene kan sidde på og dreje rundt. Indkøbt 2 stk., i Junior Spiicia, et vippedyr barnet kan stå på. Indkøbt i 2012 Windsurfer Indkøbes i 2017 eller Bord/bænkesæt Havde vi, som er malet i 2011 og i Indkøbt 3 stk. i 2015 Legestang, hvor børnene kan dreje rundt Opsættes i efteråret Brandbil eller Flyvemaskine, Nikostine? Indkøbes i 2016 eller Politibil Indkøbes i 2016 eller Legeområde 10: Boldbanen, som ligger i bunden af vores skråning og op til hegnet. 2 stk., minimål til fodboldbanen Indkøbes i efteråret Kunstgræs på fodboldbanen, måske? Indkøbes i Legeområde 11: Diverse legeredskaber, rundt omkring, på og ved skråningen. Stationære hængekøjer 3 stk. Indkøbes i 2017 eller til 3 platforme, rundt omkring Indkøbes i Koldbøttestativ Har vi, med nyt faldunderlag I 2011, 2012 og To rutsjebaner på skråningen Har vi. Dæk børn kan kravle op i og ved, med hjælp Lavet af forældre på vores Af et tov, langs siden Legepladsaften i Etablerer en indianer by med tipier, heste mv. Indkøbes i 2017 eller Karrusel piroette Indkøbes i efteråret 2016.

6 Placeres 1 til 2 legebiler Indkøbes i efteråret 2016 eller Legestang. Der er en stang, hvor børnene kan svinge sig rundt om. Indkøbes i efteråret Legeområde 12: Ved græsskråningen udfra den nye stue i bhv. Der skal sås græs på skråningen ved Skal gøres til september plankeværket. Placeres en rutsjebane på skråningen Er opsat i foråret Tov hvor barnet kan trække sig op ved Bestilt i forbindelse med ny rutsjebane i 2014 og er opsat. Legeområde 13: Fuglereden/hyggekrog er placeret foran Drageungernes stue. Fuglereden Har vi. Opsætning af nyt hegn af Indkøbes i efteråret sikkerhedsmæssige årsager Græsareal ved fuglereden Skal sås nyt græs i september Ud over dette, er der løbede indkøbt og etableret solsejl og parasoller rundt på legepladsen. Hvis I har spørgsmål til ovenstående er I meget velkomne til, at kontakte tovholdergruppen: Britta hos Drageungerne, Else Marie hos Rumpetroldene, Liselotte hos Skrubtudserne, Anette Røssell hos Bjørneungerne, Lasse hos ny stue? og ledelsen Gitte og Irene. Venlig hilsen Personalet i Eventyrhuset Redigeret i juni 2016.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt løbende at have fokus på udvikling og udbedring af legepladsen. På hjemmesiden, kan I løbende følge

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling

Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling Institution Område Emne Niveau Beskrivelse Anbefalet Peter Aage Gården Dagtilbud Sandkassen Vedligehold/ udskftning Optagning og bortskaffelse af tømmer

Læs mere

Søstjernen i Hjortdal. Vuggestue og børnehave midt Jammerbugtens smukkeste natur!

Søstjernen i Hjortdal. Vuggestue og børnehave midt Jammerbugtens smukkeste natur! Søstjernen i Hjortdal Vuggestue og børnehave midt Jammerbugtens smukkeste natur! Hvem er vi? Søstjernen er en kommunal institution for 0-6 årige beliggende i Hjortdal, 6 km nordvest for Fjerritslev. Vi

Læs mere

Etablering af legeplads mellem Højager og Humlehaven

Etablering af legeplads mellem Højager og Humlehaven 21. februar 2016 Etablering af legeplads mellem Højager og Humlehaven Forslag fra Legepladsudvalg til ekstraordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Humlehaven, Introduktion I samarbejde med repræsentanter

Læs mere

Forårsbørn Søndersø FFO1.

