Navision Stat 7.0. Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik. Side 1 af 21. ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navision Stat 7.0. Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik. Side 1 af 21. ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr. 14.04.15"

Transkript

1 Side 1 af 21 Navision Stat 7.0 ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en installationsvejledning for det webservice lag, der skal anvendes ifm. den generiske integration mellem Navision Stat 7.0 og eksterne fagsystemer. Webservice-laget består af 2 typer webservices: en offentlig tilgængelig webservice og en intern webservice. Webservice til Generisk integrationssnitflade 7.0 er designet til Navision Stat 7.0, men kan benyttes sammen med Navision Stat eller højere 1. Denne vejledning beskriver ny installation af webservice til GIS. For installation af Navision Application Server (NAS) og konfiguration af Navision Stat regnskabet henvises til vejledninger omhandlende dette på: Stat-70/Systemkomponenter 1 Den kan ikke bruges til lavere versioner end Navision Stat

2 Indholdsfortegnelse Side 2 af 21 Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe... 2 Seneste ændring... 2 Versionering... 2 Copyright... 3 Systemoverblik... 4 Installation... 6 Før du går i gang... 6 Opret webservicebruger... 6 Installation af webservices... 7 Installation af webservice fra msi fil til en template installationsmappe... 7 Oprettelse af en eller flere instanser af webservicen... 7 Opret MS Message Queues... 9 Konfiguration af intern webservice Registrering af message queues til intern webservice Ret konfigurationsfilen Web.config til intern webservice Angiv den interne webservice i Navision Opret ekstern bruger til webservice Opret gruppen GISgroup og vælg members Konfiguration af offentlig webservice Registrering af de interne webservices i den offentlige webservice Ret konfigurationsfilen Web.config til offentlig webservice Check server certifikat Log-on oplysninger til ekstern fagsystem Af-installation af Webservice til Generisk integrationssnitflade Målgruppe Installatøren. Der forudsættes her, at installatøren har administratorrettigheder og er bekendt med typisk SQL administration, IIS, netværksopsætning, optimering af server, interne sikkerhedspolitikker etc. Seneste ændring Publiceret første gang: Seneste ændring: Beskrevet og supporteret for: Windows server 2008R2. Versionering Denne installationsvejledning beskriver installation af GIS webservice, version for afvikling sammen med Navision Stat 7.0. Den sidste del af versionsnumret og kan være ændret.

3 Copyright En delmængde eller hele emner i teksten af denne dokumentation til Microsoft Dynamics NAV er blevet ændret af Moderniseringsstyrelsen Microsoft Corporation and Moderniseringsstyrelsen. All rights reserved Side 3 af 21

4 Systemoverblik Side 4 af 21 Den generelle integration til Navision Stat tilgås via et webservice lag, hvis arkitektur kan være som vist på nedenstående figur. Ekstern fagsystem DMZ server Applikationsserver Navision databaseserver Fagsystem 1 WebService Client NAS 111B (GIS_111) NAS 111A (WSG_111) Regnskab 111 Fagsystem 2 WebService Client Fagsystem 3 WebService Client Frontend Application WebService WebService Https for Http MSMQ Interface til fagsystemer NavisionStat Logon Ekstern bruger Password Regnskabs identer Regnskabs identer NAS 133A (WSG_133) NAS 133B (GIS_133) Regnskab Regnskab 133 A NAS er (WSG er) bruges generelt til webservices, herunder straksbehandling ved forespørgsler på data B NAS er (GIS er) bruges til webservice kald uden straksbehandling ved forespørgsler på data samt ved opsætning af automatisering uden webservice kald. Den generelle integration fungerer ved, at et eksternt system sender en xml forespørgsel via webservice laget og Navision Application Server (NAS) til et Navision Stat regnskab. Regnskabet returnerer et xml svar tilbage via NAS og webservice laget til det eksterne system. Webservicelaget består af 2 typer af webservices: en offentlig tilgængelig Frontend webservice, som kan ligge på DMZ serveren, og en intern Application webservice, som installeres på applikationsserveren. Bemærk at det er muligt at lave en flerstrenget arkitektur i modsætning til viste minimalistiske enstrengede. Den offentlige webservice kan tilgås af fagsystemer via https protokollen og har til opgave at validere eksterne brugere og regnskabsidenter, samt at sende forespørgslen videre til en intern webservice. Der kan være flere offentlige webservices og der kan være tilknyttet flere interne webservices til én offentlig webservice. For hvert fagsystem skal der oprettes en ekstern bruger, som systemet kan betjene sig af ved tilgang til den offentlige webservice. Gyldige regnskabsidenter skal oprettes i en konfigurationsfil til den offentlige webservice. Som regnskabsident anvendes EAN nummer. Til hvert EAN nummer registreres en URL til en intern webservice, som forespørgslen sendes videre til. Den interne webservice kaldes fra den offentlige webservice med en regnskabsident og xml forespørgslen og har til opgave at validere regnskabsidenten og sende forespørgslen videre til en NAS komponent via MS message queuing.

