Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer"

Transkript

1 Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer Økonomi Stor gevinst i varmebesparelse Komfort Ingen træk, ensartet temperatur i hele rummet og mindre støj Æstetik Gamle huse er designet til sprossede vinduer.

2 Energiforsatsvinduet isolerer ikke bare bedre... Der er mange fordele ved at kombinere dine bestående vinduer med energiforsatsvinduer frem for at skifte dem ud med nye vinduer. For eksempel får du: bedre isoleringsevne bedre varme økonomi øget komfort bevaret vinduets originale udseende en længere levetid på vinduet Du får altså i langt de fleste tilfælde en væsentlig mere holdbar og smuk løsning. Og så bevarer du bygningens oprindelige arkitektoniske udtryk. Med moderne energiforsatsvinduer er der mange argumenter for at bevare dine gamle vinduer og samtidig er stort set alle de kendte brugsmæssige ulemper afhjulpet. Så uanset dit behov, kan du i dag finde en løsning, der lever op til dine ønsker og krav. Du skal hverken gå på kompromis med isoleringsevne, økonomi eller komfort. Hvad er energiglas Et moderne forsatsvindue er typisk monteret med energiglas. Energiglas er i modsætning til almindeligt glas belagt med en tynd, ikke synlig metalbelægning. Energiglasset lader solens kortbølgede stråler slippe ind fuldstændig som ved almindeligt glas, mens langbølget rumvarme reflekteres. På den måde reduceres varmetabet gennem dit vindue. Der findes to typer energiglas - et med en hård belægning og et med en blød belægning. Energiglas med en blød belægning er ikke ridsefast og anvendes derfor kun i forseglede EnergiRuder. EnergiRuden kan monteres i en forsatsramme bag den oprindelige vindesramme. Check om der er energiglas i ruden: Hold en flamme op foran termoruden og se på spejlbilledet. Der vil naturligt komme en genspejling for hver overflade lyset passerer i alt 4 spejlinger (både inder- og yderside af hvert glas). På den glasflade hvor der er en energibelægning, vil spejlbilledet have en anden kulør. På ovenstående billede er energibelægningen på overflade to fra indvendig side. Energiglas med hård belægning er ridsefast og kan derfor anvendes som et lag glas i en forsatsramme bag den oprindelige vinduesramme. Med en energirude eller et energiglas i forsatsrammen sparer du på varmen og får samtidig glæde af solens lys.

3 OBS: Når du sammenligner energitilskud, U-værdi og lystransmittans for forskellige vindueskonstruktioner, så sørg for at gøre det for HELE vinduet. Værdierne i skemaet er for HELE vindueskonstruktionen med forsastsløsning - dvs. inkl. rammer, karme og ruder. Beregn hvad du kan spare i Energiberegneren på Her får du de seneste nyheder inden for energiforsatsvinduer Frihed og varme fødder i hjemmet Kuldenedfald giver træk. Du oplever det blandt andet som om, der er fodkoldt i huset og temperaturen i rummet opleves som lavere end den reelt er. Med en effektiv energiforsatsløsning, slipper du for kuldenedfaldet fra vinduerne. Herudover får du mulighed for frit at placere dine radiatorer, hvor i rummet det passer dig. Du er ikke længere bundet af, at de skal stå under vinduet for at sikre en behagelig temperatur i hele rummet. Effektiv støjisolering Når du monterer energiforsatsvinduer, opdager du hurtigt, at det ikke kun er træk og kuldenedfald, der forsvinder. Faktisk er energi - forsatsvinduer også blandt de bedste på markedet, når det gælder støjisolering. Så noget af det første du vil bemærke er, at gadestøj og anden larm dæmpes effektivt. Lyde som før var påtrængende og ubehagelige forsvinder eller reduceres kraftigt. Det er i høj grad med til at forbedre komforten i din bolig.

4 Renovér dine vinduer og spar miljøet Når du renoverer dine vinduer sparer du penge både på kort og lang sigt. For med en renovering forlænger du dine vinduers levetid med mange år. En professionel renovering betyder nemlig ofte, at dine gamle vinduer kan holde længere end mange nye. Samtidig er du med til at værne om miljøet - både ved at spare på varmen og ved at spare på ressourcerne. Når der så samtidig er både æstetiske og direkte investeringsmæssige fordele ved at renovere vinduerne og kombinere dem med en energiforsatsløsning, er valget let. Godt kernetræ er lavet af kernen fra langsomtvoksende nordiske træer. I dag er det kun få vinduesproducenter, der bruger godt kernetræ, da det ikke er så tilgængeligt som det fra hurtigtvoksende træ og derfor er dyrere. Bevar den originale arkitektur Gamle bygninger er nu engang flottest med de originale vinduer. Vinduestypen og byggestilen hænger uløseligt sammen. Den bedste måde at bevare denne samhørighed er at renovere de originale vinduer og kombinere dem med moderne forsatsvinduer. Hvis man derimod sætter nye vinduer i ældre bygninger gør man ugenoprettelig skade mod gode danske byggetraditioner for ikke at tale om den stilforvirring, der opstår. Samtidig opnår man ofte slet ikke den økonomiske eller komfortmæssige gevinst, som en energiforsatsløsning giver dig.