Forårsbørn Søndersø FFO1. Forårsbørn 2016 Søndersø FFO1 VELKOMMEN Jeres børn skal til at starte i FFO og et nyt og forhåbentlig spændende kapitel i deres barndom begynder. Vi lægger stor vægt på, at børnene får en god og tryg start,

Læs mere

Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR. Hjernen&Hjertet

Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR. Hjernen&Hjertet Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 1.1 Indledning 3 1.2 Værdier 3 1.3 Pædagogiske principper 3 1.4

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION TIL LÆREPLANER 3 2. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD 5 3. BØRNEMILJØ 5

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION TIL LÆREPLANER 3 2. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD 5 3. BØRNEMILJØ 5 LÆREPLANER 2014-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION TIL LÆREPLANER 3 2. OVERGANG MELLEM DAGTILBUD 5 3. BØRNEMILJØ 5 4.FOKUSPUNKTER FOR 2014-2015: INKLUSION MED FOKUS PÅ VENSKABER 6 2 af 7 1. INTRODUKTION

Læs mere

Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21. i Ejby fodboldklub

Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21. i Ejby fodboldklub Generalforsamling d. 9/12 kl. 19-21 i Ejby fodboldklub Dagsorden: Vedtægtsændringer (se nedenfor). Afstemning vedr. Fællesareal (se bilag) Evt. Der vil være gløgg og æbleskiver til mødet NBNBNB: Denne

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK STESTRUP BØRNEGÅRD - ET STED MED ÅBNE VIDDER SUNDHED OG BEVÆGELSE SKAL VÆRE SJOVT STESTRUP BØRNEGÅRD

BEVÆGELSESPOLITIK STESTRUP BØRNEGÅRD - ET STED MED ÅBNE VIDDER SUNDHED OG BEVÆGELSE SKAL VÆRE SJOVT STESTRUP BØRNEGÅRD 2012 BEVÆGELSESPOLITIK STESTRUP BØRNEGÅRD - ET STED MED ÅBNE VIDDER SUNDHED OG BEVÆGELSE SKAL VÆRE SJOVT Det er lige så vigtigt at bevæge sig som at fordybe sig Gode bevægelsesvaner der grundlægges i barndommen,

Læs mere

JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar.

JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar. JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar. At give børnene oplevelsen af årlige tilbagevendende traditioner At give barnet mulighed for at indgå i sociale fællesskaber og derigennem

Læs mere

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA Emne: Grønne Spirer Periode: April-juni 2019 Tema: Jord Afdeling: Udgård Værdisætning det der er vigtigt/betydningsfuldt: Hvert år deltager Valhalla i Grønne Spirer, hvor vi retter

Læs mere

Eventyrhusets læreplan og handleplaner

Eventyrhusets læreplan og handleplaner Eventyrhusets læreplan og handleplaner 2016-2017 Arbejdet med de pædagogiske læreplaner er lovmæssigt fastlagt i dagtilbudsloven. Vi skal beskrive mål for børnenes læring indenfor følgende 6 temaer: 1.

Læs mere

Vi bruger disse pædagogiske læringsmål i vores læreplansarbejde.

Vi bruger disse pædagogiske læringsmål i vores læreplansarbejde. Læreplaner. Vi har i ledelsesteamet lavet en strategi, som betyder at: alle 5 institutioner arbejder med samme læreplanstema vi arbejder med et læreplanstema i 2 måneder af gangen vi kommer gennem de 6

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på:

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på: Bilag 1. Pædagogisk Handleplan De Tre Huse: Dagligdagen overordnede principper: Institutionen består af 3 huse på 2 matrikler. Højager vuggestue og Fredskovhellet vuggestue og Fredskovhellet børnehave.

Læs mere

Hvis barnet skal have opfattelsen af at det er legalt at give udtryk for egne ønsker, kræver det at vi respektere disse udtryk!

Hvis barnet skal have opfattelsen af at det er legalt at give udtryk for egne ønsker, kræver det at vi respektere disse udtryk! LÆREPLAN LÆRINGSBEGREBET Vuggestuen Vestervangs Pædagogiske grundholdninger er: ANERKENDELSE Vi anerkender barnets ret til at give udtryk for egne ønsker og behov, til at vise følelser og til at have indflydelse

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2016

Børnemiljøvurdering 2016 1/6 DF/MPS 12okt16 Børnemiljøvurdering 2016 Børnemiljøvurderingen, er et lovpligtigt offentligt dokument. Vurderingen udarbejdes af arbejdsmiljørepræsentanten, den revurderes hvert år i 4. kvartal. Børnemiljøvurderingen

