Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015"

Transkript

1 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

2 Den værste dag i mit liv. VM kvalifikation Hjemløs NU venter Kazan!!!!!! 2015 Mit 2015 startede rigtig godt. Efter nogle dejlige dage i New York hvor jeg sammen med nogle venner bød det nye velkommen med udsigt over byen fra Brooklyn Bridge, stod den på mega hård træning hjemme i bassinet i Baltimore. Det er altid hårdt at komme i gang igen efter en lille ferie, men man fyldt med energi og det fedt at vide at der ligger en periode med hård og stabil træning frem mod sæsonens mål, de første uger kan man virkelig mærke man har en krop med muskler, og man er konstant træt og øm. Colorado Springs. I februar stod der træningslejr på listen. Tre uger på Olympic Training Center i Colorado Springs. Som jeg vist før har skrevet er det et super fedt, dejligt og godt sted at være på træningslejr. Vi bor, træner og spiser på Centeret, der er træningscenter for 10 sportsgrene, der er svømmere fra alle dele af USA samt top atleter fra de øvrige sport grene. Så der er masser af liv og det jo altid sjovt at møde sports folk fra andet end svømme miljøet. Vi har super faciliteter til rådighed. Ud over den daglige træning foretager vi os ikke så meget andet. Men ind imellem tager vi ind til byen, spiser og går måske en tur i biografen. Som sædvanlig fejrede jeg min fødselsdag langt fra familien, jeg er lidt i tvivl, men jeg tror det er 13. gang, så det er næsten halvdelen af mit livs fødselsdage ;-)

3 American Short Course På vej hjem fra Colorado var vi lige et smut i Texas for at svømme stævne. Det er altid spændende hvad kroppen kan efter en hård trænings lejr, men jeg havde et rigtig godt stævne, selvom jeg stadig har lidt svært ved at forholde mig til yards løb. Distancer som 500 og 1650 yards og tider på disse er ikke helt naturlige i mit hoved. Og da jeg stort set aldrig træner i yards bassiner driller vendingerne mig en del. Men det blev et godt stævne for mig med 4 personlige rekorder. Tiden på 1650 yards er jeg mest glad for, den 5. hurtigste tid der nogen sinde er svømmet, oven på en hård træningslejr uden nævneværdig konkurrence. Camille. Tilbage i Baltimore var jeg efter mine stævne resultater så klar, så glad, så motiveret, nu skulle formen finpudses frem mod mit næste stævne, Arena Pro Swim i Mesa, hvor jeg skulle klare kravtid til sommerens VM i Kazan. Men allerede efter en dag hjemme, fik jeg mit livs frygteligste besked. Min veninde den Olympiske mester på 400 fri fra London 2012 Camille Muffat, som jeg lærte at kende og som jeg var blevet meget, meget gode venner med det år jeg boede i Nice, var blevet dræbt ved en helikopter ulykke i Argentina. Min roomie i huset i Baltimore så det i fjernsynet, og løb ned til mig, hun ville ikke have jeg pludselig hørte det og så var helt alene. Det blev en lang nat hvor jeg græd og stirrede ud i luften. Kun 2 dage før havde jeg skrevet med Camille, hvor vi aftalte at når hendes TV optagelser var overstået, skulle vi finde en dato for hvornår hun skulle besøge mig i Baltimore. De næste uger mistede jeg fokus, pludselig virkede VM kvalifikation og svømning ligegyldigt, uden betydning i den større sammenhæng hvor livet er det vigtigste. Jeg savnede min familie, mine tætte venner, blev nervøs, en ulykke kommer jo sjældent alene, men et eller andet sted fik jeg også den tanke, at Camille vil have ønsket jeg skulle fortsætte, ønsket jeg skulle præstere og langsomt genvandt jeg lysten til at svømme. Det var, og er stadig, urealistisk at Camille er væk, at vi aldrig mere skal tale sammen, hygge sammen, grine eller græde sammen, at hun kun 25 år gammel bare ikke er i mit liv mere. Men denne frygtelige begivenhed har lært mig mit livs vigtigste lektie. Livet er skrøbeligt, jeg vil aldrig mere tage det for givet, jeg vil prøve kun at fokusere på de gode oplevelser og lære af, men glemme, de dårlige for livet er stort og vidunderligt.

4 VM kvalifikation i Mesa. Midt i april svømmede jeg mit første langbane stævne i Det var her jeg skulle kvalificere mig til VM på 400m og/eller 800m fri. Jeg kom under kravtiden i begge løb. Tiderne var ikke som jeg drømte om en måned før, men oven på en grim periode var trænerne og jeg tilfredse. Nu kunne vi i fred og ro planlægge træningen frem mod Kazan. Hjem til Danmark Jeg fløj direkte fra Arizona til Danmark, og det er længe siden jeg har glædet mig så meget til at komme hjem. Hjem til familien, hjem til dem jeg holder af. Selvfølgelig var der tid til et besøg hjemme i min klub Gentofte. Jeg havde en dejlig eftermiddag hvor jeg var træner for vores Hajhold. Vi havde nogle rigtig dejlige og sjove timer. Det er altid skønt med en flok unge svømmere, der fyldt med energi, glæde og nysgerrighed kaster sig ud i nye øvelser og som brænder for svømning.

5 Efter træningen var der et klub arrangement hvor jeg fik lov at holde et indlæg om mit liv som svømmer og min mor fortalte om, hvordan det er at være mor til en topsvømmer. Der var en rigtig dejligt arrangement, med en masse gode og spændende spørgsmål, og vi sluttede selvfølgelig med autograf skrivning. Dagene gik hurtigt og sidst på ugen fløj jeg til Nice. Her fik jeg mulighed for en tur Down Memory Lane. Heldigvis havde min mor sagt ja til at rejse med mig for det var på mange måder en meget tung rejse. Men turen var, som jeg havde håbet, rigtig god for mig, Vi besøgte de steder Camille og jeg plejede at komme, jeg var forbi svømmehallen, vores lejligheder og spiste på vores ynglings restauranter, hvor jeg havde mulighed for at mindes og huske de gode timer vi havde. Jeg deltog i klubbens træning og jeg fik lagt en blomst på graven. Jeg fik lukket et kapitel i mit liv, et kapitel jeg nu kan se tilbage på med glæde og ro.

6 Baltimore Tilbage i Baltimore havde jeg travlt. Ida en af mine holdkammerater stoppede, og flyttede ud af vores hus, havde Allison og jeg i marts besluttet, at opsige lejekontrakten på huset, vi havde simpelthen ikke råd til at betale huslejen når vi kun var 2. I starten tog jeg det roligt for jeg vil bare leje en billig et værelses lejlighed, men det viste sig, at fordi jeg ikke har permanent visum, kunne jeg ikke leje noget. Den 15. maj stod jeg hjemløs på gaden med 2 kufferter, resten af min baggage og mine møbler var opmagasineret. Heldigvis har jeg en dejlig veninde, den mange dobbelte paralympiske Guld medalje vinder Jessica Long som tilbød at jeg kunne flytte ind hos hende og hendes roomie i deres lejlighed. Jeg har ikke mit eget værelse, men vi har det godt og super hyggeligt. Nogen varig løsning er det ikke. Arena Pro Swim series og endnu en træningslejr Midt i maj deltog jeg ved 5. afsnit af denne serie i Charlotte, North Carolina. Og denne gang gik det som jeg håbede. På 1500m fri svømmede jeg den næst hurtigste tid i verden i år, Og det blev til super hurtige tider på 400m og 800m fri. En måned efter gik det løs ved den sidste afdeling af serien i Santa Clara, Californien, ved dette stævne koncentrerede jeg mig om 400m fri, hvor jeg svømmede endnu hurtigere end i maj og 800m hvor tiden matchede mit løb i Charlotte.

7 Dagen efter var vi tilbage på OTC i Colorado. Sæsonens anden træningslejr. Her opholder jeg mig i øjeblikket, i gang med de sidste hårde afgørende træningsuger på vejen mod Kazan. I næste uge kommer jeg til Danmark, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme hjem, det har været et en periode med mange udfordringer og det bliver dejligt bare at kunne sidde sammen med familien og slappe af i hyggelige og trygge rammer. Ambassadør Tidligere i år spurgte Svømmeunionen om jeg ville støtte op om det store 3 årige projekt som Unionen i samarbejde med Trygfonden og andre er ved at rulle ud. Alle skal lære at svømme Jeg er utroligt stolt over at være udnævnt til ambassadør for dette projekt. Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at skabe opmærksomhed om projektet, som er uhyre vigtigt særligt i et land som Danmark, hvor der aldrig er langt til stranden uanset hvor, du befinder dig. At hvert andet barn ikke kan svømme 200 meter, og derfor ikke er svømmedueligt, er en vigtig sag at få sat fokus på.

8 100 Året I foråret fik jeg også et andet spændende tilbud. Den 5. juni fejrede Danmark at det er 100 år siden Grundloven af 1915 blev vedtaget. 100 år siden danske kvinder fik stemmeret. 100 år siden vi fik reelt demokrati i Danmark!!!!!! Jeg var meget glad, stolt, beæret og lidt nervøs da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til, på vegne af det Officielle Danmark at være en af de 100 kendte danskere der skulle holde min personlige fødselsdags tale for Danmarks Grundlov. Og selvfølgelig ville jeg prøve kræfter med dette, dels elsker jeg udfordringer og samtidig synes jeg det har været dejligt at få lejlighed til at tale om andet end min svømme karriere. Hvis du har misset min tale, har du muligheden for at læse den her: Lidt af hvert Ud over træning, træningslejre og stævner har jeg selvfølgelig også mulighed for at slappe af nyde nogle af alle de oplevelser jeg får ved at bo her i USA. Som en Baseball kamp på Camden Yards, hvor der altid er helt fyldt når byen støtter de lokale helte fra Orioles. Besøg i New York der kun ligger få timer væk er en af mine favoritter.

9 Jeg har også været til Taylor Swift koncert. Og en dejlig aften tur i den nærliggende Robert E Lee park eller bare en tur i byen på cafe er dejlige oplevelser. VM 2. august starter VM i Kazan, men allerede 16. juli rejser jeg sammen med det danske landshold på træningslejr i Kroatien. Det er her de sidste detaljer skal på plads. Jeg er tilmeldt 400m, 800m og 1500m fri. Jeg føler min form er ved at være hvor den skal, så nu mangler jeg bare at det hele, inklusiv nedtrapningen, går op i en højere enhed frem mod starten i Kazan. Jeg er ikke i tvivl om at konkurrencen vil være hård, men jeg vil kæmpe for at nå mine mål og så håber jeg det rækker til medalje. God sommer Husk du kan altid følge mig og mit liv på https://www.facebook.com/pages/lotte-friis/

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nedtur ved EM i Berlin Gentofte - min nye klub Afbud til VM på kortbane VM på Langbane - kursen er sat / sigtet er indstillet. EM i Berlin. Ingen tvivl ved afrejsen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN

EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN EN SNAK OM GLÆDEN MED METTE JACOBSEN BIRKERØD SVØMMEHAL, APRIL 2007 Vi bruger meget tid på at få vores interview på plads. Først forgæves opkald og SMS til mobilen, hvor jeg til sidst får et venligt og

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI Unge fortæller om epilepsi En række unge med epilepsi skrev personlige beretninger til det virtuelle netværk, kronisk-ung.dk. Dansk Epilepsiforening har trukket sig ud af sitet,

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet Navn: Pia (opdigtet) Alder: 51 By: København Børn: En pige på 18 og en dreng på 12 Job: Er uddannet korrespondent og arbejder med administrativ sagsbehandling i en offentlig virksomhed Beskrivelse: Pia

Læs mere

Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009

Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009 HÆNDERNE OP Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009 Indholdsfortegnelse: Kære læsere s. 3 Leder Bestyrelsen s. 4 formandens klumme Bastian Koch s. 5 farvel girokort s. 6 Christianshavner-dagen 3/9

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

gode råd til dig der skal på rejse. Jonas Jukebox osteklokkeliv

gode råd til dig der skal på rejse. Jonas Jukebox osteklokkeliv Edition 7 July 2015 gode råd til dig der skal på rejse. Side 6 Et af ansigterne Side 10 & 20 Jonas Jukebox osteklokkeliv Side 26 Digt Tænk Engang Ansigt Jonas Jukebox Velkommen Indhold 2 Rigtig god sommer

Læs mere

Lys for enden af tunnellen

Lys for enden af tunnellen Lys for enden af tunnellen Det tager tid at komme videre efter en skilsmisse. De første måneder må man tage en dag ad gangen, og man er følelsesmæssigt meget berørt af skilsmissen. Tingene virker helt

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Recovery fortalt gennem livshistorier

Recovery fortalt gennem livshistorier fra TRAUME til RECOVERY Recovery fortalt gennem livshistorier ALICIA: Alt dette er sket, fordi jeg tog et valg! Jeg er en pige på 27 år. Jeg blev indlagt første gang i 2001. De følgende 6 år tilbragte

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

1 Marianne Thyboe Copyright

1 Marianne Thyboe Copyright 1 DAG 1 En god start på ferien Jeg har haft både gode og dårlige ferieoplevelser med min familie. Formularen for den perfekte ferie handler om, at acceptere det, som er, men det kan være hulens svært,

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere