VÆKSTLOKOMOTIVET INDIEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VÆKSTLOKOMOTIVET INDIEN"

Transkript

1 VÆKSTLOKOMOTIVET INDIEN INSPIRATION TIL VÆKST I SAMARBEJDE MED HÅNDVÆRKSRÅDET OG EKSPORTRÅDET, INVITERER DS HÅNDVÆRK & INDUSTRI PÅ REJSE TIL VÆKSTØKONOMIEN INDIEN.

2 I lyset af den økonomiske krise er virksomheders behov for at finde den helt rigtige vækststrategi steget. Internationalt salg er for mange virksomheder en vigtig mulighed, der kan understøtte fremtidig vækst. I Europa er væksten meget lav, mens BRIK landene buldrer frem. Verdensordnen er ved at ændres. Få et enestående indblik i hvordan en af de store vækstøkonomier Indien - ser på mulighederne i verden og hvordan de planlægger at udnytte den. Dette vil give dig nye linser at se din egen virksomhed igennem. Oplev også hvordan andre danske virksomheder har udnyttet mulighederne og få inspiration til udviklingen af din egen virksomhed. Hvorfor Indien? I havde Indien en økonomisk vækst på 8,5% og man forventer en tilsvarende vækst for Det betyder at Indien er et vækstlokomotiv på lige fod med Kina. Sammenlignet med de andre BRIK lande og gruppen af udviklede økonomier, har kun Indien og Kina formået at holde en positiv BNP vækst i løbet af den økonomiske krise. Indien repræsenterer et stort lokal marked i forrygende vækst, og en økonomi som allerede nu har en vigtig rolle i verdensøkonomien en rolle, som kun bliver større. Danske virksomheder er kun lige begyndt at få øjnene op for de muligheder der er i Indien ifm salg til lokalmarkedet og til andre lande i regionen med Indien som trinbræt. Der er ca.100 danske virksomheder, som har etableret sig i Indien, men eksporten fra Danmark til Indien har endnu ikke nået et væsentligt niveau og der er plads mange flere nichevirksomheder. Indien og metalindustrien Indien er verdens 5. største producent af uforarbejdet stål og produktionen af forarbejdet stål var på over 60 millioner ton i Indien har en lang historie for metalproduktion. Hvor vigtig en rolle branchen er og har været gennem tiden kan fx ses på en 1500 år gammel 6 tons tung søjle af jern i Delhi, som stort set er forblevet rustfri gennem årene. Den indiske metal industri inddeles lokalt i to segmenter jernholdigt og ikkejernholdigt metal:

3 Ikkejernholdigt metal Ikke-jernholdigt metal er f.eks. aluminium, kobber, zink, nikkel og tin. Efterspørgsel på denne type metal kommer fra sektorer som landbrug, automobil, tog, telekommunikation, konstruktion og kemikalier. Metalindustrien i Indien Jernholdigt metal Jernholdigt metal består primært af jern og forskellige varianter af stål Efterspørgsel på denne type metal kommer især fra konstruktions- og automobilsektoren Fra ord til handling På turen får du indblik i de nyeste tendenser og scenarier inden for produktion, underleverandører og forsyningskæder både i lokalt og globalt perspektiv. Dette indbefatter blandt andet hvordan etisk leverandør styring er mulig i et land som Indien og hvordan det kan understøtte virksomhedens konkurrenceevne. Besøgsrejsen vil give dig inspiration og konkrete inputs til, hvordan du kan bruge de nye briller til at arbejde med internationalisering og eksport. Ambitionen er, at hver deltager laver en handlingsplan for, hvordan de kommer videre. Rejsen til Indien virksomheder får chancen for at deltage i dette eksklusive arrangement sammen med DS Håndværk & Industri. Vi vil besøge både hovedstaden Delhi samt Bangalore i det sydlige Indien. Delhi er verdens 8. største by med 17 mio. mennesker heraf 1,4 mio. produktionsarbejdere - i virksomheder. Bangalore er en af de hurtigst voksende byer i Indien og hjemsted for bl.a. en stor den af den tunge industri, telekommunikation, flyindustri mv.