Læs mere

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Hvem er Uno Koncept A/S? Enestående sortiment Enestående rådgivning Enestående kvalitet Enestående service Uno håndplukker det bedste inden for gade-

Læs mere

LegepladsManden.dk. Længere levetid bedre sikkerhed. www.legepladsmanden.dk Tlf: 71 99 88 98

LegepladsManden.dk. Længere levetid bedre sikkerhed. www.legepladsmanden.dk Tlf: 71 99 88 98 LegepladsManden.dk Længere levetid bedre sikkerhed LEGEPLADS MULTIBANER FITNESS PARKMØBLER 1 LegepladsManden.dk Vi er et Nordjysk legepladsfirma, vi servicerer, samt levere legepladser, multibaner, fitness

Læs mere

Projekt skabelon. Planlægningsdelen: Antal børn og alder: 13 børn i alderen 10 måneder til 2,5år.

Projekt skabelon. Planlægningsdelen: Antal børn og alder: 13 børn i alderen 10 måneder til 2,5år. Projekt skabelon Deltagere projekt ansvarlige: Michella Nanna Tina Projekt forløb Natur Antal børn og alder: 13 børn i alderen 10 måneder til 2,5år. Dage / tid 2 dage om ugen (tirsdag og torsdag) mellem

Læs mere

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING LEGEPLADSER FRA VIKINGLEG Vikingleg leverer gode legepladser, der lægger op til sjov og fysisk aktivitet og lader børn bevæge sig og engagere sig i legen med et sundt aktivitetsniveau. Vi har alle godt

Læs mere

Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven

Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven 1. Personlige kompetencer Kolding Kommunes overordnede mål: ved at være lydhør og medlevende vil vi udvikle barnets personlige kompetencer, så det oplever

Læs mere

Susanne og Majbrit er tov holdere. Men det vil foregå stue vis. Etablering af sanse rum, Billeddokumentation Periodevis visning på vores billedskærm.

Susanne og Majbrit er tov holdere. Men det vil foregå stue vis. Etablering af sanse rum, Billeddokumentation Periodevis visning på vores billedskærm. Den pædagogiske læreplan: tema: Sociale kompetencer Fokuspunkt: Massage Sanse uge Børn fødes sociale og udvikler sig i samspil med andre. Den man rører mobber man ikke. Med udgang i dette citat, vil vi

Læs mere

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje 1 Velkommen i Holmegårdens Dagpleje Hvem og Hvor Jeg hedder Anja og er fra 1979. Min mand hedder Jonas og er fra 1981. Vi har 2 drenge: Marcos fra november 2000 og Kian fra juli 2011. Dem vil du komme

Læs mere

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner Indledning Dette er de pædagogiske læreplaner for børnehaveafdelingerne på Egholmgård. I 2004 blev det besluttet at børnehaverne skulle arbejde med børnene udfra pædagogiske

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.:

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.: Pædagogiske læreplaner for Rødkilde Børnehus Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i 2004. Den foreskriver bl.a.: Børn i dagtilbud skal have et børnemiljø, som fremmer trivsel,

Læs mere

Læreplaner i Børnehuset ved Søerne

Læreplaner i Børnehuset ved Søerne Læreplaner i Børnehuset ved Søerne Børnehuset ved Søerne arbejder ud fra love og regler, fastsat af stat og kommune. Overordnet er vores formål at opfylde de krav, der er formuleret i Lov Om Dagtilbud:

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING. Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. Vi arbejder med følgende mål: Børnene

Læs mere

GRÅSTEN SKOLE. Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk

GRÅSTEN SKOLE. Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk 18.juni 2015 NIKOSTINE LEGEPLADS GRÅSTEN SKOLE Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk 18. juni 2015 NIKOSTINE LEGEPLADS Gråsten Skole Degnevænget

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til:

KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til: KOMPAN -Erglade for at præsentereen legeplads speciel designet til: GRF. HYRDEHØJ 3 legepladsområder OPSUMMERING OG JERES FORVENTNINGER Vi har hermed fornøjelsen at præsentere forslag til en løsning på

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

Velkommen til Gadekæret

Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Gadekæret er tegnet af arkitektgruppen Regnbuen og institutionen åbnede i 1998 og var med i en konkurrence om fremtidens daginstitutioner. Gadekæret er

Læs mere

Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation

Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation Pædagogisk handleplan Den pædagogiske handleplan er et evaluerings- og udviklingsredskab for ledelsen, personalet og bestyrelsen.

