Bestyrelsens markvandringer med STV som inspiration til et forslag til en 10-års plan for fældninger, beplantninger og vedligeholdelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens markvandringer med STV som inspiration til et forslag til en 10-års plan for fældninger, beplantninger og vedligeholdelse."

Transkript

1 Bestyrelsens markvandringer med STV som inspiration til et forslag til en 10-års plan for fældninger, beplantninger og vedligeholdelse. En rapport med tekst og fotos af Kjeld Glückstadt september 2011

2 Fældning og beplantning på de fælles arealer af Kjeld Glückstadt Markvandring nr. 1 Lørdag d. 14. maj 2011 var bestyrelsen på en ca. 2 timer lang markvandring sammen med ejeren af STV, Søren Traberg Vestergaard. Formålet var at overveje, hvad der kan og bør gøres her og nu samt at give inspiration til en langt større plan for de grønne områder. Vi har tidligere fået et forslag fra havearkitekt Mette Rønne, og nu fik vi anledning til at få suppleret, konkretiseret og på nogle punkter ændret vores syn på disse forslag. Turen startede kl med en rundgang på vores egne jorder. Både Søren og formanden var godt forberedt og kunne med sikkerhed udpege de mest problematiske forhold. Søren forklarede detaljeret om hvert problem og hvad der ville ske, når man fjernede det. Han kom ligeledes med gode forslag til, hvad man kunne genplante med, når uhensigtsmæssigt placerede vækster var fjernet. Det fortælles der mere om i det følgende. De alt for dominerende træer Visse steder er der træer, som generer beboerne voldsomt, og som i nogle tilfælde giver flere alvorlige problemer. Fotoet til højre viser tre store fyrretræer, som stod klos op ad Skytten 35. De er nu blevet fjernet, og de skal senere erstattes af træer, som ikke bliver så høje, og som plantes på større afstand fra bebyggelsen. Lige ud for indgangspartiet til Skytten 17 stod der fem kæmpestore fyrretræer. De overskyggede helt de yndefulde glansbladede tjørn, som nu kan komme sig og pynte flot i området. Der har været problemer med de store fyrretræers rødder både i rørene til nr. 17 og under stibelægningen, hvor de har rejst stenene. De gamle fyrre er nu væk og har givet luft til glansbladet tjørn.

3 Langs hovedstiens forløb fra regnvandsbassinet og forbi Stenbukkens vestside var der enkelte store træer, som skyggede over beboernes haver, og som i øvrigt var blevet for gamle, for store og for skrøbelige. De er fældet nu og vil delvist blive erstattet af potentillabuske, når en større, fremadrettet plan er godkendt af generalforsamlingen. Nogle træer var blevet for store. Sådanne træer er nu fjernet, og der skal plantes andre vækster i stedet. Gul potentilla, fotograferet i Langekærbebyggelsen. Vedligeholdelsen er minimal. STV har på 4 år kun brugt én arbejdstime på den viste beplantning. Goldfinger, som den også kaldes, blomstrer hele sommeren og september med. Beboerne i Langekær er meget glade for den. På samme strøg så man ved regnvandsbassinet en hård kamp mellem en birk og et grantræ. Vi valgte at lade birken overleve. Kampen for overlevelse. Vinderen.

4 Ud for Vædderen 30 var der et morads med selvsået akacie, der som unge planter er udstyret med mange store, spidse og knivskarpe torne ikke just et egnet legested for børnene. Akacie-moradset blev fjernet, og det giver nu plads til det flotte, velvoksne akacietræ som ikke er udstyret med de voldsomme torne. FØR EFTER Området bag bakken er efterhånden blevet helt ufremkommeligt Udsnittet her viser, hvor tæt bevoksningen er blevet på grund af selvsåning gennem årene. Det er et godt legested for børnene, men hvis det får lov at gro helt til, vil det ikke længere være muligt at kontrollere væksten her eller i områderne der støder op til. Andre eksempler på vækster, som er ved at tage magten fra os, er de måske hundreder af selvsåede træer på græsplænen ved Vædderen 32, 36, 37. Her, som mange andre steder, vil det ikke være hverken ønskeligt eller praktisk muligt at plante et nyt træ for hver pind, der bliver fjernet.

5 De syge, de grimme og de ødelæggende vækster. Et område, som ikke bliver passet ordentligt, forfalder selvfølgelig hen ad vejen. Eksemplerne her er taget fra vores områder langs hovedstien syd for flisepladsen/bakken. For skravlede (døde) træer. For frodige (utrimmede) træer. For sjove (skæve) træer. Hvis vores bebyggelse skal fremtræde pæn og ordentlig, skal sådanne vækster passes. Værre står det til og meget mere vil det koste at omlægge parkeringsområderne, så de gamle platantræer ikke ødelægger vejbelægningen mere end de allerede har gjort. Buskene, som omkranser parkeringsområderne og hele bebyggelsen, koster meget store beløb at beskære hvert eneste år. En god plan vil være at erstatte de gamle (og ikke særlig kønne) buske med gul potentilla, som ikke vokser sig så høj og bred, og som derfor koster meget, meget mindre at vedligeholde. Endelig er der hele randbeplantningen, hvor selvsåede træer og buske skaber mørke og lettere kaos for mange grundejere. Der skal tyndes ud (uden at hvert fældet træ erstattes af et nyt), og især de største skovtræer såsom birk, bør i mange tilfælde fjernes. Disse to eksempler viser, hvordan Stenbukken 42 er lukket inde bag træer, som ikke lader lys komme igennem til hverken gangstien eller huset. Ikke mindst birketræets rakler er blevet en plage for husets ejere. Markvandring 2 Den 22. juni gennemførte vi den anden markvandring. Dels havde et bestyrelsesmedlem været forhindret i at deltage den 14. maj, og dels havde skriverkarlen behov for flere oplysninger og fotos. STV- Søren måtte på den endnu en gang. Selv om det ikke ser sådan ud, har han ikke spor imod at tage turen med os igen.

6 Erfaringer fra Langekær-bebyggelsen Det skader ikke at blive klogere af andres erfaringer. Derfor skal dette afsnit handle om, hvordan STV gennem de seneste fem år har ændret Langekær fra at være et i flere tilfælde uskønt morads til et område, som fik det til at gibbe i os, da vi oplevede, hvor flot der er blevet i vores søsterbebyggelse. Det følgende fokuserer derfor på de forandringer og forbedringer, der er foretaget derovre, siden STV kom til. Noget af det kunne tænkes at give inspiration til den plan, som skal lægges for Hampelands vedkommende. Når man bevæger sig ad hovedstierne, bemærker man, hvor ordentligt det hele ser ud. For eksempel er træerne langs stierne opstammede, og de er alle sunde og raske. I nogle tilfælde kan det virke meget voldsomt, når der lige er fjernet ét af de kæmpestore buskadser (som vi også kender fra randbebyggelsen herovre). Det ser unægtelig lidt bart ud! Senere tilplantes de bare pletter imidlertid med potentilla, som giver en passende brydning og afskærmning uden at denne beplantning bliver alt for høj og bred, sådan som de tidligere buske efterhånden gjorde. Som nævnt tidligere, kræver potentilla kun et minimum af pleje, hvilket betyder en stor besparelse rent økonomisk. I dette tilfælde var STV-Søren usikker på reaktionen, da et meget voldsomt buskads på højen blev fjernet og området tilsået med græs. Problemet kunne være, at man kunne se ind i haverne, hvis man gik oppe på højen i stedet for på gangstien. Bekymringerne blev dog gjort til skamme. Beboerne er bare meget tilfredse med det lys og den luft, som forandringerne gav.