4 Planen er at besøge beslutningstagere hos Indiske virksomheder, metalorganisationer, veletablerede danske virksomheder, førende tekniske skoler (som er bedre udstyrede end danske), samt eksperter i udenlandsk etablering i og salg til Indien. Temaerne på turen bliver:: - Muligheder for din virksomhed i Indien - Etisk leverandørstyring, som strategisk værktøj - Muligheder for samarbejde med indiske virksomheder omkring f.eks. større opgaver - Hvordan påvirker udviklingen i de nye vækstøkonomier din virksomhed? Udover besøgene vil der også være en workshop, hvor de deltagende virksomheder kan diskutere, hvad konsekvenserne af det de har oplevet har på udviklingen af og væksten i egen virksomhed. Sparring med kollegaer i samme situation giver en unik mulighed for at omsætte inspirationen til handlinger, der kan implementeres i praksis. Programmet Rejsen bliver i marts 2012 med udrejse en lørdag og hjemrejse lørdag. Det forventes at programmet bliver fordelt mellem Delhi i nord Indien og Bangalore i syd Indien Inden afrejse vil der blive afholdt et seminar (åben for både deltagere og andre DS virksomheder). Seminaret vil trække på både indiske virksomheder, som er etableret i Danmark, Danske virksomheder, som har haft succes i Indien og top eksperter på forretningsudvikling i Indien som f.eks. Anthony D Costa fra Asia Research Centre, Handelshøjskolen1. Uffe Ellemann Jensen (Eksportambassadør for Indien) forventes også at deltage. 1 A. D Costa har bl.a. skrevet "The New Asian Innovation Dynamics: China and India in Perspective", 2009 og " A New India? Critical Reflections in the Long Twentieth Century", 2010

5 PROGRAM (1st udkast) DAG 1 (lørdag) Transport fra DK-Delhi DAG 2 (søndag) Sightseeing omkring Delhi DAG 3 (mandag) Virksomhedsbesøg i Delhi - Ambassaden i Delhi Møde med ambassadør Freddy Svane og handelsråd Lars Christiansen. Introduktion til Indien. Muligheder i Indien for deltagerne. Tendenser for fremtidens Indien. Danske virksomheders erfaringer med Indien. - IFU Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene Erfaringer med danske virksomheder og investeringsprojekter i Indien. Case eksempler, herunder Danish Steel Cluster (Rool) - Indian Stainless Steel Development Association Rustfrit stålproducenternes sammenslutning i Indien med 145 medlemsvirksomheder. Overblik over stålindustrien i Indien, samt hvilke projekter og muligheder der foreligger i denne sektor. - Magnum Polymers Private Ltd. Indisk virksomhed, som producerer laminater og gummikomponenter til bilindustrien. Virksomheden har deltaget i SUSBIZ (sustainable business) dansk projekt med implementering af CSR (miljø initiativer mv) og er et eksempel på, hvordan CSR kan understøtter forretningen.. DAG 4 (tirsdag) Virksomhedsbesøg i Delhi - Federation of Indian Micro and Small & Medium Enterprises (FISME) Opnå et indblik i hvilke udfordringer indiske SMV er møder, hvordan man træner og uddanner disse og arbejder ift. netværk og eksport. - Jindal Steel & Power Jindal er af Indiens største stålproducenter med tilstedeværelse i sektorer som minedrift, energiproduktion og infrastruktur. Få et indblik i stålproduktion i Indien og i hvordan en stor indisk virksomhed agerer lokalt og på verdens plan. - Business middag hos Ambassadørens Deltagere samt udvalgte toneangivende virksomheder inviteres for at drøfte forretningsmuligheder.

6 Fly til Bangalore om eftermiddagen DAG 5 (onsdag) Virksomhedsbesøg i Bangalore - Fowler & Westrup India Joint venture mellem Westrup (Slagelse) og Fowler (Indien). Arbejder med frøsortering, siloer og olierensningsanlæg. - Larsen & Toubro (Kumatsu) Larsen & Toubro blev stiftet i 1938 af to danske ingeniører, og er nu en af Indiens største ingeniørvirksomheder. De arbejder inden for ingeniørprojekter og konstruktion og har et samarbejde med japanske Komatsu i Bangalore, som delegation vil besøge. - Danish Steel Cluster Pvt. Ltd. (Rool) Virksomhed etableret af Brdr. Jensens Maskinfabrik, Rool Maskinfabrik og EC Maskinfabrik. Samarbejdet er medfinansieret med IFU, som ejer 47%. Produktion til vindmølleindustrien, energisektoren og butiksindretning. DAG 6 (torsdag) Virksomhedsbesøg i Bangalore - Tata Consultancy Services (TCS) Indiens næststørste udbyder af forretningsløsninger og outsourcing services, herunder IT udvikling. Virksomheden har enheder i Afrika, Asien, Europa samt Nord og Syd Amerika. De skal fortælle os, hvordan en dansk virksomhed bedst udnytter mulighederne i Indien. - Government Tool Room & Training Center, Træningscenter for jern- og metalm som har været hjertet i udviklingen af maskinindustrien i en årrække. Den er langt bedre udstyret end en tilsvarende dansk. - Melco Engraving India Private Ltd (evt?) Sprøjtestøbning til automobilfabrikker. Formateret: Engelsk (USA) DAG 7 (fredag) Sight-seeing omkring Bangalore (Mysore) og strategi workshop. DAG 8 (lørdag) Fly til København fra Bangalore

7 ØKONOMI Det forventede afrejsetidspunkt for besøgsrejsen er i marts 2012, og udgangspunktet er med udrejse en lørdag og hjemrejse en lørdag. Prisen for at sammensætte programmet afhænger dels af hvor mange deltagere der forventes vil tilmelde sig, og dels om man indregner tilskud fra Eksportrådet. Fondsmidlerne er indregnet i budgettet. Pris Prisen per deltager bliver (uden Eksportrådet) ca.kr og med tilskud fra Eksportrådet. Ca.kr (dyrest ved flest deltagere fordi fondsmidlerne skal dække flere pers!). I prisen bl.a. er rejse fx Lufthansa, gode hoteller, alt transport inkluderet, hjælp fra brancheeksperter på Ambassaden, middag hos ambassadøren, revisor (påtegnelse af budget), udlands/ forretningsudviklingsspecialist fra international afdeling (Håndværksrådet) med hele vejen. Turen kan gøres billigere, hvis vi f.x. tager middagen ud hos Ambassadøren.

China. Cleantech to. KINA er også et sted, hvor der sker store strukturelle forandringer indenfor brugen af grøn teknologi.

China. Cleantech to. KINA er også et sted, hvor der sker store strukturelle forandringer indenfor brugen af grøn teknologi. Cleantech to China Deltag i dette netværk og få styrket din position og dine muligheder på det kinesiske marked! KINA er det sted i verden, hvor der de kommende år vil blive installeret flest anlæg indenfor

Læs mere

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 1 Formål Formålet er at styrke opmærksomheden på spidskompetencerne i dansk offshore i udlandet samt at øge

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med!

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Teknologitræf : Innovative, miljørigtige og bærdygtige løsninger indenfor Fødevare- og Landbrugssektor Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip, hvor danske mellemstore

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12-16 Juni 2017 TILMELDING: Senest den 7. april via dette link https://podio.com/webforms/17417852/1171322 STED: SydKorea (Seoul & Daegu) PRIS: Programmet er gratis, undtagen

Læs mere

Deltag i et netværk med fokus på indkøb af tekstiler i Tyrkiet

Deltag i et netværk med fokus på indkøb af tekstiler i Tyrkiet Deltag i et netværk med fokus på indkøb af tekstiler i Tyrkiet Få indsigt i mulighederne for indkøb af tøj og tekstiler i i Tyrkiet for derigennem at styrke din virksomheds konkurrenceevne på eksportmarkedet

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12th-16th of June 2017 SIGN UP: https://podio.com/webforms/17417852/1171322 PLACE: South Korea, Korea PRIS: Programmet er gratis, undtagen dag 3, hvis de ønsker at have en

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram Midtjysk og Internationaliseringsprogram Mission: Moskva, juni 2013 Claus Mortensen Projektleder Agro Park/GLOBALmidt Agro Park, 14 marts 2013 INTERNATIONALISERING AF DIN VIRKSOMHED - At give mulighed

Læs mere

S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S

S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S CPH:LEARNING INDUSTRI 4.0 S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S BESØG VERDENS BEDSTE TECH-BY 2017 Austin, Texas blev kåret til verdens bedste tech-by i 2017 foran San Fransisco, New York og London.

Læs mere

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Støtteprogrammer for SMVer Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Hvem er vi? Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet Vi tilbyder rådgivning om eksport og

Læs mere

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Kort om Aarhus Vand A/S o o o o o Aarhus Vand er et aktieselskab

Læs mere

Nye markeder, nye muligheder

Nye markeder, nye muligheder Peter V. Helk 29 04. 13 Nye markeder, nye muligheder BRIKs, Next Eleven, De Afrikanske Løver og andre vækstøkonomier Økonomierne forskubbes BNP 2010, % af Global BNP 2030, % af Global Japan 10% RAV 6%

Læs mere

Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren. November 2015

Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren. November 2015 Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren November 2015 Håndværksrådet inviterer i samarbejde med Eksportrådet din virksomhed med på et fælles eksportfremstød til Taiwan for

Læs mere

Danish Design Association

Danish Design Association Danish Design Association Side 2 Velkommen Program 16.30 Velkommen til Designit v. Martin Delfer 16.40 Gitte Just, Danish Design Association 17.00 Line Rix, 1508 17.20 Søren Overgaard Skafte, e-types 17.40

Læs mere

Danidas business-to-business program. Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder

Danidas business-to-business program. Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder Danidas business-to-business program Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder Håndværksrådets internationale afdeling Vores arbejde består bl.a. i at assistere SMV er ved internationalisering

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

Etisk leverandørstyring

Etisk leverandørstyring Etisk leverandørstyring - Håndværksrådet er din rådgiver Rice a/s har gennem længere tid arbejdet tæt sammen med Håndværksrådets CSR-konsulenter, hvor vi har fået professionel assistance til at videreudvikle

Læs mere

én branche én stemme

én branche én stemme én branche én stemme Centrale fokusområder for vindindustrien i Danmark 1 Én branche - én stemme Den danske vindindustri har en særlig historie. På mindre end 40 år har virksomheder i Danmark som de første

Læs mere

SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE. Næstved, mandag den 17. september 2018

SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE. Næstved, mandag den 17. september 2018 SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE Næstved, mandag den 17. september 2018 SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE, mandag den 17. september 2018 Martin Amdi Pedersen o 37 år - konsulent og iværksætter o 10 år som rådgiver for

Læs mere

Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan

Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan Forretningstur til International Home Care & Rehabilitation Exhibition, Tokyo Japan Selvfølgelig skal vi også nå at se et tempel - men denne tur skal først og fremmest skabe forretning. Japansk teknologi

Læs mere

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA San Li Tun, 1 Dong Wu Jie 100600, Beijing STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA Naturstyrelsen og Den Danske Ambassade i Kina Eksportrådet 2013 Din virksomhed inviteres hermed til at deltage

Læs mere

Retail in china. 1. - 6. september 2013

Retail in china. 1. - 6. september 2013 Retail in china 1. - 6. september 2013 Få indblik i den kinesisk detailhandel, og mød nogle af de største kinesiske og danske spillere på markedet. Dansk Erhverv inviterer danske detailhandelsvirksomheder

Læs mere

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund SMV erne og Kina Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund Temaer Hvorfor har regeringens en strategi for Kina? Konsekvenser for SMV ere Hvordan kommer man videre? Real 2005 US$ Verdens 10 største økonomier

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1 Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder Væksthus Sjælland 1 Inspiration Afklaring Handling = Katalysator for Vækst Væksthus Sjælland 4 25 rådgivere med teoretisk og praktisk ballast Klingen

Læs mere

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 OPEN DAYS 2010 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Central Danmark NordDanmark Syddansk Danmark Region Sjælland DANMARK 1 INDEX Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 2 Central

Læs mere

Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads

Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads Tirsdag d. 2/9-08 : Globalisering og fremtidens markedsplads Få den nyeste viden om metoder og strategier, som virksomheder kan anvende i forhold til den globale fremtid. Sted: T&O Stelectric, Langelandsvej

Læs mere

Kaizen Tour til Japan. Lær Lean ved kilden

Kaizen Tour til Japan. Lær Lean ved kilden Kaizen Tour til Japan Lær Lean ved kilden Kaizen Tour til Japan lær Lean ved kilden Vil du lære det rigtige Lean at kende, så er en Kaizen Tour til Japan lige noget for dig. På denne studierejse får du

Læs mere

1. december Offshore Center Danmark Esbjerg Institute of Technology. Muligheder i Offshore Center Danmarks regi

1. december Offshore Center Danmark Esbjerg Institute of Technology. Muligheder i Offshore Center Danmarks regi 1. december 2010 Netværksmøde 2010 Offshore Center Danmark Esbjerg Institute of Technology Muligheder i Offshore Center Danmarks regi 1 Dagsorden Oversigt over muligheder Innovation Netværk Projekter Foredrag,

Læs mere

Innovation Center Denmark Munich

Innovation Center Denmark Munich Innovation Center Denmark Munich IDEGRUNDLAG Den tiltagende globalisering, krav om innovation, netværk samt adgang til viden er udfordringer, som de fleste virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa Danish Farmers Abroad Aller Aqua har på få år skabt en global virksomhed med eksport til 70 lande kloden rundt samt produktion i bl.a. DK, Ægypten og Kina Hvordan gør man det? 9. Januar 2017 Niels Lundgaard

Læs mere

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 542 Offentligt

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 542 Offentligt Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 542 Offentligt Sundhedsudvalgets studietur til Indien den 10.-17. september 2008 Program Onsdag den 10. september Kl. 17.05 Seneste check-in Kl. 18.05

Læs mere

Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling

Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling Innovation Express International matchmaking og forretningsudvikling International forretningsudvikling Invio - Innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi (Danmark) og Innovationsnetværket Arena USUS (Norge)

Læs mere

Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus

Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus Formålet med dagens konference er at informere om mulighederne på det kinesiske marked og hvorfor

Læs mere

Invitation. New Retail og Tech studietur til Shanghai

Invitation. New Retail og Tech studietur til Shanghai I Østen stiger solen op - og den teknologiske udvikling blomstrer. Invitation New Retail og Tech studietur til Shanghai Kina investerer i disse år kraftigt i den teknologiske udvikling - drevet af et politisk

Læs mere

Katrine Dalsgaard Skovly

Katrine Dalsgaard Skovly Katrine Dalsgaard Skovly 1 UDENRIGSMINISTERIETS TILSTEDEVÆRELSE I VERDEN Ambassader (76) Multilaterale repræsentationer (7) Repræsentationskontorer (5) Generalkonsulater (8) Handelskontorer med borgerservice

Læs mere

On-location etableringshjælp

On-location etableringshjælp 14. 11. 17 On-location etableringshjælp Anders Kjøller, Manager, DI s internationale virksomhedsrådgivning DI er med dig hele vejen 2 En success ude starter med en dialog hjemme Hjemme Eksport- og internationaliseringsrådgivning

Læs mere

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor 31. august, 2012 A window of opportunity Den kinesiske plejehjemssektor Delegationsrejse til Vestkina d. 25.-29. november I forlængelse af informationsmøderne i Danmark arrangerer Eksportrådet en besøgstur

Læs mere

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland 1. Indledning. Formål, indhold og gennemførelse. Undersøgelsen gennemføres af konsulentfirmaet

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

1 Udenrigsministeriet, Danmark

1 Udenrigsministeriet, Danmark 1 EKSPORTRÅDET Eksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport og internationalisering Rådgivningen er betalingsbelagt (DKK 935 i timen) 2 3

Læs mere

Dansk industri i front med brug af robotter

Dansk industri i front med brug af robotter Allan Lyngsø Madsen Cheføkonom, Dansk Metal alm@danskmetal.dk 23 33 55 83 Dansk industri i front med brug af robotter En af de vigtigste kilder til fastholdelse af industriarbejdspladser er automatisering,

Læs mere

EJERITEKNOLOGISK NETVÆRK Danmark-Thailand siden 1962

EJERITEKNOLOGISK NETVÆRK Danmark-Thailand siden 1962 M EJERITEKNOLOGISK NETVÆRK Danmark-Thailand siden 1962 MARKEDSMULIGHEDER: På nuværende tidspunkt er der omkring 20,000 mindre mejerier spredt ud over hele Thailand. Mælkeproduktionen er steget med ca.

Læs mere

samfundstrends Kjeld Erik Brødsgaard Kina seminar 24 04 2012

samfundstrends Kjeld Erik Brødsgaard Kina seminar 24 04 2012 Kinas økonomi og samfundstrends Kjeld Erik Brødsgaard Kina seminar 24 04 2012 Vækstrater for Kinas BNP og industriproduktion, 1990 2011 25 21,2 BNP Industriproduktion 20 19,9 18,4 Væ ækst i % 15 13,9 13,9

Læs mere

Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren!

Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren! fødevarerforarbejdning og opbevaring til brug for moderniseringen af den russiske fødevaresektor. Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren! Business Trip, hvor russiske

Læs mere

STRATEGI FOR MUDP

STRATEGI FOR MUDP STRATEGI FOR MUDP 2016-2019 INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). Med loven og den tilhørende bekendtgørelse overtog

Læs mere

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Eksporten er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, men det umiddelbare opsving fra 2010 til starten af 2012 er endt i

Læs mere

Udfordringer for at få succes i udlandet Semco Maritime. Steen Brødbæk, CEO

Udfordringer for at få succes i udlandet Semco Maritime. Steen Brødbæk, CEO Udfordringer for at få succes i udlandet Semco Maritime Steen Brødbæk, CEO Pressen skrev Børsen - 11. maj 2010 Semco-strategi slået tilbage til start Jydske Vestkysten - 12. maj 2010 Krisen slår Semco

Læs mere

Offshore Center Danmark Syddansk Universitet Odense den 28. september 2010. Muligheder i OCD regi

Offshore Center Danmark Syddansk Universitet Odense den 28. september 2010. Muligheder i OCD regi 2010 Offshore Center Danmark Syddansk Universitet Odense den 28. september 2010 Muligheder i OCD regi 1 Muligheder i OCD Oversigt over muligheder Innovation Netværk Projekter Kurser Foredrag/ gåhjemmøder

Læs mere

DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA

DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA 14. 19. september Gør en forskel OM DENMARK WEEK CHENGDU 2015 er 65-året for det diplomatiske samarbejde mellem Kina og Danmark. Det fejres hele året i begge lande. Og byen

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008 Sag nr. 1 Emne: Studiebesøg i Vancouver og Victoria, British Columbia, Canada for medlemmer af regionsrådet 2 bilag Studiebesøg

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Export Steps Tyskland 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021 km 2 (Danmark 43.094 km 2 ) Regering:

Læs mere

INVITATION. Deltag i IT-branchens erhvervsdelegation til

INVITATION. Deltag i IT-branchens erhvervsdelegation til INVITATION Deltag i IT-branchens erhvervsdelegation til Vietnam *** Ho Chi Minh City og Hanoi 12. 19. november 2011 DanViet Consult har hermed fornøjelsen at invitere dig og dit firma på forretningsrejse

Læs mere

19. Udvikling gennem direkte investeringer 15 års IFU-aktivitet i Indien

19. Udvikling gennem direkte investeringer 15 års IFU-aktivitet i Indien 19. Udvikling gennem direkte investeringer 15 års IFU-aktivitet i Indien 287 Af Michael W. Hansen Støtte til udviklingslandenes private sektor er kommet mere og mere i fokus i dansk udviklingsbistand i

Læs mere

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR OFFSHORE VIND I KINA

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR OFFSHORE VIND I KINA San Li Tun, 1 Dong Wu Jie 100600, Beijing STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR OFFSHORE VIND I KINA Den Danske Ambassade i Kina Eksportrådet 2014 Baggrund Kina er på kort tid blevet verdens største vindmarked.

Læs mere

Netværksmøde. grønne forretningsmodeller og industrisymbioser

Netværksmøde. grønne forretningsmodeller og industrisymbioser Herning, 11. november 2015 Netværksmøde Forretningsudvikling og vækst grønne forretningsmodeller og industrisymbioser Væksthus Midtjylland i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region

Læs mere

I dette blad kan du læse om:

I dette blad kan du læse om: 1 I dette blad kan du læse om: Side 2 Informationsmøder om Polen Side 3 Polen - et land med muligheder Side 4 Landbruget ser potentiale i udviklingslande Side 5 Side 6 s Kina-aktiviteter SMV-fremtød for

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Innovation Center Denmark Munich

Innovation Center Denmark Munich Innovation Center Denmark Munich IDEGRUNDLAG Den tiltagende globalisering, krav om innovation, netværk samt adgang til viden er udfordringer, som de fleste virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner

Læs mere

Bilag 2 Eksportrådets ydelser

Bilag 2 Eksportrådets ydelser Bilag 2 Eksportrådets ydelser Tilskudsordninger Eksportrådet har nogle tilskudsordninger, som med fordel kan benyttes af midtjyske virksomheder. 1. Vitus Vitus er Eksportrådets program for små og mellemstore

Læs mere

OFFSHORE PÅ VINGERNE

OFFSHORE PÅ VINGERNE OFFSHORE PÅ VINGERNE Nyt projekt skal styrke og synliggøre dansk know how inden for havvindmølleteknologi Få adgang til markedet Opkvalificering af din virksomhed Få hjælp til at komme i gang Nyt, spændende

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

Vækst gennem eksport. LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer

Vækst gennem eksport. LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer Vækst gennem eksport LU Workshop 8. april 2014 Anders søgaard Landbrug & Fødevarer Verdensmarkederne Fødevareklyngen (2012) Mia. kr. EUROPA 100,3 AMERIKA 7,7 ASIEN 33,5 AFRIKA 2,4 OCEANIEN 2,0 Hvad gør

Læs mere

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Eksportrådet & Væksthus Nordjylland Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Hvem er jeg? Navn: Alder: Privat: Lars Juhl Hansen 44 år Far til 2 børn på 13 hhv. 17 år

Læs mere

Den russiske region Tatarstan vil have dansk Cleantech!

Den russiske region Tatarstan vil have dansk Cleantech! Den russiske region Tatarstan vil have dansk Cleantech! Indbydelse til deltagelse i Business Trip indenfor miljø- og energiteknologier d. 1. - 4. oktober 2012 til Tatarstans hovedstad Kazan Russian - Danish

Læs mere

Alihankinta underleverandørmesse i Finland September 15-17, 2015 Den danske fællesstand

Alihankinta underleverandørmesse i Finland September 15-17, 2015 Den danske fællesstand Alihankinta underleverandørmesse i Finland September 15-17, 2015 Den danske fællesstand I 2014 slog messen alle rekorder med 1000 udstillere fra både Finland og udlandet. Messen havde 16.893 professionelle

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

NORDEKON MASTERCLASS

NORDEKON MASTERCLASS NORDEKON MASTERCLASS To dages kursus i hvordan du etablerer virksomhed i Afrika PROGRAM OG KURSUSINDHOLD Dette kursus giver indsigt i Afrika og skitserer forskellige forretningsmuligheder. Vi fokuserer

Læs mere

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Velkommen State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Helle Momsen Fredslund Project Manager Intelligent Energy Hvem står bag State of Green? State of Green er et offentligt-privat partnerskab

Læs mere

Udenrigsministeriet, Eksportrådet

Udenrigsministeriet, Eksportrådet Udenrigsministeriet, Eksportrådet Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Delaftale 4: Kurser i forhold til virksomhedernes internationaliseringsstrategi Søren Juul Jørgensen, sorjor@um.dk 41733897 Kunderelationskontoret,

Læs mere

fødevareforarbejdning og opbevaring til brug for modernisering af den russiske fødevaresektor.

fødevareforarbejdning og opbevaring til brug for modernisering af den russiske fødevaresektor. Svendborg, d. 22/2-2012 fødevareforarbejdning og opbevaring til brug for modernisering af den russiske fødevaresektor. Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip,

Læs mere

Eksportrådet i Spanien arrangerer dansk fællesstand på industrimessen Cumbre Industrial i Bilbao.

Eksportrådet i Spanien arrangerer dansk fællesstand på industrimessen Cumbre Industrial i Bilbao. Invitation til at deltage på dansk fællesstand på Cumbre Industrial, en af Sydeuropas største messer for underleverandører og automatisering i Bilbao d. 27.-30. september 2011 Eksportrådet i Spanien arrangerer

Læs mere

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus DS Regioner 22 lokale afdelinger 5 regionsudvalg 1 fælles regionsudvalg 1 hovedbestyrelse 1 sekretariat

Læs mere

Anbefalinger og strategi for

Anbefalinger og strategi for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 105 Offentligt Dansk Mode Anbefalinger til en fremtidig erhvervsstrategi Eva Kruse, Direktør for Danish Fashion Institute Anbefalinger og

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej

GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej ONLINE LIGE HER Erhvervspakken_ifølge manual.indd 1 14-09-2015 13:57:14 Forsidebillede: colourbox Brug bibliotekets databaser kvit og frit! Biblioteket

Læs mere

CHAMPIONS LEAGUE FOR VIRKSOMHEDER.

CHAMPIONS LEAGUE FOR VIRKSOMHEDER. CHAMPIONS LEAGUE FOR VIRKSOMHEDER www.youtube.com/watch?v=hljnd1kjrss EU KRIDTER BANEN OP SMV-instrumentet kort fortalt: Partnerskab: Ingen partnerkrav, men projekter involverer ofte kunder og underleverandører

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE)

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Page 1 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page 2 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page

Læs mere

INVITATION TIL: MINI SEMINAR OM EKSPORTFREMSTØD TIL TAIWAN I NOVEMBER 2015

INVITATION TIL: MINI SEMINAR OM EKSPORTFREMSTØD TIL TAIWAN I NOVEMBER 2015 INVITATION TIL: MINI SEMINAR OM EKSPORTFREMSTØD TIL TAIWAN I NOVEMBER 2015 25. AUGUST 2015 KL. 14-16.30 i ÅRHUS og KØBENHAVN EKSPORT AF DANSK TEKNOLOGI OG KNOW HOW INDEN FOR SVINEOPDRÆT, FØDEVAREFORARBEJDNING,

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal.

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2014-tal. Eksportstatistikken, der er udviklet

Læs mere

Danske virksomheder tøver med russisk satsning

Danske virksomheder tøver med russisk satsning D Indsigt Nummer 16 26. oktober 27 Danske virksomheder tøver med russisk satsning af chefkonsulent Peter Thagesen, pth@di.dk 4 Danske investeringer i udviklingslandene stiger Inden for det seneste år er

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR

SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR fremtiden starter her... SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR Dansk Erhvervs medlemstilbud Indhold Dansk Erhverv og medlemmernes internationale aktiviteter 3 International afdeling tilbyder 4 Få indflydelse

Læs mere