Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke"

Transkript

1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sommeren

2 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke sommer 2013 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd. Ansvarshavende chefredaktør: Niels Engelbrecht Redaktion: Rikke Korshøj Theill Fotos: Ulla Elmquist, Rikke Korshøj Theill Sats og tryk: Rosendahls BookPartnerMedia Sankt Ansgars Kirke Bredgade København K Tlf Sakramentskirken Nørrebrogade København N Tlf Jesu Hjerte Kirke Stenosgade 4 A 1616 København V Tlf Bøn Kom Herre! Smil ikke og sig, at du allerede er hos os. Millioner kender dig ikke og for os, som gør, hvad er forskellen? Hvad er idéen med dit nærvær, hvis vore liv ikke ændres? Forvandl vores liv, fjern vores selvtilfredshed! Gør din verden til formålet for vores liv. Tag stilheden af en ren samvittighed væk! Pres vores magelighed! For kun sådan opstår den anden fred, din fred. (Dom Helder Camara)

3 Præsten skriver: Vi ved ikke rigtig, om det er om 4 eller 5 år, at det sker. Det kommer selvfølgelig an på, om vi kan nå at gøre noget ved det inden da; men vi kan ikke gøre det alene. Vi er nødt til at have hjælp fra alle katolikkerne i landet. Det, der ikke må ske er, at bispedømmet går fallit. Med det nuværende underskud, vil det ske om 4 eller 5 år. For øjeblikket bliver der skåret, hvor der kan. Er det fordi, vi bruger for mange penge? Bispedømmet bruger til administration, institutioner og lønninger til alle præster ca. 2/3 af, hvad vores skole i sognet, Institut Sankt Joseph, bruger til årlig drift, så man kan ikke tale om overforbrug. Egentlig bruger vi for få penge. Pengeforbrug er et tegn på aktivitet, så lavt forbrug er også et tegn på lav aktivitet. Vores mål burde være at bruge mange flere penge. For øjeblikket diskuteres det, om vi har råd til at få flere præster, fordi 1/3 af driften går til præstelønninger og boliger. Tænk, hvis vi måtte sige nej til at modtage præster til bispedømmet. For øjeblikket lukker vi kirker og sælger bygninger fra, fordi vi ikke har penge til at opretholde dem. For øjeblikket skruer vi ned på vores institutioner, så vi fx har mindre hjælp til at lave ordentlige undervisningsmaterialer og inspiration til at give troen videre til børn og unge. Og vi kunne sagtens have flere penge. For øjeblikket betaler 1/8 af de registrerede katolikker skat til Kirken i gennemsnit 183 kr. om måneden. Vi skal altså bare have flere til at betale, og have dem, der betaler, til at betale mere: 1 % af den skattepligtige indkomst, som automatisk bliver trukket fra i skat, så det reelt bliver 0,6-0,7 %. Vi vil gerne have råd til flere præster Vi vil gerne have råd til at beholde og holde vore kirker Vi vil gerne have råd til at lave ordentlig katekese for børn og unge. I skal bare gå ind på og melde jer til eller ringe på Hvis I skal have sat jeres bidrag op, så send en mail til dk eller ring på Mange tak for jeres bidrag og god sommer. Sognepræsten

4 Farvel og stor tak til Marcos Fra 1.august er pastor Marcos Romero Bernus konstitueret som sognepræst for Sankt Knud Lavards menighed i Lyngby. Marcos har ud over det store og gode arbejde, som han har gjort i menighederne i Indre By også haft ansvaret for de spansktalende katolikker i København hvilket nærmest svarer til et helt sognepræsteembede. Vi kommer til at savne Marcos for hans omsorg for alle, som har søgt ham og også for hans gode og humoristiske måde at være på. Alt godt og Guds velsignelse for hans nye kald. Velkommen tilbage til Daniel Efter 1½ års orlov er pastor Daniel Nørgaard vendt tilbage til aktiv præstetjeneste, og vi er så heldige, at han indtil videre er udnævnt til at være andenpræst i vores menigheder. Vi har allerede siden påske haft glæde af ham. Daniel bliver foreløbig hos os, idet han dog i efteråret vil være i Rom nogle måneder for at forberede sig på aflæggelse af den afsluttende prøve i februar, der skal give ham licentiatgraden i teologi, en akademisk grad, som vil give ham kompetence til at undervise kommende præster i teologi. Velkommen tilbage til Daniel. Velkommen til Daniel Dette er ikke en gentagelse; men vores nye andenpræst hedder også Daniel ikke Nørgaard men Jiménez Raga. Daniel er lige blevet præsteviet og arbejder for øjeblikket i Sankt Andreas og Sankt Therese, vor nordlige nabomenighed, hvor han også har tilbragt sin tid som diakon. Daniel er spanier ligesom Marcos, og hans opgave vil være at tage sig af de spansksprogede katolikker i København ligesom Marcos gjorde. Samtidig vil han fungere som andenpræst i Citymenighederne.

