Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke"

Transkript

1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sommeren

2 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke sommer 2013 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd. Ansvarshavende chefredaktør: Niels Engelbrecht Redaktion: Rikke Korshøj Theill Fotos: Ulla Elmquist, Rikke Korshøj Theill Sats og tryk: Rosendahls BookPartnerMedia Sankt Ansgars Kirke Bredgade København K Tlf Sakramentskirken Nørrebrogade København N Tlf Jesu Hjerte Kirke Stenosgade 4 A 1616 København V Tlf Bøn Kom Herre! Smil ikke og sig, at du allerede er hos os. Millioner kender dig ikke og for os, som gør, hvad er forskellen? Hvad er idéen med dit nærvær, hvis vore liv ikke ændres? Forvandl vores liv, fjern vores selvtilfredshed! Gør din verden til formålet for vores liv. Tag stilheden af en ren samvittighed væk! Pres vores magelighed! For kun sådan opstår den anden fred, din fred. (Dom Helder Camara)

3 Præsten skriver: Vi ved ikke rigtig, om det er om 4 eller 5 år, at det sker. Det kommer selvfølgelig an på, om vi kan nå at gøre noget ved det inden da; men vi kan ikke gøre det alene. Vi er nødt til at have hjælp fra alle katolikkerne i landet. Det, der ikke må ske er, at bispedømmet går fallit. Med det nuværende underskud, vil det ske om 4 eller 5 år. For øjeblikket bliver der skåret, hvor der kan. Er det fordi, vi bruger for mange penge? Bispedømmet bruger til administration, institutioner og lønninger til alle præster ca. 2/3 af, hvad vores skole i sognet, Institut Sankt Joseph, bruger til årlig drift, så man kan ikke tale om overforbrug. Egentlig bruger vi for få penge. Pengeforbrug er et tegn på aktivitet, så lavt forbrug er også et tegn på lav aktivitet. Vores mål burde være at bruge mange flere penge. For øjeblikket diskuteres det, om vi har råd til at få flere præster, fordi 1/3 af driften går til præstelønninger og boliger. Tænk, hvis vi måtte sige nej til at modtage præster til bispedømmet. For øjeblikket lukker vi kirker og sælger bygninger fra, fordi vi ikke har penge til at opretholde dem. For øjeblikket skruer vi ned på vores institutioner, så vi fx har mindre hjælp til at lave ordentlige undervisningsmaterialer og inspiration til at give troen videre til børn og unge. Og vi kunne sagtens have flere penge. For øjeblikket betaler 1/8 af de registrerede katolikker skat til Kirken i gennemsnit 183 kr. om måneden. Vi skal altså bare have flere til at betale, og have dem, der betaler, til at betale mere: 1 % af den skattepligtige indkomst, som automatisk bliver trukket fra i skat, så det reelt bliver 0,6-0,7 %. Vi vil gerne have råd til flere præster Vi vil gerne have råd til at beholde og holde vore kirker Vi vil gerne have råd til at lave ordentlig katekese for børn og unge. I skal bare gå ind på og melde jer til eller ringe på Hvis I skal have sat jeres bidrag op, så send en mail til dk eller ring på Mange tak for jeres bidrag og god sommer. Sognepræsten

4 Farvel og stor tak til Marcos Fra 1.august er pastor Marcos Romero Bernus konstitueret som sognepræst for Sankt Knud Lavards menighed i Lyngby. Marcos har ud over det store og gode arbejde, som han har gjort i menighederne i Indre By også haft ansvaret for de spansktalende katolikker i København hvilket nærmest svarer til et helt sognepræsteembede. Vi kommer til at savne Marcos for hans omsorg for alle, som har søgt ham og også for hans gode og humoristiske måde at være på. Alt godt og Guds velsignelse for hans nye kald. Velkommen tilbage til Daniel Efter 1½ års orlov er pastor Daniel Nørgaard vendt tilbage til aktiv præstetjeneste, og vi er så heldige, at han indtil videre er udnævnt til at være andenpræst i vores menigheder. Vi har allerede siden påske haft glæde af ham. Daniel bliver foreløbig hos os, idet han dog i efteråret vil være i Rom nogle måneder for at forberede sig på aflæggelse af den afsluttende prøve i februar, der skal give ham licentiatgraden i teologi, en akademisk grad, som vil give ham kompetence til at undervise kommende præster i teologi. Velkommen tilbage til Daniel. Velkommen til Daniel Dette er ikke en gentagelse; men vores nye andenpræst hedder også Daniel ikke Nørgaard men Jiménez Raga. Daniel er lige blevet præsteviet og arbejder for øjeblikket i Sankt Andreas og Sankt Therese, vor nordlige nabomenighed, hvor han også har tilbragt sin tid som diakon. Daniel er spanier ligesom Marcos, og hans opgave vil være at tage sig af de spansksprogede katolikker i København ligesom Marcos gjorde. Samtidig vil han fungere som andenpræst i Citymenighederne.

5 Velkommen til vores nye andenpræst: Jeg hedder Daniel Jiménez Raga. Mine forældre hedder Antonio og Elvira. Jeg er født i Valencia den 9. august 1981, så jeg er 31 år gammel. Jeg har altid boet i Torrent, som er en mindre by i nærheden af Valencia. Dér gik jeg i skole og i gymnasiet. Jeg tilhører en katolsk familie, derfor har jeg altid haft kontakt til Den katolske Kirke. Jeg har, sammen med min familie, altid været engageret i Den neokatekumenale Vandring 1, hvor jeg lærte kirken at kende, og hvor jeg opdagede, at Gud kaldte mig til præstetjenesten. Egentlig følte jeg mig kaldet, da jeg var 15 år, mens jeg deltog i Verdensungdomsdagen i Paris. Da jeg kom hjem, begyndte der en tid, hvor jeg reflekterede over det kald, jeg havde fået, og fire år senere følte jeg mig moden nok til at sige ja, til Guds kald og gå på præstekollegium. I september 2000 var jeg på en retræte i Porto San Giorgio, der var ledet af Kiko, Carmen og Fader Mario, som er initiativtagere til Den neokatekumenale Vandring. De holder den slags retræter hvert år, hvor alle de unge mænd deltager, der tilhører Den neokatekumenale Vandring og vil begynde deres uddannelse til præst på et Redemptoris Mater (et præstekollegie tilknyttet neokatekumenatet, der uddanner præster og missionærer i et bispedømme). Jeg blev sendt til præstekollegiet Redemptoris Mater i Vedbæk, der uddanner præster til den nye evangelisering. Fra og fra var jeg i Mexico som missionær, derefter rejste jeg til Rom i 2010 for at gøre min uddannelse færdig på Det pavelige Gregoriana Universitet (PUG), som er ledet af Jesuiterordenen. I 2012 virkede jeg som praktikant i Vor Frue Kirke i Århus. Det er det såkaldte pastorale år, mere kendt i bispedømmet som praktikant år. Jeg var i Århus indtil september 2013, derefter sendte biskoppen mig til Hellerup. Den 13. oktober blev jeg diakonviet og har siden da været i Sankt Andreas og Sankt Therese pastorat. Til Sant Markus fest, den 25. april 2013, blev jeg præsteviet. Fra den 1. august vil jeg være andenpræst i Sankt Ansgars Domkirke. Jeg håber, at Gud giver mig ydmyghed og sin Helligånd, for at tjene jer, så jeg kan udøve præstetjenesten til jeres og Kirkens gavn. Derfor anbefaler jeg mig til jeres forbøn. Daniel Jiménez Raga 1 Den neokatekumenale Vandring er en af de nye bevægelser, der begyndte i Kirken efter Det andet Vatikankoncil og som er et svar på den voldsomme sekularisering, vi oplever i vores tid. Med Johannes Paulus II s ord er den: En kristen indføring som tilpasser sig til vores tid og det nuværende samfunds situation. Brevet Ogniqualvolta til Mons. Paul Josef Cordes; den 30. august 1990.

6 Arrangementer i kirken Bibelstudie I den kommende sæson bliver bibelstudie den 1. og 3. onsdag i måneden kl i præstegården i Sankt Ansgars Kirke. Der vil blive nogle få afvigelser fra mønstret 1. og 3. onsdag, som vil fremgå af den plan, der vil blive udleveret, og som vil kunne ses på menighedernes hjemmesider. Grillaften på Institut Sankt Joseph lørdag den 24. august Atter i år holder vi fælles grill-aften for de tre City-Menigheder. Vi mødes til messen kl i Sankt Ansgars Kirke og tager derefter til Institut Sankt Joseph på Dag Hammarskjölds Allé 17, hvor festen begynder kl Det tager 10 minutter at gå, og Bus 1A går direkte derhen. Billetter kan købes i kirkerne efter søndagsmesserne. Pris: Voksne 100,- og børn gratis. Videostreaming i Sankt Ansgars Kirke I et stykke tid har man kunnet følge søndagens højmesse og biskoppens gudstjenester på internettet ved hjælp af videostreaming. Udsendelserne bliver sendt direkte, men kan også tages ned fra internettet via Det hele fungerer ved hjælp af to faste kameraer et der sidder over døren til sakristiet og dækker korrummet og dermed også en del af kirken, og et, der sidder på højre væg over billedet af den døde Kristus mellem Maria og Johannes. Fokus for optagelserne skal være liturgien, og kameraerne skal ikke dvæle ved kirkegængerne. Derfor vises kommunionsuddelingen heller ikke, men erstattes af stillbilleder. Man må altså vide, når man deltager i de ovennævnte messer, at de kan blive vist på internettet bagefter. Der vil blive sat skilte op ved indgangen, som gør opmærksom på dette. 6 Niels Messerschmidt, der sørger for, at højmesserne i Sankt Ansgars Kirke bliver optagede og transmitterede på internettet.

7 Ministrantweekend på Bornholm september Ministranterne fra de tre City-menigheder og fra Skt. Andreas og Skt. Therese menighed tager på weekend på Bornholm. Ud over at lære de snedigste tricks inden for ministrantfaget og styrke den almene liturgiske kundskab, skal vi opleve Bornholms fantastiske natur. Vi kommer til at bo ved Aakirkeby, lige over for Almindingen med Ekkodal, bisonokser og hvad den ellers kan byde på. Vi mødes på Københavns Hovedbanegård d. 6. september kl og er tilbage igen d. 8. september kl Pris 300 kr. pr. deltager. Der kan ydes tilskud til dette. For spørgsmål og tilmelding kontakt pastor Daniel Nørgaard: Tilmeldingsfrist: 1. august. Meld meget gerne tilbage, så tidligt som muligt. Det vil lette vores forberedelser. Voksenkatekese Voksenkatekesen begynder i år lørdag den 7. september. Voksenkatekesen finder sted i menighedssalen, Bredgade 69 A, kl Pris for deltagelsen er 40,- kr. Programmet er endnu ikke fastlagt, men det bliver godt. 1. kommunion 2014 Mens firmelsen og forberedelsen for de tre menigheder sker samlet, har vi besluttet, at der vil være 1.kommunion og forberedelse særskilt i alle tre menigheder. De endelige datoer er endnu ikke fastlagt, men vi indbyder til forberedelsesmøder i august, hvor tilmeldingen finder sted og forældrene får endelige detaljer om undervisning og dato for 1. kommunionen. Børn, der går i 2. klasse og opefter kan deltage. 1. Kommunion Sankt Ansgars Kirke Sankt Ansgar Torsdag 29. august kl Menighedssal Bredgade 69 A Jesu Hjerte Torsdag 22. august kl Menighedssal Stenosgade 4 Sakraments Torsdag 5. september kl Krypten Nørrebrogade 27 7

8 MEDBRING KUGLEPEN, BØRNENES DÅBSATTEST KR. TIL UNDERVISNINGSUDGIFTER! Firmelse 2014 information og tilmelding tirsdag 20. august Firmelsen 2014 bliver pinselørdag den 7. juni i Vor Frue Kirke. Forberedelsen bliver samlet for de tre menigheder og kommer til at foregå i Sankt Ansgars menighedssal, Bredgade 69 A, hvor vi også holder tilmeldings- og informationsmøde tirsdag den 20. august kl.19.30, hvor både forældre og firmander er indbudt. Firmander skal være fyldt 14 år ved firmelsen. MEDBRING KUGLEPEN, FIRMANDERNES DÅBSATTESTER KR. TIL UDGIFTER I FORBINDELSE MED FORBEREDELSEN. Besøgsgruppen Hvem vil hjælpe med at holde kontakten til de ældre? Vi har en stor gruppe ældre medlemmer i vore menigheder, som kan trænge til besøg. Vores besøgsgruppe, som har forsøgt at nå alle de ældre, som vi ikke ser i kirken, i forbindelse med sidste jul og påske, har været for lille, til at kunne nå det. Vi håber på hjælp fra flere og indbyder til forberedelsesmøde onsdag den 21. august kl i præstegården ved Sankt Ansgar, Bredgade 64,1. Mini-firmander information og tilmelding tirsdag 3. september Mellem 1. kommunion og firmelse består katekesen/trosundervisningen i vores program for mini-firmander. Vi forventer, at menighedernes børn, som går i klasse deltager programmet, der ikke bare består af undervisning men også af leg, sport og enkle gudstjenester. Det er ikke blot menighedens tilbud til familierne, men det er også familiernes bidrag til at opbygge menighedens trosfællesskab ved at sende børnene, så de allerede tidligt kan få indsigt i troen og blive en del af Kirkens fællesskab og støtte hinanden som katolikker. Møde i menighedssalen, Bredgade 69 A, kl MEDBRING 100 KR. I DELTAGERBETALING! Konvertitkursus Konvertitkurset for Storkøbenhavn begynder torsdag den 5. september kl i menighedssalen, Bredgade 69 A. Kurset løber frem til maj måned med undervisning hver torsdag. Tilmelding er ikke nødvendig. 8

9 Firmelse i Vor Frue Kirke Efter sidste års mega-firmelse med 74 firmander i Grundtvigskirken, hvor kun få mennesker kunne se, hvad der skete ved altret og til firmelsen, besluttede vi os for at forsøge at låne Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, til dette års firmelse. Vi blev modtaget med åbne arme af Biskop Peter Skov Jakobsen, Domprovst Anders Gadegaard og kirkens menighedsråd. Gudstjenesten i Vor Frue Kirke blev en stor oplevelse, hvor alle bagefter gav udtryk for, at de følte, at de var inddragede i handlingen og kunne følge alt, hvad der skete. En vigtig faktor var den meget smukke musik, som ledsagede gudstjenesten med et særligt sammensat kor under ledelse af Rolf Tönshoff og Klaus Munk-Nielsen og solosang af Susanne Elmark. Det er et stort arbejde, at få alt til at fungere et stort og nyt sted, men det gik upåklageligt ikke mindst på grund af vores ceremonimester og vores sakristan, der stod for logistikken og ceremonien, med god hjælp fra en stor skare af frivillige medhjælpere fra Sankt Ansgar og Sakramentskirken, og hjulpet godt af personalet i Vor Frue Kirke. Tak for det. Nyt fra Jesu Hjerte Kirke For at skabe større interesse for kirkekaffen efter søndagsmessen, har årets første måneder budt på nogle interessante foredrag. I februar fortalte p. Christian Noval om Med Gud på farten mellem indianere og isbjerge og i april fortalte Lisbeth Rütz om Thérèse af Lisieux. Begge foredrag var ganske velbesøgte, og der var efterfølgende stor spørgelyst. Desuden har de bidraget til et løft i deltagelsen ved søndagens kirkekaffe. Tak til foredragsholderne. Porten er igen bemandet, og der vil være officiel kontortid 2-3 timer om formiddagen. Vi er på nuværende tidspunkt fire frivillige, som har meldt os, men vil gerne have yderligere et par stykker med i teamet. Der udarbejdes en fleksibel vagtplan med skyldig hensyn til præferencer. Hvis du vil deltage, kontakt venligst Peter Dal, eller tlf Kirken har fået tilgang af et par nye ministranter, og det er vi glade for. 9

10 Kirken har dog fortsat behov for en styrkelse af ministrantordningen. Ikke mindst er der brug for voksne i menigheden, der har ministreret som børn. Sakristan Alexander Wettendorf vil tage sig af nye ministranter og sørge for oplæringen. Alexander træffes dagligt i kirken eller kontakt ham på alexander. eller tlf Troens År - Troslærekursus for voksne I anledning af Troens År, oktober 2012 til i november 2013 er der blevet holdt et troslærekursus for voksne hver onsdag kl i menighedssalen ved Jesu Hjerte Kirke, Stenosgade 4. Kurset, der løb fra 5. september til 1. maj, har været velbesøgt. Mange spændende emner blev taget op af lægfolk, søstre og præster for et skiftende, men altid Troslærekursus i Jesu Hjerte veloplagt og interesseret publikum. Det er en rigtig god ide, at drøfte troslære som voksen, som en deltager sagde, Nu er der gået 50 år siden jeg gik til 1. kommunionsundervisning, så et eller andet er da blevet glemt. Selv når børnelærdommen er i frisk erindring, kan det være rart at drøfte emnerne i et voksent perspektiv. Det har været et godt initiativ; det kunne være rart med en lignende foredragsrække en anden gang. Der er altid brug for et forum, hvor vi kan tale om troen. Kulturnatten i Jesu Hjerte Kirke Har du lyst til at være med til at lave Kulturnat i Jesu Hjerte Kirke, fredag d. 11. oktober 2013? Det er nu planlægningen starter. Er du kreativ, idérig, praktisk, eller har du bare lyst til at være med, så ring eller mail til Rasmus, 10