5 Gamle vinduer holder typisk mere end 200 år Med den rigtige vedligeholdelse holder dine gamle vinduer normalt uden problemer mellem 150 og 250 år. Hvis dine vinduer er mere end 50 år gamle, er de typisk lavet af hårdt kernetræ fra langsomtvoksende nordskandinaviske træer. I følge Søren Vadstrup fra Center for Bygningsbevaring bliver gode kærnetræsvinduer, hvis de bliver rigtigt behandlet,»rent faktisk bedre og bedre, hårdere og hårdere og stærkere og stærkere med årene.«de holder derfor i mange generationer. En egenskab som for eksempel plast og aluminium ikke besidder. I Garnisionskirken i København har man monteret forsatsvinduer, som praktisk taget ikke ses. De har reduceret trafikstøjen så meget, at man kan lave professionelle CDindspilninger i kirken. Unødvendigt spild Ved at renovere dine vinduer undgår du unødigt ressourcespild. Skifter du dine vinduer ud med nye, skal de gamle jo fjernes og destrueres. Vinduer, som i langt de fleste tilfælde er bedre end nye. Når du renoverer dine gamle vinduer, er du derfor også med til at reducere det voksende samfundsmæssige problem med en affaldsmængde der konstant vokser.

6 Vinduestyper, der dækker alle behov Fælles for alle medlemmer i EnergiForsatsGruppen, er, at vi leverer kvalitetsforsatsvinduer monteret med energiglas. Vores løsninger varierer både hvad angår type og materialevalg. Paletten omfatter skydeforsatsløsninger, sidehængslede løsninger og koblede løsninger. Hvilken en du skal vælge er et spørgsmål og smag, stil og ønsker til den konkrete løsning i dit hjem. Forsatsruder i aluramme koblet direkte på det originale vindue. Sidehængte aluforsatsrammer

7 Energimærkningsordningen kwh/m 2 /år Forsatløsninger, hvor glasset er koblet direkte på den eksisterende ramme. Energimærkningen foretages i dag som enten A, B eller C. Energimærkningen af forsatsvinduer er en frivillig brancheordning skabt i et samarbejde mellem Energistyrelsen, Teknologisk Institut, DTU og Energi Forsats Gruppen. Produkterne og deres energimæssige egenskaber bliver løbende kontrolleret. Energimærkningen af forsatsvinduerne gør det let for dig at sammenligne de forskellige løsningers energimæssige egenskaber. Skydeforsatsvinduer i aluminium Sidehængte træforsatsrammer På kan du læse mere om energimærkningsordningen. Energitilskud er den netto varmeeffekt, der er på et vindue (inkl. karme). Er ernergitilskuddet på -60, betyder det, at huset taber 60 kwh/kvm vinduesareal om året. Her er indregnet solindfald, graddage og gennemsnitlig stuetemperatur. g-værdi: Andelen af solstråler (solenergien) der kommer gennem vinduet og ind i rummet. U-værdi: Varmetab, der sker igennem vindueskonstruktionen. Lystransmittans: Den andel af lyset der passerer gennem vinduet. Klik ind på for at foretage en reel energiberegning på hvilke besparelser du kan opnå, ved montering af forsatsløsninger.

8 Forsatsruder i aluramme koblet direkte på det originale vindue. Hvem er EnergiForsatsGruppen? EnergiForsatsGruppen er en sammenslutning af producenter af forsatsvinduer. Medlemmerne er både glarmestre og snedkerfirmaer, som på tværs af løsningsmodeller og forskellige materialer alle leverer løsninger af høj kvalitet. Når vi har valgt at samarbejde, er det for at give dig det bedst mulige beslutningsgrundlag og dermed være med til at øge din interesse for at bevare dine eksisterende vinduer. For det er både du og samfundet bedst tjent med. Slå op på og læs mere om os, og vores medlemmer og deres individuelle energiforsatsløsninger. Eller ring på telefon og få tilsendt en medlemsoversigt. Du er sikret med Danmarks bedste håndværkergaranti EnergiForsatsGruppens løsninger er alle omfattet af»glas med Garanti«, som er Glarmesterlauget i Danmarks garantiordning. For dig betyder det, at de forsatsløsninger, du køber af os, er dækket af garantien i op til fem år efter de er monteret hos dig. Så kig efter logoet, når du vælger forsatsløsning. Det er din garanti for professionelle løsninger og godt håndværk. Garantien dækker uanset om du køber vores energiforsatsløsninger som privatperson, som offentlig institution eller som erhvervsvirksomhed. Hvis du vil vide mere om garantiordningen, så spørg efter folderen»glas med Garanti«hos din leverandør eller gå ind på EnergiForsatsGruppen c/o Glarmesterlauget Gothersgade København K tlf

KORT OG GODT OM TERMORUDER

KORT OG GODT OM TERMORUDER KORT OG GODT OM TERMORUDER INFORMATION KORT OG GODT OM TERMORUDER SIDE 2 Indholdsfortegnelse Termorudens historie... 3 Termoruders talrige muligheder... 4 Energiglas... 5 Energimærkningsordningen... 5

Læs mere

Bedre Vinduer. En vejledning for bygningsejere. 3. udgave. Marts 2012 Grundejernes Investeringsfond

Bedre Vinduer. En vejledning for bygningsejere. 3. udgave. Marts 2012 Grundejernes Investeringsfond Bedre vinduer Bedre Vinduer En vejledning for bygningsejere 3. udgave Marts 2012 Grundejernes Investeringsfond 2 Indhold Vinduestyper Sprosse- og dannebrogsvinduer indtil ca. 1925 4 Moderne vinduer 1930-60

Læs mere

KORT OG GODT OM TERMORUDER

KORT OG GODT OM TERMORUDER KORT OG GODT OM TERMORUDER Kort og godt om termoruder NY VERSION Glasindustrien september 2002 2 Kort og godt om termoruder Glasindustrien september 2002 Indholdsfortegnelse Informationer... 3 Termorudens

Læs mere

KRONE VINDUER A/S VINDUER & DØRE TIL BOLIGEN

KRONE VINDUER A/S VINDUER & DØRE TIL BOLIGEN INDHOLD Velkommen 3 Valg af vinduer 4-5 Produktprogram 6-7 Krone Fyr 8-9 Krone Mahogni 10-11 Krone COto 12-13 Miljøet 14 Krone Døre 15 Designfrihed 16 Historien bag 17 Egen produktion 18 Krone produkter

Læs mere

GODE RÅD OM VINDUER I ÆLDRE BYGNINGER

GODE RÅD OM VINDUER I ÆLDRE BYGNINGER GODE RÅD OM VINDUER I ÆLDRE BYGNINGER VEDLIGEHOLDELSE, ISTANDSÆTTELSE OG ENERGIFORBEDRING AF SØREN VADSTRUP ARKITEKT MAA indhold vinduer - vold mod bygninskulturen 3 1. raadvad-centerets restaurerings-principper

Læs mere

AT VIDE OM VÆRD VINDUER

AT VIDE OM VÆRD VINDUER ÆRD AT VIDE OM Udgivet af VinduesIndustrien 1. udgave December 2009 ISBN: 978-87-993072-0-3 TAK VinduesIndustrien takker alle der har bistået i udarbejdelsen af denne publikation. En særlig tak til Energitjenesten

Læs mere

De smukkeste rammer om din udsigt

De smukkeste rammer om din udsigt Dansk produceret kvalitetsprodukt De smukkeste rammer om din udsigt Bøjsø døre og vinduer gedigent håndværk bygget på solide traditioner! 2 Kvalitet og tradition»vi har produceret vinduer og døre siden

Læs mere

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Jannik Jørgensen 7. ARK F2013 KEA Københavns Erhvervsakademi Specialerapport -

Læs mere

Vinduer og døre i træ/alu. kastrupvinduet.dk

Vinduer og døre i træ/alu. kastrupvinduet.dk Vinduer og døre i træ/alu kastrupvinduet.dk Tætningsliste på karmen Alukarm Trækarm Træramme Øvrige Kastrup-fordele: l Høj finishgrad l Skjulte dræn l Ingen kuldebro fra ydre alu til indre træ i vinduer

Læs mere

- Lavenergi. Godt indeklima. Uanede muligheder.

- Lavenergi. Godt indeklima. Uanede muligheder. PRO TEC Vinduessystemer - Lavenergi. Godt indeklima. Uanede muligheder. privat En innovativ familievirksomhed PRO TEC Vinduer A/S er en familievirksomhed grundlagt af Bjarne og Jonna Haulrik i 1993. I

Læs mere

dit grønne sommerhus 1

dit grønne sommerhus 1 dit grønne sommerhus 1 hold Velkommen Forord af borgmesteren.... 3 Klima, miljø, natur og arkitektur.... 4 Vigtige valg ved renovering... 6 Energi, isolering og vedligehold:.... 8 - Vinduer og døre....