5 Gyldige regnskabsidenter (EAN numre) oprettes i en konfigurationsfil til den interne webservice. Til hvert EAN nummer skal der senere oprettes to eller flere NAS er. Til hver af disse, skal der mindst oprettes 2 message queues en indadgående og en udadgående. Hvis der er registreret flere indadgående og udadgående message queues anvendes den næste i rækken for hvert nyt kald af webservicen. Side 5 af 21 Den interne webservice har desuden en ekstra metode til brug for validering af xml dokumenter. Denne metode kan kun anvendes internt.

6 Side 6 af 21 Installation Før du går i gang Inden installationen startes skal følgende komponenter være installeret: Navision databaseserver Microsoft Windows Server 2012R2 og SQL server 2012SP2 Applikationsserver Microsoft Windows Server 2008R2 Microsoft.NET Framework 4.5 Internet Information Server Message Queuing (Common) DMZ server Microsoft Windows Server 2008R2 Microsoft.NET Framework 4.5 Internet Information Server Message Queuing (Common og Active Directory Integration) Server SSL certifikat Opret webservicebruger Webservicebrugeren bruges til at afvikle webservicene, det kan evt. være den samme som NASbrugeren. Webservicebrugeren kan være enten lokal eller domain bruger og skal have følgende opsætning: Feltet User must change password at next logon skal ikke være markeret Feltet User cannot change password skal være markeret Feltet Password never expires skal være markeret Desuden skal brugeren være underlagt følgende policies: Deny log on locally Logon as a Service

7 Installation af webservices Side 7 af 21 Installationen består af følgende step: 1) Installation af webservice fra msi fil til en template installationsmappe 2) Oprettelse af en eller flere instanser af webservicen 3) Konfiguration af webservicen Punkt 1 og 2 er ens for begge webservices. I det efterfølgende anvendes den interne webservice som eksempel på forløbet af installation og oprettelse af en webservice instans. Punkt 3 beskrives særskilt for hver af de to web services. Hent installationsfilerne via GISWebserviceSetup Version marts 2015.msi, fra Udpak filen til et midlertidigt katalog. Filen indeholder installationsfiler for hhv: Intern webservice: NSInternalIntegrationServiceInstall.msi Offentlig webservice: NavisionStatIntegrationServiceInstall.msi Installation af webservice fra msi fil til en template installationsmappe Installationsprogrammet køres. Bemærk at det selv vælger det at installere installationsmappen på det drev der er mest plads på. Ret evt. stien til C-drevet, fx C:\GIS Webservice Install. Oprettelse af en eller flere instanser af webservicen Den ovennævnte mappe mappe indeholder mapperne for de 2 webservices. Disse er skabelonmapper som kan anvendes til at lave flere instanser af webservicene. Dette gøres ved at kopiere mapperne NavisionStatIntegrationService og NSInternalIntegrationService til placeringen for websites, typisk C:\inetpub\wwwroot, men det behøver ikke være der. Opret derefter de 2 webservices i IIS Manager. I eksemplet tages udgangspunkt i NavisionStatIntegrationService, men det samme skal også gøres for NSInternalIntegrationService. Højreklik på mappen NavisionStatIntegrationService i det site den tilhører. Vælg Convert to Application:

8 Side 8 af 21 Tryk på Select knappen og vælg den Application pool som hedder ASP.NET v4.0. Tryk derefter OK. Til sidst skal webservicen konfigureres til at køre under en servicebruger. Man kan med fordel anvende den samme bruger som til transportlaget. Hvis en sådan bruger endnu ikke er oprettet, skal brugeren i sikkerhedspolitikken have rettigheder til Log on as a batch job og Log on as a service. Marker den oprettede webservice NavisionStatIntegrationService og åbn Authentication. Marker ASP.NET Impersonation og vælg Edit. Tryk på Specific user og vælg Set. Udfyld med den oprettede servicebruger og password og tryk OK 2 gange. Tjek også at ASP.NET Impersonation er Enabled.