7 Man skal plante et træ, hver gang man fælder et Ovenstående var mantraet, da man på Hampelands generalforsamling i 2009 nedsatte et udvalg, hvis kommissorium var at udfærdige en beplantningsplan for vores områder. Efter ca. et halvt år trak udvalgets formand sig tilbage, og der kom aldrig en plan fra resten af udvalget, som derfor blev nedlagt på generalforsamlingen det følgende år. Herefter blev opgaven overdraget (eller tilbageført) til foreningens bestyrelse, som efterfølgende har rådført sig med en landskabsarkitekt og senest gennemført de to markvandringer med STV, hvilket danner udgangspunkt for denne rapport. Det står nu klart for bestyrelsen (og eksperterne), at det hverken er muligt eller ønskeligt at plante et nyt træ, for hvert uønsket træ, som fjernes. En overvældende del af beplantningen består af selvsåede træer og forvoksede buske. I adskillige tilfælde har et enkelt træ formeret sig til et utal af små og store træer, som skygger, ødelægger og breder sig med en stadig stigende hastighed. De gode træer, skal selvsagt bevares længst muligt og dernæst erstattes af andre gode eller for vort område endnu bedre egnede træer eller andre grønne vækster. Ikke alle de tidligere plantede træer er velegnede i tæt bebyggelse. Nogle af dem er smukkest i skoven eller ved naturlige vandløb, hvor de ikke forårsager skader og har god plads til at brede sig. Bestyrelsens oplæg til en 10-års plan for det grønne miljø vil blive fremlagt forud for generalforsamlingen i mart Nærværende rapport skulle gerne give et godt praj om, hvad bestyrelsen mener om sagen. Genbeplantning i Langekær-bebyggelsen. På pladsen med de nyplantede træer stod der tidligere 18 høje poppeltræer, som lukkede hele området til. Da poplerne blev fjernet, begyndte beboerne at ordne deres facader og udeområder, som hidtil havde ligget skjult for resten af omverdenen. I dag ser det rigtig pænt ud alt sammen (bortset fra at reglerne for farver på træværket ikke følger vores gældende bestemmelser). De nye træer bliver kun op til 8-10 meter i højden, hvilket er fint til et tæt bebygget område. Fotoet viser, hvordan de nyplantede træer bindes op og afskærmes. Søren demonstrerer, hvordan vanding sker gennem et rørsystem, indtil træet er gammelt nok til at klare sig selv. I dette tilfælde er træet en rød, spidsbladet løn. I baggrunden anes en gruppe nyplantede ærtetræer, som har nogenlunde samme kvalitet med hensyn til højde og drøjde.

8 Akacie-lunden kalder man området, som er vist på fotoet til højre. For to år siden var der et 6 meter højt buskads, som ved fjernelsen viste sig at rumme gamle barnevognshjul, lågen fra et komfur, et tv, gamle pc er, cykler, mange øldåser samt hundelorte. Områdets børn legede faktisk og byggede huler inde i et stort, ulækkert affaldsdepot. Området fremstår nu som et lyst, luftigt og ret eksklusivt hjørne. Børnene har fået en legeplads uden giftigt skrammel og hundelort (men om, det er lige så sjovt som det tætte buskads, vides ikke). Vi var nogle gamle Hampelændere, der tidligere har hoveret en anelse over Langekær, men som nu blev oprigtigt benovet over det smukke og velplejede landskab, vi så herovre. Angiveligt har plejen haft den sideeffekt, at mange grundejere er blevet mere ivrige med at vedligeholde deres facader og nærmeste områder. For eksempel hørte vi grundejere berette, at de nu, hvor potentillaen havde erstattet det vilde morads, selv fjernede henkastede øldåser og lignende affald fra deres buske som jo er så smukke. De to markvandringer har givet godt stof til eftertanke. I første omgang har bestyrelsen taget ansvaret på sig og har foretaget nogle tiltrængte renoveringer. I næste omgang vil bestyrelsen fremsætte et forslag til en 10-års plan, som bringes til debat og efterfølgende vurdering og afstemning på generalforsamlingen i marts måned I mellemtiden vil vi forsøge at begrænse svineriet på området på bakken ved bommende i Stenbukken ved at bruge ideen til skiltet fra Langekær. Bestyrelsens målsætning er at forbedre boligbetingelserne i og med det grønne miljø, samtidig med at vi opretholder en rig og varieret beplantning, som giver fornøjelse for øjet, gode muligheder for leg og færden samt plads til et varieret dyreliv dog således at beplantningen er afpasset de forhold, som er betinget af en tæt, lav bebyggelse. Kjeld Glückstadt 4. september 2011

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven Noter fra havevandring på Terrasserne 14. september 2015.09.15 Vi havde en rigtig fin vandring sammen med Allan. 10 12 medlemmer trodsede udsigten til regn og deltog nogle stødte til, andre faldt fra.

Læs mere

lblidahpark - Træregistrant

lblidahpark - Træregistrant lblidahpark - Træregistrant oprettet 13.oktober 2015 opdateret 09.12.2015 efter gennemgangen med Landskabsarkitekt og TreeCare d. 26-10-2015 Blok 7 S 221A, Ma 1 Retning Robinie S 150år 15m 200år 15m Har

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13. Udarbejdet af Landskabsarkitekt Lars Bach Designhaver ApS.

Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13. Udarbejdet af Landskabsarkitekt Lars Bach Designhaver ApS. Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13 1956 Specielt inden for det markerede felt har området forandret sig meget siden 1956. Strandengen / overdrevet var dengang uden nogen form for bevoksning.