Læs mere

Vedligehold og få større glæde af din ovenlysløsning. VELUX service. velux.dk. VELUX Danmark A/S 2013

Vedligehold og få større glæde af din ovenlysløsning. VELUX service. velux.dk. VELUX Danmark A/S 2013 Vedligehold og få større glæde af din ovenlysløsning VELUX service VELUX Danmark A/S 2013 velux.dk En kærlig hånd forlænger dine ovenlysvinduers levetid Et VELUX ovenlysvindue er et kvalitetsprodukt, der

Læs mere

Hvad koster et vindue?

Hvad koster et vindue? Hvad koster et vindue? Totaløkonomisk valg af vinduer Af Thomas Kampmann, cand. polyt., arkitekt maa., tk@bygningsbevaring.dk Det næstbilligste her og nu er det billigste på lang sigt: Nænsom istandsættelse

Læs mere

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010 2010 Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT Bygge & Energi Projekt 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Teori...

Læs mere

Efterisolér med ISOVER og gør en god investering

Efterisolér med ISOVER og gør en god investering Efterisolér med ISOVER og gør en god investering Bæredygtig isolering Bedre løsninger Indhold 2 Fordele ved at efterisolere Sundt indeklima Bæredygtig isolering Hvilke muligheder er der for at efterisolere

Læs mere

Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast.

Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast. VINDUESMAGASIN 2014 Side 05 Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast. Side 12 Design dine egne vinduer

Læs mere

Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 2012. Outline vinduer og døre

Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 2012. Outline vinduer og døre Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 0. Outline vinduer og døre Tryghed er at være sikker Vinduer og yderdøre i Træ/Alu ENERGY Træ/Alu TRÆ Vi ved godt, det er en stor beslutning at få nye

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Sæt dine penge i aktier. Fordele Chance for stor gevinst Du slipper for arbejdet

Sæt dine penge i aktier. Fordele Chance for stor gevinst Du slipper for arbejdet Verdens bedste investering Sådan får du 276% i rente! Kører du en kæmpe omvej for at spare 5 øre pr. liter benzin, når bilen skal tankes op? Løber du fra supermarked til supermarked for at få tre liter

Læs mere

Miljørigtigt byggeri og energibesparelse

Miljørigtigt byggeri og energibesparelse Klimaskærm Ventilation Isolering Vinduer Varme Miljørigtigt byggeri og energibesparelse Indhold: Forord Klimaskærmen Isolering Ventilation Vinduer Varme 1 Energi- og miljøvenligt byggeri 2 Nye regler i

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Modul 2: Vinduer og solafskærmning

Modul 2: Vinduer og solafskærmning Modul 2: Indholdsfortegnelse Hvorfor har vi vinduer?...2 Forklaring på komponenter i vinduer...2 Uværdier Definition og eksempler...3 Oversigt med U-værdier for ruder...4 Sollys og solenergi...5 Sammensat

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Energiberegning på VM plast udadgående Energi

Energiberegning på VM plast udadgående Energi www.vmplast.dk Energiberegning på VM plast udadgående Energi VM plast udadgående Energi A VM plast udadgående Energi B VM plast udadgående Energi C Vinduer & døre i plast VM Plastvinduer & Døre Energimærkningsordningen

Læs mere

HORN. Renoveringsrammer. - efterisolering af gamle vinduer. www.renoveringsrammer.dk

HORN. Renoveringsrammer. - efterisolering af gamle vinduer. www.renoveringsrammer.dk HORN Renoveringsrammer efterisolering af gamle vinduer www.renoveringsrammer.dk Forord Horn aps er oprindeligt et datterselskab af firmaet PC Vinduer og Døre A/S, etableret i 1978 ved Poul Christensen.

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere

Solvarme er grøn økonomi

Solvarme er grøn økonomi Forbrugermagasin 2012 - solvarme TEKST: Trine Møller Pedersen / FOTO: COLOURBOX X X Solvarme er grøn økonomi INDHOLD Kom godt i gang med energirenovering side 3 Få gode råd til at tage de første skridt,

Læs mere

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning

TAGPAKKE. Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning TAGPAKKE Pakkeløsning for energirigtig tagmodernisering, hus med høj rejsning Tagpakke 2 INDHOLD Beskrivelse af pakkeløsning... Brug alle fordele... AFKRYDSNINGSSKEMA... SALGSVÆRKTØJ... Eksempel på finansiering...

Læs mere

En helt ny generation af ovenlysvinduer

En helt ny generation af ovenlysvinduer En helt ny generation af ovenlysvinduer Bo lyst og energieffektivt med et sundt indeklima VELUX Danmark A/S Prisliste 2012 er vedlagt velux.dk Find din hustype og bliv inspireret Den nye generation af

Læs mere