9 Giv webservicebrugeren og IIS_IUSRS modify rettigheder til den mappe hvor servicen er installeret. IIS_IUSRS Side 9 af 21 Opret MS Message Queues Den interne webservice kan håndtere et eller flere regnskaber og for hvert regnskab, skal der være installeret to eller flere NAS er. Forbindelsen mellem et regnskab (og tilhørende NAS) og den interne webservice er MS message queues. MS message queues skal oprettes på den Windows server, som den interne webservice er installeret på, og derefter registreres i webservicens konfigurationsfil ServiceList.config. MS message queues oprettes i par, dvs. en message queue der anvendes til request og en anden til response. Navngivningen af MS message queues skal koordineres med NAS installationen. Bemærk: at der er restriktioner på hvilke navne, der kan anvendes til NAS er. Se installationsvejledningen til NAS på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, GIS web service og automatiseret filindlæsning via NST Stat-70/Systemkomponenter Start Windows programmet Computer Management. Ekspander noderne Services and Applications -> Message Queuing. Højreklik noden Private Queues og vælg New -> Private Queue.

10 Indtast navn på message queue og tryk på OK. Side 10 af 21 Højreklik på den oprettede message queue og vælg Properties. Vælg faneblad Security.

11 Tilføj brugeren NETWORK SERVICE og marker Full Control rettigheder for denne. Tilføj brugeren webservicebrugeren og marker Full Control rettigheder for denne. Tryk på OK. Side 11 af 21 Gentag ovenstående for de message queues, der anvendes ifm den interne webservice. I eksemplet er der oprettet 2 par message queues; beregnet for én online hhv én batch tilgang til NAS. Konfiguration af intern webservice Konfiguration af den interne webservice består af følgende step Registrering af MS message queues i konfigurationsfilen ServiceList.config Ret konfigurationsfilen Web.config

12 Registrering af message queues til intern webservice Side 12 af 21 Den interne webservice leveres med en konfigurationsfilen ServiveList.config (placeret i webservicens rod mappe). Denne indeholder en template i en xml struktur for registrering af de Message Queues som webservice instansen skal kunne aktiverer. En webservices instans kan håndterer en eller flere regnskaber. For hvert regnskab skal der findes <companyqueue> node og tilhørende undernoder. Templaten indeholder én <companyqueue> node. Følgende undernoder skal udfyldes: <companyidentifier> Indsæt EANnummer for det aktuelle regnskab. Regnskabets EAN nummer kan findes fra Navision Stat skærmbilledet som vist nedenfor. <queuetype> skal indeholde tekststrengen online eller batch. <messagequeue> med attributterne: queuenumber= fortløbende messagequeue nummer (skal være entydigt) requestqueue= navn på message queue til brug for request responsequeue navn på message queue til brug for response Der kan oprettes en eller flere <messagequeue> linier for hver <queuetype>. Fx én for hvert eksternt system. Regnskabs EAN nummer findes i Navision Stat i Integrationsopsætningen: Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/NS TS Integration

13 Eksempel på udfyldt registrering af message queues i konfigurationsfilen ServiveList.config. Side 13 af 21

14 Ret konfigurationsfilen Web.config til intern webservice Side 14 af 21 Web.config er den generelle konfigurationsfil for en webservice. Ret stien til MessageTempFiles og giv både webservicebrugeren og NAS brugeren modify rettigheder til folderen. De øvrige defaultværdier skal normalt ikke rettes med mindre servicen fejler. Alt efter mængsen af data, der forespørges på, kan blive tale om at justere på TimeOut-værdier og evt. diverse Size- og Length-værdier mv. I forbindelse med fejlsøgning kan der ændres på følgende: <appsettuings> noden indeholder værdier for opsætninger der anvendes af den interne webservice. Webservicen har mulighed for at udfører logning, som styres af følgende opsætninger: <add key="errorlogging" value="true"/> der logges, hvis der opstår en fejl ved afvikling af en webservice metode. Dette er deafult opsætning. <add key="tracelogging" value="false"/> hvis TraceLogging sættes = true logges altid, ellers afhænger logning af ErrorLogging. Hvis både ErrorLogging og TraceLogging sættes = false udføres ingen logning. <add key="datastreamlogging" value="false"/> webservicen dumper xml-request og xmlresponse til en fil, som webservicen transporter til hhv fra NAS. Logning og xml dump udføres til filer, der placeres i mappen Log under den webservicens rod mappe. Filnavne indeholder aktuel dato og tid.