5 Velkommen til vores nye andenpræst: Jeg hedder Daniel Jiménez Raga. Mine forældre hedder Antonio og Elvira. Jeg er født i Valencia den 9. august 1981, så jeg er 31 år gammel. Jeg har altid boet i Torrent, som er en mindre by i nærheden af Valencia. Dér gik jeg i skole og i gymnasiet. Jeg tilhører en katolsk familie, derfor har jeg altid haft kontakt til Den katolske Kirke. Jeg har, sammen med min familie, altid været engageret i Den neokatekumenale Vandring 1, hvor jeg lærte kirken at kende, og hvor jeg opdagede, at Gud kaldte mig til præstetjenesten. Egentlig følte jeg mig kaldet, da jeg var 15 år, mens jeg deltog i Verdensungdomsdagen i Paris. Da jeg kom hjem, begyndte der en tid, hvor jeg reflekterede over det kald, jeg havde fået, og fire år senere følte jeg mig moden nok til at sige ja, til Guds kald og gå på præstekollegium. I september 2000 var jeg på en retræte i Porto San Giorgio, der var ledet af Kiko, Carmen og Fader Mario, som er initiativtagere til Den neokatekumenale Vandring. De holder den slags retræter hvert år, hvor alle de unge mænd deltager, der tilhører Den neokatekumenale Vandring og vil begynde deres uddannelse til præst på et Redemptoris Mater (et præstekollegie tilknyttet neokatekumenatet, der uddanner præster og missionærer i et bispedømme). Jeg blev sendt til præstekollegiet Redemptoris Mater i Vedbæk, der uddanner præster til den nye evangelisering. Fra og fra var jeg i Mexico som missionær, derefter rejste jeg til Rom i 2010 for at gøre min uddannelse færdig på Det pavelige Gregoriana Universitet (PUG), som er ledet af Jesuiterordenen. I 2012 virkede jeg som praktikant i Vor Frue Kirke i Århus. Det er det såkaldte pastorale år, mere kendt i bispedømmet som praktikant år. Jeg var i Århus indtil september 2013, derefter sendte biskoppen mig til Hellerup. Den 13. oktober blev jeg diakonviet og har siden da været i Sankt Andreas og Sankt Therese pastorat. Til Sant Markus fest, den 25. april 2013, blev jeg præsteviet. Fra den 1. august vil jeg være andenpræst i Sankt Ansgars Domkirke. Jeg håber, at Gud giver mig ydmyghed og sin Helligånd, for at tjene jer, så jeg kan udøve præstetjenesten til jeres og Kirkens gavn. Derfor anbefaler jeg mig til jeres forbøn. Daniel Jiménez Raga 1 Den neokatekumenale Vandring er en af de nye bevægelser, der begyndte i Kirken efter Det andet Vatikankoncil og som er et svar på den voldsomme sekularisering, vi oplever i vores tid. Med Johannes Paulus II s ord er den: En kristen indføring som tilpasser sig til vores tid og det nuværende samfunds situation. Brevet Ogniqualvolta til Mons. Paul Josef Cordes; den 30. august 1990.

6 Arrangementer i kirken Bibelstudie I den kommende sæson bliver bibelstudie den 1. og 3. onsdag i måneden kl i præstegården i Sankt Ansgars Kirke. Der vil blive nogle få afvigelser fra mønstret 1. og 3. onsdag, som vil fremgå af den plan, der vil blive udleveret, og som vil kunne ses på menighedernes hjemmesider. Grillaften på Institut Sankt Joseph lørdag den 24. august Atter i år holder vi fælles grill-aften for de tre City-Menigheder. Vi mødes til messen kl i Sankt Ansgars Kirke og tager derefter til Institut Sankt Joseph på Dag Hammarskjölds Allé 17, hvor festen begynder kl Det tager 10 minutter at gå, og Bus 1A går direkte derhen. Billetter kan købes i kirkerne efter søndagsmesserne. Pris: Voksne 100,- og børn gratis. Videostreaming i Sankt Ansgars Kirke I et stykke tid har man kunnet følge søndagens højmesse og biskoppens gudstjenester på internettet ved hjælp af videostreaming. Udsendelserne bliver sendt direkte, men kan også tages ned fra internettet via Det hele fungerer ved hjælp af to faste kameraer et der sidder over døren til sakristiet og dækker korrummet og dermed også en del af kirken, og et, der sidder på højre væg over billedet af den døde Kristus mellem Maria og Johannes. Fokus for optagelserne skal være liturgien, og kameraerne skal ikke dvæle ved kirkegængerne. Derfor vises kommunionsuddelingen heller ikke, men erstattes af stillbilleder. Man må altså vide, når man deltager i de ovennævnte messer, at de kan blive vist på internettet bagefter. Der vil blive sat skilte op ved indgangen, som gør opmærksom på dette. 6 Niels Messerschmidt, der sørger for, at højmesserne i Sankt Ansgars Kirke bliver optagede og transmitterede på internettet.

7 Ministrantweekend på Bornholm september Ministranterne fra de tre City-menigheder og fra Skt. Andreas og Skt. Therese menighed tager på weekend på Bornholm. Ud over at lære de snedigste tricks inden for ministrantfaget og styrke den almene liturgiske kundskab, skal vi opleve Bornholms fantastiske natur. Vi kommer til at bo ved Aakirkeby, lige over for Almindingen med Ekkodal, bisonokser og hvad den ellers kan byde på. Vi mødes på Københavns Hovedbanegård d. 6. september kl og er tilbage igen d. 8. september kl Pris 300 kr. pr. deltager. Der kan ydes tilskud til dette. For spørgsmål og tilmelding kontakt pastor Daniel Nørgaard: Tilmeldingsfrist: 1. august. Meld meget gerne tilbage, så tidligt som muligt. Det vil lette vores forberedelser. Voksenkatekese Voksenkatekesen begynder i år lørdag den 7. september. Voksenkatekesen finder sted i menighedssalen, Bredgade 69 A, kl Pris for deltagelsen er 40,- kr. Programmet er endnu ikke fastlagt, men det bliver godt. 1. kommunion 2014 Mens firmelsen og forberedelsen for de tre menigheder sker samlet, har vi besluttet, at der vil være 1.kommunion og forberedelse særskilt i alle tre menigheder. De endelige datoer er endnu ikke fastlagt, men vi indbyder til forberedelsesmøder i august, hvor tilmeldingen finder sted og forældrene får endelige detaljer om undervisning og dato for 1. kommunionen. Børn, der går i 2. klasse og opefter kan deltage. 1. Kommunion Sankt Ansgars Kirke Sankt Ansgar Torsdag 29. august kl Menighedssal Bredgade 69 A Jesu Hjerte Torsdag 22. august kl Menighedssal Stenosgade 4 Sakraments Torsdag 5. september kl Krypten Nørrebrogade 27 7

8 MEDBRING KUGLEPEN, BØRNENES DÅBSATTEST KR. TIL UNDERVISNINGSUDGIFTER! Firmelse 2014 information og tilmelding tirsdag 20. august Firmelsen 2014 bliver pinselørdag den 7. juni i Vor Frue Kirke. Forberedelsen bliver samlet for de tre menigheder og kommer til at foregå i Sankt Ansgars menighedssal, Bredgade 69 A, hvor vi også holder tilmeldings- og informationsmøde tirsdag den 20. august kl.19.30, hvor både forældre og firmander er indbudt. Firmander skal være fyldt 14 år ved firmelsen. MEDBRING KUGLEPEN, FIRMANDERNES DÅBSATTESTER KR. TIL UDGIFTER I FORBINDELSE MED FORBEREDELSEN. Besøgsgruppen Hvem vil hjælpe med at holde kontakten til de ældre? Vi har en stor gruppe ældre medlemmer i vore menigheder, som kan trænge til besøg. Vores besøgsgruppe, som har forsøgt at nå alle de ældre, som vi ikke ser i kirken, i forbindelse med sidste jul og påske, har været for lille, til at kunne nå det. Vi håber på hjælp fra flere og indbyder til forberedelsesmøde onsdag den 21. august kl i præstegården ved Sankt Ansgar, Bredgade 64,1. Mini-firmander information og tilmelding tirsdag 3. september Mellem 1. kommunion og firmelse består katekesen/trosundervisningen i vores program for mini-firmander. Vi forventer, at menighedernes børn, som går i klasse deltager programmet, der ikke bare består af undervisning men også af leg, sport og enkle gudstjenester. Det er ikke blot menighedens tilbud til familierne, men det er også familiernes bidrag til at opbygge menighedens trosfællesskab ved at sende børnene, så de allerede tidligt kan få indsigt i troen og blive en del af Kirkens fællesskab og støtte hinanden som katolikker. Møde i menighedssalen, Bredgade 69 A, kl MEDBRING 100 KR. I DELTAGERBETALING! Konvertitkursus Konvertitkurset for Storkøbenhavn begynder torsdag den 5. september kl i menighedssalen, Bredgade 69 A. Kurset løber frem til maj måned med undervisning hver torsdag. Tilmelding er ikke nødvendig. 8

9 Firmelse i Vor Frue Kirke Efter sidste års mega-firmelse med 74 firmander i Grundtvigskirken, hvor kun få mennesker kunne se, hvad der skete ved altret og til firmelsen, besluttede vi os for at forsøge at låne Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, til dette års firmelse. Vi blev modtaget med åbne arme af Biskop Peter Skov Jakobsen, Domprovst Anders Gadegaard og kirkens menighedsråd. Gudstjenesten i Vor Frue Kirke blev en stor oplevelse, hvor alle bagefter gav udtryk for, at de følte, at de var inddragede i handlingen og kunne følge alt, hvad der skete. En vigtig faktor var den meget smukke musik, som ledsagede gudstjenesten med et særligt sammensat kor under ledelse af Rolf Tönshoff og Klaus Munk-Nielsen og solosang af Susanne Elmark. Det er et stort arbejde, at få alt til at fungere et stort og nyt sted, men det gik upåklageligt ikke mindst på grund af vores ceremonimester og vores sakristan, der stod for logistikken og ceremonien, med god hjælp fra en stor skare af frivillige medhjælpere fra Sankt Ansgar og Sakramentskirken, og hjulpet godt af personalet i Vor Frue Kirke. Tak for det. Nyt fra Jesu Hjerte Kirke For at skabe større interesse for kirkekaffen efter søndagsmessen, har årets første måneder budt på nogle interessante foredrag. I februar fortalte p. Christian Noval om Med Gud på farten mellem indianere og isbjerge og i april fortalte Lisbeth Rütz om Thérèse af Lisieux. Begge foredrag var ganske velbesøgte, og der var efterfølgende stor spørgelyst. Desuden har de bidraget til et løft i deltagelsen ved søndagens kirkekaffe. Tak til foredragsholderne. Porten er igen bemandet, og der vil være officiel kontortid 2-3 timer om formiddagen. Vi er på nuværende tidspunkt fire frivillige, som har meldt os, men vil gerne have yderligere et par stykker med i teamet. Der udarbejdes en fleksibel vagtplan med skyldig hensyn til præferencer. Hvis du vil deltage, kontakt venligst Peter Dal, eller tlf Kirken har fået tilgang af et par nye ministranter, og det er vi glade for. 9

10 Kirken har dog fortsat behov for en styrkelse af ministrantordningen. Ikke mindst er der brug for voksne i menigheden, der har ministreret som børn. Sakristan Alexander Wettendorf vil tage sig af nye ministranter og sørge for oplæringen. Alexander træffes dagligt i kirken eller kontakt ham på alexander. eller tlf Troens År - Troslærekursus for voksne I anledning af Troens År, oktober 2012 til i november 2013 er der blevet holdt et troslærekursus for voksne hver onsdag kl i menighedssalen ved Jesu Hjerte Kirke, Stenosgade 4. Kurset, der løb fra 5. september til 1. maj, har været velbesøgt. Mange spændende emner blev taget op af lægfolk, søstre og præster for et skiftende, men altid Troslærekursus i Jesu Hjerte veloplagt og interesseret publikum. Det er en rigtig god ide, at drøfte troslære som voksen, som en deltager sagde, Nu er der gået 50 år siden jeg gik til 1. kommunionsundervisning, så et eller andet er da blevet glemt. Selv når børnelærdommen er i frisk erindring, kan det være rart at drøfte emnerne i et voksent perspektiv. Det har været et godt initiativ; det kunne være rart med en lignende foredragsrække en anden gang. Der er altid brug for et forum, hvor vi kan tale om troen. Kulturnatten i Jesu Hjerte Kirke Har du lyst til at være med til at lave Kulturnat i Jesu Hjerte Kirke, fredag d. 11. oktober 2013? Det er nu planlægningen starter. Er du kreativ, idérig, praktisk, eller har du bare lyst til at være med, så ring eller mail til Rasmus, 10

11 som er tovholder, på eller tlf eller til menighedsrådsformanden, Peter Dal, på Du kan også tale med ham, efter højmessen om søndagen. Kulturnattens emne bliver Maria Troens Moder og allerede nu kan vi afsløre, at aftenen kommer til at handle om Rosenkransbønnen og rosenkranse, valfartssteder som Lourdes, Fàtima og Medjugorje, hvor Jomfru Maria har vist sig, Angelusbønnen og hymner til Jomfru Marias ære. Det musikalske ligger i de kompetente hænder og sangstemmer af det danske Hildegard ensemble. Vi ses på Kulturnatten. Stenoklubben Stenoklubben, som er Jesu Hjerte Kirkes ældreklub, har i mange år stået for en sommerudflugt, som oftest i maj, som en slags afslutning på vores forårssæson. Denne udflugt er ikke kun for Stenoklubben, men for hele Jesu Hjerte Kirkes menighed! Vi har også derfor glædet os over, at flere fra vores menighed gennem årene har deltaget. At rejse er at leve, siger H.C. Andersen. Og at tage af sted samlet i en bus til et bestemt mål, spise sin mad, nyde den afslappede atmosfære som det er på en udflugt, er en god måde at være sammen på i en katolsk menighed, udover det brød vi lever af i messen til daglig. Turen i år går til Kalundborg. Her skal vi se den berømte kirke, Vor Frue, med de mange tårne, derefter besøger vi den katolske Sct. Mariæ. På grund af forskellige uheldige datoer, måtte vi aflyse den annoncerede udflugt i maj. Vi har derfor flyttet udflugten til begyndelsen af vores efterårs-sæson. Bemærk venligst, det bliver en hverdag! Nemlig onsdag d. 14. august fra Se opslaget i våbenhuset og på nettet. Tilmelding sker via sakristiet eller til undertegnede. Stenoklubbens efterårsmøder begynder igen tirsdag d. 17. september, hvor Inge Swittou-Rønnow vil fortælle om Henri M. Nuewen, katolsk præst, teolog og forfatter til flere udgivelser om troen. 11 På Stenoklubbens vegne Birte Mandrup Christensen. birteagmail.com/tlf

12 SAK deltager i Cph Marathon Søndag den 19. maj deltog Sakramentskirken i Copenhagen Marathon på mere end én måde. Menigheden blev fornemt repræsenteret af vores præst for den fransktalende del af menigheden, Robert Culat, der gennemførte løbet på 4 timer og 28 minutter. Med en central placering på løberuten kunne Sacchoir støtte præst og øvrige løbere med praise and worship sange foran kirken, og en håndfuld sognebørn solgte kaffe og hjemmebag til forbipasserende. KÆK-udflugten d. 21. maj 2013 Årets KÆK-udflugt gik til Sct. Knuds kirke i Fredericia, hvor pastor Ambroziu er sognepræst. Selvom vejret ikke var vellykket, var turen meget vellykket. Da vi nærmede os Fredericia delte Ulla sangen I natten klam og kold ud. Sangen, der handler om slaget ved Fredericia i I Sjællandsgade kunne vi omsider træde ind i en ganske anden verden end i natten klam og kold. Sct. Knuds kirkerum fremtrådte som en yndig rokoko-perle i sarte hvidgule pastelnuancer. I siden på hver kirkebænk er udskåret en håndstor forgyldt muslingeskal. Også billederne i korsvejen indgik i dette henrivende interiør med deres lyseblå smukt udskårne rokokorammer, så man ved første øjekast var tilbøjelig til at se billederne som blomsterbilleder; men korsvejens billeder talte alligevel deres eget tydelige sprog. Leif, mangeårigt medlem af Sct. Knuds kirke og tidligere formand for menighedsrådet, fortalte om kirken og Fredericia: Den danske konge havde i 1600-tallet mange udenlandske soldater i sin tjeneste. Mange af disse var katolikker, der ved de store højtider drog til deres hjemland for at fejre højtiden på katolsk vis. Dette var jo ikke gunstigt for det 12

13 danske riges sikkerhed. Derfor fik Fredericia i 1682 status af fristad med religionsfrihed for katolikkerne, så de ikke behøvede at rejse hjem til højtiderne. Der blev i 1687 med hjælp fra Münster bygget et katolsk kapel i bindingsværk. Men de katolske præster ved kapellet måtte ikke gå uden for byens volde og snakke med folk. Den nuværende Sct. Knuds kirke blev bygget i 1767 i Sjællandsgade. Pengene dertil kom fra en arv efter frøken Susanne Bianca, hvis italienske familie havde slået sig ned i Fredericia. Men kirken måtte ikke have vinduer ud mod Sjællandsgade, og der måtte ikke prædikes på dansk. Kirken måtte heller ikke have noget tårn, hvorfra der kunne ringes med klokker. Foran altret ligger der i gulvet en stor gravplade, som er mindeplade for frøken Susanne Bianco, som jo muliggjorde kirkebyggeriet. Selv døde Susanne Bianco i Mainz, hvor hun også blev begravet. KÆK udflugt til Fredericia Da kirken blev restaureret omkring 1970, overvågede Nationalmuseet restaureringen af den fredede kirkebygning i alle detaljer. Selv ved udformningen af 13

14 nyt alterbord og læsepult var museet med. Alterbordet og læsepulten indgår neutralt og smukt i kirkerummets originale rokoko-interiør. Pastor Ambroziu fortalte, at ud af en registreret menighed på 340 personer kommer der ca. 100 mennesker til messen. Han fortalte også, at da han kom til kirken, udtalte han det ønske, at den skulle være åben om dagen. Dette mødte nogen modstand, da man mente, det kunne være farligt. Men han insisterede på denne åbenhed, og som han sagde der er endnu ikke sket noget dårligt i den anledning. Måtte Gud beskytte og bevare hans åbenhed! På gensyn ved lejlighed til Ambroziu. Mange KÆKKE hilsener fra Birte. Skt Ignatius af Loyola - Børnehjørnet Ignatius blev født d. 24. december 1491, som lillebror til otte brødre og tre søstre. Hans forældre var adelige og familien boede i Nordvestspanien. Han skulle være soldat, så han blev page, som dreng, og blev slået til ridder i

15 Kongen førte krig i Nordspanien mod Frankrig, så Ignatius var med. Ved slaget ved Pampelona i 1521, fik han sit ene ben knust og da han endelig kunne rejse, blev han bragt hjem til familiegodset, Loyola. Han var stadig ikke rask og kedede sig i de måneder han måtte ligge i sengen. Hans svigerinde lånte ham de eneste bøger hun havde: nogle fortællinger om Jesus og om helgener. Ignatius ville hellere have haft nogle ridderromaner, men gik i gang med de to bøger, han havde fået. Han har nok været temmelig ked af det hele, fordi han var klar over, at han ikke kunne være ridder mere, fordi han nu havde et dårligt ben. Mens han læste i bøgerne han havde lånt, gik det op for Ignatius, at her var der et nyt arbejde: I stedet for at kæmpe for kongen, kunne han kæmpe for Jesus. Da han blev rask, tog han til Monserratklosteret i Catalonien og skriftede sine synder, som forberedelse til sit nye liv. Mens han var der, oplevede han at se Jomfru Maria og Jesus i et syn. Han var fast besluttet på at tage til Jerusalem og tjene Jesus der, men da han kom til det hellige land, viste det sig, at der ikke rigtigt var noget for ham at lave der, så han måtte tage hjem igen. Fra 1524 til 1537 læste Ignatius latin og teologi, først på universitet i Alcalà og bagefter i Paris. Sammen med nogle venner, stiftede Ignatius Jesu selskab, Jesuiterordenen, den 15. august I 1540 blev Jesu selskab officielt anerkendt af paven, som det står direkte til rådighed for. Det betyder, at paven kan til enhver tid sender jesuitter dér, hvor han mener der er mest brug for dem. I 1500-tallet kom jesuitterne til at arbejde i de nye lande, som europærerne lige var ved at få kendskab til, f. eks. Amerika. De kom også hurtigt til at grundlægge og drive skoler i Europa, hvor der var brug for veluddannede unge mænd til de forskellige landes administration tallet var også tidspunktet, hvor kirken blev splittet op i katolikker og protestanter. De næste to-trehundrede år, kom jesuitterne også til at arbejde som katolske missionærer til protestantiske lande. Det gjorde dem upopulære hos protestanterne. Katolske magthavere blev også sure, da jesuitterne i 1700-tallet fortalte dem, at det var forkert, at magthaverne holdt slaver i de 15

16 nye kolonier rundt om i Caribien eller Amerika. I dag kan vi bedre acceptere, at der er forskellige måder at tro på Gud på. Det er værre, at mange mennesker overhovedet ikke tror på Gud: så vi har stadig brug for at fortælle om Ham. Ignatius har helgenfest d. 31. juli og i år kan han for første gang i Jesu Selskabs historie kigger ned fra sin himmel på en pave, der er jesuit! af Elisabeth Jørgensen 1. kommunion i Sakramentskirken den 14. april

17 Kalender Sankt Ansgars Kirke (ANS) Sakramentskirken (SAK), Jesu Hjerte Kirke (JHK). I Jesus Hjerte Kirke er der Rosenkransbøn hver tirsdag efter messen kl I juli og august er der ikke kirkekaffe i Jesu Hjerte Kirke efter søndagens højmesse. I Sakramentskirken er der ingen fransk messe i juli og august. JUNI JHK SAK JHK JHK ANS Lør d. 8. Stenoklubbens og Jesu Hjerte Kirkes menighedsudflugt til Kalundborg Tors d. 13. kl Natkirke. Fre d. 21. kl Bøn og tilbedelse, som afsluttes med sakramental velsignelse. Fre d. 28. kl Forsonings- og helbredelsesmesse. Søn d. 30. kl Peter og Paulus fest. JULI ANS JHK ANS SAK JHK Fre d. 5. kl tilbedelse, kl messe, kl Vågenat begynder, der afsluttes med messe. Fre. d 5. kl Jesu Hjerte Fredag. Sakramentet udstilles kl Kort andagt og sakramental velsignelse kl Lør d. 6. kl. ca messe, efter vågenatten. Tors d.11. kl Natkirke. Fre d. 19. kl Bøn og tilbedelse, som afsluttes med sakramental velsignelse. 17