Læs mere

Blidahpark Træregistrant opdateret pr ( efter træbeskæring i januar 2017 )

Blidahpark Træregistrant opdateret pr ( efter træbeskæring i januar 2017 ) Blidahpark Træregistrant opdateret pr. 01-05-2017 ( efter træbeskæring i januar 2017 ) Blok 7 S 221A, Ma 1 Nuv.alder/højde Max.alder/højde Bem. Vedr. dette træ Blidah plan Robinie S 150år 15m 200år 20m

Læs mere

Beskæring af vejens træer. - en vejledning

Beskæring af vejens træer. - en vejledning Beskæring af vejens træer - en vejledning FORORD I 2009 besluttede Vejlauget, at gøre en ekstra indsats for, at vi kan få en endnu flottere og harmonisk Håbets Allé og Karlstads Allé med fine nauer vejtræer.

Læs mere

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Udarbejdet på baggrund af vurderingsrapporten; Dambakken, 3 og 6. aug. 2009 ved Marianne Lyhne.

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2017

Bestyrelsens beretning for 2017 Bestyrelsens beretning for 2017 Mødefrekvens Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 5 bestyrelsesmøder. Træfældning på Højager og Hvesager. I de første måneder af 2017 var fokus rettet mod

Læs mere

Følgende områder var i fokus:

Følgende områder var i fokus: Besøg på Sydsjællands Golfklub Mogenstrup d. 28. november 2012. Formålet med besøget var at møde greenkeeperne og høre om deres udfordringer i forhold til træerne, at få et hurtigt overblik over nogle

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1)

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1) Område 1. (Rød 1) Et område bestående af eg, skovfyr i uklippet rough. Sidste del ved rød tee hul Rød 1, bestående af fyr med god afstand så der kan klippes imellem dem. Den første del af området fra Rød

Læs mere

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Træerne kan ses på hjemmesiden dn.dk/evighed - klik på Danmarkskortet og zoom ind på kortet, så de enkelte træer kan klikkes frem. Træer i naturområdet Gjæven Gjæven

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

b. Overskudsjord Preben sender svar til Poul (nr. 12), at det faktisk er udført pænt, og at der ikke er noget at påtale.

b. Overskudsjord Preben sender svar til Poul (nr. 12), at det faktisk er udført pænt, og at der ikke er noget at påtale. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde den 1. juni (hos Niels) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Siden sidst a. Høns Preben har sendt bestyrelsens svar til Jytte Sonne vedr.

Læs mere

Indsatsområder i prioriteret rækkefølge tidsmæssigt

Indsatsområder i prioriteret rækkefølge tidsmæssigt FREDENSBJERGPARKEN GENEREL PLEJE Klipning af pur mellem boligblokke. Beskæring af beplantninger frem til renovering eller udskiftning. Vedligeholdelse af nyplantninger efter 3 års etableringspleje. 11.

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå af en græsblanding,

Læs mere

Gladsaxe kommune, Nordvand. Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN

Gladsaxe kommune, Nordvand. Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Gladsaxe kommune, Nordvand Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Gladsaxe kommune, Nordvand Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Rekvirent Rådgiver Anja Friis-Christensen Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Notat Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Aftenens program: Velkomst ved borgmester Steen Christiansen Oplæg fra landskabsarkitekt og

Læs mere

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet.

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. 1 September 2012 Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. Friarealerne i Hyldespjældet er planlagt med idé og omhu. De gennemgående stræder og torve er beplantet med ahorn (spidsløn) for stræderne

Læs mere

INDHOLD. Forord Introduktion Træer

INDHOLD. Forord Introduktion Træer INDHOLD Forord Introduktion Træer Nuværende forhold Vedligeholdelse Fremtidige forhold Ny beplantning Udearealer i dag Typiske træer Særlige træer Område 1 - Alarmpladsen Område 2 - ved Gammel Byvej Område

Læs mere

Medlemmerne indkaldes hermed til

Medlemmerne indkaldes hermed til Rågeleje, 28 april 2016 Medlemmerne indkaldes hermed til Grundejerforeningen Gl. Strandbjerggaards ordinære generalforsamling lørdag den 21. maj 2016 kl. 11.00 i Vejby Forsamlingshus, Stationsvej 14, 3210

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S XXX Medlem af Miljø- og Teknikudvalget xxx@tmf.kk.dk 2. marts 2018 Emne: Havneparken - fælde Kirsebæralleen Kære xxx, Vi har set fra dagsorden til næste møde den 6. marts 2018 i Miljø- og Teknikudvalget,