Læs mere

Håndbog for kontrol af legepladser

Håndbog for kontrol af legepladser 2018 Grundejerforeningen Kelsted Veksø Håndbog for kontrol af legepladser Stor legeplads Lille legeplads Boldbane 4. Basketballplads Vedtaget 14-11-2017 Formål: Formålet med håndbogen er at sikre ensartet

Læs mere

KLAR TIL SKOLE! FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER

KLAR TIL SKOLE!   FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER KLAR TIL SKOLE! FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER www.struer.dk Klar til skole! At være klar til skole handler om meget mere end at kunne skrive sit navn eller tælle til ti. Et barn,

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Idræts sfo

VELKOMMEN TIL. Idræts sfo 2013-14 VELKOMMEN TIL GØRLØSE Idræts sfo Gørløse Idræts SFO 2013-2014 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder, pædagog Anne -souschef, pædagog Jannik - pædagog Sussi - pædagogmedhjælper Jonas

Læs mere

Det er vigtigt, at vi voksne har et tydeligt sprog, og at vi bruger sproget sammen med børnene.

Det er vigtigt, at vi voksne har et tydeligt sprog, og at vi bruger sproget sammen med børnene. De 6 læreplanstemaer Sprog Kultur og kulturelle udtryksformer Krop og bevægelse Sociale kompetencer Natur / naturfænomener Personlig alsidig udvikling På vores personaledage i april 2017 har vi haft vuggestuens

Læs mere

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper Mariehønsene & Bamserne Fleksafdelingen består af 2 grupper: Mariehønsene og Bamserne. Begge grupper er normeret til max. 20 børn mellem 2 og 5 år. Der er to pædagoger

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Fatkaoplysninger. Aldersintegreret Institution Egeknoppen, Egedalvej 7 a-c 6818 Årre.

Fatkaoplysninger. Aldersintegreret Institution Egeknoppen, Egedalvej 7 a-c 6818 Årre. 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Sprog overordnet mål indskrives... 5 Motorik overordnet mål indskrives...10 Science overordnet mål indskrives...11 2 Fatkaoplysninger

Læs mere

Signe s Signe dagpleje

Signe s Signe dagpleje Signe s dagpleje Signes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Signe Jørgensen Holleskovvej 24 6683 Føvling Tlf.: 22 25 47 64 Signe Jørgensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsudvikling

Læs mere

Ansøgning til Landet på Midtfyn

Ansøgning til Landet på Midtfyn Ansøgning til Landet på Midtfyn Gislev Friskole og Børnehuset Solstrålen er en institution der brænder for sit nærmiljø! Efter at den kommunale skole, samt børnehave blev lukket for flere år tilbage, er

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Århus C

Pædagogiske læreplaner for Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Århus C Pædagogiske læreplaner for Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Århus C Århus Kommunes grundlæggende arbejde med børn og unge handler om at sikre børns læring, udvikling, fællesskaber, sundhed og

Læs mere

Renoveringsplan for RVP s lokale legepladser

Renoveringsplan for RVP s lokale legepladser Renoveringsplan for RVP s lokale legepladser Følgende renoveringsplan for alle RVP s 14 lokale legepladser er udarbejdet efter to gennemgange med certificerede legepladsinspektører fra hhv. firmaerne Henka

Læs mere

SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne:

SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne: Barnets alsidige udvikling i aktiviteterne i SFO: SFO s praksis nu og her. SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne: Personlige

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Aarhus C

Pædagogiske læreplaner Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Aarhus C Pædagogiske læreplaner Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Aarhus C Aarhus Kommunes grundlæggende arbejde med børn og unge handler om at sikre børns læring, udvikling, fællesskaber, sundhed og

Læs mere

Nyhed: Nyhed: Tlf Tlf COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser

Nyhed: Nyhed:  Tlf Tlf COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser Nyhed: Gavltårn med stige, stammeopgang og rutsjebane. Flere tårne kan bygges sammen med broer eller net. Et sjov og anderledes tårn. Velegnet til

Læs mere

Dagsorden. 19.00. Velkommen. 19.10 Privatiseringsarbejdet del 1+2. 19.30 Pause med lidt godt til ganen.