18 AUGUST JHK ANS ANS SAK JHK ALLE ALLE JHK ALLE ANS Fre d. 2. kl Jesu Hjerte Fredag. Sakramentet udstilles kl Kort andagt og sakramental velsignelse kl Fre d. 2. kl tilbedelse, kl messe, kl Vågenat begynder, der afsluttes med messe. Lør d. 3. kl. ca messe, efter vågenatten. Tors d. 8. kl Natkirke. Ons d. 14. kl Stenoklubbens udflugt til Kalundborg. Tir d. 20. kl i menighedssalen Bredgade 69 A: Information og tilmelding til firmelse 7. juni Ons d. 21. kl Præstegården ved Sankt Ansgar, forberedelsesmøde til besøgstjenesten. Tor d. 22. kl Menighedssal, Stenosgade 4. Forældremøde for børn til første kommunion i Jesu Hjerte Kirke. Lør d. 24. kl messe i Sankt Ansgar efterfulgt af grillfest på Institut Sct. Joseph, Dag Hammarskjölds Allé 17. Tor d. 29. kl Menighedssal, Bredgade 69 A, Forældremøde for børn til 1. kommunion i Sankt Ansgar. SEPTEMBER ALLE ANS ANS ANS ANS Tir d. 3. kl Information og tilmelding til mini-firmander. Ons d. 4. kl Bibelstudie ved pastor Niels Engelbrecht i præstegården, Sct. Ansgar. Tors d. 5. kl i Menighedssalen, Skt. Ansgar, Bredgade 69 A: Konvertitkursus begynder. Lør d. 7. kl Voksenkatekese. Søn d. 8. kl Domkirkens konsekrationsdag. 18

19 Menighedsråd Sankt Ansgars Kirke Beatrix Carlsen menighedsrådsformand Ingeborg Habekost Bui næstformand Bjarne von Benzon sekretær Christian Veng Jytte Hansen Marcel Stelsberg Jørgen Boesen Vita Trolle Pastor Niels Engelbrecht Paster Marcos Romero Bernus Menighedsråd Sakramentskirken Ewa Siekierski menighedsrådsformand Jean Mwepele næstformand Marianne Lipka sekretær Joan Campbell-Tofte Rafael M. Silva Katrine Ørum suppleant Francois Baustert suppleant Pastor Niels Engelbrecht Pastor Carroll Parker Pastor Robert Culat Menighedsråd Jesu Hjerte Kirke Peter Dal menighedsrådsformand Anne Marie Raft - næstformand Bente Nielsen - sekretær Anna Siekierska Stig Sørensen Jolanta Dal Vilhelm Stender - pastoralrådsmedlem Pastor Niels Engelbrecht Pastor Gerhard Sanders S.J. Hvis man har brug for en præst hurtigt til en syg eller døende og ikke får fat i en pr. telefon, kan det skyldes, at præsten er optaget af møder eller gudstjeneste, hvor han ikke kan tage telefonen. Brug derfor telefonsvareren eller sms og . 19

20 Afsender: Sankt Ansgars Kirke Bredgade København K Kirkernes messetider Sankt Ansgars Kirke Bredgade 64, 1260 K Hverdage (mandag-fredag) kl Fredag og lørdag kl Søndage kl (højmesse) 2. og 4. søndag kl Ukrainsk messe kl Spansk messe Laudes (morgenbøn) synges mandag-fredag kl Tilbedelse fredag kl Skriftemål: I god tid inden messerne eller efter aftale med præsterne. Sognepræst Niels Engelbrecht, tlf , 2. præst: Marcos Romero Bernus, tlf , Sakramentskirken Nørrebrogade 27 C, 2200 N Søndag kl Dansk Højmesse kl Fransk messe kl Engelsk messe Tirsdag kl Sakramental tilbedelse Onsdag kl Novena og engelsk messe Sognepræst: Niels Engelbrecht, tlf , Præst for engelsktalende; Anton Thevaraj Fredrick, tlf , Præst for fransktalende: Robert Culat, tlf , Jesu Hjerte Kirke Stenosgade 4A, 1616 København V Søn- og helligedage kl Højmesse kl Messe Hverdag (mandag-fredag) kl Messe Lørdag kl Italiensk messe 1. og 3. søndag i måneden kl Messe ef. ekstraord. ritus. 2. søndag i måneden kl Kroatisk messe 1. fredag i måneden kl Jesu Hjerte Andagt Mandag kl Møde i den stille bønsgruppe Tirsdag Efter messen kl.17.00: Rosenkransbøn Sognepræst: Niels Engelbrecht, tlf , Tlf / , Fax

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke marts maj 2014 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forside: Rør mig ikke! Af Fra Angelico, San Marco Firenze. Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens

Læs mere

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke

akramentskirken & ankt Ansgars Kirke S akramentskirken & ankt Ansgars Kirke Sommer 2011 02_1559_Menighedsblad_2011_august.indd 1 20-07-2011 14:29:21 Sankt Ansgars Kirke og Sakramentskirken sommer 2011 Sankt Ansgars Kirkes og Sakramentskirkens

Læs mere

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke

Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke december 2012 februar 2013 1 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke vinter 2013 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad

Læs mere

marts maj 2014 marts - maj 2015

marts maj 2014 marts - maj 2015 marts maj 2014 1 marts - maj 2015 Sankt Ansgars, Sakraments og Jesu Hjerte Kirke Forsidebillede: Diakonvielse 24. januar 2015 Sankt Ansgars Kirkes, Sakramentskirkens og Jesu Hjerte Kirkes sogneblad udgives

Læs mere

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør.