11 som er tovholder, på eller tlf eller til menighedsrådsformanden, Peter Dal, på Du kan også tale med ham, efter højmessen om søndagen. Kulturnattens emne bliver Maria Troens Moder og allerede nu kan vi afsløre, at aftenen kommer til at handle om Rosenkransbønnen og rosenkranse, valfartssteder som Lourdes, Fàtima og Medjugorje, hvor Jomfru Maria har vist sig, Angelusbønnen og hymner til Jomfru Marias ære. Det musikalske ligger i de kompetente hænder og sangstemmer af det danske Hildegard ensemble. Vi ses på Kulturnatten. Stenoklubben Stenoklubben, som er Jesu Hjerte Kirkes ældreklub, har i mange år stået for en sommerudflugt, som oftest i maj, som en slags afslutning på vores forårssæson. Denne udflugt er ikke kun for Stenoklubben, men for hele Jesu Hjerte Kirkes menighed! Vi har også derfor glædet os over, at flere fra vores menighed gennem årene har deltaget. At rejse er at leve, siger H.C. Andersen. Og at tage af sted samlet i en bus til et bestemt mål, spise sin mad, nyde den afslappede atmosfære som det er på en udflugt, er en god måde at være sammen på i en katolsk menighed, udover det brød vi lever af i messen til daglig. Turen i år går til Kalundborg. Her skal vi se den berømte kirke, Vor Frue, med de mange tårne, derefter besøger vi den katolske Sct. Mariæ. På grund af forskellige uheldige datoer, måtte vi aflyse den annoncerede udflugt i maj. Vi har derfor flyttet udflugten til begyndelsen af vores efterårs-sæson. Bemærk venligst, det bliver en hverdag! Nemlig onsdag d. 14. august fra Se opslaget i våbenhuset og på nettet. Tilmelding sker via sakristiet eller til undertegnede. Stenoklubbens efterårsmøder begynder igen tirsdag d. 17. september, hvor Inge Swittou-Rønnow vil fortælle om Henri M. Nuewen, katolsk præst, teolog og forfatter til flere udgivelser om troen. 11 På Stenoklubbens vegne Birte Mandrup Christensen. birteagmail.com/tlf

12 SAK deltager i Cph Marathon Søndag den 19. maj deltog Sakramentskirken i Copenhagen Marathon på mere end én måde. Menigheden blev fornemt repræsenteret af vores præst for den fransktalende del af menigheden, Robert Culat, der gennemførte løbet på 4 timer og 28 minutter. Med en central placering på løberuten kunne Sacchoir støtte præst og øvrige løbere med praise and worship sange foran kirken, og en håndfuld sognebørn solgte kaffe og hjemmebag til forbipasserende. KÆK-udflugten d. 21. maj 2013 Årets KÆK-udflugt gik til Sct. Knuds kirke i Fredericia, hvor pastor Ambroziu er sognepræst. Selvom vejret ikke var vellykket, var turen meget vellykket. Da vi nærmede os Fredericia delte Ulla sangen I natten klam og kold ud. Sangen, der handler om slaget ved Fredericia i I Sjællandsgade kunne vi omsider træde ind i en ganske anden verden end i natten klam og kold. Sct. Knuds kirkerum fremtrådte som en yndig rokoko-perle i sarte hvidgule pastelnuancer. I siden på hver kirkebænk er udskåret en håndstor forgyldt muslingeskal. Også billederne i korsvejen indgik i dette henrivende interiør med deres lyseblå smukt udskårne rokokorammer, så man ved første øjekast var tilbøjelig til at se billederne som blomsterbilleder; men korsvejens billeder talte alligevel deres eget tydelige sprog. Leif, mangeårigt medlem af Sct. Knuds kirke og tidligere formand for menighedsrådet, fortalte om kirken og Fredericia: Den danske konge havde i 1600-tallet mange udenlandske soldater i sin tjeneste. Mange af disse var katolikker, der ved de store højtider drog til deres hjemland for at fejre højtiden på katolsk vis. Dette var jo ikke gunstigt for det 12

13 danske riges sikkerhed. Derfor fik Fredericia i 1682 status af fristad med religionsfrihed for katolikkerne, så de ikke behøvede at rejse hjem til højtiderne. Der blev i 1687 med hjælp fra Münster bygget et katolsk kapel i bindingsværk. Men de katolske præster ved kapellet måtte ikke gå uden for byens volde og snakke med folk. Den nuværende Sct. Knuds kirke blev bygget i 1767 i Sjællandsgade. Pengene dertil kom fra en arv efter frøken Susanne Bianca, hvis italienske familie havde slået sig ned i Fredericia. Men kirken måtte ikke have vinduer ud mod Sjællandsgade, og der måtte ikke prædikes på dansk. Kirken måtte heller ikke have noget tårn, hvorfra der kunne ringes med klokker. Foran altret ligger der i gulvet en stor gravplade, som er mindeplade for frøken Susanne Bianco, som jo muliggjorde kirkebyggeriet. Selv døde Susanne Bianco i Mainz, hvor hun også blev begravet. KÆK udflugt til Fredericia Da kirken blev restaureret omkring 1970, overvågede Nationalmuseet restaureringen af den fredede kirkebygning i alle detaljer. Selv ved udformningen af 13

14 nyt alterbord og læsepult var museet med. Alterbordet og læsepulten indgår neutralt og smukt i kirkerummets originale rokoko-interiør. Pastor Ambroziu fortalte, at ud af en registreret menighed på 340 personer kommer der ca. 100 mennesker til messen. Han fortalte også, at da han kom til kirken, udtalte han det ønske, at den skulle være åben om dagen. Dette mødte nogen modstand, da man mente, det kunne være farligt. Men han insisterede på denne åbenhed, og som han sagde der er endnu ikke sket noget dårligt i den anledning. Måtte Gud beskytte og bevare hans åbenhed! På gensyn ved lejlighed til Ambroziu. Mange KÆKKE hilsener fra Birte. Skt Ignatius af Loyola - Børnehjørnet Ignatius blev født d. 24. december 1491, som lillebror til otte brødre og tre søstre. Hans forældre var adelige og familien boede i Nordvestspanien. Han skulle være soldat, så han blev page, som dreng, og blev slået til ridder i