Læs mere

Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder

Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder Vedligeholdelse - Pleje af grønne områder Som faglært havemand med grønt speciale vedligeholder vi haver og grønne områder. Opgaverne kan være: Beskæring af træer og buske Hæk og purklipning Lugning og

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 245 Torsdag den 13. oktober 2016 kl. 18.30 i bestyrelseslokalet, Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Baggrund Der er blandt beboerne i Herslev by udtrykt ønske om udvikling/etablering af en bymidte/torv, som kan benyttes som samlings- og mødested for byens borgere

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

Grundejerforeningen Lindegården

Grundejerforeningen Lindegården Grundejerforeningen Lindegården Referat af generalforsamlingen 2016 i Grundejerforeningen Lindegården afholdt den 13. april 2016 i overensstemmelse med vedtægternes 13. Fremmøde: Der var fremmødt 11 husstande

Læs mere

Beretning 2015. Bestyrelsen

Beretning 2015. Bestyrelsen Beretning 2015 Bestyrelsen Vi har i bestyrelsen haft et spændende år, nu kender vi jo hinanden og ved hvad hver især står for og kan derfor supplere hinanden omkring de forskellige opgaver der forekommer

Læs mere

FOR M4. Februar Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE. Harrestrup. Frederikssundmotorvejen. Egeskoven. Risby. Herstedøster.

FOR M4. Februar Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE. Harrestrup. Frederikssundmotorvejen. Egeskoven. Risby. Herstedøster. Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE FOR Frederikssundmotorvejen Februar 2016 FARUM HELSINGØR Albertslund O2 ØRESUND HOLBÆK E47 E20 STRÆKNINGEN Projektet omhandler en ca. 4,5 km lang vejstrækning som betegnes.

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Grundejerforeningen Borupgård. Visionsplan

Grundejerforeningen Borupgård. Visionsplan Grundejerforeningen Borupgård Visionsplan 2025 1 Baggrund Grundejerforeningen Borupgård Grundejerforeningen Borupgård er en overbygning på grundejerforeningerne for de fem områder i Borupgård bebyggelsen:

Læs mere

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage.

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde d. 27. marts (hos Mads) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Konstituering Formand: Preben Sørensen Næstformand: Mads Reffstrup Pedersen

Læs mere

Ulleroden, Juni 2011

Ulleroden, Juni 2011 Ulleroden, Juni 2011 Så er sommeren atter over os og det er blevet tid endnu en udgave af Ulleroden med informationer fra bestyrelsen om diverse arrangementer samt afsluttede og igangværende aktiviteter

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Dagsorden. Referat fra mødet mandag den 11. august 2008. Mødet blev afholdt hos Jane

Dagsorden. Referat fra mødet mandag den 11. august 2008. Mødet blev afholdt hos Jane Grundejerforeningen " Det gamle Egby " 12. august 2008 Dagsorden. 1. Valg af protokolfører Mødedeltagere: 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Justesen 3. Meddelelser fra formanden Keld Graugart 4.

Læs mere

Ordinær generalforsamling den 23. marts 2010 i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Ordinær generalforsamling den 23. marts 2010 i Ø-Kvarterets Grundejerforening Ordinær generalforsamling den 23. marts 2010 i Ø-Kvarterets Grundejerforening Fra bestyrelsens side, vil vi gerne endnu engang byde rigtig hjertelig velkommen her til vores ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kugler i fladjern. Fyldte træer

Kugler i fladjern. Fyldte træer Kugler i fladjern En af nyhederne i år er fede kugler i fladjern. Jeg synes bare de er super skønne fine bare at have liggende i et bed men også gode i krukker med beplantning. Fladjernet er så smukt i

Læs mere

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 0209 13 Grundejerforeningen Helmklit v/formand Kenn

Læs mere

- Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig -

- Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig - LÆRKEPARKEN - Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig - Spørgsmål Lærkeparken i dag ca. 11.000 m2 uudnyttet

Læs mere

Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT

Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT VEJLEDNING TIL PLANTNING AF NYE TRÆER VESTERVANG EJERFORENING FEBRUAR 2017 Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT Latinsk navn Dansk navn Blad Højde Vækst Vokseplads Bemærkning Fraxinus

Læs mere

De seneste års forbedringer.

De seneste års forbedringer. INDLEDNING Albertslund Golfbane placeret i et gammelt kulturområde, tæt ved Store Vejleå og afgrænset mod sydøst af motorring 4, og mod vest en cykel/gangsti der støder op til kommunegrænsen til Høje-Taastrup.

Læs mere

Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup?

Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup? Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup? Smukke omgivelser tiltrækker ressourcestærke nytilflyttere Træerne vil skjule grimme facader langs vejen, så byen opleves som smuk, istedet for grim og nedslidt

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev Kalundborg Kommune September 2010 Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 14 13 3 2 1 4 12 11 5 9 10 7 6 8 20 Fotopunkter til visualisering

Læs mere

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014 Baggrund: På generalforsamling 2012 blev følgende to forslag bragt til afstemning. 1. i begge sider med parkering op på fortov (kantsten), markeret med malede stribemærkning på vejen. 2. i den ene side,

Læs mere

Ree Golfklub, Baneudvalget Opgaveoversigt 2014

Ree Golfklub, Baneudvalget Opgaveoversigt 2014 Greens Flagplaceringer Bolden skal kunne ligge stille 3 fod omkring flaget, f.eks. 6. hul Opgradering af forklæder Gøde og efterså med rødsvingel, som har en bedre bæreevne Bunkers Ensartede bunkers Efterfylde

Læs mere

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Drejens Boligby 18. februar 2015 Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Denne plejeplan skal ses som forslag til hvordan skovbevoksningerne ved Farøvej, Langøvej og Samsøvej

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

Elementbeskrivelser - Beplantning

Elementbeskrivelser - Beplantning Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 18 Elementbeskrivelser - Beplantning Overstregede elementer indgår ikke i denne entreprise. Beplantning: Element PRYDBUSKE BUNDDÆKKENDE BUSKE BUSKET KRAT KLIPPET

Læs mere

Når der er truffet nogle principbeslutninger, kan Ludmila færdiggøre planteskitserne.

Når der er truffet nogle principbeslutninger, kan Ludmila færdiggøre planteskitserne. Dato: 09.08.15 Mini-frugtplantage, gennemgang af grønne arealer A, B og C samt Tre-kanten. Deltagere: Hanne, Gitte, Susanne og anlægsgartner Ludmila Liljensøe med medhjælper Anders. Vi foreslår at vi koncentrerer

Læs mere

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Hyggehuset Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Indhold Idéen bag sommerhuset...3 Placering på grunden...4 Husets udformning...5 Materialer/Inspiration...6

Læs mere

Anlægsgartner Hegn Naturpleje

Anlægsgartner Hegn Naturpleje Anlægsgartner Hegn Naturpleje Passion er drivkraften Når du vælger Vejle Anlægsteknik til at etablere grønne områder, haveanlæg, indkørsler og indhegning, gør vi det med passion og fokus på kvalitet.

Læs mere

HABITATS ApS September 2015. Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015

HABITATS ApS September 2015. Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015 Philip Hahn-Petersen Partner i Habitats Danske Parkdage Oplæg 10/9 2015 Status for naturen i DK Hvilken natur skal med? Overskud af næringstoffer Naturpleje af græsland Naturpleje af overset natur Integrer

Læs mere

SKOVTUREN Tag på skovtur. I skal bruge: tre terninger og en skovtur. 1 6 7 8 3 2 9 10 4 5 11 12 Spillet går ud på at komme først ud i skoven og hjem igen. 12 hjem igen SPILLETS GANG 5 6 11 4 9 10 2 3 8

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN Grundejerforeningen EGEN afholder ordinær generalforsamling Onsdag, den 29. marts 2017, kl.19.30 i Ry Hallen Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsen beretning

Læs mere

Kommende 3 områder Af lokalplanens afsnit om Ubebyggede arealer fremgår: Citat:

Kommende 3 områder Af lokalplanens afsnit om Ubebyggede arealer fremgår: Citat: Evaluering af generalforsamlingens reaktion den 23.05.09 på bestyrelsens ændringsforslag til ordensreglement i henhold til dagsordenens pkt. 5 - samt bestyrelsens videre tiltag i forbindelse med håndhævelsen

Læs mere

FREMTIDIG VEDLIGEHOLDELSE AF FERIEBYENS GRØNNE OMRÅDER BEBOERMØDE 27. SEPTEMBER 2014

FREMTIDIG VEDLIGEHOLDELSE AF FERIEBYENS GRØNNE OMRÅDER BEBOERMØDE 27. SEPTEMBER 2014 FREMTIDIG VEDLIGEHOLDELSE AF FERIEBYENS GRØNNE OMRÅDER BEBOERMØDE 27. SEPTEMBER 2014 INDSTILLING GRØNT UDVALG INDGÅELSE AF AFTALE MED EKSTERN KONSULENT IFM. UDARBEJDELSE AF PLEJEPLAN SAMT TILSYN VED UDFØRELSE