Dagsorden. 19.00. Velkommen. 19.10 Privatiseringsarbejdet del 1+2. 19.30 Pause med lidt godt til ganen. Dagsorden. 19.00. Velkommen. 19.10 Privatiseringsarbejdet del 1+2. 19.30 Pause med lidt godt til ganen. 19.45.Vedtægter og Økonomi, byggeri, kommunen og LDD. 20.45 Pædagogik i vores nye hus. Spørgsmål

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER OG INKLUSIONSSTRATEGI FOR SUNDBRINKENS BØRNEHUS

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER OG INKLUSIONSSTRATEGI FOR SUNDBRINKENS BØRNEHUS PÆDAGOGISKE LÆREPLANER OG INKLUSIONSSTRATEGI FOR SUNDBRINKENS BØRNEHUS 2013-2014 Dagtilbudsloven Ifølge Dagtilbudsloven skal Sundbrinkens Børnehus udarbejde pædagogiske læreplaner, der giver retning for

Læs mere

Forslag til legeplads

Forslag til legeplads Forslag til legeplads Efter, at vi på afdelingsmødet den 23. september 2013, vedtog at vi skal have en legeplads i afdeling 21, har vi arbejdet på at indhente tilbud på dette. I dette tilfælde er 'vi'

Læs mere

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser:

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser: Åbningstider. Mandag til torsdag fra kl. 14.00-17.00. Fredag fra kl. 14.00-16.00. Mandag til fredag har SFO åben om morgenen fra kl. 6.30-8.00. Udvidet SFO. Fra august er det muligt for elever fra 4. årgang

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

En legeplads for livet

En legeplads for livet Eventyr Leg Orehøjvej 9 a, Gl. Lejre, 4320 Lejre Tlf. 2227 9820 eventyrleg@eventyrleg.dk En legeplads for livet www.eventyrleg.dk Designlinje Info Eventyret starter her! Eventyr Leg designer naturlegepladser

Læs mere

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2.

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. 21: Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige miljø. 21 Stk. 2: Dagtilbud

Læs mere

Kreative værksteder farveblyanten, nålepuden, vådområdet.

Kreative værksteder farveblyanten, nålepuden, vådområdet. Kreative værksteder farveblyanten, nålepuden, vådområdet. SFOens kreative værksteder er indrettet til bl.a. træ/tegne/male/sy aktiviteter. Værkstederne indeholder diverse materialer, bøger til inspiration

Læs mere

Klub Mini og Maxi. Idestrup Privatskole. SFO skolefritidsordning modtager børn fra børnehaveklasse til og med 7 klasse.

Klub Mini og Maxi. Idestrup Privatskole. SFO skolefritidsordning modtager børn fra børnehaveklasse til og med 7 klasse. Klub Mini og Maxi Klub Mini og Maxi Idestrup Privatskole Vores 4 grundpiller i klub Mini og Maxi; fantasi faglighed tryghed kreativitet Information: Klub Mini og Maxi Kirkevej 5 4872 Idestrup Telefon -

Læs mere

LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019

LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019 Bedømmelsesnotat LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019 Udarbejdet af: Herning Kommune By, Erhverv og Kultur Torvet 5 7400 Herning Og Herning City Østergade 21. 2. sal 7400 Herning PROJEKTERNE Alle projekterne

Læs mere

Fremtidens legepladser

Fremtidens legepladser Fremtidens legepladser Forord Mangfoldighed Foranderlighed Bevægelse Leg Læring Udformning Hvad er legepladsen for en størrelse? Mangfoldighed 1 Fremtidens legeplads skal skabe en mangfoldighed af rum,

Læs mere

Fjellerup Børnehave. Velkommen

Fjellerup Børnehave. Velkommen Fjellerup Børnehave Velkommen Fjellerup Børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, læring, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2008-2012

Børnemiljøvurdering 2008-2012 Børnemiljøvurdering 2008-2012 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 1) Det fysiske børnemiljø s. 1 2) Det psykiske børnemiljø s. 3 3) Det æstetiske børnemiljø s. 4 Afslutning s. 5 Indledning Børnemiljøet

Læs mere

Håndbog for kontrol af legepladser

Håndbog for kontrol af legepladser 2017 Grundejerforeningen Kelsted Veksø Håndbog for kontrol af legepladser Stor legeplads Lille legeplads Boldbane 4. Basketballplads Vedtaget 14-11-2017 Formål: Formålet med håndbogen er at sikre ensartet

Læs mere

Pædagogiske tiltag til læreplanen: På vej mod 3 år. Krop og bevægelse. At være kropsbevidst:

Pædagogiske tiltag til læreplanen: På vej mod 3 år. Krop og bevægelse. At være kropsbevidst: Pædagogiske tiltag til læreplanen: På vej mod 3 år. Krop og bevægelse. At være kropsbevidst: - sikre at der er plads til at udfolde sig på fysisk. - tilbyde forskellige bevægelseslege,sanglege,hoppelege.

Læs mere

Vores mål og praksisbeskrivelse for leg, læring og indretning af stuerne og gangarealerne i Eventyrhuset.

Vores mål og praksisbeskrivelse for leg, læring og indretning af stuerne og gangarealerne i Eventyrhuset. Vores mål og praksisbeskrivelse for leg, læring og indretning af stuerne og gangarealerne i Eventyrhuset. Personalet i Eventyrhuset har i 2013 arbejdet med at beskrive mål og praksis for leg, læring og

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner KROP OG BEVÆGELSE Børnene skal have mulighed for at være i bevægelse, samt støttes i at videreudvikle kroppens funktioner Børnene skal have kendskab til kroppens grundlæggende funktioner,

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

STESTRUP BØRNEGÅRDS LÆREPLAN 2010 TEMA: SOCIALE KOMPETENCER

STESTRUP BØRNEGÅRDS LÆREPLAN 2010 TEMA: SOCIALE KOMPETENCER STESTRUP BØRNEGÅRDS LÆREPLAN 2010 TEMA: SOCIALE KOMPETENCER Stestrup Børnegård Stestrupvej 45-47 4360 Kr. Eskilstrup INTRODUKTION TIL STESTRUP BØRNEGÅRD OG LÆREPLAN 2010. Læring har intet fast startpunkt

Læs mere

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET 1 Målsætning for daginstitutionen Firkløveret Sdr. Bjert. Udarbejdet af personalet og forældrebestyrelse. Børnehaven Firkløveret er en kommunal daginstitution normeret

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Læreplaner. Dokumentation: Billeder Opvisninger

Læreplaner. Dokumentation: Billeder Opvisninger Læreplaner Alsidig personlighedsudvikling I børnehaven vil vi gerne børnene. Det giver sig til udtryk i indlevende og engagerede voksne, der har tid til den enkelte og dennes behov. Vi tror på børnene

Læs mere

Børnehuset Elverhøjen

Børnehuset Elverhøjen Børnehuset Elverhøjen Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen Børnehuset Elverhøjen Hestehaven 104 D 5260 Odense S FB-elverhoejen@odense.dk Tlf. 29 39 53 34/Bus mobil

Læs mere

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv.

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv. LEGEN. Legen er barnets allervigtigste aktivitet. Gennem legen lærer barnet virkeligheden at kende. Ikke bare om de genstande der omgiver det, men også om de menneskelige relationer, der eksisterer. Vi

Læs mere

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard Marianne s dagpleje Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej 49 6650 Brørup Tlf.: 21 68 99 09 Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne 1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne Denne bevægelsespolitik er udarbejdet på tværs af afdelingerne i institutionen. Alle medarbejdere har deltaget i udarbejdelsen på et fælles personalemøde.

Læs mere

Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune

Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune Udfoldelses og Læringsmuligheder fra legeplads til uderum i Furesø Kommune SKEMA Stedets navn: Antal børn: Alderstrin: Uderummets størrelse (kvm): Samlet legeværdi Sanser/Æstetiske oplevelser. Følesans,

Læs mere