15 Side 15 af 21 Angiv den interne webservice i Navision Ved udveksling via webservices sker der automatisk en validering af udvekslet xml, men ved manuel import af xml-filer, skal den eksterne webservice registreres i Navision Stat såfremt man ønsker validering. I så fald skal url en angives i GIS integrationsopsætningen: Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Generisk Integration Opret ekstern bruger til webservice Den offentlige webservice kræver, at et klientprogram angiver en ekstern bruger i kaldet til webservicen. Denne bruger kan oprettes som lokal eller domain bruger og skal være medlem af Windows gruppen GISgroup. Der skal oprettes en bruger for hvert eksternt fagsystem. Den eksterne bruger skal have følgende opsætning: Det foreslås at navngive kontoen det eksterne fagsystem indgår i navnet f.eks RAY_User Feltet User must change password at next logon skal ikke være markeret Feltet User cannot change password skal være markeret Feltet Password never expires skal være markeret Desuden skal brugeren være underlagt følgende policies: Deny log on locally Logon as a Service

16 Opret gruppen GISgroup og vælg members Side 16 af 21 Opret Windows gruppe. Start Windows programmet Computer Management. Ekspander noderne System Tools" -> Local Users and Groups. Højreklik noden Groups og vælg New Group. Navngiv Windows gruppen GISgroup. Kun brugere, der er medlem af gruppen GISgroup får adgang til at anvende den offentlige webservice. Tryk på Add Tilføj den eksterne bruger til Windows gruppe GISgroup. Vælg den rette Location Indtast navnet på den eksterne bruger Tryk Check Names og se at brugeren bliver fundet Tryk OK og Close

17 Konfiguration af offentlig webservice Side 17 af 21 Registrering af de interne webservices i den offentlige webservice Den offentlige webservice er en frontend webservices, der sender forespørgelsen fra klient programmet videre til en intern webservice, som udfører den egentlige integration til NAS. Det er muligt at vælge mellem flere interne webservices ud fra en liste over interne webservices. For hver intern webservice registreres EAN nummer og URL til intern webservice. Registrering af de interne webservices som den offentlige webservice skal kunne fordele forespørgelsen videre til, udføres i konfigurationsfilen ServiceLists.config (placeret i webservicens rod mappe). Ovenstående figur viser den medfølgende xml-template. For hver registrering af en intern webservice oprettes noden <companyendpoint> med følgende under noder: <companyidentifier> EAN nummer, der identificerer et Ragnskab <companyendpointaddress> URL adresse på intern webservice. Figuren viser et eksempel på registrering af 2 interne webservices.

18 Ret konfigurationsfilen Web.config til offentlig webservice Side 18 af 21 Der skal ikke tilføjes sti til fileskataloget. Se ellers beskrivelsen under den interne webservice.

19 Side 19 af 21 Check server certifikat Den offentlige webservice kræver at der er installeret et SSL certifikat på den Windows server, som webservicen er installeret på. Check at certifikatet er installeret. Start Windows programmet Computer Management. Ekspander noderne Services and Applications -> Internet Information Services (ISS) Manager -> WebSites. Højreklik på webservicen og vælg Properties. Skift til fanebladet Directory Security og tryk på View Certificate.

20 Eksempel på certifik Side 20 af 21 Eksempel på certifikat detaljer. Log-on oplysninger til ekstern fagsystem Flg. oplysninger skal videregives til det lokale fagsystem: Username (Ekstern bruger): fx RAY_User Password: til denne bruger EAN lokation: Fx: Endpoint til den offentlige webservice, fx 38/NavisionStatIntegrationServiceTest/NavisionStatIntegrationService.svc

21 Af-installation af Webservice til Generisk integrationssnitflade 7.0 Side 21 af 21 Hvis du ønsker at afinstallere Webservice til Generisk integrationssnitflade 7.0 kan det gøres på flg. måde: 1. Installationsmappen kan fjernes med msi-filen eller uninstall or change a program. 2. Webservices fjernes med Remove på IIS en. 3. Mapper til webservices kan fjernes i Windows Explorer, når servicesen er fjernet

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat.

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat. Side 1 af 9 Navision Stat 7.1 ØSY/TJO/CPS/ CRA Dato 31.08.2016 Installationsvejledning til EFI integration Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

Navision Stat 7.x. GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CPS/MIL Opr

Navision Stat 7.x. GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CPS/MIL Opr Side 1 af 9 Navision Stat 7.x ØSY/CPS/MIL Opr. 21.06.16 GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver hvordan du: installerer Navision Application

Læs mere

Navision Stat 7.x. Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø. Overblik. Side 1 af 8

Navision Stat 7.x. Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø. Overblik. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Navision Stat 7.x ØSY/CPS/MIL Opr. 30.09.16 Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver, hvordan

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15

Navision Stat 7.0. GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15 Side 1 af 9 Navision Stat 7.0 ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15 GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver hvordan du: installerer Navision Application

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 11 Navision Stat 9.3 ØSY/CPS/MIL Dato 29.04.19 Installationsvejledning Navision Stat Utility 9.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 9 Navision Stat 7.0 ØSY/CPS Dato 15.04.15 Installationsvejledning Navision Stat Utility 7.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post.

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post. Side 1 af 18 Navision Stat 5.4.02 ØS/ØSY/TJO/CPS Dato 27.10.2014 Installationsvejledning til Digital Post - Invoker og NS regnskab Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan

Læs mere

Bemærk at fjernprintmuligheden er nedlagt i Navision Stat 9.0. Øvrig integrationsfunktionalitet, kendt fra Navision Stat 7.1, er videreført.

Bemærk at fjernprintmuligheden er nedlagt i Navision Stat 9.0. Øvrig integrationsfunktionalitet, kendt fra Navision Stat 7.1, er videreført. Side 1 af 15 Navision Stat 9.0 ØSY/TJO/CPS Dato 14.11.17 Installationsvejledning til Digital Post Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til kommunikation

Læs mere

Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret

Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret Navision Stat 7.0 ØSY/CRA/MILE Dato 15.04.15 NS Transportlag 7.0 installationsvejledning Overblik Formål Transportlaget bruges til at udveksle data mellem: Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat og debitorer

Læs mere

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Navision Stat 5.4 ØSY/SKH Opr. d. 10.05.11 Opd. d. 04.01.13 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel af data via SFTP. Denne

Læs mere

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem.

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem. Side 1 af 6 Navision Stat 5.2.01 ØKO/SKH Den 10.05.11 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.2.01 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 5.4.02 ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet tager udgangspunkt i en allerede eksisterende vejledning

Læs mere

Installation og konfigurering af web-service

Installation og konfigurering af web-service Installation og konfigurering af web-service Installationen foregår på web-serveren Oprettelse af web-service Installation af EASY-A GIS foregår afvikling af filen SetupNavisionIntegrationService.msi.

Læs mere

Installation af web-konfigurationsprogrammer

Installation af web-konfigurationsprogrammer Installation af web-konfigurationsprogrammer 23. marts 2015 MODST/JAMAN 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurere)

Læs mere

Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret

Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret Navision Stat 9.0 ØSY/MILE/ TJO/CPS Dato: 20.11.17 NS Transportlag 9.0 installationsvejledning Overblik Formål Transportlaget bruges til at udveksle data mellem: Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

Transportlag 5.2 Installation til Windows Server 2003 SP2

Transportlag 5.2 Installation til Windows Server 2003 SP2 Transportlag 5.2 Installation til Windows Server 2003 SP2 Transportlag Via OIOSI 1 af Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forudsætninger for installationen... 4 Installation på flere servere... 4 Systemoverblik...

Læs mere

MODERNISERINGSSTYRELSEN ØSLDV WINDOWS SERVICE DOKUMENTATION, INSTALLATION OG KONFIGURERING AF ØSLDV/RAY WINDOWSSERVICE

MODERNISERINGSSTYRELSEN ØSLDV WINDOWS SERVICE DOKUMENTATION, INSTALLATION OG KONFIGURERING AF ØSLDV/RAY WINDOWSSERVICE Indhold Ændringshistorik... 2 Formål... 2 Om programmet... 2 Systemkrav... 2 Installation... 3 Event Log... 5 Installationsprogrammets skærmbillede... 6 Konfigurering af xml-opsætningsfil... 7 Beskrivelse

Læs mere

Navision Stat 9.3 GIS integration

Navision Stat 9.3 GIS integration Side 1 af 5 Standard opsætning af HR System 03. maj 2019 ØSY/SKH Navision Stat 9.3 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i Navision

Læs mere

TimePlan version 6.0 - Installationsvejledning

TimePlan version 6.0 - Installationsvejledning TimePlan version 6.0 - Installationsvejledning For opgradering af tidligere TimePlan versioner anvendes opdateringsprogrammet: TimePlan 6 Wizard.exe. Programmet kan afvikles på dansk eller engelsk. Opdateringsprogrammet

Læs mere

Installation. Aesiras Internet hjemmeside og webshop. Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet

Installation. Aesiras Internet hjemmeside og webshop. Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet Installation Aesiras Internet hjemmeside og webshop Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet Installationsvejledning Tak fordi du valgte Aesiras Business & Internet. I denne vejledning vil vi guide

Læs mere

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 Kunde: Forfatter: Thomas W. Yde Systemtech A/S Side: 1 af 17 1 Indholdsfortegnelse 2 GENERELT OMKRING FORUDSÆTNINGEN OG OPDATERINGS FORLØBET... 3 2.1 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Webservices Installationsvejledning

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Webservices Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Webservices Installationsvejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Nyt fra version

Læs mere

Installation af web-konfigurationsprogrammer

Installation af web-konfigurationsprogrammer Installation af web-konfigurationsprogrammer 23. januar 2015 MODST/JAMAN 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurere)

Læs mere

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Indholdsfortegnelse Opsætning af Trio Web... 3 Generel opsætning af Trio Web... 3 Databaseopsætning... 3 DB... 3 Aar... 4 Login... 4 Internet... 4 Port... 4 Registreringsnøgle...

Læs mere

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter.

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. Hermed følger en basal dokumentation for installation af AutoPilot msi pakken. Der vil i det følgende blive forklaret brugen af 4 programmer fra Microsoft,

Læs mere

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning til LMeSmartClient Installationsvejledning til LMeSmartClient Indledning LMeSmartClient består af 2 "dele" - en "Tjeneste" og et klientprogram. Tjenesten tager sig af selve udvekslingen af data og klientprogrammet af opsætningen

Læs mere

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 Side 1 af 23 MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 05. januar 2011 ØKO/MAC/MAG/ CRA/CPS SystemInfo Økonomistyrelsen udgiver, ved hver Navision Stat frigivelse, en beskrivelse af den samlede installation sammen

Læs mere

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg Titelblad Denne rapport er udarbejdet af Kenneth Dalbjerg, med det formål at lære noget omkring, NT PDC Server. Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Forside Titelblad

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

Opsætning af klient til Hosted CRM

Opsætning af klient til Hosted CRM Opsætning af klient til Hosted CRM Dette dokument beskriver, hvordan der oprettes forbindelse til en Hosted CRM løsning hos TDC Hosting A/S Morten Skovgaard, 24. april 2006 1 Indledning... 2 2 Konfiguration

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Copyright 2010 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes.

Copyright 2010 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Version: 1.7 Status: Endelig Godkender:. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse, oversættelse eller kopiering af dette dokument

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk ISA Server 2006 Del 5 Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk Agenda Overblik over sessionen Konfigurerer RDP publisering Konfigurerer Exchange Access (OWA, RPC http og EAS) Næste Webcast Overblik over sessionen

Læs mere

IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration

IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Generering af CSR... 4 Installation af certifikat bestilt via CSR... 8 Installation af mellemudsteder certifikat... 8 Installation

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration v. 1.0 Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business

Læs mere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere version 8 Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- og

Læs mere

Installation af Web-konfigurationsprogrammer

Installation af Web-konfigurationsprogrammer Installation af Web-konfigurationsprogrammer 16. august 2012 MODST/WAC 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af Web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurerer)

Læs mere

ØKONOMISTYRELSEN ØSLDV WINDOWS SERVICE DOKUMENTATION INSTALLATION OG KONFIGURERING AF ØSLDV/RAY WINDOWSSERVICE

ØKONOMISTYRELSEN ØSLDV WINDOWS SERVICE DOKUMENTATION INSTALLATION OG KONFIGURERING AF ØSLDV/RAY WINDOWSSERVICE Indhold Ændringshistorik... 2 Formål... 2 Om programmet... 2 Systemkrav... 2 Installation... 3 Event Log... 5 Installationsprogrammets skærmbillede... 6 Konfigurering af xml-opsætningsfil... 7 Beskrivelse

Læs mere

Standard opsætning af KUP/CAMPUS

Standard opsætning af KUP/CAMPUS Standard opsætning af KUP/CAMPUS 15. oktober 2010 ØKO/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Version juli 2008