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør. Sankt Ansgars Kirkes Menighedsråd Bredgade 64 1260 København K Referat af menighedsrådsmøde søndag den 10. august 2014. Til stede: Pastor Daniel Nørgaard (DN), pastor Daniel Jiménez Raga (DJR), Ulla Elmquist,

Læs mere

Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk

Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk Bredgade 64 / DK-1260 København K / Tlf: 33 13 37 62 / sogn@sanktansgar.dk / www.facebook.dk/sanktansgar.dk Referat af menighedsrådsmøde søndag den 26. april 2015. Til stede: Afbud fra Pastor Daniel Nørgaard

Læs mere

Vor Frue og Sankt Antoni

Vor Frue og Sankt Antoni Vor Frue og Sankt Antoni SOGNEBLAD Nr. 21 September - November 2014 Kære venner! Velkommen tilbage efter en dejlig varm sommer. Jeg håber, at I har haft nogle gode feriedage med familie og venner og nu

Læs mere

Sognebladet. Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012

Sognebladet. Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012 Sognebladet Jesu Hjerte Kirke Nr. 2 Sommer 2012 2 Sognebladets redaktion Bente Nielsen (redaktør), p. Gerhard Sanders S. J. ansvarshavende) Elisabeth Jørgensen. Sognebladets e-mail er: sogneblad@stenosgade.dk

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Sct. Knuds Kirke, Fredericia

Sct. Knuds Kirke, Fredericia Kære menighed, Sct. Knuds Kirke, Fredericia Sogneblad marts 2015 Artiklen Det nye katolske Danmarkskort i Katolsk Orientering nr. 1, 2015, har chokeret mange. Ja, ikke alene os, katolikker, men ligeledes

Læs mere

Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke

Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke Sakramentskirken & ankt Ansgars Kirke december 2011 februar 2012 1 Sankt Ansgar Kirke og Sakramentskirken efterår 2011 Sankt Ansgar kirkes og Sakramentskirkens sogneblad udgives af kirkernes menighedsråd.

Læs mere

- men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger.

- men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger. - men du afgør hvordan! Slut dig til dem, der vil støtte op om Kirken men husk også at Kirken altid vil være der for dig, uanset hvad du vælger. SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål

Læs mere

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort 1. udgave juni 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Høringssvar 3. høringsrunde 3. runde høringssvar fra et mindretal i menighedsrådet ved Sct. Clemens

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Vor Frue og Sankt Antoni

Vor Frue og Sankt Antoni Vor Frue og Sankt Antoni SOGNEBLAD Nr. 16 April - Juli 2013 Kære alle Påsken er nu fejret, og foråret ser ud til at være på vej. Det kan ikke være bedre. Som mange ved, fejrede jeg den 1. april, 2. påskedag,

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Sogneundersøgelse Sct. Michaels Kirke Kolding.

Sogneundersøgelse Sct. Michaels Kirke Kolding. Side 1 af 6 sider Pastorralrådet har iværksat en sogneundersøgelse, ud fra den intention at være funderet i og at have god kontakt til menighederne. Undersøgelsen er opbygget på flg. Måde: 4 overordnede

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

MESSENS LITURGI. Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer.

MESSENS LITURGI. Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer. MESSENS LITURGI Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer. MESSENS INDLEDNING KORSTEGN OG HILSEN P: I Faderens og Sønnens og Helligåndens

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Skt. Laurentii sogneblad

Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Frederiksborgvej 11, Roskilde 2013 - nr. 3 September-november 2013 Kære venner! Først og fremmest vil jeg gerne takke alle der arbejdede rigtig hårdt

Læs mere

Skt. Laurentii Sogneblad

Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Den romersk-katolske menighed i Roskilde Kære Menighed, 201 5 nr. 1 / marts - maj Vi har lige begyndt fastetiden. Fastetiden har i kirkens historie

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Vor Frue og Sankt Antoni

Vor Frue og Sankt Antoni Vor Frue og Sankt Antoni SOGNEBLAD nr. 13, april - juli 2012 Kære alle. Som næsten alle har hørt, døde biskop Hans Martensen tirsdag d. 13. marts. Ved hans død er der en stor del af den moderne Katolske

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Budget 2015. Bispedømmet København. Oplæg på Pastoralrådsmøde 91 Magleås 16-11-2014. Ansgarstiftelsens budget 2015 Bemærkninger

Budget 2015. Bispedømmet København. Oplæg på Pastoralrådsmøde 91 Magleås 16-11-2014. Ansgarstiftelsens budget 2015 Bemærkninger Budget 2015 Bispedømmet København Oplæg på Pastoralrådsmøde 91 Magleås 16-11-2014 Bemærkninger Budgettet for 2015 er udarbejdet på baggrund af den fremlagte økonomiske politik og forudsætter implementeringen

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå JUNI - JULI 2013 35. årg. Nr. 4 EN GAMMEL MYTE Ikke så sjældent oplever jeg at både almindelige mennesker og medierne bilder sig selv og andre ind at den katolske

Læs mere

-men du afgør hvordan!

-men du afgør hvordan! -men du afgør hvordan! SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål vil alle katolikker vel svare Selvfølgelig!. Stadig flere finder det lige så selvfølgeligt at bidrage til Kirkens opretholdelse,

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Klokkeringning Der ringes tre gange med en halv times mellemrum inden gudstjenesten begynder, den sidste ringning sluttes med bedeslagene, som er tre gange

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Skat og Kollekt - betaler du for meget til de forkerte? V. H A N N E R O J - L A R S E N P A S T O R A L R Å D S M Ø D E T N O V 2 0 1 4

Skat og Kollekt - betaler du for meget til de forkerte? V. H A N N E R O J - L A R S E N P A S T O R A L R Å D S M Ø D E T N O V 2 0 1 4 Skat og Kollekt - betaler du for meget til de forkerte? V. H A N N E R O J - L A R S E N P A S T O R A L R Å D S M Ø D E T N O V 2 0 1 4 Giv kirkeskat i stedet for kollekt Sognenes indtægter 2013 kr. %

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Fælles gudstjenester/andagter m.v.