15 Kongen førte krig i Nordspanien mod Frankrig, så Ignatius var med. Ved slaget ved Pampelona i 1521, fik han sit ene ben knust og da han endelig kunne rejse, blev han bragt hjem til familiegodset, Loyola. Han var stadig ikke rask og kedede sig i de måneder han måtte ligge i sengen. Hans svigerinde lånte ham de eneste bøger hun havde: nogle fortællinger om Jesus og om helgener. Ignatius ville hellere have haft nogle ridderromaner, men gik i gang med de to bøger, han havde fået. Han har nok været temmelig ked af det hele, fordi han var klar over, at han ikke kunne være ridder mere, fordi han nu havde et dårligt ben. Mens han læste i bøgerne han havde lånt, gik det op for Ignatius, at her var der et nyt arbejde: I stedet for at kæmpe for kongen, kunne han kæmpe for Jesus. Da han blev rask, tog han til Monserratklosteret i Catalonien og skriftede sine synder, som forberedelse til sit nye liv. Mens han var der, oplevede han at se Jomfru Maria og Jesus i et syn. Han var fast besluttet på at tage til Jerusalem og tjene Jesus der, men da han kom til det hellige land, viste det sig, at der ikke rigtigt var noget for ham at lave der, så han måtte tage hjem igen. Fra 1524 til 1537 læste Ignatius latin og teologi, først på universitet i Alcalà og bagefter i Paris. Sammen med nogle venner, stiftede Ignatius Jesu selskab, Jesuiterordenen, den 15. august I 1540 blev Jesu selskab officielt anerkendt af paven, som det står direkte til rådighed for. Det betyder, at paven kan til enhver tid sender jesuitter dér, hvor han mener der er mest brug for dem. I 1500-tallet kom jesuitterne til at arbejde i de nye lande, som europærerne lige var ved at få kendskab til, f. eks. Amerika. De kom også hurtigt til at grundlægge og drive skoler i Europa, hvor der var brug for veluddannede unge mænd til de forskellige landes administration tallet var også tidspunktet, hvor kirken blev splittet op i katolikker og protestanter. De næste to-trehundrede år, kom jesuitterne også til at arbejde som katolske missionærer til protestantiske lande. Det gjorde dem upopulære hos protestanterne. Katolske magthavere blev også sure, da jesuitterne i 1700-tallet fortalte dem, at det var forkert, at magthaverne holdt slaver i de 15

16 nye kolonier rundt om i Caribien eller Amerika. I dag kan vi bedre acceptere, at der er forskellige måder at tro på Gud på. Det er værre, at mange mennesker overhovedet ikke tror på Gud: så vi har stadig brug for at fortælle om Ham. Ignatius har helgenfest d. 31. juli og i år kan han for første gang i Jesu Selskabs historie kigger ned fra sin himmel på en pave, der er jesuit! af Elisabeth Jørgensen 1. kommunion i Sakramentskirken den 14. april

17 Kalender Sankt Ansgars Kirke (ANS) Sakramentskirken (SAK), Jesu Hjerte Kirke (JHK). I Jesus Hjerte Kirke er der Rosenkransbøn hver tirsdag efter messen kl I juli og august er der ikke kirkekaffe i Jesu Hjerte Kirke efter søndagens højmesse. I Sakramentskirken er der ingen fransk messe i juli og august. JUNI JHK SAK JHK JHK ANS Lør d. 8. Stenoklubbens og Jesu Hjerte Kirkes menighedsudflugt til Kalundborg Tors d. 13. kl Natkirke. Fre d. 21. kl Bøn og tilbedelse, som afsluttes med sakramental velsignelse. Fre d. 28. kl Forsonings- og helbredelsesmesse. Søn d. 30. kl Peter og Paulus fest. JULI ANS JHK ANS SAK JHK Fre d. 5. kl tilbedelse, kl messe, kl Vågenat begynder, der afsluttes med messe. Fre. d 5. kl Jesu Hjerte Fredag. Sakramentet udstilles kl Kort andagt og sakramental velsignelse kl Lør d. 6. kl. ca messe, efter vågenatten. Tors d.11. kl Natkirke. Fre d. 19. kl Bøn og tilbedelse, som afsluttes med sakramental velsignelse. 17

18 AUGUST JHK ANS ANS SAK JHK ALLE ALLE JHK ALLE ANS Fre d. 2. kl Jesu Hjerte Fredag. Sakramentet udstilles kl Kort andagt og sakramental velsignelse kl Fre d. 2. kl tilbedelse, kl messe, kl Vågenat begynder, der afsluttes med messe. Lør d. 3. kl. ca messe, efter vågenatten. Tors d. 8. kl Natkirke. Ons d. 14. kl Stenoklubbens udflugt til Kalundborg. Tir d. 20. kl i menighedssalen Bredgade 69 A: Information og tilmelding til firmelse 7. juni Ons d. 21. kl Præstegården ved Sankt Ansgar, forberedelsesmøde til besøgstjenesten. Tor d. 22. kl Menighedssal, Stenosgade 4. Forældremøde for børn til første kommunion i Jesu Hjerte Kirke. Lør d. 24. kl messe i Sankt Ansgar efterfulgt af grillfest på Institut Sct. Joseph, Dag Hammarskjölds Allé 17. Tor d. 29. kl Menighedssal, Bredgade 69 A, Forældremøde for børn til 1. kommunion i Sankt Ansgar. SEPTEMBER ALLE ANS ANS ANS ANS Tir d. 3. kl Information og tilmelding til mini-firmander. Ons d. 4. kl Bibelstudie ved pastor Niels Engelbrecht i præstegården, Sct. Ansgar. Tors d. 5. kl i Menighedssalen, Skt. Ansgar, Bredgade 69 A: Konvertitkursus begynder. Lør d. 7. kl Voksenkatekese. Søn d. 8. kl Domkirkens konsekrationsdag. 18

19 Menighedsråd Sankt Ansgars Kirke Beatrix Carlsen menighedsrådsformand Ingeborg Habekost Bui næstformand Bjarne von Benzon sekretær Christian Veng Jytte Hansen Marcel Stelsberg Jørgen Boesen Vita Trolle Pastor Niels Engelbrecht Paster Marcos Romero Bernus Menighedsråd Sakramentskirken Ewa Siekierski menighedsrådsformand Jean Mwepele næstformand Marianne Lipka sekretær Joan Campbell-Tofte Rafael M. Silva Katrine Ørum suppleant Francois Baustert suppleant Pastor Niels Engelbrecht Pastor Carroll Parker Pastor Robert Culat Menighedsråd Jesu Hjerte Kirke Peter Dal menighedsrådsformand Anne Marie Raft - næstformand Bente Nielsen - sekretær Anna Siekierska Stig Sørensen Jolanta Dal Vilhelm Stender - pastoralrådsmedlem Pastor Niels Engelbrecht Pastor Gerhard Sanders S.J. Hvis man har brug for en præst hurtigt til en syg eller døende og ikke får fat i en pr. telefon, kan det skyldes, at præsten er optaget af møder eller gudstjeneste, hvor han ikke kan tage telefonen. Brug derfor telefonsvareren eller sms og . 19

20 Afsender: Sankt Ansgars Kirke Bredgade København K Kirkernes messetider Sankt Ansgars Kirke Bredgade 64, 1260 K Hverdage (mandag-fredag) kl Fredag og lørdag kl Søndage kl (højmesse) 2. og 4. søndag kl Ukrainsk messe kl Spansk messe Laudes (morgenbøn) synges mandag-fredag kl Tilbedelse fredag kl Skriftemål: I god tid inden messerne eller efter aftale med præsterne. Sognepræst Niels Engelbrecht, tlf , 2. præst: Marcos Romero Bernus, tlf , Sakramentskirken Nørrebrogade 27 C, 2200 N Søndag kl Dansk Højmesse kl Fransk messe kl Engelsk messe Tirsdag kl Sakramental tilbedelse Onsdag kl Novena og engelsk messe Sognepræst: Niels Engelbrecht, tlf , Præst for engelsktalende; Anton Thevaraj Fredrick, tlf , Præst for fransktalende: Robert Culat, tlf , Jesu Hjerte Kirke Stenosgade 4A, 1616 København V Søn- og helligedage kl Højmesse kl Messe Hverdag (mandag-fredag) kl Messe Lørdag kl Italiensk messe 1. og 3. søndag i måneden kl Messe ef. ekstraord. ritus. 2. søndag i måneden kl Kroatisk messe 1. fredag i måneden kl Jesu Hjerte Andagt Mandag kl Møde i den stille bønsgruppe Tirsdag Efter messen kl.17.00: Rosenkransbøn Sognepræst: Niels Engelbrecht, tlf , Tlf / , Fax

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke december 20131 februar 2014 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forside: Krybbescene fra Jesu Hjerte Kirkes altertavle Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke marts maj 2013 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke forår 2013 Ærkebiskop Henryk Nowacki, Apostolsk nuntius, besøg i januar. Sankt Ansgars Kirkes,

Læs mere

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke S akramentskirken & ankt Ansgars Kirke juni 2012 august 2012 1 Sankt Ansgars Kirke og Sakramentskirken sommer 2012 Sankt Ansgars Kirkes og Sakramentskirkens sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd.

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke marts maj 2014 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forside: Rør mig ikke! Af Fra Angelico, San Marco Firenze. Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens

Læs mere

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke S akramentskirken & ankt Ansgars Kirke Sommer 2011 02_1559_Menighedsblad_2011_august.indd 1 20-07-2011 14:29:21 Sankt Ansgars Kirke og Sakramentskirken sommer 2011 Sankt Ansgars Kirkes og Sakramentskirkens

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke december 2012 februar 2013 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke vinter 2013 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad

Læs mere

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 2011 april

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 2011 april Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 2011 april 1 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) p. Gerhard Sanders S. J. (ansvarshavende) Elisabeth McOwan Sognebladets e-mail er: sogneblad@stenosgade.dk

Læs mere

Sct. Knuds Kirke, Fredericia

Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad november 2014 Kære menighed, Hvis I har læst artiklen Menighedssammenlægninger i øjenhøjde i sidste nummer af Katolsk Orientering (nr. 13) eller har hørt beretningen

Læs mere

marts maj 2014 marts - maj 2015

marts maj 2014 marts - maj 2015 marts maj 2014 1 marts - maj 2015 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forsidebillede: Diakonvielse 24. januar 2015 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad udgives

Læs mere

Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad august 2015

Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad august 2015 Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad august 2015 Lige efter sommerferien fik vi fra generalvikar Niels Engelbrecht den glade meddelelse, at Kasper Baadsgaard-Jensen efter sin diakonvielse den 28. august

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 22. oktober 2009

Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 22. oktober 2009 Skt. Ansgars Kirkes Menighedsråd Bredgade 64 1260 København K Tlf. 33 13 37 62 Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 22. oktober 2009 Til stede: Pastor Niels Engelbrecht, Pastor Daniel Nørgaard, Pastor

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke september november 2013 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke efterår 2013 Forside: Menighedernes grillfest 24. august 2013 Sankt Ansgars Kirkes,

Læs mere

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør.