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder Kim Reenberg, Kim Sommer 28. august 2012 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1. Opfølgning

Læs mere

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ BYSTIEN MOTORRING 3 R DOVRE BIRKESKOVEN BYSTIEN FRALIGSVEJ PAUL BERGS ES VEJ MOTORRING 3 Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst

Læs mere

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer

2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer 2008 Aftalehåndbog vedrørende Hyrdeengens fællesarealer Indhold G1 - Græsarealer... 4 G2 - Regnvandsbrønde... 5 G3 Træer... 6 G4 - Buskads... 7 G5 Hække... 8 G6 Snerydning... 9 G7 Oprydning... 10 G8 Ukrudtsbekæmpelse...

Læs mere

BÅRING EGE GRUNDEJERFORENING TILSTANDSVURDERING AF LANDSKABSARKITEKTONSIKE FORHOLD

BÅRING EGE GRUNDEJERFORENING TILSTANDSVURDERING AF LANDSKABSARKITEKTONSIKE FORHOLD BÅRING EGE GRUNDEJERFORENING TILSTANDSVURDERING AF LANDSKABSARKITEKTONSIKE FORHOLD Eksisterende forhold Eksisterende forh old Eksisterende forhold 3 Indledning Da udstykningen af Båring Sommerland blev

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Designmanual for bygninger og arealer

Designmanual for bygninger og arealer Designmanual for bygninger og arealer KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 3 OFFSHORE KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 2 (2008-2011) HOLMEKAJ 180 M, 10 M VANDDYBDE FÆRGELEJE Byhavn Blandet service, liberalt

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018.

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Denne plan er udarbejdet af baneudvalget med input og ideer fra personer rundt om baneudvalget. Denne udviklingsplan vil beskrive banepleje og målsætning

Læs mere

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi Eksempel på Naturfagsprøven Biologi Indledning Baggrund Der er en plan for, at vi i Danmark skal have fordoblet vores areal med skov. Om 100 år skal 25 % af Danmarks areal være dækket af skov. Der er flere

Læs mere

Åstrupparkens Grundejerforenings generalforsamling 2019

Åstrupparkens Grundejerforenings generalforsamling 2019 Åstrupparkens Grundejerforenings generalforsamling 2019 Onsdag d. 20. marts kl. 19.30 i Åstruphallen Dagsorden: 1. Velkomst 1. Valg af dirigent Henrik Worm blev valgt 2. Formandens beretning Året der gik

Læs mere

Etablering og pleje af levende hegn

Etablering og pleje af levende hegn Etablering og pleje af levende hegn Etablering og pleje af levende hegn Det vildtvenlige hegn er kendetegnet ved.at det er tæt i bunden. Derfor skal man sørge for at pleje hegnet i tide, så buskene får

Læs mere

Beboerinformation Måløv Park marts 2011

Beboerinformation Måløv Park marts 2011 Beboerinformation Måløv Park marts 2011 Indhold: Vinterparkering Parkeringsudvalg Postkasser Brug af grill, udendørs pejs eller bålfad Nye carporte Referat af ekstraordinært afdelingsmøde Vinterparkering

Læs mere

TROLDKVINDENS JÆGERE. Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

TROLDKVINDENS JÆGERE. Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier TROLDKVINDENS JÆGERE Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Enas far, kong Drot, er taget langt bort. Troldkvinden Skarntyde er Enas værste fjende. Ena er den eneste enhjørning

Læs mere

Læhegn og beplantninger i landskabet.

Læhegn og beplantninger i landskabet. Læhegn og beplantninger i landskabet. Hvorfor og formål Funktion Opbygning Vedligeholdelse Hvorfor læhegn og små bevoksninger? Formålet ved læhegn og små bevoksninger? Gøre landskabet mere beboeligt Mindske

Læs mere

Faktaark. Solitærtræer og remisser i produktionslandskabet. Solitærtræer. Store naturværdier i de gamle træer. Understøtter og forstærker landskabet

Faktaark. Solitærtræer og remisser i produktionslandskabet. Solitærtræer. Store naturværdier i de gamle træer. Understøtter og forstærker landskabet Faktaark Januar 2013 Solitærtræer og remisser i produktionslandskabet Solitærtræer Dette faktaark sætter fokus på bevarelsen og nyskabelse af solitærtræer (enkeltstående træer) i landskabet. Mange landmænd

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om træpolitik

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om træpolitik SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2017 Tema om træpolitik Indhold Mål for træer Træer er med til at danne det grønne billede i kommunen, der understøtter Byrådets vision om "det bedste sted at leve og bo i hovedstadsområdet".