Version juli 2008 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL RAMBØLL MOBILECARE Version 5. - 1. juli 2008 Indhold: Installationsvejledning til rambøll MobileCare... 1 Indledning... 2 Forudsætninger... 2 Hardware... 2 Styresystem... 2

Læs mere

Xenapps/Citrix klient opsætningsvejledning til Integra driftløsningen. Xenapps/Citrix basisport. Xenapps/Citrix Service. Xenapps/Citrix XML service

Xenapps/Citrix klient opsætningsvejledning til Integra driftløsningen. Xenapps/Citrix basisport. Xenapps/Citrix Service. Xenapps/Citrix XML service Integra klient opsætningsvejledning til Integra driftløsningen Hedensted Folkebibliotek Funktion Type Indhold Note Gruppe Hedensted Farm BibFarm3 Server Janne basisport Service XML service HTTPS 443 TCP

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret

Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat og debitorer oprettet på Nemhandelsregistret 2 Navision Stat og Nemkonto Navision Stat og CVR-registret Navision Stat 7.1 ØSY/CRA/MILE/ TJO Dato 22.12.16 NS Transportlag 7.1 installationsvejledning Overblik Formål Transportlaget bruges til at udveksle data mellem: Navision Stat og INDFAK2 1 Navision Stat

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 8 Standard opsætning af Time-Sag 20. januar 2010 ØKO/CPS J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r)

Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r) REST/SOAP Services Referenceimplementation Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r) 17/6-2010 1.0 Stefan L. Jensen 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Visual Studio solution... 3 3. Konfiguration...

Læs mere

ProjectWise Explorer Installations Guide

ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide Den Nye Bane København - Ringsted & Ringsted - Femeren Banen 5. september 2016 Side: 1 af 14 Side: 2 af 14 Indhold 1 Formål...

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering DPR lokal persondatabase Checkliste for CPR migrering Dokumentinformation Titel DPR lokal persondatabase, Checkliste for CPR migrering Dokumentplacering Dokumentejer Lars Bolgann Godkender CSC Dokumentlog

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2008 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2008 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Opsætning (GIS udbyder)

Opsætning (GIS udbyder) Indholdsfortegnelse Opsætning (GIS udbyder)... 1 Opsætning (GeoServer)... 2 Opsætning (Skyhost WebPortalen)... 3 Udførelsen (Skyhost Webportalen)... 5 Udførelsen (Jobs Appen)... 8 Ekstern redigering af

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Opsætning (GIS udbyder)

Opsætning (GIS udbyder) Indholdsfortegnelse Opsætning (GIS udbyder)... 1 Opsætning (GeoServer)... 2 Opsætning (Skyhost WebPortalen)... 3 Udførelsen (Skyhost Webportalen)... 5 Udførelsen (Jobs Appen)... 8 Ekstern redigering af

Læs mere

Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel af dokumenter til/fra VAX 360.

Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel af dokumenter til/fra VAX 360. Ejer: mysupply ApS Projekt: VAX 360 Titel: Emne: VAX Transfer Installationsvejledning Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Opsætning af udviklerversion af Microsofts open source XDS.b fra Codeplex Projekt: Net4Care Version: V0.1, 2012-06-12

Opsætning af udviklerversion af Microsofts open source XDS.b fra Codeplex Projekt: Net4Care Version: V0.1, 2012-06-12 XDS Konfigurationsvejledning Opsætning af udviklerversion af Microsofts open source XDS.b fra Codeplex Projekt: Net4Care Version: V0.1, 2012-06-12 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Miljø... 2 Opsætning

Læs mere

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Windows Credential Providers Version: 1.0.0 Date: 17.03.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Komponenter... 3 2 Forudsætninger... 3 3 Installation og konfiguration af OS2faktor Proxy...

Læs mere

OPRETTELSE AF SQL NODE

OPRETTELSE AF SQL NODE TSM vejledning OPRETTELSE AF SQL NODE TSM SQL BACKUP TSM SQL BACKUP Systemkrav til TDPSql backup 1 Oprettelse af SQL node 2 Download TDPSql 5 Installation af TDPSql 5 Backup 6 Restore 7 Restore via CLI

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Vejledning til at konfiguration af flere websites, med deling af 1 SSL certifikat og fælles IP og port. Følgende vejledning beskriver hvordan man konfigurere IIS til at bruge host header på HTTPS sites.

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Side 1 af 18 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 4.1x server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Installation og konfiguration af Netware IP

Læs mere

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor AD FS Connector Vejledning Version: 1.3.0 Date: 16.04.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger... 4 2.1 Connector softwaren... 4 2.2 API nøgle... 4 3 Installation... 5 4 Konfiguration...

Læs mere

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Unik Web Platform Installationsvejledning

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Unik Web Platform Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Unik Web Platform Installationsvejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Introduktion... 2 Nyt

Læs mere

Projekt: VAX NemHandel 4.0

Projekt: VAX NemHandel 4.0 Ejer: mysupply ApS Projekt: VAX NemHandel 4.0 Emne: Dette dokument beskriver de tekniske specifikationer for VAX NemHandel 4.0 samt krav til miljøet, herunder hardware og software, hvori VAX NemHandel

Læs mere

Velkommen til OPEN Storage

Velkommen til OPEN Storage Velkommen til OPEN Storage Version: 1.3 Seneste opdatering: 03-10-2018 Udarbejdet af: Harald Hammershøi INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning side 2 Introduktion til OPENs Storage tilbud... 3 Forskellen

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Exchange 2010 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens Exchange 2010 SAN SSL certifikat. Derudover er der tekniske guides til at

Læs mere

Coolselector Installationsguide

Coolselector Installationsguide MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Installationsguide Det perfekte valg er kun få klik væk www.danfoss.com Generelle krav Installation på Windows XP Installation på Windows 7 Sletning af Coolselector

Læs mere

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Marts 2015 MODST/SAR Generelt Dette er en vejledning i opgraderingen af LDV 2.3.1 til den nye version, LDV 2.4.0, der understøtter Navision Stat 7.0.

Læs mere

Datatransport installationsvejledning

Datatransport installationsvejledning Datatransport installationsvejledning Januar 2018 MODST/BIR Generelt Dette er en vejledning til installation af Moderniseringsstyrelsens Datatransport løsning, som anvendes til at importere data fra IndFak

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Intro Denne vejledning beskriver proceduren for at opdatere en kørende UMS version til seneste version.

Intro Denne vejledning beskriver proceduren for at opdatere en kørende UMS version til seneste version. Intro Denne vejledning beskriver proceduren for at opdatere en kørende UMS version til seneste version. For at kunne gennemføre en opdatering, kræves der administrator adgang til alle UMS servere. En typisk

Læs mere

MetaService. Installations og burger guide.

MetaService. Installations og burger guide. MetaService Installations og burger guide. Revision 0.1 Author Name 04-10-2010 Revision Date Description 0.1 04-10-2010 First version TNM A/S, Marielundvej 48 4., 2730 Herlev Tel: +45 44666688 www.tnmgruppen.dk

Læs mere

Contents. John Have Jensen Mercantec 2011

Contents. John Have Jensen Mercantec 2011 Contents ESXi installation og basisk konfiguration... 1 Oprette Guest OS virtuelle maskiner... 5 Uploade ISO filer til en ESXi server... 8 Installere Guest OS... 9 Opsætning af ESXi networking... 11 Tilslutte

Læs mere

Standard opsætning af REJS-UD

Standard opsætning af REJS-UD Standard opsætning af REJS-UD 06. januar 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i

Læs mere

Pronestor Room & Catering

Pronestor Room & Catering Pronestor Room & Catering Modul 2 Installation af tilkøbsmoduler Side 2.0 2.9 Bruger Import (AD integration) Side 2.1 2.4 o Service Accounts (hosted og on-premises) o Active Directory struktur o Installation

Læs mere

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista.

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. 3-876-169-11 (1) Printer Driver Installationsvejledning I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. Før softwaren tages i brug Læs "ReadMe"-filen, før du tager

Læs mere

Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise

Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

OS2autoproces. Vejledning til AD importer løsningen

OS2autoproces. Vejledning til AD importer løsningen OS2autoproces Vejledning til AD importer løsningen Version: 1.0.1 Date: 21.09.2018 1 Indledning Dette dokument er en installations- og komnfigurationsvejledning til AD importer værktøjet til OS2autoproces.

Læs mere

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning til LMeSmartClient Installationsvejledning til LMeSmartClient Indledning LMeSmartClient består af 2 "dele" - en "Tjeneste" og et klientprogram. Tjenesten tager sig af selve udvekslingen af data og klientprogrammet af opsætningen

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09 Installationsvejledning Version: 1.0 2012-03-09 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA EDITOR 2010?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.3 DISTRIBUTION

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0

Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0 Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 8.0.0.... 2 1. Backup af databasen... 3 2. Installation

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK

Læs mere