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør. Sankt Ansgars Kirkes Menighedsråd Bredgade 64 1260 København K Referat af menighedsrådsmøde søndag den 10. august 2014. Til stede: Pastor Daniel Nørgaard (DN), pastor Daniel Jiménez Raga (DJR), Ulla Elmquist,

Læs mere

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke S akramentskirken & ankt Ansgars Kirke marts 2012 maj 2012 1 Sankt Ansgars Kirke og Sakramentskirken forår 2012 Sankt Ansgars Kirkes og Sakramentskirkens sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd. Ansvarshavende

Læs mere

december februar 2014/15

december februar 2014/15 marts maj 2014 1 december februar 2014/15 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forsidebillede: Generalvikar-skiftet i Jesu Hjerte Kirke, mandag den 1. september 2014 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens

Læs mere

Sognebladet Messetider:

Sognebladet Messetider: JESU HJERTE SOGN Stenosgade 4A, 1616 København V. Tlf. 33 24 65 80 / 33 21 85 88, Fax 33 25 07 38 e-mail stenosgade@mail. dk Sognebladet Messetider: Jesu Hjerte Kirke Nr. 5 november 2011 Søn- og helligdage:

Læs mere

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 3 juni 2011

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 3 juni 2011 Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 3 juni 2011 1 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) p. Gerhard Sanders S. J. (ansvarshavende) Elisabeth McOwan Sognebladets e-mail er: sogneblad@jesuhjertekirke.dk

Læs mere

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 1 2011 marts

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 1 2011 marts Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 1 2011 marts 1 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) p. Gerhard Sanders S. J. (ansvarshavende) Elisabeth McOwan Sognebladets e-mail er: sogneblad@stenosgade.dk

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke juni august 2017 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forsidebillede: Oliemessen tirsdag den 11. april 2017 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad udgives af

Læs mere

Sankt Ansgar Kirke september-november 2010 1

Sankt Ansgar Kirke september-november 2010 1 Sankt Ansgar Kirke september-november 2010 1 Sankt Ansgar Kirke september-november 2010 Sankt Ansgar kirkes sogneblad udgives af kirkens menighedsråd. Ansvarshavende chefredaktør: Niels Engelbrecht Redaktion:

Læs mere

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 september 2011

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 september 2011 Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 september 2011 1 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) p. Gerhard Sanders S. J. (ansvarshavende) Elisabeth McOwan Sognebladets e-mail er: sogneblad@jesuhjertekirke.dk

Læs mere

Sognebladets redaktion. Menighedsråd

Sognebladets redaktion. Menighedsråd Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) P. Gerhard Sanders S.J. (ansvarshavende redaktør) Anne Marie Raft og Elisabeth Jørgensen (layout) e-mail: sogneblad@jesuhjertekirke.dk Deadline for næste

Læs mere

Helle Bjerre Jette Svane Hansen Julietta Nielsen Malee Larsen

Helle Bjerre Jette Svane Hansen Julietta Nielsen Malee Larsen Vor Frue og Sankt Antoni Menighed Menighedsrådet Referat nummer: 11 Dato: 19-08-15 Tidspunkt 19:30 Kommer med kage Ann Til stede: p. Frederick Anton Thervaraj (Theva) p. Allen Courteau Franz Igwebuike

Læs mere

Sankt Ansgar nsg Kirke

Sankt Ansgar nsg Kirke Sankt Ansgar nsg Kirke Marts-maj 2010 1 884_menighedsblad_2010_marts-maj.indd 1 03-03-2010 07:52:29 Sankt Ansgars Kirke marts-maj 2010 Sankt Ansgars kirkes sogneblad udgives af kirkens menighedsråd. Ansvarshavende

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

250 års. Katolsk Kirke. i Bredgade

250 års. Katolsk Kirke. i Bredgade 250 års Katolsk Kirke i Bredgade Kontakt Sankt Ansgars Kirke Bredgade 64, 1260 København K www.sanktansgar.dk Tlf. 3313 3762 sogn@sanktansgar.dk Layout Zofia Zelazny Den katolske Kirke er ikke så kendt

Læs mere

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå AUGUST - SEPTEMBER 2014 36. årg. Nr. 5 MARIAS OPTAGELSE I HIMLEN D. 15. august fejrer Kirken Festen for Marias optagelse i Himlen; i Danmark og en del andre

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Vor Frue og Skt. Antoni Sogn

Vor Frue og Skt. Antoni Sogn Vor Frue og Skt. Antoni Sogn Sogneblad nr. 22 December 2014 - Februar 2015 Kære venner! Så er vi godt i gang med efterårets mørke side med regn og blæst og faldende aftentemperatur. Vi længes efter solen

Læs mere

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 2010 november

Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 2010 november Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 4 2010 november 1 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør) p. Gerhard Sanders S. J. (ansvarshavende) Elisabeth McOwan Sognebladets e-mail er: sogneblad@stenosgade.dk

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 8. september 2009

Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 8. september 2009 Skt. Ansgars Kirkes Menighedsråd Bredgade 64 1260 København K Tlf. 33 13 37 62 Referat af menighedsrådsmødet onsdag den 8. september 2009 Til stede: Pastor Niels Engelbrecht, Pastor Daniel Nørgaard, Andreas

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk

Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk Referat af menighedsrådsmøde søndag den 26. april 2015. Til stede: Afbud fra Pastor Daniel Nørgaard

Læs mere

Danmarks Katolske Kvindeforening

Danmarks Katolske Kvindeforening 1 Indhold DKKFs nye bestyrelse Hilsen fra landslederen v/ Anette Macko Kvindernes internationale Bededag v/ Marianne Plum Dalumretræte 2013 v/ Birgit Clausen Weekend i Maribo hos Birgittasøstrene Medlemsmøde

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.16,16-22 Der var ét billede i denne prædiketekst, som nogle her

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Sognebladet. Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012

Sognebladet. Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012 Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012 2 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør), p. Gerhard Sanders S. J. ansvarshavende) Elisabeth Jørgensen. Sognebladets e-mail er: sogneblad@stenosgade.dk

Læs mere

1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen?

1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen? 1. samling Hvorfor luthersk? Er det ikke nok at være kristen?»først og fremmest beder jeg om, at man vil tie med mit navn og ikke kalde sig lutherske, men kristne. Hvad er Luther? Læren er dog ikke min

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

Sogneblad Jesu Hjerte Kirke Randers 2015 Fastetiden Påske Kristi Himmelfart Første Kommunion Øm Valfart

Sogneblad Jesu Hjerte Kirke Randers 2015 Fastetiden Påske Kristi Himmelfart Første Kommunion Øm Valfart Sogneblad Jesu Hjerte Kirke Randers 2015 Fastetiden Påske Kristi Himmelfart Første Kommunion Øm Valfart Uddrag af Jesu Hjerte menigheds høringssvar til bispedømmet vedrørende det nye katolske landkort.

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

- men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger.

- men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger. - men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger. SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 1 11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 Åbningshilsen Skoleferien er slut, de fleste er ved at være tilbage fra

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 1 Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 Åbningshilsen Trinitatis søndag, Hellig Trefoldigheds Fest. En søndag, hvor vi fejrer GUD, glæder

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort 1. udgave juni 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Høringssvar 3. høringsrunde 3. runde høringssvar fra et mindretal i menighedsrådet ved Sct. Clemens

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Vor Frue og Sankt Antoni

Vor Frue og Sankt Antoni Vor Frue og Sankt Antoni SOGNEBLAD Nr. 21 September - November 2014 Kære venner! Velkommen tilbage efter en dejlig varm sommer. Jeg håber, at I har haft nogle gode feriedage med familie og venner og nu

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

det brager løs igen: pas nu lige på, klap hesten, spis brød til, du bestemmer ikke altså sådan over

det brager løs igen: pas nu lige på, klap hesten, spis brød til, du bestemmer ikke altså sådan over Nytårsdag 2014. Domkirken 14.00: 712 Vær velkommen, 713 For dig, O Herre, 717 I går, 588 Herre gør, 118 Julen har englelyd. Nadver: 587 Guds egen kære søn. Nu ligger der så et ubrugt år foran os. Sådan

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Sankt Ansgar Kirke december 2010 februar 2011 1

Sankt Ansgar Kirke december 2010 februar 2011 1 Sankt Ansgar Kirke december 2010 februar 2011 1 Sankt Ansgar Kirke december 2010 februar 2011 Sankt Ansgar kirkes sogneblad udgives af kirkens menighedsråd. Ansvarshavende chefredaktør: Niels Engelbrecht

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Prædiketekst: Den fortabte søns far - Luk 15.11-24 1. maj 2011 Sognepræst, Ole Pihl

Prædiketekst: Den fortabte søns far - Luk 15.11-24 1. maj 2011 Sognepræst, Ole Pihl Indeholder: Prædiken & Konfirmandtale Prædiken: (skrevet delvist på notatform) Indledningsbøn: Herre og Gud vi beder om, at du ved din Helligånd ved dit Åndelige og levende nærvær - vil åbne vores hjerter

Læs mere

2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl Salmer: 495/639/172/588//583/677/644

2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl Salmer: 495/639/172/588//583/677/644 1 2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 495/639/172/588//583/677/644 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Fastetiden fortsætter. Den lilla

Læs mere

Sankt Knuds Kirke Sogneblad for den katolske menighed i Fredericia

Sankt Knuds Kirke Sogneblad for den katolske menighed i Fredericia Sankt Knuds Kirke Sogneblad for den katolske menighed i Fredericia Advent. Jul. Nytår - 2012 Adventskransens oprindelse I alle kristne kirker finder man en adventskrans. Med første søndag i advent begynder

Læs mere

LEDERNES HÅNDBOG. Hvad ønsker I af Guds kirke for jeres barn? En forberedelse på barnedåb. Lidt baggrund. Kære medlem af lederholdet,

LEDERNES HÅNDBOG. Hvad ønsker I af Guds kirke for jeres barn? En forberedelse på barnedåb. Lidt baggrund. Kære medlem af lederholdet, Hvad ønsker I af Guds kirke for jeres barn? En forberedelse på barnedåb. LEDERNES HÅNDBOG Kære medlem af lederholdet, Tak, fordi du vil hjælpe med at forberede andre familier til deres barns dåb. Hvert

Læs mere

Pave Frans er en Jesus Kristus-centreret mand, der læser i Bibelen hver dag. Luis Palau, præst og evangelist 2

Pave Frans er en Jesus Kristus-centreret mand, der læser i Bibelen hver dag. Luis Palau, præst og evangelist 2 Han er sky, reserveret og fåmælt og har aldrig været karrierebevidst. Men det er netop de karaktertræk, der betragtes som hans største fortrin. Han lever spartansk og enkelt, samtidig med at han er dybt

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs.

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 15. februar 2015 Kirkedag: Fastelavns søndag/a Tekst: Matt 3,13-17 Salmer: SK: 192 * 441 * 141 * 388,5 * 172 LL: 192 * 450 * 388,3 * 441 * 141 * 388,5 *

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

De syv dødssynder - Elevmateriale

De syv dødssynder - Elevmateriale De syv dødssynder - Elevmateriale Juli-August 2017 Undervisningsmateriale udarbejdet til Viborg Bibliotekerne i anledning af Reformationsåret 2017 af Kristian Dysted og Bo Jensen 1 Hvad er Synd? I middelalderen

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække

Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 30. november 2014 kl. 10.00 Bodil Raakjær Jensen Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække Salmer. DDS 74 Vær velkommen Dåb DDS 84 Gør døren høj - - - DDS

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke

Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke december 2011 februar 2012 1 Sankt Ansgar Kirke og Sakramentskirken efterår 2011 Sankt Ansgar kirkes og Sakramentskirkens sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd.

Læs mere

Sct. Knuds Kirke, Fredericia

Sct. Knuds Kirke, Fredericia Kære menighed, Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad marts 2015 Artiklen Det nye katolske Danmarkskort i Katolsk Orientering nr. 1, 2015, har chokeret mange. Ja, ikke alene os, katolikker, men ligeledes

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Sankt Ansgar. nsg Kirke

Sankt Ansgar. nsg Kirke Sankt Ansgar nsg Kirke September-november 2009 1 menighedsblad_sep-nov_2009.indd 1 24-08-2009 11:58:55 Sankt Ansgars Kirke September-november 2009 Sankt Ansgars kirkes sogneblad udgives af kirkens menighedsråd.

Læs mere

Her er jo det hele! Af Bente Melbye

Her er jo det hele! Af Bente Melbye Her er jo det hele! Elisabeth Siemen fejrer 25-års jubilæum søndag den 8. September 2013 som sognepræst i Virum Kirke. Det markeres bl.a. med en reception og med denne portrætartikel. Af Bente Melbye -Virum

Læs mere