Læs mere

Mødet startede kl. 18.00 med havevandring, mødested kæmpehøjen ved blok 3

Mødet startede kl. 18.00 med havevandring, mødested kæmpehøjen ved blok 3 19.08.2011 Referat af FU-møde 3/2011 Mødet startede kl. 18.00 med havevandring, mødested kæmpehøjen ved blok 3 Dagsorden: Pkt.1: Bemærkninger til ref. fra FU-møde 2/11 Pkt.2: Godkendelse af ref. fra FU-møde

Læs mere

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver Lærervejledning Matematik for indskoling Primær målgruppe elever i 1.-3. klasse 10 opgaver i Kærehave Skov Med udgangspunkt

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 Generalforsamling 2016 Den 14. marts kl. 19.30 i Sognecentret ved Gl. Ølstykke kirke Referat og forhandlingsprotokol 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde foreslået Kjeld Glückstadt, Løven 9, som blev

Læs mere

Referat generalforsamlingen den 5. marts 2009

Referat generalforsamlingen den 5. marts 2009 Referat generalforsamlingen den 5. marts 2009 Der var repræsentanter fra 28 husstande, i alt 48 personer. Joan Hansen, formand, bød velkommen. 1. Valg af dirigent: Bestyrelsen foreslog Gitte Vetter. Gitte

Læs mere

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Problemformulering:... 2 Løsningsforslag overordnet:... 3 Områdedefinitioner

Læs mere

Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud.

Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud. Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud. Hej vi er de fire dejlige børn, der var med til, at hjælpe Karina igennem ideerne og projekterne med at blive naturdagplejer og få

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Formandsberetning maj 2018

Formandsberetning maj 2018 1 Formandsberetning maj 2018 Jeg vil starte med at takke alle for den fine modtagelse af vores anmodning om penge til asfaltering af vore indfaldsveje Lærkebakken og Solbakken, der er blevet lavet et rigtig

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \ea f1bf

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \ea f1bf Page 1 of 7 From: Ulrik Branner Sent: 21-08-2014 10:25:51 To: Thomas Frimodt Petersen Subject: Re: Vanl se bymidte? From: Ulrik Branner [ulrik@geniebelt.com] Sent: 21. august 2014 10:25 To: Thomas Frimodt

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47.

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Bilag 2 Østbanegade FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Østbanegadekarréen Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.xx.2015 at sende dette forslag om

Læs mere

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes.

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes. Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhuset Torvet 1 4600 Køge tmf@koege.dk 19 maj 2019 Høringssvar til Forslag til lokalplan 1084 for STC III Lokalplanens indhold, side 6: I delområde A kan der

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Astrup Vig FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN

Astrup Vig FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN Astrup Vig Nyt MARTS 2017 EKSTRA NUMMER FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN 1 FORORD Astrup Vig Grundejerforenings område blev udstykket i 1969, for 47 år siden. Området omfatter, foruden parcellerne, et

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Nordre Munkegårds ekskursion til boligområderne Augustenborg og Bo01 i Malmø 6. oktober 2013

Nordre Munkegårds ekskursion til boligområderne Augustenborg og Bo01 i Malmø 6. oktober 2013 Nordre Munkegårds ekskursion til boligområderne Augustenborg og Bo01 i Malmø 6. oktober 2013 For at indhente inspiration til Nordre Munkegårds LAR-projekt tog projektgruppe og bestyrelsesmedlemmer til

Læs mere

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken LUNDEGÅRDS- PARKEN Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken Nr. 110 Årgang 40 December 2014 2 Lundegårdsparken Glædelig Jul Beboerne i Lundegårdsparken ønskes en rigtig glædelig jul samt

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 16 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 31. marts 2018 kl. 14.30 på Cafe & Restaurant Lido, Landal Grønhøj Strand Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og gik derefter

Læs mere

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Handlingsplan Banens handlingsplan er udviklet med fokus på klubbens vision og strategi. Planen skal fremadrettet sikre, at banens

Læs mere

Kløverstier Brøndbyøster

Kløverstier Brøndbyøster Kløverstier Brøndbyøster Sort rute Sommer Brøndby kommune Naturbeskrivelse Sommeren er en skøn tid, hvor insekterne summer, blomsterne blomstrer og dyrene har travlt med at opfostre deres unger. Skoven

Læs mere