Fælles gudstjenester/andagter m.v. Fælles gudstjenester/andagter m.v. Indhold Side 2-3: Fællesgudstjenester Side 4-5: Kalender Side 5: Baby-salmesang Side 6: Kirkehøjskole. Teologi for alle. Side 7: Adresser Hverdagsgudstjenester i Helligåndskirken

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

koret Side 2 Velkomstfolder

koret Side 2 Velkomstfolder Velkommen i koret Side 2 Velkomstfolder Roskilde Domkirkes Drengekor september 2008 Velkomstfolder Side 3 Lidt om koret Roskilde Domkirkes Drengekor blev oprettet i 1987. I den tid har koret bestået af

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Vor Frue og Sankt Antoni

Vor Frue og Sankt Antoni Vor Frue og Sankt Antoni SOGNEBLAD Nr. 19 April Maj 2014 Kære alle Fasten er begyndt, samtidig som foråret er ved at vise sig med nye skud og knopper på planter og blomster. Nattefrost og sne bekymrer

Læs mere

Indhold. www.dkkf.dk. Danmarks Katolske Kvindeforening

Indhold. www.dkkf.dk. Danmarks Katolske Kvindeforening 1 Indhold Kort over pilgrimsruten v/ Inger Wierød Pilgrimsvandring på Hærvejen v/ Benedicte Knudsen Indonesisk aften v/ Inger Harbo Andersen Maria Goretti-dag i Viborg og bønskort v/ Birgit Clausen Dalumretræte

Læs mere

Skt. Laurentii sogneblad

Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii Kirke Romersk-katolsk menighed i Roskilde 2015 - nr. 3 September-November 2015 Velkommen til vores nye sognepræst Pastor Marcos Romero Bernús kommer til Roskilde

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 9/6-2013 kl. 11.00 2. søndag efter Trinitatis Tema: Lignelsen om det store festmåltid Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 753

Læs mere

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne v. Thorkild Schousboe Laursen Denne gudstjeneste er lavet med særligt henblik på Skt. Stefans dag, men med de nødvendige ændringer

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Som et led i planlægningen af gudstjenesten skal der lyde en opfordring til, at der bliver begyndt i god tid. For at gudstjenesten kan

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

Skt. Laurentii sogneblad

Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Frederiksborgvej 11, Roskilde 2013 - nr. 2 juni-august 2013 Kære venner! Nu er sommeren på vej og det bliver dejligt igen at opleve den Danske sommer.

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Prædiken / langfredag 2015 / Musikgudstjeneste med Stabat Mater af Pergolesi.

Prædiken / langfredag 2015 / Musikgudstjeneste med Stabat Mater af Pergolesi. Prædiken / langfredag 2015 / Musikgudstjeneste med Stabat Mater af Pergolesi. I kirkebladet står der i omtalen af gudstjenesten i dag, at en ikon med Maria tilbage i 1995 græd i 8 måneder inde i København,

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 Blad nr. 2982 Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 : Anne Rosendal, Jens Arendt, Ulla Thorbjørn Hansen, Elisabeth Fogh Hansen, Annie Larsen, Susanne Malmstrøm, Kirsten Christiansen,

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9. 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre

Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9. 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9 Salmer: 74 Vær velkommen 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre Det er noget underligt noget med

Læs mere

BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE. Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK

BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE. Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK 2 BETÆNK KIRKEN HVORFOR OPRETTE ET TESTAMENTE NU? Vi mennesker omgiver os med ting og værdier, der betyder meget for os

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST Besøg vores nye hjemmeside Side 2 Mandagscafe Side 3 Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Når den mindste bliver den største... Side 4 Vokseværk Side

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Høringssvar til 2. Høringsrunde af Det nye Katolske Danmarkskort

Høringssvar til 2. Høringsrunde af Det nye Katolske Danmarkskort Høringssvar til 2. Høringsrunde af Det nye Katolske Danmarkskort 2. udgave maj 2015 Indholdsfortegnelse Høringssvar 2. høringsrunde 2. runde Høringssvar Sankt Pauls Kirke, Taastrup... 2 2. runde Høringssvar

Læs mere

Et ord fra sognepræsten...

Et ord fra sognepræsten... SKT. LAURENTII SOGNEBLAD Skt. Laurentii Katolske Kirke Den romersk-katolske menighed i Roskilde 2008 nr. 1 / marts-maj 2008 I dette nummer: Et ord fra sognepræsten - s. 1 Aktiviteter i menigheden - s.

Læs mere

SKT. LAURENTII SOGNEBLAD

SKT. LAURENTII SOGNEBLAD SKT LAURENTII SOGNEBLAD Skt Laurentii Katolske Kirke Den romersk-katolske menighed i Roskilde 2011 nr 4 (rev) / december 2011 - februar 2012 JULENS GUDSTJENESTER Børnenes julemesse den 24 dec Kl 15:00

Læs mere

SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010

SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010 SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010 På manges opfordring har Sengeløse Kirkes Menighedsråd besluttet at stå bag en sognerejse i 2010. Turen vil denne gang blive ledet af sognepræst Merry Lisbeth

Læs mere

LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S

LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad september-oktober 2014 Vanløse

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse. Galaterne 5, 22-25 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb 10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb Det er sjældent Jesus græder. Bare to gange hører vi om det. Første gang var, da hans gode ven Lazarus er død. Og anden gang er her,

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 21. august 2014

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 21. august 2014 Blad nr. 2972 Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 21. august 2014 Afbud: Rune Viberg og medarbejderrepræsentant Jesper Kronholm. Medarbejderrepræsentanten Bent Skovbro Hansen forlod mødet efter mødets

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed.

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed. Det summer af åndelig vækst på Hedegade. Nogle mærker det mere end andre, men det påvirker os alle, fordi vi er i berøring med hinanden. Vi er til opmuntring og trøst for hinanden og vi lader Gud opdrage

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere